De schermen voor een nieuwe aansluiting of een verlenging zijn hetzelfde, we gaan hierbij uit van een nieuwe aansluiting. 1- Tabblad Producten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De schermen voor een nieuwe aansluiting of een verlenging zijn hetzelfde, we gaan hierbij uit van een nieuwe aansluiting. 1- Tabblad Producten"

Transcriptie

1 Om een nieuwe aansluiting of verlenging te doen op KPN, gebruik je vanaf 1 juli de Nieuwe aansluiting of Verlenging opties in het menu. De FPP flows FPP nieuwe aansluiting en FPP verlenging blijven aanwezig om Sim-Only data abonnementen (IOL) te kunnen aansluiten. De schermen voor een nieuwe aansluiting of een verlenging zijn hetzelfde, we gaan hierbij uit van een nieuwe aansluiting. 1- Tabblad Producten

2 1) De tabbladen Klant, Levering, Gegevens en Controle zijn niet verandert. Zoals je ziet is het tabblad Data verdwenen. Deze komt nog wel terug in de dropdown (4) maar wordt NIET gebruikt. 2) Bij (2) selecteer je een eventuele netwerkactie. Bij livegang van het nieuwe abonnement is er GEEN netwerkactie op nieuwe klanten, dus hier hoef je niets aan te kiezen. 3) Bij (3) Selecteer je het abonnement (zie volgende scherm). 4) (4) Hoef je niets in te vullen 5) Bij toestel selecteer je het toestel dat de klant wil hebben (zie verderop) 2 - Het abonnement selecteren Zoals je ziet bij (1) is er geen filter op Sim Only (SO) of met toestel (HS), alle abonnementen staan in het dropdown menu onder Spraak. Wel kun je filteren op 1 of 2 jaar looptijd. Er zijn van elk abonnement met toestel drie varianten, afhankelijk van de gewenste handset. Zoals bekend zijn er de basis (smart)phone (HS1), standaard smartphone (HS2) of luxe smartphone (HS3). Let op: Het is mogelijk om per ongeluk bijv. een HandSet1 abonnement te kiezen, en daar een HandSet 3 smartphone aan te koppelen. Vamos filtert deze niet automatisch uit (hier gaan we uiteraard wel voor zorgen, maar bij livegang zit deze koppeling er NIET in. Let dus altijd heel goed op dat je de juiste HS variant selecteert bij (2)! Let op 2: De bijbetaalprijs is wel gekoppeld aan toestel / HS, dus de klant kan opeens een veel te hoge bijbetaalprijs krijgen dan de bedoeling is als je hier een verkeerde keuze maakt! Let op 3: De eventuele toestelservice (verzekering) is WEL direct gekoppeld aan het gekozen abonnement. Je kunt dus een situatie krijgen waarbij je een HS1 (basis smartphone) abonnement verkoopt, met een iphone5 (wat een luxe smartphone is), en daar kan je dan alleen een HS1 toestelservice bij aankiezen. Dit is uiteraard niet de bedoeling, dus wees er nogmaals heel scherp op dat je de juiste abonnement en toestelcombinatie selecteert!

3 3 - Het toestel selecteren Zoals gezegd, bij data (1) hoef je niets te selecteren (data staat immers al vast bij de keuze van het abonnement bij Spraak! Bij Toestel (2) selecteer je het gewenste toestel. (tenzij het een sim only abonnement betreft, dan selecteer je uiteraard geen toestel) Let op: Op vind je de lijst met welk toestel in welke HandsetCategorie valt. Deze wordt ook verstrekt aan de hoofdkantoren.

4 4 - De Add-ons selecteren Op het tabblad Add-ons selecteer je de eventuele add-ons. Hier vindt je ook de Toestelservice (heet in Vamos tijdelijk Hardware Service) terug (1). Zoals eerder aangegeven, deze is gekoppeld aan het onder tabblad Producten Spraak geselecteerde abonnement. Let dus goed op dat dit matched met het toestel dat gekozen is! Toestelveilig (2) is gratis, maar dien je wel even aan te vinken voor de klant. Mocht je dit vergeten, dan kan hij dit altijd nog via MijnKPN / 1200 doen, maar het is uiteraard beter om dit direct te doen! 5 Netwerkactie Er is bij livegang GEEN netwerkactie op nieuwe aansluitingen. Er is WEL een netwerkactie voor verlengende klanten (VerlengVoordeel). Deze geldt alleen bij een verlenging naar een 2-jarig abonnement mét toestel, en geeft 24 maanden korting (dus de hele looptijd, maar niet lifetime!) Let op: Deze netwerkactie is pas vanaf 15 juli beschikbaar!

5 Om de netwerkactie aan te sluiten, selecteer je deze op het tabblad actie. Doe dit altijd bij een verlengende klant! Bij een nieuwe klant kan je deze netwerkactie uiteraard niet selecteren. Let op: De netwerkactie geldt niet op alle combinaties. Selecteer hem gewoon altijd,en je ziet vervolgens op het tabblad Spraak voor welke abonnementen de korting geldt en wat de actieprijs dan wordt. 6 - Overige info

6 Verder sluit je het abonnement af zoals je gewend bent, er zijn geen andere wijzigingen. Wel is het goed om te weten dat in het winkelmandje (1) twee keer dezelfde prijs kan staan, omdat er geen netwerkactie op nieuwe aansluitingen is. De regel Totaal actieperiode kan je dan dus negeren! 7 Vamos 2 Indien er een storing is op Vamos, dan komt beschikbaar. Op deze manier kun je altijd de order toch inleggen. Let op: Orders uit vamos2 worden handmatig in Vamos ingevoerd door KPN wanneer dit weer mogelijk is. Er zal dus enige vertraging optreden bij het activeren van de aansluiting! Let op dat je hier de abonnementsvorm zonder toestellease selecteert voor KPN. Vul de benodigde gegevens in zoals je gewend bent. Let op: Draag er zorg voor dat alles ingevuld is, een formulier waarbij gegevens ontbreken kan niet verwerkt worden, en levert onnodige vertraging op voor jou en de klant! Verder is er niet veel gewijzigd. Je selecteert het gewenste abonnement middels een dropdown menu. Let op dat je de juiste HS variant aankiest! (HS1, HS2 of HS3). Op vindt je een lijst met welke toestel in welke handsetcategorie valt!