Opleiding Zijnsoriëntatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleiding Zijnsoriëntatie"

Transcriptie

1 jezelf en de wereld tot bloei brengen Opleiding Zijnsoriëntatie Rusten in Zijn Doen wat je écht wilt In de natuur gebeurt het soms. Je ziet een vlinder, een bloem en even wordt het stil. Ook in een gesprek kan het gebeuren. De kern wordt geraakt en even word je misschien droevig en blij tegelijk. Of je bent met iets bezig en je voelt het. De activiteit raakt je hart. Je komt in een stroom en het is alsof het plotseling helemaal vanzelf gaat. Vertrouwen is er en je ervaart een wonderlijk soort kracht. Iedereen kent deze momenten of heeft ze gekend. Deze momenten uitbreiden in het gewone dagelijkse leven, daar gaat het om in deze opleiding. Leven met het gevoel in je bestemming te zijn, zo kun je het verlangen van deelnemers aan de Opleiding Zijnsoriëntatie ook omschrijven. Leren om te rusten in wat er is. Ook in dat wat je liever niet wilt dat er is. Dat is de ene invalshoek. Leren zorgen dat er in je leven zoveel mogelijk gebeurt wat werkelijk goed is voor jou, vormt de tweede invalshoek. Daarbij is het belangrijk om contact te maken met je verlangen en met je innerlijke waarheid. Met wat je eigenlijk wilt in je leven. En om afscheid te nemen van dat waarmee je jezelf dwars zit. Daarvoor is behalve motivatie ook moed en doorzettingsvermogen nodig. Hierdoor blijkt het mogelijk in contact te komen met een bijzondere dimensie. Er blijkt een wijsheid te zijn die verder gaat dan ons gewone denken. Er bestaat iets als fundamenteel vertrouwen. In plaats van belang bestaat er ook liefde, die werkelijk rust en plezier brengt. Vanuit die dimensie veranderen problemen in mogelijkheden om dieper tot de kern van het leven door te dringen.

2 Opzet Opleiding Zijnsoriëntatie Door verschillende vormen van meditatie, visualisatie, lichaamswerk en allerlei praktijkoefeningen zul je in de Opleiding Zijnsoriëntatie deze fundamentele dimensie steeds sterker ervaren en steeds meer in je leven kunnen brengen. De oefeningen en technieken die we daartoe gebruiken, zijn eenvoudig en hebben in de praktijk hun effectiviteit bewezen. In een persoonlijk programma leer je deze oefeningen en technieken op jezelf toepassen en van daaruit in de dagelijkse praktijk van je leven aanwenden. Persoonlijke beoefening verbetert de kwaliteit van de relatie met jezelf. Deze kwaliteit van de relatie met jezelf is bepalend voor je geluk en voor de kwaliteit van de relatie met anderen. Optimale zelfbegeleiding vormt daarom een belangrijke doelstelling van deze training. De dagelijkse, grotere of kleinere knelpunten worden hierdoor mogelijkheden tot zelfontwikkeling. Zij vormen daarmee stapstenen naar een vrijer en krachtiger bestaan. Iedere trainingsdag krijg je oefeningen aangereikt die er opgericht zijn jezelf beter te begrijpen en jezelf beter te leren begeleiden. Hoe beter je jezelf kunt begeleiden, hoe beter je jezelf in een optimale geestelijke en spirituele conditie kunt brengen en kunt houden. Op basis hiervan groeit je vermogen tot zelfleiderschap en ben je steeds beter in staat je leven op een voor jou kloppende, inspirerende en authentieke manier in te richten. Omdat je je leven meer in overeenstemming wilt en kunt brengen met je innerlijke waarheid, wordt je leven meer vervullend, groeit je gevoel van eigenwaarde en daarmee je zelfvertrouwen. Er komt hierdoor rust en gemak in je leven. Van hieruit ben je meer in staat ook in situaties met anderen de positieve en constructieve factor te zijn die je eigenlijk wilt zijn. Je relationele vermogen groeit door de opleiding sterk en wordt steeds verfijnder. Zoals je dat met jezelf kunt, zo kun je ook naar anderen toe, privé of in je werk, op een meer constructieve manier je kracht en je liefde leven, wat zeer vervullend is.

3 Coach Opleiding en Training Zijnsoriëntatie Deelnemers aan de Opleiding Zijnsoriëntatie zijn dus sterk gemotiveerd voor persoonlijke groei, voor zelfbevrijding en zelfrealisatie. Zij zien het grote belang daarvan voor zichzelf en voor anderen. Sommigen willen dan ook anderen helpen op dit pad. De Coach Opleiding Zijnsoriëntatie biedt de mogelijkheid om als professional - leraar, coach, therapeut, trainer - bezig te zijn met de zijnsgeoriënteerde begeleiding van anderen. Dat doe je vooral op basis van je steeds groeiende, aan en met jezelf verworven vaardigheden en inzichten op het gebied van zelfbegeleiding en zelfleiderschap. De basis daarvoor wordt gelegd in het eerste jaar van de opleiding, in het Basisjaar van de Opleiding Zijnsoriëntatie. Een basisjaargroep van de Opleiding Zijnsoriëntatie bestaat dus uit mensen die vooral de professionele begeleiding van anderen voor ogen hebben en uit mensen die vooral gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling en (nog) niet die professionele ambitie hebben. Beide groepen delen hun sterke interesse in persoonlijke en spirituele bevrijding. De mate van jouw persoonlijke bevrijding als coach is immers doorslaggevend voor jouw kwaliteit van begeleiding van anderen, zo menen wij en dit gegeven vormt een belangrijk uitgangspunt in de Coach Opleiding Zijnsoriëntatie en bepaalt de motivatie van de deelnemers. Centraal staat dus ook in de Coach Opleiding (het driejarig professioneel vervolg op het Basisjaar van de opleiding) het persoonlijk vermogen tot zelfbegeleiding op basis van zelfleiderschap en relationeel vermogen. De kwaliteit van je persoonlijke zelfbegeleiding en de vaardigheid daarbij de oefeningen creatief en doordacht bij jezelf in te zetten, bepaalt het vermogen dat bij anderen te doen. De basis voor die vaardigheid wordt gelegd in het Basisjaar van de Opleiding Zijnsoriëntatie. Een vervolg op dit Basisjaar is mogelijk in de vervolgjaren van de Voortgezette Training Zijnsoriëntatie waarbij dus persoonlijke groei en ontwikkeling centraal staan en in de Coach Opleiding. De mensen uit het Basisjaar van de Opleiding Zijnsoriëntatie gaan dus óf verder met de doorgaande Voortgezette Training Zijnsoriëntatie (gericht op verdere persoonlijke ontwikkeling en zelfbevrijding) óf met de Coach Opleiding Zijnsoriëntatie (gericht op de begeleiding van anderen daarbij). Sommigen combineren beide trajecten of wisselen deze in de jaren daarna af. In het kader van het oprecht en zorgvuldig leiding nemen over je leven wordt ieder jaar opnieuw bezien wat wijs is in dit verband. In het Basisjaar wordt geleerd hoe jaarlijks een actualisatieplan te maken waarin je je leven in hoofdlijnen op basis van zijnsoriëntatie vorm geeft. Je verbindt je in de Opleiding Zijnsoriëntatie (met na het Basisjaar dus de richting Coach Opleiding en de richting Training Zijnsoriëntatie) dus steeds voor één jaar. Ieder jaar kun je kiezen om al dan niet verder te gaan of een jaar te pauzeren.

4 Opzet Basisjaar en volgende jaren Opleiding Zijnsoriëntatie Steeds wordt er in de opzet van de opleiding naar gestreefd om met zo gering mogelijke tijdsinvestering een maximum aan resultaat te verkrijgen. Voor het eerste jaar is gekozen voor een opzet van twintig veel al losse dagen gespreid over het jaar. Afgezien van vakanties is dan de tussentijd tussen twee trainingsdagen meestal twee, soms drie weken. Door deze frequentie word je maximaal ondersteund en gestimuleerd bij je persoonlijke beoefening thuis. Iedere trainingsdag vormt immers een stimulans voor je persoonlijke beoefening thuis. Zoals gebruikelijk in alle spirituele tradities staat persoonlijke beoefening ook in deze zijnsgeoriënteerde opleiding en training centraal. Mensen in de opleiding zijn gewend een half uur per dag te besteden aan allerlei vormen van persoonlijke beoefening. Al snel ga je in de opleiding merken dat als je dat niet doet, je jezelf en anderen uit je omgeving tekort doet. Je voelt je dan als een professionele sporter die niet traint voor een wedstrijd. Tijdens het basisjaar van de opleiding krijg je iedere trainingsdag oefeningen aangereikt die je thuis en in de praktijk van je leven toepast. Zo ervaar je iedere dag het positieve effect van de opleiding en raak je thuis in allerlei vormen van zelfbegeleiding. In de loop der jaren kun je deze oefeningen steeds creatiever inzetten in je persoonlijke programma en eventueel op basis hiervan bij anderen. Mensen die al, voor ze aan het basisjaar beginnen, met anderen werken, gaan als vanzelf al in het basisjaar de zijnsgeoriënteerde visie in hun werk toepassen en de oefeningen inzetten bij hun cliënten. Dat is wat we zien bij bijvoorbeeld de psychotherapeuten en elders opgeleide coaches die deelnemen aan de opleiding. Om de integratie in het dagelijks leven verder te bevorderen, vorm je samen met enkele andere deelnemers een oefengroep. Deze komt steeds tussen twee trainingsdagen een avond of een middag samen. In de loop van de tijd ontwikkelt zich deze oefengroep tot een intervisiegroep, waaraan je bijzonder veel steun ontleent. Ook worden er per jaar vier evaluatiegesprekken gehouden met de trainer om je persoonlijk te ondersteunen en de resultaten van de training te toetsen. Verder krijg je regelmatig literatuur, die je thuis bestudeert en tijdens de trainingsdagen en in de oefengroep wordt besproken. Omdat in het basisjaar van de opleiding voor de meeste mensen hierdoor een goede basis wordt gelegd, kan in de volgende jaren daardoor zowel het aantal dagen per jaar als de frequentie van de bijeenkomsten teruggebracht worden. In de Coach Opleiding en in de Training Zijnsoriëntatie werken we meer met twee- en driedaagse bijeenkomsten. Zowel de Voortgezette Training Zijnsoriëntatie als de Coach Opleiding vragen vanaf het tweede jaar vijftien opleidingsdagen.

5 Thema s in het Basisjaar van de Opleiding

6 Coach Opleiding Zijnsoriëntatie Het is voor steeds meer mensen mogelijk om te worden wie zij werkelijk zijn en om daardoor een compleet en vervullend leven te leiden. Beschikbaarheid van deskundige begeleiding speelt daarbij een essentiële rol. Adequate begeleiding kan dit proces immers richting geven, versoepelen en versnellen. Centrum Zijnsoriëntatie is zeer deskundig op het gebied van die begeleiding. Dat brengen we door middel van de Coach Opleiding Zijnsoriëntatie graag over op mensen die willen bijdragen aan dit cruciale werk. Centraal in onze zijnsgeoriënteerde begeleiding staat daarbij dat we mensen de middelen aanreiken om zichzelf adequaat te begeleiden. Van daaruit worden zij gesteund in hun groeiende autonomie. We putten daarbij zowel uit de Oosterse wijsheid, als uit de meest moderne Westerse, reguliere en alternatieve, psychologische en spirituele inzichten. Spirituele en psychologische inzichten ondersteunen elkaar en maken gezamenlijk werkelijke bevrijding mogelijk. Wanneer je de coach opleiding hebt afgerond, ben je in staat om op professionele wijze cliënten te begeleiden bij hun psychologische en spirituele proces en in de praktijk van hun dagelijks leven. De vraag wie ben ik nu echt? staat in dat proces centraal. Als coach ondersteun je cliënten bij het vinden van een antwoord op die vraag. Je begeleidt cliënten bij het herkennen van hun ware aard. Als zijnsgeoriënteerd coach ben je in staat om problemen van cliënten te verhelderen en te herkennen als stap stenen bij de persoonlijke ontvouwing tot compleet mens-zijn. Als coach ken je het proces ook uit je persoonlijke ervaring waardoor je problemen als uitdagingen weet te vertalen. Bij de cliënt wordt hierdoor vertrouwen gewekt in de wijsheid, die ten grondslag ligt aan het proces van ontvouwing en in de technieken om jezelf daarbij te begeleiden. Daaruit ontstaat de motivatie om het leven werkelijk aan te gaan, hoe het zich ook aandient. Inzicht en vaardigheden komen bij de zijnsgeoriënteerde coach in de eerste plaats voort uit de persoonlijke ervaring van het zichzelf begeleiden en het door anderen begeleid worden. Door cliënten in contact te brengen met hun ware zelf, maak je het hen mogelijk, steeds meer te doen wat ze écht willen. Daarmee wordt hun persoonlijke en unieke vorm tot uitdrukking gebracht, tot vreugde van henzelf en hun omgeving. De aanleiding voor het zoeken van begeleiding kan sterk variëren. Doordat problemen, van welke aard ook, worden teruggebracht tot hun essentie, zal de zijnsgeoriënteerde begeleiding steeds leiden tot beter functioneren, zowel in de persoonlijke levenssfeer als in het werk.

7 Voor wie is de Coach Opleiding Zijnsoriëntatie? Voel je je aangetrokken tot bovenbeschreven werk dan is deze Coach Opleiding Zijnsoriëntatie misschien voor jou de juiste opleiding. Daarbij is belangrijk dat je in eerste instantie zelf je persoonlijke proces wil aangaan. Van daaruit ga je je eigen verworvenheden beschikbaar stellen aan anderen. Noodzakelijk is dat je belangstelling hebt voor zowel psychologische als voor spirituele inzichten en invalshoeken bij begeleiding. Je beschikt over een zekere mate van levenservaring en het ontbreekt je niet aan een zekere mate van stabiliteit en daadkracht. Van belang is de wens en het vermogen om je persoonlijke visie te ontwikkelen, die vorm te geven en in de wereld te willen zetten. Het is niet per se noodzakelijk, maar uiteraard wel een voordeel, wanneer je al gewend bent op een of andere manier met mensen te werken. Je beschikt dan voor een deel al over de hierboven genoemde kwaliteiten en over de juiste motivatie. De opleiding kan ook zonder meer interessant zijn voor mensen die al een of andere vorm van coach-, therapie- of psychotherapie opleiding hebben gevolgd. Toekomstige seniorcoaches zullen steeds vaker meerdere opleidingen hebben gevolgd en zich niet meer tot één richting of school beperken. Vooral voor hen maakt het persoonlijke karakter van de opleiding met zijn persoonlijke doelstellingen en de nadruk op persoonlijke beoefening kansrijk.

8 Opzet en Inhoud Coach Opleiding Zijnsoriëntatie De opleiding duurt vier jaar en start met een basisjaar. Dit eerste opleidingsjaar bestaat uit twintig trainingsdagen. Dit jaar geeft je een basaal inzicht in de zijnsgeoriënteerde visie en in de achtergronden van menselijke problematiek en groeimogelijkheden. Je verwerft vaardigheid in uiteenlopende vormen van zelfbegeleiding op basis van meditatie en lichaamswerk. Na dit basisjaar ben je personal coach in de letterlijke zin van het woord. Je bent met behulp van allerlei oefeningen in staat om jezelf in een optimale geestelijke en spirituele conditie te houden. Doordat er veel in relatie wordt gewerkt, wordt in het basisjaar een uitstekende basis gelegd voor allerlei communicatieve vaardigheden, belangrijk voor iedereen, maar vooral ook voor een coach of trainer zijnsoriëntatie. Je leert de Zijnscommunicatie kennen en maakt een doorslaggevende ontwikkeling door op relationeel gebied. Je ervaart aan den lijve hoe wezenlijk de groeiende incarnatie van het lichaam is bij dit alles. Je begint het lichaam, van de ander en van jezelf, als bron van informatie en transformatie te leren kennen. Het eerste jaar van de Coach Opleiding valt samen met het eerste jaar van de Training Zijnsoriëntatie. Deze twee opleidingen, die samen de Opleiding Zijnsoriëntatie vormen, hebben dus een gemeenschappelijk basisjaar. De doorgaande Training Zijnsoriëntatie is helemaal gericht op persoonlijke ontwikkeling, zelfbevrijding en zelfrealisatie. Uit de groep van het basisjaar gaan sommige mensen verder met het tweede jaar van de Coach Opleiding, anderen gaan verder met de doorgaande Voortgezette Training Zijnsoriëntatie. In de drie opvolgende jaren van de Coach Opleiding blijven alle bij het basisjaar genoemde aspecten aandacht krijgen. Centraal staat de coaching van anderen op basis van aan jezelf verworven inzichten en vaardigheden in zelfbegeleiding. Juist dankzij de zelf verwerkte, persoonlijke problematiek is de coach een ervaringsdeskundige waar de cliënt op kan vertrouwen. Daarmee wil deze opleiding het hoogst haalbare bieden aan mensen die gemotiveerd zijn voor persoonlijke groei en bevrijding en op die basis van betekenis willen zijn voor anderen. In het tweede opleidingsjaar ligt de nadruk op individuele begeleiding van cliënten en op nondirectieve technieken. In het derde en vierde jaar krijgen meer directieve en confronterende vormen de aandacht. Geleerd wordt om de oefeningen uit het basisjaar in te zetten bij de begeleiding van cliënten. Geleerd wordt verder om rechtstreeks in

9 en met de relatie te werken en daarmee het relationele vermogen van cliënten te versterken. Relatie- en loopbaanbegeleiding zijn belangrijke onderwerpen in het laatste jaar en verder het begeleiden en trainen van groepen. Voortdurend zullen we je empathisch vermogen trainen. Hierdoor kun je als begeleider, wonderlijk genoeg, vooruit lopen op de persoon zelf en daardoor enorm van dienst zijn. Werken met het lichaam, als anker en als manifestatie van het onbewuste, vormt vanaf het begin de rode draad in het werk, zowel individueel als in groepen. Vooral vanaf het derde jaar zal ook aandacht gegeven worden aan het systemische perspectief. Eén van de hoofdkenmerken van de zijnsoriëntatie is een volledige integratie van de psychologische en spirituele dimensie. Dit komt ook in de opleiding tot uitdrukking. Zijnsgeoriënteerde coaches belichamen in toenemende mate het gegeven, dat een mens meer betekent door wie hij is dan door wat hij doet. Woorden zijn slechts verwijzers naar een dimensie waar het écht om gaat. Die dimensie breng je over, juist wanneer je niet spreekt. Persoonlijke Aanpak Een kenmerk van de Coach Opleiding Zijnsoriëntatie is de nadruk op het faciliteren van de ontwikkeling van ieders persoonlijk vorm. Daarbij gaat het zowel om persoonlijke werkstijl, als om de praktijkopzet. We stimuleren en begeleiden eigenheid, ieders persoonlijke vorm van coach, leraar, therapeut of trainer zijn en van praktijkvoering. anderen gaan zich vooral op spirituele begeleiding toeleggen. Voor leidinggevenden is de opleiding zeer behulpzaam voor het meer effectief coachen van medewerkers. Vele andere specialisaties zijn mogelijk zoals in individuele begeleiding, relatiebegeleiding, loopbaanbegeleiding, training van groepen, bewustzijnswerk of lichaamswerk. Gemeenschappelijkheid wordt als eerste gevoeld in het ideaal om cliënten zo goed mogelijk te steunen in hun persoonlijke, psychologische en spirituele ontvouwing. Dit sluit individuatie gelukkig niet uit. Sommige deelnemers aan de Coach Opleiding zullen zich misschien richten op een therapeutische praktijk. Anderen willen misschien aan de slag met werkproblematiek in bedrijven of instellingen. Weer Na voltooiing van de opleiding (en sommige studenten al veel eerder) ben je in staat om een eigen coachpraktijk te voeren en daarin op een verantwoorde manier te functioneren. Na afloop van de opleiding gaan de deelnemers verder in een doorgaande intervisie, nascholing- en supervisiegroep. Die functioneert deels met en deels zonder leiding.

10 Tijdsbeslag Het eerste jaar van deze Coach Opleiding vraagt dus 20 trainingsdagen. Vanaf het tweede jaar vraagt de opleiding dertien trainingsdagen. Het gaat dan om vijf niet residentiële tweedaagse bijeenkomsten en één residentiële driedaagse. De deelnemers worden ingedeeld in intervisiegroepen van ongeveer vier studenten. Die komen tussen de reguliere bijeenkomsten tenminste één keer zonder leiding samen. Daarnaast komen de intervisiegroepen elk opleidingsjaar vijf keer een dag bijeen mét leiding in het kader van supervisie en evaluatie. Deze bijeenkomsten bieden ruimte voor persoonlijke begeleiding waar het gaat om supervisie, het persoonlijk proces of coaching bij de opzet van de praktijk. Doorslaggevend blijft de dagelijkse persoonlijke beoefening. Eigenlijk is het totale tijdsbeslag voor een dergelijke opleiding, gegeven zijn doelstelling, beperkt. Er wordt uitdrukkelijk rekening mee gehouden dat je naast deze opleiding uiteraard kunt werken, maar ook eventueel andere aanvullende vormen van opleiding of training kunt volgen binnen of buiten het Centrum of ruimte hebben om deel te kunnen nemen aan een persoonlijk spiritueel pad. Als dat nodig en mogelijk is, wordt het tijdsbeslag individueel aangepast. Vanaf het tweede jaar wordt steeds aan het begin van het jaar een persoonlijk actualisatieplan gemaakt en met de leiding besproken. Onderdeel daarvan vormen aandachtspunten voor wat betreft het persoonlijk proces, leerdoelstellingen voor wat betreft het coachvak, doelstellingen qua literatuuronderzoek en verslaggeving, stagemogelijkheden en doelstellingen praktijkontwikkeling inclusief eventueel bedrijfsplan. Dit alles met een bijbehorend tijdsplan.

11 Toelating en Diplomering We verwachten van iedere student motivatie voor persoonlijke groei, een gretige leerhouding en een actieve inbreng. Zelfleiderschap en het bijbehorend vermogen tot zelfreflectie en zelfconfrontatie staan in de Coach Opleiding centraal en leiden er toe dat je jezelf de architect voelt van je opleiding en praktijkvoering. Het gaat daarbij in de eerste plaats om je eigen traject. Door jouw persoonlijke motivatie ben je ook een inspiratiebron voor je medestudenten. Op die manier komen we tot een werkgemeenschap, die ieder van ons ten goede komt. In die zin kun je spreken van een ware actualisatietraining, waarin we leren het mooiste van onszelf naar buiten te brengen en zichtbaar te maken voor de buitenwereld. Vanaf het begin werken we aan de integratie van de liefde en de waarheid. Toelating tot het basisjaar van de opleiding vraagt een intakegesprek met de trainer. Ten behoeve van het intakegesprek schrijf je aan de hand van een checklist een levensverhaal waaruit blijkt hoe deze opleiding past in jouw leven. Deze checklist vind je in de rechter balk van de website. Aan het eind van het basisjaar is er een intakegesprek voor de vervolgopleiding. Bij je aanvraag voor toelating voeg je een motivatiedocument toe. Daarin beschrijf je je visie op jezelf en de manier waarop je van betekenis voor de wereld wilt zijn. Je geeft bovendien aan, wat je verwacht van de begeleiding bij het verwezenlijken van jouw droom. Het eerste jaar helpt je om je visie te verhelderen. We leren van elkaar door deze visie in een zeer positief gerichte groep te delen. Deelnemers die de opleiding met succes afronden, ontvangen een diploma met een bijlage. Daarin wordt de inhoud van de opleiding beknopt weergegeven. Het succes zal mede afhangen van de evaluaties van cliënten. Diploma s kunnen inhoudelijk van elkaar verschillen en dus een persoonlijk karakter hebben.

12 jezelf en de wereld tot bloei brengen Opleiding Zijnsoriëntatie Basisjaar Rotterdam Praktische informatie Start: 15 april 2016 Er starten ook opleidingen in Zeist, Nijmegen en Antwerpen Gratis Open Avonden Op een open avond kun je al je vragen stellen over de opleiding en kennis maken met de trainer. Data: 15 februari, 2 en 21 maart en 7 april 2016 Tijd: uur Locatie: Centrum Djoj Introductieworkshops Ervaar het zijnsgeoriënteerde werk! Data: 21 februari, 20 maart en 10 april 2016 Tijd: uur Locatie: Centrum Djoj Kosten: 20,- 2-daagse Training Zijnsoriëntatie Een goede voorbereiding op de (Coach-)Opleiding Zijnsoriëntatie. Data: zaterdag 4 en 11 juni 2016 Locatie: Centrum Djoj Tijd: uur Kosten: 190,- Georg Hubner Al tijdens mijn studie Bedrijfskunde was ik geïnteresseerd in de aard van de realiteit en hoe mensen die realiteit zo verschillend ervaren. Na jarenlang bestuurders en managers te hebben getraind bij Sezen Academie, heb ik als zelfstandige professionals opgeleid in het gebruik van videotechnologie. Nu werk ik als Operations Manager bij Centrum Zijnsoriëntatie, heb ik een coachpraktijk in Rotterdam en volg ik trainingen in zowel Clarity als Zijnsoriëntatie. Simonka de Jong Het Zijnsgeoriënteerde werk heeft mijn leven diep gaand veranderd. De aandacht voor het lichaam en het bewust wordingsproces wat dit op gang brengt, heeft mij ertoe geïnspireerd om met meer levensplezier en open heid in het leven te staan. Lange tijd was ik werk zaam op het gebied van kunst en cultuur, eerst als tentoon stellings maker en journalist, daarna als documentairemaker.

13 Praktische informatie Basisjaar Opleiding Zijnsoriëntatie Maar door trainingen die ik in de loop der jaren heb gevolgd op het gebied van Zijnsoriëntatie, dans (5 ritmes), lichaamswerk en (zen)meditatie, ontstond de wens om meer vanuit mijn hart en de wijsheid die in het lichaam ligt opgeslagen, te werken. Inmiddels ben ik naast mijn werk als documentairemaker voor de publieke omroep volop werkzaam als trainer en coach bij het centrum voor Zijnsoriëntatie. Data en Tijd Data: 15 april, 6, 27 en 28 mei 10 juni, 8 juli, 16 september, 7 oktober, 3, 4 en 5 november, (externe driedaagse) 18 november, 2 en 16 december , 14 en 27 januari, 10 en 24 februari en 10 maart 2017 Tijd: uur uur Locatie Centrum Djoj Rotterdam Antony Duyklaan HA Rotterdam Kosten De kosten voor particulieren zijn 3.200, en voor werkgevers 4.250,. Deze kosten zijn exclusief de verblijfskosten van de externe meerdaagse. Gespreide betaling vraagt een toeslag van 5%. Rusten in Zijn Doen wat je écht wilt Dit boek bevat een letterlijk verslag van een basisjaar en geeft je veel informatie over de inhoud van het Basisjaar. Via de website kan je dit boek bestellen of gratis opvragen als Pdf-bestand. Intakegesprek Toelating tot het basisjaar van de opleiding vraagt een kosteloos intakegesprek met de trainer. In dat intakegesprek wordt samen met jou gekeken of de opleiding past in je leven en wat de diepere en praktische consequenties zijn. Voor dit intakegesprek kun je ook eerst een (telefonisch) introductiegesprek aanvragen. jezelf en de wereld tot bloei brengen Richt je voor nadere informatie of aanmelding tot: Centrum Zijnsoriëntatie Utrechtseweg AC Zeist Wij zijn telefonisch te bereiken op: Je kunt ook een sturen naar: centrum@zijn.nu

14

Coachopleiding op basis van Zijnsoriëntatie

Coachopleiding op basis van Zijnsoriëntatie j e z e l f e n d e w e r e l d t o t b l o e i b r e n g e n Coachopleiding op basis van Zijnsoriëntatie Visie achter deze Coachopleiding Het is voor steeds meer mensen mogelijk om te worden wie zij werkelijk

Nadere informatie

Training Zijnsoriëntatie:

Training Zijnsoriëntatie: j e z e l f e n d e w e r e l d t o t b l o e i b r e n g e n Training Zijnsoriëntatie: Rusten in Zijn Doen wat je écht wilt In de natuur gebeurt het soms. Je ziet een vlinder, een bloem en even wordt

Nadere informatie

Coachopleiding op basis van Zijnsoriëntatie

Coachopleiding op basis van Zijnsoriëntatie j e z e l f e n d e w e r e l d t o t b l o e i b r e n g e n Coachopleiding op basis van Zijnsoriëntatie Visie achter deze Coachopleiding Het is voor steeds meer mensen mogelijk om te worden wie zij werkelijk

Nadere informatie

Training Zijnsoriëntatie:

Training Zijnsoriëntatie: j e z e l f e n d e w e r e l d t o t b l o e i b r e n g e n Training Zijnsoriëntatie: Rusten in Zijn Doen wat je écht wilt In de natuur gebeurt het soms. Je ziet een vlinder, een bloem en even wordt

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Rotterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding

Mindful Coachen Den Bosch tweejarige opleiding Mindful Coachen Den Bosch Academie voor Open Bewustzijn studiejaar: 2016-2017 Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt

Nadere informatie

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding

Mindful Coachen Zuid-Nederland tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Training Zelfrealisatie. Brochure

Training Zelfrealisatie. Brochure Training Zelfrealisatie Brochure Training Zelfrealisatie Voorbij persoonlijke ontwikkeling vind je wie je ten diepste bent. Met de Training Zelfrealisatie ontdek je wie je wezenlijk bent. Zodat je geluk,

Nadere informatie

Opleiding Creatieve Therapie

Opleiding Creatieve Therapie Opleiding Creatieve Therapie Kunst van het leven Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen en ervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uit

Nadere informatie

Kijken achter het masker

Kijken achter het masker Kijken achter het masker Driedaagse bijscholing Karakterstructuren voor therapeuten en coaches Zoek je een bijscholing die jouw manier van werken als therapeut of coach verdiept? Zou je meer (praktisch)

Nadere informatie

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg

Trainingen Coaching Intervisie Supervisie. Voor de zorg Trainingen Coaching Intervisie Supervisie Voor de zorg Professioneel communiceren met 2013 Training Professioneel communiceren met Voor wie? De training is bedoeld voor mensen in de zorg die hun communicatie

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

De Tantrische Weg. Een lezing en introductieweekend van de Tantrische Weg onder leiding van Theo de Klein en Sandhya Wessels

De Tantrische Weg. Een lezing en introductieweekend van de Tantrische Weg onder leiding van Theo de Klein en Sandhya Wessels De Tantrische Weg Een lezing en introductieweekend van de Tantrische Weg onder leiding van Theo de Klein en Sandhya Wessels Tantra is het pad van intimiteit met jezelf. Intimiteit met jezelf is in hoge

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Tweejarige Opleiding Spiritueel Coach Olv Drs. Loucas van den Berg Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen

Tweejarige Opleiding Spiritueel Coach Olv Drs. Loucas van den Berg Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen Tweejarige Opleiding Spiritueel Coach 2019-2020 Olv Drs. Loucas van den Berg Academie voor Spiritualiteit, Nijmegen Start maart 2019 Resultaatgericht werken vanuit spirituele grondslag Tweejarige additionele

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start 30 maart 2012 Open Avond: 6 maart a.s. WAAROM EEN MASTERCLASS

Nadere informatie

Retraite in Frankrijk

Retraite in Frankrijk Retraite in Frankrijk Naar een Liefdevolle Volwassen Relatie! Van strijd naar helen Waarom systemische Relatie Retraite? Van 03 t/m 10 juli 2015 Relaties lijken onze levens te beheersen. Als we "alleen"

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

Informatie brochure KUNSTOPLEIDING

Informatie brochure KUNSTOPLEIDING Informatie brochure KUNSTOPLEIDING Brise Suave Academie voor Beeldende Kunst De bedoeling van de groep is tweeledig. Het ontdekken of bewust worden van de kunstenaar die ieder mens als subpersoonlijkheid

Nadere informatie

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 7-daagse training: Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Duurzaam en waardevol leiderschap

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

Meditatie en Inspiratietraject 2019 Dagelijkse meditatie, afstemming en toepassing Maandag 11 maart - 13 mei

Meditatie en Inspiratietraject 2019 Dagelijkse meditatie, afstemming en toepassing Maandag 11 maart - 13 mei Academie voor Spiritualiteit Meditatie en Inspiratietraject 2019 Dagelijkse meditatie, afstemming en toepassing Maandag 11 maart - 13 mei olv. Drs. Loucas van den Berg Dit meditatietraject maakt het contact

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Young People Coaching Experience

Young People Coaching Experience Hét loopbaanprogramma voor Young Professionals Young People Coaching Experience In 5 stappen naar je ideale baan! Ga jij met tegenzin naar je werk? Heb je er genoeg van om werk te doen dat niet bij je

Nadere informatie

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT

Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Carefulness AANDACHT VOOR ZORG ZORG VOOR AANDACHT Inleiding Aandacht is een essentieel onderdeel in de zorg. Aandacht voor de patiënt en de zorgverlener vergroot de vitaliteit, de effectiviteit en de kwaliteit

Nadere informatie

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden

Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Opleiding tot kindercoach met inzet van paarden Inleiding Kinderen zijn volop in ontwikkeling. Coaching met behulp van paarden geeft op het terrein van denken, doen en voelen veel beweging.om al die veranderingen

Nadere informatie

Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach

Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach Opleidingsgids Opleiding tot paardencoach 2 Wat is het EOCP Het Europees Opleidingscentrum Paardencoaches is hét opleidingcentrum voor mensen die willen coachen met paarden of al paardencoach zijn. Het

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Masterclass: Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Zesdaagse, geaccrediteerde Masterclass o.l.v. Annet van Laar, voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. Start: 14 februari 2014 Introductieworkshop:

Nadere informatie

Op Pad met mijn Talenten

Op Pad met mijn Talenten Op Pad met mijn Talenten Voor mensen die zowel privé als zakelijk meer vanuit hun talenten en sterke punten willen leven, studeren en werken. Voor wie Iedereen die zijn/haar balans wil opmaken en de reis

Nadere informatie

Algemene Individuele Begeleiding

Algemene Individuele Begeleiding Algemene Individuele Begeleiding Het Centrum biedt drie soorten individuele begeleiding aan: algemene individuele begeleiding, individuele relatiebegeleiding en individuele loopbaanbegeleiding. Hier gaat

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Systemisch werk voor de Loopbaancoach 5 daagse

Systemisch werk voor de Loopbaancoach 5 daagse Systemisch werk voor de Loopbaancoach 5 daagse Interventies om voorbij stagnatie te komen. Je bent coach en je hebt met allerlei loopbaanvragen te maken. Je bent HRM-er en je werkt met loopbaanvragen van

Nadere informatie

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen

Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Lichaamswijsheid herkennen en toepassen Vijfdaagse, geaccrediteerde masterclass voor psychologen, trainers, coaches en therapeuten. WAAROM EEN MASTERCLASS LICHAAMSWIJSHEID

Nadere informatie

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect! door Leontien Buddemeijer en Hanke Geertsema Driedaagse training Mid-Life Career Boost: mini sabbatical met maximaal effect!

Nadere informatie

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE]

SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] SoHuman PROFIT/NON-PROFIT PARTICULIEREN SCHOLIEREN [INZICHT IN GEDRAG EN COMMUNICATIE] Waarvoor kiezen klanten voor SoHuman? SoHuman helpt mensen, teams en organisaties met hun persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016

Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016 Focus Group Seminar Versterk je persoonlijke balans en effectiviteit Zaterdag 23 Januari 2016 olv Annemieke Meurs en Saskia van Wijngaarden Focus Group Seminar Focus Group is een workshop gefocust op creatieve

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod

Hulp bij ADHD. Scholingsaanbod Hulp bij ADHD Dit heeft mijn beeld van ADHD enorm verrijkt. Ik zie nu veel mogelijkheden om kinderen met ADHD goede begeleiding te bieden deelnemer workshop bij Fontys Hogescholen Copyright 2010 Hulp bij

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Het. Theatrum. - Informatiebrochure -

Het. Theatrum. - Informatiebrochure - Het Theatrum - Informatiebrochure - Het is niet de vraag hoe we ons verlangen opwekken, maar hoe we het ruimte durven geven. Welkom! Leuk dat je interesse hebt in het Theatrum! In deze brochure vind je

Nadere informatie

Spiritueel dagboek. Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits

Spiritueel dagboek. Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits Spiritueel dagboek Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits Voorwoord: Een spiritueel dagboek 5 Waarom een spiritueel dagboek? 7 Om bewuster te leven en te handelen Aandachtspunten

Nadere informatie

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn

Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 1 9 januari 2015 Lieve mensen, Een mooi en bijzonder nieuw jaar. Ik wens jullie allen een liefdevol, gezond,

Nadere informatie

Leergang Authentiek Leiderschap

Leergang Authentiek Leiderschap Begeleider: Willem Sarlemijn Adres: Jisperweg 53A 1464 NG Westbeemster Tel: 072 5020354 Thema s die in de modules aan de orde komen zijn:, Vitaliteit,,, Samen, Groei,,. Leergang Authentiek Leiderschap

Nadere informatie

Vervolgopleiding Spiritualiteit en coaching

Vervolgopleiding Spiritualiteit en coaching Vervolgopleiding Spiritualiteit en coaching Het vermogen los te komen van het denkbeeld dat gedachten een realiteit zijn, is uit het oogpunt van spirituele groei van zeer grote waarde. Inzicht in Wie ben

Nadere informatie

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl

Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Voor jouw succes en je uniekheid door Margje van der Lei CanDo Coaching www.candocoaching.nl Door specifieke intenties te zetten helpt het je op naar de weg waar je naar toe wilt. Wanneer de intentie niet

Nadere informatie

Postmaster opleiding systeemtherapeut

Postmaster opleiding systeemtherapeut Postmaster opleiding systeemtherapeut mensenkennis In de context met cliënten, gezinnen en kinderen was dit leerzaam en direct bruikbaar in mijn werk. evaluatie deelnemer Postmaster opleiding systeemtherapeut

Nadere informatie

BewustZijn & Intuïtie

BewustZijn & Intuïtie BewustZijn & Intuïtie Intuïtief coachen en adviseren in een zakelijke omgeving Intuïtie, de sleutel tot succes De succesfactor voor een topcoach, excellente adviseur of succesvolle interimmanager ligt

Nadere informatie

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT

WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT WIE SAMENWERKT, EXCELLEERT Iedereen werkt samen: met collega s in de organisatie en met externe partijen. In projectteams, met leidinggevenden en met medewerkers om leiding aan te geven. Ook privé werk

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1. faalangst. de baas! training. www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl

FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1. faalangst. de baas! training. www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl FAALANGST DE BAAS! TRAINING 1 faalangst de baas! training www.kinderpraktijklandsmeer.nl info@kinderpraktijklandsmeer.nl 2 KINDERPRAKTIJK LANDSMEER FAALANGST DE BAAS! TRAINING 3 faalangst de Baas! training

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap

The Next Level. Verbindend Ondernemend Leiderschap The Next Level Jaarprogramma 2014 BASIS DO-L = DIENEND ONDERNEMEND LEIDERSCHAP De centrale metafoor voor deze leiderschap opleiding is terug te vinden een DOL Een DOL is een volksharp uit de Ivoorkust.

Nadere informatie

Bezieling in je loopbaan. Op zoek naar werk dat echt bij jou past

Bezieling in je loopbaan. Op zoek naar werk dat echt bij jou past Bezieling in je loopbaan Op zoek naar werk dat echt bij jou past 1 Achtergrond en inhoud Dit groepstraject is bedoeld voor mensen die op een keerpunt staan in hun loopbaan of in een situatie van arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Tweejarige opleiding tot. Docent spirituele therapie (2014-2016)

Tweejarige opleiding tot. Docent spirituele therapie (2014-2016) Tweejarige opleiding tot Docent spirituele therapie (2014-2016) Docent spirituele therapie Een docent spirituele therapie is in staat om cursisten zelfstandig te begeleiden in het proces van bewustzijnsgroei

Nadere informatie

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten...

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Training Authentiek in de uitvaart door Het Tiende Huis Jan Dop Uitvaartverzorging Het was niet voor het eerst dat ik mij meer dan ooit

Nadere informatie

Module Overvloed en rijkdom omarmen

Module Overvloed en rijkdom omarmen Module Overvloed en rijkdom omarmen In deze module gaan we nog wat dieper in op jouw relatie met geld en het ontvangen van overvloed. Veel coaches, therapeuten en trainers werken heel hard maar verdienen

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt?

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Bezinning & Bezieling

Bezinning & Bezieling Bezinning & Bezieling + Even op adem komen.. Stel je eens voor hoe zou het zijn om volledig te kunnen genieten van het leven? Niet meer in de kramp te schieten door allerlei belemmerende overtuigingen

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

OPLEIDINGEN

OPLEIDINGEN OPLEIDINGEN 2018-2019 Ponjee Advies Opleidingen Ponjee Advies Opleidingen is een CRKBO erkend opleidingsinstituut en biedt een tweetal leergangen aan met als basis de karakterstructuren van Reich. De leergang

Nadere informatie

Coaching Loopbaanbegeleiding Familie- en organisatieopstellingen Teambuilding P&O-advies

Coaching Loopbaanbegeleiding Familie- en organisatieopstellingen Teambuilding P&O-advies Algemeen Kerntalent is opgericht door mij (Albertien Zeinstra) en gevestigd te Hempens (nabij Leeuwarden). Ik werk voor particulieren en organisaties. Mijn ervaring ligt in de branches Welzijn, Kinderopvang,

Nadere informatie

Doelen Bereiken. Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen. Greater Potentials Ltd. 2007 Koenraad Rau http://www.zensatie.

Doelen Bereiken. Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen. Greater Potentials Ltd. 2007 Koenraad Rau http://www.zensatie. Doelen Bereiken Van wens naar doel en van doel naar realiteit in 6 stappen Inleiding: - Doelen Bereiken Van Wens Naar Doel En Van Doel Naar Realiteit In 6 Stappen. In dit programma zal ik je verschillende

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

SCRUM VERDUBBELAAR. dubbel zo goed door je persoonlijke backlog. Een leerprogramma dat zorgt voor verdieping. in de ontwikkeling van Scrumteams

SCRUM VERDUBBELAAR. dubbel zo goed door je persoonlijke backlog. Een leerprogramma dat zorgt voor verdieping. in de ontwikkeling van Scrumteams SCRUM VERDUBBELAAR dubbel zo goed door je persoonlijke backlog Een leerprogramma dat zorgt voor verdieping in de ontwikkeling van Scrumteams IK WIST DAT HET NIET GING LUKKEN (en hield het voor me) IK HEB

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken

Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken - intensieve, verrijkende en praktische leerervaring in systeemdynamisch werken - ervaringsgericht leertraject in vijf workshops met opdrachten

Nadere informatie

Competent talent in de praktijk

Competent talent in de praktijk Competent talent in de praktijk Competent talent in DE PRAKTIJK CURSISTENBOEK Talent ontdekken, ontwikkelen & inzetten Competent talent in de praktijk Cursistenboek Talent ontdekken, ontwikkelen & inzetten

Nadere informatie

Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering

Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering Vervolgopleiding Begeleiden van diepgaande verandering Transactionele Analyse, Gestalt, Systemisch werken, Voice Dialogue Wil je transformatieprocessen resultaatgericht begeleiden op het gebied van persoonlijke

Nadere informatie

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s

de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! Hilvaria Studio s de loopbaan reis over verbinding, betekenisvol werken en vorm geven aan verandering! 2019 Hilvaria Studio s Ik kies voor mezelf, omdat werk geen corset mag worden waarin ik me gevangen voel en van waaruit

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode

Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode (ZKM) Een wijze van coaching die je helpt te onderzoeken wat je inspireert en wat je belemmert. Het leidt tot een ander perspectief, duurzame keuzes en effectief

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Productcatalogus AIRO Visie

Productcatalogus AIRO Visie Productcatalogus AIRO Visie Bedrijven Agogiek Inspireren Reflecteren Ontwikkelen 1 www.airovisie.nl Indeling Inleiding..pagina 3 Groepsdynamica pagina 4 Proactiviteit..pagina 5 Omgaan met emoties.. pagina

Nadere informatie

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. "Kids Skills" Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home.

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. Kids Skills Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home. [2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen "Kids Skills" Gerrit van de Vegte gerritvandevegte@home.nl WAT IS KIDS SKILLS? Kids Skills is een speelse,praktische en oplossingsgerichte benadering om kinderen

Nadere informatie

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens

Eerst je eigen toekomst bedenken, voordat je samen een toekomst bedenkt. Aantrekkelijk voelen Pak je echte wens Trainen en coachen Psycholoog Mirella Brok Skype Tilburg Made Den Bosch psycholoog@psycholoogmirellabrok.nl 06 1771 2728 KvK 51743256 Lid Nederlandse Beroepvereniging voor Toegepaste Psychologie Opwarmoefening

Nadere informatie