15 tips voor omdenken in de automotive. een proeverij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "15 tips voor omdenken in de automotive. een proeverij"

Transcriptie

1 15 tips voor omdenken in de automotive een proeverij

2 Tip 1: Zeg het niet met bloemen De verkoper had het goed De auto was gekozen en het ging daar allang niet meer over. Het ging over mijn eerste kleinzoon Bram, over de Huskeytocht in Lapland en over mijn paarden. Drie mogelijkheden om bij de aflevering van mijn nieuwe auto een klein presentje van rond de 5.00 op mijn stoel te leggen. Bijvoorbeeld een speeltje voor mijn kleinzoon. begrepen. Je gaat een echte ontmoeting aan met je klant waarbij de drijfveren van de klant worden geanalyseerd en je slaat het op in de computer voor jezelf en je collega s. Helaas... Het is weer een bloemetje en een stukje chocolade geworden.

3 Klanten voor het oprapen Tip 2: De verkoper heeft tijdens het verkoopproces zijn huiswerk goed gedaan. Hij heeft mijn LinkedIn (1709 connecties) en mijn website bezocht, waarop te zien is dat we een aardig bedrijfserf hebben: genoeg ruimte voor de OPlevering. Het gaat zelfs om twee auto s. Ik kan zeker 20 relaties uitnodigen op mijn erf om de oplevering van de auto s te vieren met een glaasje wijn en een borrelhapje. 20 potentiële relaties voor de verkoper! Doe je huiswerk. Weet wie je klant is. Benut de mogelijkheden in het domein.

4 Tip 3: De boeiende boeier We kennen in de basis twee typen mensen; de boeier en de binder. De boeier is onderverdeeld in Boeiende Boeier en Bindende Boeier. Voor een effectieve ontmoeting benader je elk type mens op een andere wijze. Een boeiende boeier neemt alle ruimte in, heeft nauwelijks vrienden en heel veel kennissen. Hij (hij is ook zij) praat veel over zichzelf, houdt ervan om deals te sluiten en het hebben van de zaak is het einde van het vermaak. Ben jij zelf een Boeier?: De Boeiende Boeier even volgen en dan vanuit je eigen kennis en gelijkwaardigheid handelen. Ga niet het gevecht aan en gun je klant de ruimte. Wegslikken die trots. Leer de Tango met je klant te dansen; geven en nemen. Ben je zelf een Binder? Neem ruimte in zodat je plek helder is en blijf altijd op je plek staan. Doe dit vanuit je kwaliteit, dan lukt het altijd om gelijkwaardigheid te realiseren. Dit begint bij het herkennen van je kwaliteiten Denk aan personen als Paul de Leeuw en Emile Ratelband.

5 Tip 4: Is het binnen warmer? Hoeveel steden, dorpen en gehuchten denk je te kunnen vinden in Midden Limburg (grens Weert/ Roermond)? Het zijn er 286. Hoeveel evenementen, markten en braderieën vinden daar gemiddeld per stad, dorp of gehucht per jaar plaats? Dat zijn er 7. Heb jij de rekensom al gemaakt? Juist: 286 x 7 = ruim En hoe vaak laat de automotive zich daar zien? Gemiddeld 5 á 10 keer per jaar. Dit kan natuurlijk velen malen meer. Hoeveel mogelijkheden zijn er in jouw domein? Huur een student in en zorg dat jouw merknaam op tal van evenementen zichtbaar wordt.

6 De Autopoetser Tip 5: Ik herinner me nog dat wij thuis een antieke kast kregen. Deze kast werd na plaatsing met een doek ingeolied en weer uitgeolied. Dat was het ultieme moment van overdracht. Met liefde gebracht. Iets met liefde overdragen geeft de klant een goed gevoel. Lever de auto af bij de klant en neem op dat moment de belangrijkste persoon van het bedrijf mee: de autopoetser. Hij zorgt voor de finishing touch en brengt je ook nog terug naar de vestiging! Wat een luxe hè.

7 Tip 6: Pinguins Een showroom, een werkplaats, een managementteam, een magazijn en een buitenterrein. Een kleine wereld waarop we 8 uur per dag bezig zijn en toch nauwelijks inzicht hebben in de processen tussen mens en product. De IJsberg Smelt is een pocket dat gaat over een kolonie pinguins; volg hun bewegingen en krijg in nog geen 60 bladzijden inzicht in de bedrijfsprocessen en hoe je daar zelf in staat. Pinguins zijn net mensen. Het boek kopen natuurlijk. Uh Henk.. heb jij de peddels gezien?

8 Persoonlijk maken Als je een boek koopt kijk je altijd op de achterkant wie de schrijver is. Op een familiefoto kijk je altijd eerst waar je zelf staat. Wij sturen s met hoogachtend en de naam, geven een visitekaartjes met de naam en de functie. Het blijft onpersoonlijk. Maak je communicatie met de klant persoonlijk door een klein fotootje onder je mailberichten te plakken. Wie staat er bij de deur als ik thuiskom na twee dagen trainen en coachen. Mijn vrouw of de hond? De hond natuurlijk. Waarom? Die knuffel ik altijd, dat weet Max en dus geeft hij het terug. Aandacht creëert fans. Welk marketingkado word jou aangereikt in je domein? De Wet van Knuffel Tip 8: ip 7: Hoe ga jij deze tip realiseren? Laat een authentieke foto maken van jezelf en zet deze onderaan je handtekening in je . Hoe realiseer jij deze tip? Nee je hoeft je klant niet te aaien. Je klant knuffelen kan op vele manieren; de belangrijkste en goedkoopste manier is regelmatige aandacht.

9 Tip 9: De ontmoetingsplaats De balie is de ontmoetingsplaats van jouw organisatie en jouw klant. Verplaats je in de klant. Loop vanaf buiten terug naar de balie en noteer minimaal 5 punten die jou opvallen (wellicht irriteren) als jij naar die balie loopt om een afspraak te maken voor een beurt. Niets gevonden?! Vraag het aan je collega of loop nog een keer. Kijk eens door de bril van de klant. De klant komt daar zijn zuurverdiende geld uitgeven.

10 Tip 10 dromen, durven, doen Een showroom, een werkplaats, een managementteam, een magazijn en een buitenterrein. Een kleine wereld waarop we 8 uur per dag bezig zijn en allemaal werken in een vast script. Dromen, durven, doen legt uit hoe dat komt en hoe we daar uit kunnen stappen om er beter van te worden. Lees Ben Tiggelaar en krijg in nog geen 100 bladzijden inzicht in je vaste overtuigingen en hoe jij daar in stappen kunt maken. Middelen: boek 8.00 bij bol.com.

11 Tip 11 Verkopen of Beleven Wat zou het mooi zijn ; De gastvrouw ontvangt je in de ochtend met échte koffie en een warme croissant. Als je in de middag komt staat er een high tea klaar waar je lekkers van af kunt snoepen. Bij de bedrijfswagens op de eerste verdieping is het experience center ingericht met bakstenen, een cementmolen, 538 muziek en een heuse bar. Er is altijd zicht op het grote projectiescherm van de beamer waar de flitsende promotiefilms van de laatste modellen op te zien zijn.

12 De film De Nieuwe Wildernis over de Konikpaarden, de vossen, zeearenden, edelherten en Heckrunderen is 26 september 2013 uit gekomen. De automotive bedrijven in Flevoland krijgen hiermee een marketingkado op een presenteerblaadje aangereikt. Tip 12: Kansen zien Via huis-aan-huis bladen, kranten, de website en elke andere communicatietool kan de doelgroep worden geprikkeld met: Welk marketingkado word jou aangereikt in je domein? Iedereen is welkom op onze vestiging die deze big five van Flevoland gespot heeft; een kopje koffie met een verrassing ligt voor u klaar.

13 De film De Nieuwe Wildernis over de Konikpaarden, de vossen, zeearenden, edelherten en Heckrunderen is 26 september 2013 uit gekomen. De automotive bedrijven in Flevoland Tip 13: krijgen hiermee een marketingkado op een presenteerblaadje aangereikt. s Ochtends het licht aan doen van de showroom doe Via je iedere huis-aan-huis werkdag. bladen, Dit is routine kranten, en de ook website belangrijk. en elke andere communicatietool kan de doelgroep worden Wat zeker pleziert net zo met belangrijk het volgende: is op de hoogte zijn van de drijfveren van je klanten. Noteer je dit ook iedere dag na een gesprek met een klant? Zorg ervoor dat dit in de dagelijkse routine wordt opgenomen. Wat je er mee doet? Het zijn de belangrijkste feiten voor een volgende ontmoeting en cadeautjes voor het creëren van je fans. Mag het Welk marketingkado word jou aangereikt in je domein? licht aan?

14 Tip 14: De bindende binder We kennen in de basis twee typen mensen; de boeier en de binder. De binder is onderverdeeld in Bindende Binder en Boeiende Binder. Voor een effectieve ontmoeting benader je elk type mens op een andere wijze. Een bindende binder geeft alle ruimte. Hij heeft veel vrienden en kennissen en denkt vanuit de familie. Hij houdt ervan om te verbinden en handelt altijd vanuit respect. Ben jijzelf een Binder?: Dan heb je even te volgen en dan te leiden door kort en krachtig te handelen. Anders beland je al snel in een eindeloos gesprek. Ben je een Boeier?: Dan heb je even te leiden en dan te volgen door ruimte te geven. Anders sneeuw je je klant al snel onder. Denk aan personen als Erica Terpstra en Cor Bakker.

15 Tip 15: De film De Nieuwe Wildernis over de Konikpaarden, de vossen, zeearenden, edelherten en Heckrunderen is 26 september 2013 uit gekomen. De automotive bedrijven in Flevoland krijgen hiermee een marketingkado op een presenteerblaadje aangereikt. Via huis-aan-huis bladen, kranten, de website en elke andere communicatietool kan de doelgroep worden pleziert met het volgende: Wachters zijn een geschenk! Je hebt ze binnen en je kunt ze aandacht geven waar ze blij van worden. Welk Maak gebruik marketingkado van de middelen word die jou je aangereikt hebt. En dit zijn in je er domein? echt veel meer dan je denkt. Laat je wachter automatisch inparkeren. Of de Active City Stop, Front Rear Camera of een andere gave feature beleven. De klant komt altijd van rechts. Geef de klant dus voorrang in prioriteit, ook als de klant op een reperatie wacht. Ja, maar die klant gaat nu toch geen nieuwe auto bij me kopen! Nee, dat klopt. De klant zal jou wel herinneren op het moment dat hij wel een nieuwe auto gaat kopen. Door de beleving wordt hij onbewust fan.

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk

Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk Ebook In 6 stappen naar een succesvolle praktijk 2014 Rose Jansen Create Beste ambitieuze therapeut, Hoe zorg je als therapeut voor een succesvolle, welvarende praktijk? Ik kan je 1 ding vertellen: gewoon

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Verkoper gedemotiveerd en de klant ontevreden.twee verliezers

Verkoper gedemotiveerd en de klant ontevreden.twee verliezers Introductie: De kranten staan er bol van Autodealers zwaar geraakt door de crisis Veel autobedrijven gaan failliet Dat veel bedrijven het moeilijk hebben dat staat vast. De consument weet heel goed wat

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inleiding Hoe werkt dit boek? Stap 1. Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven.

INHOUDSOPGAVE. Inleiding Hoe werkt dit boek? Stap 1. Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven. INHOUDSOPGAVE Inleiding Hoe werkt dit boek? 5 7 Stap 1 Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven 9 11 12 13 Stap 2 Energie Oefeningen Waar krijg jij energie van? Dit

Nadere informatie

2 www.ondernemersverdienmodel.nl

2 www.ondernemersverdienmodel.nl 1. Inleiding 3 2. Ondernemen is ook dromen. 4 3. Van droom naar realiteit 5 4. Wie is Frank Zuijdweg? 5 5. De tips voor méér klanten en méér omzet 7 6. De volgende e-books komen eraan! 13 2 1. Inleiding

Nadere informatie

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven

Bespreek je vak man! Waarom een goed gesprek? Een goed gesprek tussen werk nemer en werkgever over thema s als bijblijven bespreek je vak man Bespreek je vak man! Of je nou tractorchauffeur, kraanmachinist of grondwerker bent, ondernemer of werknemer, feit is dat je in een prachtige sector werkt. Natuurlijk wil je dat zo

Nadere informatie

ZIN EN ONZIN VAN MARKETING EN PR. VOOR VECHTERS

ZIN EN ONZIN VAN MARKETING EN PR. VOOR VECHTERS ZIN EN ONZIN VAN MARKETING EN PR. VOOR VECHTERS Nederland is hét land waar vechtsportkampioenen vandaan komen. Op welk vechtsportgebied ook, in Nederland worden wereldkampioenen gekweekt. Maar commercieel

Nadere informatie

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches

Eenvoudig nieuwe klanten. Voor adviseurs, trainers en coaches Eenvoudig nieuwe klanten Voor adviseurs, trainers en coaches Leer hoe ideale klanten naar je toe komen. Wiep de Jong Online Business Trainer Eenvoudig nieuwe klanten 2 Welkom bij mijn E-Book 'Eenvoudig

Nadere informatie

Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag!

Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag! Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag! Auteur: Hugo Bakker Dit e-book is geschreven door Hugo Bakker en beschrijft hoe jij FOCUS kunt creëren en MS Outlook gebruiken om je daarbij te ondersteunen

Nadere informatie

BROCHURE Karakter Praktitioner 2015-2016

BROCHURE Karakter Praktitioner 2015-2016 BROCHURE Karakter Praktitioner 2015-2016 ontdekken. ontmoeten. ontplooien. ontplooien DÉ LEERGANG VOOR MANAGERS, ENTREPENEURS, TRAINERS, BUSINESS EXPERTS Landgoed Stakenberg Elspeet BEELDVORMING Na 20

Nadere informatie

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN

VERKOPEN ZONDER TE VERKOPEN INTRODUCTIE... 5 MINDSET ALS BASIS VOOR SUCCES... 6 DE MEEST VOORKOMENDE ANDERE WERKZAAMHEDEN VAN ONDERNEMERS:... 6 UITSTELGEDRAG... 7 STARTEN MAAR SNEL WEER AFHAKEN... 8 HET GEVAAR VAN UITSTELGEDRAG...

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

Logboek Instituut voor brein leiderschap

Logboek Instituut voor brein leiderschap Logboek Instituut voor brein leiderschap logboek instituut voor breinleiderschap Beste deelnemer, Je hebt je ingeschreven voor de Basistraining Breinleiderschap. Het is onze goede gewoonte om deelnemers

Nadere informatie

zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat.

zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat. zeven uitdagingen voor hulpverleners, vrijwilligers en de man of vrouw in de straat. 1) De kracht van mensen zien. Je kan alleen het negatieve en het falen zien van mensen in armoede. Je kan echter ook

Nadere informatie

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voorwoord. Dit is immers het tijdperk van online zakendoen en jouw bedrijf en je website zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voorwoord Vaak als ik vakvrouwen met een eigen bedrijf en een eigen website spreek zeggen ze: Oh ja, webanalyse, daar wil ik ook nog eens wat mee! Als we vervolgens verder praten, blijkt dat ze vaak een

Nadere informatie

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding

WERKBOEK Loopbaanbegeleiding WERKBOEK Loopbaanbegeleiding DOELEN STRATEGIEËN JE CV STERKTES EN ZWAKTES VAARDIGHEDEN SOLLICITATIE BRIEF SOLLICITATIE GESPREK LEREN OMGAAN MET STRESS KOM OP VOOR JEZELF LEREN OMGAAN MET CONFLICTEN 1 Inleiding

Nadere informatie

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1

Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Scott de Jong http://www.positiefleren.nl 1 Je leest op dit moment versie 3.0 van het Gratis Ebook: Zelfvertrouwen Vergroten Bij Kinderen Geschreven door Scott de Jong. Download de allernieuwste versie

Nadere informatie

De 10 Geheimen Van Succesvolle Makelaars Waag de sprong en laat de concurrentie achter je

De 10 Geheimen Van Succesvolle Makelaars Waag de sprong en laat de concurrentie achter je De 10 Geheimen Van Succesvolle Makelaars Waag de sprong en laat de concurrentie achter je Jannetta Dorsman Algemeen Versie 1.6 16 november 2009 Dit is versie 1.6. Klik hier om de laatste versie te downloaden.

Nadere informatie

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes

In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes In 5 stappen zonder belemmeringen naar zakelijk succes Geschreven door: Heleen Elfrink Heleen Elfrink helpt ondernemers hun innerlijke belemmeringen aan de kant te zetten zodat ze zakelijk succesvol worden

Nadere informatie

Coachend Leidinggeven Waaier met informatie en tips voor gezond en efficiënt werken

Coachend Leidinggeven Waaier met informatie en tips voor gezond en efficiënt werken Coachend Leidinggeven Waaier met informatie en tips voor gezond en efficiënt werken Relatie Coachen Communicatie Aan de slag Aandacht geven Aandacht aan iemand geven betekent jezelf open stellen voor wat

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

10 Client Magnet Referral Systems. Trek automatisch de juiste klanten aan met deze makkelijk te implementeren systemen voor mond-tot-mondreclame.

10 Client Magnet Referral Systems. Trek automatisch de juiste klanten aan met deze makkelijk te implementeren systemen voor mond-tot-mondreclame. 10 Client Magnet Referral Systems Trek automatisch de juiste klanten aan met deze makkelijk te implementeren systemen voor mond-tot-mondreclame. 10 Client Magnet Referral Systems INLEIDING Veel ZZP-ers

Nadere informatie

ELEMENTAIR LEIDERSCHAP

ELEMENTAIR LEIDERSCHAP ELEMENTAIR LEIDERSCHAP leiderschap in Nederland 2011 Hoe eenvoudig een systeem kan zijn en leiderschap een fundamentele wending kan geven Wanneer ben ik als leider in mijn element? antwoord van een Goeroe

Nadere informatie

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur

WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT. Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur WORD GROTER DAN DAT WAT JOU KLEIN HOUDT Ann Weiser Cornell en Egbert Monsuur 1 Les één Welkom bij deze e-cursus waarin we je zullen laten zien hoe jij groter kunt worden en je problemen kleiner! Zijn er

Nadere informatie

E-training met 4 high-tech NLP technieken voor Authentiek Leiderschap

E-training met 4 high-tech NLP technieken voor Authentiek Leiderschap E-training met 4 high-tech NLP technieken voor Authentiek Leiderschap Hallo, fantastisch dat je dit e-book In iedereen schuilt een leider! hebt aangeschaft. Laten we de gebruikelijke introductie eens een

Nadere informatie

Jouw marketingplan in acht stappen

Jouw marketingplan in acht stappen Jouw marketingplan in acht stappen Werkboek voor ondernemers in de multifunctionele landbouw 1 INHOUD Inleiding... 3 Wat is marketing en waarom een marketingplan?... 4 Stap 1. Formuleren van doelstellingen...

Nadere informatie

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips

Het Netwerk Boek. Zakelijk Netwerken. Wie Wat Waar Waarom Hoe. Social Media Personal Branding Tips Het Netwerk Boek Netwerk Boek Rob B. Tol Wie Wat Waar Waarom Hoe Zakelijk Netwerken Social Media Personal Branding Tips Success Stories Interviews Do s & Don ts Cases Voorbeelden Oefeningen Tests Inhoud.

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie