LESS IS MORE het bestuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LESS IS MORE het bestuur"

Transcriptie

1

2 LESS IS MORE het bestuur In poëzie in het algemeen en met name in de Japanse poëzie met haar haiku zijn de woorden less is more woorden om naar te leven. Overigens betreft het hier een frase van een gedicht uit 1855 van Robert Browning over een onberispelijke schilder. De Duits-Amerikaanse architect en meubelmaker Ludwig Mies van der Rohe heeft deze gedachte zelfs geadopteerd als een grondregel voor zijn minimalistische ontwerpen. Poppenspeler Fred Delfgaauw gaat ook vaak uit van het minder is meer principe in zijn zoektocht naar de perfecte eenvoud. Paula Kouwenhoven, directeur en curator van World Art Delft, hanteert als beeldend kunstenaar al jaren het betreffende adagium. Haar kunstwerken laten duidelijk zien hoe zij met een minimum aan middelen zo veel weet te zeggen. Bestuur en directie van World Art Delft zijn in de loop van de voorbije twee jaren in letterlijke zin steeds meer genoodzaakt meer met minder te doen. De Gemeente Delft heeft, als belangrijke structurele subsidiegever, keuzes moeten maken in o.a. haar bestuursprogramma en de door de gemeenteraad vastgestelde begroting. De hierdoor noodzakelijke bezuinigingsmaatregelen hebben ook onze organisatie getroffen en zullen zich voortzetten in Nu is creativiteit niet onze zwakste vaardigheid; we hebben er in dit verslagjaar mooie voorbeelden van kunnen laten zien. In filosofische zin hebben we met mindere middelen zelfs meer kunnen luisteren, omarmen, geloven en bruggen bouwen. Het programma en de presentaties in 2014 zijn op niveau gebleven en hebben ook nieuwe elementen in zich opgenomen. Het bestuur kijkt samen met haar directeur met meer vertrouwen naar de toekomst op zoek naar de kracht van eenvoud, wetende dat in de beperking de ware meester bovenkomt.

3 SHADOWS OF FORGOTTEN THINGS 8 december januari 2014 In 2013 is het bilaterale Ruslandjaar t.g.v. eeuwenoude betrekkingen tussen Nederland en Rusland gevierd. Bij de overgang van 2013 naar 2014 organiseert World Art Delft samen met Foundation Academart uit St Petersburg een dubbeltentoonstelling van Denis Ichitovkin en Vladmir Dukhovlinov. Twee kunstenaars, twee stijlen: de een foto- of hyperrealist, de ander abstract-minimalist. Het is een succesvolle tentoonstelling geworden, waarvan de opening is bijgewoond door de heer Fedor Voronin [cultureel attaché van de Russische ambassade], de heer Bas Verkerk [burgemeester van de Gemeente Delft], de heer Vadim Moisseev [directeur Academart] en de Oekraïense percussionist Konstantyn Napolov. In het jaarverslag van 2013 is reeds uitvoerig bij deze tentoonstelling stilgestaan.

4 TOPKUNST VOOR VRIENDEN 26 januari 23 februari 2014 Gedurende een maand is kunst te zien geweest van verschillende kunstenaars die in de afgelopen jaren bij World Art Delft hebben deelgenomen aan een symposium. Deze kunst is beschikbaar geweest voor de Vrienden van WAD. Voorzitter Max van der Laan [zie foto] heeft tijdens zijn openingsspeech het belang van kunst, kunstenaar, vrienden en symposium nog eens goed onderstreept. Bovendien heeft de voorzitter stilgestaan bij het 15-jarig bestaan van World Art Delft. De organisatie heeft in de loop der jaren een stevige positie in de kunstwereld weten te veroveren dank zij het internationale netwerk van kunstenaars maar bovenal door de nimmer aflatende inzet van haar directeur Paula Kouwenhoven. Het zijn 15 bewogen jaren geweest, die vooral een stijgende lijn hebben laten zien in marktwaarde. Er is veel energie gestoken in het opbouwen van een naam en in de eigenzinnige projecten. Vanaf het begin is educatie een belangrijk onderdeel geweest en heeft World Art Delft veel jongeren weten te bereiken in het reguliere, speciale en universitaire onderwijs.

5 WAD POËZIE maart 9 juni 2014 Voor het zevende achtereenvolgende jaar heeft World Art Delft een project gepresenteerd dat gebaseerd is op poëzie en beeldende kunst. Het project omvat een tentoonstelling, een dichtersevenement en educatie. Het centrale gedicht dat beeldend kunstenaars heeft geïnspireerd, is `De Albatros van Charles Baudelaire uit zijn bundel `Fleurs du Mal. Het gedicht wordt algemeen beschouwd als een hoogtepunt uit de Franse poëzie en heeft zijn weg over de hele wereld in vele talen gevonden. De dichter wordt vergeleken met een albatros, die dankzij zijn machtige vleugels aan het aardse kan ontstijgen. Wanneer hij echter naar de grond wordt gelokt, zijn het diezelfde vleugels die hem verhinderen om weer aan het wereldse bestaan te ontsnappen. Er hebben 24 kunstenaars aan deze groepstentoonstelling meegedaan. Ze komen uit Duitsland, Griekenland, Italië, Japan, Roemenië en Zweden. De werken betreffen canvas, tekeningen, gouaches, monoprints en panelen met gebruik van acryl, olieverf, gaas, touw, hars, papier, groentenvezels, grafiet, Oost-Indische inkt, zeemleer, schapenbont, linnen, houtskool en droge naald. Een prachtige collectie waarin heel persoonlijk en heel subtiel het wezen van het gedicht `De Albatros is geïnterpreteerd: van drama tot poëzie tot transformatie. Op zondag 25 mei 2014 is dit 7 e project van poëzie en beeldende kunst gevierd tijdens een `middagje gedichten op een wandelroute langs sculpturen en schilderijen. Het publiek is meegenomen langs poëtische klankjuweeltjes in het Nederlands, Frans, Duits, Roemeens en Indonesisch. Dichters, kunstenaars en belangstellenden hebben gedichten voorgedragen die raakvlakken hebben met Baudelaire, de natuur en het eigen leven. Voor het eerst heeft een drietal kinderen - op eigen wijze - gedichten bij World Art Delft voorgedragen. De middag is muzikaal opgeluisterd door het Duo Spinoza met Nick Scholten [harp] en Samuel Tamarit Otero [viool]. Leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs in Delft, Rijswijk, Den Haag en Leiden hebben zich elk toegelegd op een eigen werk. Bij het hoofdstuk over educatie leest u meer hierover. World Art Delft zit in een verkennende fase om met Griekenland en Italië in 2016 te komen tot een Europees poëzieproject met hulp van Europese subsidiestromen.

6 GEZICHTSVELDEN 15 juni 7 september 2014 Een dubbeltentoonstelling van Jan Radersma en Frank Eerhart met schilderingen, beelden en gedichten. Jan Radersma is al drie keer eerder bij World Art Delft te zien geweest: `Tussen twee werelddelen in wacht een verlangen van een oceaan, WAD Poëzie 2011 en `2x Landschap. Zijn werk balanceert op de grens van figuratie en abstractie en toont ons een verstild landschap. Frank Eerhart is voor het eerst bij ons te zien met een combinatie van poëzie en beelden. Zijn eigen poëzie is onlosmakelijk verbonden met zijn beelden, die hij vooral creëert met gevonden voorwerpen uit Frankrijk. Door minimale ingrepen ontstaan gestalten die herinneringen oproepen aan dingen die voorbijgaan. Eerhart is ook oprichter en directeur geweest van Stichting Plint die poëzie via gebruiksvoorwerpen als kussenslopen en servetten laagdrempelig wil maken. Hij heeft verschillende dichtbundels voor kinderen gepubliceerd. Tijdens het dichtersevenement van World Art Delft op 25 mei 2014 heeft een van de kinderen een gedicht van Frank Eerhart voorgedragen. De opening van deze tentoonstelling is door Paula Kouwenhoven verricht, waarbij zij terecht heeft gewezen op de poëzie die beide kunstenaars op zo eigen wijze verbindt. De stilte van Radersma en de rankheid van Eerhart. Zij is blij dat World Art Delft deze twee kunstenaars aan een groot publiek kan tonen. Bovendien is van deze tentoonstelling een catalogus verschenen, die in eigen beheer van de kunstenaars is geproduceerd. Tot slot heeft Frank Eerhart enkele gedichten uit een van zijn bundels voorgedragen. `Gezichtsvelden mag met recht een succes genoemd worden. De presentatie van de kunstwerken is een prachtige eenheid geworden en van een ongekende subtiliteit.

7 BSG88 21 september januari 2015 BSG88 toont ons de vitale kunst van drie kunstenaars waarin landschap, verstilling en symboliek componenten zijn van elk apart en alle drie tezamen. Het is de kunst van Paula Kouwenhoven, Dodog Soeseno en Ann Derkx. Op de boulevard Saint Germain in Parijs heeft dit drietal beeldend kunstenaars tijdens een prachtige herfst in 2013 tijdelijk met elkaar gewoond en gewerkt. Op nummer 88 [BSG88] zijn ze aan hun tocht begonnen. Ze hebben geuren opgesnoven, kleuren op hun netvlies gebrand en klanken in hun oren geknoopt. Zo hebben Paula, Dodog en Ann deze indrukken gekoesterd; elk vanuit een eigen gevoel. Het is een interessant proces, dat onverwacht accenten heeft weten te verschuiven in zowel visie als ambacht van alle drie wat heeft geleid tot deze tentoonstelling. Kunsttheoreticus Michael van Hoogenhuyze [zie foto] heeft in zijn openingsspeech duidelijk de verschillen en overeenkomsten van de drie kunstenaars weten bloot te leggen. Een dergelijke analyse geeft ons mooie handvatten om het werk van de kunstenaars dieper te kunnen beschouwen. Ferrie Förster, de Delftse wethouder van cultuur [links op de foto], heeft voor onze zusterorganisatie Land Art Delft op dezelfde middag ook een openingsspeech gehouden. Hierin heeft hij tot onze vreugde belangwekkende uitspraken gedaan over World Art Delft. Ondanks de nodige gemeentelijke bezuinigingen zal hij zich sterk blijven maken om de structurele subsidie voor World Art Delft niet geheel weg te laten stemmen. Hij schetst heel goed het belang van onze organisatie voor de stad, waarvoor wij hem dankbaar zijn.

8 EDUCATIE Educatie heeft zich vooral afgespeeld rond het project WAD Poëzie Er is op verschillende manieren aan het actieve gedeelte deelgenomen door de scholen. Zo hebben leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft en het Atlas College Rijswijk aan de hand van de kunstwerken in de tentoonstelling zelf gedichten gemaakt. Gedichten, waaruit de eigen interpretatie en een eigen emotie spreekt van hetgeen men gezien heeft en waarop men met elkaar heeft kunnen reflecteren. Enkele van deze gedichten zijn aan elkaar voorgelezen. Het Atlas College heeft bovendien zelf een filmclip gemaakt met trommels en rap en een lange graffitiwand in de tuin. Dit College heeft haar hele culturele budget van CJP aan World Art Delft besteed! Leerlingen van basisscholen in Delft, Den Haag en Leiden hebben zich toegelegd op het maken van zgn. Delftsblauwe tegeltjes met daarop een eigen wijsheid of moraliserende uitspraak met een ondeugende ondertoon. Enkele van deze tegeltjes zijn tijdens het `middagje gedichten op zondag 25 mei 2014 in een boom gehangen, waaronder drie kinderen gedichten hebben voorgedragen. Een gedichtenboom met een Delfts tintje; een eigentijdse vorm van tegeltjeswijsheden. Gedichten als beeldtaal en als bijdrage van jongeren aan de beeldentuin. Leerling en docent worden zowel cognitief als receptief en actief betrokken bij dit educatieve gedeelte. World Art Delft zorgt steeds voor een lesbrief, toegespitst op het thema dat zich voordoet. Belangrijk aspect van educatie bij World Art Delft is de zelfwerkzaamheid van de leerling, waarbij hij ontdekt dat ideeën en gedachten niet alleen in woorden uitgedrukt kunnen worden maar ook in zgn. beeldtaal (visueel). Men leert zo respect te hebben voor uitingen die hem vreemd zijn en krijgt meer oog en waardering voor de eigenheid van een ander of een andere cultuur. World Art Delft wil met docenten zorgen dat kunstoriënterende vakken mede een bijdrage leveren aan de vorming van leerlingen. Het is hierbij wel belangrijk om kunst goed te onderscheiden van educatie.

9 BESTUUR Het bestuur van World Art Delft heeft in 2014 een wisseling van penningmeester gekend. Han van den Boogaard heeft laten weten aan het einde van zijn eerste termijn zich niet meer herkiesbaar te stellen. Wegens nieuwe werkzaamheden in een ander bestuur wil hij de schijn van belangenverstrengeling vermijden. Het bestuur begrijpt zijn besluit en neemt op 25 januari afscheid van hem. De zilveren WAD-speld wordt hem door de voorzitter opgespeld. Henk Busink [voorzitter van de Vrienden van WAD] is bereid gevonden vanaf eind januari de functie van penningmeester over te nemen. Han van den Boogaard wordt decharge verleend voor de cijfers van 2013 onder voorbehoud van een goede uitkomst van de kascommissie, hetgeen in de bestuursvergadering van 7 maart is geschied. Het bestuur heeft met directeur en adviseurs 5 x plenair vergaderd op 25 januari, 7 maart, 31 mei, 30 augustus en 14 november Hierin zijn heikele punten aan de orde gekomen zoals de overgang van waarderingssubsidie naar prestatiesubsidie van de Gemeente Delft, halvering van de gemeentelijke subsidie per 2015, andere financiële stromen, kostenbesparende acties en een mogelijke fusie tot één organisatie van World Art Delft en Land Art Delft. Uiteraard zijn ook meer vrolijk stemmende zaken besproken, waaronder de programmering, afzonderlijke projecten en het 15-jarig bestaan van de Stichting. Vanzelfsprekend hebben daarnaast veelvuldig met voorzitter en/of penningmeester in- en externe overleggen plaatsgehad. In 2014 ziet de samenstelling van het bestuur er als volgt uit: * ir. K.M. van der Laan, voorzitter * ir. T.S.M. de Haan, secretaris * mr. J.J.M. van den Boogaard, penningmeester tot 25 januari 2014 * de heer H. Busink, penningmeester vanaf 31 januari 2014 * ir. L.J. Pieterse, lid * mevrouw drs. Y. van Dongen, lid * de heren J.J. de Mooij en J. Sittrop, adviseurs

10 DIRECTIE EN VRIJWILLIGERS Al 15 jaar wordt de directie gevoerd door Paula Kouwenhoven. Als een ware culturele ondernemer heeft zij een ideële stichting als World Art Delft weten vorm te geven en langs allerlei smalle en brede paden te leiden. Als een geroutineerd netwerker weet zij velen aan zich te binden en noviteiten op te sporen om ze eventueel binnen de organisatie toe te passen. Opvallend is dat Kouwenhoven zich binnen het kleine bureau als een creatieve duizendpoot heeft ontwikkeld. Naast de artistieke activiteiten staat zij haar mannetje als het over begrotingen gaat, fondsenwerving en communicatie. Daarnaast is zij curator van de kunstpresentaties en kan zij haar eigen kunstenaarschap [soms met moeite] inpassen in haar overige werkzaamheden. Paula Kouwenhoven prijst zich gelukkig met de steun van vrijwilligers, die zowel in de binnen- als buitenlocatie de helpende hand bieden. We noemen Paula Petersen, Kees van den IJssel, Laura Sassen, Marien de Dreu en Peter van Noort. Stagiaire Maaike Knot heeft in februari 2014 haar stage afgerond en is weer terug naar de Hogeschool Rotterdam. COMMISSIE VAN AANBEVELING World Art Delft heeft al jaren een Commissie van Aanbeveling, waar zij mee voor de dag kan komen. Helaas is in dit verslagjaar één van de leden overleden, ir. O. van Royen. Wij zijn hem dankbaar voor zijn morele en publicitaire steun die hij voor een aantal jaren aan onze Stichting heeft verleend. Als nieuw commissielid hebben wij dit jaar de nieuwe voorzitter van de Sociaal Economische Raad mogen verwelkomen, mevrouw drs. Mariëtte Hamer. Het is een voorrecht om mevrouw Hamer binnen onze gelederen te mogen hebben naast de overige leden: Bas Verkerk, Wytze Patijn, Jacob Fokkema, Hedy d Ancona, Saskia Noorman-den Uyl, Herman Obdeijn, Hans Beunderman en Gilbert Wawoe. Op onze website ziet u welke maatschappelijke functies deze leden vervullen of hebben vervuld. Als deze commissie geen aanbeveling is.!

11 VRIENDEN VAN WAD De Vrienden van WAD vormen met elkaar een trouwe bezoekersgroep van alle activiteiten van World Art Delft. Ze hebben ook voor dit verslagjaar een betekenisvolle ondersteuning kunnen geven aan de projecten. Dat is mogelijk door een gestage jaarlijkse groei van het aantal ondersteunende Vrienden (in 2014 tellen wij 141 leden hetgeen een groei van 12% betekent) en door de groei in omvang van de donaties. Deze donaties bestaan voor een deel uit vaste toegezegde bedragen en incidentele donaties voor specifieke en bijzondere activiteiten. De betrokkenheid van de Vrienden is in 2014 versterkt door de vorming van een groep van vijf Ambassadeurs van WAD. Zij treden op als gastvrouw of gastheer bij openingen en bijeenkomsten in de galerie. Zij spreken bezoekers aan, heten hen welkom en geven uitleg over World Art Delft en de Vrienden van WAD. Hiermee hebben zij de mogelijkheid van directe werving van nieuwe vrienden, hetgeen uiterst effectief blijkt te zijn. De gasten hebben bij herhaling hun waardering uitgesproken over deze ware Ambassadeurs, te weten Anke Rusch, Rita Verbruggen, Pepita Duijnstee, Willem Duker en Kees van den IJssel. De Vrienden van WAD hebben voor alle openingen, evenementen en concerten in de galerie uitnodigingen ontvangen. Bovendien is men elke drie maanden via de fraai vormgegeven digitale `Berichten aan de Vrienden op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten en heeft men middels een terugblik de afgeronde projecten kunnen overzien. SUBSIDIE EN DONATIES In 2014 heeft de Gemeente Delft de structurele subsidie omgezet in een prestatiesubsidie. Daarnaast zijn donaties ontvangen van Fonds 1818, Prins Bernhard Cultuurfonds Z-Holland, Nijland Stichting, Art Centre Delft en Vrienden van WAD. World Art Delft is alle betrokkenen erkentelijk voor de mogelijkheid, die ze geschapen hebben, om wederom een bijzonder jaarprogramma te kunnen presenteren.

12 COMMUNICATIE Voor de externe communicatie heeft World Art Delft over de volgende instrumenten kunnen beschikken: * website: op haar eigen website is een constante informatievoorziening op peil gehouden met name over de lopende agenda. Ook de Vrienden van WAD en de ANBI-status hebben elk een eigen pagina gekregen. Op websites van kunstenaars en andere organisaties wordt vaak ook melding gemaakt van World Art Delft. Verder is World Art Delft op Facebook en Twitter te volgen geweest. Webmaster is Yvonne Muizert. * catalogi: de tentoonstellingen `Gezichtsvelden en `BSG88 hebben elk een catalogus opgeleverd. * media: in de geschreven pers zijn de volgende artikelen / advertenties verschenen. AD 22 januari 2014 Trouw De Volkskrant Art Alert november 2014 Art Alert november 2014

13 * Bij de entree van de locatie is in 2014 een extra bord met informatie over World Art Delft geplaatst als onderdeel van de bewegwijzering van de zgn. TOP-locatie Ackerdijkse Bos. * Op 28 mei 2014 is een solotentoonstelling van Paula Kouwenhoven van start gegaan in galerie Vlassis Art in Thessaloniki [Griekenland]. De opening is verricht door de kunstenares zelf met kunsthistoricus Alexis Parasidis. Deze laatste ziet in de kunstwerken de bezorgdheid over het tweevoudige bestaan tussen man en vrouw. Een dubbelpoligheid [man-vrouw, abstract-concreet] belicht hierbij de kwestie van ons menselijk bestaan en onze plaats in deze wereld d.m.v. interacties, conflicten en ook harmonie. Onder de aanwezigen zijn enkele Griekse collega kunstenaars gesignaleerd, die regelmatig bij World Art Delft hebben geëxposeerd, zoals Apostolos Kotoulas, Georgia Grigoriadou, Theodore Lalos en Fotini Hamidieli. Ondanks het solo-karakter is de sfeer heel vertrouwd en als vanzelfsprekend, zoals men bij World Art Delft gewoon is. Alexis Parasidis en Paula Kouwenhoven

14 15 jaar World Art Delft sept Rick v.d. Ploeg [m] mei 2009 Daniëlle Lokin jan Jules Deelder 2012 David Boelee 2002 Erika Terpstra 2009 Margreet Dolman 2014 Mainport Barbershop Singers

15 COLOFON samenstelling en redactie redactie Vrienden van WAD correcties foto s uitvoering omslag uitgave van James Sittrop Henk Busink Yolanda van Dongen Jelle Polstra, Els van Schie, Paula Kouwenhoven, James Sittrop Yvonne Muizert Stichting World Art Delft Rotterdamseweg 205, 2629 HD Delft info@worldartdelft.nl

Jaarverslag 2013-1 -

Jaarverslag 2013-1 - - 1 - Jaarverslag 2013 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van Land Art Delft voor het jaar 2013. Zoals u kunt constateren zijn wij op weg de ontluikende symbiose van Kunst en Natuur de gelegenheid te

Nadere informatie

V O O R W O O R D. Jacob Fokkema, voorzitter

V O O R W O O R D. Jacob Fokkema, voorzitter V O O R W O O R D Waarde moet je koesteren en vraagt om blijvende aandacht. Massale erkenning is niet de bron van waaruit waarde ontspruit. Het is de dynamiek van het verschil dat haar bestaansrecht geeft.

Nadere informatie

World Art Delft. 199920002001 200220032004 200520062007 200820092010 2011 2012 jaarverslag

World Art Delft. 199920002001 200220032004 200520062007 200820092010 2011 2012 jaarverslag World Art Delft 199920002001 200220032004 200520062007 200820092010 2011 2012 jaarverslag VERGEZICHTEN het bestuur Ik ben verlamd van al te blije angst / Kom alsjeblieft wat stappen dichterbij / Voor we

Nadere informatie

SWEET SIXTEEN het bestuur

SWEET SIXTEEN het bestuur SWEET SIXTEEN het bestuur World Art Delft is 16! Een mooie leeftijd waaraan de jonge frisheid nog duidelijk te zien is, maar tegelijkertijd de volwassenheid goed merkbaar. De ambitie is altijd hoog geweest

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag - 1 - Jaarverslag 2012 Historisch perspectief World Art Delft (WAD) is een stichting die in 1998 is opgericht en zich bezighoudt met het presenteren van internationale kunst. In de afgelopen jaren zijn

Nadere informatie

JAARVERSLAG LAND ART DELFT 2018

JAARVERSLAG LAND ART DELFT 2018 JAARVERSLAG LAND ART DELFT 2018 VOORWOORD 2018 heeft in het teken gestaan van 2 grote projecten: de Hortus Oculus, een belevingstuin voor mensen met een visuele beperking én een kunstwerk van Kouji Ohno

Nadere informatie

Activiteiten Jaarverslag 2013

Activiteiten Jaarverslag 2013 Activiteiten Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Een bezoek van de wethouder 2 Project Kunst en Cohesie 3 Bewonersdag 4 Bijeenkomst met de wijkbewoners 5 Burendag 6 Culturele thee avonden 7 De tafel van één

Nadere informatie

O V E R P E I N Z I N G

O V E R P E I N Z I N G O V E R P E I N Z I N G World Art Delft heeft in haar zeventienjarige bestaan mooie herinneringen. We kennen allemaal Le Penseur van Auguste Rodin, het beeld dat in 1881 oorspronkelijk voor De Poort van

Nadere informatie

Reglement van orde voor de rekenkamercommissie gemeente Noordoostpolder Vastgesteld op 1 april 2015. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Reglement van orde voor de rekenkamercommissie gemeente Noordoostpolder Vastgesteld op 1 april 2015. Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Reglement van orde voor de rekenkamercommissie gemeente Noordoostpolder Vastgesteld op 1 april 2015 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Artikel 1. Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF

KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF Uitgewerkt door: Thijs Oud kunst- en cultuurcoördinator Kunst & COO Langezwaag, juni 2011 KUNST- EN CULTUUREDUCATIE VOOR HET ONDERWIJS IN OOSTSTELLINGWERF De opdracht voor Kunst & COO INHOUDSOPGAVE 1.

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid

Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid Beleidsplan Stichting Paleis van de Verdraagzaamheid november 2013 Voorwoord Het beleidsplan is opgesteld om duidelijk richting te geven aan de activiteiten van het bestuur. Het is echter niet bedoeld

Nadere informatie

Burgemeester Kerckhaert, beste Frank, beste Annemie, geachte raadsleden, leden van het college, geachte aanwezigen,

Burgemeester Kerckhaert, beste Frank, beste Annemie, geachte raadsleden, leden van het college, geachte aanwezigen, Toespraak Drs. Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koningin in Overijssel, bij het afscheid van de heer Frank Kerckhaert als burgemeester van Hengelo op zaterdag 29 september 2012. Burgemeester

Nadere informatie

IN VUUR & VLAM World Art Delft WAD heeft in 2017 met heel veel passie kunnen werken, waarbij iedereen zijn talenten heeft benut ten gunste van de orga

IN VUUR & VLAM World Art Delft WAD heeft in 2017 met heel veel passie kunnen werken, waarbij iedereen zijn talenten heeft benut ten gunste van de orga IN VUUR & VLAM World Art Delft WAD heeft in 2017 met heel veel passie kunnen werken, waarbij iedereen zijn talenten heeft benut ten gunste van de organisatie. Dat geeft voldoening; de passie stroomt zo

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F A P R I L 2016

N I E U W S B R I E F A P R I L 2016 A P R I L 2016 Terugblik Kloosterconcert 6 maart 2016 Terugblik Afrikaanse avond Kunstuitje Agenda 2016 Samen met Podium Oudewater hebben we op zondag 6 maart 2016 voor de 10 e keer het Kloosterconcert

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2013 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Foto s van de geschonken kunstwerken 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden bijgaand

Nadere informatie

MARION RÖST TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag. Licht in duisternis

MARION RÖST TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag. Licht in duisternis haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag MARION RÖST HAAGSE KUNSTENAARS Licht in duisternis Het schijnt mij toe dat al deze schilderijen van Marion Röst een grootste gemene deler hebben

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle klassen 9 3 Kunstproject voor VMBO

Nadere informatie

Jaarverslag Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties

Jaarverslag Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties Jaarverslag 2015 Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties Samenwerken Verbinden Inspireren Colofon Samen voor Woerden Het Klooster, Wilhelminaweg 77 3441 XB Woerden T:

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor VMBO/HAVO/VWO 9 2.1 Kies je Kunst 9

Nadere informatie

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

ILJA WALRAVEN OPLEIDINGEN TENTOONSTELLINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag ILJA WALRAVEN HAAGSE KUNSTENAARS Aanvankelijk schilderde Walraven vooral abstract, maar vanaf een bepaald moment is figuratie een dominante plaats

Nadere informatie

Vrede en vrijheid maken we samen.

Vrede en vrijheid maken we samen. Vrede en vrijheid maken we samen. Draagt u ook bij? Wageningen 5 mei. 5 mei 1945 Bevrijding! 4 mei, 23.00 uur Bevrijdingsvuurceremonie Op 5 mei 1945 werd Nederland bevrijd van de Duitse overheersing tijdens

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt v 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Onze activiteiten in beeld 3. Financiële verslaglegging 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden, 2014 was een jaar waarin er veel

Nadere informatie

DE SCHILDER, HET WERK & HET ATELIER

DE SCHILDER, HET WERK & HET ATELIER GROEPSTENTOONSTELLING # 2 Grote Kerk Veere 05 04 2013 21 05 2013 catalogus #15 GROEPSTENTOONSTELLING # 2 inhoud beelden opbouw 03/04/2013 openingstekst Harmen Eijzenga 05/04/2013 beelden opening 05/04/2013

Nadere informatie

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012 Stichting Bos der Onverzettelijken Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1.0. Voorwoord.... 3 2.0. Projecten en Activiteiten... 4 2.1. Groot onderhoud Bos der Onverzettelijken... 4 2.2.

Nadere informatie

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM

SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM SOCIAAL JAARVERSLAG 2013 STICHTING NEDERLANDS DRUKKERIJ MUSEUM ALGEMEEN - Het bestuur bestond op 1 januari 2013 uit: Rien van Heck, voorzitter Cees Jochems, secretaris Jef Lazaroms, penningmeester Wil

Nadere informatie

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen

Creatures. Formaat: 50x40 cm Gerda van Leeuwen Dat een kunstenaar op zoek is naar de kern der dingen is een open deur. Het fascinerende is dat het zich steeds op een andere manier aandient en het niet verzadigd lijkt te raken. Dat is ook meteen de

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F O K T O B E R Van de Penningmeester. We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017.

N I E U W S B R I E F O K T O B E R Van de Penningmeester. We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017. O K T O B E R 2 0 1 8 Van de Penningmeester We kunnen terugblikken op een positief jubileumjaar 2017. Van de Penningmeester Terugblik Kunststroom Terugblik Kunstuitje Nieuwjaarsconcert 12 januari 2019

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Delft-Kfar Saba Watersnipstraat 42 Tel +31 (0) LS Delft The Netherlands

JAARVERSLAG Stichting Delft-Kfar Saba  Watersnipstraat 42 Tel +31 (0) LS Delft The Netherlands JAARVERSLAG 2014 JAARVERSLAG 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Het Bestuur 3. Activiteiten 4. Vooruitblik 1. INLEIDING Op 26 oktober 1971 heeft de officiële ondertekening van de overeenkomst tussen de

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2015 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 6 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

Museum De Buitenplaats Kijken is een kunst

Museum De Buitenplaats Kijken is een kunst Museum De Buitenplaats Kijken is een kunst Groep 5 Thema- overzicht Thema- overzicht Kijken is een kunst Groep 5 Museum De Buitenplaats Kern van het thema Mensen laten graag iets van zichzelf aan anderen

Nadere informatie

Stichting Stadsfonds Almelo

Stichting Stadsfonds Almelo Stichting Stadsfonds Almelo Verslag over het jaar 2003 Jan Tooropstraat 70 7606 JW Almelo Tel. 0546-81 63 55 cjselm@hetnet.nl Jaarverslag 2003 inhoud pag. Samenstelling bestuur 7 Donateurs in 2003 7 Verslag

Nadere informatie

Samen voor Woerden. Colofon

Samen voor Woerden. Colofon Jaarverslag 2014 Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties Samenwerken Verbinden Inspireren Samen voor Woerden: hét netwerk voor Maatschappelijk Betrokken Organisaties

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Delft-Kfar Saba Watersnipstraat 42 Tel +31 (0) LS Delft The Netherlands

JAARVERSLAG Stichting Delft-Kfar Saba  Watersnipstraat 42 Tel +31 (0) LS Delft The Netherlands JAARVERSLAG 2015 JAARVERSLAG 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Het Bestuur 3. Activiteiten 4. Vooruitblik 1. INLEIDING Op 26 oktober 1971 heeft de officiële ondertekening van de overeenkomst tussen de

Nadere informatie

Gegevens stichting Poem Express Postbus 23199, 3001 KD Rotterdam Bezoekadres Westzeedijk 126g, 3016 AJ Rotterdam

Gegevens stichting Poem Express Postbus 23199, 3001 KD Rotterdam Bezoekadres Westzeedijk 126g, 3016 AJ Rotterdam Gegevens stichting Poem Express Postadres Postbus 23199, 3001 KD Rotterdam Bezoekadres Westzeedijk 126g, 3016 AJ Rotterdam Website www.poem-express.com Telefoonnummer + 31(0)10-476 73 81 E-mailadres post@poem-express.com

Nadere informatie

Inleiding: De Stichting Vrienden van OTwee is bij notariële akte opgericht op 3 december 2010.

Inleiding: De Stichting Vrienden van OTwee is bij notariële akte opgericht op 3 december 2010. Inleiding: Geacht Bestuur, De Stichting Vrienden van OTwee is bij notariële akte opgericht op 3 december 2010. De Stichting heeft ten doel: 1. Het verwerven, aanwenden en beheren van financiële middelen

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 10 november 2015 Agenda nr: 3 Onderwerp: Het nieuwe Museum. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 10 november 2015 Agenda nr: 3 Onderwerp: Het nieuwe Museum. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 10 november 2015 Agenda nr: 3 Onderwerp: Het nieuwe Museum Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Doel: Het doel is om een kwalitatief

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk

Jaarverslag 2014 Stichting Vrienden van de Grote of Mariakerk In dit financieel jaarverslag zullen wij in gaan op de cijfers van 2014. Als eerste wordt de rechtsvorm en de samenstelling van het bestuur besproken. Daarna volgt een korte samenvatting over van de activiteiten,

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag 1 Jaarverslag 2015 2 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Vrienden van de Zorgboerderij Vlist. Hiermee willen wij aan de vrienden en aan subsidiegevers laten zien hoe er in 2015 is gewerkt

Nadere informatie

Presentatoren en dagvoorzitters

Presentatoren en dagvoorzitters Presentatoren en dagvoorzitters Het aan elkaar praten van een programma wordt vaak onderschat. Het inhuren van een professionele presentator of dagvoorzitter is van onschatbare waarde voor de structuur

Nadere informatie

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen

Onderwijsbrochure Het Nieuwe Instituut Rotterdam. Voor de ontwerpers van morgen Onderwijsbrochure Rotterdam Voor de ontwerpers van morgen Inhoud Aangenaam kennis te maken 4 5 Onderwijs in 6 Foto-impressie 7 Programma s 11 Docent aan het woord: Tessa Smal 12 Boekingsinformatie 13 Educatie

Nadere informatie

Cultuur in het Groen. Jaarverslag Inleiding. Activiteiten 2016

Cultuur in het Groen. Jaarverslag Inleiding. Activiteiten 2016 Cultuur in het Groen Stichting Promotie Groen Midden-Delfland Jaarverslag 2016 Inleiding De stichting Promotie Groen Midden-Delfland is in 2010 opgericht en beschikt sinds 2011 over een ANBI-status. Doel

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Pole Position 2015

Jaarverslag Stichting Pole Position 2015 Jaarverslag Stichting Pole Position 2015 Inhoudsopgave Voorwoord pag. 3 Doelstellingen Wensen pag.4 pag.4 Fondsenwerving pag. 7 Transparantie Communicatie Overige behaalde resultaten pag.8 pag.8 pag.8

Nadere informatie

Jaarverslag MR Van Dijckschool schooljaar Jaarverslag MR Van Dijckschool Schooljaar

Jaarverslag MR Van Dijckschool schooljaar Jaarverslag MR Van Dijckschool Schooljaar Jaarverslag MR Van Dijckschool Schooljaar 2015-2016 Bilthoven, september 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling van de MR... 3 MR overlegpartners... 4 Besproken thema s en onderwerpen... 4 De

Nadere informatie

Midden in de week maar zondags niet

Midden in de week maar zondags niet Midden in de week maar zondags niet over het levensbeschouwelijk begeleiden van kinderen in het primair onderwijs redactie: drs. Tom Schoemaker Narratio ISBN 978 90 5263 800 3 NUR: 707 2011 theologische

Nadere informatie

FOTO FESTIVAL LEIDEN 2013

FOTO FESTIVAL LEIDEN 2013 FOTO FESTIVAL LEIDEN 2013 FOTO EXPOSITIE EDUCATIEPROJECT GALERIE AMBER, LEIDEN / NOVEMBER 2013 Een bespiegeling van het hedendaagse leven COLOFON Expositiegids Educatieproject Foto Festival Leiden Redactie

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2016 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 7 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten.

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten. Jaarverslag 2013 Voorwoord Na een voorspoedig verlopen 2013 is het tijd om de balans op te maken. Nederland had in 2013 te maken met vergaande bezuinigingen, oplopende werkloosheidcijfers, teruglopende

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING VECHT VOOR JEUGD

JAARVERSLAG STICHTING VECHT VOOR JEUGD JAARVERSLAG 2016 STICHTING VECHT VOOR JEUGD Inhoudsopgave 1. Voorblad 2. Voorwoord 3. Activiteiten 4. Publiciteit Externe contacten Interne organisatie 5. Financiën 6. Financiën 7. Financiën Conclusie

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2007 OXO ONDERSTEUNENDE VORMING VOOR OUDERS

JAARVERSLAG 2007 OXO ONDERSTEUNENDE VORMING VOOR OUDERS JAARVERSLAG 7 OXO ONDERSTEUNENDE VORMING VOOR OUDERS Inleiding: Na de oprichting van OXO in 6 is het jaar 7 het eerste volkomen jaar van onze organisatie. We zijn bovenal heel dankbaar dat ook bij het

Nadere informatie

Land Art Delft jaaroverzicht 2014

Land Art Delft jaaroverzicht 2014 Land Art Delft jaaroverzicht 2014 * inleiding voorzitter * professioneel projectteam * kunst * educatie * recreatie * bestuur * communicatie * fotomomenten Sarantis Gagas Inleiding Voor Land Art Delft

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2013

Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2013 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1. Bestuur 3 2. Doelstelling van de stichting 3 3. Vrijwilligers 4 4. Activiteiten van de stichting 4 4.1 Archiveren, Inventariseren en beschrijven

Nadere informatie

basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten

basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten 1 CONCORDANTIETABEL Basiscompetenties 2de graad beeldende en audiovisuele kunsten Concordantie tussen: - de specifieke basiscompetenties voor

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2014 18 juni 2015-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2014 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2014 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Inspectiebezoek 10 mei. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda mei. Frans. Jaargang 19 nummer 36 Vrijdag 22 april 2016.

Nieuwsbrief. Inspectiebezoek 10 mei. Artikelen in deze nieuwsbrief. Agenda mei. Frans. Jaargang 19 nummer 36 Vrijdag 22 april 2016. Jaargang 19 nummer 36 Vrijdag 22 april 2016 Nieuwsbrief Artikelen in deze nieuwsbrief Inspectiebezoek op 10 mei Agenda mei Frans Gymnastiek Indeling van de bouwen Marge woensdag Verjaardagen mei Verkeersexamen

Nadere informatie

Nog dit kalenderjaar besluit het ministerie van OCW of er in de regio Den Haag een opleidingsschool

Nog dit kalenderjaar besluit het ministerie van OCW of er in de regio Den Haag een opleidingsschool Nieuwsbrief 25.09.2009 nieuwsbrief 8: Entree uit de startblokken Haagse opleidingsschool aangevraagd VOOR SCHOOLLEIDERS Nog dit kalenderjaar besluit het ministerie van OCW of er in de regio Den Haag een

Nadere informatie

LAND A R T DELFT. j a a r v e r s l a g 2015

LAND A R T DELFT. j a a r v e r s l a g 2015 LAND A R T DELFT j a a r v e r s l a g 2015 W O O R D VAN DE VOORZITTER In een duurzame samenleving is een balans tussen geven en nemen. Alleen wat waarde toevoegt mag blijven; al het andere zal verdwijnen.

Nadere informatie

Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs

Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs Informatiebrief voor docenten uit het voortgezet onderwijs Gebakken Lucht Piero Manzoni Merda d artista no. 58, 1961 blikje, etiket 4,8 x 64 cm Fondazione Piero Manzoni, Milaan Museumles bij de tentoonstelling

Nadere informatie

Bestuursverslag 2017 Stichting KoningshoevenOntmoeting ( KHO )

Bestuursverslag 2017 Stichting KoningshoevenOntmoeting ( KHO ) Bestuursverslag 2017 Stichting KoningshoevenOntmoeting ( KHO ) Doelstelling: De doelstelling van onze stichting is het jaarlijks organiseren van een ontmoetingsplek voor alle maatschappelijke geledingen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 1 Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van

Nadere informatie

Haiku s in woord en beeld

Haiku s in woord en beeld Haiku s in woord en beeld Tekst: Marianne Timmer Afgelopen maanden sloegen VUDH s schilderdocent Mia Westerhoff en schrijfdocent Marianne Timmer de handen ineen en startten zij een uniek samenwerkingsverband:

Nadere informatie

DOE MEE! - LESBRIEF VOOR DOCENTEN - Het is tijd voor een nieuwe vorm van herdenken.

DOE MEE! - LESBRIEF VOOR DOCENTEN - Het is tijd voor een nieuwe vorm van herdenken. DOE MEE! - LESBRIEF VOOR DOCENTEN - Het is tijd voor een nieuwe vorm van herdenken. DE NATIONALE JONGERENHERDENKING Op 4 mei herdenken we in aanwezigheid van het koningshuis, politici en vertegenwoordigers

Nadere informatie

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017

Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Statuten Nederlandse Vereniging in Mexico (NVMexico) CDMX, Augustus 2017 Naam, zetel, oprichting en status 1. De Vereniging is genaamd Nederlandse Vereniging in Mexico, hierna te noemen: NVMexico. 2. NVMexico

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa

Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa Stichting Vrienden van de Sisters of NazarethHaifa Jaarverslag 2015 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Doelstelling... 4 Bestuur... 4 Vergaderingen... 4 Activiteiten... 4 Communicatie...

Nadere informatie

L A N D A R T D E L F T jaarverslag 2017

L A N D A R T D E L F T jaarverslag 2017 L A N D A R T D E L F T jaarverslag 2017 VOORWOORD In 2017 vierde de Technische Universiteit haar 175 ste verjaardag met als thema Technology for Life. Dat opende voor Land Art Delft de weg om de TU gemeenschap,

Nadere informatie

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel

JAARVERSLAG MR 2014-2015. Basisschool De Bareel JAARVERSLAG MR 2014-2015 Basisschool De Bareel Inleiding In dit jaarverslag beschrijft de Medezeggenschapraad (MR) haar werkzaamheden en de onderwerpen die in het afgelopen jaar tijdens de vergaderingen

Nadere informatie

Burgemeester van Woelderenlaan LT Vlissingen JAARVERSLAG

Burgemeester van Woelderenlaan LT Vlissingen JAARVERSLAG Burgemeester van Woelderenlaan 62 4384LT Vlissingen info@karunia.org 0118-478498 JAARVERSLAG 2017 www.karunia.org Inhoud Voorwoord van de voorzitter...3 1. Verslag van het bestuur...3 1.1 Activiteiten...3

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk

Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Jaarverslag 2017 Museumwoning tuindorp Vreewijk Na het turbulente jubileumjaar 2016 is de Museumwoning in 2017 weer in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat wil zeggen: minder publiciteit en minder bezoekers.

Nadere informatie

de Oehoe de Tamboerijn

de Oehoe de Tamboerijn de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2016-2017, nummer 8 december

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum

Beleidsplan 2013-2016. Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan 2013-2016 Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Beleidsplan Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum Inleiding... 3 Activiteiten... 3 Organisatie en financiën...

Nadere informatie

Veenendaal. Jaarverslag 2017 Raad van Toezicht

Veenendaal. Jaarverslag 2017 Raad van Toezicht Veenendaal Jaarverslag 2017 Raad van Toezicht Inleiding Jaarlijks informeert de Raad van Toezicht (RvT) van de Openbare Bibliotheek Veenendaal over haar werkzaamheden. In dit jaarverslag leest u wat er

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent

Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent Beleidsplan Stichting Bevordering Jong Talent 2018-2019 Pagina: 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ontstaan... 3 1.2 ANBI status... 3 2 Gegevens stichting Bevordering Jong Talent... 4 3 Beleid en strategie...

Nadere informatie

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs

Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs Jaarverslag 2014 Stichting Vluchtelingen Ambassadeurs (SVA) De Ontmoeting 49 3823 HH Amersfoort Contactpersoon: Linda Rook (voorzitter) T 06 244 34 397 E info@vluchtelingenambassadeurs.nl

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2013 CCUFonds

Activiteitenverslag 2013 CCUFonds CCUFonds CCUFonds 13 februari info@ccufonds.nl Inhoud Inhoud... 1 Algemeen... 2 Doelstelling... 2 Bestuur... 2 Wetenschappelijke Raad... 3 Commissie van aanbeveling... 3 Communicatie... 3 Fondsenwerving...

Nadere informatie

Afkomstig uit de nalatenschap van

Afkomstig uit de nalatenschap van in de etalage Afkomstig uit de nalatenschap van Op woensdag 23 januari 2013 vond er een bijzondere onthulling plaats in het Stedelijk Museum Kampen. Een onthulling die werd verricht door Herman Krans,

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

Activiteitenverslag 2012

Activiteitenverslag 2012 Activiteitenverslag 2012 Inleiding In dit bestuursjaar zijn de reeds ingezette activiteiten ter realisering van de doelstelling: het bevorderen in de meest ruime zin van de kennis over de specifieke kenmerken

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams

INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams INHOUDSOPGAVE blz Inleiding 2 Bestuur HV InterWhere 3 Nieuwjaarsbijeenkomst 3 Algemene ledenvergadering 4 Scholing 4 Bewonerscommissie (BC) en Flatteams (FT) 5 Overleg HV InterWhere/Intermaris 5 Woonbond

Nadere informatie

Realisme het leven zoals het is

Realisme het leven zoals het is Realisme 1850 1920 het leven zoals het is Classicisme Barok 1640 1720 Realisme 1850 1920 Wat was Classicisme ook al weer? De thema's zijn vaak ontleend aan de antieke geschiedenis en de mythologie en zijn

Nadere informatie

Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016

Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016 Educatieve programma s Voortgezet onderwijs 2015-2016 1 Beste docent, Kom met je klas naar het Joods Cultureel Kwartier. Maak kennis met het joodse leven, de geschiedenis en de traditie in het Joods Historisch

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN ART BOOK BELEIDSPLAN 2018-2021 www.artisbook.nl Stichting ARTisBOOK Westerhavenstraat 27 9718AK Groningen info@artisbook.nl 050-3132418 Inhoud Inleiding 3 1. Missie/visie 4 1.2 Doelstelling 2. Huidige

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Conservator Marije van Rijnswou neemt afscheid

Nieuwsbrief. Conservator Marije van Rijnswou neemt afscheid Nieuwsbrief Gemeentemuseum Maassluis, 7 januari 2013 Conservator Marije van Rijnswou neemt afscheid Marije van Rijnswou. Foto: Herwin Jan Steehouwer Met de opening van een spetterende tentoonstelling en

Nadere informatie

KEES VERSCHUREN TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag

KEES VERSCHUREN TENTOONSTELLINGEN OPLEIDINGEN HAAGSE KUNSTENAARS. haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag haagsekunstenaars.nl is een initiatief van Stroom Den Haag KEES VERSCHUREN HAAGSE KUNSTENAARS Kees Verschuren: "Monumentaal ruimtelijk-sculpturale werken; omgevingsontwerpen. Tekeningen. Digiweefsels [textiel].

Nadere informatie

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur

Info avond NIO voor groep 7 ouders om uur Nieuwsbrief nummer: 7 juni 2017 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Hebt u vragen of opmerkingen over onderwerpen die in de nieuwsbrief staan? Regelmatig is er een Oudercafé waarin de directeur

Nadere informatie

is er voor u! plannen voor 2015 1

is er voor u! plannen voor 2015 1 is er voor u! plannen voor 2015 1 Welkom bij de Eik! In 2014 was het alweer 10 jaar geleden dat de Eik haar deuren opende. In de prachtige omgeving van landgoed Eikenburg met een prettige, warm aandoende

Nadere informatie

Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode.

Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Leeuwarden, 9 november 2018 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van de afgelopen week en de komende periode. Wel en wee Afgelopen jaren was Nynke van der Wal onze buurtsportcoach.

Nadere informatie

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 2 november 2015 Agenda nr: Onderwerp: Uitbreiding grot en overkapping podium Openluchttheater Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg

Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2015 Voorwoord Voor u ligt het vijfde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Met dit jaarverslag beogen wij verantwoording

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar

Jaarplan schooljaar Jaarplan schooljaar 2013-2014 Arnhem, september 2013 Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2013-2014. Dit jaarplan bevat de uitgangspunten en doelen die centraal staan bij de invulling van het betreffende

Nadere informatie

KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht

KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht KunstZondagVorden maakt bezoeker nieuwsgierig en geeft inzicht KunstZondagVorden een kunstproject van de St.KunstInVorden dat al 12 jaar haar bijdrage levert aan het toegankelijk maken van professionele

Nadere informatie

28 september 2018 Twee jaar! Parkinson en actief bezig zijn

28 september 2018 Twee jaar! Parkinson en actief bezig zijn 28 september 2018 Twee jaar! Parkinson en actief bezig zijn Op 28 september 2018 was er een bijzondere bijeenkomst van het Parkinson Café Nijmegen. Niet alleen omdat het tweejarig bestaan werd gevierd

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1 Seizoen 2014-2015 voor donateurs en leden van Symfonieorkest Bloembollenstreek

Nieuwsbrief nummer 1 Seizoen 2014-2015 voor donateurs en leden van Symfonieorkest Bloembollenstreek Nieuwsbrief nummer 1 Seizoen 2014-2015 voor donateurs en leden van Symfonieorkest Bloembollenstreek ***** Voor ziet u de eerste Nieuwsbrief van seizoen 2014 2015, met een ander uiterlijk dan u gewend bent.

Nadere informatie

Reglement van Orde. Reglement voor vergaderingen van de Rekenkamercommissie van de gemeente Zeist

Reglement van Orde. Reglement voor vergaderingen van de Rekenkamercommissie van de gemeente Zeist Reglement van Orde Reglement voor vergaderingen van de Rekenkamercommissie van de gemeente Zeist Vastgesteld tijdens de vergadering van de Rekenkamercommissie op 21 maart 2011 Maart 2011 11GRIF070 Hoofdstuk

Nadere informatie

(Einde)jaaroverzicht Park Bloeyendael

(Einde)jaaroverzicht Park Bloeyendael (Einde)jaaroverzicht Park Bloeyendael JANUARI Al op 10 januari vindt de eerste activiteit in het park plaats: Jaap Milius, geassisteerd door Enrico van Barneveld geeft een introductie in het herkennen

Nadere informatie

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje

fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje fotowerkgroep Ommoord Introductieboekje COLOFON FOTO WERKGROEP OMMOORD Opgericht: 5 februari 1974 Clubavond: Donderdag van 20.00 tot 22.30 uur Zaal open om 19.30 uur Contactgegevens: Joliottoren (nabij

Nadere informatie

Lesvorm: Onderwijsleergesprek en creatieve opdracht

Lesvorm: Onderwijsleergesprek en creatieve opdracht Persoon of personage? Solotentoonstelling Barbara Visser Lesbrief met enkele suggesties voor creatieve verwerkingslessen n.a.v. het bezoek aan de tentoonstelling van Barbara Visser in Museum De Paviljoens

Nadere informatie

Teamtrainingen & ouderavond

Teamtrainingen & ouderavond Teamtrainingen & ouderavond Een teamtraining is een bijeenkomst van 1,5 tot 2 uur voor een heel schoolteam. Op actieve en enthousiasmerende wijze verdiep je je samen in een onderwerp. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie