Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 november 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 november 2015"

Transcriptie

1 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 november 2015 Aanwezig: B. Swachten, raadsvoorzitter. F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: A. Hospel (VVD), J. Adams (VVD), A. v. Dun (VHP), L. Huijbregts (VHP), H. v. Munster (VHP), H. v.d. Put (VHP), D. Jansen (BT), D. Zumker (BT), R. v. Deursen (BB), J. van de Huygevoort (CDA), A. Vervoort (CDA), P. v.d. Heuvel (CDA), M. Waalen (CDA), M. Roks (PRO5), H. Maas (PRO5), H. v.d. Voort (PRO5) en J. Evers (PRO5). B&W: W. v.d. Linden (wethouder), F. d Haens (wethouder), J. Veldhuizen (wethouder) en E. Mol (secretaris). Afwezig: -. Stemcijfer: Fractie VHP. Insprekers: -. Agenda-Nr.: 02 Vaststelling agenda 5 november De agenda wordt vastgesteld in overeenstemming met het ontwerp. Stemverhouding besluit: Agenda-Nr.: 04 Vaststelling besluitenlijst openbare raadsvergaderingen d.d. 2 juli De besluitenlijst van 2 juli 2015 wordt vastgesteld in overeenstemming met het ontwerp. Agenda-Nr.: 05A-B-C-D R Mededelingen en ingekomen stukken.

2 De mededelingen categorie A, Presidium 01 t/m 14 en B&W 01 t/m 12 worden voor kennisgeving aangenomen. De ingekomen stukken categorie B, 01 t/m 40 worden voor kennisgeving aangenomen. De ingekomen stukken categorie B, 41 t/m 68 worden voor kennisgeving aangenomen en ter afdoening in handen van het college van B&W gesteld. De ingekomen stukken categorie C, 01 t/m 12 worden voor kennisgeving aangenomen en voor advies in handen van het college van B&W gesteld. De ingekomen stukken categorie D, 01 en 02 worden voor kennisgeving aangenomen en voor advies in handen van het college van B&W gesteld. De ingekomen stukken categorie D, 03 t/m 11 worden voor kennisgeving aangenomen. Stemverhouding besluit: Agenda-Nr.: 05E R Vertegenwoordiging in gemeenschappelijke regelingen. Geen terugkoppeling vanuit gemeenschappelijke regelingen. Agenda-Nr.: 05F R Actieve informatieplicht vanuit college van burgemeester en wethouders of individuele leden van het college. Bestemmingsplan Buitengebied 2014 Wethouder d Haens deelt mede dat de Raad van State op 4 november 2015 haar uitspraak met betrekking tot de beroepen tegen het Bestemmingsplan Buitengebied 2014 heeft gepubliceerd. De in het bestemmingsplan gehanteerde 300 NGE-norm en beschermingszones van 100m1 voor de intensieve veehouderijen zijn de Raad van State vernietigd. De gemeenteraad is gehouden om ten aanzien van vernietigde delen van het bestemmingsplan binnen 16 weken een vervangend besluit te nemen. Binnen het vastgestelde vergaderschema betekent dit dat behandeling moet plaatsvinden in de raadsvergadering van 4 februari Bouwplan t Hofke van Snieders Wethouder d Haens brengt ter kennis van de gemeenteraad dat het college van burgemeester en wethouders een principebesluit heeft genomen inzake de verlening van medewerking aan de bouw van vier seniorenwoningen met zorgconcept aan de Sniederslaan 162 te Bladel. Subsidieregeling duurzame energie voor particulieren Wethouder d Haens stelt de gemeenteraad op de hoogte van het feit dat inmiddels een zodanig aantal beschikkingen is afgegeven dat de voor de uitvoering van de regeling beschikbare geldmiddelen zijn uitgeput. De verstrekte informatie wordt voor kennisgeving aangenomen. Agenda-Nr.: 06A R Evaluatie en verantwoording 2014 van het Beleidskader Welzijn, Maatschappelijke ondersteuning en Zorg.

3 De 'Evaluatie en verantwoording 2014 van uitvoering van het Beleidskader Welzijn, Maatschappelijke ondersteuning en Zorg en de individuele verstrekkingen Wet maatschappelijke ondersteuning en minimabeleid' wordt vastgesteld. Agenda-Nr.: 06B R Monitoring sociaal domein, onderdeel jeugdhulp. Het format Monitoring van het Sociaal Domein Grip op Ontwikkelingen, Wmo, Jeugdhulp, Participatiewet voor het onderdeel jeugdhulp wordt vastgesteld. Agenda-Nr.: 06C R Verordening cliëntenparticipatie Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) de Kempen De Verordening cliëntenparticipatie ISD de Kempen 2015 wordt vastgesteld. Agenda-Nr.: 06D R Evaluatie en Eindverslag Evaluatie Woonvisie Gemeente Bladel 2012 en Raadsopdracht Woonvisie de Evaluatie Woonvisie Gemeente Bladel 2012 Gemeente Bladel, dáár wil je (blijven) wonen! definitief vast te stellen; 2. het Eindverslag Evaluatie Woonvisie Gemeente Bladel 2012 Gemeente Bladel, dáár wil je (blijven) wonen! vast te stellen; 3. de Raadsopdracht Woonvisie 2016 om te komen tot de Woonvisie Gemeente Bladel 2016 vast te stellen. Agenda-Nr.: 06E R Aanvullend besluit Wet Markt en Overheid.

4 Als economische activiteiten vast te stellen die plaatsvinden in het algemeen belang: a. het beschikbaar stellen van dranghekken bij evenementen; b. de verhuur van ruimten op de voormalige gemeentewerven aan culturele verenigingen; c. het in erfpacht uitgeven van onroerend goed aan verenigingen; d. de verhuur van volkstuinen. Agenda-Nr.: 06F R Kempisch Bedrijvenpark. Besloten wordt om met betrekking tot de voorgenomen wijziging van de Gemeenschappelijke regeling Kempisch Bedrijvenpark geen zienswijzen aan het bestuur van het KBP kenbaar te maken. Agenda-Nr.: 06G R Regionale visie detailhandel Metropool Regio Eindhoven. Met de Regionale Detailhandelsvisie Metropool Regio Eindhoven wordt ingestemd en de visie wordt ter vaststelling aangeboden aan het Regionaal Ruimtelijk Overleg (RRO). Agenda-Nr.: 06H R Voorstel tot vaststelling van het Gemeentelijk Rioleringsplan Bladel (GRP) Met het Gemeentelijk Rioleringsplan Bladel wordt ingestemd. Agenda-Nr.: 06I R Subsidiëring peuterspeelzaalwerk. Ingestemd wordt met een besparing op de huisvestingkosten peuterspeelzaalwerk van ongeveer ,00, ingaande Geen hoofdelijke stemming. De fractie VVD (2 stemmen) wordt op basis van de afgelegde stemverklaring geacht tegen het voorstel te hebben gestemd.

5 Agenda-Nr.: 06J R Vraagpuntennotitie speelvoorzieningen. De Vraagpuntennotitie Speelruimtebeleid' wordt vastgesteld. Agenda-Nr.: 07 R Logiesverblijf ten behoeve van huisvesting buitenlandse werknemers te Hapert. Het voorstel wordt aangehouden. Agenda-Nr.: 08 R Herbestemming zakenpand Markt en Van Dissellaan 2 en 4 te Bladel. Afgesproken wordt dat de gewenste beeldkwaliteit op de Markt van Bladel in het kader van de voorgenomen herinrichting van dit gebied in de raadscommissie Grondgebied wordt bediscussieerd. 1. te verklaren dat er voor aanvragen om een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de categorie "herbouw Markt 10 en 11 en Van Dissellaan 2 en 4 te Bladel", die in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan, geen verklaring van geen bedenkingen van de raad benodigd is; 2. dat dit besluit is van toepassing voor het gebied zoals is aangegeven op de situatietekening behorende bij dit besluit. Agenda-Nr.: 09 R Bestemmingsplan Hoofdstraat 63 Hoogeloon. 1. de Nota van zienswijzen bestemmingsplan Hoofdstraat 63 Hoogeloon vast te stellen met inachtneming van de hieruit voortvloeiende wijzigingen in het plan; 2. het bestemmingsplan Hoofdstraat 63 Hoogeloon, gewijzigd vast te stellen; 3. voor dit plan geen exploitatieplan op grond van artikel 2.12 Wet ruimtelijke ordening vast te stellen, aangezien het kostenverhaal anderszins is veilig gesteld. Stemverhouding besluit: Geen hoofdelijke stemming. De fractie PRO5 (4 stemmen) wordt op basis van de afgelegde stemverkla-

6 ring geacht tegen het voorstel te hebben gestemd. Agenda-Nr.: 10 R Deregulering kapvergunningenstelsel en bescherming monumentaal groen en herdenkingsbomen. Door de portefeuillehouder wordt toegezegd te bezien op welke wijze de monumentale status van bomen kenbaar kan worden gemaakt. Amendement raadsfractie BB Voorstel: In de artikelen 4:17 en 4:18 van de Algemene Plaatselijke Verordening de woorden het college vervangen met de woorden de gemeenteraad. Besluit 1 (amendement raadsfractie BB): Het amendement wordt verworpen. Stemverhouding besluit 1 (amendement raadsfractie BB): Hoofdelijke stemming: 1 stem voor (BB: 1 stem) en 16 stemmen tegen (VVD: 2 stemmen, VHP: 4 stemmen, BT: 2 stemmen, CDA: 4 stemmen, PRO5: 4 stemmen). Besluit 2 (collegevoorstel): 1. de wijziging van de Algemeen Plaatselijke Verordening Bladel 2011, strekkende tot bescherming van waardevol monumentaal groen, vast te stellen; 2. kennis te nemen van het door het college vastgestelde inspraakverslag; 3. kennis te nemen van de door het college vastgestelde lijst monumentaal groen, die nog in lijn met het inspraakverslag wordt aangepast; 4. kennis te nemen van de door het college vastgestelde lijst met herdenkingsbomen. Stemverhouding besluit 2 (collegevoorstel): Agenda-Nr.: 11 R Probleemanalyse gemeenschapshuis Den Herd Bladel. 1. in te stemmen met de probleemanalyse; 2. een keuzenota op te laten stellen met betrekking tot de gebouwelijke maatregelen ter verbetering van: 2.1 de gemeenschapshuisfunctie; 2.2 de theaterfunctie; 2.3 de representativiteit / uitstraling van het gebouw (binnen en buiten); 3. de keuzenota te bespreken in het 1 e halfjaar van Geen hoofdelijke stemming. De fractie BB (1 stem) wordt op basis van de afgelegde stemverklaring geacht tegen het voorstel te hebben gestemd.

7 Agenda-Nr.: 12 R Ontvlechting exploitatie Den Herd en saneren negatief eigen vermogen. Met de portefeuillehouder wordt afgesproken dat in het met het bestuur van Stichting Den Herd te voeren overleg inzake de opstelling van een concreet maatregelen-plan, ter bewerkstelliging van een structureel sluitende exploitatie van het gemeenschapshuis met de huidige exploitatiesubsidie, de mogelijkheid van afstemmen van de theaterfuncties van de gemeenschapshuizen in de direct omliggende gemeenten als suggestie wordt meegegeven. Amendement raadsfractie BB Voorstel: In het dictum van raadsbesluit R a een 6e lid toevoegen: 6. met ingang van het dienstjaar 2017, gedurende een periode van twintig jaar, een korting door te voeren op het jaarlijkse subsidieplafond voor welzijnsactiviteiten ten bedrage van 5.000,00, met de intentie en opdracht aan het college van burgemeester en wethouders tot jaarlijkse mindering van dit bedrag op de aan Stichting Den Herd toe te kennen exploitatiesubsidies. Besluit 1 (amendement raadsfractie BB): Het amendement wordt verworpen. Stemverhouding besluit 1 (amendement raadsfractie BB): Hoofdelijke stemming: 1 stem voor (BB: 1 stem) en 16 stemmen tegen (VVD: 2 stemmen, VHP: 4 stemmen, BT: 2 stemmen, CDA: 4 stemmen, PRO5: 4 stemmen). Amendement raadsfracties PRO5 en CDA Voorstel: 1. in de considerans van raadsbesluit R a bij de overwegingen de tekst bij het laatste gedachtestreepjes schrappen en vervangen met de navolgende tekst: - dat blijkens de uitlatingen van een vertegenwoordiger van het stichtingsbestuur in de vergadering van de raadscommissie Inwoners van 13 oktober 2015 bij het stichtingsbestuur het vertrouwen ontbreekt dat, zelfs na het verhogen van het subsidie aandeel overige exploitatiekosten ingaande 2015 en een verder aangescherpte exploitatie van zowel het gemeenschapshuis- als de theaterfunctie, er vanaf het jaar 2015 sprake kan zijn van een sluitende exploitatie; 2. in het dictum van het besluit een nieuw punt 6 toevoegen met de navolgende tekst: 6. het college van burgemeester en wethouders op te dragen in overleg te treden met het bestuur van Stichting Den Herd over; a. het opstellen van een concreet maatregelen-plan teneinde met de huidige exploitatiesubsidie een structureel sluitende exploitatie van het gemeenschapshuis te bewerkstelligen; b. de voor het op orde brengen van de financiële huishouding van de stichting noodzakelijk geachte begeleiding en ondersteuning. Besluit 2 (amendement raadsfracties PRO5 en CDA): Het amendement wordt aangenomen.

8 Stemverhouding besluit 2 (amendement raadsfracties PRO5 en CDA): Besluit 3 (geamendeerd collegevoorstel): 1. in te stemmen met de resultaten van het ontvlechten van de exploitatie van Den Herd in enerzijds het gemeenschapshuis en anderzijds het theaterprogramma; 2. in te stemmen met de verdeelsleutels, uitgangspunten en aannames die bij het ontvlechten van de exploitatie zijn gehanteerd; 3. Stichting Den Herd op te dragen de jaarlijkse subsidiebijdrage ingaande 2015 op transparante wijze te verantwoorden door gebruik te maken van de verdeelsleutels, uitgangspunten en aannames zoals omschreven in de notitie Onderbouwing verdeelsleutels ontvlechting exploitatie gemeenschapshuis theater ; 4. Stichting Den Herd op te dragen dat het in haar exploitatie opgenomen aandeel theaterprogramma, inclusief de jaarlijkse gemeentelijke waarderingsbijdrage van 9.829,00, zelfvoorzienend / kostendekkend moet zijn; 5. het negatief Eigen Vermogen van Stichting Den Herd ad ,00 ultimo 2014 te saneren door: a. het kwijtschelden van een vordering van ,00 wegens teveel genoten subsidie; b. een éénmalige extra exploitatiebijdrage van ,00; 6. het college van burgemeester en wethouders op te dragen in overleg te treden met het bestuur van Stichting Den Herd over: a. het opstellen van een concreet maatregelen-plan teneinde met de huidige exploitatie subsidie een structureel sluitende exploitatie van het gemeenschapshuis te bewerkstelligen; b. de voor het op orde brengen van de financiële huishouding van de stichting noodzakelijk geachte begeleiding en ondersteuning. Stemverhouding besluit 3 (geamendeerd collegevoorstel): Agenda-Nr.: 13 R Wijziging Algemeen Plaatselijke Verordening Bladel 2011 in verband met carbid schieten. Amendement raadsfracties BB, VVD en CDA Voorstel: Het dictum van raadsbesluit R a als volgt wijzigen: tot wijziging van de: Algemeen Plaatselijke Verordening Bladel 2011 in verband met het carbid schieten. ARTIKEL I A Artikel 2:72 komt te luiden als volgt: 1. Het is verboden in de uitoefening van een bedrijf of nevenbedrijf consumentenvuurwerk ter beschikking te stellen dan wel voor het ter beschikking stellen aanwezig te houden, zonder een vergunning van het college. 2. Op de vergunning is paragraaf van de Algemene wet bestuursrecht (positieve fictieve beschikking bij niet tijdig beslissen) niet van toepassing.

9 B Na artikel 2:73 wordt artikel 2:73a ingevoegd: Artikel 2:73a Carbid schieten 1. Het is verboden acetyleengas afkomstig van een reactie tussen calciumacetylide (carbid) en water of een gasmengsel met vergelijkbare eigenschappen op explosieve wijze te verbranden. 2. Het verbod in het eerste lid geldt niet voor de traditie van het losschieten in verband met een aanstaand huwelijk. 3. Het verbod in het eerste lid geldt eveneens niet op tijden waarop het op grond van het Vuurwerkbesluit is toegestaan consumentenvuurwerk af te steken. 4. Het college is bevoegd van het in het eerste lid gestelde verbod ontheffing te verlenen. 5. Het in het eerste lid bepaalde geldt niet voor zover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door de Wet milieubeheer, de Wet wapens en munitie en het Wetboek van Strafrecht. ARTIKEL II Deze wijziging van de verordening treedt in werking op de achtste dag na die waarop zij is bekendgemaakt. Besluit 1 (amendement raadsfracties BB, VVD en CDA): Het amendement wordt aangenomen. Stemverhouding besluit 1 (amendement raadsfracties BB, VVD en CDA): Besluit 2 (geamendeerd collegevoorstel): De wijziging van de Algemeen Plaatselijke Verordening Bladel 2011 in verband met carbid schieten wordt vastgesteld. Stemverhouding besluit 2 (geamendeerd collegevoorstel): Agenda-Nr.: 14 Algemene beschouwingen begroting 2016: Vaststellen begroting 2016 (R ) Amendement raadsfracties BT en CDA Voorstel: Op pagina 55 onder de kop Kleedaccommodatie voetbalvereniging Netersel / korfbalvereniging NeCa de volgende tekst schrappen: Complicerend is de onduidelijkheid over het voortbestaan van beide verenigingen in de huidige opzet. De korfbalverenigingen uit Casteren en Netersel zijn gefuseerd en ook de jeugdafdelingen van beide voetbalverenigingen zijn al jaren samengevoegd. Er wordt echter nog wel op twee sport-

10 parken gesport. Investeringen in accommodatie(s) moeten worden beoordeeld in het licht van de vraag in hoeverre in de toekomst twee sportparken nodig zijn voor twee (nagenoeg volledig) samengevoegde verenigingen. en deze tekst vervangen door: Er zal bekeken dienen te worden of en hoe het probleem inzake de kleedaccommodatie opgelost wordt. Besluit 1 (amendement raadsfracties BT en CDA): Het amendement wordt aangenomen. Stemverhouding besluit 1 (amendement raadsfracties BT en CDA): Hoofdelijke stemming: 12 stemmen voor (VVD: 2 stemmen, BT: 2 stemmen, CDA: 4 stemmen, PRO5: 4 stemmen), 4 stemmen tegen (VHP: 4 stemmen) en 1 stemonthouding in verband met belangenverstrengeling (BB: 1 stem). Besluit 2 (geamendeerd collegevoorstel): 1. de begroting 2016 en de meerjarenraming gewijzigd vast te stellen; 2. in te stemmen met de bij de thema s/beleidsvelden weergegeven toevoegingen en onttrekkingen aan reserves, alsmede het positief begrotingsresultaat 2016 toe te voegen aan de algemene reserve en 3. het beschikbaar stellen van de benodigde gelden voor realisering van de voor 2016 geplande activiteiten (kredieten 2016 met A-rubricering en budgetten uit het raads- en meerjarenprogramma). Stemverhouding besluit 2 (geamendeerd collegevoorstel): Geen hoofdelijke stemming. De fracties VVD (2 stemmen), BT (2 stemmen) en BB (1 stem) worden op basis van de afgelegde stemverklaringen geacht tegen de begroting 2016 en de meerjarenraming te hebben gestemd. Voorstel tot vaststelling van het subsidieplafond voor welzijnsactiviteiten 2016 (R ) Amendement raadsfractie BT Voorstel: In het dictum van raadsbesluit R a de opgenomen geldbedragen als volgt te wijzigen: het bedrag van ,00 ophogen met een bedrag van ,00 tot ,00; het bedrag van ,00 ophogen met een bedrag van ,00 tot ,00. Besluit 1 (amendement raadsfractie BT): Het amendement wordt verworpen. Stemverhouding besluit 1 (amendement raadsfractie BT): Hoofdelijke stemming: 2 stemmen voor (BT: 2 stemmen) en 15 stemmen tegen (VVD: 2 stemmen, VHP: 4 stemmen, BB: 1 stem, CDA: 4 stemmen, PRO5: 4 stemmen). Besluit 2 (collegevoorstel): Het subsidieplafond voor welzijnsactiviteiten voor 2016 wordt vastgesteld op ,00 en daarbinnen wordt een bedrag van ,00 geoormerkt als budgetplafond voor de uitvoeringsregeling individuele subsidiëring muzikale en culturele vorming. Stemverhouding besluit 2 (collegevoorstel): Geen hoofdelijke stemming. De fracties VVD (2 stemmen) en BT (2 stemmen) worden op basis van de

11 afgelegde stemverklaringen geacht tegen het voorstel te hebben gestemd. Belasting- en tarievenmaatregelen 2016 (R ) De navolgende verordeningen een tarieventabellen worden vastgesteld: a. Verordening onroerende-zaakbelastingen 2016; b. Verordening afvalstoffenheffing 2016 met bijbehorende tarieventabel; c. Verordening rioolheffing 2016; d. Legesverordening 2016 met bijbehorende tarieventabel; e. Verordening toeristenbelasting Voorstel tot vaststelling van de 1e begrotingswijziging 2016 (R ) De 1e wijziging van de begroting 2016 wordt vastgesteld. Moties Motie raadsfracties CDA en BT De raad van de gemeente Bladel in vergadering bijeen op 5 november 2015; overwegende: dat zowel de voetbalvereniging Netersel als de korfbalvereniging NeCa over gedateerde kleedlokalen/doucheruimten beschikken; dat in het vastgestelde raadsprogramma is bepaald dat sport in teamverband de sociale band in een dorp versterkt; dat het jongeren leert om met elkaar samen te werken en ervoor zorgt dat de vrijwilligers rond de sportvereniging een waardevolle invulling van hun vrije tijd hebben en tegelijk andere dorpsgenoten ondersteunen; dat daarom in het raadsprogramma is vastgelegd dat het belangrijk is dat in de kleine kernen sportverenigingen behouden blijven; dat niet langer energie gestoken moet worden in een fusie tussen beide verenigingen; dat ten behoeve van het behoud van deze sportverenigingen het moment is aangebroken om die middelen bij te passen in de financiering van nieuwbouw, die nodig zijn om er zorg voor te dragen dat beide verenigingen weer enkele tientallen jaren vooruit kunnen; roept het college van burgemeester en wethouders op: 1. om zo spoedig mogelijk opnieuw in gesprek te treden met voetbalvereniging Netersel en korfbalvereniging NeCa en; 2. om uiterlijk in de maand mei 2016 (perspectiefnota) aan de gemeenteraad een totaalvoorstel voor te leggen voor vernieuwing van de kleedaccommodaties;

12 en gaat over tot de orde van de dag. De motie wordt aangenomen. Hoofdelijke stemming: 16 stemmen voor (VVD: 2 stemmen, VHP: 4 stemmen, BT: 2 stemmen, CDA: 4 stemmen, PRO5: 4 stemmen), 0 stemmen tegen en 1 stemonthouding in verband met belangenverstrengeling (BB: 1 stem). Agenda-Nr.: 15 Gedachtewisseling over mogelijkheden vluchtelingenopvang in de gemeente Motie raadsfractie PRO5 en VHP De raad van de gemeente Bladel in vergadering bijeen op 5 november 2015; gehoord de beraadslaging; overwegende: dat door oorlogen en conflicten in de landen om Europa heen, een groot aantal mensen op de vlucht is; dat door de stijgende vluchtelingenstroom ook in Nederland een fors groter aantal vluchtelingen moet worden opgevangen ; dat de rijksoverheid een beroep op de gemeenten doet voor het beschikbaar stellen van opvangmogelijkheden voor vluchtelingen; spreekt uit: dat de raad zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen; dat naar de opvatting van de raad de gemeente zich uit humanitaire overwegingen maximaal dient in te spannen voor het leveren van een bijdrage in het huisvesten en begeleiden van deze nieuwe stroom vluchtelingen; roept het college op: 1. de raad voor 18 december (schriftelijk) deelgenoot te maken van de opdracht vanuit de Provincie/overheid en de kaders van het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC) en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA); 2. korte en middellange termijn bestaande opvangbehoeften en mogelijkheden in beeld te brengen volgens deze voorgestelde landelijke kaders, dus zowel op het gebied van crisisopvang (72-uurs), noodopvang (6 tot 12 maanden), tijdelijke opvang (1 tot 2 jaar) als reguliere opvang (AZC); 3. de raadscommissie lnwoners op dinsdag 24 november verslag te doen over de resultaten van de uitgevoerde opdracht van de Provincie en als er mogelijke geschikte locaties worden gevonden, wordt daarbij een plan van aanpak ten aanzien van de communicatie met de burgers geagendeerd; 4. aan de gemeenteraad in de vergadering van 17 december 2015 op basis van voornoemd onderzoek een concreet voorstel inzake het leveren van een gemeentelijke bijdrage in het huisvesten en begeleiden van vluchtelingen ter besluitvorming voor te leggen en dit voorstel inclusief communicatieplan en draaiboek; en gaat over tot de orde van de dag. De motie wordt aangenomen. Hoofdelijke stemming: 12 stemmen voor (VHP: 4 stemmen, CDA: 4 stemmen, PRO5: 4 stemmen) en 5

13 stemmen tegen (VVD: 2 stemmen, BT: 2 stemmen, BB: 1 stem). Bladel, 5 november Besluitenlijst vastgesteld in de vergadering van de gemeenteraad van 17 december De raad van de gemeente Bladel, de griffier, de voorzitter,

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 februari 2015

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 februari 2015 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 5 februari 2015 Aanwezig: B. Swachten, raadsvoorzitter. F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: A. Hospel (VVD), J. Adams (VVD), A. v. Dun (VHP), H. v. Munster

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 23 maart 2017

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 23 maart 2017 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 23 maart 2017 Aanwezig: P. Maas (wnd-burgemeester), raadsvoorzitter F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: A. Hospel (VVD), J. Adams (VVD), A. v. Dun (VHP), L.

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 14 december 2017

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 14 december 2017 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 14 december 2017 Aanwezig: P. Maas (wnd-burgemeester), raadsvoorzitter F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: A. Hospel-Koster (VVD), J. Adams (VVD), A. van Dun

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 7 februari 2019

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 7 februari 2019 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 7 februari 2019 Aanwezig: R. Bosma (burgemeester), raadsvoorzitter. F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: D. Daris (D66), J. van de Huygevoort-van Hoof (CDA),

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 15 maart 2018

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 15 maart 2018 Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 15 maart 2018 Aanwezig: P. Maas (wnd-burgemeester), raadsvoorzitter. F. Dirks, raadsgriffier. Raadsleden: A. Hospel-Koster (VVD), J. Adams (VVD), A. van Dun

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 4 juni 2018

Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 4 juni 2018 Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 4 juni 2018 Aanwezig: D. Zumker, voorzitter. F. Dirks, griffier. Leden-raadsleden: D. Daris (D66), M. Schoenmakers (CDA-plv), M. Roks (PRO5), D. van

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 24 november 2014

Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 24 november 2014 Besluitenlijst vergadering commissie Grondgebied d.d. 24 november 2014 Aanwezig: D. van de Voort, voorzitter. F. Dirks, griffier. Leden-raadsleden: J. Adams (VVD), L. Huijbregts (VHP), D. Jansen (BT),

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 2, de heer Mark Timmermans. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 26 april 2016 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen 111:111 INíl III III Nummer : R2015.151 Onderwerp : Huisvesten vluchtelingen Aan de raad Samenvatting In reactie op uw motie van 5 november 2015 stellen wij

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 5. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 22 oktober 2013 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 17 september 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw

Nadere informatie

Onderwerp Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Tytsjerksteradiel (APV).

Onderwerp Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening Tytsjerksteradiel (APV). Raadsvoorstel Vergadering : 17 december 2015 Agendapunt : 14 Status : Besluitvormend Programma : (2) Openbare orde en veiligheid Portefeuillehouder : E.J. ter Keurs Behandelend ambt. : Hannah Bouma E-mail

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis.

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang uur in het gemeentehuis. Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag, 23 oktober 2007, aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis. AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Ad van den Akker

Nadere informatie

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door:

M.b.t. agendapunt 12, Groot Bijstervelt, wordt gebruik gemaakt van het inspreekrecht door: Agenda Gemeenteraad Vervolg besluitvormende raadsvergadering van 21 april 2015 Uitnodiging voor de vergadering op woensdag 22 april 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 12

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 28 april 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz

RAADSVOORSTEL. ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz RAADSVOORSTEL ONTWERPVERKLARING VAN GEEN BEDENKINGEN Gramserweg 37 te Austerlitz Portefeuillehouder Dhr. S. Jansen Ronde Tafel 24 januari 2017 Opsteller Mevrouw Y.W.E.P Kerkhof Debat 07 februari 2017 Zaak/stuknummer

Nadere informatie

* IJsselstein. Besluitenijst

* IJsselstein. Besluitenijst Besluitenijst ^ Gemeente * IJsselstein Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente IJsselstein, gehouden op donderdag 24 september 2015, om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis

Nadere informatie

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas

Er zijn 2 insprekers m.b.t. agendapunt 15 (onttrekking zandpad) te weten: 1. de heer Toine de Haas en 2. de heer Armand de Haas Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 november 2009 19:30 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter opent om 19.30 uur de vergadering. 2 Inspreekrecht

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014

Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Besluitenlijst van de raadsvergadering van 22 september 2014 Aanwezig: M. Sahinturk (CDA), A. van Zeeland (CDA), J. Hendriks (CDA), M. Thijssen (CDA), C. Angevaren (VVD), L. van Heeswijk (VVD), R. Gertsen

Nadere informatie

Gemeente Bladel Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel

Gemeente Bladel Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel Gemeente Bladel Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel Besluitenlijst vergadering gemeenteraad d.d. 9 mei 2019 Aanwezig: R. Bosma (burgemeester), raadsvoorzitter. S. Verouden, wnd. raadsgriffier. Raadsleden:

Nadere informatie

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid.

De heer Ton Bressers maakt namens De Beerse Bakker, gebruik van het spreekrecht m.b.t. agendapunt 13 Standplaatsbeleid. Agenda Gemeenteraad Extra besluitvormende raadsvergadering Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 november 2016 19:30-21:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : 1 Opening De voorzitter opent om 19.30

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 9 november 2017 in de raadzaal Voorzitter : M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 10 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot:

GEMEENTE GOIRLE Griffie. Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011. 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: Besluitenlijst raadsvergadering begroting d.d. 8 november 2011 Agendapunt Onderwerp 1. Vaststelling begrotingsstukken 2012 De raad besluit tot: I. tot vaststelling van de geamendeerde Programmabegroting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur

BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur BESLUITENLIJST van de raadsvergadering van 13 mei 2014 19.30 uur - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Aanwezig: Raad: De heren L.A.J. Schellekens (Lijst Riel-Goirle),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld.

BESLUITENLIJST. 4. Besluitenlijst van de vergadering van 16 juni 2016, inclusief Lijst toezeggingen De besluitenlijst is ongewijzigd vastgesteld. vormende raad (21525\...) BESLUITENLIJST Datum : donderdag 7 juli 2016 Tijd : aansluitend aan de Oordeelsvormende raad (23.40 uur) Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig Afwezig : de heer H.H.

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN. 29 januari Openbaar

LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN. 29 januari Openbaar LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 29 januari 2019 Status Openbaar Aanwezig Definitief Ja ; ; Dhr. R.M. ten Boden, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen,

Nadere informatie

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 29 juni 2017. De heren B. Kamp en B.G. ten Wolde van de fractie van de VVD zijn afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Besluitenlijst Raadsvergadering 18 december 2014 Raadsgriffie Aanwezig mevrouw M.J. van de Beek-Lindhout (CU), de heren H.M. Brons (GBS), G. van Deelen (SGP), H.A.M. Dekker (CDA),

Nadere informatie

Agenda Besluit in de Raad

Agenda Besluit in de Raad Datum: 20 JUNI 2012 Tijd: 20.00 uur Locatie: gemeentehuis/ raadszaal Agenda Besluit in de Raad Tijd Onderwerp met toelichting Portefeuillehouder 20.00 uur Vragenhalfuurtje van 20.00 uur Gelegenheid voor

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. BESL.01326 *BESL.01326* Besluitenlijst raadsvergadering van 29 oktober 2015. De heer E. Leusink, raadslid namens de fractie van de ChristenUnie, is afwezig. De heer Kamp van de VVD-fractie is vanaf 19.30

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 13 september 2016 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: J. Hoekzema,

Nadere informatie

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren.

Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake de Boulevard. Woordvoerder is de heer B. van Bijsteren. Vergadering Raad 04-07-2013 Tijd: 00:00-00:00 Voorzitter: 1 Opening De voorzitter opent de vergadering. 2 Vragenhalfuurtje raadsleden Er zijn bij de raadsgriffie vragen binnengekomen van de VVD inzake

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen

Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen Besluitenlijst vergadering gemeenteraad Roerdalen op donderdag 13 april 2017 Aanwezig Voorzitter: Griffier: Leden: mw. mr. M.D. de Boer-Beerta R.J.J. Notermans mw. K.E.A. van Bommel, CDA J.G.G. Cremers,

Nadere informatie

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 10. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015

Gemeente Oirschot. Agenda Gemeenteraad 1 / 10. Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015 Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 15 december 2015 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders; De raad van de gemeente Menterwolde; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders; gelet op artikel 2.1.3 van de Wmo 2015; gelet op artikel 47 van de Participatiewet; BESLUIT: Vast

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 1 november 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Van 6 november 2012 openbaar

Van 6 november 2012 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 30 oktober 2012. Advies Akkoord. BW-005130 2 Onderwerp Verder doorvoeren van de Kanteling in de Wmo. I Advies Aan de raad voorstellen: 1. Instemmen met de

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen.

I.T.J.M. Wolsing, T.J.H.M. Loeff-Hageman, W.A.R. Visser, W.J.A. Gerritsen. Besluiten van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Montferland, gehouden op donderdag 30-10-2014 in de raadszaal (Gouden Handen, Emmerikseweg 17) aanvang 19:30 uur. Voorzitter: Griffier:

Nadere informatie

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal

Pagina 1 van 6. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 12 november 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: G.A. Stavenga-Joling Aanwezig: Gemeentebelangen: G.

Nadere informatie

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering.

College. Verhinderd. Onderwerp. Agendapunt. 1. Opening De voorzitter opent om uur de vergadering. CONCEPT BESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE OPENBARE VERGADE- RING VAN DE RAAD VAN DE GEMEENTE GULPEN-WITTEM, GEHOUDEN IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS TE GULPEN DATUM 23 juni 2016 AANWEZIG wnd. Voorzitter

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 2 juli 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Gemeenteraad

Besluitenlijst van de vergadering van de Gemeenteraad Besluitenlijst van de vergadering van de Gemeenteraad Plaats: Gemeentehuis Deurne Datum: 9 december 2014 Tijd: 19:00 uur Aanwezig: H. Mak, voorzitter; R. Rutten, griffier; M. Dankers, M. Biemans, H. de

Nadere informatie

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist

VOORBLAD RAADSVOORSTEL. bestemming bedrijf naar wonen aan de Krullelaan 36 te Zeist VOORBLAD RAADSVOORSTEL 12RAAD0116 Ronde Tafel : N.v.t. Debat : N.v.t. Raadsvergadering : 04 december 2012 Gewijzigd voorstel : - Portefeuillehouder : Jacqueline Verbeek Organisatieonderdeel : Publiek &

Nadere informatie

Besluitenlijst. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 22 september 2015 om 19.30 uur.

Besluitenlijst. Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 22 september 2015 om 19.30 uur. Besluitenlijst Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Staphorst, d.d. 22 september 2015 om 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter : de heer T.C. Segers Griffier : mevrouw L. Randsdorp

Nadere informatie

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend

Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 1 november 2016 bestemd voor de gemeenteraad Besluit nummer: 2016_BW_00825 Onderwerp Deregulering afgeven (algemene) verklaring van geen bedenkingen weigeren omgevingsvergunning

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 juni 2016. De heer K. van Harten (fractie van de ChristenUnie) is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

NORMENKADER accountantscontrole 2018 (inventarisatie wet- en regelgeving in het kader van de rechtmatigheidscontrole)

NORMENKADER accountantscontrole 2018 (inventarisatie wet- en regelgeving in het kader van de rechtmatigheidscontrole) NORMENKADER accountantscontrole 2018 (inventarisatie wet- en regelgeving in het kader van de rechtmatigheidscontrole) Onderwerp Wettelijke grondslag Naam regeling of citeertitel Besluit Bestuur en recht

Nadere informatie

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt.

De vergadering is op 6 november na agendapunt 9 geschorst. Op 10 november heeft de raad de vergadering weer vervolgt. Vergadering Gemeenteraad 06-11-2008 Plaats: Raadszaal Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 6 NOVEMBER 2008 1 Opening De vergadering is op 6 november na agendapunt

Nadere informatie

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : -

Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Raadsvergadering : 31 oktober 2013 Agendapunt : 12 Commissie : - Onderwerp : Begroting 2014 Collegevergadering : 17 september 2014 Agendapunt : 4 Portefeuillehouder : Wethouder J.B. Boer Meer informatie

Nadere informatie

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren

2. Advies commissie bezwaarschriften. 3. Uitspraak rechtbank Noord-Nederland. 4. Uittreksel bestemmingsplan Komplan Haren Voorstel aan : Gemeenteraad van 29 juni 2015 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 15 juni 2015 Nummer : 31 Onderwerp : Verklaring van geen bedenkingen voor het bouwplan Horecagelegenheid Vondellaan

Nadere informatie

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad

Onderwerp Besluit Toezegging aan/afspraak met commissie of raad BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 14 juli 2016 Ing R.M.M.J. Duijm, H. Geluk, mw. K. 't Hart-Tekamp, drs. J.P.M. Heshof,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING College van Burgemeester en s DATUM 3 November 2015 TIJDSTIP 9:30 uur Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester H. Romeijn Gemeentesecretaris M.H. van der Eng C.J.M.W. Wassenaar J.J.F.M.

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 30 juni 2015, aanvang om uur in het gemeentehuis

Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 30 juni 2015, aanvang om uur in het gemeentehuis Openbare Besluitenlijst van de raadsvergadering van de gemeente Oirschot, gehouden op dinsdag 30 juni 2015, aanvang om 17.00 uur in het gemeentehuis AANWEZIG: Ruud Severijns, voorzitter Paul van den Biggelaar

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening

Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d. : Bestuurlijk handelen en dienstverlening Raadsvergadering d.d. : 28 en 30 juni 2016 Agendanr.: 6d Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Burgemeester A. Callewaert - de Groot Onderwerp : Fusie BLOS-Kempen TV Betreffend onderdeel

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3

Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen Kasselstraat 3 gemeente Eindhoven Inboeknummer Dossiernummer 17.43.653 B&W beslisdatum 24 oktober 2017 Raadsvoorstel tot verlening verklaring van geen bedenkingen voor het bouwen van 36 studentenstudio's aan de Hessen

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder

OPENBARE BESLUITENLIJST Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder VERGADERING : College van Burgemeester en Wethouders DATUM : 15 november 2016 TIJDSTIP : 9.30 uur OPENBARE BESLUITENLIJST Aanwezig zijn: L.M. Driessen-Jansen Burgemeester C.J.M.W. Wassenaar Wethouder J.J.F.M.

Nadere informatie

Leven in Bladel is samen toekomst maken *R *

Leven in Bladel is samen toekomst maken *R * Leven in Bladel is samen toekomst maken *R2011.020* Nummer : R2011.020 Onderwerp : Mededelingen en ingekomen stukken Aan de raad A. Mededelingen. Datum Betreffende Presidium 01 24-01-2011 Afsprakenlijst

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 29 september 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 21 april 2016 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer B.J. van Bijsteren,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 27 oktober 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1

Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 Besluitenlijst gemeenteraad Hengelo Ov. Pag. 1 VERGADERING D.D. 10-11-2009 AGENDAPUNT B1 PORTH./SECTOR Ter Ellen ONDERWERP: Advies over de prioritering van projecten in het kader van het Europees Fonds

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012 Algemene informatie Gegevens van de regeling Bestuursorgaan dat regeling vaststelde Gemeenteraad van Zaltbommel d.d. 13 september 2012 Officiële

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017

Collegevoorstel. Zaaknummer: Onderwerp: openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Zaaknummer: 00512630 openbare besluitenlijst college 23 mei 2017 Collegevoorstel Inleiding De openbare besluitenlijst van 23 mei 2017 treft u bijgaand aan. Voorgenomen besluit Het voorstel is om bijgaand

Nadere informatie

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via

U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via Gemeenteraadsvergadering datum 14 december 2017 U kunt de volledige raadsvergaderingen bekijken via www.harderwijk.nl/vergaderingen Presentielijst Raadsleden De heer J.D. Aikema, de heer K. uit de Bosch,

Nadere informatie

Samengevat is er geen concrete aanleiding om vuurwerkvrije zones aan te wijzen.

Samengevat is er geen concrete aanleiding om vuurwerkvrije zones aan te wijzen. Zaaknummer 00484357 Onderwerp vuurwerkvrije zones en regels carbidschieten 2016 Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Op 22 december 2015 besloot de raad geen regels over carbidschieten in de Algemene

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen.

Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april 2015 in het gemeentehuis te Uithuizen. Besluitenlijst van de vergadering van de raad van de gemeente Eemsmond gehouden op donderdag 23 april in het gemeentehuis te Uithuizen. Aanwezig: Voorzitter Griffier mevrouw M. van Beek mevrouw H. Hoekstra

Nadere informatie

B&W besluitenlijst vergadering d.d. 1 november 2016

B&W besluitenlijst vergadering d.d. 1 november 2016 B&W besluitenlijst vergadering d.d. 1 november 2016 Onderwerp 1. Vaststelling van de noten en de rondvraag van de vergadering d.d. 25-10-2016; 2. bekrachtiging van de in dit verslag aangegeven besluiten.

Nadere informatie

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder.

Na agendapunt 10 wordt de volgorde gewijzigd: 12, 13, 15, 11, 14, 16 en verder. Vergadering Gemeenteraad, besluitvormende raadsvergadering 12-11-2009 Plaats: Nieuwveen Tijd: 20:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 12 november 2009 1 Opening 2 Vaststellen

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg.

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)verklaring van geen bedenkingen voor de nieuwbouw van Burgumerheide Nieuw Toutenburg. Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 6 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo)

Onderwerp Categorieën van gevallen waarvoor afgeven verklaring van geen bedenkingen niet vereist is (Wabo) Zaaknummer: OLOGMM11-01 Collegevoorstel Inleiding Op 1 oktober 2010 is de Wet algemene bepalingen omgevingrecht (Wabo) in werking getreden. Hiermee zijn enkele ruimtelijke instrumenten en bevoegdheden

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 24 november 2016. De raad is voltallig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening De voorzitter opent de vergadering. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt

Nadere informatie

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Gemeente Bladel Economisch hart van de Kempen llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Nummer : R2017.037 Onderwerp : Vaststellen perspectiefnota 2017 Bladel Casteren Hapert Hoogeloon Netersel

Nadere informatie

Besluitenlijst raad 6 juli 2017.

Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Besluitenlijst raad 6 juli 2017. Omschrijving van het Besluit voorstel 1 Opening en mededelingen. Mevrouw Fernhout (VVD)heeft zich afgemeld voor deze vergadering. Dhr. Waaijenberg heeft aangegeven verlaat

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota.

Interne memo. De nadruk ligt dus op de behandeling van de perspectiefnota. Interne memo Aan : Presidium Van : Lenneke van der van der Meer Afdeling : Griffie Datum : Maart 2013 Onderwerp : Behandeling jaarrekening / scenario's voor de toekomst / perspectiefnota en begroting 1.

Nadere informatie

Gemeente Peel en Maas

Gemeente Peel en Maas Agenda Gemeenteraad Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 24 september 2013 19:30-22:00 uur, locatie Raadzaal gemeentehuis Panningen Voorzitter : Mevr. W.J.G. Delissen-van Tongerlo 1 Opening 2 Vragenhalfuurtje

Nadere informatie

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008

PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 PS-besluitenlijst d.d. 25 en 26 juni 2008 Aan deze openbare besluitenlijst kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de tekst van het door provinciale staten vastgestelde verslag bevat de formele besluitvorming

Nadere informatie

Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015

Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015 Besluitenlijst raadsvergadering 7 juli 2015 Notulen De notulen van de vergaderingen van 8 juni 2015 worden ongewijzigd vastgesteld. Begroting 2016 van de GR Werkvoorzieningschap KDB besluit: (Met algemene

Nadere informatie

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders

Openbaar. Notulen. van de vergadering van burgemeester en wethouders 31 januari 2017 nummer 1182689 Openbaar Notulen van de vergadering van burgemeester en wethouders Aanwezig: de burgemeester de secretaris de notulist drs. J. van Belzen mr. D. Vermaat L.P. van der Linden

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.:

Raadsvoorstel. Agendapunt nr.: Agendapunt nr.: Raadsvoorstel Onderwerp: Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Kattenbos 6 te Reusel Datum besluit B&W: 5 februari 2019 Vergaderdatum: 12 maart 2019

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voor raadsvergadering d.d.: 02-06-2009 Agendapunt: 8 Onderwerp:

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 18 augustus 2015 Raadsvergadering : 29 september 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : 8 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, de heer Ad van de Sande.

Als stemcijfer wordt getrokken nr. 15, de heer Ad van de Sande. Agenda Gemeenteraad Besluitvormende raadsvergadering. Uitnodiging voor de vergadering op dinsdag 25 november 2014 20:00-23:00 uur, locatie Raadszaal Voorzitter : Ruud Severijns 1 Opening De voorzitter

Nadere informatie

Gemeenteraad Landsmeer

Gemeenteraad Landsmeer Gemeenteraad Landsmeer BESLUITENLIJST RAADSVERGADERING VAN 04 december 2014 Voorzitter Raadsgriffier Aanwezige raadsleden Afwezige raadsleden Aanwezige collegeleden A.N. Nienhuis C.B.H. Heusingveld N.H.W.

Nadere informatie

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016 Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30 Corsa kenmerk Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling 16.0004079 / 2015Z00147 *16.0004079* wethouder R. Bergsma de raad G. Vonk Datum voorstel

Nadere informatie

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum

Onderwerp Afgeven van een (ontwerp)vvgb voor woning van de fam. Sikkema aan de Westersingel 9 Noardburgum Raadsvoorstel Vergadering : 10 april 2014 Agendapunt : 7 Status : Besluitvormend Programma : (10) Ruimtelijke Ordening Portefeuillehouder : G.H. Schippers Behandelend ambt. : Johan Kok E-mail : jkok@t-diel.nl

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan II Buitengebied (Hotel Van der Valk) rma/lg11000662

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan II Buitengebied (Hotel Van der Valk) rma/lg11000662 gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Raadsnummer Inboeknummer 11bst00085 Beslisdatum B&W 01 februari 2011 Dossiernummer 05.251 OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van het bestemmingsplan

Nadere informatie

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST

ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST ADVIESNOTA GEMEENTE SOEST Steller advies: Zaaknummer Afdeling: Datum: O. de Man 1891268 Ruimte 27-10-2017 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Soesterengweg 6 zenden aan de raad ter vaststelling. Voorstel

Nadere informatie

Economisch hart van de Kempen *R *

Economisch hart van de Kempen *R * Economisch hart van de Kempen *R2014.047* Nummer : R2014.047 Onderwerp : Mededelingen en ingekomen stukken Aan de raad A. Mededelingen. Datum Betreffende Presidium 1. 22-04-2014 Afsprakenlijst gemeenteraad

Nadere informatie

Raadsvoorstel gemeente Coevorden

Raadsvoorstel gemeente Coevorden Raadsvoorstel gemeente Coevorden Datum raadsvergadering 3 maart 2015 Versie Agendapunt Naam rapporteur Rv.nr. Openbaar Portefeuillehouder Onderwerp Definitief L. Sakkers Ja Dhr. J. Brink Voorgenomen concept

Nadere informatie

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007,

RV Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. De Raad van de gemeente Leiden, bijeen op 4 december 2007, RV 07.000132 Amendement: 1. Onderwerp: beleidsvrijheid in verstrekking garantstellingen. Kennis genomen hebbende van: - RV07.0132 Verordeningen gemeentegaranties 2007 en Beleidskader gemeentegaranties

Nadere informatie