Boschveld. Mei is wijkveiligheidsmaand

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Boschveld. Mei is wijkveiligheidsmaand"

Transcriptie

1 Boschveld bloeit NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR Allerlei acties op stapel Mei is wijkveiligheidsmaand april Beetje bij beetje wordt Boschveld veiliger, zegt Jan van t Erve van de politie. Dat heeft alles te maken met de bewoners en instellingen die daarvoor de handen uit de mouwen steken. Als samenwerkende instellingen in het handhavingsteam houden we de vinger aan de pols. Met succes. Om veiligheid weer eens nadrukkelijk op de kaart en onder de aandacht te brengen, is mei uitgeroepen tot wijkveiligheidsmaand. Boschveld boent op 27 mei. Eén van de acties in de wijkveiligheidsmaand. (foto Olaf Smit) Sinds februari 2003 heeft Boschveld een wijkveiligheidsplan. Om iets te doen aan bijvoorbeeld rondhangende junks en dealers, jongeren die de boel vernielen en rondslingerende vuilniszakken bij vuilcontainers. Allemaal zaken die bewoners een doorn in het oog zijn. Verschillende instellingen, zoals de WIJKSCHOUW 28 APRIL Twee keer per jaar nemen de straatcontactpersonen de instellingen op sleeptouw om hen te wijzen op knelpunten in de wijk. Op 28 april is het weer zover. Dan krijgen woningcorporaties, milieupolitie, Divers, politie en Beheer Openbare Ruimte te zien en te horen waar het niet goed gaat. Zoals andere keren gaan de instellingen die samenwerken in het handhavingsteam daarmee aan de slag totdat de knelpuntenlijst is afgewerkt. Als iets niet gebeurt, wordt duidelijk gemaakt waarom dat zo is. Gebiedsmanager Jacques Oostrom: Deze halfjaarlijkse wijkschouw is belangrijk. De instellingen zien met eigen ogen waar de knelpunten liggen. We doen dit nu al enkele jaren en je ziet dat Boschveld er een stuk schoner op geworden is. Dat komt natuurlijk ook omdat een aantal actieve bewoners zich verantwoordelijk voelt. Deze bewoners doen er veel aan om hun buurt er goed uit te laten zien.

2 woningcorporaties, milieupolitie, Beheer Openbare Ruimte, politie en Divers, hebben daarvoor de handen ineengeslagen. Gerichte drugsactie Jan van t Erve: Begin 2003 was er een actieweek. Nu, in mei, houden we een actiemaand. Zo komen er bijvoorbeeld drie bijeenkomsten over veiligheid in Boschveld. Als politie plannen we in mei twee keer een gerichte drugsactie. Net als door het jaar heen, maar nu opvallend in uniform. Op 13 en 20 mei gaan we inbraakgevoelige situaties bij bewoners onder de aandacht brengen. Veel gewonnen Het wijkveiligheidsplan heeft een aantal speerpunten, een top-5. Op alle punten boeken we vooruitgang. Jeugdoverlast is aangepakt en verminderd. Bewoners van overlastpanden hebben gele en rode kaarten gekregen. Wietzolders zijn opgeruimd. Het aantal aangiften daalt. De wijk is schoner geworden en ook wat betreft drugsoverlast is het nodige gewonnen. Maar we zijn er nog niet. Als bewoners en instellingen moeten we er bovenop blijven zitten. De wijkveiligheid is een zaak van ons allemaal. Speerpunten komen aan bod Drie bijeenkomsten over veiligheid in Boschveld In mei organiseren we drie bijeenkomsten over het wijkveiligheidsplan, vertelt gebiedsmanager Jacques Oostrom. Om de bewoners meer bij het beleid te betrekken, willen we met hen praten over de speerpunten, de veiligheidstop-5: 1. drugstoeristen en drugsgebruikers 2. wietzolders en overlastpanden 3. jeugdoverlast 4. afval 5. huiselijk geweld en intimidatie. Over alle speerpunten vertellen we wat. Wat ze inhouden, hoe het ervoor staat, wat mogelijk is. Tijdens de bijeenkomsten is volop ruimte voor discussie. En we willen het een en ander weten. Wat vindt u ervan? Doen we het goed? Heeft u ideeën? Hoe gaan we samen verder? Allemaal vragen die een antwoord verdienen en waarvoor Een eerdere Turkse bijeenkomst in het OKC. Dit keer gaat het over veiligheid, voor zowel mannen als vrouwen. (foto Olaf Smit) de bewoners de brandstof en kennis leveren. Logisch, want de bewoners zijn nu eenmaal prima deskundigen als het om veiligheid gaat.

3 17 mei Turkse avond uur OKC Edisonstraat 15 (gespreksleider Deniz Özkanli) 24 mei Marokkaanse avond uur OKC Edisonstraat 15 (gespreksleider Brahim Setout) 31 mei Avond voor heel de wijk uur Buurthuis Edisonstraat 11 Bewoners van Boschveld vertellen gemeenteraadsleden op 21 maart wat zij van Wijkplan voor de Toekomst vinden. (foto Olaf Smit) Wijkplan voor de Toekomst later in gemeenteraad Bewoners en corporaties vertellen politici hoe het zit Maar liefst dertien vertegenwoordigers van bewonersgroepen uit Boschveld gaven op 21 maart hun kijk op het Wijkplan voor de Toekomst. Zij vertelden in het Bossche stadhuis drie uur lang wat zij van het gewijzigde plan vonden. Dat deden ze op een door de gemeenteraad georganiseeerde hearing voor politici. Enkele dagen eerder, op 16 maart, waren de corporaties en deskundigen aan het woord. Ook zij verschaften de politici nader inzicht. De gemeenteraad kreeg twee avonden informatie waarmee zij een beslissing kan nemen over het Wijkplan voor de Toekomst. De bewoners waren over het algemeen blij met de wijzigingen in het Wijkplan voor de Toekomst. Het verdwijnen van de voorgestelde woontorens uit de plannen, eerst bouwen en dan pas slopen en het nader onderzoek naar het spoorlijntje bijvoorbeeld konden op hun instemming rekenen. Met liefde Maar geschilpunten uit het Wijkplan voor de Toekomst werden in het stadhuis nog eens flink aangezet. De bewoners hielden een krachtig pleidooi voor renovatie in plaats van sloop. Zij benadrukten dat Boschveld in de toekomst alleen maar appartementen zal kennen. De eengezinswoningen verdwijnen, terwijl door grote behoefte aan is. Ook de hoogte van de nieuwe huren was een bron van zorg. Zijn de woningen straks nog wel te betalen? Alle insprekers vertelden met liefde over hun wijk. Een wijk waarin door de plannen de sociale verbanden verdwijnen. Zere plek De gemeenteraadsleden wilden ook weten of de bewoners genoeg waren gehoord. Of zij voldoende mogelijk-

4 heden hadden gehad om mee te praten. Mogelijkheden genoeg, vertelde een bewoonster. Maar met onze ideeën is weinig of niets gedaan. We hebben de kans gehad om mee te praten, maar we zijn niet serieus genomen. Ook de Wijkraad/OBB deed zijn zegje. Op het eind van de avond hekelde een vertegenwoordiger het voornemen tot sloop. Wij vinden dat sloop geen doel op zich mag zijn. Met het huidige plan kies je ervoor dat veel huidige bewoners uit de wijk vertrekken. Een wijkraadcollega legde de vinger nog eens op de voor bewoners zere plek: De keuzes in het Wijkplan voor de Toekomst zijn niet met de bewoners gemaakt. Stap voor stap Enkele dagen eerder, op 16 maart, werden de corporaties en deskundigen aan de tand gevoeld. Zij benadrukten de pijlers van het plan: doorbreken van eenzijdigheid, het op peil houden van de kernvoorraad aan sociale huurwoningen, en bouwen voor senioren en jongeren. Daarbij is het van belang dat er een samenhangend beeld wordt ontwikkeld. Door een samenhangende visie voor een termijn van 15 tot 20 jaar kunnen de partijen gerichter ontwikkelen. Dat gebeurt stap voor stap. Met als resultaat: nog meer kwaliteit in Boschveld. Na vragen over de financiële haalbaarheid, ging het gesprek erover voor wie je bouwt. De corporaties en deskundigen schetsten een toekomstig Boschveld met een heel andere samenstelling dan nu. Door de centrale ligging, vlakbij het station, krijgt de wijk bewust een binnenstedelijk karakter. De wijkontwikkeling is vooral voor de stad van belang. Een gevolg hiervan is dat de sociale structuren geleidelijk zullen veranderen. Nog een keer In twee avonden werden de gemeenteraadsleden bijgepraat door bewoners, corporaties en deskundigen. Voor de broodnodige helderheid in de besluitvorming, zei het voorzittende gemeenteraadslid tot slot. Hij en zijn collega s hebben de rest van de commissie inmiddels bijgepraat. Door de vele vragen en het belang van het raadsstuk besloten de commissieleden op 6 april dat zij er langer bij stil willen staan en in een nieuw commissievergadering nog een keer grondig over willen praten. Dit in overleg met wethouder Elly de Jonge. Daardoor komt het Wijkplan voor de Toekomst later in de gemeenteraad dan gepland. De gemeenteraad neemt nu waarschijnlijk in juni een beslissing. VOETBALTOERNOOI IN DE KOOI Op 18 mei organiseert Divers een voetbaltoernooi in de sportarena aan de Copernicuslaan. In de kooi voetballen die dag 24 elftallen, verdeeld over drie leeftijdscategorieën: 8-12, en jaar. Van die elftallen komt de helft uit Boschveld en de rest uit andere wijken van Den Bosch, vertelt Alex Novovic. Het toernooi valt in de wijkveiligheidsmaand. Daarom is er meer dan voetbal alleen. Zo staat er die dag een voorlichtingsbus met allerlei informatie bij de voetbalkooi. Als het lukt willen op het eind van die dag de winnaar van de oudste groep laten spelen tegen een elftal van de politie of Divers. Boschveldse spelers oefenen voor het toernooi van 18 mei. (foto Olaf Smit)

5 JONGERENBUS IN BOSCHVELD Tijdens het voetbaltoernooi op 18 mei staat aan de Copernicuslaan de hele dag een voorlichtingsbus van Novadic-Kentron. Hetty Weemaes: Het is een opvallende gele Amerikaanse schoolbus die we ingericht hebben als JongerenInformatiePuntbus. Jongeren kunnen er terecht voor allerlei informatie. Over middelen, zoals drank, drugs en gokken, maar ook over school, werk, wonen, seksualiteit en andere voor jongeren belangrijke onderwerpen. We hebben informatie om mee te nemen en in de bus zijn door de dag heen allerlei leuke activiteiten. Kom even kijken. In samenwerking met basisschool en straatcontactpersonen Boschveld boent weer op 27 mei Een schone wijk is een van de speerpunten van het wijkveiligheidsbeleid. Daarom staat in de wijkveiligheidsmaand mei een Boschveld boent op het programma. Op vrijdag 27 mei onder schooltijd. Jong geleerd is immers oud gedaan waarbij het weer vanzelfsprekend moet worden dat iedereen zijn eigen stoepje schoonhoudt. De straatcontactpersonen organiseren de schoonmaakactie samen met basisschool t Boschveld en Divers. Annica Brummel: Groep 6 en 8 doen mee en op school gebeurt ook het een en ander. Opruimshow Beheer Openbare Ruimte heeft een lespakket over zwerfvuil beschikbaar gesteld dat op de basisschool wordt behandeld. Drie keer twee uur per week zijn de kinderen daarmee bezig. Tijdens of rond Boschveld boent worden ook de twee kunstwerken aan de Copernicuslaan schoongemaakt. (foto Olaf Smit) Daarnaast zijn er nog enkele activiteiten: een clown die een opruimshow geeft en een quiz over het lespakket. Op 27 mei gaan de kinderen met volwassenen onder schooltijd de wijk schoonmaken. Meehelpen? Bel dan naar of

6 Ria Dupont is al jarenlang actief in de wijk Stilzitten kan ik niet Ria Dupont woont vijftien jaar in Boschveld, maar ik kom er al veertig jaar omdat mijn schoonouders hier woonden. Naast twee ochtenden in de Thuiszorg en haar zes kleinkinderen besteedt zij al haar andere tijd aan vrijwilligerswerk in de wijk. Ik ben bijna nooit thuis, maar ik doe het graag. Het vrijwilligerswerk is opbouwend en daar geniet ik van. Het is altijd prettig om te zien dat je activiteiten iets opleveren. Stilzitten kan ik niet. Het begon allemaal in 1996 toen Ria en andere Vrolijke Buren de trappenhallen van de portiekwoningen aan de Copernicuslaan gingen schoonmaken. En van het een kwam het ander. Het hek was van de dam. De ene activiteit volgde op de andere. Vanaf die tijd wisten ze me goed te vinden. Nog meer tijd Ria is op vele fronten actief. Zij zit in de kerngroep van het Ouderkindcentrum Dubbel en Dwars, is straatcontactpersoon en bestuurslid van bewonersbelangenvereniging Beter Wonen. Ook het Boschveldoverleg, het Huurdersoverleg Boschveld en de Wijkraad/OBB mogen op haar warme belangstelling rekenen. Ik kan soms moeilijk kiezen en veel van de activiteiten lopen in elkaar over. Behalve het Ouder-kindcentrum hebben ze eigenlijk allemaal met het Wijkplan voor de Toekomst te maken. Vier van mijn kleinkinderen gaan nu naar de kleuterschool, krijg ik nog meer tijd voor de wijk. Gewoon doorgaan Ook Ria s woning aan de Copernicuslaan gaat in het Wijkplan voor de Toekomst plaatsmaken voor Ria Dupont: Van het een kwam het ander. (foto Olaf Smit) nieuwbouw. Als dat zo is, kom ik waarschijnlijk niet meer terug naar Boschveld. Ik heb mijn oog laten vallen op een seniorenwoning aan de Rijzertlaan. Daar zou ik graag wonen en omdat ik artrose heb, slijtage aan mijn knieën en rug, is dat een geschikte woning voor mij. Maar ook al woon ik misschien over een tijd niet meer hier, met mijn activiteiten in Boschveld wil ik, als dat kan, gewoon doorgaan. Veel veranderd In die vijftien jaar dat ik nu in Boschveld woon, is er toch wel veel veranderd. Niet altijd ten goede. Denk alleen maar eens aan de drugsoverlast. Er moet wat gebeuren in Boschveld, daar is iedereen het over eens. Maar als je de wijk sloopt, is dat geen garantie dat de wijk opknapt. Daar geloof ik niet in. En waarom volledige sloop? Kijk naar de Donk en de Reit. Daar is beperkt gesloopt en nieuw gebouwd. Of neem de SSW-flats op de hoek Copernicuslaan en Oude Vlijmenseweg. Die zijn prachtig gerenoveerd. Zo kan het ook.

7 HET HANDHAVINGSTEAM In deze en volgende nieuwsbrieven komen de instellingen van het handhavingsteam aan het woord. Samen met de bewoners zorgen zij dat Boschveld schoon, veilig en leefbaar blijft. Dit keer de milieupolitie. Dat werkt prima Wilma Schoenmakers van de milieupolitie. (foto Olaf Smit) Als milieupolitie zijn we regelmatig in Boschveld te vinden. We dragen ons steentje bij om het leefmilieu schoon te houden. We reageren op klachten van bewoners en de Wijkwinkel. En wat we zien als we op pad zijn, pakken we natuurlijk direct aan. Illegaal gestort grof vuil en vuilniszakken naast de afvalcontainers komen we het vaakst tegen. Dat is ook voor de bewoners van Boschveld een grote ergernis. Als het ons lukt om de overtreder te pakken, krijgt die meteen een proces-verbaal. De tijd van waarschuwen is voorbij. Je hebt altijd dwarsliggers, maar de meeste bewoners van Boschveld gaan goed met hun afval om. Het gaat ook steeds beter. De komst van de afvalcontainers en de inspanningen van de straatcontactpersonen hebben daar alles mee te maken. We zitten met andere instellingen in het handhavingsteam, allemaal uitvoerders. Dat heeft voordelen. Je weet waar iedereen mee bezig is en je let ook op andere zaken als je op pad bent. Omdat de lijnen kort zijn, weten we elkaar snel te vinden. Dat werkt prima. BOSCHVELD OP TV Op zondag 1 mei zendt de VPRO op Ned.3 om uur het programma Tegenlicht uit. Dit programma is geheel gewijd aan Boschveld. Wijkwinkel Boschveld heeft nieuw adres: ww.boschveld@divers.nl Deze nieuwsbrief is een uitgave in het kader van het grotestedenbeleid s-hertogenbosch Oplage 2200 Voor meer informatie Wijkwinkel Boschveld Copernicuslaan EG s-hertogenbosch Telefoon (073) Fax: (073) ww.boschveld@divers.nl Openingstijden Maandag t/m vrijdag Dinsdag en woensdag óók van

8 Kinderen mozaïken veilige stoeptegels Ik Ben Anaa Afgelopen maanden hebben elf Turkse en Marokkaanse kinderen van 10 t/m 12 jaar vanuit het Ouder-Kindcentrum (OKC) meegedaan aan Ik Ben Anaa (drie keer ik in het Nederlands, Turks en Marokkaans). Zij ontwierpen kunststoelen als voorbeeld van een voor hen veilige plek. Daarna waren zij bezig met veilig wonen in de wijk. De jongens van Ik Ben Anaa op een voor hen veilige en fijne plek. (foto Faizal Pasaribu) De jongens maakten foto s van plekken die ze veilig of juist niet veilig vonden. Aansluitend gingen de meisjes aan de slag met maquettes van hun ideale wijk, terwijl de jongens in gesprek gingen met fijne en niet-fijne buurtbewoners. Ook zijn de zes jongens en vijf meisjes bezig geweest met normen en waarden: thuis, op straat, op school en in de wijk. Op hun gemak Als afronding van het project gaan de kinderen stoeptegels mozaïken die later op voor hen veilige plaatsen in de wijk worden gelegd. Het pleintje bij de wijkplaats, bij het OKC of bij de school bijvoorbeeld. Plekken waar ze zich op hun gemak voelen en waar met respect met elkaar wordt omgegaan Het motto van het kunstwerk zou kunnen zijn: Wat er ook speelt in de wijk, laat het vooral kinderen zijn. Over enkele maanden liggen de veilige stoeptegels in de wijk. Samenvatting nieuwsbrief Turks Samenvatting nieuwsbrief Arabisch

bloeit Boschveld Boschveld in de steigers OP DE HOOGTE NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR Bewoners, gemeente en woningcorporaties aan de slag

bloeit Boschveld Boschveld in de steigers OP DE HOOGTE NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR Bewoners, gemeente en woningcorporaties aan de slag Boschveld bloeit NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR april 2006 Bewoners, gemeente en woningcorporaties aan de slag Boschveld in de steigers 36 Voor de zomervakantie van 2005 zette wethouder Elly de Jonge

Nadere informatie

Boschveld. Boschveld. Gemeenteraad geeft groene licht aan Heroriëntatie

Boschveld. Boschveld. Gemeenteraad geeft groene licht aan Heroriëntatie Boschveld bloeit NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR Gemeenteraad geeft groene licht aan Heroriëntatie Boschveld oktober 2005 Wijkraad, corporaties en gemeente zetten samen de schouders eronder Het oude

Nadere informatie

bloeit NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR

bloeit NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR Boschveld bloeit NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR oktober 2003 27 Onafhankelijk Buurtplatform opgericht Wij willen de stem van de wijk zijn Op 23 september is het Onafhankelijk Buurtplatform Boschveld

Nadere informatie

Boschveld. Kijk eerst wat je met het bestaande kunt, voordat je nieuw gaat bouwen. Reacties op Wijkplan voor de Toekomst in soorten en maten

Boschveld. Kijk eerst wat je met het bestaande kunt, voordat je nieuw gaat bouwen. Reacties op Wijkplan voor de Toekomst in soorten en maten Boschveld bloeit NIEUWSBRIEF VOOR EEN BUURT MET KLEUR januari 2004 28 Kijk eerst wat je met het bestaande kunt, voordat je nieuw gaat bouwen Reacties op Wijkplan voor de Toekomst in soorten en maten Marc

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze

nieuwsbrief Waarom deze N wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit 3,5 hectare grote kantoorterrein

Nadere informatie

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief

nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief EN wonen en werken in stedelijk groen nieuwsbrief Waarom deze nieuwsbrief Meedenken? Kom naar de bijeenkomst op dinsdag 7 oktober Het Lucentterrein ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. Dit

Nadere informatie

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen!

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! Wonen & leefbaarheid Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! 1 2 Buurtbemiddeling: als je er samen met je buren niet uitkomt Volwassenen Blaffende honden, rommel, onenigheid over parkeerplekken, overhangende

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

Samenvatting SeysterPanel In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd

Samenvatting SeysterPanel In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd Januari 2014 Samenvatting SeysterPanel 2013 In 2011 hielden wij voor de eerste keer een groot woononderzoek. Huurders van Seyster Veste werd gevraagd naar hun tevredenheid. Tevredenheid over de woningen,

Nadere informatie

Sociaal Plan Boschveld

Sociaal Plan Boschveld Sociaal Plan Boschveld Wijkvernieuwing fase 1 16 oktober 2006 1 van 6 ZEKERHEID BIJ VERHUIZING Boschveld wordt stap voor stap verbeterd en is over pakweg vijftien tot twintig jaar veranderd. Het gaat om

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Ik ben erg enthousiast over de plannen. Meedenken over de Anemonebuurt. nr. 6 december 2008

NIEUWSBRIEF. Ik ben erg enthousiast over de plannen. Meedenken over de Anemonebuurt. nr. 6 december 2008 nr. 6 december 2008 NIEUWSBRIEF Ik ben erg enthousiast over de plannen Meedenken over de Anemonebuurt Rita Inden (64), lid van het bewonerspanel, ging met Dudok Wonen op werkbezoek in een aantal opgeknapte

Nadere informatie

Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt!

Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt! Deze nieuwsbrief is voor alle bewoners van de Mauvebuurt en laat zien welke activiteiten er zijn in de wijk rond het project Oud Krispijn Vernieuwt. Gemeente Dordrecht en Krispijn Wonen werken samen met

Nadere informatie

Herkansingen typevaardigheid

Herkansingen typevaardigheid Schooljaar 2012-2013 vrijdag 26 april 2013 nr. 15 Maandag 13 mei t/m vrijdag 24 mei Maandag 13 mei papiercontainer bij school TV Woensdag 15 mei Panna toernooi groep 6/7 Vrijdag 17 mei nieuwsbrief Herkansingen

Nadere informatie

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE)

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE) Wijkplan Veens Riad Agarroud Willemieke Koudijs Simone de Vreede Monique ter Beeke (MEE) Januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding Wijk West 3 Wijkster 3 Team West 3 Bewonersparticipatie 4 Wijkplatforms 4 Buurtpreventie

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkgericht Werken West, mei 2008 Speciale uitgave voor Boschveld Schoonmaakactie Boschveld Boent!

Nieuwsbrief Wijkgericht Werken West, mei 2008 Speciale uitgave voor Boschveld Schoonmaakactie Boschveld Boent! Wijkgericht Nieuwsbrief Wijkgericht Werken West, mei 2008 Speciale uitgave voor Boschveld Schoonmaakactie Boschveld Boent! Bewoners werken samen voor een schone buurt Boschveld boent, de halfjaarlijkse

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Wij staan klaar voor iedereen

Wij staan klaar voor iedereen Wij staan klaar voor iedereen Openbaar Belang is er voor alle mensen die een geschikte huurwoning nodig hebben. Onze medewerkers helpen mensen graag. In elke individuele situatie is er serieuze aandacht

Nadere informatie

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord

Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Nieuwsbrief zes flats Bloemenoord Op woensdag 28 maart 2018 hebben we aan alle huurders van de zes flats aan de Valeriaanstraat, Esdoornstraat, het Larixplein en Distelplein aangekondigd dat we het voornemen

Nadere informatie

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost

Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Wijkplan 2015 Veenendaal-Oost Februari 15 De samenwerking van het Wijkteam Pagina 0 Inhoud Inleiding 2 Aandachtspunten Wijkster 3 Speerpunten 2015 5 Doelen 2015 6 Pagina 1 Inleiding Voor u ligt het Wijkplan

Nadere informatie

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer

Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Samenvatting bijeenkomsten Vernieuwingsbuurten Geuzenveld-Slotermeer Tijdens drie bijeenkomsten in november is bij bewoners en belanghebbenden opgehaald wat hun wensen en zorgen zijn over de voorstellen

Nadere informatie

In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek.

In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek. Pakhuis In de huizen aan de overkant wonen Marokkanen. Het zijn precies negen huizen. Van nummer 29 op de ene hoek tot nummer 45 op de andere hoek. Nummer 37 staat leeg. Al meer dan een jaar. De ramen

Nadere informatie

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe!

Voor nu wensen wij u allen een mooi paasweekend en alvast een fijne meivakantie toe! Beste ouders/verzorgers, Wat gaat de tijd toch snel! Dit weekend genieten we van een heerlijk, lang paasweekend en dan nog 4 dagen voordat de meivakantie begint. Na de vakantie hebben we dan nog 9 weken

Nadere informatie

Programmabegroting 2009

Programmabegroting 2009 Investeren in Brunssum Programmabegroting 2009 Geachte Voorzitter, college, gemeenteraad en burgers van Brunssum Vz, Lijst Borger is trots op Brunssum en dat zeggen wij niet zonder reden. Er is in Brunssum

Nadere informatie

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat

LES 8. Toen Jezus dorst kreeg. Sabbat Toen Jezus dorst kreeg Sabbat Doe Lees Johannes 4. 54 Had je ooit geen water meer om te drinken? Of heb je ooit hele erge dorst gehad? Dit verhaal gaat over hele erge dorst hebben. Water willen drinken.

Nadere informatie

Òs Gebrook Aldenhofpark. VRAGEN en Antwoorden op de vierde informatie avond buren van Aldenhofpark 26 februari 2015

Òs Gebrook Aldenhofpark. VRAGEN en Antwoorden op de vierde informatie avond buren van Aldenhofpark 26 februari 2015 Òs Gebrook Aldenhofpark VRAGEN en Antwoorden op de vierde informatie avond buren van Aldenhofpark 26 februari 2015 Aldenhofpark Inkijkexemplaar: - Planboek Aldenhofpark - Spelen in Aldenhofpark Maquette

Nadere informatie

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal

JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL. in makkelijke taal JOHAN CRUIJFF MIJN VERHAAL in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Voorwoord Ik heb geen diploma s. Alles wat ik weet, heb ik in het echte leven geleerd. Ik was twaalf jaar toen

Nadere informatie

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen!

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! Wonen & leefbaarheid Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! 1 Buurtbemiddeling: als je er samen met je buren niet uitkomt Blaffende honden, rommel, onenigheid over parkeerplekken, overhangende takken

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Prettig wonen

Natuurlijk wonen. Prettig wonen Natuurlijk wonen Prettig wonen 1 Prettig wonen in de wijk, dat doen we samen Wonen is meer dan alleen een dak boven uw hoofd. Wie wil er niet graag in een buurt wonen waar het schoon, veilig en prettig

Nadere informatie

Jouw thuis vind je bij Daelzicht

Jouw thuis vind je bij Daelzicht Jouw thuis vind je bij Daelzicht Kijk voor de mogelijkheden en het complete woningaanbod op onze nieuwe woonsite www.daelzicht.nl/wonen en zoek de woning die bij jou past. Kennismaken met wonen Wonen bij

Nadere informatie

Upload foto. tip: vul eerst het titelvlak voordat je de foto toevoegt. Nieuwsflits Wildeman- en Blomwijckerbuurt

Upload foto. tip: vul eerst het titelvlak voordat je de foto toevoegt. Nieuwsflits Wildeman- en Blomwijckerbuurt Upload foto tip: vul eerst het titelvlak voordat je de foto toevoegt. Nieuwsflits Wildeman- en Blomwijckerbuurt September/oktober 2018 Zo gaat het Broekmanhuis eruit zien. Wat gebeurt er in uw buurt? We

Nadere informatie

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen

U en uw buren. Wie zijn die mensen? Maak even kennis. Missie van Haag Wonen Bijna iedereen heeft buren. Zeker in een drukke stad als Den Haag. Iedereen leeft op zijn of haar eigen manier. De een heeft een groot gezin. De ander slaapt overdag. Weer een ander klust graag. Zoveel

Nadere informatie

JONGEREN IN GELDERLAND OVER

JONGEREN IN GELDERLAND OVER JONGEREN IN GELDERLAND OVER een sterk bestuur en hun gemeente Aanleiding De provincie Gelderland werkt samen met VNG Gelderland aan het project Sterk Bestuur Gelderland (SBG). In het project wordt het

Nadere informatie

Weg van jou Verliefd op een vluchteling

Weg van jou Verliefd op een vluchteling MARIAN HOEFNAGEL Weg van jou Verliefd op een vluchteling Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen 3 4 Het vakantiepark Owen rent door het vakantiepark. Links en rechts van het pad staan houten huisjes.

Nadere informatie

Prettig wonen in Zwolle

Prettig wonen in Zwolle Samen Prettig Wonen Onze visie op wonen Beter een goede buur dan een verre vriend. Dit oud-hollandse gezegde is een mooie vertaling van waar het bij Openbaar Belang om gaat. Wij zien graag dat elke klant

Nadere informatie

De tijd die ik nooit meer

De tijd die ik nooit meer De tijd die ik nooit meer vergeet Jan Smit uit eigen pen deel 3 De Stiep Educatief De tijd die ik nooit meer vergeet De schrijver die blij is dat hij iets kan lezen en schrijven, vertelt over zijn jeugd.

Nadere informatie

U en uw buren 65384_U en uw buren.indd :16

U en uw buren 65384_U en uw buren.indd :16 65384_.indd 1 13-09-16 10:16 Missie van Haag Wonen Haag Wonen is als puur Haagse woningcorporatie nauw betrokken bij de bewoners van de wijken en de opgaven van de stad. We bieden daarbij passende, goed

Nadere informatie

U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door?

U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door? U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door? U wilt prettig wonen. In een veilige en goed onderhouden woning. Dat begrijpen wij. En daar is onze dienstverlening dan

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2012

Nieuwsbrief december 2012 Nieuwsbrief december 2012 Inleiding In augustus heeft u van ons de laatste nieuwsbrief ontvangen. Via de nieuwsbrief praten wij u graag bij over het laatste nieuws en de ontwikkelingen in het Bijvank -

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven van 1 (zeer negatief) tot en met 10 (zeer positief).

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 11 van 16 november 2018

Nieuwsbrief nummer 11 van 16 november 2018 Nieuwsbrief nummer 11 van 16 november 2018 Sinterklaas Vooral in de kleutergroepen begint Sinterklaas nu te leven. Een kleuter vertelde dat Sinterklaas bij hem bovenin de flat woont. Ook het Sinterklaasjournaal

Nadere informatie

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat

Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat Enquête Hengstdal: Lijsterbesstraat & Ahornstraat SP Afdeling Nijmegen juli 2015 SP afdeling Nijmegen, Molenweg 95, 6543 VA Nijmegen T (024) 322 93 88 F (024) 322 93 88 E nijmegen@sp.nl I www.nijmegen.sp.nl

Nadere informatie

Voel je thuis op straat!

Voel je thuis op straat! Voel je thuis op straat! 0-meting onder kinderen, jongeren en volwassenen in Bergen op Zoom Centrum Ron van Wonderen Nanne Boonstra Utrecht, september 2007 Verwey- Jonker Instituut 1 Samenvatting en conclusies

Nadere informatie

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Wijkplan Veenendaal-West Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Februari 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Analyse wijksterren 3 SPEERPUNTEN 4 Jeugd 4 Wijkteam 5 Vrijwilligers 5 AANDACHTSPUNTEN

Nadere informatie

Rapportage TIP MooiLaarbeek 20. Wonen 9 juni Inhoudsopgave. Wonen 2 Respondenten 9

Rapportage TIP MooiLaarbeek 20. Wonen 9 juni Inhoudsopgave. Wonen 2 Respondenten 9 Rapportage TIP MooiLaarbeek 20 Wonen 9 juni 2016 Inhoudsopgave Wonen 2 Respondenten 9 Wonen 3 1 1 1. Wat vindt u van het huidige woningaanbod in uw dorp? 31% 9% (n=351) uitstekend voldoende onvoldoende

Nadere informatie

PALENSTEIN WIJKVISIE PALENSTEIN. Dit zie je terug in de wijkvisie! jouwplekinzoetermeer.

PALENSTEIN WIJKVISIE PALENSTEIN. Dit zie je terug in de wijkvisie! jouwplekinzoetermeer. WIJKVISIE In de afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in sociale wijkprojecten, de renovatie van de Vestia flats en de openbare ruimte eromheen. Castellum Palensteyn is gebouwd, en de nieuwe Schoutenhoek

Nadere informatie

IMPRESSIE BUURTGESPREK OVERVECHT-NOORD AARDGASVRIJ Buurt rond de Hispanioladreef 4 februari 2019

IMPRESSIE BUURTGESPREK OVERVECHT-NOORD AARDGASVRIJ Buurt rond de Hispanioladreef 4 februari 2019 IMPRESSIE BUURTGESPREK OVERVECHT-NOORD AARDGASVRIJ Buurt rond de Hispanioladreef 4 februari 2019 Maandagavond 4 februari vond het buurtgesprek plaats over het aardgasvrij maken van de buurt rond de Hispanioladreef.

Nadere informatie

Activiteitenterrein Rouveen

Activiteitenterrein Rouveen Speerpunten CDA Staphorst: Zwembad moet open blijven Activiteitenterrein Rouveen Slagen NU inrichten Meer burger, minder overheid Centrum: fiets-veiliger De ZORG = voor IEDEREEN Glasvezel JA! Het CDA wil

Nadere informatie

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT Als je in een huurwoning woont die gerenoveerd wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Dat vertellen

Nadere informatie

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort

Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Bewonersenquête veiligheid Almere Poort Het zou fijn zijn als de gemeente Almere Poort gaat zien als het visitekaartje van Almere. Daar kom je de stad binnen. Laat ze er iets moois van maken. [Geef tekst

Nadere informatie

Resultaten campagne LaatjeHoorn! bewoners

Resultaten campagne LaatjeHoorn! bewoners Resultaten campagne LaatjeHoorn! bewoners In oktober hebben we de resultaten van de campagne LaatjeHoorn! onder bewoners met elkaar besproken. Daarvoor organiseerden gemeente en Intermaris vier bijeenkomsten

Nadere informatie

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag

HUURDERS PANEL. Woonborg ondernemingsplan. 25 september 2017 verslag HUURDERS PANEL Woonborg ondernemingsplan 2018 2021 25 september 2017 verslag Bedankt voor uw deelname! Eens in de zoveel jaar maakt Woonborg een ondernemingsplan. Hierin staat wat we belangrijk vinden

Nadere informatie

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal.

LES 2. Invloed van je gezin. Lees. Lees. Maak Maak een voorbeeld van een dier. Leer. Bid Bid dat je een positieve invloed zal. Invloed van je gezin De ouders van Debbie gingen scheiden toen zij 6 jaar was. Ze was haar hele leven naar de kerk gegaan-- soms met haar moeder en soms met haar vader, omdat zij een verschillend geloof

Nadere informatie

Uitzicht op een betere wijk

Uitzicht op een betere wijk Uitzicht op een betere wijk Deze visie is tot stand gekomen in bijeenkomsten met verschillende partijen. We danken de deelnemers hartelijk voor hun inzet. Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze

Nadere informatie

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar

Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Nieuwbouwplannen en herinrichting Vijfheerenlanden Laatste fase wijkvernieuwing start dit najaar Bent u benieuwd naar de nieuwbouwplannen en herinrichting van de wijk Vijfheerenlanden? Dit najaar start

Nadere informatie

Huren. De leukste plekjes in de buurt

Huren. De leukste plekjes in de buurt Huren De leukste plekjes in de buurt De groeiplek Helemaal je eigen plek Elke woning en buurt heeft z n eigen charme. Het is maar net waar je van houdt en wat op dat moment het best past in je leven. En

Nadere informatie

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen.

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Wat vind jij belangrijk?

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Dio is heel sociaal en vindt het prima als vreemden hem oppakken

Dio is heel sociaal en vindt het prima als vreemden hem oppakken Dio is heel sociaal en vindt het prima als vreemden hem oppakken De prachtige kater Dionysius heeft een bijzondere missie: elke week gaat hij met Joyce Smit op bezoek in een bejaarden- of verzorgingshuis.

Nadere informatie

Buurtpreventie. Buurtpreventie is actief werken aan veiligheid in uw eigen buurt

Buurtpreventie. Buurtpreventie is actief werken aan veiligheid in uw eigen buurt Buurtpreventie Buurtpreventie is actief werken aan veiligheid in uw eigen buurt Beste buurtbewoners, Veiligheid is belangrijk voor ons allemaal. In de buurt, op straat, overdag en s avonds. U wilt daar

Nadere informatie

in Boschveld staat een huis Ontmoeten, werken en ontwikkelen in copernikkel

in Boschveld staat een huis Ontmoeten, werken en ontwikkelen in copernikkel in Boschveld staat een huis Ontmoeten, werken en ontwikkelen in copernikkel in Boschveld staat een huis de naam Copernikkel dankt zijn naam aan wijkbewoners. Zij zorgden ervoor dat iedereen weet waar de

Nadere informatie

Plan Zuid. Nieuwbouw huur De Bouwvereniging. Vorstelijk wonen aan het water. 47 huurwoningen voor een behouden vaart

Plan Zuid. Nieuwbouw huur De Bouwvereniging. Vorstelijk wonen aan het water. 47 huurwoningen voor een behouden vaart Vorstelijk wonen aan het water Nieuwbouw huur De Bouwvereniging Plan Zuid 47 huurwoningen voor een behouden vaart Aan de levendige Bolswardervaart bouwt De Bouwvereniging 47 huurwoningen waarin ruimte

Nadere informatie

Resultaten enquête over dienstverlening

Resultaten enquête over dienstverlening Resultaten enquête over dienstverlening oktober 2017 Voorwoord Bij Nijestee vinden we de stem van onze huurders belangrijk. Daarom hebben we een Participatieraad, een groep huurders die structureel met

Nadere informatie

Voel je thuis op straat

Voel je thuis op straat Voel je thuis op straat Onderzoek naar kindvriendelijkheid en bewonersbetrokkenheid in de wijk Fort-Zeekant in Bergen op Zoom Nanne Boonstra, Rianne Verwijs Ron van Wonderen April 2009 Inhoud 1 Samenvatting

Nadere informatie

JANUARI 2019 BOEI BULLETIN. het wijkspreekuur is terug! N.05. alles over het bestemmingsplan

JANUARI 2019 BOEI BULLETIN. het wijkspreekuur is terug! N.05. alles over het bestemmingsplan BOEI JANUARI 2019 BULLETIN het wijkspreekuur is terug! alles over het bestemmingsplan N.05 BOEI BULLETIN FORT ZEEKANT JANUARI 2019 wijkspreek uur Een vraag over de nieuwbouw? Zorgen over een buurtbewoner?

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Soms zit je met vragen of problemen in je dagelijks leven waar je niet helemaal

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt

Enquête leefbaarheid in uw buurt Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen de 1 (zeer negatief) en de 10 (zeer

Nadere informatie

DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI Presentatie Bloemenbuurtplan

DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI Presentatie Bloemenbuurtplan KRANT DE BLOEMENBUURTKRANT IS EEN UITGAVE VAN PLAVEI EN GEMEENTE MONTFERLAND NUMMER 2, MEI 2018 De Bloemenbuurt in Didam is écht toe aan vernieuwing Kijk ook op bloemenbuurtdidam.nl In de Bloemenbuurt

Nadere informatie

iin GESPREK met klanten

iin GESPREK met klanten met onze klanten iin GESPREK met klanten Eigenlijk is het best overzichtelijk. Onze klanten willen een nette en betaalbare woning. Een goed onderhouden woning, waarin alles het doet. In een prettige, schone,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont.

Opstartlessen. Les 2. Wonen. Wat leert u in deze les? Veel succes! Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. www.edusom.nl Opstartlessen Les 2. Wonen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over wonen. Zeggen hoe u woont. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi

Sint in de stad. Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi Sint in de stad Het feest gaat door! Mireille de Vries - Numbi H et is bijna Sinterklaas in Blauwwaterland. Nog zeven nachtjes slapen en het is zover! De tv mag even aan in de klas. Voor deze bijzondere

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Samenvatting uitkomsten waarstaatjegemeente gemeente Wassenaar

Samenvatting uitkomsten waarstaatjegemeente gemeente Wassenaar Samenvatting uitkomsten waarstaatjegemeente gemeente Wassenaar Inhoud van het onderzoek Het burgeronderzoek wordt via een vragenlijst uitgezet onder inwoners van de gemeente. In de vragenlijst komen de

Nadere informatie

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan

Leefbaarheid. prettig wonen. in uw wijk. Samen werken aan Leefbaarheid Samen werken aan prettig wonen in uw wijk Plezierig wonen wordt niet alleen bepaald door uw woning. Minstens zo belangrijk is een schone, veilige buurt, waarin de bewoners prettig met elkaar

Nadere informatie

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015.

Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Terugkoppeling van de bewonersbijeenkomst over de Jongerenwoningen aan het Saturnusgeel van 7 juli 2015. Er waren ongeveer 45 aanwezigen Mede aanwezig: medewerkers woningcorporatie De Goede Woning en de

Nadere informatie

Fase 1 klaar! Half november is de renovatie gestart met de realisatie van een nieuwe keuken bij het restaurant en een spoelkeuken.

Fase 1 klaar! Half november is de renovatie gestart met de realisatie van een nieuwe keuken bij het restaurant en een spoelkeuken. Voor u ligt de tweede nieuwsbrief over de renovatie van Locatie De Wieken. Inmiddels zijn we ook in fase 2 beland en loopt het project gestaag verder. In deze nieuwsbrief informeren wij u over de actuele

Nadere informatie

LES 6. De Tempel opbouwen

LES 6. De Tempel opbouwen LES De Tempel opbouwen Sabbat Doe Lees Ezra 4- goed door. Heeft iemand jou ooit afgeremd toen je enthousiast was over een project? Hoe ging je met die persoon om? Hoe zou jij je voelen als je bij de Tempel

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek-Noord

Wijkschouw Helmerhoek-Noord Wijkschouw Helmerhoek-Noord Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Uitslag van de enquête

Uitslag van de enquête Uitslag van de enquête Persoonlijke informatie Leeftijd : Van 18 jaar tot 30 jaar hebben er 9 mensen meegedaan. Van 30 jaar tot 50 jaar hebben er 11 mensen meegedaan. Van 50 jaar tot 70 jaar hebben er

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil

Nadere informatie

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika,

Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Beste donateurs van het project I Protect Me in Zuid-Afrika, Na het overwinnen van een aantal hindernissen heeft dan toch afgelopen februari heeft de train-de-trainer plaatsgevonden in Kaapstad. N.a.v

Nadere informatie

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden!

Geloof in Leusden. Lijst 5. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Geloof in Leusden Wat vindt de ChristenUnie-SGP belangrijk voor Leusden! Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Gemeente Leusden 2018-2022 Lijst 5 Verkiezingsprogramma 2018-2022 in eenvoudige taal Op

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Melkweg. Wat een troep! Lezen van Alfa B naar Alfa C. Wonen: milieu. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Wat een troep! Lezen van Alfa B naar Alfa C. Wonen: milieu. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Wat een troep! Wonen: milieu Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Wat een troep!, 2016. Dit boekje is een uitgave van Stichting Melkweg

Nadere informatie

Dit gaat er gebeuren!

Dit gaat er gebeuren! Dit gaat er gebeuren! Samen maken we de wijk Even voorstellen: Fatima Azemmour (9) Riek van den Boomgaard (78) Amirah Akçam (28) Jan de Beuk (44) Mark Verlinden (32) en Rico Oliveira (55) Ze bestaan niet

Nadere informatie

Kies je route Trainingsmap voor de deelnemer Deze map is van:

Kies je route Trainingsmap voor de deelnemer Deze map is van: Kies je route Trainingsmap voor de deelnemer Deze map is van:... Auteurs: Titia Boers en Anja Valk Projectleiding en eindredactie: Carola van der Voort cwh.vander.voort@let.vu.nl 020 5986575 Vrije Universiteit

Nadere informatie

Haal je sporters in de weken

Haal je sporters in de weken Haal je sporters in de weken voor de Spelen uit hun gewone dagelijkse leven Marjolein van Unen (1963) is sinds maart 1997 in dienst van de JBN (Judo Bond Nederland). In Beijing begeleidde ze vier judoka

Nadere informatie

De vakantie is helaas weer ten einde, we hopen dat u allemaal een goede vakantie heeft gehad zonder ongelukken.

De vakantie is helaas weer ten einde, we hopen dat u allemaal een goede vakantie heeft gehad zonder ongelukken. Fonteintje 1 september 2017 Beste ouders en verzorgers, Start schooljaar De vakantie is helaas weer ten einde, we hopen dat u allemaal een goede vakantie heeft gehad zonder ongelukken. Het was, wat ons

Nadere informatie

Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken. Introductiefase

Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken. Introductiefase Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de vorige les hebben we weer met een kaart gewerkt. Daarop stonden alle 4 de vragen die we de vorige lessen gebruikt hebben

Nadere informatie

2 de BUURT BIJEENKOMST. Buitengewone Stripheldenbuurt & zijn bewoners. Maandag 23 september 2013 De Cartoon, Almere

2 de BUURT BIJEENKOMST. Buitengewone Stripheldenbuurt & zijn bewoners. Maandag 23 september 2013 De Cartoon, Almere 2 de BUURT BIJEENKOMST Buitengewone Stripheldenbuurt & zijn bewoners Maandag 23 september 2013 De Cartoon, Almere Inleiding De Stripheldenbuurt is gekozen als proeftuin binnen het project de Inclusieve

Nadere informatie

Meepraten en mee- doen met Vidomes?

Meepraten en mee- doen met Vidomes? Meepraten en mee- doen met Vidomes? Dat kan op vele manieren Informatie voor huurders van Vidomes Inhoudsopgave 3 Huurdersraad Vidomes 3 Activiteitencommissie 5 Themagroep 5 Klankbordgroep 5 Contactpersoon

Nadere informatie

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel.

tijdens de bijeenkomsten per flat en vervolgens met bewoners individueel. Vraag Informeren en betrekken Hoe informeren jullie bewoners? Hoe worden de bewoners betrokken? Hoeveel invloed hebben de bewoners? Wanneer vinden de bijeenkomsten plaats? Wat wordt er besproken tijdens

Nadere informatie

Verslag Boschveldoverleg van 31 mei 2010

Verslag Boschveldoverleg van 31 mei 2010 1 Verslag Boschveldoverleg van 31 mei 2010 Aanwezig : Afgemeld: Klara Kappetijn, Stefan Driessen & Mary Driessen, Anine Vloedgraven(Divers); Jacques Oostrom(gemeente); Elmar Nielen(politie); José Fontenla,

Nadere informatie

Samenvatting uitkomsten waarstaatjegemeente gemeente Voorschoten Inhoud van het onderzoek Het burgeronderzoek wordt via een vragenlijst uitgezet onder inwoners van de gemeente. In de vragenlijst komen

Nadere informatie

Buurtenquête Eilermarke, Beekveld en Oikos

Buurtenquête Eilermarke, Beekveld en Oikos Buurtenquête Eilermarke, Beekveld en Oikos Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten

Nadere informatie