Geen geldzorgen nalaten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geen geldzorgen nalaten"

Transcriptie

1 AEGON UitvaartkostenPlan Geen geldzorgen nalaten

2 Zeker weten: straks is er geld voor de uitvaart Niemand staat graag stil bij onderwerpen als overlijden en uitvaart. Toch is dat soms nodig. Een uitvaart kost namelijk veel geld. En daar wilt u uw partner, kinderen of andere nabestaanden niet mee belasten. Niet op zo n droevig moment. Beter is dus om dit vooraf goed te regelen. AEGON begrijpt dit en helpt u hierbij. Met AEGON UitvaartkostenPlan. Deze uitvaartverzekering zorgt ervoor dat er straks voldoende geld is voor uw uitvaart. U hoeft nu nog niet na te denken over de details van uw uitvaart. Maar u weet dan wel zeker dat uw partner, kinderen of andere nabestaanden straks beschikken over voldoende geld om een persoonlijke uitvaart van te betalen. Een gemiddelde uitvaart kost namelijk al snel zo n 6.500,-.

3 Hoe werkt het? AEGON UitvaartkostenPlan is een verzekering waarvoor u premie betaalt. De hoogte van deze premie hangt af van verschillende factoren, zoals uw leeftijd, uw geslacht en het bedrag dat u wilt verzekeren. U betaalt maximaal 35 jaar premie en tussentijds wordt deze premie niet verhoogd. Over het algemeen geldt: hoe jonger u bent bij het afsluiten van de verzekering, hoe lager de premie. Bij overlijden keert AEGON UitvaartkostenPlan een geldbedrag uit. U kunt vooraf budgetten opstellen voor persoonlijke wensen zoals bijvoorbeeld live muziek. Met het geldbedrag kunnen uw nabestaanden de uitvaart regelen zoals u het graag wilt. Bovendien is geld voorschieten niet nodig. Met AEGON UitvaartkostenPlan komen de uitvaartkosten daardoor ook niet ten laste van uw nalatenschap. Er blijft dus netto meer over voor uw nabestaanden. Standaard inbegrepen Naast de keuzevrijheid kent AEGON UitvaartkostenPlan nog enkele extra voorzieningen. Deze zijn standaard inbegrepen: Premievrijstelling na overlijden Als één van de ouders komt te overlijden, dan betaalt de achter gebleven verzekerde partner geen premie meer. Dit geldt ook voor verzekerde kinderen tot 18 jaar. Deze vrijstelling is gebaseerd op het bedrag waarvoor de overledene was verzekerd. Levenslang verzekerd, 35 jaar premie betalen U betaalt voor AEGON UitvaartkostenPlan nooit langer dan 35 jaar premie. Daarna blijft u wel gewoon verzekerd. Wereldwijde dekking voor repatriëring Mocht u in het buitenland overlijden dan kunnen de kosten voor het overbrengen van het lichaam hoog oplopen. AEGON UitvaartkostenPlan zorgt ervoor dat deze kosten worden betaald. Deze dekking is alleen geldig als er premie wordt betaald. Baby s gratis meeverzekerd Als één van de ouders een AEGON UitvaartkostenPlan heeft, dan zijn baby s meeverzekerd totdat ze drie maanden oud zijn. Bij overlijden vóór deze leeftijd wordt maximaal 1.500,- uitgekeerd. Dit geldt ook als een kindje levenloos ter wereld komt. Alles geregeld met één telefoontje Na een overlijden kunnen de nabestaanden direct contact opnemen met de meldcentrale van AEGON. Op de polis staat hiervoor een speciaal telefoonnummer vermeld. De meldcentrale is 24 uur per dag bereikbaar en wordt bemand door mensen die speciaal getraind zijn om nabestaanden begripvol en hulpvaardig te woord te staan. Zij kunnen uw nabestaanden ook een uitvaartondernemer aanbevelen. Uw nabestaanden regelen dan samen met de door hen gekozen uitvaartondernemer de uitvaart tot in de persoonlijke details.

4 AEGON UitvaartkostenPlan en inflatie Net als andere prijzen stijgen ook uitvaartkosten ieder jaar. AEGON UitvaartkostenPlan houdt hier rekening mee zonder de premie te verhogen. AEGON UitvaartkostenPlan is namelijk levenslang winstdelend. Het winstaandeel wordt afgeleid van het door AEGON NabestaandenZorg behaalde rendement over haar vastrentende beleggingen als dit meer dan 5% is. Het aandeel in de winst wordt gebruikt om de verzekerde dekking te verhogen. U heeft al een uitvaartverzekering? Als u reeds een natura verzekering heeft afgesloten, bent u gedekt voor een bepaald zorgpakket. Het kan natuurlijk gebeuren dat u dit pakket inmiddels niet meer toerijkend vindt. U kunt dan AEGON UitvaartkostenPlan gebruiken als aanvulling. Dan weet u zeker dat er straks genoeg geld is voor een waardige uitvaart. Heeft u een oudere uitvaartpolis? Dan kan het zijn dat deze polis de gestegen uitvaartkosten niet meer dekt. Ook dan kunt u AEGON UitvaartkostenPlan gebruiken als aanvulling op deze oudere uitvaartpolis. U verhoogt dan de dekking tot het bedrag dat u wilt. Rekenvoorbeeld Uw hele gezin verzekerd Henk en Martine hebben een dochter Iris. Met behulp van de AEGON UitvaartMeter* hebben zij het verzekerde bedrag bepaald aan de hand van hun persoonlijke wensen. Henk, Martine en Iris hebben zich elk verzekerd voor een bedrag van 5.000,- en betalen gedurende 35 jaar de volgende maandpremies: Rekenvoorbeeld Koopsom Leeftijd Dekking Maandpremie Henk (30) 5.000,- 9,85 Martine (28) 5.000,- 8,60 Iris (2) 5.000,- 5,90 Totaal ,- 24,35 Voor nog geen 25,- per maand zijn Henk, Martine en Iris volledig verzekerd. * De AEGON UitvaartMeter is een handig hulpmiddel om uit te rekenen wat een uitvaart volgens uw wensen kost. U vindt de AEGON UitvaartMeter op

5 Het kan. Uw adviseur kan u verder helpen AEGON is aanbieder van financiële producten en verkoopt haar producten via adviseurs. Wilt u een advies op maat? Neem dan contact op met uw adviseur. Op basis van een inventarisatie van uw financiële positie, kennis, ervaring, doelstellingen en risicobereidheid kan hij u adviseren over producten die passen bij uw persoonlijke situatie. Voor meer informatie kunt u ook kijken op AEGON luistert naar uw klacht AEGON stelt haar financiële producten met zorg samen. Heeft u toch een klacht, dan horen we dat graag van u. Schrijf een brief naar de Directie van AEGON NabestaandenZorg N.V., Postbus 23018, 8900 MZ Leeuwarden. Is uw klacht niet naar uw tevredenheid behandeld? Dan kunt u binnen drie maanden na behandeling van de klacht door AEGON NabestaandenZorg N.V., terecht bij de onafhankelijke Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, Postbus 93257, 2509 AG, Den Haag, telefoonnummer ( 0,10 per minuut), Als u hier geen gebruik van wilt maken of u bent niet tevreden dan kunt u het geschil voorleggen aan de bevoegde rechter.

6 AEGON NabestaandenZorg N.V. Postbus MZ Leeuwarden AEGON NabestaandenZorg N.V. is statutair gevestigd te Leeuwarden Handelsregister AEGON NabestaandenZorg N.V. is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam. A h februari 2008