Jaarplan 2013 Statengriffie Provincie Zeeland met een terugblik op (vastgesteld door de Werkgeverscommissie Provinciale Staten op 24 mei 2013)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarplan 2013 Statengriffie Provincie Zeeland met een terugblik op (vastgesteld door de Werkgeverscommissie Provinciale Staten op 24 mei 2013)"

Transcriptie

1 Jaarplan 2013 Statengriffie Provincie Zeeland met een terugblik op 2012 (vastgesteld door de Werkgeverscommissie Provinciale Staten op 24 mei 2013)

2 1. Inleiding Op 3 juli 2012 is het werkplan Statengriffie Provincie Zeeland vastgesteld door de werkgeverscommissie Provinciale Staten. Daarin staat beschreven hoe de griffie is georganiseerd, welke positie en taken zij heeft en wat de speerpunten zijn voor de komende vier jaar. Afgesproken is dat er per jaar, zo nodig, een actualisatie plaatsvindt en een overzicht wordt gegeven van geplande concrete activiteiten. Dat gebeurt voor het jaar 2013 in deze notitie, o.a. aan de hand van de zeven beschreven speerpunten in het vierjarenwerkplan. Er wordt ook teruggekeken op Positie en taken Statengriffie De positie en de taken van de Statengriffie zijn in principe dezelfde gebleven als vóór de door GS uitgevoerde reorganisatie per 1 januari Toch is er ook voor de griffie veel veranderd: nieuwe overlegstructuren en andere mensen op nieuwe posities waarmee relaties moeten worden opgebouwd en onderhouden. Uit het team van de Statengriffie vertrokken twee ervaren medewerkers omdat zij gebruik maakten van de NAR: managementassistente Maina van der Werff en statenadviseur financiën Kees Huiszoon. De Statengriffier heeft sinds dit jaar een wekelijks overleg met de provinciesecretaris en met de (nieuwe) commissaris van de koningin en tweewekelijks het driehoeksoverleg (cvdk, secretaris en griffier). Verder wordt er vanuit de Statengriffie samengewerkt met alle (beleids)afdelingen, maar bijv. ook met de Facilitaire Dienst en de ICT-medewerkers. De werkzaamheden binnen de Statengriffie worden verdeeld over alle acht medewerkers, afhankelijk van hun functie. De Statengriffier voert met iedere werknemer jaarlijks een planningsgesprek, een evaluatiegesprek en een beoordelingsgesprek. Daarin worden afspraken gemaakt over uit te voeren werkzaamheden en wordt ook gekeken of deze afspraken zijn nagekomen. Verder worden werkzaamheden besproken en verdeeld in het wekelijkse werkoverleg op dinsdagochtend en in bilaterale contacten met medewerkers. De reguliere taken van de Statengriffie die beschreven staan in het vierjarenwerkplan worden hier niet herhaald. Eén concrete activiteit wordt hier wel benoemd omdat het een belangrijk onderwerp is dat dit jaar extra aandacht krijgt: de fractievergoedingen. Na afrekening van deze vergoedingen over de jaren komt er overleg met alle fracties en zal er een nieuwe verordening worden opgesteld om onduidelijkheden en problemen uit het verleden te voorkomen in de toekomst. Dit proces wordt ondersteund door de statenadviseurs en zal vóór de zomer zijn afgerond.

3 3. Speerpunten in Dualisme Op initiatief van de werkgroep dualisme is door PS het statenvoorstel 'Dualisme en beleidscyclus' vastgesteld. De Statengriffie zal de ambtelijke organisatie in 2013 actief adviseren m.b.t. deze werkwijze. Er zal een ambtelijke "handreiking" uitgewerkt worden voor de ambtenaren die start-, kader-, beleids- en/of evaluatienota's samenstellen. De werkgroep heeft een aantal praktische zaken voorgesteld die in 2013 worden ingevoerd: - Het verzamelen van technische vragen voor een commissievergadering - invoering van hamerstukken op de PS-agenda - het agenderen van ingekomen stukken zodat de doorloopsnelheid het minst vertraagt - het organiseren van een eerste informatiemarkt (Wooncongres en Informatiemarkt bouwen en wonen) is voorzien voor april 2013 De werkgroep dualisme organiseert in de statenperiode nog twee activiteiten, eind 2013 of in 2014 een discussiebijeenkomst (zoals eerder door de fractiemedewerkers georganiseerd) en een evaluatiebijeenkomst van de werkgroep.

4 2. Zeeland 2040 De opdracht voor het uitvoeren van de toekomstverkenning en de ontwikkeling van de toekomstvisie Zeeland 2040 is verleend aan BVR. Projectleider is Hilde Blank. Twee medewerkers van de Statengriffie (de senior statenadviseur/waarnemend statengriffier en de statenadviseur communicatie) en een strategisch adviseur zijn aan het projectteam toegevoegd. Via ambtelijke bijstand wordt samengewerkt met ambtenaren van de beleidsafdelingen van de Provincie Zeeland. Een stuurgroep van vijf statenleden is ingesteld om het proces bestuurlijk aan te sturen en om PS (via de commissie BFW) tussentijds te informeren. Ook GS en de commissaris van de Koningin worden bij het project betrokken. Het project wordt grotendeels uitgevoerd in 2013, volgens het Projectplan Toekomstvisie Zeeland Daarnaast zijn een communicatieplan en een begroting opgesteld. In 2012 vonden de voorbereidingen plaats, zoals het offertetraject, presentaties van geselecteerde bureaus, een kick off bijeenkomst voor de stuurgroep, een kennisvergaringsbijeenkomst voor provinciale medewerkers en het ontwikkelen van beeldmerk en website. Het is de bedoeling dat de toekomstvisie begin 2014 door PS wordt vastgesteld. 3. Betere digitale ontsluiting informatie voor Statenleden Vanwege tekortkomingen van de Dell-tablet en Windows-8 heeft het Presidium ingestemd met een verlenging van het experiment 'papierloos vergaderen' zodat een test met ipads en een app voor het stateninformatiesysteem ontwikkeld en uitgevoerd kan worden. Voor de ontwikkeling van een app voor het Stateninformatiesysteem is een testgroep ingesteld. Deze testgroep bestaat vooral uit statenleden en een medewerker van de Statengriffie. Alle statenleden krijgen een ipad en een training voor het gebruik. De planning is er op gericht om vanaf de statenvergadering van 31 mei 2013 de app voor alle statenleden beschikbaar en functioneel te hebben. In de maand mei zijn daarom een aantal datums gepland voor de uitrol van de app en training van statenleden.

5 4. Meer advisering vooraf De drie adviseurs van de Statengriffie (bestuurlijke en juridische zaken, financiën en communicatie) versterken hun samenwerking en stemmen het advieswerk op elkaar af. De statenadviseurs zijn goed benaderbaar voor vragen, en brengen ook proactief adviezen uit. Om de kwaliteit te verbeteren wordt bij het schrijven van oplegnotities nauwer samengewerkt met de beleidsambtenaren. Aan de oplegnotitie wordt een tekstvak toegevoegd waarin resultaten van de commissievergadering worden vermeld. Zo wordt voorkomen dat de vragen uit de commissiebehandeling in PS opnieuw worden gesteld. In 2013 wordt verder gegaan met het organiseren van 'Zicht op beleid' en inloopspreekuren. De Statengriffie adviseert en ondersteunt GS bij de praktische uitvoering van informatieve bijeenkomsten voor statenleden, o.a. over Thermphos, Marinierskazerne en bestuurlijke organisatie In 2013 zijn onder meer de volgende werkbezoeken gepland: - 25 maart: Zeeland Seaports - 11 en 12 april: Tweedaags werkbezoek Limburg in teken van 'samenwerking' - 3 oktober: Tweede Kamer en bezoek aan lobbyist - Najaar: Kustlaboratorium, Zeeland Refinery/duurzaamheid, Handhaving en RUD De programmaraad van de Rekenkamer wordt ondersteund door de senior statenadviseur. 5. Verbetering wijze van vergaderen Voor alle (plaatsvervangend) voorzitters wordt eind mei een vervolg georganiseerd op de voorzitterstraining die op 23 januari 2012 is gehouden. In de tweede helft van 2013 wordt een discussie voorbereid voor het Presidium over de huidige werkwijze van PS en de commissies, waarbij vooruit gekeken wordt naar de volgende statenperiode.

6 6. Communicatie Met het bedrijf BIS worden in 2013 concrete afspraken gemaakt over verdere technische verbeteringen van het vergadersysteem voor het uitzenden en registreren van commissie- en statenvergaderingen. De samenwerking met Omroep Zeeland wordt voortgezet. In 2012 werden extra camera's geplaatst, werd de software aangepast en werden afspraken gemaakt met Omroep Zeeland m.b.t. de inzet van een regisseur voor de uitzending. Ook zijn er vier provinciale ambtenaren opgeleid om de apparatuur en software beter te beheersen. Daarnaast zijn protocollen geschreven hoe te handelen bij storingen. Daarnaast levert de Statengriffie bijdragen aan het digitale magazine Z-zine (medewerking aan vijf van de tien jaarlijkse uitgaven) en Provinciewerk (negen interviews met statenleden). Er worden in 2013 vijf schoolbezoeken georganiseerd. 7. Opvolging commissaris van de Koningin Het werk van de vertrouwenscommissie is door de statengriffier en diens plaatsvervanger ambtelijk ondersteund. In december 2012 werd bekend dat Han Polman de nieuwe commissaris van de Koningin in Zeeland wordt. De Statengriffie organiseert: - Op 8 februari 2013: de afscheidsvergadering van Karla Peijs in de Statenzaal met lunch vooraf voor de leden van PS; - Op 8 maart 2013: de installatievergadering van Han Polman in de Nieuwe Kerk, met lunch voor de leden van PS vooraf en een receptie/netwerkbijeenkomst na afloop van de vergadering; - Ondersteuning bij het inwerken van de nieuwe commissaris in zijn rol als voorzitter van PS, o.m. door wekelijks overleg met de Statengriffier en een rondgang met de Statengriffier langs alle fracties.

7 4. Terugblik op Statenvergaderingen In 2012 zijn 11 statenvergaderingen gehouden, inclusief de besloten vergadering voor de vaststelling van de aanbeveling van een nieuwe commissaris van de Koningin. Aan de orde waren de "vaste" onderwerpen, vooral van financiële aard, maar ook zware beleidsbeslissingen, zoals de kerntakendiscussie en bezuinigingen. Aan alle statenvergaderingen gaat een vergadering van het Presidium vooraf. Om dit deel van het werk van statenleden beter over te kunnen brengen is door de Statengriffie gewerkt aan kwaliteitsverbetering van de webcast en de televisie-uitzending door Omroep Zeeland. Er zijn extra camera's in de statenzaal geplaatst en is de software aangepast. In totaal zijn 11 statenvergaderingen en 26 commissievergaderingen uitgezonden. In 2012 werden twee statenleden benoemd (de heren Oudeman (CDA) en De Kaart (PvdA)), vanwege het vertrek van twee andere statenleden. 2. Commissievergaderingen Kengetallen 2012 E&M REW BFW commissies Reguliere vergaderingen 8 7* 10** Extra vergaderingen Informatiebijeenkomsten (gezamenlijke bijeenkomsten zijn twee keer vermeld) Zicht op Beleid bijeenkomsten Werkbezoeken Insprekers REW: *Twaalf insprekers over onderwerp Waterdunen Vier insprekers over Omgevingsplan Zeeland Eén inspreker over dorpsvisie Retranchement Eén inspreker over maatregelen ganzenoverlast

8 E&M: inspreker over verkeersveiligheid Oud-Vossemeer BFW ** Eén inspreker over aandeelhoudersstrategie DELTA NV Elf insprekers over kerntakendiscussie Eén inspreker over voornemen bezuinigingen Zeven insprekers over ombuiging taakstelling gesubsidieerde instellingen op basis van kerntaken Werkbezoeken en informatieve bijeenkomsten Iedere statencommissie heeft enkele werkbezoeken afgelegd in het kader van een actuele politieke kwestie. De Statengriffie heeft een initiërende rol bij het plannen van de werkbezoeken. De commissie heeft immers de taak om actief zelf informatie te verwerven en zelf aan te geven waar ze actief willen zijn. De werkbezoeken voorzien in de informatiebehoefte van de commissieleden. Hieronder staat per commissie een korte impressie van de werkbezoeken. Commissie Datum Onderwerp REW 12 januari Interprovinciale werkgroep Zuidwestelijke Delta over plannen rondom waterbergingsfunctie Volkerak-Zoommeer E&M 6 februari Bezoek aan Informatiecentrum Sluiskiltunnel E&M E&M E&M E&M 14 februari 14 maart 13 april 21 september Werkbezoek over spoorsector, relatiebijeenkomst met NS en ProRail Rondetafelgesprek met EVO, Eigen Vervoerders Organisatie Werkbezoek over de Binnenvaartsector Biobased Economy, bezoek aan Informatiecentrum REW 2 maart Werkbezoek aan waterschap Scheldestromen BFW 13 maart Bezoek aan NV Westerscheldetunnel tijdens nachteljik onderhoud BFW 16 maart Werkbezoek aan Veiligheidsregio Zeeland REW 23 maart Informatiebijeenkomst over Waterdunen op locatie BFW 13 april Hoorzitting in het kader van aandeelhoudersstrategie DELTA NV REW 11 mei Werkbezoek met Zeeuwse natuurbeheerders en Zeeuwse Milieufederatie

9 BFW 23 en 24 mei Inloopspreekuur over jaarstukken 2011 REW 15 juni Interprovinciale statendag over Zuidwestelijke delta REW 14 september Informatiebijeenkomst over gebiedsproject Perkpolder op locatie BFW 5 oktober Informatiebijeenkomst over LAND IN ZEE! REW 12 oktober Inloopbijeenkomst over uitwerking deelakkoord Natuur, onderdelen EHS en ILG met als doel statenleden, in aanloop naar de commissiebehandeling, te informeren over de details van de voorstellen. BFW 29 oktober Inloopspreekuur over Najaarsnota en NAR BFW 2 november Informatiebijeenkomst over Marinierskazerne REW 11 december Interprovinciale werkgroep Zuidwestelijke Delta over stand van zaken waterbergingsplannen Volkerak-Zoommeer. 3. Ondersteuning en advisering Behalve het voorbereiden van de verschillende vergaderingen, ondersteuning tijdens en afhandeling na afloop van vergaderingen, worden medewerkers van de Statengriffie regelmatig geraadpleegd voor adviezen. Soms geven zij ongevraagd advies. Diverse initiatieven vanuit PS werden ondersteund, door zowel de commissiegriffiers als de adviseurs, bijv. inzake de strategiediscussie Delta, de totstandkoming van een referendumverordening. Inzake de financiële verantwoording van de fracties over de statenperiode heeft de statenadviseur financiën de nodige werkzaamheden verricht. 4. Personeel Op 3 februari 2012 werd Peter Joosse benoemd tot statengriffier, per 1 mei werd de vacature senior statenadviseur/waarnemend statengriffier vervuld met de aanstelling van Arendo Schipper. Aan het eind van het jaar vertrokken twee medewerkers omdat zij gebruik maakten van de NAR: managementassistente Maina van der Werff en statenadviseur financiën Kees Huiszoon. Managementassistente Bella Rovisco Dionisio en statenadviseur financiën Simon de Visser zijn hun opvolgers en worden ingewerkt door alle medewerkers van de griffie.

10 5. Financiën Financieel overzicht Statengriffie 2012 Naam Totaal begroot 2012 na wijziging Gerealiseerd 2012 Saldo Begroot 2013 Personeelskosten statengriffie Materiële kosten statengriffie Installatie CdK Stelpost initiatieven PS Kosten Provinciale Staten Communicatie PS Toekomstvisie Totaal De lagere uitgaven in 2012 dan geraamd worden voornamelijk veroorzaakt doordat van de post Initiatieven PS niet is aangewend, dat bij de kosten Provinciale Staten een bedrag van ruim wordt terugontvangen wegens niet gebruikte fractievergoedingen en dat van de Toekomstvisie 2040 een bedrag van niet is aangewend. Dit laatste bedrag wordt nog toegevoegd aan het budget 2013 van de Toekomstvisie 2040.

Griffier van de Staten. Geleidebrief Kaderstellend. Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar Naam voorstel SGR-21

Griffier van de Staten. Geleidebrief Kaderstellend. Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar Naam voorstel SGR-21 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel SGR-21 Betreft vergadering Te verzenden aan Statenvoorstel Toekomstvisie voor Zeeland in het jaar 2040 PS van 8 juni 2012 Statenbreed Verzenddatum

Nadere informatie

Het bij dit besluit gevoegde document "tweede voortgangsrapportage uitvoering griffieplan 2014" vast te stellen.

Het bij dit besluit gevoegde document tweede voortgangsrapportage uitvoering griffieplan 2014 vast te stellen. Voordracht aan Provinciale Staten Van Statencommissie Bestuur en Middelen Vergadering Oktober 2014 Nummer Onderwerp Vaststelling tweede voortgangsrapportage uitvoering griffieplan 2014 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Het bij dit besluit gevoegde document "eerste voortgangsrapportage uitvoering griffieplan 2014" vast te stellen.

Het bij dit besluit gevoegde document eerste voortgangsrapportage uitvoering griffieplan 2014 vast te stellen. Voordracht aan Provinciale Staten Van Statencommissie Bestuur en Middelen Vergadering Juni 2014 Nummer Onderwerp Vaststelling eerste voortgangsrapportage uitvoering griffieplan 2014 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

Geannoteerde gewijzigde agenda Provinciale Staten met sprekers

Geannoteerde gewijzigde agenda Provinciale Staten met sprekers Geannoteerde gewijzigde agenda Provinciale Staten met sprekers Datum 08-06-2018 Tijd 9:30-17:00 Locatie Voorzitter Omschrijving Statenzaal Dhr. Han Polman 18014123 - Rekening en Voorjaarsnota 1 Opening

Nadere informatie

Besluitenlijst 13 februari 2015

Besluitenlijst 13 februari 2015 Besluitenlijst 13 februari 2015 Middelburg, 19 februari 2015 nr. 15002275 Besluitenlijst voor de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 13 februari 2015, 09.30 uur, in

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 25 september 2015 Nummer 15013794 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 25 september 2015 van 9.35

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 07-07-2017 Tijd: 09:30-17:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Toelichting: Nr. 17015800 1. Opening om 9.31 uur. De leden Babijn (PvZ) en Pijpelink

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Statenvoorstel 11 e wijziging begroting 2014 Nummer SERV174 Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 oktober 2014 Betreft vergadering Provinciale

Nadere informatie

Workshop provinciale besluitvorming

Workshop provinciale besluitvorming Workshop provinciale besluitvorming Joost de Wals (griffie) Annemiek Bus (Bestuurlijk Juridische Zaken) Peter van t Hoog (vz. vml. commissie Werkwijze) 3 april 2018 13.30)14.45 en 15.00)16.15 Wat gaan

Nadere informatie

Jaarplan griffie Provinciale Staten van Fryslân maximaal te faciliteren in het uitoefenen van hun functie.

Jaarplan griffie Provinciale Staten van Fryslân maximaal te faciliteren in het uitoefenen van hun functie. Jaarplan griffie 2017 Voor u ligt het jaarplan 2017 van de griffie. Dit jaarplan bestaat uit de volgende onderdelen: Een omschrijving van het hoofddoel van de griffie en de drie wegen waarlangs wij ons

Nadere informatie

Gewijzigde agenda Provinciale Staten

Gewijzigde agenda Provinciale Staten Gewijzigde agenda Provinciale Staten Datum: 16-12-2016 Tijd: 09:30-17:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Toelichting: Punt Omschrijving 1 Opening 2 Mededelingen 3 Vaststellen agenda 4 Vaststellen

Nadere informatie

Agenda Commissie Bestuur

Agenda Commissie Bestuur Agenda Commissie Bestuur Datum 15-09-2017 Tijd 9:00-12:30 Locatie Louise de Colignyzaal Voorzitter Dhr. Hans van Geesbergen Nr. 17020984 Link naar Webcast http://player.companywebcast.com/provinciezeeland/20170915_1/nl/player

Nadere informatie

^Zeeland. Provinciale Staten. JS Provincie. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIllllll ]17. , b - i Vov. Voorbereidingsgroep.

^Zeeland. Provinciale Staten. JS Provincie. IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIllllll ]17. , b - i Vov. Voorbereidingsgroep. Provinciale Staten IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIllllll 17026286 JS Provincie ^Zeeland Financiële consequenties externe inhuur: Kostensoort: Bedrag: Kostensoort: Bedrag: 2, b - i Vov ]17 Gedeputeerde

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Vaststelling Verordening Werkgeverscommissie Statengriffie Provinciale Staten Drenthe

PROVINCIAAL BLAD. Vaststelling Verordening Werkgeverscommissie Statengriffie Provinciale Staten Drenthe PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Drenthe. Nr. 199 14 januari 2016 Vaststelling Verordening Werkgeverscommissie Statengriffie Provinciale Staten Drenthe Besluit van Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING OP GROND VAN ARTIKEL 5, 6 EN 7 VAN DE VERORDENING RECHTSPOSITIE GEDEPUTEERDEN, STATEN- EN COMMISSIELEDEN PROVINCIE LIMBURG 2017.

UITVOERINGSREGELING OP GROND VAN ARTIKEL 5, 6 EN 7 VAN DE VERORDENING RECHTSPOSITIE GEDEPUTEERDEN, STATEN- EN COMMISSIELEDEN PROVINCIE LIMBURG 2017. UITVOERINGSREGELING OP GROND VAN ARTIKEL 5, 6 EN 7 VAN DE VERORDENING RECHTSPOSITIE GEDEPUTEERDEN, STATEN- EN COMMISSIELEDEN PROVINCIE LIMBURG 2017. 1. Staten- en commissieleden ontvangen op aanvraag een

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING OP GROND VAN ARTIKEL 5, 6 EN 7 VAN DE VERORDENING RECHTSPOSITIE GEDEPUTEERDEN, STATEN- EN COMMISSIELEDEN PROVINCIE LIMBURG 2012

UITVOERINGSREGELING OP GROND VAN ARTIKEL 5, 6 EN 7 VAN DE VERORDENING RECHTSPOSITIE GEDEPUTEERDEN, STATEN- EN COMMISSIELEDEN PROVINCIE LIMBURG 2012 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2012 NR.: 92 Officiële naam regeling: Uitvoeringsregeling op grond van artikel 5, 6 en 7 van de Verordening rechtspositie gedeputeerden, Staten- en commissieleden 2012 Citeertitel:

Nadere informatie

Besluitenlijst 14 maart 2014

Besluitenlijst 14 maart 2014 Besluitenlijst 14 maart 2014 Middelburg, 17 maart 2014 nr. 14004292 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 14 maart 2014, 9.30 uur, in de Statenzaal,

Nadere informatie

GEANNOTEERDE gewijzigde AGENDA Provinciale Staten met sprekers

GEANNOTEERDE gewijzigde AGENDA Provinciale Staten met sprekers GEANNOTEERDE gewijzigde AGENDA Provinciale Staten met sprekers Datum: 05-02-2016 Tijd: 09:30 15:30 Locatie: Voorzitter: Statenzaal Dhr. Han Polman Toelichting: 16000270 Punt Omschrijving 01 Opening 02

Nadere informatie

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld.

Conclusie: de notulen van beide vergaderingen worden vastgesteld. Besluitenlijst Middelburg, 7 juli 2014 nr. 14010192 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 4 juli 2014, 9.30 tot 18.55 uur, in de Statenzaal, Abdij

Nadere informatie

Gewijzigde Agenda Provinciale Staten Met sprekers

Gewijzigde Agenda Provinciale Staten Met sprekers Gewijzigde Agenda Provinciale Staten Met sprekers Datum 21-09-2018 Tijd 9:30-17:00 Locatie Voorzitter Statenzaal Dhr. Han Polman Omschrijving 18017817 1 Opening Berichten van verhindering: Tobias van Gent

Nadere informatie

Commissie REW van 5 september 2014 PS van 26 september 2014

Commissie REW van 5 september 2014 PS van 26 september 2014 Griffier van de Staten Geleidebrief Controlerend Naam voorstel 14012789 Nummer: SGR-67 Te verzenden aan Brief Rekenkamer Zeeland van 8 juli 2014 met onderzoeksrapport 'Inventarisatie vastgoed en gronden

Nadere informatie

Statenvoorstel 2 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 29 november 2013

Statenvoorstel 2 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 29 november 2013 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer FIN-120 Statenvoorstel 2 e wijziging begroting provincie Zeeland 2014 Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Datum: 16 december 2016 Tijd: 9:35 16.40 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Nummer: 16020826 1. Opening om 9.35 uur. Het lid Van Tilborg (SP) is verhinderd.

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 6 november 2015 Nummer 15015913 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 6 november 2015 van 9.20 tot 19.57

Nadere informatie

Griffie werkplan 2012

Griffie werkplan 2012 Griffie werkplan 2012 De griffie is de directe ondersteuning en adviseur van de gemeenteraad: ze ondersteunt en adviseert de gemeenteraad en de raadscommissies bij de uitvoering in haar functie als volksvertegenwoordiger,

Nadere informatie

Verslag. Dhr. Franssen (voorzitter) en dhr. Vermeulen (VVD)

Verslag. Dhr. Franssen (voorzitter) en dhr. Vermeulen (VVD) Verslag Statengriffie Contact Frits Kas T 070-441 81 88 f.kas@pzh.nl Aanwezig Dhr. Démoed (CDA, plv. voorzitter), dhr. Hillebrand (PvdA), mw. Van Dobben de Bruijn (VVD), mw. Van Viegen (PvdD), mw. Kleijweg

Nadere informatie

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013

statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 MEMO Aan: Presidium Van: statengriffie Onderwerp: voorstel nieuwe werkwijze informerende Statencommissies Datum: september 2013 1. Aanleiding. Er is meerdere keren in het presidium gesproken over de werkwijze

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie

Agenda Commissie Economie Datum 18-05-2018 Tijd 13:30-17:00 Agenda Commissie Economie Locatie Voorzitter Louise de Colignyzaal Dhr. Peter van Dijk Omschrijving Agenda commissie Economie 18 mei 2018 (18011805) 1 Opening en mededelingen

Nadere informatie

ADVIES VERANDERENDE WERKWIJZEN PROVINCIALE STATEN ZEELAND. Presidium 19 maart 2019

ADVIES VERANDERENDE WERKWIJZEN PROVINCIALE STATEN ZEELAND. Presidium 19 maart 2019 ADVIES VERANDERENDE WERKWIJZEN PROVINCIALE STATEN ZEELAND Presidium 19 maart 2019 Eindadvies Statengriffie, d.d. 19 maart 2019 1 1. Uitgangspunten In overleggen van de Werkgroep Duaal Functioneren en de

Nadere informatie

Besluitenlijst 1 november 2013

Besluitenlijst 1 november 2013 Besluitenlijst 1 november 2013 Middelburg, 4 november 2013 nr. 13024675 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op: 1 november 2013, 09.30 uur, in de

Nadere informatie

Commissie Bestuur en Middelen

Commissie Bestuur en Middelen Griffie Commissie Bestuur en Middelen Datum commissievergadering : 18 februari 2011 Document nummer : 2401869 Behandelend ambtenaar : W. de Graaff Directie/bureau : Griffie Nummer commissiestuk : BM-0955

Nadere informatie

Gewijzigde agenda Provinciale Staten Met sprekers

Gewijzigde agenda Provinciale Staten Met sprekers Gewijzigde agenda Provinciale Staten Met sprekers Datum: 10-02-2017 Tijd: 09:30-17:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Han Polman Toelichting: Punt Omschrijving 1 Opening Berichten van verhindering:

Nadere informatie

Statenvoorstel van de ondersteuningscommissie Omgevingsbeleid

Statenvoorstel van de ondersteuningscommissie Omgevingsbeleid Statenvoorstel van de ondersteuningscommissie Omgevingsbeleid Vergadering 28 maart 2018 Nummer 7078 Onderwerp Evaluatie en een volgende stap in de betrokkenheid van Provinciale Staten bij het omgevingsbeleid

Nadere informatie

Omschrijving toezegging aan commissie Actie door Voortgang afhandeling, datum van uiterlijke afdoening

Omschrijving toezegging aan commissie Actie door Voortgang afhandeling, datum van uiterlijke afdoening Nr. Voortvloeiend uit commissievergadering Omschrijving toezegging aan commissie Actie door Voortgang afhandeling, datum van uiterlijke afdoening 3 23-05-2007 Mw. Peijs n.a.v. Burgerjaarverslag: De in

Nadere informatie

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur

Aanpassingen vergaderstructuur. Voorstel. Inleiding. Toelichting vergaderstructuur Aanpassingen vergaderstructuur Voorstel 1. kennis nemen van de concept jaaragenda 2. vaststellen thematische indeling commissies 3. toevoegen beeldvormend deel, voorafgaand aan de reguliere commissievergadering

Nadere informatie

Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden

Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 47 Haarlem, 22 mei 2012 Onderwerp: Statenvoordracht verbeteren werkwijze PS en commissies en aantal duocommissieleden Bijlagen: - ontwerpbesluit - concept-onderzoeksopzet

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Provincie Zeeland Regeling ambtelijke organisatie Provincie Zeeland 2014

PROVINCIAAL BLAD. Provincie Zeeland Regeling ambtelijke organisatie Provincie Zeeland 2014 PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zeeland. Nr. 2577 14 oktober 2014 Provincie Zeeland Regeling ambtelijke organisatie Provincie Zeeland 2014 Besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland van

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg: 16 juli 2015 Nummer: 15009898 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 3 juli 2015 van 9.35 tot 17.39

Nadere informatie

STUURGROEP DUALISME. Groningen, 14 februari 2003

STUURGROEP DUALISME. Groningen, 14 februari 2003 STUURGROEP DUALISME Aan de leden van Provinciale Staten van Groningen Groningen, 14 februari 2003 Onderwerp : Bestuurlijke vernieuwing Geachte dames en heren, Op 18 september 2002 is de Voordracht inzake

Nadere informatie

*1288038* Statenvoorstel. 1. Beslispunten. In de begroting 2012 en volgende jaren:

*1288038* Statenvoorstel. 1. Beslispunten. In de begroting 2012 en volgende jaren: ** Aan Provinciale Staten Onderwerp Herziening budget PS 2012 en volgende jaren Opinieronde /Besluitvormingsronde(o.v.) Statendag 28 maart 2012 Agendapunt 1. Beslispunten In de begroting 2012 en volgende

Nadere informatie

Profielschets Statengriffier voor Provincie Zeeland Marcella Rijkschroeff

Profielschets Statengriffier voor Provincie Zeeland Marcella Rijkschroeff Profielschets Statengriffier voor Provincie Zeeland Marcella Rijkschroeff Utrecht, juli 2018 PROFIELSCHETS Betrouwbaar en rolvast voorbeeld. Vaardig en gedreven om de ingezette koers verder vorm te geven.

Nadere informatie

S T A T E N V O O R S T E L

S T A T E N V O O R S T E L S T A T E N V O O R S T E L Datum : 18 april 2005 Nummer PS : PS2005BEM10 Dienst/sector : Statengriffie Commissie : BEM Registratienummer : 2005psu000022i Portefeuillehouder : subcommissie voor de jaarrekening

Nadere informatie

Agenda Provinciale Staten

Agenda Provinciale Staten Agenda Provinciale Staten Datum 01-03-2019 Tijd 9:30-19:00 Locatie Statenzaal Voorzitter Dhr. Han Polman AGENDA - 19003665 1 Opening 2 Mededelingen 3 Vaststellen agenda - 19003665 Afdoeningsvoorstel: vaststellen

Nadere informatie

Gelet op artikel 14 van de gemeenschappelijke regeling Randstedelijke Rekenkamer,

Gelet op artikel 14 van de gemeenschappelijke regeling Randstedelijke Rekenkamer, Voorstel aan Provinciale Staten Van Fractievoorzittersoverleg Vergadering Oktober 2016 Nummer 6943 Onderwerp Wijziging Verordening Programmaraad Randstedelijke Rekenkamer 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 3 juli Commissiegriffier Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 3 juli Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Statenvoorstel Uitgangspunten begroting 2016 Nummer FIN-210 15007329 Commissie Bestuur 19 juni 2015 Betreft vergadering Provinciale Staten

Nadere informatie

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur.

Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie door / vervolgprocedure. De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om uur. 1 Opening a. Opening en mededelingen De commissievoorzitter, dhr. Paymans, opent de vergadering om 14.00 uur. Er zijn geen afmeldingen ontvangen. De volgende nagekomen stukken heeft u per e-mail ontvangen:

Nadere informatie

kenmerk dg llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

kenmerk dg llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll vä/ Provincie Zeeland Gedeputeerde Staten De voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffier onderwerp Statenvoorstel inzake de nieuwe Europese privacyverordening: de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

19.00 uur 1. Opening Rol van de commissaris van de Koningin in relatie tot het toezicht op de veiligheidsregio

19.00 uur 1. Opening Rol van de commissaris van de Koningin in relatie tot het toezicht op de veiligheidsregio GEWIJZIGD Agenda Statencommissie Bestuur en Middelen Contact Mw. A.M.J.M. (Anne Marie) Kortleve T 070 441 6859 amjm.kortleve@pzh.nl Aan Statenleden die deelnemen aan de Statencommissie Bestuur en Middelen

Nadere informatie

statenstukken Provinciale Staten FEZ-065 behandeling: Poppelaars, A.J.G. Agenda nr: Vergadering GS: Nr: 29/

statenstukken Provinciale Staten FEZ-065 behandeling: Poppelaars, A.J.G. Agenda nr: Vergadering GS: Nr: 29/ Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: belast met Nr: 27-06-08 FEZ-065 behandeling: Poppelaars, A.J.G. Agenda nr: Vergadering GS: 27-05-2008 Nr: 29/089012701 Onderwerp: Verbetering P&C cyclus

Nadere informatie

Datum : 27 juni 2005 Nummer PS : PS2005BEM28 Dienst/sector : SGU Commissie : n.v.t. Bijlage(n): geen

Datum : 27 juni 2005 Nummer PS : PS2005BEM28 Dienst/sector : SGU Commissie : n.v.t. Bijlage(n): geen S T A T E N V O O R S T E L Datum : 27 juni 2005 Nummer PS : PS2005BEM28 Dienst/sector : SGU Commissie : n.v.t. Registratienummer : 2005psu000058i Portefeuillehouder : Staal Titel : Evaluatie dualisme

Nadere informatie

Aan Provinciale Staten

Aan Provinciale Staten www.prv-overijssel.nl Aan Provinciale Staten Postadres Provincie Overijssel Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 425 25 25 Telefax 038 425 26 85 Uw kenmerk Uw brief Ons kenmerk Datum PS/2003/872 d.d.

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie

Agenda Commissie Economie Agenda Commissie Economie Datum: 08-09-2017 Tijd: 13:30-16:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Ton Veraart Toelichting: Gewijzigde Agenda 17016804 Punt Omschrijving 01 Opening en mededelingen De voorzitter

Nadere informatie

Agenda Seniorenconvent woensdag 11 juni 2014, aanvang uur in de Zeezaal.

Agenda Seniorenconvent woensdag 11 juni 2014, aanvang uur in de Zeezaal. Agenda Contact Frits Kas T 070-441 81 88 f.kas@pzh.nl Vergaderplaats Zeezaal Vergaderdatum Tijdstip 17.00 uur - 18.00 uur Aan de leden van het Seniorenconvent Ons kenmerk Bijlagen div. Onderwerp Agenda

Nadere informatie

Provinciale Staten(lid) en het Provincierecht 25 juni 2019

Provinciale Staten(lid) en het Provincierecht 25 juni 2019 Provinciale Staten(lid) en het Provincierecht 25 juni 2019 Doel inleiding Bespreken en toelichten staatsrechtelijke aspecten Statenlidmaatschap Opdat u in staat bent: Optimaal gebruik te maken van de u

Nadere informatie

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maastricht. Nr. 99763 26 oktober 2015 Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht 2015 DE RAAD DER GEMEENTE MAASTRICHT, gezien

Nadere informatie

Onderwerp: aanpassen regelingen bestuursmodel Randstedelijke Rekenkamer

Onderwerp: aanpassen regelingen bestuursmodel Randstedelijke Rekenkamer Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 12 september 2016 Onderwerp: aanpassen regelingen bestuursmodel Randstedelijke Rekenkamer Bijlagen: - rapport Directeur of college, Advies over het bestuursmodel

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 8 juni 2016 Nummer 16008481 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 11 maart 2016 van 9.35 uur tot 20.31

Nadere informatie

Datum 4 maart 2015 Corr.nr , SG Nummer 16/2015 Zaaknr

Datum 4 maart 2015 Corr.nr , SG Nummer 16/2015 Zaaknr Datum 4 maart 2015 Corr.nr. 2015-09859, SG Nummer 16/2015 Zaaknr. 564010 Voordracht van het Presidium aan Provinciale Staten betreffende de actualisering van een aantal regelingen met het oog op de werkgeversrol

Nadere informatie

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Gedeputeerde Staten STATENNOTITIE Aan de leden van Provinciale Staten HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH Noodplan in het kader van een mogelijke grieppandemie HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2011/543

Statenvoorstel nr. PS/2011/543 Statenvoorstel nr. PS/2011/543 Verordening Werkgeverscommissie griffier Datum Inlichtingen bij 21 september 2011 mw. mr.drs. E.H.P. Stolk-Jorink, telefoon 038 499 87 92 e-mail EHP.Stolk-Jorink@overijssel.nl

Nadere informatie

CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL

CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL PS2017PS05 CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL Statengriffier Provincie Utrecht PublicSpirit Gert-Jan Jongkind Senior Consultant Amersfoort, februari 2017 Functie-context Provincie Utrecht De provincie Utrecht is de

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/64

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/64 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/64 Voor raadsvergadering: 12 juli 2011 Agendapunt : 11 Onderwerp:

Nadere informatie

Definitieve Besluitenlijst

Definitieve Besluitenlijst Provinciale Staten griffie Definitieve Besluitenlijst Bespreking Vergadering presidium Maandag 11 januari 2016, provinciehuis, 18.30 uur Aanwezig CdK W. van de Donk (voorzitter PS), M. van Gruijthuijsen,

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

Bijlage 1 Bestaande capaciteitsverdeling taken en activiteiten griffie basis 2015 Taken Activiteiten Basis uren

Bijlage 1 Bestaande capaciteitsverdeling taken en activiteiten griffie basis 2015 Taken Activiteiten Basis uren Bijlage 1 Bestaande capaciteitsverdeling taken en activiteiten griffie basis 2015 Taken Activiteiten Basis Inhoudelijke en procesmatige ondersteuningen advisering aan de raad 1.1 Het verlenen van inhoudelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Ruimte

Besluitenlijst Commissie Ruimte Datum: 6 Tijd: Locatie: Voorzitter: 09:00 10.05 uur Nr.: 17021786 Link naar webcast: Aanwezig: Tevens aanwezig Afwezig: Besluitenlijst Commissie Ruimte Louise de Colignyzaal Mevr. Hannie Kool-Blokland

Nadere informatie

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS

Stukken ter bespreking, opinievorming, etc., vooralsnog niet gericht op advisering aan PS Provinciale Staten Agenda SI Commissie : Sociale Infrastructuur Datum commissievergadering : 27 april 2005 Aanvangstijd en locatie : 9.30 uur 13.00 uur, 2 e koffiekamer, Dreef 3 Haarlem Commissievoorzitter

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 12 december 2014. Commissiegriffier Margreeth Trimpe 0118 63 14 37 me.trimpe@zeeland.nl

Betreft vergadering Provinciale Staten 12 december 2014. Commissiegriffier Margreeth Trimpe 0118 63 14 37 me.trimpe@zeeland.nl Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend 1-1 Naam voorstel Nummer SERV-187 Statenvoorstel verkoop aandelen DELTA in Windpark Kreekraksluis B.V. Betreft vergadering Provinciale Staten 12 december

Nadere informatie

Statenvoorstel 7 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur 24 maart 2016

Statenvoorstel 7 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur 24 maart 2016 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer SERV-042 Statenvoorstel 7 e wijziging begroting provincie Zeeland 2016 Betreft vergadering Commissie Bestuur 24 maart 2016 Provinciale

Nadere informatie

Besluit 17/16. besluiten: Voorgestelde behandeling. PS-vergadering : 11 maart Werving griffier van Provinciale Staten

Besluit 17/16. besluiten: Voorgestelde behandeling. PS-vergadering : 11 maart Werving griffier van Provinciale Staten Besluit 17/16 Voorgestelde behandeling PS-vergadering : 11 maart 2016 Onderwerp Werving griffier van Provinciale Staten Provinciale Staten van Noord-Brabant, Datum 11 maart 2016 Documentnummer 3933063

Nadere informatie

Verordening op het recht van enquête van Provinciale Staten van Limburg 2018

Verordening op het recht van enquête van Provinciale Staten van Limburg 2018 Verordening op het recht van enquête van Provinciale Staten van Limburg 2018 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. enquête: een onderzoek

Nadere informatie

Het bij dit besluit gevoegde document verantwoordingsrapportage uitvoering griffieplan 2011 vast te stellen.

Het bij dit besluit gevoegde document verantwoordingsrapportage uitvoering griffieplan 2011 vast te stellen. Voordracht aan Provinciale Staten Van commissie Bestuur en Middelen Vergadering Mei 2012 Onderwerp Vaststelling verantwoordingsrapportage uitvoering griffieplan 2011 Nummer 6467 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

commissie Bestuur Commissie Economie Commissie Ruimte Commissiegriffier Margreeth Trimpe

commissie Bestuur Commissie Economie Commissie Ruimte Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Controlerend Provincie Zeeland Naam voorstel Nummer SERV-054 Statenvoorstel Jaarstukken 2015 Provincie Zeeland Betreft vergadering Gezamenlijke vergadering van de commissie

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 20 januari 2012 Provinciale Staten 3 februari 2012

Betreft vergadering Commissie BFW 20 januari 2012 Provinciale Staten 3 februari 2012 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer SBO-037 Statenvoorstel Vaststelling nota 'Kiezen of verliezen', een visie op de ontwikkeling van de Zeeuwse ziekenhuiszorg Betreft

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 29 november 2017 Documentnummer : , SG Nummer 53 / 2017 Dossiernummer : K2895

v o o r d r a c h t 29 november 2017 Documentnummer : , SG Nummer 53 / 2017 Dossiernummer : K2895 v o o r d r a c h t 29 november 2017 Documentnummer : 2017-104860, SG Nummer 53 / 2017 Dossiernummer : K2895 Voordracht van de werkgroep Vergaderwijze aan Provinciale Staten van Groningen betreffende het

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Provincie Limburg 2017

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Provincie Limburg 2017 Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Provincie Limburg 2017 Hoofdstuk 1 Ambtelijke bijstand Artikel 1 Verzoek om informatie of ambtelijke bijstand 1. Een Statenlid wendt zich tot de

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten 13 april 2011

Besluitenlijst Provinciale Staten 13 april 2011 Besluitenlijst Provinciale Staten 13 april 2011 Provinciale Staten hebben gesproken over de evaluatie Provinciaal Accommodatie Fonds. De Tenderverordening Transitie II en Pieken is vastgesteld door de

Nadere informatie

VERORDENING AMBTELIJKE BIJSTAND EN FRACTIE- ONDERSTEUNING PROVINCIE LIMBURG 2010

VERORDENING AMBTELIJKE BIJSTAND EN FRACTIE- ONDERSTEUNING PROVINCIE LIMBURG 2010 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2010 NR.: 13 (GEWIJZIGD) Officiële naam regeling: Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Provincie Limburg 2010 Citeertitel: Verordening ambtelijke bijstand

Nadere informatie

Verordening op de controle commissie en de commissie van voorbereiding van Provinciale Staten

Verordening op de controle commissie en de commissie van voorbereiding van Provinciale Staten PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005/ 84 Provinciale Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Provinciewet bekend dat zij in hun vergadering van 18 november

Nadere informatie

Aan: de leden van provinciale staten van Drenthe. i.a.a. gedeputeerde R. Bats

Aan: de leden van provinciale staten van Drenthe. i.a.a. gedeputeerde R. Bats Aan: de leden van provinciale staten van Drenthe i.a.a. gedeputeerde R. Bats Assen, 11 december 2009 Behandeld door mevrouw I.M. Rozema (0592) 36 57 95 Onderwerp: Jaarplan 2010 DrEUn Geachte leden, Bij

Nadere informatie

Plan van aanpak onderzoek grote projecten gemeente Delft Maart 2015

Plan van aanpak onderzoek grote projecten gemeente Delft Maart 2015 Plan van aanpak onderzoek grote projecten gemeente Delft Maart 2015 1. Beschrijving werkzaamheden werkgroep Bij motie d.d. 18 december 2014 (zie hier) heeft de gemeenteraad van Delft besloten tot het instellen

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Raadsklankbordgroep herindeling DAL

Raadsklankbordgroep herindeling DAL Raadsklankbordgroep herindeling DAL Vergadering 31 oktober 2018 Nr. 6 Onderwerp: Inrichten werkgroepen raad-specifieke onderwerpen. Delfzijl/Appingedam/Loppersum, 24 september 2018 Aanleiding. In de raadsklankbordgroep

Nadere informatie

Silfhout vandalhuisen, Willemijn

Silfhout vandalhuisen, Willemijn Silfhout vandalhuisen, Willemijn Van: Silfhout vandalhuisen, Willemijn Verzonden: maandag 13 juni 16:13 Aan: Silfhout vandalhuisen, Willemijn Onderwerp: Maandagmail commissie ABF 15 juni Maandagmail commissie

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning provincie Overijssel 2009

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning provincie Overijssel 2009 Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning provincie Overijssel 2009 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 12-6-2014 tot 1-9-2014) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie

Nadere informatie

Pilot Herijking vergaderstructuur PS c.a.

Pilot Herijking vergaderstructuur PS c.a. 2011-492 Pilot Herijking vergaderstructuur PS c.a. Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Bestuur & Financiën op 6 juli 2011 - Provinciale staten op 13 juli 2011 Voorgestelde status: B-stuk Voorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Economie

Besluitenlijst Commissie Economie Besluitenlijst Commissie Economie Datum 10-05-2019 Tijd 9:00-12:30 Locatie Louise de Colignyzaal Voorzitter J.A.M. van Hertum Toelichting Videotulen Registratienummer: 19014769 https://channel.royalcast.com/provinciezeeland/#!/provinciezeeland/20190510_1

Nadere informatie

Besluitenlijst (concept) Provinciale Staten

Besluitenlijst (concept) Provinciale Staten Besluitenlijst (concept) Provinciale Staten Datum: 2 februari 2018 Tijd: 9:30 14.55 uur Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. drs. J.M.M. Polman, commissaris van de Koning in Zeeland Nummer: 18003603 Link

Nadere informatie

Gewijzigde Agenda Provinciale Staten met sprekers

Gewijzigde Agenda Provinciale Staten met sprekers Gewijzigde Agenda Provinciale Staten met sprekers Datum 06-04-2018 Tijd 9:30-17:00 Locatie Statenzaal Voorzitter Dhr. Han Polman Omschrijving 18006734 1 Opening Bericht(en) van verhindering van: * Rutger

Nadere informatie

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt:

Over de voorliggende planningslijst kan verder nog het volgende worden opgemerkt: MEMO Aan: presidium Van: griffie Betreft: planningslijst PS-stukken Datum: 16 november 2015 1. Planningslijst Voor u ligt de meest recente planningslijst. In de lijst is de planning van stukken die vragen

Nadere informatie

Workshop politieke instrumenten

Workshop politieke instrumenten Workshop politieke instrumenten Joost de Wals (griffie) Bob Roelofs (griffier) Kees van Baak (vml. plv. voorzitter PS) 10 april 2019 9.30%10.45u en 11.00%12.15u Wat gaan we doen? Een rondje langs uw politieke

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 17 oktober Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie BFW 17 oktober Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Provincie Zeeland Naam v oorstel 14015097 Brief voorzitter Raad van Commissarissen en voorzitter Raad van Bestuur DELTA NV van 7 oktober 2014 over DELTA

Nadere informatie

Provinciale Staten van Flevoland' tetenwergadering d.d.: Confomi beskjten- 8 OKT. 2009i

Provinciale Staten van Flevoland' tetenwergadering d.d.: Confomi beskjten- 8 OKT. 2009i P R O V I N C I E F L E V O L A N D Provinciale Staten van Flevoland' tetenwergadering d.d.: Confomi beskjten- 8 OKT. 2009i Statenvoorstel Aan Provinciale Staten Statenvergaderins 8 oktober 2009 Onderwerp

Nadere informatie

Gemeente Albrandsujaard

Gemeente Albrandsujaard Gemeente Albrandsujaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 118973 Onderwerp: Organisatieverordening 2012 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium d.d. 30 augustus 2012; Gelet

Nadere informatie

STATENCOMMISSIES SPREEKRECHT VOOR BURGERS. Uw stem in vergaderingen van Statencommissies

STATENCOMMISSIES SPREEKRECHT VOOR BURGERS. Uw stem in vergaderingen van Statencommissies STATENCOMMISSIES SPREEKRECHT VOOR BURGERS Uw stem in vergaderingen van Statencommissies Uw stem in vergaderingen van Statencommissies Provinciale Staten vertegenwoordigen als volksvertegenwoordigers het

Nadere informatie

Commissie voor Bestuur en Middelen

Commissie voor Bestuur en Middelen Griffie Commissie voor Bestuur en Middelen Datum commissievergadering : nvt DIS-stuknummer : 1166475 Behandelend ambtenaar : A.J. Brul Directie/afdeling : Nummer commissiestuk : Bm-0358 Datum : 30 januari

Nadere informatie

Gemeente Albrandsuuaard

Gemeente Albrandsuuaard Gemeente Albrandsuuaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 139554 Onderwerp: Organisatieverordening 2014 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium met kenmerk 139555, d.d. 17

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012. Rekenkamercommissie Raalte

JAARVERSLAG 2012. Rekenkamercommissie Raalte JAARVERSLAG 2012 Rekenkamercommissie Raalte Voorwoord. Voor u ligt het Jaarverslag 2012 van de rekenkamercommissie Raalte. Naast de wettelijke verplichting om een jaarverslag op te stellen doet de rekenkamercommissie

Nadere informatie