Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF September 2007 Gastouderbureau Roodkapje Nieuws uit het mandje van Roodkapje Beste lezers, Iedere maand versturen wij een nieuwsbrief. Hierin staan handige tips die betrekking kunnen hebben op uw situatie. Wanneer u zelf tips, anekdotes, grappige foto s of ideeën heeft voor in de nieuwsbrief dan is het altijd van harte welkom. U kunt dit dan mailen naar info@omavanroodkapje.nl. Gastouderbureau Roodkapje steunt de CliniClowns! Lees verder op pagina 2 Recept om samen met de kinderen in de keuken te bereiden Lees verder op pagina 3 Leuke anekdote van een consulente Lees verder op pagina 3 Aftrekbare kosten voor gastouders Lees verder op pagina 4 Veel gestelde vragen van vraagouders en gastouders Lees verder op pagina 5

2 Gastouderbureau Roodkapje steunt de CliniClowns! Gastouderbureau Roodkapje steunt de CliniClowns! Uiteraard doen wij dat met uw steun. Een gedeelte van de bureaukosten die de gastouder betaalt gaat naar de CliniClowns. Niet iedereen weet van voor een mooie Stichting de CliniClowns is, dus daarom willen wij u door middel van deze nieuwsbrief vertellen wat zij allemaal doen. Organisatie Zieke en gehandicapte kinderen worden vaak belemmerd in hun kind zijn. Ze bevinden zich in situaties waar lachen, zingen, gek doen, spelen en al die andere dingen die zo horen bij het kind zijn niet vanzelfsprekend zijn. Hun omgeving is praktisch altijd in eerste instantie gericht op het verhelpen of behandelen van een aandoening. En dan zijn daar ineens de CliniClowns! De CliniClowns laten kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laat ze gewoon weer even kind zijn. Even hoeft er niets en kan het alle kanten op, afhankelijk van wat het kind kan en wil doen. Dit vereist dat de CliniClowns ten alle tijde volledig in moeten spelen op de meest onverwachte situaties en ontwikkelingen. Improvisatie op hoog niveau dus. CliniClowns zijn dan ook niet voor niets professionele clowns, die pas na een zware selectie gevolgd door een speciale opleiding in dienst van de Stichting kunnen komen. Wat doet CliniClowns? CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan zo veel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte of handicap. De CliniClowns laten de kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten ze gewoon weer even kind zijn. CliniClowns doet dit in de overtuiging dat dit bijdraagt aan het doorbreken van isolement en het tegengaan van verveling. In Nederland zijn naar schatting zo n zieke kinderen, waarvan er zo n thuis worden verpleegd en verzorgd. In 2005 realiseerden wij met onze bijna zestig speciaal opgeleide professionele clowns kindcontacten. Dit hebben zij bereikt mede dankzij de steun van de donateurs! Overal Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen door heel Nederland. Omdat veel van deze kinderen vaak ook langdurig thuis worden verpleegd/en verzorgd, gaan wij ons ook op deze groep richten. Daartoe hebben zij de website van Neuzenroode.nl ontwikkeld. Thuis Het unieke aan Neuzenroode.nl is dat kinderen live via de webcam contact kunnen hebben met de CliniClowns die daar wonen. Daarnaast kunnen zij op de website terecht om onder meer spelletjes te spelen, elkaar en CliniClowns te ontmoeten, avonturen te beleven, radio te maken en nog veel meer leuke dingen. Alleen of samen, maar hoe dan ook alles met een CliniClowneske inslag.

3 Fruitige sorbet Wat heb je nodig: Recept om samen met de kinderen in de keuken te bereiden Een halve appel Een halve banaan 6 aardbeien 10 eetlepels grenadine siroop 6 bolletjes vanille ijs slagroom spuitbus 2 grote ijsglazen 2 rietjes 2 lepels Bereidingswijze: Schil d appel en snij hem in tweeën. Verwijder het klokhuis en snij één helft in blokjes. Pel de banaan en snij één helft in blokjes. Was de aardbeien en snij 4 aardbeien in stukjes. Verdeel het fruit over de twee glazen. Schenk in elk glas 5 eetlepels siroop en drie bolletjes vanille ijs. Spuit slagroom bovenop de bolletjes Steek in elk glas een rietje. Snij tenslotte de overgebleven aardbeien in en hang deze op de rand van de glazen. Leuke anekdote van een consulente Een van onze consulenten (Trudy) is altijd heel attent en gaat tegenwoordig in het rood gekleed, indachtig haar imago als Oma van Roodkapje. Nu had ze bedacht dat het ook leuk zou zijn als ze een rieten mandje bij zich zou hebben, met kleinigheidjes voor kinderen. Met veel pijn en moeite had ze een mandje opgescharreld en daar een aantal doosjes rozijntjes in gedaan. Trudy ging voor de eerste keer met het mandje op pad (op kraamvisite). Zij komt binnen (Ooooooh mam, de Oma van Roodkapje!) en deelt krentjes uit. Iedereen blij. Wacht, dacht Trudy, ik zet het mandje hier bij de voordeur, anders vergeet ik het straks mee terug te nemen. Na een half uur heeft Trudy haar koffie en beschuit met muisjes op en wil vertrekken. Waar is mijn mandje? Oh ja, bij de voordeur. Toen zij wilde gaan kijken kwam zij tot haar grote schrik erachter dat het mandje verdwenen was. Oh nee, Trudy had de hond onder de trap over het hoofd gezien: het mandje was half opgevreten en alle rozijntjes waren op. Moeder lag dubbel van het lachen en Trudy moet op zoek naar een nieuw mandje.

4 Aftrekbare kosten voor gastouders Het is soms lastig om te bepalen welke kosten nou wel en niet als beroepskosten gelden voor de gastouders. Vandaar dat wij u graag een aantal voorbeelden geven. Hieronder vindt u een lijstje met kosten die aftrekbaar zijn. Heeft u nog vragen of bepaalde kosten aftrekbaar zijn, dan kunt u altijd contact opnemen met de consulent of het hoofdkantoor. reiskosten voor halen en brengen: 19 cent per kilometer aanpassingen woning (traphekje, stopcontactbeveiligers, afscherming rondom de vijver) kinderstoeltje, kinderbed, beddengoed, babycapes kinderbestek, beker extra (kinder-)regenkleding, kinderparaplu tandenborstel en tandpasta luiers, billendoekjes slee, handschoenen kinderwagen, maxi-cosi, autostoeltje extra wasjes, babybadje, shampoo, bodylotion, billencreme flessenwarmer, sterilisator, flessen, (fop)spenen tafelhoekjes, deurklem, tochtstrips blusdeken, rookmelders, brandblusser kosten voor maaltijden (tegen standaardbedragen) kosten van uitjes (entreebewijzen kinderboerderij, pretpark, speelpaleis) kosten versnaperingen tijdens uitjes reiskosten naar de uitjes (openbaar vervoer of 19 cent per km) tussendoortjes (snoep, koek en chips, fruitsap) kindercadeaus, speelgoed, knutselklei, lijm, papier, stiften (spel)computers en elektronische spelletjes ehbo-trommel telefoongesprekken met vraagouders en Roodkapje representatiekosten vakliteratuur over kinderverzorging en opvoeding enzovoort enzovoort... U dient wel de bonnetjes te bewaren om de kosten te kunnen bewijzen. Voorzover dat mogelijk is natuurlijk, dus niet van maaltijden, energie en wasjes. De kilometers die u maakt kunt u in een apart schrift schrijven. Zoals u weet, biedt Gastouderbureau Roodkapje aan de aangifte inkomstenbelasting voor de gastouders te verzorgen. Alle gastouders krijgen daarover in januari 2008 een brief. Vanwege de grote toeloop zullen deze aangiften niet voor 1 april behandeld kunnen worden. Wij zullen bij de Belastingdienst uitstel vragen voor het indienen van aangiften.

5 Veel gestelde vragen van vraagouders en gastouders De naam Gastouderbureau Roodkapje, hoe zijn jullie hier aan gekomen? Bij oprichting van het bureau zou de naam iets met kinderen te maken moeten hebben en met oma s. Het moest iets liefs hebben naar kinderen toe, bijvoorbeeld een sprookje. Natuurlijk moesten oma en oppassen ook een rol spelen in de naam. Het zal waarschijnlijk zo geweest zijn dat de oma van Roodkapje de allereerste officiële oppasoma was. Tot wanneer hebben wij recht op Kinderopvangtoeslag? U kunt de toeslag ontvangen tot de 1 e dag van de maand waarin uw kind naar het voortgezet onderwijs gaat. Wanneer moet de toeslag of het contract gestopt of gewijzigd worden? De toeslag kan verkregen worden, mits beide ouders in een kalenderjaar inkomsten uit arbeid hebben genoten. Als u in maart werkloos wordt dan heeft u de rest van het kalenderjaar nog wel recht op toeslag. Andersom is het natuurlijk ook mogelijk. Als u van januari tot en met november werkloos bent, maar u gaat in december werken, dan heeft u het gehele kalenderjaar recht op de toeslag. Ditzelfde geldt voor 1-oudergezinnen. Als er een andere gastouder gaat oppassen in het gezin, dan moeten de contracten en wellicht ook de toeslag gewijzigd worden. Een situatie waar niemand ooit mee te maken mag krijgen. De toeslag wordt beëindigd als het kind komt te overlijden. Vraag van gastouders: Ik sta nu als gastouder ingeschreven bij Roodkapje. Kan het gebeuren dat ik gevraagd word om ook op kinderen van andere gezinnen te passen? Alleen in noodsituaties (bijvoorbeeld bij ziekte van een gastouder bij u in de buurt) kan er een beroep op uw diensten worden gedaan. U kunt natuurlijk altijd weigeren. U kunt zelf ook plotseling ziek worden. Wij bieden geen garantie dat wij tijdelijk een andere gastouder kunnen vinden. Wanneer u zelf van te voren aangeeft dat u graag op andere kinderen wilt passen, wordt u als eerst gebeld in deze noodsituaties. Moet ik een urenregistratie bijhouden? Als u op vast tijden oppast is dit niet nodig. Wanneer u onregelmatig oppast is dit wel nodig. De schatting die wij maken moet uiteindelijk kloppen met de werkelijkheid. Vraag van vraagouders:

6 Vraag van vraagouders: Wij krijgen nu de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst gestort. Wordt dit bij onze inkomsten meegerekend bij de belastingaangifte? Kinderopvangtoeslag wordt niet gezien als extra inkomen. Het is de bedoeling dat u met deze toeslag de gastouder betaalt. U krijgt de toeslag gestort en u betaalt de gastouder meer dan dat u ontvangt. De Belastingdienst ziet dat u een eigen bijdrage betaalt aan de gastouder. U heeft hier dus meer kosten aan dan dat u aan toeslag ontvangt. In veel situaties wordt door de gastouder de eigen bijdrage weer terug geschonken aan de vraagouders. Deze schenking is belastingvrij. De gastouder gaat bijverdienen en hier is wel sprake van extra inkomsten.

Vraagouder nieuwsbrief

Vraagouder nieuwsbrief Vraagouder nieuwsbrief December 2015 Beste Vraagouder, Graag uw aandacht voor deze belangrijke nieuwsbrief van december 2015. Er staan enkele zaken in, die we goed onder de aandacht willen brengen. Leest

Nadere informatie

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje NIEUWSBRIEF 4 2008 Gastouderbureau Roodkapje Nieuws uit het mandje van Roodkapje Beste lezer, Op 15 juni a.s. is het vaderdag en in deze Nieuwsbrief vindt u een aantal tips voor dit feestelijke evenement!

Nadere informatie

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje NIEUWSBRIEF Januari 2008 Gastouderbureau Roodkapje Nieuws uit het mandje van Roodkapje Beste lezers, Allereerst willen wij u natuurlijk een spetterend nieuwjaar wensen!! Iedere maand versturen wij een

Nadere informatie

Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015

Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015 Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015 In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: * 250 miljoen euro extra voor de kinderopvang * Roodkapje-APP * Visitekaartjes en bordje Erkend gastouder *

Nadere informatie

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand.

Bij de bemiddeling word afgesproken welk tarief u als ouders wilt. Dit word vastgelegd. Wilt u wijzigen? Dan kan dit maximaal 1 keer per 6 maand. Afspraken Naam Familie: Naam Kind(eren): Voor een goede en leuke opvang is het belangrijk dat de werkzaamheden goed worden afgestemd met de ouder(s), het/de opvangkind(eren) en de gastouder. Gastouderopvang

Nadere informatie

ADMINISTRATIE EN AFTREKBARE KOSTEN VOOR GASTOUDERS

ADMINISTRATIE EN AFTREKBARE KOSTEN VOOR GASTOUDERS ADMINISTRATIE EN AFTREKBARE KOSTEN VOOR GASTOUDERS Inleiding Hieronder is een overzicht opgenomen van kosten die gastouders in mindering kunnen brengen op de gerealiseerde omzet. Het bijhouden van kosten

Nadere informatie

Gastouders en de Belastingdienst

Gastouders en de Belastingdienst Gastouders en de Belastingdienst Freelancer of Ondernemer Start als gastouder altijd je eigen onderneming. Daardoor kun je gebruik maken van allerlei aftrekposten waardoor je veel minder belasting betaalt.

Nadere informatie

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan!

Ten slotte wens ik je veel plezier bij het lezen. Hopelijk geeft het de kennis en de inspiratie om ook zelf met je kinderen aan de slag te gaan! inleiding Voor al mijn kinderen schrijf ik hun ontwikkelingen op in een schrift. Ik schrijf op wanneer en hoelang ze sliepen, wat ze aten, hoe ze speelden en hoe we samen de dag doorbrachten. Dat lijkt

Nadere informatie

Elf vragen over schenkbelasting

Elf vragen over schenkbelasting Elf vragen over schenkbelasting Wil je schenken of ontvang je binnenkort een schenking? Lees hier elf vragen en antwoorden over schenkbelasting en vind uit op welke wijze je het beste kunt schenken. Elf

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken

Inhoud. Mijn leven. ik regel mijn geldzaken Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Bewaren...5 Hoofdstuk 2 Administratie...7 Hoofdstuk 3 Inkomsten... 8 Hoofdstuk 4 Uitgaven... 10 Hoofdstuk 5 Sparen... 12 Hoofdstuk 6 Verzekeringen...15 Hoofdstuk 7 Begroting...

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl

R O S A D E D I E F. Arco Struik. Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl R O S A D E D I E F Arco Struik Rosa de dief Arco Struik 1 www.gratiskinderboek.nl In de winkel 3 Bart 5 Een lieve dief 7 De telefoon 9 Bij de dokter 11 De blinde vrouw 13 Een baantje 15 Bijna betrapt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

De sprookjesdialogen van groep 3

De sprookjesdialogen van groep 3 De sprookjesdialogen van groep 3 In groep 3 kregen de kinderen, samen of in een tweetal, de opdracht om een dialoog tussen sprookjesgfiguren te schrijven, waarna ze een schilderij maakten bij hun dialoog.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2009 Editie 6. Beste lezer,

NIEUWSBRIEF 2009 Editie 6. Beste lezer, NIEUWSBRIEF 2009 Editie 6 Beste lezer, Hier is weer de nieuwste editie van onze nieuwsbrief! U kunt hier zelf ook input voor aanleveren. Weet u een leuk verhaal of anekdote, heeft u een lekker recept of

Nadere informatie

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als

4 Denken. in het park een keer gebeten door een hond. Als Kim een hond ziet wil ze hem graag aaien. Als 4 Denken In dit hoofdstuk vertellen we hoe jij om kan gaan met je gedachten. Veel gedachten maak je zelf. Ze bepalen hoe jij je voelt. We geven tips hoe jij jouw gedachten en gevoelens zelf kunt sturen.

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET TARWEGRAS WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM

10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET TARWEGRAS WWW.OPTIMALEGEZONDHEID.COM 10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET 10 VERFRISSENDE RECEPTEN MET Wie heeft er inmiddels niet van gehoord: Tarwegras! Een ontzettend populair voedingsmiddel met een extreem hoge concentratie aan supergezonde voedingsstoffen.

Nadere informatie

Ik ben David de Graaf

Ik ben David de Graaf Ik ben David de Graaf geboren in 1984. met Downsyndroom Surprise! Ook voor mijzelf Ik heb het niet alleen, maar... ik ben ook in vaste dienst van de Stichting Downsyndroom Kort: de SDS www.downsyndroom.nl

Nadere informatie

10 Groene Smoothies Recepten

10 Groene Smoothies Recepten 10 Groene Smoothies Recepten D e t o x e n t h u i s. n l Recept 1 Groene Smoothie met mango, ananas en banaan 100 gram mango 100 gram ananas Spoel eerst de verse in de blender toe samen met het water.

Nadere informatie

Beste ouders, Laat de verjaardagen maar komen! Groetjes Juf Lin en juf Marie

Beste ouders, Laat de verjaardagen maar komen! Groetjes Juf Lin en juf Marie Beste ouders, Elk jaar opnieuw is je zoon of dochter jarig. Hieronder vind je uitleg hoe we dit in de wolkjesklas vieren. De kleuters krijgen in onze klas zelf de kans om te kiezen hoe ze hun dagje in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2009 Editie 4. Beste Lezer

NIEUWSBRIEF 2009 Editie 4. Beste Lezer NIEUWSBRIEF 2009 Editie 4 Beste Lezer Hier is weer de nieuwste editie van onze nieuwsbrief! U kunt hier zelf ook input voor aanleveren. Weet u een leuk verhaal of anekdote, heeft u een lekker recept of

Nadere informatie

Informatiegids. Gastouderopvang

Informatiegids. Gastouderopvang Informatiegids 2015 Gastouderopvang Gastouderopvang Informatiegids 2015 Voorwoord Besteouders/verzorgers, Ik ben erg blij dat u heeft gekozen voor Gastouderopvang Poesje mauw. U, als vraagouder, heeft

Nadere informatie

Drents Archief. Meisje met de hoepel. Groep 2 Speuren in het archief

Drents Archief. Meisje met de hoepel. Groep 2 Speuren in het archief Drents Archief Meisje met de hoepel Groep 2 Les 3 Speuren in het archief Les 3 Speuren in het archief Samenvatting van de les In het Drents Archief bevindt zich een kistje dat een dubbele bodem blijkt

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05

NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 NIEUWSBRIEF 23 oktober 2012 Nr.05 Algemeen: HONDEN OP HET SCHOOLPLEIN Gisteren is er weer een kind op het schoolplein gebeten door een kleine hond. Gelukkig bleek de schade mee te vallen. Toch doen wij

Nadere informatie

Sim, de pit. Leestekstje

Sim, de pit. Leestekstje Sim, de pit Leestekstje In het zand ligt een pit. De pit heet Sim Daar is Sus, de mus. Mmm lekker, een pit. Nee! Niet doen! Ik moet nog groot worden, roept Sim. Dan zoek ik verder, zegt Sus. Sus vliegt

Nadere informatie

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was...

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Het verloren mandje Hallo lieve kinderen, we leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Op een vroege zonnige ochtend is Fakir al druk bezig

Nadere informatie

Wat staat er in dit boekje?

Wat staat er in dit boekje? Wat staat er in dit boekje? Informatie voor ouders (scheur t maar uit voor ze!) 7 Even uitleggen 11 Ik & Zo! Dit ben ik! 15 Ik & Zo! Handig om te weten 17 Weekschema co-ouderschap 29 Planning weekenden,

Nadere informatie

Eenzaam. De les. Inhoud. Doel. Materiaal. Belangrijk. les

Eenzaam. De les. Inhoud. Doel. Materiaal. Belangrijk. les 8 Inhoud 1 Eenzaam De Soms ben je alleen en vind je dat fijn. Als alleen zijn niet prettig aanvoelt, als je niet in je eentje wilt zijn, dan voel je je eenzaam. In deze leren de leerlingen het verschil

Nadere informatie

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie.

Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. Familie aan tafel. Een werkvorm voor individuele coaching of intervisie. De cliënt krijgt een groot vel papier en kleurkrijt. De opdracht is: Teken je gezin van herkomst rond de etenstafel. Een werkvorm

Nadere informatie

Financiële opvoeding 2010. Nibud i.s.m. CentiQ, Wijzer in geldzaken

Financiële opvoeding 2010. Nibud i.s.m. CentiQ, Wijzer in geldzaken Financiële opvoeding 2010 Nibud i.s.m. CentiQ, Wijzer in geldzaken Inleiding In deze peiling onder ruim 1000 respondenten is gekeken wat ouders belangrijk vinden dat hun kind leert over omgaan met geld,

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn

Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn Tekst en recept copyright Annemarie Lutters Dit e-book mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron vermeldt of een weblink legt naar http://www.blijaantafel.nl

Nadere informatie

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren

U in het middelpunt Die migraine hè Levenservaring verzilveren Welzijn op recept Welkom bij SWOA. Uw huisarts heeft u met ons in contact gebracht. De dokter kan u op dit moment geen passende behandeling (meer) bieden. Toch voelt u zich niet lekker, of heeft u pijn.

Nadere informatie

Verslag gehandicapten platform.

Verslag gehandicapten platform. Verslag gehandicapten platform. 5 Maart kwamen er gehandicapten mensen bij ons op school. Ze waren niet gehandicapt in hun hoofd en gedrag maar ze waren lichamelijk gehandicapt. We begonnen met een paar

Nadere informatie

Informatieboekje kinderafdeling

Informatieboekje kinderafdeling Ithaka Informatieboekje kinderafdeling In je handen heb je een boekje met informatie over de kinderafdeling van Ithaka. Je bent hier niet alleen, er zijn nog ongeveer 20 andere kinderen op de afdeling.

Nadere informatie

KIDmail 25. www.kidpartners.nl. Januari 2013

KIDmail 25. www.kidpartners.nl. Januari 2013 www.kidpartners.nl KIDmail 25 Januari 2013 Allereerst willen wij jou een stralend 2013 wensen met de onderstaande doodle. Je kunt zelf invullen waar jouw ster het komend jaar gaat stralen. We hebben het

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt

t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt 2100 Deurne Tel / fax: 03/ 324 25 26 t Magazijn centrum voor arbeidszorg met zorg gemaakt Andante vzw www.tmagazijn.be Nieuwsbrief 5 april 2013 Voorwoord Beste lezer, Hier is hij dan; onze vijfde nieuwsbrief.

Nadere informatie

hebben verzorgde tanden An Melis

hebben verzorgde tanden An Melis CAS EN KATO hebben verzorgde tanden An Melis M O N D I N A C T I E! tekst bij de volgende plaat: Dit is Cas. Cas is blij. Vandaag is de leukste dag van de hele week! Kato komt spelen en vannacht mag ze

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de belastingaangifte. Nibud, 2010

Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de belastingaangifte. Nibud, 2010 Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de Nibud, 2010 Inleiding In dit rapport staan de resultaten beschreven van een peiling onder lezers van De Telegraaf over hun kennis en gedrag omtrent de. De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 Nog maar dikke week te gaan en dan staat de zomervakantie al weer voor de deur. We hebben de laatste weken al een voorproefje gehad van het mooie weer en we gaan er vanuit

Nadere informatie

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst

Huurtoeslag 2014. Kunt u huurtoeslag krijgen? Woont u in een huurhuis? Dan krijgt u misschien huurtoeslag. Toeslagen Belastingdienst Toeslagen Belastingdienst Informatieblad Maart 2014 Huurtoeslag 2014 TG 720-1Z42PL Huurtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw huur. Wilt u weten of u deze toeslag kunt krijgen en wat u dan moet doen?

Nadere informatie

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine

Fruit-room ijsjes. Dit heb je nodig: 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt. Extra: Zoku ijsmachine Fruit-room ijsjes 150 ml rijstmelk of sojamelk 10 frambozen of 2 eetlepels jam paar blaadjes munt Extra: Zoku ijsmachine Prak de frambozen fijn en meng het door de melk vervanger. Snij de blaadjes munt

Nadere informatie

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar

ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND. Leeftijd 0 tot 4 jaar ZEG HET MAAR HET PRATEN VAN UW KIND Leeftijd 0 tot 4 jaar Het leren praten van uw kind gaat vaak bijna vanzelf. Toch is er heel wat voor nodig voordat uw kind goed praat. Soms gaat het niet zo vlot met

Nadere informatie

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong

Twee blauwe vinkjes. Door: Lenneke Sprong Twee blauwe vinkjes Door: Lenneke Sprong Nog steeds maar een vinkje. Buiten begon de zon te schijnen, waardoor er schaduwen op de lichtblauwe muur ontstonden. Waarom ontvangt hij niet mijn berichtje vroeg

Nadere informatie

Inkomens van Gastouder (box 1) Inkomsten uit overige werkzaamheden (ROW) Inkomsten winst uit onderneming (WUO)

Inkomens van Gastouder (box 1) Inkomsten uit overige werkzaamheden (ROW) Inkomsten winst uit onderneming (WUO) Gastouders en financiën Er is vaak onduidelijkheid over bruto-inkomen, netto-inkomen en hoeveel belasting te moeten betalen Wat zijn de mogelijke aftrekbare kosten? Veel gastouders komen in aanmerking

Nadere informatie

RekenGroen Titel Rekenmodule Onderdeel Breuken Versie 20121907

RekenGroen Titel Rekenmodule Onderdeel Breuken Versie 20121907 RekenGroen Titel Onderdeel Versie Rekenmodule Breuken 202907 2_BREUKEN RECEPTEN Bij veel recepten worden breuken gebruikt om hoeveelheden van de ingrediënten aan te geven. A PPEL- KOMKOMMER SALADE Ingrediënten

Nadere informatie

Informatie gastouderopvang

Informatie gastouderopvang Informatie gastouderopvang Semarangplantsoen 23, 1335 GV Almere, T 036-5337598, info@flevokiscare.nl, www.flevokidscare.nl Inhoudsopgave pag. 1. Introductie 3 2. Wat is gastouderopvang? 4 2.1 Wet kinderopvang

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Belastingaangifte KLM Flight Academy. Belastingaangifte. KLM Flight Academy

Belastingaangifte KLM Flight Academy. Belastingaangifte. KLM Flight Academy Belastingaangifte KLM Flight Academy Door Arjen Sas Disclaimer: Deze handleiding is slechts informatief en aan dit werk kunnen geen rechten worden ontleend. Ook ben ik niet verantwoordelijk voor een onjuiste

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 Regelingen en voorzieningen CODE 1.4.3.528 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 brochure bronnen de brochure Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 van het CAK (uitgave november 2012). De brochure is ook

Nadere informatie

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK STEP ZOMER 2008

KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK STEP ZOMER 2008 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK STEP ZOMER 28 Respons aantal verstuurd: 1498 aantal binnengekomen:811 respons: 54.13% 1. Bij de start van de dienstverlening kreeg u informatie over de werking van de dienst.

Nadere informatie

Vraag en antwoord tarieven 2016

Vraag en antwoord tarieven 2016 Vraag en antwoord tarieven 2016 Opvangaanbod Vraag: Welke extra s zijn bij alle pakketten inbegrepen? Luiers & verzorgingsproducten (voor kinderdagverblijf en peutertuin). Drinken, fruit, boterhammen of

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

De erfenis. Notaris. Snif, ik mis opa zo! Daniël, Mijn vader was jouw opa helemaal niet! Gerrie

De erfenis. Notaris. Snif, ik mis opa zo! Daniël, Mijn vader was jouw opa helemaal niet! Gerrie Deze theaterleestekst is gratis te downloaden. Het is een voorproefje uit: Verkeerd verbonden, geschreven door Annemarie Bon. Illustraties: Eric Heuvel. Uitgeverij de Inktvis. In het boek staan nog veel

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

INFORMATIE 2012. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf

INFORMATIE 2012. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf INFORMATIE 2012 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf Voor wie is deze folder? Woont u in een zorginstelling? Bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, een psychiatrische inrichting of een andere instelling waar

Nadere informatie

Fiscaal voordelig schenken

Fiscaal voordelig schenken Fiscaal voordelig schenken Alzheimer Nederland werkt aan oplossingen Dementie waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is - is een ongeneeslijke hersenziekte, waarbij de verstandelijke

Nadere informatie

Veel plezier met Koken met lief!

Veel plezier met Koken met lief! Koken met én voor iedereen die je lief is. Daar word je toch blij van! Met de lekkere recepten voor de verschillende momenten van de dag geniet je met het hele gezin van dit boek. Ook voor een feestje,

Nadere informatie

Even meekijken bij Letterplein: de Postduif. schoolkrant. voor mensen vol goede moed, goede zin en grootse plannen.

Even meekijken bij Letterplein: de Postduif. schoolkrant. voor mensen vol goede moed, goede zin en grootse plannen. Even meekijken bij Letterplein: de Postduif schoolkrant voor mensen vol goede moed, goede zin en grootse plannen. Ontmoet Rean! Of kunnen we beter zeggen, Meet Rean, want Rean vertrok kort geleden met

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar

Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar Gezond én eenvoudig te bereiden 28 pagina s vol met recepten en tips! Smoothies voor kinderen vanaf 1 jaar 2015 Onderstaande recepten zijn in ieder geval geschikt voor

Nadere informatie

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Communiceren met je puber Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar

Bijeenkomst over geloofsopvoeding Communiceren met je puber Deze bijeenkomst sluit aan bij Moments, magazine voor ouders van jongeren van 12-18 jaar DOELSTELLINGEN Ouders zijn zich ervan bewust dat je altijd en overal communiceert Ouders wisselen ervaringen met elkaar uit over hoe de communicatie met hun pubers verloopt Ouders verwerven meer inzicht

Nadere informatie

De waarde van een plaats in een getal.

De waarde van een plaats in een getal. Komma getallen. Toen je net op school leerde rekenen, wist je niet beter dan dat getallen heel waren. Dus een taart was een taart, een appel een appel en een peer een peer. Langzaam maar zeker werd dit

Nadere informatie

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond? 35 35 HOOFDSTUK 3 Wat eten we vanavond? WOORDEN 1 Kies uit: jam school slager boodschappen vegetariër 1 Dorien eet geen vlees. Ze is. 2 Moniek houdt van zoet. Ze eet graag op brood. 3 Johan, ik ga naar

Nadere informatie

De epilepsie van Annemarie Als je hersens soms op hol slaan

De epilepsie van Annemarie Als je hersens soms op hol slaan Annemarie begreep er niks van. Had ze zo raar op de grond liggen doen? Wat stom. Zelf wist ze alleen nog maar dat haar buik naar aanvoelde en dat ze heel bang werd. Van de rest wist ze niets. Annemaries

Nadere informatie

Gastouder worden in vijf stappen. Het handboek voor alle financiële en fiscale onderdelen van de fulltime gastouder

Gastouder worden in vijf stappen. Het handboek voor alle financiële en fiscale onderdelen van de fulltime gastouder Gastouder worden in vijf stappen Het handboek voor alle financiële en fiscale onderdelen van de fulltime gastouder Lijkt het jou ook zo geweldig om gastouder te worden? Dan is het nu tijd om je fulltime

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

LESMATERIAAL BOVENBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 5-

LESMATERIAAL BOVENBOUW. Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect. Vo or Groep 5- LESMATERIAAL BOVENBOUW Lespakket CliniClowns Geen kinderachtig effect Vo or 8 Groep 5- LESMATERIAAL CLINICLOWNS, GEEN KINDERACHTIG EFFECT _ GROEP 5-8 In deze handleiding staat de lesbeschrijving voor groep

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER

INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER Informatiefolder INFORMATIE VOOR VRAAGOUDERS EN GASTOUDERS OVER GASTOUDEROPVANG WAT IS GASTOUDEROPVANG? In 2005 is de Wet Kinderopvang ingevoerd, waardoor de overheid u als (vraag)ouder financieel tegemoet

Nadere informatie

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl)

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Particulieren kunnen door de Regeling dienstverlening aan huis gemakkelijk iemand inhuren voor klussen in en om het huis. Zij hoeven voor deze huishoudelijke

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Week 47 Vrijdag 21 november 2008. J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum. Berichten van: Ineke

NIEUWSBRIEF. Week 47 Vrijdag 21 november 2008. J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum. Berichten van: Ineke J.H. Donnerschool Lokatie Hilversum Week 47 Vrijdag 21 november 2008 NIEUWSBRIEF Berichten van: Ineke Berichten van Groep geel Groep paars Groep goud Groep oranje Groep rood Belangrijke data: 5 december

Nadere informatie

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test

Beeld Hoofdstuk 5. Uitgeschreven tekst. NL test Beeld Hoofdstuk 5 Uitgeschreven tekst NL test www.ncrv.nl/ncrvgemist/8-1-2011/nl-test-2011-afl-1 (fragment tot 8:53 min.) NL test (NCRV) Duur fragment: 8:53 min. Duur uitzending: 24:49 min. Datum uitzending:

Nadere informatie

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten.

Lekker ding. Maar Anita kijkt boos. Hersendoden zijn het!, zegt ze. Die Jeroen is de ergste. Ik kijk weer om en zie hem meteen zitten. Lekker ding Pas op!, roept Anita. Achter je zitten de hersendoden! Ik kijk achterom. Achter ons zitten twee jongens en drie meisjes hun boterhammen te eten. Ze zijn gevaarlijk, zegt Anita. Ze schudt haar

Nadere informatie

TOG: als uw kind gehandicapt of ernstig ziek is

TOG: als uw kind gehandicapt of ernstig ziek is TOG: als uw kind gehandicapt of ernstig ziek is Inhoud Wat is TOG 2 Wie krijgt TOG 2 Voor wie krijgt u TOG 2 Wanneer gaat de TOG in 3 Hoeveel TOG krijgt u 3 Hoe kunt u TOG krijgen 4 Andere bijdragen voor

Nadere informatie

JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl. Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008

JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl. Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008 JAN PELLEGROM ORGANISATIEADVIES www.janpellegrom.nl Info voor gastouders over inkomen en belastingen in 2008 Vooraf Deze informatie is vooral bedoeld voor gastouders die dit als bijverdienste doen en niet

Nadere informatie

Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel!

Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel! Je geldzaken goed geregeld: een rustig gevoel! Samen je centen de baas INFORMATIE VOOR NIEUWE CLIËNTEN GELD EN GELDZAKEN: SOMS BEST LASTIG Het gebeurt iedereen wel eens. Dat je een brief krijgt die je

Nadere informatie

03-05-2016. Onbezorgd ouder worden. Ouder worden en zorg. Deel I Ouder worden en zorg. Wat is het probleem? Eigen bijdrage zorgkosten. Wanneer?

03-05-2016. Onbezorgd ouder worden. Ouder worden en zorg. Deel I Ouder worden en zorg. Wat is het probleem? Eigen bijdrage zorgkosten. Wanneer? Onbezorgd ouder worden Deel I Ouder worden en zorg Ouder worden en zorg Wat is het probleem? Eigen bijdrage zorgkosten Wanneer? U woont in een zorginstelling; U heeft een volledig pakket thuis of modulair

Nadere informatie

Alles over je belastingtoeslagen

Alles over je belastingtoeslagen Alles over je belastingtoeslagen in 2015 Alles over je belastingtoeslagen op een rij Wist jij dat we met elkaar jaarlijks miljoenen euro s aan toeslagen laten liggen? Benut jij alle belastingtoeslagen

Nadere informatie

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers

GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Onze gemeentevisie GAVE Kerk: werkblad Bijbelklassen en Spoorzoekers Wij zijn gemeente van Jezus Christus die hem leren kennen, volgen en verkondigen. G K V - V Thematekst met gebaren: Sleutelvers: God

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Lesbrief Laat geen geld liggen

Lesbrief Laat geen geld liggen Lesbrief Laat geen geld liggen IK WIST HET NIET DAT HET ZO MAKKELIJK WAS» HOE DOE JE AANGIFTE?» Laat geen geld liggen 1 Ik wist niet dat het zo makkelijk was! In de bijbehorende lesbrief lees je over het

Nadere informatie

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren

MARIAN HOEFNAGEL. De nieuwe buurt. Uitgeverij Eenvoudig Communiceren MARIAN HOEFNAGEL De nieuwe buurt Uitgeverij Eenvoudig Communiceren 1 4 Een nieuw huis Dit is nu ons nieuwe huis. De auto stopt en Kika s vader wijst trots naar het huis rechts. Kika kijkt. Het is een rijtjeshuis

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013

Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf 2013 Woont u in een zorginstelling? Bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, een psychiatrische inrichting of een andere instelling waar u verzorgd, verpleegd of begeleid wordt?

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Lesbrief Iedereen betaalt belasting

Lesbrief Iedereen betaalt belasting Lesbrief Iedereen betaalt belasting inleiding Iedereen betaalt belasting» waar komt het geld vandaan?» waar gaat het geld naar toe?» nederland, europa en de wereld» Iedereen betaalt belasting 1 Iedereen

Nadere informatie

smoothies en sappen - 0 -

smoothies en sappen - 0 - smoothies en sappen - 0 - Smoothies & Sappen Door Serita. De recepten zijn recepten veelal geleend van internet, even als de plaatjes. Sommige van de recepten zijn top-secret V&D La place sappen. Ik zal

Nadere informatie

5 TIPS VOOR TEAMBUILDING OP AFSTAND

5 TIPS VOOR TEAMBUILDING OP AFSTAND 5 TIPS VOOR TEAMBUILDING OP AFSTAND ZO KAN JE VERLOST WORDEN VAN JE DURE HUURCONTRACT Wil je meer flexibiliteit in huis halen of misschien wel helemaal van je dure kantoor af. Dan is virtueel werken misschien

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

Op zoek naar geschikte kinderopvang. Onze tips voor u. Goede zorg voor uw naasten.

Op zoek naar geschikte kinderopvang. Onze tips voor u. Goede zorg voor uw naasten. Op zoek naar geschikte kinderopvang. Onze tips voor u. Goede zorg voor uw naasten. Welkom bij Care.com! Wij willen u graag helpen bij het vinden van de beste zorg voor uw kinderen. Dit doen wij enerzijds

Nadere informatie