Programma Leiderschap in onverwachte en onvoorspelbare situaties. Leadership is the lifeblood of an organisation

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma Leiderschap in onverwachte en onvoorspelbare situaties. Leadership is the lifeblood of an organisation"

Transcriptie

1 Programma Leiderschap in onverwachte en onvoorspelbare situaties Leadership is the lifeblood of an organisation

2 Aanleiding Het programma De laatste decennia is er sprake van een toename van complexiteit in de samenleving. Crises of dreigende crises bestaan op velerlei gebieden. Dit leidt tot een grotere onvoorspelbaarheid en meer onverwachte situaties waarbij zekerheden uit het verleden geen houvast meer bieden. Ook zijn allianties tussen mensen en groepen meer en meer kortdurend van aard. En per gebeurtenis verschillend van samenstelling. Bovendien groeit binnen veel organisaties en bedrijven het wantrouwen en wordt zowel plezier en last ondervonden van de disruptieve kracht van Internet, informatievoorziening en sociale media. Onder deze omstandigheden speelt het optreden van leiders en het leiderschap van leiders en professionals een cruciale rol. De Koninklijke Landmacht (KL) heeft in recente operationele situaties veel ervaring opgebouwd in onverwachte en onvoorspelbare situaties. Ook in crises. Deze ervaringen wil de KL met en binnen de samenleving gaan delen. In co-creatie met Hogeschool Windesheim en AOG School of Management/Rijksuniversiteit Groningen is een meerdaags programma ontwikkeld waarin de gebundelde expertise tot uiting komt. Of u nu leiding geeft binnen een financiële organisatie, een advocatenkantoor, een organisatieadviesbureau, een gemeente, een onderwijsinstelling, een internationaal opererend bedrijf of binnen de krijgsmacht, van u als leider wordt verwacht dat u kunt omgaan met onverwachte en onvoorspelbare situaties van welke aard dan ook. Het programma Project ROMEO 1 belicht vanuit verschillende invalshoeken hoe u kunt anticiperen op willekeurige onverwachte gebeurtenissen die zich niet laten voorspellen en waarvan de effecten mogelijk ingrijpend zijn. Centraal in het programma staat de aandacht voor het belang om in complexe, stressvolle en chaotisch ogende omstandigheden binnen het publieke en private domein onder tijdsdruk leiderschap te nemen, te tonen en te organiseren. 1 ROMEO is de roepnaam van militaire commandanten in het radioverkeer.

3 Wat levert dit programma u op: verbeterd inzicht in de eigen positie en kwaliteiten als leider; verruimd instrumentarium ten aanzien van leading by example ; de mogelijkheid ervaringen te delen en te reflecteren; bijdrage aan inzichten met betrekking tot horizontaal organiseren; unieke bundeling van kennis, inzichten, praktische ervaringen en vaardigheden. U bent welkom Wanneer u bereid bent om van elkaar en aan elkaar te leren hoe u in onverwachte situaties kunt optreden, leiderschap kunt tonen en uw professionals wil aanzetten om op hun beurt leiderschap te tonen. Wanneer u kiest voor een onorthodoxe, onderscheidende interactieve training om als leidinggevende te kunnen acteren in onvoorspelbare situaties. Werkwijze Deelname Het programma biedt een afwisselende unieke mix van bijeenkomsten, werkvormen en locaties ten behoeve van uw leerrendement. Om te kunnen deelnemen, wordt van u verwacht dat u: minimaal 10 jaren ervaring heeft als bestuurder, directeur, Praktijkprofessionals, trainers maar ook gastsprekers verzorgen vanuit hun eigen expertise de bijeenkomsten. U wordt verrijkt met kennis en inzichten uit verschillende disciplines, krijgt casussen voorgelegd uit de praktijk en gaat praktisch aan de slag. Het leerrendement wordt verhoogd door de ontmoeting met en inbreng van mededeelnemers uit allerlei branches binnen het private en publieke domein. Er vindt reflectie plaats op uw handelen in de casussen. commandant of manager; leiding geeft aan professionals; een leerbehoefte heeft ten aanzien van leiderschap in onverwachte en onvoorspelbare situaties. Een intakegesprek maakt onderdeel uit van de aanmeldingsprocedure. Het maximum aantal deelnemers voor deze pilot bedraagt 30.

4 Praktische informatie De twee bijeenkomsten worden verdeeld over één driedaags programma en een terugkomdag. Data driedaagse bijeenkomst: 6, 7, 8 november 2013 De terugkomdag en de certificaatuitreiking vindt begin 2014 plaats In de opzet van de driedaagse bijeenkomst is een avondprogramma opgenomen. Tussentijdse overnachtingen maken verplicht deel uit van het programma. Locaties Het driedaagse leiderschapsprogramma vindt plaats op militaire locaties in de omgeving van t Harde op de Veluwe en op Hogeschool Windesheim te Zwolle. De certificaatuitreiking vindt plaats in het Academiegebouw in Groningen. Informatie en aanmelding Samenwerkende partijen De kosten voor dit programma bedragen 500,- pp. vrijgesteld van btw. Het betreft een eenmalig aanbod voor deze eerste editie. Het unieke samenwerkingsverband tussen het Opleidings- en Trainingscommando van de Koninklijke Landmacht, het Domein Bewegen & Educatie van Hogeschool Windesheim en AOG School of Management - Rijksuniversiteit Groningen biedt u op onderscheidende wijze handvatten om uw visie en competenties op leiderschap aan te scherpen en te verbinden met daden. Voor informatie over het programma kunt u contact opnemen met: Dhr. dr. Robert Biemans ( ) Voor het aanmelden als deelnemer kunt u zich inschrijven op onderstaand adres onder vermelding van uw naam, bedrijf waarvoor werkzaam bent en telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent: Project.Romeo@mindef.nl Na het intakegesprek ontvangt u een meldingsinstructie en verdere informatie voor definitieve opgave.

5 Koninklijke Landmacht De Koninklijke Landmacht zet zich in voor vrede en veiligheid in Nederland en daarbuiten. De landmacht is een professionele, goed getrainde organisatie en onder de zwaarste (onverwachte) omstandigheden snel en flexibel inzetbaar. De hoofdtaken van de Koninklijke Landmacht zijn: wereldwijd een bijdrage leveren aan vrede, veiligheid en stabiliteit; het verdedigen van het Nederlandse grondgebied en dat van de NAVO-bondgenoten; ondersteuning van civiele autoriteiten bij rechtshandhaving, rampenbestrijding en humanitaire hulp, zowel internationaal als nationaal. Hogeschool Windesheim Hogeschool Windesheim is één van de grootste HBO kennisinstellingen van Noord- en Oost-Nederland en actief op het snijvlak van onderwijs, onderzoek en ondernemerschap. De hogeschool verzorgt onderwijs op HBO, Post HBO en Master niveau vanuit de domeinen Business-media- Recht, Zorg & Welzijn, Techniek, Bewegen & Educatie. Het team Training en Advies (T&A) van het domein Bewegen en Educatie werkt vraaggestuurd in de onderwijsmarkt en biedt maatgerichte trainingen en professionaliseringstrajecten aan. Eén van de vele producten van T&A is de schoolleidersopleiding waar leiderschapscompetenties volgens de laatste inzichten ontwikkeld en getraind worden. De focus ligt op het ontwikkelen van managementvaardigheden op basis van leidinggeven aan de eigen persoon en het verbinden van professionals tot coherente teams, waarin geleerd wordt van en aan elkaar. AOG School of Management /Rijksuniversiteit Groningen AOG School of Management biedt managers en professionals de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen op strategisch niveau. In samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen wordt een veelzijdig palet aan opleidingen aangeboden. Hierbinnen staat het groepsgewijs leren, de klassieke Universitas, centraal. De opleidingen zijn een inspirerend platform, waar een kruisbestuiving plaatsvindt tussen hoogleraren, praktijkprofessionals en de deelnemers. Deze vorm van cocreatie stimuleert, prikkelt en daagt uit tot zelfontplooiing. Deelnemers verwerven vakoverstijgende inzichten, zodat strategische keuzes beter kunnen worden onderbouwd. Door verdieping van inzichten, ontwikkelen deelnemers de kunst van het verder denken en leiderschap in een breder perspectief te plaatsen.

Leiderschap in samenwerken

Leiderschap in samenwerken Leiderschap in samenwerken Leiderschap in samenwerken Goed kunnen samenwerken is voor iedere organisatie van groot belang. Samenwerken in netwerken, allianties en strategische partnerships blijkt in de

Nadere informatie

Leiderschap in samenwerken

Leiderschap in samenwerken Leiderschap in samenwerken Leiderschap in samenwerken Goed kunnen samenwerken is voor iedere organisatie van groot belang. Samenwerken in netwerken, allianties en strategische partnerships blijkt in de

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein

Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein Kennis van de Overheid Opleiding Regisseur Maatschappelijk Domein Sturing van (jeugd)zorg, welzijn en participatie Regisseren in het maatschappelijk domein In het maatschappelijk domein krijgt de gemeente

Nadere informatie

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties

MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING. Diagnose van organisaties MASTERCLASSES PUBLIC AUDITING Diagnose van organisaties Nieuwe netwerken, sociale media, individualisering, decentralisatie, losse samenwerkingsvormen en informelere omgangsvormen, roep om transparantie:

Nadere informatie

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle De verbinding kwijt Een burn-out: het lijkt iets van deze tijd te zijn. Meestal wordt het geweten aan langdurige werkstress en overbelasting.

Nadere informatie

7 e Leergang De regionale ambtenaar als regisseur

7 e Leergang De regionale ambtenaar als regisseur 7 e Leergang De regionale ambtenaar als regisseur RegioAcademie 2012-2013 De regionale samenwerking De regionale samenwerking tussen gemeenten is niet meer weg te denken in bestuurlijk Nederland. Ruwweg

Nadere informatie

Speelruimte van betekenis

Speelruimte van betekenis Uitnodiging: Speelruimte van betekenis Conferentie voor opleiders levensbeschouwelijke, godsdienstige en morele vorming over de paradigmawisseling in hun vak Op 31 oktober en 1 november 2011 vindt de conferentie

Nadere informatie

Andragogisch handelen en bevlogenheid in het werk

Andragogisch handelen en bevlogenheid in het werk Kring Andragologie Andragogisch handelen en bevlogenheid in het werk Versterking zelfregulerend vermogen van individu, groep en organisatie als antwoord op toegenomen complexiteit Zeven interactieve werkcolleges

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

Masterclass Aan de slag met zorgverzekeraars: hoe organiseer ik dat? Voorjaar/zomer 2013

Masterclass Aan de slag met zorgverzekeraars: hoe organiseer ik dat? Voorjaar/zomer 2013 Uitnodiging Masterclass Aan de slag met zorgverzekeraars: hoe organiseer ik dat? Voorjaar/zomer 2013 Voor de burger is het straks van belang dat gemeenten en zorgverzekeraars tot een goede afstemming van

Nadere informatie

2e editie18 mei 2017 de DAG van de

2e editie18 mei 2017 de DAG van de 2e editie18 mei 2017 de DAG van de Stichting 1.000 ambtenaren op één dag verbonden rond het thema Future Work Skills Over de Stichting Digitale Overheid De Stichting Digitale Overheid (2013) wil als niet-gouvernementele

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Praktische antwoorden op de complexiteit van het sociale werkveld. Bevlogenheid terug in het werk

Praktische antwoorden op de complexiteit van het sociale werkveld. Bevlogenheid terug in het werk Kring Andragologie Praktische antwoorden op de complexiteit van het sociale werkveld Bevlogenheid terug in het werk Vijf interactieve werkcolleges met Gerard Donkers maart - mei 2014 U bent : manager,

Nadere informatie

Brochure Lean Trainingen 2017

Brochure Lean Trainingen 2017 Brochure Lean Trainingen 2017 Fijn dat je interesse hebt in onze trainingen! Lean Public ontwikkelt mens en organisatie vanuit de Leanfilosofie. Wij geloven in de kracht van Lean en zien het als onze missie

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

COLLEGIALE BESTUURLIJKE VISITATIE

COLLEGIALE BESTUURLIJKE VISITATIE COLLEGIALE BESTUURLIJKE VISITATIE Je moet het maar durven collegiale bestuurlijke visitatie Eigenlijk is er maar een ding nodig voor een Collegiale Bestuurlijke Visitatie (CBV). En dat is de durf om het

Nadere informatie

De Transformatie-Arena

De Transformatie-Arena De Transformatie-Arena Ontwikkeltraject voor HRM- en organisatieadviseurs in gemeenten Help je gemeente toekomstbestendig inrichten De Transformatie-Arena is een ontwikkeltraject voor adviseurs in gemeenten.

Nadere informatie

leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling

leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling leergang KLEUR BEKENNEN Kleedkamergesprekken over leiderschapsontwikkeling editie 2011 Leiderschap zit vol met paradoxen. De tegenstelling tussen betrokkenheid en distantie, tussen innovatie en behoudendheid,

Nadere informatie

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT

MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT MASTERCLASS VERANDERMANAGEMENT INZICHT, OVERZICHT EN VAARDIGHEDEN VOOR HET LEIDEN VAN VERANDERING NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 VOORWOORD Ontwikkelingen in de omgeving en binnen organisaties worden complexer

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Heb jij nog grip op de teams waarmee je werkt? Iedereen

Nadere informatie

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse?

TRAINING. Training. Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Training Training Wanneer training? Soorten training Werkwijze maatwerk Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in een training van HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op.

Nadere informatie

COACHING. Coaching. Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group?

COACHING. Coaching. Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group? Coaching Coaching Waarom coaching? Werkwijze Waarom kiezen voor HRD Group? Interesse? Bent u geïnteresseerd in coaching door HRD Group? Neem dan gerust contact met ons op. T 030-6911138 E info@hrd-group.nl

Nadere informatie

In het oog van de orkaan. School voor Politie Leiderschap

In het oog van de orkaan. School voor Politie Leiderschap In het oog van de orkaan School voor Politie Leiderschap Inleiding Essenties van het leiderschapsprogramma In het oog van de orkaan De titel van het programma verwijst naar de hevige turbulentie, als gevolg

Nadere informatie

Essentials van Secure Base Leiderschap. Leidinggeven aan werkelijke verandering

Essentials van Secure Base Leiderschap. Leidinggeven aan werkelijke verandering Essentials van Secure Base Leiderschap Leidinggeven aan werkelijke verandering 2018 Het is de taak van de leider om zijn mensen te brengen van de plek waar ze zijn naar de plek waar ze niet geweest zijn

Nadere informatie

Toelatingseis: Deelnemers moeten over een Insights Discovery Profiel beschikken 2.

Toelatingseis: Deelnemers moeten over een Insights Discovery Profiel beschikken 2. Datum maart 2019 Betreft scholing Oriëntatie Op Teamleider OOT voor OMO-professionals In deze brief vindt u informatie met betrekking tot de opzet en inschrijving van een scholing voor OMO-professionals

Nadere informatie

Postgraduate opleiding Public Auditing. het Zijlstra Center for Public Control and Governance

Postgraduate opleiding Public Auditing. het Zijlstra Center for Public Control and Governance het Zijlstra Center for Public Control and Governance De postgraduate opleiding tot Public Auditor van het Zijlstra Center (VU) richt zich specifiek op het auditing proces in de publieke sector. Deze academische

Nadere informatie

24 DEADLINE AANMELDING

24 DEADLINE AANMELDING Niveau : Individuele opleidingen. Dit zijn rolgerichte opleidingen gericht op de ontwikkeling van competenties en verdiepingsmodules. Niveau : Teamtrainingen. Dit zijn trainingen voor een heel team gericht

Nadere informatie

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil

Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen maken het Verschil Een leergang over talent en ambitie voor vrouwen die het heft in eigen hand nemen Vrouwen Vrouwen verschil is een leergang voor vrouwen die zich herkennen in de begrippen maatschappelijke betrokkenheid,

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen

Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Anders kijken, anders doen Systemisch Leiderschap Meestal zijn we geneigd om te denken in oorzaak en gevolg. Er zijn organisatieproblemen die we niet krijgen opgelost door deze steeds

Nadere informatie

Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers

Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers Certified Public Manager Program (CPM) voor Senior Public Controllers The European professional practice qualification for public service leaders Inschrijving vóór 1 juli 2016 = 10% korting op inschrijvingskosten

Nadere informatie

OPLEIDINGEN

OPLEIDINGEN OPLEIDINGEN 2018-2019 Ponjee Advies Opleidingen Ponjee Advies Opleidingen is een CRKBO erkend opleidingsinstituut en biedt een tweetal leergangen aan met als basis de karakterstructuren van Reich. De leergang

Nadere informatie

PRACTICUM PROCESMANAGEMENT. Open inschrijving

PRACTICUM PROCESMANAGEMENT. Open inschrijving PRACTICUM PROCESMANAGEMENT Open inschrijving 1 ONTWIKKELEN VAN IDEEËN TOT DUURZAME UITKOMSTEN edereen stond achter het idee, en enthousiasme overheerste. Er gebeurt nu alleen niets meer. Hoe had ik dit

Nadere informatie

Toelatingseis: Deelnemers moeten over een Insights Discovery Profiel beschikken 2.

Toelatingseis: Deelnemers moeten over een Insights Discovery Profiel beschikken 2. Datum juli 2017 Betreft scholing Oriëntatie Op Teamleider OOT voor OMO-professionals In deze brief vindt u informatie met betrekking tot de opzet en inschrijving van een scholing voor OMO-professionals

Nadere informatie

Over de Stichting Digitale Overheid

Over de Stichting Digitale Overheid Over de Stichting Digitale Overheid De stichting Digitale Overheid (2013) wil als niet gouvernementele organisatie een bijdrage leveren aan het tot stand komen van een digitale overheid. De stichting sluit

Nadere informatie

NEDERLANDSE SCHOOL VOOR ONDERWIJSMANAGEMENT. Stuurkunst

NEDERLANDSE SCHOOL VOOR ONDERWIJSMANAGEMENT. Stuurkunst NEDERLANDSE SCHOOL VOOR ONDERWIJSMANAGEMENT OPLEIDING 2016/2017 2 Welkom bij! 3 Leiding geven aan samenwerken, ook als het spannend wordt 4 Noodzaak tot samenwerking 4 Kunst van het (bij)sturen) 5 Weten

Nadere informatie

Verslag van Leadership Event en Boekpresentatie

Verslag van Leadership Event en Boekpresentatie Verslag van Leadership Event en Boekpresentatie Waardegedreven Leiderschap: varen op het moreel kompas Almere, 15 juni 2012 WTC Carlton: meeting and congress centre at a unique WTC location Op vrijdagmiddag

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Leergang Hoger Management

Leergang Hoger Management Leergang Hoger Management Ontwikkelen van leiderschap in het voortgezet onderwijs 1 Een samenwerking tussen Marant Interstudie en Kennisland. 2 De samenwerking tussen Marant Interstudie en Kennisland verbindt

Nadere informatie

Verbindend Leiderschap. Info driedaagse training inside

Verbindend Leiderschap. Info driedaagse training inside Verbindend Leiderschap Info driedaagse training inside AAN HET WERKBOEK! Sommige situaties doen je wankelen. Je schrikt van de reactie van jezelf of de ander. Soms op je werk, soms privé. Hoe kan dat?

Nadere informatie

De Bredebiebconferentie

De Bredebiebconferentie De Bredebiebconferentie De functie van de bieb in de toekomst: de Informatiemakelaar 23 juni 2016 (11:30 18:30) De Bredebieb nodigt u van harte uit bij de derde editie van de Bredebiebconferentie op 23

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DEFENSIE WERKGROEP STAAL EERSTE DRUK, NOVEMBER 2007 VISIE LEIDINGGEVEN

MINISTERIE VAN DEFENSIE WERKGROEP STAAL EERSTE DRUK, NOVEMBER 2007 VISIE LEIDINGGEVEN MINISTERIE VAN DEFENSIE WERKGROEP STAAL EERSTE DRUK, NOVEMBER 2007 VISIE LEIDINGGEVEN INLEIDING Voorwoord Commandant der Strijdkrachten CONTEXT De complexe omgeving waarin bij Defensie leiding wordt gegeven

Nadere informatie

Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration

Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration Inschrijfformulier Executive Master in Business Administration Aanmeldingsprocedure 1 De Admission Committee heeft de aanmeldingsprocedure en selectie criteria vastgesteld. De aanmelding omvat het volgende:

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

COLLEGEREEKS BOEKEN DIE SPREKEN! 12 april Remco Claassen

COLLEGEREEKS BOEKEN DIE SPREKEN! 12 april Remco Claassen COLLEGEREEKS BOEKEN DIE SPREKEN! 12 april Remco Claassen Boeken die spreken! Op 12 april 2012 zal Remco Claassen de aftrap geven van de collegereeks 2012! Remco Claassen is een rebelse spreker, trainer

Nadere informatie

werk voor elke ICT-er Een uniek concept dat werkt!

werk voor elke ICT-er Een uniek concept dat werkt! Een uniek concept dat werkt! Nieuw passend werk realiseren voor ICT professionals met een afstand tot de arbeidsmarkt in een ondernemende omgeving Het ontwikkelen van ICT-professionals die: Zelfbewust

Nadere informatie

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact!

NLP Practitioner Opleiding. Communiceer en coach met impact! NLP Practitioner Opleiding Communiceer en coach met impact! Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft deze overhandigd. En DE leukste

Nadere informatie

Scrum@school - Technasium Noord 2016

Scrum@school - Technasium Noord 2016 Scrum@school - Technasium Noord 2016 Veranderingen door Scrum@school Onderzoekje onder 16 docenten bij afsluiting basistraining. -4-3 -2-1 0 +1 +2 +3 +4 1. Werkplezier leerlingen XXXX XXX XXXXXXXX X 2.

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR

MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR PROFESSIONAL LEARNING & DEVELOPMENT EXECUTIVE EDUCATION MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING TRANSPARANTIE EN VERANTWOORDING IN DE PUBLIEKE SECTOR MASTERCLASS BELEIDSANALYSE EN BELEIDSBEOORDELING

Nadere informatie

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl Focus on talent and ambition Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl The task of the leader is to get his people from where they are to where they have not been. Henry A. Kissinger Als leidinggevende

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl

www.ludenstraining.nl MANAGEMENT DEVELOPMENT Het is belangrijk om als organisatie de jonge (potentiële) leidinggevenden te koesteren. Ten slotte zijn het de leiders van de toekomst. Een MD- traject is een effectieve manier

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Interim Management onderwijs

Interim Management onderwijs Interim Management onderwijs De post-hbo opleiding Interim management heeft tot doel ervaren leidinggevenden in de onderwijssector toe te rusten met kennis, inzichten en vaardigheden die nodig zijn om

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

Uitwisselingsestafette De Vrije Professional

Uitwisselingsestafette De Vrije Professional Uitnodiging Uitwisselingsestafette De Vrije Professional Twee werkconferenties over meer eigen regie van de cliënt in de Jeugdzorg 9 en 10 november 2011 Meer eigen regie van de Op 9 en 10 november 2011

Nadere informatie

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen

Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen Verdiepingsleergang Geïntegreerde Ouderenzorg in de eerste lijn: De kunst van het verbinden en ontzorgen 2013, code L13-4 Voor huisartsen, managers en bestuurders van gezondheidscentra, managers en bestuurders

Nadere informatie

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen

crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen crisishulpverlening bedrijfsmaatschappelijk werk verzuim aanpak re-integratie teambalans het nieuwe leidinggeven trainingen Zinthese Plus is een bureau gespecialiseerd in het gedrag van mensen in hun werkomgeving.

Nadere informatie

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle

DE HOGE LAT. over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie Klooster Nieuwkerk Goirle DE HOGE LAT over de diepers triggers van overbelasting en het (her)vinden van je eigen regie 2018-2019 Klooster Nieuwkerk Goirle Wie legt die lat? Hoge lat? Overbelasting: het lijkt iets van deze tijd

Nadere informatie

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen.

''Veel praktijkvoorbeelden die goed aansloten. Passende, haalbare, maar wel uitdagende oefeningen. STUDIEGIDS 2017-2018 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Inspirerend kennis overdragen ''Arjan weet een veilige sfeer te creëren waardoor ik me vrij voel om ook echt te oefenen en te delen wat ik

Nadere informatie

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden

Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Opleiding Professioneel en inspirerend trainen Post-HBO registeropleiding tot trainer communicatieve en managementvaardigheden Persoonlijk leiderschap en trainersvakmanschap Zoek je een gedegen opleiding

Nadere informatie

Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova. Middenmanagement (MMOT)

Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova. Middenmanagement (MMOT) Fricolore Academy in samenwerking met Penta Nova Middenmanagement (MMOT) Doelgroep Inhoud Docenten die belangstelling hebben voor een functie als team- of afdelingsleider. Oriëntatie op management is bedoeld

Nadere informatie

Coöperatie verbindend leiden

Coöperatie verbindend leiden Coöperatie verbindend leiden Document ter oprichting Versie 01-01-2016 Visie De verhouding van burgers tot de overheid, van werknemers tot hun werkgevers en van het individu ten opzichte van het collectief

Nadere informatie

Roadmap Institute for Positive Health. April 2016 Stichting IPH

Roadmap Institute for Positive Health. April 2016 Stichting IPH Roadmap Institute for Positive Health April 2016 Stichting IPH INTRODUCTIE VAN DE IPH ROADMAP De IPH roadmap schetst de resultaten die IPH de komende jaren wil realiseren. De weg naar de resultaten toe

Nadere informatie

Masterclass Bouwmeester

Masterclass Bouwmeester > Wegens succes vervolgd! Masterclass Bouwmeester Realiseren van maatschappelijke opgaven vraagt bouwmeesterschap! Pionieren aan een geheel nieuwe rol binnen je organisatie Doorgronden en toepassen van

Nadere informatie

Post-hbo cursus Jobcoach

Post-hbo cursus Jobcoach Post-hbo cursus Jobcoach Voor veel mensen met een arbeidshandicap is terugkeer naar betaald werk geen optie. Aan de zijlijn van de samenleving staan echter ook niet. Een jobcoach helpt om een passende

Nadere informatie

NLP Master Practitioner Opleiding. Meesterschap in NLP brengt Leiderschap in Communicatie

NLP Master Practitioner Opleiding. Meesterschap in NLP brengt Leiderschap in Communicatie NLP Master Practitioner Opleiding Meesterschap in NLP brengt Leiderschap in Communicatie Wat een dag, DE goeroe Richard Bandler heeft mijn papiertje getekend, en DE beste docente ever genaamd Tara heeft

Nadere informatie

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld

Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld Essentieel leiderschap; moeiteloos manifesteren Een leergang over balans tussen jouw waarden en jij als leider in het medisch speelveld wat zien wij? De ontwikkelingen in de zorg gaan razend snel. De complexiteit

Nadere informatie

Leergang Psychodynamisch Leiderschap

Leergang Psychodynamisch Leiderschap P s y c h o d y n a m i s c h c o n s u l t Leergang Psychodynamisch Leiderschap Authentiek leidinggeven aan professionals Inleiding Psychodynamisch leiderschap staat voor inspirerend, authentiek en situationeel

Nadere informatie

Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname!

Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname! Het hart kent redenen die de rede niet kent Pascal Je kunt pas anderen managen, als je jezelf kunt managen Johan Cruyff Kom tot nieuwe inzichten in de wildernis van Suriname! 14 t/m 21 oktober 2017 Business

Nadere informatie

Leiders op koers. Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters.

Leiders op koers. Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters. Leiders op koers Een programma voor klinisch psychologen, Gz-psychologen binnen leidinggevende functies en psychiaters mensenkennis Algemene introductie Dit leiderschapsprogramma is ontstaan door en voor

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL VERBIND HART EN HARD START: ZIE AGENDA KLANTWAARDERING: Master in Leadership: Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Communiceren en continue verbeteren met

Nadere informatie

LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM GROEI NAAR EEN SLEUTELPOSITIE

LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM GROEI NAAR EEN SLEUTELPOSITIE LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM GROEI NAAR EEN SLEUTELPOSITIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 HET PROGRAMMA HEEFT ERTOE GELEID DAT IK EEN DUIDELIJKE STIP OP DE HORIZON HEB KUNNEN PLAATSEN EN DAT IK VOOR MIJZELF

Nadere informatie

Hogeschool Windesheim Zwolle Aandacht voor jeugdzorg en jeugd- en opvoedhulp in hbo-opleidingen en onderzoek.

Hogeschool Windesheim Zwolle Aandacht voor jeugdzorg en jeugd- en opvoedhulp in hbo-opleidingen en onderzoek. Hogeschool Windesheim Zwolle Aandacht voor jeugdzorg en jeugd- en opvoedhulp in hbo-opleidingen en onderzoek. WGV Oost Deventer, 20 maart 2013 Attie Valkenburg van Roon, projectleider Master Zorg voor

Nadere informatie

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen.

Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Het nieuwe elan van de volgende generatie commissarissen. Leergang Board Potentials Data en locatie Data, cursustijden en locaties zijn te vinden op nationaalregister.nl Groepsgrootte en aanpak In groepen

Nadere informatie

Servant Leadership Practitioner

Servant Leadership Practitioner Servant Leadership Practitioner Een 10-daagse training Servant Leadership voor leidinggevenden en professionals in dienstverlenende organisaties en beroepen Postbus 4 2060 AA Bloemendaal info@nivsl.nl

Nadere informatie

Integraal HR voor leidinggevenden

Integraal HR voor leidinggevenden Integraal HR voor leidinggevenden Leidinggeven aan professionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs vergt een hoge mate van inhoudelijk-inspirerend leiderschap. Daar waar docenten zich als

Nadere informatie

Certificeer jezelf als professionele Life Coach

Certificeer jezelf als professionele Life Coach Certificeer jezelf als professionele Life Coach Introductie XPAND ALS PARTNER VOOR JOUW LICENTIERING xpand heeft een veelvoud aan betekenissen: vooruitgang, groeien, rijpen, horizon verbreden, kennis verspreiden

Nadere informatie

VITALITEITSMANAGEMENT

VITALITEITSMANAGEMENT (0 reviews) VITALITEITSMANAGEMENT DOOR INZICHT EN EEN VOORBEELDROL DE VITALITEIT OP PEIL Een organisatie is zo gezond als de mensen die er werken. Je wilt dat jouw medewerkers energiek en met plezier aan

Nadere informatie

Master Leergang Regionale regie en management

Master Leergang Regionale regie en management Master Leergang Regionale regie en management RegioAcademie 2012-2013 Flexibel regionaal samenwerken is de sleutel voor de toekomst. Deze uitspraak op een conferentie voor regionale economische samenwerking

Nadere informatie

10 E EDITIE LEF! TALENTEN PROGRAMMA

10 E EDITIE LEF! TALENTEN PROGRAMMA 10 E EDITIE LEF! TALENTEN PROGRAMMA Waarom LEF? De zorgwereld verandert flink. Zonder skills in (persoonlijk) leiderschap, samenwerken en netwerken kom je hier minder goed in mee. De werkgevers van derotterdamsezorg

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

Essentials van Secure Base Leiderschap. Leidinggeven aan werkelijke verandering

Essentials van Secure Base Leiderschap. Leidinggeven aan werkelijke verandering Essentials van Secure Base Leiderschap Leidinggeven aan werkelijke verandering 2018 Het is de taak van de leider om zijn mensen te brengen van de plek waar ze zijn naar de plek waar ze niet geweest zijn

Nadere informatie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie

Trainingen. Leiderschapstraining Inspirerend leiderschap Gedragsinzichtgevende training Reflect Intervisie Trainingen Wij bieden diverse trainingsmogelijkheden op organisatieniveau, directieniveau (M-T s), hoger en middenkader en op teamniveau. Alle trainingen worden zowel op basis van open inschrijving als

Nadere informatie

Ontwikkeling van mens, relatie, team & organisatie

Ontwikkeling van mens, relatie, team & organisatie Ontwikkeling van mens, relatie, team & organisatie Veluwe leiderschapstrail September 2018, Renkum Een samenwerking tussen Fischbuch coaching & training en Bright Executives Voorwoord It s a leadership

Nadere informatie

stevige Vierdaagse training Vertrouwenswerk in het vo en mbo

stevige Vierdaagse training Vertrouwenswerk in het vo en mbo Een stevige basis Vierdaagse training Vertrouwenswerk in het vo en mbo Bent u vertrouwenspersoon en werkzaam in het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs? Dan is de vierdaagse training

Nadere informatie

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat Training Lean Black Belt Inclusief Black Belt certificaat Een Lean Black Belt certificaat van het LCS is een verrijking, een geweldige mijlpaal. Het geeft niet alleen erkenning van jouw Lean capaciteiten

Nadere informatie

Utrecht Business School

Utrecht Business School Cursus Controlling & Accounting De cursus Controlling & Accounting duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 studenten op een van onze opleidingslocaties

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

MASTERCLASS PROFESSIONAL FUTURE STRATEGIST

MASTERCLASS PROFESSIONAL FUTURE STRATEGIST MASTERCLASS PROFESSIONAL FUTURE STRATEGIST WORDT IN SLECHTS 4 DAGEN OPGELEID TOT TOEKOMSTSTRATEEG NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING INSPELEN OP EEN SNEL VERANDERENDE TOEKOMST Bedrijven, overheden

Nadere informatie

Essentials van Secure Base Leiderschap. Leidinggeven aan werkelijke verandering

Essentials van Secure Base Leiderschap. Leidinggeven aan werkelijke verandering Essentials van Secure Base Leiderschap Leidinggeven aan werkelijke verandering 2019 Het is de taak van de leider om zijn mensen te brengen van de plek waar ze zijn naar de plek waar ze niet geweest zijn

Nadere informatie

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK TEAMNASCHOLING SCHOOLGERICHT MAATSCHAPPELIJK WERK 1 SCHOOLGERICHT MAATSCHAPPELIJK WERK DOEL VAN DE NASCHOLING De training heeft tot doel om de taak van de schoolmaatschappelijk werker te professionaliseren,

Nadere informatie

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE

OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE OPLOSSINGSGERICHT WERKEN MET JONGEREN MISSION POSSIBLE OPEN INSCHRIJVING IN UTRECHT WAT IS MISSION POSSIBLE? Bent u geïnteresseerd te ontdekken waar de motivatie van jongeren ligt om hun problemen zelf

Nadere informatie

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE

BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE BOOST YOUR CAREER, COMPANY AND KNOWLEDGE 1 Boeiend en verrijkend. Ook verschillend van invalshoeken en belangen Het was mijn doel om van de ervaringen van anderen te leren en dat is geslaagd De rondetafelsessies

Nadere informatie