Juryrapport Duurzame Lintjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juryrapport Duurzame Lintjes"

Transcriptie

1 Juryrapport Duurzame Lintjes

2 Het Duurzame Lintje Achtergrondinformatie Sinds 2008 reikt een minister namens Duurzame Dinsdag het Nationale Duurzame Lintje uit. Deze onderscheiding is de enige in zijn soort op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Het Duurzaam Lintje is een onderscheiding voor personen die zich zonder eigen belang al jarenlang inzetten voor een duurzamere samenleving. Het Duurzame Lintje heeft daarmee een unieke waardering voor de wijze waarop deze mensen zich ingespannen hebben, soms tegen de stroom in. De onderscheidingen zijn toegekend door een jury, bestaande uit: Juryvoorzitter Duurzame Dinsdag 2012 Monique de Vries Oud-staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Juryleden Bart-Jan Krouwel Oud-directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Rabobank en nu zelfstandig adviseur MVO Dink Ripmeester ZZP er werkzaam als onafhankelijk bevrachtings makelaar tevens landelijk voorzitter van de branche: de Nederlandse Zeebevrachtings Sociëteit. Han Brezet Hoogleraar Industrieel Ontwerpen Design voor Sustainable Development, TU-Delft Hans Overdiep Manager Energietransitie bij GasTerra Hak van Nispen tot Pannerden Directeur SME Advies Lisette Meddens Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling naar de Verenigde Naties. Ook dit jaar erkent de jury uit de vele voordrachten enkele bijzondere personen.

3 Jón Kristinsson Na een korte loopbaan in de zeevaart deed hij staatsexamen Gymnasium B in Reykjavik. In 1966 startte hij met zijn echtgenoot en collega Riet Reitsma een architecten- en ingenieursbureau in Deventer. Onder hun leiding groeide het uit tot een middelgroot bureau dat zich specialiseert in duurzaam en energiezuinig bouwen vanuit hun visie op integraal ontwerpen. In de periode ontwierp en realiseerde hij al de eerste 180 zogenaamde Minimum Energie Woningen woningen zonder CV-installatie in Schiedam. Van was Kristinsson, samen met Kees Duijvestein, hoogleraar Milieutechnisch Ontwerpen aan de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Voor velen - ontwerpers, studenten en wetenschappers is hij daar een blijvende bron van inspiratie geweest en nog steeds, tot op de dag van vandaag. Sinds zijn emeritaat in 2001 werkt Kristinsson in de luwte bij het bureau dat hij oprichtte, Architecten- en Ingenieursbureau Kristinsson. Enkele van zijn belangrijkste ontwerpen zijn het integraal zelfvoorzienend stadskantoor voor Lelystad, het leegmalen van ringvormige eilanden in de Noordzee als alternatief voor kernenergie, de kas als energiebron en de eetbare stad tot het onlangs op de Floriade geplaatste ontwerp voor Villa Floriade, een tentoonstellingskas gecombineerd met kantoorlandschap. Dit gebouw functioneert zonder toevoer van gas of elektriciteit van buiten en zonder isolering. Jon Kristinsson heeft in het verleden al vele prijzen mogen ontvangen, waaronder 1998: Koninklijke Shell prijs voor Duurzame ontwikkelingen en architectuur, 2002: Scholenprijs voor vernieuwende leeromgeving De Lingeborgh in Geldermalsen, toegekend door het Ministerie van OCW en in 2006 Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw.

4 De voordracht Jón Kristinsson verdient het Duurzaam Lintje vanwege zijn onnavolgbare creativiteit in het verduurzamen van de samenleving door zijn ontwerpen. Motivatie van de Jury Jon Kristinsson is de Nederlandse guru op het gebied van duurzaam architectonisch ontwerpen. Zijn tomeloze inzet, tot op de dag van vandaag, voor duurzaamheid en ontwerpen is een voorbeeld voor ons allen en in het bijzonder voor alle ontwerpers van de toekomst, in Nederland en daarbuiten. Als er één architect is in Nederland, die het Duurzame Lintje verdient voor zijn hele oeuvre en ook nog zijn wetenschappelijke bijdrage, dan is het Jon Kristinsson.

5 Margreeth de Boer Nuchtere in Amsterdam geboren PvdA-bestuurder met Friese 'roots', die voor zij in de Haagse politiek kwam gedeputeerde en Commissaris van de Koningin was. Bracht als minister van VROM in het eerste kabinet-kok. In het derde Nationaal Milieubeleidsplan uit. Tijdens haar ministerschap speelden discussies over onder meer uitbreiding van Schiphol en vliegveld Beek, de aanleg van de HSL door het groene hart en de onderhandelingen over het wereldklimaatverdag van Kyoto. Moest in het kabinet steeds knokken voor aandacht voor het milieu. Bekend vanwege haar oproep om te onthaasten. Na haar ministerschap Tweede Kamerlid (voorzitter van de commissie buitenlandse zaken), enige jaren burgemeester van Leeuwarden en korte tijd waarnemend burgemeester van Hoogeveen. Al vele jaren vervult Margreeth de Boer diverse bestuurlijke functies. De laatste jaren is zij o.a. voorzitter Raad van Toezicht Wetsus, Nederlands topinstituut voor watertechnologie, vicevoorzitter Adviescommissie Water, voorzitter Raad van Toezicht Wageningen Universiteit en Researchcentrum, lid Raad van Commissarissen Shell Nederland, lid Raad van Toezicht Staatsbosbeheer, voorzitter Raad van Toezicht afvalverwerker Omrin, voorzitter Governing Board Unesco IHE, lid bestuur Noorderbreedte. De voordracht Margreeth de Boer wordt vooral geprezen om haar actieve maatschappelijke rol in tal van bestuurlijke netwerken in Nederland, waarin zij duurzaamheids waarden in de brede zin (van aandacht voor de natuur, landschap tot en met sociaal-culturele aspecten) overtuigend en op natuurlijke wijze presenteert. Zij doet dit nog steeds met zoveel gezag en energie dat het - vaak indirecte resultaat van onschatbare waarde is voor de duurzame ontwikkeling van Nederland. Motivatie van de Jury De jury meent dat Margreeth de Boer, ook na haar Ministerschap, een essentiële en continue, maar niet altijd even goed zichtbare bijdrage levert aan de duurzame ontwikkeling van Nederland. In het bijzonder haar inspanningen al voorzitter van de Raad voor de Wadden om op te komen voor eigen kwetsbare natuur, locale economie en cultuur worden door de jury als voorbeeld daarvan geroemd. De jury hoopt dat het duurzame Lintje Margreeth de Boer inspireert om nog lang op deze wijze duurzaam actief te blijven in de vele bestuurlijke netwerken, waarvan zij deel uitmaakt.

6 Kees Koedijk Kees Koedijk is hoogleraar Financieel Management aan de Universiteit van Tilburg en Decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Kees Koedijk is een expert op het gebied van de financiële economie en financiële markten. Zijn onderzoek richt zich onder andere op: Macro and International Finance, Portfolio Management and Socially Responsible Investment, Risk Tolerance and Emotion. Duurzaamheid is één van de gebieden, waarin hij naast het besturen van de faculteit actief. Duurzaamheid niet altijd groen Bij duurzaamheid wordt al snel gedacht aan de welbekende groene oplossingen die door bedrijven worden omarmd om hun processen op een ecologisch vriendelijkere manier in te richten; aan maatregelen die het carbon footprin reduceren; of aan burgers die actie ondernemen om hun leven op een milieuvriendelijkere manier vorm te geven. Minder snel wordt gedacht aan duurzaamheid binnen de academische wereld, op het gebied van financiering. De impact hiervan op de maatschappij en het bedrijfsleven is echter immens en het is dan ook van onmetelijk belang om een gedegen en constructieve dialoog op dit specifieke gebied van duurzaamheid te voeren. Kees Koedijk zet zich dan ook al jaar en dag in om de dialoog gaande te houden en te blijven voeden met nieuwe relevante initiatieven. Vanuit zijn expertise op het gebied van financiële economie en instituties heeft hij zijn onderzoeksgebied volledig toegelegd op maatschappelijk verantwoord investeren, duurzame financiering, de pensioensector en andere aanverwante onderwerpen. Ondernemerschap Echter, wat Kees in het bijzonder onderscheidt van velen is dat hij op het snijvlak van wetenschap en ondernemerschap opereert. Vanuit zijn huidige functie als decaan grijpt hij dan ook elke kans aan om belanghebbende partijen met elkaar te verbinden, om de dialoog te concretiseren en de vertaalslag te maken naar maatschappelijk relevante ideeën welke op de lange termijn houdbaar zijn en een alternatief bieden voor de wereld van morgen. De voordracht De lange trackrecord van Kees Koedijk kent een tweetal rode draden, namelijk duurzaamheid en maatschappelijke relevantie. De publieke discussie rondom duurzaamheid richt zich vaak uitsluitend tot milieugerelateerde oplossingen en ecologisch innovatieve toepassingen. De discussie over duurzaamheid is echter veel breder te trekken, in het bijzonder op het gebied van economie en financiering. Tot voor kort was de aandacht voor dit specifieke onderwerp in beperkte mate zichtbaar binnen het publieke domein. Het aantreden van de financiële crisis

7 heeft echter aangetoond dat ook op dit vlak de dialoog moet worden geïntensiveerd en naar praktische oplossingen moet worden toegewerkt. Motivatie van de Jury Een duurzaam Lintje voor Kees is de erkenning die hij verdient voor zijn bijdrage aan de dialoog rondom een duurzame economie en financiële sector. Duurzaamheid lijkt in zijn DNA te zijn geprogrammeerd.

8 Marjan Minnesma De rode lijn in de levensloop van Marjan Minnesma is het streven naar een duurzame samenleving, in de vorm van concrete projecten met resultaten. In Urgenda komt dit alles samen en goed tot zijn recht: Marjan Minnesma helpt koplopers versnellen, schaalt projecten op en slecht barrières. Voorts werkt ze altijd vanuit een visie op de lange termijn, met veel mensen en organisaties, waardoor de duurzaamheidsbeweging steeds krachtiger wordt. Marjan Minnesma is zeer actief bij het laten rijden van veel electrische auto's, ze werkt aan de grootschalige opwekking van windenergie. Daarnaast is zij groter trekker van het project 'Wij willen zon' geweest, waarbij particulieren en bedrijven goedkoop/goedkoper zonnepanelen kunnen kopen. Voor Urgenda heeft zij een actieve rol gespeeld bij het tot ontwikkeling brengen van het Urgenda-duurzaamheidspaviljoen op de Huishoudbeurs Marjan is niet alleen een vrouw van ideeën en initiatieven, maar ze schroomt ook niet om het helemaal niet 'glamorous' handwerk te doen: organiseren en managen. Verder; Marjan is bepaald geen eendagsvlieg. Al begin jaren negentig pionierde ze vanuit het toenmalige Novem (tegenwoordig: Agentschap.nl) met projecten voor energiebesparing in Oost-Europa, dat toen pas net toegankelijk was geworden na het vallen van de Berlijnse Muur en het IJzeren Gordijn. Motivatie van de jury De jury is van mening dat Marjan Minnesma deze erkenning zeer verdient. Al een zeer creatief, betrokken en deskundige vrouw, die vanuit positieve stellingnames vele mensen weet te bewegen aan concrete duurzaamheidsprojecten mee te doen. Met altijd als beoogd resultaat dat door vele activiteiten en deelnemers de duurzame samenleving naderbij komt. Haar persoonlijke uitstraling motiveert velen!

Juryrapport Duurzame Lintjes

Juryrapport Duurzame Lintjes Juryrapport Duurzame Lintjes Het Duurzame Lintje Achtergrondinformatie Sinds 2008 reikt een minister namens Duurzame Dinsdag het Nationale Duurzame Lintje uit. Deze onderscheiding is de enige in zijn soort

Nadere informatie

Juryrapport Prijswinnaars

Juryrapport Prijswinnaars Juryrapport Prijswinnaars Ideeën voor een duurzame toekomst blijven noodzakelijk Meedoen aan Duurzame Dinsdag betekent, met jouw initiatief, je stem laten horen over duurzaamheid. Nog steeds is het van

Nadere informatie

V Vergadering van de Eerste Kamer op dinsdag 5 maart 2013. Toespraak van de Voorzitter van de Eerste Kamer, Mr. G.J. de Graaf

V Vergadering van de Eerste Kamer op dinsdag 5 maart 2013. Toespraak van de Voorzitter van de Eerste Kamer, Mr. G.J. de Graaf V Vergadering van de Eerste Kamer op dinsdag 5 maart 2013 Toespraak van de Voorzitter van de Eerste Kamer, Mr. G.J. de Graaf Herdenking Dr. P.H. (Pieter) Kooijmans (1933-2013) Op 13 februari jongstleden

Nadere informatie

Lerende gebouwen. meer comfort & minder energie. 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft

Lerende gebouwen. meer comfort & minder energie. 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft Lerende gebouwen meer comfort & minder energie 2e Expert meeting TAG, 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool, Delft 2 e Expert meeting Thermisch Actieve Gebouwen, woensdag 7 oktober 2015, Haagse Hogeschool

Nadere informatie

B-140 Green Deal: Groene Gevangenis Veenhuizen: naar een gevangenis voorzien van duurzame energie uit de regio

B-140 Green Deal: Groene Gevangenis Veenhuizen: naar een gevangenis voorzien van duurzame energie uit de regio B-140 Green Deal: Groene Gevangenis Veenhuizen: naar een gevangenis voorzien van duurzame energie uit de regio Partijen: De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de heer drs. M.J.M. Verhagen,

Nadere informatie

Juryrapport Duurzame Lintjes

Juryrapport Duurzame Lintjes Juryrapport Duurzame Lintjes Het Duurzame Lintje Sinds 2008 reikt een minister namens Duurzame Dinsdag het Nationale Duurzame Lintje uit. Deze onderscheiding is de enige in zijn soort op het gebied van

Nadere informatie

AGENDA. Voor (het advies inzake) de routebeschrijving en bereikbaarheid met het openbaar vervoer verwijzen wij u naar onze website: www.nedap.com.

AGENDA. Voor (het advies inzake) de routebeschrijving en bereikbaarheid met het openbaar vervoer verwijzen wij u naar onze website: www.nedap.com. AGENDA voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap, gevestigd te Groenlo, te houden op 16 april 2013, s morgens om 11.00 uur in de Hermitage

Nadere informatie

A HOME AWAY FROM HOME

A HOME AWAY FROM HOME Jury biografieën Open Oproep A HOME AWAY FROM HOME Nieuwe huisvestingsoplossingen voor asielzoekers nederlandwordtanders.nl/openoproep/ V.l.n.r.: Mick Eekhout - Adri Duivesteijn - Ferdows Kazemi - Carolien

Nadere informatie

De inzet van de Maatschappelijke Alliantie:

De inzet van de Maatschappelijke Alliantie: De inzet van de Maatschappelijke Alliantie: Werken aan een betere samenleving door fondsen, bedrijven en de overheid bij elkaar te brengen en gezamenlijk de impact van maatschappelijke initiatieven te

Nadere informatie

Helderheid over duurzaamheid voor Nagele

Helderheid over duurzaamheid voor Nagele Helderheid over duurzaamheid voor Nagele prof ir Kees Duijvestein em. Duurzame Ontwikkeling in de Gebouwde Omgeving StadsOntwerp & Milieu (SOM) groep faculteit Bouwkunde TU Delft Buro voor Onderzoek &

Nadere informatie

JURYRAPPORT GENOMINEERDEN DUURZAME DINSDAG

JURYRAPPORT GENOMINEERDEN DUURZAME DINSDAG JURYRAPPORT GENOMINEERDEN DUURZAME DINSDAG Ideeën voor een duurzame toekomst blijven noodzakelijk Meedoen aan Duurzame Dinsdag, met jouw initiatief, betekent je stem laten horen over duurzaamheid. Nog

Nadere informatie

Lieven de Key Penning 2015. Rapport van de jury

Lieven de Key Penning 2015. Rapport van de jury Lieven de Key Penning 2015 Rapport van de jury Haarlem, 24 november 2015 Inleiding De Lieven de Key Penning is een prijs die in 2009 is ingesteld door de gemeente Haarlem op voorstel van de stadsbouwmeester

Nadere informatie

Uitnodiging Een decennium duurzaam delen, durven en doen

Uitnodiging Een decennium duurzaam delen, durven en doen Uitnodiging Een decennium duurzaam delen, durven en doen Stadsontwikkeling en -beheer Grond, Economie en Vastgoed Fokke Postma, 058 292 57 96 Programma 10 september 2013 Geachte mevrouw, heer, Op donderdag

Nadere informatie

De Nederlandsche Bank. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V.

De Nederlandsche Bank. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V. - Deltacommissaris - Voorzitter raad van toezicht Stichting VU - Lid raad van commissarissen Woningbouwcorporatie Stadgenoot

Nadere informatie

Juryrapport. Joke Smit-prijs 2009

Juryrapport. Joke Smit-prijs 2009 Juryrapport Joke Smit-prijs 2009 Tweejaarlijkse prijs van de regering voor het leveren van een fundamentele bijdrage aan de verbetering van de positie van vrouwen in Nederland De jury Joke Smit-prijs 2009

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie. Cultuurliefhebber met brede kennis van politiek Den Haag

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie. Cultuurliefhebber met brede kennis van politiek Den Haag Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie Cultuurliefhebber met brede kennis van politiek Den Haag 1. Algemeen Het is belangrijk dat mensen kunnen meedoen aan cultuur. Niet

Nadere informatie

Intentieverklaring. Ontwikkeling innovatiecluster met composieten in de bouw

Intentieverklaring. Ontwikkeling innovatiecluster met composieten in de bouw Intentieverklaring Ontwikkeling innovatiecluster met composieten in de bouw 19 november 2014 1 Partijen: 1. Royal HaskoningDHV Nederland B.V., vertegenwoordigd door mevrouw I. Siebrand-Oosterhuis, Business

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen

Profielschets Raad van Commissarissen Profielschets Raad van Commissarissen Vastgesteld door de Raad van Commissarissen op 18 maart 2009 en laatstelijk gewijzigd in 2014. 1. Doel profielschets 1.1 Het doel van deze profielschets is om uitgangspunten

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2014

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2014 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2014 Ambassadeur Heldere Taal 2014 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel

Nadere informatie

Quadruple P voor een duurzame stad: People Planet Profit en Project

Quadruple P voor een duurzame stad: People Planet Profit en Project Quadruple P voor een duurzame stad: People Planet Profit en Project prof. ir Kees Duijvestein em. Duurzame Ontwikkeling in de Gebouwde Omgeving StadsOntwerp & Milieu (SOM) groep faculteit Bouwkunde TU

Nadere informatie

Hieruit zijn 3 kandidaten voor de titel van overheidsmanager van het jaar genomineerd, die zich zojuist aan u hebben gepresenteerd.

Hieruit zijn 3 kandidaten voor de titel van overheidsmanager van het jaar genomineerd, die zich zojuist aan u hebben gepresenteerd. 1 Juryrapport verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 1998 (uit te spreken door de voorzitter van de jury, de minister van Financiën, drs. G. Zalm, tijdens de slotavond van de verkiezing d.d. 22 januari

Nadere informatie

C-151 Green Deal De Groene Grachten

C-151 Green Deal De Groene Grachten C-151 Green Deal De Groene Grachten Partijen: 1. De Minister van Economische Zaken, de heer H.G.J. Kamp, de Minister voor Wonen en Rijksdienst, de heer drs. S.A. Blok, en de Staatssecretaris van Infrastructuur

Nadere informatie

CALL#4 SNELHEID IN DE ENERGIE- TRANSITIE

CALL#4 SNELHEID IN DE ENERGIE- TRANSITIE CALL#4 SNELHEID IN DE ENERGIE- TRANSITIE Circular Art Lab Limburg (CALL) legt maatschappelijke opgaven via open oproepen ( calls ) voor aan geëngageerde makers en denkers. Zij worden uitgenodigd kansen

Nadere informatie

Wij brengen energie. Waar mensen licht en warmte nodig hebben

Wij brengen energie. Waar mensen licht en warmte nodig hebben Wij brengen energie Waar mensen licht en warmte nodig hebben Energie in goede banen De beschikbaarheid van energie bepaalt in grote mate hoe we leven: hoe we wonen, werken, produceren en ons verplaatsen.

Nadere informatie

Prins Carlos de Bourbon de Parme

Prins Carlos de Bourbon de Parme Prins Carlos de Bourbon de Parme Prins Carlos de Bourbon de Parme is directeur van INSID, Institute for Sustainable Innovation & Development. Een onafhankelijke stichting die als doel heeft het versnellen

Nadere informatie

MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS RISICO MANAGEMENT IN DE PUBLIEKE SECTOR HET BEOORDELEN EN BEHEERSEN VAN PUBLIC SECTOR

Nadere informatie

POSITION PAPER GEDRAGSCODE

POSITION PAPER GEDRAGSCODE POSITION PAPER GEDRAGSCODE DE BNA GEDRAGSCODE: WAARDEVOL VOOR ZOWEL OPDRACHTGEVER, SAMENLEVING ALS ARCHITECTENBRANCHE ZELF Integriteit en transparantie zijn onderscheidende kernmerken voor modern ondernemerschap.

Nadere informatie

groene expertise open blik de juiste combinatie van kennis en disciplines

groene expertise open blik de juiste combinatie van kennis en disciplines Groener leven groener leven Mensen houden van groen. Of we nu binnen werken, buiten sporten of in de natuur tot rust komen. We kunnen niet zonder, want groen draagt op allerlei manieren bij een gezonde

Nadere informatie

Verklaring van Belangen

Verklaring van Belangen Verklaring van Belangen Algemeen Titel(s) Prof. Dr. Voornaam Ludo J. Tussenvoegsels Achternaam Functie Hellebrekers X voorzitter O lid Korte omschrijving huidige werkzaamheden Sinds 18 december 2014 lid

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2016Z15884

Nadere informatie

De gegevens als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek, zijn gepubliceerd op de website van de vennootschap en luiden als volgt:

De gegevens als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek, zijn gepubliceerd op de website van de vennootschap en luiden als volgt: Onderstaand zijn de gegevens vermeld als bedoeld in artikel 2: 142 lid 3 Burgerlijk Wetboek betreffende mevrouw C.M.C. Mahieu, in verband met de voorgenomen benoeming van mevrouw Mahieu tot lid raad van

Nadere informatie

Profiel Rector magnificus

Profiel Rector magnificus Profiel Rector magnificus Tilburg University Tilburg University is een excellente academische omgeving waarin onderwijs en onderzoek plaatsvinden. Tilburg University heeft internationaal een hoog aanzien

Nadere informatie

De Nederlandsche Bank. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V.

De Nederlandsche Bank. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V. - Deltacommissaris - Voorzitter raad van toezicht Stichting VU - Lid raad van commissarissen Woningbouwcorporatie Stadgenoot

Nadere informatie

Een nieuw perspectief Waardestromen

Een nieuw perspectief Waardestromen Een nieuw perspectief Waardestromen Arie Voorburg 06 2706 0749 arie.voorburg@arcadis.nl Jordy Daneel 06 2706 2414 jordy.daneel@arcadis.nl 1 Verandering ontstaat door inspiratie of wanhoop 2 Deel 1 Vertrekpunt

Nadere informatie

drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V.

drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V. - Deltacommissaris - Voorzitter raad van toezicht Stichting VU-VUmc - Lid raad van commissarissen Woningbouwcorporatie

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2015 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal - april 2015 Ambassadeur Heldere Taal 2015 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid

Nadere informatie

De Nederlandsche Bank. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V.

De Nederlandsche Bank. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V. drs. W (Wim) J. Kuijken Voorzitter raad van commissarissen De Nederlandsche Bank N.V. - Deltacommissaris - Voorzitter raad van toezicht Stichting VU - Lid raad van commissarissen Woningbouwcorporatie Stadgenoot

Nadere informatie

studenten die gekozen hebben voor een studie aan deze Universiteit.

studenten die gekozen hebben voor een studie aan deze Universiteit. Dames en heren, Graag heet ik u van harte welkom bij de opening van het Academisch Jaar 2013/2014. Met uw aanwezigheid vandaag geeft u nog eens blijk van uw bijzondere verbondenheid aan deze Universiteit,

Nadere informatie

Goudzwaard School of Fair and Green Economics 1

Goudzwaard School of Fair and Green Economics 1 Goudzwaard School of Fair and Green Economics 1 Comité van Aanbeveling: Prof. Dr. H.H.F. (Herman) Wijffels, hoogleraar duurzaamheid en maatschappelijke verandering (Universiteit Utrecht) en oprichter Sustainable

Nadere informatie

De Europese lidstaten in het kader van de Lissabon-afspraken de EU tot de meest innovatieve economie ter wereld willen maken;

De Europese lidstaten in het kader van de Lissabon-afspraken de EU tot de meest innovatieve economie ter wereld willen maken; INTENTIEVERKLARING CO 2 AFVANG, TRANSPORT en OPSLAG Partijen 1. De Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, vertegenwoordigd door de heer ir. J. van der Vlist, Secretaris-Generaal

Nadere informatie

NSOB Winter Course. Ambtelijk vakmanschap

NSOB Winter Course. Ambtelijk vakmanschap NSOB Winter Course Ambtelijk vakmanschap 17 & 18 januari 2019 Introductie & programma Ambtelijk vakmanschap. De term roept warme beelden op van in tradities geworteld handwerk, uitgevoerd door authentieke

Nadere informatie

Van energiebeleid naar duurzaamheidsbeleid

Van energiebeleid naar duurzaamheidsbeleid Van energiebeleid naar duurzaamheidsbeleid Duurzaamheidsbeleid van de Gemeente Goeree-Overflakkee 2016 Inhoud Introductie: Wat verstaan we onder duurzaamheid? 2 Aanleiding; Waarom een actualisatie van

Nadere informatie

DEELNAME AAN INITIATIEVEN VERSIE: 01 21/05/2013

DEELNAME AAN INITIATIEVEN VERSIE: 01 21/05/2013 Heereweg 1a 2161 AB Lisse 0252-417788 DEELNAME AAN INITIATIEVEN VERSIE: 01 21/05/2013 Conform niveau 3 op de CO 2-prestatieladder 2.0 Status Versie/ Datum Opgesteld Geautoriseerd Akkoord (werkvoorbereider)

Nadere informatie

rapportage CO₂-footprint initiatieven 2013 Gebroeders van der Poel B.V.

rapportage CO₂-footprint initiatieven 2013 Gebroeders van der Poel B.V. Gebroeders van der Poel B.V. 1 Inhoud: 1 Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Betrokkenen 3 1.3 Doelstelling 3 2 Inventarisatie sector- en keteninitiatieven 4 3 Rapportage management overleg 5 3.1. Algemeen

Nadere informatie

Scenario s Energiebesparing in de gebouwde omgeving De Ruijter Strategie

Scenario s Energiebesparing in de gebouwde omgeving De Ruijter Strategie Scenario s Energiebesparing in de gebouwde omgeving 2030-2050 De Ruijter Strategie "Er bestaan geen slechte scenario's, alleen slechte voorbereiding." Paul de Ruijter De Ruijter Strategie Doelstellingen

Nadere informatie

Academisch leiderschap, kennisuitwisseling

Academisch leiderschap, kennisuitwisseling Academisch leiderschap, kennisuitwisseling Strategische Alliantie Leiden - Delft Erasmus Leergang Academisch Leiderschap per universiteit TU Delft en Universiteit Leiden hebben eigen leergangen academisch

Nadere informatie

Sustainable solutions from a multidisciplinary approach

Sustainable solutions from a multidisciplinary approach Sustainable solutions from a multidisciplinary approach Infrastructures & Mobility Delft Research Initiatives Delft Research Initiatives Energie, Gezondheid, Infrastructuren & Mobiliteit, en Leefomgeving

Nadere informatie

DEVENTER ARCHITECTEN ECHTPAAR Wereldwijd koploper in milieuvriendelijk ontwerpen

DEVENTER ARCHITECTEN ECHTPAAR Wereldwijd koploper in milieuvriendelijk ontwerpen DEVENTER ARCHITECTEN ECHTPAAR Wereldwijd koploper in milieuvriendelijk ontwerpen In 1966 begonnen ze hun architectenbureau in Deventer: Jon en Riet Kristinsson. Een architectenduo zoals Nederland nooit

Nadere informatie

nederlandwordtanders.nl/openoproep

nederlandwordtanders.nl/openoproep open oproep nieuwe huisvestingsoplossingen voor asielzoekers nederlandwordtanders.nl/openoproep EEN PASSEND TIJDELIJK THUIS A HOME AWAY FROM HOME Open oproep ontwerp nieuwe huisvestingsoplossingen voor

Nadere informatie

HOLLANDSE NIEUWE 21 INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS. hollandse-nieuwe.com

HOLLANDSE NIEUWE 21 INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS. hollandse-nieuwe.com INTERIEURARCHITECTEN EN PROJECTMANAGERS We zijn 21 jaar onderweg! Nog steeds kan het beter, slimmer, anders. Vandaar ook geen retrospectief maar een korte update van het nu en wat ons morgen gaat brengen.

Nadere informatie

Ans van Hooff. Van preekstoel tot aktiv board. onderwijskundig adviseur, interim manager. Paul Merks

Ans van Hooff. Van preekstoel tot aktiv board. onderwijskundig adviseur, interim manager. Paul Merks Ans van Hooff Van preekstoel tot aktiv board onderwijskundig adviseur, interim manager Paul Merks 1 AVANS 200 jaar HBO... jaar jong Van krijtbord Tot activ board 1 Onderwijs is een opgedrongen goed Onderwijs

Nadere informatie

B-85 Green Deal verduurzamen dierenbeschermingcentra

B-85 Green Deal verduurzamen dierenbeschermingcentra B-85 Green Deal verduurzamen dierenbeschermingcentra Partijen: 1. De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de heer drs. M.J.M. Verhagen en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Nadere informatie

De Cleantech Regio Stedendriehoek 1 daagt uit!

De Cleantech Regio Stedendriehoek 1 daagt uit! Stedendriehoek 1 daagt uit! Eo Wijers-prijsvraag 2014-2015 1 Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen eo wijers-stichting voor ruimtelijke kwaliteit in de regio Stedendriehoek daagt

Nadere informatie

Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015

Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015 Energieke Regio in Holland Rijnland? Alphen aan den Rijn 11 november 2015 Krijn Ratsma (architect en voorzitter Stichting Energieke Regio) inhoud: ontstaan Energieke Regio opzet van het project ook in

Nadere informatie

Evaluatie Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw

Evaluatie Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw 7 oktober 2013 Evaluatie Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw Managementsamenvatting www.technopolis-group.com Evaluatie Vlaamse Jonge Ondernemingen vzw Managementsamenvatting technopolis group, oktober 2013

Nadere informatie

Verslag Windexcursie 29 september 2016

Verslag Windexcursie 29 september 2016 Verslag Windexcursie 29 september 2016 Op donderdag 29 september 2016 organiseerde de Gemeente Groningen een excursie naar de windparken in Nijmegen en Deventer. Dit voor raadsleden van de gemeente Groningen,

Nadere informatie

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG a 1 > Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag Aan de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Datum: 22 april 2013 Betreft: Beleidsreactie op het advies "De

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Energie Transitie: traagheid en versnelling

Energie Transitie: traagheid en versnelling twitter.com/janrotmans Energie Transitie: traagheid en versnelling Den Haag, 26 Juni 2014 In welke fase zit energietransitie? Transitie naar Duurzame Energie Pre-development stage Through development stage

Nadere informatie

Aardige jongens waren we

Aardige jongens waren we Aardige jongens waren we Ondernemende studenten en een vernieuwende faculteit dertig jaar later Huibert de Man (docent 1977-1988) Terugkijken Livet skal leves forlæns, men forstås baglæns (Søren Kierkegaard,

Nadere informatie

Ik ben als bestuurder in deze provincie bijzonder geïnteresseerd in de kansen van nieuwe energie voor onze kenniseconomie.

Ik ben als bestuurder in deze provincie bijzonder geïnteresseerd in de kansen van nieuwe energie voor onze kenniseconomie. Welkomstwoord van Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, bij het Lustrumcongres 'Geothermal Heat is Cool' van het Platform Geothermie, Den Haag, 24 oktober 2012 ---------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

2 Bedrijven van Wageningse ondernemers

2 Bedrijven van Wageningse ondernemers Wagenings Ondernemerschap KLV Onderzoek 2 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. 1 Introductie Wageningse alumni werken

Nadere informatie

Earth is calling Twente Aanpak Samen naar Nijverheid aardgasvrij

Earth is calling Twente Aanpak Samen naar Nijverheid aardgasvrij Earth is calling Twente Aanpak Samen naar Nijverheid aardgasvrij 6 december 2018 The Gallery Enschede Aanpak Samen naar Nijverheid aardgasvrij Proces Warmteplannen Eric Kouters Pioneering Warmteplan wijk

Nadere informatie

Duurzame winst voor MKB in 7 stappen Jaap de Vries Gijs Duivenvoorde

Duurzame winst voor MKB in 7 stappen Jaap de Vries Gijs Duivenvoorde Duurzame winst voor MKB in 7 stappen Jaap de Vries Gijs Duivenvoorde Duurzaam ondernemen 1 Even voorstellen Gijs Duivenvoorde ir, Delft Berenschot Maakindustrie Duurzaamheid Innovatie Normcommissie ISO26000

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2017 Ambassadeur Heldere Taal 2017 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel

Nadere informatie

Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden. Hans Haring, wethouder duurzaamheid Woerden

Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden. Hans Haring, wethouder duurzaamheid Woerden Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden Hans Haring, wethouder duurzaamheid Woerden Duurzaamheid: ervaringen uit Woerden - Woerden: duurzaamheid tot in de haarvaten van de samenleving - Het klimaatakkoord

Nadere informatie

R O L L EN SP E L E N

R O L L EN SP E L E N ROLLENSPELEN Basisinformatie voor alle rollenspelen De laptops, beamers en inrichtingen voor multimediaruimten zijn in verschillende prijzen en kwaliteiten voorradig. Laptops in prijs variërend van 700,-

Nadere informatie

Juryrapport Prijswinnaars

Juryrapport Prijswinnaars Juryrapport Prijswinnaars Meedoen aan Duurzame Dinsdag betekent, met jouw initiatief, je stem laten horen over duurzaamheid. Duurzame Dinsdag verbindt burgers en politiek. Op de eerste dinsdag van september

Nadere informatie

verantwoord beleggen

verantwoord beleggen verantwoord beleggen Verantwoord beleggen bij Delta Lloyd Delta Lloyd Groep ziet beleggen als een effectieve manier om waarde te vermeerderen, zolang dat op een verantwoorde manier gebeurt. Maar wat is

Nadere informatie

Visie & Missie. Ut leafde foar de wrâld Hannah Arendt

Visie & Missie. Ut leafde foar de wrâld Hannah Arendt Visie & Missie 2019 Ut leafde foar de wrâld Hannah Arendt Voorwoord Tûmba, kenniscentrum voor Discriminatie en Diversiteit in Friesland. Tûmba voert de gemeentelijke wettelijke taak uit voor de Friese

Nadere informatie

Green Deal van Amsterdam International Fashion Week met de Rijksoverheid

Green Deal van Amsterdam International Fashion Week met de Rijksoverheid Green Deal van Amsterdam International Fashion Week met de Rijksoverheid Ondergetekenden: 1. De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu,

Nadere informatie

(Junior) Interaction designer gezocht. met een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg

(Junior) Interaction designer gezocht. met een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg (Junior) Interaction designer gezocht met een passie voor het verbeteren van de gezondheidszorg 2016 Panton Het team van Panton zet zich in voor het verbeteren van de zorg. Ons krachtige middel is design.

Nadere informatie

Conduct DE VERKOOP VAN UW WONING

Conduct DE VERKOOP VAN UW WONING Conduct DE VERKOOP VAN UW WONING HAARLEM, Koningin Wilhelminalaan AERDENHOUT, Vogelenzangseweg 12-14 Dé specialist in exclusieve woningen Conduct Conduct Vastgoed is marktleider in aan- en verkoop van

Nadere informatie

Format samenvatting aanvraag. Opmerking vooraf

Format samenvatting aanvraag. Opmerking vooraf Format samenvatting aanvraag Opmerking vooraf Mocht u de voorkeur geven aan openbaarmaking van de gehele aanvraag in plaats van uitsluitend onderstaande samenvatting dan kunt u dat kenbaar maken bij het

Nadere informatie

De stedendriehoek-naar een energieneutrale stedelijke regio

De stedendriehoek-naar een energieneutrale stedelijke regio De stedendriehoek-naar een energieneutrale stedelijke regio Eindhoven 27-10-2015 Na jarenlang sudderen lijkt er nu een versnelling te komen in het nadenken over de energietransitie in ons land. Zowel op

Nadere informatie

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2012

Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2012 Juryrapport Ambassadeur Heldere Taal 2012 Ambassadeur Heldere Taal 2012 Inleiding Veel ambtenaren zetten zich in om de communicatie van en binnen de overheid te verhelderen. Vaak vechten ze tegen veel

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V.

CO2-Prestatieladder. Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V. CO2-Prestatieladder Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V. Auteurs: De heer R.J.M. de Boer (Schilderwerken De Boer Obdam B.V.) De heer R.J. van Stralen (Schilderwerken De Boer

Nadere informatie

NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN

NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN NAAR VERNIEUWD TOEZICHT EXCELLENTE SCHOLEN juni 2016 1 Inleiding 1.1 Achtergrond In 2012 heeft de toenmalige minister van Onderwijs het predicaat Excellente School in het leven geroepen om goed presterende

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder. Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V.

CO2-Prestatieladder. Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V. CO2-Prestatieladder Actieve deelname initiatieven Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 3.D. Actieve deelname initiatieven (2016.001)website.docx Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1 Actieve deelname initiatief...

Nadere informatie

Programma Kies voor de toekomst van Brabant

Programma Kies voor de toekomst van Brabant Programma 2019-2023 Kies voor de toekomst van Brabant Beste Brabander! Voor je ligt de samenvatting van het verkiezingsprogramma 2019-2023 van D66 voor de provincie Noord-Brabant. D66 wil in Brabant en

Nadere informatie

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd Specialisten bedrijfsovernames Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk Al meer dan 15 jaar ondersteunt Company Brokers ondernemers bij de overdracht of aankoop van de onderneming en richt zich

Nadere informatie

KLV Onderzoek 2008 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences.

KLV Onderzoek 2008 naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. Wagenings Ondernemerschap. KLV Onderzoek naar ondernemerschap bij Wageningse afgestudeerden en hun mogelijke inzet bij starters en spin-off in de Life Sciences. 1. Introductie Wageningse alumni werken

Nadere informatie

Profiel. Opleidingsmanager HBO-Rechten. 10 mei Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht

Profiel. Opleidingsmanager HBO-Rechten. 10 mei Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht Profiel Opleidingsmanager HBO-Rechten 10 mei 2017 Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, adviseur Leeuwendaal

Nadere informatie

Organisatie. Directielid. Naam Ron Walkier (1953) Eerste benoeming 1993, voorzitter sinds 2008 Lopende termijn tot 2016

Organisatie. Directielid. Naam Ron Walkier (1953) Eerste benoeming 1993, voorzitter sinds 2008 Lopende termijn tot 2016 5 Organisatie Directie Naam Ron Walkier (1953) Eerste benoeming 1993, voorzitter sinds 2008 Lopende termijn tot 2016 Voorzitter van de directie Primaire aandachtsgebieden Strategie, communicatie, hrm,

Nadere informatie

Heel Rhenen duurzaam!

Heel Rhenen duurzaam! Zaterdag 21 mei 2016 Heel Rhenen duurzaam! Op zaterdag 21 mei houden wij samen de tweede duurzame dag in de gemeente Rhenen. In en om het Huis van de gemeente is dan weer de duurzame markt. Hier vindt

Nadere informatie

Uw school verduurzamen! Hoe doe je dat? Februari 2018 STAPPENPLAN

Uw school verduurzamen! Hoe doe je dat? Februari 2018 STAPPENPLAN Uw school verduurzamen! Hoe doe je dat? STAPPENPLAN Februari 2018 DE STAP NAAR HOUDBARE HUISVESTING VOOR HET ONDERWIJS Nederland maakt zich op voor een transitie van formaat. In het nieuwe kabinet moet

Nadere informatie

Energieneutraal keten sluisdeur Goese Sas

Energieneutraal keten sluisdeur Goese Sas Energieneutraal keten sluisdeur Goese Sas Door de vastgestelde energie- en klimaatdoelstelling binnen Europa om in 2050 energieneutraal te zijn, is het voor de hele samenleving maar met name voor bedrijven

Nadere informatie

Enexis. De veranderende rol van de netbeheerder. Peter Vermaat Voorzitter Raad van Bestuur Enexis. 12 november 2015

Enexis. De veranderende rol van de netbeheerder. Peter Vermaat Voorzitter Raad van Bestuur Enexis. 12 november 2015 Enexis De veranderende rol van de netbeheerder Peter Vermaat Voorzitter Raad van Bestuur Enexis 12 november 2015 Rol Enexis in de elektriciteitsketen Elektriciteitscentrale voor de opwek van elektriciteit

Nadere informatie

Lid Raad van Commissarissen

Lid Raad van Commissarissen Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Ptolemaeuslaan 40 3528 BP Utrecht Telefoon 030-63 55 213 >Profiel >Maart 2017 >RS Onderwerp > Functie- en competentieprofiel Lid Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Onze koning zou op Prinsjesdag een klimaatbegroting moeten voorlezen

Onze koning zou op Prinsjesdag een klimaatbegroting moeten voorlezen 1 van 6 09-08-17 07:21 nieuws.achmea.nl Onze koning zou op Prinsjesdag een klimaatbegroting moeten voorlezen 7-9 minuten Leo Meyer is met pensioen, maar ook weer niet. Hij werkte jarenlang in de energiesector

Nadere informatie

Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam

Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam De stad en het bestuur Schiedam is een stad

Nadere informatie

B-82 Green Deal Friese Waterketen

B-82 Green Deal Friese Waterketen B-82 Green Deal Friese Waterketen Partijen: 1. De Minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de heer drs. M.J.M. Verhagen, en de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, de heer J. J.

Nadere informatie

Informatie over samenstelling van (commissies) van de Raad van Toezicht van HU en hoofd- en nevenfuncties van de leden van de Raad.

Informatie over samenstelling van (commissies) van de Raad van Toezicht van HU en hoofd- en nevenfuncties van de leden van de Raad. Informatie over samenstelling van (commissies) van de Raad van Toezicht van HU en hoofd- en nevenfuncties van de leden van de Raad. In dit overzicht zijn opgenomen de taakverdeling binnen de Raad van Toezicht,

Nadere informatie

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR

ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR ONVERMIJDELIJK CIRCULAIR WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE MAANDAG 14 T/M VRIJDAG 18 JANUARI 2019 WORD SPONSOR EN ZET JOUW ORGANISATIE OP DE KAART ALS CIRCULAIRE KOPLOPER! Circulaire ondernemers, organisaties

Nadere informatie

Overzicht opleidingen

Overzicht opleidingen Overzicht opleidingen Stand van zaken oktober 2013 Opleiding Onderwijsinstelling Deeltijd Voltijd Duur Kosten Overig Leegstand Post-MA NRP Academie (transformatie) NRP, ism TU Delft, Nyenrode en Hogeschool

Nadere informatie

>Profiel. GITP Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Hofspoor VZ Houten Telefoon

>Profiel. GITP Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Hofspoor VZ Houten Telefoon Executive Search, Werving & Selectie en Interim Management Hofspoor 3 3994 VZ Houten Telefoon 030-63 55 213 >Profiel >25-04-2014 >RS Onderwerp > Functie- en competentieprofiel Opdrachtgever Recair GITP

Nadere informatie

Initiatieven en participaties

Initiatieven en participaties Initiatieven en participaties Ingenieursbureau Westenberg B.V. Postbus 256 3840 AG Harderwijk Versie Datum Documentnr. Status Geautoriseerd door: ing. E. Hoogterp 1 19-D05 Definitief Geschreven door: Yvonne

Nadere informatie

Haarlemmermeers akkoord

Haarlemmermeers akkoord Haarlemmermeers akkoord of met regio? Pieter van der Ploeg Alliander 1 Alliander is van jou 2 Alliander is van jou 3 energietransitie 3 tenminste motieven 4 energietransitie onafhankelijk 5 energietransitie

Nadere informatie

Ik weet niet of u het zich bewust bent, maar het is vandaag dierendag. En dat kan ik hier in Emmen niet voorbij laten gaan!

Ik weet niet of u het zich bewust bent, maar het is vandaag dierendag. En dat kan ik hier in Emmen niet voorbij laten gaan! Jaarrede Ank Bijleveld-Schouten, voorzitter van het IPO op 4 oktober 2017 in Emmen ------------------------------------------------------------------------------------------------------ Beste mensen, Gefeliciteerd!!

Nadere informatie

COALITIE-AKKOORD oktober 2012

COALITIE-AKKOORD oktober 2012 Lelystad, 31 oktober 2012 Aan de leden van Provinciale Staten van Flevoland, In uw vergadering van 17 oktober 2012 heeft u aan de fractievoorzitters van VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie gevraagd een nieuwe

Nadere informatie