Helftheuvel. Fanny Kersten. Datum: Verdubbel de Helftheuvel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Helftheuvel. Fanny Kersten. Datum: 20-01-2014. Verdubbel de Helftheuvel"

Transcriptie

1 Helftheuvel Naam: Fanny Kersten Klas: J01MHE Datum: Vak: Project Opdracht: Verdubbel de Helftheuvel

2 Stap 1. A. Lezen B. Planning Week 1 Stap 1,2 en 3 Week 2 Stap 4, 5 en 6 Week 3 Stap 7, 8 en 9 Week 4 Stap 10, 11 en 12 Week 5 Stap 13, 14 en 15 Week 6 Stap 16, 17 en 18 Week 7 Stap 19, 20 en 21 Week 8 Stap 22, 23 en 24 Week 9 Stap 25, 26 en 27 Week 10 Stap 28, 28 en Inleveren C. Product(en) Winkel op de Helftheuvel 1 Chocolade harten Chocolaterie Henri 2 Erwtensoep Albert Heijn 3 Vleeswaren Vers-inn Stap 2. A. De Toyota Prius is de eerste hybride auto die in massa werd geproduceerd. Een benzinemotor is zuinig bij een continu toerental en een elektromotor juist bij wisselende toerentallen. Daarom combineert de Prius beide motoren in één auto. Het resultaat is dat de Toyota Prius bijna zuiniger is dan de kleinste stadsauto, maar de grootte heeft van een middenklasser. De Prius heeft perfecte rijprestaties, een buitengewoon laag brandstofverbruik en een zeer lage CO2-uitstoot. Verder biedt de Prius innovatieve technologie zoals eens CVT-automaat, Head Up-display en Toyota Touch. B. De unique selling points van de Toyota Prius zijn de hybride aandrijflijn, de in serie en parallel geschakelde benzine- en elektromotor, en de toevoeging van een CVT-automaat die zorgt voor een uitstekend rijcomfort.

3 C. Het fysieke kenmerk is dat het gebraden gehakt wordt verkocht per 100 gram. D. Het gehakt is half om half en wordt zelf gebraden in de oven van Vers-Inn. E. Consumenten kopen liever half om half gehakt dan rundergehakt omdat het minder vet is. Dit is dus te afgeleide waarde. Stap 3. A. De brandstof is hybride, de CO2-uitstoot is 89 en de cilinderinhoud is B. De gebruikerskwaliteit. C.

4 D. Stap 4. A. B. Gebraden gehakt behoort tot de vleeswaren en is te koop is bij de slagerij of supermarkt. Gebraden gehakt komt aan zijn smaak doordat het gehaktbrood wordt gebraden met bepaalde kruiden. Nadat het is afgekoeld kan het in plakjes gesneden worden om als broodbeleg te dienen. C.

5 Stap 5. A. De Audi A1 is al te koop vanaf en het is een sportuitvoering. De doelgroep kan landelijk en stedelijk zijn. De doelgroep heeft een gemiddeld inkomen en houdt van een kleiner model. De Audi A8 is te koop vanaf De doelgroep heeft een hoog inkomen, is stedelijk, houdt van een sportieve maar toch op en top luxueuze auto. B. Ja want de mensen reageren op veranderingen, er zijn voldoende personen aanwezig en de ondernemer kan er vanuit gaan dat het segment wordt benaderd. C. Ongedifferentieerde marketing, het bedrijf maakt geen onderscheid, maar beschouwt iedereen als doelgroep. Dat is te zien door de verschillende typen auto die Audi verkoopt van sportuitvoeringen tot chique luxueuze auto s. Ook de prijsklassen zijn heel erg uiteenlopend waardoor de doelgroep groot is. Stap 6. A. De doelgroep van VGZ bestaat uit alle Nederlanders die op zoek zijn naar een goede zorgverzekering, die aan de ene kant betaalbaar, maar aan de andere kant ook kwalitatief uitstekend is. B. De mensen reageren op veranderingen, er zijn voldoende personen aanwezig en de ondernemer kan er vanuit gaan dat het segment wordt benaderd. C. Ongedifferentieerde marketing het bedrijf maakt geen onderscheid, maar beschouwt iedereen als doelgroep. Men probeert ervoor te zorgen dat de zorg zo toegankelijk mogelijk kan worden aangeboden, zonder dat de prijs aan de andere kant te ver op zal lopen. Men probeert de doelgroep zoveel mogelijk de regie in handen te geven, bijvoorbeeld door veel online te werken. Daarnaast kan de doelgroep van VGZ in een aantal gevallen zelf bepalen op welke manier de polis precies in elkaar zal steken.

6 Stap 8. A. Wijn behoort tot sociale contacten. Je drinkt wijn niet zo snel omdat je dorst hebt maar eerder voor de gezelligheid als je met vrienden bent. De spa rood behoor tot fysiologische behoeften want het valt onder de eerste levensbehoeften zoals voedsel. B. Spa natuurlijk mineraalwater komt rechtstreeks uit de bron, in het hart van de Belgische Ardennen. Stap 10. A. Gebraden gehakt behoort tot fysiologische behoeften want het valt onder de eerste levensbehoeften zoals voedsel. B. Ik presenteer het op een plankje. Ik zorg dat het gebraden gehakt in plakjes is gesneden zodat de klanten het zo kunnen proeven. Stap 11. A. Ik spreek consumenten aan die voorbij Vers Inn lopen. Ik vraag ze of ze interesse hebben in een stukje gebraden gehakt. Daarbij vertel ik ze dat het half om half is en dat het zelf gebakken wordt in de oven. Wanneer ze een stukje hebben geproefd vertel ik erbij dat we een speciale actie hebben. 100 Gram van 1,55 voor 1,00.

7 Stap 12. A. Concurrentie op budgetniveau: Lays Sensation heeft op dit gebied concurrentie omdat andere chips merken goedkoper zijn. Concurrentie op behoefteniveau: Op dit gebied heeft Lays Sensation concurrentie omdat wanneer consumenten die iets lekkers willen kopen heel veel keuze hebben. Op het gebied van chips maar denk ook aan snoepgoed en dergelijke. Concurrentie op productgroepniveau: Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de verschillende soorten smaken die er zijn. Concurrentie op productniveau: Wanneer een consument een keuze heeft gemaakt in het product waar zij zin in hebben dan zijn er nog allerlei verschillende merken waarin het product verkrijgbaar is. Dit zorgt dus voor de concurrente op productniveau. B. Concurrentie op productniveau is bij dit product het sterkst het sterkst. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en merken chips waardoor er voor Lays Sensation op dit gebied veel concurrentie is. C. Een sterk concurrerende merk Pringles. Het unique selling point van Pringles is de handige koker waar de chips in zit. Stap 13. A.Concurrentie op budgetniveau: Op dit gebied concurrentie omdat andere merken gehakt goedkoper kunnen zijn. Concurrentie op behoefteniveau: Op dit gebied is er concurrentie omdat wanneer consumenten die vleeswaren willen kopen heel veel keuze hebben. Denk bijvoorbeeld kaas of ander broodbeleg. Concurrentie op productgroepniveau: Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de verschillende soorten gebraden gehakt zoals half of half, rundergehakt of varkensgehakt. Concurrentie op productniveau: Wanneer een consument een keuze heeft gemaakt in het product waar zij zin in hebben dan zijn er nog allerlei verschillende merken waarin het product verkrijgbaar is. Dit zorgt dus voor de concurrente op productniveau. B. Concurrentie op productniveau. In de Helftheuvelpassage zijn slagers en supermarkten waar dit product ook verkrijgbaar is. Dit zorgt voor de grootste concurrentie. Keurslager Pieter verhoef is een grote concurrentie want ook hij verkoopt gebakken gehakt dat hij zelf maakt.

8 Stap 15. Lippenstift: Shopping goods, redelijke aankoopmoeite, we kopen deze producten af en toe. Laptop: Specialty goods, goederen waar we veel aankoopmoeite voor doen en welke we slechts zeer weinig kopen. Smartphone: Specialty goods, goederen waar we veel aankoopmoeite voor doen en welke we slechts zeer weinig kopen. Muslireep, Convenience goods: lage aankoopmoeite, hoge aankoopfrequentie Paar nieuw schoenen: Shopping goods, redelijke aankoopmoeite, we kopen deze producten af en toe. Zonnebril: Shopping goods, redelijke aankoopmoeite, we kopen deze producten af en toe. Broodje kaas: Convenience goods: lage aankoopmoeite, hoge aankoopfrequentie Auto: Specialty goods, goederen waar we veel aankoopmoeite voor doen en welke we slechts zeer weinig kopen. Zak chips: Convenience goods: lage aankoopmoeite, hoge aankoopfrequentie Fles afwasmiddel: Convenience goods: lage aankoopmoeite, hoge aankoopfrequentie Eau de toilette: Shopping goods, redelijke aankoopmoeite, we kopen deze producten af en toe. Stap 16. A. Gebraden gehakt hoort tot de Convenience goods, het heeft een lage aankoopmoeite en een hoge aankoopfrequentie. Je kunt het makkelijk meenemen wanneer je boodschappen aan het doen bent. B. Vergelijkbare winkels zijn keurslager Pieter Verhoeven en Kippie Grill en Maaltijdenwinkel. Zij verkopen ook vlees. Het ligt bij hen op ooghoogte en grijphoogte. Het ligt in een vitrine waardoor je het goed kunt zien en makkelijk kunt pakken.

9 Stap 17. Product Fase Nadruk marketing Motivatie smartphone Volwassenheid Promotie Consumenten kopen alleen de bekende merken. Webcam Teruggang Productaanpassing Webcams zullen zichzelf moeten blijven verbeteren omdat ze weinig worden verkocht CD speler Teruggang Prijs promotie productaanpassing en distributie Concumenten downlaoden meer muziek en kopen minder CD s Tandpasta Volwassenheid Prijs en promotie Met goede reclame herkennen consumenten je merk Leren jack Verzadiging Prijs Door goedkoper te zijn dan je concurrent kopen consumenten bij jou Blu-Ray disc speler Verzadiging Prijs en distributie In tijden van crisis wordt dit minder verkocht Youtube Volwassenheid Productaanpassing Door productaanpassing blijf je interessant.

10 Stap 18. A. Gebraden gehakt bevindt zich in de verzadigingsfase. Het is een product waar niet alle mensen van houden. Mensen kennen het product maar zullen bij het boodschappen doen niet meteen de behoefte hebben om het te kopen. Slechts de mensen die gek zijn op het product zullen hier grote behoefte aan hebben. B. Bij verkoopactiviteiten mag de nadruk op de promotie liggen. Wanneer de consument langs de vleeswaren loopt tijdens het boodschappen doen trekt een bordje met een leuke aanbieding erop de aandacht. Of bijvoorbeeld reclame maken voor het product in een blad. Hierdoor krijgt het product meer bekendheid waardoor er kans is dat de verkoop zal stijgen. C. Introducte: Zorg voor goede promotie, dit zorgt voor bekendheid van het product. Groei: Let op de distributie, hoe kun je je doelgroep interesseren. Volwassenheid: Prijs, maak leuke aanbiedingen waardoor het product populair blijft. Verzadiging: Promotie en prijs, weet je consument wakker te houden. Teruggang: Promotie en prijs, zorg ervoor dat je je product blijft promoten en maak de prijs aantrekkelijker waardoor het de aandacht van de consument weer weet te krijgen. Stap 19.

11 Stap 20. Er staat een slogan op die de aandacht trekt, er staat een datum op vanaf wanneer het product verkrijgbaar is en het logo van de winkel waar het verkrijgbaar is staat er bij. Stap 21. A. Ik wil door middel van het actief aanspreken van mensen tussen 12:00 uur en 15:00 uur aan 20 mensen gebraden gehakt hebben verkocht. B. 20x 1,00= 20,00 C. Actiemateriaal

12 D. Actieposter Stap 22. A. Gatorade : Wat ik goed vind is het filmpje met Usain Bolt, het zorgt voor een goed imago en de stijl van de pagina die goed bij het imago aansluit. Wat beter mag is dat het filmpje in het engels is zonder ondertiteling, dus voor degenen die geen engels kunnen is het moeilijk te volgen. Mercedes-Benz : Wat ik goed vind is het overzichtelijke menu. Je weet zo precies waar je moet kijken. En de huisstijl straalt klasse uit.

13 Stap 23. Stap 24. B. Dit is een publieksbeurs. Alle mensen die interesse hebben om deze beurs te bezoeken kunnen dit doen. De exposanten willen de bezoekers onder de indruk stellen van alle soorten boten die er te zien zijn. C. - Nationaal en internationaal publiek - Compleet aanbod Nederlandse jachtbouw - Indrukwekkend aantal primeurs - Sterk aanbod toeleveranciers - Mogelijkheid tot proefvare Stap 25. B. Het is een vakbeurs gericht op energiebesparing en duurzame energie. C. Op een aantal locaties op de beursvloer is er een bijzonder hoge exposure, zoals bijvoorbeeld tegenover de entree. Deze A-locaties staan aangegeven op de plattegrond. Bij een stand op een A-locatie geldt er een toeslag per m 2. Volumetoeslag Bij een stand groter dan 50 m 2 betaal je een toeslag voor de meters boven de 50 m 2.

14 Stap 26. A. MFC-event. B.Dit is een vakbeurs die zich qua bezoekers richt op be- en verwerkers van dierlijke of plantaardige grondstoffen tot halffabricaten of eindproducten in de vorm van vlees- en visproducten, vleeswaren, convenienceproducten zoals snacks en pizza s, maaltijdcomponenten, kant-en-klaarmaaltijden, salades en kaasproducten. C. D. Nee het zou niet verstandig zijn. Ik denk dat je meer geld kwijt bent aan de deelname door de kosten van de stand en de materialen die je nodig hebt dan dat je er mee zal terugverdienen.

15 Stap 27. Kenmerk Producten Service Clientèle Omschrijving De kwaliteit van de producten is heel goed, er wordt veel zelf gemaakt. Vers Inn heeft een groot assortiment. Er is bezorging mogelijk bijvoorbeeld wanneer er vlaaien worden besteld. Dit is fijn voor klanten of bedrijven die het heel druk hebben. Net. Inrichting Gemak Promotie Het is een kleine zaak maar er is genoeg ruimte. Er is een hele lange toonbank waar alle producten in liggen. Goed, buiten de Helftheuvelpassage is een grote parkeerplaats en het is goed met de bus te bereiken. Buiten hangen reclamebordjes met de actie van de dag/week. Sfeer Institutionele factoren De meeste klanten zijn vaste klanten en worden dan ook persoonlijk benaderd. De reputatie van de winkel is erg goed. Tevredenheid na de koop Klanten zijn allemaal erg tevreden. Stap 28. A. Het product dat ik heb gekozen is de Samsung Galaxy S3. Ik heb de telefoon zelf maar ik ben benieuwd wat ze de klanten erover adviseren. B C Ik zoek op internet naar de mogelijkheden van abbonnementen en de mogelijkheden die het toestel heeft. Belcompany, Vodafone en T-Mobile.