WELKOM BIJ TZ&PC PROTEUS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WELKOM BIJ TZ&PC PROTEUS"

Transcriptie

1 WELKOM BIJ TZ&PC PROTEUS Om je te informeren over onze club hebben wij dit informatieboekje samengesteld. Hierin vertellen wij wat onze vereniging zoal doet. TZ&PC Proteus is de zwem- en poloclub van Twello en omstreken. Ons thuisbad is zwembad "de Schaeck", Veenhuisweg 53, 7351 TR te Twello. In het 25x12,5m bad worden zowel de trainingen als thuiswedstrijden gehouden. Onze leden komen uit de gemeente Voorst, vooral uit Twello en voor een gedeelte ook uit Deventer en Apeldoorn. Op dit moment telt de vereniging rond de 225 leden. Zwemmen is goed vertegenwoordigd onder de jeugd, er zijn echter maar weinig volwassen zwemmers. Bij waterpolo zijn vooral de senioren goed vertegenwoordigd. Proteus is opgericht in september 1968 kort na de opening van openlucht zwembad "de Schaeck. In de eerste jaren werd alleen s zomers in het buitenbad van zwembad De Schaeck getraind. In de winterperiode moest men noodgedwongen uitwijken naar Deventer. Door deze omstandigheden bleef het ledenaantal gering. Sinds de uitbreiding van De Schaeck met een overdekt wedstrijdbad in 1992 is het ledenaantal gestaag gestegen. Bij ons kun je zwemmen, aan minipolo of aan waterpolo doen. Zwemmen en waterpolo zijn bekende sporten, minipolo is vrij nieuw. Bij minipolo kan je zwemmen en spelen (vanaf 6-7 jaar) in teamverband, in deze folder staat het verder uitgelegd. Een keer per jaar, meestal in oktober, houden wij onze jaarlijkse ledenvergadering. Alle leden worden hierbij van harte uitgenodigd. Wij hebben Statuten en een Huishoudelijk Reglement opgesteld. Deze kun je bekijken op de website van onze vereniging

2 Bij het recreatieve zwemmen is de opzet om te werken aan een goede conditie en techniek. Voor kinderen die zwemmen leuk vinden en net bij de club komen, is dit vaak de eerste stap. RECREATIEF ZWEMMEN Ieder kind dat lid wordt komt op de lijst voor de recreatieve meerkampen te staan. Alle kinderen die niet aan wedstrijdzwemmen doen, dus ook kinderen die bij de minipolo meedoen, worden uitgenodigd voor de meerkampen zodra op de trainingen blijkt dat ze de zwemslagen enigszins beheersen en in staat zijn de afstand te zwemmen. Zodra dat dus het geval is wordt u gebeld met de vraag of uw kind op de eerstkomende wedstrijd mee kan doen. Iedere meerkamp wordt gezwommen met 8 kinderen, 1 jongen en 1 meisje per leeftijdscategorie (onder 7 jaar, onder 9 jaar, onder 11 jaar en onder 13 jaar). De oudste kinderen (11 en 13 jaar) zwemmen 50 meter schoolslag, 50 meter rugslag en 50 meter vrije slag. De jongste zwemmen dezelfde drie slagen maar dan over 25 meter. Als afsluiting zwemmen de 8 kinderen samen een Zweedse estafette (8x25 meter vrije slag). Aan het eind van de wedstrijd krijgt iedereen een herinneringsvaantje. Op de laatste wedstrijd ontvangt iedere vereniging een beker. De grootste beker voor de eerste plaats in het eindklassement. Een kleinere beker voor de tweede, derde en vierde plaats in de Vierkamp en zelfs voor de vijfde plaats in de Vijfkamp. De bekers worden gerouleerd onder de zwemmers. WEDSTRIJDZWEMMEN Wil je meer dan alleen recreatief zwemmen, dan bieden we wedstrijdzwemmen aan. Proteus doet mee aan de Gelderse C-competitie en de Verenigingscompetitie. De gezwommen afstanden zijn meestal 50 en 100 meters in vrije slag, schoolslag, rugslag, vlinderslag en wisselslag. Ook de wissel- en vrije slag estafette ontbreken natuurlijk niet. Er wordt gezwommen tegen meisjes/jongens van dezelfde leeftijd of soms een jaar ouder of jonger. Naast de Gelderse C-competitie wordt er ook meegedaan aan de meerkampwedstrijden te Arnhem of op uitnodiging van andere verenigingen. Wedstrijdzwemmers worden geselecteerd uit de groep recreatieve zwemmers of poloërs die blijk geven de zwemslagen voldoende te beheersen en in overleg met de trainers. De meeste kinderen trainen dan op woensdagmiddag (tot 13 jaar), vrijdagavond en zondagochtend. Daarnaast doen we nog mee aan de Gelderse (A of) B kampioenschappen en de Gelderse sprintkampioenschappen voor de talentvolle zwemmers onder ons.

3 CLUBWEDSTRIJDEN Jaarlijks zijn er voor iedereen, dus ook voor de waterpoloërs en bestuursleden, de jaarlijkse Clubkampioenschappen. Meedoen is daar belangrijker dan winnen! Een traditie op de laatste dag van de Clubkampioenschappen is de familie-estafette. Ieder lid kan zijn eigen team samenstellen (4 personen) en zo meedingen naar de overwinning. BREVETZWEMMEN Verder organiseren we twee keer per jaar binnen de vereniging het brevetzwemmen. Alle leden van Proteus kunnen meedoen aan het brevetzwemmen. Er zijn nu 10 prestatiebrevetten. Voor ieder brevet, behalve brevet 1, gelden limiettijden. Op de website van Proteus ( staan de limieten en afstanden per brevet vermeld. TRAININGSTIJDEN Voor de meest actuele trainingstijden, kijk op de website. WEDSTRIJDTIJDEN Zwemwedstrijden worden meestal op de zaterdagmiddag gehouden na uur. In enkele gevallen wordt er ook wel eens een wedstrijd op zondag gezwommen. ZWEMOFFICIAL Bij een zwemwedstrijd zijn meerdere officials nodig. Vaak zijn dit ouders van zwemmers, die na een paar avondjes cursus zich tijdwaarnemers, starter, secretaris of scheidsrechter mogen noemen. Zowel bij het starten, de keerpunten als bij de finish kan de zwemmer fouten maken, waardoor een diskwalificatie mogelijk is. Dit kan door de officials worden vastgesteld. Op de website van de KNZB kun je infokaarten vinden per slag. Hier staan de foutcodes per slag beschreven en wat je niet goed hebt gedaan.

4 COMPETITIE Proteus neemt deel aan de waterpolocompetitie door meerdere teams. Al enkele jaren spelen we met 4 herenteams en 3 damesteams competitie. Door het grote aantal teams kunnen we de teams zoveel mogelijk indelen naar interesse en capaciteiten. Het eerste Heren- en Damesteam is ambitieus en probeert zo hoog mogelijk te spelen, liefst in de landelijke competitie. De lagere teams zijn in mindere mate competitief en meer en meer recreatief. Door sport meer gezelligheid is hier het motto. Alle herenteams en alle damesteams trainen op dit moment gezamenlijk op maandagavond. De fanatieke spelers trainen extra op vrijdag. We proberen ieder jaar alle mogelijke teams samen te stellen, zodat iedereen in de gelegenheid is om in zijn of haar leeftijdsklasse competitie te spelen. Of dit lukt hangt natuurlijk sterk af van ons ledenbestand: je moet wel voldoende spelers hebben. Mochten we te weinig spelers hebben in een bepaalde leeftijdscategorie proberen we met de omringende verenigingen tot een samenwerking te komen, altijd met het doel om onze leden competitie te kunnen laten spelen. Een jeugdlid van 14 jaar speelt mee met jeugd onder de 15. Dit is een gemengd team met kinderen tot en met 15 jaar. De afgelopen jaren hebben we altijd een of meerdere teams in deze categorie kunnen samenstellen. Een meisje van 16: De afgelopen jaren hebben we steeds te weinig meisjes gehad in deze leeftijd om een team te kunnen vormen. Voor meisjes kan de overgang naar de dames groot zijn. Hiervoor bestaat helaas geen aparte competitie. Voor de oudere jongens is er de mogelijkheid om met de Herenjeugdcompetitie mee te doen. De afgelopen jaren hebben we altijd een team herenjeugd kunnen samenstellen. Dit is voor jongens tot en met 18 jaar. Alle zaken rondom waterpolo worden geregeld door onze polocommissie. TRAININGSTIJDEN Voor de meest actuele trainingstijden, kijk op de website.

5 WEDSTRIJDEN Bij waterpolo varieert de competitie van 14 tot 20 wedstrijden per seizoen, waarvan de helft thuis wordt gespeeld. Thuiswedstrijden vinden plaats op zaterdag- of zondagmiddag na het recreatieve zwemmen (na ongeveer uur). De uitwedstrijden (behalve voor de teams die landelijk spelen) zijn in de provincie Gelderland en Overijssel. SCHEIDSRECHTERS Op het scheidsrechtersvlak zoeken we altijd kandidaten. Als waterpolovereniging dien je namelijk per 2 competitiespelende teams een scheidsrechter aan de Bond 'te leveren'. Voldoe je als vereniging niet aan deze eis dan betekent dit dat enkele teams niet kunnen deelnemen aan de competitie. Wij verzoeken dan ook een ieder die interesse heeft of mogelijk iemand kent die interesse heeft of ooit waterpoloscheidsrechter is geweest contact met de waterpolocommissie op te nemen. De bedoeling is dat iedereen die competitie wil spelen, competitie kan spelen. W-OFFICIALS Regelmatig wordt, in samenwerking met de Kring Gelderland, een W-officialcursus georganiseerd om het aantal Waterpolo-officials uit te breiden. W-officials zijn de personen die de scheidsrechter ondersteunen bij de wedstrijd. Er is een W-official die de klok bedient en er is een W-official die de 30-secondenregel hanteert. Een laatste official noteert het wedstrijdverloop op het wedstrijdformulier: wie een doelpunt maakt, wat de stand is en ook wie een tijdstraf krijgt. De cursus W-official vindt plaats in Zwembad de Schaeck te Twello en duurt 4 avonden waarvan de laatste avond de examenavond is. TOERNOOIEN Gedurende de zomermaanden zijn er diverse mogelijkheden om mee te doen aan een waterpolotoernooi in een buitenbad, zoals het toernooi van Borculo, Rheden of Apeldoorn. De club vergoedt de inschrijving voor één toernooi per team. OVERIGE ZAKEN Als tijdens de wedstrijden grove overtredingen wordt gemaakt, dient de hieruit voortvloeiende boete door de veroorzaker zelf te worden betaald. SPELREGELS WATERPOLO Bij de onderstaande website kun je de waterpoloregels bekijken. Met regelmaat worden de regels bijgeschaafd. POLOCAP Een polomuts of -cap zijn belangrijk bij waterpolo. Door de kleur van de cap weet iedereen bij welk team je hoort en door het nummer op de cap kunnen spelers uit elkaar worden gehouden. Voor de beginnende jeugd en mini-poloërs zijn caps van de vereniging beschikbaar. De heren en dames hebben hun eigen cap met een eigen, uniek nummer.

6 Inmiddels mag de invoering van het minipolo een groot succes worden genoemd. In heel Nederland wordt minipolo gespeeld. De kinderen zijn razend enthousiast over het spelletje!!! Minipolo is een vorm van waterpolo die geschikt is vanaf het zwemdiploma A. De regels zijn namelijk zo, dat ook voor de jongsten waterpolo te spelen valt: de bal is bijvoorbeeld kleiner, de teams zijn kleiner en de grootte van het speelveld is aangepast. Er zijn drie leeftijdsgroepen waarin minipolo wordt gespeeld: 6-7 jaar, 8-9 jaar en jaar. De regels zijn per groep anders. Zo speelt de jongste groep in ondiep water en die mogen met de bal lopen. De oudste 2 groepen spelen in diep water maar ook hier zijn per niveau de regels anders. De groep van 8-9 jaar mag bijvoorbeeld de bal met 2 handen vangen terwijl dit bij de oudsten zo veel mogelijk moet worden voorkomen. Proteus organiseert samen met enkele andere verenigingen minipolotoernooitjes: De Spreng uit Brummen, Aquapoldro uit Apeldoorn, De IJselmeeuwen uit Zutphen, ZVV uit Vaassen en DWV uit Doesburg. Iedere vereniging is een keer per seizoen de gastheer van het toernooi. Binnen de 3 leeftijdsgroepen wordt er tijdens het toernooi diverse wedstrijdjes gespeeld van 2 keer 5 minuten speeltijd. In totaal duurt zo n minipolo-happening gemiddeld 2,5 uur per keer. Doordat bij minipolo het zwembad verdeeld wordt in drie speelvlakken, kunnen er tegelijkertijd drie wedstrijden worden gespeeld!!! Bij Proteus wordt aan het einde van het seizoen een gezellig afsluitende dag voor alle minipoloërs, broertjes, zusjes, ouders en verzorgers georganiseerd! De minipolotraining is vrijdagavond van uur tot uur. Er wordt dan getraind in kleine groepjes en met een vaste train(st)er. In de trainingen wordt geleerd hoe je wedstrijdjes speelt, hoe je de bal gaat oppakken en gooien en heel veel andere dingen. De trainingen zijn erg leuk. Je kunt altijd komen kijken en natuurlijk meedoen. Zorg dat je om uur met je zwembroek/badpak aan bij de douches staat!! De train(st)er nodigt je dan uit

7 om mee te doen!

8 DE PLONS! ONS CLUBBLAD Vijf keer per jaar wordt een Plons! uitgebracht, dit is het verenigingsblad van Proteus. In de Plons! staan vaste rubrieken, zoals de agenda, het vakantierooster en het colofon. Verder wordt het blad vooral gevuld door schrijvende leden met wedstrijdverslagen, moppen en verhaaltjes. BADKLEDING Bij de wedstrijden/trainingen is een wedstrijdbadpak of -zwembroek een must. Je moet hierbij denken aan badkleding die goed aansluitend zit, niet lubbert en niet kan afzakken. Bij de firma Speedo hebben ze badpakken/zwembroeken die in het chloorwater langer meegaan. Deze kleding heet Endurance. Ook bij andere merken zie je badkleding die chloorbestendig is. Indien er acties zijn om gezamenlijk kleding aan te schaffen wordt dit in de Plons! aangekondigd. Proteus T-shirts hebben we in voorraad. Je kunt het navragen bij je trainer. Het gebruik van slippers is zeker aan te bevelen. Het is hygiënisch en eigenlijk onmisbaar in de uitrusting van de zwemmer. Een goede zwembril is ander noodzakelijk attribuut. Zowel bij de zwemtraining als bij de start van de polotraining kan het chloor in het water de ogen behoorlijk irriteren. Een zwembril zit, anders dan een duikbril, alleen voor de ogen. Er zijn allerlei maten en soorten; meestal is het een kwestie van goed uitproberen in de winkel. Een badmuts heeft niet iedereen. Of je een badmuts draagt is een persoonlijke keuze. Als je bij zwemwedstrijden los (lang) haar hebt, ben je wel minder snel.

9 CONTRIBUTIE Kijk voor de meest actuele contributie op de website: CONTRIBUTIE-INNING De contributie wordt elk kwartaal geïnd per automatische incasso. Over het algemeen geschiedt dit zo rond het begin van de derde maand van het lopende kwartaal. Mocht inning op dat moment niet mogelijk blijken, dan zal bij de incasso-inning van het volgende kwartaal 2 kwartalen worden geïnd. Mocht er iets fout zijn, neem dan even contact met op met de penningmeester, dan kan de zaak worden rechtgezet. Stopzetten van incasso kan natuurlijk altijd, gelieve dat schriftelijk door te geven. U kunt een incasso altijd door de bank laten terugboeken. Leden die niet via incasso betalen, krijgen in het midden van het lopende kwartaal een rekening. Daarnaast wordt er per kwartaal 1,00 extra in rekening gebracht. Contributie-inning van officials en bestuursleden geschiedt in het derde kwartaal en geldt voor het hele verenigingsjaar (1 juli t/m 30 juni van het jaar erop volgend). OPZEGGEN LIDMAATSCHAP Opzeggen kan voor leden die deelnemen aan de wedstrijd zwemcompetitie of waterpolo competitie uitsluitend per 30 juni van het lopende jaar. (Het afmaken van de competitie). Alle overige leden (dus ook deelnemers aan recreatieve zwemwedstrijden e.d.) kunnen vóór de 1 e van een nieuw kwartaal afmelden (dus 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober). Opzeggen dient altijd schriftelijk te gebeuren bij de ledenadministratie van de vereniging of via de website. Dus mondeling melden aan de train(st)er dat je niet meer komt is niet voldoende; dat wordt vergeten en levert dan alleen maar ergernis op bij beide partijen. Bovendien dient een penningmeester zich ten overstaande van een kascontrole van b.v. de vereniging, de KNZB of de gemeente, te kunnen verantwoorden wanneer leden gestopt zijn met de zwemsport. BADVOORSCHRIFTEN Bij thuiswedstrijden ga je ná de eindtijd van het vrij zwemmen langs de kassa naar de kleedkamer (zaterdags na uur en op zondag na uur). Zorg tijdens trainingen en wedstrijden dat je spullen in een kluisje zitten. Dit in verband met het voorkomen van diefstal. Tijdens de waterpolo- en zwemwedstrijden mag je NIET zwemmen in de andere baden.

10 SPONSORS Van de contributie kan de vereniging niet alles financieren. Daarom zijn we altijd op zoek naar goede sponsoren. In de Plons! en op onze website kun je zien wie de sponsors zijn. GELDINZAMELACTIES Als sponsorgelden, contributie en bijdragen van de overheid nog niet voldoende zijn om de dure, vooral badhuurkosten te dekken, organiseren we op gezette tijden geldinzamelacties. We doen dit hooguit 1 x per jaar, om eventuele irritatie bij leden weg te nemen. Een actie die we één keer per twee jaar houden is de zwemmathon. Dit is een actie waarbij familie, buren en bekenden per baantje óf per totale afstand een bijdrage leveren aan de zwemmer (lees: club). Tijdens de trainingen wordt dan geteld hoeveel baantjes er gezwommen worden. De afgelopen jaren hebben we ook af en toe deelgenomen aan de GroteClubActie. OVERIGE ACTIVITEITEN Iedere twee jaar werd in Deventer het toernooi Double Dutch Open georganiseerd. Dit was een toernooi waaraan invalide en niet-invalide sporters deelnamen. Hieronder een foto van de DDO. Wij hopen dat het toernooi in 2012 weer door zal gaan!!

11 Iedere 5 jaar lopen we mee met de 5-mei loop, die in de gemeente Wageningen wordt georganiseerd. Er wordt dan in de nachtelijke uren met het bevrijdingsvuur van Wageningen naar het gemeentehuis van Twello gelopen. Dit gebeurt door verschillende lopers in toerbeurt. Er wordt regelmatig een jeugdkamp georganiseerd!!! Ieder jaar helpen we tijdens de zwem-4-daagse in zwembad De Schaeck. Dit is altijd in de laatste week van juni. We houden toezicht en helpen bij allerlei activiteiten. Zo houden we de relatie met het zwembad opperbest!

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet

Visie. Waterpolo Z & PC Nunspeet Visie Waterpolo Z & PC Nunspeet Inhoud Inleiding...3 De Waterpolo Commissie...3 Trainers en Coaches...4 Missie en Visie...5 Scheidsrechters en W officials...5,6 Trainingen en Teams...6,7,8 Inleiding De

Nadere informatie

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout

Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout Zwemvereniging De Columbiaan Voorhout www.columbiaan.nl A-, B- en C- diploma s Zwemvaardigheidsdiploma s Wedstrijdzwemmen Volwassenenzwemmen INFORMATIEBOEKJE Geachte lezer, Van harte welkom bij de Zwemvereniging

Nadere informatie

Statutair doel Deltasteur

Statutair doel Deltasteur Statutair doel Deltasteur De vereniging stelt zich ten doel de beoefening van de zwemsport, in de ruimste zin, te bevorderen en meer algemeen te maken. De verschillende recreatieve afdelingen Sterrenplan

Nadere informatie

De eerste zwemwedstrijd

De eerste zwemwedstrijd Batavia Swim Lelystad www: email: bataviaswim.nl info@bataviaswim.nl Postadres: Jol 3318 8243HZ Lelystad ING Bank IBAN nr.: NL66 INGB 0007 853 116 KvK nr.: 69 1250 07 De eerste zwemwedstrijd Beste ouders

Nadere informatie

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN

Uitvoering van NDD-Beleidsplan 2012-2017 JAARPLAN AFDELING. Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN JAARPLAN AFDELING Wedstrijdzwemmen WEDSTRIJDZWEMMEN WATERPOLO TRIATLON TRIM & RECREATIE BASISZWEMMEN 1 AFDELING: Wedstrijd zwemmen STELLER: Ed Laar DATUM: 01-09-2013 INLEIDING De Omnizwemvereniging Nieuwe

Nadere informatie

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Seizoen 2016/2017 In deze folder vindt u alle informatie voor het komende zwemseizoen 2016-2017. Trainingstijden Indeling categorieën Wedstrijden Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015

Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Welkom bij BAS basketbal seizoen 2014-2015 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!!

Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Hoera, mijn kind kiest voor wedstrijdzwemmen!! Onderwerpen Trainingstijden Wanneer wedstrijden zwemmen? Indeling op leeftijd & afstanden Soorten wedstrijden Uitgangspunten circuits Aanschrijving & afmelding

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels September 2012 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt

Nadere informatie

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen

Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Informatiefolder Wedstrijdzwemmen Seizoen 2017/2018 In deze folder vindt u alle informatie voor het komende zwemseizoen 2017-2018. Trainingstijden Indeling categorieën Wedstrijden Huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Winterswijkse Watersport Vereniging

Winterswijkse Watersport Vereniging Huishoudelijk reglement Artikel 1: Algemeen Dit huishoudelijke reglement bevat een nadere uitwerking van de bepalingen gesteld in de statuten van WWV en mag geen bepalingen bevatten die met deze statuten

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

Swimming Club Zaventem vzw!

Swimming Club Zaventem vzw! Welkom in de zwemschool van Swimming Club Zaventem vzw! INFORMATIEBROCHURE 03/12/2015 www.scz.be 0 Inhoud 1. Welkom! 2 2. Hoe inschrijven? 2 3. De zwemuren 3 4. Hoe verloopt de eerste les? 3 5. Het zwemseizoen

Nadere informatie

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE AANMELDING Aanmelden doe je bij de ledenadministratie. Het telefoonnummer is te vinden op de website degendten.nl (onder algemene informatie) en op het publicatiebord bij de ingang van zwembad de Blenk

Nadere informatie

Informatie ZV De Watervogels

Informatie ZV De Watervogels Informatie ZV De Watervogels Zwemvereniging De Watervogels Zwemvereniging de Watervogels is al meer dan 35 jaar de zwemvereniging van Bleiswijk. De vereniging is ooit begonnen met de komst van het 16 meter

Nadere informatie

Informatie- boekje. Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen

Informatie- boekje. Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen Informatie- boekje Jeugdopleiding Speedo Wedstrijdzwemmen Voorwoord Dit informatieboekje is voor ouders van zwemmers die lid zijn van ZPC De Rog. Hierin staat alle informatie over de zwemvereniging, trainingen

Nadere informatie

Taakbeschrijvingen. Zwemmen

Taakbeschrijvingen. Zwemmen beschrijvingen Zwemmen Dit document bevat alle taken die voor de afdeling zwemmen uitgevoerd worden. De vrijwilligerstaak training geven is niet beschreven. Zwemcommissie 9 11 2008 1 Voorzitter zwemcommissie

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan

De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan De WWW 's voor de minioren van de Columbiaan Wat zijn nou de WWW's? Het zijn de Wie Wat Waar- vragen en antwoorden. Afspraken die je moet weten voor de trainingen en wedstrijden. 1 Trainingen: Algemeen:

Nadere informatie

Limieten Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen

Limieten Nederlandse Kampioenschappen Zwemmen Limieten voor de diverse Nederlandse Kampioenschappen vloeien voort uit het Meerjaren Selectie Systeem. In principe zijn de E-tijden van toepassing, mits anders aangegeven in de oranje balk bij de leeftijdsgroep.

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Waterpolo

Jaarverslag 2014 Waterpolo Jaarverslag 2014 Waterpolo Jaarverslag waterpolo 2014.docx ZV De Waterwolf Pagina 1 Samenstelling van Kader Waterpoloafdeling 2014 - Stefan Doets Voorzitter TC waterpolo/trainer/coach - Jessica Stricker

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Juli 2013 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt gaan

Nadere informatie

Mozka. 20 Juni. Infoavond

Mozka. 20 Juni. Infoavond Mozka 20 Juni Infoavond Mozka = competitief Steeds beter worden is het doel Trainingen en wedstrijden Regelmaat en discipline Zowel zwemmers als ouders moeten zich hiervan bewust zijn 1 Seizoen Start :

Nadere informatie

Carrouselzwemmen bij PFC Rheden. Contents

Carrouselzwemmen bij PFC Rheden. Contents Carrouselzwemmen Contents Contactgegevens...3 Postadres...3 Contactpersoon Carrouselzwemmen...3 PFC Rheden op Facebook en Twitter...3 Inleiding...4 Waar bestaat het Carrouselzwemmen uit?...5 Keuzelessen...5

Nadere informatie

1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma.

1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma. Spelregels Provinciaal en Nationaal Schoolzwemkampioenschap 1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma. 2. Indeling Schoolzwemkampioenschappen: Jong: Onderbouw

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging AVANTI

INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging AVANTI INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging AVANTI Deze folder geeft informatie over AVANTI, een dynamische korfbalvereniging die voor alle leeftijdsgroepen en niveaus mogelijkheden biedt. Voorwoord Dit is de informatiefolder

Nadere informatie

Van Vliet Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

Van Vliet Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel AANMELDINGSFORMULIER VAN VLIET BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V Geboortedatum : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer (s): E-mailadres zwem(m/st)er: @ Naam ouder/verzorger

Nadere informatie

Wat u moet weten over basketbalvereniging. De Hoppers

Wat u moet weten over basketbalvereniging. De Hoppers Wat u moet weten over basketbalvereniging De Hoppers Versie: 28 augustus 2008 Inhoudsopgave blz Leeftijdsgroepen.. 3 Trainingen 3 sporthal trainingstijden aantal trainingen looptijd van een seizoen teambegeleiding

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN

INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN INFORMATIEBOEKJE WEDSTRIJDZWEMMEN Seizoen 2013-2014 ZWEMVERENIGING DE COLUMBIAAN [Geef hier de samenvatting van het document op. De samenvatting is een korte beschrijving van de inhoud van het document.

Nadere informatie

Seizoenboek Wedstrijdzwemmen

Seizoenboek Wedstrijdzwemmen Seizoenboek Wedstrijdzwemmen Zwemvereeniging Het Y Amsterdam Seizoen 2014-2015 Inhoudsopgave Inleiding... 1 1. Zwemvereniging Het Y... 2 1.1 Wedstrijdzwemmen... 2 1.2 De zwemtraining... 3 1.3 Trainingstijden...

Nadere informatie

Diverse stukjes Ondersteuningsfonds Rabobank

Diverse stukjes Ondersteuningsfonds Rabobank Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur en EK jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke,

Nadere informatie

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels

Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels Handleiding wedstrijdzwemmen ZV De Watervogels September 2015 1 Voorwoord Beste zwemmer/ouder, Je bent al enige tijd lid van zwemvereniging de Watervogels en je hebt aangegeven dat je wedstrijden wilt

Nadere informatie

Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC

Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC Infovergadering Sint-Truidense Zwemclub STZC Inhoud Missie Algemene informatie Aanspreekpunten Doelstellingen Groepsindeling PACO Wedstrijden Competitie Missie De Sint-Truidense Zwemclub draagt bij aan

Nadere informatie

Jaarvergadering 17 november 2014

Jaarvergadering 17 november 2014 Z.O.N./Sport & Spel Heerlen Jaarvergadering 17 november 2014 Periode: september 2013 - augustus 2014 Agenda Jaarvergadering 2014-2015 Secretariaat algemeen Leszwemmen en snorkelen Onderwaterhockey Waterpolo

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

EDITIE Klik hier voor de website

EDITIE Klik hier voor de website EDITIE 2018 ZONDAG 8 april : MINIOREN & JUNIOREN Klik hier voor de website UITNODIGING Met trots kunnen we ook dit jaar aankondigen dat in de pauze van de Swim Cup the Hague de tweede editie van de Ranomi

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Welkom bij BAS Basketbal seizoen

Welkom bij BAS Basketbal seizoen Welkom bij BAS Basketbal seizoen 2017-2018 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD

NIEUWSKRANT ZVL-1886 WATERPOLO JEUGD Hallo allemaal, De nieuwe naam van de vereniging is bekend, ZVL-1886. Vanaf nu gaan we deze naam gebruiken voor de NieuwsKrant en de teambenaming. 21 mei is de EG 1 Nederlands kampioen geworden. De DG

Nadere informatie

Welkom bij BAS basketbal seizoen

Welkom bij BAS basketbal seizoen Welkom bij BAS basketbal seizoen 2016 2017 Wij zijn blij dat wij je als nieuw lid mogen begroeten en hopen dat je je snel thuis zult voelen binnen onze vereniging. Hierbij willen wij je wat informatie

Nadere informatie

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken.

Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Nieuwsbrief Avéna Zomer 2015 Beste leden, Bij deze ontvangen jullie de zomer editie van 2015. Met deze nieuwsbrief willen wij jullie graag op de hoogte brengen van diverse zaken. Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief Waterpolo juli 2014

Nieuwsbrief Waterpolo juli 2014 Nieuwsbrief Waterpolo juli 2014 Beste waterpoloërs, Met deze nieuwsbrief willen wij jullie op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen en informatie geven m.b.t. het nieuwe poloseizoen 2014-2015.

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM

KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM KORFBALVERENIGING N.K.C. NOORDWIJK EN MARUM Website: www.nkc-online.nl Wie komt er korfballen bij onze club?? Meer informatie in deze folder Pagina 1 van 8 WAT IS KORFBAL Korfbal is een balspel dat in

Nadere informatie

Handbalvereniging Saturnus

Handbalvereniging Saturnus Handbalvereniging Saturnus Informatiefolder voor seniorleden, jeugdleden en hun ouders Geachte seniorleden, jeugdleden en hun ouders, U (of uw kind) wordt lid van Saturnus. Reden voor ons als bestuur om

Nadere informatie

S.Z.V. De Duinkikkers

S.Z.V. De Duinkikkers Informatieboekje Speciaal voor de nieuwe leden van: S.Z.V. De Duinkikkers Uitgave april 2009 Inhoud onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen 1 De geschiedenis van S.Z.V. De Duinkikkers Soester Zwemvereniging

Nadere informatie

Sponsorplan. Z.C. de Vuursche. Contact:

Sponsorplan. Z.C. de Vuursche. Contact: Sponsorplan Z.C. de Vuursche Contact: Martijn Mostert: 06-10986504 Melvin de Vries: 06-53440102 Peter Frans Heek: 06-49333947 Patrick Terschegget: 06-21982306 sponsoring@zcdevuursche.nl www.zcdevuursche.nl/sponsoring

Nadere informatie

Trainen en competitie

Trainen en competitie Persoonlijke informatie Voornaam Achternaam Nationaliteit Adres Postcode Woonplaats Geboortedatum Email adres Telefoon Mobiel nummer Soort lidmaatschap Alleen trainen Trainen en competitie Evt. voorkeur

Nadere informatie

AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS!

AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS! Versie September 2013 AANDACHTSPUNTEN VOOR ZWEMMERS EN OUDERS! Naast vooral lol hebben in zwemmen, zijn er ook een paar zaken die je echt moet weten/doen rondom het trainen en zwemmen van wedstrijden.

Nadere informatie

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat.

Batavia Swim. geworden bij Batavia Swim. Door ontwikkeling of door ouder worden kan het wel zijn dat je kind naar een andere groep gaat. Vraag Waarom is er een nieuwe zwemvereniging opgericht Bestuurlijke verschillen van inzicht over de technische zaken van wedstrijdzwemmen (trainingen en wedstrijden) en de inbedding van wedstrijdzwemmen

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

Inleiding www.wetterwille.com

Inleiding www.wetterwille.com Inhoud 1 Inleiding 2 2 Over Wetterwille 3 3 Organogram 5 4 Bestuurlijke organisatie 6 4.1 Leden 6 4.2 Bestuur 6 4.3 Trainers 8 4.4 Commissies 9 5 Communicatie 12 5.1 Leden 12 5.2 Bestuur 12 5.3 Trainers

Nadere informatie

SPONSORING. Beste geïnteresseerde, sporter, relatie,

SPONSORING. Beste geïnteresseerde, sporter, relatie, Beste geïnteresseerde, sporter, relatie, De Etten-Leurse zwem- en waterpolovereniging Z&PC DIO is een leuke vereniging waar sportiviteit en gezelligheid hand in hand gaan. De vereniging heeft ongeveer

Nadere informatie

Welkom bij Korfbalclub J.E.S

Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jong en Sportief Welkom bij Korfbalclub J.E.S Jeugdteams We vinden het leuk dat je lid bent of graag wilt worden van onze vereniging. In dit boekje hebben we voor U de belangrijkste informatie op een rijtje

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging CKV AVANTI

INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging CKV AVANTI INFORMATIEFOLDER Korfbalvereniging CKV AVANTI Deze folder geeft informatie over AVANTI, een dynamische korfbalvereniging die voor alle leeftijdsgroepen en niveaus mogelijkheden biedt. Voorwoord Dit is

Nadere informatie

Play offs. Schipholfonds. Dames starten vrijdag met play offs. Alle stemmers bedankt!

Play offs. Schipholfonds. Dames starten vrijdag met play offs. Alle stemmers bedankt! Nieuwsbrief ZV De Zaan, 11 mei 2016 (nummer 20, seizoen 2015-2016) Play offs Dames starten vrijdag met play offs Dit weekend gaan de play offs van start. De senioren bijten de spits af en spelen vrijdag

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE ZWEMMEN

INFORMATIEBOEKJE ZWEMMEN Seizoen 2012 2013 INFORMATIEBOEKJE ZWEMMEN Commissie Zwemmen Versie 2 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1. Algemene verenigingsinformatie... 4 De zwembaden... 4 Vakanties... 4 Koekactie... 4 Kamp... 4 Lidmaatschap

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE subsidie sportstimulering 2018 (insturen vóór 1 mei 2018)

AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE subsidie sportstimulering 2018 (insturen vóór 1 mei 2018) AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE subsidie sportstimulering 2018 (insturen vóór 1 mei 2018) 2 6 FEB. 2018 De activiteit(en) waarop de subsidieaanvraag gericht is/zijn: Internationale Sprint Cup Hagen (Duitsland)

Nadere informatie

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005

Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 Zwemvereniging Zoetermeer (ZVZ) Commissie Elementair Zwemmen (CEZ) Jaarverslag 2005 De CEZ ziet er eind 2005 als volgt uit: Sylvia Trijsburg - Verwoerd Voorzitter + leiding zaterdagochtend Jan Boelhouwer

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING

INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING INFORMATIEBROCHURE KORFBALVERENIGING 1 Inhoudsopgave Voorwoord Algemene korfbalinformatie 1. Bestuur blz. 3 2. Competitiezaken van onze vereniging blz. 4 3. Accommodatie blz. 4 4. Teamindeling blz. 4 5.

Nadere informatie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Pag. 1 Versie 20 april 2015 OLVO OLVO staat voor: Ons Lichaam Vraagt Ontspanning OLVO is een christelijke gymnastiekvereniging

Nadere informatie

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand

Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Hoogezand Uitnodiging de Pinquin 1-uursestafette Zuidbroek, 22 december 2016 Beste zwemvrienden, Hierbij nodigen wij jullie uit voor deelname aan onze 21 e De Pinquin 1-uursestafette op zaterdag 4 maart 2017 in

Nadere informatie

Door ondertekening ga ik akkoord met de bijgevoegde voorwaarden. (Kunt U bewaren.)

Door ondertekening ga ik akkoord met de bijgevoegde voorwaarden. (Kunt U bewaren.) AANMELDINGSFORMULIER Hierbij meld ik mij aan als lid van Zwem- en Waterpolovereniging MOSA~regio. VOORLETTERS ROEPNAAM... ACHTERNAAM GEBOORTEDATUM GESLACHT MAN/VROUW NATIONALITEIT:. NAAM VADER * NAAM MOEDER

Nadere informatie

2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE

2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE 2013 WATERVRIENDEN HAARLEM INFORMATIEBOEKJE Onze vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS). Een sportkoepel waar eveneens de gedachte is dat sport mogelijk moet zijn voor iedereen.

Nadere informatie

Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie

Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie Nieuwsbrief 2 April 2018 Vitamine V(akantie); trainen in de meivakantie Zoals je gewend bent, zal er in de meivakantie gedraaid worden volgens een vakantierooster voor de jeugdleden. Omdat de meivakantie

Nadere informatie

Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel 2910 AH AANMELDINGSFORMULIER BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V * Geboortedatum : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer : Geheim telefoonnummer: ja / nee * E-mailadres:

Nadere informatie

Informatie brochure. Volleybalvereniging Dosko/Acta

Informatie brochure. Volleybalvereniging Dosko/Acta Informatie brochure Informatie brochure volleybalvereniging Dosko/Acta. Volleybal vereniging Dosko/Acta is de volleybal vereniging voor Franeker en omstreken en is opgericht in 2006. Dosko/Acta is ontstaan

Nadere informatie

Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK

Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK Binky campagne Sociaal veilig sportklimaat DEK Iedereen kent misschien wel een Binky in zijn directe sport omgeving. Iemand uit je team of lesgroep die altijd meer durft dan de rest, zichzelf heel wat

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits Swimkick & Minioren

Bepalingen KNZB circuits Swimkick & Minioren Algemeen Aan SwimKick en Miniorenwedstrijden nemen jongens minioren 1 t/m 6 en meisjes minioren 1 t/m 5 deel. Ook Parazwemmers kunnen deelnemen aan deze wedstrijden. Voor de Swimkick zwemmers is nog geen

Nadere informatie

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies)

Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Voorzitter Algemeen Bestuur Deeltaken Maakt agenda in samenwerking met secretaris en zit bestuursvergaderingen voor (inclusief met eventuele commissies) Leidt jaarvergadering Houdt toezicht op lopende

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel 2910 AH AANMELDINGSFORMULIER BARRACUDA Naam Voorletter(s) Roepnaam Geslacht : M / V * Nationaliteit: Geboortedatum Adres Postcode Woonplaats Telefoonnummer : Geheim telefoonnummer: ja / nee * E-mailadres

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief HV MINOR De Doorzetters

Nieuwsbrief HV MINOR De Doorzetters Nieuwsbrief HV MINOR De Doorzetters HV Minor De Ping 26 6361 AS Nuth Tel. 045 5245332 2e jaargang, nummer 5 Onze nieuwsbrief verschijnt 2 tot 4 keer per jaar en wordt via onze website verspreidt. Veel

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

ZPV Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

ZPV Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel 2910 AH AANMELDINGSFORMULIER ZPV BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V Geboortedatum : Nationaliteit : Adres : Postcode : Woonplaats: Telefoonnummer (s): E-mailadres zwem(m/st)er*:

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Middels de korte nieuwsflitsen willen wij als bestuur jullie regelmatig op de hoogte brengen van wat er speelt in onze vereniging. Belangrijke en soms ook minder belangrijke, maar

Nadere informatie

O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen. Seizoen 2012-2013

O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen. Seizoen 2012-2013 O.Z. & P.C. De Warande Wedstrijdzwemmen Seizoen 2012-2013 I N F O R M A T I E B I J E E N K O M S T 1 7 S E P T E M B E R 2 0 1 2 L O C A T I E : C L U B G E B O U W S C O R P I O T I J D : 1 9. 3 0 2

Nadere informatie

NZ&PC Spetters 2.0. Druk voorjaar! Boost voor Noordwijks waterpolo

NZ&PC Spetters 2.0. Druk voorjaar! Boost voor Noordwijks waterpolo NOORDWIJKSE ZWEM- EN POLOCLUB 26 MAART 2019 NZ&PC Spetters 2.0 seizoen 2018/2019 Druk voorjaar! Trainingen Het eerste kwartaal van 2019 is alweer voorbij en er staan een heleboel activiteiten op de planning.

Nadere informatie

Informatieboek Afd. Wedstrijdzwemmen

Informatieboek Afd. Wedstrijdzwemmen Informatieboek Afd. Wedstrijdzwemmen www.zvdegeul.nl Pagina 1 Inhoudsopgave Informatieboek. Uitgave augustus 2013 1 Voorwoord.. 3 2 Technische commissie (TC) wedstrijdzwemmen...... 3 3 Trainingswetenswaardigheden...

Nadere informatie

Vierkamp voor de verenigingen DAC, Reestduikers, Watersnip en Hoogeveen DATA M/P WAAR ORGANISATIE AANVANG JURY

Vierkamp voor de verenigingen DAC, Reestduikers, Watersnip en Hoogeveen DATA M/P WAAR ORGANISATIE AANVANG JURY Vierkamp voor de verenigingen DAC, Reestduikers, Watersnip en Hoogeveen DATA M/P WAAR ORGANISATIE AANVANG JURY 14 oktober P Hoogeveen ZPC Hoogeveen 10.45 u. 10.15 u. 18 november M Hoogeveen de Reestduikers

Nadere informatie

Jaarverslag badminton seizoen

Jaarverslag badminton seizoen Jaarverslag badminton seizoen 2016-2017 BESTUUR Dit seizoen bestond het bestuur uit de volgende leden: Henk Zonnenberg : voorzitter Patrick de Jong : secretaris Frans Verschuren : penningmeester / ledenadministratie

Nadere informatie

Regio Junioren - Jeugd - Senioren C ircuit Bepalingen

Regio Junioren - Jeugd - Senioren C ircuit Bepalingen Algemeen Aan de Junioren en Jeugdwedstrijden nemen jongens junioren 1 t/m 4, jeugd 1 t/m 2 en senioren, meisjes junioren 1 t/m 3, jeugd 1 t/m 2 en senioren deel. Ook gehandicapte zwemmers kunnen deelnemen

Nadere informatie

Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl. Informatie voor nieuwe jeugdleden

Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl. Informatie voor nieuwe jeugdleden Korfbalvereniging IJsselvogels Sportlaan 9 2841 EB Moordrecht www.ijsselvogels.nl Informatie voor nieuwe jeugdleden JTC IJsselvogels jtc@ijsselvogels.nl December 2008 Korfballen bij IJsselvogels: echt

Nadere informatie

Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding

Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding Wedstrijdcircuit voor minioren & junioren 1 in opleiding Voor het zwemseizoen 2015-2016 is door dutchswim.nl een nieuw wedstrijdcircuit voor minioren en junioren 1 in opleiding ontwikkeld. Dit succesvolle

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geraniumactie. RABO Fietssponsortocht. Uitgave: April 2014.

Nieuwsbrief. Geraniumactie. RABO Fietssponsortocht. Uitgave: April 2014. Nieuwsbrief Uitgave: April 2014. We doen het als vereniging over de hele breedte goed en daar kunnen we best trots op zijn. Maar dat succes komt niet zomaar; daarvoor hebben mensen zich ingespannen. Tijdens

Nadere informatie

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7.

Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7. Inhoud Website 3 Wedstrijden 3 Trainen 4 Recreanten 4 De jongste leden 4 Contributie 5 Activiteiten 6 Inschrijfformulier 7 Informatieboekje 2 Beste aankomende HVV-er Van harte welkom bij HVV 70. We zijn

Nadere informatie

INFORMATIE NIEUWE LEDEN

INFORMATIE NIEUWE LEDEN INFORMATIE NIEUWE LEDEN vv Volta Lelystad Datum : 23 november 2014 Versie : 1.0 Status : definitief Auteur(s) : Erik Rombout Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DE VERENIGING... 4 2.1 BESTUUR... 4 2.2 COMMISSIES...

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur. Lou Goedel Voorzitter

Voorwoord. Namens het bestuur. Lou Goedel Voorzitter Jaarverslag 2017 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag over 2017. Dit jaarverslag geeft een beeld van de belangrijkste ontwikkelingen in de organisatie en de omgeving van onze vereniging. Tal van vrijwilligers

Nadere informatie

Reglement waterpolo Januari 2015

Reglement waterpolo Januari 2015 Reglement waterpolo Januari 2015 TRAININGEN Maandag: Zaterdag: Zondag: - 19u00-20u00: Polokapers (U11) + Polohaaien (U13). - 20u00-21u00: Polohaaien (U13) + Senioren. - 20u30-22u: Polohaaien (U13 ervaren)

Nadere informatie

ZPC Montferland. Verantwoording door de penningmeester Ferdinand Teitink ALV 11 april 2018

ZPC Montferland. Verantwoording door de penningmeester Ferdinand Teitink ALV 11 april 2018 ZPC Montferland Verantwoording door de penningmeester Ferdinand Teitink ALV 11 april 2018 1 Waar wonen de bondsleden ZPC Montferland AVL 11 april 2018 Dia 2 Verloop leden 2017 Aanmeldingen 27 Daarvan 4

Nadere informatie

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen.

Wat heb je allemaal nodig om te kunnen honkballen of softballen. Informatie voor de ouders van onze jeugdleden. Allereerst willen wij jullie van harte welkom heten bij onze vereniging. D.m.v. dit informatie bulletin willen wij jullie alvast een beetje wegwijs maken

Nadere informatie

LEUSDER HANDBAL VERENIGING

LEUSDER HANDBAL VERENIGING Ja, ik wil graag lid worden van de Leusder Handbal Vereniging en lever dit formulier voorzien van één recente pasfoto (digitale pasfoto mag ook via e-mail), de incassomachtiging (p2) en de vrijwilligersinventarisatie

Nadere informatie

PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015

PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015 PIETER CUP Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zaterdag 4 april 2015 Ook dit jaar organiseren wij weer als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven de Pieter Cup (7 e keer); een wedstrijd voor jongens en

Nadere informatie

Bepalingen KNZB circuits Minioren - Jun ioren

Bepalingen KNZB circuits Minioren - Jun ioren Minioren-Junioren Algemeen Aan Minioren-Juniorenwedstrijden nemen jongens Minioren 2 t/m Junioren 2 en meisjes Minioren 2 t/m Junioren 2 deel. Ook Parazwemmers in deze leeftijdsgroepen kunnen deelnemen

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

Zwemnieuws Februari 2019

Zwemnieuws Februari 2019 Zwemnieuws Februari 2019 In deze nieuwsbrief gaan we in op de volgende onderwerpen: verslag ONMK, Ranomicup, zwemwedstrijden februari/maart, standen Nationale Zwemcompetitie en Regiocompetitie, verslag

Nadere informatie

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015

VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 VOORSTEL WEDSTRIJDPROGRAMMA REGIO OOST SEIZOEN 2014/2015 Door de zwemtrainers in de werkgroep Kampioenschappen is een voorstel uitgewerkt en aan de KZC s (Regio-zwemcommissie) aangeboden. Tijdens een gezamenlijke

Nadere informatie

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl

seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl seizoen 2015-2016 INFORMATIE boekje www.flashnieuwleusen.nl info@flashnieuwleusen.nl Langs deze weg heten wij u van harte welkom binnen onze vereniging. Onze vereniging is, onder de naam volleybalvereniging

Nadere informatie