Besluitenlijst gecombineerde vergadering commissies Grondgebied, Inwoners en MAZ d.d. 22 juni 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst gecombineerde vergadering commissies Grondgebied, Inwoners en MAZ d.d. 22 juni 2017"

Transcriptie

1 Besluitenlijst gecombineerde vergadering commissies Grondgebied, Inwoners en MAZ d.d. 22 juni 2017 Aanwezig: J. Evers, D. Jansen voorzitters. F. Dirks, griffier. S. Verouden, wnd. griffier. Leden-raadsleden: A. Hospel-Koster (VVD), J. Adams (VVD), A. van Dun (VHP), L. Huijbregts (VHP), W. van de Put- Claassen (VHP), R. van Deursen (BB), P. van den Heuvel-Antonis (CDA), W. Spijker (CDA), M. Roks (PRO5), H. Maas (PRO5) en D. van de Voort (PRO5). Leden-burgerleden: A. Knapen (VVD), B. Faes (VHP), C. Stoelinga-Kuijlaars (VHP), F. Meulders (BT), N. Bohncke (BT), N. Panjoel (BT), N. van Deursen (BB), H. van Gorp (CDA) en F. van Limpt (PRO5). B&W: P. Maas (burgemeester), J. Heijman (wethouder) en M. van Dalen (wethouder). Organisatie: E. Mol, P. Stappaerts, J. Scheres, A. van de Ven, N. Ansems en P. Ansems. Afwezig: Voorzitter Inwoners: J. van de Huygevoort-Van Hoof (CDA). Leden-raadsleden: H. van Munster (VHP), D. Zumker (BT) en A. Vervoort-Frijters (CDA). Leden-burgerleden: I. Bloem (VVD), A. Antonius (VHP), B. van Hoof (BT), G. Baijens-Wijne (CDA), P. Adriaanse (CDA) en M. van Gorp (PRO5). B&W: - Insprekers/gasten: Agendapunt 17: A. Keeris, bestuurslid Kempisch Ondernemers Platform (KOP). Stemcijfer: Fractie PRO5 Agenda-Nr.: 3 Vaststelling agenda. De agenda wordt vastgesteld overeenkomstig het ontwerp. Agenda-Nr.: 5 Vaststelling besluitenlijsten vergaderingen commissie Grondgebied 10 april 2017, commissie Inwoners 21 februari 2017 en commissie MAZ 18 april 2017.

2 De besluitenlijsten wordt vastgesteld overeenkomstig het ontwerp. Agenda-Nr.: 6 Afsprakenlijst tot en met vergadering commissie Grondgebied 10 april 2017, commissie Inwoners 21 februari 2017 en commissie MAZ 18 april De volgende afspraken kunnen van de afsprakenlijst van de commissie Grondgebied worden afgevoerd: Huisvesting vergunninghouders (R ): afgehandeld via raadsmededeling R ; Rookoverlast houtkachels (Overzicht mededelingen en ingekomen stukken tot en met 1 februari 2017): afgehandeld door antwoord op de afsprakenlijst; Bestemmingsplan 'Dennenoord, herziening 1, Hapert' (R ): afgehandeld via commissieblad (R n) in de raadsvergadering van 11 mei 2017; Vaststelling van Omgevingsvisie 1.0 (R ): afgehandeld via commissieblad (R n) in de raadsvergadering van 11 mei 2017; Bestemmingsplan Buitengebied Bladel 2014, eerste herziening 2016 (R ): afgehandeld via commissieblad (R n) in de raadsvergadering van 11 mei Er zijn geen achterstanden in de afwikkeling van afspraken. De afsprakenlijst van de commissie Grondgebied wordt vastgesteld overeenkomstig het ontwerp. De volgende afspraken kunnen van de afsprakenlijst van de commissie Inwoners worden afgevoerd: Evaluatie Lokaal Gezondheidsbeleid (R ): afgehandeld via commissieblad (R n) in de raadsvergadering van 23 maart 2017; Keuzenota Lokaal Gezondheidsbeleid (R ): afgehandeld via commissieblad (R n) in de raadsvergadering van 23 maart 2017; Jeugd GGZ en CJG (rondvraag); Opstapplaatsen leerlingenvervoer (rondvraag): afgehandeld door antwoord op de afsprakenlijst. Er zijn twee achterstanden in de afwikkeling: Bestuursrapportage CJG+ (1 e kwartaal 2017); Maatregelenplan ten behoeve van een structureel sluitende exploitatie Den Herd (R ) (2 e kwartaal 2017). De afsprakenlijst van de commissie Inwoners wordt vastgesteld overeenkomstig het ontwerp. De volgende afspraken kunnen van de afsprakenlijst van de commissie MAZ worden afgevoerd: Startnotitie Actieplan Industrie (R ): afgehandeld door raadsvoorstel R ; Verordening Kwaliteit Vergunningen, Toezicht en Handhaving Omgevingsrecht Bladel (R ): afgehandeld door instemming provincie met de verordening; Vaststellen 'Nota waarderen, activeren en afschrijven van vaste activa 2017' (R ): afgehandeld door raadsvoorstel R ; Inzameling oud papier (rondvraag): afgehandeld door antwoord op de afsprakenlijst. Er zijn geen achterstanden in de afwikkeling van afspraken. De afsprakenlijst van de commissie MAZ wordt vastgesteld overeenkomstig het ontwerp. Agenda-Nr.: 7 Overzichten mededelingen en ingekomen stukken tot en met 23 mei De gemeenteraad wordt geadviseerd om inzake de commissie Grondgebied: de mededelingen nieuw 01 tot en met 03 voor kennisgeving aan te nemen; de ingekomen stukken nieuw 01, 04, 07 en 08 voor kennisgeving aan te nemen; de ingekomen stukken nieuw 02, 05 en 06 ter afdoening in handen te stellen van het college van B&W; het ingekomen stuk nieuw 03 voor advies in handen te stellen van het college.

3 Met betrekking tot de mededelingen oud 01 tot en met 04 en de ingekomen stukken oud 01 tot en met 08 wordt kennisgenomen van de daarop door de gemeenteraad in de vergadering van 11 mei 2017 genomen besluiten. De gemeenteraad wordt geadviseerd om inzake de commissie Inwoners: de mededeling nieuw 01 voor kennisgeving aan te nemen. Met betrekking tot de ingekomen stukken oud 01 wordt kennisgenomen van het daarop door de gemeenteraad in de vergadering van 11 mei 2017 genomen besluit. De gemeenteraad wordt geadviseerd om inzake de commissie MAZ: de mededeling nieuw 01 voor kennisgeving aan te nemen; de ingekomen stukken nieuw 01 tot en met 06 voor kennisgeving aan te nemen. Met betrekking tot de mededelingen oud 01 en 02 en de ingekomen stukken oud 01 tot en met 04 wordt kennisgenomen van de daarop door de gemeenteraad in de vergadering van 11 mei 2017 genomen besluiten. Agenda-Nr.: 8 Actieve informatie vanuit het college van burgemeester en wethouders. Geen actieve informatie. Agenda-Nr.: 9 Ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Ganzestraat 27 Hapert (R ). De commissie adviseert de gemeenteraad te besluiten tot ongewijzigde vaststelling van bestemmingsplan Ganzestraat 27 Hapert. Agenda-Nr.: 10 Bouwproject De Biezen fase 2-1 (R ). Met de portefeuillehouder wordt afgesproken dat de commissie/gemeenteraad via het commissieblad nog wordt geïnformeerd over de status van het in het jaar 2013 aangelegde vervangende speelveld met een tijdelijk karakter op de hoek Gozelinusbocht/Vogelwikke, alsmede over de nakoming van de in de raadsmotie van 31 oktober 2013 uitgesproken intentie om in het toekomstig plangebied De Biezen II een vergelijkbare speelvoorziening permanent ruimtelijk in te plannen. De commissie oordeelt het voorstel voldoende voorbereid voor een discussie en een daarop volgende finale standpuntbepaling door de gemeenteraad. Als punt voor bediscussiëring door de gemeenteraad is overgebleven de wijze waarop uitvoering wordt gegeven aan de door de gemeenteraad in de vergadering van 31 oktober 2013 unaniem vastgestelde motie Bestemmingsplan De Biezen Noord Bladel (R ). Agenda-Nr.: 11

4 Groenstructuurplan (R ). Met de portefeuillehouder wordt afgesproken dat aan de commissie/gemeenteraad in het commissieblad nog een specificatie/onderbouwing wordt verstrekt van de in de periode geplande renovaties en herinrichtingen van groenvoorzieningen ten bedrage van ,00 per jaar. De commissie oordeelt het voorstel voldoende voorbereid voor een discussie en daarop te volgen finale standpuntbepaling door de gemeenteraad. Er zijn buiten de gevraagde onderbouwing voor renovaties en herinrichtingen van groenvoorzieningen geen punten overgebleven voor bediscussiëring door de gemeenteraad. Agenda-Nr.: 12 Update wegenlegger (R ). De commissie adviseert de gemeenteraad te besluiten de volgende wegen aan de openbaarheid te onttrekken: onverharde weg heidegebied Kroonvensche Heide; onverharde weg tussen de Postelsedijk en de grens met Reusel; onverharde weg vanaf Troprijt tot aan begin van De Strook in Reusel; onverharde weg vanaf einde Ten Vorsel (locatie Zwarte Schuur); onverharde weg tussen De Bucht, kruisend met de Westelbeersedijk en eindigend op een locatie midden in het nabijgelegen bos; onverharde weg tussen een andere zandweg, kruisend met Hooge Poort en eindigend naast een bosperceel; onverharde weg tussen Meirweg en natuurgebied Neterselse Heide; onverharde weg vanaf Fons van der Heijdenstraat; onverharde weg ten oosten van het KBP. Agenda-Nr.: 13 Regiojaarverslag leerplicht / RMC bestrijden voortijdig schoolverlaten en schoolverzuim (R ). Met de portefeuillehouder wordt afgesproken dat de commissie/gemeenteraad via het commissieblad nog wordt geïnformeerd of de in paragraaf 2.4 van het regiojaarverslag leerplicht / RMC opgenomen informatie dat er in de gemeente Bladel in het schooljaar 2015/2016 geen thuiszitters zijn geweest, juist is. De commissie adviseert de gemeenteraad te besluiten tot het regiojaarverslag leerplicht / RMC bestrijden voortijdig schoolverlaten en schoolverzuim voor kennisgeving aan te nemen.

5 Agenda-Nr.: 14 Raadsopdracht Lokaal Gezondheidsbeleid (R ). De commissie adviseert de gemeenteraad te besluiten in te stemmen met de Raadsopdracht Lokaal Gezondheidsbeleid Agenda-Nr.: 15 Keuzenota actualiseren sport- en beweegbeleid (R ). Door de portefeuillehouder wordt toegezegd dat aan de commissie/gemeenteraad via het commissieblad nog de navolgende informatie wordt verstrekt: een overzicht van de verenigingen waarmee in de georganiseerde afstemmingsbijeenkomsten is gesproken; het tijdstip waarop een evaluatie van het functioneren van de combinatiefunctionaris en de buurtsportcoaches is gepland; een overzicht van de door de combinatiefunctionarissen opgestarte activiteiten en van het met die activiteiten gerealiseerde bereik onder jongeren. De commissie adviseert de gemeenteraad te besluiten om: 1. in te stemmen met de in de keuzenota geschetste voorkeuren: a. de mogelijkheden verruimen om aan de criteria van de norm basissport te voldoen ( waardoor meer sport en beweegvormen voor steun van de gemeente in aanmerking komen ). Tevens bezien of de sport gerelateerde basisvoorzieningen moeten worden uitgebreid ( waardoor extra faciliteiten worden geboden ). Ook gaat de gemeente proactief extra investeren in (met name binnen- )sportvoorzieningen (om het gebruik / de gebruiksmogelijkheden ervan te verruimen); b. omwille van een betere bezetting / rendement van de gemeentelijke sportaccommodaties proactief een gecombineerd gebruik stimuleren ( ook andersoortig gebruik dan alleen sport, samenvoegen van accommodaties en/of verenigingen ) en onderzoeken hoe de overcapaciteit kan worden afgestoten of doorbelast; c. de rol / verantwoordelijkheid van de gemeente m.b.t. sporten en bewegen verruimen door proactief ( subsidies, subsidievoorwaarden, faciliteiten, etc. ) de deelname te stimuleren en waarbij het sociaal domein, gezondheid en ouderen als prioritaire doelen / doelgroepen worden beschouwd; d. de verenigingsondersteuner moet bij voorrang worden ingezet op informatie / communicatie over het sport- en beweegaanbod. Daarnaast moet door de verenigingsondersteuner extra inzet worden gepleegd om verenigingen/vrijwilligers te informeren en begeleiden in de wijze waarop ze een bijdrage (kunnen ) leveren aan een passend sport- en beweegaanbod en daarmee ook de doelstellingen van andere beleidsterreinen; e. proactief inzet plegen op de mogelijkheden van privatisering van gemeentelijke sportvoorzieningen, daarbij bezien of de criteria uit de bestaande privatiseringsnota moeten worden herzien én ( pér accommodatie ) nader onderzoek plegen welke mate en vorm van privatisering wordt voorgestaan; f. extra inzet plegen om het sport- en beweegaanbod beter aan te laten sluiten bij de vraag en daarbij bij voorrang focussen op het aanbod voor mensen met een beperking, ouderen én het nadrukkelijker stimuleren van de maatschappelijke en sociale functie ervan;

6 g. de meerwaarde van de inzet van combinatiefunctionarissen en de buurtsportcoach wordt onderkend en expliciet opgenomen in het nieuwe beleid. Het nieuwe beleid dient voortdurend tussentijds te worden getoetst op voortgang, effect en actualiteit. 2. het college van burgemeester en wethouders op te dragen om op basis van deze voorkeuren het nieuwe sportbeleid voor te bereiden en hiertoe een voorstel te doen in het 4e kwartaal van Agenda-Nr.: 16 Algemene Plaatselijke Verordening Bladel 2017 (R ). Als discussiepunten voor de gemeenteraad zijn overgebleven de vragen: of met betrekking tot voorgestelde wijzigingen, in het bijzonder de wijzigingen van artikel 2.58a Verontreiniging door Paarden en artikel 2:10 Voorwerpen op of aan de weg, toereikend (voor)overleg met belanghebbenden heeft plaatsgevonden; of de in artikel 2.58a opgenomen bepaling dat uitwerpselen van een paard, evenals de uitwerpselen van honden, onmiddellijk dienen te worden verwijderd, reëel is. Agenda-Nr.: 17 Actieplan Industrie / Kempische Industrie Agenda (KIA) (R en R ). De commissie oordeelt de voorstellen voldoende voorbereid voor finale standpuntbepaling door de gemeenteraad. De commissie adviseert de gemeenteraad ten aanzien van het Actieplan Industrie (R ) te besluiten: 1. het Actieplan Industrie vast te stellen; 2. in de perspectiefnota 2017 voor de uitvoering van de geprioriteerde acties incidenteel ,- beschikbaar te stellen. De commissie adviseert de gemeenteraad ten aanzien van de Kempische Industrie Agenda (R ) te besluiten: 1. de ambitie 'De Kempen versterken als regio die uitblinkt in smart manufacturing' te onderschrijven en samen met overheden, bedrijfsleven en onderwijs uitvoering te geven aan de Kempische Industrie Agenda (KIA); 2. voor het jaar 2017 incidenteel ,00 euro beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van de volgende acties uit de Kempische Industrie Agenda waaraan het Kempisch Ondernemersplatform en de colleges gezamenlijk prioriteit aan geven; 3. voor de jaren 2018, 2019, 2020 en 2021 jaarlijks ,00 beschikbaar te stellen ter uitvoering van de acties uit de Kempische Industrie Agenda en de verdere uitvoering in handen te leggen van de Kempencolleges. De commissie adviseert het presidium om de voorstellen te agenderen voor de vergadering van de gemeenteraad van 6 juli 2017 als hamerstukken. Agenda-Nr.: 18 Vaststellen (voorlopige) jaarstukken 2016 (R ).

7 De commissie oordeelt de jaarstukken 2016 voldoende voorbereid voor een finale standpuntbepaling door de gemeenteraad. De commissie adviseert het presidium om de jaarstukken, in afwachting van de nog te ontvangen informatie en in afwachting van de nog te ontvangen controleverklaring van de accountant, te agenderen voor de vergadering van de gemeenteraad Agenda-Nr.: 19 Vaststellen perspectiefnota 2017 (R ). Met de portefeuillehouder wordt afgesproken dat de commissie/gemeenteraad via het commissieblad nog aanvullende informatie wordt verstrekt met betrekking tot: achtergrond en inhoud van de jaarlijks incidenteel geraamde exploitatielasten van het woonwagencentrum te Hapert ten bedrage van 4.000,00; de gecalculeerde kostenstijgingen voor de uitvoering van het verbouwingsplan gemeenschapshuis Den Herd. De commissie oordeelt het voorstel voldoende voorbereid voor een discussie en daarop te volgen finale standpuntbepaling door de gemeenteraad. De navolgende punten zijn overgebleven voor bediscussiëring door de gemeenteraad: de wenselijkheid van instellen van een coördinatiefunctie voor de horecasector binnen de gemeente; het aframen/corrigeren van de budgettaire lasten voor de MFA Hapert (amendering); de voordelige effecten van de meicirculaire 2017 op het meerjarenperspectief. Rondvraag. A. van Dun: krantenartikel 10 juni 2017 inzake aftreden wethouders Van der Linden en d Haens Wethouder Van Dalen deelt mede zich niet te kunnen herinneren en zich ook niet te kunnen voorstellen richting de pers de uitspraak te hebben gedaan dat de afgetreden wethouders kiezen voor wachtgeld in plaats van voor samenwerking. A. van Dun: tijdsbestedingsnorm wethouderschap Wethouder Van Dalen stelt de commissie er van in kennis dat hij inmiddels zijn zakelijke contacten grotendeels heeft afgebouwd, waardoor dit geen belemmering meer vormt voor een wethouderschap van 100%. Wethouder Heijman geeft aan sinds zijn benoeming te worstelen met het dilemma van een fulltime wethouderschap. Voorliggende opties zijn: neerleggen van zijn functie van lid van de Staten van de provincie Noord Brabant; of: verminderen van de tijdsbestedingsnorm van het wethouderschap van 100% naar 80%. De wethouder zal de gemeenteraad informeren over zijn voorkeursoptie. A. van Dun: uitvoeren motie inzake MFA Hapert De wethouders Van Dalen en Heijman geven beiden aan de door de gemeenteraad vastgestelde motie volledig in uitvoering te willen nemen. P. van den Heuvel-Antonis: communicatie inzake portefeuilleverdeling richting gemeenteraad Plv-burgemeester Maas erkent dat de (voorlopige) portefeuilleverdeling van het nieuwe college actief met de raadsleden gecommuniceerd had moeten worden. P. van den Heuvel-Antonis: subsidies muziekonderwijs (rugzakje) 2017 De commissie/gemeenteraad wordt schriftelijk geïnformeerd of het beschikbare budget toereikend is ge-

8 weest voor volle toekenning van de subsidies muziekonderwijs (rugzakjes). P. van den Heuvel-Antonis: onderhoud particuliere AED s Wethouder Van Dalen zegt toe na te gaan of het gemeentelijke gezondheidsbeleid een faciliteitenregeling voor vergoeding van onderhoudskosten aan particuliere Automatische Externe Defibrillatoren (AED s) bevat. Indien zulks niet het geval blijkt te zijn kan de instelling van een dergelijke faciliteitenregeling desgewenst bij de behandeling van de perspectiefnota worden ingebracht. W. Spijker: Post.nl-brievenbussen Wethouder Heijman zegt toe te onderzoeken of Post.nl na het weghalen van diverse brievenbussen nog aan de wettelijke instandhoudingsverplichtingen voldoet. De onderzoeksresultaten worden ter kennis van de commissie/gemeenteraad gebracht. Bladel, 22 juni De raadscommissie Grondgebied, De griffier.

Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 4 juni 2018

Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 4 juni 2018 Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 4 juni 2018 Aanwezig: D. Zumker, voorzitter. F. Dirks, griffier. Leden-raadsleden: D. Daris (D66), M. Schoenmakers (CDA-plv), M. Roks (PRO5), D. van

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 24 november 2014

Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 24 november 2014 Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 24 november 2014 Aanwezig: D. van de Voort, voorzitter. F. Dirks, griffier. Leden-raadsleden: J. Adams (VVD), L. Huijbregts (VHP), D. Jansen (BT),

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 25 februari 2019

Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 25 februari 2019 Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 25 februari 2019 Aanwezig: D. Zumker, voorzitter. F. Dirks, griffier. Leden-raadsleden: A. Vervoort-Frijters (CDA), M. Schoenmakers (CDA-plv), L. Huijbregts

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 14 december 2017

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 14 december 2017 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 14 december 2017 Aanwezig: P. Maas (wnd-burgemeester), raadsvoorzitter F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: A. Hospel-Koster (VVD), J. Adams (VVD), A. van Dun

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 15 maart 2018

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 15 maart 2018 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 15 maart 2018 Aanwezig: P. Maas (wnd-burgemeester), raadsvoorzitter. F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: A. Hospel-Koster (VVD), J. Adams (VVD), A. van Dun

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 23 maart 2017

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 23 maart 2017 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 23 maart 2017 Aanwezig: P. Maas (wnd-burgemeester), raadsvoorzitter F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: A. Hospel (VVD), J. Adams (VVD), A. v. Dun (VHP), L.

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 7 februari 2019

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 7 februari 2019 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 7 februari 2019 Aanwezig: R. Bosma (burgemeester), raadsvoorzitter. F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: D. Daris (D66), J. van de Huygevoort-van Hoof (CDA),

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 februari 2015

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 februari 2015 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 februari 2015 Aanwezig: B. Swachten, raadsvoorzitter. F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: A. Hospel (VVD), J. Adams (VVD), A. v. Dun (VHP), H. v. Munster

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Economisch hart van de Kempen

Economisch hart van de Kempen Economisch hart van de Kempen *R.136* Nummer : R.136 Onderwerp : Besluitenlijsten en afsprakenlijsten commissies, mededelingen en ingekomen stukken Aan de raad A. Besluiten- en afsprakenlijsten en mededelingen.

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

.. Communicatie. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 19 oktober t.m. 1 november 2016.

.. Communicatie. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 19 oktober t.m. 1 november 2016. Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 19 oktober t.m. 1 november 2016. Datum aanmaak: 02.11.2016.. Communicatie AST/2016/021447 Voorstel over aanbiedingsbrief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst presidium d.d. 3 september 2018

Openbare besluitenlijst presidium d.d. 3 september 2018 *R18.110* R18.110 Mededelingen en ingekomen stukken Aan de raad A. Mededelingen. Datum Betreffende Presidium 1. 03-09- Afsprakenlijst gemeenteraad t/m 28 juni 2. 03-09- Voortgang ingekomen stukken, voor

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019

Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 24 september 2019 1 Nr. 7. Vergadering: 9 juli 2019 Onderwerp: Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw N.E. de Vries, loco-griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA Mevrouw M. Spanjer-Ramaker, PvdA De heer J.

Nadere informatie

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur RAADSVOORSTEL status: B Agendapunt: 14 Onderwerp: Wavin-gelden Commissie: 30-1-, nr. 5 Raadsvoorstel: 7-2-, nr. 132 Portefeuillehouder : Beleidsterrein: Programma: dhr. J. Ophoff - Financiën 1. Bestuur

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 maart 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort

Collegebesluit. Gemeente Amersfoort Gemeente Amersfoort Collegebesluit Org. onderdeel: MO/ZCS Opsteller: R. Dijkman User-id: DIJZ Tel: 5069 Onderwerp: RAADSVOORSTEL ACTUALISATIE SPORTBELEID "AMERSFOORT F!T Toelichting: Eind 2008 heeft de

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 30 juni 2016 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 12 mei 2016, voorgezet

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 13 ONDERWERP. Concept-nota "Binnensportaccommodaties, ontwikkelingen in de periode ".

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 13 ONDERWERP. Concept-nota Binnensportaccommodaties, ontwikkelingen in de periode . Kraan, Cisca van der OCSW S2 RAD: RAD140924 woensdag 24 september 2014 BW: BW140708 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 24 september 2014 Portefeuillehouder : G.J.W. Gabriëls Behandelend

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 november 2015

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 november 2015 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 november 2015 Aanwezig: B. Swachten, raadsvoorzitter. F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: A. Hospel (VVD), J. Adams (VVD), A. v. Dun (VHP), L. Huijbregts

Nadere informatie

3 Afscheid van de heer R. Crouwers als lid van de raad van de gemeente Cuijk. 4 Voorstel inzake toelating en beëdiging van raadslid Müskens

3 Afscheid van de heer R. Crouwers als lid van de raad van de gemeente Cuijk. 4 Voorstel inzake toelating en beëdiging van raadslid Müskens Agenda Gemeenteraad Deze vergadering wordt live uitgezonden via internet. Ga voor deze of andere uitzendingen naar onze streamingsite. De meeste voorstellen zijn aan de orde geweest in een van de commissies.

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, de heer Ad van de Sande.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, de heer Ad van de Sande. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 25 november 2014 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

Nevenfuncties Raadsleden

Nevenfuncties Raadsleden Nevenfuncties Raadsleden Functies lid van de raad John (J.C.A.) Adams (21-3-2014) 1. Directeur/eigenaar AdFinAd Functies lid van de raad Rob (R.) van Deursen (1-1-2016) 1. Service Coördinator at Strukton

Nadere informatie

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30;

3. dhr. R. van Ginneken - agendapunt 10: Hertog Janstraat 30; Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 28 april 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 26 september 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C, 7C,

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: R.H. Roep, R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, J. Damen, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris) H.W. Moerdijk (plv. algemeen

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op:

De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Agenda Raad De voorzitter van de raad van de gemeente Terschelling roept de leden van de raad op tot het houden van een openbare vergadering op: Dinsdag 27 september 2016, om 19.30 uur in de raadzaal van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019

BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 BW besluitenlijst vergadering d.d. 14 mei 2019 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 07-05-2019; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten. 1.

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans.

Gemeente Landerd 1 / 5. Vergadering Gemeenteraad Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans. Vergadering Gemeenteraad 27-03-2014 Plaats: raadhuis in Schaijk Tijd: 19:30 Voorzitter: M.C. Bakermans 1 Opening 2 Spreekrecht voor het publiek Op grond van het Reglement van orde voor de gemeenteraad

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 7 APRIL 2009 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer J.P. Tanis, wethouder

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE UDEN Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op 4 november 2014 om 09.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Gemeente Bladel Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel

Gemeente Bladel Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel Gemeente Bladel Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 9 mei 2019 Aanwezig: R. Bosma (burgemeester), raadsvoorzitter. S. Verouden, wnd. raadsgriffier. Raadsleden:

Nadere informatie

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen Agendaformulier B&W-vergadering 1 november 2016 Raadsinformatiebrief Programma Ruimte, Bouwen en Wonen Onderwerp Voorstel Tekst voor openbare besluitenlijst Integrale Strategie Ruimte De bijgevoegde raadsinformatiebrief

Nadere informatie

Uitvoering motie 15-132 over voormalig Chinees restaurant Arnemuiden Besloten wordt, in te stemmen met de memo aan de raad.

Uitvoering motie 15-132 over voormalig Chinees restaurant Arnemuiden Besloten wordt, in te stemmen met de memo aan de raad. Gemeente Middelburg Datum: 25 april 2016 enlijst vergadering College van Burgemeester en wethouders Aanvang: 9.00 uur, kamer burgemeester ======================================================== Aanwezig:

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juni Vastgesteld d.d.: de burgemeester,

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juni Vastgesteld d.d.: de burgemeester, CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juni 2016 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Besluitenlijst College van B&W

Besluitenlijst College van B&W Besluitenlijst College van B&W Gemeente Drimmelen 11/09/2012 Smits C. (Secretaris), aanwezig Kok G.L.C.M. de (Burgemeester), aanwezig Oomen A.J.G. (Wethouder), aanwezig Stoop P.J.W. (Wethouder), aanwezig

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering :

Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 1 Gemeenteraadsvergadering Raadsvergadering : 21-03-2017 Plaats : Rockanje Verslag Gemeente Westvoorne Tijd : 20.00 uur Aanwezig : mevrouw R.M. Roggeveen, mevrouw J. van Hoey Smith, mevrouw E.W. van Blom,

Nadere informatie

Leven in Bladel is samen toekomst maken *R *

Leven in Bladel is samen toekomst maken *R * Leven in Bladel is samen toekomst maken *R2011.020* Nummer : R2011.020 Onderwerp : Mededelingen en ingekomen stukken Aan de raad A. Mededelingen. Datum Betreffende Presidium 01 24-01-2011 Afsprakenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie

De Gemeenteraad van Wijchen

De Gemeenteraad van Wijchen De Gemeenteraad van Wijchen Besluitenlijst van de openbare raadsvergadering van de gemeenteraad van Wijchen gehouden op 29 november 2018 1. Vaststellen notulen van de vergadering van 25 oktober en 8 november

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

De commissie adviseert het presidium om het voorstel te agenderen voor de vergadering van de gemeenteraad van 14 december 2017 als bespreekstuk.

De commissie adviseert het presidium om het voorstel te agenderen voor de vergadering van de gemeenteraad van 14 december 2017 als bespreekstuk. COMMISSIEBLAD RAAD 14.12.2017, Agendapunt 09, R2017.115 Vaststellen najaarsnota 2017 Commissiebehandeling Commissie Grondgebied 20 november 2017 (G-11) Met de portefeuillehouder wordt afgesproken dat de

Nadere informatie

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen

Geen onderwerpen aangemeld. Schriftelijke vragen: Dhr. Ottens: Gebouwen voor etnische groepen Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 11 januari 2018 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Agendapunt Besluit Amendementen / stemmingen

Agendapunt Besluit Amendementen / stemmingen Openbare besluitenlijst van de extra openbare vergadering van de raad van de gemeente Bergeijk, gehouden op donderdag 1 juni 2017, aanvang 20.00 uur in het gemeentehuis. Aanwezig: Callewaert-de Groot,

Nadere informatie

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 18 JANUARI 2005

Besluitenlijst B.&W.-VERGADERING 18 JANUARI 2005 No. 03 VASTGESTELD BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP DINSDAG VANAF 09.00 UUR AANWEZIG: E.R. TRIEMSTRA, VOORZITTER J. BOLTE, WETHOUDER W.A. MATEMAN,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995

Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Verslag van de vergadering van burgemeester en wethouders van Den Haag op dinsdag 24 oktober 1995 Aanwezig: de burgemeester, de heren Meijer, Noordanus, Van der Putten en Luijten, de dames Engering en

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 mei 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 mei 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014), dhr. E.K.H.

Nadere informatie

agenda besluitvormende raadsvergadering

agenda besluitvormende raadsvergadering agenda besluitvormende raadsvergadering datum 15 oktober 2015 20.00 uur plaats Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd aanvang voorzitter Onderwerp Portefeuille houder 1. Opening 2. Raadsvoorstel Beëdiging

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 8 januari 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

aan kopie van datum raad college 1-11-2011

aan kopie van datum raad college 1-11-2011 Memo aan kopie van datum raad college 1112011 betreft Regioraad 16 november 2011 Geachte raadsleden, Met het oog op de voorbereiding op de Regioraadsvergadering van 16 november aanstaande treft u in dit

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. Besseling en J. ; secretaris:

Nadere informatie

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance

A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: - 1. Instemmen met de. Kadernota governance BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 12 juni 2017 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester A. Smit, M. Hoogeveen, H. Vlieg-Kempe en R. Wiersema - wethouders T. Dijkstra - secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal

Gemeente Gorinchem. Agenda Raadsvergadering 1 / 6. Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december :30-22:00 uur, locatie Raadzaal Agenda Raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op donderdag 8 december 2016 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal Voorzitter : Dhr. G. Veldhuijzen 0 Zeepkist Drie insprekers tijdens de Zeepkist: -

Nadere informatie

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013

RAAD. BESLUITENLIJST 11 december 2013 RAAD BESLUITENLIJST 11 december 2013 Afwezig mkg.: de heer Boerma (CGB) en mevrouw Anninga (CGB) Ag.punt Onderwerp 1. 2. 3. 4. 5. 6. Inspraak burgers over geagendeerde onderwerpen De heer Albert Haar spreekt

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders besluit:

Het college van burgemeester en wethouders besluit: Openbare besluitenlijst van door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 11 mei t.m. 17 mei 2016. Datum aanmaak: 25.05.2016.. Directie AST/2016/009226 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

COLLEGEBESLUITEN D.D. 29-04-2014 Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit B01.OOT Agenda bestuurlijk overleg WBP

COLLEGEBESLUITEN D.D. 29-04-2014 Nr. Onderwerp Samenvatting / toelichting Besluit B01.OOT Agenda bestuurlijk overleg WBP B01.OOT Agenda bestuurlijk overleg WBP B02.OOT Voorstel uitwijk en bijstand samen met Dongen en Loon op Zand Ongeveer 3 x per jaar vindt er bestuurlijk overleg plaats tussen de gemeente Waalwijk en het

Nadere informatie

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT

VOORSTEL OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT BIJLAGE DIE INTEGRAAL DEEL UITMAAKT VAN HET BESLUIT VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 1 december 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00900 Onderwerp: Besluitenlijst openbaar - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Zie onderwerp Bevoegd portefeuillehouder: Carla

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/67 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 7-10-2014 Nummer voorstel: 2014/67 Voor raadsvergadering d.d.: 07-10-2014 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen

Aanwezig: Voorzitter: M. Fränzel Secretaris: A. Baart Wethouders: A. van der Wijst, V. Huijgens en M. Groffen Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 28 september 2010 genomen besluiten (B-stukken) van 20 t/m 24 september 2010 door parafen genomen besluiten (A-stukken)

Nadere informatie

aan kopie van datum regioraad

aan kopie van datum regioraad Memo aan kopie van datum Gemeenteraad Vertegenwoordigers 5112014 regioraad betreft Regioraad 12 november 2014 Geachte raadsleden, Ten behoeve van de voorbereiding van de regioraadsvergadering op 12 november

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN. 29 januari Openbaar

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN. 29 januari Openbaar LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 29 januari 2019 Status Openbaar Aanwezig Definitief Ja ; ; Dhr. R.M. ten Boden, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 8 MAART 2016 Samenstelling: Zijn aanwezig: Mevrouw Carry Abbenhues, Burgemeester Mevrouw Annelies de Jonge, Wethouder; mevrouw Patricia Withagen,

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 1 juni 2017 Agendanr.: 6e

Raadsvergadering d.d. : 1 juni 2017 Agendanr.: 6e Raadsvergadering d.d. : 1 juni 2017 Agendanr.: 6e Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Kempische Industrie Agenda Betreffend onderdeel programmabegroting

Nadere informatie

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg

19:30 uur, locatie Raadzaal Gouden Handen, Emmerikseweg 17 te 's-heerenberg Agenda Gemeenteraad *De agendacommissie heeft een aantal agendapunten op de zogenaamde verzamelagenda geplaatst, ter bevordering van efficiënt vergaderen. Een politiek debat over deze agendapunten blijft

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP Bulk, Petra PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt commissie: 5.1. Joyce.van.Doremalen- J. van Doremalen-Olde Agterhuis /591716

Raadsvoorstel. Agendapunt commissie: 5.1. Joyce.van.Doremalen- J. van Doremalen-Olde Agterhuis /591716 Agendapunt commissie: 5.1 steller telefoonnummer email J. van Doremalen-Olde Agterhuis 3417 Joyce.van.Doremalen- Olde.Agterhuis@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 591708/591716 Portefeuillehouder

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Aanwezig: Raad: De heren L.A.J. Schellekens (Lijst Riel-Goirle),

Nadere informatie

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 november 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

Stukken ter bespreking in presidium, commissies en gemeenteraad

Stukken ter bespreking in presidium, commissies en gemeenteraad Openbare besluitenlijst vergadering van College van burgemeester en wethouders van 15 oktober 2013. Algemene stukken 1. Besluitenlijst 2. Openbare besluitenlijst 3. Akkoord stukken Besluitenlijst van de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn

BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn BESLUITENLIJST van de openbare oriënterende raadsbijeenkomst van de gemeente Borger-Odoorn Datum: 21 april 2016 Locatie: Raadzaal van het gemeentehuis te Exloo Aanvang: 19.00 uur Sluiting: 20.05 uur Voorzitter:

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Meerjarenbeleidsplan Participatiewet Regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Meerjarenbeleidsplan Participatiewet Regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden Raadsvoorstel: 2015-1401 Onderwerp: Vaststelling Meerjarenbeleidsplan Participatiewet 2016-2020 Regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden Datum: 3 september 2015 Portefeuillehouder: J. Freije Raadsbijeenkomst:

Nadere informatie

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A.

NOTULEN. voor de vergadering van burgemeester en wethouders. van maandag 1 juni 2015. nummer 22. Aanwezig: P.J. Verheij wethouder. A. NOTULEN voor de vergadering van burgemeester en wethouders van maandag 1 juni 2015 nummer 22 Aanwezig: P.J. Verheij wethouder A.D. Zandvliet wethouder A. Kraijo wethouder A.M. van den Berg secretaris Afwezig:

Nadere informatie

Advies en besluitenlijst 7 februari 2012

Advies en besluitenlijst 7 februari 2012 Instantie BW Datum 7 februari 2012 Tijdstip 09.30 uur Weeknummer week 6. Aanwezig dhr. P.E. de Jong (burgemeester), dhr. W. van Montfoort (wethouder), dhr. ir. C.J.A. van Lith (wethouder), dhr. N.A.M.

Nadere informatie

Ad 1 en 2 Akkoord. Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering

Ad 1 en 2 Akkoord. Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering 124493-192396 Concept besluitenlijst van de B&Wvergadering van 2 april 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 2 april 2019 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

Koggenland BESLUITENLIJST RAAD * - D14.003920. R. Posthumus (voorzitter), P.M. Tromp, (griffier)

Koggenland BESLUITENLIJST RAAD * - D14.003920. R. Posthumus (voorzitter), P.M. Tromp, (griffier) ENLIJST RAAD * - Koggenland D14.003920 DATUM 26/05/2014 R. Posthumus (voorzitter), P.M. Tromp, (griffier) AANWEZIG CDA: N.C.J. Bijman, A.A.J. Tessel, J.A. Vlaar (wnd. vz.), R. Nooij, M.C.A. Sjerps; WD:

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert (alle stukken) Vergadering: Aanwezigen: Burgemeester A.A.M.J. Walraven, wethouders J.G.M. van den Boogaart,, secretaris C.C. Boode 0. ADV/M/15/09664 Z/M/15/15761 Secretaris C.C. Boode Agenda college 1. ADV/M/15/09658

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 30 september 2010, in het gemeentehuis.

VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 30 september 2010, in het gemeentehuis. VERSLAG VERGADERING RAADSCOMMISSIE op donderdag 30 september 2010, in het gemeentehuis. AANWEZIG: mevr. T. Bosgraaf-De Jong de heer B. Bosma mevr. A. Dijkstra-Wijbenga de heer G. Dijkstra de heer C.C.

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 27 november 2014 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren, de heer

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Jaarverslag Regionaal Bureau Leerplicht 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Jaarverslag Regionaal Bureau Leerplicht 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Jaarverslag 2015-2016 Regionaal Bureau Leerplicht 2. Rol van het Efficiencytaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Door de uitvoering van de leerplichtwet en

Nadere informatie