ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN"

Transcriptie

1 ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Onverminderd bijgevoegde voorschriften moeten voorts alle maatregelen getroffen worden om ontstaan en uitbreiding van brand en het ontstaan van ongevallen of onveilige situaties zo goed als redelijkerwijs mogelijk te voorkomen. 2. De aanwijzingen van functionarissen van brandweer, politie en andere overheidsdiensten inzake de veiligheid moeten stipt en direct worden opgevolgd. 3. Ten behoeve van toegang van hulpverlenende diensten, moet een doorgaande verharde route met een minimale breedte van 3,5 meter en een minimale doorgangshoogte van 4,2 meter worden vrijgehouden. 4. Hekwerken of andere obstakels die deze route blokkeren moeten snel en gemakkelijk kunnen worden verwijderd. 5. Brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen moeten in een straal van 1,8 meter vrijgehouden worden en voor onmiddellijk gebruik bereikbaar zijn. 6. Vluchtwegen moeten over de volle breedte vrijgehouden worden, zodat men niet wordt belemmerd om via het aansluitende terrein tot aan de openbare weg te kunnen vluchten.

2 BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN GEBRUIK TENT (< 25M 2 ) 1. Elke tent heeft een maximale capaciteit als het gaat om toe te laten personen. Dit is 4 personen per m² netto vloeroppervlak, mits er voldoende uitgangen zijn. 2. (Nood)uitgangen moeten worden vrijgehouden van obstakels. Een nooduitgang moet onmiddellijk te openen zijn zonder gebruik van losse voorwerpen. 3. De inrichting mag het vluchten niet belemmeren. 4. Brandbare vloeistoffen en gasflessen mogen slechts op een afstand van tenminste 5 meter van de tent(en) op het terrein aanwezig zijn. 5. De opstelling en het gebruik van de verwarmingstoestellen (o.a. heaters) is zodanig dat er geen brandgevaar door ontstaat. 6. In de tent moeten voldoende, geschikte en goedgekeurde blusmiddelen met een inhoud van tenminste 5 kilogram of 6 liter blusstof aanwezig zijn. 7. Om te kunnen vertrouwen op een goede werking van de blusmiddelen, moeten ze minsten eenmaal per 2 jaar onderhouden worden. Plaats of hang blusmiddelen op een zichtbare plaats. 8. De aankleding mag geen brandgevaar opleveren en het vluchten niet belemmeren.

3 BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN GEBRUIK TENT (> 25M 2 ) Situering 1. De toegangen of uitgangen van belendende gebouwen mogen niet worden versperd of belemmerd. 2. Brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen moeten in een straal van 1,8 meter vrijgehouden worden en voor onmiddellijk gebruik bereikbaar zijn. 3. Brandweervoertuigen moeten de tent tot op een afstand van 40 meter onbelemmerd kunnen bereiken. 4. De afstand van een tent tot ieder ander bouwwerk bedraagt tenminste 5 meter. Een kortere afstand kan worden aangehouden, als de gevel waartegen het object wordt geplaatst een brandwerendheid bezit van minimaal 30 minuten. 5. De afstand tussen het te plaatsen object en de aanwezige bebouwing moet ten minste 10 meter bedragen, indien deze bebouwing is voorzien van een sprinklerinstallatie zonder gevelsprinklers. 6. De tuien van de tent zijn zodanig aangebracht dat de vluchtwegen en uitgangen hierdoor op geen enkele wijze worden belemmerd. Nooduitgangen 7. De tent is voorzien van minimaal twee zover als mogelijk uit elkaar gelegen nooduitgangen, waarbij rekening gehouden wordt met het gewenste aantal toe te laten personen. Deze nooduitgangen zijn minimaal 0,85 meter breed en hebben een hoogte van minimaal 2 meter (over de gehele breedte). 8. Bij de nooduitgangen van de tent zijn ook buiten de tent voldoende vluchtmogelijkheden voor de gebruikers aanwezig. Deze vluchtmogelijkheden zijn, zowel binnen als buiten de tent, vrij van obstakels. 9. Tenten die geplaatst worden ter uitbreiding van een bestaande inrichting moeten minimaal dezelfde nooduitgangsbreedte hebben als de bestaande (nood)uitgangen waartegen de tent wordt geplaatst. 10. Uitgangen met lussen en ogen kunnen alleen als nooduitgang worden gebruikt als ze tijdens het evenement over de vereiste breedte van de nooduitgang openstaan. 11. Nooduitgangen in tenten moeten opengaan in de vrije richting, anders dan naar binnen en mogen nooit de constructieve veiligheid van de tent aantasten. Maximaal toelaatbaar aantal personen 12. Per meter nooduitgang kunnen 90 personen worden toegelaten. 13. Bij een vrije doorgang (geen deuren en of tuien in vluchtroute) kan worden gerekend met 135 personen per meter. Elektrische installaties 14. De elektrische installatie moet voldoen aan de NEN Voor de verlichting van het bouwwerk mag uitsluitend gebruik worden gemaakt van elektrisch licht. 16. De plaats van de verlichtingsarmaturen is zodanig dat er geen brandgevaar kan ontstaan. 17. In de tent waarin zich meer dan 75 personen zullen bevinden, is een noodverlichtingsinstallatie aangebracht. Deze installatie wordt gevoed door een stroombron die onafhankelijk werkt van de normaal in gebruik zijnde stroomvoorziening.

4 18. Boven elke nooduitgang is een transparantverlichting (noodverlichting + vluchtwegaanduiding) aanwezig. 19. De in de tent aanwezige transparantverlichting moet zichtbaar zijn. Gasinstallaties 20. Gasinstallaties voldoen aan voorschriften gesteld in de NEN 1078 en de NEN Bij gebruik van gas als brandstof mag uitsluitend een goedgekeurde slang met een lengte van maximaal 10 meter als verbinding worden gebruikt. 22. De slang van een gasfles verkeert in goede staat van onderhoud, is niet uitgedroogd, vertoont geen andere beschadigingen en is niet ouder dan de productspecificatie aangeeft met een maximum van 10 jaar. 23. De opstelling en het gebruik van de verwarmingstoestellen is zodanig dat er geen brandgevaar door ontstaat. Aggregaten 24. Aggregaten en verwarmingstoestellen met een interne brandstoftank moeten op een afstand van ten minste 5 meter van de tent worden geplaatst. Inrichting en blusmiddelen 25. Houten vloeren, vloerdelen, podia, kabels, lopers en matten zijn zodanig aangebracht, dat een veilige ontvluchting altijd mogelijk blijft. 26. De versiering is in geval van brand niet gemakkelijk ontvlambaar, in geval van brand vindt geen druppelvorming plaats. 27. In de tent zijn voldoende, geschikte en duidelijk zichtbare blusmiddelen, met een inhoud van tenminste 5 kilogram of 6 liter blusstof, aanwezig. Deze blusmiddelen verkeren in goede staat van onderhoud en zijn door een erkend bedrijf goedgekeurd. De blusmiddelen zijn ook bij het in- en uitruimen van de tent aanwezig.

5 BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN GEBRUIK VUURKORF EN FAKKELS 1. Een vuurkorf wordt op tenminste 5 meter van een gebouw of tijdelijk bouwwerk ontstoken. 2. Fakkels worden op tenminste 2 meter van een gebouw of tijdelijk bouwwerk ontstoken. 3. Het gebruik van een vuurkorf of fakkel is niet toegestaan in tenten waarin ook publiek verblijft. 4. Bij het aansteken van de vuurkorf of fakkel worden geen brandbare vloeistoffen gebruikt. 5. Bij de vuurkorf staat tenminste een emmer water met een inhoud van 10 liter of een goedgekeurd en geschikt draagbaar blusmiddel met een inhoud van tenminste 5 kilogram of 6 liter blusstof. 6. Bij windkracht 6 of hoger mag geen vuurkorf of fakkel worden ontstoken. 7. De maximale oppervlakte van een vuurkorf is 0,6m x 0,6m. 8. Tijdens het stoken van een vuurkorf wordt constant toezicht gehouden door een volwassen persoon.

6 BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN OPTOCHTEN (INCLUSIEF LAMPJESTOCHTEN) Uitvoering/opbouw voertuigen 1. De uitlaat van het aggregaat en de uitlaat van het trekkend voertuig moeten vrij blijven van stoffering en versiering en hete onderdelen moeten worden afgeschermd met materiaal dat niet brandbaar is (b.v. gipsplaat). 2. Gebruik van (open) vuur(werk) is niet toegestaan. Aggregaten 3. Het aggregaat moet voorzien zijn van een deugdelijke isolatiebewaking. 4. Het aggregaat moet vrij opgesteld zijn in een goed geventileerde ruimte (deugdelijk belucht en ontlucht), zodat rook en warmte goed weg kunnen. Het aggregaat moet afgeschermd worden met een onbrandbaar materiaal (bijvoorbeeld gipsplaat). 5. Er mag maximaal 10 liter brandbare vloeistof als voorraad worden meegevoerd. Deze moet geborgen zijn in deugdelijke, speciaal daartoe bestemde, houder en worden opgeslagen in een goed geventileerde omgeving. 6. De voorraad brandbare vloeistof mag niet in de omgeving van het aggregaat opgeslagen worden. 7. Kabels en snoeren moeten deugdelijk zijn (onbeschadigd) en correct aangesloten met een deugdelijke stekker. Het geheel moet bovendien goed afgezekerd zijn. 8. Alle kabels en snoeren moeten deugdelijk bevestigd zijn met bandjes/tie-raps, zodat voorkomen wordt dat elektrakabels als struikeldraad gaan fungeren, gaan hangen of los over de grond slepen en daardoor beschadigd raken. Blusmiddelen 9. Op elke wagen moet tenminste één goedgekeurd en geschikt, draagbaar blusmiddel met een inhoud van tenminste 5 kilogram of 6 liter blusstof aanwezig zijn. 10. Indien er gebruik gemaakt wordt van een aggregaat, moet per aggregaat een blusmiddel aanwezig zijn met een minimale inhoud van 5 kilogram of 6 liter (poeder of sproeischuim). 11. De brandblusmiddelen moeten zichtbaar en onbelemmerd toegankelijk zijn.

7 BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN BRADERIEËN EN ROMMELMARKTEN IN DE OPEN LUCHT 1. De stands en/of marktkramen alsmede eventueel te plaatsen podia worden zodanig geplaatst, dat alle toe- en uitgangen van woningen en/of bedrijven onbelemmerd bereikbaar zijn. 2. Elektriciteitskabels mogen geen struikelgevaar veroorzaken. 3. Kramen met toestellen voor kook- en bakdoeleinden moeten minimaal 5 meter uit de gevels van aanwezige bebouwing worden geplaatst, tenzij de gevel waartegen de kraam wordt geplaatst een brandwerendheid bezit van minimaal 30 minuten. 4. Nabij eventueel te plaatsen verkooppunten waar voedings- en genotmiddelen worden gebakken of gekookt, zijn aanwezig: a. Goedgekeurde en geschikte blusmiddelen met een inhoud van tenminste 5 kilogram of 6 liter blusstof. Op een duidelijk zichtbare plaats geplaatst. b. Goed passende deksels of blusdeken om de pannen, bij een eventuele brand, te kunnen afdekken. 5. Eventueel te gebruiken drukhouders (gasflessen) worden buiten bereik van onbevoegden en goed geventileerd op een veilige plaats opgesteld. 6. De totale waterinhoud van de gevulde en lege drukhouders (gasflessen) mag niet meer dan 125 liter bedragen. 7. De drukhouders (gasflessen) zijn tegen opwarming door zonnestraling beschermd. 8. Flessen voor propaan en butaan, waarvan de goedkeuring door de Dienst voor het Stoomwezen niet, of blijkens de op de fles ingeponste datum meer dan 10 jaar geleden heeft plaatsgevonden, mogen niet aanwezig zijn. 9. De slang van een gasfles verkeerd in goede staat van onderhoud, is niet uitgedroogd, vertoont geen andere beschadigingen en is niet ouder dan de productspecificatie aangeeft met een maximum van 10 jaar.

8 BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN VOOR HET HOUDEN VAN (STRAAT) BARBECUES Algemeen. Het stoken van een barbecue mag alleen onder voortdurend toezicht van een volwassen persoon. Situering en opstelling. 1. Om brandgevaar te voorkomen moet de barbecue op voldoende afstand van tenminste 5 meter ten opzichte van bebouwing, beplanting en overige objecten worden geplaatst. 2. De opstelling van de barbecue mag niet onder permanent opgestelde luifels behorende bij de bebouwing plaatsvinden. 3. Rondom de barbecue moet een ruimte van tenminste 2 meter worden vrijgehouden. 4. De barbecue moet op een vlakke, liefst stenen ondergrond geplaatst worden. 5. De barbecue moet zodanig worden geplaatst dat de wind er niet in kan blazen, omdat daardoor vliegvuur kan ontstaan. Eventueel kan hiervoor een windscherm gebruikt worden op een afstand van minimaal 2 meter. 6. Niet-permanente luifels, afdaken, parasols en dergelijke mogen niet worden geplaatst boven of in de nabijheid van de barbecue. Brandstof. 7. Als brandstof moet houtskool of moeten houtskoolbriketten gebruikt worden. Briketten hebben de voorkeur, omdat deze geen vonken veroorzaken. 8. Voor het ontsteken van een barbecue mag geen gebruik worden gemaakt van brandbare vloeistoffen. Brandgel en de daarvoor geschikte ontstekingsblokjes zijn wel toegestaan. 9. Het is verboden op een brandende c.q. smeulende barbecue brandbare vloeistoffen te gieten. 10. Om het vuur aan te wakkeren mag alleen een blaasbalg worden gebruikt. Gebruik van gasbarbecues. 11. Het gedeelte tussen de gasfles en het reduceerventiel moet d.m.v. een flexibele, speciaal voor deze gassoort bestemde slang tot stand worden gebracht. 12. De slang van een gasfles verkeert in een goede staat van onderhoud, is niet uitgedroogd, vertoont geen andere beschadigingen en is niet ouder dan 10 jaar. 13. De gasslangen moeten zowel aan de gasflessen als aan de barbecuetoestellen worden bevestigd door middel van slangklemmen. 14. De te gebruiken drukregelaar mag niet ouder zijn dan 5 jaar.

9 Blusmiddelen. 15. In de nabijheid van een barbecue moet een goedgekeurd en geschikt blusmiddel, met een inhoud van tenminste 5 kilogram of 6 liter blusstof, voor onmiddellijk gebruik bereikbaar en beschikbaar zijn. Bij een op houtskool gestookte barbecue moet ten minste een blusmiddel aanwezig zijn in de vorm van een emmer water of tuinslang. 16. Onder de barbecue moet een laag zand aangebracht worden om het afdruipende vet te absorberen of het brandende vet te doven. 17. Na afloop moeten de smeulende resten houtskool met water worden geblust of met een laag zand worden afgedekt.

10 BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN BAKKEN EN FRITUREN Bakwagens, bakkramen of bakruimte 1. De mobiele bakwagens moeten zodanig zijn geplaatst dat alle toe- en uitgangen van gebouwen onbelemmerd zijn te bereiken en de bluswatervoorziening te allen tijde voor brandweervoertuigen bereikbaar en voor onmiddellijk gebruik gereed zijn. 2. De opstelling van mobiele bakwagens mag niet in een (tijdelijk) bouwwerk, onder permanent opgestelde luifels behorende bij de bebouwing geschieden of binnen een afstand van 5 meter van deze gevels. 3. De afstand tussen een bakwagen en de aanwezige bebouwing moet tenminste 10 meter bedragen als deze bebouwing is voorzien van een sprinklerinstallatie zonder gevelsprinklers. 4. De afstand tussen de aanwezige bebouwing en een bakwagen kan vervallen indien de gevel van de aanwezige bebouwing over een voldoende afmeting een brandwerendheid bezit van ten minste 30 minuten. 5. De basisconstructie van de bakwagen of bakruimte moet van materiaal zijn vervaardigd dat bij verhitting niet onmiddellijk vlam vat of bezwijkt. 6. Frituren in oliën en vetten is niet toegestaan in voor publiek toegankelijke ruimtes. 7. De bakinstallatie moet zodanig zijn geconstrueerd dat olie of vet niet in de verbrandingsruimte kan komen. 8. Elk bak- en braadtoestel moet zijn voorzien van een goed functionerende thermostaat of thermokoppel met een maximum ingestelde waarde van 190 C. 9. Elektrisch verwarmde bakpannen c.q. installaties moeten thermostatisch tegen oververhitting zijn beveiligd met een maximum ingestelde waarde van 190 C. 10. Het draagvlak onder bak- en braadtoestellen moet ten minste 0,1 meter buiten de toestellen onbrandbaar zijn, danwel zijn bekleed met een onbrandbare en de warmte slecht geleidend materiaal. De wanden die in de nabijheid van een toestel zijn geplaatst, moeten tot 0,5 meter rondom het toestel van onbrandbaar en slecht warmte geleidend materiaal zijn vervaardigd; 11. Losse verwarmingstoestellen met open vuur zijn verboden. 12. Op elke wagen of in elke ruimte moet tenminste één goedgekeurd en geschikt draagbaar blusmiddel met een inhoud van tenminste 5 kilogram of 6 liter blusstof aanwezig zijn. 13. Indien met de verwarmingsapparatuur olie of vet wordt verwarmd, dan moeten in de onmiddellijke nabijheid van de verwarmingsapparatuur goed passende en hanteerbare deksels aanwezig zijn om pannen met brandend vet of olie af te dekken. Rookafvoer 14. De verbrandingsgassen van de bak- en braadtoestellen moeten d.m.v. afvoerleidingen van onbrandbaar en hittebestendig materiaal worden afgevoerd. De wand- of dak doorvoeringen moeten zijn uitgevoerd met een dubbelwandige nisbus; 15. Een afvoer van bakdampen en verbrandingsgassen in één leiding is toegestaan, mits de verbrandingsgassen gemeten op de plaats van samenkomst geen hogere temperatuur hebben dan 200 C; 16. De filters van de luchtreinigingsinstallatie moeten zo vaak gereinigd/vervangen worden als dit voor de goede werking noodzakelijk is.

11 BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN GEBRUIK DRUKHOUDERS EN OPSLAG Gasinstallatie 1. De gasflessen moeten zodanig opgesteld zijn dat: a. kranen/aansluitpunten zich aan de bovenzijde bevinden; b. zij niet voor publiek bereikbaar zijn; c. zij bij brand gemakkelijk af te sluiten en te verwijderen zijn of bij brand geen enkel gevaar kunnen oplopen. 2. Gasflessen moeten voorzien zijn van een door Lloyds Register-Stoomwezen erkend geldig keurmerk. 3. Het gebruik van gasflessen waarvan de keuring, blijkens de ingeslagen waarmerken, meer dan 10 jaar geleden heeft plaatsgevonden zijn verboden. 4. De gasdrukregelaar van een gasfles is een door de Dienst voor het Stoomwezen goedgekeurd type en is niet ouder dan de productspecificatie aangeeft met een maximum van 10 jaar. 5. Tussen gasfles en verbruikstoestel moet een buigzame verbinding voldoen aan de volgende richtlijnen, a. zijn bevestigd door middel van slangklemmen op slangpilaren; b. vrij en ongespannen zijn aangelegd; c. zodanig zijn aangebracht dat blootstelling aan ontoelaatbare temperatuur invloeden en/of mechanische beschadiging wordt voorkomen; d. bij gebruik van gas als brandstof mag uitsluitend een goedgekeurde slang met een lengte van maximaal 10 m als verbinding worden gebruikt; e. de slang van een gasfles verkeert in goede staat van onderhoud, is niet uitgedroogd, vertoont geen andere beschadigingen en is niet ouder dan de productspecificatie aangeeft met een maximum van 10 jaar. 6. Afsluiters moeten worden beschermd. Een afneembare kop mag alleen verwijderd worden als een fles is aangesloten. 7. Het voorhanden hebben en het gebruik van LPG, handelspropaan of butaan in autogastanks, anders dan voor de tractie van motorvoertuigen, is verboden. 8. Het is verboden een verwarmingsinstallatie of verwarmingstoestel te gebruiken, indien dat gebruik door de wijze waarop die installatie of dat toestel is opgesteld of aangebracht gevaar oplevert voor het ontstaan van brand. 9. Een opening ten behoeve van de toevoer van verbrandingslucht mag niet worden afgesloten. 10. Bij het toepassen van direct gestookte verwarmingsinstallaties moet er steeds voldoende toevoer van verse lucht zijn.

12 Opslag gasflessen/drukhouders 11. Een opslagvoorziening moet doelmatig zijn geventileerd. Afvoer van ventilatielucht moet op de buitenlucht plaatsvinden en beschermd tegen opwarming door zonnestraling. Indien natuurlijke ventilatie op de buitenlucht aanwezig is, moeten ventilatieopeningen zo ver mogelijk van elkaar (diametraal) zijn aangebracht. De ventilatie moet continu zijn en de ventilatievoud van de ruimte per uur moet te allen tijde minimaal 1 zijn. 12. De afstand tussen de voorraad gasflessen en een gebouw/inrichting moet minimaal 5 meter bedragen, tenzij tussen de opslag en het gebouw/inrichting een weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag van ten minste 60 minuten aanwezig. 13. De opslagplaats van de gasflessen mag niet toegankelijk zijn voor publiek en moet voorzien zijn van het opschrift roken en open vuur verboden.

THEMAVOORSCHRIFTEN BIJ KLEINSCHALIGE EVENEMENTEN

THEMAVOORSCHRIFTEN BIJ KLEINSCHALIGE EVENEMENTEN THEMAVOORSCHRIFTEN BIJ KLEINSCHALIGE EVENEMENTEN ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Onverminderd bijgevoegde voorschriften moeten voorts alle maatregelen getroffen worden om ontstaan en uitbreiding

Nadere informatie

ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Onverminderd bijgevoegde voorschriften moeten voorts alle maatregelen getroffen worden om ontstaan en uitbreiding van brand en het ontstaan van ongevallen of onveilige

Nadere informatie

Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012

Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012 Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012 Voorschriften Bakwagens/kramen Toelichting Een belangrijke bedreiging van de fysieke veiligheid van

Nadere informatie

Vergunningvrije evenementen

Vergunningvrije evenementen Bijlage 2 Behorend bij het evenementenbeleid Vergunningvrije evenementen 1. Vergunningvrije evenementen A. Evenementen en activiteiten, die aan alle hierna genoemde voorwaarden voldoen, zijn op basis van

Nadere informatie

Voorschriftenbijlagen voor (mobiele) bakkramen en bakwagens

Voorschriftenbijlagen voor (mobiele) bakkramen en bakwagens INHOUD Artikel 1. Bereikbaarheid en opstelling 2 Artikel 2. Bakruimte 2 Artikel 3. Bakactiviteiten in voor gevels geplaatste bakkramen/bakwagens 2 Artikel 4. Elektrische installatie 3 Artikel 5. Gasinstallatie

Nadere informatie

Brandweer voorwaarden behorend bij de APV vergunning ARTIKEL 1 Vrijhouden van terreingedeelten en bereikbaarheid 1.1 De rijbaan en/of de calamiteitenroute moet over een breedte van 3,5 meter vrij blijven.

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT MELDINGSFORMULIER EVENEMENT Uw melding moet uiterlijk 10 dagen voor het evenement bij de gemeente zijn ingediend. 1. Gegevens van de melder Naam organisatie Contactpersoon Straat + huisnummer Postcode

Nadere informatie

Voorwaarden voor Deelname aan de 41e Terwinseler Straatmarkt

Voorwaarden voor Deelname aan de 41e Terwinseler Straatmarkt Voorwaarden voor Deelname aan de 41e Terwinseler Straatmarkt Inschrijving U kunt inschrijven via de website (electronische inschrijving) of schriftelijk (aanmeldingsformulier). Voor een schriftelijke inschrijving

Nadere informatie

MILIEU- EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN AMBULANTE HANDEL GEMEENTE HEERLEN

MILIEU- EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN AMBULANTE HANDEL GEMEENTE HEERLEN BIJLAGE II Behorende bij Marktreglement gemeente Heerlen 2010 (artikel 29) MILIEU- EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN AMBULANTE HANDEL GEMEENTE HEERLEN 1. Vrijhouden van weggedeelten. 1.1 In de straten waarin

Nadere informatie

Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg

Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg A. Open ruimte bij en in de omgeving van de inrichting. 1. Vrijhouden van terreingedeelten ten behoeve van de brandweer 1.1. De bij de

Nadere informatie

Meldingsformulier Evenement

Meldingsformulier Evenement De organisator dient de burgemeester tenminste vier weken voorafgaand aan het evenement in kennis stellen middels het formulier. Zonder tegenbericht, binnen veertien dagen, kan het evenement plaatsvinden,

Nadere informatie

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN Opsteller Namens Datum onderzoek Aanwezig Naam Namens Naam bouwwerk Straat Gemeente Bestemming bouwwerk Contactpersoon Telefoonnummer Datum gebruiksvergunning Datum

Nadere informatie

Overige maatregelen en eventuele kosten

Overige maatregelen en eventuele kosten Openbare orde en veiligheid 1. Het afsluiten van de straat dient te gebeuren zoals aangegeven op de door de gemeente gemaakte tekening. 2. De verantwoordelijke (contactpersoon) dient erop toe te zien dat

Nadere informatie

Bijlage Artikelen BOP 1 aprilviering 2018 Brielle

Bijlage Artikelen BOP 1 aprilviering 2018 Brielle Bijlage Artikelen BOP 1 aprilviering 2018 Brielle 1. Algemeen In de bijlages kunt u de voorwaarden uit de AMvB Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP) nalezen, aan het

Nadere informatie

Bijlage 4 - Algemene voorschriften verbonden aan de deelname aan de Vierdaagsefeesten 2016 voor het innemen van STANDPLAATSEN

Bijlage 4 - Algemene voorschriften verbonden aan de deelname aan de Vierdaagsefeesten 2016 voor het innemen van STANDPLAATSEN Eisen te stellen aan kramen Algemene eisen Deze eisen gelden te allen tijde: 1. Ten behoeve de bereikbaarheid van de hulpverlenende diensten moet een doorgaande route met een breedte van 4 meter en een

Nadere informatie

Nadere regels voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden, gemeente Noord-Beveland

Nadere regels voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden, gemeente Noord-Beveland GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Noord-Beveland. Nr. 26210 30 maart 2015 Nadere regels voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden, gemeente

Nadere informatie

Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel.

Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel. Zaaknummer: SBBV21 Onderwerp uitbesteden horeca Het Run 2012 Collegevoorstel Feitelijke informatie In 2011 is de horeca van openluchtzwembad Het Run uitbesteed aan De Smulkar evenementencatering uit Drunen.

Nadere informatie

5. Stichting Jaarmarkt Heukelum is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of schade in welke vorm dan ook.

5. Stichting Jaarmarkt Heukelum is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of schade in welke vorm dan ook. Algemene Voorwaarden 1. De deelname aan het evenement is definitief als het verschuldigde bedrag voor de gestelde uiterlijke betaaldatum op de bankrekening van Stichting Jaarmarkt Heukelum is bijgeschreven.

Nadere informatie

Bijlage: Gebruikseisen kampeerterreinen. Brandveiligheidsvoorschriften. Bereikbaarheid

Bijlage: Gebruikseisen kampeerterreinen. Brandveiligheidsvoorschriften. Bereikbaarheid Bijlage: Gebruikseisen kampeerterreinen Brandveiligheidsvoorschriften Bereikbaarheid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten ten behoeve van hulpverlening 1.1 De bij de inrichting behorende brandkranen

Nadere informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Rubriek Openbare orde en veiligheid Naam regeling: Beleidsregels "Voorschriften voor vergunningen ingevolge artikel 2.1.1. van de Brandbeveilingsverordening"

Nadere informatie

evenementen in gebouwen (die vallen onder het gebruiksbesluit of in het bezit zijn evenementen op de weg, zoals een puzzeltocht of wielerwedstrijd

evenementen in gebouwen (die vallen onder het gebruiksbesluit of in het bezit zijn evenementen op de weg, zoals een puzzeltocht of wielerwedstrijd Specifieke regels bij: afsluiting/ gebruik van de openbare weg gebruik van een barbecue evenementen in gebouwen (die vallen onder het gebruiksbesluit of in het bezit zijn van een gebruiksvergunning) evenementen

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE DEELNEMERS AAN DE JEUGDOPTOCHT IN PAPGAT 2014

REGLEMENT VOOR DE DEELNEMERS AAN DE JEUGDOPTOCHT IN PAPGAT 2014 REGLEMENT VOOR DE DEELNEMERS AAN DE JEUGDOPTOCHT IN PAPGAT 2014 Doelstelling Het doel van dit reglement is om de jaarlijkse jeugdoptocht in Papgat op een carnavaleske, veilige en sportieve manier te laten

Nadere informatie

onderwerp: Uitnodiging voor de Terwinseler Adventmarkt

onderwerp: Uitnodiging voor de Terwinseler Adventmarkt Stichting Terwinseler Straatmarkt secretariaat: J.A.C. De Jong Piusstraat 22 6467 EH Kerkrade tel: 06-11460514 info@straatmarkt.nl www.straatmarkt.nl bank: 14.84.84.646 iban: NL54 RABO 0148484646 bic:

Nadere informatie

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN DIT BRANDWEERREGLEMENT IS ZEER BELANGRIJK ONDERMEER VOOR DE UITBATERS VAN KRAMEN WAAR VERWARMINGSTOESTELLEN WORDEN GEBRUIKT. GELIEVE HIERMEE REKENING TE HOUDEN EN NA TE LEVEN VOORAL DE ALINEA S IN HET

Nadere informatie

Brandweer Standaardadvies A evenement

Brandweer Standaardadvies A evenement VOORWAARDEN ALGEMEEN Brandweer Standaardadvies A evenement 1. VRIJHOUDEN TERREINGEDEELTEN 1.1. Op het bij het evenement behorende terrein moeten de beplanting, de parkeerplaatsen, de laad- en losplaatsen

Nadere informatie

Algemene brandveiligheidsvoorschriften Evenementen

Algemene brandveiligheidsvoorschriften Evenementen Algemene brandveiligheidsvoorschriften Evenementen Artikel 1: Vrijhouden van terreingedeelten en bereikbaarheid 1.1 Er dient een vrije doorgang t.b.v. de hulpdiensten te zijn van minimaal 3,5 meter breed

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: VHDMDG02. Aanpassen meldingsplicht kleinschalige evenementen

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: VHDMDG02. Aanpassen meldingsplicht kleinschalige evenementen Zaaknummer: VHDMDG02 Onderwerp Aanpassen meldingsplicht kleinschalige evenementen Collegevoorstel Inleiding In het kader van deregulering is vanuit Bureau Veiligheid samen met de teams Frontoffice en OLOG

Nadere informatie

Tips Voor een brandveilig evenement

Tips Voor een brandveilig evenement Tips Voor een brandveilig evenement Hoe brandveilig is uw evenement? Brandveiligheid is uw eigen verantwoordelijkheid Een evenement organiseren doe je op veilige manier. In deze folder treft u wat tips

Nadere informatie

Inrichtingsplan zaterdagwarenmarkt (Brink) te Deventer

Inrichtingsplan zaterdagwarenmarkt (Brink) te Deventer GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Deventer. Nr. 45409 26 mei 2015 Inrichtingsplan zaterdagwarenmarkt (Brink) te Deventer Artikel 1. Plaats en markttijden 1. Op de Brink te Deventer wordt op zaterdag

Nadere informatie

Voorschriftenbijlagen voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden

Voorschriftenbijlagen voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden INHOUD Artikel 1 Bereikbaarheid en opstelling 2 Artikel 2 Opstelling inventaris 2 Artikel 3 Vluchtroutes 3 Artikel 4 Ontruiming en interne organisatie 4 Artikel 5 Materiaal, stoffering en versiering van

Nadere informatie

MELDING KLEIN EVENEMENT

MELDING KLEIN EVENEMENT MELDING KLEIN EVENEMENT IN DE GEMEENTE DEVENTER ALS BEDOELD IN ARTIKEL 2:25 LID 5 VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING DEVENTER Dit formulier is bedoeld voor het melden van een kleinschalig evenement.

Nadere informatie

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O.

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O. Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen 1. De aanwijzingen van de politie, brandweer en de gemeente dienen stipt en onmiddellijk te worden

Nadere informatie

Bijlage 1: Brandveiligheidsvoorschriften voor kampeerterreinen

Bijlage 1: Brandveiligheidsvoorschriften voor kampeerterreinen Bijlage 1: Brandveiligheidsvoorschriften voor kampeerterreinen Paragraaf I Bereikbaarheid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten ten behoeve van hulpverlening 1.1 De bij de inrichting behorende brandkranen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inschrijven: Betalen: Annuleren: Voor aanvang van het evenement:

Algemene Voorwaarden Inschrijven: Betalen: Annuleren: Voor aanvang van het evenement: Algemene Voorwaarden Inschrijven: Inschrijven kan uitsluitend via het online reserveringssysteem op onze website. Wilt u eten en of drinken verkopen dan dient u eerst contact met ons op te nemen via het

Nadere informatie

gelet op artikel 2:25 tweede lid van de Algemene plaatselijke verordening; vast te stellen de Wijziging Nadere regels kleine evenementen.

gelet op artikel 2:25 tweede lid van de Algemene plaatselijke verordening; vast te stellen de Wijziging Nadere regels kleine evenementen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Wijchen. Nr. 126408 14 september 2016 Wijziging Nadere regels kleine evenementen De burgemeester van de gemeente Wijchen, gelet op artikel 2:25 tweede lid van

Nadere informatie

Hercontrole (Loze) brandmelding Telefoonnummer: Omschrijving voorschrift NvT NG V AP OT Vluchtwegen / uitgangen

Hercontrole (Loze) brandmelding Telefoonnummer: Omschrijving voorschrift NvT NG V AP OT Vluchtwegen / uitgangen Locatie: Controlelijst brandveilig gebruik Datum: Functie gebouw Bijeenkomstfunctie, café, discotheek, restaurant 50-250 personen Naam: Gemeente Weesp Dossier nr.: Z.58582/D.60270 Adres: Nieuwstraat 70a

Nadere informatie

Inrichtingsplan voor de Goede Vrijdagjaarmarkt op de Brink, Zandpoort en Keizerstraat te Deventer

Inrichtingsplan voor de Goede Vrijdagjaarmarkt op de Brink, Zandpoort en Keizerstraat te Deventer Inrichtingsplan voor de Goede Vrijdagjaarmarkt op de Brink, Zandpoort en Keizerstraat te Deventer Artikel 1. Plaats en markttijden 1. Op de Brink, Zandpoort en Keizerstaat te Deventer wordt op Goede Vrijdag

Nadere informatie

Beleidsregel voor het gebruik van tijdelijke inrichtingen

Beleidsregel voor het gebruik van tijdelijke inrichtingen CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR229505_1 18 januari 2018 Beleidsregel voor het gebruik van tijdelijke inrichtingen Brandveiligheidsvoorschriften waaronder tijdelijk geplaatste tenten. Op grond

Nadere informatie

CONTROLELIJST VEILIGHEID BIJ EVENEMENTEN

CONTROLELIJST VEILIGHEID BIJ EVENEMENTEN score INVENTARISATIE / INSPECTIE in orde niet geheel in orde niet in orde n.v.t. TOELICHTING / EVALUATIE 1. VERANTWOORDELIJKHEID 1. Alle partijen zijn aantoonbaar op hun resp. verantwoordelijkheid gewezen.

Nadere informatie

Controlelijst brandveiligheid

Controlelijst brandveiligheid Controlelijst brandveiligheid Naam : Adres : Postcode / plaats : Contactpersoon : Controleur(s) : Datum afgifte gebruiksvergunning : Controlefrequentie : Datum controle : Archiefnummer : Handleiding De

Nadere informatie

De ondergetekenden: partners, Naam : Voornamen : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer : adres :

De ondergetekenden: partners, Naam : Voornamen : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer :  adres : Aanvraagformulier en voorwaarden voor aanwijzing van een trouwlocatie ten behoeve van een huwelijksvoltrekking, partnerschapregistratie of omzetting met ceremonie als bedoeld in Boek 1 Burgerlijk Wetboek,

Nadere informatie

Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik.

Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik. Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik. Paragraaf 1.4 Bijzondere bepalingen Artikel 1.16 Zorgplicht Een bij of krachtens de wet aanwezige

Nadere informatie

Bijlage Artikelen BOP

Bijlage Artikelen BOP Bijlage Artikelen BOP 1. Algemeen In de bijlages kunt u de voorwaarden uit de AMvB Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP) nalezen, aan het einde van de zin is de verwijzing

Nadere informatie

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten 1 De bij het bouwwerk behorende brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen

Nadere informatie

Veilig werken met gassen en correcte opslag.

Veilig werken met gassen en correcte opslag. Veilig werken met gassen en correcte opslag. Hatek Lastechniek heeft op deze pagina de hoofdpunten van de richtlijn PGS15 voor u samengevat. Tevens zijn er op een aantal veelgestelde vragen uit de praktijk

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR OPTOCHTDEELNEMERS VAN C.S. DE KNOERISSEN - UDEN

REGLEMENT VOOR OPTOCHTDEELNEMERS VAN C.S. DE KNOERISSEN - UDEN REGLEMENT VOOR OPTOCHTDEELNEMERS VAN 1. Deelname C.S. DE KNOERISSEN - UDEN Eenieder die daartoe de wens te kennen geeft, kan aan de optocht deelnemen. Deelnemers buiten de gemeente Uden (Uden Volkel Odiliapeel)

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden

Aanvullende voorwaarden Bijlage behorende bij de gebruiksvoorwaarden VOORWAARDEN Algemene eisen van de bijlage 3 en 4 behorende bij de artikelen 6.2.1 van de bouwverordening. Aanvullende voorwaarden In het kerkgebouw mogen 200

Nadere informatie

: Document is aangepast voor gemeente Grave door het veiligheids bureau gemeente Grave, A.C. van Slooten.

: Document is aangepast voor gemeente Grave door het veiligheids bureau gemeente Grave, A.C. van Slooten. Notitie richtlijn carnavalsoptochten : Datum Besproken met Doelstelling Opgemaakt. : 19 november 2009, gemeentehuis Grave : Carnavalverengingen, gemeente Grave Wethouder H.Opsteegh, gemeente Grave Veiligheidsbureau

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een wekelijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een horecagelegenheid

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een wekelijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een horecagelegenheid OPNAMERAPPORT Ten behoeve van een wekelijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een horecagelegenheid Opnamerapport gebruiksvoorschriften versie 1.2 / 5 juni 2007 Pagina 1 van 5

Nadere informatie

Inrichtingsplan voor de warenmarkt in Borculo

Inrichtingsplan voor de warenmarkt in Borculo Inrichtingsplan voor de warenmarkt in Borculo Artikel 1. Plaats en markttijden 1. Op woensdag van 8.00 uur tot 13.00 uur op het marktterrein op de locatie Veemarkt zoals aangegeven op bijbehorende kaart

Nadere informatie

Bijlage 2: Brandveiligheidsvoorschriften voor evenementen. Artikel 1 Bereikbaarheid

Bijlage 2: Brandveiligheidsvoorschriften voor evenementen. Artikel 1 Bereikbaarheid Bijlage 2: Brandveiligheidsvoorschriften voor evenementen Artikel 1 Bereikbaarheid Algemeen 1.01: Een evenemententerrein is altijd bereikbaar voor hulpdiensten. 1.02: De opstelling van objecten op het

Nadere informatie

Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010. Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer :

Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010. Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer : Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010 Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer : Datum (controlelijst ingevuld) Handtekening Toelichting op de controlelijst

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Streek Food Festival 2013

Algemene Voorwaarden Streek Food Festival 2013 Algemene Voorwaarden Streek Food Festival 2013 Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle Streek Food Festival edities. Afwijkingen in deze voorwaarden zijn alleen bindend indien schriftelijk

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN

VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN 2 VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN VOORSCHRIFTEN TEN BEHOEVE VAN: BRADERIEËN E.D. IN DE OPENLUCHT 2.01 De stands en/of marktkramen alsmede eventueel te plaatsen podia moeten zodanig worden aangebracht dat alle

Nadere informatie

Brandweer Standaardadvies B-C evenement

Brandweer Standaardadvies B-C evenement 1. VOORWAARDEN ALGEMEEN Brandweer Standaardadvies B-C evenement 1. ORGANISATIE 1.1. De houder van de vergunning is verplicht de schade die hij door het gebruik van de vergunning aan anderen toebrengt te

Nadere informatie

Veilig omgaan met flessengas, barbecue en vuurkorf

Veilig omgaan met flessengas, barbecue en vuurkorf 10 brandveiligheids INFO Veilig omgaan met flessengas, barbecue en vuurkorf Meer informatie of andere folders uit deze serie? Ga naar de brandweerkazerne bij u in de buurt of kijk op www.brandweer.nl Helaas

Nadere informatie

3.3: De carnavalsstichting beslist of deelname kan plaatsvinden en in welke categorie de deelnemer wordt geplaatst.

3.3: De carnavalsstichting beslist of deelname kan plaatsvinden en in welke categorie de deelnemer wordt geplaatst. Doelstelling Het doel van dit reglement is om de jaarlijkse Grote Carnavalsoptocht in Papgat op een carnavaleske, veilige en sportieve manier te laten verlopen. Een doelstelling die door het reglement

Nadere informatie

Concept-besluit Nadere regels voor kleinschalige evenementen. De burgemeester van Maastricht, overwegende

Concept-besluit Nadere regels voor kleinschalige evenementen. De burgemeester van Maastricht, overwegende Concept-besluit Nadere regels voor kleinschalige evenementen De burgemeester van Maastricht, overwegende dat op grond van artikel 5.9.2, derde lid van de Algemene Plaatselijke Verordening Maastricht 2006

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een jaarlijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een bouwwerk

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een jaarlijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een bouwwerk OPNAMERAPPORT Ten behoeve van een jaarlijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een bouwwerk Opnamerapport gebruiksvoorschriften versie 1.2 / 5 juni 2007 Pagina 1 van 13 Over het

Nadere informatie

3. Gebouw en buitenterrein

3. Gebouw en buitenterrein 3. Gebouw en buitenterrein 3.1 Een brandveilig clubgebouw Over de accommodatie Voor het organiseren van al je activiteiten is een veilige binnen- en/of buitenaccommodatie een vereiste. Dat kan een eigen

Nadere informatie

Ontvangst aanvraag : 6 juni Dit besluit treedt de dag na bekendmaking in werking.

Ontvangst aanvraag : 6 juni Dit besluit treedt de dag na bekendmaking in werking. P l a atselijke Veror deni n g Besluit, 5 juli 2017 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een trouwfeest Keijenborgseweg 9 in Zelhem. Activiteit : Brandveilig gebruik (vergunning)

Nadere informatie

Als u nog drank wilt schenken dient u ook een ontheffing van de Drank- en horecawet artikel 35 aan te vragen bij de gemeente Borne.

Als u nog drank wilt schenken dient u ook een ontheffing van de Drank- en horecawet artikel 35 aan te vragen bij de gemeente Borne. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Borne. Nr. 38779 31 maart 2016 Evenement in het Beekpark Naar aanleiding van uw aanvraag van 23 februari 2016 voor een evenement in het Beekpark deel ik u namens

Nadere informatie

Inrichtingsplan voor de Kerstjaarmarkt op de Brink te Deventer

Inrichtingsplan voor de Kerstjaarmarkt op de Brink te Deventer CVDR Officiële uitgave van Deventer. Nr. CVDR366921_1 7 juni 2016 Inrichtingsplan voor de Kerstjaarmarkt op de Brink te Deventer Artikel 1. Plaats en markttijden 1. Op de Brink te Deventer wordt op een

Nadere informatie

TOELICHTING OPMERKINGEN/VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ EEN AANVRAAG VAN KLEINE EVENEMENTEN/ACTIVITEITEN

TOELICHTING OPMERKINGEN/VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ EEN AANVRAAG VAN KLEINE EVENEMENTEN/ACTIVITEITEN TOELICHTING OPMERKINGEN/VOORWAARDEN BEHORENDE BIJ EEN AANVRAAG VAN KLEINE EVENEMENTEN/ACTIVITEITEN Een aanvraag voor een klein evenement/activiteit wordt ter advisering door de afdeling Openbare Orde en

Nadere informatie

Stichting JP Balki Classic Memorial De heer H.J.J. van den Berg Boschlaan 3 a 5591 HJ HEEZE

Stichting JP Balki Classic Memorial De heer H.J.J. van den Berg Boschlaan 3 a 5591 HJ HEEZE .. Stichting JP Balki Classic Memorial De heer H.J.J. van den Berg Boschlaan 3 a 5591 HJ HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 13 maart 2018

Nadere informatie

Reglement Schorsbosser Optocht

Reglement Schorsbosser Optocht Reglement Schorsbosser Optocht ALGEMEEN Voor het deelnemen aan de Schorsbosser Optocht te Schijndel (hierna te noemen optocht ) is in samenwerking met de gemeente, het Schorsbosser Kabinet en Prinsenclub

Nadere informatie

Tijdelijk brandveilig gebruik van een tent - Artikel 2 Brandbeveiligingsverordening 2012 (bevoegdheid verlenen vergunning)

Tijdelijk brandveilig gebruik van een tent - Artikel 2 Brandbeveiligingsverordening 2012 (bevoegdheid verlenen vergunning) .. De heer B.J.M.G. van der Putten Cyclamenstraat 27 5644 KH EINDHOVEN Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 30 augustus 2017 Zaaknummer: 365988

Nadere informatie

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten:

Artikel 2:5. Burgemeester en wethouders van Gouda. Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Artikel 2:5 1. Burgemeester en wethouders van Gouda Gelet op de Algemene Plaatselijke Verordening Gouda 2009, verder te noemen APV 2009; besluiten: Gelet op het bepaalde in artikel 2:5 APV Gouda 2009 ten

Nadere informatie

BRANDVEILIGHEID 1. VOORWAARDEN ALGEMEEN

BRANDVEILIGHEID 1. VOORWAARDEN ALGEMEEN BRANDVEILIGHEID 1. VOORWAARDEN ALGEMEEN 1. ORGANISATIE 1.1. De houder van de vergunning is verplicht de schade die hij door het gebruik van de vergunning aan anderen toebrengt te vergoeden. Verder moet

Nadere informatie

U kunt met uw kinderen snel en goed altijd alle uitgangen bereiken

U kunt met uw kinderen snel en goed altijd alle uitgangen bereiken U kunt met uw kinderen snel en goed altijd alle uitgangen bereiken Zijn de ingangen, doorgangen, uitgangen, nooduitgangen, gangpaden, trappen, hellingbanen en vluchtroutes over de minimaal vereiste breedte

Nadere informatie

Handleiding Brandpreventievoorschriften Evenementen

Handleiding Brandpreventievoorschriften Evenementen Handleiding Brandpreventievoorschriften Evenementen VOORWOORD In deze handleiding, leest u de voorwaarden die door de brandweer worden gehanteerd op het gebied van brandveiligheid bij de organisatie van

Nadere informatie

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas 2 HARTELIJK DANK Hartelijk dank dat u voor de EUROM GS5000 kachel gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle

Nadere informatie

installatie: stalen, dubbelwandige tank met appendages en leidingen

installatie: stalen, dubbelwandige tank met appendages en leidingen VOORSCHRIFTEN M.B.T. HUISBRANDOLIE-INSTALLATIES Standaardvoorschriften voor de activiteit: CODE 155a Opslag van huisbrandolie in, van staal vervaardigde, dubbelwandige bovengrondse tanks (o.a. wandtanks)

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR OPTOCHTDEELNEMERS VAN C.S. DE KNOERISSEN - UDEN

REGLEMENT VOOR OPTOCHTDEELNEMERS VAN C.S. DE KNOERISSEN - UDEN REGLEMENT VOOR OPTOCHTDEELNEMERS VAN C.S. DE KNOERISSEN - UDEN 1. Deelname Eenieder die daartoe de wens te kennen geeft, kan aan de optocht deelnemen. Deelnemers buiten de gemeente Uden (Uden Volkel Odiliapeel)

Nadere informatie

Zaaknummer: Omschrijving aanvraag Wettelijke grondslag BESLUIT

Zaaknummer: Omschrijving aanvraag Wettelijke grondslag BESLUIT .. HWV Mevrouw Kim Kellenaers Jan Deckerstraat 19a 5591 HN HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 29 november 2017 Zaaknummer: 593185 Onderwerp:

Nadere informatie

Bijlage Maatwerkvoorschriften

Bijlage Maatwerkvoorschriften Bijlage Maatwerkvoorschriften Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Communicatie... 2 3. Overlast, geluid en voorkomen schade... 2 4. Technisch... 3 5. Veiligheid... 5 1 1. Algemeen 1.1 Afval 1. Het terrein moet

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft een evenementenvergunning voor het openingsweekend Wagenbouwseizoen 2018.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft een evenementenvergunning voor het openingsweekend Wagenbouwseizoen 2018. Stichting Vrienden Wagenbouwers De heer Doezé Kruiseik 9 5591 LJ HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 24 mei 2018 Zaaknummer: 747160 Onderwerp:

Nadere informatie

GAS. Installaties die niet aan de voorschriften voldoen, moeten afgekoppeld worden.

GAS. Installaties die niet aan de voorschriften voldoen, moeten afgekoppeld worden. VEILIGHEIDSREGLEMENT BRUSSELS EXPO GAS 5.1 ALGEMENE BEPALINGEN 5.1.1 Controle De gasinstallaties worden, vóór indienststelling, gekeurd door een EDTC. De standhouder of zijn afgevaardigde zal in zijn eigen

Nadere informatie

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid

Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken. Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Bijlage 3 Gebruikseisen voor bouwwerken Bijlage behorende bij artikel 6.2.1, eerste lid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten 1 De bij het bouwwerk behorende brandkranen en andere bluswaterwinplaatsen

Nadere informatie

Uw brief van 3067 MB ROTTERDAM Behandelend ambtenaar C. Toekoen Ons kenmerk U2012/1254 Betreft Rotterdam, 7 juni 2012

Uw brief van 3067 MB ROTTERDAM Behandelend ambtenaar C. Toekoen Ons kenmerk U2012/1254 Betreft Rotterdam, 7 juni 2012 Oostzeedijk 276 3063 CA Rotterdam Postbus 22350 3003 DJ Rotterdam T 14010 F (010) 2060 999 E deelgemeente@kc.rotterdam.nl www.rotterdam.nl/kc ABN-AMRO nr. 64.45.11.931 IBAN: NL58FTSB0644511931 BIC: FTSBNL2R

Nadere informatie

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering!

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Korte Checklist 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Er is een logboek aanwezig op het bedrijf / in de stallen. Hierin zijn o.a. certificaten (installaties, brandveiligheidsvoorzieningen)

Nadere informatie

Brandveiligheidsvoorschriften evenementen

Brandveiligheidsvoorschriften evenementen Brandveiligheidsvoorschriften evenementen Inhoudsopgave: 1. Algemene brandveiligheidseisen blz. 2 2. Voorschriften bak- en braadopstellingen blz. 3/4/5 3. Voorschriften elektrische installaties blz. 6

Nadere informatie

gelet op het Strandbeleid Schagen 2016 en de Algemene plaatselijke verordening Schagen 2016;

gelet op het Strandbeleid Schagen 2016 en de Algemene plaatselijke verordening Schagen 2016; Uitwerkingsbesluit Strandbepalingen APV Schagen 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen, overwegende dat zij bij besluit van 15 maart 2016 het Strandbeleid Schagen 2016 en het Uitwerkingsbesluit

Nadere informatie

Reglement Schorsbosser Optocht

Reglement Schorsbosser Optocht Reglement Schorsbosser Optocht ALGEMEEN Voor het deelnemen aan de Schorsbosser Optocht te Schijndel (hierna te noemen optocht ) is in samenwerking met de gemeente, het Schorsbosser Kabinet en Prinsenclub

Nadere informatie

Handreiking Evenementen en brandveiligheid 2013

Handreiking Evenementen en brandveiligheid 2013 Handreiking Evenementen en brandveiligheid 2013 Colofon Deze handreiking is geüpdate in opdracht van Team Risicobeheersing van de Veiligheidsregio Zeeland. Dit is in samenwerking gebeurt met verschillende

Nadere informatie

Aanvraag Evenementvergunning

Aanvraag Evenementvergunning Aanvraag Evenementvergunning 1. Ondergetekende: Naam vereniging of instelling Naam en voorletters contactpersoon Adres Postcode + Woonplaats Telefoonnummer Werk: Privé: Mobiel: E-mail Verzoekt vergunning

Nadere informatie

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening)

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Status Geldend Wettelijk kader Gemeentewet, Algemene

Nadere informatie

Aanvraagformulier gebruiksvergunning Evenement.

Aanvraagformulier gebruiksvergunning Evenement. Aanvraagformulier gebruiksvergunning Evenement. AANVRAAG ALS BEDOELD IN ARTIKEL 2 LID 1 VAN DE BRANDBEVEILIGINSVERORDENING 2012 VOOR HET TIJDELIJK IN GEBRUIK HOUDEN VAN EEN INRICHTING WAAR MEER DAN 50

Nadere informatie

Plaatselijke Verordening

Plaatselijke Verordening gemeente Bronckhorst Plaatselijke Verordening Besluit, 13 juni 2016 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een huwelijksfeest in Vorden. activiteiten : Evenement: Brandveilig

Nadere informatie

Brandveiligheidsvoorschriften Evenementen

Brandveiligheidsvoorschriften Evenementen Brandveiligheidsvoorschriften Evenementen Documentgegevens Nr. Datum Verspreid aan 0.1 13-3-2016 Cluster-adviseurs Risicobeheersing 0.2 28-4-2016 Aanpassingen n.a.v. overleg adviseurs 0.3 21-09-2016 Aanpassingen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING Nr 5A05 De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat het door de inwerkingtreding van de Algemene Wet Bestuursrecht noodzakelijk is om de verordeningen en regelingen aan te passen aan deze wet;

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER OPTOCHT AELSE ZONDAG 3 MAART 2019

AANMELDINGSFORMULIER OPTOCHT AELSE ZONDAG 3 MAART 2019 Aelse, 17-11-18 AANMELDINGSFORMULIER OPTOCHT AELSE ZONDAG 3 MAART 2019 1. Naam van groep / persoon / vereniging:... wenst deel te nemen aan de carnavalsoptocht 2019 met een 0 groep* 0 groep + wagen* 0

Nadere informatie

Beleidsregels evenementenvergunning

Beleidsregels evenementenvergunning Beleidsregels evenementenvergunning Aanleiding Bij raadsbesluit van 17 december 2009 is artikel 1:2 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gewijzigd. Daarbij is bepaald dat paragraaf 4.1.3.3 van

Nadere informatie

Checklist Gebruik en Opslag gevaarlijke stoffen Houtbewerking, bouwnijverheid en installatietechniek

Checklist Gebruik en Opslag gevaarlijke stoffen Houtbewerking, bouwnijverheid en installatietechniek Naam bedrijf Contactpersoon Adres vestiging Postcode + plaats Telefoonnummer Postadres Naam inspecteur Datum controle Activiteitenbesluit Type A Type B Type C Postcode + plaats Telefoonnummer nio = niet

Nadere informatie

Veilig samen bouwen aan carnavalswagens. in tenten, schuren en loodsen

Veilig samen bouwen aan carnavalswagens. in tenten, schuren en loodsen Veilig samen bouwen aan carnavalswagens in tenten, schuren en loodsen De carnavalstijd komt er weer aan en u heeft vast al volop ideeën voor een carnavalswagen. Het vinden van een bouwlocatie wordt echter

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) volgens 2-11-2008

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) volgens 2-11-2008 OPNAMERAPPORT Ten behoeve van de Regeling Brandveilig Gebruik Bouwwerken (BGB) volgens 2-11-2008 Bouwwerk: Voorbeeld kantoorpand n nsenlaan 1 Branddorp (Voorbeeld exemplaar) 1. Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave...

Nadere informatie

Tips voor een brandveilig verblijf

Tips voor een brandveilig verblijf Tips voor een brandveilig verblijf Ga je deze zomer op weekend of op kamp met je vereniging? Gezellig barbecueën, liedjes zingen rond het kampvuur, kamperen,... Dat is allemaal heel gezellig maar het is

Nadere informatie

Checklist veiligheid bij evenementen

Checklist veiligheid bij evenementen Datum: Nr.: 1. Verantwoordelijkheid a. Alle partijen zijn aantoonbaar op hun resp. verantwoordelijkheid gewezen. b. Zijn er coördinatieverantwoordelijken aangesteld? 2. Vergunning/toestemming a. Het houden

Nadere informatie

Algemene regels bij evenementen

Algemene regels bij evenementen Algemene regels bij evenementen A. Algemeen 1. De organisator van het evenement is primair belast en verantwoordelijk voor de handhaving van de goede orde en veiligheid op en om de locaties waar de gemelde

Nadere informatie

Doe-het-zelven en brandveiligheid

Doe-het-zelven en brandveiligheid 6 brandveiligheids INFO Meer informatie of andere folders uit deze serie? Doe-het-zelven en brandveiligheid Ga naar de brandweerkazerne bij u in de buurt of kijk op www.brandweer.nl Voor veel mensen is

Nadere informatie