MILIEU- EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN AMBULANTE HANDEL GEMEENTE HEERLEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MILIEU- EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN AMBULANTE HANDEL GEMEENTE HEERLEN"

Transcriptie

1 BIJLAGE II Behorende bij Marktreglement gemeente Heerlen 2010 (artikel 29) MILIEU- EN VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN AMBULANTE HANDEL GEMEENTE HEERLEN 1. Vrijhouden van weggedeelten. 1.1 In de straten waarin de activiteiten worden gehouden dient ten behoeve van hulpverlenende diensten (Brandweer, Politie en Ambulance) een vrije doorgang met een breedte van ten minste 3,50 meter en een hoogte van ten minste 4,20 meter aanwezig te zijn. Hekwerken die deze route blokkeren moeten snel en gemakkelijk verwijderd kunnen worden. 1.2 Feestverlichting, kabels e.d. boven de rijstrook zijn toegestaan als zij zijn aangebracht op tenminste 4,20 meter boven het wegdek en de onderlinge afstand ten minste 10 meter is. 2. Opstelling van stands en/of marktkramen. 2.1 De mobiele bakkraam moet zijn opgesteld op een afstand van tenminste 5 meter vanaf elke bebouwing, tenzij de gevel van de bebouwing geheel blind is uitgevoerd en uit onbrandbaar materiaal bestaat. 2.2 De podia, stands en/of marktkramen e.d. moeten zodanig worden opgesteld dat alle toe- en uitgangen van woningen en/of bedrijven onbelemmerd zijn te bereiken. 2.3 Tussen de achterzijde van podia, stands en/of marktkramen e.d. en de achterliggende bebouwing moet een strook van tenminste 1 meter breed worden vrijgehouden. 2.4 Achter of naast de podia, stands en/of marktkramen mogen geen auto s geparkeerd worden. 2.5 De bluswaterwinplaatsen (brandkranen) moeten worden vrijgehouden en bereikbaar zijn voor brandweervoertuigen, deze plaatsen moeten in een straal van 0,75 meter rondom vrij zijn van obstakels. 2.6 Indien er podia, stands en/of marktkramen e.d. worden gebruikt met een bovenbouw, dan mag deze bovenbouw de voor de desbetreffende straat gestelde doorrijdbreedte niet vernauwen. 3. Installaties. 3.1 Slangen, kabels, snoeren e.d. moeten zodanig zijn aangebracht, dat niemand daarmee in aanraking kan komen, dan wel daarover kan struikelen. 4. Blusmiddelen. 4.1 In de directe omgeving van opslag van brandbare vloeistoffen, gasvormige brandstoffen of een attractie waar gebakken of gebraden wordt, dient minimaal 1 handbrandblusapparaat aanwezig te zijn met een minimale inhoud van tenminste 6 kg bluspoeder of koolzuursneeuw. Tevens moeten de blusapparaten zijn voorzien van een geldig keurmerk.

2 5. Afval. 5.1 Afvalstoffen dienen te worden verzameld in veilig opgestelde, goed af te sluiten afvalemmers c.q. containers van moeilijk brandbaar materiaal. Het bewaren van afvalstoffen dient op zodanige wijze te geschieden dat de van de afvalstoffen afkomstige geur zich niet buiten de inrichting kan verspreiden Het aantrekken van insecten en ongedierte moet worden voorkomen, dan wel zoveel mogelijk beperkt, door het treffen van effectieve maatregelen. Is voorkoming of beperking niet mogelijk of sorteert dit onvoldoende resultaat, dienen maatregelen ter bestrijding van deze overlast te worden getroffen Afvalstoffen of met afvalstoffen verontreiningd water mogen niet in de bodem worden gebracht of terecht kunnen komen. 6. Doorlopend toezicht. 6.1 Gedurende de tijd dat personen aanwezig zijn, moet voor de naleving van de voorwaarden van de vergunning een verantwoordelijk persoon aanwezig zijn, die de aanwijzingen van de met controle belaste ambtenaren op eerste aanzegging uitvoert of doet uitvoeren. 7. Melding en alarmering. 7.1 De organisatie moet er voor zorgdragen dat een snelle en accurate alarmering van hulpdiensten gewaarborgd is. 8. Bakken en braden. Elektrisch koken. 8.1 Het bereiden van warme maaltijden, hapjes e.d. dient bij voorkeur op elektrische kooktoestellen te geschieden. 8.2 Het gebruik van oliegestookte kooktoestellen, open vuur, barbecues e.d. alsmede frituurinstallaties te bereiding van warme maaltijden of snacks e.d. is verboden. 8.3 Het gebruik van frituurvet en spijsolie is alleen toegestaan in thermisch beveiligde toestellen; 8.4 De kooktoestellen moeten vast op de vloer c.q. tafel staan opgesteld en moeten tegen omvallen en omstoten zijn beschermd; 8.5 De kooktoestellen moeten tenminste 1,5 meter van het tentdoek of brandbare materialen staan opgesteld; tevens dienen zij te zijn geplaatst op een ondergrond van onbrandbaar en warmte slecht geleidend materiaal; 8.6. Bij ieder kooktoestel moet in de directe omgeving van de pannen en ketels een goed passende deksel aanwezig zijn.

3 Gasgestookte kooktoestellen. 8.7 Het gebruik van gasgestookte kooktoestellen, voor het bereiden van warme maaltijden, hapjes e.d., is slecht toegestaan onder de volgende voorwaarden: - het gebruik van frituurvet en spijsolie is niet toegestaan (dus allen water voor soep, worst e.d.); - de gasflessen moeten buiten de tent staan opgesteld conform het gestelde onder 2.6.; - elk gebruikstoestel t.b.v. gasvormige brandstof moet GIVEG goedgekeurd zijn tot 1996, na deze datum dient elk gebruikstoestel voorzien zijn van een CE keurmerk bestaande uit 4 cijfers en een pinnummer van 8 cijfers. waarbij de nodige aandacht moet worden besteed aan de bescherming van slangen en leidingen tegen mechanische beschadigingen; - de kooktoestellen moeten vast op de vloer c.q. tafel staan opgesteld en moeten tegen omvallen en omstoten zijn beschermd; - de kooktoestellen moeten tenminste 1,5 meter van het tentdoek of andere brandbare materialen staan opgesteld. Boven het kooktoestel dient een vrije ruimte van tenminste 1,3 meter aanwezig te zijn; - binnen een afstand van 1,5 meter van het tentdoek e.d. moet dit worden beschermd door het aanbrengen van brandwerend materiaal Gasflesgebruik 8..8 Het gebruik van andere gassen dan butaan en propaan is niet toegestaan. 8.9 Elke verbindingsslang tussen een drukhouder en een verbruikstoestel e.d. moet: a. Alleen gasslangen die voorzien zijn van een Nederlands keurmerk zijn toegestaan. b. Zijn bevestigd door middel van slangklemmen op slangpilaren. c. Vrij en ongespannen zijn aangelegd. d. Zodanig zijn aangebracht, dat blootstelling aan toelaatbare temperatuursinvloeden en/of mechanische beschadiging wordt voorkomen. e. Zo kort mogelijk zijn (maximaal 1,5 meter) f. Niet ouder zijn dan twee jaar 8.10 Reduceerventielen mogen niet ouder zijn dan vier jaar, conform het jaartal dat staat vermeld op het reduceerventiel of aankoopbon. Het reduceerventiel mag geen roestvorming vertonen. Indien het reduceerventiel opnieuw is gekeurd is dient dit aangetoond te worden door een testrapport van een daarvoor erkend bedrijf Er mogen nooit meer dan 2 gasflessen met een inhoud van maximaal 26 liter per gasfles aanwezig zijn In de inrichting mogen geen gasflessen anwezig zijn, waarvan de goedkeuring niet, of blijkens de in de gasfles ingeponste datum niet tijdig, heeft plaatsgevonden door een door de minister van SZW erkende instantie of een ten minste gelijkwaardige instelling, dan wel door een door een dergelijke instelling erkende deskundige. De beproeving moet periodiek zijn herhaald, overeenkomstig de termijnen aangegeven in het VLG Gasflessen mogen slechts zijn gevuld met het gas waarvoor zij zijn beproefd en waarvan de naam op de fles is aangebracht Gasflessen moeten steeds gemakkelijk bereikbaar zijn en mogen niet in de onmiddellijke nabijheid van brandgevaarlijke stoffen zijn opgesteld Voor lege gasflessen moeten dezelfde veiligheidsmaatregelen in acht worden genomen als voor gevulde gasflessen.

4 8.16 Beschadigde of lekke gasflessen moeten onmiddellijk in de buitenlucht worden gebracht en worden gemerkt met het woord defect respectievelijk lek. Ook moeten direct maatregelen worden getroffen om brand- en explosie-gevaar, dan wel verstikkingsgevaar te voorkomen. 9. Mobiele bakkramen. 9.1 De mobiele bakraam moet zijn opgesteld op een afstand van ten minste 5 meter vanaf elke bebouwing, tenzij de gevel van de bebouwing geheel blind is uitgevoerd. 9.2 De mobiele bakkraam moet zodanig zijn geplaatst dat, alle toe- en uitgangen van woningen en/of bedrijven over de volledige breedte onbelemmerd zijn te bereiken en bluswaterwinplaatsen (brandkranen) ten allen tijde voor brandweervoertuigen bereikbaar en voor onmiddellijk gebruik gereed zijn. 9.3 In de mobiele bakkraam mogen niet meer dan 2 butaan- of propaangasflessen aanwezig zijn, elk met een inhoud van maximaal 26 liter. Bovendien moet aan het volgende worden voldaan: - De gasflessen moeten rechtop staan; - De gasflessen moeten stevig zijn vastgezet zodat door bewegingen van de bakkraam de gasflessen niet kunnen verschuiven dan wel omvallen; - De voor de gassoort toegestane drukregelaar moet zijn toegepast. 9.4 De butaan- of propaangasflessen moeten zijn geplaatst in een uitsluitend daarvoor ingerichte ruimte, waarvan de binnenwanden en de afdekking een brandwerendheid bezitten van tenminste 30 minuten. Deze ruimte mag uitsluitend aan de buitenzijde van de bakkraam toegankelijk zijn en moet d.m.v. een deur of luik zijn afgesloten. 9.5 De onder punt 9.4. bedoelde ruimte moet direct via de vloer of de buitenwand op de buitenlucht zijn geventileerd d.m.v. een opening met een netto vrije doorlaat van ten minste 1 dm². Deze opening moet zo laag mogelijk zijn aangebracht. 9.6 In de buitenlucht geplaatste butaan- of propaangasflessen moeten buiten bereik van onbevoegden worden opgesteld binnen een 30 minuten brandwerende constructie, tenzij de afstand tussen kraam en gas meer dan 6 meter is. De flessen moeten tegen opwarming door zonnestraling zijn beschermd d.m.v. onbrandbaar materiaal. 9.7 De verbinding tussen butaan- of propaangasflessen en de bak- of braadtoestellen moet bestaan uit een koperen leiding of uit een (goedgekeurde) hogedrukslang. Elke hogedrukslang tussen de flessen en de bak- en braadtoestellen moet; - zijn vervaardigd van synthetisch rubber met een of meer staaldraad- en/of textielinlagen (volgens NEN 5654) - zijn bevestigd d.m.v. slangklemmen op slangpilaren; - vrij en ongespannen zijn; - zodanig zijn aangebracht dat zij op geen enkele wijze aan ontoelaatbare temperatuursinvloeden of mechanische beschadigingen worden blootgesteld; - zo kort mogelijk zijn (maximaal 1,50 meter); - Niet ouder zijn dan 2 jaar. 9.8 De bakkraam moet (bij het gebruik van gas apparatuur) voorzien zijn van ventilatieopeningen nabij de vloer, tenzij; de gasverbruiktoestellen zijn voorzien van een gesloten verbrandingsruimte of gasverbruiktoestellen zijn voorzien van een veiligheidsinrichting; zodat er geen onverbrand gas kan uitstromen.

5 9.9 Bij elke bak- en braadpan moet een goed passende deksel met een kraag van tenminste 1 cm van onbrandbaar materiaal, voor direct gebruik gereed aanwezig zijn, waarmee de pannen in geval van brand kunnen worden afgesloten. De bakinstallatie (oliebak) moet zodanig zijn geconstrueerd dat bijvoorbeeld door overbruisen, over de rand of door de kieren om de rand, olie of vet niet in de verbrandingsruimte kan komen Elk bak- en braadtoestel moet zijn voorzien van een goed functionerende thermostaat of een andere beveiligingsinrichting, die bij oververhitting, van de olie of het vet, automatisch de gastoevoer stopt. De thermostaat moet zodanig zijn ingesteld dat de temperatuur van de olie of het vet maximaal 180 C kan worden. Indien de bakinstallatie tevens wordt gebruikt voor het bereiden van gepaneerde producten, mag de temperatuur tot maximaal 200 C oplopen Een eventueel aanwezige gaskomfoor moet zijn opgesteld op een plaat van onbrandbaar en slecht geleidend materiaal Elk gebruikstoestel t.b.v. gasvormige brandstof moet GIVEG goedgekeurd zijn tot 1996, na deze datum dient elk gebruikstoestel voorzien te zijn van een CE keurmerk bestaande uit 4 cijfers en een pinnummer van 8 cijfers Het draagvlak onder de bak- en braadtoestellen moet ten minste 10 cm buiten de toestellen onbrandbaar zijn, dan wel bekleed met een onbrandbaar en de warmte slecht geleidend materiaal Binnen een afstand van 30 cm van de afvoerleiding voor de bakdampen en de afvoerleiding voor de verbrandingsgassen mogen geen brandbare onderdelen van de mobiele bakkraam en geen brandbare goederen of stoffen aanwezig zijn, tenzij deze bekleed zijn met een onbrandbaar en de warmte slecht geleidend materiaal De verbrandingsgassen van de bak- en braadtoestellen moeten d.m.v. afvoerleidingen van onbrandbaar en hitte bestendig materiaal worden afgevoerd. De wand- of dakdoorvoeringen moeten zijn uitgevoerd met een dubbelwandige nisbuis Een afvoer van bak- en/of braaddampen en verbrandingsgassen en één leiding is toegestaan mits de verbrandingsgassen gemeten op de plaats van samenkomst geen hogere temperatuur hebben dan 200 C De bakdamp moet, zonder dat deze zich in de wagen kan verspreiden, worden opgevangen in en worden afgevoerd door een direct boven de bakpannen aangebrachte afzuiginrichting van onbrandbaar en tegen hitte bestand materiaal met een daarop aangesloten afvoerleiding, welke reikt tot boven het dak van de wagen. Elke afvoerleiding en elke afzuigkap of wasemkap moet zijn vervaardigd van onbrandbaar en tegen hitte bestand materiaal De damp van de toestellen welke zijn voorzien van een gecombineerd kanaal voor afvoer van bakdamp en verbrandingsgassen moet door een leiding van onbrandbaar en tegen hitte bestand materiaal mechanisch worden afgevoerd Flexibele verbindingsstukken tussen afzuiginstallatie en de afzuigleiding of het afzuigkanaal, moeten zijn vervaardigd van onbrandbaar en tegen hitte bestand materiaal en moeten deugdelijk zijn bevestigd Elektrisch verwarmde bakpannen voor kleine producten moeten d.m.v. een thermostaat tegen oververhitting zijn beveiligd.

6 9.21 In een mobiele bakkraam moet een poederblusser dan wel een koolzuursneeuwblusser met een vulling van tenminste 6 kg nabij de toegangsdeur zijn aangebracht.het blustoestel moet minimaal eenmaal pet jaar gekeurd worden door een deskundige en moet steeds goed bereikbaar en voor onmiddellijk gebruik gereed zijn De constructie van een filter-installatie moet zodanig zijn, dat de filter-lichamen uitneembaar en de filters uitwisselbaar zijn Een filter moet zo dikwijls als dit voor de goede werking daarvan noodzakelijk is, worden ontdaan van vetafzetting of worden vervangen Bak-, braad- of grill-installaties welke zich buiten een verkoopwagen bevinden, dienen geplaatst te worden in een opvangbak zodat de bodem of de onmiddellijke omgeving niet vervuild kan worden door spatten van olie of vet De ventilatie van de bakwagen moet zijn aangepast aan de te gebruiken bakinstallatie Het gebruik van een ruimteverwarmingsinstallatie is verboden, tenzij toestemming is verleend door of namens de commandant van de brandweer Tijdens het rijden: - moeten de deksels van de frituurpannen geblokkeerd zijn en wel zodanig dat rijden zonder geblokkeerde deksels niet mogelijk is; - moet de gas toevoer gesloten zijn; - moet het niveau van de olie en/of het vet in de frituurpannen minimaal 15 cm onder de bovenkant van de pannen blijven De elektrische installatie moet voldoen aan het gestelde in de NEN 1010 en de eisen die het energiebedrijf stelt Verbruikstoestellen ten behoeve van elektrische energie moeten CE goedgekeurd zijn De bakkraam mag pas in gebruik worden genomen na goedkeuring door of namens de commandant van de brandweer Alle aanwijzingen, door ambtenaren van politie en/of brandweer gegeven, moeten stipt en onmiddellijk worden opgevolgd Een ontheffing dient ter plaatse aanwezig te zijn en op eerste verzoek aan ambtenaren van politie en/of brandweer te worden overhandigd Indien aan één of meerdere der gestelde voorwaarden niet wordt voldaan, wordt deze ontheffing geacht niet te zijn verleend. 10. Ballonnen oplaten 10.1 De ballonnen dienen gevuld te worden met helium De flessen met helium moeten goed vaststaan De ballonnen moeten gevuld worden in een goed geventileerde ruimte U dient voor het laten opstijgen van de ballonnen contact op te nemen met de luchtverkeersbeveiliging van Maastricht Aachen Airport tel Alle door of namen de Politie en namens de Commandant van de brandweer te geven aanwijzingen dien stipt te worden opgevolgd.

Voorwaarden voor Deelname aan de 41e Terwinseler Straatmarkt

Voorwaarden voor Deelname aan de 41e Terwinseler Straatmarkt Voorwaarden voor Deelname aan de 41e Terwinseler Straatmarkt Inschrijving U kunt inschrijven via de website (electronische inschrijving) of schriftelijk (aanmeldingsformulier). Voor een schriftelijke inschrijving

Nadere informatie

Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012

Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012 Regeling Voorwaarden voor de verhuur van standplaatsen op kermisterreinen van de gemeente Heusden 2012 Voorschriften Bakwagens/kramen Toelichting Een belangrijke bedreiging van de fysieke veiligheid van

Nadere informatie

Voorschriftenbijlagen voor (mobiele) bakkramen en bakwagens

Voorschriftenbijlagen voor (mobiele) bakkramen en bakwagens INHOUD Artikel 1. Bereikbaarheid en opstelling 2 Artikel 2. Bakruimte 2 Artikel 3. Bakactiviteiten in voor gevels geplaatste bakkramen/bakwagens 2 Artikel 4. Elektrische installatie 3 Artikel 5. Gasinstallatie

Nadere informatie

onderwerp: Uitnodiging voor de Terwinseler Adventmarkt

onderwerp: Uitnodiging voor de Terwinseler Adventmarkt Stichting Terwinseler Straatmarkt secretariaat: J.A.C. De Jong Piusstraat 22 6467 EH Kerkrade tel: 06-11460514 info@straatmarkt.nl www.straatmarkt.nl bank: 14.84.84.646 iban: NL54 RABO 0148484646 bic:

Nadere informatie

Brandweer voorwaarden behorend bij de APV vergunning ARTIKEL 1 Vrijhouden van terreingedeelten en bereikbaarheid 1.1 De rijbaan en/of de calamiteitenroute moet over een breedte van 3,5 meter vrij blijven.

Nadere informatie

Inrichtingsplan zaterdagwarenmarkt (Brink) te Deventer

Inrichtingsplan zaterdagwarenmarkt (Brink) te Deventer GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Deventer. Nr. 45409 26 mei 2015 Inrichtingsplan zaterdagwarenmarkt (Brink) te Deventer Artikel 1. Plaats en markttijden 1. Op de Brink te Deventer wordt op zaterdag

Nadere informatie

Inrichtingsplan voor de Goede Vrijdagjaarmarkt op de Brink, Zandpoort en Keizerstraat te Deventer

Inrichtingsplan voor de Goede Vrijdagjaarmarkt op de Brink, Zandpoort en Keizerstraat te Deventer Inrichtingsplan voor de Goede Vrijdagjaarmarkt op de Brink, Zandpoort en Keizerstraat te Deventer Artikel 1. Plaats en markttijden 1. Op de Brink, Zandpoort en Keizerstaat te Deventer wordt op Goede Vrijdag

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT MELDINGSFORMULIER EVENEMENT Uw melding moet uiterlijk 10 dagen voor het evenement bij de gemeente zijn ingediend. 1. Gegevens van de melder Naam organisatie Contactpersoon Straat + huisnummer Postcode

Nadere informatie

THEMAVOORSCHRIFTEN BIJ KLEINSCHALIGE EVENEMENTEN

THEMAVOORSCHRIFTEN BIJ KLEINSCHALIGE EVENEMENTEN THEMAVOORSCHRIFTEN BIJ KLEINSCHALIGE EVENEMENTEN ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Onverminderd bijgevoegde voorschriften moeten voorts alle maatregelen getroffen worden om ontstaan en uitbreiding

Nadere informatie

ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Onverminderd bijgevoegde voorschriften moeten voorts alle maatregelen getroffen worden om ontstaan en uitbreiding van brand en het ontstaan van ongevallen of onveilige

Nadere informatie

Bijlage 4 - Algemene voorschriften verbonden aan de deelname aan de Vierdaagsefeesten 2016 voor het innemen van STANDPLAATSEN

Bijlage 4 - Algemene voorschriften verbonden aan de deelname aan de Vierdaagsefeesten 2016 voor het innemen van STANDPLAATSEN Eisen te stellen aan kramen Algemene eisen Deze eisen gelden te allen tijde: 1. Ten behoeve de bereikbaarheid van de hulpverlenende diensten moet een doorgaande route met een breedte van 4 meter en een

Nadere informatie

Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg

Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg Brandveiligheidsvoorwaarden Campings Regio Noord- en Midden Limburg A. Open ruimte bij en in de omgeving van de inrichting. 1. Vrijhouden van terreingedeelten ten behoeve van de brandweer 1.1. De bij de

Nadere informatie

Vergunningvrije evenementen

Vergunningvrije evenementen Bijlage 2 Behorend bij het evenementenbeleid Vergunningvrije evenementen 1. Vergunningvrije evenementen A. Evenementen en activiteiten, die aan alle hierna genoemde voorwaarden voldoen, zijn op basis van

Nadere informatie

Meldingsformulier Evenement

Meldingsformulier Evenement De organisator dient de burgemeester tenminste vier weken voorafgaand aan het evenement in kennis stellen middels het formulier. Zonder tegenbericht, binnen veertien dagen, kan het evenement plaatsvinden,

Nadere informatie

ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN

ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN ALGEMENE BRANDVEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN 1. Onverminderd bijgevoegde voorschriften moeten voorts alle maatregelen getroffen worden om ontstaan en uitbreiding van brand en het ontstaan van ongevallen of onveilige

Nadere informatie

Inrichtingsplan voor de Kerstjaarmarkt op de Brink te Deventer

Inrichtingsplan voor de Kerstjaarmarkt op de Brink te Deventer CVDR Officiële uitgave van Deventer. Nr. CVDR366921_1 7 juni 2016 Inrichtingsplan voor de Kerstjaarmarkt op de Brink te Deventer Artikel 1. Plaats en markttijden 1. Op de Brink te Deventer wordt op een

Nadere informatie

Concept-besluit Nadere regels voor kleinschalige evenementen. De burgemeester van Maastricht, overwegende

Concept-besluit Nadere regels voor kleinschalige evenementen. De burgemeester van Maastricht, overwegende Concept-besluit Nadere regels voor kleinschalige evenementen De burgemeester van Maastricht, overwegende dat op grond van artikel 5.9.2, derde lid van de Algemene Plaatselijke Verordening Maastricht 2006

Nadere informatie

Overige maatregelen en eventuele kosten

Overige maatregelen en eventuele kosten Openbare orde en veiligheid 1. Het afsluiten van de straat dient te gebeuren zoals aangegeven op de door de gemeente gemaakte tekening. 2. De verantwoordelijke (contactpersoon) dient erop toe te zien dat

Nadere informatie

Inrichtingsplan voor de warenmarkt in Borculo

Inrichtingsplan voor de warenmarkt in Borculo Inrichtingsplan voor de warenmarkt in Borculo Artikel 1. Plaats en markttijden 1. Op woensdag van 8.00 uur tot 13.00 uur op het marktterrein op de locatie Veemarkt zoals aangegeven op bijbehorende kaart

Nadere informatie

CONTROLELIJST VEILIGHEID BIJ EVENEMENTEN

CONTROLELIJST VEILIGHEID BIJ EVENEMENTEN score INVENTARISATIE / INSPECTIE in orde niet geheel in orde niet in orde n.v.t. TOELICHTING / EVALUATIE 1. VERANTWOORDELIJKHEID 1. Alle partijen zijn aantoonbaar op hun resp. verantwoordelijkheid gewezen.

Nadere informatie

Nadere regels voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden, gemeente Noord-Beveland

Nadere regels voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden, gemeente Noord-Beveland GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Noord-Beveland. Nr. 26210 30 maart 2015 Nadere regels voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden, gemeente

Nadere informatie

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O.

Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen Toezicht E.H.B.O. Voorschriften voor evenementen in de openbare ruimte die zijn vrijgesteld van de vergunningplicht Algemeen 1. De aanwijzingen van de politie, brandweer en de gemeente dienen stipt en onmiddellijk te worden

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN

VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN 2 VEILIGHEIDSREGIO HAAGLANDEN VOORSCHRIFTEN TEN BEHOEVE VAN: BRADERIEËN E.D. IN DE OPENLUCHT 2.01 De stands en/of marktkramen alsmede eventueel te plaatsen podia moeten zodanig worden aangebracht dat alle

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inschrijven: Betalen: Annuleren: Voor aanvang van het evenement:

Algemene Voorwaarden Inschrijven: Betalen: Annuleren: Voor aanvang van het evenement: Algemene Voorwaarden Inschrijven: Inschrijven kan uitsluitend via het online reserveringssysteem op onze website. Wilt u eten en of drinken verkopen dan dient u eerst contact met ons op te nemen via het

Nadere informatie

Brandweer Standaardadvies A evenement

Brandweer Standaardadvies A evenement VOORWAARDEN ALGEMEEN Brandweer Standaardadvies A evenement 1. VRIJHOUDEN TERREINGEDEELTEN 1.1. Op het bij het evenement behorende terrein moeten de beplanting, de parkeerplaatsen, de laad- en losplaatsen

Nadere informatie

Tips Voor een brandveilig evenement

Tips Voor een brandveilig evenement Tips Voor een brandveilig evenement Hoe brandveilig is uw evenement? Brandveiligheid is uw eigen verantwoordelijkheid Een evenement organiseren doe je op veilige manier. In deze folder treft u wat tips

Nadere informatie

5. Stichting Jaarmarkt Heukelum is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of schade in welke vorm dan ook.

5. Stichting Jaarmarkt Heukelum is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of schade in welke vorm dan ook. Algemene Voorwaarden 1. De deelname aan het evenement is definitief als het verschuldigde bedrag voor de gestelde uiterlijke betaaldatum op de bankrekening van Stichting Jaarmarkt Heukelum is bijgeschreven.

Nadere informatie

Voorschriftenbijlagen voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden

Voorschriftenbijlagen voor tijdelijke inrichtingen, waaronder (grote) tenten, podia, circussen t.b.v. diverse doeleinden INHOUD Artikel 1 Bereikbaarheid en opstelling 2 Artikel 2 Opstelling inventaris 2 Artikel 3 Vluchtroutes 3 Artikel 4 Ontruiming en interne organisatie 4 Artikel 5 Materiaal, stoffering en versiering van

Nadere informatie

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk

OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN. Opsteller. Namens. Datum onderzoek. Aanwezig Naam Namens. Naam bouwwerk. Straat. Gemeente. Bestemming bouwwerk OPNAME-RAPPORT APK-KEURING GEBOUWEN Opsteller Namens Datum onderzoek Aanwezig Naam Namens Naam bouwwerk Straat Gemeente Bestemming bouwwerk Contactpersoon Telefoonnummer Datum gebruiksvergunning Datum

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Streek Food Festival 2013

Algemene Voorwaarden Streek Food Festival 2013 Algemene Voorwaarden Streek Food Festival 2013 Onderstaande voorwaarden zijn van toepassing op alle Streek Food Festival edities. Afwijkingen in deze voorwaarden zijn alleen bindend indien schriftelijk

Nadere informatie

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN

VOORAL DE ALINEA S IN HET ROOD ZIJN ZEER BELANGRIJK VOOR HET JAARMARKTGEBEUREN DIT BRANDWEERREGLEMENT IS ZEER BELANGRIJK ONDERMEER VOOR DE UITBATERS VAN KRAMEN WAAR VERWARMINGSTOESTELLEN WORDEN GEBRUIKT. GELIEVE HIERMEE REKENING TE HOUDEN EN NA TE LEVEN VOORAL DE ALINEA S IN HET

Nadere informatie

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering!

Korte Checklist. 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Korte Checklist 1. Organisatorische aspecten Zorg voor een brandveilige bedrijfsvoering! Er is een logboek aanwezig op het bedrijf / in de stallen. Hierin zijn o.a. certificaten (installaties, brandveiligheidsvoorzieningen)

Nadere informatie

Bijlage Artikelen BOP 1 aprilviering 2018 Brielle

Bijlage Artikelen BOP 1 aprilviering 2018 Brielle Bijlage Artikelen BOP 1 aprilviering 2018 Brielle 1. Algemeen In de bijlages kunt u de voorwaarden uit de AMvB Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (BGBOP) nalezen, aan het

Nadere informatie

Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel.

Er zijn geen financiële en/of personele consequenties verbonden aan dit voorstel. Zaaknummer: SBBV21 Onderwerp uitbesteden horeca Het Run 2012 Collegevoorstel Feitelijke informatie In 2011 is de horeca van openluchtzwembad Het Run uitbesteed aan De Smulkar evenementencatering uit Drunen.

Nadere informatie

Controlelijst brandveiligheid

Controlelijst brandveiligheid Controlelijst brandveiligheid Naam : Adres : Postcode / plaats : Contactpersoon : Controleur(s) : Datum afgifte gebruiksvergunning : Controlefrequentie : Datum controle : Archiefnummer : Handleiding De

Nadere informatie

GAS. Installaties die niet aan de voorschriften voldoen, moeten afgekoppeld worden.

GAS. Installaties die niet aan de voorschriften voldoen, moeten afgekoppeld worden. VEILIGHEIDSREGLEMENT BRUSSELS EXPO GAS 5.1 ALGEMENE BEPALINGEN 5.1.1 Controle De gasinstallaties worden, vóór indienststelling, gekeurd door een EDTC. De standhouder of zijn afgevaardigde zal in zijn eigen

Nadere informatie

Algemene regels bij evenementen

Algemene regels bij evenementen Algemene regels bij evenementen A. Algemeen 1. De organisator van het evenement is primair belast en verantwoordelijk voor de handhaving van de goede orde en veiligheid op en om de locaties waar de gemelde

Nadere informatie

Algemene brandveiligheidsvoorschriften Evenementen

Algemene brandveiligheidsvoorschriften Evenementen Algemene brandveiligheidsvoorschriften Evenementen Artikel 1: Vrijhouden van terreingedeelten en bereikbaarheid 1.1 Er dient een vrije doorgang t.b.v. de hulpdiensten te zijn van minimaal 3,5 meter breed

Nadere informatie

evenementen in gebouwen (die vallen onder het gebruiksbesluit of in het bezit zijn evenementen op de weg, zoals een puzzeltocht of wielerwedstrijd

evenementen in gebouwen (die vallen onder het gebruiksbesluit of in het bezit zijn evenementen op de weg, zoals een puzzeltocht of wielerwedstrijd Specifieke regels bij: afsluiting/ gebruik van de openbare weg gebruik van een barbecue evenementen in gebouwen (die vallen onder het gebruiksbesluit of in het bezit zijn van een gebruiksvergunning) evenementen

Nadere informatie

De ondergetekenden: partners, Naam : Voornamen : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer : adres :

De ondergetekenden: partners, Naam : Voornamen : Adres : Postcode en woonplaats : Telefoonnummer :  adres : Aanvraagformulier en voorwaarden voor aanwijzing van een trouwlocatie ten behoeve van een huwelijksvoltrekking, partnerschapregistratie of omzetting met ceremonie als bedoeld in Boek 1 Burgerlijk Wetboek,

Nadere informatie

U kunt met uw kinderen snel en goed altijd alle uitgangen bereiken

U kunt met uw kinderen snel en goed altijd alle uitgangen bereiken U kunt met uw kinderen snel en goed altijd alle uitgangen bereiken Zijn de ingangen, doorgangen, uitgangen, nooduitgangen, gangpaden, trappen, hellingbanen en vluchtroutes over de minimaal vereiste breedte

Nadere informatie

Marktreglement dagmarkt Markt

Marktreglement dagmarkt Markt Marktreglement dagmarkt Markt Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht, Gelet op artikel 3 van de Marktverordening Maastricht 2009, Overwegende dat het wenselijk is nadere regels vast

Nadere informatie

Brandweer Standaardadvies B-C evenement

Brandweer Standaardadvies B-C evenement 1. VOORWAARDEN ALGEMEEN Brandweer Standaardadvies B-C evenement 1. ORGANISATIE 1.1. De houder van de vergunning is verplicht de schade die hij door het gebruik van de vergunning aan anderen toebrengt te

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: VHDMDG02. Aanpassen meldingsplicht kleinschalige evenementen

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: VHDMDG02. Aanpassen meldingsplicht kleinschalige evenementen Zaaknummer: VHDMDG02 Onderwerp Aanpassen meldingsplicht kleinschalige evenementen Collegevoorstel Inleiding In het kader van deregulering is vanuit Bureau Veiligheid samen met de teams Frontoffice en OLOG

Nadere informatie

Beleidsregel voor het gebruik van tijdelijke inrichtingen

Beleidsregel voor het gebruik van tijdelijke inrichtingen CVDR Officiële uitgave van Buren. Nr. CVDR229505_1 18 januari 2018 Beleidsregel voor het gebruik van tijdelijke inrichtingen Brandveiligheidsvoorschriften waaronder tijdelijk geplaatste tenten. Op grond

Nadere informatie

Veilig werken met gassen en correcte opslag.

Veilig werken met gassen en correcte opslag. Veilig werken met gassen en correcte opslag. Hatek Lastechniek heeft op deze pagina de hoofdpunten van de richtlijn PGS15 voor u samengevat. Tevens zijn er op een aantal veelgestelde vragen uit de praktijk

Nadere informatie

Ontvangst aanvraag : 6 juni Dit besluit treedt de dag na bekendmaking in werking.

Ontvangst aanvraag : 6 juni Dit besluit treedt de dag na bekendmaking in werking. P l a atselijke Veror deni n g Besluit, 5 juli 2017 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een trouwfeest Keijenborgseweg 9 in Zelhem. Activiteit : Brandveilig gebruik (vergunning)

Nadere informatie

gelet op artikel 2:25 tweede lid van de Algemene plaatselijke verordening; vast te stellen de Wijziging Nadere regels kleine evenementen.

gelet op artikel 2:25 tweede lid van de Algemene plaatselijke verordening; vast te stellen de Wijziging Nadere regels kleine evenementen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Wijchen. Nr. 126408 14 september 2016 Wijziging Nadere regels kleine evenementen De burgemeester van de gemeente Wijchen, gelet op artikel 2:25 tweede lid van

Nadere informatie

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening)

Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Beleidsregels plaatsen voorwerpen op of aan de weg in strijd met de publieke functie van de weg (artikel 2.1.5.1. Algemene Plaatselijke Verordening) Status Geldend Wettelijk kader Gemeentewet, Algemene

Nadere informatie

installatie: stalen, dubbelwandige tank met appendages en leidingen

installatie: stalen, dubbelwandige tank met appendages en leidingen VOORSCHRIFTEN M.B.T. HUISBRANDOLIE-INSTALLATIES Standaardvoorschriften voor de activiteit: CODE 155a Opslag van huisbrandolie in, van staal vervaardigde, dubbelwandige bovengrondse tanks (o.a. wandtanks)

Nadere informatie

Als u nog drank wilt schenken dient u ook een ontheffing van de Drank- en horecawet artikel 35 aan te vragen bij de gemeente Borne.

Als u nog drank wilt schenken dient u ook een ontheffing van de Drank- en horecawet artikel 35 aan te vragen bij de gemeente Borne. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Borne. Nr. 38779 31 maart 2016 Evenement in het Beekpark Naar aanleiding van uw aanvraag van 23 februari 2016 voor een evenement in het Beekpark deel ik u namens

Nadere informatie

Checklist veiligheid bij evenementen

Checklist veiligheid bij evenementen Datum: Nr.: 1. Verantwoordelijkheid a. Alle partijen zijn aantoonbaar op hun resp. verantwoordelijkheid gewezen. b. Zijn er coördinatieverantwoordelijken aangesteld? 2. Vergunning/toestemming a. Het houden

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering voor Klussenbedrijven Inhoud Bijzondere voorwaarden De door verzekerden aan verzekeraar verstrekte inlichtingen, in welke vorm dan ook, zijn de grondslag

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden

Aanvullende voorwaarden Bijlage behorende bij de gebruiksvoorwaarden VOORWAARDEN Algemene eisen van de bijlage 3 en 4 behorende bij de artikelen 6.2.1 van de bouwverordening. Aanvullende voorwaarden In het kerkgebouw mogen 200

Nadere informatie

BRANDVEILIGHEID 1. VOORWAARDEN ALGEMEEN

BRANDVEILIGHEID 1. VOORWAARDEN ALGEMEEN BRANDVEILIGHEID 1. VOORWAARDEN ALGEMEEN 1. ORGANISATIE 1.1. De houder van de vergunning is verplicht de schade die hij door het gebruik van de vergunning aan anderen toebrengt te vergoeden. Verder moet

Nadere informatie

Plaatselijke Verordening

Plaatselijke Verordening /11 gemeente Bronckhorst Plaatselijke Verordening Besluit, 6 september 2016 Wij verlenen een vergunning voor het definitief verplaatsen standplaats in Hummelo. activiteit : Standplaats Adres : Parkeerplaats

Nadere informatie

1.2 Deze voorwaarden maken deel uit van alle offertes en van overeenkomsten met opdrachtgevers.

1.2 Deze voorwaarden maken deel uit van alle offertes en van overeenkomsten met opdrachtgevers. Huurvoorwaarden Seizoen 2014 2015 Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle verbintenissen, hetzij uit overeenkomst, hetzij uit de wet, tussen de Deventer Schouwburg

Nadere informatie

Plaatselijke Verordening

Plaatselijke Verordening gemeente Bronckhorst Plaatselijke Verordening Besluit d.d. 27-05-2015 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor een standplaatsvergunning op woensdag op Plein 40/45 in Hengelo. activiteiten : Standplaats:

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALING Nr 5A05 De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat het door de inwerkingtreding van de Algemene Wet Bestuursrecht noodzakelijk is om de verordeningen en regelingen aan te passen aan deze wet;

Nadere informatie

Meldingsformulier evenement

Meldingsformulier evenement Meldingsformulier evenement Naam organisatie/vereniging/stichting:. Naam aanvrager:. Adres:. Postcode/woonplaats: Telefoonnummer:... Telefoonnummer contactpersoon tijdens evenement... Kopie Legitimatiebewijs/

Nadere informatie

Stichting JP Balki Classic Memorial De heer H.J.J. van den Berg Boschlaan 3 a 5591 HJ HEEZE

Stichting JP Balki Classic Memorial De heer H.J.J. van den Berg Boschlaan 3 a 5591 HJ HEEZE .. Stichting JP Balki Classic Memorial De heer H.J.J. van den Berg Boschlaan 3 a 5591 HJ HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 13 maart 2018

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft een evenementenvergunning voor het openingsweekend Wagenbouwseizoen 2018.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft een evenementenvergunning voor het openingsweekend Wagenbouwseizoen 2018. Stichting Vrienden Wagenbouwers De heer Doezé Kruiseik 9 5591 LJ HEEZE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 24 mei 2018 Zaaknummer: 747160 Onderwerp:

Nadere informatie

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis

Algemene en specifieke. voorwaarden en bepalingen. omtrent terrassen kermis Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis Tilburg, januari 2017 1 Algemene en specifieke voorwaarden en bepalingen omtrent terrassen kermis A. Voorwaarden en bepalingen

Nadere informatie

Veilig samen bouwen aan carnavalswagens. in tenten, schuren en loodsen

Veilig samen bouwen aan carnavalswagens. in tenten, schuren en loodsen Veilig samen bouwen aan carnavalswagens in tenten, schuren en loodsen De carnavalstijd komt er weer aan en u heeft vast al volop ideeën voor een carnavalswagen. Het vinden van een bouwlocatie wordt echter

Nadere informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie

Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Zundertse regelgeving / Wetstechnische informatie Rubriek Openbare orde en veiligheid Naam regeling: Beleidsregels "Voorschriften voor vergunningen ingevolge artikel 2.1.1. van de Brandbeveilingsverordening"

Nadere informatie

gelet op het Strandbeleid Schagen 2016 en de Algemene plaatselijke verordening Schagen 2016;

gelet op het Strandbeleid Schagen 2016 en de Algemene plaatselijke verordening Schagen 2016; Uitwerkingsbesluit Strandbepalingen APV Schagen 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Schagen, overwegende dat zij bij besluit van 15 maart 2016 het Strandbeleid Schagen 2016 en het Uitwerkingsbesluit

Nadere informatie

Informatieblad voor het gebruik van gasflessen en toebehoren

Informatieblad voor het gebruik van gasflessen en toebehoren Informatieblad voor het gebruik van gasflessen en toebehoren Hallo, mag ik mij even voorstellen? Sinds jaar en dag maak ik deel uit van jullie gezin en toch schijnen sommigen me nog niet goed te kennen.

Nadere informatie

MELDING KLEIN EVENEMENT

MELDING KLEIN EVENEMENT MELDING KLEIN EVENEMENT IN DE GEMEENTE DEVENTER ALS BEDOELD IN ARTIKEL 2:25 LID 5 VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING DEVENTER Dit formulier is bedoeld voor het melden van een kleinschalig evenement.

Nadere informatie

3. Gebouw en buitenterrein

3. Gebouw en buitenterrein 3. Gebouw en buitenterrein 3.1 Een brandveilig clubgebouw Over de accommodatie Voor het organiseren van al je activiteiten is een veilige binnen- en/of buitenaccommodatie een vereiste. Dat kan een eigen

Nadere informatie

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas

instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas instructieboekje EUROM GS5000 Infraroodstraler op gas 2 HARTELIJK DANK Hartelijk dank dat u voor de EUROM GS5000 kachel gekozen hebt. U hebt daarmee een goede keus gemaakt! Wij hopen dat hij tot uw volle

Nadere informatie

Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010. Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer :

Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010. Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer : Controlelijst brandveiligheid kinderdagverblijven/ basisscholen 2010 Naam instelling : Locatie adres : Contactpersoon : Telefoonnummer : Datum (controlelijst ingevuld) Handtekening Toelichting op de controlelijst

Nadere informatie

Intitulé : LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 2, eerste lid, van de Veiligheidsverordening (AB 1990 no.

Intitulé : LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 2, eerste lid, van de Veiligheidsverordening (AB 1990 no. Intitulé : LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van artikel 2, eerste lid, van de Veiligheidsverordening (AB 1990 no. GT 31) Citeertitel: Veiligheidsbesluit gasreservoirs en gasinstallaties

Nadere informatie

Vragenlijst controle autobedrijven

Vragenlijst controle autobedrijven Opslag van afvalstoffen inclusief autowrakken Bewaart u gevaarlijke en niet-gevaarlijke afvalstoffen gescheiden? Ja Nee Voert u afvalstoffen gescheiden af naar een erkend inzamelaar? Ja Nee Slaat u accu

Nadere informatie

Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik.

Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik. Algemene gebruiksvoorschriften behorende bij de omgevingsvergunning voor de activiteit brandveilig gebruik. Paragraaf 1.4 Bijzondere bepalingen Artikel 1.16 Zorgplicht Een bij of krachtens de wet aanwezige

Nadere informatie

Handreiking Evenementen en brandveiligheid 2013

Handreiking Evenementen en brandveiligheid 2013 Handreiking Evenementen en brandveiligheid 2013 Colofon Deze handreiking is geüpdate in opdracht van Team Risicobeheersing van de Veiligheidsregio Zeeland. Dit is in samenwerking gebeurt met verschillende

Nadere informatie

Beleidsregels evenementenvergunning

Beleidsregels evenementenvergunning Beleidsregels evenementenvergunning Aanleiding Bij raadsbesluit van 17 december 2009 is artikel 1:2 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gewijzigd. Daarbij is bepaald dat paragraaf 4.1.3.3 van

Nadere informatie

Checklist Gebruik en Opslag gevaarlijke stoffen Houtbewerking, bouwnijverheid en installatietechniek

Checklist Gebruik en Opslag gevaarlijke stoffen Houtbewerking, bouwnijverheid en installatietechniek Naam bedrijf Contactpersoon Adres vestiging Postcode + plaats Telefoonnummer Postadres Naam inspecteur Datum controle Activiteitenbesluit Type A Type B Type C Postcode + plaats Telefoonnummer nio = niet

Nadere informatie

Hercontrole (Loze) brandmelding Telefoonnummer: Omschrijving voorschrift NvT NG V AP OT Vluchtwegen / uitgangen

Hercontrole (Loze) brandmelding Telefoonnummer: Omschrijving voorschrift NvT NG V AP OT Vluchtwegen / uitgangen Locatie: Controlelijst brandveilig gebruik Datum: Functie gebouw Bijeenkomstfunctie, café, discotheek, restaurant 50-250 personen Naam: Gemeente Weesp Dossier nr.: Z.58582/D.60270 Adres: Nieuwstraat 70a

Nadere informatie

Afdeling Omgevingsvergunning

Afdeling Omgevingsvergunning Retouradres: Postbus 511 2003 PB Haarlem De heer A. Gerlofsma Zwanebloembocht 42 1991 GK VELSERBROEK Hoofdafdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving Afdeling Omgevingsvergunning standplaatsvergunning

Nadere informatie

Toolbox-meeting Lassen

Toolbox-meeting Lassen Toolbox-meeting Lassen Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Lassen Lassen is een manier om twee metalen aan elkaar te verbinden. Dat gebeurt door

Nadere informatie

Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R. Weert, 14 juni aanvraag vergunning : : Onderwerp Ons kenmerk. Beste heer,

Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R. Weert, 14 juni aanvraag vergunning : : Onderwerp Ons kenmerk. Beste heer, Ondernemersvereniging Maaspoort ALG-R Weert, 14 juni 2016 Onderwerp Ons kenmerk : : aanvraag vergunning Beste heer, Hierbij ontvangt u de vergunning voor het organiseren van de Braderie op 1 juli 2016

Nadere informatie

Plaatselijke Verordening

Plaatselijke Verordening gemeente Bronckhorst Plaatselijke Verordening Besluit, 13 juni 2016 Wij verlenen een vergunning en/of ontheffing voor het organiseren van een huwelijksfeest in Vorden. activiteiten : Evenement: Brandveilig

Nadere informatie

CHECKLIST Brandpreventie

CHECKLIST Brandpreventie CHECKLIST Brandpreventie Uitvoerder: Zone: Datum: - - CONTROLE PUNT 1. Housekeeping 1.1. Rondom de gebouwen a. Geen stapeling brandbare materialen tegen de gebouwen b. Vrije toegang voor hulpdiensten 1.2.

Nadere informatie

- toestemming wordt gevraagd om promotiestands, marktkramen en snackwagens te mogen plaatsen in het kader van de te organiseren braderie;

- toestemming wordt gevraagd om promotiestands, marktkramen en snackwagens te mogen plaatsen in het kader van de te organiseren braderie; Centrum Weert Promotion Postbus 542 6004 AM WEERT Weert, 17 juni 2015 Onderwerp Ons kenmerk : aanvraag vergunning : VTH/039245 Beste, Bijgaand ontvangt u de vergunning voor het organiseren van de Braderie

Nadere informatie

Datum laatste wijziging: 09 maart 15 Aard laatste wijziging: wijzigingen in blauwe tekst

Datum laatste wijziging: 09 maart 15 Aard laatste wijziging: wijzigingen in blauwe tekst Datum laatste wijziging: 09 maart 15 Aard laatste wijziging: wijzigingen in blauwe tekst 1 DOEL... 2 2 TOEPASSINGSGEBIED... 2 3 DEFINITIES... 2 4 VOORSCHRIFT... 2 4.1 Vereisten werkwijze... 2 4.1.1 Laag

Nadere informatie

BATTERIJ PROPAANFLESSEN 1970 blz.1

BATTERIJ PROPAANFLESSEN 1970 blz.1 blz.1 1. INLEIDING Propaan is een brandbaar gas. Mengsels van propaan met lucht of zuurstof kunnen explosief of brandbaar zijn. Zulke mengsels kunnen ontstaan als propaan uit de flessen, de toestellen

Nadere informatie

Bijlagen bij de Verordening brandveiligheid Gulpen-Wittem. VOORWAARDEN BAKKRAAM/GASGEBRUIK

Bijlagen bij de Verordening brandveiligheid Gulpen-Wittem. VOORWAARDEN BAKKRAAM/GASGEBRUIK Bijlagen bij de Verordening brandveiligheid Gulpen-Wittem. VOORWAARDEN BAKKRAAM/GASGEBRUIK ALGEMEEN BAKKRAAM 1. De (mobiele) bakkraam moet zijn opgesteld op een afstand van tenminste 5 meter vanaf elke

Nadere informatie

STANDAARD VOORSCHRIFTEN BRANDWEER KLASSE C EVENEMENTEN

STANDAARD VOORSCHRIFTEN BRANDWEER KLASSE C EVENEMENTEN STANDAARD VOORSCHRIFTEN BRANDWEER KLASSE C EVENEMENTEN BEKNOPTE AANDACHTPUNTEN M.B.T. DE BRANDVEILIGHEID BI.! 9:iLe!l!1!f\j ACTIVITEITEN. 1.1 VRIJHOUDEN TERREINGEDEELTEN 1.2 De vrije doorgang naar en vanuit

Nadere informatie

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een wekelijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een horecagelegenheid

OPNAMERAPPORT. Ten behoeve van een wekelijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een horecagelegenheid OPNAMERAPPORT Ten behoeve van een wekelijkse zelfstandige beoordeling van de gebruiksvoorschriften van een horecagelegenheid Opnamerapport gebruiksvoorschriften versie 1.2 / 5 juni 2007 Pagina 1 van 5

Nadere informatie

Bijlage: Gebruikseisen kampeerterreinen. Brandveiligheidsvoorschriften. Bereikbaarheid

Bijlage: Gebruikseisen kampeerterreinen. Brandveiligheidsvoorschriften. Bereikbaarheid Bijlage: Gebruikseisen kampeerterreinen Brandveiligheidsvoorschriften Bereikbaarheid Artikel 1 Vrijhouden van terreingedeelten ten behoeve van hulpverlening 1.1 De bij de inrichting behorende brandkranen

Nadere informatie

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE

Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING. 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE Handleiding rookgascondensor INHOUDSOPGAVE: WERKING 1.1 Algemeen 1.2 Werking INSTALLATIE 2.1 Aflevering 2.2 Voorschriften 2.3 Opstelling 2.4 Montage beveiligingen 2.5 Montage rookgasafvoer 2.6 Montage

Nadere informatie

1 Arbeidsmiddelen volgens het Arbobesluit

1 Arbeidsmiddelen volgens het Arbobesluit 1 Arbeidsmiddelen volgens het Arbobesluit Arbobesluit 7.1 Arbeidsmiddelen buiten gebruik Dit hoofdstuk is niet van toepassing op arbeidsmiddelen die op een zodanige manier zijn gedemonteerd of gesloopt,

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden

Bijzondere voorwaarden Bijzondere voorwaarden Aansprakelijkheidsverzekering voor Aannemers in de Bouw exclusief onderaannemers Inhoud Bijzondere voorwaarden De door verzekerden aan verzekeraar verstrekte inlichtingen, in welke

Nadere informatie

Marktreglement Dappermarkt. Besluit Algemeen Bestuur

Marktreglement Dappermarkt. Besluit Algemeen Bestuur Marktreglement Dappermarkt Besluit Algemeen Bestuur Officiële naam Marktreglement Dappermarkt Kenmerk [kenmerk/registratienummer/verwijzingsnummer naar reglement] Datum ondertekening [datum van vergadering

Nadere informatie

Uw brief van 3067 MB ROTTERDAM Behandelend ambtenaar C. Toekoen Ons kenmerk U2012/1254 Betreft Rotterdam, 7 juni 2012

Uw brief van 3067 MB ROTTERDAM Behandelend ambtenaar C. Toekoen Ons kenmerk U2012/1254 Betreft Rotterdam, 7 juni 2012 Oostzeedijk 276 3063 CA Rotterdam Postbus 22350 3003 DJ Rotterdam T 14010 F (010) 2060 999 E deelgemeente@kc.rotterdam.nl www.rotterdam.nl/kc ABN-AMRO nr. 64.45.11.931 IBAN: NL58FTSB0644511931 BIC: FTSBNL2R

Nadere informatie

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN

CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN CHECKLIST PROJECT TRANSPORTBEDRIJVEN 1. Gegevens bedrijfsdossier 1.1 Algemeen Naam bedrijf Adres Plaats / postcode Telefoon Contactpersoon Inrichtingsnummer Procedurenummer Gecontroleerd door Datum controle

Nadere informatie

Tips voor een brandveilig verblijf

Tips voor een brandveilig verblijf Tips voor een brandveilig verblijf Ga je deze zomer op weekend of op kamp met je vereniging? Gezellig barbecueën, liedjes zingen rond het kampvuur, kamperen,... Dat is allemaal heel gezellig maar het is

Nadere informatie

Stappenplan PGS 15: Richtlijn voor opslag verpakte gevaarlijke stoffen

Stappenplan PGS 15: Richtlijn voor opslag verpakte gevaarlijke stoffen Stappenplan PGS 15: Richtlijn voor opslag verpakte gevaarlijke stoffen Hieronder treft u een stappenplan aan waarmee u zelf aan de slag kunt gaan om te bepalen of u onder de werkingssfeer van de nieuwe

Nadere informatie

Omgevingsvergunning (met reguliere voorbereidingsprocedure) EN ONTHEFFING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING

Omgevingsvergunning (met reguliere voorbereidingsprocedure) EN ONTHEFFING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING Beschikking Omgevingsvergunning (met reguliere voorbereidingsprocedure) EN ONTHEFFING ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING Burgemeester en Wethouders hebben op 25 mei 2018 een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING

GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS BLONDEAU INDUSTRIAL HEATING GASGESTOOKTE LUCHTVERHITTERS De gasgestookte luchtverhitters SOLARONICS zijn toestellen geschikt voor verwarming van industriële en tertiaire gebouwen, goed geïsoleerd, met een geringe hoogte, die volledig

Nadere informatie