PREEK DOOR DE WEEK. (On) Zichtbaar

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PREEK DOOR DE WEEK. (On) Zichtbaar"

Transcriptie

1 PREEK DOOR DE WEEK (On) Zichtbaar 9de jaargang, nr. 26 week 37 8 september 13 september 2014

2 maandag 8 september 2014 Geniet! Dus eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet alles wat je doet allang met welbehagen aan. Draag altijd vrolijke kleren, kies een feestelijke geur. Geniet van het leven met de vrouw die je bemint. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven. (Prediker 9:7-9) Tijdens de godsdienstles praat ik met leerlingen wel eens over het beeld dat zij van christenen hebben. Hier komt vaak uit dat zij denken dat christenen vooral aan regels vast zitten, niets mogen en vooral heel saai zijn. Als zij vervolgens aan mij vragen waarin ik geloof, vertel ik hen dat ik christelijk ben. Ik krijg dan soms verbaasde reacties; zo zei een leerling eens: Maar mevrouw, u bent heel normaal. Mijn eigen beeld van een christen is heel anders dan het beeld dat mijn leerlingen van christenen hebben. Deels omdat ik veel christenen ken die ontzettend leuk zijn. Maar nog veel meer omdat wij een God hebben die helemaal niet saai is. Als ik de Bijbel lees, zie ik dat we een liefdevolle God hebben die veel van ons houdt. Wij hebben een God die ons uitdaagt om erop uit te gaan om anderen over Hem te vertellen. Een God die ons kansen geeft om onszelf te ontwikkelen. Een God die wil dat wij gelukkig zijn en genieten. Wauw! We hebben iets te vieren! Ons leven hoeft niet saai te zijn. We hoeven helemaal niet vast te zitten aan regels. Als wij Jezus als ons grote voorbeeld nemen en God dag aan dag betrekken in ons leven, wordt ons leven nooit saai. We hoeven ook niet bang te zijn dat we helemaal niets mogen, want de Bijbel laat ons zien dat we mogen genieten. Dat is toch heerlijk? Ik ken mensen die het soms lastig vinden om echt van dingen als een vakantie of een heerlijke maaltijd te genieten. Sommigen voelen zich schuldig wanneer zij geld aan zichzelf uitgeven. Ik denk dat dat niet nodig is. Natuurlijk is het goed en belangrijk om in je rijkdom te delen, maar mag je zelf ook genieten van alle rijkdom die God ons geeft. Ik denk dat God ons heel graag gelukkig ziet en wij mogen Hem steeds weer dankbaar zijn voor alles wat Hij ons geeft. Liefdevolle Vader, dank voor wie U bent. Dank dat wij mogen genieten van het leven! Wilt U ons helpen om U keer op keer in ons leven te betrekken?

3 dinsdag 9 september 2014 Oneindig Maar als we elkaar liefhebben, blijft God in ons en is zijn liefde in ons ten volle werkelijkheid geworden. (1 Johannes 4:12) Als ik op vakantie ga, gaan er altijd een paar boeken met me mee. Eén van de boeken die ik deze zomer bij me had, ging over een meisje van 16 met kanker. Bijna had ik het aan de kant gelegd, het leek me meer een jeugdboek. Omdat ik maar weinig bagage mee kon nemen en daarom maar twee boeken bij me had, las ik door. Gelukkig maar, want het verhaal heeft me aan het denken gezet. Een jongen en meisje met kanker krijgen een relatie. Ze weten beiden dat ze niet oud zullen worden. Het meisje heeft een klein netwerk en weinig vrienden. Dit doet ze bewust, omdat ze het al erg genoeg vindt dat ze haar ouders met veel verdriet en pijn achter zal laten als ze overlijdt. De jongen denkt juist veel na over wie hem nog zal herinneren als hij is overleden. Veel mensen zijn en blijven bekend, waarom niet degenen die een dappere strijd tegen kanker voeren? Waarom dit verhaal bij een jaarthema 'we hebben iets te vieren'? Omdat twee bladzijden van het boek met name bij mij zijn blijven hangen. De jongen vraagt het meisje alvast een grafrede te maken en die aan hem voor te lezen. Hij wil het zelf horen. Dat doet ze. In die grafrede staat een prachtige vergelijking. Ze zegt dat er oneindig veel getallen zijn tussen 0 en 1. Bijvoorbeeld 0,1 en 0,112. Natuurlijk is er een groter aantal getallen tussen 0 en 2 en tussen 0 en 100. Ze benoemt dat sommige oneindigheden groter zijn dan andere oneindigheden, maar dat ze niet kan zeggen hoe dankbaar ze is voor de kleine oneindigheid met de jongen. 'Je hebt mij een eeuwigheid gegeven binnen de getelde dagen en daarvoor ben ik dankbaar.' Zinnen om even op te kauwen, om vervolgens de prachtige waarheid hiervan te beseffen. Hieruit blijkt de pijn van hoe kort het leven soms kan zijn, maar ook de kunst om te genieten van alle details en mooie dingen in het leven dat je krijgt. Dat lijkt me een mooie uitdaging voor dit seizoen. Ondanks je omstandigheden, je leeftijd, je gezondheid mogen we leren ons leven te vieren. Met elkaar, in liefde. U bent eeuwig, ons leven hier op aarde is niet oneindig. Leer ons, binnen die eindigheid, uw liefde met elkaar te delen en te vieren. Amen.

4 woensdag 10 september 2014 Klein en onzichtbaar? Bruikbaar! Hij keek om zich heen, en toen hij zag dat er niemand in de buurt was sloeg hij de Egyptenaar dood; hij verborg hem onder het zand. (Exodus 2:12) Maar Mozes antwoordde: Neemt U mij niet kwalijk, Heer, maar ik ben geen goed spreker. Dat is altijd al zo geweest, en daar is geen verandering in gekomen nu U tegen mij, uw dienaar, gesproken hebt. Ik kan nooit de juiste woorden vinden. (Exodus 4:10) Ken je het gevoel dat je niet sterk of goed genoeg bent voor een taak? Ik denk wel eens: wie ben ik om mensen over God te vertellen? Mijn geloof lijkt me zwak en mijn leven is nog lang niet zo vrij van zonden als ik zou willen. Ik voel me soms onzichtbaar als christen. Hoe zou God mij kunnen gebruiken? Mozes had hier in Exodus 2:12 geen last van. Het klinkt meer alsof hij wel even redding komt brengen. Hij slaat zo iemand dood. Daarnaast heeft hij goede papieren om leiding te geven! Hij had een geweldige opleiding genoten en was als aangenomen zoon van de dochter van de Farao vast een man van aanzien. Maar van die redding komt niets terecht. Mozes moet vluchten. Ik vraag me ook af of deze Mozes zich door God zou laten leiden... Volgens mij wil hij zelf de leiding. Jaren later, als Mozes totaal onzichtbaar lijkt te zijn geworden gaat God hem opzoeken en inzetten. God gaat Mozes gebruiken als hij niet meer in zichzelf gelooft. Mozes durft eigenlijk niet te gaan en komt met smoezen om niet te hoeven spreken tegen de Farao. Mozes is bescheiden geworden, maar laat zich wel leiden door God! Dus als je je te onzichtbaar voelt: God gebruikt juist mensen die onzichtbaar zijn. Op het moment dat je beseft dat je zelf de redding niet kunt brengen ben je juist bruikbaar voor God. God kan zich juist zichtbaar maken door jouw onzekerheid heen omdat je je dan laat leiden. Maar zolang jezelf nog heel zichtbaar bent, kan dat het zichtbaar maken van God weleens in de weg staan. Jij en ik, wij zijn inzetbaar, juist met onze zwakten en onzekerheden. Laten we ons door Hem laten leiden! Vraag Voel je je wel eens te zwak om door God gebruikt te worden? Hoe zou God hier naar kijken? Heer, wilt U ons inzetten en ons leiden?

5 donderdag 11 september 2014 Ik zag iets van Jezus... En de Koning zal hun antwoorden en zeggen: Voorwaar, Ik zeg u, in zoverre gij dit aan een van deze mijn minste broeders hebt gedaan, hebt gij het Mij gedaan. (Matteüs 25:40) Twee jaar geleden was er op TV een programma over een Nederlandse vrouw van 28 jaar die zes jaar daarvoor als vrijwilliger een tijdje naar Indonesië ging om straatkinderen te helpen. Al vanaf jonge leeftijd wist ze dat ze zich wilde inzetten voor kinderen. Maar toen ze in Indonesië werd geconfronteerd met de grote armoede en achterstand van kinderen, wist ze: hier moet ik zijn! Ze besloot het rijke Nederland achter zich te laten om blijvend Indonesische kinderen (van de straat en zeer armoedige gezinnen) de kans te geven op onderwijs en daarmee toekomst. We kregen een kijkje in haar woning; die was even klein en vochtig als die van de armoedige gezinnen waar de kinderen vandaan komen. Hoeveel had zij hiervoor opgegeven en hoe zwaar was het nu? Ja, het is zwaar, zei ze met betraande ogen, maar als ik de kinderen zie is dat het gewoon waard. Ook zij hebben recht om gelukkig te zijn. Mijn vrouw en ik hebben in de loop van de tijd wat mailcontact gehad en vorige maand was ze in Nederland. We ontmoetten haar in de stad van haar ouders en tijdens ons gesprek zagen we iets van Jezus... Lees maar: De Tv-uitzending van twee jaar geleden had veel positiefs opgeleverd. De bekendheid van de stichting en de armslag zijn gegroeid. Haar krotjeswoning werd ingeruild voor een andere slechte woning waarin in het natte seizoen het grondwater door de vloer de woning binnenkomt. Ja, verklaarde ze, we kijken altijd eerst wat we voor de kinderen en het personeel kunnen doen. De medewerkers kunnen we niet meer dan een kostenvergoeding geven - zij hebben daarnaast een baan -, maar we kijken ieder jaar of we hen wat meer kunnen geven. Ben je goed voor hen, dan is dat ook goed voor de kinderen. Mijn man en ik kijken wel of er nog iets voor ons overblijft.... Wat voelde ik me klein... Om over na te denken Afgelopen zondag sprak Patrick van der Laan over onaanzienlijke mensen die door God werden aangesproken om met alle lek en gebrek in Zijn dienst te staan (Mozes, Jesaja, Jeremia, Jozua, Onesimus, Paulus, de discipelen van Jezus). Ooit waren ze gewone mensen... Toen ik onze Indonesische kinderwerker vertelde dat zij het echte werk doet en ik slechts wat ondersteun, zei ze: Ach, iedereen doet het zijne. Het zet me erg aan het denken: Doe ik het mijne? Of doe ik in alle onvolkomenheid het Zijne? Heer, leer me het Uwe te doen, waar dan ook.

6 vrijdag 12 september 2014 Aan de boezem van de Vader Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft Hem doen kennen. (Johannes 1,18) Ooit schreef ik een bijdrage voor Preek door de week over een schilderij van Rembrandt. Ik kwam in het Rijksmuseum oog in oog met dat schilderij te staan en het overweldigde me. Het werk heet Titus als monnik en natuurlijk kun je een afbeelding op internet vinden als je nu wilt weten hoe dat meesterwerk eruit ziet. Maar nog beter is het om zelf te gaan kijken dat kan in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Wat sprak me destijds zo aan in dat schilderij? Alles. Maar vooral de liefde die van het doek spat. Ik kan het niet goed uitleggen, je moet er met je neus voor gaan staan (niet te dichtbij, daar worden suppoosten zenuwachtig van). Dat bleke gezicht gevat in een bruine monnikspij de kwetsbaarheid van de zoon die vereeuwigd is door zijn fameuze vader. En ja, daar kreeg ik beeld bij. Een vader die zichtbaar aanwezig is in de afbeelding van zijn zoon, een creatieve geest die gevat is in dit Meesterwerk en die ook vandaag je ziel beroert. Een ander portret, want ik wil het even over Johannes hebben. Geen van ons heeft Johannes gezien, maar we kunnen ons wel een voorstelling van hem maken. Zijn zelfportret zie je in zijn liefdevolle woorden, in het naar hem genoemde evangelie, in de door hem geschreven Bijbelbrieven (1, 2 en 3 Johannes, maar ook Openbaring). Ik denk aan het bekendste werk van de Zwitserse schilder Eugène Burnand: Petrus en Johannes die naar het open graf van Jezus rennen. Kijk maar op internet (of ga naar Parijs waar dit werk hangt ). Hoe stellen we ons Petrus en Johannes voor? Mijn beeld sluit aan bij de weergave van Burnand. Hoe stellen we ons God voor? Hij gaf ons zijn Zelfportret: Jezus is Gods selfie. Om over na te denken Lees ook Johannes 6:46 en 1 Johannes 4:12. Wat zeggen deze teksten ons? Welke discipel rustte tijdens de maaltijd aan het hart (aan de boezem) van Jezus? De leerling die Jezus liefhad, zijn boezemvriend. Herlees nu de tekst boven deze overdenking Krijgen we er beeld bij? Aan de boezem van de Vader? Heer Jezus, in U schittert Gods luister, U bent Vaders evenbeeld. (Hebreeën 1:3)

7 zaterdag 13 september 2014 Toppunt van duurzame overwinning Loof de Heer, alle volken, prijs Hem, alle naties: zijn liefde voor ons is overstelpend, eeuwig duurt de trouw van de Heer. Halleluja! (Psalm 117, NBV) We hebben iets te vieren, dat is ons nieuwe jaarthema. We hebben iets te vieren omdat De Meerkerk 30 jaar bestaat. Maar veel meer dan dat feit: we hebben met honderden miljoenen mensen over de hele wereld iets te vieren omdat we in en door Jezus Christus de overwinning hebben behaald. En wat voor een! De eindoverwinning! Ik heb een tijdje aan sport gedaan, met afwisselend overwinningen en nederlagen. Sporters en supporters kunnen helemaal uit hun dak gaan bij een overwinning maar twee tegenslagen later kan van de vreugde en euforie niets meer over zijn. Deeloverwinningen zijn mooi, maar de eindoverwinning, die moeten we hebben! Aan het begin van dit nieuwe seizoen heb ik gekozen voor Psalm 117. De kleinste psalm van de Bijbel, gemakkelijk uit het hoofd te leren of om je eraan te herinneren op te schrijven. Want deze psalm laat zien dat we de meest duurzame overwinning kunnen behalen. Gods liefde is niet alleen overstelpend (waar anders vind je dat?), maar daarbij is zijn trouw eeuwig. De door Hem beloofde overwinning kan en zal daarom niet uitblijven. Onlangs verscheen in Amerika de 'Forever Bible', ofwel de 'Voor-altijd-Bijbel', een fysiek zo sterke Bijbel dat hij niet gescheurd kan worden en zelfs onder water niet wordt aangetast. Overmatig gebruik is geen enkel probleem... Ik vertel dit niet om reclame voor die uitgave te maken, maar omdat Gods Woord (wat de Bijbel is) altijd al onverwoestbaar was. Het papier en de kaft kun je vernietigen (en dat is door alle tijden ook zeker geprobeerd), maar de inhoud staat! God laat niet varen wat zijn hand begon. Niet stuk te krijgen! Het Woord van God is het meest duurzame wat je je bedenken kunt. We mogen volop genieten van iedere deeloverwinning, iedere vreugde in ons leven, maar hoeven nooit te wanhopen bij welke nederlaag of teleurstelling dan ook. Omdat het nooit meer dan een deelnederlaag is die volkomen zal worden goedgemaakt in de totale eindoverwinning. Om over na te denken Heb jij een Bijbeltekst die je erg aanspreekt en bij je wil dragen in de loop van dit seizoen? Heer, ik wil leven voor U, die eeuwig regeert, die nooit veranderen zal. Onfeilbaar eerlijk, onpeilbaar goed, Uw woord houdt eeuwig stand. Dank en amen!

8 Meerkerk Als baptistengemeente neemt De Meerkerk de Bijbel als grondslag voor het leven. Zij gelooft dat het mooiste cadeau dat de mens ooit ontving, is dat God zélf in Jezus Christus naar de aarde kwam. Door Zijn lijden, sterven en opstanding kunnen wij leven als bevrijde mensen in een open relatie met God en met elkaar. Missie De Meerkerk wil midden in de samenleving staan. Vanuit die positie wil zij bewust getuige zijn van Jezus Christus om mensen te helpen Jezus te vinden en Hem steeds meer te volgen. Activiteiten Daarvoor zijn tal van activiteiten ontwikkeld voor alle leeftijden, waaronder de wekelijkse samenkomsten op zondagochtend om en uur. Nieuwkomers in de kerk kunnen zich opgeven voor een Introductiekring, maar wilt u eerst meer weten over het Evangelie, dan kunt u ook eerst vrijblijvend de Alpha Cursus volgen. Adressen Correspondentie: Postbus AR Hoofddorp bankrek.nr. NL07 ABNA Kerkelijk centrum: Bennebroekerweg MD Hoofddorp Tel: (023) Kantoor: IJweg MH Hoofddorp Tel: (023) U kunt ook corresponderen via info@meerkerk.nl webadres: De diensten zijn regelmatig te beluisteren via Groot Nieuws Radio (op zondag om uur, 1008 AM) en Seaport Radio (107,8 FM en 89,0 MHz op de kabel) Preek door de week dagelijks per ontvangen? Via onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor deze service.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je doop!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je doop! PREEK DOOR DE WEEK Vier je doop! 9de jaargang, nr. 34 week 45 3 november 8 november 2014 maandag 3 november 2014 Lijk jij op Jezus? Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Geroepen!

PREEK DOOR DE WEEK. Geroepen! PREEK DOOR DE WEEK Geroepen! 9de jaargang, nr. 2, week 4 20 januari 25 januari 2014 maandag 20 januari 2014 Gods roeping voor jouw leven In Christus immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd,

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Kom tot Mij!

PREEK DOOR DE WEEK. Kom tot Mij! PREEK DOOR DE WEEK Kom tot Mij! 9de jaargang, nr. 38 week 49 1 december 6 december 2014 maandag 1 december 2014 Vliegen en vluchten O, had ik maar vleugels, net als een duif! Dan zou ik wegvliegen, op

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier elkaar!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier elkaar! PREEK DOOR DE WEEK Vier elkaar! 9de jaargang, nr. 30 week 41 6 oktober 11 oktober 2014 maandag 6 oktober 2014 Vrijspraak Laat daarom iedereen die denkt dat hij stevig overeind staat oppassen dat hij niet

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Redder van de wereld. (Johannes 4: 39-42 - NBV)

PREEK DOOR DE WEEK. Redder van de wereld. (Johannes 4: 39-42 - NBV) PREEK DOOR DE WEEK (Johannes 4: 39-42 - NBV) 10de jaargang, nr. 40 week 51 14 december 19 december 2015 maandag 14 december 2015 Blijf wat langer Ze gingen naar Hem toe en vroegen Hem bij hen te blijven.

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier Ons

PREEK DOOR DE WEEK. Vier Ons PREEK DOOR DE WEEK Vier Ons 10de jaargang, nr. 2 week 4 19 januari 24 januari 2015 maandag 19 januari 2015 Opdat de wereld gelooft Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals U in Mij bent en Ik in U, laat hen

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie

Bijbelstudie Door het geloof I

Bijbelstudie Door het geloof I Bijbelstudie 1 Bijbelstudie Door het geloof I Kaïn en Abel Genesis 4:1-16 Wat voor werk deed Kaïn? Een welk beroep deed zijn broer Abel? Kain- landbouwer Abel- schaapherder a. Waarom niet, denk je? De

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je redding!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je redding! PREEK DOOR DE WEEK Vier je redding! 9de jaargang, nr. 37 week 48 24 november 29 november 2014 maandag 24 november 2014 Liefde in plaats van stenen Heb elkaar lief. (1 Johannes 3:11) Eén van de moeilijke

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier de ander!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier de ander! PREEK DOOR DE WEEK Vier de ander! 9de jaargang, nr. 36 week 47 17 november 22 november 2014 maandag 17 november 2014 Een ongemakkelijke boodschap Intussen waren zijn moeder en zijn broers aangekomen. Ze

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Wat heeft Jezus jou te zeggen?

PREEK DOOR DE WEEK. Wat heeft Jezus jou te zeggen? PREEK DOOR DE WEEK Wat heeft Jezus jou te zeggen? 9de jaargang, nr. 29 week 40 29 september 5 oktober 2014 maandag 29 september 2014 Ongemakkelijke vragen Jezus vroeg nu aan de twaalf: Willen jullie soms

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

Dinsdag Subthema Gods trouwe zorg. Lezen: Psalm 104:1-18. Psalm 104:17 Alwaar de vogeltjes nestelen; des ooievaars huis zijn de dennenbomen.

Dinsdag Subthema Gods trouwe zorg. Lezen: Psalm 104:1-18. Psalm 104:17 Alwaar de vogeltjes nestelen; des ooievaars huis zijn de dennenbomen. Dinsdag Subthema Gods trouwe zorg Lezen: Psalm 104:1-18 Psalm 104:17 Alwaar de vogeltjes nestelen; des ooievaars huis zijn de dennenbomen. Deze Psalm begint met een indringende oproep: Loof den HEERE,

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd!

PREEK DOOR DE WEEK. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd! PREEK DOOR DE WEEK Gedeelde vreugd is dubbele vreugd! 9de jaargang, nr. 5, week 7 10 februari 15 februari 2014 maandag 10 februari 2014 Ontvangen om uit te delen In die gezindheid, vol liefde voor u, waren

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Wat Hij u ook zegt, doet dat!

PREEK DOOR DE WEEK. Wat Hij u ook zegt, doet dat! PREEK DOOR DE WEEK Wat Hij u ook zegt, doet dat! 8e jaargang, nr. 10, week 11 11 maart 16 maart 2013 maandag 11 maart 2013 Wat Hij u ook zegt, doet dat! Maar wat zegt Hij? Daarop sprak zijn moeder de bedienden

Nadere informatie

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5)

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5) WEEK 2 INTRO Welkom bij week 2 van de Focus 21 days Challenge. We deelden het vorige week al, maar we zeggen het nogmaals: we leven in een tijd waarin afleiding één van de grootste obstakels is in het

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Laat ons één zijn. ( Johannes 17: )

PREEK DOOR DE WEEK. Laat ons één zijn. ( Johannes 17: ) PREEK DOOR DE WEEK ( Johannes 17: 20-23 ) 11de jaargang, nr. 7 week 8 22 februari 27 februari 2016 maandag 22 februari 2016 Eenheid in verscheidenheid Omdat Israël al oud was toen Jozef werd geboren, hield

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Weest in geen ding bezorgd

PREEK DOOR DE WEEK. Weest in geen ding bezorgd PREEK DOOR DE WEEK Weest in geen ding bezorgd 9de jaargang, nr. 1, week 3 13 januari 18 januari 2014 maandag 13 januari 2014 Moe van de zorgen Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Dit leven is niet van mijzelf

PREEK DOOR DE WEEK. Dit leven is niet van mijzelf PREEK DOOR DE WEEK Dit leven is niet van mijzelf 8e jaargang, nr. 5, week 6 4 februari 9 februari 2013 maandag 4 februari 2013 Acceptatie en geduld Aanvaard mensen met een zwak geloof zonder hun overtuiging

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven. vandaag deze week maand jaar. Wat wil jij met je leven doen?

Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven. vandaag deze week maand jaar. Wat wil jij met je leven doen? Schrijf op wat je gelooft dat God wil met jouw leven vandaag deze week maand jaar Wat wil jij met je leven doen? Schrijf op welke stappen wil jij gaan zetten deze week maand jaar Verhaal van de kip en

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier de overwinning

PREEK DOOR DE WEEK. Vier de overwinning PREEK DOOR DE WEEK Vier de overwinning 10de jaargang, nr. 7 week 9 23 februari 28 februari 2015 maandag 23 februari 2015 Houd moed Ik heb dit gezegd opdat jullie vrede vinden bij Mij. Jullie zullen het

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Verrast door hoop - Leve de opstanding!

PREEK DOOR DE WEEK. Verrast door hoop - Leve de opstanding! PREEK DOOR DE WEEK Verrast door hoop - Leve de opstanding! 9de jaargang, nr. 4, week 6 3 februari 8 februari 2014 maandag 3 februari 2014 Zelfs voor misbaksels Pas op het laatst is Hij ook aan mij verschenen,

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4

om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 ZONDAG 4 NOVEMBER om met blijdschap vervuld te worden. 2 Timotheüs 1:4 Ik hoop dat u vandaag een kerkdienst kon bezoeken. Zag u er ook naar uit om broeders en zusters te ontmoeten; of vindt u dat niet

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Ben je gevierd?

PREEK DOOR DE WEEK. Ben je gevierd? PREEK DOOR DE WEEK Ben je gevierd? 10de jaargang, nr. 3 week 5 26 januari 31 januari 2015 maandag 26 januari 2015 Je geld of je liefde Is Efraïm niet mijn geliefde zoon, is hij niet mijn oogappel? Telkens

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest Themaoverzicht Groep 1 1. In het begin 2. Noach 3. God belooft 4. Abraham 5. Isaak 6. Jakob en Esau 7. Jakob 8. Jozef 9. Dromen 10. Jozef de onderkoning 11. Mozes 12. Mozes naar de farao 13. God straft

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Wandelen in het Licht

PREEK DOOR DE WEEK. Wandelen in het Licht PREEK DOOR DE WEEK Wandelen in het Licht 9de jaargang, nr. 8, week 10 3 maart 8 maart 2014 maandag 3 maart 2014 Gelukkig in het licht Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: Ik ben het licht voor de wereld.

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10 Bijbelrooster 4 augustus t/m 10 augustus Thema: Waarom ga je naar de kerk? Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Nadere informatie

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik

Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Jeugddienst 1 oktober 9.30 uur Vrouw met de kruik Zingen voor de dienst: Schrijvers van gerechtigheid - Wat een wonder dat ik meewerken mag Wat een wonder dat ik meewerken mag in Uw koninkrijk, dat ik

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden

ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden COPYRIGHT: WWW.BIJBELSOPVOEDEN.NL ZONDAG -voorbereiding op het Heilig Avondmaal- Heilig Avondmaal houden Lees Lukas 22:15-20 Volgende week zondag wordt bij ons in de kerk het Heilig Avondmaal gehouden.

Nadere informatie

Zo heet het project waar we mee bezig zijn in de gemeente. Laten we even terugkijken wat er aan de orde kwam.

Zo heet het project waar we mee bezig zijn in de gemeente. Laten we even terugkijken wat er aan de orde kwam. 1 1 Johannes 4:7-12 Preek 1 Geliefde gemeente, Los zand of heilig vuur? Zo heet het project waar we mee bezig zijn in de gemeente. Laten we even terugkijken wat er aan de orde kwam. Het eerste thema was

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Welke Iemand volg je?

PREEK DOOR DE WEEK. Welke Iemand volg je? PREEK DOOR DE WEEK Welke Iemand volg je? 10de jaargang, nr. 11 week 13 23 maart 28 maart 2015 maandag 23 maart 2015 Het ergste is het mooiste Gods dienaar heeft pijn gehad, hij heeft voor ons geleden.

Nadere informatie

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal

Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Iiturgie voor de -12 jeugddienst van zondagmorgen 28 Juni in de Westerkerk te Veenendaal Op Toon Hoogte 182 Door Uw genade Vader Door Uw genade, Vader, mogen wij hier binnengaan. Niet door rechtvaardige

Nadere informatie

DE WONDEREN VAN JEZUS

DE WONDEREN VAN JEZUS Bijbel voor Kinderen presenteert DE WONDEREN VAN JEZUS Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Je ziet in de dagtekst (vers 15): ellende, verlossing en dankbaarheid. Het 1 e gedeelte = 2 e gedeelte= 3 e gedeelte= Ken jij dit in je eigen leven?

Je ziet in de dagtekst (vers 15): ellende, verlossing en dankbaarheid. Het 1 e gedeelte = 2 e gedeelte= 3 e gedeelte= Ken jij dit in je eigen leven? 3440 AB Uit het dagboek van Winslow Samenstelling: Mw. H.J. de Jongste en Mw. M. Quist Omdat het themanummer van Daniël over Octavius Winslow gaat, passen we ons daarbij aan. Er is voor elke dag een gedeelte

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Wie is weerbaar?

PREEK DOOR DE WEEK. Wie is weerbaar? PREEK DOOR DE WEEK Wie is weerbaar? 9de jaargang, nr. 35 week 46 10 november 15 november 2014 maandag 10 november 2014 Een bovennatuurlijke vrede Dan zal de vrede van God, die alle verstand te boven gaat,

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Lees : Mattheüs 25:14-30

Lees : Mattheüs 25:14-30 De gelijkenis van de talenten Lees : Mattheüs 25:14-30 Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vanaf die tijd

PREEK DOOR DE WEEK. Vanaf die tijd PREEK DOOR DE WEEK Vanaf die tijd 9de jaargang, nr. 9, week 11 10 maart 15 maart 2014 maandag 10 maart 2014 Vanaf dat moment Vanaf dat moment begon Jezus zijn verkondiging. Kom tot inkeer, zei Hij, want

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

Bijbelrooster 31 juli t/m 6 augustus Thema: Rechtvaardig door het geloof

Bijbelrooster 31 juli t/m 6 augustus Thema: Rechtvaardig door het geloof Bijbelrooster 31 juli t/m 6 augustus Thema: Rechtvaardig door het geloof Dinsdag 31 juli - Rechtvaardig voor God De rechtvaardige zal door zijn geloof leven - Habakuk 2:4b Denk je wel eens over rechtvaardigheid?

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

God leren kennen. BijbelGespreksGroep (BGG)

God leren kennen. BijbelGespreksGroep (BGG) God leren kennen BijbelGespreksGroep (BGG) Zingen psalm 119: Uw woord is mij een lamp voor mijnen voet, Mijn pad ten licht, om 't donker op te klaren. Ik zwoer, en zal dit met een blij gemoed Bevestigen,

Nadere informatie

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Afscheidsdienst voorafgaande aan de begrafenis van MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Dinsdag 26 maart 2019, 14.00 uur Welkom Aansteken gedachteniskaars door Cobie Zingen: Psalm 121:1 en 4

Nadere informatie

Onderwerp: Een andere

Onderwerp: Een andere Onderwerp: Een andere Lezen : Johannes 14 : 15-26 Timotheüs 3 : 1-7 Opwekking 708 Psalm 98 : 1 en 2 Opwekking 689 Gezang 102b : 2 en 4 Lied 675 : 1 en 2 In deze dienst is er: Ichtûs Kidzz Voor wie? Voor

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Het eeuwige Woord. Het evangelie naar Johannes 1:1-18. dinsdag 13 januari

Het eeuwige Woord. Het evangelie naar Johannes 1:1-18. dinsdag 13 januari Het eeuwige Woord Het evangelie naar Johannes 1:1-18 dinsdag 13 januari 1 Inleiding (1) Schrijver: Johannes, discipel en apostel (ook: 1,2,3 Joh) (noemt zichzelf: de discipel van wie Jezus hield; 13:23,

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE

HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Bijbel voor Kinderen presenteert HET ONTSTAAN VAN DE EERSTE GEMEENTE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Helaas zijn christenen niet per definitie hartelijke en gastvrije mensen.

Helaas zijn christenen niet per definitie hartelijke en gastvrije mensen. Heb God lief zo goed als je kunt, en heb elkaar lief zoals Jezus ons liefhad. Het is niet niks, wat we net gelezen hebben. Eerst het verhaal van het volk Israel. Gevlucht uit Egypte, een lange vermoeiende

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Duizendmaal dank

PREEK DOOR DE WEEK. Duizendmaal dank PREEK DOOR DE WEEK Duizendmaal dank 9de jaargang, nr. 28 week 39 22 september 27 september 2014 maandag 22 september 2014 Dankbaar Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank Hem in

Nadere informatie

Inleiding Kerkplus 28 april 2019

Inleiding Kerkplus 28 april 2019 Inleiding Kerkplus 28 april 2019 De Heer is opgestaan! En nu? Dat is dé centrale vraag in de lezingen die vanouds bij deze zondagen na Pasen horen. Vooral de evangelist Johannes schrijft in de nasleep

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vrij om te leven?

PREEK DOOR DE WEEK. Vrij om te leven? PREEK DOOR DE WEEK Vrij om te leven? 9de jaargang, nr. 23, week 25 16 juni 21 juni 2014 maandag 16 juni 2014 De beste vrijheid Laat dan mijn hart U toebehoren en laat mij door de wereld gaan met open ogen,

Nadere informatie

Genieten van het echte leven

Genieten van het echte leven Genesis 3: 19 Tot de dag van je dood zul je zwetend het land bewerken om te kunnen leven. 1 De Hamvraag Mag ik genieten en wat is dan eigenlijk genieten? Het leven is toch vooral lol maken! X Het moet

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Weten jullie nog...? (Lukas 24: 1-8)

PREEK DOOR DE WEEK. Weten jullie nog...? (Lukas 24: 1-8) PREEK DOOR DE WEEK (Lukas 24: 1-8) 11de jaargang, nr. 12 week 13 28 maart 2 april 2016 maandag 28 maart 2016 Schuldig maar vrijgesproken U was dood door uw zonden en door uw onbesneden staat, maar God

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier onze verbondenheid!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier onze verbondenheid! PREEK DOOR DE WEEK Vier onze verbondenheid! 10de jaargang, nr. 22 week 24 8 juni 13 juni 2015 maandag 8 juni 2015 God bouwt Zijn koninkrijk Een van de twee die gehoord hadden wat Johannes zei en Jezus

Nadere informatie

De vroedvrouwen vreesden echter God en deden niet wat de koning van Egypte tot hen gesproken had, maar lieten de jongetjes in leven.

De vroedvrouwen vreesden echter God en deden niet wat de koning van Egypte tot hen gesproken had, maar lieten de jongetjes in leven. WOENSDAG 1 JANUARI Nieuwjaarsdag De vroedvrouwen vreesden echter God en deden niet wat de koning van Egypte tot hen gesproken had, maar lieten de jongetjes in leven. Exodus 1:17 Het zou geweldig zijn als

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016

PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016 PREEK DOOR DE WEEK+ ZONDAG 9 OKTOBER 2016 Thema: Opdat... Spreker: Wigle Tamboer Bijbeltekst: Johannes 3: 14-17 (NBG'51) 30 Jezus heeft nog wel vele andere tekenen voor de ogen van Zijn discipelen gedaan,

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Begrepen en Gegrepen!

PREEK DOOR DE WEEK. Begrepen en Gegrepen! PREEK DOOR DE WEEK Begrepen en Gegrepen! 9de jaargang, nr. 6, week 8 17 februari 22 februari 2014 maandag 17 februari 2014 Transparant Wonderlijk zoals U mij kent, het gaat mijn begrip te boven. (Psalm

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

Je zou kunnen opmerken: waarom stop je dáár met lezen in Johannes 5? Waarom zingen we niet verder uit Psalm 22? Want nu missen we de goede afloop!

Je zou kunnen opmerken: waarom stop je dáár met lezen in Johannes 5? Waarom zingen we niet verder uit Psalm 22? Want nu missen we de goede afloop! Lezen: Johannes 5:1-7 Thema: Eenzaamheid Eenzaamheid Je zou kunnen opmerken: waarom stop je dáár met lezen in Johannes 5? Waarom zingen we niet verder uit Psalm 22? Want nu missen we de goede afloop! Maar

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 12 t/m 14 Werkboek 10 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 12 t/m 14 Boven artikel 12 t/m 14 schrijven we : wedergeboorte en geloof In dit werkboek gaat

Nadere informatie

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Met deze Gebedskalender maak je een week lang elke dag tijd om naar Gods stem te luisteren. Neem de tijd om stil te zijn. Wanneer je gehaast of gejaagd

Nadere informatie

Handelingen 4:13 21 januari 2018 Vrijmoedig in Jezus' Naam

Handelingen 4:13 21 januari 2018 Vrijmoedig in Jezus' Naam Preek Gemeente van Christus, Een opdracht om mee te beginnen, vanmorgen. Neem eens even een reclamefilmpje in gedachten. Een reclamefilmpje dat je echt goed vindt. Zo één die je onthoudt. Oké Iedereen

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Lezen: Lucas 24:1-12 Tekst: Lucas 24:32-35 Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Pasen! Gemeente geliefd door Jezus, De afgelopen 40 dagen tijd zijn we opgelopen met 2 mannen op weg naar

Nadere informatie

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag

Gebedsboek. voor dagelijks gebruik. Dinsdag Gebedsboek voor dagelijks gebruik Gemaakt door club 12-14 Marije Hoekstra Indra de Vries Delia Postma Ekyoci Amisi Shabani Jentje Hansma Johan Gjaltema Mendé Bosma Femke Veenhuizen Elzerd Elzinga Gert

Nadere informatie

EEN PRINS WORDT EEN HERDER

EEN PRINS WORDT EEN HERDER Bijbel voor Kinderen presenteert EEN PRINS WORDT EEN HERDER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Erna van Barneveld

Nadere informatie

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 - Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

EEN MAN DOOR GOD GESTUURD

EEN MAN DOOR GOD GESTUURD Bijbel voor Kinderen presenteert EEN MAN DOOR GOD GESTUURD Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden?

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Als je de volgende lessen maakt, neem dan de tijd om elk bijbelvers

Nadere informatie

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart 2019 2 e zondag 40-dagentijd Voorganger: pastor Guus Ruijl Organist: Ellen Pons Thema : Glans over de doffe realiteit Na de dienst staan koffie en

Nadere informatie

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel

Pasen met de Samenleesbijbel. Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Pasen met de Samenleesbijbel Materiaal voor kinderen van 8-12 jaar Johannes 20:1-18 uit de Samenleesbijbel Samenleesbijbel De Samenleesbijbel is de Bijbel in Gewone Taal, aangevuld met ruim 500 pagina

Nadere informatie

Oefenen in gehoorzaamheid

Oefenen in gehoorzaamheid LES Oefenen in gehoorzaamheid Sabbat Doe Lees om te beginnen Efeziers 6. Stel je eens voor dat je geen keus had over wanneer je opstond 's morgens, geen keus over wat je at of waar je naar toe ging of

Nadere informatie

BLIJF IN DE HERE! Liturgie:

BLIJF IN DE HERE! Liturgie: BLIJF IN DE HERE! 1 Joh. 2:28 / gehouden op 31-05-2009 (openbare geloofsbelijdenis) p.1 Liturgie: Votum en groet Zingen: Gezang 147:1.3.4 Gebed Openbare geloofsbelijdenis Zingen: Gezang 10:1 Voorbede Schriftlezing:

Nadere informatie

Hoe kan de hoop functioneren in ons leven? Ook daar lees je voorbeelden van die het waard zijn om te overdenken.

Hoe kan de hoop functioneren in ons leven? Ook daar lees je voorbeelden van die het waard zijn om te overdenken. Geloof, Hoop, Liefde Samenstelling: mevr. H.J. de Jongste en mevr. M. Quist Het zijn drie woorden die snel uitgesproken zijn. Maar de Bijbel leert ons de inhoud van deze woorden. Je vraagt je misschien

Nadere informatie

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat Toen Jezus dorst kreeg Sabbat Doe Lees Johannes 4. 54 Had je ooit geen water meer om te drinken? Of heb je ooit hele erge dorst gehad? Dit verhaal gaat over hele erge dorst hebben. Water willen drinken.

Nadere informatie

Verkondiging op 21 januari 2018 Welkomdienst Zuidland

Verkondiging op 21 januari 2018 Welkomdienst Zuidland Verkondiging op 21 januari 2018 Welkomdienst Zuidland Thema: Vriendschap: een goede vriend(in)?! Intro Ja, wie verlangt daar níet naar?? Naar goede vrienden, een goede vriend of vriendin! Iemand bij wie

Nadere informatie

DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019

DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019 DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Intochtspsalm 139: 1 & 2 Votum en groet: vg: Onze hulp is in de naam van de Heer gm: die hemel

Nadere informatie

JANUARI. arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3

JANUARI. arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3 JANUARI 3 arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3 05-07-16 09:56 1 JANUARI De Heer houdt zich echt aan zijn belofte, ook al beweren sommige mensen van niet. Hij wacht omdat hij geduld heeft met jullie!

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

Kinderbijbelstudies - juli 2008

Kinderbijbelstudies - juli 2008 Kinderbijbelstudies - juli 2008 Tekst: Beryl Voorhoeve Opmaak: Judith Maarsen Gebruikte Bijbelvertaling Het Boek Aangevuld in juni 2013 voor de GO KIDS zendingsreis van 2013. Studie is geschreven voor

Nadere informatie

1 Korintiërs 15:58 De waarde van werk

1 Korintiërs 15:58 De waarde van werk 1 Korintiërs 15:58 De waarde van werk Zondag en maandag: twee verschillende werelden? Zo kan het wel lijken. Aan het einde van een lang hoofdstuk over de opstanding trekt Paulus een andere conclusie: omdat

Nadere informatie

Het gaat om de vreugde

Het gaat om de vreugde Protestants Kralingen Het gaat om de vreugde Zondag 31 augustus 2014, Hoflaankerk verwelkoming door de ouderling VOORBEREIDING aanvangspsalm 100 [allen gaan staan] Juich Gode toe, bazuin en zing stilte,

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Maandag 1 januari Nieuwjaarsdag

Maandag 1 januari Nieuwjaarsdag Maandag 1 januari Nieuwjaarsdag Lezen: Matteüs 3:7-17 Uit de hemel klonk een stem: Dit is mijn geliefde Zoon, in Hem vind ik vreugde. (vs. 17) Ieder mens heeft van tijd tot tijd bevestiging nodig. Het

Nadere informatie