Notulen van de gemeenteraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen van de gemeenteraad"

Transcriptie

1 Puurs-Sint-Amands, zitting van Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter gemeenteraad Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie Morel, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Schepenen Eddy Ceurstemont, Bart De Schutter, Peter Lemmens, Inge Faes, Jan Van Camp, Anne De Ron, Els Goedgezelschap, Patrick Pauwels, Guido Cools, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Els Knoops, Peggy Seeuws, Dany Saey, Raadsleden Raoul Paridaens, Algemeen directeur Alex Goethals, Vierde schepen Steven Prinsen, Raadslid Afwezig: / De voorzitter van de gemeenteraad opent de zitting. NOTULEN VORIGE VERGADERING OPENBAAR 1. Notulen gemeenteraadszitting 25 februari Goedkeuring Besluit Met 22 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie Morel, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont, Bart De Schutter, Peter Lemmens, Inge Faes, Anne De Ron, Els Goedgezelschap, Patrick Pauwels, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Els Knoops, Dany Saey), 5 onthoudingen (Jan Van Camp, Guido Cools, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Peggy Seeuws) Enig artikel: De notulen van de gemeenteraadszitting van 25 februari 2019 worden goedgekeurd zonder opmerkingen.

2 ALGEMEEN BESTUUR Intergemeentelijke samenwerkingsverbanden 2. Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (V.V.S.G.) - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de algemene vergadering Aanleiding De nieuwe legislatuur heeft o.a. als gevolg dat de vertegenwoordigers in de diverse rechtspersonen waarvan de gemeente lid of vennoot is, moeten ingevuld worden. Zo wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegenwoordiger met plaatsvervanger voor de algemene vergadering van de V.V.S.G. aan te duiden voor deze legislatuurperiode. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing: Bevoegdheidsgrond Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41; Toepasselijke regelgeving Besluit De Statuten van de V.V.S.G.; De algemeen directeur en de twee jongste raadsleden in leeftijd, staan de voorzitter bij tijdens de verrichtingen van de stemming en van de stemopneming. Uitslag van de geheime stemming: Aantal aanwezige raadsleden die deelgenomen hebben aan de stemming: 27 Aantal stembriefjes: 27 Stemresultaten: Els De Smedt, vertegenwoordiger: 25 ja-stemmen, 2 blanco's Peter Van Hoeymissen, plaatsvervangend vertegenwoordiger: 25 ja-stemmen, 2 blanco's Enig artikel: De gemeenteraad duidt schepen Els De Smedt aan als vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van de V.V.S.G. voor deze legislatuurperiode ( ) en waarnemend burgemeester Peter Van Hoeymissen als plaatsvervanger.

3 3. SOKREMA - Aanduiding vertegenwoordiger in de algemene vergadering Aanleiding De nieuwe legislatuur heeft o.a. als gevolg dat de vertegenwoordigers in de diverse rechtspersonen waarvan de gemeente lid of vennoot is, moeten ingevuld worden. Zo wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegenwoordiger met plaatsvervanger voor de algemene vergadering van de SOKREMA aan te duiden voor deze legislatuurperiode. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing: Bevoegdheidsgrond Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41; Toepasselijke regelgeving Besluit De Statuten van SOKREMA; De algemeen directeur en de twee jongste raadsleden in leeftijd, staan de voorzitter bij tijdens de verrichtingen van de stemming en van de stemopneming. Uitslag van de geheime stemming: Aantal aanwezige raadsleden die deelgenomen hebben aan de stemming: 27 Aantal stembriefjes: 27 Stemresultaten: Dirk Bellon, vertegenwoordiger: 25 ja-stemmen, 2 nee-stemmen Enig artikel: De gemeenteraad duidt Dirk Bellon aan als vertegenwoordiger op de algemene vergadering van SOKREMA voor deze legislatuurperiode. 4. Vereniging Voor Openbaar Groen - Aanduiding vertegenwoordiger Aanleiding De nieuwe legislatuur heeft o.a. als gevolg dat de vertegenwoordigers in de diverse rechtspersonen waarvan de gemeente lid of vennoot is, moeten ingevuld worden. Zo wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) aan te duiden voor deze legislatuurperiode. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing:

4 Bevoegdheidsgrond Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41; Toepasselijke regelgeving Besluit De Statuten van de VVOG. De algemeen directeur en de twee jongste raadsleden in leeftijd, staan de voorzitter bij tijdens de verrichtingen van de stemming en van de stemopneming. Uitslag van de geheime stemming: Aantal aanwezige raadsleden die deelgenomen hebben aan de stemming: 27 Aantal stembriefjes: 27 Stemresultaten: Ann De Merechy, vertegenwoordiger: 27 ja-stemmen Enig artikel: De gemeenteraad duidt Ann De Merechy, diensthoofd groenbeheer, aan als vertegenwoordiger op de algemene vergadering van de Vereniging Voor Openbaar Groen (VVOG) voor deze legislatuurperiode ( ). 5. Vlaamse Waterweg nv - Aanduiding vertegenwoordiger voor de algemene vergadering Aanleiding De nieuwe legislatuur heeft o.a. als gevolg dat de vertegenwoordigers in de diverse rechtspersonen waarvan de gemeente lid of vennoot is, moeten ingevuld worden. Zo wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van Vlaamse Waterweg nv aan te duiden voor deze legislatuurperiode. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing: Bevoegdheidsgrond Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41; Toepasselijke regelgeving Besluit De Statuten van de Vlaamse Waterweg nv.; De algemeen directeur en de twee jongste raadsleden in leeftijd, staan de voorzitter bij tijdens de verrichtingen van de stemming en van de stemopneming.

5 Uitslag van de geheime stemming: Aantal aanwezige raadsleden die deelgenomen hebben aan de stemming: 27 Aantal stembriefjes: 27 Stemresultaten: Alex Goethals, vertegenwoordiger: 25 ja-stemmen, 1 nee-stem, 1 blanco Enig artikel: De gemeenteraad duidt schepen Alex Goethals aan als vertegenwoordiger op de algemene vergadering van Vlaamse Waterweg nv voor deze legislatuurperiode ( ). 6. Erkende Regionale Samenwerkingsverbanden (ERSV) - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de algemene vergadering Aanleiding Om de zes jaar vervallen alle mandaten in de algemene vergadering van ERSV Provincie Antwerpen, onmiddellijk na de eerste vergadering die volgt op de vernieuwing van de gemeenteraden. Op deze eerste vergadering van het jaar 2019 dienen de voordrachten van de gemeenteraden voor de benoemingen van de leden in de algemene vergadering te worden voorgelegd. De gemeente is lid van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen. Er worden geen bepaling opgelegd inzake wie er voorgedragen wordt. De gemeenteraad dient: een vertegenwoordiger voor de algemene vergadering aan te duiden; een plaatsvervanger voor de algemene vergadering aan te duiden; een voordracht voor de raad van bestuur (optioneel). Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing: Bevoegdheidsgrond Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41; Toepasselijke regelgeving Artikel 7 van de statuten van vzw ERSV Provincie Antwerpen; Feiten, context en argumentatie De gemeenteraad draagt volgende kandidaten voor de verschillende functies voor: 1. Vertegenwoordiger in de algemene vergadering: schepen Hilde Van der Poorten 2. Plaatsvervanger in de algemene vergadering: waarnemend burgemeester Peter Van Hoeymissen

6 3. Voordracht voor de raad van bestuur: geen voordracht Besluit De algemeen directeur en de twee jongste raadsleden in leeftijd, staan de voorzitter bij tijdens de verrichtingen van de stemming en van de stemopneming. Uitslag van de geheime stemming: Aantal aanwezige raadsleden die deelgenomen hebben aan de stemming: 27 Aantal stembriefjes: 27 Stemresultaten: Hilde Van der Poorten, vertegenwoordiger: 25 ja-stemmen, 2 blanco's Peter Van Hoeymissen, plaatsvervangend vertegenwoordiger: 25 ja-stemmen, 2 blanco's Artikel 1: De gemeenteraad duidt als vertegenwoordiger van de gemeente voor de algemene vergadering van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen, voor de duur van de legislatuur , aan: mevrouw Hilde Van Der Poorten, schepen, Dorpshart 50 bus 111 te 2870 Puurs-Sint-Amands. Artikel 2: De gemeenteraad duidt als plaatsvervangend vertegenwoordiger van de gemeente voor de algemene vergadering van de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen, voor de duur van de legislatuur , aan: de heer Peter Van Hoeymissen, burgemeester waarnemend, Pastoor Ceulemansstraat 1 te 2890 Puurs-Sint- Amands. Artikel 3: De gemeenteraad draagt de vertegenwoordiger van de gemeente Puurs-Sint-Amands NIET voor als lid van de raad van bestuur. Artikel 4: Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen aan de vzw Erkend Regionaal Samenwerkingsverband Provincie Antwerpen. 7. Zefier cvba - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de algemene vergadering en de buitengewone algemene vergadering Aanleiding Ingevolge de splitsing van Finilek, met afsplitsing naar Iverlek en Zefier cvba, is de gemeente per 1 januari 2018 vertegenwoordigd in Zefier cvba. Zefier is, als cvba, geen dienstverlenende vereniging zoals de ontbonden financieringsverenigingen en valt dus niet onder het toepassingsgebied van titel 3 'Intergemeentelijke samenwerking' van deel 3 van het Decreet Lokaal Bestuur. Ingevolge de algehele vernieuwing van de gemeenteraad, dienen wel de afvaardigingen in de algemene vergadering en de raad van bestuur hernieuwd te worden.

7 De gemeente dient als vennoot van Zefier cvba voor de algemene vergadering een effectief en plaatsvervangend vertegenwoordiger aan te duiden. De kandidaat-bestuurders zullen voorgesteld worden door Zefier cvba zelf. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing: Bevoegdheidsgrond Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 41, lid 2, 4 ; Toepasselijke regelgeving Besluit De Wet van 21 december 1994 houdende sociale en diverse bepalingen, artikel 180; De Statuten van Zefier cvba, artikelen 24 en 28. De algemeen directeur en de twee jongste raadsleden in leeftijd, staan de voorzitter bij tijdens de verrichtingen van de stemming en van de stemopneming. Uitslag van de geheime stemming: Aantal aanwezige raadsleden die deelgenomen hebben aan de stemming: 27 Aantal stembriefjes: 27 Stemresultaten: Raf De Blaiser, vertegenwoordiger: 25 ja-stemmen, 2 nee-stemmen Luk Ceurvelt, plaatsvervangend vertegenwoordiger: 25 ja-stemmen, 2 nee-stemmen Enig artikel: De gemeenteraad duidt voor de legislatuur schepen Raf De Blaiser aan als vertegenwoordiger op de algemene vergadering van Zefier cvba en raadslid Luc Ceurvelt als diens plaatsvervanger. 8. Poolstok cvba - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervanger Aanleiding De nieuwe legislatuur heeft o.a. als gevolg dat de vertegenwoordigers in de diverse rechtspersonen waarvan de gemeente lid of vennoot is, moeten ingevuld worden. Zo wordt de gemeenteraad gevraagd een vertegenwoordiger en plaatsvervanger voor de algemene vergadering van Poolstok (Vlaams Selectiecentrum voor het Overheidspersoneel cvba) aan te duiden voor deze legislatuurperiode. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing:

8 Bevoegdheidsgrond Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 41; Toepasselijke regelgeving Besluit De Statuten van Poolstok cvba; De algemeen directeur en de twee jongste raadsleden in leeftijd, staan de voorzitter bij tijdens de verrichtingen van de stemming en van de stemopneming. Uitslag van de geheime stemming: Aantal aanwezige raadsleden die deelgenomen hebben aan de stemming: 27 Aantal stembriefjes: 27 Stemresultaten: Raoul Paridaens, vertegenwoordiger: 27 ja-stemmen Leen Lejon, plaatsvervangend vertegenwoordiger: 27 ja-stemmen Artikel 1: De gemeenteraad duidt Raoul Paridaens, algemeen directeur aan als vertegenwoordiger op de algemene vergadering van Poolstok cvba voor deze legislatuurperiode ( ). Artikel 2: De gemeenteraad duidt Leen Lejon, adjunct algemeen directeur, aan als plaatsvervangend vertegenwoordiger op de algemene vergadering van Poolstok cvba voor deze legislatuurperiode ( ). Veiligheid 9. Aansluiting bij de interlokale vereniging GASAM - Aanpassing fusienaam voor protocolakkoord en samenwerkingsovereenkomst en aanstelling sanctionerende ambtenaren Aanleiding De gemeente Puurs-Sint-Amands is bevoegd voor de gemeentelijke administratieve sancties. In het kader van het gelijkheidsbeginsel, worden de reglementen en overeenkomsten, die voorheen voor de twee gemeenten van toepassing waren, vervangen. De overeenkomsten die werden gesloten met de Interlokale Vereniging GASAM dienen te worden aangepast aan de nieuwe fusienaam. Bovendien dienen de sanctionerende ambtenaren opnieuw aangesteld te worden. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing: Bevoegdheidsgrond: Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 41, 388 tot en met 395; Toepasselijke wetgeving:

9 Artikel 119bis van de nieuwe gemeentewet; De wet van 24 juni 2013 betreffende de gemeentelijke administratieve sancties, hierna de "GAS-wet" genoemd; Het KB van 21 december 2013 tot vaststelling van de kwalificatie- en onafhankelijkheidsvoorwaarden van de ambtenaar belast met de oplegging van de administratieve geldboetes en tot inning van de boetes in uitvoering van de wet van de gemeentelijke administratieve sancties; Het KB van 21 december 2013 tot vaststelling van de nadere voorwaarden en het model van het protocolakkoord in uitvoering van artikel 23 van de wet betreffende de gemeentelijke administratieve sancties; Adviezen De Procureur des Konings heeft gunstig advies verleend op 12 februari 2019 voor de aanduiding van de voorgestelde sanctionerend ambtenaren. Feiten, context en argumentatie De gemeenten Puurs en Sint-Amands hebben zich in 2008 aangesloten bij interlokale vereniging GASAM. De gemeenteraden van Puurs en Sint-Amands hebben enerzijds een protocolakkoord bekrachtigd betreffende de GAS2 en GAS3 en anderzijds de inbreuken inzake GAS-verkeer. De gemeenteraden van Puurs en Sint-Amands hebben in het verleden reeds sanctionerend ambtenaren aangeduid voor het opleggen van administratieve geldboetes in kader van de GAS. De gemeenten Puurs en Sint-Amands in 2015 hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de stad Mechelen voor de verwerking van dossiers inzake GAS-verkeer. Het is daarom aangewezen om deze aanduidingen, samenwerkingsovereenkomst en protocols te bevestigen voor de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands. Besluit Met 25 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie Morel, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont, Bart De Schutter, Inge Faes, Jan Van Camp, Anne De Ron, Els Goedgezelschap, Patrick Pauwels, Guido Cools, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Els Knoops, Peggy Seeuws), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) Artikel 1: De gemeenteraad bekrachtigt volgende protocols : Protocolakkoord betreffende de gemeentelijke administratieve sancties GAS2 en GAS3; Protocolakkoord betreffende de gemeentelijke administratieve sancties voor de overtredingen betreffende het stilstaan en parkeren en voor de overtredingen betreffende de verkeersborden C3 en F103, vastgesteld met automatisch werkende toestellen;

10 Artikel 2: De gemeenteraad keurt volgende overeenkomst goed: Samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Puurs-Sint-Amands en de stad Mechelen inzake de administratieve afhandeling van de overtredingen inzake GAS-verkeer; Artikel 3: De gemeenteraad wijst volgende personen aan tot sanctionerend ambtenaar belast met de oplegging van administratieve geldboetes in kader van de GAS: Bart Passemiers Veerle Moernaut Elize Klinckaert Margot Leysen Sara Cornette 10. Algemene Bestuurlijke Politieverordening Klein-Brabant - Aanpassing artikel 2 - Toevoeging artikel 146 ter, quater en quinquies - Goedkeuring Aanleiding De Algemeen Bestuurlijke Politieverordening afgekort ABP Klein-Brabant genoemd, wordt jaarlijks bijgestuurd. Voor 2019 is een actualisatie van een aantal artikels noodzakelijk, meer bepaald de toevoeging van artikel 146 ter, quater en quines van de Algemene Bestuurlijke Politieverordening Klein-Brabant. De gemeente Puurs-Sint-Amands is bevoegd voor de algemene bestuurlijke politieverordening. In het kader van het gelijkheidsbeginsel, worden de reglementen en overeenkomsten, die voorheen voor de twee gemeenten van toepassing waren, vervangen en aangepast aan de nieuwe fusienaam. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing: Bevoegdheidsgrond het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41; Toepasselijke regelgeving de gemeenten Puurs en Sint-Amands hebben zich aangesloten bij interlokale vereniging GASAM zoals goedgekeurd in de zitting van de gemeenteraad in 2008 en die aansluiting werd vernieuwd in zitting van 25 maart 2019 in het kader van de nieuwe fusiegemeente Puurs-Sint-Amands; de wet van 24 juni 2013 betreffende de Gemeentelijke Administratieve Sancties; de omzendbrief van 22 juli 2014 waarbij uitleg verschaft wordt bij de nieuwe regelgeving aangaande de gemeentelijke administratieve sancties;

11 Feiten, context en argumentatie Momenteel worden alle gevonden fietsen overgebracht naar het commissariaat waar ze worden geregistreerd. Na de termijn bepaald in de wet van 30 december 1975 worden de fietsen eigendom van de gemeenten. Het probleem rond de weesfietsen stelt zich vooral in de fietsenstallingen aan het station. Om deze fietsen rechtmatig te laten verwijderen door de technische diensten dient er een extra bepaling opgenomen te worden in de algemene bestuurlijke politieverordening omtrent weesfietsen. Besluit Met 25 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie Morel, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont, Bart De Schutter, Inge Faes, Jan Van Camp, Anne De Ron, Els Goedgezelschap, Patrick Pauwels, Guido Cools, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Els Knoops, Peggy Seeuws), 2 onthoudingen (Peter Lemmens, Dany Saey) Artikel 1: Goedkeuring te verlenen aan de volgende aanpassingen in de Algemene Bestuurlijke Politieverordening Klein-Brabant volgend artikel wordt gewijzigd aan de nieuwe fusienaam: Artikel 2. Dit reglement is van toepassing op het grondgebied van de gemeenten Bornem en Puurs-Sint-Amands en op elke persoon die zich op het grondgebied bevindt, ongeacht zijn woonplaats of nationaliteit. Artikel 2: Goedkeuring te verlenen aan de volgende aanpassingen in de Algemene Bestuurlijke Politieverordening Klein-Brabant - volgende artikels worden toegevoegd: Artikel 146 ter. De gemeenten wensen bepaalde fietsen weg te halen van het openbaar domein alsook fietsstallingen op het openbaar domein te ontruimen. Artikel 146 quater. In dit reglement hebben de onderstaande termen de ernaast vermelde betekenis. Een wrak: een fiets die in onvoldoende staat van onderhoud en/of een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert en op die manier rijtechnisch onvoldoende veilig is. Een hinderlijk gestalde fiets: een fiets die gestald staat in strijd met de wegcode, instructies van de brandweer en/of politie, de (stedenbouwkundige) voorschriften en/of andere regel in die mate dat deze fiets hinder veroorzaakt voor andere weggebruikers. Een achtergelaten fiets: een fiets waarvan de toestand zodanig is dat stof, roest, de groei van mos op en rond het rijwiel vastgesteld wordt; waardoor het vrijwel zeker is dat de fiets is achtergelaten of door de eigenaar in de steek gelaten. Fietsenstalling: Een plaats voor het stallen van één of meerdere fietsen. Artikel 146 quinquies 1. Alle handelingen die in het kader van dit reglement worden gesteld, gebeuren door de technische diensten van de gemeente Bornem of Puurs-Sint-Amands of door een andere gemachtigde van deze gemeenten. Elke afwijking op deze regel wordt in het desbetreffende artikel geëxpliciteerd. 2. Een wrak wordt onmiddellijk ambtshalve verwijderd en wordt niet bewaard.

12 3. Een hinderlijk gestalde fiets, wordt indien mogelijk, zo geplaatst dat de fiets niet meer hinderlijk gestald staat. Indien die fiets niet verplaatst kan worden zodat deze niet meer hinderlijk gestald staat, wordt deze ambtshalve opgehaald. Indien de hinderlijk gestalde fiets echter geen direct gevaar vormt voor andere weggebruikers zal er in de eerste plaats worden ingezet op sensibilisering via labelacties of andere gerichte communicatiemiddelen vooraleer effectief over te gaan tot het ambtshalve ophalen van de fiets. 4. Een achtergelaten fiets wordt gelabeld en wordt na een termijn van drie weken, indien het label nog onveranderd rond de fiets zit, ambtshalve opgehaald. 5. In de stationsomgevingen is de stallingsduur voor fietsen in de daartoe voorziene fietsenstallingen beperkt tot maximum drie weken. Ter controle worden de fietsen gelabeld. De fietsen die langer dan voormelde periode gestald staan, worden ambtshalve opgehaald. 6. Bij ontruiming van een fietsenstalling, waarbij zowel de stalling als de hierin geplaatste fietsen worden verwijderd, worden minimum 1 week op voorhand borden aangebracht aan de fietsenstalling, waarbij duidelijk de datum en het uur van de ontruiming wordt aangekondigd. Indien zich op datum van de ontruiming nog fietsen in de desbetreffende fietsenstalling bevinden worden die ambtshalve opgehaald. 7. In hoogdringende gevallen kan de ontruiming onmiddellijk gebeuren en is bovenvermelde regeling dus niet van toepassing. 8. Bij het plaatsen van tijdelijke evenementstallingen worden er door de technische dienst van de gemeente tegelijkertijd borden aangebracht aan de fietsenstalling waarbij duidelijk datum en het uur van ontruiming wordt aangekondigd. Voor deze periode geldt geen minimum- of maximumduur. Indien zich op datum van de ontruiming nog fietsen in de desbetreffende fietsenstalling bevinden, worden die ambtshalve opgehaald. 9. Het ambtshalve ophalen van fietsen, ingevolgde bovenstaande bepalingen, gebeurt op kosten en risico van de eigenaar of de fietser. Enkel in het geval van een hoogdringende ontruiming heeft de eigenaar recht op een vergoeding van de kosten. Opgehaalde fietsen van het openbaar domein worden in het fietsendepot van de gemeente Bornem of Puurs-Sint-Amands bewaard volgens de bestaande wettelijke bepalingen. Artikel 3 : Dit aangepaste reglement treedt in werking op 15 april Oprichting van de interlokale vereniging Noodplanning Klein-Brabant - Aanpassing statuten Aanleiding De gemeente Puurs-Sint-Amands is bevoegd voor de noodplanning. In het kader van het gelijkheidsbeginsel, worden de reglementen, die voorheen voor de twee gemeenten van toepassing waren, vervangen. De statuten van de Interlokale vereniging Noodplanning Klein-Brabant dienen te worden aangepast aan de nieuwe fusienaam en de huidige wetgeving. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing: Bevoegdheidsgrond

13 Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41; en artikelen 392 tot en met 395 (oprichting interlokale vereniging); Toepasselijke regelgeving Het Koninklijk Besluit van 16 februari 2006 houdende de nood- en interventieplanning; De Ministeriële Omzendbrief NPU1 van 26 oktober 2006 betreffende de toelichting bij het Koninklijk Besluit van 16 februari 2006; Feiten, context en argumentatie Het Koninklijk Besluit van 16 februari 2006 betreffende de nood- en interventieplannen bepaalt dat elke gemeente moet beschikken over een Gemeentelijk Nood- en interventieplan. De bedoeling van dergelijk plan is dat er in geval van een noodsituatie een multidisciplinaire samenwerking kan opgestart worden (brandweer, medische hulpverlening, politie, logistiek en communicatie). De Klein-Brabantse gemeenten hebben beslist, voor wat betreft het aanbieden van deze dienstverlening, samen te werken vanuit overwegingen van schaalgrootte en beleidsafstemming op Klein-Brabants vlak. In toepassing van artikelen 392 tot en met 395 van het decreet lokaal bestuur wordt voorgesteld een interlokale vereniging op te richten door middel van een samenwerkingsovereenkomst met statutaire draagkracht, genaamd Interlokale vereniging Noodplanning Klein-Brabant. Besluit Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: Opheffing Het raadsbesluit van 19 december 2015 van Puurs en het raadsbesluit van Sint-Amands van 29 september 2015 inzake de oprichting van Interlokale vereniging Noodplanning Klein-Brabant, wordt opgeheven. Artikel 2: Goedkeuring te verlenen aan de overeenkomst Interlokale Vereniging Noodplanning Klein-Brabant. OVEREENKOMST met statutaire draagkracht houdende de oprichting van de INTERLOKALE VERENIGING NOODPLANNING KLEIN- BRABANT Tussen de ondergetekenden: DE GEMEENTE PUURS-SINT-AMANDS, met zetel te 2870 Puurs-Sint-Amands, Hoogstraat 29, hier vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, voor wie optreden de heer Peter Van Hoeymissen, burgemeester waarnemend en de heer Raoul Paridaens, algemeen directeur, in uitvoering van een beslissing van de gemeenteraad van 25 maart 2019; Hierna genoemd de gemeente Puurs-Sint-Amands DE GEMEENTE BORNEM,

14 met zetel te 2880 Bornem, Hingenesteenweg 13, hier vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, voor wie optreden de heer Kristof Joos, burgemeester en mevrouw Liesje Raemdonck, algemeen directeur, in uitvoering van een beslissing van de gemeenteraad van 12 maart 2019; Hierna genoemd de gemeente Bornem WORDT OVEREENGEKOMEN WAT VOLGT: 1. Doel, deelnemers, naam Artikel 1: In toepassing van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 392 tot en met 395, verenigen de gemeenten Puurs-Sint-Amands en Bornem zich in een interlokale vereniging. Deze vereniging heeft geen rechtspersoonlijkheid. Artikel 2: De interlokale vereniging heeft tot doel de noodplanning te organiseren op het grondgebied van de gemeenten. Met deze georganiseerde samenwerking wil ILV Noodplanning Klein-Brabant streven naar een kwalitatieve invulling en ondersteuning met betrekking tot de functie van de ambtenaar noodplanning (Bv) in het kader van het Koninklijk Besluit van 16 februari De ambtenaar noodplanning zal deze functie waarnemen voor de gemeenten Bornem en Puurs-Sint-Amands. De standplaats van de ambtenaar noodplanning is de brandweerkazerne van de gemeente Puurs-Sint-Amands. De vereniging heeft eveneens tot doel schaalvoordelen na te streven, evenals een betere beleidscoördinatie voor de aanpak van grootschalige incidenten of rampen en een coherent en gelijkwaardig rampenmanagement. In het kader van deze doelstelling, zal de interlokale vereniging onder meer volgende taken op zich nemen: - Noodplanning binnen de regio Klein-Brabant Deze opsomming is niet limitatief en kan door het beheerscomité worden uitgebreid. Artikel 3: De interlokale vereniging draagt de naam Interlokale vereniging Noodplanning Klein-Brabant. De term Interlokale vereniging of de afkorting ILV, zal steeds aan de naam worden toegevoegd. 2. Beherende gemeente Artikel 4: De gemeente Puurs-Sint-Amands wordt aangesteld als beherende gemeente. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2870 Puurs-Sint-Amands, Hoogstraat Duur Artikel 5: De interlokale vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht. De overeenkomst gaat in op de eerste van de maand volgende op de goedkeuring van de statutaire overeenkomst van de interlokale vereniging door de gemeenteraden van de gemeenten.

15 4. Toetredingen Artikel 6: Gemeenten of andere rechtspersonen van privaat recht of publiek recht kunnen bij de voorzitter van het beheerscomité een aanvraag tot toetreding indienen. De aanvaarding van een nieuw lid dient unaniem goedgekeurd te worden in het beheerscomité. De toetreding van de nieuwe gemeente of partner wordt voorgelegd aan de deelnemende gemeenten, die beslissen over de al dan niet toetreding, via hun gemeenteraden. Indien een gemeente niet reageert binnen de 60 kalenderdagen wordt de toetreding geacht te zijn aanvaard. De toetreding neemt aanvang op de eerste dag van de maand volgend op de aanvaarding door de laatste gemeente. 5. Beheerscomité en stuurgroep Artikel 7: Het beheer van de interlokale vereniging wordt toevertrouwd aan een beheerscomité. Het beheerscomité bestaat uit de burgemeester of diens vervanger vanuit elk participerend lokaal bestuur. Het voorzitterschap wordt opgenomen door de voorzitter van het politiecollege PZ Klein-Brabant. Het lid van de ambtelijke stuurgroep, aangeduid door de beherende gemeente, verzorgt het secretariaat van het beheerscomité. Artikel 8: Alle deelnemende gemeenten hebben recht op één stem in het beheerscomité. Alle beslissingen worden unaniem genomen. Artikel 9: Het beheerscomité heeft een algemeen coördinerende opdracht, legt de prioriteiten inzake beleid en werking vast en formuleert adviezen aan de deelnemende gemeenten. Het beheerscomité stelt een huishoudelijk reglement op, waarin de werking van het beheerscomité wordt afgesproken. Dit huishoudelijk reglement zal bij onderhavige statutaire overeenkomst gevoegd worden, zonder hiervan deel uit te maken. Artikel 10: Met het oog op adviesverlening kan er steeds ad hoc een deskundige worden uitgenodigd. Zijn aanwezigheid wordt vermeld in de notulen. Deze persoon heeft geen stemrecht. Artikel 11: De stuurgroep volgt inhoudelijk de werking mee op met de leden van het beheerscomité en verzorgt de relaties met de diensten van de betreffende gemeente. De stuurgroep wordt samengesteld uit één ambtenaar vanuit elk deelnemend bestuur.

16 De werking van de stuurgroep wordt geregeld via het huishoudelijk reglement, dat door het beheerscomité wordt vastgesteld. 6. Informatieverstrekking aan de deelnemers en evaluatie door gemeenteraden Artikel 12: De beraadslagingen van het beheerscomité worden vastgelegd in notulen en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van het beheerscomité. Deze notulen liggen ter inzage op de zetel van de beherende gemeente. Artikel 13: Afschriften van de notulen van elke vergadering worden binnen de 20 dagen ter kennisgeving bezorgd aan de deelnemende gemeenten. Artikel 14: Jaarlijks zal naar aanleiding van de goedkeuring van de rekeningen van de interlokale vereniging door de deelnemende gemeenten een evaluatie van de werking gebeuren. 7. Personeel en interne werkorganisatie Artikel 15: De uitvoering van de taken van de interlokale vereniging berust bij één voltijds ambtenaar van niveau B(v) en één halftijds personeelslid van niveau C. Deze personeelsleden worden aangesteld door de beherende gemeente, na akkoord van het beheerscomité. De rechtspositieregeling van de beherende gemeente is van toepassing op dit personeelslid. Dit personeelslid staat in voor het uitvoeren van o.m. volgende taken: Bijstaan burgemeesters bij de opmaak en de actualisering van de nood- en interventieplannen De ambtenaar noodplanning maakt deel uit van de gemeentelijke veiligheidscellen. Taken van de veiligheidcel: o o o o o o o o Opstellen en actualiseren van het multidisciplinair nood- en interventieplan (NIP), bestaat uit: algemeen nood en interventieplan (ANIP) en de bijzondere nood- en interventieplannen (BNIP) Opstellen van actiefiches Organiseren van oefeningen om de noodplanning uit te testen, oefenbeleid uitwerken Evalueren van oefeningen en noodsituaties Bijsturen beheer incidenten en noodplannen Opmaken inventaris van de risico s en risicoanalyse Organiseren van voorafgaande informatie aan de bevolking over de noodplanning Verschillende afspraken maken, bv. over functie Dir-CP-Ops Beheer en actualisatie van het multidisciplinair nood- en interventieplan (NIP). Aanpassingen van de noodplannen naar de bestemmelingen sturen.

17 Verzamelen van gegevens en leggen van de nodige contacten om een overzicht te krijgen van de voornaamste risico s op het grondgebied. De adviezen van de verschillende disciplines inwinnen voor de bespreking in de veiligheidscel. Mee organiseren en begeleiden van oefeningen. Allerhande evenementen en organisaties die plaatsvinden in de gemeente opvolgen. Zich de noodplanning eigen maken zodat hij/zij de burgemeester ook tijdens een rampsituatie administratief kan bijstaan. Uitbouw van digitale kaarten voor het crisiscentrum Beheer en actualisatie van de gegevens op de website ICMS Aanpassen en actualiseren van verwittigingslijsten Opvolging wetgeving i.v.m. noodplanning De wegenwerken binnen de gemeente opvolgen i.v.m. de bereikbaarheid en toegankelijkheid van bepaalde gebouwen Contact houden met de provinciale diensten over noodplanning. Behandelen van schadedossiers in het kader van het rampenfonds. Zetelen in het gemeentelijk coördinatiecomités in geval van afkondiging gemeentelijke fase: opstarten coördinatiecomité, secretariaat verzorgen, burgemeester adviseren, situatie opvolgen en rapporten maken. Een functiebeschrijving wordt opgesteld voor elk personeelslid. Artikel 16: Bijkomend personeel kan worden aangeworven mits akkoord van het beheerscomité en in functie van de personeelsbehoeften. Artikel 17: De beherende gemeente stelt een kantoor en de nodige infrastructuur ter beschikking van het personeelslid. De beherende gemeente sluit eveneens de nodige verzekeringen af. 8. Financiële middelen en inbreng Artikel 18: De interlokale vereniging beschikt zelf niet over eigen middelen. Het budget van de interlokale vereniging bestaat uit de gemeentelijke bijdragen die jaarlijks vastgesteld worden in het meerjarenplan. Hiertoe wordt door het beheerscomité jaarlijks een raming vastgesteld voor het volgende dienstjaar. Artikel 19:

18 Alle uitgaven en investeringen (personeelskosten, investeringskosten, werkingskosten, ) worden betaald via de beherende gemeente. De uitgaven en investeringen worden verdeeld over de deelnemende gemeenten overeenkomstig de verdeelsleutel vastgesteld voor de PZ Klein- Brabant, rekening houdend met het aantal inwoners. De verdeelsleutel wordt jaarlijks vastgesteld tijdens de eerste vergadering van het beheerscomité van het nieuwe jaar. Artikel 20: De opmaak van het ontwerp van de rekening en het meerjarenplan van de interlokale vereniging wordt opgemaakt door de dienst financiën van de beherende gemeente. De gemeenten voorzien voldoende kredieten in hun meerjarenplan. De afrekeningen gebeuren per kwartaal; er volgt een eindafrekening voor elk boekjaar in het eerste kwartaal van het volgende boekjaar. Artikel 21: Het beheerscomité stelt jaarlijks en uiterlijk op 31 maart de rekeningen van de interlokale vereniging vast en legt ze binnen een termijn van 30 dagen na vaststelling ervan ter goedkeuring voor aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeente. De jaarrekening is goedgekeurd indien de gewone meerderheid van de gemeenteraden deze goedkeurt. Indien een gemeenteraad niet reageert binnen de 60 kalenderdagen vanaf de verzending ervan aan de voornoemde raden, wordt de jaarrekening geacht te zijn goedgekeurd. Artikel 22: Elk lid heeft recht op inzage in het financieel beheer van de vereniging. 9. Beëindiging Artikel 23: De gemeenten kunnen uittreden per 1 januari, indien de vooropzegging geschiedt ten laatste op 1 oktober van het lopende jaar. Deze vooropzegging wordt per aangetekende brief kenbaar gemaakt aan de voorzitter van het beheerscomité. 10. Ontbinding van de vereniging Artikel 24: Op verzoek van 1/2 van het aantal deelnemende gemeenten en aan de hand van de daartoe strekkende gemeenteraadsbeslissingen kan het beheerscomité beslissen tot ontbinding van de vereniging. Artikel 25: Iedere deelnemende gemeente zal bij de ontbinding haar deel in de kosten en de opbrengsten van de werking van de vereniging voor haar rekening nemen volgens een vooraf bepaalde verdeelsleutel.

19 Artikel 3: Als lid van de stuurgroep wordt Fran Wauters aangeduid (geheime stemming, 27 uitgebrachte stemmen, 27-ja-stemmen). Zij bewaakt als secretaresse van de burgemeester de beleidsmatige opvolging van het beleidsdomein veiligheid. Artikel 4. Goedkeuring en inwerkingtreding Dit reglement werd goedgekeurd op de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands van 25 maart 2019 en treedt onmiddellijk in werking. FINANCIEEL BEHEER 12. Overeenkomst nr. 19/040 met Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) - Goedkeuring Aanleiding De overeenkomsten die de gemeenten Puurs en Sint-Amands hadden met de Kruispuntbank van de sociale zekerheid inzake de mededeling van persoonsgegevens voor de automatische toekenning van aanvullende voordelen aan inwoners die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van de verzekering voor geneeskundige verzorging, uitsluitend met het oog op de automatische toekenning van belastingvermindering, moet hernieuwd worden voor de gemeente Puurs-Sint-Amands, zodat de huidige werkwijze, in het belang van de rechthebbenden, kan voortlopen. De gemeenteraad keurde op 4 februari 2019 al het aanvraagformulier voor een nieuwe overeenkomst op naam van de gemeente Puurs-Sint-Amands met de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid goed. Daardoor bezorgde de KSZ een nieuwe overeenkomst nr. 19/040 inzake de mededeling van personeelsgegevens aan de gemeente Puurs-Sint-Amands voor de automatische toekenning van aanvullende rechten. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing: Bevoegdheidsgrond Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41; Toepasselijke regelgeving De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Decreet houdende de aanpassing van de decreten aan de verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van richtlijn 95/46/EG (algemene verordening gegevensbescherming) van 8 juni 2018; Bij de uitvoering van deze overeenkomst zijn de wet van 15 januari 1990 houdende de oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid en de wet van 8 december 1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens,

20 hun respectieve uitvoeringsbesluiten en elke andere regelgeving tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer van natuurlijke personen van toepassing; Feiten, context en argumentatie Bepaalde gemeentelijke belastingreglementen voorzien een vermindering van de belasting voor bepaalde categorieën van belastingplichtigen. Het is belangrijk om bij de opmaak van de belastingkohieren over juiste en volledige informatie te beschikken aangaande de personen die in aanmerking komen voor dergelijke voordelen. Ook IVAREM heeft de vraag gesteld om op een uniforme manier de toelage van 24 bij de vaste kost voor afvalbeheer te kunnen toekennen via de gegevens van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid (KSZ) vermits deze gegevens IVAREM toelaten om op een vlotte en uniforme manier de gemeentelijke vermindering te verwerken. Artikel 7 2 van het reglement aangaande algemene gemeentebelasting stipuleert dat in afwijking van artikel 5.1 gezinnen, waarvan de referentiepersoon in aanmerking komt voor een verhoogde tegemoetkoming van de ziekteverzekering op 1 januari van het belastingjaar, een toelage krijgen conform het toelagereglement vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit. Deze toelage wordt verrekend in het aanslagbiljet van de algemene gemeentebelasting. Daarom is het noodzakelijk de juiste informatie hierrond te ontvangen vanwege de KSZ. Vermits de voorgaande contracten met de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid nog op naam van de vorige besturen staan, is het nodig een nieuwe overeenkomst voor het fusiebestuur met de KSZ aan te gaan. De overeenkomst beoogt de mededeling door de KSZ aan de gemeente van de inwoners die omwille van hun sociale zekerheidsstatuut, recht hebben op de automatische toekenning van een belastingvoordeel. Deze overeenkomst heeft een maximale looptijd van 5 jaar. Financiële weerslag De totale kostprijs voor de ontwikkeling en het gebruik van deze toepassing hangt af van het aantal inputberichten. Besluit Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: De gemeenteraad keurt de nieuwe overeenkomst tussen de gemeente Puurs-Sint-Amands en de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid goed. Deze overeenkomst beoogt de mededeling door de KSZ aan de gemeente van de inwoners die omwille van hun sociale zekerheidsstatuut, recht hebben op de automatische toekenning van een belastingvoordeel. Deze overeenkomst vervangt alle bestaande overeenkomsten en geldt van 2019 tot en met Artikel 2: De ondertekende overeenkomst wordt bezorgd aan de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid.

21 13. Jaarrekening 2018 kerkfabriek Sint-Pieter Puurs - Advies Aanleiding De penningmeester van de kerkfabriek Sint-Pieter Puurs heeft de jaarrekening 2018 ingediend op 14 februari De jaarrekening is onderworpen aan het advies van de gemeenteraad en de goedkeuring van de provinciegouverneur. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing: Bevoegdheidsgrond Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikelen 40 en 41; Toepasselijke regelgeving Het Decreet van 7 mei 2004 betreffende de materiële organisatie en werking van de erkende erediensten, aangepast door het decreet van 6 juli 2012, en in het bijzonder artikel 55. Feiten, context en argumentatie De financiële dienst heeft de jaarrekening 2018 van kerkfabriek Sint-Pieter Puurs nagekeken en heeft geen opmerkingen. Besluit Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Enig artikel: De gemeenteraad adviseert de jaarrekening 2018 van de kerkfabriek Sint-Pieter Puurs gunstig. Er werd geen exploitatietoelage door de gemeente toegekend. De gemeentelijke investeringstoelage bedraagt ,22 euro en werd ook verwerkt in de boekhouding van de gemeente Puurs. Belastingen 14. Belasting op handelingen in het kader van de omgevingsvergunning - Goedkeuring aanpassing Aanleiding De gemeente Puurs-Sint-Amands is bevoegd om belastingen te heffen vanaf 1 januari Op 4 februari 2019 werd de belasting op handelingen in het kader van de omgevingsvergunning vastgesteld door de gemeenteraad. Omwille van een verschil in werklast voor de gemeentelijke diensten tussen kleinschalige en grotere projecten, worden er in het aangepaste reglement bijkomende kosten opgelegd voor projecten die wegenis omvatten, voor verkavelingen met meerdere loten en voor meergezinswoningen. Daarnaast wordt er voor de behandeling van een stedenbouwkundig en planologisch attest eveneens kosten aangerekend. Juridische grond Volgende bevoegdheidsgrond en regelgeving is van toepassing:

22 Bevoegdheidsgrond Het Decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017, artikel 40 3 en 41, 14 ; Toepasselijke regelgeving De Grondwet, artikel 170 4; Het Decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen; Het Decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning en haar uitvoeringsbesluiten; De omzendbrief KB ABB 2019/02 van 15 februari 2019 betreffende de gemeentefiscaliteit; Feiten, context en argumentatie Het behandelen van attesten, meldingen en aanvragen in het kader van het omgevingsvergunningdecreet vergt een aanzienlijke inzet van de gemeentelijke middelen. Het is billijk deze inzet ten dele door te rekenen aan degene op wiens initiatief en in wiens voordeel de meldings- en vergunningsprocedures worden doorlopen. Het digitaal indienen moet bevorderd worden t.o.v. analoge indiening op papier, aangezien dit één van de pijlers is van de omgevingsvergunning. Analoog ingediende dossiers betekenen immers een grotere werklast, aangezien de administratie deze zelf moet omzetten in digitale dossiers. Om die reden is het billijk om een toeslag te voorzien wanneer de administratie instaat voor de omzetting van papieren naar digitale aanvraag. Daarnaast is het logisch om voor grote projecten (zoals verkavelingen en meergezinswoningen) een hoger bedrag door te rekenen dan bij een reguliere eengezinswoning. Het is aangewezen voor bepaalde handelingen en aanvragers een vrijstelling te verlenen: de gemeente wil aanvragen voor zuiver milieuvriendelijke activiteiten (warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, warmtekrachtkoppeling voor gebouwen) of aanvragen waarvoor een gemeentelijke toelage kan worden bekomen, niet ontmoedigen door een belasting; het is eveneens billijk geen belasting te heffen op aanvragen waarvoor de gemeente niet tijdig een beslissing nam wat leidt tot ambtshalve weigering; de aanvragen van beschutte werkplaatsen, van overheden en daaraan ondergeschikte besturen, aangezien dit gaat om aanvragen van algemeen belang. De belasting op handelingen in het kader van de omgevingsvergunning neemt de financiële toestand van de gemeente in overweging en heeft als doel een deel van de kosten te recupereren, die de gemeentelijke administratie moet maken om de vergunningen en attesten te verlenen. Bijgevolg is het wenselijk om een belasting te heffen op handelingen in het kader van de omgevingsvergunning, zodat op die manier wordt bijgedragen in de gemeentelijke uitgaven.

23 Financiële weerslag De belastingen zijn opgenomen in het meerjarenplan om aan de voorwaarden tot het bereiken van het financieel evenwicht te voldoen zoals bepaald in het Besluit van de Vlaamse Regering van 30 maart 2018 over de beleids- en beheerscyclus van de lokale besturen. Besluit Met 25 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie Morel, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont, Bart De Schutter, Inge Faes, Jan Van Camp, Anne De Ron, Els Goedgezelschap, Patrick Pauwels, Guido Cools, Lavinia De Maeyer, Sonja Van nimmen, Heiko Van Muylder, Willem Geeroms, Jef De Rop, Luk Ceurvelt, Sophie Van Praet, Els Knoops, Peggy Seeuws), 2 stemmen tegen (Peter Lemmens, Dany Saey) Artikel 1: Overgangsbepaling Het gemeenteraadsbesluit van 4 februari 2019 van de gemeente Puurs-Sint-Amands inzake de vaststelling van de belasting op handelingen in het kader van de omgevingsvergunning voor de periode van 5 februari 2019 t.e.m. 31 december 2025 blijft van toepassing voor de belastbare feiten die zich hebben voorgedaan vóór datum van inwerkingtreding van huidig reglement, maar wordt opgeheven vanaf datum inwerkingtreding van huidig reglement. Artikel 2: Heffingstermijn - belastbaar feit Voor de periode van datum inwerkingtreding van huidig reglement tot en met 31 december 2025 wordt een belasting gevestigd op behandeling van de attesten, vergunningsaanvragen of meldingen, zoals bepaald in het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, ongeacht de vergunningverlenende overheid. Artikel 3: Belastingplichtige De belasting is verschuldigd door de natuurlijke of rechtspersoon die de aanvraag of melding heeft ingediend. Artikel 4: Berekeningsgrondslag en tarieven De belasting bestaat uit een belasting per dossiertype, onafhankelijk van de behandelende overheid, en kan cumulatief aangevuld worden met een toeslag voor eventuele bijkomende procedurestappen volgens onderstaande tabel. De belasting wordt als volgt vastgesteld in euro: Stedenbouwkundig attest 3.1 Belasting per dossiertype euro Aanvraag stedenbouwkundig attest 50 Planologisch attest Aanvraag planologisch attest 250 Melding

24 Gewone melding 50 Overdracht van de vergunningsplichtige exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit Verval van de vergunningsplichtige exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit 25 Na wijziging indelingslijst milieu (bijlage 1 van VLAREM II) 50 Afstand (bij verkaveling) 0 Stopzetting (milieu) 0 Vereenvoudigde procedure (zonder openbaar onderzoek) Algemeen (art (milieu) en art (gemengd) en art (verkaveling) van het besluit) Algemeen (art (stedenbouw) van het besluit) 50 Na wijziging indelingslijst milieu (bijlage 1 van VLAREM II) 50 Bijstelling voorwaarden van een tijdelijk vergunde inrichting of activiteit 150 Korte procedure omzetting (met openbaar onderzoek) Omzetting termijn (milieuvergunningen vanaf 10/9/2002- zonder bezwaar) 300 Gewone procedure (met openbaar onderzoek) Verkavelingsaanvragen - Zonder wegenis - Met wegenis Bijstelling verkaveling Zuivere aanvraag voor stedenbouwkundige handelingen, wijziging vegetatie of kleinhandelsactiviteiten Overige aanvragen: nieuwe vergunning, hernieuwing, verandering of uitbreiding > 50% voor de exploitatie van een ingedeelde inrichting of activiteit, en alle gemengde aanvragen (stedenbouw-milieu-natuur) Bijstelling voorwaarden van een vergunde inrichting of activiteit 300 Omzetting termijn (milieuvergunningen vanaf 10/9/ na bezwaar; niet cumulatief met de korte procedure hierboven vermeld) /lot /lot Zijn meerdere bedragen uit bovenstaande tabel op een aanvraag van toepassing, dan geldt alleen het hoogste bedrag

25 3.2 Belasting per bijkomende procedurestap euro Toeslag voor externe aangetekende zendingen bij 1 e klasse 150 Toeslag voor publicatie in krant of weekblad Toeslag voor projectvergadering op verzoek van de aanvrager 100 Toeslag voor verplichte informatievergadering 150 Bestuurlijke lus door verzoek/fout van de aanvrager (in voorkomend geval kan dit bovenstaande toeslagen herhalen) 3.3 Belasting per bijkomende woongelegenheid bij meergezinswoningen euro Toeslag per bijkomende wooneenheid 100 Artikel 5: Vrijstelling De belasting is niet verschuldigd bij: aanvragen van beschutte werkplaatsen; aanvragen van overheden en daaraan ondergeschikte besturen; aanvragen voor zuiver milieuvriendelijke activiteiten (warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, warmtekrachtkoppeling voor gebouwen); aanvragen waarvoor een gemeentelijke toelage kan worden bekomen; ambtshalve opgestarte dossiers; dossiers waarin de gemeente niet tijdig een beslissing nam. Artikel 6: Wijze van invordering De belasting wordt betaald na facturatie. Bij gebreke van betaling wordt de belasting ingekohierd. Artikel 7: Administratieve geldboete werkelijke kosten Voor het niet naleven van de bepalingen van dit belastingreglement of van het decreet van 30 mei 2008 kan een administratieve geldboete gelijk aan 500 euro worden opgelegd. Het bedrag van de administratieve boete wordt ingekohierd. Artikel 8: Verwijzingsregel De vestiging en de invordering van de belasting evenals de regeling van de geschillen ter zake gebeurt volgens de modaliteiten vervat in het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van de provincie- en gemeentebelastingen. Artikel 9: Inwerkingtreding en bekendmaking Onderhavig reglement treedt in voege 5 dagen na bekendmaking ervan en wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikel 286 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 en latere wijzigingen. 50

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 21.01.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Ann-Marie

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raad voor maatschappelijk welzijn

Besluitenlijst van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 21.01.2019 OPENBAAR NOTULEN VORIGE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen zitting raad voor van 13 december 2018 van Puurs en Sint- Amands en van 2 januari 2019 van Puurs-Sint-Amands

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad

Notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter gemeenteraad Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

BELASTING OP HET INDIENEN VAN AANVRAGEN TOT OMGEVINGSVERGUNNING

BELASTING OP HET INDIENEN VAN AANVRAGEN TOT OMGEVINGSVERGUNNING Reglement Belasting op het indienen van aanvragen tot omgevingsvergunning Vastgesteld door de gemeenteraad op 21 december 2017 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 29 december 2017 Argumentatie Aan aanvragen

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Uittreksel uit de notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné, Raf De Blaiser, Eddy Ceurstemont,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verntschuldigd: Els Gedgezelschap, Vrzitter Ken Van den Heuvel, Burgemeester Yv Van Damme, Hilde Van der Prten, Els De Smedt, Alex Gethals, Ann-Marie

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018 Provincie Antwerpen Gemeente Sint-Amands UITTREKSEL UIT DE NOTULEN COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN ZITTING 29/05/2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Peter Van Hoeymissen, Burgemeester Els De Smedt, Ben

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Gecoördineerd reglement : Gemeentebelasting op de meldingen en aanvragen van omgevingsvergunningen.

Gecoördineerd reglement : Gemeentebelasting op de meldingen en aanvragen van omgevingsvergunningen. Gemeente Berlaar Gecoördineerd reglement : Gemeentebelasting op de meldingen en aanvragen van omgevingsvergunningen. Deze belastingreglementen werden goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 mei 2017 en 20

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen

Uittreksel uit de notulen van het college van burgemeester en schepenen Puurs-Sint-Amands, zitting van 05.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals, Ronny Tourné, Peter Van Hoeymissen,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/012 BELASTING OP HINDERLIJKE INRICHTINGEN - AANPASSING - BESLUIT Toelichting Ingevolge de invoering

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN EEKLO 9980 SINT-LAUREINS

Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN EEKLO 9980 SINT-LAUREINS Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN EEKLO 9980 SINT-LAUREINS UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE VERGADERING VAN 18 MEI 2017 Aanwezig: de heer C. Bonamie de heer F. Van

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2017 Beleidsdomein Woon- en Leefomgeving - Dienst Woon- en Leefomgeving

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2017 Beleidsdomein Woon- en Leefomgeving - Dienst Woon- en Leefomgeving Stad Borgloon Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2017 Beleidsdomein Woon- en Leefomgeving - Dienst Woon- en Leefomgeving 22 2017_GR_00040 Goedkeuring belasting aanvragen van vergunningen,

Nadere informatie

Indirecte belasting voor dossierkosten bij omgevingsvergunningen en andere meldingen van vergunningen inzake stedenbouw en milieu

Indirecte belasting voor dossierkosten bij omgevingsvergunningen en andere meldingen van vergunningen inzake stedenbouw en milieu Indirecte belasting voor dossierkosten bij omgevingsvergunningen en andere meldingen van vergunningen inzake stedenbouw en milieu De Raad van : 18 december 2018 Aanwezig: Eddy Moens, voorzitter Eddy Bevers,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 22/02/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/011 BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN EN HET AFSLUITEN VAN HUWELIJKEN - AANPASSING

Nadere informatie

Belastingsreglement op het indienen of melden van omgevingsvergunningen en andere ruimtelijke attesten of vergunningen

Belastingsreglement op het indienen of melden van omgevingsvergunningen en andere ruimtelijke attesten of vergunningen Belastingsreglement op het indienen of melden van omgevingsvergunningen en andere ruimtelijke attesten of vergunningen Artikel 1 - definities Voor dit belastingreglement zijn de definities van toepassing

Nadere informatie

Inhoudstafel. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december Bekendgemaakt op 16 december 2015.

Inhoudstafel. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december Bekendgemaakt op 16 december 2015. Algemeen reglement betreffende het opleggen van een administratieve geldboete bij inbreuken op het stilstaan en parkeren en op de verkeersborden C3 en F103 vastgesteld met automatisch werkende toestellen

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken omgeving

Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken omgeving Gemeente Hoegaarden Dossierbeheerder Wendy CRETEN T 016/76.87.81 email wendy.creten@ocmwhoegaarden.be GECOÖRDINEERDE VERSIE: Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken omgeving GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad

Besluitenlijst van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.03.2019 OPENBAAR NOTULEN VORIGE VERGADERING 1. Notulen gemeenteraadszitting 25 februari 2019 - Goedkeuring Met 22 stemmen voor (Koen Van den Heuvel, Peter Van Hoeymissen,

Nadere informatie

In dit algemeen reglement hebben de onderstaande termen de ernaast vermelde betekenis.

In dit algemeen reglement hebben de onderstaande termen de ernaast vermelde betekenis. Algemeen reglement betreffende het opleggen van een administratieve geldboete bij inbreuken op het stilstaan en parkeren en op de verkeersborden C3 en F103 vastgesteld met automatisch werkende toestellen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 11 december 2017 FINANCIËN

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 11 december 2017 FINANCIËN Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 11 december 2017 FINANCIËN 18 2017_GR_00200 Belasting op het behandelen en digitaliseren van omgevingsvergunningsaanvragen Samenstelling Aanwezig: de heer Luc

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE OMGEVINGSVERGUNNING

RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE OMGEVINGSVERGUNNING RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE OMGEVINGSVERGUNNING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst communicatie stad Halen

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

Gemeentebestuur Schoten

Gemeentebestuur Schoten Vergadering GEMEENTERAAD - Besluit Datum 15 december 2016 Dienst Integrale Veiligheid Auteur Tom Bresseleers Uniek nummer 201603979 Titel Algemeen Politiereglement Schoten TOELICHTING/VERSLAG VOOR DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening GECORO

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening GECORO Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening GECORO R e g l e m e n t v a n O r d e Doelstelling van de GECORO De GECORO beoogt het behoud, de verbetering, de onderbouwing en uitwerking van een goede

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 16 december 2015

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 16 december 2015 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 16 december 2015 Aanwezig: Jean Marie De Groote, Voorzitter; Johan Van Durme, Burgemeester; Christ Meuleman, Marleen Verdonck, Wilfried Verspeeten,

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Functiebeschrijving Ambtenaar noodplanning Gemeente Puurs

Functiebeschrijving Ambtenaar noodplanning Gemeente Puurs Functiebeschrijving Ambtenaar noodplanning Gemeente Puurs Goedgekeurd op:. Handtekening:. FUNCTIEBESCHRIJVING Dienst Directe leidinggevende Niveau & rang Type functie Salarisschaal Eerste evaluator Gemeentesecretaris

Nadere informatie

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling Puurs-Sint-Amands, 22.02.2019 25 FEBRUARI 2019 De uittredend voorzitter van de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands verzoekt de leden voor de eerste maal in zitting te vergaderen op 25/02/2019 om 20.00 uur

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES Zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van Hamme van 18 juni 2014. HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED... 2 HOOFDSTUK 2: SANCTIES... 2 AFDELING 1:

Nadere informatie

Statuten cultureel adviesorgaan Sint-Laureins

Statuten cultureel adviesorgaan Sint-Laureins Gemeente Sint-Laureins cultureel adviesorgaan Sint-Laureins Inhoud ERKENNING...3 OPDRACHT EN DOELSTELLINGEN...3 AFSPRAKEN GEMEENTEBESTUUR...4 INFORMATIE-UITWISSELING EN OVERLEG...4 ADVIES VRAGEN...4 ADVIES

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf DE GEMEENTERAAD,

ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf DE GEMEENTERAAD, GEMEENTE GRIMBERGEN. Y484.01A UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 JANUARI 2009 ONDERWERP: Algemeen reglement inzake al de gemeentelijke belastingen. Aanpassing vanaf 2009.

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie Vlaamse regering Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 juni 1985 op de

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 21.01.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

Functie en bevoegdheden Sociale raad

Functie en bevoegdheden Sociale raad Functie en bevoegdheden Sociale raad De statuten van de Sociale Raad van Zaventem worden als volgt vastgesteld : OPDRACHT EN BEVOEGDHEID Artikel 1 : De Sociale Raad heeft als opdracht : 1. het verstrekken

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld.

SPORTRAAD STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN. De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. SPORTRAAD pagina 1/1 STATUTEN SPORTRAAD LEUVEN De statuten van de Sportraad van Leuven worden vastgesteld. WETTELIJK KADER Bij toepassing van het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur

Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Bekendmakingen beslissingen gemeenteraad van 13/05/2019 cf. art. 286 van het decreet lokaal bestuur Goedkeuren statutenwijziging projectvereniging Regionaal Landschap Schelde-Durme DE RAAD, Gelet op het

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst

Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Oprichtingsstatuten van de Sectorale Deelraad Vrije Tijd Aalst Artikel 1 : Opdracht, doelstellingen en samenstelling Er werd goedgekeurd onder de benaming Sectorale Deelraad Vrije Tijd een raad voor vrijetijdsbeleid

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013.

Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden. Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Statuten 2013-2018 Algemeen Statuten Ouderenadviesraad Destelbergen-Heusden Goedgekeurd door de ouderenadviesraad op 27/11/2013. Art. 1 Er wordt een gemeentelijke ouderenadviesraad opgericht en erkend

Nadere informatie

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening Huishoudelijk reglement Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2008 Bekendgemaakt op 31 januari 2008 Artikel 1 Hoofdstuk I Algemene bepaling Onverminderd

Nadere informatie

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Voorgeschiedenis De gemeenteraad heeft op 07/05/2013 de maatschappelijke geledingen voor de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro)

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2;

Gelet op de nieuwe gemeentewet bekrachtigd bij de wet van 26 mei 1989 en latere wijzigingen, inzonderheid op de artikelen 133 2 en 135$2; Tariefreglement op het gebruik van het openbaar domein naar aanleiding van het uitvoeren van wegenwerken, bouwwerken en andere werkzaamheden en het oprichten of veroorzaken van verkeersbelemmeringen in

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Financiën - Goedkeuren van het reglement vermindering op de algemene gemeentebelasting voor gezinnen

Financiën - Goedkeuren van het reglement vermindering op de algemene gemeentebelasting voor gezinnen Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Aanwezig: Hilde De Sutter, Voorzitter; Johan Van Durme, Burgemeester; Orville Cottenie, Christ Meuleman, Marleen Verdonck,

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019

Besluitenlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019 enlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019 OPENBAAR verslag - dagorde 1. Verslag voorgaande zitting d.d. 14 februari 2019 Het verslag van de voorgaande zitting d.d. 14

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Regionaal Landschap Schelde- Durme

Regionaal Landschap Schelde- Durme 1 STATUTEN Projectvereniging Regionaal Landschap Schelde- Durme 1.1 HOOFDSTUK 1: NAAM, ZETEL, DOELSTELLINGEN EN DUUR Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december 2018 en 2 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 17 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zittingen van de OCMW-raad van 18 december

Nadere informatie

Dorpsstraat SINT-LAUREINS Tel (09) Fax (09)

Dorpsstraat SINT-LAUREINS Tel (09) Fax (09) Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN EEKLO 9980 SINT-LAUREINS UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE VERGADERING VAN 17 APRIL 2014 Aanwezig : de heer L. De Meyere -gemeenteraadslid,

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie