Handleiding Online Talent Center (OTC)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding Online Talent Center (OTC) www.talentinhetwesten.nl"

Transcriptie

1 Handleiding Online Talent Center (OTC)

2 Titel Handleiding Online Talent Center (OTC) Versie 1.0 Januari 2014 Uitgave Deze handleiding is een uitgave van Matchcare BV Edisonbaan 14E, 3439 MN Nieuwegein Postbus 732, 3430 AS Nieuwegein Copyright Matchcare 2014 Wijzigingen voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke andere wijze ook evenmin in een retrieval systeem worden opgeslagen zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Matchcare. Iedere volledige of gedeeltelijke reproductie op welke manier dan ook, zonder toestemming van Matchcare vooraf, is verboden en wordt beschouwd als het schenden van het copyright. Een overtreding die wordt behandeld in artikel L in overeenstemming met de Code voor Intellectueel eigendom.

3 Inhoud 1. Inleiding Wat is een Online Talent Center Voor wie is deze handleiding? Ondersteuning Account aanmaken en Inloggen Inloggen Account aanmaken Wachtwoord vergeten Mijn talentcenter Ontdek jezelf Shop Beroepenverkenner Presenteer jezelf eportfolio Mijn bestanden Publiek Portfolio CV Creator LinkedIn import Je volgende stap Vacaturezoeker Vacatur er Mijn traject Actieplan Communicatie Plan van Aanpak Gespreksverslagen Extra s Mijn Account Informatie Ervaringen Uitloggen... 26

4 1. Inleiding 1.1 Wat is een Online Talent Center Een Online Talent Center, lees verder OTC, is een online applicatie gericht op het ondersteunen en enthousiasmeren van mensen bij het bereiken van persoonlijke en loopbaan doelen. Het OTC biedt actuele, thematische informatie over bijvoorbeeld solliciteren, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het OTC beschikt over self assessments die zicht geven op eigen kwaliteiten, voorkeuren en groeimogelijkheden. Het talentcenter maakt hiervoor gebruik van de Matchcare Beroependatabank met uitvoerige informatie over ca. 950 beroepen resp functies. Bovendien beschikt deze vacaturebank over gemiddeld actuele vacatures in Nederland, die gekoppeld zijn aan de (informatie van onze) beroependatabank. 1.2 Voor wie is deze handleiding? Deze handleiding is bedoeld voor iedereen die gebruik maakt van het OTC. 1.3 Ondersteuning Tip Start het OTC op tijdens het lezen van deze handleiding, log in en doe de voorbeelden na. Door het OTC te gebruiken, leert u de mogelijkheden sneller kennen. Mocht je naar aanleiding van deze handleiding nog vragen hebben, dan kan je contact opnemen met de Matchcare helpdesk. De helpdesk van Matchcare is op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur bereikbaar op telefoonnummer (030) Je kan ook mailen naar

5 2. Account aanmaken en Inloggen Wanneer je het OTC opent, door het webadres van het OTC in jouw internet browser in te voeren kom je allereerst op de homepage. Het webadres van het OTC van werken in het westen is: https://talentinhetwesten.nl Hier vind je de mogelijkheid om een nieuw account aan te maken, of als je reeds in bezit bent van inloggegevens, de mogelijkheid om in te loggen. 2.1 Inloggen Nadat je een login hebt ontvangen, kun je inloggen met je adres en het wachtwoord. Wanneer je een foutief adres of wachtwoord invoert, krijg je de volgende tekst in beeld: Foutieve login. Probeer het opnieuw.

6 2.2. Account aanmaken Wanneer je nieuw bent op de site, kan je zelf een account aanmaken. Klik hiervoor op Account aanmaken. Voer vervolgens je adres en gewenst wachtwoord in. Het Talent Center van Werken in het Westen is exclusief voor medewekers van de deelnemende gemeenten/organisaties van Werken in het Westen. Om te voorkomen dat derden ook gebruik maken van het Talent Center, dien je een account aan te maken met je zakelijke adres. Hierop ontvang je een bevestigingsmail, waarmee je je account kunt activeren. adressen van de volgende gemeenten en organisaties worden herkend: Aalsmeer Nieuwkoop Alphen aan den Rijn Noordwijk Amstelveen Noordwijkerhout De Ronde Venen Ouder-Amstel Diemen Samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Hillegom Teylingen ISD Bollenstreek Uithoorn Kaag en Braassem Voorschoten Katwijk Wassenaar

7 Lisse Werkorganisatie Duivenvoorde Werk je bij één van deze organisaties en wil je toch met een privé adres een account aanmaken, neem dan contact op met je P&O adviseur. Hij of zij kan dit voor je regelen. Werk je bij één van de volgende organisaties, dan kun je via een account aanmaken: Leiden Leiderdorp Oegstgeest Servicepunt 71 Zouterwoude 2.3 Wachtwoord vergeten Indien je het wachtwoord bent vergeten, kan je met je adres een nieuw wachtwoord aanvragen. Klik hiervoor eerst op Inloggen en vervolgens op Wachtwoord vergeten. Vul je adres in op het volgende scherm en volg de instructie.

8 3. Mijn talentcenter Nadat je bent ingelogd, kom je op je persoonlijke profielpagina Mijn TalentCenter. Hier vind je een overzicht van al je activiteiten bij het Talentcenter. Via de banner rechts onderin vind je informatie van de gemeente waarvoor je werkt.

9 4. Ontdek jezelf De pagina Ontdek jezelf biedt de mogelijkheid voor zelfonderzoek. De shop bevat een aantal tests en vragenlijsten die helpen meer inzicht te krijgen in jezelf. De beroepenverkenner helpt je in je zoektocht naar voor jou geschikte beroepen en vacatures. 4.1 Shop De shop bevat artikelen die jij kan aanschaffen. Afhankelijk van het OTC wat je gebruikt, kunnen de artikelen betaald of gratis zijn. Of het een gratis of betaald product betreft staat duidelijk aangegeven in de productomschrijving. Op dit moment zijn er alleen gratis producten te vinden in de loopbaanshop. Elk OTC bevat standaard gratis self assessments, namelijk; - Big 5 - Carrièrekracht - RoaSec - Carrièreankers - Leerstijlen - Teamrollen (Belbin) - Conflicthantering - Loopbaan APK

10 Om de shop te betreden, klik je op de tegel of klik je bovenin het scherm op Shop. Vervolgens kan een keuze worden gemaakt uit de verschillende producten. Indien je geïnteresseerd bent in een van de producten, dan vind je meer informatie onder Bekijk het product. Hier kan je vervolgens kiezen om direct met de test te starten of deze op te slaan in je favorieten. De gratis producten kunnen zonder tussenkomst van derden afgenomen worden. Een gratis test bijvoorbeeld, zal direct starten nadat je hiervoor hebt gekozen. Je ontvangt hiervoor wel een op het adres waarmee je je account hebt aangemaakt, als 'bevestiging van je bestelling'. Deze mail hoef je niet te bewaren en actie hierop is niet vereist. Nadat je de instructie hebt gelezen kan je direct aan de slag met de tests. Aan het einde van de tests krijg je de mogelijkheid om een rapport te genereren. Je kan het rapport direct opslaan. Je vindt deze dan terug bij je bestanden in de map Testresultaten (zie ook paragraaf 5.2). Ook kan je het rapport direct bekijken door het te downloaden.

11 4.2 Beroepenverkenner Matchcare heeft een uitgebreid Beroepenmodel waarin beroepen, functies en synoniemen zijn opgenomen. Om je te helpen met het vinden van een passend beroep heeft Matchcare de beroepenverkenner ontwikkeld. De beroepenverkenner geeft mogelijkheid om aan de hand van ingegeven talenten naar passende beroepen en actuele vacatures te zoeken.

12

13 Het zoekresultaat uit de beroepenverkenner kan worden verfijnd door middel van filters op niveaus en vakgebied. De getoonde beroepen kunnen als favoriet worden aangemerkt. Achter het beroep is informatie te vinden over het beroep zelf en de match met jouw profiel. Daarbij wordt per beroep aangegeven wat het aanbod aan vacatures is. Door te klikken op de aantallen word je doorverwezen naar de vacaturezoeker (zie ook paragraaf 6.1).

14 5. Presenteer jezelf Het onderdeel Presenteer jezelf biedt online mogelijkheden om te werken aan je presentatie richting werkgevers en je netwerk. Hier werk je aan je eportfolio die je ook als Publiek Portfolio naar buiten kan presenteren. Ook vind je hier je opgeslagen bestanden, de mogelijkheid om verschillende CV s te creëren en een functie om je LinkedIn profiel te importeren in je eporfolio.

15 5.1 eportfolio Het eportfolio is jouw persoonlijke dossier. Hier registreer je, je contactgegevens, social media websites, je persoonlijk profiel, je talenten, werkervaringen, opleidingen, projecten, cursussen, publicaties en certificeringen. De meter boven je profiel geeft aan in hoeverre het profiel compleet is gevuld. Je kan de onderdelen aanpassen door te klikken op het potloodje klik je vervolgens op Opslaan. (edit modus). Na de wijziging

16 Bij het bewerken van de profielgegevens kan je, je profielfoto toevoegen of verwijderen. Een foto kan je toevoegen door op wijzig te klikken en een foto te selecteren die staat opgeslagen op je computer. 5.2 Mijn bestanden Dit is de plek waar je, je verschillende bestanden kan opslaan. De uitslagen van de self assessments die je hebt gemaakt uit de shop worden opgeslagen in de map Testresultaten. Onder Documenten kan je verschillende soorten documenten uploaden. Onder Presentaties kan je, je eigen presentaties zoals PowerPoint presentaties uploaden. Bestanden die je ook wilt tonen in je Publiek Portfolio (zie paragraaf 5.3) kan je uploaden bij Publieke bestanden. In de map Afbeeldingen kan je foto s en plaatjes opslaan. Hier staat ook je profielfoto opgeslagen.

17 5.3 Publiek Portfolio In je Publiek Portfolio bepaal je zelf welke persoonlijke gegevens uit je profiel worden gepubliceerd. Je kunt deze instellingen altijd aanpassen. Zo ziet de potentiële werkgever alleen wat jij wilt laten zien. Behalve de zichtbaarheid, kun je ook de vormgeving van je eportfolio aanpassen aan je wensen.

18 De pagina Publiek portfolio bevat twee pagina s: Zichtbaarheid en Vormgeving. Zichtbaarheid Via deze pagina kun je aangeven welke gegevens je uit je profiel beschikbaar wil hebben in je publiek profiel. Vink de gegevens aan waarmee ze beschikbaar worden. Vergeet daarna niet op opslaan te klikken, waarmee de wijzigingen worden opgeslagen. Vormgeving Via deze pagina kun je de look & feel van je publiek profiel aanpassen zodat het de uitstraling krijgt die bij jou past. Nadat je, je keuzes hebt bepaald klik je op opslaan en je publiek profiel is klaar voor presentatie. Je kunt je publiek profiel bekijken door op de link te klikken. Er opent dan een apart venster. Door dit venster te sluiten kom je weer in je beheer pagina. Er wordt een standaard URL aangemaakt waar jouw Publiek Profiel te vinden is op internet. Deze URL kan je aanpassen zodat deze meer herkenbaar wordt. Op de pagina staan bij elk onderdeel informatiebuttons: Wanneer je met de muis over de informatiebutton gaat, komt een instructie in beeld. 5.4 CV Creator De CV Creator is een handige tool om de gegevens uit je eportfolio automatisch in een vaste opmaak te stroomlijnen. In de CV Creator kan je kiezen uit diverse opties. Als je deze tool gebruikt, heb je meer tijd voor de inhoud van jouw CV. Klik op de knop Maak een CV om het CV te genereren.

19 5.5 LinkedIn import Je kan tijd besparen door de gegevens uit je LinkedIn-profiel te importeren in je eportfolio. Maak daarom gebruik van de LinkedIn Import. Ook hier houd je zelf de regie. Je bepaalt zelf welke gegevens in je eportfolio komen en welke niet. Klik hiervoor op de knop LinkedIn importeren en volg de instructies op het scherm. Nadat je, je hebt aangemeld met je LinkedIn account krijg je per onderdeel het verzoek of deze meegenomen moet worden in de import. Let op! Bij opleiding en werkervaring zijn de gegevens vanuit LinkedIn vaak niet compleet. Klik daarom bij alle opleidingen en werkervaring op wijzig en vul de ontbrekende gegevens aan.

20 6. Je volgende stap Matchcare heeft een functionaliteit ontwikkeld die het mogelijk maakt om op het internet gepubliceerde vacatures te zoeken via een groot aantal vacaturebanken. Hierdoor heb je toegang tot diverse vacatures die op verschillende sites in Nederland actief zijn. 6.1 Vacaturezoeker

21 6.2 Vacatur er Heb je een goede zoekopdracht gemaakt waarbij je interessante vacatures hebt gevonden in de vacaturebank, dan heb je de mogelijkheid om de nieuwe vacatures per te ontvangen. Klik hiervoor op de knop: Nu sla je, je zoekopdracht op en krijg je onderstaande pop-up. Geef je zoekopdracht een naam en vink aan of je vacatures per wilt ontvangen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de frequentie van de vacatur er aan te passen naar je wensen. Wil je de instellingen van de vacatur ers wijzigen, of wil je de vacatur er stopzetten. Kies dan voor de optie Mijn Zoekopdrachten. Je ziet nu een overzicht van jouw zoekopdrachten. Klik op de prullenbak om de zoekopdracht te verwijderen. Klik op de zoekopdracht om de instellingen te wijzigen.

22 7. Mijn traject Onder Mijn traject kun je als kandidaat de gespreksverslagen en documenten zien in je loopbaantraject. 7.1 Actieplan Om je plannen te realiseren, moet je die vertalen naar concrete doelen en acties. Op de pagina Actieplan heb je de mogelijkheid om de doelen en de acties die je gaat ondernemen vast te leggen. Klik op de knop doel toevoegen en geef de titel van het doel. Met een korte omschrijving. Vervolgens klik je op: Benoem je actie. Geef hier concreet weer welke actie je gaat ondernemen. Door op de link: download naar agenda te klikken kun je, je actie downloaden naar je agenda in Outlook. Via de knop delen heb je de mogelijkheid om feedback te vragen over je doel. Klik op deze knop en volg de instructies in de pop-up. Door op de knop verwijderen te klikken onder Benoem je actie kun je één specifieke actie verwijderen. Door op de knop verwijderen te klikken onder doel toevoegen kun je het gehele doel verwijderen.

23 7.2 Communicatie In de communicatiemodule kun je berichten sturen naar je coach, de coach kan jou ook berichten sturen. Klik op de knop toevoegen om een nieuw bericht te maken. Heb je een bericht ontvangen van je coach dan ontvang je op je privé mailadres een notificati dat er een bericht klaarstaat in het talentcenter. Dit bericht is te lezen door in te loggen op het talentcenter. 7.3 Plan van Aanpak Lees hier het plan van aanpak welke je samen hebt opgesteld met je coach. Klopt het wat je coach heeft geschreven dan kun je een vinkje zetten bij gelezen. Dan weet je coach ook dat je akkoord gaat met het plan dat jullie samen hebben opgesteld.

24 7.4 Gespreksverslagen Onder het kopje gespreksverslagen kun je als kandidaat de gespreksverslagen terugvinden die je hebt gehad met de coach. Open je het gespreksverslag als kandidaat voor de eerste keer dan kun je deze aanvinken als gelezen. Zo geef je akkoord aan het gespreksverslag van je loopbaancoach.

25 8. Extra s 8.1 Mijn Account Klik op Mijn account om de gemeente te wijzigen waarvoor je werkt. Verder heb je hier de mogelijkheid om je wachtwoord te wijzigen. 8.2 Informatie Op de pagina Informatie vind je artikelen die afgestemd zijn op de gemeente waarvoor je werkt. Verder vind je hier contactgegevens en een doorlink naar de veel gestelde vragen over de portal. 8.3 Ervaringen Op de pagina Ervaringen lees je de ervaringen die je collega s hebben gehad met loopbaanontwikkeling. Lees deze ervaringen en laat je inspireren.

26 8.4 Uitloggen Klik op de knop Uitloggen om het platform te verlaten. Vanwege securityredenen word je na 20 minuten van inactiviteit vanzelf uitgelogd. Zo weet je zeker dat je gegevens niet zomaar door derden worden gelezen.

Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform

Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform Instructie voor deelnemen aan Werkzaak Rivierenland LinkedIn-groep, Ons bouwplatform Doe mee in de LinkedIn-groep van Werkzaak Rivierenland! Voorwoord Dit document bevat de instructie voor het aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1

Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail. Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Aan de slag met Outlook Web App De nieuwe Humanitas Webmail Maart 2013 (versie 0.1) pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aan de slag met Outlook Web App... 3 Overzicht instellingen... 3 Vereisten...

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol Datum: d.d. 26-11-2014 Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Denk ondernemend. Denk Bol. Inhoudsopgave 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?...

Nadere informatie

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk

Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Transvorm Loopbaan Portal instructie kort programma: Snel op weg naar ander werk Het programma Snel op weg naar ander werk binnen het Transvorm Loopbaan Portal is een hulpmiddel om inzicht te krijgen in

Nadere informatie

Van Meijel Supportsysteem

Van Meijel Supportsysteem Van Meijel Supportsysteem Tips voor een optimaal gebruik Auteur: VanMeijel Servicedesk Documentnr: 041840004 Datum: Versie: Documentnr. 29 december 2011 1.06 Van Meijel Automatisering bv Duit 8-8305 BB

Nadere informatie

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence

Handleiding LinkedIn. Interim Intelligence Handleiding LinkedIn Interim Intelligence Inhoud 1. Wat is LinkedIn? 2 2. Profiel 3 Registreren 3 Profiel aanmaken 3 Settings 5 Personaliseren en optimaliseren 5 3. Netwerk bouwen 7 Adresboek koppelen

Nadere informatie

Vergaderen op afstand

Vergaderen op afstand Vergaderen op afstand Versie: 5-5-2012 Auteur: Pierre Gorissen Deze uitgave wordt beschikbaar gesteld met de volgende Creative Commons licentie: Naamsvermelding-Niet-commercieel-Geen Afgeleide werken 3.0

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Handleiding Merge items

Handleiding Merge items Handleiding Merge items Copyright, Connexys Versie 3.2.0.1-30 september 2013 Niets uit dit document mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm of

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool 2014 Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie, de matching en het

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014

Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Handleiding Zakelijk Office 365 Instap & Standaard Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

perfect LinkedIn profiel

perfect LinkedIn profiel f 20 geheimen voor een perfect LinkedIn profiel Maaike Gulden Inhoudsopgave Voorwoord 3 Wat kun je met LinkedIn? 4 Voordeel van een goed LinkedIn profiel 5 Een 100% LinkedIn profiel 5 20 Tips voor een

Nadere informatie

Handleiding SpinOffice CRM April 2013

Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Handleiding SpinOffice CRM April 2013 Als nieuwe gebruiker van SpinOffice CRM is het van belang een goed beeld te hebben van de mogelijkheden van onze slimme applicatie. SpinOffice voegt een centraal adressenbestand

Nadere informatie

Handleiding Mijn Yellowbrick

Handleiding Mijn Yellowbrick Handleiding Mijn Yellowbrick versie 2.0 augustus 2014 Voordelig bricken, makkelijk parkeren INHOUDSOPGAVE MIJN YELLOWBRICK 3 MIJN GEGEVENS 5 MOBIEL 7 KAARTEN 10 PARKEREN 13 TRANSACTIES 14 FACTUREN 14 ZAKELIJK

Nadere informatie

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1

LTO Noord. Handleiding afdelingswebsite. Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 LTO Noord Handleiding afdelingswebsite Datum: 30-10-2012 Versie 5.1 Inhoud Inleiding... 3 Basisonderdelen van de website... 4 Internet browser opstarten en de website bekijken... 5 Inloggen in CMS achter

Nadere informatie

Document Management Server Gebruikers handleiding

Document Management Server Gebruikers handleiding OpenIMS CE Versie 4.2 Document Management Server Gebruikers handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING...4 1.1 Cliënt specificaties...4 2 INTRODUCTIE OPENIMS CE...5 2.1 Inloggen...5 2.2 Taal

Nadere informatie

Handleiding gebruik ZorgSucces

Handleiding gebruik ZorgSucces Handleiding gebruik ZorgSucces Titel: Handleiding gebruik ZorgSucces Code: HgZS Versie: versie 1.3 Datum: maandag 14 feb 2011 PAT Learning Solutions, Tilburg Behoudens uitzondering door de wet geregeld,

Nadere informatie

ORGANISATIE BEHEER HANDLEIDING VOOR TRACK VERZUIM 3.6.6 VAN TREDIN BV

ORGANISATIE BEHEER HANDLEIDING VOOR TRACK VERZUIM 3.6.6 VAN TREDIN BV ORGANISATIE BEHEER HANDLEIDING VOOR TRACK VERZUIM 3.6.6 VAN TREDIN BV Copyright Tredin B.V. te Lelystad Niets uit deze uitgave mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt (voor willekeurig welke doeleinden)

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding V1.0 Januari 2008 Inhoudsopgave 1. VOORWOORD....3 2. MINIMALE SYSTEEMEISEN....3 3. INSTALLATIE VAN DE SOFTWARE...4 3.1. INSTALLATIE WIZARD OPENEN....4 3.2. ACCEPTATIE VAN DE LICENTIEOVEREENKOMST....5

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist

FAQ Moodlewinkel.nl. 1. Algemeen. 2. Manager. 3. Docent. 4. Cursist FAQ Moodlewinkel.nl 1. Algemeen 2. Manager a. Taalinstellingen b. Gebruikers/rechten c. Categorieën/cursussen d. Modules e. Veiligheid 3. Docent a. Cursusbeheer b. Gebruikersbeheer c. Activiteiten d. Bronnen

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is!

Handleiding Net-Book 5. Net-Book. Internet zoals het bedoeld is! Handleiding Net-Book 5 Net-Book Internet zoals het bedoeld is! Colofon Leverancier: Become-IT Herderlaan 8 3851 BD ERMELO Telefoon: 0341-470068 Internet: http://www.become-it.nl Ondersteuning: Per e-mail:

Nadere informatie