PREEK DOOR DE WEEK. Weest in geen ding bezorgd

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PREEK DOOR DE WEEK. Weest in geen ding bezorgd"

Transcriptie

1 PREEK DOOR DE WEEK Weest in geen ding bezorgd 9de jaargang, nr. 1, week 3 13 januari 18 januari 2014

2 maandag 13 januari 2014 Moe van de zorgen Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd. Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen. De Heer is nabij. Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. (Filippenzen 4:4-6) Kerst en Oud en Nieuw zijn voorbij en iedereen is weer aan het werk. Herken je dat je opstartstress kunt hebben? Ik sprak pas geleden iemand die lesgeeft op een school en de laatste paar dagen van de kerstvakantie droomt van klassen die de tent afbreken. Zelf moet ik de eerste dag na mijn vakantie een korte presentatie geven aan 250 mensen. Voor je het weet heb je stress en ben je moe, nog tijdens je vakantie! Nu kan wat spanning vooraf prima helpen om je goed voor te bereiden op een taak, maar geblokkeerd worden door angst en zorgen lijkt me niet de bedoeling. Als ik stress heb, merk ik dat ik minder vriendelijk en blij wordt. De zorgen nemen je leven over. De oplossing klinkt mij vaak wat simpel in de oren: leg al je zorgen bij God neer. Hoe dan? En gaat die presentatie dan ineens beter? Toch weet ik dat het werkt. Als je naar God toegaat en in gebed je zorgen bij Hem neerlegt kan dat een enorme verlichting geven. Dan moet je wel vertrouwen in God hebben en je zorgen bij Hem ook laten liggen in plaats van ze na het gebed meteen weer op te pakken natuurlijk. Dit is denk ik een leer- en groeiproces. Je kunt al je zorgen en wensen, hoe klein en onbenullig ook, bij God brengen. Een heerlijke gedachte! Als je dit doet en zo een relatie met God opbouwt, krijg je er heel veel voor terug. Naast rust krijg je de zekerheid op eeuwig leven bij God, in liefde en vrede. En laten we wel wezen, dat helpt flink relativeren! Laten we al onze zorgen bij God brengen en ons leven niet door zorgen maar door Gods genade laten beheersen. Dan worden we vriendelijker, rustiger en liefdevoller! Vraag Zijn er zaken die je blokkeren als je je zorgen bij God wilt neerleggen? Zo ja, welke? Zo nee, wat zou je hierin voor anderen kunnen betekenen? Heer, wilt U ons helpen om al onze zorgen bij U neer te leggen. Wilt U ons rust geven en ons laten vertrouwen op uw genade.

3 dinsdag 14 januari 2014 Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd. Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen. De Heer is nabij. (Filippenzen 4:4,5) Als de klok 12 slaat, blijft je gezicht zo staan! Het was een waarschuwing die ik vroeger als kind van mijn moeder kreeg wanneer ik te boos keek. Soms was dat dreigement genoeg om mijn gezicht uit de plooi te krijgen, al zullen er vast mensen zijn die denken dat ik de waarschuwing rond het middaguur eens in de wind heb geslagen. Lezers van Preek door de Week kunnen het aan deze woorden niet aflezen, maar zien mensen uit mijn directe omgeving mij als een vriendelijk mens? Laat ik die vraag voor mezelf beantwoorden terwijl jullie, lezers van deze overdenking, dat ook voor jezelf doen. Hoe kijken mensen naar je, welk beeld straal je uit, hoe sta je bekend? Goede vragen om aan het begin van een nieuw jaar te stellen. Glimlachchristenen. Ik las of hoorde die spotnaam een tijdje geleden en het woord raakte me. Er is herkenning. Er zijn christenen die werkelijk denken dat ze een goed beeld van Jezus geven wanneer zij met een grote smile door het leven stappen, ook als zij vanbinnen een stuk minder vrolijk zijn. Houd daar direct mee op als je ook denkt dat dit goede reclame voor Jezus is. Mensen gaan heus niet af op een enkel moment, een goede of een kwade dag. Het gaat om het totaalbeeld dat wij op lange termijn geven, het gaat om de dingen die we zeggen, maar ook over hetgeen waar we over kunnen zwijgen, om de dingen die we doen maar ook om de dingen die we bewust nalaten. Rimpels zouden vooral moeten aangeven dat je veel gelachen hebt. Mooi in theorie, maar sommige mensen hebben meer redenen om te lachen dan anderen. Maar toch, vriendelijkheid is een vrucht van de Geest leert Paulus ons in Galaten 5. Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Kijk nog eens naar de Bijbeltekst, de laatste woorden na vriendelijke mensen. Wat staat daar? De Heer is nabij. Zie ik je nu glimlachen? Om over na te denken Redenen genoeg om boos, bang en verdrietig te zijn. Maar tel nu eerst je zegeningen aan het begin van dit jaar, haal diep adem, dank God. Blijf dicht bij ons, Heer. Laat ons uw vriendelijkheid bekendmaken.

4 woensdag 15 januari 2014 Een pot met briefjes Weest in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God. (Filippenzen 4:6) Vorige week zondag vertelde de spreker dat zijn vrouw en hij een pot hebben, waar ze het hele jaar door briefjes in doen. Op de witte briefjes staan worstelingen of vragen aan God. Op de blauwe briefjes staan zegeningen en bemoedigingen. Op 1 januari maken ze de pot open en lezen de briefjes. Wat een mooi voorbeeld hoe je bewust stil kunt staan bij het mooie dat het vorige jaar je bracht en de worstelingen die je hebt doorgemaakt. Misschien komen bepaalde worstelingen wel herhaaldelijk terug. Of je hebt rust, vrede of een antwoord gevonden. Dan heb je reden voor een nieuwe dankzegging... In de bovenstaande tekst staat dat we niet bezorgd hoeven te zijn. Dat betekent niet dat we moeten doen alsof de zorgen er niet zijn. In de volgende zin staat namelijk dat we mogen bidden, smeken en onze wensen kunnen voorleggen aan God. We mogen dus zeker stilstaan bij onze vragen of waar me mee worstelen. Tegelijkertijd roept Paulus op God te danken. Eén van de mooiste dingen die mij is overkomen in 2013 is dat ik me veel beter kan ontspannen. Het voelt als een grote zegen om verdiept te kunnen zijn in een mooi boek na een drukke werkdag, terwijl ik weet dat ergens nog een volle wasmand staat. Ik probeer alles te laten komen zoals het komt en volle aandacht te schenken aan dat wat op mijn pad komt. Dat betekent niet dat de dingen die moeten gebeuren niet gedaan worden, maar wel dat ik me minder laat leiden door mijn planning. Mijn wens voor het komende jaar is dat ik me, ondanks de zorgen en moeiten die er zijn, kan blijven ontspannen. Dat ik onbezorgd mag leven, omdat ik weet dat God van me houdt, naar me luistert en als volmaakte Vader het beste met mij voor heeft. Stel, je zou een pot vullen met briefjes waar worstelingen en zegeningen op staan die je met anderen hebt gedeeld en een pot met briefjes waar worstelingen en zegeningen op staan die je aan God hebt voorgelegd. Welke pot is voller? In welke pot zitten meer witte briefjes en in welke pot zitten meer blauwe briefjes? Help mij, Heer, ook in dit nieuwe jaar onbezorgd te leven en mijn leven te delen met U. Amen.

5 donderdag 16 januari 2014 Weg met dat oude liedje Door Jezus wordt duidelijk dat u uw vroegere levenswandel moet opgeven en de oude mens (...) moet afleggen, dat uw geest en uw denken voortdurend vernieuwd moeten worden en dat u de nieuwe mens moet aantrekken ( ). (Efeziërs 4:21b-24) Vertrouw op de Heer met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan Hem bij alles wat je doet, dan baant Hij voor jou de weg. (Spreuken 3:5,6) Een nieuw jaar ligt voor ons. Sommige bladzijden van de agenda zijn al weer ingevuld, een enkele vakantie is al weer geboekt. We ontkomen er niet aan om vooruit te kijken en actie te ondernemen als we ergens willen komen. Maar hoe groot is de kans dat het in het nieuwe jaar weer meer van hetzelfde wordt? Er gaan dingen gebeuren waarvan we zullen zeggen: het is me helaas weer overkomen. Ik ben opnieuw voor de verleiding gevallen, als een langspeelplaat waarvan de naald blijft hangen. Steeds opnieuw het oude liedje. Dat liedje begint in ons hoofd. Als we onze oude patronen voorgoed willen vervangen door nieuwe, dan moeten we kijken naar de echo s die in ons hoofd spelen. Echo s van leugens die we al zo lang met ons meedragen dat we denken dat ze bij ons horen. Ik moet iets bereiken dit jaar. Ik moet beter mijn best doen. Ik ben een sukkel. Het gaat me niet lukken. God is teleurgesteld in mij. Ik kan beter maar een tijdje uit Zijn buurt blijven en eerst hard aan het werk gaan. Het lukt me nooit. Als ik niet goed oplet, en geen controle heb, dan gaat alles fout. Ik moet aan het werk, anders is de ramp niet te overzien. In meer of mindere mate hebben we allemaal echo s van dit soort leugens in ons hoofd. Leugens die met zich meebrengen dat we ons zorgen gaan maken. Maar God draagt ons op om niet bezorgd te zijn. Ja, maar... Nee. Ook daarover niet. In geen één ding (Filippenzen 4:6). God heeft de controle. Het is zijn werk. Ons werk is het vervangen van de leugens door de waarheid. Door Gods Woord, de waarheid, te lezen, te spreken, te overdenken, erop te kauwen, te herkauwen. Net zolang totdat de waarheid is doorgedrongen in ons hoofd en in ons hart. En we ons ernaar gaan gedragen. Dank U, Heer, dat U een zorgende, voedende, liefhebbende, altijd aanwezige, volmaakte ouder voor ons bent. Help ons om onze zorgen aan U te geven en voortdurend te wandelen in de waarheid.

6 vrijdag 17 januari 2014 Altijd verheugd? Je moest eens weten Laat de Heer uw vreugde blijven; ik zeg u nogmaals: wees altijd verheugd. Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen. De Heer is nabij. Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank Hem in al uw gebeden. (Filippenzen 4:4-6) Ik moet jullie iets bekennen. Toen ik las waarover de preek afgelopen zondag zou gaan (en waarover deze Preek door de Week dus zou gaan), dacht ik eerst: nee hè. Uitgerekend ik moet gaan schrijven over verheugd zijn en je over niets bezorgd maken? De afgelopen jaren zijn voor mij niet altijd gemakkelijk geweest en ik heb onder andere te kampen gehad met een zware depressie. Als er één staat is waarin je niet verheugd bent en juist wel bezorgd, dan is het wel vanuit de sombere tunnel van depressie! Teksten als de verzen hierboven sloeg ik dan ook het liefst maar even over, ik las liever Psalmen waarin ik mijzelf herkende. Ik denk niet dat dat verkeerd was, maar ik denk ook niet dat de verzen uit Filippenzen niet bedoeld zijn voor mensen met een depressie of andere pijn. Misschien heb je onlangs een geliefde verloren, misschien zie je hoe je huwelijk uit elkaar aan het vallen is. Misschien is er iets heel anders aan de hand, of voel je gewoon een voortdurende pijn en leegte terwijl je niet eens precies weet waarom. Toch geloof ik niet dat God dit vers hierboven als een wrede opdracht heeft bedoeld voor mensen die worstelen met pijn en verdriet. Ik denk wel dat in dit vers een diepere waarheid zit, een waarheid over een vreugde die óók (of juist?) bedoeld is voor mensen die zich allesbehalve vreugdevol en onbezorgd voelen. Want hoe hard ik me ook richt op mijn problemen, heel veel vreugdevoller word ik daar niet van. Pas als ik mij richt op God, kan ik mijn problemen in eeuwigheidsperspectief zien. Kan ik denken aan die mooie dag die in Openbaringen 21 beschreven wordt. Kan ik vreugde voelen, kan ik mijn zorgen loslaten. Er ís ruimte bij God voor mijn pijn, mijn zorgen, mijn lasten. Ik mag ze bij Hem neerleggen en maak daar ook dankbaar gebruik van! Maar juist doordat die ruimte er is, heb ik ook geleerd dat eindeloos focussen op die gevoelens mij geen daadwerkelijke vreugde brengt. Een vreugde die ik wel kan vinden in God en in Zijn beloften aan ons. Heer, dank dat U, ondanks alles, mijn vreugde bent. Amen.

7 zaterdag 18 januari 2014 Een eenvoudig begin in 2014 Hij heeft u, mens, bekendgemaakt wat goed is en wat de Here van u vraagt: niets anders dan recht te doen, goedertierenheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God. (Micha 6:8) Vorige maand met Sinterklaas moest ik denken aan mijn eerste zelfgemaakte surprise. Het was op school en het was een ramp. Toen het door een klasgenootje werd uitgepakt, voelde ik me net zo ongelukkig als mijn klasgenootje. Ondanks mijn goede bedoelingen was het uiteindelijk niet meer geworden dan een doos vol plakkerige bende. En ik was met grootse plannen begonnen Plannen die mijn mogelijkheden duidelijk te boven gingen. Jaren later toen ik in mijn schoonfamilie terechtkwam, moest ik weer aan de surprisemakerij. Ik vertelde dat ik dat niet kon. Dan maak je maar iets eenvoudigs, was het antwoord. Niets doen was geen optie. Maar wat bleek? Toen het eenvoudige eenmaal stond was het veel gemakkelijker om er van alles bij te maken. En zo ontstonden - in alle valse bescheidenheid gezegd soms ware pareltjes. Ik kwam erachter dat het goed is eenvoudig aan de basis te beginnen en dan te zien wat er zoal te binnenschiet, of op je pad komt. Ik vertel dit verhaal vanwege de goede voornemenstijd. Mijn vrouw en ik hebben iets van Zouden we ons geloof niet meer handen en voeten kunnen geven? Kan ons leven niet van meer betekenis zijn? En hoe dan? Er zijn dingen die direct afvallen omdat ze ver buiten onze mogelijkheden en gaven liggen. Gezien mijn surpriseervaring moet ik dat dus niet doen, het is te groot voor mij en ik maak meer kapot dan mensen lief is. Als christen wil ik me niet vastleggen op: ik ga in 2014 dit en ik zal dat Is dit niet een veel betere vraag: Here, wat wilt U dat ik doe? Wat is Uw voornemen voor mij? En juist in deze tijd kwam ik bovenstaande tekst van Micha tegen. In de verzen daarvoor staat wat voor grote dingen we allemaal voor God kunnen doen, en dan volgt in vers 8 wat God echt vraagt: Niets anders dan recht te doen, goedertierenheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met uw God. Die kwam binnen. Twee regels tekst die zoveel in zich hebben, die zo van betekenis kunnen zijn in allerlei situaties, in heel veel van wat op ons pad komt Heel eenvoudig: recht doen, het goed doen liefhebben en ootmoedig (nederig van hart) wandelen met God. Wie weet wat God op dit pad zal leggen! Vraag Heb jij (achteraf bezien) wel eens gemerkt dat als God dingen op je pad brengt, je je geen zorgen hoeft te maken het niet aan te kunnen omdat Hij niet loslaat wat Hij begon? Here God, mag uw voornemen met mij dit jaar uitkomen. Amen.

8 Meerkerk Als baptistengemeente neemt De Meerkerk de Bijbel als grondslag voor het leven. Zij gelooft dat het mooiste cadeau dat de mens ooit ontving, is dat God zélf in Jezus Christus naar de aarde kwam. Door Zijn lijden, sterven en opstanding kunnen wij leven als bevrijde mensen in een open relatie met God en met elkaar. Missie De Meerkerk wil midden in de samenleving staan. Vanuit die positie wil zij bewust getuige zijn van Jezus Christus om mensen te helpen Jezus te vinden en Hem steeds meer te volgen. Activiteiten Daarvoor zijn tal van activiteiten ontwikkeld voor alle leeftijden, waaronder de wekelijkse samenkomsten op zondagochtend om en uur. Nieuwkomers in de kerk kunnen zich opgeven voor een Introductiekring, maar wilt u eerst meer weten over het Evangelie, dan kunt u ook eerst vrijblijvend de Alpha Cursus volgen. Adressen Correspondentie: Postbus AR Hoofddorp bankrek.nr Kerkelijk centrum: Bennebroekerweg 515 Hoofddorp Tel: (023) Kantoor: IJweg MH Hoofddorp Tel: (023) U kunt ook corresponderen via info@meerkerk.nl webadres: De diensten zijn regelmatig op zondag om uur te beluisteren via Groot Nieuws Radio, 1008 AM Preek door de week dagelijks per ontvangen? Via onze website kunt u zich eenvoudig aanmelden voor deze service.

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 - Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

Samen één in de liefde van Christus

Samen één in de liefde van Christus Samen één in de liefde van Christus Eerst twee voorbeelden: Je bent verliefd Je hebt elkaar lief Hoe laat je dat aan elkaar merken? * door een complimentje; * door tijd en aandacht; * door iets leuks te

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender

Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Vestig je hoop op God TotalBalance Gebedskalender Met deze Gebedskalender maak je een week lang elke dag tijd om naar Gods stem te luisteren. Neem de tijd om stil te zijn. Wanneer je gehaast of gejaagd

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je doop!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je doop! PREEK DOOR DE WEEK Vier je doop! 9de jaargang, nr. 34 week 45 3 november 8 november 2014 maandag 3 november 2014 Lijk jij op Jezus? Ik ben met Christus gekruisigd; en niet meer ik leef, maar Christus leeft

Nadere informatie

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019:

Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: Bid dat de heilige Geest je een mooie bijbeltekst zal geven als leidraad voor het komende jaar en schrijf hem hier op: Mijn bijbeltekst Mijn gebed voor 2019: God wil zijn genade en liefde geven aan iedereen

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Geroepen!

PREEK DOOR DE WEEK. Geroepen! PREEK DOOR DE WEEK Geroepen! 9de jaargang, nr. 2, week 4 20 januari 25 januari 2014 maandag 20 januari 2014 Gods roeping voor jouw leven In Christus immers heeft God, voordat de wereld gegrondvest werd,

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Dit leven is niet van mijzelf

PREEK DOOR DE WEEK. Dit leven is niet van mijzelf PREEK DOOR DE WEEK Dit leven is niet van mijzelf 8e jaargang, nr. 5, week 6 4 februari 9 februari 2013 maandag 4 februari 2013 Acceptatie en geduld Aanvaard mensen met een zwak geloof zonder hun overtuiging

Nadere informatie

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter!

Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Gebedshoeken voor jongeren: Sta op en schitter! Hieronder worden vijf gebedshoeken beschreven met elk een eigen thema die verschillend gebruikt kunnen worden. Misschien is het te gebruiken tijdens een

Nadere informatie

Lucas 22,39-46 Jezus bidt

Lucas 22,39-46 Jezus bidt Lucas 22,39-46 Jezus bidt Tweede zondag van de Lijdenstijd Gezinsdienst Liturgie Lied: opwekking 489 Lied: opwekking 430 Votum / groet Lied: psalm 22:1,5 Gebed Wet Lied: E&R bundel 245: 1,2,3 Lezing: Lucas

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

De hemelse Vader is geduldig mild Hij zoekt Zichzelf niet. De hemelse Vader rekent het kwade niet toe

De hemelse Vader is geduldig mild Hij zoekt Zichzelf niet. De hemelse Vader rekent het kwade niet toe De hemelse Vader is geduldig mild Hij zoekt Zichzelf niet De hemelse Vader rekent het kwade niet toe De hemelse Vader is niet verheugd over ongerechtigheid maar verheugt Zich samen met de waarheid De hemelse

Nadere informatie

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting:

Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: 1 Om je al warm te maken voor de inhoud geven we nu al een korte samenvatting: Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden : God is onze Vader en wij bidden als geliefde dochters en zonen Laat

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 4, 6 7 Ochtenddienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 4, 6 7 Ochtenddienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Filippenzen 4, 6 7 Ochtenddienst Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen : Gezang 139 : 2 en 6 4. Schuldbelijdenis door het zingen van Psalm 130 : 1,

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen Broeders en zusters, 1. Zingen : Gezang 25 : 1 en 3 2. Gebed voor de opening van het Woord 3. Bediening van de Heilige Doop

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Verrast door hoop - Leve de opstanding!

PREEK DOOR DE WEEK. Verrast door hoop - Leve de opstanding! PREEK DOOR DE WEEK Verrast door hoop - Leve de opstanding! 9de jaargang, nr. 4, week 6 3 februari 8 februari 2014 maandag 3 februari 2014 Zelfs voor misbaksels Pas op het laatst is Hij ook aan mij verschenen,

Nadere informatie

Welkom in de Arke. Voorganger: ds. Johan Plug

Welkom in de Arke. Voorganger: ds. Johan Plug Welkom in de Arke Voorganger: ds. Johan Plug Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft. Amen >> Psalm 133 (NPB) Psalm 133 : 1 en 2 Wat

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Kom tot Mij!

PREEK DOOR DE WEEK. Kom tot Mij! PREEK DOOR DE WEEK Kom tot Mij! 9de jaargang, nr. 38 week 49 1 december 6 december 2014 maandag 1 december 2014 Vliegen en vluchten O, had ik maar vleugels, net als een duif! Dan zou ik wegvliegen, op

Nadere informatie

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij

Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij Welkom! Kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen Hans Bijl en Mirjam van der Weij City Harmonic Wedding Day Votum en Groet (Sela) Votum Onze hulp en onze verwachting is van God, onze Heer. Hij die

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd!

PREEK DOOR DE WEEK. Gedeelde vreugd is dubbele vreugd! PREEK DOOR DE WEEK Gedeelde vreugd is dubbele vreugd! 9de jaargang, nr. 5, week 7 10 februari 15 februari 2014 maandag 10 februari 2014 Ontvangen om uit te delen In die gezindheid, vol liefde voor u, waren

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN 28. Onthoud uw eeuwig licht niet, God, aan deze mens. Hier is ons het lichaam nog gelaten, van haar/hem die wij hebben liefgehad, van wie wij de kracht hebben gekend,

Nadere informatie

3 februari / 10.30

3 februari / 10.30 3 februari 2019 9.00 / 10.30 Intochtslied: Psalm 139 1 Heer, die mij ziet zoals ik ben, dieper dan ik mijzelf ooit ken, kent Gij mij, Gij weet waar ik ga, Gij volgt mij waar ik zit of sta. Wat mij ten

Nadere informatie

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG.

kalender FILIPPENZEN DANKEN 7dagen met de   WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. WOENSDAG 7 NOVEMBER IS HET DANKDAG. betekenis van deze bijzondere dag. Op dankdag danken we God voor delen met mensen ver weg en dichtbij. DE DANKDAGKALENDER WORDT gebruiken. Naast bewustwording van dankdag

Nadere informatie

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst.

Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Preek door de Week+ Een handreiking voor het gemeenschapsleven als huiskring, gebaseerd op de zondagse dienst. Mocht je de preek en het getuigenis in de dienst gemist hebben, bekijk deze dan eerst op onze

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier Ons

PREEK DOOR DE WEEK. Vier Ons PREEK DOOR DE WEEK Vier Ons 10de jaargang, nr. 2 week 4 19 januari 24 januari 2015 maandag 19 januari 2015 Opdat de wereld gelooft Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals U in Mij bent en Ik in U, laat hen

Nadere informatie

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5)

INTRO. Laat je door de Heer helpen om van Hem te houden en om net zo vast te houden aan het geloof als Christus. (2 Tessalonicenzen 3:5) WEEK 2 INTRO Welkom bij week 2 van de Focus 21 days Challenge. We deelden het vorige week al, maar we zeggen het nogmaals: we leven in een tijd waarin afleiding één van de grootste obstakels is in het

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je redding!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier je redding! PREEK DOOR DE WEEK Vier je redding! 9de jaargang, nr. 37 week 48 24 november 29 november 2014 maandag 24 november 2014 Liefde in plaats van stenen Heb elkaar lief. (1 Johannes 3:11) Eén van de moeilijke

Nadere informatie

Luisteren naar de Heilige Geest

Luisteren naar de Heilige Geest Luisteren naar de Heilige Geest Johannes 14:16-17 En Ik zal de Vader bidden en Hij zal u een andere Trooster geven om tot in eeuwigheid bij u te zijn, de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen,

Nadere informatie

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum

Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum zondag 16 april 2017 Eerste Paasdag we nemen onze kerk opnieuw in gebruik 1 voorganger: begeleiding: lector: m.m.v. ds. Pieter Goedendorp Frank Firet Ina Wolff

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Wandelen in het Licht

PREEK DOOR DE WEEK. Wandelen in het Licht PREEK DOOR DE WEEK Wandelen in het Licht 9de jaargang, nr. 8, week 10 3 maart 8 maart 2014 maandag 3 maart 2014 Gelukkig in het licht Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: Ik ben het licht voor de wereld.

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet.

LES 6. Nu zie je Hem wel, nu zie je Hem niet. LES Nu zie je Hem wel, Sabbat Doe Lees Lukas 4. 40 nu zie je Hem niet. Heb je weleens een moment gehad dat je het gevoel had dat God heel dicht bij je was? Misschien door een liedje, een bijbelvers, een

Nadere informatie

Het gaat om de vreugde

Het gaat om de vreugde Protestants Kralingen Het gaat om de vreugde Zondag 31 augustus 2014, Hoflaankerk verwelkoming door de ouderling VOORBEREIDING aanvangspsalm 100 [allen gaan staan] Juich Gode toe, bazuin en zing stilte,

Nadere informatie

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12-

Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Liturgie zondagmorgen 8 januari 2017 Jeugddienst 12- Voorganger: ds W.G. Teeuwissen Samen in de naam van Jezus 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij een loflied aan, want de Geest spreekt alle talen

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Opwekking 763 Ik heb U nodig

Opwekking 763 Ik heb U nodig Inhoud Opwekking 763 Ik heb U nodig... 2 Filippenzen 4 : 1a... 2 Opwekking 767 Familie... 3 Opwekking 654 De vreugde van U is mijn kracht... 3 Gebed... 4 Opwekking 436 Onze Vader... 4 Schriftlezing Filippenzen

Nadere informatie

Leesrooster 2016 01 1 tot en met 31 januari 2016

Leesrooster 2016 01 1 tot en met 31 januari 2016 Leesrooster 2016 01 1 tot en met 31 januari 2016 Indien niet anders aangegeven komen Bijbelcitaten uit de NBG51 of uit de Concordante Vertaling. vrijdag 1 jan. Kolossenzen 3:1 zoekt wat boven is, waar

Nadere informatie

Maandag 1 januari Nieuwjaarsdag

Maandag 1 januari Nieuwjaarsdag Maandag 1 januari Nieuwjaarsdag Lezen: Matteüs 3:7-17 Uit de hemel klonk een stem: Dit is mijn geliefde Zoon, in Hem vind ik vreugde. (vs. 17) Ieder mens heeft van tijd tot tijd bevestiging nodig. Het

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

JANUARI. arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3

JANUARI. arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3 JANUARI 3 arkbwspiegelssmileysenstilletijdmetgod.indd 3 05-07-16 09:56 1 JANUARI De Heer houdt zich echt aan zijn belofte, ook al beweren sommige mensen van niet. Hij wacht omdat hij geduld heeft met jullie!

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij

Bijbelrooster 19 februari 25 februari. Thema: Jij en de gemeente. Dinsdag 19 februari - Dichtbij Bijbelrooster 19 februari 25 februari Thema: Jij en de gemeente Dinsdag 19 februari - Dichtbij En in het midden van de zeven kandelaren Een, de Zoon des mensen gelijk zijnde, bekleed met een lang kleed

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. (On) Zichtbaar

PREEK DOOR DE WEEK. (On) Zichtbaar PREEK DOOR DE WEEK (On) Zichtbaar 9de jaargang, nr. 26 week 37 8 september 13 september 2014 maandag 8 september 2014 Geniet! Dus eet je brood met vreugde, drink met een vrolijk hart je wijn. God ziet

Nadere informatie

Deel. je leven. Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde. 18 september 2016

Deel. je leven. Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde. 18 september 2016 Deel je leven Startzondag Protestantse Gemeente Mariëngaarde 8 september 06 Voorgangers: Johan Helfferich en ds. Jeannette van den Boogaard Muziek: Hallumer Fanfare o.l.v. Annemarieke Bos Voor de dienst

Nadere informatie

Er zijn maar weinig mensen die nog weten dat de adventsperiode, als voorbereidingstijd op Kerst, oorspronkelijk een tijd van vasten was, net als de

Er zijn maar weinig mensen die nog weten dat de adventsperiode, als voorbereidingstijd op Kerst, oorspronkelijk een tijd van vasten was, net als de Er zijn maar weinig mensen die nog weten dat de adventsperiode, als voorbereidingstijd op Kerst, oorspronkelijk een tijd van vasten was, net als de tijd voor Pasen. De echte 'adventsstemming' wordt tegenwoordig

Nadere informatie

41 tips Van Jezelf Houden

41 tips Van Jezelf Houden Marian Palsgraaf 41 tips Van Jezelf Houden Gewoon omdat jij het waard bent Hallo mooie JIJ, Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de 21 dagen cursus Van Jezelf Houden. Wat zal het mooi zijn: een wereld

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk?

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer

INTRO. God spreekt, dagelijks, kies jij ervoor je op zijn stem te focussen en gehoorzaam te zijn? Pr. Rob & Joël de Boer INTRO We leven in een tijd waar afleiding één van de grootste obstakels is in het verstaan van Gods stem. Een obstakel dat deel is van de strategie van de satan om ons uit Gods bestemming te halen en ons

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vrij om te leven?

PREEK DOOR DE WEEK. Vrij om te leven? PREEK DOOR DE WEEK Vrij om te leven? 9de jaargang, nr. 23, week 25 16 juni 21 juni 2014 maandag 16 juni 2014 De beste vrijheid Laat dan mijn hart U toebehoren en laat mij door de wereld gaan met open ogen,

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd

ProJOP. jeugdwerk VPKB. 40 Days. stilstaan in de 40 dagentijd ProJOP jeugdwerk VPKB 40 Days stilstaan in de 40 dagentijd Hey! Voor je ligt 40 Days. De veertigdagentijd is de periode waarin we uitkijken naar Pasen, het feest van Jezus opstanding. Onderweg lezen we

Nadere informatie

Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8

Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Welkom bij Vandaag is er kinderdienst voor groepen 1-8 Breng ons samen Sela U roept ons samen als kerk van de Heer, verbonden met U en elkaar. Wij brengen U lof, geven U alle eer: eendrachtig, veelstemmig

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Wat Hij u ook zegt, doet dat!

PREEK DOOR DE WEEK. Wat Hij u ook zegt, doet dat! PREEK DOOR DE WEEK Wat Hij u ook zegt, doet dat! 8e jaargang, nr. 10, week 11 11 maart 16 maart 2013 maandag 11 maart 2013 Wat Hij u ook zegt, doet dat! Maar wat zegt Hij? Daarop sprak zijn moeder de bedienden

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Vier elkaar!

PREEK DOOR DE WEEK. Vier elkaar! PREEK DOOR DE WEEK Vier elkaar! 9de jaargang, nr. 30 week 41 6 oktober 11 oktober 2014 maandag 6 oktober 2014 Vrijspraak Laat daarom iedereen die denkt dat hij stevig overeind staat oppassen dat hij niet

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.W. Smelt (Voorthuizen) Schriftlezingen: Jesaja 11 en 53 Mattheüs 2, 3 en 4 Lied: Dit is de dag en Psalm 33 vers 2 Avondzang vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers

Nadere informatie

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10 Bijbelrooster 4 augustus t/m 10 augustus Thema: Waarom ga je naar de kerk? Dinsdag 4 augustus Waarom niet? Want Demas heeft mij verlaten, hebbende de tegenwoordige wereld lief gekregen. 2 Timotheüs 4:10

Nadere informatie

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13

Dag 1. Lezen: Johannes 15: 12 13 Waaraan herken je een christen? Aan het visje achterop zijn auto? Aan het kruisje om haar hals? Aan de juiste theologie? Waaraan herken je een christen? Aan de leerling herken je de leraar. Jezus is het

Nadere informatie

LES 6. De Tempel opbouwen

LES 6. De Tempel opbouwen LES De Tempel opbouwen Sabbat Doe Lees Ezra 4- goed door. Heeft iemand jou ooit afgeremd toen je enthousiast was over een project? Hoe ging je met die persoon om? Hoe zou jij je voelen als je bij de Tempel

Nadere informatie

Inleiding Dagelijkse stille tijd Dagelijks gebed Elke dag een hulp Elke dag echtgenote Elke dag moeder 32

Inleiding Dagelijkse stille tijd Dagelijks gebed Elke dag een hulp Elke dag echtgenote Elke dag moeder 32 Inhoud Inleiding 7 1. Dagelijkse stille tijd 12 2. Dagelijks gebed 16 3. Elke dag een hulp 20 4. Elke dag echtgenote 26 5. Elke dag moeder 32 6. Elke dag huisvrouw 38 7. Dagelijks ontvangen 44 8. Dagelijks

Nadere informatie

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15

Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 Het huis van de angst en het huis van de liefde Preek van Jos Douma over Romeinen 8:15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als slaven in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods kinderen

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN STEEL NIET! ACTIE 4 KIDS 6 november 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Marrian Meiling Organist: Ans Kuus Lector: Lieske Gijsbertsen Koster: H. van Polen/ M. van

Nadere informatie

PREEK DOOR DE WEEK. Redder van de wereld. (Johannes 4: 39-42 - NBV)

PREEK DOOR DE WEEK. Redder van de wereld. (Johannes 4: 39-42 - NBV) PREEK DOOR DE WEEK (Johannes 4: 39-42 - NBV) 10de jaargang, nr. 40 week 51 14 december 19 december 2015 maandag 14 december 2015 Blijf wat langer Ze gingen naar Hem toe en vroegen Hem bij hen te blijven.

Nadere informatie

M E D I T A T I E Nummer: 458

M E D I T A T I E Nummer: 458 M E D I T A T I E Nummer: 458 Kerkdienst : 06-07-2008 Voorganger : dhr. A.F. (Guus) Ruijl jr. kerkelijk medewerker in Vlaardingen-west Lezingen : 1 Petrus 3: 8 18 Johannes 16: 16 24 Gemeente van Christus,

Nadere informatie

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL.

Er is toch niemand die jou aardig vindt. SUKKEL. Liefde Ik laat je nooit in de steek. Ik zal je helpen. Jij bent mijn beste vriendin. Het mooiste wat ik heb, geef ik aan jou. Ik ben verliefd... Ik heb alles voor je over. IK HOU VAN JOU! Ik bid voor je.

Nadere informatie

De Geest van God is onzichtbaar. Je kunt Hem alleen zien in wat Hij doet. Wat zie je dan? Dia 1

De Geest van God is onzichtbaar. Je kunt Hem alleen zien in wat Hij doet. Wat zie je dan? Dia 1 1 Preek over 1 Korintiërs 12:7 Geliefden in Christus, De Geest van God is onzichtbaar. Je kunt Hem alleen zien in wat Hij doet. Wat zie je dan? Dia 1 Bij de officiële komst van de Geest op Pinksteren zagen

Nadere informatie

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER!

50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen. Deel 1 EEN WONDER! 50 TINTEN HEMELSBLAUW Verhalen over de liefde van God, Bijbelteksten en teksten en tekeningen van Luus Verheijen Deel 1 EEN WONDER! 1 Vreugde Hoi, ik ben Joy. Dat is het Engels voor vreugde, blijdschap.

Nadere informatie

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth

Eredienst 14 mei uur Voorganger: Ds. R. Roth Eredienst 14 mei 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. R. Roth Liturgie Votum / zegengroet (Sela) Gezang 161: 1, 2 Gebed Gezang 161: 3, 4 Schriftlezing 1 Samuël 17 Psalm 25: 1, 2 >> Regenboog Preek Opwekking

Nadere informatie

Liturgie 22 januari Avondmaal

Liturgie 22 januari Avondmaal Liturgie 22 januari 2017 Avondmaal Votum en Groet Zingen Hemelhoog 209 Zie hoe Jezus lijdt voor mij Zie hoe Jezus lijdt voor mij, aan het kruis de dood nabij. Die voor mij het oordeel draagt; Hij die tot

Nadere informatie

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven In het donker zie je niets. Niet waar je bent, niet hoe de wereld er uit ziet, niet wat je moet doen. In het licht ga je het allemaal begrijpen. Jezus zegt:

Nadere informatie

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Lezen: Lucas 24:1-12 Tekst: Lucas 24:32-35 Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Pasen! Gemeente geliefd door Jezus, De afgelopen 40 dagen tijd zijn we opgelopen met 2 mannen op weg naar

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK

GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK GEBEDSWORKSHOPS Werkgroep Gebed CGK / NGK INLEIDING bij de drie workshops Als je christen bent zijn er een paar wezenlijke zaken die bij je horen, n.l. : de bijbel lezen en bidden! Het is de bedoeling

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30

Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Naam van gedichtenalbum : De eerste 30 Kinderen De Roos, een mooie school. Niet te stil of te druk. Kleine kindjes lopen door de gang, ik zie ze stampen en ze zeggen van alles door elkaar. Maar ze kunnen

Nadere informatie

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag

Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag Liturgie voor de afscheids- en bevestigingsdienst van ambtsdragers op zondag 9-10-2016 Voorganger: Organist: m.m.v. Locatie: Afscheid van: Bevestiging van: ds. Nita van der Horst-Kattenberg Sander vd Houten

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 4, 6 7 Ochtenddienst Doop. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Filippenzen 4, 6 7 Ochtenddienst Doop. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Filippenzen 4, 6 7 Ochtenddienst Doop Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen : Gezang 139 : 2 en 6 4. Schuldbelijdenis door het zingen van Psalm 130

Nadere informatie

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers 1. Votum 2. Vredegroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

Hand in hand door het leven gaan.

Hand in hand door het leven gaan. Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan. PZ Sancta Maria de pastorale dienst 1 KRUISTEKEN OPENING L: Hartelijk welkom iedereen en dank je wel voor jullie aanwezigheid bij dit sacrament van nabijheid

Nadere informatie

Deze kant is voor de grotere kinderen

Deze kant is voor de grotere kinderen Deze kant is voor de grotere kinderen Preeksamenvatting 16 september 2012 Over het huisbezoekthema: Groeien in Christus samen werken aan geloofsgroei. THEMA: GROEI NAAR VOLWASSENHEID IN CHRISTUS 1. Dat

Nadere informatie

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel

Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Laat uw Koninkrijk komen en Uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel Deze week gaan we ontdekken dat God Zijn schepping heel gaat maken en dat wij daarbij ingezet worden. 2 19 Gods Koninkrijk komt

Nadere informatie

Je bent waardevol. Leven vanuit een positief zelfbeeld

Je bent waardevol. Leven vanuit een positief zelfbeeld Je bent waardevol Leven vanuit een positief zelfbeeld Voorwoord 8 Test: Heb jij last van een negatief zelfbeeld? 14 1. Zelfbeeld 16 2. Gebroken dromen 34 3. Gevangen in je gedachten 51 4. Het juk van verslavingen

Nadere informatie

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden

Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Liturgie zondag 18 juni 2017 Doopdienst Thema verbonden Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Marinus den Harder Jennifer Jonker en Lianne Loekie Jochemsen worden gedoopt. Welkom en mededelingen-

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne

Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne Voorganger: Marije Kooistra Pianist: Albert van Eldik Ouderling: Hielkje de Vos Koster: Marianne Schipper Orde van dienst Welkom en ontsteken

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Goed Nieuws Wat zie Je? Navertelling Lucas 24,35-48 Goed Nieuws! Toen de twee leerlingen

Nadere informatie

Preek Bid in de Geest (Pinksteren)

Preek Bid in de Geest (Pinksteren) Preek Bid in de Geest (Pinksteren) Liturgie zondagmiddag 23 mei 2010 Ds. D. Vonck Psalm104:1,8 Votum/ zegengroet GK 105:1,2,3,5,9 (In vuur en vlam zet ons de Geest) Romeinen 8: 12 16 Opwekking 136 (Abba,

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest?

Wie is de Heilige Geest? Wie is de Heilige Geest? De Heilige Geest is God, net als God de Vader en God de Zoon. Soms lijkt het of we over drie personen praten, maar het is allemaal dezelfde God. Hij is één. Net als water dat er

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie