Nieuwsbrief Automotive & (e)mobility Duitsland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Automotive & (e)mobility Duitsland"

Transcriptie

1 Bekijk de online versie Nieuwsbrief Automotive & (e)mobility Duitsland Jaargang 2015, Nummer 3, 18 september 2015 Het Consulaat-Generaal te München geeft regelmatig een kort overzicht van nieuws en activiteiten op het gebied van automotive en (e)mobility in Duitsland. We horen graag meer over uw ervaringen met deze of andere hightech sectoren. Vooral de kansrijke regio Zuid-Duitsland biedt volop mogelijkheden. Helpt u ons de BV Nederland goed voor het voetlicht te brengen? Inhoud Is Beieren fit voor de toekomst? Vind een handelsvertegenwoordiger voor de Zuid-Duitse markt! Vijf trends te verkennen in de automotive sector Zulieferer Innovativ: Geslaagde presentatie van het Nederlands bedrijfsleven Kansen in hightech Zuid-Duitsland Een derde van de Duitsers positief over zelfrijdende auto oktober: ecartec met emonday bijeenkomst in München! Nieuw systeem voor handherkenning op het stuur Online platform elektromobiliteit Beieren Holland hightech automotive suppliers bij IAA 2015 Ontmoet Zuid-Duitse ondernemers bij World of Energy Solutions Deelstaat Baden-Württemberg maakt tempo bij elektromobiliteit Omzet van BMW in China daalt

2 Is Beieren fit voor de toekomst? Beieren heeft een levendige economie, hoewel het land arm is aan grondstoffen en verhoudingsgewijs hoge arbeidskosten heeft; het BBP en werkeloosheidscijfer zien er goed uit. De toekomstraad van de Beierse economie geeft aan, dat de grootste uitdagingen op het gebied van digitalisering, globalisering, demografische ontwikkeling en energie, hulpbronnen en klimaat liggen. Oplossingen kunnen worden gevonden door economie en wetenschap nog meer samen te laten smelten. De belangrijkste branches zijn vooralsnog automotive en machinebouw. Voor wat betreft deze sectoren, is het noodzakelijk een nog beter netwerk op te bouwen en zich bovendien op meerdere sectoren te richten. Ook research&development is van belang om tot de marktleiders te blijven horen. Deze positieve economische indicatoren zijn geen garantie voor eveneens succesrijke startup s, een digitale infrastructuur en een uitstekend opleidingssysteem, aldus een onderzoek van McKinsey. Meer informatie is te vinden via Is Beieren fit voor de toekomst? Bronnen: BR Nachrichten, Vereinigung der Bayerischen Wirtschaft Vind een handelsvertegenwoordiger voor de Zuid-Duitse markt! Handelsbemiddelingsbijeenkomsten in Nürnberg (Beieren) en Villingen-Schwenningen (Baden-Württemberg) zijn dé kans voor bedrijven om handelsvertegenwoordigers op en voor de Duitse markt te ontmoeten. Bovendien kunt u zich hier informeren over juridische aspecten m.b.t. het werken met een handelsvertegenwoordiger. Het Consulaat-Generaal München organiseert twee handelsbemiddelingsbijeenkomsten ( uur): - 19 oktober 2015 in Nürnberg en - 20 oktober 2015 in Villingen-Schwenningen, in samenwerking met het NBSO Stuttgart Vijf trends te verkennen in de automotive sector De aankomende jaren zullen gekenmerkt zijn van grote veranderingen in de automotive sector. Leveranciers zullen vooral te maken krijgen met een focus op elektrische modellen, connectiviteit, autonoom rijden, smart industrie en nieuwe materialen.

3 Zulieferer Innovativ: Geslaagde presentatie van het Nederlands bedrijfsleven Tijdens het 27 ste jaarcongres Zulieferer Innovativ op 6-7 juli 2015, werd Nederland in de BMW Welt München vertegenwoordigd door de Nederlandse bedrijven Autonational, DSM, Eurocarbon, Fier Automotive, Ionbond en Polyscope samen met LIOF en het Consulaat-Generaal München. Zulieferer Innovativ stond dit jaar in het teken van mobiliteit in de toekomst. Kansen in hightech Zuid-Duitsland Op 23 september vindt de Duitslanddag plaats in Utrecht, waar het Consulaat-Generaal München en de Netherlands Business Support Offices in Frankfurt en Stuttgart informeren over Nederlandse economische belangen in Zuid-Duitsland. Meer informatie is te vinden via: Een derde van de Duitsers positief over zelfrijdende auto Duitse autofabrikanten staan wereldwijd op nummer één wat betreft de ontwikkeling en introductie van zelfrijdende auto s op de Duitse markt. Dit blijkt uit onderzoek, doorgevoerd door de Strategieberatung Roland Berger en de Forschungsgesellschaft Kraftfahrwesen mbh Aachen. Reden hiervoor is het Duitse aanbod van deels geautomatiseerde functies zowel bij premiummodellen, als ook in het volumesegment oktober: ecartec met e-monday bijeenkomst in München! Van 20 tot 22 oktober vindt de ecartech Munich plaats in München, dé internationale beurs voor elektro- en hybride mobiliteit. Tijdens de World Mobility Summit spreekt Consul- Generaal Peter Vermeij met Baerte de Brey van de stichting ElaadNL onder de titel E-Mobility in the Netherlands: Ready to cooperate. Daarnaast zal een e-monday netwerkbijeenkomst op 21 oktober in het teken van Nederland staan. Twee Partners for International Business e-mobility stellen zich hier met een aantal deelnemers aan het publiek voor. Meer informatie vindt u via:

4 Nieuw systeem voor handherkenning op het stuur Er is een waarschuwingssysteem ontwikkeld door Guttersberg Consulting (automotive) dat de continuïteit in de activiteit van de bestuurder met het stuur controleert - en in noodsituaties ook intervenieert. Hierbij speelt het geen rol of er met de handen, vingers of eventueel alleen met de knieën wordt gestuurd. Het systeem van sensoren dient ook voor zgn. Hot-Spot Posities gebruikt te kunnen worden, bijvoorbeeld voor applicaties als bellen, knipperlicht, navigatie, noodgeval en entertainment. Bronnen: guttersberg.de, automobil-industrie Online platform elektromobiliteit Beieren Het online platform elektromobiliteit Beieren geeft een gedetailleerd beeld van de Beierse know-how in de sector elektromobiliteit. Alle in Beieren gevestigde bedrijven en wetenschappelijke instanties met activiteiten en competenties in de sector elektromobiliteit, zijn/kunnen hierin worden opgenomen. Op deze manier maakt de nieuwe online database het makkelijker voor geïnteresseerde bedrijven om snel en doelgericht te zoeken naar geschikte partners voor projectconsortia en netwerken. Al meer dan 500 bedrijven en instanties uit Beieren hebben een profiel aangemaakt. Zie de website voor meer informatie: Bron: elektromobilitaet-bayern.de Holland hightech automotive suppliers bij IAA 2015 De IAA in Frankfurt wordt door insiders gezien als meest belangrijke beurs voor automobielindustrie ter wereld. Het RAI Industry Platform en AutomotiveNL zijn er met een stand vertegenwoordigd: Holland High Tech Automotive Suppliers. De stand (400m2) is er tijdens de twee persdagen (15 en 16 september) en de daarop volgende vakdagen (17 en 18 september) en is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van RVO Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Bezoekers van de IAA zijn van harte welkom om een bezoek te brengen aan het Holland paviljoen (Stand F27/Hal 4.1). Tevens vindt er op donderdag 17 september in samenwerking met het Consulaat-Generaal München en het NBSO Frankfurt van 16 tot 19 uur een netwerkborrel plaats. Meer informatie via Holland hightech automotive.

5 Bron: Consulaat-Generaal van Nederland in München Ontmoet Zuid-Duitse ondernemers bij World of Energy Solutions De WORLD OF ENERGY SOLUTIONS (WES) in Stuttgart is dé vakbeurs voor energieopslagsystemen en elektrische mobiliteit. Elk jaar worden hier de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming van mobiliteit voorgesteld: energieopslagsystemen, waterstof- en brandstofceltechnologie en elektrische mobiliteit. Gedurende drie dagen vinden er beursactiviteiten, conferenties, seminars, workshops en matchmaking plaats. Deelstaat Baden-Württemberg maakt tempo bij elektromobiliteit Die auto-industrie voldoet, in samenwerking met de hogescholen in Baden-Württemberg, aan de condities om bij toekomstige mobiliteitsconcepten tot de besten te behoren. Mobiliteit en innovatie zijn om verschillende redenen grote thema s. Een ontwikkeling hierin kan een bijdrage leveren aan de Energiewende en tevens de CO2-uitstoot in het verkeer reduceren. Bovendien zijn de thema s mobiliteit en toegankelijkheid belangrijke onderwerpen als het gaat om landelijk gebied. De regering van Baden-Württemberg steunt dan ook 20 e- mobiele modelprojecten, die op dit moment een testfase doorlopen in landelijke gemeenten. Omzet van BMW in China daalt De autofabrikant BMW heeft de vooralsnog dalende omzet in China niet kunnen stoppen. In augustus was er een daling van 1,4 procent. In juli dit jaar was dit percentage zelfs hoger. Hoewel de Chinese afzetmarkt voor auto s aan de zwakke kant is, hebben Daimler en Porsche het er minder moeilijk dan BMW. Zowel de afzet van Daimler, als ook van Porsche nam toe. Ook op de wereldwijde markt vertekende Porsche een plus van ruim 19 procent, Daimler een plus van ruim 17 procent (voor de merken Mercedes-Benz en Smart) en BMW een plus van ruim 7 procent. (percentages voor augustus) Bronnen: automobilwoche.de, welt.de (Foto: bmw brilliance)

6 Colofon Deze nieuwsbrief is een uitgave van de economische afdeling van het Consulaat- Generaal der Nederlanden in München. Een overzicht van activiteiten en bijeenkomsten is te vinden via onze agenda. Heeft u vragen of opmerkingen n.a.v. deze nieuwsbrief? Laat ons dat per weten via munea@minbuza.nl. Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld u dan nu af Dit bericht kan informatie bevatten die niet voor u is bestemd. Indien u niet de geadresseerde bent of dit bericht abusievelijk aan u is toegezonden, wordt u verzocht dat aan de afzender te melden en het bericht te verwijderen. De Staat aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade, van welke aard ook, die verband houdt met risico's verbonden aan het elektronisch verzenden van berichten.

Nieuwsbrief Automotive & (e)mobility Duitsland

Nieuwsbrief Automotive & (e)mobility Duitsland Bekijk de online versie Nieuwsbrief Automotive & (e)mobility Duitsland Jaargang 2015, Nummer 4, 18 december 2015 Het Consulaat-Generaal te München geeft regelmatig een kort overzicht van nieuws en activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief Automotive Duitsland 2/2015

Nieuwsbrief Automotive Duitsland 2/2015 2/2015 Nieuwsbrief Automotive Duitsland 2/2015 Het consulaat-generaal te München geeft regelmatig een kort overzicht van nieuws en activiteiten op het gebied van automotive en (e)mobility in Duitsland.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Automotive & (e)mobility Duitsland 1/2015

Nieuwsbrief Automotive & (e)mobility Duitsland 1/2015 1/2015 Nieuwsbrief Automotive & (e)mobility Duitsland 1/2015 Het consulaat-generaal te München geeft regelmatig een kort overzicht van nieuws en activiteiten op het gebied van automotive en (e)mobility

Nadere informatie

Nederlandse economische missie in Beieren Automotive / Urban Mobility

Nederlandse economische missie in Beieren Automotive / Urban Mobility Persbericht Nederlandse economische missie in Beieren Automotive / Urban Mobility Van 12 tot 14 april 2016 reisde een Nederlandse economische delegatie onder leiding van Lilianne Ploumen, Minister voor

Nadere informatie

IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT september RAI Automotive Industry AutomotiveNL

IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT september RAI Automotive Industry AutomotiveNL IAA 2019 NEW MOBILITY WORLD FRANKFURT 10-15 september 2019 RAI Automotive Industry AutomotiveNL Holland Paviljoen IAA Frankfurt 2019 U kunt daarbij zijn! Reserveer nu uw ruimte in onze collectieve stand.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Machinebouw in Duitsland

Nieuwsbrief Machinebouw in Duitsland Bekijk de online versie Nieuwsbrief Machinebouw in Duitsland 22 januari 2016 Inhoud Economische missie naar Zuid-Duitsland Hannover Messe 2016 bauma 2016 Nieuw jaar, nieuwe trends? De Duitse Machinebouw

Nadere informatie

NBSO Stuttgart in Baden- Württemberg. Name: Daniël Sonneveldt Date: 15.09.15

NBSO Stuttgart in Baden- Württemberg. Name: Daniël Sonneveldt Date: 15.09.15 NBSO Stuttgart in Baden- Württemberg Name: Daniël Sonneveldt Date: 15.09.15 Agenda 1. Constructie en activiteiten Netherlands Business Support Office 2. Sectorfocus Postennet Duitsland 3. Baden Württemberg

Nadere informatie

Zakendoen in Zuid-Duitsland: Limburg, Laptop & Lederhose 07-05-2015

Zakendoen in Zuid-Duitsland: Limburg, Laptop & Lederhose 07-05-2015 Zakendoen in Zuid-Duitsland: Limburg, Laptop & Lederhose 07-05-2015 Postennet Duitsland 2 Kerntaken postennet Duitsland stimulering van internationaal ondernemen en samenwerken positieve beeldvorming van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Automotive Duitsland 2/2014

Nieuwsbrief Automotive Duitsland 2/2014 2/2014 Nieuwsbrief Automotive Duitsland 2/2014 Het consulaat-generaal te München geeft regelmatig een kort overzicht van activiteiten op automotive-gebied en wat er de afgelopen maanden over de automotive-sector

Nadere informatie

Nieuwsbrief Categorie Datacenters

Nieuwsbrief Categorie Datacenters Nieuwsbrief Categorie Datacenters Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) SSO-Noord Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Dienstverlening door deskundigheid 1

Nadere informatie

Innovatie- & Acceleratie Programma elektrische mobiliteit. Informatiebijeenkomst DKTI-regeling Dierenpark Amersfoort 5 september 2017

Innovatie- & Acceleratie Programma elektrische mobiliteit. Informatiebijeenkomst DKTI-regeling Dierenpark Amersfoort 5 september 2017 Innovatie- & Acceleratie Programma elektrische mobiliteit Informatiebijeenkomst DKTI-regeling Dierenpark Amersfoort 5 september 2017 1800: 2% wereldbevolking leefde in metropool regio s 2000: 50% wereldbevolking

Nadere informatie

Nieuwsbrief KP7, Horizon 2020 en Eureka maart 2013

Nieuwsbrief KP7, Horizon 2020 en Eureka maart 2013 Page 1 of 5 Schoten, Beppie van Van: Agentschap NL - EiOI Verzonden: donderdag 4 april 2013 16:24 Aan: Agentschap NL - EiOI Onderwerp: Nieuwsbrief KP7, Horizon 2020 en Eureka - maart 2013 maart 2013 Nieuwsbrief

Nadere informatie

Conjunctuur enquête. Technologische Industrie Nederland

Conjunctuur enquête. Technologische Industrie Nederland Conjunctuur enquête Technologische Industrie Nederland Gunstig beeld met internationale onzekerheden Het CBS kopt donderdag 16 februari dat het ondernemersvertrouwen in Nederland nog nooit op zo n hoog

Nadere informatie

Informatiesessie decentrale overheden over de opvolging OT2010

Informatiesessie decentrale overheden over de opvolging OT2010 Nieuwsbrief HIS/ICT 4 juni 2015 Dit is de nieuwsbrief van de ICT-afdeling van UBR HIS. In deze nieuwsbrief leest u het laatste nieuws en ontwikkelingen over de contracten die HIS/ICT beheert. De nieuwsbrief

Nadere informatie

Presenteer uw bedrijf op hét belangrijkste platform voor de automotive aftermarket in het Midden Oosten, Zuid West Azië en Noord Afrika!

Presenteer uw bedrijf op hét belangrijkste platform voor de automotive aftermarket in het Midden Oosten, Zuid West Azië en Noord Afrika! 1 Beursdeelname AUTOMECHANIKA DUBAI Presenteer uw bedrijf op hét belangrijkste platform voor de automotive aftermarket in het Midden Oosten, Zuid West Azië en Noord Afrika! Messe Frankfurt Nederland organiseert

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NLRF 2013 Nummer 1, December 2011/Januari 2012

NIEUWSBRIEF NLRF 2013 Nummer 1, December 2011/Januari 2012 Nummer 1, December 2011/Januari 2012 NIEUWSBRIEF NLRF 2013 Nummer 1, December 2011/Januari 2012 Dit is de eerste Nieuwsbrief over het Nederland-Ruslandjaar 2013 (NLRF2013). Op deze manier houden wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief Machinebouw Duitsland 3/2014

Nieuwsbrief Machinebouw Duitsland 3/2014 3/2014 Nieuwsbrief Machinebouw Duitsland 3/2014 Het Consulaat-Generaal te München geeft regelmatig een kort overzicht van het Duitse nieuws over de machinebouwsector, met een versterkte focus op Zuid-Duitsland.

Nadere informatie

Eenvoudig Beter Oog op de Omgevingswet Nieuwsmail nr. 24, juni 2014

Eenvoudig Beter Oog op de Omgevingswet Nieuwsmail nr. 24, juni 2014 Oog op de Omgevingswet Eenvoudig Beter Oog op de Omgevingswet Nieuwsmail nr. 24, juni 2014 Nieuwsmail interdepartementaal Programma Eenvoudig Beter. Voor professionals bij de overheid, maatschappelijke

Nadere informatie

Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA

Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA Matchmaking & Marktoriëntatie reis Agrofood & Toerisme naar Sichuan Province en Liyang, CHINA De missie vindt plaats tussen 19 tot en met 26 oktober. Na de succesvolle missie van vorig jaar is besloten

Nadere informatie

Bron: Agentschap NL. Spanje: Toelevering automobielindustrie

Bron: Agentschap NL. Spanje: Toelevering automobielindustrie Bron: Agentschap NL Spanje: Toelevering automobielindustrie De Spaanse automobielfabrieken De automotive sector in Spanje is van groot belang voor de Spaanse economie. Het biedt werk aan een groot aantal

Nadere informatie

Jaargang 3, Nummer 5, 30 maart 2015

Jaargang 3, Nummer 5, 30 maart 2015 Bekijk de online versie Jaargang 3, Nummer 5, 30 maart 2015 Landelijk Verbeterprogramma Overwegen Inhoud Het LVO Samen veranderen en verankeren Twee nieuwe LVO-leden Afsluiting tranche 2 Project specifiek

Nadere informatie

DE FABRIQUE UTRECHT 23-09-2015

DE FABRIQUE UTRECHT 23-09-2015 DE FABRIQUE UTRECHT 23-09-2015 DÉ DAG OVER ZAKENDOEN IN DUITSLAND DÉ DAG OVER ZAKENDOEN IN DUITSLAND Export NL>D 2014 88,1 MRD. 80,5 MILJOEN INWONERS De Duitslanddag is dé dag voor Nederlandse ondernemers

Nadere informatie

AMBITIES HOLLAND FINTECH

AMBITIES HOLLAND FINTECH AMBITIES HOLLAND FINTECH 1 infrastructuur Holland FinTech streeft naar het creëren van transparantere, toegankelijke (digitale) financiële diensten en financiële van het allerbeste niveau door middel van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Categorie Datacenters

Nieuwsbrief Categorie Datacenters Nieuwsbrief Categorie Datacenters Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) SSO-Noord Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Dienstverlening door deskundigheid 28

Nadere informatie

ipro-n Een slimme stap over de grens!

ipro-n Een slimme stap over de grens! ipro-n Een slimme stap over de grens! Startbijeenkomst ipro-n 13 juni 2016 Rob van Vollenhoven (Oost NV) Inleiding ipro-n subsidie of is er meer? innovatief & intelligent product Financiers ipro-n Projectgebied

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

Green Deals gesloten voor stimuleren groene economische groei

Green Deals gesloten voor stimuleren groene economische groei Green Deals gesloten voor stimuleren groene economische groei Burgers, bedrijven, milieu-organisaties en overheden hebben vandaag op initiatief van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en

Nadere informatie

Colofon. Dit is een publicatie van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland NBSO Chengdu. Opgesteld door: Bertrille Snoeijer, NBSO Chengdu

Colofon. Dit is een publicatie van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland NBSO Chengdu. Opgesteld door: Bertrille Snoeijer, NBSO Chengdu Colofon Dit is een publicatie van: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland NBSO Chengdu Opgesteld door: Bertrille Snoeijer, NBSO Chengdu Contactpersoon: NBSO Chengdu Chief Representative : Bertrille Snoeijer

Nadere informatie

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Presentatie door Maria Hasselman Director Brand Management Brussel, 12 November 2013 De economische en technologische

Nadere informatie

De schakel tussen mens en techniek

De schakel tussen mens en techniek 3, 4 en 5 november 2015 Venray De schakel tussen mens en techniek voor Midden- en Zuidoost-Nederland Schrijf u nu online in! Evenementen HAL HARDENBERG GORINCHEM VENRAY Evenementenhal Venray De Voorde

Nadere informatie

KvK dienstverlening topsectoren

KvK dienstverlening topsectoren MIT regeling 2014 KvK dienstverlening topsectoren Bon Uijting senior adviseur KvK 15 mei 2014 KvK verzorgt vele MKB loketten topsectoren Telnr MKB Loket MKB loketten topsectoren MKB loket Agro Food 088-585

Nadere informatie

Vraag & Aanbod Dag van de Maakindustrie

Vraag & Aanbod Dag van de Maakindustrie Vraag & Aanbod Dag van de Maakindustrie Workshop Internationaal Ondernemen Micha van Lin, Hoofd Internationaal Ondernemen Patrick Walison, Adviseur Internationaal Ondernemen 6-12-2011 1 FME-CWM Werkgeversorganisatie

Nadere informatie

drs. André van der Leest projectleider teqnow EXPLORING THE WORLD OF NEW TECHNOLOGY

drs. André van der Leest projectleider teqnow EXPLORING THE WORLD OF NEW TECHNOLOGY drs. André van der Leest projectleider teqnow EXPLORING THE WORLD OF NEW TECHNOLOGY Vroeger was de wereld een stuk overzichtelijker Nu 3D printen (AM) 3D printen stand van zaken 3D printen stand van

Nadere informatie

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus

new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus new world CAMPUS Op de grens van organisaties begint de New World Campus New World Water & Sanitatie Campus Agri & Food De New World Campus is dé plek waar oplossingen worden gevonden voor mondiale vraagstukken

Nadere informatie

Data Value Center Smart Industry (DVC-SI)

Data Value Center Smart Industry (DVC-SI) Data Value Center Smart Industry (DVC-SI) Wat kunt u in deze sessie verwachten? 1. Het Data Value Center Smart Industry in een notendop 2. De ervaringen en uitdagingen van een hightech bedrijf 3. De partners

Nadere informatie

Beurs Domotica. Slim Wonen CONNECTING WORLDS. 18 en 19 november 2015 Evoluon Eindhoven. www.beursdomoticaenslimwonen.nl

Beurs Domotica. Slim Wonen CONNECTING WORLDS. 18 en 19 november 2015 Evoluon Eindhoven. www.beursdomoticaenslimwonen.nl Beurs Domotica & Slim Wonen 18 en 19 november 2015 Evoluon Eindhoven CONNECTING WORLDS www.beursdomoticaenslimwonen.nl Connecting Worlds Alles is met elkaar te verbinden. Steeds meer apparaten zijn te

Nadere informatie

M A A N D. Mei AutomotiveCampusNL Helmond

M A A N D. Mei AutomotiveCampusNL Helmond GROENE M A A N D Mei 2013 AutomotiveCampusNL Helmond INTRODUC TIE Groene maand Duurzaamheid is in deze tijd een hot item. Wie niet duurzaam onderneemt, zet zijn toekomst op het spel. Duurzaamheid is een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Categorie Datacenters

Nieuwsbrief Categorie Datacenters Nieuwsbrief Categorie Datacenters 9 juni 2017 Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) SSO-Noord Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Inhoud Nakoming van gemaakte

Nadere informatie

Samen sterker in het buitenland met de overheid als partner

Samen sterker in het buitenland met de overheid als partner Internationaal Ondernemen Samen sterker in het buitenland met de overheid als partner In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken Partners for International Business Internationaal ondernemen

Nadere informatie

Elektrisch Rijden in Nederland: het beleid

Elektrisch Rijden in Nederland: het beleid Elektrisch Rijden in Nederland: het beleid Julia Williams 27 Januari 2015 2 Elektrisch Rijden: Een brede innovatie (transportmiddelen, energie, smart grids, gedrag etc.) die vooral plaatsvindt in de markt.

Nadere informatie

TALX 2016. The Amsterdam Leadership Xchange 21 en 22 april. Beursinformatie

TALX 2016. The Amsterdam Leadership Xchange 21 en 22 april. Beursinformatie TALX 2016 The Amsterdam Leadership Xchange 21 en 22 april Beursinformatie The Amsterdam Leadership Xchange B.V. WTC F toren 3e verdieping Strawinskylaan 381 1077 XX Amsterdam Tel: +31 20 7239 777 E-mail:

Nadere informatie

Urban future in the Netherlands Ready to cooperate, charge & go. Peter Vermeij Baerte de Brey

Urban future in the Netherlands Ready to cooperate, charge & go. Peter Vermeij Baerte de Brey Urban future in the Netherlands Ready to cooperate, charge & go Peter Vermeij Baerte de Brey 2 Dutch vision Why invest in electric vehicles? Contributes to the economic position of The Netherlands Energy

Nadere informatie

Kansen en uitdagingen voor elektrisch wegvervoer

Kansen en uitdagingen voor elektrisch wegvervoer Kansen en uitdagingen voor elektrisch wegvervoer 30 september 2009 WTC Rotterdam Ir. Klaas Strijbis, Lid groepsdirectie Movares klaas.strijbis@movares.nl tel. 030 265 3003 www.movares.nl/elektrischrijden

Nadere informatie

Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI

Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI Opleidingsinstituut DJI Nieuwsflits Opleidingsinstituut DJI 14 april 2015 Nieuwsbrief voor Ketenpartners Inhoud Voorwoord Overleg over oprichting opleidingscentrum met de NCTV Mentale veerkracht; meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2014

Nieuwsbrief november 2014 Nieuwsbrief november 2014 Deze week in de ECP nieuwsbrief aandacht voor veilig internetten, de Open Data Estafette Smart Cities en uiteraard het Jaarcongres ECP welke donderdag plaatsvindt in de Fokker

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2015

Nieuwsbrief juni 2015 Nieuwsbrief juni 2015 In deze zomerse nieuwsbrief maken we het thema van het Jaarcongres ECP 2015 bekend, zoomen we in op het congres Digitaal Zakendoen en eid met als hoogtepunt de presentatie van het

Nadere informatie

Nederlandse automotive toelevering Sterk in export, sterk in innovatie

Nederlandse automotive toelevering Sterk in export, sterk in innovatie Nederlandse automotive toelevering Sterk in export, sterk in innovatie 44% van de totale export Omvang Nederlandse automotive toelevering 9,2 miljard 88% bestemd voor export Automotive-industrie mondiaal:

Nadere informatie

Nieuwsbrief forensische zorg Nr 3, juni 2012

Nieuwsbrief forensische zorg Nr 3, juni 2012 Nr 3, juni 2012 Nieuwsbrief forensische zorg Nr 3, juni 2012 Inhoud Voorwoord Inkoop 2013 5 jaar Festival Forensische Zorg Algemeen Overleg TBS Bijeenkomst Ifzo voor Forensische Zorgaanbieders Herschikking

Nadere informatie

KIVI & De Haagse Hogeschool

KIVI & De Haagse Hogeschool KIVI & De Haagse Hogeschool Engineer your career Improve our society Can you imagine a future in a world without engineers? Strategische samenwerking De Haagse Hogeschool en KIVI Programma Introductie

Nadere informatie

Kansendossier : Machinebouw en Mechatronica. België

Kansendossier : Machinebouw en Mechatronica. België Kansendossier : Machinebouw en Mechatronica België Inleiding Aanleiding De industrie wordt wereldwijd steeds hoogwaardiger en heeft alsmaar meer behoefte aan ondernemingen die uitblinken in een hightech

Nadere informatie

De rol van elektrisch rijden en de laadpaal in de energietransitie. ELaadNL/ RAI Vereniging 19 april 2017, Willem Alting Siberg, Wout Benning

De rol van elektrisch rijden en de laadpaal in de energietransitie. ELaadNL/ RAI Vereniging 19 april 2017, Willem Alting Siberg, Wout Benning De rol van elektrisch rijden en de laadpaal in de energietransitie ELaadNL/ RAI Vereniging 19 april 2017, Willem Alting Siberg, Wout Benning Willem & Wout Mobiliteitstransitie & energietransitie Wat doet

Nadere informatie

Score Ram Mobile Data BV

Score Ram Mobile Data BV Score Ram Mobile Data BV Visie Missie Strategie Doelen: financieel Doelen: organisatieontwikkeling Doelen: marktbenadering Doelen: producten en dienst-ontwikkeling Rendementsverbetering Versterken en uitbouwen

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Vanaf 21 april is de website van Agentschap NL in een nieuw jasje gestoken. De toegankelijkheid en leesbaarheid zijn aanzienlijk verbeterd.

Vanaf 21 april is de website van Agentschap NL in een nieuw jasje gestoken. De toegankelijkheid en leesbaarheid zijn aanzienlijk verbeterd. nummer 2, april 2011 EVOA Nieuwsbrief nummer 2, april 2011 Nieuwsbrief voor internationaal afvaltransport Inhoud Website van EVOA in een nieuw jasje Nieuwe tool om de hoogte van de financiële zekerheid

Nadere informatie

Minder emissies, betere bereikbaarheid. Afscheid Frans v.d. Steen, 26 juni 2014 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft

Minder emissies, betere bereikbaarheid. Afscheid Frans v.d. Steen, 26 juni 2014 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft Minder emissies, betere bereikbaarheid Afscheid Frans v.d. Steen, 26 juni 2014 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft CE Delft Onafhankelijk, not-for-profit consultancy, opgericht in 1978 Ca. 40 medewerkers

Nadere informatie

ICT Automatisering N.V. Jaarcijfers 2005

ICT Automatisering N.V. Jaarcijfers 2005 ICT Automatisering N.V. Jaarcijfers 2005 V0.3 Inhoud presentatie Highlights Cijfers IFRS Personeel & Organisatie Operationele gang van zaken Aandachtspunten en vooruitzichten 2 Highlights 2005 Omzet gestegen

Nadere informatie

Certificatie in de bouw, Energiebespaarlening, energielabel woningen, kwaliteitsborging, eigenbouw, Stad van de toekomst

Certificatie in de bouw, Energiebespaarlening, energielabel woningen, kwaliteitsborging, eigenbouw, Stad van de toekomst Rienks, Diane Van: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties Verzonden: woensdag 29 april 2015 17:09 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp:

Nadere informatie

IUC-Noord Nieuwsbrief: ROAD2016

IUC-Noord Nieuwsbrief: ROAD2016 IUC-Noord Nieuwsbrief: ROAD2016 17 juni 2016 Op woensdag 8 juni jl. bent u geïnformeerd over de uitspraak van de voorzieningenrechter in de zaak die is aangespannen door Protinus en PQR tegen de Staat

Nadere informatie

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.

DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers. AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack. DE AUTOKOPER 2008-2013 Studie naar trends onder autokopers AutoTrack.nl - Afdeling marketing E: marketing@autotrack.nl T: 020-5175175 Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Discussie

Nadere informatie

2. Beter nu dan later

2. Beter nu dan later Daarom Duits 1. Engels is niet voldoende Natuurlijk is kennis van de Engelse taal essentieel, maar: Englisch ist ein Muss, Deutsch ist ein Plus. Uit een enquête onder bedrijven die actief zijn in Duitsland

Nadere informatie

Agri Holland www.agriholland.nl. voor de kansen van morgen

Agri Holland www.agriholland.nl. voor de kansen van morgen Agri Holland www.agriholland.nl " voor de kansen van morgen Wie is AgriHolland AgriHolland B.V. is een zelfstandige onderneming, gevestigd in Wageningen. Afgelopen jaren is met veel succes de website www.agriholland.nl

Nadere informatie

UITNODIGING SEMINAR PHYSICS-OF-FAILURE HIGH TECH MEETS HIGH TECH

UITNODIGING SEMINAR PHYSICS-OF-FAILURE HIGH TECH MEETS HIGH TECH UITNODIGING SEMINAR PHYSICS-OF-FAILURE HIGH TECH MEETS HIGH TECH 14 Maart 2013 INLEIDING Resultaten User Groups Trainingen en Seminars Project Management Product- en Procesontwikkeling Reliability Executive

Nadere informatie

Elektrisch Rijden. Transitie Wagenpark en Bestelbussen werksessie 1. Flip Oude Weernink, Mark Gorter 13 april 2018

Elektrisch Rijden. Transitie Wagenpark en Bestelbussen werksessie 1. Flip Oude Weernink, Mark Gorter 13 april 2018 Elektrisch Rijden Transitie Wagenpark en Bestelbussen werksessie 1 Flip Oude Weernink, Mark Gorter 13 april 2018 Introductie Middag 1 elektrisch rijden en jouw wagenpark Introductie en kennisvragen opstellen

Nadere informatie

Eerste Nieuwsbrief van het Programma Nationale Parken van Wereldklasse

Eerste Nieuwsbrief van het Programma Nationale Parken van Wereldklasse Kees Folkertsma Van: Mol Van Otterloo, drs. S.S. de (Saskia) Verzonden: maandag 18 april 2016 15:45 Aan: PNP Onderwerp: 1e Nieuwsbrief Programma Nationale Parken van Wereldklasse

Nadere informatie

Elektriciteit & Warmte. Binnenklimaat. Gebouwschil. Smart Energy & Storage. Verlichting. VAKBEURSENERGIE.NL Samen werken in transitie

Elektriciteit & Warmte. Binnenklimaat. Gebouwschil. Smart Energy & Storage. Verlichting. VAKBEURSENERGIE.NL Samen werken in transitie 14 e EDITIE 9,10,11 OKTOBER 2018 BRABANTHALLEN Leidend platform voor warmte, elektriciteit en energiebesparing Elektriciteit & Warmte Binnenklimaat Gebouwschil Smart Energy & Storage Verlichting VAKBEURSENERGIE.NL

Nadere informatie

Nieuwsbrief IBI Nummer 36, 23-07-2012

Nieuwsbrief IBI Nummer 36, 23-07-2012 Nummer 36, 23-07-2012 Nieuwsbrief IBI Nummer 36, 23-07-2012 Hierbij ontvangt u de zesendertigste nieuwsbrief Interbestuurlijke informatie (IBI). De nieuwsbrief IBI brengt informatie over het brede terrein

Nadere informatie

VDL Groep. Kracht door samenwerking. Heavy duty waterstoftoepassingen. Menno Kleingeld

VDL Groep. Kracht door samenwerking. Heavy duty waterstoftoepassingen. Menno Kleingeld VDL Groep Kracht door samenwerking Heavy duty waterstoftoepassingen Menno Kleingeld VDL Groep No-nonsens Nederlands familiebedrijf Met name gericht op de maakindustrie Wim van der Leegte: Boegbeeld Nederlandse

Nadere informatie

Food Holland. www.foodholland.nl. nieuws en vacatures

Food Holland. www.foodholland.nl. nieuws en vacatures Food Holland " www.foodholland.nl nieuws en vacatures Wie is FoodHolland FoodHolland is een initiatief van AgriHolland B.V., gericht op ondernemingen in de voedingssector. Wij hebben jarenlange ervaring

Nadere informatie

Smart Industry in Brabant

Smart Industry in Brabant Smart Industry in Brabant 1 Waarom is (Smart) Industry belangrijk voor Brabant? Vergelijking met Nederland ~20% ~30% ~50% Industrial employment manufacturing industry Company R&D spending Bron: BOM 2 HTSM

Nadere informatie

Crowdfunding, lenen van echte mensen

Crowdfunding, lenen van echte mensen Crowdfunding, lenen van echte mensen Stap voor stap. 1 Welkom bij Capital Circle Financiering krijgen zou makkelijk en snel moeten gaan, zodat u zich bezig kunt houden met de dingen waar het echt om gaat

Nadere informatie

Werkconferentie agenda omgevingsvisie Limburg

Werkconferentie agenda omgevingsvisie Limburg Werkconferentie agenda omgevingsvisie Limburg Op 11 september 2018 zijn zo n 80 medewerkers van verschillende Noord- en Midden-Limburgse gemeenten, het Waterschap, het Rijk, Provinciale Staten, andere

Nadere informatie

RPPC Q BIJEENKOMST 1. INNOVATION IS CRUCIAL PAUL SMITS 2. FOCUS BLIJFT OP DUITSLAND EMILE HOOGSTEDEN

RPPC Q BIJEENKOMST 1. INNOVATION IS CRUCIAL PAUL SMITS 2. FOCUS BLIJFT OP DUITSLAND EMILE HOOGSTEDEN RPPC Q1 2016 BIJEENKOMST 1. INNOVATION IS CRUCIAL PAUL SMITS 2. FOCUS BLIJFT OP DUITSLAND EMILE HOOGSTEDEN INNOVATION IS CRUCIAL MAKE IT HAPPEN Paul Smits Chief Financial Officer TOEN & NU NIEUWE WATERWEG

Nadere informatie

Fleetclub van 100. Welkom

Fleetclub van 100. Welkom Fleetclub van 100 Welkom Fleetclub van 100 Welkom Michel Dudok Manager Fleetsales & Leasing Doel van deze workshop Na afloop van de workshop bent u op de hoogte van De achtergronden, techniek en actuele

Nadere informatie

Dutch Desk. Competentie in het Duits-Nederlandse economisch recht

Dutch Desk. Competentie in het Duits-Nederlandse economisch recht Dutch Desk Competentie in het Duits-Nederlandse economisch recht De Dutch Desk bij BEITEN BURKHARDT Intensieve handelsbetrekkingen Wereldwijd gezien zijn slechts de handelsbetrekkingen tussen de VS en

Nadere informatie

Industrie & innovatie

Industrie & innovatie Industrie & innovatie Boardroomdiscussie Corné Kranenburg sectorspecialist Industrie Marlise van der Plas themamanager Innovatie Welkom! 2 Programma Introductie 12:00 12:15 Ontwikkelingen in de wereld

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering)

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) April 2016 DE ORGANISATIE Stichting is een onafhankelijke Nederlandse stichting die zich wereldwijd richt

Nadere informatie

Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf

Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf Valve World Expo 2014: Goede conjunctuur en tevreden exposanten na de derde editie van Valve World Expo in Düsseldorf Echt uitgelaten was de sfeer onder de 665 exposanten uit 40 Landen, die elkaar ontmoetten

Nadere informatie

Hansa Green Tour 2013

Hansa Green Tour 2013 Groningen Bremen - Hamburg Goléniow 5 8 juni 2013 4-daagse reis naar Duitsland en Polen 1599,- p.p. www.hansagreentour.com Internationale netwerk tour om duurzame technologie te promoten, handelsrelaties

Nadere informatie

Grenzeloos Biobased Onderwijs (GBO)

Grenzeloos Biobased Onderwijs (GBO) Grenzeloos Biobased Onderwijs (GBO) Matchmaking GBO 24/5/2019: Agenda 13:30-13:35 Welkom + introductie 13:35-14.00 Resultaten uit het project GBO 14.00-15.00 Biobased onderwijs en onderzoek in de regio

Nadere informatie

Persbericht. E-Race competitie leidt tot samenwerking in de Lage Landen

Persbericht. E-Race competitie leidt tot samenwerking in de Lage Landen Persbericht E-Race competitie leidt tot samenwerking in de Lage Landen Wat: E-Racing Meet&Match NL-BE, een inspirerend voorbeeld van samenwerking tussen onderwijs en industrie in Nederland en België Waar:

Nadere informatie

De automotive branche staat in brand. Is dit voor u, ten aanzien van de ROB-kosten, een kans of bedreiging?

De automotive branche staat in brand. Is dit voor u, ten aanzien van de ROB-kosten, een kans of bedreiging? De automotive branche staat in brand. Is dit voor u, ten aanzien van de ROB-kosten, een kans of bedreiging? AGENDA Onverwachte ontwikkelingen Behoefte berijder/klant verandert Verandering speelveld automotive

Nadere informatie

Inhoud. De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage

Inhoud. De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage Inhoud De achtergrond Resultaten autokoper Conclusies onderzoek Bijlage 2 Autokoper 2008 Onderzoek AutoTrack.nl & Newcom onder n = 1.000 Consumenten hebben vertrouwen in de markt Internet en merkdealers

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE PERS. Met METAV de blik op Europa als afzetmarkt

INFORMATIE VOOR DE PERS. Met METAV de blik op Europa als afzetmarkt INFORMATIE VOOR DE PERS Van Sylke Becker Telefoon +49 69 756081-33 Fax +49 69 756081-11 E-mail s.becker@vdw.de Met METAV de blik op Europa als afzetmarkt Oegstgeest, 11 oktober 2011 METAV is dé internationale

Nadere informatie

Welkom bij de break-out sessie Samen grenzen verkennen op nieuwe markt Iran

Welkom bij de break-out sessie Samen grenzen verkennen op nieuwe markt Iran Welkom bij de break-out sessie Samen grenzen verkennen op nieuwe markt Iran Programma break-out sessie Introductie Iran Ruben Dubelaar, Manager Internationaal Ondernemen Kenniscarrousel met 3 tafels Ervaringen

Nadere informatie

Winnaars en verliezers

Winnaars en verliezers Winnaars en verliezers Regionaal economische concurrentie in Nederland en Vlaanderen Mark Thissen & Frank van Oort Project: Napoleon, platform 31 & PBL RSA Nederland Voorjaarsdag 2014: Mobiliteit en Infrastructuur

Nadere informatie

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015

Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland 10 december 2015 Kick-off programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid-Holland De aftrap Op heeft JSO met u de aftrap gegeven van het programma Kwaliteit van de Samenleving in Zuid- Holland. Het programma voorziet in

Nadere informatie

Infosessie De Lijn Visie mobility hubs & investeringsprojecten. 13 September 2018, Brussels

Infosessie De Lijn Visie mobility hubs & investeringsprojecten. 13 September 2018, Brussels Infosessie De Lijn Visie mobility hubs & investeringsprojecten 13 September 2018, Brussels Agenda 14.00: Ontvangst & koffie 14.30: Verwelkoming en inleiding: Smart and Sustainable mobility Ben Van Roose,

Nadere informatie

Collectieve beursdeelname TopClinica in Stuttgart, 24 t /m 26 juni 2009

Collectieve beursdeelname TopClinica in Stuttgart, 24 t /m 26 juni 2009 Collectieve beursdeelname TopClinica in Stuttgart, 24 t /m 26 juni 2009 exportimpulse! organiseert in samenwerking met de Kamer van Koophandel Brabant en Health Valley in opdracht van de EVD, agentschap

Nadere informatie

Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten. Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014

Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten. Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014 Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014 Intro IoT IoT en business! I-real B.V.: H2g0 Real-time

Nadere informatie

LES 1: De wereld in verandering

LES 1: De wereld in verandering LES 1: De wereld in verandering 1 Les 1: De wereld in verandering Vakken Zedenleer/godsdienst, economie, geschiedenis, aardrijkskunde, PAV Eindtermen Sociale vaardigheden, burgerzin, ICT, vakoverschrijdend,

Nadere informatie

Exposeren op de MEDTEC Europe

Exposeren op de MEDTEC Europe Exposeren op de MEDTEC Europe Deelname aan een gemeenschappelijke Holland stand op de vakbeurs voor toeleveranciers aan producenten van medisch apparatuur / technologie 21 23 april 2015 in Stuttgart, Duitsland

Nadere informatie

Nationaal Aftersales Congres 16 december De 2010 businesscase van connectiviteit Jeroen van de Braak Autovak: Aftermarket, Equipment & Industry

Nationaal Aftersales Congres 16 december De 2010 businesscase van connectiviteit Jeroen van de Braak Autovak: Aftermarket, Equipment & Industry Nationaal Aftersales Congres 16 december 2015 De 2010 businesscase van connectiviteit Jeroen van de Braak Autovak: Aftermarket, Equipment & Industry De businesscase van connectiviteit Waar hebben we het

Nadere informatie

Actueel onderzoek van CarGarantie naar de spreiding van reparatiegevallen

Actueel onderzoek van CarGarantie naar de spreiding van reparatiegevallen PERSBERICHT Meer motorreparaties dan vorig jaar Actueel onderzoek van CarGarantie naar de spreiding van reparatiegevallen Brasschaat, 10/11/2015. CarGarantie, een van Europa s meest ervaren en toonaangevende

Nadere informatie

SNN <communicatie=snn.eu@mail203.atl81.rsgsv.net> namens SNN <communicatie@snn.eu> Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan:

SNN <communicatie=snn.eu@mail203.atl81.rsgsv.net> namens SNN <communicatie@snn.eu> Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan: Rienks, Diane Van: SNN namens SNN Verzonden: donderdag 21 mei 2015 15:17 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Waar verdient

Nadere informatie

Minder emissies, betere bereikbaarheid. Haags Milieucentrum, 26 februari 2013 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft

Minder emissies, betere bereikbaarheid. Haags Milieucentrum, 26 februari 2013 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft Minder emissies, betere bereikbaarheid Haags Milieucentrum, 26 februari 2013 Huib van Essen, manager Verkeer, CE Delft Overzicht CE Delft Mobiliteit kost ons veel Mogelijkheden CO 2 -reductie transport

Nadere informatie

Regiobericht 1.0 Noord

Regiobericht 1.0 Noord Economie, innovatie, werk en inkomen 1 Kenmerken van het landsdeel Het landsdeel Noord bestaat uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De provincies werken samen in het Samenwerkingsverband

Nadere informatie

Deelnemers van Duurzame Leverancier streven naar een CO2-reductie van 20% in het jaar 2020 (t.o.v. 2010)

Deelnemers van Duurzame Leverancier streven naar een CO2-reductie van 20% in het jaar 2020 (t.o.v. 2010) Actieve deelname aan initiatieven Dit document beschrijft de actieve deelname van Pilkes aan het initiatief Duurzame Leverancier, Nederland CO2 neutraal en het initiatief van SKAO (CO2-Prestatieladder).

Nadere informatie

Samenwerkingsagenda Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Provincie Gelderland

Samenwerkingsagenda Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Provincie Gelderland en de Provincie Gelderland 22 maart 2016 Overwegende dat: De provincie Gelderland veel waarde hecht aan de aanwezigheid van onderwijs/kennisinstellingen in haar Provincie. Uiteraard in hun functie van

Nadere informatie

Jaargang 2, Nummer 4, 20 november 2014

Jaargang 2, Nummer 4, 20 november 2014 Ministerie IenM - ProRail Bekijk de online versie Jaargang 2, Nummer 4, 20 november 2014 Landelijk Verbeterprogramma Overwegen (LVO) Inhoud Ondertekening bestuursovereenkomsten Ermelo en Groningen Inspirerende

Nadere informatie

Platform Toekomstbestendige Mobiliteit. PTM-H2 Rijden-op-Waterstof Extra bijeenkomst ihkv PTM-dag 17 juni Een initiatief van

Platform Toekomstbestendige Mobiliteit. PTM-H2 Rijden-op-Waterstof Extra bijeenkomst ihkv PTM-dag 17 juni Een initiatief van Platform Toekomstbestendige Mobiliteit PTM-H2 Rijden-op-Waterstof Extra bijeenkomst ihkv PTM-dag 17 juni 2016 Een initiatief van Agenda 12.00-13.00 (incl. lunch) RAI Vereniging Amsterdam 1. Opening, rondvraag

Nadere informatie