VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURGSE STATIONSWEG (KANTOORVILLA S)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURGSE STATIONSWEG (KANTOORVILLA S)"

Transcriptie

1 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURGSE STATIONSWEG (KANTOORVILLA S) HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: - dat de raad van de voormalige gemeente Nootdorp bij besluit van 26 februari 1998 het bestemmingsplan Ypenburg-Nootdorp heeft vastgesteld; - dat Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland bij besluit van 15 oktober 1998, kenmerk RGG/ARB/150130A, het Bestemmingsplan Ypenburg-Nootdorp, voor wat betreft het onderdeel dat betrekking heeft op het plangebied van het Uitwerkingsplan Ypenburgse Stationsweg (Kantoorvilla s), hebben goedgekeurd; - dat als gevolg van de gemeentelijke herindeling het desbetreffende gebiedsdeel per 1 januari 2002 tot de gemeente Den Haag behoort, - dat gelet op artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, juncto artikel 15 van het Bestemmingsplan Ypenburg-Nootdorp het college van burgemeester en wethouders de gronden met de bestemming Uit te werken gebied voor Bedrijfsdoeleinden (UB) dienen uit te werken; - dat het uitwerkingsplan ten doel heeft de stationslocatie Ypenburg te verdichten en het gedeelte in de Veenwegzone van deelplan 24 in te zetten ten behoeve van kleinschalige kantoorruimte; - dat het ontwerp-uitwerkingsplan van 17 juni tot en met 28 juli 2008 ter inzage heeft gelegen; - dat gedurende de termijn van terinzagelegging van het ontwerp-uitwerkingsplan vijf zienswijzen zijn ingediend. Postadres: Postbus , 2500 DJ Den Haag Telefoon: Bezoekadres: Spui 70, Den Haag Fax: Internetadres:

2 DSO/ Besluit: I. de zienswijzen voor kennisgeving aan te nemen; II. vast te stellen het Uitwerkingsplan Ypenburgse Stationsweg (Kantoorvilla s) (Bestemmingsplan Ypenburg-Nootdorp), bestaande uit de plankaart nr. S en de voorschriften, zoals die in de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bescheiden zijn aangegeven, toegelicht en beschreven. Den Haag, 2 september 2008 Het college van burgemeester en wethouders, de secretaris, de burgemeester, mw. A.W.H. Bertram J.J. van Aartsen

3 DSO/ Toelichting INLEIDING Het plangebied wordt globaal begrensd door de rijksweg A12, gemeentegrens Pijnacker-Nootdorp, Veenweg en afrit rijksweg A12. Voor de plandelen die ten tijde van de vaststelling in aanmerking kwamen voor ontwikkeling, zijn in het Bestemmingsplan Ypenburg-Nootdorp verschillende uit te werken bestemmingen opgenomen. Voor deze uit te werken bestemmingen geldt een bouwverbod, dat wordt opgeheven zodra er een uitwerkingsplan door burgemeester en wethouders is vastgesteld en door Gedeputeerde Staten (G.S.) is goedgekeurd. Eventueel is het mogelijk anticiperend te werk te gaan, voor zover G.S. hebben aangegeven hiertegen geen bezwaar te hebben. De aanleiding om dit uitwerkingsplan op te stellen is het voornemen de stationslocatie Ypenburg te verdichten en het gedeelte in de Veenwegzone van deelplan 24 in te zetten ten behoeve van kleinschalige kantoorruimte. Het uitwerkingsplan kent één hoofdbestemming, namelijk Kantoren. Binnen deze bestemming bestaat de mogelijkheid om de bouw van kantoren juridisch mogelijk te maken. ECONOMISCHE UITVOERBAARHEID Volgens het besluit op de ruimtelijke ordening is de gemeente verplicht de uitvoerbaarheid van het in het bestemmingsplan omschreven ruimtelijk beleid te onderzoeken. Daarbij wordt onder uitvoerbaarheid verstaan de economische uitvoerbaarheid c.q. financiële haalbaarheid. Bij de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2002 is de A12-zone, bestaande uit de deelgebieden 19, 20, 24, 25 en 26, afgesplitst van het samenwerkingsverband Ypenburg. De gemeenteraad heeft vervolgens op 20 januari 2005 de grondexploitatie vastgesteld, welke inzicht biedt in de haalbaarheid en de realisatiekansen van de nieuwbouwlocatie. Hieruit kan worden afgeleid dat de exploitatie van het gebied geen onaanvaardbare risico s met zich meebrengt en dat tegen het voornemen derhalve uit financieel oogpunt geen bezwaren bestaan. PROCEDURE Terinzagelegging Het ontwerp-uitwerkingsplan in het kader van artikel 11 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van 17 juni tot en met 28 juli 2008 ter inzage gelegen. Er zijn vijf zienswijzen ingediend. INGEKOMEN ZIENSWIJZEN

4 DSO/ Volgnr. JZ/ JZ/ JZ/ JZ/ JZ/ Naam en adres Kamer van Koophandel, Postbus , 2502 LS Den Haag N.V. Nederlandse Gasunie, Postbus 444, 2740 AK Waddinxveen Hulpverleningsregio Haaglanden, Postbus , 2505 CD Den Haag Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker Hoogheemraadschap van Delfland, Postbus 3 061, 2601 DB Delft Ontvankelijkheid zienswijzen De zienswijzen zijn tijdig ingekomen en voldoen derhalve aan de wettelijke vereisten. Behandeling zienswijzen JZ/ Kamer van Koophandel, Postbus , 2502 LS Den Haag De Kamer van Koophandel deelt mee dat het ontwerp-uitwerkingsplan geen aanleiding geeft tot het maken van opmerkingen. JZ/ N.V. Nederlandse Gasunie, Postbus 444, 2740 AK Waddinxveen N.V. Nederlandse Gasunie deelt mee dat het ontwerp-uitwerkingsplan geen aanleiding geeft tot het maken van opmerkingen. JZ/ Hulpverleningsregio Haaglanden, Postbus , 2505 CD Den Haag Rondom het plangebied heeft de Hulpverleningsregio Haaglanden een aantal externe veiligheidsrisico s waargenomen. De rijksweg A12 wordt gebruikt voor het transport van gevaarlijke stoffen, de kantoorvilla's zijn bestemd op ongeveer 130 meter vanaf het hart van de weg; dit valt onder de circulaire Risiconormering vervoer gevaarlijke stoffen. Evenwijdig aan de Ypenburgse Stationsweg bevindt zich een middeldruk aardgastransportleiding van de Gasunie met een diameter van 12 inch en een werkdruk van 40 bar. De aardgastransportleiding bevindt zich 30 meter van het plangebied; hierop is de circulaire Zonering langs hoge druk aardgastransportleidingen van toepassing. Gezien de afstand van de kantoorvilla's tot de aardgastransportleiding en de rijksweg met transport van gevaarlijke stoffen zullen er waarschijnlijk binnen de kantoorvilla's meer gewonden vallen dan dodelijke slachtoffers. Wel is een aandachtspunt de A12. Bij het voordoen van het worst case scenario zal het verkeer langdurig ontregeld worden, door de slachtoffers onder de bestuurders, de ontstane secundaire branden en de schade aan het wegdek.

5 DSO/ De kansreducerende (brongerichte) en effectreducerende (effectgerichte) adviezen van de Hulpverleningsregio Haaglanden zijn hieronder kort weergegeven. Omdat niet alle adviezen opgenomen kunnen worden in het uitwerkingsplan, maar ook bedoeld zijn voor andere afdelingen binnen de gemeente, is hieronder aangegeven of de maatregel genomen dient te worden door de afdeling ruimtelijke ordening of door de gemeente in algemene zin. Ruimtelijke ordening Gemeente 1. Geen (tijdelijke) bebouwing 4. Geen grondwerkzaamheden binnen 4 m van de aardgastransportleiding. uitvoeren zonder dat de beheerder van de leiding op de hoogte is. 2. Voldoende bereikbaarheid 5. Vluchtweg in afkerende gevel van hulpdiensten. A12 en de aardgastransportleiding. 3. Voldoende bluswater. 6. Mogelijkheid eenvoudig afschakelen van de ventilatie. 7. Binnen toetsingsafstand geen bebouwing van kwetsbare objecten. 8. Risico- en crisiscommunicatie naar bedrijven. 9. Voldoende bereik alarmsirenes of andere alarmeringsmethode. Indien aan de adviezen 1 t/m 4, 8 en 9 consequente en nauwgezette uitvoering wordt gegeven heeft de Hulpverleningsregio Haaglanden geen bezwaar tegen de wijziging van het deelplan zoals omschreven. De adviezen 5 t/m 7 zijn aanvullende wensen. Indien hier gehoor aan wordt gegeven, zullen de risico's nog meer verkleinen. Aangezien de HRH aangeeft dat alleen de punten 1, 2 en 3 betrekking hebben op onderhavig uitwerkingsplan en de overige punten bedoeld zijn voor andere afdelingen binnen de gemeente, zal daar op in worden gegaan. De overige punten zullen uiteraard bij bijvoorbeeld de toetsing van het bouwplan in acht worden genomen. 1. De aardgastransportleiding maakt geen onderdeel uit van onderhavig uitwerkingsplan en bevindt zich ook op meer dan 4 meter afstand van de plangrens. Het is daarom niet mogelijk in het kader van dit uitwerkingsplan te regelen dat geen (tijdelijke) bebouwing is toegestaan binnen 4 meter van de leiding. Uiteraard wordt daar in andere plannen, waar wel sprake is van de aanwezigheid of nabijheid van een aardgastransportleiding, wel een regeling voor opgenomen. 2. Er is door de afdeling Verkeer en Infrastructuur rekening gehouden met de toegankelijkheid voor nood- en hulpdiensten. In de toelichting van het uitwerkingsplan staat daarover het volgende:

6 DSO/ Aan de zijde van de Veenweg wordt de centrale ontsluitingsweg afgesloten voor doorgaand verkeer naar de Veenweg. Wel zal het mogelijk zijn voor nood- en hulpdiensten om middels het weghalen van bijvoorbeeld een uitneembare paal om vanaf de Veenweg op de centrale ontsluitingsweg (en omgekeerd) te komen. 3. In de voorschriften kan de aanwezigheid van voldoende bluswater niet afgedwongen worden. Er zal wel rekening mee gehouden worden bij de verdere uitwerking van de plannen. JZ/ Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA Pijnacker De gemeente Pijnacker-Nootdorp deelt mee dat het ontwerp-uitwerkingsplan geen aanleiding geeft tot het maken van opmerkingen. JZ/ Hoogheemraadschap van Delfland, Postbus 3 061, 2601 DB Delft Het Hoogheemraadschap van Delfland (HHR) geeft aan in te stemmen met het ontwerpuitwerkingsplan nu aan alle aspecten die van belang zijn voor een goede waterhuishouding invulling is gegeven. GOEDKEURING GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZUID-HOLLAND Omdat er binnen de termijn van terinzageligging van het ontwerp-uitwerkingsplan geen zienswijzen zijn ingediend die hebben geleid tot wijziging van het ontwerp, behoeft dit uitwerkingsplan, op grond van het besluit van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, d.d. 15 oktober 1998, kenmerk RGG/ARB/150130A, geen goedkeuring van G.S.

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende:

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: RIS115785_29-APR-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2004.1019 RIS 115785 VASTSTELLING UITWERKINGSPLAN YPENBURG-PIJNACKER IV HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende: dat de raad van

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. V. van Gelder Riouwstraat 52B 2585 HC DEN HAAG. Geachte mevrouw/mijnheer, - CONCEPT -

Gemeente Den Haag. V. van Gelder Riouwstraat 52B 2585 HC DEN HAAG. Geachte mevrouw/mijnheer, - CONCEPT - Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag V. van Gelder Riouwstraat 52B 2585 HC DEN HAAG Uw brief van Ons kenmerk Behandeld door ir. A.A. Stelwagen Doorkiesnummer 070-3534003 E-mail

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201512630 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het wijzigen van de bestemming Wonen-Linten en Groenvoorzieningen Veenweg ongenummerd ter hoogte

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan

gemeente Eindhouen Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd uaststellen uan het bestemmingsplan gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI925.OOI Inboeknummer o6bstoa44r Beslisdatum B%W ta december 2006 Dossiernummer 650 352 Oplegvel Raadsuoorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

Besluit vast te stellen het navolgende Concernkader digitale personeelsdossiers.

Besluit vast te stellen het navolgende Concernkader digitale personeelsdossiers. Gemeente Den Haag Ons kenmerk BSD/2011.348 RIS 179898 CONCERNKADER DIGITALE PERSONEELSDOSSIERS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - Gelet op de Wet bescherming persoonsgegevens, de Archiefwet

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

-BESLUIT BESTEMMINGSPLAN MUNSEL- SELISSEN 1E PARTIELE HERZIENING, ART.3.6 WRO; WIJZIGING DUIT 12. gemeente Boxtel. Vastgesteld: 28 juni 2011

-BESLUIT BESTEMMINGSPLAN MUNSEL- SELISSEN 1E PARTIELE HERZIENING, ART.3.6 WRO; WIJZIGING DUIT 12. gemeente Boxtel. Vastgesteld: 28 juni 2011 -BESLUIT BESTEMMINGSPLAN MUNSEL- SELISSEN 1E PARTIELE HERZIENING, ART.3.6 WRO; WIJZIGING DUIT 12 gemeente Boxtel Vastgesteld: 28 juni 2011 Boxtel, juni 2011 INHOUDSOPGAVE Toelichting 1,2 Voorschriften

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel 3.1.1 Bro. Concept- ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum / Dorpsstraat

Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel 3.1.1 Bro. Concept- ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum / Dorpsstraat Nota van Beantwoording Overlegreacties ex artikel 3.1.1 Bro Concept- ontwerpbestemmingsplan Stadscentrum / Dorpsstraat Gemeente Zoetermeer Afdeling Stadsontwikkeling Februari 2013 1 Op 18 september 2012

Nadere informatie

Nota overleg en staat van wijzigingen uitwerkingsplan Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase1

Nota overleg en staat van wijzigingen uitwerkingsplan Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase1 uitwerkingsplan Westpolder/Bolwerk 2012, deelplan 5, fase1 Identificatiecode: NL.IMRO.1621.BP0104U07-VONT 27 oktober 2015 Inhoudsopgave Blz. Hoofdstuk 1 Overleg 2 1.1 Inleiding 2 1.2 Overlegreacties en

Nadere informatie

Bijlage 1. NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid, fase 1

Bijlage 1. NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid, fase 1 Bijlage 1. NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Uitwerkingsplan Zevenhuizen-Zuid, fase 1 ZIENSWIJZEN EN OVERLEGREACTIES OP HET ONTWERPUITWERKINGSPLAN ZEVENHUIZEN- ZUID, FASE 1 GEMEENTE ZUIDPLAS (A13.003731)

Nadere informatie

1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Bergseplaat/Binnenschelde

1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Bergseplaat/Binnenschelde GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Bergseplaat/Binnenschelde tbv wijziging maatschappelijke bestemming in de bestemming groen INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1

Nadere informatie

Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Strandweg ongenummerd exploitatienummers 20, 21 en 22

Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Strandweg ongenummerd exploitatienummers 20, 21 en 22 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van n.v.t. Ons kenmerk 201403392/5443507 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen diverse Onderwerp verlening van de gevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

B.R01. IJsselstein Clinckhoeff - onderzoek externe veiligheid Bunnik Projekten in IJsselstein. datum: 10 oktober 2013

B.R01. IJsselstein Clinckhoeff - onderzoek externe veiligheid Bunnik Projekten in IJsselstein. datum: 10 oktober 2013 20130319B.R01 IJsselstein Clinckhoeff - onderzoek externe veiligheid Bunnik Projekten in IJsselstein datum: 10 oktober 2013 milieu geluid bouwadvies brandveiligheid ruimtelijke ordening beleidsadvies 20130319B.R01

Nadere informatie

Bijlage 1 Advies brandweer Veiligheidsregio Haaglanden

Bijlage 1 Advies brandweer Veiligheidsregio Haaglanden 33 Bijlage 1 Advies brandweer Veiligheidsregio Haaglanden Wijzigingsplan "Emmastraat Pijnacker" (vastgesteld) Wijzigingsplan "Emmastraat Pijnacker" (vastgesteld) 34 Veiligheidsregio Haaglanden HlMlIIlil

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens

Raadsvoorstel. Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan. Leefomgeving. Beleid en regie E. Bressers C. Stevens Titel Nummer 11/55 Bouwplan Stationsstraat 6b te Oostzaan Datum 11 juli 2011 Programma Fase Onderwerp Leefomgeving Weigeren verklaring van geen bedenkingen verbouwen bedrijfsopslagruimte tot woning op

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 941097 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 6 april 2016 hebben

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag,

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, RIS116036_07-MEI-2004 Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2004.580 RIS 116036 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 3 van de Aanbestedingsrichtlijn van de gemeente Den Haag, Besluit:

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Gemeente Den Haag DSO/PmDH t.a.v. J. Hartman (kavelwinkel) Spui BT DEN HAAG. Geachte heer Hartman, - CONCEPT -

Gemeente Den Haag. Gemeente Den Haag DSO/PmDH t.a.v. J. Hartman (kavelwinkel) Spui BT DEN HAAG. Geachte heer Hartman, - CONCEPT - Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Gemeente Den Haag DSO/PmDH t.a.v. J. Hartman (kavelwinkel) Spui 70 2511 BT DEN HAAG Uw brief van Ons kenmerk Behandeld door J.C.M. van der

Nadere informatie

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM

ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.964 RIS 173262 ONDERTEKENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT INZAKE CONDUCTEURS TRAM HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - uit de evaluatie van

Nadere informatie

Toelichting op het bestemmingsplan. 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne. Stadsontwikkeling Dordrecht

Toelichting op het bestemmingsplan. 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne. Stadsontwikkeling Dordrecht Toelichting op het bestemmingsplan 1e herziening bestemmingsplan Leerpark, locatie Brandweerkazerne Stadsontwikkeling Dordrecht Augustus 2009 1. Inleiding Het bestemmingsplan Leerpark is op 1 maart 2005

Nadere informatie

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O.

BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2010.329 RIS 175049 BELEIDSREGEL SUBSIDIEVERSTREKKING KLEINE VEENKADE E.O. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat het college, krachtens de Haagse

Nadere informatie

Graag informeren wij u hierbij dat wij op 8 februari 2005 jl. het. voorontwerp streekplanuitwerking Bedrijventerrein Amstelveen Zuid

Graag informeren wij u hierbij dat wij op 8 februari 2005 jl. het. voorontwerp streekplanuitwerking Bedrijventerrein Amstelveen Zuid Gedeputeerde Staten Datum Ons kenmerk 2005 4448 Onderwerp voorontwerp streekplanuitwerking Bedrijventerrein Amstelveen Zuid Bezoekadres Houtplein 33 Provinciale Staten van Noord Holland T.a.v. de Statengriffier,

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact mw H.J.M. Tjauw Foe T 070-441 69 18 hjm.tjauwfoe@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Herziening bestemmingsplan Ter Borch ex artikel 30 WRO

Herziening bestemmingsplan Ter Borch ex artikel 30 WRO Herziening bestemmingsplan Ter Borch ex artikel 30 WRO Herziening bestemmingsplan Ter Borch ex artikel 30 WRO Inhoud: Toelichting Voorschriften en bijlagen Plankaart nr. 247.00.10.30.97.C01 Vries/Assen

Nadere informatie

Pagina 1/5 T

Pagina 1/5 T tomgroot@hotmail.com De heer T.N. Groot Westerweg 16 a 1733 EB NIEUWE NIEDORP Verzenddatum 28 februari 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Lisette van Diest 1/5

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel

Gemeente Delft. Raadsvoorstel Raadsvoorstel Gemeente Delft Aan de gemeenteraad c^cand archfef Van : college van B&W Datum : 19 april 2011 "' ^«1 2Ü1J Pfh. : Pieter Guldemond Steller : Friso Vossen tel.nr. : 2112 e-mail : fvossen@delft.nl

Nadere informatie

Nota van Vooroverleg McDonald s Polakweg. Uitgebreide omgevingsvergunning ex artikel 2.1 lid 1 onder c juncto 2.12 lid 1, a onder 3 Wabo

Nota van Vooroverleg McDonald s Polakweg. Uitgebreide omgevingsvergunning ex artikel 2.1 lid 1 onder c juncto 2.12 lid 1, a onder 3 Wabo Nota van Vooroverleg McDonald s Polakweg Uitgebreide omgevingsvergunning ex artikel 2.1 lid 1 onder c juncto 2.12 lid 1, a onder 3 Wabo 1. Toelichting op de Nota van Vooroverleg Behorende bij het bouwplan

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag,

SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, Gemeente Den Haag Ons kenmerk BOW/2015.380 RIS 285874 SUBSIDIEREGELING CONCIËRGES OP BASISSCHOLEN DEN HAAG 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Haag, overwegende dat: - in

Nadere informatie

WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan 3 e Zandwijkje 8 te Hollandscheveld

WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan 3 e Zandwijkje 8 te Hollandscheveld GEMEENTE HOOGEVEEN WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan 3 e Zandwijkje 8 te Hollandscheveld Vastgesteld 1 maart 2011 Voorschriften 3 e Zandwijkje 8 Hollandscheveld 1 maart 20111 Pagina

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDEN

ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDEN gemeente Schiedam domein Stedelijke Ontwikkeling team Ruimtelijke Ontwikkeling Beleid Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 010 219 11 11 W www.schiedam.nl ONTWERPBESLUIT

Nadere informatie

Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Bedrij venterrein Zwaanstraat ÃćâĆňâĂİ Strij p T 2oo6

Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Bedrij venterrein Zwaanstraat ÃćâĆňâĂİ Strij p T 2oo6 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$5.OOI Inboeknummer o7bstoaa34 Beslisdatum B5MT 3o oktober 2007 Dossiernummer 744 35I Oplegvelraadsvoorstel tot het gewijzigd

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden:

Omgevingsvergunning. Bijgevoegde documenten De volgende bij het besluit behorende gewaarmerkte documenten worden digitaal nagezonden: Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 23 december 2016 een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen van Jawelbouw BV voor het project het bouwen van acht woningen in bouwplan De Bamere

Nadere informatie

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1)

Bestemmingsplannen in de Binckhorst (zie plattegrond in bijlage 1) Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag De voorzitter van Commissie Ruimte Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk DSO/2013.1331

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: College Onderwerp: V200700893 Verzoek om vrijstelling op grond van artikel 19, lid 1 WRO (ZPP) voor de bouw van een woning aan de Joost van de Vondellaan voor rekening van de heer E. Spee, Grotestraat

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunnlngen@odhi.nl I www.odti.nl Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00513389 ODH-2019-00004862

Nadere informatie

Pagina 1/6 T

Pagina 1/6 T tomgroot@hotmail.com jeroenborst@breddels.nl Verzenddatum 2 mei 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk De heer T.N. Groot Westerweg 16 a 1733 EB NIEUWE NIEDORP Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Lisette

Nadere informatie

Midden-Delfland. 4 e Partiële herziening uitwerkingsplan Harnaschpolder-Noord, fase 1. uitwerkingsplan. 31-01-2012 concept voorontwerp

Midden-Delfland. 4 e Partiële herziening uitwerkingsplan Harnaschpolder-Noord, fase 1. uitwerkingsplan. 31-01-2012 concept voorontwerp Midden-Delfland 4 e Partiële herziening uitwerkingsplan Harnaschpolder-Noord, fase 1 uitwerkingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: 31-01-2012 concept voorontwerp projectnummer:

Nadere informatie

Voorontwerp 1 e wijziging Bedrijventerrein Bovenkerk en Legmeer - Jongerencentrumt

Voorontwerp 1 e wijziging Bedrijventerrein Bovenkerk en Legmeer - Jongerencentrumt Nota van Beantwoording Ontvangen reacties en beantwoording van reacties op Voorontwerp 1 e wijziging Bedrijventerrein Bovenkerk en Legmeer - Jongerencentrumt Amstelveen, mei 2010 Wijze van beantwoording

Nadere informatie

7 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

7 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 7 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad tbv splitsing in gestapelde woningen INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan 1.2 Ligging

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO Reg. Nummer: REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 20 maart 2008 ingekomen aanvraag van B.H.Honcoop, Matensestraat Dodewaard om

Nadere informatie

Gemeente Boekel AB/ Z/

Gemeente Boekel AB/ Z/ Nota van Zienswijzen behorende bij bestemmingsplan Burgt 15 d.d. 29 maart 2012 Gemeente Boekel Ontwerpbesluit d.d. 13 september 2011 Ontwerp bestemmingsplan d.d. 14 september 2011 Ter visie van 21 september

Nadere informatie

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Fluitschiplaan 6 en 14

verlening van de gevraagde omgevingsvergunning voor Fluitschiplaan 6 en 14 Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Uw brief van Onderwerp Ons kenmerk 201520154/6012924 Behandeld door Doorkiesnummer E-mail Aantal bijlagen Datum zie documentenlijst verlening van de gevraagde

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering wordt verwezen naar de hiervoor vermelde bijlage(n).

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering wordt verwezen naar de hiervoor vermelde bijlage(n). FiS i gemeente w 111 PeelenMaas Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders hebben op 12 augustus 2011 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van een 48" stalen aardgastransportleiding

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Documentnummer: 01-CG

Omgevingsvergunning. Documentnummer: 01-CG Omgevingsvergunning Documentnummer: 01-CG10-00938 Burgemeester en Wethouders hebben op 11 november 2010 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van

Nadere informatie

WIJZIGINGSOVEREENKOMST REALISATIE NIEUWE DRIEMANSPOLDER

WIJZIGINGSOVEREENKOMST REALISATIE NIEUWE DRIEMANSPOLDER Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2013.868 RIS 260186 WIJZIGINGSOVEREENKOMST REALISATIE NIEUWE DRIEMANSPOLDER HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - door rijksbezuinigingen op EHS

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00079369 Burgemeester en wethouders hebben op 30 juni 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 14 woningen op

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van de

Nadere informatie

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Mevr. S.D. van der Veen voor het oprichten van een kleinschalige koffie- en theeschenkerij met kleine kaart en tevens verkoop van meubelen, curiosa, planten en

Nadere informatie

Externe veiligheid en 20 woningen Noordwolderweg te Bedum

Externe veiligheid en 20 woningen Noordwolderweg te Bedum Steunpunt externe veiligheid Groningen Externe veiligheid en 20 woningen Noordwolderweg te Bedum Opdrachtgever: Gemeente Bedum Dhr. S. Bergsma Opgesteld door: P. van Lennep Steunpunt externe veiligheid

Nadere informatie

Aangepaste ligging veiligheidscontour. Onderbouwing lokaal:

Aangepaste ligging veiligheidscontour. Onderbouwing lokaal: ONTWERPBESLUIT tot herziening van de Veiligheidscontour Eemhaven en Distripark Albrandswaard ter hoogte van de locatie Abel Tasmanstraat 41 te Albrandswaard. Inleiding Dit besluit betreft de vaststelling

Nadere informatie

Rijkswaterstaat T.a.v. de heer P. Vollenberg Postbus 1000 4330 ZW MIDDELBURG. Terneuzen, 16 oktober 2006. Betreft: tijdelijke vrijstelling artikel17

Rijkswaterstaat T.a.v. de heer P. Vollenberg Postbus 1000 4330 ZW MIDDELBURG. Terneuzen, 16 oktober 2006. Betreft: tijdelijke vrijstelling artikel17 Postadres: Postbus 35,4530 AA Terneuzen telefoon 0115-455 000, fax 0115-618 429 Bezoekadres: Oostelijk Bolwerk 4, Terneuzen E-mail: gemeente@terneuzen.nl Internet: www.terneuzen.nl Bij beantwoording a.u.b.

Nadere informatie

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal

Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal College Onderwerp: V200900525 Wijziging bouwvlak aan de Groenstraat 16 te Herpt ten behoeve van de bouw van een ligboxenstal Samenvatting: Inleiding: Op 17 november 2008 heeft de heer Staak een bouwaanvraag

Nadere informatie

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING

ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING ONTWERP BESCHIKKING OMGEVINGS(DEEL-)VERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 17 juni 2015; dossiernummer : WB20150279; van : Vastgoedbedrijf Gemeente Zoetermeer,

Nadere informatie

Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg. Gemeente Beek

Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg. Gemeente Beek Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg Bestemmingsplan Fietspad Vliegveldweg Toelichting Regels Verbeelding Schaal 1:1.000 Datum: April 2011 Vastgesteld: 28 april 2011 Projectgegevens: TOE02-BELZ0003-01a

Nadere informatie

8 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad

8 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 8 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Binnenstad tbv splitsing in gestapelde woningen INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding en doel wijzigingsplan 1.2 Ligging

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016

SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 Ons kenmerk RIS295239 SUBSIDIEREGELING STERK ZIJN HAGENAARS MET EEN BEPERKING, DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeenteraad op 8 september 2016 de nota Sterk

Nadere informatie

Beschikking hogere waarde Wet geluidhinder (wegverkeerslawaai)

Beschikking hogere waarde Wet geluidhinder (wegverkeerslawaai) Beschikking hogere waarde Wet geluidhinder (wegverkeerslawaai) Op 1 februari 2013 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brunssum een verzoek (artikel 76 en 77 van de Wet geluidhinder

Nadere informatie

Ons kenmerk 2008-60045

Ons kenmerk 2008-60045 Gedeputeerde Staten PROVI NC IE / Datum 13 OKT. 2008 Ons kenmerk 2008-60045 Onderwerp Beslissing omtrent goedkeuring van het "Uitwerkingsplan "Duin en Beek" (bestemmingvlak IV)", bestemmingsplan "Meer

Nadere informatie

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

*14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543 Zaaknummer: 186570 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040393*14.040393omgevingsvergunningomgevingsvergunning150743543

Nadere informatie

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum

NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN. Bennekom-Centrum NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG: BESTEMMINGSPLAN Bennekom-Centrum december 2011 1 Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Bennekom-Centrum heeft van donderdag 13 oktober tot en met woensdag 26 oktober 2011

Nadere informatie

Onderwerp Besiuit omgevingsvergunning Glaskloksingel kavel 17 in HarnaschDolder in Delft

Onderwerp Besiuit omgevingsvergunning Glaskloksingel kavel 17 in HarnaschDolder in Delft Ontwerp Publiekszaken Bouw] en Milieutoezicht Retouradres : Publiekszaken, Postbus 78, 2600 ME Delft De heer G.J. Jurjens Hof van Azuur 20 2614 TB DELFT Phoenixstraat 16 2611 AL Delft Bankrekening BNG

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning UV/

Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning UV/ Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 01 juni 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Hurks bouw Eindhoven, Postbus 671 te Eindhoven voor het realiseren van 34 appartementen.

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G GEMEENTE BARNEVELD Dossiernummer: 6225 Omgevingsloketnummer: 569467 Kenmerk: 1190867 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Op 25 september 2012 hebben burgemeester en wethouders een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

tip BRANDWEER GHOR jfc MKA

tip BRANDWEER GHOR jfc MKA Veiligheidsregio Haaglanden tip BRANDWEER GHOR jfc MKA College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk t.a.v. de heer F. de Bruijn Sectie REO Postbus 5305 2280 HH Rijswijk Gemeen t 2 2

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied -Zuid, eerste herziening

Bestemmingsplan Buitengebied -Zuid, eerste herziening Bestemmingsplan Buitengebied -Zuid, eerste herziening Bestemmingsplan Buitengebied -Zuid, eerste herziening Inhoud Toelichting Regels Plankaart 26 januari 2012 Projectnummer 024.00.01.20.60.00 T o e

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 6 augustus 2015 Burgemeester en wethouders hebben op 16-1-2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het dempen en realiseren van water. De aanvraag gaat over

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT. aan de aanvraag planologische medewerking kan worden verleend middels het nemen van een projectbesluit;

ONTWERPBESLUIT. aan de aanvraag planologische medewerking kan worden verleend middels het nemen van een projectbesluit; ONTWERPBESLUIT Projectbesluit Bokt 19 en besluit reguliere bouwvergunning (10/1132/1111649) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven; gezien de op 1 april 2010 ingekomen aanvraag

Nadere informatie

Zuidbroek herziening 2

Zuidbroek herziening 2 Zuidbroek herziening 2 Betreft aanpassing goothoogte aan-, uit- en bijgebouwen bij woningen Status vastgesteld Datum 16 februari 2012 Zuidbroek herziening 2 vastgesteld, 16 februari 2012 2 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Gemeente Den Haag PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

Gemeente Den Haag PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2003.3927 RIS112290_8-1-2004 PROBLEEMSCHETS HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Op het terrein van TNO in Ypenburg wordt munitie getest en opgeslagen. Volgens de

Nadere informatie

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde

Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Projectbesluit Watermolendijk 3 Eelde Gemeente Tynaarlo Oktober 2011 NL.IMRO.1730.PBWatermolendijk3-0401 Projectgebied Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Huidige en beoogde situatie... 5 2.1 Beschrijving

Nadere informatie

Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09 72. Datum: 29 januari 2015

Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09 72. Datum: 29 januari 2015 Opdrachtgever: PlanROS Contactpersoon: Dhr. S. Peters Uitgevoerd door: Contactpersoon: WINDMILL Milieu I Management I Advies Postbus 5 6267 ZG Cadier en Keer Tel. 043 407 09 71 Fax. 043 407 09 72 ing.

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00085026 Burgemeester en wethouders hebben op 8 december 2016 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het gedeeltelijk verleggen

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Uitgevoerde werkzaamheden

1 Inleiding. 2 Uitgevoerde werkzaamheden Aan Stichting DuWo T.a.v. De heer E. Kesselaar Van Mark Netten Betreft Ruimtelijke onderbouwing wijziging bestemmingsplan Datum 17 september 2014 Uw kenmerk 14.61881/AB/KV Behandeld door Mark Netten E

Nadere informatie

Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude

Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging Veenweg 3 Gemeente Renswoude Toelichting NL.IMRO.0339.WZ2013Veenweg3-ow01 / ontwerp Projectnr. BW-13051 / 10 december 2013 Gemeente Renswoude Wijzigingsplan Bouwvlak wijziging

Nadere informatie

Besluitdatum ^^pp 20H Verzenddatum Onskenmerk 2013109289, Uw kenmerk Onderwerp

Besluitdatum ^^pp 20H Verzenddatum Onskenmerk 2013109289, Uw kenmerk Onderwerp A ODMH Afdeling BWT Contact N. el Khallabi T 088-5450456 nkhallabi@odmh.nl de heer J. van Herpen Kleienburg 34 2411 ZC Bodegraven Postbus 45 2800 AA Gouda T 088-545 00 00 www.odmh.nl Besluitdatum ^^pp

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING

Omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 967021 behandeld door mevrouw SGM Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596828 besluitdatum 10 april 2017 onderwerp besluit Omgevingsvergunning Op 30 mei 2016 en op 6

Nadere informatie

Bij dit besluit behoort het rapport: Akoestisch onderzoek weg- en railverkeer Hoog Dalem, herziening winkeleiland, SAB d.d. 5 oktober 2015.

Bij dit besluit behoort het rapport: Akoestisch onderzoek weg- en railverkeer Hoog Dalem, herziening winkeleiland, SAB d.d. 5 oktober 2015. ONTWERPBESLUIT HOGERE GELUIDGRENSWAARDEN datum: XX 2015 BETREFT: Vaststelling hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting ingevolge artikel 83 van de Wet geluidhinder, in samenhang

Nadere informatie

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag Ons kenmerk DSO/2005.3396 RIS133161_24-NOV-2005 PROCEDUREREGELING PLANSCHADEVERGOEDING ARTIKEL 49 WRO 2005 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, - gezien de ledenbrief van de Vereniging

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact T.W.M. Duijkers T 070 441 60 29 / 06 55 44 94 99 twm.duijkers@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester

Nadere informatie

Onderwerp Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning voor Denneweg 126

Onderwerp Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning voor Denneweg 126 Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12655, 2500 DP Den Haag Dhr. J.P. Owusu Kerkeboslaan 4A 2243 CM WASSENAAR Uw brief van Ons kenmerk Behandeld door Dhr.ir. P.M. Spoelstra Doorkiesnummer 070-3534352

Nadere informatie

Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64'

Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64' Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64' december 2010 Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64' ontwerp

Nadere informatie

BEOORDELING EXTERNE VEILIGHEID. Plan nieuwbouw school Plein. Gemeente Kerkrade

BEOORDELING EXTERNE VEILIGHEID. Plan nieuwbouw school Plein. Gemeente Kerkrade BEOORDELING EXTERNE VEILIGHEID Plan nieuwbouw school Plein Gemeente Kerkrade Afdeling Milieu en Bouwen Gemeente Kerkrade 13 juli 2009 versie 2 Beoordeling Externe Veiligheid bestemmingsplan school Plein

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00107087 Burgemeester en wethouders hebben op 17 juli 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 2 vrijstaande schuurwoningen

Nadere informatie

Ontwerpwijzigingsplan. Rijsenhout en omgeving 1 e wijziging

Ontwerpwijzigingsplan. Rijsenhout en omgeving 1 e wijziging Ontwerpwijzigingsplan Rijsenhout en omgeving 1 e 2 Ontwerpwijzigingsplan Rijsenhout en omgeving 1 e Toelichting 1. Aanleiding Aan de Aarbergerweg 2a te Rijsenhout is garagebedrijf Biesheuvel gevestigd.

Nadere informatie

Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 11 mei 2004 Agendapunt : 18 Aan de Raad

Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 11 mei 2004 Agendapunt : 18 Aan de Raad Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 11 mei 2004 Agendapunt : 18 Aan de Raad Made, 13 april 2004 Onderwerp Woningbouw Pastoriestraat te Made Voorstel Toepassing geven aan opgenomen wijzigingsbevoegdheid

Nadere informatie

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015

Raadsvoorstel (openbaar) Maassluis Afdeling ROVM. Conform besloten B en W d.d. 3 november 2015 Raadsvoorstel (openbaar) 1500 Afdeling ROVM gemeente Maassluis zaaknummer Z-12-05216 registratienummer opsteller advies Directeur/afdelingshoofd mevrouw mr. A.G.M. Hewitt de heer ir. J.A. Freie doorkiesnummer

Nadere informatie

GEMEENTE BARNEVELD. Dossiernummer: 8798 Omgevingsloketnummer: Kenmerk: - O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

GEMEENTE BARNEVELD. Dossiernummer: 8798 Omgevingsloketnummer: Kenmerk: - O M G E V I N G S V E R G U N N I N G GEMEENTE BARNEVELD Dossiernummer: 8798 Omgevingsloketnummer: 928913 Kenmerk: - O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Op 17 juli 2013 hebben burgemeester en wethouders een aanvraag ontvangen van mevrouw

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 522811 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum PM onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 23 januari 2014

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10

Raadsvoorstel. 1. Samenvatting. 2. Voorstel. Agenda nr. 10 Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied Someren, 2e partiële herziening, bedrijfswoningen Vlasakkers Soort: Besluitvormend Opsteller: W.J.H.M. van Soerland Portefeuillehouder:

Nadere informatie

BESLUIT HOGERE WAARDEN WIJZIGINGSPLAN DIENSTWONING BABBERSMOLEN

BESLUIT HOGERE WAARDEN WIJZIGINGSPLAN DIENSTWONING BABBERSMOLEN Gemeente Schiedam Postbus 1501 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam T 14 010 W www.schiedam.nl BESLUIT HOGERE WAARDEN WIJZIGINGSPLAN DIENSTWONING BABBERSMOLEN Hogere waarden Wet geluidhinder

Nadere informatie

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo).

Publiek. - Bouwen (Art. 2.1 lid 1 onder a Wabo) - Strijdig gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1 lid 1 onder c Wabo). Publiek O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Burgemeester en Wethouders hebben op 19 februari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor de bouw van 21 rijwoningen. De aanvraag gaat

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel.

Besluit Wij besluiten de omgevingsvergunning te verlenen. Voor de motivering verwijzen wij naar het hiervoor vermelde onderdeel. OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 910257 behandeld door de heer N Bel Hadj doorkiesnummer +31 77 3596514 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 2 februari

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 11 november 2014 Burgemeester en wethouders hebben op 14 januari 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van appartementen. De aanvraag

Nadere informatie

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks,

Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus AA SINT-OEDENRODE. Geachte heer Merks, Gebr. van Stiphout Projectontwikkeling B.V. Postbus 32 5490 AA SINT-OEDENRODE Behandeld door : Wouters, R. Uw brief van : -- Doorkiesnummer : 040-2631674 Uw kenmerk : -- E-mailadres : r.wouters@nuenen.nl

Nadere informatie

Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13

Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13 Ontwerpbestemmingsplan Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13 Gemeente Maastricht Datum: 31 mei 2011 Projectnummer: 90569.01 ID: NL.IMRO.0935.bpGebrHstr11en13-vg01 INHOUD 1 Inleiding

Nadere informatie

Voorstel van het college inzake vaststelling beheersverordening Bloemenbuurt Laan van Meerdervoort

Voorstel van het college inzake vaststelling beheersverordening Bloemenbuurt Laan van Meerdervoort Gemeente Den Haag rv 103 Dienst Stedelijke Ontwikkeling DSO/2015.574 RIS 285271_150922 Voorstel van het college inzake vaststelling beheersverordening Bloemenbuurt Laan van Meerdervoort INLEIDING Bij raadsmededeling

Nadere informatie