Nieuwsbrief. Nieuwsbrief nr december chauffeurs deze ochtend waarschijnlijk niet mee het theater in. Aangepaste gymlessen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Nieuwsbrief nr. 5 15 december 2014. chauffeurs deze ochtend waarschijnlijk niet mee het theater in. Aangepaste gymlessen."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Nieuwsbrief nr december 2014 Aangepaste gymlessen. chauffeurs deze ochtend waarschijnlijk niet mee het theater in. Groep 3: Bibliotheek bezoek voor kinderen en ouders. Op dinsdag 6 en dinsdag 13 januari 2015 hebben de kinderen uit de groepen 4 t/m 8 géén gym. Zij zullen dan namelijk onder begeleiding van professionals een workshop acrobatiek volgen! Voor deze workshop is geen gymkleding nodig, wel makkelijk zittende kleding (voor meisjes geen rokjes). Voorstelling Daan is moed, groep 1, 2, 3 Dinsdag 27 januari worden de leerlingen van groep 1, 2 en 3 verwacht in de Podiumzaal van Pier K in Hoofddorp. Ze zien dan de voorstelling Daan is moed. Wij hebben deze ochtend dan ook chauffeurs nodig. Mocht u willen/ kunnen rijden, noteer dan uw naam en het aantal kinderen die mee kunnen rijden op de intekenlijst op de klassendeur. We vertrekken om 8.30 van school, de voorstelling begint om 9.15 en duurt tot We hopen om half 11 weer op school te zijn. Indien u niet zelf rijdt, vragen wij u uw kind één euro mee te geven als bijdrage in de benzinekosten. Helaas mogen de Vrijdagmorgen 30 januari worden alle ouders en kinderen van groep 3 in de bibliotheek verwacht. De uitnodiging hiervoor ligt na de vakantie voor u klaar op de tafel van uw kind. In verwachting Wij zijn blij u te kunnen vertellen dat juf Rachel (Interne Begeleider) in verwachting is van haar tweede kindje. Wij feliciteren juf Rachel en haar man Ruud met de aanstaande gezinsuitbreiding!

2 Naar de brugklas In deze nieuwe rubriek geven wij regelmatig informatie die van belang is voor de kinderen in groep 8. Vrijdag 9 januari: groep 8 bezoekt het Hoofdvaartcollege in Hoofddorp. Woensdag 14 januari: Groep 8 bezoekt het Haarlem College in Haarlem. Beide bezoeken vinden onder schooltijd plaats. Kerstviering met ouders op donderdag 18 december Zoals u eerder in de nieuwsbrief heeft kunnen lezen willen wij erg graag met u samen dit jaar afsluiten. Wij nodigen u van harte uit tussen 18u en 19u, (tijdens het Kerstdiner van de kinderen) elkaar buiten op het plein te ontmoeten. We zullen dit doen onder het genot van warme chocolademelk of voor de liefhebber iets hartigs, rond een gezellig vuurtje. Wanneer de kinderen klaar zijn met het diner, zullen ze onder begeleiding van de leerkracht naar buiten komen. Ze blijven dan nog even als groep bij elkaar. We zullen met elkaar een aantal Kerstliedjes zingen en zeggen elkaar dan gedag. De leerkrachten van de groepen 1 t/m 3 nemen de kinderen na het zingen nog even mee naar het lokaal, u kunt uw kind in het lokaal ophalen. Als school vinden we het erg belangrijk het contact tussen school en ouders te versterken. Dit jaar ondernemen we een aantal activiteiten die speciaal gericht zijn op de ouderbetrokkenheid. Zo zijn er kijkmomenten in lessen, koffieochtenden voor nieuwe ouders en wordt uw hulp bij activiteiten zeer op prijs gesteld. In het nieuwe kalenderjaar staan in ieder geval de volgende nieuwe activiteiten op de agenda: -half januari de enquête vanuit de Basis voor ouders/ leerkrachten en leerlingen groep 5 t/m8 (meer informatie volgt in januari) -26 januari vanaf 19.30u de Kanjerouderavond -19 februari vanaf 19.30u de ouderavond over de missie/visie van de school Wij hopen u op 18 december te ontmoeten! We kijken uit naar een gezellige avond. Team C.B.S. Gaandeweg. Vrijdag 19 december vertrekken wij om 9:30 uur van school richting Haarlem om de opbrengst van de spaaractie naar het Glazen huis te brengen. Wij hopen daar rond 10:00 uur te zijn. We blijven ongeveer een uur op het plein en gaan dan weer richting Zwanenburg. Wij hopen uiterlijk 12:00 uur weer terug te zijn. Doelstellingen Een aantal doelen van de leerkrachten voor de kinderen in de komende periode: Groep 7/8: Groep 7 heeft in januari als doel om de volgende onderdelen van taal beter te kunnen benoemen of toe te kunnen passen: Bijwoorden, voegwoorden, het voltooid deelwoord, de apostrof. Groep 8 leert meer over de voltooide en de onvoltooide tijd en leert de woorden die, dat en wat goed toepassen.

3 Groep 5/6 Groep 6 rekent tot ,en werken met breuken zoals: een tiende, een zesde. Ook kommagetallen bij lengtematen en kilometers. Er worden oppervlaktes berekend en optellen onder elkaar. Met taal werken we aan de persoonsvorm, het gezegde en het onderwerp. We kennen het hele werkwoord en veel oefenen met woordenschat. Groep 5 + en tot de duizend, deelsommen zonder rest. Meten met kommagetallen, klokkijken van analoog naar digitaal en dat kun je thuis goed oefenen. Woordenschat wordt getraind. We leren het onderwerp in de zin. Oefenen met verwijswoorden, leestekens. Verder leren we nog meer van zelfstandige naamwoorden. Groep 4 Met rekenen blijven we oefenen met de tafels. We hebben nu de tafel van 2,3,5 en 10 geoefend. Uw kind kan dit thuis ook oefenen op Mijnklas.nl. De Taallessen hebben het thema Kalender, U kunt dan denken aan de dagen van de week, de maanden in het jaar, maar ook de levensfases; van baby tot bejaarde. Bij Spelling ligt de nadruk op aai, ooi, oei en de woorden die eindigen op d, maar die klinken als t. Zoals; hond. Groep 1/2 De kinderen gaan wennen aan de nieuwe groepssamenstellingen. We leren woorden over winter ( Kikker in de kou ), dit is het nieuwe thema van onze methode Schatkist. De kinderen krijgen de letter k van kikker en w van winter aangeboden. Ze leren het benoemen van de seizoensveranderingen. En we gaan verder met de eerste lessen van de Kanjertraining. Groep 3 De laatste letters worden geleerd: de ei van ei, de (atjes) au van pauw en de f van duif. We lezen (heel) veel zodat het leestempo omhoog gaat en we krijgen steeds langere woorden te lezen. Met rekenen maken we + en - sommen tot de 20, we leren wat over inhoud en bouwen met blokjes. Ook bereiden we ons goed voor op de CITO toetsen.

4 Thuis lezen! Tips voor ouders regelmatig leest, heeft een vier keer grotere woordenschat dan een kind dat niet leest. Wat kun je als ouder doen? Algemene tips Het kunnen lezen van teksten is erg belangrijk in het verdere leven van uw kind. In dit artikel krijgt u informatie over de wijze waarop u het lezen thuis kunt stimuleren en hoe de leesontwikkeling er in grote lijnen uitziet. De leesontwikkeling in grote lijnen In de onderbouw wordt de mondelinge taalvaardigheid gestimuleerd. Hier gaan de kinderen aan de slag met letters. Zo oriënteren zij zich op de geschreven taal. Ze krijgen zicht op het verband tussen gesproken en geschreven taal. Zo leert een kind al bij de kleuters dat er woorden in boeken staan en dat deze een verhaal vertellen. In groep 2 maken de kinderen spelenderwijs kennis met klanken, letters en woorden. In groep 3 gaat dit verder. Hier gaan de kinderen gestructureerd met het leren lezen aan de slag. De letters, klanken en eerste woordjes komen aan bod. Aan het eind van groep 3 kunnen de meeste kinderen teksten lezen op AVI E-3 niveau. In groep 4 t/m 8 kunnen de kinderen in principe al lezen, maar trainen vooral om vloeiend en op tempo te kunnen lezen. Ook leren ze steeds moeilijker woorden en langere zinnen lezen. Daarnaast leren de kinderen om tot beter tekstbegrip te komen. Uit onderzoek blijkt dat meer lezen de woordenschat aanzienlijk vergroot. Een kind dat Zorg voor leesplezier Het leesplezier van het kind staat voorop. Maak er gezellige en ontspannen momenten van zodat uw kind meer zin heeft thuis samen met u te lezen. Zorg voor succeservaringen en beloon kinderen. Leesactiviteiten Als u thuis met uw kind leest dan heeft dat een positief effect op de leesontwikkeling van uw kind!! U hebt als ouder een stimulerende rol en vervult voor uw kind een voorbeeldfunctie: goed voorbeeld doet goed volgen. Enkele variaties om thuis te lezen: o voorlezen (kind wijst het woord bij, dat gelezen wordt) o koorlezen (samen hardop lezen) o partnerlezen (om de beurt een stukje lezen, met herhaling) o zelfstandig lezen (met ondersteuning, moeilijke woorden voorzeggen wordt aanbevolen) Dagelijks lezen Het is belangrijker voor de leesontwikkeling van uw kind dat u dagelijks minstens 10 minuten met uw kind leest, dan dat u daar één keer per week een uur aan besteedt. Maak van het vertellen of voorlezen thuis een gewoonte. Raak niet in paniek als u een keer overslaat en het er niet van komt. Voorlezen Kinderen vinden het vaak heerlijk om voorgelezen te worden door hun ouder. Een rustig moment op de dag. Uw kind luistert, volgt de plaatjes in

5 het boek en kijkt naar uw gezicht. Sluit aan bij de belangstelling en leesniveau van uw kind. Blijf uw kind ook voorlezen in groep 4 en 5. Kinderen vinden voorlezen fijn en het is goed voor de ontwikkeling van de luistervaardigheid en de woordenschat. Bibliotheekbezoek Ga regelmatig met uw kind naar de openbare bibliotheek. Bespreek dat vooraf met uw kind. Neem zelf ook een boek mee van de openbare bibliotheek. Toon belangstelling voor wat uw kind op school doet en leert. Laat uw kind bijvoorbeeld thuis nog eens voordoen welke nieuwe letters en woorden er geleerd zijn. Gebruik het internet: vb Zorg ervoor dat uw kind kan schrijven en tekenen. Zorg voor voldoende papier, viltstiften, kleurpotloden en andere materialen die uitnodigen om met letters bezig te zijn. Stimuleer het (na)schrijven van woordjes, zoals zijn/haar eigen naam of de namen van broertjes of zusjes. Moedig uw kind aan om te schrijven en te lezen. Dit kunt u thuis het beste doen door uw kind bijv. een boodschappenlijstje te laten schrijven. Door hem of haar mee te laten kijken in een kookboek, etiketjes te plakken bij spullen, etc. Specifieke tips voor ouders met kinderen in groep 1 en 2 Praat met uw kind. Betrek uw kind in een gesprek. Lees uw kind veel voor. Let er op dat uw kind begrijpt wat het hoort. Dit kunt u doen door uw kind vragen te stellen over hetgeen u zojuist heeft voorgelezen of door uw kind te vragen na te vertellen wat er is voorgelezen. Lees eerder voorgelezen boeken nog eens voor. Kinderen vinden dit leuk en het draagt bij aan een beter begrip van het boek of het verhaal. Laat uw kind zien dat je met lezen iets kunt doen, bijvoorbeeld door in zijn aanwezigheid een gebruiksaanwijzing, spoorboekje of een recept te lezen. Doe met uw kind spelletjes die goed zijn voor zijn taal-/leesontwikkeling, zoals bijvoorbeeld lotto s, puzzels, rijm- en raadspelletjes. Specifieke tips voor ouders met kinderen in groep 3 Hoewel veel kinderen in groep 2 al veel letters kennen of soms ook al een beetje kunnen lezen, begint het leren lezen met de methode (leeslijn) pas echt in groep 3. Veel ouders willen thuis met hun kind daarop inspelen. Belangrijk is de manier waarop u daarbij de letters uitspreekt. Spreek bij het lezen met uw kind de letters niet uit, zoals u dat doet als u het alfabet opzegt, maar als in onderstaande voorbeelden: a geen aa, maar als in tak aa als in maan b niet bee, maar bu, met een bijna onhoorbare u e geen ee, maar als in zes ee als in teen

6 f geen ef, maar fff h geen haa, maar hu, met een bijna onhoorbare u ie als in fiets z geen zet, maar zzz Als uw kind moeite heeft met een bepaald woord, kunt u vragen om eerst de letters van dat woord afzonderlijk te lezen, bijvoorbeeld b- oe-k en daarna de letters aan elkaar te plakken en het hele woord vloeiend te lezen: boek. Praat over allerlei boeken die uw kind leuk vindt. Blijf voorlezen en moedig uw kind aan om ook te lezen. Schrijf samen met uw kind brieven naar vriendjes, vriendinnetjes etc. Vraag regelmatig aan uw kind wat hij / zij al kan lezen en schrijven. Volgende keer geven we meer specifieke tips voor ouders met kinderen in groep 4 t/m 8, over boeken kiezen en tips voor als uw kind wat moeite heeft met het (leren) lezen. Voor iedereen in ieder geval veel leesplezier in de vakantie gewenst! Belangrijke data kunt u vinden op de kalender van de schoolwebsite. Volgende nieuwsbrief verschijnt maandag 19 januari 2015 via uw mail en op de site van de school.

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN!

(Het volgende Praatpaaltje verschijnt op ) GOED GEDAAN! (Het volgende Praatpaaltje verschijnt op 14-01-2019) Beste ouders, GOED GEDAAN! Deze week wordt er niet schoolbreed gewerkt aan hetzelfde thema van Goed Gedaan! Het is een zogenaamde herhalingsweek. Deze

Nadere informatie

Informatieavond lezen groep 3. Welkom!

Informatieavond lezen groep 3. Welkom! Informatieavond lezen groep 3 Welkom! Inleiding Waarom is lezen belangrijk? Hoe leren de kinderen lezen in groep 3? Hoe kunt u als ouder het leesproces van uw kind ondersteunen? Bezoek aan de bibliotheek.

Nadere informatie

Leesontwikkeling op de Casimirschool

Leesontwikkeling op de Casimirschool Leesontwikkeling op de Casimirschool Waarom veel aandacht voor leesontwikkeling? Als kinderen lezen worden allerlei onderdelen van het brein aangesproken Veel aandacht voor leesontwikkeling 1. Als kinderen

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

Ravenstein maart 2016

Ravenstein maart 2016 Ravenstein maart 2016 Beste ouders, De winter verlaat ons land alweer bijna en in de ochtenden is het weer vroeger licht. De eerste helft van het schooljaar zit er weer op en u heeft tijdens het rapportgesprek

Nadere informatie

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!-

BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- -! BROCHURE:-LEZEN? JA-GRAAG!- Lezen? ja graag! Kinderen lezen tegenwoordig veel minder, vinden lezen lastig of beginnen er niet eens aan. Misschien lijkt het lezen van een boek teveel op een schoolopdracht,

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2011

Nieuwsbrief December 2011 Sinterklaas 2011 In deze nieuwsbrief; Maandagenda Kerst Uit de groepen.. Andere leuke weetjes over de school. O.b.s. de Kleine Dichter Heycopplein 1 3521 EX Utrecht 030-2963585 / Waalstraat 251 3522 SH

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2015-2016 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Scholen Met Succes

Het Lepelaartje. Scholen Met Succes Beste ouders/verzorgers, Wat gaat een jaar toch snel, we staan alweer aan de vooravond van de gezellige december maand. Sinterklaas heeft ons land inmiddels weer bereikt en de kerstman is aan zijn lange

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2015

Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de groep. Mist u iets in deze nieuwsbrief dan horen we dit graag.

Nadere informatie

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht.

Bij afwezigheid van de directie kunt u met uw vragen bij juf Bianca (groep 4) of juf Vinnie (groep 6) terecht. Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 12 januari 2016 Foto van de week Vorige week konden we schaatsen op straat en nu schijnt de zon en is de temperatuur ver boven nul. De leerlingen hebben genoten van

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2014

Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

Informatie groep 3 en 4

Informatie groep 3 en 4 Informatie groep 3 en 4 Hierbij even wat informatie over de dingen waar uw kind dit schooljaar mee te maken krijgt. Dit kan u helderheid verschaffen over wat de kinderen leren in groep 3 en 4. En ook hoe

Nadere informatie

MR vergadering Woensdag 13 januari is er geen medezeggenschapsraad vergadering.

MR vergadering Woensdag 13 januari is er geen medezeggenschapsraad vergadering. Weekbrief 11 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid dinsdag 12 januari De ouders/verzorgers die zich voor de kerstvakantie hebben opgegeven voor deze ouderavond hebben 4 januari

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 november 2014

Nieuwsbrief groep 3 november 2014 Nieuwsbrief groep 3 november 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van november. Nieuws uit de groep: Dinsdag 3 november hebben de kinderen de derde veilig en vlot toets gedaan. Hierbij moesten

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

Inleiding. Drie taalvormen

Inleiding. Drie taalvormen Inleiding Uw kind gaat binnenkort naar of zit inmiddels op de basisschool. Vaak horen wij van ouders: Tja, mijn kind zit nu in groep 1 of 2. Het stempelt daar met letters en het bekijkt en luistert naar

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 15 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 9.

Wegwijzertje. Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 15 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 9. Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 15 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 9 Geachte ouders, Wegwijzertje De eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. Het was goed elkaar

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 1/2A Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben Mariëtte van Zutphen. Op maandag en dinsdag ben ik in groep 1/2A. Ik woon samen met mijn gezin in Veghel. Hallo,

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Schoolweek 26: vrijdag 11 maart 2016

Schoolweek 26: vrijdag 11 maart 2016 Schoolweek 26: vrijdag 11 maart 2016 Geboren We beginnen met geweldig nieuws. Op 9 maart is Emilia Louise geboren. De dochter van Juf Henriët en Dennis Huisken. Alles is goed. Dat is te zien op de foto!

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Gaandeweg s got talent! Nieuwsbrief februari 2016 PS: De kinderen zitten op de grond en de ouders staan achter de kinderen. Komt u ook?

Nieuwsbrief. Gaandeweg s got talent! Nieuwsbrief februari 2016 PS: De kinderen zitten op de grond en de ouders staan achter de kinderen. Komt u ook? Nieuwsbrief De gezonde keus, waar leren en opgroeien hand in hand gaan! Nieuwsbrief februari 2016 PS: De kinderen zitten op de grond en de ouders staan achter de kinderen. Komt u ook? 10-minuten gesprekken

Nadere informatie

BIJLAGE bij de Website voor Groep 6, 7, 8

BIJLAGE bij de Website voor Groep 6, 7, 8 Zoals u wellicht weet wordt er ieder jaar in oktober de KINDERBOEKENWEEK georganiseerd. Op de meeste scholen worden er dan ook Voorleeswedstrijden gehouden, en gaat de aandacht speciaal uit naar de PROMOTIE

Nadere informatie

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21

29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 29 januari 2016 jaargang 24 nummer 21 Beste meisjes, jongens en ouders, Nog even en het is weer zover. Dan vieren we ons grote schoolfeest. Het schoolfeest is op: Vrijdag 5 februari De groepen 1 t/m 4

Nadere informatie

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014

Huiswerkbeleid op OBS de Zeester. augustus 2014 Huiswerkbeleid op OBS de Zeester augustus 2014 1 Inhoud: 1. Waarom geven wij huiswerk? 2. In welke groepen krijgen de kinderen huiswerk? 3. Waaruit bestaat het huiswerk in de diverse groepen? Op onze school

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora

Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Informatieboekje groep 1 & 2 van Aurora Van harte welkom op Aurora! In dit boekje kunt u lezen hoe het er aan toe gaat op onze school Aurora. Veel leesplezier gewenst! Naar school gaan: De kinderen mogen

Nadere informatie

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam!

Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Baby s houden van boeken! voorlezen leuk, gezellig én leerzaam! Waarom zo vroeg beginnen? Baby s kunnen veel meer dan je denkt. Luisteren Vanaf de eerste dag luistert je baby naar jouw stem. Al begrijpt

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8. 4 november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel:

Nieuwsbrief 8. 4 november Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Nieuwsbrief 8 4 november 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De herfstwandeling van de kleuters ging na het onstuimige weer van vorige week maandag

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Alweer de eerste weekbrief van het schooljaar 2016-2017. Ook dit schooljaar zullen we u middels de weekbrief op de hoogte houden van wat er in

Nadere informatie

Informatieboekje (voor)lezen

Informatieboekje (voor)lezen Informatieboekje (voor)lezen Welkom op basisschool Het Mozaïek Algemeen Uw kind is in een ontwikkelingsfase gekomen waarbij hij/zij met regelmaat in contact komt te staan met andere kinderen / volwassenen.

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Bijbelse geschiedenis Volgende week worden onderstaande verhalen in de groep verteld. Genesis 6:9-7:9 Genesis 7:10-8:5 Genesis 8:6-9:17 Noach bouwt

Nadere informatie

TAALLEESONDERWIJS - Lezen voor ouders

TAALLEESONDERWIJS - Lezen voor ouders TAALLEESONDERWIJS - Lezen voor ouders Praktische handvatten voor het taallees- en rekenonderwijs zoals deze kwaliteits zijn te vinden op www.taalpilots.nl en www.rekenpilots.nl. De rubriek implementatiekoffer

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Venmail. Algemeen. Agenda

Venmail. Algemeen. Agenda 20-01-2017 Algemeen Schoolreis 2017 Dit jaar gaan wij op dinsdag 30 mei op schoolreisje. Groepen 1,2 en 3 gaan naar het Linnaeushof en de groepen 4,5,6,7 en 8 gaan naar Drievliet. 't Venne heeft een eigen

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief 14 14 maart 2017 Schoolagenda Maandag 27 maart Zondag 2 april Maandag 3 april De volgende nieuwsbrief verschijnt 16.30 uur: KSG dienst MR vergadering Nieuws uit het kantoortje. Afgelopen zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 De gezonde keus, waar leren en opgroeien hand in hand gaan! Nieuwsbrief maart 2016 De editie van deze nieuwsbrief ontvangt u digitaal én op papier. Woensdag 23 maart doen wij op de Gaandeweg mee aan de

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013

Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Jaargang 19, nr. 17 Donderdag, 24 januari 2013 Week 04: vrijdag 25 jan. groep 1 t/m 4 vrij Week 05: geen bijzonderheden Week 06: 5, 6 en 7 febr. Eindcito groep 8 vrijdag 8 febr. Carnavalsfeest 09.00 13.15

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2017

Nieuwsbrief groep 3 januari 2017 Nieuwsbrief groep 3 januari 2017 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Wat hebben de kinderen in deze eerste periode al veel geleerd! Het is erg leuk om deze vooruitgang

Nadere informatie

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij?

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij? Het schooljaar is weer begonnen. Dit jaar zijn we gestart met groep 1 tot en met 5. Het was eerst voor iedereen even wennen, maar het gaat nu heel erg goed! Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief Juli 2013 Patricia van Brakel Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie ligt voor u. We wensen u weer veel leesplezier en alvast een heel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard

Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard Oktober 2013 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk Pagina 1. Huiswerkbeleid CBS De Wijngaard 3 2. Waarom geven wij op school 3 huiswerk? 3. In welke groepen krijgen de kinderen 3 huiswerk?

Nadere informatie

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013

30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 30-01-2013 Nieuwsbrief nummer 19 schooljaar 2012-2013 Agenda voor de komende weken: 08-02-2013 Carnaval 18-02 t/m 22-2 Voorjaarsvakantie Hoofdluiscontrole Aanstaande maandag is er een hoofdluiscontrole.

Nadere informatie

Leren praten Turks. Colofon. Hart voor Brabant

Leren praten Turks. Colofon. Hart voor Brabant Colofon Uitgave : GGD Hart voor Brabant Oplage : 500 Datum : februari 2007 Illustraties : Hendriks van den Hout Druk : Graphiset bv, Uden Hart voor Brabant Leren praten Turks GGD Hart voor Brabant Postbus

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 3 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... 2 Een nieuwe groep, een nieuw lokaal, andere kinderen, nieuwe juffen.. hieronder treft u de informatie voor het komende

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 19 januari 2018

weekinfo Datum: vrijdag 19 januari 2018 weekinfo Datum: vrijdag 19 januari 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De schoonmoeder van Petrus wordt beter, Marcus 1:29-39 De melaatse man, Marcus 1:40-45 De verlamde, Marcus 2:1-12 Agenda: 20

Nadere informatie

Informatie Groep 6 1

Informatie Groep 6 1 Informatie Groep 6 1 Inhoud Algemene informatie... 3 Informatie www.bloon.nl... 5 Informatie www.nieuwsbegripxl.nl... 6 Informatie over Flits... 7 Nuttige websites... 8 Bijlage 1: Tips thuis samen lezen...

Nadere informatie

Informatie Groep

Informatie Groep Informatie Groep 4 2016-2017 1 Inhoud Algemene informatie... Inhoud vakgebieden... Bijlage. 2 Algemene informatie De leerkracht Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag staat Gabriëlle Herz voor de groep.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Belangrijke data Juni 8 Eerste Pinksterdag 9 Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij 11 Sportdag 15 Vaderdag 16 Start avondwandelvierdaagse 20 Alle leerlingen vrij

Nadere informatie

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1

Miranda Jansen. Jarigen in februari 7 februari Raouya Ouhammou groep 4 16 februari Siham El Bouchihi groep 4 18 februari Youssef Amrir groep 1 Nieuwsbrief Februari Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data 3 februari:

Nadere informatie

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen!

Wij willen u vragen niet vooruit te gaan werken/oefenen. Er kan dan verwarring ontstaan bij het kind. Wij willen dit graag voorkomen! In dit document kunt u lezen wat de kinderen leren in elke kern. In de eerste zes kernen zal dit voornamelijk ingaan op het aanleren van woorden en letters. In de laatste kernen komt het lezen al wat meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2

Ouderbrief Groep 3. Nummer 2 Ouderbrief Groep 3 Nummer 2 Belangrijke data 17 21 oktober Herfstvakantie 28 oktober Fietscontrole 2 november Dankdag 13 november Kerk-School-Gezinsdienst (9:30 uur) 21 november 10 minuten gesprekken op

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

Veilig leren lezen Kern 1: ik - maan - roos vis

Veilig leren lezen Kern 1: ik - maan - roos vis Kern 1: ik - maan - roos vis Letters: m - r - v - i - s - aa - p - e Woorden: ik - maan - roos - vis - sok aan pen en Aan de hand van deze woorden leert uw kind de letters. Deze letters spreekt uw kind

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 1 24 september 2014

Nieuwsbrief nummer 1 24 september 2014 Nieuwsbrief nummer 1 24 september 2014 Locatie Aalderinkshoek Apollolaan 1C 7604 EH Almelo Tel: 0546-819348 Locatie Haghoek Haghoeksweg 39 7602 XZ Almelo Tel: 0546-865366 directie@triangel-almelo.nl www.triangel-almelo.nl

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Beste ouders en verzorgers,

Beste ouders en verzorgers, Beste ouders en verzorgers, Hier leest u alweer de tweede nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar. Behalve het feit dat we nu volledig digitaal zijn geworden, geen papieren versie meer van de nieuwsbrief,

Nadere informatie

Informatie-avond groep 3. Welkom

Informatie-avond groep 3. Welkom Informatie-avond groep 3 Welkom Even voorstellen Groep 3A: Maandag en dinsdag Juf Mariel. Woensdag t/m vrijdag Juf Katja. Organisatie in groep 3 Op tijd op school zijn. Dokters en tandartsbezoek graag

Nadere informatie

Groepsberichten groep 4

Groepsberichten groep 4 Groepsberichten groep 4 Agenda November 25: inloopspreekuur 15.20-16.20 uur. 26: Schoen zetten op school 27: inloopspreekuur 12.00 13.00 uur December 1: Eerste Advent viering 2: Pietenmorgen 3: Inloopspreekuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2016

Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen.

Hoofdluiscontrole Maandag 9 mei worden alle kinderen op hoofdluis gecontroleerd. Wilt u alstublieft voor makkelijk te controleren haar zorgen. Weekbrief 9 mei 2016 Algemene mededelingen Papiercontainer Maandag tot donderdagochtend staat de papiercontainer aan de achterkant van de school. De container is geopend tijdens de schooltijden. Bag2school

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 4 en 5

Aan de ouders van groep 4 en 5 Aan de ouders van groep 4 en 5 U bent gewend om aan het begin van elk schooljaar informatie te krijgen over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. In deze brief willen wij een aantal zaken op een

Nadere informatie

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december?

C.B.S. Willem Alexander TK Dalerpeel   Sinterklaas dinsdag 5 december. Staken dinsdag 12 december? No. 12, 30 november 2017 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 17 november 2014

Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Nieuwsbrief 12 17 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Het duurt nog even en dan is het weer kerst. Leerlingen uit hogere groepen namen in het

Nadere informatie

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure:

De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Even kort de procedure: Info groepen 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is en blijft een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet onderwijs: De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Kern 6: geit-pauw-duif-ei

Kern 6: geit-pauw-duif-ei Kern 6: geit-pauw-duif-ei In deze kern leert uw kind Letters: g - ui - au - f - ei Woorden: geit, pauw, duif, ei Alle letters compleet In kern 6 leert uw kind de laatste nieuwe letters. Op het eind van

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF Sintviering De gangen (waarvoor nog dank aan de hulpouders!) en lokalen zijn in de Sintsfeer dus de Sint en zijn Pieten kunnen 5 december komen! Groep 1/2/3/4/5

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Bij rekentuin staan scores bij elk tuintje. Bij een gemiddelde score halen de kinderen in groep

Nadere informatie

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4

Cbs De Akker. Informatieboekje van groep 3/4 Cbs De Akker Informatieboekje van groep 3/4 2014-2015 Het informatieboekje van groep 3/4 In dit boekje willen we u informatie geven over het werken in de combinatiegroep 3/4. Verschillende praktische zaken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer

Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer 17-10-2017 04 Nieuwsbrief o.b.s. de Westwijzer Voorleeswedstrijd De voorleeswedstrijd is gewonnen door Tessa Schepen uit groep 7B, gefeliciteerd! Heel knap gedaan Tessa! Zij zal binnenkort gaan strijden

Nadere informatie

Week 12: 20 t/m 24 maart Bidden, Lucas 11:1-13 De vogels in de hemel, Lucas 12:22-34 De gelijkenis van de verontschuldigingen, Lucas 14:15-24

Week 12: 20 t/m 24 maart Bidden, Lucas 11:1-13 De vogels in de hemel, Lucas 12:22-34 De gelijkenis van de verontschuldigingen, Lucas 14:15-24 Praompraot Nieuwsbrief CBS de Praom, Zwartemeer 30 e jaargang nr.26 donderdag 16 maart 2017, week 11 Algemene informatie 22 maart Gastles jeugdcriminaliteit Halt groep 7/8 27 maart Luizencontrole 6 april

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen.

Ik wens iedereen een gelukkig en gezond 2015 toe. De vakantie zit er weer op en we zijn blij om alle kinderen weer op school te mogen ontvangen. Nieuwsbrief nummer 9 van 9 januari 2015 AGENDA 21 januari: Start nationale voorleesdagen 23 januari: Podium groep 1/2 b, 3/4, 6/7 28 januari: Koffieochtend --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Informatie Groep 4 1

Informatie Groep 4 1 Informatie Groep 4 1 Inhoud Algemene informatie... 3 Informatie Bloon... 5 Informatie www.nieuwsbegripxl.nl... 6 Informatie over Flits... 7 2 Algemene informatie Benodigdheden schooljaar De leerlingen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 18. Het 10-minutengesprek. Wat leert u in deze les? Vergelijkingen maken. Zeggen hoe vaak iets gebeurt. Verkleinwoordjes. Veel succes! Deze les is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Tevredenheidsonderzoek. Ouderbijdrage. Sponsorloop. Voortgangsgesprekken

Nieuwsbrief 4. Tevredenheidsonderzoek. Ouderbijdrage. Sponsorloop. Voortgangsgesprekken Tevredenheidsonderzoek Nieuwsbrief 4 Afgelopen week zijn per e-mail de uitnodigingen voor het tevredenheidsonderzoek verstuurd. Graag willen wij alle ouders oproepen hieraan mee te werken. Op deze manier

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 4

Nieuwsbrief groepen 3 week: 4 Nieuwsbrief groepen 3 week: 4 Wist je dat? - Kern 7 van Veilig Leren Lezen over piraten gaat en we dat thema erg leuk vinden. - Er de afgelopen 2 weken regelmatig lessen uitvielen, omdat we druk bezig

Nadere informatie

Jaargang 22, nr 02 Vrijdag, 28 augustus 2015

Jaargang 22, nr 02 Vrijdag, 28 augustus 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 22, nr 02 Vrijdag, 28 augustus 2015 Week 36: ma 31 aug., di 1 sept.1 e oudergesprekken Week 37: vrij 11 sept. gr 1 t/m 3 vrij Week 38: geen bijzonderheden Week 39: geen bijzonderheden

Nadere informatie