Tweejarige opleiding tot. Docent spirituele therapie ( )

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tweejarige opleiding tot. Docent spirituele therapie (2014-2016)"

Transcriptie

1 Tweejarige opleiding tot Docent spirituele therapie ( )

2 Docent spirituele therapie Een docent spirituele therapie is in staat om cursisten zelfstandig te begeleiden in het proces van bewustzijnsgroei volgens de uitgangspunten van de spirituele therapie. Uitgangspunten spirituele therapie Wat therapie tot spirituele therapie maakt, is dat het uitgaat van de wezenlijke waarde, de heelheid van de mens. Als je als mens leeft vanuit je heelheid sta je in contact met je Hogere Zelf, van waaruit je leven in een groter, kosmisch perspectief is geplaatst. Als de verbinding met de diepere zin van het bestaan verbroken is, dan ervaart een mens dat als een afgesneden zijn, als een niet heel zijn. Een klacht is een uiterlijke vorm van de verbroken verbinding. Tegelijk vormt de klacht in de spirituele therapie de ingang naar het herstellen van de heelheid. De spiritueel therapeut geeft de cliënt een handreiking om onder ogen te zien wat de klacht in wezen betekent om van daaruit de volgende stap, de stap naar heelheid te kunnen zetten. Deze wijze van werken maakt het mogelijk om te komen tot een fundamentele oplossing, die resulteert in innerlijke groei en bewustzijnsontwikkeling. Het werkzaam leren worden als spiritueel therapeut is niet alleen het aanleren van een techniek, maar veel meer het werken aan de eigen grondhouding, het bewust erkennen van de eigen beperkingen en mogelijkheden. Door zich als instrument ten dienste te stellen van het Hogere Zelf, en de eigen persoon en de persoonlijke processen even opzij te schuiven, kan de docent / therapeut zich als instrument in het groei- en ontwikkelingsproces inzetten.

3 Opleiding tot docent spirituele therapie Doel Het doel van de opleiding tot docent spirituele therapie is om een zodanige doorwerking en verdieping aan te brengen van datgene wat is aangereikt in de opleiding tot spiritueel therapeut, dat de docent de inzichten, vaardigheden en grondhouding van waaruit een spiritueel therapeut werkt kan overdragen aan anderen, en wel op een zodanige wijze dat de energie direct voelbaar is. Uiteindelijk zul je in staat moeten zijn om cursisten op zelfstandige wijze te begeleiden in het proces van bewustzijnsgroei volgens de uitgangspunten van de spirituele therapie. Het chakramodel wordt ook in de docentenopleiding als basis gehanteerd, maar het accent van de opleiding ligt op de persoonlijke verdieping en doorwerking ervan. Door een verdere groei en verfijning ga je merken dat techniek en persoon op een zodanige manier geïntegreerd raken dat ze een eenheid gaan vormen. Opzet De opleiding tot docent spirituele therapie duurt twee jaar. Elk jaar bestaat uit twee weken en zes weekenden intern op de Leonardushoeve. Tussentijds volgt men zes bijeenkomsten in de regio. Eerste leerjaar In het eerste jaar staat de basishouding van waaruit je kan werken als docent centraal. Je leert om zodanig vrij te komen staan in jezelf, dat de intuïtie en afstemming vrijelijk kunnen stromen en je optimaal gebruik kunt maken van je persoon, je kennis en vaardigheden.

4 Het invoelend vermogen dat je tot nu toe hebt ontwikkeld wordt vergroot, waardoor je in staat bent om bij zowel cliënt als therapeut in hun onderlinge wisselwerking in te voelen. De aandacht die je als docent moet hebben is gericht op het gehele therapieproces waar cliënt en therapeut onderdeel van zijn. Tevens leer je als docent hoe je in dit proces op een zodanige manier kunt sturen, dat het een leerproces is voor de hele groep. De wisselwerking tussen docent en groep is immers in iedere sessie van groot belang. Tweede leerjaar Nadat je je in het eerste jaar vrij hebt leren voelen in het doceren, het didactische stukje, staat in het tweede jaar de inhoud van sessies centraal: wat draag je als docent over, hoe doe je dat op een zodanige manier dat de energie er ook in zit, hoe bouw je een sessie op, welke oefeningen geef je? In het werken als spiritueel therapeut spelen een hoop aspecten een rol; als docent zul je nog meer dan als therapeut moeten kunnen verwoorden wat essentieel is in spirituele therapie. Kun je uitleggen wat een chakra is? Kun je aanreiken wat de kenmerken zijn van de verschillende chakra s. Het gaat niet alleen om kennis, maar vooral ook om de geïntegreerde kennis en ervaring van waaruit je de ander iets kunt aanreiken. Kortom, in het tweede jaar leer je om een groep te begeleiden vanuit contact met jezelf (jezelf), in verbinding met de groep die voor je zit.

5 Stage In het tweede jaar is het lopen van stage onderdeel van de opleiding. Elke cursist krijgt de mogelijkheid om een weekend en een week stage te lopen. Meer stage-ervaring kan in overleg. De verblijfskosten zijn dan voor eigen rekening. Regiogroepen Naast de bijeenkomsten op de hoeve bestaat de mogelijkheid om met medecursisten tussentijds af te spreken. In de opleiding tot spiritueel therapeut zorgt de Leonardushoeve voor samenstelling van regiogroepen, in de docentenopleiding ligt het initiatief bij de cursisten zelf. Er kunnen intervisiegroepjes gevormd worden voor verdieping en onderlinge feedback. Werkboek Het aanleggen van een eigen werkboek met aantekeningen uit de sessies is nuttig ter ondersteuning van het eigen leerproces, als naslagwerk voor de eigen praktijk of het eigen werkgebied. Door oefeningen te beschrijven die je hebt gedaan of ontvangen, kun je een waardevol boekwerk opbouwen. Toelating De opleiding tot docent spirituele therapie is toegankelijk voor iedereen die: de opleiding tot spiritueel therapeut op de Leonardushoeve heeft gevolgd én een positief advies heeft gehad om de opleiding te volgen (eventueel na een intakegesprek met Jan Visscher).

6 Inschrijving Inschrijving voor de opleiding tot docent spirituele therapie is mogelijk na positief advies van Jan Visscher en geschiedt via het bijgevoegde inschrijfformulier. De inschrijving geldt als een leercontract voor het eerste opleidingsjaar, wat wil zeggen dat je je verplicht om deel te nemen aan alle bijeenkomsten in de opleiding en om opdrachten volgens afspraak tijdig in te leveren. Het tweede jaar zal een hernieuwde intake vragen. Annulering Voor tussentijdse beëindiging van de opleiding geldt de volgende regeling. Als de beëindiging geschiedt op advies van de cursusleiding wordt er restitutie of ontheffing verleend van de nog komende betaaltermijnen. Geschiedt de beëindiging op eigen initiatief, dan blijven de financiële verplichtingen voor dat cursusjaar gehandhaafd. In het geval er 1 of meerdere weekenden gemist worden, vindt er geen restitutie plaats van cursus- of verblijfskosten. Cursusleiding De opleiding wordt gegeven onder auspiciën van De Leonardushoeve te Belfeld. Begeleiding en supervisie berusten bij Jan Visscher.

7 Administratieve verwerking Voor de administratieve verwerking van alle gegevens rond de opleiding zijn er twee contactpersonen: Marjan Riesebos en Silvia van Voorthuizen. Je kunt je tot hen richten voor: alle praktische informatie over de opleiding melden van afwezigheid bij eventuele verhindering alle correspondentie voor en tijdens de opleiding eventuele afspraken met de cursusleiding. Kosten De kosten van een leergang zijn inkomensafhankelijk. Wij hanteren 3 inkomenscategorieën, te weten: A bijstandniveau of lager B inkomens tot bruto ,- per jaar C inkomens van bovenmodaal dus meer dan ,- per jaar. De kosten per categorie bedragen: A 3040,- ineens of vier termijnen van 760,- B 3520,- ineens of vier termijnen van 880,- C 4000,- ineens of vier termijnen van 1000,-. Hierbij zijn inbegrepen: - de kosten voor verblijf op een zaaltje; - het gebruik van een lakenset; - alle maaltijden binnen de cursustijden; - koffie en thee in de koffie-/theepauze; - de kosten van begeleiding tijdens de weken en weekenden.

8 Niet inbegrepen zijn de reiskosten, eventuele kosten verbonden aan de regionale bijeenkomsten en eventuele kosten voor gebruik van een eenpersoonskamer. Voor gebruik van een kamer geldt een toeslag van 15,00 per etmaal en voor de luxe tweepersoonskamer 25,00 per etmaal. Gebruik van een handdoekensetje kost 4,00. Koffie buiten de pauzes kost 1,- per kopje. We vragen cursisten om zelf zorg te dragen voor het noteren en betalen van deze koffie. De betaling vindt plaats door overmaking van het volledige bedrag in één keer voorafgaand aan de opleiding, ofwel door het pinnen van een kwart van het bedrag in vier termijnen, voorafgaand aan ieder kwartaal. De keuze voor betaling kun je duidelijk maken op het inschrijfformulier. Jaarlijks passen wij (als het nodig is) de prijzen in juli aan. De genoemde prijzen gelden dus tot en met 30 juni Jaaroverzicht data De cursusdata voor het eerste jaar van de opleiding zijn: Startweek 29 augustus t/m 4 september e weekend 10 t/m 12 oktober e weekend 14 t/m 16 november e weekend 12 t/m 14 december e weekend 23 t/m 25 januari e weekend 6 t/m 8 maart e weekend 10 t/m 12 april 2015 Slotweek 29 mei t/m 4 juni 2015

De Leonardushoeve. Voor bezinning en spirituele groei. www.leonardushoeve.nl. Versie 20-10-2014 1

De Leonardushoeve. Voor bezinning en spirituele groei. www.leonardushoeve.nl. Versie 20-10-2014 1 De Leonardushoeve Voor bezinning en spirituele groei www.leonardushoeve.nl Versie 20-10-2014 1 Bijscholingsjaar (derde jaar) Opleiding VITT Therapeut (2015) Versie 20-10-2014 2 Inhoudsopgave Waarom een

Nadere informatie

1 e en 2 e Leergang opleiding tot Spiritueel therapeut 2014-2016 Voor hij zijn kinderen naar de aarde zond gaf Hij elk van hen een zeer zorgvuldig uitgezocht pakje met problemen mee Deze, beloofd Hij glimlachend,

Nadere informatie

Studiegids/studieplan. Energetische (systeem) Therapie

Studiegids/studieplan. Energetische (systeem) Therapie Studiegids/studieplan Energetische (systeem) Therapie Cursuscentrum De Smederij Studiegids/Studieplan Energetisch (systeem) Therapie Duur opleiding: 2 jaar. Aantal bijeenkomsten: 1 e jaar 26, 2 e jaar

Nadere informatie

Studiegids Energetisch (systeem) Therapie

Studiegids Energetisch (systeem) Therapie Studiegids Energetisch (systeem) Therapie Duur opleiding: 2 jaar Aantal bijeenkomsten: 26 per jaar 1e jaar en 20 2e jaar. De Smederij Dorpsstraat 26 6027 PG Soerendonk 06-46118917 pierre@desmederij.nl

Nadere informatie

Studiegids/studieplan. Werken met groepen

Studiegids/studieplan. Werken met groepen Studiegids/studieplan Werken met groepen Studiegids/Studieplan Cursus Werken met groepen Duur cursus: Aantal bijeenkomsten: Stagedagen: Niveau opleiding: Toelating: Vorm: Docentcontacturen: Zelfstudie-uren:

Nadere informatie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie

STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie STUDIEREGLEMENT SOPHIA HEALING & READING Van toepassing op de opleidingen Healing en Reading en Healing Arts Therapie 1. Aanmelden U kunt zich telefonisch, schriftelijk of via de website voor een opleiding

Nadere informatie

Studiegids/studieplan. Energetische systeemtherapie

Studiegids/studieplan. Energetische systeemtherapie Studiegids/studieplan Energetische systeemtherapie Cursuscentrum De Smederij Studiegids/Studieplan Energetische systeemtherapie Duur opleiding: 2 jaar. Aantal bijeenkomsten: Eerste jaar 25, tweede jaar

Nadere informatie

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828 Cursus,- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden voor gespreide betaling van Samsara Yoga Opleiding, 4 jarige yoga docentenopleiding 2015-2019, start september 2015 De student(e) meldt zich aan via het

Nadere informatie

Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden

Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden Vierjarige yoga docentenopleiding 2016-2020 Start september 2016 Aanmelding De student(e) meldt zich voor de vierjarige yoga docentenopleiding van Samsara

Nadere informatie

Visscher Integrale Transformatie Techniek. informatiebrochure modulaire opleiding VITT. www.vitt.biz

Visscher Integrale Transformatie Techniek. informatiebrochure modulaire opleiding VITT. www.vitt.biz Visscher Integrale Transformatie Techniek informatiebrochure modulaire opleiding VITT www.vitt.biz Voor hij zijn kinderen naar de aarde zond gaf Hij elk van hen een zeer zorgvuldig uitgezocht pakje met

Nadere informatie

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter

Hooggevoeligheid & Energie. Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Hooggevoeligheid & Energie Zomerweekend op de Veluwe door Henk Janssen, Selma Weideman en Alex Ruijter Thema s: Herkennen van & omgaan met (Hoog)gevoeligheid en spiritualiteit. Energetisch reinigen en

Nadere informatie

DMF - Algemene voorwaarden - 25-08-15-10:57

DMF - Algemene voorwaarden - 25-08-15-10:57 DMF - Algemene voorwaarden Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle werkzaamheden, offertes en overeenkomsten voor training, coaching, begeleiding, therapeutische interventies of

Nadere informatie

9- maandentraining Het leven waarvoor je in de wieg bent gelegd

9- maandentraining Het leven waarvoor je in de wieg bent gelegd In de 9- maanden training creëren we met elkaar een opwaartse spiraal. Door de combinatie van de juiste focus, enthousiasme, inzicht in behoeften, persoonlijke inzet en structurele steun ontstaat er een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor de opleidingen en diensten die door People on the Move worden aangeboden.

Algemene voorwaarden voor de opleidingen en diensten die door People on the Move worden aangeboden. Algemene voorwaarden voor de opleidingen en diensten die door People on the Move worden aangeboden. Hoe maak je een afspraak voor een individuele supervisie, coaching of therapiesessie? Je mailt naar Linda.hoeben@forpeopleonthemove.eu

Nadere informatie

CURSUSSEN 2013-2014. Espirit spiritueel centrum. spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling

CURSUSSEN 2013-2014. Espirit spiritueel centrum. spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling Espirit spiritueel centrum spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling CURSUSSEN 2013-2014 Hoek van het IJ 29 8223 BJ Lelystad www.espirit.nl e-mail: herman.kuik@espirit.nl

Nadere informatie

3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING

3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING 3-JARIGE YOGA DOCENTENOPLEIDING Start januari 2016 Voldoet aan standaarden IYF en Yoga Alliance De docentenopleiding is een unieke reis waarin je op zoek gaat naar de essentie van je eigen wezen. Een zoektocht

Nadere informatie

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem

Kinder Taijiquan. De cursusdagen voor Beatrixschool Blinkertpad EX Haarlem Kinder Taijiquan Opleiding kinder Tai Chi voor docenten Organisatie van Stichting Taijiquan Nederland STN 2016 te Haarlem Tái Chi School Kennemerland www.taichikennemerland.nl Een samenwerking van de volgende

Nadere informatie

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Amsterdam tweejarige opleiding Mindful Coachen Amsterdam Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen?

Nadere informatie

AMEG ZIELENGENEZING 2015 deel 2 een oefencyclus over levensenergie en vrijheid van geest

AMEG ZIELENGENEZING 2015 deel 2 een oefencyclus over levensenergie en vrijheid van geest AMEG ZIELENGENEZING 2015 deel 2 een oefencyclus over levensenergie en vrijheid van geest Additionele opleiding parttime: zielengenezing met behulp van energetische aanraking, helende stem en zielengesprek

Nadere informatie

Transpersoonlijke Trainingen

Transpersoonlijke Trainingen Transpersoonlijke Trainingen Atma Instituut voor psychodynamiek en lifecoaching Langestraat 121 3811 AE Amersfoort Tel: 033-4653277 Fax: 033-4652873 E-mail: info@atma.nl Site: www.atma.nl Afdrukdatum :

Nadere informatie

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding

Mindful Coachen Rotterdam tweejarige opleiding Academie voor Open Bewustzijn Wil je minder gehaast je werk doen en meer aandacht hebben voor mensen? Wil je weten hoe je stress bij jezelf en anderen kunt herkennen en verminderen? Wil je mindfulness

Nadere informatie

Leergang Authentiek Leiderschap

Leergang Authentiek Leiderschap Begeleider: Willem Sarlemijn Adres: Jisperweg 53A 1464 NG Westbeemster Tel: 072 5020354 Thema s die in de modules aan de orde komen zijn:, Vitaliteit,,, Samen, Groei,,. Leergang Authentiek Leiderschap

Nadere informatie

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage

Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage Opleiding Integrale Massage en Ontspanningsmassage De opleiding integrale massage van Positive Touch is een opleiding voor mensen die van massage hun beroep willen maken en zich op een inspirerende manier

Nadere informatie

AUTISME EN NORMALE BEGAAFDHEID

AUTISME EN NORMALE BEGAAFDHEID Als je kind een diagnose autisme krijgt, sta je als ouder voor een grote uitdaging. Je wilt je kind beter begrijpen en begeleiden. Je voelt je geconfronteerd met vele vragen en onzekerheden. Ouders voelen

Nadere informatie

Richtlijnen Reflectieverslag SeeTrue ACT specialisatie

Richtlijnen Reflectieverslag SeeTrue ACT specialisatie Richtlijnen Reflectieverslag SeeTrue ACT specialisatie Je kunt het verslag mailen naar: lt@seetrue.nl Voor het ACT specialisatie traject wordt gevraagd een reflectieverslag van minimaal 1500 en maximaal

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Informatie brochure KUNSTOPLEIDING

Informatie brochure KUNSTOPLEIDING Informatie brochure KUNSTOPLEIDING Brise Suave Academie voor Beeldende Kunst De bedoeling van de groep is tweeledig. Het ontdekken of bewust worden van de kunstenaar die ieder mens als subpersoonlijkheid

Nadere informatie

2. WERKWIJZE IN SUPERVISIE

2. WERKWIJZE IN SUPERVISIE SUPERVISIEGIDS 1. INLEIDING Supervisie is een praktijkgebonden leermethode. In kleine groepen wordt onder begeleiding van een supervisor gewerkt aan persoonlijke leerdoelen die voortkomen uit de werkervaringen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014

Algemene Voorwaarden. Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014 Algemene Voorwaarden Algemene voorwaarden HRM Academy - 2013-2014 Artikel 1: In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. cursist : degene die aan het onderwijs, de training of de opleiding waarvoor

Nadere informatie

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken!

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Leer spelenderwijs beter tekenen en schilderen! Leer technieken voor expressie in woord en beeld! Vind balans

Nadere informatie

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie in samenwerking met VakantieInZICHT Verbindende Communicatie Inspiratie voor impact, dialoog en samenwerking Verbindende Communicatie (VC) is een eenvoudig en krachtig concept voor iedereen die op een

Nadere informatie

Regenboogtrainer worden middenbouw

Regenboogtrainer worden middenbouw Regenboogtrainer worden middenbouw Een driedaagse training voor leraren over sociale opvoeding van kinderen Inhoud In deze cursus leren leerkrachten de diverse materialen te gebruiken waarmee kinderen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLEWIND DO-IN YOGA

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLEWIND DO-IN YOGA ALGEMENE VOORWAARDEN ALLEWIND DO-IN YOGA Aanmelding yogalessen Je kunt mij telefonisch, per mail of persoonlijk opgeven voor kennismaking/deelname aan de Do-In yogalessen. Na de proefles ontvang je van

Nadere informatie

STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING

STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING STICHTING INZICHTS MEDITATIE UITNODIGING Vijf daagse -VIPASSANA-MEDITATIERETRAITE o.l.v. Chris Grijns & Peter Baert woensdag 30 oktober zondag 3 november 2013 Liobaklooster Egmond Binnen VIPASSANAMEDITATIE

Nadere informatie

? Waarom deze training?

? Waarom deze training? Yoga in combinatie met Kracht & Uitstraling 1? Waarom deze training? 1 Voor... - Rust en eenheid - Respect voor jezelf en voor elkaar - Een sterke eenheid - Pestgedrag voorkomen - Sterk team 2 Een krachtige

Nadere informatie

Alumni programma voor SPSO oud- studenten

Alumni programma voor SPSO oud- studenten Alumni programma voor SPSO oud- studenten studiejaar 2016/2017 de Academie Integrale Menswetenschappen- SPSO Inleiding Dit alumni programma is bedoeld voor oud- studenten van de SPSO. Afgestudeerde studenten

Nadere informatie

Wil jij... PPP OPLEIDINGEN

Wil jij... PPP OPLEIDINGEN Wil jij... Effectief en goed PASTORAAT verlenen? LEREN eerlijk, liefdevol en zorgvuldig te confronteren? Met je eigen unieke KARAKTER anderen tot zegen zijn? ENERGIE overhouden in plaats van leeg lopen?

Nadere informatie

HEEL JE LEVEN JAAR ROOSTER

HEEL JE LEVEN JAAR ROOSTER h i e r b e g i n t j e w e g n a a r b i n n e n V2262-06-17 HEEL JE LEVEN JAAR ROOSTER 2017-2018 KOSTEN: het Heel Je Leven Jaar, de healing opleiding, kost 95,- per maand gedurende 12 maanden, totaal

Nadere informatie

ONTDEKJEKRACHT.NU ZOMER PROGRAMMA 2015 ONTDEKJEKRACHT.NU REUTSEDIJK PC VUGHT

ONTDEKJEKRACHT.NU ZOMER PROGRAMMA 2015 ONTDEKJEKRACHT.NU REUTSEDIJK PC VUGHT ONTDEKJEKRACHT.NU ZOMER PROGRAMMA 2015 ONTDEKJEKRACHT.NU REUTSEDIJK 6 5264 PC VUGHT 06-29436075 bianca@ontdekjekracht.nu www.ontdekjekracht.nu DE KRACHT VAN KLEUR Cursus van 5 les dagen of 10 avonden waarin

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN BETALEN. Inschrijven

ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN BETALEN. Inschrijven ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN Inschrijven Een cursist schrijft zich in met het digitale inschrijfformulier. De inschrijving geldt voor het gehele seizoen, september t/m juni. Uitzondering vormen de korte

Nadere informatie

Belangrijke informatie en afspraken over de trainingen (zie voor de algemene voorwaarden onderaan deze pagina):

Belangrijke informatie en afspraken over de trainingen (zie voor de algemene voorwaarden onderaan deze pagina): Belangrijke informatie en afspraken over de trainingen (zie voor de algemene voorwaarden onderaan deze pagina): Al de trainingen die wij noemen op deze pagina s worden georganiseerd door Opleidingspraktijk

Nadere informatie

Beste vrienden en bekenden van de Leonardushoeve,

Beste vrienden en bekenden van de Leonardushoeve, Vertel God niet hoe groot je probleem is maar vertel je probleem hoe groot God is Wisdom is what's left after we've run out of personal opinions Belfeld, mei 2013 Beste vrienden en bekenden van de Leonardushoeve,

Nadere informatie

Training: Mindfulness. 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training

Training: Mindfulness. 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training Training: Mindfulness 22 september 2015 NOG 1 PLEK! 23 september 2015 NOG PLEK! 1 december 2015 start extra training Waarom? Leven in deze hectische tijd vraagt veel van ons dat maakt dat we ons vaak uitgeput

Nadere informatie

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Verbindende Communicatie

Verbindende Communicatie in samenwerking met VakantieInZICHT Verbindende Communicatie Inspiratie voor impact, dialoog en samenwerking Verbindende Communicatie (VC) is een eenvoudig en krachtig concept voor iedereen die op een

Nadere informatie

Hieronder vind je informatie over de mindfulness trainingen die starten op 23 september en 1 december 2015!

Hieronder vind je informatie over de mindfulness trainingen die starten op 23 september en 1 december 2015! Agenda 2015 SEPTEMBER 22 september Start training: Mindfulness VOL! 23 september Start training: Mindfulness NOG 2 PLAATSEN! DECEMBER 1 december start extra training: Mindfulness In de onderstaande pagina

Nadere informatie

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn

EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN. Thema: In vertrouwen Zijn EEN WEEK OM TOT JEZELF TE KOMEN AAN DE VOET VAN DE SPAANSE PYRENEEËN Thema: In vertrouwen Zijn Yoga, meditatie, beeldend werken, stilte, de schoonheid van de natuur, samen zijn of alleen, in rust en met

Nadere informatie

Opleiding Vermogensbeheer

Opleiding Vermogensbeheer Leidt op tot Medewerker vermogensbeheer pensioenbedrijf Alles over de organisatie van het vermogensbeheer en de administratieve verwerking van vermogensbeheeractiviteiten bij pensioenfondsen Aan beleggingsresultaten

Nadere informatie

SUCCESVOL IN KLANTCONTACT

SUCCESVOL IN KLANTCONTACT Een leerweg voor inbound, outbound en schriftelijk klantcontact WAAROM DEZE LEERWEG In een klantcontactomgeving maken we gebruik van telefoon, mail, social media of andere kanalen. Het is hierin essentieel

Nadere informatie

Stabilisatiecursus Scelta Nijmegen

Stabilisatiecursus Scelta Nijmegen Stabilisatiecursus Scelta Nijmegen Informatie voor cliënten Inleiding Als iemand zich onveilig heeft gevoeld tijdens de jeugd of later in een intieme relatie, kan dat in zijn of haar verdere leven klachten

Nadere informatie

Autisme, zonder verstandelijke beperking Dr. Martine F. Delfos Cursus voor professionals

Autisme, zonder verstandelijke beperking Dr. Martine F. Delfos Cursus voor professionals Autisme, zonder verstandelijke beperking Dr. Martine F. Delfos Cursus voor professionals Cursus op 6 en 20 maart en 3 en 24 april 2009 Autisme zonder verstandelijke handicap Cursus voor professionals PICOWO

Nadere informatie

CURSUSAANKONDIGING HOOFD OPLEIDING PRO

CURSUSAANKONDIGING HOOFD OPLEIDING PRO CURSUSAANKONDIGING HOOFD OPLEIDING PRO UITBLINKEN IS EEN KEUZE Het opleiden van talentvolle voetballers van de jongste spelers tot en met de laatste stap; het eerste elftal. Dit is de schitterende en veelzijdige

Nadere informatie

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff

4-daagse leergang EMBODIED LEARNING. Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff 4-daagse leergang EMBODIED LEARNING Werken met lichaamsbewustzijn voor Leiders van de Toekomst door Paula Kolthoff BEWEEG, BEWEGEN, BEWEGING Als leider, trainer of coach wil je mensen in beweging brengen.

Nadere informatie

Cursus Eenheidshealing. Lieve mensen,

Cursus Eenheidshealing. Lieve mensen, NIEUWSBRIEF 26 augustus 2012 1 Lieve mensen, Fijne zomer Nu de vakanties langzaamaan worden afgerond en iedereen zijn of haar gewone levensritme weer heeft opgepakt stuur ik jullie de eerste nieuwsbrief

Nadere informatie

HELEMAAL JEZELF ZIJN; STA IN JOUW KRACHT, LEEF VANUIT JOUW HART.

HELEMAAL JEZELF ZIJN; STA IN JOUW KRACHT, LEEF VANUIT JOUW HART. Centrum Bergkristal A.A. Visser J. Nagelhoutlaan 39 8574 SR Bakhuizen 06-25312186 Overzicht November 7-11; Jouw manifestatiekracht; jezelf sterker neerzetten en manifesteren met behulp van positieve psychologie

Nadere informatie

Datum :... Handtekening :... Graag een recente foto bijsluiten bij inschrijving of een digitale foto to en.

Datum :... Handtekening :... Graag een recente foto bijsluiten bij inschrijving of een digitale foto to en. Inschrijfformulier Creatieve therapie individueel Ingevuld inschrijfformulier mailen naar: info@moolelo.nl Ondergetekende: Schrijft zich in voor de opleiding Creatieve therapie individueel. De bijeenkomsten

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Autisme, zonder verstandelijke beperking Dr. Martine F. Delfos Cursus voor ouders (en hun begeleiders)

Autisme, zonder verstandelijke beperking Dr. Martine F. Delfos Cursus voor ouders (en hun begeleiders) Autisme, zonder verstandelijke beperking Dr. Martine F. Delfos Cursus voor ouders (en hun begeleiders) Cursus op 13 en 27 maart en 10 april en 8 mei 2009 Autisme zonder verstandelijke handicap Cursus voor

Nadere informatie

Therapeutische relatie en herstellen breuken. Workshop van de training Geïntegreerde Richtlijnbehandeling Persoonlijkheidsstoornissen

Therapeutische relatie en herstellen breuken. Workshop van de training Geïntegreerde Richtlijnbehandeling Persoonlijkheidsstoornissen Therapeutische relatie en herstellen breuken Workshop van de training Geïntegreerde Richtlijnbehandeling Persoonlijkheidsstoornissen Inhoud Workshop Deze workshop gaat over de verschillende klinische processen

Nadere informatie

Porfolio. Politie Vormingscentrum

Porfolio. Politie Vormingscentrum Porfolio 1. Inleiding 2. Wat is een portfolio? Hoe gebruik je het portfolio Reflectieverslagen Persoonlijke leerdoelen formuleren Werkwijze en denkmodel om opgaven/problemen op te lossen 1. INLEIDING Ligt

Nadere informatie

Cursussen 2013-2014. Espirit Spiritueel Centrum. spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling

Cursussen 2013-2014. Espirit Spiritueel Centrum. spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling Espirit Spiritueel Centrum spirituele bewustwording, kosmische kennis (esoterie), intuïtieve ontwikkeling Cursussen 2013-2014 Hoek van het IJ 29 8223 BJ Lelystad www.espirit.nl Cursussen Elk seizoen zijn

Nadere informatie

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders

Handleiding. voor. praktijkbegeleiders Handleiding voor praktijkbegeleiders Versie: februari 2011 Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden van

Nadere informatie

Op weg naar 2012. Groeicursus in het Nieuwe Bewustzijn

Op weg naar 2012. Groeicursus in het Nieuwe Bewustzijn Op weg naar 2012 Groeicursus in het Nieuwe Bewustzijn 29 oktober 2011 tot 21 december 2012 De mensheid en Moeder Aarde staan aan de vooravond van een enorme sprong in de evolutie. Het Aquariustijdperk

Nadere informatie

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten

Studiegids 2018/2019 Basis opleiding niveau 1 Materiaal: Toetsing: theorietoets Stage: Na de opleiding: Na de basisopleiding De kosten Studiegids 2018/2019 Basis opleiding voor yogadocenten, niveau 1. De basisopleiding voor yogadocent leidt op tot het beroep van yogadocent voor beginners en invaldocent en is bedoeld voor mensen die verdieping

Nadere informatie

Graag een recente foto bijsluiten bij inschrijving of een digitale foto to en.

Graag een recente foto bijsluiten bij inschrijving of een digitale foto to en. Inschrijfformulier voor de opleiding Creatieve therapie Ingevuld inschrijfformulier mailen naar: info@moolelo.nl Ondergetekende: Naam Adres Postcode en plaats Geboortedatum Tel vast / mobiel E-mail adres

Nadere informatie

Cursus. montessori leidster

Cursus. montessori leidster Cursus voor montessori leidster van peutergroepen en kinderdagverblijven Brochure cursus Cursus voor montessori leidster van peutergroepen en kinderdagverblijven Achtergrond Doelgroep Inhoud Cursusopzet

Nadere informatie

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015

Praktijk Avana. Nieuwsbrief September 2015 Praktijk Avana Nieuwsbrief September 2015 Beste nieuwsbrieflezer, IK wil graag een behandelmethode, die ik zelf heel graag gebruik, onder de aandacht brengen Waarom? Omdat deze behandeling zo ontzettend

Nadere informatie

Opbrengsten van CNV thema onderwijsdag 20 april 2016 Masterclass leerstrategieën door Karin Nijman & Inge Verstraete

Opbrengsten van CNV thema onderwijsdag 20 april 2016 Masterclass leerstrategieën door Karin Nijman & Inge Verstraete 10 werkvormen om het denken te activeren Goede metacognitieve vaardigheden worden gezien als een voorspeller van succesvol leren. Door expliciet aandacht te besteden aan denkvaardigheden, stimuleer je

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. "Kids Skills" Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home.

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. Kids Skills Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home. [2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen "Kids Skills" Gerrit van de Vegte gerritvandevegte@home.nl WAT IS KIDS SKILLS? Kids Skills is een speelse,praktische en oplossingsgerichte benadering om kinderen

Nadere informatie

Artikel 3. Inschrijving en bevestiging open training of workshop

Artikel 3. Inschrijving en bevestiging open training of workshop Algemene voorwaarden 2Bloom voor Workshops en trainingen Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een training

Nadere informatie

Aanvraagprocedure Erkenning Supervisorschap Versie: 20 juni 2012 AANVRAAGPROCEDURE ERKENNING SUPERVISORSCHAP

Aanvraagprocedure Erkenning Supervisorschap Versie: 20 juni 2012 AANVRAAGPROCEDURE ERKENNING SUPERVISORSCHAP AANVRAAGPROCEDURE ERKENNING SUPERVISORSCHAP 2 Aanvraagprocedure Erkenning Supervisorschap 3 Algemeen Hieronder kun je lezen hoe de route naar supervisorschap en leersupervisorschap is opgezet en aan welke

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Gitaarweek 2017 muziekindevakantie.nl

Algemene Voorwaarden Gitaarweek 2017 muziekindevakantie.nl Algemene Voorwaarden Gitaarweek 2017 muziekindevakantie.nl Privacy Adresgegevens worden niet doorgegeven aan derden met uitzondering van reisgegevens. Muziekindevakantie.nl gebruikt je adresgegevens om

Nadere informatie

Montessori Professionalisering Zuid-Nederland 2014-2015 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS. saxion.nl/apo

Montessori Professionalisering Zuid-Nederland 2014-2015 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS. saxion.nl/apo Montessori Professionalisering Zuid-Nederland 2014-2015 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS saxion.nl/apo Montessori Zuid-Nederland Professionele ontwikkeling 2014-2015 Het menselijke individu kan zich zonder

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals

Talent Ontwikkel Programma. Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Talent Ontwikkel Programma Kleurrijk ontwikkelprogramma voor Young Professionals Het Talent Ontwikkel Programma van Koffie & Bubbels is een energiek en intensief ontwikkelprogramma voor Young Professionals.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Stichting Pulsar Academie. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze diensten en producten.

Algemene voorwaarden Stichting Pulsar Academie. Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze diensten en producten. Algemene voorwaarden Stichting Pulsar Academie Deze algemene leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op al onze diensten en producten. In de Pulsarvisie ben je zelf het instrument voor echte verandering.

Nadere informatie

Vervolgopleiding Spiritualiteit en coaching

Vervolgopleiding Spiritualiteit en coaching Vervolgopleiding Spiritualiteit en coaching Het vermogen los te komen van het denkbeeld dat gedachten een realiteit zijn, is uit het oogpunt van spirituele groei van zeer grote waarde. Inzicht in Wie ben

Nadere informatie

Inleiding. Competenties

Inleiding. Competenties 1 Richtlijnen cursusdraaiboek TTC- STW versie 15 januari 2015 Inleiding De NVRG kent twee opleidingen: de opleiding tot systeemtherapeut (ST) en de opleiding tot systeemtherapeutisch werker (STW). Beide

Nadere informatie

Algemene Individuele Begeleiding

Algemene Individuele Begeleiding Algemene Individuele Begeleiding Het Centrum biedt drie soorten individuele begeleiding aan: algemene individuele begeleiding, individuele relatiebegeleiding en individuele loopbaanbegeleiding. Hier gaat

Nadere informatie

In het oog van de orkaan. School voor Politie Leiderschap

In het oog van de orkaan. School voor Politie Leiderschap In het oog van de orkaan School voor Politie Leiderschap Inleiding Essenties van het leiderschapsprogramma In het oog van de orkaan De titel van het programma verwijst naar de hevige turbulentie, als gevolg

Nadere informatie

Pitstop. Informatiegids 2011-2012

Pitstop. Informatiegids 2011-2012 Informatiegids 20112012 INFORMATIEGIDS 20112012 INFORMATIEGIDS PITSTOP Leeuwarden Heerenveen cursusjaar 2011/2012 INFORMATIEGIDS 20112012 INHOUD Inleiding 1. Algemeen 2. Trajecten 3. Begeleiding 4. Instrumenten/hulpmiddelen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Annuleren Overmacht Niveau van de opleiding

Algemene voorwaarden Annuleren Overmacht Niveau van de opleiding Algemene voorwaarden Een door het secretariaat ontvangen inschrijfformulier geldt als bevestiging van deelname aan de gekozen scholing en acceptatie van de voorwaarden zoals hieronder genoemd. Wij hanteren

Nadere informatie

Algemene bepalingen meditatie opleiding

Algemene bepalingen meditatie opleiding DevaDeva School voor yoga en meditatie Algemene bepalingen meditatie opleiding Versie: november 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Deze bepalingen maken onlosmakelijk deel uit van de overeenkomst tussen DevaDeva

Nadere informatie

Inschrijfformulier hondenworkshop

Inschrijfformulier hondenworkshop Inschrijfformulier hondenworkshop Locatie: Datum: Gegevens deelnemer: Naam: Telefoon: E-mail: Gegevens hond indien u deze mee wilt brengen: Naam: Leeftijd: Ras: Geslacht: Kan uw hond bij andere honden:

Nadere informatie

h i e r b e g i n t j e w e g n a a r b i n n e n HEALING EN READING de reader opleiding van het essence college

h i e r b e g i n t j e w e g n a a r b i n n e n HEALING EN READING de reader opleiding van het essence college h i e r b e g i n t j e w e g n a a r b i n n e n HEALING EN READING de reader opleiding van het essence college LEREN READEN Vaak wordt readen beschouwd als een bijzondere gave die alleen voor bepaalde

Nadere informatie

Opleiding Creatieve Therapie

Opleiding Creatieve Therapie Opleiding Creatieve Therapie Kunst van het leven Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen en ervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uit

Nadere informatie

Helder communiceren groep 2

Helder communiceren groep 2 h i e r b e g i n t j e w e g n a a r b i n n e n V1/25-05-17 Helder communiceren groep 2 Het 1 e jaar van de Reader Opleiding Lesdagen in 2017 en 2018-30 lesdagen, 60 dagdelen LES maandag BIJZONDERHEDEN

Nadere informatie

Periode: Meivakantie - zomervakantie

Periode: Meivakantie - zomervakantie Periode: Meivakantie - zomervakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie het

Nadere informatie

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma De toepassing van de richtlijn Ergotherapie aan huis bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers Post - HBO cursus 2012

Nadere informatie

Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving

Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving Voorwaarden voor deelname aan activiteiten met open inschrijving Je wilt deelnemen aan een activiteit van Corael Opleidingen met open inschrijving omdat je jezelf als professional en/of als individu wilt

Nadere informatie

Checklist best practice patroons

Checklist best practice patroons Checklist best practice patroons April 2014 Dit is een bewerkbaar PDF formulier. U kunt dit formulier bewerken en opslaan met Acrobat Reader versie 8 of hoger. Download de laatste versie op http://get.adobe.com/nl/reader

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie