Helftheuvel. Fanny Kersten. Datum: Verdubbel de Helftheuvel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Helftheuvel. Fanny Kersten. Datum: 20-01-2014. Verdubbel de Helftheuvel"

Transcriptie

1 Helftheuvel Naam: Fanny Kersten Klas: J01MHE Datum: Vak: Project Opdracht: Verdubbel de Helftheuvel

2 Stap 1. A. Lezen B. Planning Week 1 Stap 1,2 en 3 Week 2 Stap 4, 5 en 6 Week 3 Stap 7, 8 en 9 Week 4 Stap 10, 11 en 12 Week 5 Stap 13, 14 en 15 Week 6 Stap 16, 17 en 18 Week 7 Stap 19, 20 en 21 Week 8 Stap 22, 23 en 24 Week 9 Stap 25, 26 en 27 Week 10 Stap 28, 28 en Inleveren C. Product(en) Winkel op de Helftheuvel 1 Chocolade harten Chocolaterie Henri 2 Erwtensoep Albert Heijn 3 Vleeswaren Vers-inn Stap 2. A. De Toyota Prius is de eerste hybride auto die in massa werd geproduceerd. Een benzinemotor is zuinig bij een continu toerental en een elektromotor juist bij wisselende toerentallen. Daarom combineert de Prius beide motoren in één auto. Het resultaat is dat de Toyota Prius bijna zuiniger is dan de kleinste stadsauto, maar de grootte heeft van een middenklasser. De Prius heeft perfecte rijprestaties, een buitengewoon laag brandstofverbruik en een zeer lage CO2-uitstoot. Verder biedt de Prius innovatieve technologie zoals eens CVT-automaat, Head Up-display en Toyota Touch. B. De unique selling points van de Toyota Prius zijn de hybride aandrijflijn, de in serie en parallel geschakelde benzine- en elektromotor, en de toevoeging van een CVT-automaat die zorgt voor een uitstekend rijcomfort.

3 C. Het fysieke kenmerk is dat het gebraden gehakt wordt verkocht per 100 gram. D. Het gehakt is half om half en wordt zelf gebraden in de oven van Vers-Inn. E. Consumenten kopen liever half om half gehakt dan rundergehakt omdat het minder vet is. Dit is dus te afgeleide waarde. Stap 3. A. De brandstof is hybride, de CO2-uitstoot is 89 en de cilinderinhoud is B. De gebruikerskwaliteit. C.

4 D. Stap 4. A. B. Gebraden gehakt behoort tot de vleeswaren en is te koop is bij de slagerij of supermarkt. Gebraden gehakt komt aan zijn smaak doordat het gehaktbrood wordt gebraden met bepaalde kruiden. Nadat het is afgekoeld kan het in plakjes gesneden worden om als broodbeleg te dienen. C.

5 Stap 5. A. De Audi A1 is al te koop vanaf en het is een sportuitvoering. De doelgroep kan landelijk en stedelijk zijn. De doelgroep heeft een gemiddeld inkomen en houdt van een kleiner model. De Audi A8 is te koop vanaf De doelgroep heeft een hoog inkomen, is stedelijk, houdt van een sportieve maar toch op en top luxueuze auto. B. Ja want de mensen reageren op veranderingen, er zijn voldoende personen aanwezig en de ondernemer kan er vanuit gaan dat het segment wordt benaderd. C. Ongedifferentieerde marketing, het bedrijf maakt geen onderscheid, maar beschouwt iedereen als doelgroep. Dat is te zien door de verschillende typen auto die Audi verkoopt van sportuitvoeringen tot chique luxueuze auto s. Ook de prijsklassen zijn heel erg uiteenlopend waardoor de doelgroep groot is. Stap 6. A. De doelgroep van VGZ bestaat uit alle Nederlanders die op zoek zijn naar een goede zorgverzekering, die aan de ene kant betaalbaar, maar aan de andere kant ook kwalitatief uitstekend is. B. De mensen reageren op veranderingen, er zijn voldoende personen aanwezig en de ondernemer kan er vanuit gaan dat het segment wordt benaderd. C. Ongedifferentieerde marketing het bedrijf maakt geen onderscheid, maar beschouwt iedereen als doelgroep. Men probeert ervoor te zorgen dat de zorg zo toegankelijk mogelijk kan worden aangeboden, zonder dat de prijs aan de andere kant te ver op zal lopen. Men probeert de doelgroep zoveel mogelijk de regie in handen te geven, bijvoorbeeld door veel online te werken. Daarnaast kan de doelgroep van VGZ in een aantal gevallen zelf bepalen op welke manier de polis precies in elkaar zal steken.

6 Stap 8. A. Wijn behoort tot sociale contacten. Je drinkt wijn niet zo snel omdat je dorst hebt maar eerder voor de gezelligheid als je met vrienden bent. De spa rood behoor tot fysiologische behoeften want het valt onder de eerste levensbehoeften zoals voedsel. B. Spa natuurlijk mineraalwater komt rechtstreeks uit de bron, in het hart van de Belgische Ardennen. Stap 10. A. Gebraden gehakt behoort tot fysiologische behoeften want het valt onder de eerste levensbehoeften zoals voedsel. B. Ik presenteer het op een plankje. Ik zorg dat het gebraden gehakt in plakjes is gesneden zodat de klanten het zo kunnen proeven. Stap 11. A. Ik spreek consumenten aan die voorbij Vers Inn lopen. Ik vraag ze of ze interesse hebben in een stukje gebraden gehakt. Daarbij vertel ik ze dat het half om half is en dat het zelf gebakken wordt in de oven. Wanneer ze een stukje hebben geproefd vertel ik erbij dat we een speciale actie hebben. 100 Gram van 1,55 voor 1,00.

7 Stap 12. A. Concurrentie op budgetniveau: Lays Sensation heeft op dit gebied concurrentie omdat andere chips merken goedkoper zijn. Concurrentie op behoefteniveau: Op dit gebied heeft Lays Sensation concurrentie omdat wanneer consumenten die iets lekkers willen kopen heel veel keuze hebben. Op het gebied van chips maar denk ook aan snoepgoed en dergelijke. Concurrentie op productgroepniveau: Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de verschillende soorten smaken die er zijn. Concurrentie op productniveau: Wanneer een consument een keuze heeft gemaakt in het product waar zij zin in hebben dan zijn er nog allerlei verschillende merken waarin het product verkrijgbaar is. Dit zorgt dus voor de concurrente op productniveau. B. Concurrentie op productniveau is bij dit product het sterkst het sterkst. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten en merken chips waardoor er voor Lays Sensation op dit gebied veel concurrentie is. C. Een sterk concurrerende merk Pringles. Het unique selling point van Pringles is de handige koker waar de chips in zit. Stap 13. A.Concurrentie op budgetniveau: Op dit gebied concurrentie omdat andere merken gehakt goedkoper kunnen zijn. Concurrentie op behoefteniveau: Op dit gebied is er concurrentie omdat wanneer consumenten die vleeswaren willen kopen heel veel keuze hebben. Denk bijvoorbeeld kaas of ander broodbeleg. Concurrentie op productgroepniveau: Denk hierbij aan bijvoorbeeld aan de verschillende soorten gebraden gehakt zoals half of half, rundergehakt of varkensgehakt. Concurrentie op productniveau: Wanneer een consument een keuze heeft gemaakt in het product waar zij zin in hebben dan zijn er nog allerlei verschillende merken waarin het product verkrijgbaar is. Dit zorgt dus voor de concurrente op productniveau. B. Concurrentie op productniveau. In de Helftheuvelpassage zijn slagers en supermarkten waar dit product ook verkrijgbaar is. Dit zorgt voor de grootste concurrentie. Keurslager Pieter verhoef is een grote concurrentie want ook hij verkoopt gebakken gehakt dat hij zelf maakt.

8 Stap 15. Lippenstift: Shopping goods, redelijke aankoopmoeite, we kopen deze producten af en toe. Laptop: Specialty goods, goederen waar we veel aankoopmoeite voor doen en welke we slechts zeer weinig kopen. Smartphone: Specialty goods, goederen waar we veel aankoopmoeite voor doen en welke we slechts zeer weinig kopen. Muslireep, Convenience goods: lage aankoopmoeite, hoge aankoopfrequentie Paar nieuw schoenen: Shopping goods, redelijke aankoopmoeite, we kopen deze producten af en toe. Zonnebril: Shopping goods, redelijke aankoopmoeite, we kopen deze producten af en toe. Broodje kaas: Convenience goods: lage aankoopmoeite, hoge aankoopfrequentie Auto: Specialty goods, goederen waar we veel aankoopmoeite voor doen en welke we slechts zeer weinig kopen. Zak chips: Convenience goods: lage aankoopmoeite, hoge aankoopfrequentie Fles afwasmiddel: Convenience goods: lage aankoopmoeite, hoge aankoopfrequentie Eau de toilette: Shopping goods, redelijke aankoopmoeite, we kopen deze producten af en toe. Stap 16. A. Gebraden gehakt hoort tot de Convenience goods, het heeft een lage aankoopmoeite en een hoge aankoopfrequentie. Je kunt het makkelijk meenemen wanneer je boodschappen aan het doen bent. B. Vergelijkbare winkels zijn keurslager Pieter Verhoeven en Kippie Grill en Maaltijdenwinkel. Zij verkopen ook vlees. Het ligt bij hen op ooghoogte en grijphoogte. Het ligt in een vitrine waardoor je het goed kunt zien en makkelijk kunt pakken.

9 Stap 17. Product Fase Nadruk marketing Motivatie smartphone Volwassenheid Promotie Consumenten kopen alleen de bekende merken. Webcam Teruggang Productaanpassing Webcams zullen zichzelf moeten blijven verbeteren omdat ze weinig worden verkocht CD speler Teruggang Prijs promotie productaanpassing en distributie Concumenten downlaoden meer muziek en kopen minder CD s Tandpasta Volwassenheid Prijs en promotie Met goede reclame herkennen consumenten je merk Leren jack Verzadiging Prijs Door goedkoper te zijn dan je concurrent kopen consumenten bij jou Blu-Ray disc speler Verzadiging Prijs en distributie In tijden van crisis wordt dit minder verkocht Youtube Volwassenheid Productaanpassing Door productaanpassing blijf je interessant.

10 Stap 18. A. Gebraden gehakt bevindt zich in de verzadigingsfase. Het is een product waar niet alle mensen van houden. Mensen kennen het product maar zullen bij het boodschappen doen niet meteen de behoefte hebben om het te kopen. Slechts de mensen die gek zijn op het product zullen hier grote behoefte aan hebben. B. Bij verkoopactiviteiten mag de nadruk op de promotie liggen. Wanneer de consument langs de vleeswaren loopt tijdens het boodschappen doen trekt een bordje met een leuke aanbieding erop de aandacht. Of bijvoorbeeld reclame maken voor het product in een blad. Hierdoor krijgt het product meer bekendheid waardoor er kans is dat de verkoop zal stijgen. C. Introducte: Zorg voor goede promotie, dit zorgt voor bekendheid van het product. Groei: Let op de distributie, hoe kun je je doelgroep interesseren. Volwassenheid: Prijs, maak leuke aanbiedingen waardoor het product populair blijft. Verzadiging: Promotie en prijs, weet je consument wakker te houden. Teruggang: Promotie en prijs, zorg ervoor dat je je product blijft promoten en maak de prijs aantrekkelijker waardoor het de aandacht van de consument weer weet te krijgen. Stap 19.

11 Stap 20. Er staat een slogan op die de aandacht trekt, er staat een datum op vanaf wanneer het product verkrijgbaar is en het logo van de winkel waar het verkrijgbaar is staat er bij. Stap 21. A. Ik wil door middel van het actief aanspreken van mensen tussen 12:00 uur en 15:00 uur aan 20 mensen gebraden gehakt hebben verkocht. B. 20x 1,00= 20,00 C. Actiemateriaal

12 D. Actieposter Stap 22. A. Gatorade : Wat ik goed vind is het filmpje met Usain Bolt, het zorgt voor een goed imago en de stijl van de pagina die goed bij het imago aansluit. Wat beter mag is dat het filmpje in het engels is zonder ondertiteling, dus voor degenen die geen engels kunnen is het moeilijk te volgen. Mercedes-Benz : Wat ik goed vind is het overzichtelijke menu. Je weet zo precies waar je moet kijken. En de huisstijl straalt klasse uit.

13 Stap 23. Stap 24. B. Dit is een publieksbeurs. Alle mensen die interesse hebben om deze beurs te bezoeken kunnen dit doen. De exposanten willen de bezoekers onder de indruk stellen van alle soorten boten die er te zien zijn. C. - Nationaal en internationaal publiek - Compleet aanbod Nederlandse jachtbouw - Indrukwekkend aantal primeurs - Sterk aanbod toeleveranciers - Mogelijkheid tot proefvare Stap 25. B. Het is een vakbeurs gericht op energiebesparing en duurzame energie. C. Op een aantal locaties op de beursvloer is er een bijzonder hoge exposure, zoals bijvoorbeeld tegenover de entree. Deze A-locaties staan aangegeven op de plattegrond. Bij een stand op een A-locatie geldt er een toeslag per m 2. Volumetoeslag Bij een stand groter dan 50 m 2 betaal je een toeslag voor de meters boven de 50 m 2.

14 Stap 26. A. MFC-event. B.Dit is een vakbeurs die zich qua bezoekers richt op be- en verwerkers van dierlijke of plantaardige grondstoffen tot halffabricaten of eindproducten in de vorm van vlees- en visproducten, vleeswaren, convenienceproducten zoals snacks en pizza s, maaltijdcomponenten, kant-en-klaarmaaltijden, salades en kaasproducten. C. D. Nee het zou niet verstandig zijn. Ik denk dat je meer geld kwijt bent aan de deelname door de kosten van de stand en de materialen die je nodig hebt dan dat je er mee zal terugverdienen.

15 Stap 27. Kenmerk Producten Service Clientèle Omschrijving De kwaliteit van de producten is heel goed, er wordt veel zelf gemaakt. Vers Inn heeft een groot assortiment. Er is bezorging mogelijk bijvoorbeeld wanneer er vlaaien worden besteld. Dit is fijn voor klanten of bedrijven die het heel druk hebben. Net. Inrichting Gemak Promotie Het is een kleine zaak maar er is genoeg ruimte. Er is een hele lange toonbank waar alle producten in liggen. Goed, buiten de Helftheuvelpassage is een grote parkeerplaats en het is goed met de bus te bereiken. Buiten hangen reclamebordjes met de actie van de dag/week. Sfeer Institutionele factoren De meeste klanten zijn vaste klanten en worden dan ook persoonlijk benaderd. De reputatie van de winkel is erg goed. Tevredenheid na de koop Klanten zijn allemaal erg tevreden. Stap 28. A. Het product dat ik heb gekozen is de Samsung Galaxy S3. Ik heb de telefoon zelf maar ik ben benieuwd wat ze de klanten erover adviseren. B C Ik zoek op internet naar de mogelijkheden van abbonnementen en de mogelijkheden die het toestel heeft. Belcompany, Vodafone en T-Mobile.

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

Met deze campagne kun je kans maken op een reis naar Hawaii voor 2 personen.

Met deze campagne kun je kans maken op een reis naar Hawaii voor 2 personen. A. Lay s Chips De smaak van deze Chips is Pizza Hawaii flavour. Deze Chips smaakt naar Ham & Ananas. Wij hebben deze chips speciaal gemaakt voor de Pizza liefhebbers tussen ons. Veel goedkoper dan een

Nadere informatie

1 Marketingplan. 1.1 Product. Assortiment

1 Marketingplan. 1.1 Product. Assortiment 1 Marketingplan 1.1 Product Assortiment TTA Truckland is altijd bezig om de klant tevreden te stellen. Ze stellen de klanten tevreden met de kwaliteit die ze altijd leveren. Ook staat TTA Truckland bekend

Nadere informatie

De veranderende markt

De veranderende markt De veranderende markt 1 De veranderende markt Vanaf 2000 is de detailhandel sterk veranderd door de opkomst van de computer. Als verkoper kun je de kennis over de geschiedenis en de toekomst van de detailhandel

Nadere informatie

PRAKTISCHE OPDRACHT: Vergelijkend Supermarkt Onderzoek

PRAKTISCHE OPDRACHT: Vergelijkend Supermarkt Onderzoek PRAKTISCHE OPDRACHT: Vergelijkend Supermarkt Onderzoek Door de lesbrieven, werkbladen en casusopdrachten weet je al veel over marketing, personeelsbeleid en de wereld van de supermarkt. Door goed op te

Nadere informatie

1. Marktonderzoek L E E R D O E L S T E L L I N G E N O P D R A C H T. Je kan. - een marktonderzoek uitvoeren (LPD 2.5.1).

1. Marktonderzoek L E E R D O E L S T E L L I N G E N O P D R A C H T. Je kan. - een marktonderzoek uitvoeren (LPD 2.5.1). 1. Marktonderzoek L E E R D O E L S T E L L I N G E N Je kan - een marktonderzoek uitvoeren (LPD 2.5.1). Of een ondernemer nu net een zaak heeft gestart, of hij een nieuw product wil lanceren, het voeren

Nadere informatie

Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje

Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje Een dagje DIT BOEKJE IS VAN: Een dagje 2 Inhoudsopgave: Hallo Jumbo Panningen pag. 4 Slimme formule pag. 5 Jumbo s 7 zekerheden pag. 6-7 Placemat pag. 8-9 Speurtocht pag. 10-15 Een dag je Boodschappen

Nadere informatie

Stap 1, Stap 2, Ik doe het x-factor project samen met Gigi. Fysieke eigenschappen,

Stap 1, Stap 2, Ik doe het x-factor project samen met Gigi. Fysieke eigenschappen, Stap 1, Ik doe het x-factor project samen met Gigi. Stap 2, Fysieke eigenschappen, De Cuore is compact maar toch ruim, dat komt bijvoorbeeld doordat de portieren 90 graden uitdraaien. De stoel is uitstekend

Nadere informatie

CSPE GL 2009. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 6 A B X C D

CSPE GL 2009. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 6 A B X C D CSPE GL 2009 administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie minitoets bij opdracht 6 variant d Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

6.3. Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari keer beoordeeld. Inleiding

6.3. Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari keer beoordeeld. Inleiding Boekverslag door Een scholier 1714 woorden 3 februari 2005 6.3 189 keer beoordeeld Vak Economie Inleiding En wij gaan een chips onderzoek houden. Wij willen wat te weten komen over: hoe chips gemaakt wordt;

Nadere informatie

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen

Het verkoop-adviesgesprek. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Verkopen Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over verkopen aan en adviseren van gasten in horecabedrijven. Oftewel: het verkoopadviesgeprek. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart

Nadere informatie

Marcom Dokter. Maakt uw marketingcommunicatie beter

Marcom Dokter. Maakt uw marketingcommunicatie beter Marcom Dokter Maakt uw marketingcommunicatie beter Wat is uw visie? blablablablablablablablablablalba. Webdesign Anno 2014 bestaat een bedrijf zonder website voor de buitenwereld niet. Als uw toekomstige

Nadere informatie

THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE. Masterproef Propositie

THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE. Masterproef Propositie THE WEB 3.0 CLOTHING BUYING EXPERIENCE Masterproef Propositie Tom Knevels Communicatie & MultimediaDesign 2011-2012 KERNWOORDEN Online in combinatie met offline kopen, beleving/ervaring, vertrouwen, kledij

Nadere informatie

Duurzaamheidk. Consument wil gezond kiezen tijdens dagje uit: aanbod blijft achter. Duurzaamheidkompas meting #14 mei 2015

Duurzaamheidk. Consument wil gezond kiezen tijdens dagje uit: aanbod blijft achter. Duurzaamheidkompas meting #14 mei 2015 Duurzaamheidk mpas Consument wil gezond kiezen tijdens dagje uit: aanbod blijft achter. Duurzaamheidkompas meting #14 mei 2015 Er is markt voor verkoop van gezonde producten bij attracties Gezond eten

Nadere informatie

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep.

In deze Mastertraining gaan we dieper in op de opgeslagen doelgroep. Hi ondernemer, Welkom bij je eenmalige Mastertraining! In deze mail laten wij jou weten wat de laatste ontwikkelingen zijn in Facebookland. Elke maandag versturen wij een Masterplan mail naar onze zilver

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

DEEL 1 ACHTERGROND MARKTONDERZOEK BEZOEKERSPROFIEL

DEEL 1 ACHTERGROND MARKTONDERZOEK BEZOEKERSPROFIEL BEURSRAPPORT VOORJAARSEDITIE 2014 ACHTERGROND Op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 maart 2014 heeft de 9e editie van de beurs Eigen Huis (Ver)Bouwen + Inrichten plaats gevonden in de Jaarbeurs in Utrecht.

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Marketingplan. HAK Appelmoes. Opdrachtgever: Datum: 05/01/2010. Dhr. H.H. van Nieuwenhuijze. Inge van Wanrooij Caroline Krouwel

Marketingplan. HAK Appelmoes. Opdrachtgever: Datum: 05/01/2010. Dhr. H.H. van Nieuwenhuijze. Inge van Wanrooij Caroline Krouwel Appelmoes Opdrachtgever: Plaats: Tilburg Datum: 05/01/2010 Docent: Groep 13: Dhr. H.H. van Nieuwenhuijze Marianne Sebregts Inge van Wanrooij Caroline Krouwel Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Analyse...

Nadere informatie

Concurrenten kies je zelf uit

Concurrenten kies je zelf uit Inhoud Voorwoord 7 01. Geef nooit korting! 13 02. Geef in elk geval geen geld! 16 03. Zie ik zo bleek? 19 04. Je kop staat me niet aan 23 05. Nog even naar de prijs kijken 26 06. Bukken terwijl niemand

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse

Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: september 2009 Creative Marketing Opdracht 1b Doelgroepanalyse Doelgroepanalyse welgestelde consument Wat is een welgestelde consument?

Nadere informatie

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1

Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 Plezant, ondernemen bij Albert Heijn! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 1 17/10/13 11:10 Albert Heijn, aangename kennismaking! 02LAK0222-00_Flyer Franchise_A5.indd 2 17/10/13 11:11 Plezierig winkelen

Nadere informatie

CSPE GL 2009. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 6 A B X C D

CSPE GL 2009. administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 6 A B X C D CSPE GL 2009 administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie minitoets bij opdracht 6 variant b Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord

Nadere informatie

Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen

Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen Lesbrief 6: Trends en ontwikkelingen Iedere dag worden er nieuwe ontdekkingen gedaan en veranderen de gewoonten van mensen. Trends en ontwikkelingen vind je dan ook in ieder werkgebied terug. Ook in de

Nadere informatie

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten

Gezonde recepten avondeten. Gezonde recepten avondeten Gezonde recepten Gezonde recepten Vraag jij je ook wel eens af wat gezonde recepten zijn en wat nu gezond is en wat niet? Er zijn zoveel geluiden in voedingsland, dat je soms de weg kwijt kunt raken. Wat

Nadere informatie

Marketingplan. Monkey Business. GROEP 8: Stephanie Cruijsweegs - Jun Ishiwata - Sandra Matkovic

Marketingplan. Monkey Business. GROEP 8: Stephanie Cruijsweegs - Jun Ishiwata - Sandra Matkovic Marketingplan Monkey Business GROEP 8: Stephanie Cruijsweegs - Jun Ishiwata - Sandra Matkovic Externe analyse Afnemersanalyse afnemerssegmenten Onze chips zijn gericht op de jeugd. Kinderen gaan vaak mee

Nadere informatie

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk!

Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! Uitleg Zing in 19 mei 2013: Dat is verleidelijk! In onze vorige Zing In hebben we het gehad over de druk die op jonge mensen wordt gelegd, op de vaak hoge eisen die we aan hen stellen. Maar niemand is

Nadere informatie

Dat is een koopje! HOOFDSTUK 8 WOORDEN. Kies het goede woord. Ik ga even naar de... Ik ga sla en tomaten halen. a groenteman b slager

Dat is een koopje! HOOFDSTUK 8 WOORDEN. Kies het goede woord. Ik ga even naar de... Ik ga sla en tomaten halen. a groenteman b slager 119 119 HOOFDSTUK 8 Dat is een koopje! WOORDEN 1 2 3 1 Ik ga even naar de.... Ik ga sla en tomaten halen. a groenteman b slager 2 Wil je wat drinken? Ja graag, een... koffie alsjeblieft. a fles b beker

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

Hieronder vindt u het doelgroep- en marktonderzoek dat ik heb gedaan voor de Samsung Vision.

Hieronder vindt u het doelgroep- en marktonderzoek dat ik heb gedaan voor de Samsung Vision. Van: Aan: Jeroen Egelmeers Noord 8 5446 XA Wanroij Studio Eidos t.a.v. de heer Van Heur Von Flotowlaan 1 5653 AD Eindhoven Wanroij, 10 januari 2012 Betreft: Doelgroep- en Marktonderzoek Beste heer Van

Nadere informatie

Meer waarde voor technologie! Laat je technologie leven in een groter speelveld, bij meer spelers die je laten winnen!

Meer waarde voor technologie! Laat je technologie leven in een groter speelveld, bij meer spelers die je laten winnen! Meer waarde voor technologie! Laat je technologie leven in een groter speelveld, bij meer spelers die je laten winnen! In 6 stappen naar succesvolle technologiemarketing Carlo van Pelt, eigenaar TechAlive!

Nadere informatie

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt

Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt Een nieuwe website speciaal op maat gemaakt dibbadoo Een onvergetelijke eerste indruk met een website van Dibbadoo Bestaande en potentiële klanten zoeken elke dag op internet naar producten en diensten.

Nadere informatie

Spreekbeurt over ZOUT

Spreekbeurt over ZOUT Wat is zout? Zout zit in bijna alle voedingsmiddelen die we eten. Zelfs in die producten waarin je het helemaal niet verwacht, zoals zoete koeken en zoete drop. Zout geeft smaak aan het eten. En het zorgt

Nadere informatie

Opdracht Communicatie:

Opdracht Communicatie: Opdracht Communicatie: van: Amy de Wilde Bianca Wassenaar Vivianne Borger Ayla Teunissen Iedries Kartopawiro klas: COM1E De reclames die wij hebben geanalyseerd: - Histor verf: Consumer insight: Ik wil

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

1. geschiedenis van de chips. 2. hoe het wordt gemaakt. 3. chips en gezondheid. 4. soorten chips. 5. weetjes en records.

1. geschiedenis van de chips. 2. hoe het wordt gemaakt. 3. chips en gezondheid. 4. soorten chips. 5. weetjes en records. Ik hou mijn spreekbeurt over chips. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik chips heel lekker vindt, en omdat ik er ook wel meer over wou weten. Ik heb 5 hoofdstukken: 1. geschiedenis van de chips. 2. hoe

Nadere informatie

Ik ga nu wat foto s geven om je een indruk te geven van de afgelopen 4 weken:

Ik ga nu wat foto s geven om je een indruk te geven van de afgelopen 4 weken: Korte impressie; hoe de cursus was: De term welvaartsziekte is toch wel bekend? Ziekten die voortkomen uit een ongezonde levensstijl. Veel zitten, weinig beweging, stress, te veel.te vet te zout eten,

Nadere informatie

Tijdens de video- hometraining worden verschillende begrippen gebruikt. In de bijlage geven we een korte omschrijving van deze begrippen.

Tijdens de video- hometraining worden verschillende begrippen gebruikt. In de bijlage geven we een korte omschrijving van deze begrippen. Bijlage 11 Voorbeeld informatie VHT: Bouwstenen voor geslaagd contact Informatie Video - hometraining Belangrijke begrippen initiatieven herkennen volgen ontvangstbevestiging beurt verdelen leidinggeven

Nadere informatie

Naam interviewer. Naam respondent. Pseudoniem respondent. Datum interview 27-05-2012. Begintijd interview 13.30. Eindtijd interview 14.45.

Naam interviewer. Naam respondent. Pseudoniem respondent. Datum interview 27-05-2012. Begintijd interview 13.30. Eindtijd interview 14.45. Naam interviewer Naam respondent Pseudoniem respondent Datum interview 27-05-2012 Plaats interview Alkmaar Begintijd interview 13.30 Eindtijd interview 14.45 Leeftijd Man/vrouw Woonplaats Land van herkomst

Nadere informatie

Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009

Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009 Erasmusbestemming: University of Sheffield... Academiejaar: 2008-2009 Universiteit Waar is de universiteit ergens gelegen (in het centrum/ ver uit het centrum)? Sheffield is de derde grootste stad van

Nadere informatie

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant.

A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Opdracht 1 A. Kies een restaurant bij jou in de buurt en noteer om welk restaurant het gaat. Vul de segmentatiecriteria in voor dit restaurant. Het galgenwiel. Demografisch: Mannen en vrouwen tussen de

Nadere informatie

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek.

Winkelbediende. Maak een mooie etalage met deze verzorgingsproducten. Lees deze tekst en zoek de moeilijke woorden op in een woordenboek. Winkelbediende Om een bloeiende zaak te hebben is het heel belangrijk van een aantrekkelijke etalage te maken. In deze spoedcursus geven we je enkele tips mee en dan kan jij aan de slag. Maak een mooie

Nadere informatie

Voorwoord: Jens de Laat Erwin Schoor Dax Raaijmakers

Voorwoord: Jens de Laat Erwin Schoor Dax Raaijmakers 1 Inhoud Voorwoord:... 3 Stap 1: Het Verkrijgen Van De Opdracht... 4 Stap 2: Ochtendritueel... 6 Stap 4: Kwaliteit... 14 Stap 5: Kwaliteit... 15 Stap 6: Segmentatie... 16 Stap 7: Piramide van Maslow...

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8 handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

1992-2012. 20 jaar. Frank & Marleen van der Zande. Keurslager

1992-2012. 20 jaar. Frank & Marleen van der Zande. Keurslager 1992-2012 20 jaar Frank & Marleen van der Zande Keurslager 20 jaar Frank & Marleen van der Zande, Keurslager Ja beste mensen, het lijkt een hele periode, maar voor ons is het als gisteren. Samen met ons

Nadere informatie

Chocoladepasta. Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A

Chocoladepasta. Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A Chocoladepasta Interview en verslag. Jan de Keijzer MM1A INHOUD Hoofdstuk 1 Blz. 1 t/m 2 hoofdstuk 2 Blz. 3 t/m 5 HOOFDSTUK 1 Wat is het voor beleg? Het is een smeer beleg je kan dit heel makkelijk in

Nadere informatie

TIPS SOCIAL MEDIA BETREK JE KLANTEN!

TIPS SOCIAL MEDIA BETREK JE KLANTEN! TIPS SOCIAL MEDIA BETREK JE KLANTEN! door Cre@ctiv Inleiding De laatste jaren eisen sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram steeds meer een plaats op in ons dagelijks leven. Ook voor

Nadere informatie

Marketing is een onderdeel van het organisatiebeleid. Veel verkopen (afzet) voor een goede prijs (omzet)

Marketing is een onderdeel van het organisatiebeleid. Veel verkopen (afzet) voor een goede prijs (omzet) Marketingaspecten Marketing is een onderdeel van het organisatiebeleid. Doelstellingen Continuïteit winst Marketingdoelstellingen Veel verkopen (afzet) voor een goede prijs (omzet) Marktaandeel (verkopen

Nadere informatie

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN WHITEPAPER HOME DECO 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN Nederlanders houden zich graag bezig met het inrichten van hun huis. Vrouwen hebben meer interesse

Nadere informatie

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen.

Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het gaat je echt verder helpen. In de vorige les ben je gaan onderzoeken wat je droom is en ik hoop dat je het besluit hebt genomen om elke dag te dromen en dat je een moodboard hebt gemaakt. Nog niet gedaan, ga dit dan echt doen het

Nadere informatie

CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 6 A B X C D

CSPE GL administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie. minitoets bij opdracht 6 A B X C D CSPE GL 2009 administratie - handel en administratie - handel en verkoop - mode en commercie minitoets bij opdracht 6 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord

Nadere informatie

Uw Groenteman Eddy Pleiter neede

Uw Groenteman Eddy Pleiter neede Uw Groenteman Eddy Pleiter neede Ik heb jullie assortiment natuurlijk eerst uitgetest voordat ik het ging verkopen in mijn zaak, zegt Eddy. Mijn zoon en een stel vrienden hadden afgelopen weekend zin in

Nadere informatie

Roerei en komkommer ontbijt.

Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer ontbijt. Roerei en komkommer. Roerei en komkommer. Lekker luchtig roerei met wat komkommerschijfjes. Als je hongerige huisgenoten hebt die weigeren koolhydraatarm te eten dan is dit,

Nadere informatie

FEESTELIJKE. opening JULI. gratis WOE. Gratis halve vlaai bij 25,-* boodschappen. Mijn buurt, mijn SPAR. verse appeltaart

FEESTELIJKE. opening JULI. gratis WOE. Gratis halve vlaai bij 25,-* boodschappen. Mijn buurt, mijn SPAR. verse appeltaart FEESTELIJKE opening WOE 6 JULI Mijn buurt, mijn SPAR Gratis halve vlaai bij 25,-* boodschappen verse appeltaart *Exclusief betaald en uit te keren statiegeld en wettelijk niet toegestane artikelen (rookwaren,

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Totaal presentatie acc. U ZG G M S nvt

Totaal presentatie acc. U ZG G M S nvt Buitenaanzicht De winkel valt op en is herkenbaar als visspeciaalzaak De naam is duidelijk leesbaar. De omgeving is goed verzorgd. De vlaggen, lichtbak, ramen en het buitenbord zijn schoon en heel. De

Nadere informatie

De Ruijter. Doelgroep onderzoek. David Simon

De Ruijter. Doelgroep onderzoek. David Simon De Ruijter Doelgroep onderzoek Inhoudsopgave Analyse Verpakking blz. 2 Doelgroep profiel blz. 3 Intervieuw doelgroep blz. 4-5 1 Analyse Verpakking De verpakkingen van de Ruijter stralen altijd luxe uit,

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB 2010 minitoets bij opdracht 11

handel en verkoop CSPE KB 2010 minitoets bij opdracht 11 handel en verkoop CSPE KB 2010 minitoets bij opdracht 11 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

tot 20.138,85 korting

tot 20.138,85 korting profiteer nu! op=op sla je slag! geldig van 17 november t/m 6 december 2015 tot 20.138,85 korting Informatie Apeldoorns Absurde Kortingskrant WAAROM ZOU JE MEEDOEN? Bijna alle media zijn gericht op adverteren

Nadere informatie

Interview Rob van Brakel

Interview Rob van Brakel Interview Rob van Brakel Atributes Consequences Values Hallo Rob van Brakel, mag ik jou een aantal vragen mogen stellen? Prima. Hoe oud ben je? 21 jaar Wat is je woonsituatie op het moment? Op het moment

Nadere informatie

MARKETINGPLAN. Etiënne Deguelle A.CML01D

MARKETINGPLAN. Etiënne Deguelle A.CML01D MARKETINGPLAN Etiënne Deguelle A.CML01D Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Missie... 1 Visie... 1 Omschrijving doelen... 3 SWOT analyse... 4 Destep analyse... 5 Marketinginstrumenten... 4 Confrontatie matrix...

Nadere informatie

MARKETING MIX. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

MARKETING MIX. Gebruik van de tool Template Voorbeeld MARKETING MIX Gebruik van de tool Template Voorbeeld Marketing Mix De Marketing Mix helpt je om na te denken over hoe (potentiële) klanten je product of dienst kunnen kopen. Met deze tool denk je na over

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015!

Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Hoe shopt en betaalt Generatie Z? CCV & Innopay! Onderzoek: januari 2015! Na 2020 is Generatie Z aan zet Generatie Z Verdeling! Besteedbaar inkomen per maand! 12-15 jaar: 42% 16-19 jaar: 59% 62% 38% >

Nadere informatie

WHAT S HAPPENING 2013

WHAT S HAPPENING 2013 WHAT S HAPPENING 2013 INTERNETGEBRUIK PASSIEF INTERNETGEBRUIK Welkom bij dit onderzoek. Eerst willen we je wat vragen over jouw internetgebruik. Geef van de volgende zaken aan in hoeverre jij dit wel/niet

Nadere informatie

Les 1 woordenschat 2F. de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim

Les 1 woordenschat 2F. de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim Fris innoveert Woorden van deze les de markt de uitvinding favoriet waarde hechten aan waar voor je geld krijgen de consumptie de trend de claim de omzet innoveren Wat weet je al? Lees het woord. Kun jij

Nadere informatie

NanaWoody&John lanceert aanbiedingen pagina!

NanaWoody&John lanceert aanbiedingen pagina! NanaWoody&John lanceert aanbiedingen pagina! Ten onrechte wordt (in de optiek) nog weleens gedacht dat aanbiedingen en promoties niet chique zijn en voorbehouden aan prijsvechters. Dat is een achterhaalde

Nadere informatie

Welkom bij HANOS Kerst- & Relatiegeschenken

Welkom bij HANOS Kerst- & Relatiegeschenken Welkom bij HANOS Kerst- & Relatiegeschenken www.hanoskerstpakketten.nl Welkom bij HANOS Kerst- & Relatiegeschenken Meer om te geven HANOS produceert en verkoopt al ruim 25 jaar kerstpakketten en relatiegeschenken.

Nadere informatie

DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS. Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig

DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS. Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS Het ScreenCom menu Digitale signage als Dynamic pricing:

Nadere informatie

Kloteklanten! - Hoe ga je om met de macht van de hedendaagse klant? Egbert Jan van Bel 16 feb 16

Kloteklanten! - Hoe ga je om met de macht van de hedendaagse klant? Egbert Jan van Bel 16 feb 16 Kloteklanten! - Hoe ga je om met de macht van de hedendaagse klant? Egbert Jan van Bel 16 feb 16 WAAR WAS T OOK AL WEER OM TE DOEN? EGBERT JAN VAN BEL @EJVANBEL Tevreden klant Rendabele klant HET ONDERZOEK

Nadere informatie

Dit bestand niet correct? Meld misbruik op www.saxionstudent.nl. Saxionstudent.nl Blok1

Dit bestand niet correct? Meld misbruik op www.saxionstudent.nl. Saxionstudent.nl Blok1 Inleiding Dit verslag is geschreven in het kader voor het project Desk & Fieldresearch. Het project is voor het eerste studiejaar van de opleiding Commerciële Economie, aan Saxion Hogeschool te Enschede.

Nadere informatie

VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL

VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL ONZE FILOSOFIE Verkoop onderscheidende broden en patisserie via een Le Perron Boutique (shop-in-shop). Of het nu gaat om een kleine Italiaanse

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 09. ibeacons

WHITEPAPER IN 5 MINUTEN. 09. ibeacons WHITEPAPER IN 5 MINUTEN A P R I L 2 0 1 4 09. ibeacons ibeacons vormen een nieuwe manier waarop apparaten met elkaar kunnen communiceren; met verrassende toepassingen. Bij Oberon zijn we altijd op zoek

Nadere informatie

Nog even en de agrariër is 24/7 online

Nog even en de agrariër is 24/7 online Uren online per week 1 8 6 8% 4 tot 3 uur 3 tot 6 uur > 6 uur Stelling: rol internet neemt toe 1 8 6 9% 4 Nog even en de agrariër is 24/7 online Internet heeft grote invloed op het informatiegedrag van

Nadere informatie

Vragenlijst biologische voeding en superfoods April 2014

Vragenlijst biologische voeding en superfoods April 2014 Vragenlijst biologische voeding en superfoods April 2014 Biologische voeding 1. Wat is uw houding ten opzichte van biologische voeding? zeer positief positief niet positief/niet negatief negatief zeer

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Succesvol dankzij internet

Succesvol dankzij internet Succesvol dankzij internet Gratis workshop voor Ondernemend Roombeek Enschede 24-4-2012 Jorik Heins Deze presentatie komt online beschikbaar op www.marketingman.nl/presentatie Vanavond Wat is een goede

Nadere informatie

Concurrentiestrategieën

Concurrentiestrategieën Concurrentiestrategieën In 1841 opende Izaak van Melle in Breskens een bakkerij. Sindsdien is Van Melle gegroeid van een klein familiebedrijf naar een vooraanstaande producent van suikerwerkspecialiteiten.

Nadere informatie

Werkstuk Economie marketing

Werkstuk Economie marketing Werkstuk Economie marketing Werkstuk door een scholier 1610 woorden 19 maart 2005 6,6 59 keer beoordeeld Vak Economie Het begrip marketing Het begrip marketing stamt uit de Verenigde Staten, en is onvertaald

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D

ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D 75897 WEEK 1 WELKE BANEN ZIJN ER IN DE CREATIVE SECTOR Drukzo is in minder dan twee jaar uitgegroeid tot een top- 3 speler in de hypercompetitieve Nederlandse online drukwerk

Nadere informatie

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8

handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8 handel en verkoop CSPE KB 2009 minitoets bij opdracht 8 Naam kandidaat variant d Kandidaatnummer Meerkeuzevragen - Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). - Geef verbeteringen aan volgens de voorbeelden

Nadere informatie

bovenal een vrouw die gek is van tech een Techionista is een nerd op hakken. de empowerment van vrouwen via technologie

bovenal een vrouw die gek is van tech een Techionista is een nerd op hakken. de empowerment van vrouwen via technologie Wat is Techionista? Wij zijn Techionista! En jij misschien ook wel, trouwens. Want een Techionista is een vrouw die (net als wij) houdt van de mooie dingen in het leven: van een goed paar killerheels,

Nadere informatie

grens onderscheidend ondernemen

grens onderscheidend ondernemen KvK Kiosk Martin Lammerteyn Bedrijfsmentor Grensverleggend verkopen in Belgeland, hoe doe je dat? grens onderscheidend ondernemen starter Wie is hier aanwezig? Wie is ondernemer? Wie verkoopt er? Wie adviseert

Nadere informatie

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken

Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Onderzoek Je wordt 18 jaar en dan? De gevolgen voor je geldzaken Rapportage Juli 2013 Meer informatie: info@wijzeringeldzaken.nl Samenvatting (1/3) 1. Veel 17-jarigen maken de indruk verstandig om te gaan

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Al met al niet de meest sterke marketinguitspraken maar wel uitspraken die ik regelmatig tegenkom.

Al met al niet de meest sterke marketinguitspraken maar wel uitspraken die ik regelmatig tegenkom. Beursaanpak Iedereen staat er dus wij ook, we staan er tenslotte ieder jaar het mag allemaal niet teveel kosten (het zou toch geld moeten opleveren?) onze producten spreken voor zich, daar hoeft geen etra

Nadere informatie

IMAGO VAN VRIESVERS CATEGORIE EIND-RAPPORT

IMAGO VAN VRIESVERS CATEGORIE EIND-RAPPORT IMAGO VAN VRIESVERS CATEGORIE EIND-RAPPORT September 2012 INHOUDSOPGAVE 1. INTRODUCTIE 2. RESULTATEN KENNIS VAN / ASSOCIATIES BIJ VRIESVERS GEVOELENS BIJ VRIESVERS, IN MOODBOARDS ONDERSCHEIDENDE, BEÏNVLOEDENDE

Nadere informatie

Speurtocht. Welkom!! Een ontdekkingsreis waar verschillende Culturen samen komen.

Speurtocht. Welkom!! Een ontdekkingsreis waar verschillende Culturen samen komen. Speurtocht Welkom!! Een ontdekkingsreis waar verschillende Culturen samen komen. Bij het marktkantoor kan je plattegronden ophalen die je nodig hebt voor de speurtocht. Veel succes!! Marktkantoor We beginnen

Nadere informatie

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten

Ontbijt Frittata. Bereidingswijze. Ingrediënten Recepten 2.1 Ontbijt Soms is het niet een kwestie van nieuwe recepten bij de hand hebben voor het ontbijt, maar gewoon net even anders tegen het ontbijt aan kijken. Wij zijn als Nederlanders gewend om

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

Verschil tussen A- en B-merk kleding

Verschil tussen A- en B-merk kleding Verschil tussen A- en B-merk kleding Naam: Manon van de Kraats Studentnummer: 1620476 Specialisatie: UXD Format: Essay Docent: Hans Kemp Blok: D Datum : 27-05-2015 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Hoofdvraag

Nadere informatie

Marketingplan Door: Jurn Djaoen & Zuhura Kabaseke Vak: Marketing Docent: A. Lagrouw Datum: 4 november 16

Marketingplan Door: Jurn Djaoen & Zuhura Kabaseke Vak: Marketing Docent: A. Lagrouw Datum: 4 november 16 1 Marketingplan Door: Jurn Djaoen & Zuhura Kabaseke Vak: Marketing Docent: A. Lagrouw Datum: 4 november 16 2 Voorwoord Dit rapport is samengesteld door Zuhura Kabaseke en Jurn Djaoen. Dit rapport is voor

Nadere informatie

Webteksten schrijven. Denise van der Burg 0840384 CMD1I

Webteksten schrijven. Denise van der Burg 0840384 CMD1I Webteksten schrijven Denise van der Burg 0840384 CMD1I Inhoud Inleiding... Analyse websites. De bloemist Zoetermeer. Boom bloembinders Breda Norbets bloemkunst en meer. De bloemenhoek. Mijn keuze. Bouwplan

Nadere informatie

Advies en verkoop versproducten

Advies en verkoop versproducten Advies en verkoop versproducten Een gastvrije en vriendelijke verkoper draagt veel bij aan de omzet in een winkel. Vriendelijk zijn kost geen cent. Een deskundige verkoper(ster), een vakspecialist, die

Nadere informatie