Martijn en Stefan Blaak, pianoduo Frascati Chamber Orchestra. o.l.v. Kris Stroobants. vrijdag 29 maart 2019 Schouwburg Leuven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Martijn en Stefan Blaak, pianoduo Frascati Chamber Orchestra. o.l.v. Kris Stroobants. vrijdag 29 maart 2019 Schouwburg Leuven"

Transcriptie

1 Martijn en Stefan Blaak, pianoduo Frascati Chamber Orchestra o.l.v. Kris Stroobants vrijdag 29 maart 2019 Schouwburg Leuven

2

3 Programma Aaron Copland - Appalachian Spring ( ) Piet Swerts - Passions. Concerto voor twee piano s en orkest ( 1960) Aubade Badinerie Soupirs Cadence - Feu pauze Dmitri Sjostakovitsj - Kamersymfonie nr. 1 opus 110A ( ) Largo - Allegro molto - Allegretto - Largo - Largo Gustav Mahler - Adagietto uit de Symfonie nr. 5 ( )

4 Een wereldcreatie van Piet Swerts: Passions Piet Swerts was erg opgetogen met de opdracht van Martijn en Stefan Blaak voor een nieuw dubbelconcerto voor twee piano s. De broers gelden als specialisten in het spelen op twee piano s en vierhandig. Ze hadden reeds een geslaagde opname gemaakt van Swerts Vesalius Suite voor quatre-mains en na de zes solo pianoconcerto s leek dit het juiste moment voor een dergelijk project. Swerts is de laatste tijd meer en meer geïnteresseerd in hoe muzikale vormen kunnen worden gemanipuleerd zodanig dat de luisteraar de ervaring krijgt van een groter geheel. Dat geheel is onderverdeeld in 5 bewegingen: Aubade- Badinerie-Soupirs-Cadence-Feu. Inspiratie hiervoor waren het ochtendgloren, de warmte, de wind en de energie van beukende golven aan een tropische kust. De titel Passions is gebaseerd op de zes basisemoties volgens Descartes: verbazing, liefde, haat, verlangen, vreugde en verdriet. Volgens de componist zijn minstens vijf ervan in het concerto opgenomen. Het is zijn vurige wens dat deze passionele muziek zijn weerklank vindt in de emoties van de luisteraar. Volgens Swerts is Passions één van zijn meest positieve en optimistische werken ooit. Zelf vindt hij het één van zijn allerbeste stukken omdat de combinatie van 4 handen en 2 pedalen enorm veel mogelijkheden geeft aan een componist. Bijzonder is dat dit werk gecreëerd wordt op 2 nieuwe rechtsnarige vleugels van Chris Maene. Piet Swerts vertelt : Vorig jaar had ik samen met mijn Amerikaanse collega Russell Hirshfield het pianoatelier van Chris Maene bezocht. Daar bespeelde ik voor het eerst diens Straight Strung, een unieke klankervaring. Het verlangen of de wens om een grootschalig nieuw pianoproject te creëren was misschien al een hele tijd in mij aanwezig maar juist door in contact te komen met dit instrument leek dit persoonlijk project opeens in een stroomversnelling te komen. Soms worden zulke momenten de impuls voor een nieuwe creatieve fase. Atelier Chris Maene behoort tot de wereldtop op het vlak van instrumentenbouw van historische piano's, pianoforte's en klavecimbels. Dit leidt er toe dat wereldster pianist Daniel Barenboim bij hun de Straight Strung Concert Grand liet bouwen, een innovatieve concertvleugel die de historische kwaliteiten van pianoforte's en historische modellen zoals Bechstein, Erard en Pleyel verenigt met de modernste pianomechaniek. De klank is bijzonder transparant en warm omdat de registers niet zoals bij een Steinway of Bösendorfer met elkaar vermengen en dit omwille van de specifieke bouw van het kader. Pianoduo Blaak speelt vandaag op de iets kleinere Straight Strung Chamber Music Concert Grand, model 250 waarop Piet Swerts recent ook zijn 24 pianosonates gecomponeerd heeft en op cd uitbracht. Op zondag 6 oktober wordt dit programma trouwens live door Piet gebracht in het stadhuis van Leuven, in een organisatie van 30CC.

5 Piet Swerts Piet Swerts (1960, Tongeren) is een internationaal gerenommeerde componist, dirigent en pianist. Hij componeerde meer dan 240 werken, voor de meest uiteenlopende bezettingen. Na zijn humaniora te Tongeren, volgde Piet Swerts van hogere muziekstudies aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij studeerde er onder meer piano bij Robert Groslot en Alan Weiss. Hij was er ook de eerste laureaat (met grote onderscheiding) van de prijs Lemmens-Tinel voor compositie en piano en behaalde eerste prijzen notenleer, harmonie, praktische harmonie, contrapunt, fuga, kamermuziek, pianist-begeleider, orkestdirectie en compositie. Piet Swerts kreeg bekendheid als componist, sinds hij in 1987 het verplichte werk mocht schrijven voor de Koningin Elisabethwedstrijd, met name Rotations voor piano en orkest. In 1993 componeerde hij opnieuw het verplichte werk voor deze wedstrijd, ditmaal een vioolconcert. Voor dit stuk, Zodiac, kreeg hij in het kader van de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd voor compositie de Grote Prijs in de Internationale Koningin Elisabethwedstrijd voor compositie (met onder meer Henryk Górecki en Franco Donatoni als juryleden). Een belangrijk moment in zijn carrière was de creatie van zijn grootschalige opera Les liaisons dangereuses in 1996 in de Vlaamse Opera. In 2014 werd zijn oorlogsoratorium The Sack of Louvain op 24/25 augustus in Leuven gecreëerd naar aanleiding van herdenkingsplechtigheden van de Eerste Wereldoorlog. Zijn werken worden wereldwijd gespeeld, en hij wordt zowel als gastdirigent en/of als pianist uitgenodigd in vele landen, zoals Venezuela, Ethiopië, Frankrijk, Texas, Oregon, Canada, China, Duitsland, Finland, enz. In september 2011 is hij magna cum laude gepromoveerd als doctor in de Kunsten aan de Faculteit voor Architectuur en Kunsten op het proefschrift Imitatie en emulatie: het L'homme armé-corpus in heden en verleden als inspiratiebron voor een vernieuwde toonspraak. In 2013 werd bij benoemd tot lid van de Koninklijke Vlaamse Academie voor Kunsten en Wetenschappen van België.

6 Aaron Copland, Appalachian Spring Aaron Copland ( ) was een Amerikaans componist, geboren uit Joodse ouders die uit Polen en Lithouwen geëmigreerd waren. Zijn bekendste werken: Fanfare for the common Man (1942) en Appalachian Spring. Copland schreef Appalachian Spring voor dertiendelig kamerorkest op vraag van de choreografe en danser Martha Graham. In 1945 werd het ballet omgeschreven tot orkestsuite. De suite voor 13 instrumenten dateert uit Copland componeerde het stuk onder de werktitel: Ballet voor Martha, de naam Appalachian Spring werd later ontleend aan een gedicht. De componist was enigszins geamuseerd over latere commentaren als zou het stuk de schoonheid van de Appalachen zo mooi vatten. Het ballet vertelt een simpel verhaal van een jong koppel dat reflecteert over hun leven voor hun huwelijk en het oprichten van een huis in de wildernis. Een rondreizende predikant geeft een sermoen. Verschillende scènes over het toekomstige leven van het koppel komen aan bod, verliefdheid en passie, het moederschap, taferelen uit het dagelijkse leven van boer en boerin. Het stuk eindigt met het koppel stil en sterk in hun nieuw huis. Dimitri Sjostakovitsj ( ), Kamersymfonie De getroubleerde relatie tussen de componist en de Russische autoriteiten onder Stalin is bekend. Sjostakovitsj' voortdurende strijd om te overleven en tegelijkertijd zijn artistieke integriteit te behouden, komt ook tot uiting in het 8 ste strijkkwartet - later door Rudolf Barshai bewerkt tot een kamersymfonie. Het werk werd volgens sommige bronnen geschreven in Dresden, waar Sjostakovitsj de puinhopen van de bombardementen van de geallieerden zag toen hij daar was voor het schrijven van muziek voor de film Five Days, Five Nights. Volgens de partituur is het werk opgedragen "ter nagedachtenis van de slachtoffers van fascisme en oorlog". Uit briefwisseling is gebleken dat het stuk bedoeld was als een soort "in memoriam" van Sjostakovitsj zelf, geschreven "omdat toch niemand anders een werk te mijner nagedachtenis zou schrijven".

7 Gustav Mahler, Adagietto uit de vijfde symfonie Mahler schreef zijn vijfde symfonie tijdens de zomers van 1901 en Hij had het gebracht tot leider van de Wiener Hofoper en dirigent van de Wiener Philarmoniker en zijn eigen muziek begon ook bekendheid te genieten. In 1901 ontmoette hij Alma Schindler en tegen de zomer van 1902 waren zij getrouwd en verwachtte zij hun eerste kind. Het Adagietto is de bekendste compositie van Mahler en zou een liefdesbetuiging zijn aan zijn vrouw Alma. Volgende tekst is overgeleverd: Wie ich Dich liebe Du meine Sonne Ich kann mit Worten dir s nicht sagen Nur meine Sehnsucht kann ich klagen Und meine Liebe, meine Wonne! Hoe lief heb ik je, mijn zon Dat kan ik je met woorden niet zeggen Alleen van mijn verlangen kan ik klagen En mijn liefde, mijn gelukzaligheid

8 Pianoduo Martijn en Stefan Blaak De cum laude afgestudeerde broers concerteren op vele podia in o.a. Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Spanje, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Regelmatig zijn Martijn en Stefan Blaak te gast tijdens internationale festivals, zoals het Grachtenfestival Amsterdam, Le Festival international d'art lyrique d'aix-en-provence (Frankrijk), Green Lake Festival (Verenigde Staten), Sächsisches Mozartfest, Leipziger Klaviersommer (Duitsland) en "La settimana d'arte di Cecina" (Italië). Werken van o.a. Chiel Meijering, Diderik Wagenaar, Francis Shaw en David Rowland werden door het pianoduo in première gebracht. Concerten van hen werden uitgezonden voor radio en tv door omroepen als NTR, AVRO, TROS, VPRO, Concertzender, Westdeutsche- en Bayerische Rundfunk, RAI, Radio Klara en Radio France. Martijn en Stefan ontvingen De Voorziening, een beurs voor jonge excellerende musici. Mede in het kader hiervan studeerden zij bij Ton Hartsuiker. Tevens concerteerden zij in de beroemde serie Het Zondagochtendconcert in het Amsterdamse Concertgebouw. Op hun CD Stadium speelt het pianoduo Martijn en Stefan Blaak werken voor twee piano's van o.a. Brahms en Debussy. Hun tweede CD Vesalius bevat werken voor piano vierhandig van Ravel, Rachmaninoff en Swerts.

9 Frascati Chamber Orchestra Het Frascati Chamber Orchestra is een kamerorkest dat in 2012 ontstond onder de vleugels van t Muziek Frascati vzw. Dat is een jonge en dynamische culturele organisatie met een pedagogische missie. Met het Frascati Chamber Orchestra en Frascati Symphonic wil t Muziek Frascati jong professionele en preprofessionele muzikanten de kans geven de nodige podiumervaring op te doen als voorbereiding op het professionele muziekcircuit. Dat gebeurt onder de deskundige leiding van chef-dirigent Kris Stroobants en professionele coaches zoals onder anderen Marc Tooten (philharmonie zuidnederland) voor de strijkers, Arie van der Beek (orkest van de Vlaamse Opera) voor de houtblazers, Leo Wouters (Nationaal Orkest van België) voor de koperblazers en Luk Artois (symfonieorkest van de Munt) voor het slagwerk. Binnen Frascati Symphonic treden de leden van het Frascati Chamber Orchestra ook op als professionele coaches voor hun preprofessionele collega-musici. Frascati Symphonic kwam immers in 2008 tot stand als een orkest voor conservatoriumstudenten. In 2012 hadden velen onder hen zich vervolmaakt tot professionele musici. Dus vormden zij vanaf dan het professionele Frascati Chamber Orchestra, met eigen producties naast die van het symfonisch orkest, waarvan de muzikanten van het kamerorkest nog steeds deel uitmaken. De orkesten van t Muziek Frascati spelen zowel voor binnenlands (Kursaal Oostende, Concertgebouw Brugge, Koningin Elisabethzaal, BOZAR, Vlaamse culturele centra) als buitenlands (concertreizen naar o.m. China) publiek. Naast het klassieke symfonische repertoire brengt t Muziek Frascati haar publiek geregeld in contact met het werk van Vlaamse hedendaagse klassieke componisten dat inspeelt op actuele thema s. Zo voerden de orkesten van Frascati reeds werk uit van Piet Swerts, Jan Van der Roost, François Glorieux, Jeroen D'hoe, Wouter Lenaerts, Wilfried Westerlinck, Frédéric Devreese en recent nog Marcel De Jonghe.

10 Dirigent Kris Stroobants Kris Stroobants studeerde trompet en baroktrompet in de klas van Leon Pétré aan het Lemmensinstituut in Leuven. Vervolgens specialiseerde hij zich verder in orkestdirectie in de klas van Jan Stulen en muziekschriftuur aan de Koninklijke Conservatoria van respectievelijk Maastricht en Brussel. Kris was reeds als gastdocent en dirigent verbonden aan het Conservatorium Maastricht en werkte als dirigent en arrangeur in het Vlaams Muziek Theater. Daarnaast verzorgde hij de muzikale leiding van diverse gelauwerde muziektheaterproducties zoals Ceci n est pas Carmen en Tegenlied (beide voor 30CC Leuven), Grenzeloos (samenwerking van VLAMO, Koor & Stem en Danspunt) en OPERA/ een werkstuk (voor fabuleus). In het buitenland dirigeerde Kris reeds orkesten zoals de Wiener Sinfonietta, de Berliner Sinfonietta, het Radom Chamber Orchestra en Les Frivolités Parisiennes. Ook werkte Kris reeds samen met gerenommeerde solisten zoals Elena Fink, Liebrecht Vanbeckevoort, Reinoud Van Mechelen, Severin von Eckardstein, Roeland Hendrickx en nog vele anderen. In juli 2017 behaalde Kris een finaleplaats in de Audite International Conducting Competition onder het patroonschap van internationaal gerenommeerd dirigent Yuri Simonov (chef-dirigent Nationaal Orkest van België ) in het Poolse Radom. Momenteel is Kris als chef-dirigent en artistiek directeur de drijvende kracht achter het Leuvense orkest Frascati Symphonic. Onder zijn leiding verkreeg het orkest al de erkenning van pers en publiek, en dat zowel in het binnen- (BOZAR, Koningin Elisabethzaal, Concertgebouw Brugge ) als buitenland (bijvoorbeeld tijdens de jaarlijkse concertreeksen naar China). Parallel met Frascati Symphonic dirigeert Kris het Frascati Chamber Orchestra. Elk van Kris artistieke projecten wordt gekenmerkt door een boeiende wisselwerking tussen het grote symfonische repertoire en minder bekende muzikale pareltjes van vroeger en nu. Kris is namelijk zowel thuis in het opera-, operette-, musical- en theatergenre alsook in het grote symfonische orkestrepertoire. Kris specialiseert zich nog steeds verder tijdens masterclasses in Wenen en Berlijn bij meester-dirigenten zoals Bruno Weil, chef-dirigent van het Canadese orkest Tafelmusik, en Lior Chambadal, chef-dirigent van de Berliner Symphoniker. Naast zijn activiteiten als dirigent en artistiek leider wordt Kris geregeld gevraagd als jurylid bij wedstrijden en examencommissies in België en Nederland.

11

12 30CC presenteert dinsdag 9, woensdag 10 en donderdag 11 april, 20 uur, Schouwburg Dé succesmusical van Andrew Lloyd Webber Evita Bij leven al had Evita Perón fans én vijanden. Deze musical bevestigt de mythe van haar als machtige vrouw. Met hits als 'Dont' Cry For Me Argentina' en 'You Must Love Me', begeleid door een live-orkest. donderdag 9 tem zondag 12 mei 2019, Abdijkerk van Park Passie van de Stemmen Internationale topensembles brengen polyfonie van de vroege renaissance tot de prille barok Collegium Vocale Gent (uitverkocht) Ensemble InAlto Ensemble Sollazzo Cappella Mariana Ontvang je graag alle info over ons aanbod klassieke muziek? Schrijf je dan in op de thematische nieuwsbrief Klassiek via

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18.

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18. OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 18 info@ovso.be www.ovso.be OVSO IN T KORT Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest werd opgericht in 2008, door en voor gepassioneerde muzikanten die samen interessante

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Reflections. Franz Liszt. Liebrecht Vanbeckevoort, piano. vrijdag 11 januari 2019 Schouwburg Leuven

Reflections. Franz Liszt. Liebrecht Vanbeckevoort, piano. vrijdag 11 januari 2019 Schouwburg Leuven Reflections Franz Liszt Liebrecht Vanbeckevoort, piano vrijdag 11 januari 2019 Schouwburg Leuven INSTRUMENT Chris Maene Straight Strung Grand Piano CM//284 Programma "Franz Liszt - Reflections" Franz Liszt

Nadere informatie

Martijn en Stefan Blaak (2 vleugels)

Martijn en Stefan Blaak (2 vleugels) Martijn en Stefan Blaak (2 vleugels) Veluvine Nunspeet Zaterdag 23 februari 2019 20.00 u. 1 programma 2 over de musici 2-3 notities bij het concert 4 agenda seizoen 2018/19 en 2019/20 5 contact en locaties

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten

MIXTUUR. Orgelconcert ONGEHOORD. door NICO DECLERCK. 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten MIXTUUR Orgelconcert ONGEHOORD door NICO DECLERCK 18 mei 2013 Sint-Katharinakerk - Hoogstraten PROGRAMMA 3 Organist Nico Declerck 5 Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen behaalde Nico Declerck

Nadere informatie

ORLANDO QUINTET CCHA.BE

ORLANDO QUINTET CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) PROGRAMMA Kalevi Aho ( 1949) Kvintetto no.1

Nadere informatie

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810.

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Classicisme 1. Wanneer? Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Dit is de periode van de industriële revolutie. De technologie en de wetenschap kennen een grote

Nadere informatie

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Openbare Bibliotheek Kortrijk Focus Op. In deze maandelijkse reeks presenteren we telkens één Kortrijkse groep, componist of muzikant in detail. Afwisselend

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Na de oprichting in november 2014 was 2015 het eerste jaar waarin we activiteiten georganiseerd hebben voor onze vrienden.

Nadere informatie

SOV Composers' Academy - project voor jonge componisten EDITIE 19/20

SOV Composers' Academy - project voor jonge componisten EDITIE 19/20 SOV Composers' Academy - project voor jonge componisten EDITIE 19/20 Na een succesvolle eerste editie zet Symfonieorkest Vlaanderen (SOV) met enthousiasme zijn project SOV Composers' Academy verder. Dit

Nadere informatie

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I

WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I WERELDSCHEMER INDRINGEND MUZIEKTHEATER ROND WO I Wereldschemer vertelt het verhaal van Wereldoorlog I, gezien, gebeefd en beleefd door de kleine mens achter de machine. Universeel en eigentijds. Wereldschemer

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

2de Biënnale & Concours

2de Biënnale & Concours 2de Biënnale & Concours 28-30 oktober & 11-13 november Kerkrade, Nederland WMC Kerkrade breathing the world! Een weekend lang samen verdiepen, leren en concerteren in de inspirerende omgeving van de Zuid-Limburgse

Nadere informatie

BUSINESS SEATS 2015-2016

BUSINESS SEATS 2015-2016 BUSINESS SEATS 2015-2016 EEN HEERLIJKE AVOND MET UW GENODIGDEN Ook in het seizoen 2015-2016 biedt het Concertgebouw formules op maat om uw genodigden een onvergetelijke avond te bezorgen. Geniet van een

Nadere informatie

Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland

Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland DMI 7 Nieuwe chef-dirigent philharmonie zuidnederland TRI LISS: IK KIJK GRAAG VOORUIT Na een gastoptreden met de status van de officiële presentatie van de toekomstige chef-dirigent in oktober 2015, is

Nadere informatie

The O Side of Brass. O Brass - koperensemble

The O Side of Brass. O Brass - koperensemble The O Side of Brass O Brass - koperensemble INHOUD INHOUD 2 WIE ZIJN WE? 3 VERWEZELIJKINGEN 4 THE O SIDE OF BRASS 5 CONCEPT 5 APERITIEFCONCERT 6 AVONDVULLEND CONCERT 7 CONTACT 7 2 WIE ZIJN WE? O Brass

Nadere informatie

sample Methode voor trommel en drumset

sample Methode voor trommel en drumset Slag & Stoot Methode voor trommel en drumset Inhoud Walter Mertens A itmische Oefeningen Technische - en leesoefeningen met enkelslagen & accenten, invuloefeningen en duetten B offel Oefeningen Technische

Nadere informatie

concertavond dankzij de Business seat-formule

concertavond dankzij de Business seat-formule @ Inne Helsen Een onvergetelijke concertavond dankzij de Business seat-formule Ook dit seizoen heeft het orkest een aantal aantrekkelijke formules voor u klaar om uw professionele contacten, klanten of

Nadere informatie

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019

AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/ /09/2019 AANKONDIGING OVERZICHTSTENTOONSTELLING DIANA COPPENS 25/08/2019-29/09/2019 De Zoerselse Linde vertelt spoedig een nieuw verhaal. Diana Coppens stelt er vanaf zondag 25 augustus haar nieuwe tentoonstelling

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius

Paul Mestrom Mannenkoor St. Remigius Met veel plezier schrijven wij, de drie voorzitters van de mannenkoren uit Klimmen, Geulle en Someren, een inleidend woord voor het Drie Koren Concert dat in de maand mei 2019 in drie plaatsen wordt uitgevoerd.

Nadere informatie

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750.

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Barok 1. Wanneer? De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Wat bestond er al? Scheepvaart. Verre afstanden moesten per boot afgelegd worden. Zelfs de duikboot bestond

Nadere informatie

Voorbereiding toets Muziekgeschiedenis Klas: AAT 2017/2018

Voorbereiding toets Muziekgeschiedenis Klas: AAT 2017/2018 Naam: Voorbereiding toets Muziekgeschiedenis Klas: AAT 2017/2018 Beantwoord de volgende vragen ter voorbereiding op de dossiertoets muziekgeschiedenis. Indien de opdracht Studie en Beroep onvoldoende wordt

Nadere informatie

Stichting Zuid-Hollands Orkest Bellitoni, gevestigde te Den Haag KvK:

Stichting Zuid-Hollands Orkest Bellitoni, gevestigde te Den Haag KvK: Stichting Zuid-Hollands Orkest Bellitoni, gevestigde te Den Haag KvK: 41167531 Betreft: Bestuurlijke en financiële informatie Versie: april 2017 Contact gegevens: R.Reijnhart, Dr. D. Bakkerlaan 72, 2061

Nadere informatie

DUO Arpeggione. Philippe CORMANN, contrabas Pierre BRUNELLO, piano. Schubert, Bottesini, Peter Cabus,...

DUO Arpeggione. Philippe CORMANN, contrabas Pierre BRUNELLO, piano. Schubert, Bottesini, Peter Cabus,... DUO Arpeggione Philippe CORMANN, contrabas Pierre BRUNELLO, piano Schubert, Bottesini, Peter Cabus,... Het Duo Arpeggione is ontstaan aan het einde van de jaren 80 uit de geringe populariteit waaraan de

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

Aan de slag bij het orkest

Aan de slag bij het orkest Aan de slag bij het orkest Een introductie van het symfonieorkest Groep 7-8 en VO onderbouw Docentenhandleiding Vooraf Voor u ligt de docentenhandleiding bij de educatieve website Introductie van het symfonieorkest

Nadere informatie

CEDRIC HONINGS (GITAAR) Embrujo Español

CEDRIC HONINGS (GITAAR) Embrujo Español ZO 03.02.19 - CONCERTZAAL symphoniaassai O.L.V. WOUTER LENAERTS CEDRIC HONINGS (GITAAR) Embrujo Español CCHA.BE ZO 03.02.19 - CONCERTZAAL symphoniaassai O.L.V. WOUTER LENAERTS CEDRIC HONINGS (GITAAR)

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

Zo vader zo dochter (of toch niet?)

Zo vader zo dochter (of toch niet?) Zo vader zo dochter (of toch niet?) Nico en Barbara Baltussen: Duo Viool-Piano I) Introductie Glenn Vervliet Violist Nico Baltussen bouwde zijn artistieke loopbaan op via o.m. de Europese prijs op de Nationale

Nadere informatie

Concerten, optredens en activiteiten

Concerten, optredens en activiteiten 1 Kalender activiteiten academiejaar 2013-2014 Concerten, optredens en activiteiten Zondag 13 oktober 2013 Door de leerlingen van de academie Zondag 13 oktober 2013 Openstelling van het gebouw van de academie

Nadere informatie

Flor dirigeert Mozart en Wagner

Flor dirigeert Mozart en Wagner donderdag 16 februari t/m zaterdag 18 februari Flor dirigeert Mozart en Wagner Claus Peter Flor dirigent Rob van de Laar hoorn donderdag 16 februari t/m zaterdag 18 februari Claus Peter Flor dirigent Rob

Nadere informatie

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano.

Stefan Willems (links) en Nico Declerck (rechts) met Nel Swerts aan de piano. Overgenomen uit: Begijnhofkrant 33 (2011) 10-11 ROMANTISCHE MUZIEK OP HET BEGIJNHOF Jeannine Corthals Op zondag 26 juni 2011 boden De Vrienden van het Begijnhof van Turnhout in de Heilig Kruiskerk op het

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 11.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel Kinderen in de leeftijd 5 tot 11 jaar kunnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre biedt een repertoire van originele composities met een grote beeldenrijkdom waarbij, zoals in een film, elk nummer de toon zet voor een nieuw universum

Nadere informatie

Overzicht van zijn artikelen

Overzicht van zijn artikelen Overzicht van zijn artikelen Artikelen over Bartók Titel Verschenen in Datum * Pleidooi voor de pianocomposities van Bartók * Een brief van Béla Bartók * Sonate voor twee piano s en slagwerk Mens en Melodie

Nadere informatie

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek

Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Culturele Stichting Oude Kerk Oosterbeek Nieuwsbrief oktober 2017 Beste Muziekliefhebber, Het nieuwe concertseizoen in de Oude Kerk in Oosterbeek staat weer voor de deur. Peter van Praagh - onze programmeur

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

Conservatoria Symfonieorkest

Conservatoria Symfonieorkest Beethoven Bruch Die Geschöpfe des Prometheus Brahms Benzi Symfonie nr. 2 dirigent solist Conservatoria Symfonieorkest Maastricht, Gent & Tilburg 23/25/26/27 nov 2012 Programma Beethoven Benzi dirigent

Nadere informatie

Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden

Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden Eén instrument, twee mannen, meer dan drie mogelijkheden Een pianist is een veelzijdig instrumentalist. Pianisten kunnen vele mogelijke beroepskeuzes maken. Om iedereen hiervan nog bewuster te maken heb

Nadere informatie

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet 1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet Het Zwanenmeer is één van de hoogtepunten van het klassiekromantische balletgenre. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Nadere informatie

HET BEVERS HARMONIEORKEST PALMARES HET BEVERS HARMONIEORKEST INSPIREERT

HET BEVERS HARMONIEORKEST PALMARES HET BEVERS HARMONIEORKEST INSPIREERT HET BEVERS HARMOIEORKEST Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest werd opgericht in Beveren-eie (West-Vlaanderen, België) in 1927 als fanfare De eievrienden. Onder leiding van Bert Decavel werd de fanfare

Nadere informatie

Slaven in Florida Verhalenwedstrijd voor GROEP 5-8 BASISONDERWIJS DOCENTENHANDLEIDING

Slaven in Florida Verhalenwedstrijd voor GROEP 5-8 BASISONDERWIJS DOCENTENHANDLEIDING Lesdoel Leerlingen verdiepen zich in het thema slavernij en in een compositie van Frederick Delius: Florida Suite. Dit muziekstuk is geïnspireerd op muziek van de slaven. Met deze achtergrondkennis en

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... muziek jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Luistercursussen Klassieke Muziek Al sinds vele jaren geven een tweetal

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

LUCA MUZIEK SCHOOL OF ARTS CAMPUS LEMMENS LEUVEN ACADEMISCHE BACHELOR- EN MASTEROPLEIDING

LUCA MUZIEK SCHOOL OF ARTS CAMPUS LEMMENS LEUVEN ACADEMISCHE BACHELOR- EN MASTEROPLEIDING LUCA 2017-2018 SCHOOL OF ARTS CAMPUS LEMMENS LEUVEN Lemmensberg 3 3000 Leuven 016 85 24 48 info.lemmens@luca-arts.be luca-arts.be/muziek facebook.com/lemmensinstituut PROEFDAGEN Jazz 27 februari - 1 maart

Nadere informatie

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen presenteert in seizoen 2018-2019 het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal 8 NOVEMBER 2018, 20:15 UUR SALON 'MEDITERRANEO' Gitaar en strijkers Paganini, De Fossa, Boccherini... 16 MEI 2019, 20:15 UUR SALON

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

STICHTING ZUID-HOLLANDS ORKEST BELLITONI. BSN-nummer:

STICHTING ZUID-HOLLANDS ORKEST BELLITONI. BSN-nummer: Versie: april 2017 Bestuurlijke en financiële informatie van de STICHTING ZUID-HOLLANDS ORKEST BELLITONI BSN-nummer: 816180490 Contact gegevens: R.Reijnhart, Dr. D. Bakkerlaan 72, 2061 EX Bloemendaal e-mail:

Nadere informatie

Fragmenten uit zijn muziek

Fragmenten uit zijn muziek Fragmenten uit zijn muziek 2009, derde Frid-cd: Budapest- Amsterdam (kamermuziek) Chamber Music by Martin Tchiba, Birthe Blom & Ditta Rohmann (www.martin-tchiba.com) (www.birtheblom.com) (www.dittarohmann.com)

Nadere informatie

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO

NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure. Inspraakreactie NJO NJO: Nationaal Jeugd Orkest Apeldoorns Trots, Gelderse Basis, (Inter)Nationale Allure NJO, facts and figures 6-7 concerten in NJO Wintertournee 60-70 concerten in NJO Muziekzomer 25-30 activiteiten door

Nadere informatie

FASO-Nieuwsbrief 2012 nummer 6

FASO-Nieuwsbrief 2012 nummer 6 14 oktober 2012 FASO-Nieuwsbrief 2012 nummer 6 Beste lezer, De FASO staat de komende maanden voor belangrijke beslissingen over haar toekomst. Meer dan 250 orkesten (met totaal ca. 9000 orkestleden) maken

Nadere informatie

Liuwe Tamminga. Elfsteden orgeltour. Elf Friese steden, Zaterdag

Liuwe Tamminga. Elfsteden orgeltour. Elf Friese steden, Zaterdag Liuwe Tamminga Elfsteden orgeltour 10 9 11 8 7 6 1 2 5 4 Zaterdag 3 Elf Friese steden, erten c n o c l e g r o e k ie n u elf Culturele hoofdstad Leeuwarden Unieke gebeurtenis In 2018 is Leeuwarden culturele

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810.

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Classicisme 1. Wanneer? Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Dit is de periode van de industriële revolutie. De technologie en de wetenschap kennen een grote

Nadere informatie

Romeo en Julia - Rotterdams Philharmonisch Orkest

Romeo en Julia - Rotterdams Philharmonisch Orkest 1 Op vrijdag 8 december bezoek je met je klas een muziekvoorstelling in de Doelen. Hier zullen jullie samen met een enthousiaste presentator, Martin Baai, en het Rotterdams Philharmonisch Orkest het muziekstuk

Nadere informatie

Impressionisme. Wanneer? Kenmerken van muziek uit het impressionisme

Impressionisme. Wanneer? Kenmerken van muziek uit het impressionisme Impressionisme Wanneer? Aan het einde van de negentiende eeuw lopen verschillende stijlen door elkaar. Je had de postromantiek in Duitsland, die verder gingen in romantische stijl met vooral Wagner als

Nadere informatie

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken

Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken Festival in t kort Op zondag 30 oktober traden 17 koren en orkesten uit de Leidse regio op in drie zalen van de Stadsgehoorzaal. Zij voerden werken uit van hedendaagse Nederlandse componisten. Enkele van

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

INHOUD: Van onze voorzitter. Intocht Sint Nicolaas. Op de lessenaar. Interview: Martien Maas. Caeciliafeest. Intermezzo. Activiteiten kalender

INHOUD: Van onze voorzitter. Intocht Sint Nicolaas. Op de lessenaar. Interview: Martien Maas. Caeciliafeest. Intermezzo. Activiteiten kalender J A A R G A N G 3 NO. 1 4 Van onze voorzitter November 2011 INHOUD: Van onze voorzitter Intocht Sint Nicolaas Op de lessenaar Interview: Martien Maas Caeciliafeest Intermezzo Activiteiten kalender Zoals

Nadere informatie

Luister naar de muziekfragmenten en verbind de juiste bezetting met elk orkest.

Luister naar de muziekfragmenten en verbind de juiste bezetting met elk orkest. Met z n allen samen! Toeters en kloppers Er zijn drie soorten orkesten die enkel uit blazers en slagwerk bestaan. Samen worden deze orkesten hafabra genoemd, naar de eerste letters van hun naam. Luister

Nadere informatie

NIEUWE VLEUGEL VOOR DANIEL BARENBOIM HET BESTE VAN

NIEUWE VLEUGEL VOOR DANIEL BARENBOIM HET BESTE VAN NIEUWE VLEUGEL VOOR DANIEL BARENBOIM HET BESTE VAN TWEE WERELDEN Ze noemen elkaar maestro, pianist Daniel Barenboim en pianobouwer Chris Maene, en samen presenteerden ze in mei in Londen in de Royal Festival

Nadere informatie

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel Ken uw Klassiekers 2013-2014 in desingel wo 25 sep 2013 Camerata Bern olv. Antje Weithaas p.2 vr 11 okt 2013 B Rock olv. Bejun Mehta p.4 do 14 nov 2013 Le Concert Olympique p.6 wo 19 mrt 2014 Le Concert

Nadere informatie

SCALA & KOLACNY BROTHERS AKOESTISCHE BEZETTING

SCALA & KOLACNY BROTHERS AKOESTISCHE BEZETTING SCALA & KOLACNY BROTHERS AKOESTISCHE BEZETTING TREDEN OP TEN VOORDELE VAN RUNE FONDS VOOR KINDERCARDIOLOGISCH ONDERZOEK ZATERDAG 19 SEPTEMBER / CENTRAAL AUDITORIUM GASTHUISBERG Sponsordossier Rune Fonds

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

KONINKLIJK CONSERVATORIUM ANTWERPEN VAKGROEPEN - SECTIONS

KONINKLIJK CONSERVATORIUM ANTWERPEN VAKGROEPEN - SECTIONS Pagina 1 van 5 LESSENROOSTER BACHELOR en SCHAKELPROGRAMMA _ MUZIEK KLASSIEK 2017-2018 Opleidingsonderdelen uit vakgebieden Algemene Muzikale Vorming en Algemene Culturele Vorming KONINKLIJK CONSERVATORIUM

Nadere informatie

CURRICULUM VITAE Bram Van Camp COMPONIST Update 13 oktober 2017

CURRICULUM VITAE Bram Van Camp COMPONIST Update 13 oktober 2017 CURRICULUM VITAE Bram Van Camp COMPONIST Update 13 oktober 2017 Geboren Woonplaats Nationaliteit 04/06/1980, Antwerpen België Belg Opleiding 1998-2003 Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen Disciplines:

Nadere informatie

DIRK BROSSé IN CONCERT

DIRK BROSSé IN CONCERT DIRK BROSSé IN CONCERT Roeland Hendrikx, klarinet Nationaal Orkest van België o.l.v. Dirk Brossé WOENSDAG 9 NOVEMBER 2016 CONCERTZAAL LUCA SCHOOL OF ARTS CAMPUS LEMMENS LEUVEN Programma Deel 1 Dirk Brossé

Nadere informatie

2,5. Samenvatting door een scholier 1026 woorden 27 juli keer beoordeeld

2,5. Samenvatting door een scholier 1026 woorden 27 juli keer beoordeeld Samenvatting door een scholier 1026 woorden 27 juli 2012 2,5 7 keer beoordeeld Vak Methode Muziek Muziek op maat H1 middeleeuwen Nieuwe ontwikkelingen in de middeleeuwen - Muziek werd gespeeld in kerken

Nadere informatie

De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara

De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara De Koningin Elisabethwedstrijd bij Klara De halve finale Maandag 6 tot zaterdag 11 mei in Flagey Klara zendt de halve finale uit vanuit Studio 4 aan het Flageyplein. Van 19:00 tot 20:00 uur presenteert

Nadere informatie

Maatwerk in samenspel

Maatwerk in samenspel Maatwerk in samenspel Beste ondernemer, Het stemt mij blij u kennis te laten maken met philharmonie zuidnederland. Het orkest ontplooit een enorm breed spectrum aan activiteiten, iets wat mij met trots

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

Marching & Breakin. TROMP Opening Night Eindhoven, November 9, Versie 4: 4 oktober Geschreven door Dominique Vleeshouwers

Marching & Breakin. TROMP Opening Night Eindhoven, November 9, Versie 4: 4 oktober Geschreven door Dominique Vleeshouwers Versie 4: 4 oktober 2018 Marching & Breakin TROMP Opening Night Eindhoven, November 9, 2018 Geschreven door Dominique Vleeshouwers T: 0619057546 E: welcome@dominiquevleeshouwers.com 1 Inhoud 1. People...

Nadere informatie

Alles Amerika met Liza Ferschtman

Alles Amerika met Liza Ferschtman donderdag 8 juni en vrijdag 9 juni Alles Amerika met Liza Ferschtman Christian Vásquez dirigent Liza Ferschtman viool donderdag 8 juni en vrijdag 9 juni Christian Vásquez dirigent Liza Ferschtman viool

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Konstantyn Napolov Curriculum Vitae

Konstantyn Napolov Curriculum Vitae Konstantyn Napolov Curriculum Vitae Personalia Voornaam Achternaam Konstantyn Napolov Geboortedatum 18-08 - 1987 Geboorteplaats Nationaliteit Adres Odessa Oekraiens Willem de Zwijgerlaan 39, 2582 EG Den

Nadere informatie

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 19.

OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 19. OOST-VLAAMS SYMFONISCH ORKEST SPONSORDOSSIER 19 info@ovso.be www.ovso.be OVSO IN T KORT Het Oost-Vlaams Symfonisch Orkest werd opgericht in 2008, door en voor gepassioneerde muzikanten die samen interessante

Nadere informatie

sample Methode voor trommel, drumset en pauken.

sample Methode voor trommel, drumset en pauken. Slag & Stoot Methode voor trommel, drumset en pauken. Inhoud Walter Mertens A. itmische Oeeningen Technische - en leesoeeningen met enkelslagen & accenten, invuloeeningen en duetten.. B. oel Oeeningen

Nadere informatie

LUCA MUZIEK SCHOOL OF ARTS CAMPUS LEMMENS LEUVEN ACADEMISCHE BACHELOR- EN MASTEROPLEIDING

LUCA MUZIEK SCHOOL OF ARTS CAMPUS LEMMENS LEUVEN ACADEMISCHE BACHELOR- EN MASTEROPLEIDING LUCA 2018-2019 SCHOOL OF ARTS CAMPUS LEMMENS LEUVEN Lemmensberg 3 3000 Leuven 02 447 15 00 info.lemmens@luca-arts.be luca-arts.be/muziek facebook.com/lemmensinstituut PROEFDAGEN Jazz 15 & 16 februari 2018

Nadere informatie

Net andersom. alsinl874. Verloren schfflfe 3 Gjjen leven voort in muzie SCHILDERIJENTENTOONSTELLI

Net andersom. alsinl874. Verloren schfflfe 3 Gjjen leven voort in muzie SCHILDERIJENTENTOONSTELLI DE CELDERLANDER DINSDAC 5 MAART2013 SCHILDERIJENTENTOONSTELLI Net andersom alsinl874 De brugklassers van het Pax Chrisi College laten zich inspireren door Moessorgski en Wamelse harmonic door Geert Ceenen

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis Programma Kamermuziek 16 oktober 2010, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis In de serie Het Kwartet D u d o k K w a r t e t Judith van Driel viool Marleen

Nadere informatie

Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici

Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici Angela Schijf op tournee met Nederlandse topmusici Na het succes in België, komen Angela Schijf en haar echtgenoot Tom Van Landuyt met Kreutzersonate, Als het verlangen maar stopt naar Nederland. De van

Nadere informatie

MODULES AMC. AMC volgens een modulair systeem... PER TRIMESTER KIES JE 1 MODULE UIT EEN LIJST VAN 6 MOGELIJKHEDEN

MODULES AMC. AMC volgens een modulair systeem... PER TRIMESTER KIES JE 1 MODULE UIT EEN LIJST VAN 6 MOGELIJKHEDEN Academie Londerzeel presenteert: MODULES AMC WO Lesda g ENS DAG en op of Z, ATE VRIJD MUZ R DAG AG IEK LAB (V3) O S SER OFIE VRA NCK Schooljaar 2016-2017 X AMC volgens een modulair systeem... Dit betekent

Nadere informatie

Rachmaninov 3. Liebrecht Vanbeckevoort, piano Belgian National Orchestra. vrijdag 24 november 2017 LUCA/Campus Lemmens Leuven

Rachmaninov 3. Liebrecht Vanbeckevoort, piano Belgian National Orchestra. vrijdag 24 november 2017 LUCA/Campus Lemmens Leuven Rachmaninov 3 Liebrecht Vanbeckevoort, piano Belgian National Orchestra o.l.v. George Pehlivanian vrijdag 24 november 2017 LUCA/Campus Lemmens Leuven met dank aan Het cafetaria wordt opengehouden door

Nadere informatie

MUZIEK MET ALLE MIDDELEN

MUZIEK MET ALLE MIDDELEN S O K P R E S E N T E E R T MUZIEK MET ALLE MIDDELEN RAPHAELA DANKSAGMÜLLER, duduk DIRK LUIJMES, harmonium MARCEL VERHEGGEN, orgel STUDIUM CHORALE o.l.v. HANS HEYKERS zondag 7 juli 2019 Lambertuskerk Kerkplein

Nadere informatie

Oeral Kozakkenkoor. Het koor

Oeral Kozakkenkoor. Het koor Het koor In 1591 werd door Tsaar Feodor Ivanovitz het regiment der Oeral Kozakken opgericht. Dit regiment ruiters vormde niet alleen een gevechtseenheid, maar diende ook als garde-eskadron van de Tsaar.

Nadere informatie

Oeral Kozakkenkoor. Het koor

Oeral Kozakkenkoor. Het koor Het koor In 1591 werd door Tsaar Feodor Ivanovitz het regiment der Oeral Kozakken opgericht. Dit regiment ruiters vormde niet alleen een gevechtseenheid, maar diende ook als garde-eskadron van de Tsaar.

Nadere informatie

BIO S voor FAUSTO, 3 Mei 2018

BIO S voor FAUSTO, 3 Mei 2018 BIO S voor FAUSTO, 3 Mei 2018 Luc Steels (Compositie), Luc Steels, Ph.D., is een wetenschapper actief in het domein van het onderzoek naar artificiële intelligentie en vooral het begrijpen en produceren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

Beiaardprogramma van Klaas de Haan voor Laren; 18 aug. 2015, 20u00: 1. Prélude No. 1 pour Carillon Robert Lannoy ( )

Beiaardprogramma van Klaas de Haan voor Laren; 18 aug. 2015, 20u00: 1. Prélude No. 1 pour Carillon Robert Lannoy ( ) Beiaardprogramma van Klaas de Haan voor Laren; 18 aug. 2015, 20u00: 1. Prélude No. 1 pour Carillon Robert Lannoy (1915-1979) 2. Mazurka (1889) Alexander N. Skrjabin (1872-1915) arr. Tin-Shi Tam 3. Premiére

Nadere informatie

Klara-Carrièreprijs: Sigiswald Kuijken

Klara-Carrièreprijs: Sigiswald Kuijken Jonge belofte van het jaar: Jolente De Maeyer Klara-Carrièreprijs: Sigiswald Kuijken Violist en dirigent Sigiswald Kuijken is een echte pionier van de historische barokinterpretatie. Vanaf 1969 verdiepte

Nadere informatie

Zondag 15 mei uur Nicolaaskerk Blije Da. E. Roosenboom Drachten Pinksteren Deurcollecte: Zending

Zondag 15 mei uur Nicolaaskerk Blije Da. E. Roosenboom Drachten Pinksteren Deurcollecte: Zending Agenda Hervormde Gemeente Blija - Hogebeintum Kerkdiensten Zondag 15 mei 09.30 uur Nicolaaskerk Blije Da. E. Roosenboom Drachten Pinksteren Deurcollecte: Zending Zondag 22 mei 09.30 uur Nicolaaskerk Blije

Nadere informatie

sample Methode voor trommel, drumset en pauken

sample Methode voor trommel, drumset en pauken Slag & Stoot Methode voor trommel, drumset en pauken Inhoud Walter Mertens A itmische Oeeningen Technische - en leesoeeningen met enkelslagen & accenten, invuloeeningen en duetten oel Oeeningen Technische

Nadere informatie

Modules voor de komende drie schooljaren

Modules voor de komende drie schooljaren G e m e e n t e l i j k e A c a d e m i e v o o r M u z i e k e n W o o r d L e d e Algemene Muziekcultuur (AMC) volg je gedurende drie jaar in de middelbare graad van de richting muziek. Je volgt wekelijks

Nadere informatie