Handleiding Online Talent Center (OTC)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Online Talent Center (OTC) www.talentinhetwesten.nl"

Transcriptie

1 Handleiding Online Talent Center (OTC)

2 Titel Handleiding Online Talent Center (OTC) Versie 1.0 Januari 2014 Uitgave Deze handleiding is een uitgave van Matchcare BV Edisonbaan 14E, 3439 MN Nieuwegein Postbus 732, 3430 AS Nieuwegein Copyright Matchcare 2014 Wijzigingen voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke andere wijze ook evenmin in een retrieval systeem worden opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Matchcare. Iedere volledige of gedeeltelijke reproductie op welke manier dan ook, zonder toestemming van Matchcare vooraf, is verboden en wordt beschouwd als het schenden van het copyright. Een overtreding die wordt behandeld in artikel L in overeenstemming met de Code voor Intellectueel eigendom.

3 Inhoud 1. Inleiding Wat is een Online Talent Center Voor wie is deze handleiding? Ondersteuning Account aanmaken en Inloggen Inloggen Account aanmaken Wachtwoord vergeten Mijn talentcenter Ontdek jezelf Shop Beroepenverkenner Presenteer jezelf eportfolio Mijn bestanden Publiek Portfolio CV Creator LinkedIn import Je volgende stap Vacaturezoeker Vacatur er Mijn traject Actieplan Communicatie Plan van Aanpak Gespreksverslagen Extra s Mijn Account Informatie Ervaringen Uitloggen... 26

4 1. Inleiding 1.1 Wat is een Online Talent Center Een Online Talent Center, lees verder OTC, is een online applicatie gericht op het ondersteunen en enthousiasmeren van mensen bij het bereiken van persoonlijke en loopbaan doelen. Het OTC biedt actuele, thematische informatie over bijvoorbeeld solliciteren, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het OTC beschikt over self assessments die zicht geven op eigen kwaliteiten, voorkeuren en groeimogelijkheden. Het talentcenter maakt hiervoor gebruik van de Matchcare Beroependatabank met uitvoerige informatie over ca. 950 beroepen resp functies. Bovendien beschikt deze vacaturebank over gemiddeld actuele vacatures in Nederland, die gekoppeld zijn aan de (informatie van onze) beroependatabank. 1.2 Voor wie is deze handleiding? Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die gebruik maakt van het OTC. 1.3 Ondersteuning Tip Start het OTC op tijdens het lezen van deze handleiding, log in en doe de voorbeelden na. Door het OTC te gebruiken, leert u de mogelijkheden sneller kennen. Mocht je naar aanleiding van deze handleiding nog vragen hebben, dan kan je contact opnemen met de Matchcare helpdesk. De helpdesk van Matchcare is op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur bereikbaar op telefoonnummer (030) Je kan ook mailen naar helpdesk@matchcare.nl.

5 2. Account aanmaken en Inloggen Wanneer je het OTC opent, door het webadres van het OTC in jouw internet browser in te voeren kom je allereerst op de homepage. Het webadres van het OTC van werken in het westen is: Hier vind je de mogelijkheid om een nieuw account aan te maken, of als je reeds in bezit bent van inloggegevens, de mogelijkheid om in te loggen. 2.1 Inloggen Nadat je een login hebt ontvangen, kun je inloggen met je adres en het wachtwoord. Wanneer je een foutief adres of wachtwoord invoert, krijg je de volgende tekst in beeld: Foutieve login. Probeer het opnieuw.

6 2.2. Account aanmaken Wanneer je nieuw bent op de site, kan je zelf een account aanmaken. Klik hiervoor op Account aanmaken. Voer vervolgens je adres en gewenst wachtwoord in. Het Talent Center van Werken in het Westen is exclusief voor medewekers van de deelnemende gemeenten/organisaties van Werken in het Westen. Om te voorkomen dat derden ook gebruik maken van het Talent Center, dien je een account aan te maken met je zakelijke adres. Hierop ontvang je een bevestigingsmail, waarmee je je account kunt activeren. adressen van de volgende gemeenten en organisaties worden herkend: Aalsmeer Nieuwkoop Alphen aan den Rijn Noordwijk Amstelveen Noordwijkerhout De Ronde Venen Ouder-Amstel Diemen Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Hillegom Teylingen ISD Bollenstreek Uithoorn Kaag en Braassem Voorschoten Katwijk Wassenaar

7 Lisse Werkorganisatie Duivenvoorde Werk je bij één van deze organisaties en wil je toch met een privé adres een account aanmaken, neem dan contact op met je P&O adviseur. Hij of zij kan dit voor je regelen. Werk je bij één van de volgende organisaties, dan kun je via een account aanmaken: Leiden Leiderdorp Oegstgeest Servicepunt 71 Zouterwoude 2.3 Wachtwoord vergeten Indien je het wachtwoord bent vergeten, kan je met je adres een nieuw wachtwoord aanvragen. Klik hiervoor eerst op Inloggen en vervolgens op Wachtwoord vergeten. Vul je adres in op het volgende scherm en volg de instructie.

8 3. Mijn talentcenter Nadat je bent ingelogd, kom je op je persoonlijke profielpagina Mijn TalentCenter. Hier vind je een overzicht van al je activiteiten bij het Talentcenter. Via de banner rechts onderin vind je informatie van de gemeente waarvoor je werkt.

9 4. Ontdek jezelf De pagina Ontdek jezelf biedt de mogelijkheid voor zelfonderzoek. De shop bevat een aantal tests en vragenlijsten die helpen meer inzicht te krijgen in jezelf. De beroepenverkenner helpt je in je zoektocht naar voor jou geschikte beroepen en vacatures. 4.1 Shop De shop bevat artikelen die jij kan aanschaffen. Afhankelijk van het OTC wat je gebruikt, kunnen de artikelen betaald of gratis zijn. Of het een gratis of betaald product betreft staat duidelijk aangegeven in de productomschrijving. Op dit moment zijn er alleen gratis producten te vinden in de loopbaanshop. Elk OTC bevat standaard gratis self assessments, namelijk; - Big 5 - Carrièrekracht - RoaSec - Carrièreankers - Leerstijlen - Teamrollen (Belbin) - Conflicthantering - Loopbaan APK

10 Om de shop te betreden, klik je op de tegel of klik je bovenin het scherm op Shop. Vervolgens kan een keuze worden gemaakt uit de verschillende producten. Indien je geïnteresseerd bent in een van de producten, dan vind je meer informatie onder Bekijk het product. Hier kan je vervolgens kiezen om direct met de test te starten of deze op te slaan in je favorieten. De gratis producten kunnen zonder tussenkomst van derden afgenomen worden. Een gratis test bijvoorbeeld, zal direct starten nadat je hiervoor hebt gekozen. Je ontvangt hiervoor wel een op het adres waarmee je je account hebt aangemaakt, als 'bevestiging van je bestelling'. Deze mail hoef je niet te bewaren en actie hierop is niet vereist. Nadat je de instructie hebt gelezen kan je direct aan de slag met de tests. Aan het einde van de tests krijg je de mogelijkheid om een rapport te genereren. Je kan het rapport direct opslaan. Je vindt deze dan terug bij je bestanden in de map Testresultaten (zie ook paragraaf 5.2). Ook kan je het rapport direct bekijken door het te downloaden.

11 4.2 Beroepenverkenner Matchcare heeft een uitgebreid Beroepenmodel waarin beroepen, functies en synoniemen zijn opgenomen. Om je te helpen met het vinden van een passend beroep heeft Matchcare de beroepenverkenner ontwikkeld. De beroepenverkenner geeft mogelijkheid om aan de hand van ingegeven talenten naar passende beroepen en actuele vacatures te zoeken.

12

13 Het zoekresultaat uit de beroepenverkenner kan worden verfijnd door middel van filters op niveaus en vakgebied. De getoonde beroepen kunnen als favoriet worden aangemerkt. Achter het beroep is informatie te vinden over het beroep zelf en de match met jouw profiel. Daarbij wordt per beroep aangegeven wat het aanbod aan vacatures is. Door te klikken op de aantallen word je doorverwezen naar de vacaturezoeker (zie ook paragraaf 6.1).

14 5. Presenteer jezelf Het onderdeel Presenteer jezelf biedt online mogelijkheden om te werken aan je presentatie richting werkgevers en je netwerk. Hier werk je aan je eportfolio die je ook als Publiek Portfolio naar buiten kan presenteren. Ook vind je hier je opgeslagen bestanden, de mogelijkheid om verschillende CV s te creëren en een functie om je LinkedIn profiel te importeren in je eporfolio.

15 5.1 eportfolio Het eportfolio is jouw persoonlijke dossier. Hier registreer je, je contactgegevens, social media websites, je persoonlijk profiel, je talenten, werkervaringen, opleidingen, projecten, cursussen, publicaties en certificeringen. De meter boven je profiel geeft aan in hoeverre het profiel compleet is gevuld. Je kan de onderdelen aanpassen door te klikken op het potloodje klik je vervolgens op Opslaan. (edit modus). Na de wijziging

16 Bij het bewerken van de profielgegevens kan je, je profielfoto toevoegen of verwijderen. Een foto kan je toevoegen door op wijzig te klikken en een foto te selecteren die staat opgeslagen op je computer. 5.2 Mijn bestanden Dit is de plek waar je, je verschillende bestanden kan opslaan. De uitslagen van de self assessments die je hebt gemaakt uit de shop worden opgeslagen in de map Testresultaten. Onder Documenten kan je verschillende soorten documenten uploaden. Onder Presentaties kan je, je eigen presentaties zoals PowerPoint presentaties uploaden. Bestanden die je ook wilt tonen in je Publiek Portfolio (zie paragraaf 5.3) kan je uploaden bij Publieke bestanden. In de map Afbeeldingen kan je foto s en plaatjes opslaan. Hier staat ook je profielfoto opgeslagen.

17 5.3 Publiek Portfolio In je Publiek Portfolio bepaal je zelf welke persoonlijke gegevens uit je profiel worden gepubliceerd. Je kunt deze instellingen altijd aanpassen. Zo ziet de potentiële werkgever alleen wat jij wilt laten zien. Behalve de zichtbaarheid, kun je ook de vormgeving van je eportfolio aanpassen aan je wensen.

18 De pagina Publiek portfolio bevat twee pagina s: Zichtbaarheid en Vormgeving. Zichtbaarheid Via deze pagina kun je aangeven welke gegevens je uit je profiel beschikbaar wil hebben in je publiek profiel. Vink de gegevens aan waarmee ze beschikbaar worden. Vergeet daarna niet op opslaan te klikken, waarmee de wijzigingen worden opgeslagen. Vormgeving Via deze pagina kun je de look & feel van je publiek profiel aanpassen zodat het de uitstraling krijgt die bij jou past. Nadat je, je keuzes hebt bepaald klik je op opslaan en je publiek profiel is klaar voor presentatie. Je kunt je publiek profiel bekijken door op de link te klikken. Er opent dan een apart venster. Door dit venster te sluiten kom je weer in je beheer pagina. Er wordt een standaard URL aangemaakt waar jouw Publiek Profiel te vinden is op internet. Deze URL kan je aanpassen zodat deze meer herkenbaar wordt. Op de pagina staan bij elk onderdeel informatiebuttons: Wanneer je met de muis over de informatiebutton gaat, komt een instructie in beeld. 5.4 CV Creator De CV Creator is een handige tool om de gegevens uit je eportfolio automatisch in een vaste opmaak te stroomlijnen. In de CV Creator kan je kiezen uit diverse opties. Als je deze tool gebruikt, heb je meer tijd voor de inhoud van jouw CV. Klik op de knop Maak een CV om het CV te genereren.

19 5.5 LinkedIn import Je kan tijd besparen door de gegevens uit je LinkedIn-profiel te importeren in je eportfolio. Maak daarom gebruik van de LinkedIn Import. Ook hier houd je zelf de regie. Je bepaalt zelf welke gegevens in je eportfolio komen en welke niet. Klik hiervoor op de knop LinkedIn importeren en volg de instructies op het scherm. Nadat je, je hebt aangemeld met je LinkedIn account krijg je per onderdeel het verzoek of deze meegenomen moet worden in de import. Let op! Bij opleiding en werkervaring zijn de gegevens vanuit LinkedIn vaak niet compleet. Klik daarom bij alle opleidingen en werkervaring op wijzig en vul de ontbrekende gegevens aan.

20 6. Je volgende stap Matchcare heeft een functionaliteit ontwikkeld die het mogelijk maakt om op het internet gepubliceerde vacatures te zoeken via een groot aantal vacaturebanken. Hierdoor heb je toegang tot diverse vacatures die op verschillende sites in Nederland actief zijn. 6.1 Vacaturezoeker

21 6.2 Vacatur er Heb je een goede zoekopdracht gemaakt waarbij je interessante vacatures hebt gevonden in de vacaturebank, dan heb je de mogelijkheid om de nieuwe vacatures per te ontvangen. Klik hiervoor op de knop: Nu sla je, je zoekopdracht op en krijg je onderstaande pop-up. Geef je zoekopdracht een naam en vink aan of je vacatures per wilt ontvangen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de frequentie van de vacatur er aan te passen naar je wensen. Wil je de instellingen van de vacatur ers wijzigen, of wil je de vacatur er stopzetten. Kies dan voor de optie Mijn Zoekopdrachten. Je ziet nu een overzicht van jouw zoekopdrachten. Klik op de prullenbak om de zoekopdracht te verwijderen. Klik op de zoekopdracht om de instellingen te wijzigen.

22 7. Mijn traject Onder Mijn traject kun je als kandidaat de gespreksverslagen en documenten zien in je loopbaantraject. 7.1 Actieplan Om je plannen te realiseren, moet je die vertalen naar concrete doelen en acties. Op de pagina Actieplan heb je de mogelijkheid om de doelen en de acties die je gaat ondernemen vast te leggen. Klik op de knop doel toevoegen en geef de titel van het doel. Met een korte omschrijving. Vervolgens klik je op: Benoem je actie. Geef hier concreet weer welke actie je gaat ondernemen. Door op de link: download naar agenda te klikken kun je, je actie downloaden naar je agenda in Outlook. Via de knop delen heb je de mogelijkheid om feedback te vragen over je doel. Klik op deze knop en volg de instructies in de pop-up. Door op de knop verwijderen te klikken onder Benoem je actie kun je één specifieke actie verwijderen. Door op de knop verwijderen te klikken onder doel toevoegen kun je het gehele doel verwijderen.

23 7.2 Communicatie In de communicatiemodule kun je berichten sturen naar je coach, de coach kan jou ook berichten sturen. Klik op de knop toevoegen om een nieuw bericht te maken. Heb je een bericht ontvangen van je coach dan ontvang je op je privé mailadres een notificati dat er een bericht klaarstaat in het talentcenter. Dit bericht is te lezen door in te loggen op het talentcenter. 7.3 Plan van Aanpak Lees hier het plan van aanpak welke je samen hebt opgesteld met je coach. Klopt het wat je coach heeft geschreven dan kun je een vinkje zetten bij gelezen. Dan weet je coach ook dat je akkoord gaat met het plan dat jullie samen hebben opgesteld.

24 7.4 Gespreksverslagen Onder het kopje gespreksverslagen kun je als kandidaat de gespreksverslagen terugvinden die je hebt gehad met de coach. Open je het gespreksverslag als kandidaat voor de eerste keer dan kun je deze aanvinken als gelezen. Zo geef je akkoord aan het gespreksverslag van je loopbaancoach.

25 8. Extra s 8.1 Mijn Account Klik op Mijn account om de gemeente te wijzigen waarvoor je werkt. Verder heb je hier de mogelijkheid om je wachtwoord te wijzigen. 8.2 Informatie Op de pagina Informatie vind je artikelen die afgestemd zijn op de gemeente waarvoor je werkt. Verder vind je hier contactgegevens en een doorlink naar de veel gestelde vragen over de portal. 8.3 Ervaringen Op de pagina Ervaringen lees je de ervaringen die je collega s hebben gehad met loopbaanontwikkeling. Lees deze ervaringen en laat je inspireren.

26 8.4 Uitloggen Klik op de knop Uitloggen om het platform te verlaten. Vanwege securityredenen word je na 20 minuten van inactiviteit vanzelf uitgelogd. Zo weet je zeker dat je gegevens niet zomaar door derden worden gelezen.

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Het FCB Loopbaanplein helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten. De gratis zelftesten van

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Mobiliteits Centrum. www.azm-jobcenter.nl

Handleiding Digitaal Mobiliteits Centrum. www.azm-jobcenter.nl Handleiding Digitaal Mobiliteits Centrum www.azm-jobcenter.nl Versie 09 03 2011 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE...2 1. INLEIDING...3 2. HOE KOM IK OP DE SITE?...3 3. EN VERDER?...4 4. MIJN TRAJECT...5 Mijn

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf!

Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Transvorm Loopbaan Portal instructie uitgebreid programma: Maak werk van jezelf! Het programma Maak werk van jezelf! binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een uitgebreid programma om inzicht te krijgen

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Het programma Snel op weg naar ander werk binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

gebruikersaccount aanmaken

gebruikersaccount aanmaken instructie gebruik profielendeel van VWCUTRECHT.nl September 2010 1 Inleiding Je staat op het punt om aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje van onze website: een virtuele plek om met andere

Nadere informatie

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht

FCB Loopbaanplein in vogelvlucht FCB Loopbaanplein in vogelvlucht Oriënteren en Profileren Het Loopbaanplein van FCB helpt werknemers verder in hun loopbaan. Of dat nu bij de huidige werkgever is, in de huidige branche of juist daarbuiten.

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Handleiding Werkgeverspunt

Handleiding Werkgeverspunt Handleiding Werkgeverspunt In het werkgeverspunt kan een organisatie gebruikmaken van het HR platform met alle tools voor werkgevers en organisaties. Er kan geswitcht worden naar het loopbaanplatform zoals

Nadere informatie

Handleiding voor medewerkers Jaargesprekken voeren

Handleiding voor medewerkers Jaargesprekken voeren Handleiding voor medewerkers Jaargesprekken voeren Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Log direct in. Je komt op het inlogscherm van het

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer

Spottofy.nl. Handleiding deelnemer Spottofy.nl Handleiding deelnemer 1 2 Inleiding Aanhetwerk.nu is een online test- en- matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding online leeromgeving. opdrachten.menea.nl

Handleiding online leeromgeving. opdrachten.menea.nl Handleiding online leeromgeving Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 4 Profiel aanpassen... 4 Je weg vinden in de online leeromgeving... 5 Fases... 5 Onderdelen... 6 Opdrachten... 6 Help, waar ben

Nadere informatie

Handleiding Talentenbank

Handleiding Talentenbank Handleiding Talentenbank In de Talentenbank kan je boventallige medewerkers registreren. Via deze tool kan je met andere instellingen samenwerken om het personeel aan een nieuwe baan te helpen. Deze medewerkers

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account (LEERKRACHT)... 4 Je gegevens wijzigen... 5 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 6 Een Inzendpagina

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken

Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Korte handleiding O365=Office 365 Let op: er worden hier en daar nog wijzigingen doorgevoerd, dus de afbeeldingen en teksten kunnen afwijken Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openingscherm... 3 3. Outlook...

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Inleiding Om voor je organisatie vacatures aan te maken en te beheren dien je eerst ingeschreven te zijn bij Apeldoorn Pakt Aan. Na je inschrijving als organisatie

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES

Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Handleiding vacaturebank VOOR ORGANISATIES Inleiding Om voor je organisatie vacatures aan te maken te beheren dien je eerst ingeschreven te zijn bij Apeldoorn Pakt Aan. Na je inschrijving als organisatie

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Ledenhandleiding PPBN handicap- en registratiesysteem

Ledenhandleiding PPBN handicap- en registratiesysteem Ledenhandleiding PPBN handicap- en registratiesysteem Inhoud Website... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord vergeten... 4 DashBoard... 5 Mijn wedstrijden... 5 1. Wedstrijden waarop ik ben ingeschreven... 5 2. Toon

Nadere informatie

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders HANDLEIDING Webportaal Voor ouders van gastouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het ouderportaal... 4 2. Urenregistratie... 5 3. Corrigeren

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie

HANDLEIDING. coachtool

HANDLEIDING. coachtool HANDLEIDING coachtool INHOUD Inloggen Nieuwe groep aanmaken Groep aanpassen Groepen bekijken Deelnemer bekijken Acties bekijken en op acties reageren Coach berichten maken en reageren Notities maken en

Nadere informatie

Aan de slag met Procomm

Aan de slag met Procomm Aan de slag met Procomm Procomm is de tool waarmee jij makkelijk en snel op maat gemaakt promotiemateriaal kan gebruiken voor jouw atletiek- of loopevenement. Met behulp van deze handleiding word je meegenomen

Nadere informatie

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB Introductie Welkom bij 50 Club! Leuk dat we u als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze handleiding vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw profiel in 50 Club

Nadere informatie

HANDLEIDING 1. Eerste keer aanmelden op de website 2. Inloggen op de website 3. Een verhaal plaatsen 4. Een foto plaatsen 5. Een verhaal bewerken 1 december 2017 1. EERSTE KEER AANMELDEN OP DE WEBSITE

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Stichting INNOVO Stichting INNOVO

Stichting INNOVO Stichting INNOVO Verkorte handleiding gebruik RTC Platform met eportfolio voor medewerkers in het kader van Werving en Selectie voor de vervangerspool Flexforce INNOVO van Stichting INNOVO Stichting INNOVO Juni 2017 Inleiding

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 1.4 24 april 2018 socialekaartgroningen.nl is een product van Inhoud Handleiding... 3 Inloggen... 4 Uitloggen... 4 Wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Talenten.land Handleiding deelnemer

Talenten.land Handleiding deelnemer Talenten.land Handleiding deelnemer 1 Inleiding xxx.talenten.land is een online test-en-matchsysteem waarin jouw persoonlijke competenties getest en gematcht worden tegen de bestpassende functie. Deze

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Verkorte handleiding gebruik RTC Platform met eportfolio voor medewerkers in het kader van mobiliteit

Verkorte handleiding gebruik RTC Platform met eportfolio voor medewerkers in het kader van mobiliteit Verkorte handleiding gebruik RTC Platform met eportfolio voor medewerkers in het kader van mobiliteit MosaLira Stichting voor leren, onderwijs en opvoeding April 2017 Inleiding Met ingang van 2017 gaat

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019)

Handleiding Onstage4Business. Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) Handleiding Onstage4Business Hogeschool Utrecht (versie februari 2019) 0 1 Inhoud 1. OnStage4Business registreren... 3 1.1 Inlogmogelijkheden... 4 1.2 Nieuw account aanmaken... 5 1.3 Onderwijsinstelling

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here.

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here. Korte handleiding Dankjewel voor je interesse in onze internationale weblog en voor het feit dat je een account wilt aanmaken. Met deze handleiding gaat dat eenvoudig; je zult het zien! Een account aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Vraagelkaar

Handleiding Vraagelkaar Handleiding Vraagelkaar Vraagelkaar, gewoon doen! Inhoud Registreren en inloggen... 4 Nieuw op Vraagelkaar?... 4 Inloggen via Sociaal Netwerk... 5 Registeren voor een e-mailaccount... 5 Inloggen lukt niet

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding voor Kidsbook - op internet

Handleiding voor Kidsbook - op internet Handleiding voor Kidsbook - op internet Wat is Kidsbook? In deze handleiding geven we je uitleg over de mogelijkheden van ons ouderportaal Kidsbook. Kidsbook is bedoeld om ouders en andere mensen te laten

Nadere informatie

Handleiding Mediaweb juni 2018

Handleiding Mediaweb juni 2018 Handleiding Mediaweb juni 2018 Inhoudsopgave Over Mediaweb... 2 Inloggen Mediaweb... 2 Mijn Media... 3 Artikelen filteren... 4 Filtermogelijkheden... 5 Acties uitvoeren voor meerdere artikelen... 7 Beheer...

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Handleiding Vertalersbestand ELV Inhoud

Handleiding Vertalersbestand ELV Inhoud Inhoud ELV Vertalersbestand 2 Vóór het invullen van je profiel 2 Wachtwoord of e-mailadres wijzigen 2 Wachtwoord kwijt of vergeten? 3 Problemen of opmerkingen? 3 Het invullen van je profiel 4 Persoonsgegevens

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

HANDLEIDING Ouderportaal

HANDLEIDING Ouderportaal HANDLEIDING Ouderportaal Inhoudsopgave 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het portaal... 4 2. Het fotoboek... 4 3. Het schriftje... 5 4. Berichten... 5 5. Mijn gegevens... 7 5.1

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Instructie voor de Acadin leerling

Instructie voor de Acadin leerling Instructie voor de Acadin leerling Inhoudsopgave: 1. Werken met Acadin 1.1 Inloggen 1.2 Overzichtspagina 1.3 Leeractiviteiten maken 1.4 Beoordeelde leeractiviteiten bekijken 1.5 Zoeken van leeractiviteiten

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2016 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Werkwijze website VWC Doetinchem

Werkwijze website VWC Doetinchem Werkwijze website VWC Doetinchem #samenhetverschil 01/03/2017 Welkom op de nieuwe website van de Vrijwilligerscentrale Doetinchem Als organisatie, stichting of vereniging kun je niet zonder vrijwilligers.

Nadere informatie

Deelnemer. Handleiding BPVnet. Aanmelden en inloggen. Portaal. Versie 3.5 Januari 2013

Deelnemer. Handleiding BPVnet. Aanmelden en inloggen. Portaal. Versie 3.5 Januari 2013 Deelnemer Alles wat nodig is voor de beroepspraktijkvorming is te vinden in. De leermeester, leerling en docent loggen in op dezelfde digitale omgeving, zodat zij voortdurend de competentieontwikkeling

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers. Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op onze website kun je

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn portfolio?

Hoe maak ik mijn portfolio? Hoe maak ik mijn portfolio? Handleiding bij het aanmaken en invullen van het eportfolio voor medewerkers in de meubel- en interieurbouwbranche Het eportfolio wordt beschikbaar gesteld door het Expertisecentrum

Nadere informatie

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina:

Profielpagina Wanneer je voor het eerst inlogt, kom je binnen op je profielpagina: Afhangen thuis Thuis of op het werk kun je op de website www.afhangbord.nl inloggen om bijvoorbeeld de baanbezetting te bekijken of de ledenlijst te bekijken. En je kunt nadat je bent ingelogd op deze

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Je sollicitatie bij Cedrah

Je sollicitatie bij Cedrah Je sollicitatie bij Cedrah Welkom! Beste sollicitant, Als je deze handleiding leest, betekent het dat je een (open) sollicitatie bij Cedrah hebt gedaan. Uiteraard weten we op dit moment nog niet of we

Nadere informatie

PersoneelsSysteem. Handleiding

PersoneelsSysteem. Handleiding PersoneelsSysteem Handleiding Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 1.1 Account activeren 3 1.2 Inloggen 3 1.3 Wachtwoord vergeten 3 1.4 Uitloggen 3 2. Dashboard 4 3.1 Wachtwoord wijzigen 4 3.2 E-mailadres wijzigen

Nadere informatie

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3

1. Inleiding Wat is MijnRevalidatieFriesland? Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is MijnRevalidatieFriesland? 3 1.2 Wat is DigiD? 3 DigiD aanvragen 3 2. Inloggen en uitloggen 4 2.1 Inloggen 4 2.2 Uitloggen 5 3. Hoe werken de verschillende onderdelen? 6

Nadere informatie

Werkwijze website VWC Doetinchem

Werkwijze website VWC Doetinchem Werkwijze website VWC Doetinchem #samenhetverschil 27/03/2018 Welkom op de website van de Vrijwilligerscentrale Doetinchem Als organisatie, stichting of vereniging kun je niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligers

Nadere informatie

Veel gestelde vragen & zorgen

Veel gestelde vragen & zorgen Workplace @Dongen Veel gestelde vragen & zorgen Waar kan ik bestanden zoals handleidingen vinden? Documenten zijn geordend per groep. Dus zoek je een ICT handleiding, dan kijk je in de groep Digitaal Werken.

Nadere informatie

Gebruikersaccount en Profielpagina aanmaken

Gebruikersaccount en Profielpagina aanmaken (Versie 17-3-2015) Gebruikersaccount en Profielpagina aanmaken Om een activiteit/bericht of cursus te plaatsen op www.maastrichtnet.nl zul je eerst een profielpagina moeten aanmaken. Op deze profielpagina

Nadere informatie

Handleiding Cursisten

Handleiding Cursisten Handleiding Cursisten Inloggen op de cursus... 2 Inloggen:... 2 Wachtwoord vergeten:... 2 Profielpagina... 3 Profiel aanpassen:... 3 Profielfoto gebruiken:... 3 Berichten... 4 Berichten:... 4 Berichten

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding Inloggen. Leerlingen

Handleiding Inloggen. Leerlingen Handleiding Inloggen Leerlingen Inhoud Inloggen voor de eerste keer 3 1 Check eerst je systeem 4 2 Geef aan hoe jij je boeken ontvangt 5 3 Maak een account aan bij Edupoort 6 4 Activeer jouw licentie 9

Nadere informatie

1. TKP MARKTPLAATS. QRC Marktplaats TKP

1. TKP MARKTPLAATS. QRC Marktplaats TKP QRC Marktplaats TKP 2 QRC Marktplaats TKP 1. TKP MARKTPLAATS Welkom op de TKP markplaats, een portal waar leveranciers en ZZP ers zich kunnen registreren om kandidaten en/of diensten aan te bieden voor

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Bedrijfsarts. DOCUMENT Gebruikershandleiding Bedrijfsarts, versie 1.02

Gebruikershandleiding. Bedrijfsarts. DOCUMENT Gebruikershandleiding Bedrijfsarts, versie 1.02 Gebruikershandleiding Bedrijfsarts DOCUMENT, versie 1.02 DATUM 6-8-2014 AUTEUR I-Signaal Copyright 2014 i-signaal B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Wat is itslearning..?

Wat is itslearning..? Wat is itslearning..? Met itslearning heb je via internet altijd toegang tot bijvoorbeeld je huiswerk, interessante informatie en studiewijzers. Ook kun je via itslearning communiceren, samenwerken met

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2018 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie