Succes in de digitale economie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Succes in de digitale economie"

Transcriptie

1 Succes in de digitale economie

2 Connectivity herdefinieert alles. Al decennia lang is het de drijvende kracht van onze innovaties. Vijftig jaar geleden begonnen we met het integreren van intelligentie in machines en het automatiseren van industriële processen. Het betekende een revolutie in fabricagemethoden. Twintig jaar geleden introduceerden we Open Protocol Ethernet op de werkvloer, een vooruitziend idee van onze eigenzinnige ingenieurs die alles op zijn kop zette. Vandaag lossen we de werkelijke belofte van Internet of Things in met onze EcoStruxure architectuur. Met behulp van connectivity verkrijgen we relevante data die we vervolgens omzetten in efficiëntere bedrijfsprocessen en slimme energiebesparing. - Jean-Pascal Tricoire, CEO

3 INHOUDSOPGAVE Life Is On De toekomst vraagt om connectivity Wat is EcoStruxure? Wat kan EcoStruxure voor uw bedrijf betekenen? Innovation at every Level Het EcoStruxure platform Van data naar actie Wat is de waarde van EcoStruxure?

4 Onze technologie staat voor Life Is On overal, voor iedereen, op elk moment. Schneider Electric maakt het leven veilig, betrouwbaar, efficiënt, duurzaam en verbonden. Life Is On TM wanneer het leven er zo uit ziet....

5 ENERGIZED + 50% energieverbruik in 2050 als gevolg van verstedelijking, industrialisatie en digitalisering 1 2x zoveel vraag naar energie in ,3 mld mensen hebben geen toegang tot een - betrouwbaar - electriciteitsnetwerk 3 EFFICIENT 3x efficiënter gebruik van energie om klimaatverandering tegen te gaan 82% van de gebouwen zijn niet energie zuinig % van het industriële energie verbruik is niet zuinig 5 CONNECTED 10x zoveel connected products in mld connected objecten in ALLES draait op software 1 IEA, WEO 2014, 2015, New Policies Scenario. 2 IEA, World Energy Outlook IEA, World Energy Outlook 2012, internal analysis. 4 Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), IEA 2014, 2015, Schneider Internal Analysis. 5 World Energy Outlook 2012, OECD / IEA, Internal Analysis. 6 Cisco, Internet World Statistics

6 De toekomst vraagt om connectivity

7 Wij hebben de kans mee te bouwen aan een nieuwe energiewereld... MEER ELEKTRISCH MEER GEDIGITALISEERD MEER GEDECARBONISEERD MEER GEDECENTRALISEERD 2x 10x 79% 70% zoveel groei van elektriciteit vergeleken bij de vraag naar energie in meer connected apparaten dan mensen in onbenut potentieel aan efficiënt energieverbruik in de infrastructuur, en meer dan de helft in de industrie 3 nieuwe capaciteitstoename door renewables in IEA, World Energy Outlook Cisco, Internet World Statistics 3 IEA, World Energy Outlook 2012, Internal Analysis 4 Bloomberg New Energy Finance

8 Vijf IoT trends Letterlijk opgevat is het Internet of Things (IoT) simpelweg het inter-netwerken van fysieke apparaten met als doel data te verzamelen en uit te wisselen via het internet protocol (IP). De werkelijke kracht en toepassingsmogelijkheden van IoT worden pas zichtbaar wanneer we dit combineren met vijf belangrijke technische bouwstenen die samen een geheel vormen. Deze versnellen onze mogelijkheid om OT- en IT-systemen te combineren.

9 MOBILITY CLOUD SENSING ANALYTICS CYBER SECURITY

10 Wat is EcoStruxure? APPS, ANALYTICS, SERVICES EDGE CONTROL CONNECTED PRODUCTS

11 IoT-oplossingen die bedrijfsprocessen efficiënter maken en energieverbruik verlagen. Met zijn architectuur en interoperationele technologieplatform brengt EcoStruxure energie, automatisering en software samen. Het levert toegevoegde waarde op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, efficiëntie, duurzaamheid en connectiviteit. EcoStruxure opent een nieuwe digitale wereld voor gebruikers in de belangrijkste eindmarkten en stelt ze in staat om te concurreren in de hedendaagse IoT-economie.

12 EcoStruxure for Building EcoStruxure for Industry EcoStruxure for Grid EcoStruxure for Data Center Wat kan EcoStruxure voor u betekenen?

13 EcoStruxure: één EcoStruxure architectuur voor vier eindmarkten met zes specialisaties op drie niveaus van innovatie Een veelzijdige architectuur EcoStruxure richt zich op eindmarkten waarin Schneider Electric tientallen jaren van diepgaande expertise en professionele vakervaring heeft opgedaan: gebouwen, datacentra, industrie en infrastructuur. In deze eindmarkten zorgen de drie niveaus van innovatie voor een volledige lot-integratie: verbonden producten, controle- en beheersoftware (edge control) en apps, analytics en services. Gebruikers kunnen deze oplossingen zowel lokaal als in de cloud integreren. Elk niveau heeft ingebouwde cyber security zodat u veilig in het digitale landschap kunt navigeren. Gespecialiseerde communities van ontwikkelaars Onze communities van ontwikkelaars, data-experts en hardware- en servicepartners creëren (deel-)oplossingen en toepassingen die u kunt gebruiken in elke combinatie van de innovatieniveaus.

14 70% Van sensor tot service; onze Innovation At Every Level aanpak creëert ongekende mogelijkheden om met IoT kosten te verlagen door energiebesparing en efficiëntere bedrijfsprocessen. De meerwaarde van EcoStruxure bestaat uit de integratie van mobility, sensing, cloud, analytics en cyber security. van de besluitvormers zien de bedrijfseconomische voordelen van IoT* *Schneider Electric IoT 2020 Business Report

15 EcoStruxure Architecture Eén EcoStruxure architectuur voor vier eindmarkten met zes specialisaties Building Data Center Industry Grid End-to-end Cyber Security Cloud and/or On-premise Apps, Analytics & Services Edge Control Connected Products EcoStruxure Building EcoStruxure Power EcoStruxure IT EcoStruxure Machine EcoStruxure Plant EcoStruxure Grid Connected Products: Internet of Things begint met de beste things. Tot onze eerste klas IoT-enabled producten behoren onder andere schakelaars, drives, UPS s, relais en sensoren. Deze slimme apparatuur maakt het mogelijk betere beslissingen te nemen. Edge Control: Onverwachte storingen die uw bedrijfsproces stilleggen, wilt u direct aanpakken. Controle over de apparaten aan de edge van het IoT-netwerk is daarom een must. Dit essentiële onderdeel van de architectuur zorgt voor real-time oplossingen, waardoor de veiligheid en uptime zijn gewaarborgd. Applications, Analytics en Services: Interoperabiliteit is noodzakelijk om de verschillende hardware en systemen te ondersteunen. In zowel gebouwen, datacentra, industrie als infrastructuur. EcoStruxure maakt hiermee een scala aan nieuwe toepassingen mogelijk in diverse computersystemen, analytics en services voor een naadloze integratie binnen uw bedrijf.

16 Het EcoStruxure platform Het platform is het technologische fundament van onze EcoStruxure architectuur. Deze is opgebouwd in drie niveaus: connected products, edge control, en apps, analytics & services.

17 Het EcoStruxure platform biedt een schaalbaar ontwerp en de aansturing van verbonden systemen met de zekerheid van eersteklas cybersecurity. We hebben dit ontwikkeld rondom drie functionaliteiten: Technologieën voor ingebouwde connectiviteit en intelligentie. Interoperable bouwstenen voor slimme bedrijfssystemen. Cloud infrastructuur voor digitale services.

18 Slimme processen op basis van real-time data De verschillende functionaliteiten van het EcoStruxure platform hebben één ding gemeen. Door IT en OT te verbinden, zorgt het platform ervoor dat u maximaal profiteert van beschikbare data. Het helpt hen om de beschikbare data te vertalen naar actiegerichte intelligentie en betere besluitvorming binnen hun bedrijfsprocessen. Door de wereld van energie, automatisering en software te integreren, maakt EcoStruxure de strategische belofte van IoT meer dan waar.

19 VERBIND VERZAMEL ANALYSEER ACTIE Verbind alles, van de kelder tot de hoogste etage. Bewaar belangrijke data op elk niveau, van sensor tot cloud. Zet data om in bruikbare informatie. Analyseer op basis van real-time informatie en bedrijfslogica. CLOSE THE LOOP

20 Wat is de waarde van EcoStruxure?

21 Met EcoStruxure ontwikkelen onze partners, onze klanten en wijzelf schaalbare en converged IT/OT-oplossingen, waarmee we de comibinatie van connectiviteit en data optimaal benutten Maximaliseer efficiënter energieverbruik en duurzaamheid door slimme systemen en real-time beslissingen, gebaseerd op data. Optimaliseer de beschikbaarheid en prestatie van assets door voorspellende analytics en proactief onderhoud. Productieve en winstgevende bedrijfsvoering dankzij verlaging van verspilling en het voorkomen van downtime. Online monitoring en proactief risico's verlagen door stimulaties en digitalisering door simulatie, situationeel bewustzijn en digitalisering. Bevorderen van innovatie door ontwikkeling en samenwerking met toonaangevende organisaties door ontwikkeling en samenwerking met toonaangevende organisaties en eersteklas technologieleiders technologie leiders.

22 EcoStruxure systemen zijn sinds 2007 geïmplementeerd dankzij onze systeem integrators

23 20 van de grootste olie- en gasbedrijven. 11 van de topmerken in Food & Beverage. 10 van de grootste elektriciteitsbedrijven ter wereld water en afvalwater bedrijven. 9 van de 10 grootste mijn-, metaal- en mineraalbedrijven. 1 op de 3 gebouwen gebruikt onze technologie. 3 van de 4 grootste hyper-scale cloud providers. 8 van de 10 grootste verpakkings machine- bouwers.

24 Meer weten? Ontdek EcoStruxure Het Industrial Internet of Things: een evolutie naar een slimme productie-onderneming. Voorspellend onderhoud voor gebouwen: een betere aanpak. Hoe de convergentie van IT en OT de ontwikkeling van het Smart Grid mogelijk maakt. Schneider Electric IoT 2020 Business Report. Schneider Electric Taurusavenue EK Hoofddorp Postbus LS Hoofddorp Netherlands Phone: +31 (0) Schneider Electric. All Rights Reserved. Schneider Electric Life Is On and EcoStruxure are trademarks and the property of Schneider Electric SE, its subsidiaries, and affiliated companies. All other trademarks are the property of their respective owners. LinkedIn, the LinkedIn logo, the IN logo, and InMail are registered trademarks or trademarks of LinkedIn Corporation and its affiliates in the United States and/or other countries _GMA-US

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017 Internet of Things in perspectief geplaatst Herman Tuininga Oktober 10, 2017 1 Achtergrond Meer dan 20 jaar ervaring in IoT 30 medewerkers IoT Lab Zwolle Connecting your things 2 IoT is een container begrip

Nadere informatie

EPLAN User group. Siemens in Nederland. Unrestricted Siemens Nederland N.V. 2015

EPLAN User group. Siemens in Nederland. Unrestricted Siemens Nederland N.V. 2015 EPLAN User group Siemens in Nederland siemens.nl Wereldwijde aanwezigheid Dicht bij de klant overal ter wereld 10,9 115.000 69 Omzet (in miljard ) 2 15% van wereldwijd totaal Werknemers 3 33 % van wereldwijd

Nadere informatie

HP SERVICE EDGE. Voor HP Latexprinters MEER ZEKERHEID VOOR MEER SUCCES

HP SERVICE EDGE. Voor HP Latexprinters MEER ZEKERHEID VOOR MEER SUCCES HP SERVICE EDGE MEER ZEKERHEID VOOR MEER SUCCES Voor HP Latexprinters Samenwerken aan het vergroten van uw concurrentievoorsprong ONTDEK DE VOORDELEN VAN INDUSTRY 4.0 Met de komst van de Vierde Industriële

Nadere informatie

Software Defined Datacenter Visie van Cisco. Erwin uit de Bos Datacenter Strategie Specialist NL euitdebo@cisco.com Versie: 5 februari 2015

Software Defined Datacenter Visie van Cisco. Erwin uit de Bos Datacenter Strategie Specialist NL euitdebo@cisco.com Versie: 5 februari 2015 Software Defined Datacenter Visie van Cisco Erwin uit de Bos Datacenter Strategie Specialist NL euitdebo@cisco.com Versie: 5 februari 2015 Tomorrow Starts Here. Make amazing things happen by connecting

Nadere informatie

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL WORLDWIDE MONITORING & CONTROL HOE ZORGT U VOOR PROACTIEVE ONDERHOUD EN SERVICE? 2 KANSEN EN BEDREIGINGEN VAN DEZE TIJD Globalisering: Digitalisering: Customization: Automatisering: Technologieën: Internationaal

Nadere informatie

Remote maintenance 4.0

Remote maintenance 4.0 Locatie A Locatie B Remote maintenance 4.0 Onderwerpen 1 2 Uitleg Remote maintenance 4.0 Verschillende manieren van Remote maintenance 3 Remote maintenance als een service 4 Twee voorbeelden van services

Nadere informatie

IoT in perspectief geplaatst. Herman Tuininga

IoT in perspectief geplaatst. Herman Tuininga IoT in perspectief geplaatst Herman Tuininga Achtergrond Technische & Marketing opleiding DGA vanaf 2001 Connecting your things Profiel bezoekers IoT conferentie 572 Aanmeldingen op 16 mei 19 Verschillende

Nadere informatie

Van gebouw automatisering naar slimme gebouwen, maar hoe creëer ik een digitaal plafond? Kevin Raaijmakers Peter Dijkstra Jeroen van Meel

Van gebouw automatisering naar slimme gebouwen, maar hoe creëer ik een digitaal plafond? Kevin Raaijmakers Peter Dijkstra Jeroen van Meel Van gebouw automatisering naar slimme gebouwen, maar hoe creëer ik een digitaal plafond? Kevin Raaijmakers Peter Dijkstra Jeroen van Meel 1 2 3 4 5 6 87,5% minder netspanningsaansluitingen PoE Power over

Nadere informatie

Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten. Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014

Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten. Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014 Internet of Things Businesskansen met slimme en internet-verbonden producten en diensten Joris Castermans Workshop Internet of Things 1-12-2014 Intro IoT IoT en business! I-real B.V.: H2g0 Real-time

Nadere informatie

Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen

Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen Inhoud Inleiding...3 End-to-end zicht op het netwerk...4 Realtime analytics van de netwerkperformance...5 Geautomatiseerde uitrol

Nadere informatie

Wijzigen voor bezorging. IT ontwikkeling in de logistiek van PostNL Erik Bootsma Value Chain

Wijzigen voor bezorging. IT ontwikkeling in de logistiek van PostNL Erik Bootsma Value Chain Wijzigen voor bezorging IT ontwikkeling in de logistiek van PostNL Erik Bootsma Value Chain 5-10-2017 2 Inhoud Introductie PostNL Waarom: Logistiek Service Provider concept Wat: Bezorgen wijzigen Hoe:

Nadere informatie

Ruil HP, Dell en IBM Servers en Chassis in via de Inruil (Trade-In) Promotie

Ruil HP, Dell en IBM Servers en Chassis in via de Inruil (Trade-In) Promotie Switch naar Cisco Unified Computing System Ruil HP, Dell en IBM Servers en Chassis in via de Inruil (Trade-In) Promotie Dat Cisco flinke meters maakt met de Unified Computing Propositie is inmiddels een

Nadere informatie

AUKE HYLARIDES. Senior Product Marketing Manager Exact Software 2015 EXACT INTERNET OF THINGS - AIM ROADSHOW

AUKE HYLARIDES. Senior Product Marketing Manager Exact Software 2015 EXACT INTERNET OF THINGS - AIM ROADSHOW AUKE HYLARIDES Senior Product Marketing Manager Exact Software Exciting times In 2020, het aantal mobiele gebruikers richting 6 miljard; Internet gebruikers richting 4.7 miljard² Effect van IoT op de wereld

Nadere informatie

Small Building Solution

Small Building Solution Small Building Solution for Buildings 05 maart 2015 Smart Building Congres https://www.youtube.com/watch?v=hl3wmduey8e Hannes Van Lijsebeth 1 Waarom een intelligent gebouw? 40% van alle energie ter wereld

Nadere informatie

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Wereldwijde veranderingen vereisen nieuwe manieren van denken en doen op het gebied van wereldwijde megatrends Demografische veranderingen Globale

Nadere informatie

Automatiseringsoplossing voor verpakkingsmachines. Verlaag uw kosten en time-to-market

Automatiseringsoplossing voor verpakkingsmachines. Verlaag uw kosten en time-to-market Automatiseringsoplossing voor verpakkingsmachines Verlaag uw kosten en time-to-market Eén partner voor een gezamenlijk doel Schneider Electric is een wereldwijde leider op het gebied van automatiseringsoplossingen

Nadere informatie

integrating your business

integrating your business integrating your business Codit is een IT expert in business integratie en levert wereldwijd diensten in consultancy, technologie en managed services. Door de integratie van een centraal technologisch

Nadere informatie

Remote maintenance 4.0

Remote maintenance 4.0 Locatie A Locatie B Remote maintenance 4.0 Onderwerpen 1 2 3 Uitleg Remote maintenance 4.0 Verschillende manieren van Remote maintenance Remote maintenance als een service 4 Twee voorbeelden van mogelijke

Nadere informatie

Welkom bij het Machinebouw event 20

Welkom bij het Machinebouw event 20 Welkom bij het Machinebouw event 20 Digitale revolutie Slimme en verbonden mechatronische systemen Robert Vincente Robert Vincente Machinebouw event 2018 1 Uitdagingen van de machinebouw industrie Speed

Nadere informatie

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw

Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw Transformatie naar een slimme, datagedreven tuinbouw de rol van onderzoek 19 oktober 2017, prof.dr.ir. Jack van der Vorst, lid concernraad Wageningen University & Research Wereldwijde uitdagingen land-

Nadere informatie

De impact van digitalisering in de waterwereld. Met ICT Group maximaal resultaat uit digitalisatie. smarter solutions

De impact van digitalisering in de waterwereld. Met ICT Group maximaal resultaat uit digitalisatie. smarter solutions De impact van digitalisering in de waterwereld Met ICT Group maximaal resultaat uit digitalisatie smarter solutions Digitaliseren met ICT Group ICT Group verzorgt sinds jaar en dag de automatisering van

Nadere informatie

Digitalisering transformeert industrieën, gemeenschappen en gebouwen. 2 november 2017 John Post, programmadirecteur digitalisering TSE

Digitalisering transformeert industrieën, gemeenschappen en gebouwen. 2 november 2017 John Post, programmadirecteur digitalisering TSE Digitalisering transformeert industrieën, gemeenschappen en gebouwen 2 november 2017 John Post, programmadirecteur digitalisering TSE Agenda Topsectoren, topsector energie Digitalisering in het energielandschap

Nadere informatie

Drie domeinen als basis voor onze toekomstige veiligheid De genoemde trends en game changers raken onze veiligheid. Enerzijds zijn het bedreigingen, anderzijds maken zij een veiliger Nederland mogelijk.

Nadere informatie

ASIS Benelux - VBN Nieuwjaarsbijeenkomst

ASIS Benelux - VBN Nieuwjaarsbijeenkomst 8 Februari 2018 @Natlab André Bos Business Development Manager Netherlands Petra Swinnen Business Development Manager Belux Even Voorstellen Over Sony Video Security driven by Bosch Visie van het Top

Nadere informatie

enabling your ambition

enabling your ambition Ctac: enabling your ambition Ambities helpen realiseren Als ondernemer of organisatie heeft u plannen voor de toekomst: groeien, een nog efficiënter bedrijfsvoering realiseren of nieuwe producten of diensten

Nadere informatie

Veilige en zekere. online backup met door NetApp gecertificeerde kwaliteit

Veilige en zekere. online backup met door NetApp gecertificeerde kwaliteit Veilige en zekere online backup met door NetApp gecertificeerde kwaliteit Backup zoals u nog nooit bent tegengekomen Ervaar de nieuwe dimensie van enterprisebackup: een online, centrale oplossing. Volledig

Nadere informatie

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD

BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD BIG DATA & ANALYTICS BIG DATA: OPSLAG IN DE CLOUD FLEXIBEL EN SCHAALBAAR BEHEER VAN ENORME HOEVEELHEDEN INFORMATIE IN GROTE ORGANISATIES EFFICIËNT EN SCHAALBAAR OMGAAN MET INFORMATIE-EXPLOSIE De hoeveelheid

Nadere informatie

Smart Energy Management (SEM) Wat data uit de woning kan bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving

Smart Energy Management (SEM) Wat data uit de woning kan bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving Smart Energy Management (SEM) Wat data uit de woning kan bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving ABB Electrification Products, Business Development Agenda Smart Energy Management ABB De

Nadere informatie

Leefbare steden. met connected lighting

Leefbare steden. met connected lighting Leefbare steden met connected lighting 3 Steden veranderen Uitdagingen voor leefbaarheid en veiligheid Steden kunnen druk en chaotisch zijn Maar de diversiteit maakt ze voor velen aantrekkelijk Feit:

Nadere informatie

Industry 4.0. Big Data: van shopfloor naar IT level MES/ERP: Trends & Technologieën. Advantech Europe Jim ten Broeke Business Development Manager IoT

Industry 4.0. Big Data: van shopfloor naar IT level MES/ERP: Trends & Technologieën. Advantech Europe Jim ten Broeke Business Development Manager IoT Industry 4.0 Big Data: van shopfloor naar IT level MES/ERP: Trends & Technologieën Advantech Europe Jim ten Broeke Business Development Manager IoT Internet of Things: de evolutie Vandaag, 2016, groeit

Nadere informatie

tot Bord Live Demo met aansluitend een Industrial Ethernet of hoe het IOT u echt kan helpen

tot Bord Live Demo met aansluitend een Industrial Ethernet of hoe het IOT u echt kan helpen Van Theorie Boer tot Bord Live Demo met aansluitend een of hoe het IOT u echt kan helpen Industrial Ethernet De inhoud van de lezing.. Wat ik u van onze marketing afdeling moet vertellen Waar we het niet

Nadere informatie

The Power of Off. Verbind elke lamp, overal.

The Power of Off. Verbind elke lamp, overal. The Power of Off Verbind elke lamp, overal. Over Chess Wij hebben het onze missie gemaakt om elke lamp, op elke locatie, draadloos te verbinden. Als ingenieurs in hart en nieren geloven wij dat technologie

Nadere informatie

IO-Link : de industriële communicatiestandaard. IO-Link Group Belgium stelt voor

IO-Link : de industriële communicatiestandaard. IO-Link Group Belgium stelt voor IO-Link : de industriële communicatiestandaard IO-Link Group Belgium stelt voor Trends in production & automation Industry 4.0 digitizes the entire industrial value chain R&D Supplier Procurement Production

Nadere informatie

Verhoogt RENDEMENT op testen. Vermindert handmatige inspanning voor PERSONALISATIE. Stelt CROSS-SELLING-mogelijkheden vast

Verhoogt RENDEMENT op testen. Vermindert handmatige inspanning voor PERSONALISATIE. Stelt CROSS-SELLING-mogelijkheden vast Personalisatie dankzij kunstmatige intelligentie. Swisscom verhoogt de snelheid en het rendement op testen door middel van machine learning en. Met introduceren we snelheid en intelligentie in onze digitale

Nadere informatie

Sammode Smart Lighting Concept

Sammode Smart Lighting Concept Sammode Smart Lighting Concept Het Sammode Smart Lighting Concept is opgebouwd uit zeer duurzame armaturen, die voorzien zijn van slimme lichtbesturingscomponenten zoals actuatoren (controllers en LEDdrivers)

Nadere informatie

IT-GIDS VOOR DE ZORG

IT-GIDS VOOR DE ZORG IT-GIDS VOOR DE ZORG IT als drijvende kracht achter betere zorgverlening Wij hoeven u niet uit te leggen dat achter de beste zorg een hele organisatie schuilt. Digitalisering heeft de manier van werken

Nadere informatie

5 Trends uit de Digitale Wereld

5 Trends uit de Digitale Wereld Jong Ondernemen Start-up Event 5 Trends uit de Digitale Wereld Maarten Geerts AT&T October 2018 2018 AT&T Intellectual Property. All rights reserved. AT&T, Globe logo, Mobilizing Your World and DIRECTV

Nadere informatie

Samen, slim. De koers van DWA. en snel

Samen, slim. De koers van DWA. en snel Samen, slim De koers van DWA en snel Samen, slim en snel De koers van DWA Wie onze kinderen en kleinkinderen een gezonde toekomst gunt, heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. In rap tempo worden door

Nadere informatie

Kwaliteit, innovatie en ICT-expertise in dienst van uw business

Kwaliteit, innovatie en ICT-expertise in dienst van uw business Kwaliteit, innovatie en ICT-expertise in dienst van uw business OVER DE NRB GROEP 30 JAAR 1987-2017 317 M. OMZET +2.000 MEDEWERKERS... 5,6% EBIT ONZE KLANTEN: PRIVATE & PUBLIEKE ORGANISATIES IN DE TOP

Nadere informatie

byneuron IoT cloudplatform Building management & IoT solutions

byneuron IoT cloudplatform Building management & IoT solutions byneuron IoT cloudplatform Building management & IoT solutions DENK JE ERAAN JE EIGEN IOT-PLATFORM TE BOUWEN? BEZINT EER GE BEGINT! Het bouwen van een performant Internet of Things-platform vraagt een

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Hoofdstuk 1. ENGIE & Digitalisering. Hoofdstuk 2. Digital Energy Solutions. Hoofdstuk 3. SDS Energy Cloud

INHOUDSOPGAVE. Hoofdstuk 1. ENGIE & Digitalisering. Hoofdstuk 2. Digital Energy Solutions. Hoofdstuk 3. SDS Energy Cloud INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 ENGIE & Digitalisering Digital Energy Solutions SDS Energy Cloud Hoofdstuk 1 ENGIE & Digitalisering ENGIE wereldwijd Activiteiten en kengetallen Topspeler

Nadere informatie

De geïntegreerde architectuur van Informatie- en Operationele Techniek. Jurg Bremmer (sr. Consultant - )

De geïntegreerde architectuur van Informatie- en Operationele Techniek. Jurg Bremmer (sr. Consultant - ) De geïntegreerde architectuur van Informatie- en Operationele Techniek Jurg Bremmer (sr. Consultant - ) Welkom Agenda Introductie Informatie architectuur Voorbeelden Aanpak Discussie Jurg Bremmer sr. Consultant

Nadere informatie

De convergentie naar gemak. Hans Bos, Microsoft @hansbos, hans.bos@microsoft.com

De convergentie naar gemak. Hans Bos, Microsoft @hansbos, hans.bos@microsoft.com De convergentie naar gemak Hans Bos, Microsoft @hansbos, hans.bos@microsoft.com ge mak (het; o) 1. kalmte, bedaardheid: iem. op zijn gemak stellen kalm laten worden 2. het vermogen iets zonder moeite te

Nadere informatie

Smart Industry 4.0. Edwin van Rensch/Eric Megens

Smart Industry 4.0. Edwin van Rensch/Eric Megens Smart Industry 4.0 Edwin van Rensch/Eric Megens Agenda o Introductie Hotraco Group o Introductie Smart Industry 4.0 o Data model Hotraco Product improvement Remote service Benchmark Additional service

Nadere informatie

Het Internet of Things

Het Internet of Things Het Internet of Things De afgelopen jaren wordt de term Internet of Things (IoT) vaak gebruikt als dé nieuwe ontwikkeling die in bijna elk aspect van ons leven een grote rol gaat spelen. Waar mensen vaak

Nadere informatie

Oracle PaaS en IaaS Public Cloud Services P I L L A R - D O C U M E N T A T I E J U L I

Oracle PaaS en IaaS Public Cloud Services P I L L A R - D O C U M E N T A T I E J U L I Oracle PaaS en IaaS Public Cloud Services P I L L A R - D O C U M E N T A T I E J U L I 2 0 1 6 Inhoudsopgave Scope 1 Oracle Cloud Service Level Objective Policy: Beoogde uptime 1 Oracle Cloud Security

Nadere informatie

HP SERVICE EDGE. HP PageWide Industrial kartonnen verpakkingsoplossingen MEER ZEKERHEID VOOR MEER SUCCES

HP SERVICE EDGE. HP PageWide Industrial kartonnen verpakkingsoplossingen MEER ZEKERHEID VOOR MEER SUCCES HP SERVICE EDGE Voor MEER ZEKERHEID VOOR MEER SUCCES HP PageWide Industrial kartonnen verpakkingsoplossingen Samenwerken aan het vereenvoudigen van uw digitale transformatie ONTDEK DE VOORDELEN VAN INDUSTRY

Nadere informatie

De kracht van eenvoud en efficiëntie. Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet

De kracht van eenvoud en efficiëntie. Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet De kracht van eenvoud en efficiëntie Hoe Software Defined Storage uw resources effectief inzet Inhoud Zet u uw huidige storage resources wel optimaal in? 03 Beter management van storage en data 04 Data

Nadere informatie

09-10-2015. KPN Internet of Things LoRa en M2M

09-10-2015. KPN Internet of Things LoRa en M2M 09-10-2015 KPN Internet of Things LoRa en M2M The device revolution Van traditionele telefonie naar Internet of Things 50 40 20 jaar 50 miljard apparaten 30 20 10 100 jaar 1 miljard connected woningen

Nadere informatie

Investment Management. De COO-agenda

Investment Management. De COO-agenda Investment Management De COO-agenda Vijf thema s 1) Markt 2) Wet- en regelgeving 3 5) Rol van de COO 5 3) Operations 4) Technologie 2012 KPMG Accountants N.V., registered with the trade register in the

Nadere informatie

DRIVING THE BUSINESS CASE OF IoT

DRIVING THE BUSINESS CASE OF IoT I28NSEPTEMBER T E R T2017 H E 3DTMAKERS H I NZONE G S HAARLEM 2017 DRIVING THE BUSINESS CASE OF IoT Initiated, organized and powered by: What s next. INTERTHETHINGS.COM Het volgende decennium gaat over

Nadere informatie

Internet of Things. Ontwikkelen van nieuwe business met slimme en internet-verbonden producten en diensten

Internet of Things. Ontwikkelen van nieuwe business met slimme en internet-verbonden producten en diensten Internet of Things Ontwikkelen van nieuwe business met slimme en internet-verbonden producten en diensten Joris Castermans 7 juli 2014 Korte definitie IoT: Netwerk van slimme communicerende objecten Waarom

Nadere informatie

geheimen waarmee u succes kunt hebben met analyse

geheimen waarmee u succes kunt hebben met analyse geheimen waarmee u succes kunt hebben met analyse Tegenwoordig maakt bijna elke organisatie gebruik van analyses. Maar niet bij elke organisatie levert de analyse op wat het zou kunnen opleveren. Hoe kunt

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

Goedkoper, beter en duurzamer produceren met Smart Manufacturing

Goedkoper, beter en duurzamer produceren met Smart Manufacturing Goedkoper, beter en duurzamer produceren met Smart Manufacturing Even voorstellen Pim Berends, 1963 Business Consultant, ICT Automatisering. > 25 jaar ervaring in de industriële automatisering. MES scans

Nadere informatie

Production technology & mechatronics. Bedrijfsgroep Industrial Automation

Production technology & mechatronics. Bedrijfsgroep Industrial Automation Production technology & mechatronics Bedrijfsgroep Industrial Automation 4 Vlaanderen Wallonië Brussel Beleidscellen 14 Business Communities 1700 leden ICT Building Technology Contracting Materials Technology

Nadere informatie

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers

End-note. Sven Noomen Wouter Heutmekers End-note Sven Noomen Wouter Heutmekers 2 Ok, en morgenvroeg? Voorstellen 25111978 14 8 4 6 23 25031981 12 3 1 1339 3 Think BIG Act SMALL 2011 Scale FAST 4 5 6 Visie & strategie Strategie Ondersteuning

Nadere informatie

Smart Industry Event KPN ervaringen Fokker 4.0 project en next steps

Smart Industry Event KPN ervaringen Fokker 4.0 project en next steps Smart Industry Event KPN ervaringen Fokker 4.0 project en next steps 4 februari 2016 Theater Orpheus - Apeldoorn 1 Agenda Introductie Smart Industry Ervaringen Smart Factory project Fokker 4.0 Aanpak Smart

Nadere informatie

Factsheet Enterprise Mobility

Factsheet Enterprise Mobility Factsheet Enterprise Mobility www.vxcompany.com Informatie willen we overal, altijd en op elk device beschikbaar hebben. Privé, maar zeker ook zakelijk. Met het gebruik van mobile devices zoals smartphones

Nadere informatie

Smart data op de werkvloer. Data op het juiste moment, voor de juiste persoon, op de juiste plek

Smart data op de werkvloer. Data op het juiste moment, voor de juiste persoon, op de juiste plek Smart data op de werkvloer Data op het juiste moment, voor de juiste persoon, op de juiste plek Huidige situaties Traditioneel network Andere opzet Mobiele oplossingen Remote Maintenance Augmented Reality

Nadere informatie

De Yokogawa visie op veilige, beveiligde en betrouwbare assets

De Yokogawa visie op veilige, beveiligde en betrouwbare assets LIFE CYCLE MANAGEMENT De Yokogawa visie op veilige, beveiligde en betrouwbare assets John Hoksbergen Service Consultant 5 Oktober 2018 Introductie Waarom zijn wij hier? Wat is de probleemstelling? Productie

Nadere informatie

Big Data; de nieuwe brandstof voor innovatie

Big Data; de nieuwe brandstof voor innovatie Big Data; de nieuwe brandstof voor innovatie Ivo Römgens Dennie van den Biggelaar T. +31 (0)6 13 11 05 48 T. +31 (0)6 12 23 66 67 E. ivo.romgens@cofely-gdfsuez.nl E. dennie@building-blocks.nl Visie Cofely

Nadere informatie

Uw energieverdeelsysteem eenvoudig aansluiten op elk gebouwbeheersysteem

Uw energieverdeelsysteem eenvoudig aansluiten op elk gebouwbeheersysteem Uw energieverdeelsysteem eenvoudig aansluiten op elk gebouwbeheersysteem Volledige controle over uw installatie met Acti 9 communicatiesysteem 100% exclusief bij Schneider Electric Acti 9: De efficiëntie

Nadere informatie

Smar t Buildings met behulp van Azure IoT

Smar t Buildings met behulp van Azure IoT Smart Buildings met behulp van Azure IoT W A Z U G 3 1 m e i R e m c o P l o e g C l o u d S o l u t i o n A r c h i t e c t S a n d e r B o s m a n C l o u d S o l u t i o n A r c h i t e c t SLIMME GEBOUWEN

Nadere informatie

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA

Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA Business Workflow innovaties in SAP S/4 HANA Op dit moment vindt er wereldwijd een technologie gebaseerde bedrijfsrevolutie plaats die op het eerste gezicht geen grenzen kent. Met zeer grote snelheid worden

Nadere informatie

SMART SUSTAINABLE BUILDINGS NEED SMART PLATFORMS

SMART SUSTAINABLE BUILDINGS NEED SMART PLATFORMS SMART SUSTAINABLE BUILDINGS NEED SMART PLATFORMS IoT technology that transforms the market for building automation and enables As-a-Service concepts SOLID IN W IRELESS Smart Building Design Model Als IoT

Nadere informatie

DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO

DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO DATAGEDREVEN INNOVATIE ALS STRATEGIE JOP ESMEIJER, TNO 1 Crossover Energie - Datagedreven Diensten 2 Crossover Energie - Datagedreven Diensten NIEUWE MANIEREN OM WAARDE TE CREËREN Advanced R&D: nieuwe

Nadere informatie

Achterhoek 2020 Tom van der Horst, TNO 28 januari 2015 1

Achterhoek 2020 Tom van der Horst, TNO 28 januari 2015 1 Achterhoek 2020 Tom van der Horst, TNO 28 januari 2015 1 Dutch industry fit for the future?! onze wereld verandert en dus ook onze industrie. met impact op economie en samenleving smart industry agenda

Nadere informatie

Ties Beekhuis ties.beekhuis@proact.nl IT INFRASTRUCTUUR ALS VOEDINGSBODEM VOOR UW BUSINESS

Ties Beekhuis ties.beekhuis@proact.nl IT INFRASTRUCTUUR ALS VOEDINGSBODEM VOOR UW BUSINESS Ties Beekhuis ties.beekhuis@proact.nl IT INFRASTRUCTUUR ALS VOEDINGSBODEM VOOR UW BUSINESS Rol van IT Evolutie virtualisatie Converged Infrastructuur Vendor oplossingen» VCE» EMC» NetApp» Cisco Automatiseren

Nadere informatie

Wat is Cloud? July 1, 2017 Allard Blankensteijn - 1

Wat is Cloud? July 1, 2017 Allard Blankensteijn - 1 Wat is Cloud? July 1, 2017 Allard Blankensteijn - 1 Het grote publiek associeert Cloud meestal met: July 1, 2017 Allard Blankensteijn - 2 Elektriciteit in de tweede helft van de 19 e eeuw Gevolg: Explosie

Nadere informatie

Slimme straatverlichting voor de stad van morgen

Slimme straatverlichting voor de stad van morgen Slimme straatverlichting voor de stad van morgen Organisatie van technologisch geïnspireerde bedrijven in België Aeronautics, Space, Security & Defence industries 1800 lidbedrijven in 6 industrieën Building,

Nadere informatie

WELKOM IN DE CONNECTED WERELD VAN NEDAP. Light management made easy.

WELKOM IN DE CONNECTED WERELD VAN NEDAP. Light management made easy. WELKOM IN DE CONNECTED WERELD VAN NEDAP Light management made easy DUURZAAMHEID ALS SLEUTEL TOT SUCCES Bedrijven met een sterke focus op duurzaamheid zijn simpelweg succesvoller. Duurzaamheid speelt niet

Nadere informatie

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services

Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services Factsheet E COMMERCE BEHEER Managed Services E COMMERCE BEHEER Managed Services We zorgen voor een gegarandeerd stabiel, snel en schaalbaar e-business platform. Efficiënt beheer is cruciaal voor de continuïteit

Nadere informatie

ConnectedLighting. Hoe Philips Connected Lighting gebouwen klaar maakt voor de toekomstige communicatie en informatie trends.

ConnectedLighting. Hoe Philips Connected Lighting gebouwen klaar maakt voor de toekomstige communicatie en informatie trends. ConnectedLighting Hoe Philips Connected Lighting gebouwen klaar maakt voor de toekomstige communicatie en informatie trends. Maarten Bax Philips Lighting Solutions- Indoor 22 oktober 2014 1 We levenin

Nadere informatie

Alfen Connect TM Stroomnetautomatisering

Alfen Connect TM Stroomnetautomatisering Alfen Connect TM Stroomnetautomatisering Alfen Connect Het stroomnet verbinden met het internet der dingen Al in 2008 begon Alfen met de levering van oplossingen voor stroomnetautomatisering (Alfen Connect)

Nadere informatie

Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt

Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt de markt 1 het IT-landschap is aan het veranderen De risico's en uitdagingen van computerservices in meerdere omgevingen moeten

Nadere informatie

JOB OPENING OPS ENGINEER

JOB OPENING OPS ENGINEER 2016 DatacenterNext All rights reserved Our Mission Wij zijn een On-Demand Technology Office die bedrijven helpt technologie te organiseren, zekeren en innoveren. Dit stelt onze klanten in staat, vertrouwende

Nadere informatie

Unified Access One Network One Policy One Management

Unified Access One Network One Policy One Management Unified Access One Network One Policy One Management Michel Schaalje Technisch Directeur Cisco Nederland 2012 Cisco and/or its affiliates. All rights reserved. One Policy ISE en AnyConnect One Management

Nadere informatie

Sietse Vis LoRa Business Specialist Board Member LoRa Alliance voor KPN

Sietse Vis LoRa Business Specialist Board Member LoRa Alliance voor KPN Een KANS of een BEDREIGING voor de Installatie branch Sietse Vis LoRa Business Specialist Board Member LoRa Alliance voor KPN 2G 3G 4G 5G 2G 3G 4G Internet of Things is er vandaag al. Luchtkwaliteit Fietsenstalling

Nadere informatie

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek

Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Light + Building 2014 wereldwijd de toonaangevende vakbeurs voor architectuur en techniek Presentatie door Maria Hasselman Director Brand Management Brussel, 12 November 2013 De economische en technologische

Nadere informatie

SD-WAN, de nieuwe IT- Infrastructuur. Een functionele en technische uitleg waarom SD-WAN zo populair is.

SD-WAN, de nieuwe IT- Infrastructuur. Een functionele en technische uitleg waarom SD-WAN zo populair is. SD-WAN, de nieuwe IT- Infrastructuur Een functionele en technische uitleg waarom SD-WAN zo populair is. 01 Waarom SD-WAN Blz. 1 02 Uitleg SD-WAN Blz. 2 03 Functionaliteiten Blz. 3-4 04 Veilige toegang

Nadere informatie

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de TeleController

Controle over openbare verlichting. Altijd en overal met de TeleController Controle over openbare verlichting Altijd en overal met de TeleController 2 Met de TeleController van Ziut bedient u snel, betaalbaar en veilig iedere lichtmast op afstand Controle over openbare verlichting

Nadere informatie

Internet of Things (IoT) Carlo Schots Business development manager

Internet of Things (IoT) Carlo Schots Business development manager Internet of Things (IoT) Carlo Schots Business development manager Ordina BeLux +/- 600 PROFESSIO- NALS (GROUP: +2900) PART OF ORDINA GROUP BENELUX (euronext listed) PROFESSIONAL SERVICES, PROJECTS & OUTSOURCING

Nadere informatie

Because it s your business. De nieuwe professionele lijn van Gigaset: Gigaset pro.

Because it s your business. De nieuwe professionele lijn van Gigaset: Gigaset pro. Because it s your business. De nieuwe professionele lijn van Gigaset: Gigaset pro. Het werkt in uw voordeel. Gigaset pro verrijkt uw bedrijf. Communicatie van de experts. Gigaset is Europees marktleider

Nadere informatie

Ready Cities Guide. Maak uw stad toekomstbestendig Vodafone Power to you

Ready Cities Guide. Maak uw stad toekomstbestendig Vodafone Power to you Ready Cities Guide Maak uw stad toekomstbestendig Vodafone Power to you 2 Executive Summary Voor deze gids hebben we drie doelen onderzocht die nodig zijn om een stad toekomstbestendig te maken. De stad

Nadere informatie

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you

Reference case Atlas Copco. Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren. Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Vodafone Power to you Atlas Copco gebruikt Vodafone M2M om wereldwijd de klantondersteuning te verbeteren Atlas Copco

Nadere informatie

INTEGRATIE VAN IOT INFRASTRUCTUUR. LUXE OF NOODZAAK?

INTEGRATIE VAN IOT INFRASTRUCTUUR. LUXE OF NOODZAAK? BUSINESSCASE INTEGRATIE VAN IOT INFRASTRUCTUUR. LUXE OF NOODZAAK? GOED BEHEER VAN UW WONING OF KANTOORGEBOUW BEGINT MET EEN TOEKOMSTBESTENDIGE IOT-INFRASTRUCTUUR Er worden steeds meer slimme technieken

Nadere informatie

Microsoft Office professionals T R A I N I N G C O N S U L T I N G S E R V I C E S

Microsoft Office professionals T R A I N I N G C O N S U L T I N G S E R V I C E S Microsoft Office professionals T R A I N I N G C O N S U L T I N G S E R V I C E S Over ons Even voorstellen: wij zijn Office-DTC. DTC is de afkorting voor Digital Training & Consulting. Onze hoofdactiviteit

Nadere informatie

Huidige gebouwdata kan slimmer gebruikt worden dan je denkt. Erik Groen 12 Oktober 2017

Huidige gebouwdata kan slimmer gebruikt worden dan je denkt. Erik Groen 12 Oktober 2017 Huidige gebouwdata kan slimmer gebruikt worden dan je denkt Erik Groen 12 Oktober 2017 ENGIE Nederland Onze ambitie Wij spelen een leidende rol in de energietransitie. Als marktleider in duurzame technische

Nadere informatie

AAG-workshopdag voor FIZI

AAG-workshopdag voor FIZI AAG-workshopdag voor FIZI De toekomst van data en informatie in de zorg Het einde van Excel? 26 september 2018 Data - het nieuwe goud of olie Zorgorganisaties moeten willen slimmer worden sneller en beter

Nadere informatie

DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED

DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DE IT-OMGEVING VAN DE TOEKOMST STAP AF VAN DURE, BEHEERINTENSIEVE ADHOC-OPLOSSINGEN EN GA VOOR KOSTENBESPARENDE EENVOUD MET HYPER-CONVERGED POWERED BY Recent onderzoek toont

Nadere informatie

Betrouwbare verbindingen. De energietransitie volbrengen; voor elkaar, met elkaar

Betrouwbare verbindingen. De energietransitie volbrengen; voor elkaar, met elkaar Betrouwbare verbindingen De energietransitie volbrengen; voor elkaar, met elkaar Inhoudsopgave De energietransitie in kaart Betrouwbare verbindingen door de lucht Betrouwbare verbindingen onder de grond

Nadere informatie

Smart Lighting en Business Modellen. Han Bak Led Expo 2017

Smart Lighting en Business Modellen. Han Bak Led Expo 2017 Smart Lighting en Business Modellen Han Bak Led Expo 2017 Wat is het probleem? LED maakt een revolutie mogelijk Licht maken was een ambacht LED is commodity Prijzen dalen snel, kwaliteit uit China stijgt

Nadere informatie

Identity & Access Management & Cloud Computing

Identity & Access Management & Cloud Computing Identity & Access Management & Cloud Computing Emanuël van der Hulst Edwin Sturrus KPMG IT Advisory 11 juni 2015 Cloud Architect Alliance Introductie Emanuël van der Hulst RE CRISC KPMG IT Advisory Information

Nadere informatie

Onze ambitie Welvaart voor toekomstige generaties mogelijk maken

Onze ambitie Welvaart voor toekomstige generaties mogelijk maken Onze ambitie Welvaart voor toekomstige generaties mogelijk maken 2 Nieuwe technologie zorgt voor fundamentele veranderingen In tijden waarin technologie en de economie ons meer welvaart geven, streven

Nadere informatie

SMART SCHOOLS PROJECTOPROEP 2018

SMART SCHOOLS PROJECTOPROEP 2018 SMART EDUCATION @ SCHOOLS PROJECTOPROEP 2018 PUBLIC 9 maart 2018 OVERZICHT Imec Imec Smart Education Smart Education @ Schools Waarom? Wat? Wie? Budget Voorbeelden Aanvraagprocedure & evaluatiecriteria

Nadere informatie

Hoe blijft de repro relevant? Ed Hoogreef, Country Sales General Manager, Document Outsourcing Breukelen, 16 april 2014

Hoe blijft de repro relevant? Ed Hoogreef, Country Sales General Manager, Document Outsourcing Breukelen, 16 april 2014 Nieuwe generatie centrale document diensten Hoe blijft de repro relevant? Ed Hoogreef, Country Sales General Manager, Document Outsourcing Breukelen, 16 april 2014 Agenda Uitdagingen: waar ligt de toekomst

Nadere informatie

Wat hebben Cloud en Digitale Transformatie met elkaar te maken?

Wat hebben Cloud en Digitale Transformatie met elkaar te maken? Public Briefing / November 2017 Wat hebben Cloud en Digitale Transformatie met elkaar te maken? Nederlandse organisaties richten zich in toenemende mate op digitale transformatie. Maar wat is dat eigenlijk?

Nadere informatie

DICENTIS Conference System

DICENTIS Conference System DICENTIS Conference System White Paper: DICENTIS nl White Paper DICENTIS Conference System Inhoudsopgave nl 3 Inhoudsopgave 1 Samenvatting 4 2 De uitdaging: 5 3 De uitdaging beheersen: DICENTIS 6 4 Prestaties

Nadere informatie