Nieuwsbrief 2. 6 november 2013 Ontwikkeling Designhotel Nieuwstraat Breda

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief 2. 6 november 2013 Ontwikkeling Designhotel Nieuwstraat Breda"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 2. 6 november 2013 Ontwikkeling Designhotel Nieuwstraat Breda Introductie. Na de 1e Nieuwsbrief is er weer veel gebeurd rond en ook in het Erfgoedcomplex aan de Nieuwstraat. Aannemersbedrijf Nico de Bont is na een periode van gedegen voorbereiding begonnen met de werkzaamheden. Deze werkzaamheden bestaan uit; sloopwerkzaamheden, het afbikken van het stucwerk, zwambestrijding, asbestverwijdering en de voorbereidingen voor het verwijderen van de vloer van de kapel, waarna de restauratie van het gewelf van de kapel kan gaan beginnen. In Bruheze is men actief begonnen met de zwambestrijding en deze valt niet echt mee, er moet veel meer gesloopt worden dan werd verwacht. Gelukkig is men er in geslaagd om één van de Composietkapitelen onbeschadigd van de zuil af te halen, zodat deze de basis is voor de reconstructie van de entreehal van Hofhuis Bruheze, straks de stijlvolle entree van het Vijf Sterren Designhotel. (de bovenbeëindiging, kopstuk of bekroning van een zuil) gebaseerd op een samenstel van de Ionische en de Korinthische orde: een deel van de Ionische en een deel van de Korinthische kenmerken zijn hierin overgenomen. In dit kapiteel zijn de voluten (kruisvormige of spiraalvormige versiering) van de Ionische orde gecombineerd met acanthusbladeren (blad van de Berenklauw) van de Korinthische orde. Echter per kapiteel wordt er maar één acanthusblad gebruikt en wel tussen de voluten aan de bovenkant. Daar waar normaliter ook onder de voluten acanthusbladeren worden toegepast, wordt in Hofhuis Bruheze een soort van klein fruit met appels, pruimen en kersen toegepast. Wat hiervan de oorsprong is wil de redactie graag nader weten. De zuilen in Hofhuis Bruheze. Een bijzonder element in Hofhuis Bruheze zijn de zuilen in de hal. Dit is een bijzonder combinatie van verschillende klassieke bouwstijlen, aangebracht in Dit zijn in dit interieur de Pilasters (rechthoekige halve zuilen) en Toscaanse zuilen gestuct op een houten framewerk met bijzondere composietkapitelen. Composietkapitelen zijn kapitelen

2 Bijzondere verrassing. Zoals de optimisten reeds hadden verwacht, is de marmeren verhoging onder het altaar in de apsis van de kapel gebouwd op de historische tegelvloer, zo leert uitgevoerd destructief onderzoek. De connectie met Breda kan hem zitten in de theoloog Lindanus, die studeerde en les gaf aan het Collegium Trilingue in Leuven, maar ook een aantal jaren in Breda actief was. Het zou ook kunnen verwijzen naar de theoloog Vives, voor wie hetzelfde geldt. Als binnenkort het volledige tableau zichtbaar wordt, zal dit mysterie nader ontrafeld worden. Als grote verrassing is ook een deel bloot gelegd van een bijzonder tegeltableau, wat een heraldiek wapen lijkt te bevatten omgeven door twee vogels en aan de bovenkant een haast sater-achtige kop waaruit 3 tongen komen. Dit zou volgens Ben Verfürden van Hylkema Consultants kunnen verwijzen naar de drie gewijde talen Hebreeuws, Grieks en Latijn, ook wel de trilingue genoemd. Het Collegium Trilingue werd in de 16de eeuw in Leuven door de kanunnik Hieronymus van Busleyden gesticht op aanraden van Erasmus.

3 Afbikken van de muren. Op de verdieping van Hofhuis Bruheze worden op dit moment de muren afgebikt, zodat er een scala aan divers metselwerk zichtbaar wordt uit verschillende bouwperioden. Ondanks dat op basis van het bouw historisch onderzoek er volledig inzicht is in de opbouw van de Hofhuizen leidt de maagdelijkheid van de afgebikte bakstenen wanden toch nog tot verrassingen en verdieping van inzicht.

4 Hergebruik van materialen. Het is erg belangrijk om zoveel mogelijk, met name historische, materialen te hergebruiken. Vandaar dat materialen met zorg worden afgenomen, respectievelijk losgemaakt. Hierna worden zij gerubriceerd en in een beschermende verpakking opgeslagen, waarna zij vervoerd worden naar de Fatimakerk aan de Fatimastraat te Breda. In deze Fatimakerk wordt een geconditioneerd depot ingericht, alwaar deze materialen worden opgeslagen. Ook de nog te restaureren, respectievelijk te reconstrueren losse bouwdelen, zoals deuren, lambriseringen, glas-en-lood, e.d. worden na voltooiing in dit depot opgeslagen. Op dit moment wordt geïnventariseerd wat er nog resteert in de achtertuin van de hardstenen stoeppalen met ketting en hekwerk, zodat er werkzaamheden opgestart kunnen worden om tot restauratie en reconstructie te kunnen komen. Het is thans nog ongewis wat er nog resteert in de tuin aan de Nieuwstraat. Ook bij de Gemeentewerf wordt nader onderzoek gepleegd, omdat bronnen menen, dat hier ook materialen in veiligheid gebracht zijn.

5 De maquette. Michael Gielen van Archivisual Presentatie, een bouwkundig ontwerpteken- en presentatiebureau te Gilze, is intussen druk bezig met de maquette van het totale complex na verbouwing tot Vijfsterren Designhotel. Archivisual Presentatie is al ruim 15 jaar gespecialiseerd en begaan met het maken van maquettes als meerwaarde in vastgoed presentatiemateriaal. Wat begonnen is als hobby is uitgegroeid tot een full service maquettebedrijf. Gekozen is voor een schaal van 1 op 50, waardoor deze levensechte maquette op een voetplaat staat van 110 bij maar liefs 250 centimeter en een hoogte van zo n 50 centimeter. Michael bouwt deze maquette uit kunststof platen op, die hij op basis van de bouwtekeningen van Lukas Ruijs van C5 Architecten heeft uitgefreesd. Een bijkomend voordeel van het bouwen van een zodanig grote maquette is dat dit ook het ontwerp proces beinvloed. Architect Lukas Ruijs heeft al diverse aanpassingen verricht, op basis van nieuwe inzichten op grond van deze maquette. Het zal nog even hard werken worden voor Michael, maar op 15 november beleeft deze toekomstige weergave van deze miniatuur werkelijkheid haar oplevering. Deze maquette is in twee delen verplaatsbaar en zal onder meer gebruikt worden ten behoeve van de presentatie van de bouwplannen richting buurt, direct betrokkenen en andere belangstellenden.

6 Voortgang Financiering. In oktober zijn de laatste benodigde documenten, waaronder een uitgebreid financieel rapport van Fakton, opgesteld door de heer Hugo Mistrate - Haarhuis, overhandigd aan de ambtelijk vertegenwoordigers van de Provincie Noord-Brabant; Mevrouw Nanette Vugts en de heer Lesley Herbert. Naast digitaal, zijn deze stukken ook aangeboden in een handzaam koffertje, met daarin, naast het Fakton rapport, ook de onderliggende contracten en akten, bouwtekeningen en een verder begeleidend schrijven. De aanvraag voor de financiering door de Provincie Noord-Brabant is geen subsidie, want er zal jaarlijks een marktconforme rente betaald gaan worden; het is een duidelijke faciliteit met een zogenaamd revolverend karakter. De Provincie Noord-Brabant heeft juist de uitdrukkelijke beleidsvisie, dat er door de participatie van de Provincie als medefinancier, projecten tot stand kunnen komen die een duidelijke meerwaarde voor Brabant brengen. Natuurlijk is de toetsing om in aanmerking te kunnen voor fondsen uit de zogenaamde Essentgelden zorgvuldig. In dit kader is er dan ook een uitvoerige Verkenning uitgevoerd, wat in een boekwerk is vervat en wat de toetsingscriteria beargumenteerd onderbouwd. Zodanig kan dan ook gesteld worden dat het project Designhotel Nieuwstraat Breda de Agenda van Brabant volledig onderschrijft, iconische waarde heeft voor Noord-Brabant en de stad Breda versterkt als poort naar Brabant. Eind november 2013 hopen wij hier een positief bericht over te kunnen melden, zodat spoedig de CV Designhotel Nieuwstraat Breda opgericht kan worden, waarmee de volmaking van dit project verzekerd is. Met een bijgestelde planning kan zo medio oktober 2015 de grootse opening van het Designhotel Drie Heeren en Een Non plaatsvinden.

7 Profiel. Projectleider Designhotel Nieuwstraat: Functie : Vastgoedontwikkelaar Opleiding : Ruimtelijke ordening en Planologie; richting stedenbouwkunde Loopbaan - Kastelein, Café Restaurant de Beyerd - Giesbers Groep, traineeship - Giesbers Rotterdam Ontwikkeling, projectontwikkelaar - Waal, planontwikkelaar Drijfveren : gezamenlijk projecten ontwikkelen die uiteindelijk een passend en duurzame toevoeging zijn voor de omgeving en de samenleving. Naam Geboren Burgerlijke staat Hobby s In dienst bij : Ing. Gijs Vermeulen : 7 april 2013 te Breda : Levensgenieter : Voetballen, wielrennen, muziek luisteren en maken, speciaal bier, organiseren (o.a. de PinkRally en Belcrum Beach). : Schonck, Schul & Compagnie Projectontwikkelingsadvies. Persoonlijke kwaliteiten : teamplayer, doorzettingsvermogen, passie, niet denken in problemen maar in oplossingen (altijd denken in oplossingen/oplossingsgericht), maatschappelijke betrokkenheid. Quote over de Nieuwstraat : Een bijzonder mooie herontwikkeling waarbij met veel respect voor de omgeving een duurzame functie wordt gerealiseerd waardoor de rijksmonumenten aan de Nieuwstraat in oude glorie kunnen herleven en voor de toekomst behouden blijven. Het meest opvallende daarbij is de inzet die vanuit alle betrokken partijen aanwezig is; doordat alle betrokkenen net dat stapje extra zetten wordt een complex plan zoals de Nieuwstraat echt haalbaar!

8 Voortgang van de bouw. Na de aanvraag van de vergunning, 4 oktober 2013, is het ontwerp verder uitontwikkeld door het ontwerpteam. Op hoofdlijnen is het plan nagenoeg in stand gebleven. Wel zijn de punten op de i gezet ten aanzien van verschillende onderdelen. Zo is het, door een efficiëntere indeling van de technische ruimtes mogelijk gebleken, dat een extra dakopbouw kan komen te vervallen. Ook blijft een bestaand bouwdeel van het Liefdesgesticht, in tegenstelling tot eerdere sloopplannen, gehandhaafd. Op deze wijze wordt er nog meer gebruik gemaakt van de bestaande contouren van het monumentale complex. Door Aannemingsbedrijf Nico de Bont zijn alle bestaande vloeren in de verschillende gebouwdelen ingemeten. Vanuit deze informatie wordt het ontwerp verder ontwikkeld met verhoogde vloeren en verlaagde plafonds. Hierbij wordt in de verschillende bouwdelen zoveel mogelijk het vloerniveau eenduidig gemaakt zodat zo goed als alle kamers zonder traptreden bereikbaar is. Er moet immers voldaan worden aan de normen voor een Vijf Sterren Hotel. Tevens wordt er rekening gehouden met de eisen vanuit brandveiligheid, geluidswering, ruimtebehoefte van benodigde installaties en natuurlijk thermische wering. Voor de advieswerkzaamheden ten behoeve van de brandveiligheid is het ontwerpteam uitgebreid met het adviesbureau Peutz. De advieswerkzaamheden op het gebied van geluidwering wordt uitgevoerd door Bureau DPA Cauberg-Huygen. Voor het constructieve ontwerp zijn de afgelopen periode sonderingen uitgevoerd. Hiermee wordt de bodemopbouw in kaart gebracht en kan de fundering en funderingssysteem worden uitgewerkt. Voor de nieuwbouwonderdelen is het constructieve ontwerpgeheel gereed. Voor de bestaande onderdelen worden op dit moment stripwerkzaamheden uitgevoerd (verwijderen van stucwerk, voorzetwanden en plafonds) om de bestaande constructies in beeld te brengen. In combinatie met de gewenste draagkracht zal de constructie per ruimte worden ontworpen.

9 Een Vijf Sterren Hotel in Breda. Het restaureren van een Erfgoedcomplex heeft in dit tijdsbesef alleen zin, wanneer er na voltooiing van een zodanig complex een herbestemming realistisch is die de lasten van een zodanig complex kan dragen, inclusief de onderhouds- en instandhoudingskosten. Qua herbestemming is de invulling van een hotel, zo is ook uit externe rapportages gebleken, een meer dan goede bestemming, welke de continuïteit ook toekomstig waarborgt. Breda, zo blijkt uit vele rapportages, kan een vergroting van het hotelaanbod qua markt meer dan goed aan. Door buitenlandse bedrijven, welke in- en rond om Breda zijn gevestigd, wordt ervaren dat men een verdere gevarieerdheid van hotelaanbod mist. Dit leid er toe dat wanneer deze bedrijven voor hun hoger kader gasten hebben, zij deze onder brengen in hotels in Antwerpen, Den Haag of zelfs Amsterdam. Ook voor toeristische overnachtingen, mist Breda een thematisch hotel, zoals bij voorbeeld een Kruisheren Hotel in Maastricht of het Grand-Hotel Karel V te Utrecht. Dit is de reden om het Erfgoedcomplex te verbouwen tot een Vijf Sterren Hotel; hiermee wordt het Bredase, maar ook Brabantse hotelaanbod gevarieerder, want Drie Heeren en Een Non, wordt het 1e Vijf Sterren hotel van Noord-Brabant en ontstaat er in de historische setting een toeristische trekpleister. Om een vijfde Ster te kunnen realiseren moet het hotel voldoen aan de classificatienormen van de Nederlandse Hotel Classificatie (NHC). Dit betreffen enerzijds bouwkundige normen, bijvoorbeeld 90% van de kamers moeten groter zijn dan 26 m2, er dienen minimaal 2 suites te van 50 m2, 95% van de kamers moet kunnen worden bereikt zonder traplopen. Anderzijds betreffen dit comfortnormen variërend van een 24-uurs receptie en roomservice tot een waslijntje boven het ligbad. bedrijfschap Horeca en Catering Nieuw Bouwbord. Qua prijsniveau is de exploitatie gestoeld op een realistische Bredase inschatting van de markt, vandaar dat de kamerprijzen gestoeld zijn op de range van goede Vier Sterren Hotels in Breda. Een Vijfde Ster, exclusief in Brabant, in zo n unieke setting aan de Nieuwstraat te Breda. Afgelopen week is er en nieuw Bouwbord geplaatst in de stijl die een knipoog heeft naar de neo-gotiek van de kapel. Tevens heeft ook de vermelding van het Nationaal Restauratie Fonds als financier een duidelijke en prominente plaats gekregen. Natuurlijk hopen we binnenkort een bord van de Provincie Noord- Brabant toe te voegen, alsmede dat van de CV Designhotel Nieuwstraat Breda. Door deze normen vanaf dag 1 in het ontwerp te implementeren, kan zo op intelligente wijze gekomen worden tot een Vijf Sterren Hotel, wat zodoende net voldoende binnen deze normen valt.

10 Nieuwsbrief 2. 6 november 2013 Ontwikkeling Designhotel Nieuwstraat Breda Colofon: Ontwikkelingscombinatie Designhotel Nieuwstraat Breda V.O.F. p/a Fatimastraat XT Breda info@odnb.nl

Nieuwsbrief 4. Ontwikkeling Designhotel Nieuwstraat Breda. 1 juli 2014

Nieuwsbrief 4. Ontwikkeling Designhotel Nieuwstraat Breda. 1 juli 2014 Nieuwsbrief 4. 1 juli 2014 Nieuwsbrief 4. DEZE NIEUWSBRIEF HEEFT EEN KORTE INHOUD, OMDAT THANS ALLE ENERGIE GESTOKEN WORDT IN HET RONDMAKEN VAN DE ONDERLIGGENDE FINANCIERING MET HET UITGEVEN VAN DE LAATSTE

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3. Ontwikkeling Designhotel Nieuwstraat Breda. 5 mei 2014

Nieuwsbrief 3. Ontwikkeling Designhotel Nieuwstraat Breda. 5 mei 2014 Nieuwsbrief 3. 5 mei 2014 Introductie. NATUURLIJK HADDEN WIJ ONS VOORGENOMEN OM AL EERDER EEN NIEUWE NIEUWSBRIEF UIT TE BRENGEN, ECHTER DE DRUKTE VAN DE WERKZAAMHEDEN IN EN ROND HET ERFGOEDCOMPLEX AAN

Nadere informatie

Lensvelt de Architect Interieurprijs 2006 / Hanzesociëteit, Groningen. Hanzesociëteit, Groningen

Lensvelt de Architect Interieurprijs 2006 / Hanzesociëteit, Groningen. Hanzesociëteit, Groningen Lensvelt de Architect Interieurprijs 006 / Hanzesociëteit, Groningen Hanzesociëteit, Groningen Lensvelt de Architect Interieurprijs 006 / Hanzesociëteit, Groningen Projectinformatie Hanzesociëteit Locatie

Nadere informatie

Winfried van Zeeland Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten l april 2014

Winfried van Zeeland Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten l april 2014 Winfried van Zeeland Van den Berg Kruisheer Elffers Architecten l april 2014 Inhoud Inleiding Aanleiding Cornelis Elffers Vergelijkbare werken Historische betekenis van de school Het pand Kunstwerken Het

Nadere informatie

Agenda 17 november. Welkom Introductie Ooglijdersgasthuis: een nieuwe toekomst Presentatie Vragen Beknopt/formulier/box Rondleidingen

Agenda 17 november. Welkom Introductie Ooglijdersgasthuis: een nieuwe toekomst Presentatie Vragen Beknopt/formulier/box Rondleidingen Agenda 17 november Welkom Introductie Ooglijdersgasthuis: een nieuwe toekomst Presentatie Vragen Beknopt/formulier/box Rondleidingen Welkom Grote opkomst Groot plezier! Eerste bijeenkomst Eerste stap,

Nadere informatie

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek

Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek BIJLAGE 2 Uitwerking ontwerp Cichoreifabriek Beschrijving van varianten De Cichoreifabriek bestaat constructief uit een vloer, verdieping en kapconstructie die een onlosmakelijke verbinding met elkaar

Nadere informatie

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem

TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem TE KOOP Kapel Nieuw Vredenhof Van Oldenbarneveltlaan 15, Haarlem Kerkgebouw + dienstwoning met ruime bestemming herontwikkeling tot woningbouw mogelijk Omschrijving Het object betreft een vrijstaand voormalige

Nadere informatie

Perceeloppervlakte : ca. 265 m² Woonoppervlakte : ca. 234 m² Inhoud : ca. 837 m³

Perceeloppervlakte : ca. 265 m² Woonoppervlakte : ca. 234 m² Inhoud : ca. 837 m³ WOON/WERKWONING: Pastoorsdreef 2 Koopsom : 389.000,00 v.o.n. Perceeloppervlakte : ca. 265 m² Woonoppervlakte : ca. 234 m² Inhoud : ca. 837 m³ Algemeen Wonen, werken, winkelen of recreëren in kloostersfeer

Nadere informatie

Historische Winkelpuien Leiden. Analyse Steenstraat 12 te Leiden. Voorwoord

Historische Winkelpuien Leiden. Analyse Steenstraat 12 te Leiden. Voorwoord Voorwoord Analyse Steenstraat 12 te Leiden Deze bouwhistorische analyse van de winkelpui Steenstraat 12 te Leiden is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Leiden, als onderdeel van de realisatie van de

Nadere informatie

Marine Artillerie Waffenkommando op Huisduinen te Den Helder.

Marine Artillerie Waffenkommando op Huisduinen te Den Helder. Marine Artillerie Waffenkommando op Huisduinen te Den Helder. Doel van het project. Binnen Den Helder zijn een aantal Stichtingen en Verenigingen die zich bezig houden met het Cultureel Erfgoed van Den

Nadere informatie

5 de Nationale studiedag HSSN. Gebruik natuursteen in de restauratie

5 de Nationale studiedag HSSN. Gebruik natuursteen in de restauratie 1 5 de Nationale studiedag HSSN Gebruik natuursteen in de restauratie 2 Inhoud: - voorstellen Aannemingsbedrijf Nico de Bont BV - gebruik natuursteen bij projecten van Nico de Bont - schadebeelden aan

Nadere informatie

Kloksteeg 25B Leiden

Kloksteeg 25B Leiden Kloksteeg 25B Leiden Voor informatie kunt u contact opnemen met : Patrick Bakker 06-53287414 patrick@clingendaelvoorschoten.nl Gilbert Holling 06-44913384 gilbert@clingendaelvoorschoten.nl Victor Petit

Nadere informatie

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Catharinastraat 20e Breda. Vraagprijs ,-- k.k.

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Catharinastraat 20e Breda. Vraagprijs ,-- k.k. Makelaardij en Vastgoedontwikkeling Catharinastraat 20e Breda Vraagprijs 222.500,-- k.k. Inleiding Op toplocatie gelegen, in het stadscentrum van Breda, sfeervol 2-kamer-appartement, gelegen op de tweede

Nadere informatie

Analyse behoud bestaande monumentale wanden

Analyse behoud bestaande monumentale wanden Analyse behoud bestaande monumentale wanden Deel 1 Details met directe consequenties Bijlage 37 bij besluit 2017/2543-V1 V&L Wand dragend As Type wand Detail nr. nr. 1 Begane R-F Steens 1 grond 2 1 e ja

Nadere informatie

(designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur

(designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur (designed by) Erick van Egeraat Erasmus University College ARC14 Interieur (Designed by) Erick van Egeraat kreeg in 2010 de opdracht voor de renovatie, restauratie en transformatie van de voormalige stadsbibliotheek

Nadere informatie

Praktijkonderwijs Eemsdeltacollege te Appingedam Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

Praktijkonderwijs Eemsdeltacollege te Appingedam Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Praktijkonderwijs Eemsdeltacollege te Appingedam Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 17 november 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg

Nadere informatie

Ceresstraat 40 Breda ,-- K.K.

Ceresstraat 40 Breda ,-- K.K. TE KOOP. Ceresstraat 40 Breda 425.000,-- K.K. Wonen op een toplocatie, dichtbij het station én de historische binnenstad, in een mooi groot herenhuis? Dit is je kans! Dit mooie ruime herenhuis staat in

Nadere informatie

Van gevangenis naar woonbuurt: Tuin van Noord in Rotterdam :36

Van gevangenis naar woonbuurt: Tuin van Noord in Rotterdam :36 Van gevangenis naar woonbuurt: Tuin van Noord in Rotterdam 24-01-2019 11:36 In de Rotterdamse buurt Het Oude Noorden wordt een van de oudste justitiële complexen van Nederland herontwikkeld naar een nieuwe

Nadere informatie

CBS De Noordkaap/NBS De Sterren te Uithuizermeeden Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

CBS De Noordkaap/NBS De Sterren te Uithuizermeeden Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen CBS De Noordkaap/NBS De Sterren te Uithuizermeeden Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 1 december 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg

Nadere informatie

'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw

'DE ZWAAN' vof. Inhoud. 01 Bouwmanagement. 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 0 T Inhoud 01 ouwmanagement 02 Initiatieffase bij het kopen van een gebouw. 03 Initiatieffase bij bestaande bouw 04 Initiatieffase bij nieuwbouw 05 Schetsfase bij verbouwing of nieuwbouw 06 Voorontwerp

Nadere informatie

RIU Hotels & Resorts Persafdeling

RIU Hotels & Resorts Persafdeling RIU Hotels & Resorts Persafdeling RIU reikt tot de hemel van Madrid Madrid, 12 augustus 2019 De hotelketen opent het Riu Plaza España, het eerste hotel in de Spaanse hoofdstad en het eerste Riu Plaza stadshotel

Nadere informatie

Weth. van Haperenstraat 37 te Breda

Weth. van Haperenstraat 37 te Breda TE koop. Weth. van Haperenstraat 37 te Breda 217.500,- K.K. SCHONCK, SCHUL Makelaardij en Vastgoedontwikkeling Inleiding Uitstekend gelegen tussenwoning met berging gelegen in de zeer geliefde wijk Princenhage.

Nadere informatie

Aanvaarding : in overleg Onderhoudstoestand : Uitstekend

Aanvaarding : in overleg Onderhoudstoestand : Uitstekend TE KOOP KLEINE HEISTRAAT 453 TE WERNHOUT VRAAGPRIJS 239.000,-- K.K. In het ruim opgezette bungalowpark en dorpswijk Patersven te Wernhout gelegen bungalow voor permanente bewoning, in landhuisstijl gebouwd,

Nadere informatie

STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA

STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA VILLA TERRE NEUVE - BRUMMEN 07-10-2009 STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA PEGASUSSTRAAT 7-2516AR DEN HAAG - TEL: 070-3222757 - INFO@STUDIOSCHAEFFER.NL STUDIOSCHAEFFER ARCHITECTEN BNA Pegasusstraat 7 2516

Nadere informatie

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 2016 Artikel 1 Algemeen De provincie Groningen heeft een budget beschikbaar voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten in

Nadere informatie

BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM

BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM ROTTERDAM ARCHITECTUURPRIJS 203 / BELASTING & DOUANE MUSEUM ROTTERDAM Oud en nieuw in nieuwe harmonie Van alle ruimtes, deuren, trappenhuizen en kamers iets logisch,

Nadere informatie

OBS Klinkenborg te Kantens Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

OBS Klinkenborg te Kantens Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen OBS Klinkenborg te Kantens Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 1 december 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723 JH Groningen

Nadere informatie

OBS De Garven en CBS De Vore te Delfzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

OBS De Garven en CBS De Vore te Delfzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen OBS De Garven en CBS De Vore te Delfzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 23 oktober 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg

Nadere informatie

Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden. Programma

Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden. Programma 5 april 2016-1/7 Toelichting aanvraag schetsplan Restauratie, verbouwing en uitbreiding Rijnsburgerweg 152 Leiden Programma Het huis gaat bewoond worden door een gezin met jonge kinderen. Het programma

Nadere informatie

e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam.

e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam. e jaargetijden 4Herengracht 498. Amsterdam. 4 es Saisons Herengracht 498. Amsterdam. 4 keer een foto van de ornamenten 4 jaargetijden FOTOGRAFEREN! L es4saisons Herengracht 498. Kantoor met charisma in

Nadere informatie

Commissie samenleving 16 februari 2017

Commissie samenleving 16 februari 2017 Commissie samenleving 16 februari 2017 Voorlopig ontwerp Oude Stadhuis Uitgangspunten ontwerp Behoud/versterk monumentale en cultuurhistorische waarde Openstelling voor publiek Meer culturele activiteiten

Nadere informatie

DE APPEL ARTS CENTRE. Amsterdam, 2009-2012 Kunstcentrum voor hedendaagse kunst

DE APPEL ARTS CENTRE. Amsterdam, 2009-2012 Kunstcentrum voor hedendaagse kunst Amsterdam, 2009-2012 Kunstcentrum voor hedendaagse kunst In 2008 benaderde De Appel denieuwegeneratie, om mee te denken over mogelijk nieuwe locaties voor het kunstcentrum. Uiteindelijk is de keuze gevallen

Nadere informatie

Breda Oranjesingel 3B

Breda Oranjesingel 3B Breda Oranjesingel 3B DEZE WERKELIJK INSTAPKLARE STADSVILLA MET FRAAI UITZICHT OP DE BREDASE SINGELS IS GELEGEN OP LOOPAFSTAND VAN HET CENTRAAL STATION, HET STADSPARK VALKENBERG EN DE GROTE MARKT VAN BREDA.

Nadere informatie

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Het interieur bij aanvang van het project in 2017. Gerealiseerd ontwerp in 2019: de keuken en de trap zijn in het hart van het huis gepositioneerd. In de eerste en tweede

Nadere informatie

CBS De Akker te Zuidwolde Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

CBS De Akker te Zuidwolde Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen CBS De Akker te Zuidwolde Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 11 september 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723 JH Groningen

Nadere informatie

De renovatie van Blaak 34

De renovatie van Blaak 34 De renovatie van Blaak 34 Van sleets kantoorgebouw tot hernieuwd monument 23 mei 2016 V8 architects Vasteland 8 3011 BK Rotterdam +31 (0)10 412 33 44 contact@v8architects.nl www.v8architects.nl Ambitie

Nadere informatie

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Nieuwe Dieststraat 202 Breda ,- K.K.

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Nieuwe Dieststraat 202 Breda ,- K.K. Makelaardij en Vastgoedontwikkeling Nieuwe Dieststraat 202 Breda 137.500,- K.K. Inleiding Leuk 2-kamer appartement, gelegen op de 3e (bovenste) verdieping in het centrum van Breda. Het appartement bevindt

Nadere informatie

Friesland Bank Leeuwarden

Friesland Bank Leeuwarden Friesland Bank Leeuwarden Hoofdkantoor Friesland Bank Leeuwarden Uitbreiding bestaande kantoor De uitbreiding van het hoofdkantoor van de Friesland Bank verenigt bestaande gebouwen en een nieuw ontworpen

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE. Wachtelstraat 52-52B en 54 te Gouda

VERKOOPINFORMATIE. Wachtelstraat 52-52B en 54 te Gouda VERKOOPINFORMATIE Wachtelstraat 5-5B en 5 te Gouda Meridiaan 39, 801 DA Gouda Postbus 96, 800 AB Gouda TE KOOP Monumentale bedrijfspanden De Producent Wachtelstraat 5, (5B) en 5 80 EV Gouda KOOPSOM.500.000,--

Nadere informatie

Varendonk 4 Teteringen ,-- K.K.

Varendonk 4 Teteringen ,-- K.K. TE koop. Varendonk 4 Teteringen 399.000,-- K.K. Inleiding Compleet gerenoveerde, instapklare fraaie bungalow met riante living, luxe, sfeervolle leefkeuken, twee grote slaapkamers, complete badkamer, wasruimte

Nadere informatie

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Spadestraat 37 Breda 209.000,- K.K.

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Spadestraat 37 Breda 209.000,- K.K. SCHONCK, SCHUL Spadestraat 37 Breda 209.000,- K.K. Inleiding SCHONCK, SCHUL Op perfecte locatie gelegen, in de kindvriendelijke woonwijk Sportpark, op loopafstand van het centrum, bevindt zich deze vooroorlogse

Nadere informatie

OBS De Schutsluis te Oldenzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

OBS De Schutsluis te Oldenzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen OBS De Schutsluis te Oldenzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 1 december 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723 JH

Nadere informatie

STARTPAKKET RURAAL ERFGOED

STARTPAKKET RURAAL ERFGOED STARTPAKKET RURAAL ERFGOED CHECKLIST Startpakket Ruraal Erfgoed komt tot stand onder auspiciën van Innovatieplatform Duurzame Meierij met een financiële bijdrage van Belvedere, EU (Leader+) en IDM. Projectontwikkeling:

Nadere informatie

Ruimtelijke motivering ten behoeve van een dakopbouw op het pand van de voormalige V&D aan de Schapenmarkt 4-6

Ruimtelijke motivering ten behoeve van een dakopbouw op het pand van de voormalige V&D aan de Schapenmarkt 4-6 Ruimtelijke motivering ten behoeve van een dakopbouw op het pand van de voormalige V&D aan de Schapenmarkt 4-6 Gemeente s-hertogenbosch december 2016 Inhoudsopgave 1.1 Inleiding 1.2 Aanleiding 1.3 Vigerend

Nadere informatie

Kindcentrum OPwierde te Appingedam Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

Kindcentrum OPwierde te Appingedam Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Kindcentrum OPwierde te Appingedam Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 17 november 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723

Nadere informatie

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam

156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam 156 Abraham & Boddaert Verbouwing van monumentale school tot woongroep met ateliers en Boddaertcentrum Oosterparkbuurt, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam, 1996 Project 156 - Abraham/Boddaert Verbouwing

Nadere informatie

Restauratie exterieur en interieur rijksmonument

Restauratie exterieur en interieur rijksmonument Projectnaam: Omschrijving: Villa Walenburg Restauratie exterieur en interieur rijksmonument Villa Walenburg thema: restauratie exterieur en interieur Villa Walenburg Factsheet Opdrachtgever: Architect:

Nadere informatie

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Ginnekenweg 241 Breda ,- K.K.

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Ginnekenweg 241 Breda ,- K.K. Makelaardij en Vastgoedontwikkeling Ginnekenweg 241 Breda 485.000,- K.K. Inleiding In de wijk het Ginneken gelegen, commerciële ruimte met op de 1e, 2e en 3e verdieping woonruimte. De achtertuin grenst

Nadere informatie

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN

Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Over onderhoud en verbouw van monumentaal vastgoed VAN ALLE TIJDEN Vaardige en ervaren handen Onderhoud kasteel Huis Doorn Nieuwe houten kap grachtenpand Blaauwlakenblok, Amsterdam Antwoord op úw vraag

Nadere informatie

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Nonnenveld 140 Breda ,- K.K.

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Nonnenveld 140 Breda ,- K.K. Makelaardij en Vastgoedontwikkeling Nonnenveld 140 Breda 258.500,- K.K. Inleiding Op unieke locatie in het Chassépark gelegen, luxe 3-kamer hoekappartement op de 4e verdieping met een loggia, bergruimte

Nadere informatie

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Johanna Ufkesstraat 6 Breda. Vraagprijs 129.500,-- k.k.

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Johanna Ufkesstraat 6 Breda. Vraagprijs 129.500,-- k.k. Johanna Ufkesstraat 6 Breda Vraagprijs 129.500,-- k.k. Inleiding SCHONCK, SCHUL Aantrekkelijk appartement op de begane grond, met royale eigen tuin. De woning wordt verwarmd middels stadsverwarming en

Nadere informatie

OBS Roodschoul te Roodeschool Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

OBS Roodschoul te Roodeschool Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen OBS Roodschoul te Roodeschool Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 1 december 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723 JH

Nadere informatie

Grimhuijsenstraat 7 te Ulvenhout ,-- k.k.

Grimhuijsenstraat 7 te Ulvenhout ,-- k.k. TE koop. Grimhuijsenstraat 7 te Ulvenhout 229.000,-- k.k. Inleiding Op uitstekende, kindvriendelijke locatie in Ulvenhout gelegen, goed onderhouden tussenwoning met 2 slaapkamers en ruime badkamer. De

Nadere informatie

PEEK&POMPE WWW.PEEKENPOMPE.NL M A K E L A A R S. Objectinformatie Hoogravenseweg 23 te Utrecht

PEEK&POMPE WWW.PEEKENPOMPE.NL M A K E L A A R S. Objectinformatie Hoogravenseweg 23 te Utrecht Objectinformatie Hoogravenseweg 23 te Utrecht BIJZONDERE GEMODERNISEERDE RUIME EENGEZINSWONING. DE WONING HEEFT 5- KAMERS EN EEN TUIN MET ACHTEROM. DE WONING IS GELEGEN IN HET POPULAIRE HOOGRAVEN. DE WONING

Nadere informatie

Presentatie ontwerp - woning Orlent

Presentatie ontwerp - woning Orlent arjaan de feyter Presentatie ontwerp - woning Orlent arjaan de feyter Interior Architect www.arjaandefeyter.be Azalealaan 31 2980 Halle Zoersel Belgium T +32 ( 0 ) 3 385 93 86 M + 32 ( 0 ) 476 62 19 10

Nadere informatie

Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam

Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam Verbouwing pand aan de Heisteeg in het centrum van Amsterdam Foeliestraat 16 1011 TM Amsterdam Tel +31 (0)20 4230303 Fax +31 (0)20 4230404 E-mail info@morikokira.nl Internet www.morikokira.nl Verbouwing

Nadere informatie

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Kalishoek 2 Breda. 1.150,-- per maand excl. TE HUUR

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Kalishoek 2 Breda. 1.150,-- per maand excl. TE HUUR Kalishoek 2 Breda 1.150,-- per maand excl. TE HUUR Inleiding SCHONCK, SCHUL 3-kamer appartement op de 1e etage. Op een uitstekende locatie in hartje Ginneken, op loopafstand van het winkelcentrum en op

Nadere informatie

stadhuis eindhoven Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen

stadhuis eindhoven Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen Restauratie en herindeling Stadhuis laagbouw Opdrachtgever Gemeente Eindhoven Interieurarchitect Buro Staal/Christensen Opdracht December 1992 Oplevering November 2001 Bouwkosten 5.000.000,- excl. BTW

Nadere informatie

Transformatie Brede School Nieuwstraat. Rotterdam

Transformatie Brede School Nieuwstraat. Rotterdam Transformatie Brede School Nieuwstraat Rotterdam datum: 2009 projectnummer: 7188 project: transformatie Brede School Nieuwstraat Rotterdam onderdeel: presentatie opdrachtgever: Jeugd Onderwijs en Samenleving

Nadere informatie

CBS De Zaaier te Delfzijl

CBS De Zaaier te Delfzijl CBS De Zaaier te Delfzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 23 oktober 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723 JH Groningen

Nadere informatie

Bouwspecial Vecht en IJssel

Bouwspecial Vecht en IJssel Bouwspecial Vecht en IJssel Ewoud - Nieuw Transwijk - Zuilen mei 2011 Het is alweer enige tijd geleden dat er een bouwspecial is uitgebracht. Na de fusie tussen Ewoud en de SHBU (Transwijk en Zuylenstede)

Nadere informatie

BUREAUPRESENTATIE BUREAUPRESENTATIE 2015

BUREAUPRESENTATIE BUREAUPRESENTATIE 2015 BUREAUPRESENTATIE INHOUD 1. WIE IS MARGREET VAN DER HOEVEN ARCHITECTEN... 2. WERKWIJZE... 3. VISIE... 2. REFERENTIESLIJST... 2. REFERENTIES... 3. WAAROM MARGREET VAN DER HOEVEN ARCHITECTEN... WIE IS MARGREET

Nadere informatie

RESTAURATIE KIEFHOEK, ROTTERDAM MATH * 1990-1995 ARCHITECTEN

RESTAURATIE KIEFHOEK, ROTTERDAM MATH * 1990-1995 ARCHITECTEN MA* TH KIEFHOEK, ROTTERDAM BLOEMHOF situatie HENDRIK IDOPLEIN De Kiefhoek in de Rotterdamse wijk Bloemhof is het laatste en tevens bekendste woningbouwproject van architect J.J.P. Oud, dat hij in dienst

Nadere informatie

TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam. Vraagprijs: 525.000,-

TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam. Vraagprijs: 525.000,- TE KOOP - ZAANKERK Botenmakersstraat 112-114 - Zaandam Vraagprijs: 525.000,- www.reliplan.nl 2 Object Object Dit unieke object bestaat uit een kerk, consistorie (uitbouw) en kosterswoning Ligging - De

Nadere informatie

CBS De Blinke te Wagenborgen Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

CBS De Blinke te Wagenborgen Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen CBS De Blinke te Wagenborgen Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 23 oktober 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723 JH Groningen

Nadere informatie

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid

Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Verbouwing van een herenhuis in Amsterdam-Zuid Foeliestraat 16 1011 TM Amsterdam Tel +31 (0)20 4230303 Fax +31 (0)20 4230404 E-mail info@morikokira.nl Internet www.morikokira.nl Verbouwing herenhuis in

Nadere informatie

KBS Sterre der Zee te Delfzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

KBS Sterre der Zee te Delfzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen KBS Sterre der Zee te Delfzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 20 oktober 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723 JH

Nadere informatie

Complexnummer:

Complexnummer: Complexnummer: 519455 Smallepad 5 3811 MG Amersfoort Postbus 1600 3800 BP Amersfoort www.cultureelerfgoed.nl T 033 421 74 21 F 033 421 77 99 E info@cultureelerfgoed.nl Complexnaam Complex Langeweg 63 Aantal

Nadere informatie

Maria Koijenhof 62 Breda ,-- k.k.

Maria Koijenhof 62 Breda ,-- k.k. TE koop. Maria Koijenhof 62 Breda 109.500,-- k.k. Inleiding Ideaal voor starters! Uitstekend twee-kamer appartement gelegen op de tweede verdieping van een appartementen complex in de Haagse Beemden. In

Nadere informatie

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam

167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLA NOVA architecten, Rotterdam 167 pakhuis Afrika restauratie van een pakhuis t.b.v. kantoren en bedrijven 6500m 2 Oostelijke Handelskade, Amsterdam VILLANOVA architecten, Rotterdam de woningbouw en het pakhuis vanaf de Oostelijke Handelskade

Nadere informatie

Revitalisatie Museum Maassluis

Revitalisatie Museum Maassluis Revitalisatie Museum Maassluis Revitalisatie Museum Het Museum is gevestigd aan de Zuiddijk in Maassluis, in een gemeentelijk monument uit het eind van de 19e eeuw. In de jaren tachtig van de 20e eeuw

Nadere informatie

VRAAGPRIJS 295.000,-- K.K.

VRAAGPRIJS 295.000,-- K.K. TE KOOP KLEINE HEISTRAAT 16-451 TE WERNHOUT VRAAGPRIJS 295.000,-- K.K. In het ruim opgezette bungalowpark en dorpswijk Patersven te Wernhout gelegen bungalow voor permanente bewoning, in landhuisstijl

Nadere informatie

nieuwe ideeën voor oude gebouwen G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E

nieuwe ideeën voor oude gebouwen G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E nieuwe ideeën voor oude gebouwen Woonwatertoren soest Woonwatertoren te Soest, Rijksmonument Woonwatertoren soest Exterieur Interieur Woonwatertoren soest Gevel stond op instorten Woonwatertoren soest

Nadere informatie

TE KOOP. Vrijstaande woning met garage, gastenverblijf, schuur erf en tuin op een ruim perceel van totaal m². Watertorenweg 2 (3945 PM) Cothen

TE KOOP. Vrijstaande woning met garage, gastenverblijf, schuur erf en tuin op een ruim perceel van totaal m². Watertorenweg 2 (3945 PM) Cothen TE KOOP Vrijstaande woning met garage, gastenverblijf, schuur erf en tuin op een ruim perceel van totaal 4.835 m². Watertorenweg 2 (3945 PM) Cothen Voor informatie: Breeschoten & Vernooij B.V. Zeisterweg

Nadere informatie

DE ONTWIKKELAAR - DE ONTWERPER

DE ONTWIKKELAAR - DE ONTWERPER INLEIDING - Wie vanaf het zuiden het dorp Schardam benadert ziet direct het perceel in de bocht van de dijk liggen. Het perceel is geheel omgeven door water met veel natuur. Op dit schiereiland staat een

Nadere informatie

Hof van Delden een groen kloppend hart voor een levende stad

Hof van Delden een groen kloppend hart voor een levende stad Hof van Delden een groen kloppend hart voor een levende stad 2 Een beeldbepalende plek in de historische Stad Delden, tussen Langestraat en Zuidwal, tussen Kortestraat en voormalige Gruttersteeg. 4 Het

Nadere informatie

Kindcentrum Olingertil te Appingedam Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

Kindcentrum Olingertil te Appingedam Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Kindcentrum Olingertil te Appingedam Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 17 november 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2

Nadere informatie

Prinsenbeek Tongerloodreef 61

Prinsenbeek Tongerloodreef 61 Prinsenbeek Tongerloodreef 61 Aantrekkelijke en sfeervolle gezinswoning op kindvriendelijke locatie Richtprijs 279.000,- k.k. Deze sfeervolle eindwoning is gelegen in een rustige straat op een kindvriendelijke

Nadere informatie

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen

Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen ADVIEZEN COMMISSIE VOOR WELSTAND EN MONUMENTEN 29-03-2018 Aanwezig: Paul van der Grinten, Herman de Kovel, Joyce van Sprundel, Iris Thewessen Plannen: 3547245 van Leeuwenhoekkwartier Nieuwbouw kavel 08

Nadere informatie

visie interieur Kloosterhotel de Soete Moeder

visie interieur Kloosterhotel de Soete Moeder visie interieur Kloosterhotel de Soete Moeder De Soete Moeder is een rijksmonument De Soete Moeder is een klooster De Soete Moeder is een hotel De Soete Moeder is een leer- werkbedrijf De Soete Moeder

Nadere informatie

Parkweg 4 K - Maastricht

Parkweg 4 K - Maastricht Parkweg 4 K - Maastricht Akersteenweg 25 6226 HR Maastricht Postbus 4109 6202 PA Maastricht In de alom bekende Parkresidentie (Villapark/Sint Pieter) bieden wij een uniek appartement op de 7e en 8e verdieping

Nadere informatie

Te Koop. Bijzonder Kerkgebouw. Hooftstraat 254, Alphen aan den Rijn (1906)

Te Koop. Bijzonder Kerkgebouw. Hooftstraat 254, Alphen aan den Rijn (1906) Te Koop Bijzonder Kerkgebouw Hooftstraat 254, Alphen aan den Rijn (1906) Reliplan, specialisten in kerkelijk en bijzonder onroerend goed met een maatschappelijke bestemming. Buiksloterdijk 240 1025 WE

Nadere informatie

Diksmuidenstraat 57 Breda 136.000,- K.K.

Diksmuidenstraat 57 Breda 136.000,- K.K. TE koop. Diksmuidenstraat 57 Breda 136.000,- K.K. Inleiding Eengezinswoning, gesitueerd in de rustige, kindvriendelijke wijk Wisselaar, met stenen berging en voor- en achtertuin gelegen op het zuidwesten.

Nadere informatie

GRONDHERENSTRAAT 62. Rotterdam. Juni 2018

GRONDHERENSTRAAT 62. Rotterdam. Juni 2018 GRONDHERENSTRAAT 62 Rotterdam Juni 2018 INTRODUCTIE Namens de gemeente Rotterdam mogen wij de voormalige school van circa 1.758 m2 (BVO) aan de Grondherenstraat 62 in Rotterdam te koop aanbieden. Dit prachtige

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2004/326

Raadsvoorstel 2004/326 Raadsvoorstel 2004/326 Onderwerp Portefeuillehouder Raadsvergadering H. Tuning Samenleving en Welzijn Datum 28 september 2004/27299 Samenvatting Het inmiddels bijna 140 jaar Oude Raadhuis dient enerzijds

Nadere informatie

WERKOMSCHRIJVING MONUMENT

WERKOMSCHRIJVING MONUMENT WERKOMSCHRIJVING MONUMENT KORT RAPENBURG 1-3 LEIDEN Warmond, 21 april 2016 S.B.A. van Gils Holland Property Group INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 3 2 UITGANGSPUNTEN VERBOUWING 4 3 SOUTERRAIN 4 Kluisdeur 4 Hekwerk

Nadere informatie

OBS Togtemaarschool te Bedum Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

OBS Togtemaarschool te Bedum Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen OBS Togtemaarschool te Bedum Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 11 september 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723 JH

Nadere informatie

OBS De Waarborg te Wagenborgen Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

OBS De Waarborg te Wagenborgen Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen OBS De Waarborg te Wagenborgen Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 23 oktober 2015 definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723 JH

Nadere informatie

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Grote Spie 171 Breda 166.000,- K.K.

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Grote Spie 171 Breda 166.000,- K.K. Grote Spie 171 Breda 166.000,- K.K. Inleiding SCHONCK, SCHUL In de gewilde wijk Boeimeer, op de 8e verdieping gelegen, ruim 3- kamerhoekappartement met 2 balkons en zeer fraai uitzicht over de stad. Op

Nadere informatie

Antieke hobby sinds 1965

Antieke hobby sinds 1965 2 3 Al ruim vier decennia een begrip in geselecteerde, tijdloze bouwmaterialen, interieur en veel meer... Een bezoek aan t Achterhuis in Udenhout is méér dan de moeite waard. U zult met eigen ogen zien

Nadere informatie

Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer...

Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer... Stichting Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer... Hoofdstuk van het Deventer Verhaal 1 Presentatie Sesem 23 april 2015 Vertrekpunt Als Sesem (Stichting Eigentijds Speelgoedmuseum, Erfgoed en meer)

Nadere informatie

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Ploegstraat 28 Breda. Vraagprijs 179.000,-- k.k.

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Ploegstraat 28 Breda. Vraagprijs 179.000,-- k.k. Ploegstraat 28 Breda Vraagprijs 179.000,-- k.k. Inleiding SCHONCK, SCHUL In de gewilde wijk Ginneken gelegen een sfeervolle vooroorlogse tussenwoning. Op loopafstand ligt het Valkeniersplein waar zich

Nadere informatie

KANTOOR GGD IJSSELLAND ZWOLLE. BiermanHenketarchitecten

KANTOOR GGD IJSSELLAND ZWOLLE. BiermanHenketarchitecten KANTOOR GGD IJSSELLAND ZWOLLE 2016 BiermanHenketarchitecten Ontwerp 2014-2015 Oplevering juni 2016 Opdrachtgever GGD IJsselland Adviseurs NV Maatschappelijk Vastgoed (projectmanagement) EWZ adviseurs (installatieadviseur)

Nadere informatie

Bosstraat 153, DRIEBERGEN-RIJSENBURG

Bosstraat 153, DRIEBERGEN-RIJSENBURG Bosstraat 153, DRIEBERGEN-RIJSENBURG Vraagprijs 495.000 k.k. Woonoppervlak 124 m² Perceelgrootte 216 m² 4 Kamer(s) 2 Slaapkamer(s) Bouwjaar 1907 Geachte mevrouw, meneer, Heiko Gorter Makelaars en de verkopers

Nadere informatie

CBS De Windroos te Delfzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen

CBS De Windroos te Delfzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen CBS De Windroos te Delfzijl Samenvatting voorlopig ontwerp bouwkundig versterken schoolgebouwen Nederlandse Aardolie Maatschappij 23 oktober 2015 Definitief BD5879.74064 VIIA Hammerfestweg 2 9723 JH Groningen

Nadere informatie

Inspectie rapport. Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo. Ing. B. Wortelboer

Inspectie rapport. Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo. Ing. B. Wortelboer Inspectie rapport Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo Ing. B. Wortelboer 28 mei 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Historische weging... 5 1.1. Opname binnenzijde voorhuis... 5 1.2. Opname

Nadere informatie

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Antiloopstraat 36 Breda 282.000,- K.K.

Makelaardij en Vastgoedontwikkeling. Antiloopstraat 36 Breda 282.000,- K.K. Antiloopstraat 36 Breda 282.000,- K.K. Inleiding SCHONCK, SCHUL Op zeer aansprekende locatie gelegen hoekwoning met garage, woonkamer, open keuken, 4 slaapkamers, gemoderniseerde badkamer en een tuin

Nadere informatie

Werkomschrijving verbouwingswerkzaamheden Bergse Linker Rottekade 148 te Rotterdam. Fam. Noorman Bergse Linker Rottekade 148 Rotterdam

Werkomschrijving verbouwingswerkzaamheden Bergse Linker Rottekade 148 te Rotterdam. Fam. Noorman Bergse Linker Rottekade 148 Rotterdam Werkomschrijving verbouwingswerkzaamheden Bergse Linker Rottekade 148 te Rotterdam Fam. Noorman Bergse Linker Rottekade 148 Rotterdam NR OMSCHRIJVING AANTAL EENHEID algemeen I Alle punten in overeenstemming

Nadere informatie

COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT

COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT COÖPERATIEF WONEN DE EENDRACHT Concept B &B RECREATIELOFT LOFT WONINGEN TUIN STEIGERWONINGEN Concept De Eendracht is een prachtig industrieel gebouw dat we willen transformeren naar Cooperatief woongebouw.

Nadere informatie