investeren in agrarisch materieel zo bespaart u op bedrijfsmiddelen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "investeren in agrarisch materieel zo bespaart u op bedrijfsmiddelen"

Transcriptie

1 investeren in agrarisch materieel zo bespaart u op bedrijfsmiddelen De nieuwe werkelijkheid en de invloed hiervan op uw machinepark Januari 2016

2 colofon Algemene contactgegevens ABN AMRO Lease N.V. Vliegend Hertlaan KT Utrecht Postbus GD Utrecht Telefoon: Website: abnamrolease.nl Deze publicatie is een samenwerking van ABN AMRO Lease N.V. Fokko Jansma Equipment Specialist Telefoon: ABN AMRO Bank N.V. Martijn Leguijt Sector Analist Agrarisch en Food ABN AMRO Telefoon: Disclaimer De in deze publicatie neergelegde opvattingen zijn gebaseerd op door ABN AMRO Lease betrouwbaar geachte gegevens en informatie, die op zorgvuldige wijze in onze analyses en prognoses zijn verwerkt. Noch ABN AMRO Lease, noch functionarissen van ABN AMRO Lease dan wel door haar ingeschakelde derden kunnen aansprakelijk worden gesteld voor in deze publicatie eventueel aanwezige onjuistheden. De weergegeven opvattingen en prognoses houden niet meer in dan onze eigen visie en kunnen zonder nadere aankondiging worden gewijzigd. ABN AMRO Lease, januari 2016 Deze publicatie is alleen bedoeld voor eigen gebruik. Het gebruik van tekstdelen en/of cijfers is slechts toegestaan indien de bron duidelijk wordt vermeld. Verveelvoudiging en/of openbaarmaking van deze publicatie is niet toegestaan, behalve indien hiervoor vooraf schriftelijke toestemming voor is verkregen van ABN AMRO Lease. Teksten zijn afgesloten op 7 december 2015.

3 3 De afgelopen jaren heeft de economische crisis een beperkt effect op de agrarische sector gehad. Wel merken ondernemers steeds meer dat gebeurtenissen waar ook ter wereld in toenemende mate effect hebben op hun bedrijfsvoering. Opbrengstprijzen voor bijvoorbeeld melk of graan worden steeds vaker bepaald door vraag en aanbod buiten Nederland. En ook de prijsbewegingen van producten, zowel aan de opbrengsten- als aan de kostenkant, zijn heftiger dan in het verleden, mede door de afbouw van de Europese steunmaatregelen. Deze grotere volatiliteit maakt ondernemen in de agrarische sector uitdagender en vraagt van ondernemers een visie op de toekomst van de sector en hun bedrijf. sector heeft eigen dynamiek De volgende stap Efficiëntie, schaalvergroting en hoogwaardige bedrijfsvoering zijn voor Nederlandse agrarische bedrijven steeds belangrijker. Factoren zoals innovatie en aandacht voor duurzaam ondernemen spelen hierbij in toenemende mate een grote rol. Ook loonbedrijven groeien mee in de veranderende bedrijfsvoering van hun klanten. Mede hierdoor is er meer aandacht voor landbouwmechanisatie. Veel agrarische bedrijven hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in grond, nieuwe stallen of uitbreiding van opslagcapaciteit. Een volgende stap dient vaak nog gezet te worden: investeren in materieel dat past bij de (veranderde) bedrijfsvoering. Inzicht in kosten Op de langere termijn zijn de vooruitzichten voor de landbouwsector goed. Echter, de weg ernaartoe zal er de komende jaren nog grillig uitzien. De eerdergenoemde ontwikkelingen zorgen ervoor dat ondernemers in uw sector nog kritischer op kosten moeten letten om zo goed te kunnen anticiperen op toegenomen prijsschommelingen. Machinekosten zijn daar een belangrijk onderdeel van. Vaak ligt de focus op de aanschafprijs van een machine terwijl deze, afgezet tegen de totale kosten van het gebruik, een beperkt onderdeel uitmaken. In dit rapport kijken we met behulp van de Total Cost of Ownership (TCO) hoe u als ondernemer inzicht kunt krijgen in de kosten van een machine gedurende de hele gebruiksduur. En wat laat u dán meewegen bij het nemen van de investeringsbeslissing? Weet u wat de impact van schaalvergroting is met betrekking tot uw materieel?

4 4 Grotere bedrijven, intensiever machinegebruik. inzicht is de basis voor elke investering De toegenomen omvang van agrarische bedrijven, heeft zijn weerslag op het gebruik van bedrijfsmiddelen. Daarbij leiden slimmere technieken ten gunste van de productiviteit tot een intensiever gebruik van machines. Dit heeft zowel effect op het aantal manuren als op de levensduur van het materieel. Doordat materieel in toenemende mate multi-inzetbaar wordt en de draaiuren per jaar per bedrijfsmiddel hoger liggen, is de economische levensduur eerder verstreken. Het belang van mechanisering van uw bedrijf heeft namelijk als effect dat de gevolgen van onvoorziene stilstand van machines groter zijn. Deze ontwikkelingen kunnen ertoe leiden dat u zichzelf de vraag moet stellen: past het tempo waarin ik mijn machines vervang nog bij mijn bedrijfsvoering? Intensiever gebruik Voorheen werden, in bijvoorbeeld de melkveehouderij, machines doorgaans 500 tot 800 draaiuren per jaar gebruikt. In 10 jaar tijd zijn dat draaiuren. U kon toen gerust in 10 jaar afschrijven. Tegenwoordig ligt het gebruik van machines tussen de en draaiuren per jaar, wat neerkomt op 30% meer uren. Dus is het belangrijk meer aandacht te hebben voor: slijtage reparatie en preventief, dan wel frequenter onderhoud aangepaste afschrijvingen De geavanceerde technieken, het intensievere gebruik en de daarmee gepaard gaande hogere kosten voor onderhoud en reparatie, vragen om een pro-actief beheer van uw machinepark. Het is daarom meer dan ooit van belang een goed meerjarenplan ten aanzien van uw materieelbeheer te hebben.

5 5 Inzicht is de basis voor elke investering Er is een essentieel andere vervangingskalender op uw materieel van toepassing dan een paar jaar geleden. Besparen op bedrijfsmiddelen door inzicht in uw Total Cost of Ownership Om goede investeringskeuzes te maken is inzicht in uw kosten belangrijk. Een belangrijk hulpmiddel bij het maken van dergelijke keuzes, is het helder krijgen van uw Total Cost of Ownership (TCO). De TCO is een benaderingswijze die alle kosten gerelateerd aan de aanschaf en het gebruik van bedrijfsmiddelen inzichtelijk maakt. Met inzicht in uw TCO kunt u: Bepalen of een investering economisch rendabel is door de totale kosten in kaart te brengen en af te zetten tegen de opbrengsten van de investering. Verschillende investeringen vergelijken door te kijken naar alle kosten tijdens de economische levensduur in plaats van slechts naar de aanschafkosten. Met dit inzicht wordt u zich bewust van de werkelijke kosten per draaiuur. En met het helder krijgen van uw TCO, kunt u mogelijk besparen op uw bedrijfsmiddelen. Zo kunt u uw bedrijfsvoering nog verder professionaliseren. Hoe werkt de Total Cost of Ownership? In de diagram hieronder staat een voorbeeld van de TCO van een tractor (140 pk) zoals gebruikt in de melkveehouderij of de akkerbouw. De totale kosten gedurende de gebruiksduur van de machine bestaan uit verschillende elementen. Elk element is weergegeven als een percentage van de kosten per draaiuur. Grote kostenposten in het voorbeeld zijn loonkosten (50%), investering in de machine (17%), brandstofkosten (12%) en slijtdelen (10%). Hoe de verdeling van de kosten voor u precies uitkomt, hangt af van een aantal factoren. En dan kan het best wat uitmaken of u een oude machine heeft die is afgeschreven maar nog inzetbaar is of dat u een nieuwe machine heeft staan die aan alle huidige vereisten voldoet. In het voorbeeld hieronder gebruiken we van de volgende uitgangspunten: Kosten per draaiuur* Uitgangspunten Aanschafkosten: Economische levensduur: 12 jaar Restwaarde: 28% Verzekeringspremie: 1,60% Loonkosten arbeidskracht per jaar: Brandstofverbruik: 9 liter per draaiuur Brandstofkosten: 1,10 per liter Rente: 3% Draaiuren per jaar: 500 Totaal aantal draaiuren: Slijtdelen verbruik: % 3% 5% 10% 17% 50% 12% Elementen Investering machine (aanschafprijs - restwaarde) Brandstofkosten Loonkosten Onderhoud en reparatie Verzekering Rente kosten Slijtdelen * Aan dit fictieve rekenvoorbeeld kunnen geen rechten ontleend worden. Bij de berekening van de loonkosten is rekening gehouden met een arbeidskracht die ook andere werkzaamheden verricht dan gemechaniseerde activiteiten. Deze TCO-berekening is gebaseerd op 100% financiering van de aanschaf van de tractor.

6 6 Inzicht is de basis voor elke investering Wat werkt voor uw bedrijf? Wie inzicht heeft in zijn totale kosten kan precies zien op welke onderdelen eventueel bespaard kan worden. Zo valt op dat de aanschafkosten in het gebruikte voorbeeld slechts 17% vormen van de totale kostprijs. En hoeveel zin heeft het om uit besparingsoverwegingen al het onderhoud en de reparaties zelf te doen als dit maar 3% uitmaakt van een draaiuur? Dan kunt u in de meeste gevallen misschien beter besparen op brandstof of op loonkosten. Een tractor die minder diesel per draaiuur verbruikt, levert dan al snel een hogere besparing op. Belangrijk is wel dat u rekening houdt met uw type bedrijfsvoering: verdient u uw geld met uw machines? Of verdient u uw geld juist met behulp van machines? Een belangrijke vraag voor het kunnen berekenen van uw TCO is: Verdient u uw geld met uw machines of verdient u uw geld met behulp van uw machines?

7 7 De belangrijkste variabelen uitgelicht. kosten per draaiuur verlagen Brandstofkosten Zoals in het voorbeeld is weergegeven, is brandstof een substantieel onderdeel van de kostprijs per draaiuur. Brandstofkosten bewegen sterk mee met factoren waar u enerzijds geen invloed op kan uitoefenen en waar u anderzijds wel degelijk sturing aan kunt geven. Grofweg 1/8 e van de kosten per draaiuur komt voor rekening van brandstof. De hoogte van brandstofkosten is deels afhankelijk van externe factoren. Zo wordt er sinds 1 januari 2013 één enkel accijnstarief voor diesel gehanteerd. Tot deze datum konden ondernemers nog volop profiteren van rode diesel waarop een laagbelast tarief gold. Met het schrappen van die regeling is de accijns voor niet gekentekende voertuigen en werkmaterieel in één klap met 18 cent per liter gestegen. Een andere factor die van invloed is op het onderdeel brandstofkosten, is de fluctuerende olieprijs. Flinke besparing Het grote aandeel van brandstofkosten in de TCO daagt de ondernemer uit om juist daar naar besparingen te zoeken. Een niet onbelangrijke bijdrage aan het verlagen van uw kosten, is het bijscholen van uzelf en/of uw medewerkers. Met een project als Het Nieuwe Draaien, gericht op het slimmer bedienen van landbouwmachines en grondverzetmachines, zijn flinke besparingen mogelijk. Daarnaast kunt u overwegen om te investeren in een nieuwe machine. Een machine die per draaiuur minder diesel verbruikt omdat deze gebruik maakt van nieuwe technieken en brandstofbesparende opties, kan zeker voordeliger zijn. Maar wat als u een prima functionerende oude machine heeft die volledig is afgeschreven en waarvan het onderhoud volledig in eigen huis of bij een mechanisatiebedrijf gebeurt? Op het eerste gezicht lijkt het voordelig om deze machine te blijven gebruiken. Maar is dit ook zo? Rekenvoorbeeld brandstofverbruik Het brandstofverbruik bepaalt gemiddeld 12% van de totale kosten per draaiuur. Dit is vooral voor loonbedrijven een belangrijke afweging. De totale kosten per draaiuur kunnen variëren tussen de 5-30, afhankelijk van het type machine. Door kritisch naar uw materieel te kijken, kunt u flink besparen. Zo kan het inruilen van een oude tractor door een tractor met hetzelfde vermogen u in 10 jaar tijd, ,- schelen. Als uw oude tractor 9 liter per uur verbruikt, komt dat bij draaiuren neer op liter. Een nieuwe tractor verbruikt 7,5 liter per uur, wat neerkomt op liter. Dit scheelt liter. Vermenigvuldigd met de huidige prijs voor brandstof van 1,10, levert dit een jaarlijkse besparing van 1.650,- op.

8 8 Kosten per draaiuur verlagen Aanschafkosten Tegenover de eventuele winst door brandstofbesparingen, staat de forse stijging van de aanschafprijs van veel machines. Dit is deels veroorzaakt door de toegenomen capaciteit van machines en deels een gevolg van de nieuwe Europese emissie-eisen voor Non Road Mobile Machinery en de daarmee gepaard gaande introductie van roetfilters en het gebruik van AdBlue. Grotere en complexere machines, met meer vermogen, zijn nu eenmaal duurder. De nieuwprijs voor een zelfrijdende maishakselaar kan oplopen tot meer dan ,-. Maar de economische levensduur van het object is ook langer dan vergelijkbare machines van een aantal jaren terug. Investeren in nieuw materieel kan er daarnaast voor zorgen dat onvoorziene stilstand minder vaak voorkomt. Want heeft u inzicht in de kosten van onvoorziene stilstand? Heeft dit invloed op uw productie? En wat betekent dat voor de kwaliteit van uw product? Het is van belang dat u zichzelf dergelijke vragen stelt bij het verkrijgen van grip op uw kosten. Loonkosten In Nederland zijn de loonkosten relatief hoog. Daar zal niet snel verandering in komen. Toch heeft u de mogelijkheid deze gunstig te beïnvloeden. Dankzij verregaande automatisering en technologische ontwikkelingen, is er een trend waarneembaar met betrekking tot de inzet van (externe) mankracht. Door de gegroeide omvang van agrarische bedrijven, het toegenomen gebruik van materieel en de stijgende mechanisatiegraad, rijst nu de logische vraag: ga ik werkzaamheden zelf doen of ga ik het uitbesteden? Een nieuwe machine (vervangend of uitbreidend) kan namelijk ook zorgen voor lagere loonkosten. Dit vraagt een hogere initiële investering, maar deze verdient zichzelf snel terug doordat u minder manuren nodig heeft om hetzelfde werk gedaan te krijgen. Met de hoge loonkosten in Nederland kan dit u al snel besparing opleveren en daarmee uw concurrerend vermogen verbeteren. Onderhoud en verzekering De kosten voor slijtage, reparatie, onderhoud en verzekering zijn als afzonderlijke kostenposten relatief klein, maar samen genomen vertegenwoordigen ze een aanzienlijk deel van uw TCO. Nieuw materieel zorgt voor lagere onderhoudskosten en kan leiden tot lagere verzekeringslasten. Besparen op vervanging van onderdelen kan ook door een (opfris) cursus te volgen, waardoor slijtage van gangbare slijtdelen, zoals banden, tanden en messen, beperkt blijft. Een keerzijde van de komst van nieuwe, betrouwbare technieken is dat de kosten vaak hoger zijn als er wél een defect optreedt. Deze verhoogde kosten zijn niet alleen een gevolg van de veelal duurdere onderdelen van deze complexere technieken, maar ook van de hogere technische kennis en speciaal gereedschap die vereist zijn om dergelijke machines te kunnen repareren. Tijdig preventief onderhoud kan onvoorziene stilstand voorkomen. Grip op de kosten De afgelopen jaren lag de focus binnen de agrarische sector veelal op groei. De toegenomen bedrijfsomvang en de technologische ontwikkelingen hebben eraan bijgedragen dat Nederland bekend staat om haar krachtige agri-complex. U als ondernemer bent daar ook onderdeel van. Het is tijd voor de volgende stap: het krijgen van grip op de kosten, ook op dat van uw materieel. Door deze kosten inzichtelijk te maken, kunt u weloverwogen besluiten maken ten aanzien van uw bedrijfsvoering. En hier helpen wij u graag bij. Door onze gedegen sectorkennis en gedetailleerde kennis over lease en bedrijfsmiddelen, kunnen wij u optimaal adviseren bij het maken van investeringsbeslissingen.

9 9 hoe kunnen wij u helpen? ABN AMRO Lease onderscheidt twee typen bedrijfsmiddelen in de manier waarop wij naar financiering in de agrarische sector kijken: machines die 365 dagen per jaar ingezet worden en bedrijfsmiddelen die meer seizoensmatig ingezet worden. Wat beide typen karakteriseert is het belang van up-time. Zo kan een melkveehouder zich bijvoorbeeld geen stilstand veroorloven. En tijdens bijvoorbeeld een aardappeloogst, moet het materieel ook optimaal functioneren. Maar is de financiering van uw materieel wel afgestemd op de toegenomen gebruiksintensiteit? Wat kan leasen u brengen? Door schommelingen in de opbrengstprijzen van uw producten of door toename van kosten door bijvoorbeeld de afschaffing van rode diesel, wordt u gedwongen continu kritisch te zijn op uw kosten. Wij kunnen u helpen bij het maken van een goede financiële planning, als het gaat om de kosten van uw materieel. Het grote voordeel van lease is namelijk dat u uw investering koppelt aan uw cash flow. De flexibiliteit van lease ligt besloten in allerlei variaties in de looptijd van het contract en in de wijze waarop de financieringslasten kunnen worden verdeeld over die looptijd. Hierdoor spreidt u de kosten van de investering en behoudt u uw liquiditeitspositie. Zo is er speciaal voor de agrarische sector: Seizoensgebonden facturatie Combinaties financieren (bijvoorbeeld een tractor in combinatie met het werktuig) kan in één leasecontract Budgetteerbare leasetermijnen (dus afschrijving na bijvoorbeeld ontvangst melkgeld) 100% financiering van het bedrijfsmiddel, waardoor uw werkkapitaal beschikbaar blijft voor andere zaken Financiering van (jong) gebruikte machines Sale & Lease back (verkoop van reeds in eigendom zijnde bedrijfsmiddelen om ze daarna terug te leasen)

10 10 Hoe kunnen wij u helpen? Financiering direct gekoppeld aan het bedrijfsmiddel Bij leasen is de financiering direct gekoppeld aan de machine, waardoor 100% financiering mogelijk is. Toekomstbestendig ondernemen wordt ondersteund omdat de financiering niet afhankelijk is van korte termijn ontwikkelingen, zoals een fluctuerende rentestand of onzekerheid over de beschikbaarheid van bancair krediet. Leasing sluit aan bij de trend naar off-balance financiering: bij nieuwe generaties ondernemers heeft het bezit van bedrijfsmiddelen geen prioriteit; het gaat om de beschikbaarheid. Bent u echter liever zelf juridisch eigenaar van het te financieren bedrijfsmiddel? Dat kan ook! Flexibiliteit Flexibiliteit is het voornaamste kenmerk van lease. Gezien de grote variatie aan leasevormen is het zonder meer mogelijk een passende financieringsoplossing te bieden die naadloos aansluit bij de karakteristieken van uw onderneming. Bij financiële lease bent u als ondernemer economisch eigenaar, terwijl de leasemaatschappij juridisch eigenaar is. Bij deze leasevorm staat de waarde van het bedrijfsmiddel bij uw onderneming op de balans en kunt u er ook op afschrijven. Bij operationele lease staat het bedrijfsmiddel bij de leasemaatschappij op de balans (off-balance financiering). Doordat hierdoor balansverkorting optreedt, zijn betere balansverhoudingen mogelijk en loopt u geen risico op waardevermindering van de bedrijfsmiddelen. Het grote voordeel van lease is dat u uw werkkapitaal niet hoeft aan te spreken. Hierdoor blijft het beschikbaar voor verdere ontwikkeling van uw bedrijf. De financiering is afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. U betaalt in vaste maandelijkse termijnen. Bovendien kan lease fiscaal aantrekkelijk zijn. Kortom, als u als ondernemer geen eigen kapitaal kunt of wilt vrijmaken voor de aanschaf van een nieuwe machine, is financiering door middel van lease een goede optie. U spreekt uw werkkapitaal niet aan terwijl u toch een (her)investering doet in uw materieel. Partners in business ABN AMRO Lease onderscheidt zich in de markt door de combinatie van gedegen sectorkennis met gedetailleerde kennis over lease en bedrijfsmiddelen. Onze adviseurs kennen de agrarische sector en de machines die u gebruikt. Samen met u bekijken zij welke leaseconstructies en maatwerkoplossingen optimaal zijn voor uw investeringsbehoefte. Wilt u weten welke bedrijfsmiddelen u kunt leasen in uw sector? Kijk dan snel op abnamrolease.nl Voordelen van lease op een rij U heeft de keus om de bedrijfsmiddelen tot 100% te financieren. Hierdoor blijft uw werkkapitaal beschikbaar. Bij ABN AMRO Lease kunt u, dankzij flexibele betaalschema s, uw investering afstemmen op uw cashflow. U heeft keuzevrijheid van leverancier, of u kunt zelf uw machine samenstellen met de fabrikant. De financiering is afgestemd op de economische levensduur van het bedrijfsmiddel. Budgetteerbare maandtermijnen, dus overzichtelijke kosten per maand. Optimale benutting van de eventuele aanwezige fiscale voordelen. Door relatief korte looptijden sneller mogelijkheid tot moderniseren.

11 abnamrolease.nl

Investeren in de bouw zo bespaart u op bedrijfsmiddelen

Investeren in de bouw zo bespaart u op bedrijfsmiddelen Investeren in de bouw zo bespaart u op bedrijfsmiddelen 2 Colofon Algemene contactgegevens: ABN AMRO Lease N.V. Franz Lisztplantsoen 100 3533 JG Utrecht Postbus 3171 3502 GD Utrecht Telefoon: (030) 290

Nadere informatie

Zodat u efficiënt kunt ondernemen. Financial Lease dat is onze specialiteit

Zodat u efficiënt kunt ondernemen. Financial Lease dat is onze specialiteit Zodat u efficiënt kunt ondernemen Financial Lease dat is onze specialiteit Inhoud Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Financial Lease

Nadere informatie

Financial Lease. DEFAM. Uw heldere keuze.

Financial Lease. DEFAM. Uw heldere keuze. Financial Lease DEFAM. Uw heldere keuze. Financial Lease Als ondernemer weet u hoe belangrijk en noodzakelijk investeringen zijn voor een efficiënte bedrijfsvoering. Maar tegelijkertijd weet u ook dat

Nadere informatie

Financial Lease FINANCIERINGEN BV. Postbus 178 3980 CD Bunnik. T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl. www.defam.nl

Financial Lease FINANCIERINGEN BV. Postbus 178 3980 CD Bunnik. T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl. www.defam.nl Financial Lease FINANCIERINGEN BV Postbus 178 3980 CD Bunnik T (030) 659 66 66 F (030) 659 66 60 E info@defam.nl www.defam.nl Financial Lease Als ondernemer weet u hoe belangrijk en noodzakelijk investeringen

Nadere informatie

De vrijheid om te kiezen

De vrijheid om te kiezen De vrijheid om te kiezen LEASE met onze lease- en financieringsvormen voor u en uw bedrijf Producten in deze brochure: Financial Lease Nett Operational Lease Full Operational Lease LEASE WAT VIND IK WAAR?

Nadere informatie

Financial Lease. voor een efficiënte bedrijfsvoering

Financial Lease. voor een efficiënte bedrijfsvoering Financial Lease voor een efficiënte bedrijfsvoering Met Financial Lease kunnen ondernemers in het midden- en kleinbedrijf bedrijfsmiddelen leasen. Zoals nieuwe en gebruikte auto s, maar ook computers en

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN MOBIEL+ AUTOFINANCIERINGEN FINANCIEREN? EEN PRIMA OPTIE! Mobiel+ Autofinancieringen biedt verschillende financieringsvormen die helemaal kunnen

Nadere informatie

Suzuki Financial Services. Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd

Suzuki Financial Services. Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd Suzuki Financial Services Financiële flexibiliteit, full service Operational of goed en betrouwbaar verzekerd Welke financiering past bij u? Betreft de aankoop van uw Suzuki motor een zakelijke aankoop?

Nadere informatie

Toyota Financial Services Onbezorgd rijplezier. Zakelijk

Toyota Financial Services Onbezorgd rijplezier. Zakelijk Toyota Financial Services Onbezorgd rijplezier Zakelijk 01. Toyota Financial Services 02. Verstandig geleased 04. Financial Lease 05. Netto Operational Lease 06. Full Operational Lease 08. Optionele componenten

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 9

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 9 12.000 18.000 26.000 25.000 UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 9 Opgave 1 a. Wat zijn de grote verschillen tussen financial- en operational leasing? Financial leasing Langlopende overeenkomst Leasetermijn

Nadere informatie

Suzuki Financial Services. Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd

Suzuki Financial Services. Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd Suzuki Financial Services Financiële flexibiliteit, full service Operational Lease of goed en betrouwbaar verzekerd Heeft u voor uw nieuwe Suzuki motor financiële flexibiliteit nodig? Kies dan voor Suzuki

Nadere informatie

De normale afzet van Verhoeven, uitgedrukt in ton/km per jaar, is als volgt verdeeld:

De normale afzet van Verhoeven, uitgedrukt in ton/km per jaar, is als volgt verdeeld: MA1 Oefententamen 3 Opgave 1 Verhoeven bv is een middelgrote transportonderneming die vrachten vervoert binnen Nederland voor diverse klanten. De onderneming heeft plannen om haar vrachtwagens te vervangen

Nadere informatie

een uitstekende deal voor ondernemers

een uitstekende deal voor ondernemers Peugeot FINANCial LEASE een uitstekende deal voor ondernemers Zelf beheren is goedkoper leasen Als zelfstandig ondernemer of freelancer bent u gewend de zaken zelf in de hand te hebben. Ook als het om

Nadere informatie

CITROËN FINANCIAL LEASE

CITROËN FINANCIAL LEASE CITROËN FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN CITROËN BUSINESS FINANCE MAAKT VOOR U DE BESTE DEAL Als zelfstandig ondernemer of freelancer bent u gewend de zaken zelf in de hand te hebben. Ook

Nadere informatie

CITROËN Financial Lease

CITROËN Financial Lease CITROËN Financial Lease EEN UITSTEKENDE DEAL VOOR ONDERNEMERS ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN Als zelfstandig ondernemer of freelancer bent u gewend de zaken zelf in de hand te hebben. Ook als het om

Nadere informatie

Welkom 3. Financial lease voor wie en wat? 4 Bedrijfsvorm Wat kunt u leasen? Over financial lease 5 Wat is financial lease Zo werkt het De voordelen

Welkom 3. Financial lease voor wie en wat? 4 Bedrijfsvorm Wat kunt u leasen? Over financial lease 5 Wat is financial lease Zo werkt het De voordelen Welkom 3 Financial lease voor wie en wat? 4 Bedrijfsvorm Wat kunt u leasen? Over financial lease 5 Wat is financial lease Zo werkt het De voordelen Over Asro adviesgroep 6 Wie zijn wij? Wat bieden wij

Nadere informatie

PEUGEOT FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN

PEUGEOT FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN PEUGEOT FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN PEUGEOT LEASE MAAKT VOOR U DE BESTE DEAL ALS ZELFSTANDIG ONDERNEMER OF FREELANCER BENT U GEWEND DE ZAKEN ZELF IN DE HAND TE HEBBEN. OOK ALS HET

Nadere informatie

Lease. Service op maat

Lease. Service op maat Lease Service op maat Leasen via Santander Consumer Finance Het leasen van een auto is een uitstekende manier om werkkapitaal vrij te houden of vrij te maken. Maar bijvoorbeeld ook om de operationele zaken

Nadere informatie

PEUGEOT FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN

PEUGEOT FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN PEUGEOT FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN 2 PEUGEOT LEASE MAAKT VOOR U DE BESTE DEAL ALS ZELFSTANDIG ONDERNEMER OF FREELANCER BENT U GEWEND DE ZAKEN ZELF IN DE HAND TE HEBBEN. OOK ALS HET

Nadere informatie

WAT PAST U ALS ZZP-ER?

WAT PAST U ALS ZZP-ER? ZAKELIJK OF PRIVATE LEASE WAT PAST U ALS ZZP-ER? INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE WHITEPAPER? 3 WAT IS LEASEN? 4 Twee leasevormen 4 Keuze voor zakelijke of private lease 5 ZAKELIJK LEASEN VOOR ZZP ERS 6 Wat betekent

Nadere informatie

OPGAVEN HOOFDSTUK 9 ANTWOORDEN

OPGAVEN HOOFDSTUK 9 ANTWOORDEN HOOFDSTUK 9 ANTWOORDEN Opgave 1 a. Wat zijn de grote verschillen tussen financial- en operational leasing? Financial leasing Langlopende overeenkomst Leasetermijn gelijk aan de economische levensduur Contract

Nadere informatie

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING

www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING www.mitsubishi-mobielplus.nl - 2014 MOBIEL+ LEASING MOBIEL+ LEASING DE MEERWAARDE VAN MITSUBISHI Niet alle meerwaarde van het rijden in een Mitsubishi is direct zichtbaar. Daarom biedt Mitsubishi u Mobiel+.

Nadere informatie

privé lease & finance

privé lease & finance privé lease & finance BENT U EEN PARTICULIERE KLANT OF EEN ZAKELIJKE KLANT? PARTICULIERE KLANT ZAKELIJKE KLANT Wilt u de totale autokosten financieren of alleen de aanschaf? Alle informatie kunt u terugvinden

Nadere informatie

PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN!

PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN! PRIVATE LEASE ALLES INCLUSIEF, ALLEEN NOG ZELF TANKEN! PEUGEOT LEASE HELPT U MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE UIT HET GAMMA VAN PEUGEOT PRIVATE LEASE KUNT U EEN AUTO KIEZEN DIE BIJ U PAST. WE BIEDEN PRIVATE

Nadere informatie

Averus Financial Services. Ons huismerk in leasen.

Averus Financial Services. Ons huismerk in leasen. Averus Financial Services. Ons huismerk in leasen. Leasen, onmisbaar in de zakenwereld. Meer en meer bedrijven geven het beheer van hun wagenpark, groot of klein, uit handen. Leasen is eerder regel dan

Nadere informatie

lease lease FINANCE VOLVO CAR FINANCE nee ja nee Particulier: Huurkoop met slottermijn Zakelijk: Financial Lease/VIP Full Operational

lease lease FINANCE VOLVO CAR FINANCE nee ja nee Particulier: Huurkoop met slottermijn Zakelijk: Financial Lease/VIP Full Operational VOLVO car FINANCe financieren of leasen? Koopt u uw nieuwe Volvo privé? Bij een privé-aankoop ligt een financieringsconstructie voor de hand, bij een zakelijke aankoop is dit vaak een leaseconstructie.

Nadere informatie

Sales versnellen met Volgroen Financieringsoplossingen voor energiebesparing in het MKB

Sales versnellen met Volgroen Financieringsoplossingen voor energiebesparing in het MKB Sales versnellen met Volgroen Financieringsoplossingen voor energiebesparing in het MKB Energie 2015 Emiel van Sambeek Sales versnellen door financiering Welke impact heeft het op uw LED propositie als

Nadere informatie

Lease versus koop: wat zijn de overwegingen? Niet elke klant wil of kan zijn laptops, smartphones en servers kopen

Lease versus koop: wat zijn de overwegingen? Niet elke klant wil of kan zijn laptops, smartphones en servers kopen koop: wat zijn de Niet elke klant wil of kan zijn laptops, smartphones en servers kopen koop: wat zijn de Niet elke klant wil of kan zijn laptops, smartphones en servers kopen 2 Lease geeft klanten die

Nadere informatie

Mobiliteit voor de zzp er. Kopen of Leasen? Mobiliteit voor de zzp er: Kopen of leasen? 1

Mobiliteit voor de zzp er. Kopen of Leasen? Mobiliteit voor de zzp er: Kopen of leasen? 1 Mobiliteit voor de zzp er Kopen of Leasen? Mobiliteit voor de zzp er: Kopen of leasen? 1 Inhoudsopgave 1. Introductie 2. Auto kopen Eigen bezit Afschrijving en restwaarde Onderhoud 3. Auto leasen Zorg

Nadere informatie

Uitgangspunten kostenberekening Aanvulling op artikel kleine machines hogere kosten

Uitgangspunten kostenberekening Aanvulling op artikel kleine machines hogere kosten 21 juli 2017 Uitgangspunten kostenberekening Aanvulling op artikel kleine machines hogere kosten Wat zijn de extra machinekosten als je met kleinere machines moet gaan werken. Daarvoor is op basis van

Nadere informatie

Preferred Banking. lease voor. Snel en gemakkelijk bedrijfsmiddelen financieren. medici

Preferred Banking. lease voor. Snel en gemakkelijk bedrijfsmiddelen financieren. medici lease voor medici Preferred Banking Snel en gemakkelijk bedrijfsmiddelen financieren 3 Lease voor medici Bij de start van uw praktijk heeft u flinke financiële ruimte nodig voor bijvoorbeeld een praktijkpand,

Nadere informatie

PEUGEOT FINANCIAL LEASE EEN UITSTEKENDE DEAL VOOR ONDERNEMERS

PEUGEOT FINANCIAL LEASE EEN UITSTEKENDE DEAL VOOR ONDERNEMERS PEUGEOT FINANCIAL LEASE EEN UITSTEKENDE DEAL VOOR ONDERNEMERS ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN ALS ZELFSTANDIG ONDERNEMER OF FREELANCER BENT U GEWEND DE ZAKEN ZELF IN DE HAND TE HEBBEN. OOK ALS HET OM

Nadere informatie

De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid.

De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid. De autoleasemaatschappij met een eerlijk geluid. Over Claxion Toonaangevend in autolease Claxion is een eigentijds leasebedrijf voor de particuliere en zakelijke markt in Midden- Nederland met een geheel

Nadere informatie

Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft.

Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft. Volkswagen Bank Volkswagen Leasing Uitgave maart 2011. Wijzigingen voorbehouden. Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft. Bestelnummer: SMV100500FO211 Financieren. Leasen. Verzekeren.

Nadere informatie

Je auto financieren? Dat doe je met autoweek

Je auto financieren? Dat doe je met autoweek 15 x 5 Je auto financieren? Dat doe je met autoweek Financial Lease Financial Lease Als ondernemer weet je hoe belangrijk en noodzakelijk investeringen zijn voor een efficiënte bedrijfsvoering. Maar tegelijkertijd

Nadere informatie

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er?

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease: Wat past jou als zzp-er? 1 Inhoudsopgave 1. Waarom deze whitepaper? 2. Wat is leasen Twee lease vormen Mogelijkheden voor zzp

Nadere informatie

Verwerken van financiële mutaties met betrekking tot duurzame productiemiddelen en leasing

Verwerken van financiële mutaties met betrekking tot duurzame productiemiddelen en leasing Hoofdstuk 1 Verwerken van financiële mutaties met betrekking tot duurzame productiemiddelen en leasing 1.1 Inleiding In het boek Elementaire kennis Bedrijfsadministratie heb je geleerd om boekingen te

Nadere informatie

Maarten Matienko VAB. Daniël Peemans KBC Autolease. Saskia Raymaekers KBC Autolease

Maarten Matienko VAB. Daniël Peemans KBC Autolease. Saskia Raymaekers KBC Autolease Welkom Duurzame mobiliteit Sessie 1 Hoe uw brandstofverbruik en wagenparkkosten in de toekomst beperken? Maarten Matienko VAB Daniël Peemans KBC Autolease Saskia Raymaekers KBC Autolease Duurzame mobiliteit

Nadere informatie

Postbus 2453, 3500 GL Utrecht, tel (030) 605 98 20, fax (030) 605 92 92, nl_marketing@daimler.com, www.lease-een-smart.

Postbus 2453, 3500 GL Utrecht, tel (030) 605 98 20, fax (030) 605 92 92, nl_marketing@daimler.com, www.lease-een-smart. >> Rij op zeker. Kies naast een van onze Betaalplannen voor de smart autoverzekering. Een complete WAcasco (all risk) autoverzekering tegen een laag tarief. Vraag direct je verzekeringsofferte aan op nummer

Nadere informatie

Financieren of leasen?

Financieren of leasen? Volvo Car Finance Financieren of leasen? Koopt u uw nieuwe Volvo privé? Bij een privéaankoop ligt een financierings constructie voor de hand, bij een zakelijke aankoop is dit vaak een lease constructie.

Nadere informatie

Uw klimaatinstallatie slim gefinancierd. financieer het met:

Uw klimaatinstallatie slim gefinancierd. financieer het met: Uw klimaatinstallatie slim gefinancierd Voor bedrijfsleven, instellingen en (semi)overheden financieer het met: De leasevormen Lease uw Mitsubishi Electric klimaatinstallatie, airconditioning, warmtepomp

Nadere informatie

Beperkte grondbewerking spaart structuur en geld

Beperkte grondbewerking spaart structuur en geld Beperkte grondbewerking spaart structuur en geld Grond minder diep bewerken Een ploegdiepte van 28 tot 30 cm is gangbaar, maar niet nodig. Dieper dan 25 cm ploegen geeft geen hogere opbrengst. In het voorjaar

Nadere informatie

Overzicht kostenontwikkelingen taxi vervoer 2014

Overzicht kostenontwikkelingen taxi vervoer 2014 Overzicht kostenontwikkelingen taxi vervoer 2014 G.P. Lut Dit onderzoek is uitgebracht in opdracht van Sociaal Fonds Taxi Kenmerk R20130152B/C10128/GLU/GJO Zoetermeer, Inhoudsopgave 1 INLEIDING 4 2 NACALCULATIE

Nadere informatie

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er?

Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease Wat past jou als zzp-er? Zakelijk of private lease: Wat past jou als zzp-er? 1 Inhoudsopgave 1. Waarom deze whitepaper? 2. Wat is leasen? Twee lease vormen Keuze voor zakelijke

Nadere informatie

Moet ik nu leasen, renten of gewoon lenen? Wat is het verschil?

Moet ik nu leasen, renten of gewoon lenen? Wat is het verschil? Moet ik nu leasen, renten of gewoon lenen? Wat is het verschil? Leasing is een begrip dat niet meer uit onze samenleving weg te denken is. Vooral het leasen van wagens is wijdverspreid, maar ook andere

Nadere informatie

CITROËN FINANCIAL LEASE FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN

CITROËN FINANCIAL LEASE FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN 2 ALTIJD DE BESTE DEAL Als zelfstandig ondernemer of freelancer bent u gewend de zaken zelf in de hand te houden. Ook als het om uw bedrijfsauto( s) gaat.

Nadere informatie

Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft.

Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft. Volkswagen Bank Volkswagen Leasing Uitgave maart 2012. Wijzigingen voorbehouden. Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft. Bestelnummer: SMV100500FO212 Financieren.

Nadere informatie

Volvo Car finance www.volvocarfinance.nl

Volvo Car finance www.volvocarfinance.nl Volvo Car finance www.volvocarfinance.nl Financieren of leasen? VOLVO CAR LEASE Wilt u straks (of tussentijds) eigenaar worden van de auto? Als u de auto niet in eigendom wilt, kunt u kiezen voor Full

Nadere informatie

Postbus 2453, 3500 GL Utrecht, tel (030) 605 98 20, fax (030) 605 92 92, nl_marketing@daimler.com, www.lease-een-smart.

Postbus 2453, 3500 GL Utrecht, tel (030) 605 98 20, fax (030) 605 92 92, nl_marketing@daimler.com, www.lease-een-smart. >> Rij op zeker. Bij financiële lease kun je buiten het leasecontract om een smart autoverzekering afsluiten. Een complete WA-casco (all risk) autoverzekering tegen een laag tarief. Vraag direct je verzekeringsofferte

Nadere informatie

Business to Business Productinformatie 2014

Business to Business Productinformatie 2014 Business to Business Productinformatie 2014 Geen uitstoot Geen BPM Nooit meer tanken! Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 De Nimoto en Nimoto Pro modellen Hoofdstuk 2 Waarom Nimoto? Hoofdstuk 3 De fiscale voordelen

Nadere informatie

veelgestelde vragen Private lease

veelgestelde vragen Private lease veelgestelde vragen Private lease 1. Wat houdt private lease in? 2. Wat zijn voordelen van private lease? 3. Wat zit er in de maandprijs, die ik betaal? 4. Wat is het verschil tussen privé lease, private

Nadere informatie

U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST

U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST U BENT EEN PROFESSIONAL? OOK DAN HEEFT OPEL FINANCE FORMULES MET 100% GEMOEDSRUST. Voor zelfstandige ondernemers en bedrijven

Nadere informatie

1 Zakelijk Audi rijden. Zakelijk Audi rijden.

1 Zakelijk Audi rijden. Zakelijk Audi rijden. 1 Zakelijk Audi rijden Zakelijk Audi rijden. 2 Zakelijk Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit. Als zakelijke rijder mag u hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid. Voor uw mobiliteit moet

Nadere informatie

Alles rond In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen.

Alles rond In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Alles rond In één keer alles rond, met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Alles rond In een keer alles rond met de eenvoud en kwaliteit van Volkswagen. Uw Volkswagen gekozen? Wij regelen ook een goede,

Nadere informatie

OFFICE DOCUMENT&ICT SOLUTIONS VAN BYOD NAAR WYOD: HET VOLGENDE PROBLEEM? - DE BESTE ZAKELIJKE LAPTOPS - BETAALBAAR VIDEOVERGADEREN MET HOGE KWALITEIT

OFFICE DOCUMENT&ICT SOLUTIONS VAN BYOD NAAR WYOD: HET VOLGENDE PROBLEEM? - DE BESTE ZAKELIJKE LAPTOPS - BETAALBAAR VIDEOVERGADEREN MET HOGE KWALITEIT OFFICE DOCUMENT&ICT SOLUTIONS Financiering Leasen: de beste optie? Heb je nieuwe apparatuur nodig maar niet de middelen om die direct te kopen? Dan kan leasen een optie vormen. Het leasen van apparatuur

Nadere informatie

PEUGEOT FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN

PEUGEOT FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN PEUGEOT FINANCIAL LEASE ZELF BEHEREN IS GOEDKOPER LEASEN 2 PEUGEOT FINANCIAL LEASE ALTIJD DE BESTE DEAL ALS ZELFSTANDIG ONDERNEMER OF FREELANCER BENT U GEWEND DE ZAKEN ZELF IN DE HAND TE HEBBEN. OOK ALS

Nadere informatie

Kredietbehoefte in crisistijd

Kredietbehoefte in crisistijd Kredietbehoefte in crisistijd U kunt het verschil maken voor uw klanten. In goede én in slechte tijden. De wereld om ons heen is in de afgelopen vijf jaar in rap tempo veranderd: we zitten midden in een

Nadere informatie

1 Zakelijk Audi rijden. Zakelijk Audi rijden

1 Zakelijk Audi rijden. Zakelijk Audi rijden 1 Zakelijk Audi rijden Zakelijk Audi rijden 2 Zakelijk Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit Als zakelijke rijder mag u hoge eisen stellen aan betrouwbaarheid. Voor uw mobiliteit moet u

Nadere informatie

Suzuki Financial Services. Financiële producten en diensten met de kwaliteit van Suzuki

Suzuki Financial Services. Financiële producten en diensten met de kwaliteit van Suzuki Suzuki Financial Services Financiële producten en diensten met de kwaliteit van Suzuki Inhoud pagina 1 pagina 2 pagina 3 pagina 4 pagina 5 pagina 6 Suzuki Financial Services Zekerheid en overzicht: Suzuki

Nadere informatie

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 4

UITWERKINGEN OPGAVEN HOOFDSTUK 4 HOOFDSTUK 4 Opgave 1 a. Wanneer spreken we van vaste activa? Wanneer een productiemiddel langer dan 1 jaar meegaat. b. Welke uitgaven behoren tot de vaste activa? Alle uitgaven die noodzakelijk zijn om

Nadere informatie

Dat past. nee. nee Wilt u het totale gefinancierde bedrag aflossen? Als u niet het hele bedrag aflost, zijn uw maandlasten (aanzienlijk) lager.

Dat past. nee. nee Wilt u het totale gefinancierde bedrag aflossen? Als u niet het hele bedrag aflost, zijn uw maandlasten (aanzienlijk) lager. Volvo Car Lease Financieren of leasen? Koopt u uw nieuwe Volvo privé? Bij een privéaankoop ligt een financierings constructie voor de hand, bij een zakelijke aankoop is dit vaak een lease constructie.

Nadere informatie

GJ/C10748/2014/0147. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi. Zoetermeer, november 2014

GJ/C10748/2014/0147. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi. Zoetermeer, november 2014 Overzicht kostenontwikkelingen taxi vervoer 2015 GJ//2014/0147 Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi Zoetermeer, november 2014 De verantwoordelijkheid voor de inhoud berust bij

Nadere informatie

Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft.

Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft. Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft. Volkswagen Bank Volkswagen Leasing Uitgave februari 2014. Wijzigingen voorbehouden. Bestelnummer: SMV100500FO213

Nadere informatie

PE Plus Consumptief Krediet oefenexamen

PE Plus Consumptief Krediet oefenexamen PE Plus Consumptief Krediet oefenexamen Kennis Vraag 1 Miriam wil haar eigen kapperszaak beginnen. Aangezien ze geen eigen vermogen heeft, wil ze haar kapperszaak financieren met behulp van crowdfunding.

Nadere informatie

Auto s en dan. Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat. Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion

Auto s en dan. Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat. Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion Auto s en dan Kopen, huren, Lease, welke keus geeft wat Robert de Heer / Toyota010 / GreenMotion De meest voorkomende leasevormen Full Operationele lease Netto Operationele lease Financial Lease Private

Nadere informatie

Conjunctuur enquête. Technologische Industrie Nederland

Conjunctuur enquête. Technologische Industrie Nederland Conjunctuur enquête Technologische Industrie Nederland Gunstig beeld met internationale onzekerheden Het CBS kopt donderdag 16 februari dat het ondernemersvertrouwen in Nederland nog nooit op zo n hoog

Nadere informatie

Samen slimmer omgaan met de cashflow van bedrijven, zonder ingewikkelde systemen of hoge kosten.

Samen slimmer omgaan met de cashflow van bedrijven, zonder ingewikkelde systemen of hoge kosten. Samen slimmer omgaan met de cashflow van bedrijven, zonder ingewikkelde systemen of hoge kosten. Laat geld slimmer stromen Flinqer de Financial Linker - is opgestart door ondernemers, die niet begrepen

Nadere informatie

Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft.

Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft. Volkswagen Bank Volkswagen Leasing Volkswagen Zekerheidspolis Omdat u uw geld nu eenmaal liever aan andere zaken uitgeeft. Uitgave januari 2013. Wijzigingen voorbehouden. Bestelnummer: SMV100500FO212 Financieren.

Nadere informatie

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Van leaseauto naar zakelijk vervoer op maat 4 antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Als werkgever bent u genoodzaakt uw wagenpark kritisch onder de loep te nemen. Er komen minder opdrachten binnen en

Nadere informatie

Audi Private Lease. Compleet Audi. ARS3201-03 Audi Privat Lease Brochure_v12.indd 1

Audi Private Lease. Compleet Audi. ARS3201-03 Audi Privat Lease Brochure_v12.indd 1 Audi Private Lease Compleet Audi ARS3201-03 Audi Privat Lease Brochure_v12.indd 1 20-01-12 11:19 ARS3201-03 Audi Privat Lease Brochure_v12.indd 2 20-01-12 11:19 Audi Private Lease Vanaf nu kunt u ook eenvoudig

Nadere informatie

Beleggingsmodel Fondsen

Beleggingsmodel Fondsen Beleggingsmodel Fondsen De meest comfortabele manier van beleggen Steeds afgestemd op het actuele beursklimaat Keuze uit verschillende risico s en rendementen Gecombineerde beleggingsexpertise van ABN

Nadere informatie

Plug-in Hybrid. juni 2013

Plug-in Hybrid. juni 2013 Plug-in Hybrid Electric Vehicles juni 2013 Begin 2013 reden In Nederland ongeveer 8.000 personenauto s met 0% fiscale bijtelling. Het overgrote deel hiervan zijn elektrische auto s die tevens een benzine-

Nadere informatie

Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie

Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie Finance I Vertrouwd In de afgelopen 10 jaar hebben wij in Europa al méér dan 65.000 trailers op maat gefinancierd.

Nadere informatie

open your mind. Neem je financiële ruimte. Jouw smart verkooppunt maakt meer mogelijk.

open your mind. Neem je financiële ruimte. Jouw smart verkooppunt maakt meer mogelijk. open your mind. Neem je financiële ruimte. Jouw smart verkooppunt maakt meer mogelijk. >> mijnsmart.nl Customize jouw smart en bestel m online. Of je nu voor een auto of een ebike kiest jouw nieuwe smart

Nadere informatie

Energie-investeringsaftrek: Fiscale voordelen bij aanschaf van zonnepanelen in 2016

Energie-investeringsaftrek: Fiscale voordelen bij aanschaf van zonnepanelen in 2016 Fiscale voordelen bij aanschaf van zonnepanelen in 2016 Investeren in zonne-energie is voor veel ondernemers een slimme keuze. U bespaart niet alleen jaarlijks op uw energiekosten, u profiteert als ondernemer

Nadere informatie

DAF MULTISUPPORT: MEER DAN ALLEEN REPARATIE & ONDERHOUD

DAF MULTISUPPORT: MEER DAN ALLEEN REPARATIE & ONDERHOUD DAF MULTISUPPORT: MEER DAN ALLEEN REPARATIE & ONDERHOUD DAF MULTISUPPORT TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE BESTE ONDERSTEUNING VAN UW BUSINESS CUSTOMER SUPPORT DIE EEN STAP VERDER GAAT In de transportwereld

Nadere informatie

Renteswap. omruilen voor vaste swaprente. Hoe werkt een variabele Euribor-rente? Wat is een renteswap? Zo werkt de renteruil

Renteswap. omruilen voor vaste swaprente. Hoe werkt een variabele Euribor-rente? Wat is een renteswap? Zo werkt de renteruil variabele Euriborrente omruilen voor vaste swaprente In dit productinformatieblad leest u in het kort wat een renteswap is, hoe het werkt en wat de voordelen en risico s zijn. De renteswap is een complex

Nadere informatie

Sander van der Meulen en Jasper Tanis C11796A Zoetermeer, oktober 2017 Dit rapport is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi

Sander van der Meulen en Jasper Tanis C11796A Zoetermeer, oktober 2017 Dit rapport is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi Overzicht kostenontwikkelingen taxivervoer 2018 Sander van der Meulen en Jasper Tanis C11796A Zoetermeer, oktober Dit rapport is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi De verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

Per slot van rekening bieden wij meer dan alleen schone was

Per slot van rekening bieden wij meer dan alleen schone was Per slot van rekening bieden wij meer dan alleen schone was U kunt direct kosten besparen door zelf het badgoed te wassen! Vuile was wordt in een hotel vaak gezien als één geheel, dat men of zelf wast

Nadere informatie

30-11-2015 PROGRAMMA VOERWINST VERGELIJKING ZEUGEN ONTWIKKELINGEN EN TRENDS. 2015 is prognose bedragen exclusief btw

30-11-2015 PROGRAMMA VOERWINST VERGELIJKING ZEUGEN ONTWIKKELINGEN EN TRENDS. 2015 is prognose bedragen exclusief btw PROGRAMMA DE ROL VAN DE ADVISEUR Woensdag 2 december 2015 Ontwikkelingen en trends Uitbreiden zin of onzin? Toekomst bedrijven Risicomanagement / prijsfluctuaties De succesvolle melkveehouders De rol van

Nadere informatie

Leaseovereenkomsten en IFRS 16

Leaseovereenkomsten en IFRS 16 Leaseovereenkomsten en IFRS 16 Inleiding De International Financial Reporting Standard 16 (IFRS 16) is de nieuwe standaard voor het verwerken van leaseen huurovereenkomsten. Deze standaard is van toepassing

Nadere informatie

Zorgeloze mobiliteit ZAKELIJK. RENAULT Business Finance

Zorgeloze mobiliteit ZAKELIJK. RENAULT Business Finance Zorgeloze mobiliteit ZAKELIJK RENAULT Business Finance Samenwerking als basis voor de beste leasemogelijkheden Zorgeloze mobiliteit Renault Business Finance is het resultaat van een krachtige samenwerking

Nadere informatie

Particulier Volkswagen rijden.

Particulier Volkswagen rijden. Particulier Volkswagen rijden. Kiezen voor Volkswagen is een keuze voor kwaliteit Zorgeloos genieten van uw nieuwe Volkswagen met de zekerheid dat u financieel niets kan gebeuren? Volkswagen Financial

Nadere informatie

Lage kostprijs biedt ruimte voor de toekomst (1)

Lage kostprijs biedt ruimte voor de toekomst (1) Lage kostprijs biedt ruimte voor de toekomst (1) Aart Evers en Michel de Haan Het lagekostenbedrijf realiseerde in 1999 een kostprijs van 74 cent per liter melk. Een mooi resultaat en gunstig voor de inkomenspositie!

Nadere informatie

LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? DS LEASE

LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? DS LEASE DS LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? DS LEASE DS LEASE DS LEASE helpt u met het maken van de JUISTE KEUZE Uw bedrijf is uw leven, het groeit met u mee. En met die groei staan er steeds meer auto

Nadere informatie

Achtergrondinformatie bij het artikel: Rooikosten verlagen door het beter benutten van rooiers en kippers.

Achtergrondinformatie bij het artikel: Rooikosten verlagen door het beter benutten van rooiers en kippers. Achtergrondinformatie bij het artikel: Rooikosten verlagen door het beter benutten van rooiers en kippers. Dit document is opgesteld als achtergrondinformatie bij het artikel Lagere rooikosten bij betere

Nadere informatie

www.deburgh.com www.deburgh.com Post NL Aanbieding Fiat Fiorino Nu met gratis Airco! -1-

www.deburgh.com www.deburgh.com Post NL Aanbieding Fiat Fiorino Nu met gratis Airco! -1- Post NL Aanbieding Fiat Fiorino Nu met gratis Airco! Contactpersoon: Marc Meeuwissen Telefoon: 040-8447441 Mobiel: 06-53597852 Email: m.meeuwissen@deburgh.com Website: -1- Eindhoven, 16 april 2012 Geachte

Nadere informatie

De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek

De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek De toegevoegde waarde van een duurzame werkplek Zó maakt u automatisering onderdeel van uw duurzaamheids-doelstelling Dat duurzaamheid een belangrijke kernwaarde is binnen het bedrijfsleven spreekt voor

Nadere informatie

Particulier Volkswagen rijden.

Particulier Volkswagen rijden. Particulier Volkswagen rijden. Kiezen voor Volkswagen is een keuze voor kwaliteit Zorgeloos genieten van uw nieuwe Volkswagen met de zekerheid dat u financieel niets kan gebeuren? Volkswagen Financial

Nadere informatie

Sander van der Meulen en Jasper Tanis C11796 Zoetermeer, oktober 2016 Dit rapport is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi

Sander van der Meulen en Jasper Tanis C11796 Zoetermeer, oktober 2016 Dit rapport is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi Overzicht kostenontwikkelingen taxivervoer 2017 Sander van der Meulen en Jasper Tanis C11796 Zoetermeer, oktober Dit rapport is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi De verantwoordelijkheid voor

Nadere informatie

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN.

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN. PARTICULIER ŠKODA RIJDEN. Kiezen voor ŠKODA is een keuze voor kwaliteit. Zorgeloos genieten van uw nieuwe ŠKODA met de zekerheid dat u financieel niets kan gebeuren? ŠKODA Financial Services biedt u deze

Nadere informatie

1 Particulier Audi rijden. Particulier Audi rijden.

1 Particulier Audi rijden. Particulier Audi rijden. 1 Particulier Audi rijden Particulier Audi rijden. 2 Particulier Audi rijden Kiezen voor Audi is kiezen voor kwaliteit. Zorgeloos genieten van uw nieuwe Audi met de zekerheid dat u niet voor verrassingen

Nadere informatie

SALARISADMINISTRATIE

SALARISADMINISTRATIE SALARISADMINISTRATIE Zelf doen of uitbesteden? Leuk dat je ons partner kennisdocument hebt gedownload. In kennisdocumenten in samenwerking met horecabranche experts brengen wij je op de hoogte van de voor

Nadere informatie

EINDELOOS RIJPLEZIER. SEAT regelt de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY

EINDELOOS RIJPLEZIER. SEAT regelt de rest. SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY EINDELOOS RIJPLEZIER SEAT regelt de rest SEAT FINANCIAL SERVICES Financieren. Leasen. Verzekeren. Mobiliteit. TECHNOLOGY TO ENJOY ALLES IN EEN KEER GOED GEREGELD SEAT-rijders hebben sowieso al weinig reden

Nadere informatie

Het ŠKODA Abonnement. De extra zekerheid bovenop uw ŠKODA.

Het ŠKODA Abonnement. De extra zekerheid bovenop uw ŠKODA. Het ŠKODA Abonnement. De extra zekerheid bovenop uw ŠKODA. ŠKODA Bank ŠKODA Leasing FINANCIEREN. LEASEN. VERZEKEREN. VWBAN214-01 SKODA Abonnement Brochure v7.indd 1 24-05-12 09:22 VWBAN214-01 SKODA Abonnement

Nadere informatie

PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF?

PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? PEUGEOT LEASE WELKE LEASEVORM PAST BIJ UW BEDRIJF? 2 PEUGEOT LEASE HELPT U MET HET MAKEN VAN DE JUISTE KEUZE UW BEDRIJF IS UW LEVEN, HET GROEIT MET U MEE. EN MET DIE GROEI STAAN ER STEEDS MEER AUTO S VOOR

Nadere informatie

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN.

PARTICULIER ŠKODA RIJDEN. PARTICULIER ŠKODA RIJDEN. Kiezen voor ŠKODA is een keuze voor kwaliteit. Zorgeloos genieten van uw nieuwe ŠKODA met de zekerheid dat u financieel niets kan gebeuren? ŠKODA Financial Services biedt u deze

Nadere informatie

Avéro Achmea. kredietproducten. informatie voor de particulier

Avéro Achmea. kredietproducten. informatie voor de particulier Avéro Achmea informatie voor de particulier méér financiële ruimte voor onvoorziene uitgaven en langgekoesterde wensen Soms komt een buitenkans onverwacht. Net als u een grote uitgave heeft gedaan, is

Nadere informatie

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit

Zodat u kunt rijden zoals u wilt. uw lening onze specialiteit Zodat u kunt rijden zoals u wilt uw lening onze specialiteit Alpha Credit Nederland. Dé autofinancierder van Nederland. Wilt u uw auto of motor financieren met een lening van Alpha Credit Nederland? En

Nadere informatie

JAGUAR FINANCIAL SERVICES UW FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

JAGUAR FINANCIAL SERVICES UW FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN JAGUAR FINANCIAL SERVICES UW FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN Zowel particuliere als professionele klanten zullen een aangepaste financiering ontdekken die even goed bij u past als uw nieuwe Jaguar. Denk aan

Nadere informatie