Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF Gastouderbureau Roodkapje Nieuws uit het mandje van Roodkapje Beste lezer, Op 15 juni a.s. is het vaderdag en in deze Nieuwsbrief vindt u een aantal tips voor dit feestelijke evenement! Uiteraard vindt u ook andere belangrijke informatie in de Nieuwsbrief. Heeft u tips, foto s of aanvullingen voor onze Nieuwsbrieven, dan kunt u dit mailen naar info@omavanroodkapje.nl. Nederlandse Brandwonden Stichting Lees verder op pagina 2 en 3 Extra EHBO informatie Lees verder op pagina 3 Lekker vaderdag recept Lees verder op pagina 4 Foto met verhaaltje Lees verder op pagina 4 Knutselidee voor vaderdag Lees verder op pagina 5 Veranderingen in gastouderopvang Lees verder op pagina 6

2 Nederlandse Brandwonden Stichting Zoals u weet staat bij Gastouderbureau Roodkapje de veiligheid van het kind voorop. Graag willen wij u er daarom op wijzen hoe belangrijk het is om de brandveiligheid in acht te nemen. Uiteraard kunt u ook alle informatie vinden op de website Over de stichting MISSIE: 'De Brandwonden Stichting wil brandwonden voorkomen en het leed ten gevolge van brandwonden tot een minimum beperken' Om deze missie te volbrengen, werkt de Brandwonden Stichting aan drie doelstellingen: Het verbeteren van de behandeling, verpleging, verzorging van en hulpverlening aan personen met brandwonden; Het bevorderen van de kwaliteit van leven van mensen met brandwonden; Het voorkomen van brandwonden. Dat doen we met meer dan 50 collega's gesteund door vrijwilligers en donateurs. De Stichting ontvangt geen overheidssteun en is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van particuliere giften. De Brandwonden Stichting is gevestigd aan de Zeestraat 29 te Beverwijk. Blusdeken Word donateur! En krijg een blusdeken! Word voor minimaal één jaar donateur, voor 2 euro (of meer) per maand. Daarmee steunt u de Brandwonden Stichting in haar strijd tegen littekens! Als welkomstgeschenk krijgt u een gratis blusdeken thuis gestuurd! Maak een vluchtplan... Elk jaar opnieuw sterven er tientallen mensen door brand. Maar een brand hoeft zeker niet altijd tot slachtoffers te leiden. Rookmelders en een goed vluchtplan zorgen ervoor dat je snel en veilig je huis kunt verlaten. Vluchten bij brand Brand ontstaat vaak 's nachts. Door brand kunnen de normale vluchtwegen geblokkeerd zijn. Zeker als de brand op een verdieping onder u uitbreekt. Uw bekende trap, hal en overloop zijn dan onherkenbaar geworden en soms niet of zeer moeilijk te bereiken. Dit komt niet alleen door het vuur, maar vooral door de dikke en giftige rook. U ziet niets meer en ademen gaat moeizaam. Daarom moet u weten hoe u snel en veilig uit uw huis komt. Daarbij helpt een vluchtplan.

3 Ik laat mijn familie en vrienden niet stikken! Door verkeerd of te laat vluchten bij een woningbrand, overlijden jaarlijks tientallen mensen. Wij vragen u dan ook dringend om met uw gezin een vluchtplan' af te spreken. Maar breng ook uw vrienden/familie op de hoogte over het bespreken van een vluchtplan! Ja, ik laat mijn vrienden en familie niet stikken! Wat is een vluchtplan? Een vluchtplan is de verzameling van afspraken over vluchten bij brand'. Maak die afspraken met je huisgenoten. Checklist vluchtplan Maak uw persoonlijke vluchtplan......zolang het nog kan! Doe het vluchtplanspel en ervaar hoe moeilijk vluchten is! Bekijk de commercial Ik steun deze actie! Bestel de gratis folder: Maak een vluchtplan, zolang het nog kan Extra EHBO informatie In onze vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen hoe belangrijk Eerste Hulp bij brandwonden is. Een oplettende ouder heeft een extra tip hiervoor: Ik heb een kleine aanvulling op de EHBO tips. Laat kleding maar gewoon zitten, maar doe alsjeblieft altijd de luier af! Deze neemt namelijk vocht op waardoor je de huid niet kan koelen. Uiteraard hartelijk dank voor de tip!

4 Lekker vaderdag recept Vaderdag-zoenen taart Ingrediënten Heel veel zoenen (voorheen genaamd negerzoenen) 3 eetlepels witte basterdsuiker vermengd met 1 kopje ranja Springvorm Eventueel slagroom Vlaggetje Bereiding: Vul de bodem van een springvorm met zoenen Giet daar voorzichtig suikerglazuur overheen Daarop weer een laag zoenen en weer wat suikerglazuur Zo doorgaan tot een mooie piramide is ontstaan, dus voor iedere laag minder zoenen gebruiken Prik in de bovenste zoen een vlaggetje Tip: In plaats van suikerglazuur is ook slagroom te gebruiken. Dit is minder zoet en net zo lekker. Wanneer de suikerglazuur te dun is, wat extra suiker toevoegen Foto met verhaaltje Onze lieve kleindochter Elisa Nog maar net 1 jaar oud Zo vreselijk lief maar soms ook stout Iedere dag heel veel dingen leren En alles uitproberen Eerst lopend langs de tafel gaan Dan ineens helemaal los gaan staan Daar zelf heel verbaasd over zijn Zo schattig en nog maar zo klein Aan de bloemen komen mag blijkbaar niet Eerst even kijken of oma het ziet Zelf je hoofd schudden zo van nee, nee Dan toch doen met speelgoed dat telt toch niet mee Lieve Elisa ik geniet echt van iedere dag Dat ik op je passen mag Dikke knuffel Oma (en Opa)

5 Knutselidee voor vaderdag Dit creatieve idee is door één van onze vraagouders aangeleverd. Bedankt voor deze leuke tip! Alle kindjes maken tegenwoordig een mooi cadeau op school voor vaderdag. Thuis kunt u dit jaar iets leuks met de kids gaan maken voor het vaderdagontbijt. Wat heb je nodig: 1 kartonnen bordje 1 lege toiletrol tekenpapier kleurpotloden of viltstiften lijm en plakband schaar Moeder: Knip het tekenpapier in de maat van de bodem van het bordje Knip de lege toiletrol door de helft Kinderen: Kleur op het uitgeknipte tekenpapier een mooie tekening Kleur de halve toiletrol Samen: Schrijf een mooie tekst of gedichtje voor pappa op de onderkant van het bordje Plak de halve toiletrol op het bordje, zodat je een eierdopje hebt. Maak een lekker ontbijt voor pappa en breng dit op je mooie zelfgemaakte bordje op bed.

6 Veranderingen in gastouderopvang Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen, is de kinderopvang de afgelopen jaren gigantisch gegroeid. De regeling dreigt aan haar eigen succes ten onder te gaan, want de overheid kan de kosten niet meer betalen. Bij ongewijzigd beleid komt de overheid in de komende jaren 1200 miljoen euro tekort. Dit moet dus worden opgevangen. Volgens de onlangs gepubliceerde voorjaarsnota wil men deze kosten op de volgende manier dekken: miljoen draagt de overheid zelf bij; miljoen moet worden opgebracht door de vraagouders; miljoen wordt weggehaald bij de gastouderopvang en gastouderbureau s; miljoen komt vrij via een aantal kleinere maatregelen. Hoe dit precies moet gaan gebeuren wordt bekend gemaakt bij de presentatie van de begroting 2009 op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september. U ziet dat de gastouderopvang onevenredig zwaar wordt getroffen. Deze vorm van opvang is in 2007 ook meer dan verdubbeld. Bij de overheid leeft de gedachte dat de gastouderregeling gevoelig is voor misbruik en oneigenlijk gebruik en dat dit moet worden ingedamd. Dit betekent dat de wet zal worden aangepast, dit zal in de loop van 2009 zijn beslag krijgen en nieuwe maatregelen zullen dus ingaan op 1 januari Wat betekent dit alles nu voor u? 1. Tot 1 januari 2009 verandert er niets. 2. Per 1 januari 2009 zal de eigen bijdrage van vraagouders hoger worden, met name de hogere inkomens zullen er op achteruitgaan. Staatssecretaris Dijksma heeft evenwel verzekerd dat de kinderopvang voor iedereen betaalbaar zal blijven. De gastouderregeling zal nog gewoon doorgang vinden. 3. Naar verwachting zal per 1 januari 2010 een nieuwe wet in werking treden. Het is de bedoeling dat dan de bezuinigingen van 400 miljoen worden weggehaald bij gastouders en gastouderbureau s. De gesubsidieerde gastouderopvang zoals we die nu kennen, gaat dus volledig op de schop en het is afwachten wat ervan overblijft. Dit neemt niet weg dat alles nog door de politiek moet worden uitgewerkt in wetsvoorstellen. Die wetsvoorstellen moeten nog door de Kamer worden geloodst en het is nu al duidelijk dat er veel weerstand is tegen de kabinetsplannen. Ook vanuit de praktijk wordt druk gelobbyed om de huidige regeling te laten voortbestaan. Als u ook uw stem wilt laten horen kan dat via de volgende websites: (informatie en handtekeningenactie) (handtekeningenactie) (handtekeningenactie)

Maak een vluchtplan. www.brandwondenstichting.nl

Maak een vluchtplan. www.brandwondenstichting.nl Maak een vluchtplan www.brandwondenstichting.nl Maak een vluchtplan zolang het nog kan! Checklist: Vluchten bij brand! Elk jaar opnieuw sterven er tientallen mensen door brand. Maar een brand hoeft zeker

Nadere informatie

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje NIEUWSBRIEF Nummer 3 van 2008 Gastouderbureau Roodkapje Nieuws uit het mandje van Roodkapje Beste lezers, Hier is onze 3 e nieuwsbrief van dit jaar. Deze nieuwsbrief staat in het thema van Moederdag. Zoals

Nadere informatie

Bijlagen. 1. Persbericht oktober 2012. 2. Artikelen: Brandpreventieweek in het nieuws. 3. (Stopper) advertenties

Bijlagen. 1. Persbericht oktober 2012. 2. Artikelen: Brandpreventieweek in het nieuws. 3. (Stopper) advertenties Bijlagen 1. Persbericht oktober 2012 2. Artikelen: Brandpreventieweek in het nieuws 3. (Stopper) advertenties 4. Alle materialen: poster, folder, pen etc. 5. Consumentensite www.watdoejijbijbrand.nl 6.

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje

Gastouderbureau Roodkapje. Nieuws uit het mandje van Roodkapje NIEUWSBRIEF Oktober 2007 Gastouderbureau Roodkapje Nieuws uit het mandje van Roodkapje Beste lezers, Iedere maand versturen wij een nieuwsbrief. Hierin staan handige tips die betrekking kunnen hebben op

Nadere informatie

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was...

gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Het verloren mandje Hallo lieve kinderen, we leven hier in het Sprookjesbos meestal lang en gelukkig, maar er was eens een dag dat dat anders was... Op een vroege zonnige ochtend is Fakir al druk bezig

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! 1 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt. Hoe breng je jezelf, je

Nadere informatie

Recept van de maand maart

Recept van de maand maart Horst, 02-03-2015 Beste ouders en gastouders, THEMA AVOND Op woensdag 4 maart hebben we een thema avond. Gastouders en ouders zijn allemaal van harte welkom. We hebben 2 thema s, die besproken gaan worden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Moederdag

Nieuwsbrief Moederdag Nieuwsbrief Moederdag Het is alweer bijna Moederdag, een belangrijk moment voor de kinderen om hun mama eens extra te verwennen! In deze nieuwsbrief vind u twee activiteiten met leuke ideeën om te knutselen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014

NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 NIEUWSBRIEF GOB SPRING Juni 2014 Nog maar dikke week te gaan en dan staat de zomervakantie al weer voor de deur. We hebben de laatste weken al een voorproefje gehad van het mooie weer en we gaan er vanuit

Nadere informatie

JIJ. Daar moet je nu over nadenken!

JIJ. Daar moet je nu over nadenken! WAT DOE JIJ BIJ BRAND? Daar moet je nu over nadenken! Stel, er breekt bij u thuis brand uit. Door de zwarte rook ziet u niets meer en kunt u nauwelijks ademhalen. Binnen enkele minuten ontstaat een niet

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com

LESBRIEF. Karel is jarig. Samenvatting: De begrippen zijn: Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.com Samenvatting: Bij dit boek zijn een aantal downloads beschikbaar. Liesbet Slegers heeft deze speciaal getekend als aanvullend educatief materiaal. Het doel van de download ballon is verhaalbegrip en woordenschat

Nadere informatie

Educatieve uitgave Brandweer Den Haag. Kleur- en doeboek. Haaglanden Den Haag

Educatieve uitgave Brandweer Den Haag. Kleur- en doeboek. Haaglanden Den Haag 42585_doeboek 27-07-2004 16:41 Pagina A Educatieve uitgave Brandweer Den Haag Kleur- en doeboek Haaglanden Den Haag 42585_doeboek 27-07-2004 16:41 Pagina 1 Voorwoord Beste jongens en meisjes, Dit is het

Nadere informatie

Eerste hulp hulp bij brandwonden

Eerste hulp hulp bij brandwonden Eerst water, water, de rest de komt rest later! ko Klik hier voor tips! Eerste hulp hulp bij brandwonden 1 Koel met met lauw water lauw water 5 Smeer niets op de 5 wond Smeer niets op 2 Koel alleen alleen

Nadere informatie

Vluchtplan van Gastouder:..

Vluchtplan van Gastouder:.. Vluchtplan van Gastouder:.. Stap 1 Bespreek samen de mogelijke vluchtroutes als er brand uitbreekt en schrijf op hoe u dan vlucht (via het raam, de dakgoot, het balkon, etc.). BRAND OP DE:.. IK VLUCHT

Nadere informatie

Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter?

Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter? Bent u er ook nog voor haar dochter en kleindochter? Emerge Kinder Fonds in uw testament Zo mooi geschapen, is onze aarde helaas lang niet overal leefbaar. Er zijn mensen in nood. Op de vlucht voor oorlog

Nadere informatie

Fruitvliegen kweken, Hoe doe je dat?

Fruitvliegen kweken, Hoe doe je dat? Fruitvliegen kweken, Hoe doe je dat? Korte presentatie met veel foto s Dit recept is van Willem Neeleman, hij heeft het mij geleerd en dit brengt mij al 2 jaar zonder probleem iedere week voldoende grote

Nadere informatie

Brandveilig op kamers. Tips voor een brandveilige kamer

Brandveilig op kamers. Tips voor een brandveilige kamer Brandveilig op kamers Tips voor een brandveilige kamer Een brand overkomt mij niet. Wat je kunt doen Plaats een rookmelder op elke verdieping in de gangen en bij voorkeur ook in je eigen kamer. Bepaal

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009.

We stellen de resultaten graag aan u voor op een informatievergadering. U zult hiervoor worden uitgenodigd in de loop van het najaar van 2009. Betreft: bevraging jonge gezinnen in Herent Mogen wij een beetje van uw tijd vragen voor deze vragenlijst? Deze enquête kunt u anoniem invullen. De vragenlijst bestaat uit drie delen: een eerste algemeen

Nadere informatie

Lesbrief: Brandje blussen Thema: Wat is er?

Lesbrief: Brandje blussen Thema: Wat is er? Lesbrief: Brandje blussen Thema: Wat is er? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Stel je voor dat er s nachts brand uitbreekt. Hoe kom je dan veilig buiten? Of

Nadere informatie

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015.

LEESTIP. Speel- & Leerbrief MEI 2015 1. Marja Baeten. Pedagogisch kader kindercentra 0-4 jaar ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! MEI 2015. Pedagogisch werken met plezier s Speel- & Leerbrief MEI 2015 ZE KOMEN VOOR DE VRIENDJES! Als je aan kinderen in de kinderopvang vraagt wat ze er leuk vinden, klinkt het steevast: de andere kinderen. De

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten

Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten www.edusom.nl Opstartlessen Les 3. Familie, vrienden en buurtgenoten Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over familie, vrienden en buurtgenoten. Antwoord geven op vragen. Veel succes! Deze les

Nadere informatie

Grootmoeder zorgt veilig voor roodkapje. Een presentatie van Gastouderbureau Roodkapje en Frans van Tilborg (HVK) Hartelijk dank voor uw komst!

Grootmoeder zorgt veilig voor roodkapje. Een presentatie van Gastouderbureau Roodkapje en Frans van Tilborg (HVK) Hartelijk dank voor uw komst! Grootmoeder zorgt veilig voor roodkapje Een presentatie van Gastouderbureau Roodkapje en Frans van Tilborg (HVK) Hartelijk dank voor uw komst! Veilig verzorgen van kleinkinderen Dominotheorie Ongevallen

Nadere informatie

Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015

Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015 Nieuws uit het mandje van Roodkapje oktober 2015 In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen: * 250 miljoen euro extra voor de kinderopvang * Roodkapje-APP * Visitekaartjes en bordje Erkend gastouder *

Nadere informatie

Informatiebrochure Bemiddeling tussen Vraagouders en gastouders

Informatiebrochure Bemiddeling tussen Vraagouders en gastouders Informatiebrochure Bemiddeling tussen Vraagouders en gastouders Inhoudsopgave pag. 1. Voorstellen 2 2. Werkwijze 2 3. Vraagouders 2 4. Gastouders 2 5. Kwaliteit 3 6. Kosten 3 1. Even voorstellen Gastouderbureau

Nadere informatie

DOCENT. Thema: natuur BOMEN BIJ MIJN SCHOOL. groep 3 en 4. Stadshagen

DOCENT. Thema: natuur BOMEN BIJ MIJN SCHOOL. groep 3 en 4. Stadshagen In groep 1 en 2 hebben de leerlingen binnen dit thema geleerd dat er in de natuur verschillende kleuren, vormen en texturen te vinden zijn. De leerlingen in groep 3 en 4 richten zich in dit thema op bomen.

Nadere informatie

taal portfolio Taalportfolio 9+

taal portfolio Taalportfolio 9+ taal portfolio Taalportfolio 9+ Inhoud bladzijde 3 bladzijde 4 bladzijde 5 bladzijde 8 bladzijde 11 bladzijde 12 bladzijde 13 Jouw naam en school Welke taal of dialect spreek je met wie Wat kun je in de

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest?

LESBRIEF. Samenvatting: Bij dit boek horen diverse bijlagen: thema s: Ben jij ooit naar een neuzenfeest geweest? Samenvatting: Er bestaan verjaardagsfeestjes, dansfeestjes, eetfeestjes, pakjesfeestjes, nieuwjaarsfeestjes, geboortefeestjes maar ben jij al eens uitgenodigd voor een neuzenfeest? Een vrolijk boek voor

Nadere informatie

Eerste hulp bij brandwonden

Eerste hulp bij brandwonden Eerste hulp bij brandwonden 1. Koel de brandwond 10 minuten met lauw zacht stromend leidingwater en verwijder zo snel mogelijk kleding, sieraden en de luier! 2. Voorkom dat het lichaam teveel afkoelt.

Nadere informatie

Voorlichting. in het kader van Brandveilig Leven. Brand is geen grap: http://www.youtube.com/watch?v=l9cqrfehspy

Voorlichting. in het kader van Brandveilig Leven. Brand is geen grap: http://www.youtube.com/watch?v=l9cqrfehspy Voorlichting in het kader van Brandveilig Leven Brand is geen grap: http://www.youtube.com/watch?v=l9cqrfehspy Programma I. De brandweer II. III. IV. Brandveilig Leven De praktijk: het woningbezoek 1.

Nadere informatie

Maak van je roze wolk geen rookwolk! Zeven makkelijke tips voor een brandveilige omgeving voor jou en je kindje

Maak van je roze wolk geen rookwolk! Zeven makkelijke tips voor een brandveilige omgeving voor jou en je kindje Maak van je roze wolk geen rookwolk! Zeven makkelijke tips voor een brandveilige omgeving voor jou en je kindje Maak van je roze wolk geen rookwolk! Van harte gefeliciteerd! Je bent in verwachting of hebt

Nadere informatie

Eet je dat helemaal alleen op, of ga je helemaal in je eentje er mee spelen? Of als je samen met hun nieuwe speelgoed mag spelen?, hoe vind je dat?

Eet je dat helemaal alleen op, of ga je helemaal in je eentje er mee spelen? Of als je samen met hun nieuwe speelgoed mag spelen?, hoe vind je dat? Optie 1 Ik wil jullie even iets vragen. 1. Bij wie wonen jullie? (papa, mama, broertjes, zusjes, opa, oma, tante en zo zijn er heel veel mogelijkheden) Dus die zijn heel vaak heel dichtbij.. en hoe vind

Nadere informatie

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar

Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar NAAM Studielessen voor kinderen van 4-7 jaar voorjaar 2005 Geschreven door Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen Geschreven voor kleine studiegroepen in de levend Evangelie Gemeente Gebruikte

Nadere informatie

Albert Jansen. Wist u dat Voorkomen van brand Vluchtwegen vrijhouden Melders Vluchtplan Wat te doen bij brand? Vlam in de pan Brandwonden Tips

Albert Jansen. Wist u dat Voorkomen van brand Vluchtwegen vrijhouden Melders Vluchtplan Wat te doen bij brand? Vlam in de pan Brandwonden Tips Brandveiligheid Welkom limburg Dia 1 Dia 2 Even voorstellen Albert Jansen Inspecteur brandpreventie Melders Vluchtplan Wat te doen bij brand? Brandwonden Tips Inhoud Dia 3 Dia 4 (Woning)branden Waar ontstaat

Nadere informatie

Brandveiligheid en uw beperking. Rookmelders laten je niet stikken!

Brandveiligheid en uw beperking. Rookmelders laten je niet stikken! Brandveiligheid en uw beperking Rookmelders laten je niet stikken! 1 Rookmelders laten je niet stikken! Gebruik een brandveilige asbak 2 Brandveiligheid en uw beperking We staan er niet altijd bij stil,

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor ziekenhuizen, revalidatiecentra, umc s en tijdelijk verblijf in de ggz Maak de zorg brandveilig

Nadere informatie

Kinderen zonder papieren

Kinderen zonder papieren VPM VPM Kinderen zonder papieren Je ziet het bijna elke dag op de tv of in de krant: beelden van landen in oorlog, mensen in armoede. Op zoek naar een betere plaats om te leven, slaan ze op de vlucht.

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor ziekenhuizen, revalidatiecentra, umc s en tijdelijk verblijf in de ggz Brochure-IkMaakDeZorgBrandveilig_AB1-v4.indd

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief:

In deze nieuwsbrief: Juni 2014 In deze nieuwsbrief: Kopie verklaring omtrent gedrag (VOG) Kopie certificaat Eerste Hulp aan Kinderen 2014 Uitschrijven van opvanglocaties waar niet langer wordt opgevangen Wijziging van opvanglocatie

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zelfstandig wonen met zorg Maak de zorg brandveilig TIPS OM Brandveiligheid is een belangrijk

Nadere informatie

Voorspellen en tekst lezen

Voorspellen en tekst lezen Voorspellen en tekst lezen 1. Lees de uitleg. Als je gaat lezen, doe je eerst een voorspelling. Waar zou de tekst over gaan? Kijk eerst goed hoe de tekst eruitziet. Want je kunt aan de buitenkant van de

Nadere informatie

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure

Gastouderbureau SharedCare. Informatiebrochure Gastouderbureau SharedCare Informatiebrochure Werkwijze gastouderbureau SharedCare Inhoudsopgave 1. INLEIDING 1.1 Nieuwe koppelingen 1.2 INTAKEGESPREK GASTOUDER 1.3 INTAKEGESPREK VRAAGOUDER 1.4 KOPPELINGSGESPREK

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zelfstandig wonen met zorg Brochure-IkMaakDeZorgBrandveilig_AB3-v3.indd 1 20-06-17 09:33 Maak

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer!

KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! KieKeboe en Kids & Go de leukste kinderopvang van Aalsmeer! Veel leesplezier Het KieKeBoe en Kids & Go team! 2014 K IEK E B O E E N K I D S & G O D E L E U K S T E K I N D E R O P V A N G V A N A A L S

Nadere informatie

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders

Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Informatieboekje financien bij GastVrij voor gastouders Lieve Gastouder, Opvang bieden is fantastisch. Je doet je werk met plezier en krijgt knuffels van je gastkinderen en complimenten van de ouders.

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE!

DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE! 1B DAT VERDIENT EEN BLOEMETJE! - Tuinbouw - "ik hoor en ik vergeet, ik zie en ik onthoud, maar ik doe en ik begrijp" Naam:... Klas:... 1 Probleem Binnen enkele weken is het weer infodag en de directie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

Ontwerp je eigen prefabhuis

Ontwerp je eigen prefabhuis Ontwerp je eigen prefabhuis Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Wist jij dat er in Nederland iets meer dan 7 miljoen huizen staan? Tegenwoordig worden de meeste

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Huwelijksdagverzekering

Huwelijksdagverzekering Huwelijksdagverzekering Informatie voor de klant Huwelijksdagverzekering Voor een onbezorgd huwelijksfeest Huwelijksdagverzekering Voor een onbezorgd huwelijksfeest Je trouwdag is de mooiste dag van je

Nadere informatie

Melk voor jong en oud. Doelstellingen

Melk voor jong en oud. Doelstellingen Infofiche 2 Doelstellingen De leerlingen weten dat het voor alle leeftijdsgroepen belangrijk is om voldoende melk en melkproducten te gebruiken. De leerlingen kunnen mensen er op een creatieve manier toe

Nadere informatie

Kindervergadering Zo gaat het bij ons!

Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Pedagogisch kader kindercentra 4 13 jaar Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Introductie voor de groepsleiding Is kinderinspraak belangrijk? Denken vanuit de groep is logisch en praktisch, maar toch

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zorginstellingen voor langdurende zorg Maak de zorg brandveilig TIPS OM Brandveiligheid is

Nadere informatie

Beste leerkracht, leerling,

Beste leerkracht, leerling, Voortraject Beste leerkracht, leerling, Binnenkort staat de Techno Trailer bij jullie voor de schoolpoort. Wij kijken er alvast naar uit om jullie te mogen ontmoeten. Graag willen we jullie die dag volledig

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft

Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft Checklist samenwonen voor partners waarvan alleen de man kinderen heeft Vul afzonderlijk van elkaar allebei de vragen in. Bij elke vraag moet je een antwoord kiezen. Als je niet kunt kiezen, kies dan het

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar

1. Het feest van de koning. Slingers maken. Nodig gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar 1. Het feest van de koning Slingers maken gekleurde strookjes papier touw gekleurde A4 tjes witte A4 tjes kleurpotloden of stiften schaar Op onderstaande site staan verschillende mogelijkheden om een feestelijke

Nadere informatie

Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012

Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012 Informatie Folder Veranderingen gastouderopvang 2012 2 1. Inhoudsopgaven 1. Inleiding 5 2. Kwaliteitseisen gastouderopvang 6 2.1 Eisen aan Gastouders 6 2.1.1 Deskundigheidseisen gastouders 7 2.1.2 Overige

Nadere informatie

Prinsjesdag A Tradities

Prinsjesdag A Tradities Prinsjesdag A Tradities Tradities De gouden koets, de Koningin, een grote troon, dames met prachtige hoeden op, de minister van Financiën met het koffertje. Het is weer Prinsjesdag. Op deze dag vertelt

Nadere informatie

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE

WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE WATER EN VUUR, EEN POP-POP-BOOTJE Vooraf Het onderstaande is een bewerking van een artikel dat verschenen is in De Modelbouwer nr.1, 2013. In de beschrijving hebben we de jonge bouwer voor ogen gehad.

Nadere informatie

Werkblad 3: Gravenfeest China

Werkblad 3: Gravenfeest China 1. Lees onderstaande mails en noteer op een apart blad wat je leert over Qing Ming Jie. 2. Bedenk een verhaal over het gravenfeest dat je kan vertellen aan de andere kinderen van je klas. Welke prenten

Nadere informatie

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje

Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Appeltje en Eitje Een postpakket uit Spanje Voor kinderen van 3 tot 8 jaar Geschreven door Elisabeth Roodenburg Er zijn nog meer verhalen van Elisabeth Roodenburg Copyright: Elisabeth Roodenburg Vermaat

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Misschien is voor jou de mei vakantie al weer voorbij of heb je nog een weekje tegoed? Vakantie of niet in iedergeval, wel of geen vakantie, voor moederdag maken we altijd tijd om iets leuks te knutselen.

Nadere informatie

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Ik help je wel illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Deze uitgave is een cadeau van ViaViela aan al onze opvangkinderen en (gast)ouders. Veel voorleesplezier! Juul doet de deur open.

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier gastouder

Aanmeldingsformulier gastouder Aanmeldingsformulier gastouder Persoonlijke gegevens Naam gastouder:. Voornaam:. Geboortedatum:. Sofi-/ burger servicenummer: Naam evt. partner:.. Adres:.. Postcode:.Woonplaats:.Wijk:. Telefoonnummer privé:

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Analyse 2.1. Een derde van de ouders geeft aan minder te gaan werken

1. Inleiding 2. Analyse 2.1. Een derde van de ouders geeft aan minder te gaan werken 1. Inleiding Vorig jaar kondigde de regering grote bezuinigingen aan op de kinderopvang. De bezuinigingen lopen op tot 774 miljoen in 2015. In 2012 snijdt de regering met zo'n 400 miljoen euro in de kinderopvang.

Nadere informatie

Wat je lief is, laat je niet stikken! Brandveiligheid bij dementie

Wat je lief is, laat je niet stikken! Brandveiligheid bij dementie 1 Wat je lief is, laat je niet stikken! Brandveiligheid bij dementie 2 Vorig jaar kwamen 38 mensen om bij een woningbrand Dode bij brand zorgcomplex in Venlo Storing in stekkerblok oorzaak brand Steeds

Nadere informatie

harten simpel bakrecept

harten simpel bakrecept Valentijns Appel kersen harten simpel bakrecept Een simpel bakrecept, maar ook lekker en deze Valentijns appel kersen harten zijn met liefde gemaakt. Een bakgerecht wat eigenlijk iedereen wel kan maken

Nadere informatie

Help, ik heb Type 1 Diabetes!

Help, ik heb Type 1 Diabetes! Help, ik heb Type 1 Diabetes! Handige weetjes en feitjes voor je spreekbeurt over Type 1 Diabetes Een uitgave van: Wat is diabetes? Diabetes is een ziekte. Er is dan een probleem met de insuline in je

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting

Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Zwijsen Wielewoelewool, ik ga naar school! Toelichting Inhoud Inleiding 3 Materialen 3 Voor het eerst naar school 4 Doelstelling 4 Opbouw prentenboek en plakboek 4 Werkwijze 5 Ouders 5 2 Inleiding Voor

Nadere informatie

Brandpreventie voor ouderen

Brandpreventie voor ouderen 8 brandveiligheids INFO Meer informatie of andere folders uit deze serie? Brandpreventie voor ouderen Ga naar de brandweerkazerne bij u in de buurt of kijk op www.brandweer.nl Brand is voor iedereen gevaarlijk,

Nadere informatie

Techniekkit: Oost Nederland. Domein: Overbrengingen. Competentie: Ontwerpen Toepassen Reflectie. Leergebied: Aardrijkskunde

Techniekkit: Oost Nederland. Domein: Overbrengingen. Competentie: Ontwerpen Toepassen Reflectie. Leergebied: Aardrijkskunde Techniekkit: Oost Nederland Domein: Overbrengingen Competentie: Ontwerpen Toepassen Reflectie Leergebied: Aardrijkskunde 1. Mensen zijn vaak onderweg. Naar school, het werk, de sportclub, opa en oma of

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien

Nieuwsbrief Juli. juli 2012. Villa Ticca. Groter groeien juli 2012 Villa Ticca Groter groeien Nieuwsbrief Juli Lieve allemaal, Alhoewel de zomer nog niet zo wil vlotten in Nederland, is de vakantieperiode nu toch echt officieel begonnen. Ook in Villa Ticca betekent

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn

Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn Zo maak je van de maaltijd een heerlijk samenzijn Tekst en recept copyright Annemarie Lutters Dit e-book mag je delen en/of publiceren mits je mij als bron vermeldt of een weblink legt naar http://www.blijaantafel.nl

Nadere informatie

Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis.

Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis. Het droogbed boek Werkboek bij de droogbedtraining in het ziekenhuis. Dit werkboek is bedoeld als ondersteuning bij het trainingsprogramma. De droogbedtraining is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan 1) Welkom Ik ben Paulien Lakeman. Gastouderopvang Paulien Lakeman is gestart op 01-02-2014. Daarvoor ben ik 5 jaar werkzaam geweest bij een kinderdagverblijf. De diploma s die ik in

Nadere informatie

mei 28 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen

mei 28 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen mei 28 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen Aan de ouders en verzorgers Zo, dit was tot aan de zomervakantie de laatste gebroken week. Nu een periode waarin we nog veel werk te

Nadere informatie

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen

Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Kinderzwerfboek laat alle kinderen lezen Lezen is heel erg belangrijk voor je ontwikkeling. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

Wendy Smit, juli 2014

Wendy Smit, juli 2014 Ontdek jezelf inspiratiespel light Maak je eigen inspiratiekaarten op basis van het boek Ontdek jezelf door tekenen en reflectief schrijven Welkom! Al weer 5 jaar werk ik in mijn praktijk op verschillende

Nadere informatie

FASE 1 - BEREID JE VOOR

FASE 1 - BEREID JE VOOR FASE 1 - BEREID JE VOOR STAP 1. BEDENK WAT JE WIL VERHAAL (EXODUS 1-4) Het verhaal van Mozes vind je in de Bijbel, in het boek Exodus. Daar kun je ook lezen hoe het verder ging. Hier vind je het verhaal

Nadere informatie