Beantwoording van de schriftelijke vragen conform het bijgevoegde sjabloon. 1.0 ter vaststelling aan de gemeenteraad aanbieden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beantwoording van de schriftelijke vragen conform het bijgevoegde sjabloon. 1.0 ter vaststelling aan de gemeenteraad aanbieden."

Transcriptie

1 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 juli 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp en C.T. Dekker T. Dijkstra - burgemeester - wethouders - secretaris OPENBARE BESPREEKSTUKKEN O1 Vaststellen van het verslag van de vergadering van 2 juli Wordt vastgesteld. O2 Schriftelijke vragen van PvdA-fractie inzake eerdere beantwoording raadsvragen 21 mei (Z ) Beantwoording van de schriftelijke vragen conform het bijgevoegde sjabloon. Naar aanleiding van de beantwoording van raadsvragen op 21 mei 2019 zijn door de PvdA opvolgende vragen gesteld. Deze vragen hebben betrekking op de opvolging van een datalek en genomen maatregelen in het kader van informatieveiligheid. Conform met redactionele wijziging. O3 Vaststellen startnotitie RES Drenthe 1.0. (BB/283) De startnotitie RES Drenthe 1.0 ter vaststelling aan de gemeenteraad aanbieden. Met het vaststellen van de startnotitie RES-Drenthe verzoeken de gemeenteraden, Provinciale Staten en de algemeen besturen van de waterschappen in Drenthe hun colleges en dagelijks besturen om een Regionale Energiestrategie (RES) voor Drenthe te maken. Een RES beschrijft per regio de hoeveelheid op te wekken hernieuwbare elektriciteit, de verdeling van de aanwezige warmte en de hiervoor benodigde energie-infrastructuur. Dit krijgt vervolgens een vertaling in omgevingsvisies. College besluit de raad voor te stellen de startnotitie RES Drenthe 1.0 vast te stellen. O4 Raadsbrief stand van zaken TRZ. (BB/290) De raad per brief te informeren over de stand van zaken rond de ontwikkeling van de Toeristisch Recreatieve Zone (TRZ) en de wijze waarop uw college hierin de komende periode wil acteren. In het bestuursakkoord wordt ingezet op de ontwikkeling van de TRZ. Eind 2018 is de ontwikkeling van een FOC definitief afgewezen door de provincie Drenthe. Dit besluit heeft geleid tot een heroriëntatie bij de andere betrokken initiatief- Conform met redactionele wijziging.

2 O5 O6 Participatie (Dialoog met de stad). (BB/282) Convenant Landelijke Toegankelijkheid Maatschappelijke Opvang. (BB/291) 1. De informerende brief aan de raad vaststellen en versturen. 2. De brief in afschrift versturen naar de Client en Participatieraad. 1. Het convenant Landelijke Toegankelijkheid Maatschappelijke Opvang te ondertekenen. 2. Het verlenen van een volmacht door de burgemeester aan wethouder Vlieg-Kempe om het convenant Landelijke Toegankelijkheid Maatschappelijke Opvang te ondertekenen. 3. De model beleidsregels Landelijke Toegankelijkheid Maatschappelijke Opvang vast te stellen. Het besluit wijziging nadere regels maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp gemeente Assen vast te stellen. O7 De Asserpas. (BB/295) De gemeenteraad informeren over een aantal ontwikkelingen rondom de Asserpas via bijgevoegde brief. nemers in de TRZ. Voorgesteld wordt om de raad per brief te informeren over de ontwikkelingen in het afgelopen half jaar en hoe het college hierin de komende periode wil acteren. In de LTA staat de toezegging dat de raad in het voorjaar van 2019 wordt geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot het onderwerp 'Participatie'. De VNG heeft de model beleidregels Landelijke Toegankelijkheid Maatschappelijke Opvang uit 2014 aangepast aan de Wmo De belangrijkste aanpassing is dat het criterium regiobinding niet langer voorop staat bij de beoordeling van toegang tot de maatschappelijke opvang. Het advies van de VNG is dat alle gemeenten dit convenant ondertekenen en de beleidsregels daarop aanpassen. Wij ondertekenen dit convenant als gemeente Assen. Wij vragen de regiogemeenten om dit convenant ook te ondertekenen, waarmee zij zich conformeren aan de bijbehorende modelbeleidsregels. Er is de afgelopen periode veel betrokkenheid geweest vanuit de raad bij de Asserpas. In het kader van deze betrokkenheid is het van belang om de raad te informeren over de laatste ontwikkelingen rondom de Asserpas. Conform met redactionele wijziging. 1. Conform. 2. College verzoekt de burgemeester om volmacht te verlenen aan wethouder Vlieg- Kempe voor het ondertekenen van het convenant. 3. Conform. Conform.

3 O8 Assen kandidaat gaststad nationale sportweek. (BB/300) 1. Assen aan te melden als kandidaat gaststad van de nationale sportweek. 2. Hiervoor éénmalig budget beschikbaar te stellen van Jaarlijks organiseert het NOC*NSF de nationale sportweek. In die week wordt een appèl gedaan op alle sportorganisaties in Nederland om extra en open activiteiten te organiseren. Dit jaar is de sportweek van vrijdag 20 september t/m zondag 29 september. Het NOC*NSF biedt de mogelijkheid aan maximaal 3 steden in Nederland om te laten zien wat de sportweek daar teweeg brengt. NOC*NSF heeft laten weten dat Assen dit jaar nog een van die drie steden kan zijn. Op enkele dagen tijdens de sportweek komt NOC*NSF dan langs met een campagneteam om de sportweek vanuit Assen te verslaan. Hiermee worden landelijke en regionale media bereikt. De sportweek fungeert op die manier als marketinginstrument voor Assen. Conform. O9 Aanvullende werkzaamheden in sporthal Olympus. (BB/286) 1. Kennis te nemen van het financieel resultaat van de projecten Voortgezet Onderwijs van Ter afronding van het project: a. werkzaamheden, genoemd in de bijlage onder prioriteit 1 vanuit veiligheidsoverwegingen uit te voeren; b. werkzaamheden, genoemd in de bijlage onder prioriteit 2 vanuit exploitatievoordeel uit te voeren; In augustus 2017 is de sporthal Olympus in gebruik genomen voor het gymonderwijs en breedtesport. De hal is nu bijna 2 jaar in gebruik. Sinds het gebruik lopen wij en de gebruikers tegen een aantal tekortkomingen aan vanuit veiligheid, facilitair beheer en sportgebruik. Wij hebben de tekortkomingen geïnventariseerd en beoordeeld op prioriteit en noodzakelijkheid. Dit resulteerde in een lijst met 12 voorgestelde werkzaamheden (zie bijlage I). 1 t/m 3 conform. 4. Niet akkoord. 5. College besluit het project onderwijshuisvesting voortgezet onderwijs af te sluiten met een positief saldo van en dit toe te voegen aan het rekeningresultaat.

4 c. werkzaamheden, genoemd in de bijlage onder prioriteit 3 vanuit de wens gebruikers uit te voeren (uitgezonderd de mobiele tribunes). 3. Daarvoor een bedrag van ,00 aan te wenden uit het restantkrediet project onderwijshuisvesting voortgezet onderwijs. 4. Een budget van ,00 uit het restantkrediet te reserveren ten behoeve van werkzaamheden genoemd in de bijlage onder Reservering (toekomstig risico). 5. Het project onderwijshuisvesting voortgezet onderwijs af te sluiten met een positief saldo van ,00 en dit toe te voegen aan het rekeningresultaat. O10 Begrotingsproces 2020; planning en richtlijnen. (BB/298) Instemmen met de planning en richtlijnen voor het begrotingsproces 2020 resulterend in: 1. behandeling en vaststelling in B&Wvergaderingen van 10/09/2019 en 24/09/2019; 2. presentatie/openbaarmaking op 04/10/2019; 3. behandeling en vaststelling door de raad in de vergaderingen van 04/11/2019 en 07/11/2019. Voorafgaand aan de start van een nieuw begrotingsproces stelt u de planning voor dat proces vast en geeft u de kaders aan waarmee in de beleidsvoorbereiding en de opbouw van de budgetten voor het nieuwe begrotingsjaar rekening moeten houden. In dat verband zijn nu de planning en richtlijnen voor de begroting 2020 en de prognoses voor de aan de orde. De kaders, beleidsrichtingen en de financiële aanpak uit de Kaderbrief 2020 zijn daarbij leidend. 1. Behandeling en vaststelling in B&Wvergaderingen van 16 en 24/09/2019 en 01/10/ Conform. 3. Conform.

5 O11 Subsidiebijdrage herinrichting vaste collectiepresentatie Drents Museum. (BB/306) 1. In te stemmen met een subsidie van (in eerste aanleg) 2 miljoen aan het Drents Museum ten behoeve van het project Herinrichting Vaste Collectie Presentatie te dekken uit de REPmiddelen en af te wegen ten opzichte van de andere projecten (bijlage 1 en 2). 2. In te stemmen met het in overweging nemen een aanvullende bijdrage op de 2 miljoen te verlenen indien er ruimte ontstaat bij de verdeling van de REP-middelen. 3. In te stemmen met definitieve besluitvorming over het bestemmen van de REPmiddelen in de raad in het najaar 2019 samen met de andere projecten en tot dan dit voorstel aan te houden. Vastgesteld in de vergadering van 12 juli 2019., burgemeester, secretaris Na een brede uitvraag in de organisatie zijn projecten geidenticifeerd die voor een bijdrage uit de REP-middelen in aanmerking kunnen komen volgens het uitvoeringskader REP-middelen. Op heeft het college ingestemd met de verdere uitwerking van de voorgestelde projecten onder andere het Drens Museum. Het Drents Museum heeft nu een concreet projectplan ingediend. De vaste collectiepresentatie in het historische deel van het museum dateert van Dat willen zij op een nieuwe en toekomstbestendige manier gaan presenteren. Het Drents Museum vraagt hiervoor om een subsidiebijdrage van (in eerste aanleg) 2 miljoen, een hogere bijdrage is wenselijk. Op is het college middels een presentatie al uitgebreid meegenomen in deze plannen van het Drents Museum. 1. College besluit om in ieder geval 2 miljoen beschikbaar te stellen voor een subsidie aan het Drents Museum t.b.v. het project herinrichting vaste collectie presentatie. 2. Dit te dekken uit de REPmiddelen. 3. Over de totale verdeling van de REPmiddelen in november de raad een voorstel voor te leggen.

6 OPENBARE CONFORMSTUKKEN (overige collegebesluiten 27 juni t/m 4 juli 2019) Nr. Onderwerp Voorstel Beknopte toelichting O12 Herziening onderwijsachterstandenbeleid. (BB/293) O13 Aanpak Mensenhandel Drenthe en Noord-Nederland. (BB/287) De raad te informeren via bijgaande raadsbrief over de voortgang herziening onderwijsachterstandenbeleid. Jaarverslag mensenhandel Drenthe 2018 met bijgevoegde brief aan te bieden aan de gemeenteraad. Vanuit het Rijk is er met ingang van 1 januari 2019 nieuwe regelgeving voor het onderwijsachterstandenbeleid. Naar aanleiding hiervan herziet de gemeente Assen het huidige onderwijsachterstandenbeleid. In Drenthe trekken wij al jaren gezamenlijk op in de aanpak van mensenhandel. Deze gezamenlijke aanpak wordt gecoördineerd en uitgevoerd door een ketenregisseur (daderzijde) en zorgcoördinator (slachtofferzijde). Ook is er een werkgroep mensenhandel Drenthe opgericht om de voortgang te monitoren en in te spelen op trends en ontwikkelingen. Het jaarverslag mensenhandel Drenthe 2018 wordt ter informatie toegezonden aan de raad. O14 Fusie woningcorporaties Omnia Wonen en Vallei Wonen. (BB/284) Omnia Wonen te berichten geen zwaarwegende argumenten te hebben tegen een fusie. In december 2018 is toegezegd het plan van aanpak binnen twee maanden toe te sturen. De ondertekening van het plan van aanpak mensenhandel Noord-Nederland van 1 april jl. is echter uitgesteld. Het plan van aanpak moet op een aantal punten met betrekking tot de AVG gewijzigd worden. Daarnaast moet er door de ketenpartners bepaald worden of men beleidsmatig wil verder werken op dit onderwerp, of dat de focus komt te liggen op uitwisseling van kennis en expertise op Noord- Nederlands niveau. Woningcorporaties Omnia Wonen en Vallei Wonen zijn voornemens te fuseren. Op grond van artikel 53 van de Woningwet, moeten betrokken gemeenten vooraf in de gelegenheid worden gesteld een zienswijze in te dienen. Omnia Wonen beheert in totaal ruim huurwoningen, waarvan 338 in de gemeente Assen.

7 Nr. Onderwerp Voorstel Beknopte toelichting O15 Woningmarktmonitor Assen (BB/285) O16 Brief raad planning verduurzaming MFA Markehuus. (BB/305) O17 Reglement gemeentelijke parkeergarages (BB/288) O18 Planning en aanpak Voortgangsrapportage (BB/297) 1. De Woningmarktmonitor Assen vast te stellen en vrij te geven voor publicatie. 2. De Woningmarktmonitor Assen ter kennisname aan te bieden aan de raad. Brief aan de raad over de planning van de verduurzaming van het MFA Markehuus te versturen. 1. Reglement gebruik gemeentelijke parkeergarages uit 1999 te vervangen door Reglement gemeentelijke parkeergarages 2019 ; 2. Het nieuwe reglement openbaar bekend te maken; 3. Het reglement in verkorte vorm aan te geven bij de parkeergarages onder verwijzing naar het reglement; 4. Parkeerbeheer de regels permanent ter inzage te leggen. Instemmen met de planning en aanpak voor de voorbereiding van de Voortgangsrapportage 2019 resulterend in: 1. Behandeling en vaststelling in b&w-vergaderingen van 24/09/2019 en 1/10/2019; 2. Presentatie/openbaarmaking op 04/10/2019; Vallei Wonen beheert woningen in de gemeente Woudenberg. In het kader van de prestatieafspraken met woningcorporaties is afgesproken dat de ontwikkelingen op de Asser woningmarkt en de voortgang van de woningbouw periodiek worden gemonitord. De monitoring is onderdeel van de beleidscyclus gemeentelijk woonbeleid en speelt een rol in de informatieuitwisseling met onze stakeholders. Op 14 maart jl. heeft de raad ingestemd met het beschikbaar stellen van een voorbereidingskrediet voor de verdere voorbereiding en uitwerking van de verduurzaming van 3 gebouwen, de pilot verduurzamen gemeentelijk vastgoed. Hierin is aangegeven dat we streven naar een start met de uitvoering van het MFA Markehuus in het vierde kwartaal van Het Reglement gebruik gemeentelijke parkeergarages uit 1999 is inmiddels meer dan 20 jaar oud en is sindsdien niet meer aangepast. Er zijn in de loop van de tijd parkeergarages gebouwd en of gesloopt. Verder doen zich zaken voor waar officieel niets voor is geregeld. Er zijn ongeschreven regels die nu moeten worden vastgelegd. Voorafgaand aan de voorbereiding van de Voortgangsrapportage stelt u de planning en aanpak voor die rapportage vast. In dat verband zijn nu de planning en aanpak voor de Voortgangsrapportage 2019 aan de orde. De afspraken die daarover in de gemeentelijke financiele verordening zijn opgenomen vormen daarvoor de basis

8 Nr. Onderwerp Voorstel Beknopte toelichting O19 Actieprogramma kansrijke start. (BB/292) 3. Behandeling en vaststelling door de raad in de vergaderingen van 04/11/2019 en 07/11/ Het programma Nu Niet Zwanger in te zetten in Assen in het kader van het landelijk actieprogramma Kansrijke Start. 2. Hiervoor middelen beschikbaar te stellen van ,- per jaar vanuit het Kansrijke Start-budget. 3. GGD Drenthe de opdracht te verlenen om het programma Nu Niet Zwanger te implementeren in Assen. In juli 2018 is de aanpak voor Gezondheid in Assen met de bijbehorende uitvoeringsagenda GIDS in Assen door uw college vastgesteld (bijgevoegd in de bijlage) waarin is opgenomen dat de mogelijkheden om de eerste dagen-aanpak in Assen te introduceren verkend zouden worden. Deze eerste dagen-aanpak is opgenomen in het landelijk actieprogramma Kansrijke Start (zie bijlage). De gezondheid van een kind voor, tijdens en na de geboorte blijkt een belangrijke voorspeller te zijn van problemen (zowel fysiek als mentaal) op latere leeftijd. Het programma Nu Niet Zwanger (bijlage) is onderdeel van het actieprogramma Kansrijke Start en heeft als belangrijkste doel het voorkomen van ongeplande en ongewenste zwangerschappen in kwetsbare situaties.

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 januari 2019 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 december 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 13 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 maart 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 mei 2019 Aanwezig: Afwezig: H. Vlieg-Kempe J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse T. Dijkstra M.L.J. Out - loco- burgemeester

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: M. Out vanaf uur BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 april 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en M.S. Pauwels T. Dijkstra

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en M.S. Pauwels T. Dijkstra BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 3 september 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en M.S. Pauwels T. Dijkstra - burgemeester -

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 25 september 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T.

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juni 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: 1. Instemmen met bijgevoegd

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: 1. Instemmen met bijgevoegd BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 20 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 en 6 november 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 1 december 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn.

Gemeente Assen. om namens de gemeente. feitelijke handelingen en rechtshandelingen te verrichten die in het kader van dit project vereist zijn. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

1. instemmen met het realiseren van de opgaven zoals verwoord in het programmaplan. Energietransitie

1. instemmen met het realiseren van de opgaven zoals verwoord in het programmaplan. Energietransitie BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 25 juni 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp en C.T. Dekker T. Dijkstra - burgemeester - wethouders - secretaris

Nadere informatie

Instemmen met de beantwoording. concept-antwoordbrief. 1. De raad middels bijgevoegde. over het proces van de raadsvoorstellen Pilot

Instemmen met de beantwoording. concept-antwoordbrief. 1. De raad middels bijgevoegde. over het proces van de raadsvoorstellen Pilot BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 februari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe en L.B. Leemrijse T. Dijkstra J. Booij-Venekamp - burgemeester - wethouders -

Nadere informatie

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013.

GEMEENTE WESTERVELD. Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. GEMEENTE WESTERVELD Agenda/besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 27 augustus 2013. Afwezig: Nr. Afdeling Onderwerp Toelichting Advies Besluit 1. Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder. 1. Besluiten het wijzigingsplan BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 4 juli 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 mei 2019

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen OPENBARE BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 mei 2019 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 mei 2019 Aanwezig: Afwezig: H. Vlieg-Kempe J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse T. Dijkstra M.L.J. Out - loco-burgemeester

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 9 februari 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 5 januari 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: A. Smit vanaf 10.

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: A. Smit vanaf 10. BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 13 maart 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 30 augustus 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - Instemmen met de voorgestelde

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - Instemmen met de voorgestelde BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 7 maart 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Datum collegevergadering : 9 juli 2019 Datum raadsvergadering : 25 september 2019

Datum collegevergadering : 9 juli 2019 Datum raadsvergadering : 25 september 2019 *ZEBAE9317F4* Zaak en documentnummer : Z/19/089018/DV.19-134 Commissievoorstel Datum collegevergadering : 9 juli 2019 Datum raadsvergadering : 25 september 2019 Portefeuillehouder Bart Huizing Volgnummer

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 26 februari 2019. Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, J. Booij-Venekamp, C.T. Dekker en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2018 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 FEBRUARI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 FEBRUARI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 21 FEBRUARI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Homme Geertsma De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Vaststellen van het

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Vaststellen van het BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig:

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 16 juni 2014 Aanwezig: C. Abbenhues - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders I. Oostmeijer-Oosting

Nadere informatie

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: -

A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 19 december 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, A.M. Kleine Deters, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra -

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 Lijst nr. 47 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 18 november tot en met vrijdag 22 november 2013 VEILIGHEID EN RECHT Herbenoeming (commissie/kamer/plaatsvervangend)voorzitter(s)

Nadere informatie

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord

VASTE AGENDAPUNTEN Omschrijving Beslissing Griffie Eig/afd. 1. Opening. Besluit: Akkoord 18ini02871 OPENBAAR Besluitenlijst vergadering burgemeester en wethouders Aanwezig : De heren Van Dijk, Kuster en Van de Wardt en dames Kock en Ankersmit Secretaris : De heer Hoeffnagel Afwezig : Mevrouw

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 26 FEBRUARI 2019 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 26 FEBRUARI 2019 Samenstelling Aanwezig: de heer Rikus Jager; de heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas; de heer Wilfried de Jong;

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 6 FEBRUARI 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 9 juli 2019 Documentnummer: , PPM Dossiernummer : K1261

v o o r d r a c h t 9 juli 2019 Documentnummer: , PPM Dossiernummer : K1261 v o o r d r a c h t 9 juli 2019 Documentnummer: 2019-049286, PPM Dossiernummer : K1261 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen ter vaststelling van het Startdocument Regionale

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, A. Vader, S. Stroosnijder, J. Elliott Gemeentesecretaris M. van Vliet 2 e loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober 2016

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober 2016 Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober 2016 Aanwezig: Afwezig: mr. M. Boumans MPM, burgemeester, J.J.A. ter Keurst, wethouder; L. Dennenberg, secretaris.

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 31 oktober 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

30 januari Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. B.H.C. Brekelmans, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris

30 januari Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. B.H.C. Brekelmans, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 30 januari 2018 Status Openbaar Aanwezig Afwezig Definitief Ja Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; ; Dhr. A.L.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Els Jonker 2018/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren,

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Aanwezigen: Burgemeester, wethouders J.G.M. van den Boogaart,, secretaris J.P.P.S. Ruyters 1. ADV/M/18/11064 Z/M/17/50227 Secretaris J.P. Ruyters Vaststelling besluitenlijst incl. aanvulling college d.d.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 29 januari 2019 Aanwezig : Dhr. G. Boonzaaijer Dhr J. Lange Dhr. R. Jorg tot 14.00 uur Dhr. J.E. Waaldijk Mevr. J.C. Broekhuis Loco burgemeester Loco

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 JULI 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas De heer Nic Dusink Zijn afwezig:

Nadere informatie

Ad 1 en 2 Akkoord Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering

Ad 1 en 2 Akkoord Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering 189686 Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering van 26 februari 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 26 februari 2019 2. De vastgestelde openbare besluiten van

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 16.O (16-04-2019) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 16-04-2019 Tijd 9:15-12:00 Locatie Kamer Burgemeester

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 DECEMBER 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 18 DECEMBER 2018 Samenstelling Aanwezig: de heer Rikus Jager; de heer Henk Doeven; de heer Jelle de Haas; de heer Wilfried de Jong;

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

5. Sm Kwartaalrapportage 3e kwartaal 2017 en vooruitblik 4e kwartaal 2017 gemeentelijke liquiditeiten

5. Sm Kwartaalrapportage 3e kwartaal 2017 en vooruitblik 4e kwartaal 2017 gemeentelijke liquiditeiten 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 31 oktober 2017 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen B De lijst doorgenomen en geactualiseerd.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W

BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Els Jonker 2018/ Mailadres: els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. gemeente Midden-Croningen. Vergadering college van B&W. Nr Onderwerp

BESLUITENLIJST. gemeente Midden-Croningen. Vergadering college van B&W. Nr Onderwerp BESLUITENLIJST Vergadering college van B&W Opsteller: Mailadres: Els Jonker els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: A. Hoogendoorn, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder P. Verschuren, wethouder

Nadere informatie

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen en H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder

Gemeente Assen. A. Smit, M. Hoogeveen en H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema - wethouder BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 december 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen en H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN Datum: dinsdag 20 september 2016 aanvang 10.00 uur. Aanwezig: Mr. P.J.M. van Domburg, burgemeester Mevr. M.J.T.G. van

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 17 december 2013

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 17 december 2013 Aanwezig: de heren L. Buwalda, S. Siebenga, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: de heren T.J. van der Zwan en A. Hartsuiker. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst00971 Dossiernummer 13.22.252 28 mei 2013 Commissienotitie Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 6 maart 2018 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal, mevrouw J. van der Laan en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 16 mei 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen. Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: H. Vlieg-Kempe (van uur) - wethouder

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: H. Vlieg-Kempe (van uur) - wethouder BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 28 februari 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2015

BESLUITENLIJST. Gemeente Assen BESPREEKSTUKKEN. Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2015 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 10 maart 2015 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders R.J. Stoffelsma - loco-secretaris

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 20 november 2018 Zaaknummer: 534361 Portefeuillehouder : J. Gopal Openbaar Besloten : R.A. Kraaijenbrink Team : Maatschappij

Nadere informatie

Gemeente Assen. 1. De tekst van de Gemeenschappelijke

Gemeente Assen. 1. De tekst van de Gemeenschappelijke BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juli 2016 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: R. Wiersema

Nadere informatie

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale

Ondertekening overeenkomsten t.b.v. voortzetting regionale gemeente Langedijk Datum 12 september 2017 Agendanummer 3 Adviseur L.A.M. (Leonie) Bruin Afdeling I team BP/Projecten en Economische Zaken Vertrouwelijk Nee Onderwerp Ondertekening overeenkomsten t.b.v.

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 14 november 2017 Behandelde voorstellen Burgemeester Röell 37355 (Openbaar na een week) Activiteiten Feel Good Tent Event op het Cognacveld in Lage Vuursche

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 16 JUNI 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 16 JUNI 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: 15.078184 No. 25 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN R.A.J. VAN DER MEIJ, BURGEMEESTER, WETHOUDER N. DIERDORP,

Nadere informatie

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit:

003 Het realiseren van een volkstuin aan de Middenweg 2 DickL1 Voorstel/Besluit: Besluitenlijst: B&W-vergadering Datum: 09/01/2018 Aanwezig: Burgemeester Loco-gemeentesecretaris Afwezig: Secretaris A.B. Blase G.E. Oude Kotte V.C.M. Stam-de Nijs L.H.M. Dickhoff H.J. Leemhuis A.S. Meijer

Nadere informatie

27 november De raad voor te stellen de gemeenschappelijke regeling voor archiefbeheer gemeente Teylingen 2007 te beëindigen.

27 november De raad voor te stellen de gemeenschappelijke regeling voor archiefbeheer gemeente Teylingen 2007 te beëindigen. LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 27 november 2018 Status Openbaar Aanwezig Definitief Ja ; ; Dhr. R.M. ten Boden, wethouder; ; Dhr. J.J.G. Covers,

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O (13-12-2016) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Reg.nr. Onderwerp Advies Besluit. Het opleggen van een drietal lasten onder dwangsom Conform advies besloten.

Reg.nr. Onderwerp Advies Besluit. Het opleggen van een drietal lasten onder dwangsom Conform advies besloten. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 31 maart 2015 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig De heer J.P.J. Lokker De heer B. Marinussen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 20 MAART 2018 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 18 maart 2014 24/2.02 BW13.0970 Evaluatie Roder(waren)markt en overdracht organisatie paardenmarkt 1. Overeenkomst VvV voor organisatie warenmarkt verlengen tot

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 11 oktober 2016.

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 11 oktober 2016. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 11 oktober 2016. Aanwezig: Arnoud Rodenburg (burgemeester) Hans Horlings (wethouder) Govert van Oord (wethouder) Annemiek de

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld.

1. Opening en mededelingen De besluitenlijst van de vergadering van 26 februari 2013 wordt gewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 5 maart 2013 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter mr. P. de Baat MPM drs. V.H. Kloos mw. E.C. Konijn-Vermaas J.P. Nagengast MBA mw.

Nadere informatie

In te stemmen met het starten van mediation tussen zwemclub de Schotejil en SRGO.

In te stemmen met het starten van mediation tussen zwemclub de Schotejil en SRGO. Notulen van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee d.d. 12 december 2017 aanvangstijd: 09:00 uur Aanwezig Mevrouw A. Grootenboer-Dubbelman De heer

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Centrale Toegang Bijlage : 1 Vandaag ondertekenen

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 16 april 2019

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 16 april 2019 enlijst B&W-vergadering d.d. 16 april 2019 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder drs. A. Uijlenhoet Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder drs. L.I. Smit-Volkers Wethouder

Nadere informatie

Aldus besloten door burgemeester en wethouders, De secretaris,

Aldus besloten door burgemeester en wethouders, De secretaris, Nummer. oorstel Portefeuillehouder 1. Bm aststellen van de openbare besluitenlijst van 23 januari 2018 De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen Ter bespreking lijst van uitnodigingen B De

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 14 november 2017

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 8) Datum: 14 november 2017 Aanwezig: de heren S. Siebenga, J.C.F. Broekhuizen, J.R. Zoetendal en dhr. J. van Leeuwestijn (secretaris). Afwezig: dhr. T.J. van der Zwan en mevrouw J. van der Laan. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 11 juli Secretaris Uitnodigingen:

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 11 juli Secretaris Uitnodigingen: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Maandag 17 juli 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5).

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 03 februari 2009 (nr. 5). Aanwezig: M.L.J. Out, burgemeester; J.J. Bruintjes, wethouder; T.J. Meedendorp, wethouder, J.F.A. Alberts, wethouder; W.P. van Boggelen, secretaris.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur.

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS GEMEENTE IJSSELSTEIN op dinsdag 18 november 2014 aanvang 10:00 uur. Aanwezig: Drs. P.C. van den Brink, burgemeester Mevr. M.J.T.G.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Zaaknummer 4276 Vergaderdatum 19 december 2017 Voorzitter Aanwezig Burgemeester Bakker Wethouders: Duursma, Brand en Steggink Gemeentesecretaris: Grobben Afwezig Openbare besluitenlijst Zaaknr Onderwerp

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (10) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 21 maart 2017 AANWEZIG:

BESLUITENLIJST (10) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 21 maart 2017 AANWEZIG: BESLUITENLIJST (10) Van de vergadering van Burgemeester en s van de gemeente Zaltbommel d.d. 21 maart 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Secretaris : C.A.H. Zondag : A.C.Bragt : S.H. Buwalda : H.J. Looijen : L.H.

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 13 december 2011 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, L. Buwalda, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst bespreekstukken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 april 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. mr. P. de Baat MPM J.P. Nagengast MBA mw. E.C. mw. A.J.A. van de Ven mw.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 7 november 2017 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (OPEN) Dhr. G. Boonzaaijer (SGP) Burgemeester

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Toelichting op besluit Zaaknummer: Z - 16026796 Documentnummer: INT - 16105\1 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 2 februari 2016 Aanwezige collegeleden: burgemeester Ronnes, wethouders Briels, Buter, Meulensteen (muv agendapunt

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 9 MEI 2017 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Jack Begijn, wethouder Zijn afwezig: De heer Jan Lonink, burgemeester De heer Cees Liefting,

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013 Lijst nr. 30 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 22 juli tot en met vrijdag 26 juli 2013 FINANCIEN EN CONTROL Toezegging van wethouder Stukker aan de raad betreffende Zienswijze

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016.

BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. BESLUITENLIJST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 3 MEI 2016. Aanwezig: burgemeester D.H.A. van Hemmen, wethouders G. van den Berg, J. Groothuis, L. van der Maas, mw. M.W. Storteboom en secretaris

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 1 DECEMBER 2015 Samenstelling: Zijn aanwezig: De heer Rikus Jager De heer Klaas Smidt; de heer Erik van Schelven; de heer Homme Geertsma De

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie