Masterclass Bouwmeester

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Masterclass Bouwmeester"

Transcriptie

1 > Wegens succes vervolgd! Masterclass Bouwmeester Realiseren van maatschappelijke opgaven vraagt bouwmeesterschap! Pionieren aan een geheel nieuwe rol binnen je organisatie Doorgronden en toepassen van een nieuwe wijze van werken Snel realiseren van resultaten door slagvaardig teamwerk Innovatief gereedschap Zeer ervaren trainers en persoonlijke begeleiding buiten de masterclass Afsluiting met het Certificaat Bouwmeester Peter Struik Igno Pröpper Krist Dekkers De trainers zijn experts Opgaven gestuurd werken en begeleiden een groot aantal opgaveteams bij het realiseren van maatschappelijke opgaven.

2 Waarom een masterclass Bouwmeester? In de huidige tijd vraagt het nogal wat om maatschappelijke opgaven te realiseren. Doorgaans kan je dat niet alleen. Alleen door samen te werken lukt dat. Samenwerken met andere mensen, vaak met heel veel mensen. Je hebt dan te maken met mensen die namens zichzelf spreken en met mensen die namens een organisatie optreden. Ze hebben allemaal hun eigen opvattingen, ideeën, wensen en belangen. Deze mensen spreken elk hun eigen taal, passend bij hun organisatie of vakgebied. Zij beroepen zich nogal eens op hun bevoegdheid of de taak waarvoor zij verantwoordelijk zijn. Je hebt mensen die willen meewerken en meebouwen. Je hebt mensen waar je eerder hinder van ervaart. Je hebt ze nodig en zonder goed samenspel ben je niet productief. Onze ervaring is dat het succes afhangt van iemand die in dit samenspel het voortouw neemt, wij noemen deze persoon de bouwmeester! Wat is de meerwaarde van een goede bouwmeester? De bouwmeester bundelt persoonlijke kracht in goed teamspel om met elkaar goede resultaten te realiseren. Hoe doet de bouwmeester dat? 1 Bouwen aan de zaak: > Focussen op het realiseren van opgaven telkens weer. > Mensen meenemen in een methodische wijze van werken. > Bijdragen bundelen: alle bouwstenen plaatsen in een gemeenschappelijk bouwwerk. > Zichtbaar bouwen zodat resultaten zichtbaar zijn. 2 Bouwen aan teamspel: > Smeden van coproductie. > Overbruggen van verschillen in taal, expertise en belangen. > Registreren van ieders bijdrage en vertalen in waardevolle bouwstenen. > Bijdragen aan een plezierige en creatieve werksfeer. > Bouwen in plaats van vergaderen. > Gericht voortbouwen op elkaar. 3 Bouwen aan persoonlijke ontplooiing: > Persoonlijke energie geleiden in dienst van gezamenlijk bouwen. > Personen in stelling brengen vanuit hun expertise en ervaring. > Oog hebben voor verborgen talenten en deze benutten. > Uitproberen en leren. Voor wie is de masterclass? De masterclass is bedoeld voor (programma)managers, teamleiders, projectleiders, beleidsmedewerkers, coördinatoren en regisseurs die in teamverband bouwen aan concrete maatschappelijke opgaven. De inhoud of het onderwerp van de opgave is daarbij niet van belang. De masterclass staat open voor deelnemers uit gemeenten, provincies en rijksoverheid en vraagt minimaal een HBO denk- of werkniveau. Open inschrijving Aanmelden voor deelname: bel of mail met Lonneke van Oort of Tamara de Bije: l.vanoort@partnersenpropper.nl t.debije@partnersenpropper.nl Aan de hand van de aanmeldingen komen we bij je terug met een concreet voorstel voor data en locatie. Incompany mogelijkheden Wij bieden de masterclass ook geheel op maat incompany aan. Neem contact op over de mogelijkheden. Meer informatie of vragen? Neemt contact op met Krist Dekkers: k.dekkers@partnersenpropper.nl.

3 Wat levert de masterclass jou op? Als bouwmeester pionier je aan een geheel nieuwe rol binnen jouw organisatie door: Het doorgronden en toepassen van een nieuwe wijze van werken. Leren werken met modern gereedschap om slagvaardig in teams te bouwen. Snel realiseren van tastbare resultaten met mensen binnen en buiten jouw organisatie. Verdere persoonlijke professionalisering. Netwerkopbouw en ervaringsuitwisseling met bouwmeesters in andere organisaties. Wat biedt de masterclass voor de organisatie? Met de bouwmeester heb je een vliegwiel voor: Verhoging van productiviteit: Effectievere inzet van eigen mensen. Meer realiseren via effectief samenspel met anderen. Een geheel andere werkwijze in de organisatie die aansprekend is voor moderne professionals. Het realiseren van aantrekkelijk werkgeverschap, juist door een aansprekende werkwijze. > Inzicht bieden in de samenhang tussen de bouwstenen: wijzigingen in het ene onderdeel werken door op het andere onderdeel. > In samenhang bouwen aan de zaak, het team en de persoon. 3 Organiseren van het bouwproces: creatieve werkvormen, instructies, taakverdeling en coördinatie. 4 Toepassen van gesprekstechnieken voor constructief teamspel. 5 Zichtbaar bouwen. Resultaten zichtbaar maken. Je maakt gebruik van een speciaal hiervoor ontwikkelde applicatie. 6 Ontwikkelen en verdiepen van de benodigde competenties van de bouwmeester. 7 Borgen van de werkwijze in de organisatie. Wat komt in de masterclass aan de orde? Bouwmeester is een vak apart! In de masterclass leer je de benodigde werkwijzen, vaardigheden en gereedschappen te doorgronden. Je past deze concreet toe op jouw opgave. 1 Leidinggeven aan het bouwproces van maatschappelijke opgaven met behulp van drie principes: 1 Focussen op het realiseren van de opgave. 2 Bouwen en samenwerken. 3 Vereenvoudigen en gemeenschappelijk maken. 2 Faciliteren van teams in werkplaatsen: > Toepassen van de essentiële stappen in het bouwproces. Kunnen variëren in de volgtijdelijkheid van de stappen. > Overzicht geven op de relevante bouwstenen, de plaats binnen het totale bouwwerk en de voortgang.

4 Opzet van de masterclass De masterclass geven we vorm als leerwerkplaats. Je werkt concreet aan jouw eigen opgave. De groepsomvang is maximaal 8 personen. De masterclass omvat drie gemeenschappelijke dagen en later nog een persoonlijk dagdeel voor de certificering. 1 Persoonlijke intake. Inventariseren van jouw leervragen, indienen van jouw eigen opgave als casus, inzicht in een talentenanalyse: inzicht in jouw drijfveren en talenten. 2 Twee losse of aaneengesloten dagen in overleg en naar wens van de opdrachtgever kunnen we dit nader bepalen. 3 Zelfstandig aan de slag met jouw eigen casus aan de hand van opdrachten: leren door toepassen 4 Een dagdeel persoonlijke coaching on the job. Jouw trainer komt op bezoek bij jouw eigen organisatie. Je faciliteert een werkplaats met een bouwteam. We zien je aan het werk en je krijgt direct feedback en advies. De leden van dit bouwteam reflecteren ook op het bouwproces. 5 Online werkplaats voor kennisdeling en - uitwisseling tijdens de masterclass. Je vindt er informatie over de masterclass, kan documenten delen, vragen stellen en discussies voeren. De trainers en mededeelnemers zijn hier goed bereikbaar. 6 De trainers zijn ook buiten de contactdagen beschikbaar voor persoonlijke begeleiding. Dat kan altijd telefonisch of via Skype. 7 Een dag die speciaal wordt ingericht op basis van de praktijkervaringen van de deelnemers. 8 Proeve van bekwaamheid. Beoordeling van jouw kennis en vaardigheden om als Bouwmeester te opereren. Bij positief resultaat ontvang je het Certificaat Bouwmeester. Jouw naam wordt toegevoegd aan het online register van gecertificeerde Bouwmeesters. Wat is opgaven gestuurd werken? Opgaven gestuurd werken betekent dat alles wat je doet is gericht op het realiseren van concrete (maatschappelijke) opgaven! Effectief teamspel en samenwerking met andere partijen vormen de motor om dat te doen. Partners+Pröpper is de grondlegger en instrumentmaker van deze werkwijze. Zie verder: Opgaven gestuurd werken is een samenhangende werkwijze waar zaak, team en persoon als pijlers onder staan. Op zakelijk niveau kun je immers pas succesvol zijn wanneer de samenwerking in het team goed is en ieders talent benut kan worden. Hiermee komt persoonlijke ontwikkeling en teamdynamiek in het perspectief van de zaak te staan. Onze ervaring is dat deze vaak als soft ervaren onderwerpen in onze masterclass harde betekenis krijgen en effectief worden ingezet voor het realiseren van opgaven. Voorbeeld: In gemeente Rijswijk is een groep gecertificeerde Bouwmeesters aan de slag!: Twee bouwmeesters uit Rijswijk laten trots hun certificaat Bouwmeester zien. Gefeliciteerd!

5 Programma, opzet en omvang Masterclass Bouwmeester Programma 1 Leidinggeven aan het bouwproces van maatschappelijke opgaven. 2 Faciliteren van teams in werkplaatsen. 3 Organiseren van het bouwproces 4 Toepassen van gesprekstechnieken voor constructief teamspel 5 Zichtbaar bouwen 6 Ontwikkelen en verdiepen van benodigde competenties van de bouwmeester 7 Borgen van de werkwijze in de organisatie Opzet Persoonlijke intake ter voorbereiding op de masterclass Persoonlijke coach op afstand Tussentijds zelfstandig aan de slag met je eigen casus Proeve van bekwaamheid: Certificaat Bouwmeester Masterclass in de vorm van een leerwerkplaats 3 dagen Persoonlijke coaching on the job 1 dagdeel Omvang Groepsgrootte: tot 8 personen Duur: Opbouw: Start en eindtijd: 3,5 dagen Start: 2 dagen - los of aaneengesloten Tussentijds: persoonlijk dagdeel coaching on the job Afsluiting: 1 dag Dag: 9.00 tot uur Dagdeel: 9.30 uur uur of uur tot uur.

Opgaven gestuurd werken in het sociale domein. Meer en betere opgaven realiseren in het sociaal domein met gemeenten, zorgpartners en inwoners.

Opgaven gestuurd werken in het sociale domein. Meer en betere opgaven realiseren in het sociaal domein met gemeenten, zorgpartners en inwoners. Opgaven gestuurd werken in het sociale domein Meer en betere opgaven realiseren in het sociaal domein met gemeenten, zorgpartners en inwoners. Vught, 1 september 2014 Inhoudsopgave Het wordt spannend rondom

Nadere informatie

PRODUCTIVITEIT

PRODUCTIVITEIT PRODUCTIVITEIT INFO@INVENTED.NL WWW.INVENTED.NL DATUM DOCUMENT NR UW REFERENTIE 17-5-2017 VO- 537 Training productiviteit Beste deelnemer, Hartelijk dank voor je interesse in onze training productiviteit.

Nadere informatie

De Transformatie-Arena

De Transformatie-Arena De Transformatie-Arena Ontwikkeltraject voor HRM- en organisatieadviseurs in gemeenten Help je gemeente toekomstbestendig inrichten De Transformatie-Arena is een ontwikkeltraject voor adviseurs in gemeenten.

Nadere informatie

De wervende verenigingsadviseur

De wervende verenigingsadviseur De wervende verenigingsadviseur Inzet op energie en wervend vermogen van de vereniging WHISE ACADEMY De wervende verenigingsadviseur Het boeien en binden van mensen en organisaties in de lokale samenleving

Nadere informatie

Leergang voor Trainers

Leergang voor Trainers Leergang voor Trainers Leerdoelen en resultaat Het programma van de Leergang voor Trainers is zodanig ingericht dat je als deelnemer na afloop; concrete leerdoelen kunt formuleren; weet hoe je daar een

Nadere informatie

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON

VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON. Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen VERTROUWENSPERSOON VERDIEPINGSTRAINING VAARDIGHEDEN VERTROUWENSPERSOON Introductie

Nadere informatie

Praktisch leidinggeven op de FPZ-werkvloer De situatie de baas!

Praktisch leidinggeven op de FPZ-werkvloer De situatie de baas! Praktisch leidinggeven op de FPZ-werkvloer De situatie de baas! Praktisch leidinggeven op de FPZ-werkvloer De situatie de baas! Inleiding De farmaceutisch consulent, farmaceutisch managers en teamleiders

Nadere informatie

Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt!   DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats Werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Hoe voer ik PMA gesprekken met mijn collega s, leerlingen, deelnemers?

Hoe voer ik PMA gesprekken met mijn collega s, leerlingen, deelnemers? Programma aanbod De PMA organisatie is een opleidingsinstituut, dat vanuit haar missie technieken, diensten en inzichten biedt die mensen helpen om over hun volledige potentieel te kunnen beschikken voor

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Voor medewerkers van woningcorporaties In samenwerking met de corporatie-academie Informatie colofon en aanmeldprocedure: zie einde brochure Simpel en snel leren op je

Nadere informatie

Vergroot de communicatiekracht van jezelf én je organisatie

Vergroot de communicatiekracht van jezelf én je organisatie editie 2017 Liever communicatiever- leertraject voor communicatieprofessionals Vergroot de communicatiekracht van jezelf én je organisatie Ik communiceer, jij communiceert, wij communiceren. Communiceren

Nadere informatie

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER.

Mats Werkt! WWW.MATSWERKT.NL DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. Mats Werkt! DÉ CURSUS VOOR HET BEGELEIDEN VAN MENSEN MET EEN ARBEIDSBEPERKING OP DE WERKVLOER. WWW.MATSWERKT.NL Mats werkt: Dé cursus voor het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking op de werkvloer.

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS

Leergang Teamcoaching. Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Leergang Teamcoaching Grip op teams DÉ LEERGANG VOOR SUCCESVOLLERE TEAMS Heb jij nog grip op de teams waarmee je werkt? Iedereen

Nadere informatie

Meer bereiken in projectteams Een online training voor ingenieurs en ontwerpers

Meer bereiken in projectteams Een online training voor ingenieurs en ontwerpers Leer je vakkennis overtuigend over te brengen in projectteams, om te gaan met conflicterende belangen en te bereiken wat voor jou belangrijk is! Ben je een adviseur, architect of projectleider, en werk

Nadere informatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd. Voorjaar 2019 Datum Tijd Locatie. 28 februari

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd. Voorjaar 2019 Datum Tijd Locatie. 28 februari Trainingen NWO Academy Wil je je richten op de competenties die we overal in de organisatie willen ontwikkelen, op wat belangrijk is voor je functie en het werken in projecten, of op het versterken van

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP)

Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP) Middenkaderopleiding voor potentials (MKOP) Zorg met een breed palet aan leiderschapsskills voor een stevige basis als toekomstig leidinggevende Voor wie Iedereen die geen leidinggevende is, maar wel de

Nadere informatie

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering IPMA B training Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering Doelgroep Projectmanagers die in de afgelopen 8 jaar meer

Nadere informatie

Trainingen NWO Academy

Trainingen NWO Academy Trainingen NWO Academy Wil je je richten op de competenties die we overal in de organisatie willen ontwikkelen, op wat belangrijk is voor je functie en het werken in projecten, of op het versterken van

Nadere informatie

Verklaring van Mentors op de Werkplek.

Verklaring van Mentors op de Werkplek. Verklaring van Mentors op de Werkplek www.bmw-eu.net Project nummer: 2013-1-PT1-LEO05-15778 VERKLARING VAN MENTORS OP DE WERKPLEK Credits Titel Verklaring van Mentors op de Werkplek coördinatie OBELISK

Nadere informatie

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance

Randstad banking & insurance. randstad.nl/banking-insurance Randstad banking & insurance randstad.nl/banking-insurance Zoek jij een (nieuwe) uitdagende baan bij een bank of verzekeraar en wil jij echt werk maken van jouw talent? Kies dan voor een carrière bij Randstad

Nadere informatie

Certificeer jezelf als professionele Life Coach

Certificeer jezelf als professionele Life Coach Certificeer jezelf als professionele Life Coach Introductie XPAND ALS PARTNER VOOR JOUW LICENTIERING xpand heeft een veelvoud aan betekenissen: vooruitgang, groeien, rijpen, horizon verbreden, kennis verspreiden

Nadere informatie

HIT. High Impact Training

HIT. High Impact Training HIT High Impact Training 2017 HIGH IMPACT TRAINING. WAT IS HET? De High Impact Training (HIT) is een trainingsvorm waarbij we ons samen met jou focussen op datgene wat voor jou belangrijk is. We maken

Nadere informatie

#kiezenvoorverandering

#kiezenvoorverandering #kiezenvoorverandering De Spijkman Trainersacademy opent haar deuren voor jou! Trainen is een vak en jij weet dat je het in je hebt. Jij durft nu te kiezen voor wat je het liefste doet: namelijk met groepen

Nadere informatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd Datum Tijd Locatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd Datum Tijd Locatie Trainingen NWO Academy Wil je je richten op de competenties die we overal in de organisatie willen ontwikkelen, op wat belangrijk is voor je functie en het werken in projecten, of op het versterken van

Nadere informatie

TeamCoach voor Zelforganiserende Teams

TeamCoach voor Zelforganiserende Teams TeamCoach voor Zelforganiserende Teams Opleiding tot Teamcoach voor Zelforganiserende Teams op basis van mensgerichtheid, verbinding, scrum, agile en lean Inleiding Deze training neemt je stap voor stap

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Passie voor continu verbeteren!

Passie voor continu verbeteren! ID@5 Trainingen Passie voor continu verbeteren! Gecertificeerde Lean Belt trainingen voor individuele professionals én voor organisaties ID@5 is jouw partner op weg naar beter Als Lean specialist verzorgen

Nadere informatie

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding YourCapability Sales- en Accountmanagementopleiding YoungCapacity sales biedt jonge salestalenten het YourCapability programma aan. Dit is een post-hbo sales- en accountmanagementopleiding gericht op sales

Nadere informatie

TACTISCHE CRIMINALITEITS ANALYSE

TACTISCHE CRIMINALITEITS ANALYSE TACTISCHE CRIMINALITEITS ANALYSE 12 daagse opleiding Tijdens deze opleiding leer je: Hoe je een analyseplan opstelt Hoe je een keuze maakt voor een analysemethode Hoe je een methode uitvoert Hoe je data

Nadere informatie

Als docent werk je vanuit een positie van autoriteit, als trainer vanuit een positie van gelijkwaardigheid

Als docent werk je vanuit een positie van autoriteit, als trainer vanuit een positie van gelijkwaardigheid JOUW ROL ALS TRAINER Het klinkt misschien overbodig om het te hebben over de rol die je hebt bij het beïnvloeden van het denken en doen van anderen in groepssituaties. Iedereen weet toch wel wat die rol

Nadere informatie

Professionele en persoonlijke groei?

Professionele en persoonlijke groei? + Professionele en persoonlijke groei? Samen naar meer resultaat, meer gemak en meer plezier! Han Oei Oei voor Groei - www.oeivoorgroei.nl info@oeivoorgroei.nl 0633794681 + Meer resultaat, meer gemak en

Nadere informatie

Gecertificeerde Opleidingen

Gecertificeerde Opleidingen Gecertificeerde Opleidingen TOP Class Communicatie Vaardigheden Gordon Communicatie Trainer www.gordoncommunicatie.nl Top Class Communicatie Vaardigheden Persoonlijk en professioneel communiceren In deze

Nadere informatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd Datum Tijd Locatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd Datum Tijd Locatie Trainingen NWO Academy Wil je je richten op de competenties die we overal in de organisatie willen ontwikkelen, op wat belangrijk is voor je functie en het werken in projecten, of op het versterken van

Nadere informatie

CRIMINALITEITSANALYSE OMGEVINGSRECHT

CRIMINALITEITSANALYSE OMGEVINGSRECHT CRIMINALITEITSANALYSE OMGEVINGSRECHT 12 daagse opleiding Tijdens deze opleiding leer je: Hoe je een analyseplan opstelt Hoe je een keuze maakt voor een analysemethode Hoe je diverse methodes uitvoert Hoe

Nadere informatie

Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering

Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering IPMA C training Ervaring is de optelsom van uw eerder gemaakte fouten! Klassikale, verkorte of zelfstudie opleiding gericht op certificering Doelgroep Projectmanagers die 3 tot 8 jaar ervaring hebben in

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat

Training Lean Black Belt. Inclusief Black Belt certificaat Training Lean Black Belt Inclusief Black Belt certificaat Een Lean Black Belt certificaat van het LCS is een verrijking, een geweldige mijlpaal. Het geeft niet alleen erkenning van jouw Lean capaciteiten

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Training Lean Green Belt. Incompany Inclusief Green Belt certificaat

Training Lean Green Belt. Incompany Inclusief Green Belt certificaat Training Lean Green Belt Incompany Inclusief Green Belt certificaat Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil

Nadere informatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd Datum Tijd Locatie. 16 april uur Den Haag

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd Datum Tijd Locatie. 16 april uur Den Haag Trainingen NWO Academy Wil je je richten op de competenties die we overal in de organisatie willen ontwikkelen, op wat belangrijk is voor je functie en het werken in projecten, of op het versterken van

Nadere informatie

Professionalisering en Positionering HRM- en P&O-adviseurs (PP&O)

Professionalisering en Positionering HRM- en P&O-adviseurs (PP&O) INTERUNIVERSITAIR CENTRUM VOOR ORGANISATIE- EN VERANDERKUNDE Newtonlaan 209 3584 BH Utrecht Tel. 030-291 30 00 fax 030-291 30 13 email sioo@sioo.nl web www.sioo.nl Professionalisering en Positionering

Nadere informatie

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma

Young Professional programma. Voorbeeld van de opbouw van een YP programma Young Professional programma Voorbeeld van de opbouw van een YP programma 1 Flow van het programma: Het programma Intake (½ dag) Ik & mijn leiderschap (2 dagen groepsprogramma) Ik & de ander (2 dagen groepsprogramma)

Nadere informatie

Werkplaats Pionieren met Verandering

Werkplaats Pionieren met Verandering Werkplaats Pionieren met Verandering Ontwikkel je eigen gereedschappen voor organisatieverandering. Raak geïnspireerd en inspireer. Vorm een veranderplatform samen met andere veranderaars en ervaar dat

Nadere informatie

Mastering Change. Samenwerken met Perflectie 1

Mastering Change. Samenwerken met Perflectie 1 Mastering Change Samenwerken met Perflectie 1 De voordelen van samenwerken met Perflectie Wat zeggen partners over Perflectie? Leren in de praktijk Met onze bewezen methodiek geef je succesvol invulling

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB)

Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB) Middenkaderopleiding voor beginnend leidinggevenden (MKOB) Verbeter je vaardigheden en word een betere en effectievere leidinggevende Opleidingsinstituut DJI Voor wie Voor leidinggevenden met zes maanden

Nadere informatie

Professionalisering en Positionering HRM- en P&O-adviseurs (PP&O)

Professionalisering en Positionering HRM- en P&O-adviseurs (PP&O) INTERUNIVERSITAIR CENTRUM VOOR ORGANISATIE - EN VERANDERKUNDE Newtonlaan 209 3584 BH Utrecht Tel. 030-291 30 00 fax 030-291 30 13 email sioo@sioo.nl web www.sioo.nl Professionalisering en Positionering

Nadere informatie

Competentieprofiel voor coaches

Competentieprofiel voor coaches Competentieprofiel voor coaches I. Visie op coaching Kwaliteit in coaching wordt in hoge mate bepaald door de bijdrage die de coach biedt aan: 1. Het leerproces van de klant in relatie tot diens werkcontext.

Nadere informatie

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we.

TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN Become a better me and we. TRAINING BRUISEND LEIDINGGEVEN. Become a better me and we. Leer hoe je als leidinggevende bij jezelf en je team energie aanwakkert, zodat jullie

Nadere informatie

Leiding geven aan leren 2015-2016 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS. saxion.nl/apo

Leiding geven aan leren 2015-2016 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS. saxion.nl/apo Leiding geven aan leren 2015-2016 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS saxion.nl/apo Leiding geven aan leren Waarom en voor wie Onderwijsgevenden in het primair onderwijs (regulier en speciaal onderwijs),

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding

Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding Post-hbo cursus Loopbaanbegeleiding Actuele ontwikkelingen zoals flexibilisering van arbeid, de noodzaak tot het vergroten van de in- en externe mobiliteit van de werknemer, maar ook wetswijzigingen zorgen

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers De apotheker is de coach! coaching van medewerkers De apotheker is de coach! coaching van medewerkers Inleiding Als apotheker heb je een breed en veeleisend takenpakket in een complexe werkomgeving. Je

Nadere informatie

ISO norm gericht op medische hulpmiddelen

ISO norm gericht op medische hulpmiddelen ISO 13485 norm gericht op medische hulpmiddelen 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 13485 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoudstrajecten

Nadere informatie

VITALITEITSMANAGEMENT

VITALITEITSMANAGEMENT (0 reviews) VITALITEITSMANAGEMENT DOOR INZICHT EN EEN VOORBEELDROL DE VITALITEIT OP PEIL Een organisatie is zo gezond als de mensen die er werken. Je wilt dat jouw medewerkers energiek en met plezier aan

Nadere informatie

T.O.P. Leidinggeven aan een team

T.O.P. Leidinggeven aan een team Compleet programma, inclusief online leeromgeving Effectief leidinggeven als Topmanager Commercium www.commercium.nl info@commercium.nl +31(0)36-53 18 506 1 Inleiding Goede leiders zijn de managers die

Nadere informatie

Zwolle, 6 juni 2011. Geachte heer/mevrouw,

Zwolle, 6 juni 2011. Geachte heer/mevrouw, Besturen van de provinciale ouderenbonden Beleidsmedewerkers met vrijwillige ouderenadvisering in portefeuille Kwartiermakers vrijwillige ouderenadvisering Zwolle, 6 juni 2011 Betreft: Referentie: Behandeld

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING

30 DAGEN FOCUS TRAINING BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING Simpel en snel leren op je werk Bij Ik Overtref Me geloven we dat jij alles in huis hebt om een succesvolle professional te zijn. Je wilt alleen af en toe een duwtje in

Nadere informatie

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl

Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl Focus on talent and ambition Leiderschapsversterkend Programma www. mlacademy.nl The task of the leader is to get his people from where they are to where they have not been. Henry A. Kissinger Als leidinggevende

Nadere informatie

Post-hbo cursus Jobcoach

Post-hbo cursus Jobcoach Post-hbo cursus Jobcoach Voor veel mensen met een arbeidshandicap is terugkeer naar betaald werk geen optie. Aan de zijlijn van de samenleving staan echter ook niet. Een jobcoach helpt om een passende

Nadere informatie

Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma. voor interne coaches

Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma. voor interne coaches Coaching van zelfsturende teams: Ontwikkelprogramma voor interne coaches Yvette Paludanus en Alyanna Bijlsma December 2014 1 Inleiding De zorg is in transitie. Er is een wens en noodzaak om de cliënt en

Nadere informatie

Het waardenkompas van Woonzorggroep Samen

Het waardenkompas van Woonzorggroep Samen Het waardenkompas van Woonzorggroep Samen Waarom een Waardenkompas? In het Waardenkompas hebben we op 1 A4 beschreven wat we binnen Samen bedoelen met onze drie waarden: Actief, Verbindend en Oprecht.

Nadere informatie

Professionalisering en Positionering HRM- en P&O-adviseurs (PP&O-6)

Professionalisering en Positionering HRM- en P&O-adviseurs (PP&O-6) INTERUNIVERSITAIR CENTRUM VOOR ORGANISATIE- EN VERANDERKUNDE Newtonlaan 209 3584 BH Utrech Tel. 030-291 30 00 fax 030-291 30 13 email sioo@sioo.nl web www.sioo.nl Professionalisering en Positionering HRM-

Nadere informatie

ISO Asset Management

ISO Asset Management ISO 55001 Asset Management 1. Welkom bij KAM Consultants 2. Werkwijze 3. ISO 55001 4. Advies diensten 5. Trainingen 6. Quick Scan 7. Coaching 8. Intensieve begeleiding 9. Onderhoud 10. Contactgegevens

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

Baby s in de kinderopvang

Baby s in de kinderopvang Baby s in de kinderopvang Een compleet aanbod Wat² bieden wij? Online module Baby s in de kinderopvang IKK goedgekeurd Plus aanbod - niet verplicht wel aanvullend en verdiepend Aanvullende mogelijkheden

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs. "Van reactief naar creatief"

Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs. Van reactief naar creatief Persoonlijk Leiderschap in het Onderwijs "Van reactief naar creatief" In veel scholen is het klassiek hiërarchisch leiderschap niet langer toereikend. De veranderingen in de maatschappij en daarmee ook

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Advanced Jobmarketing Training. voor Loopbaanprofessionals. 4-daags - voorjaar 2015

Advanced Jobmarketing Training. voor Loopbaanprofessionals. 4-daags - voorjaar 2015 Wegens succes herhaald! Leergangen 2009 2014 evaluatie: 9! Advanced Jobmarketing Training voor Loopbaanprofessionals 4-daags - voorjaar 2015 Advanced Jobmarketing training vanuit drie dimensies: 1. Kennis

Nadere informatie

Training Lean Green Belt

Training Lean Green Belt Training Lean Green Belt Deze training biedt een uitgebreid overzicht van de meest gebruikte instrumenten en technieken van Lean. Daarnaast staan we ook stil bij de vaardigheden die je nodig hebt om deze

Nadere informatie

VACATURE COACH PASSENDE KINDEROPVANG (VOORLOPIGE FUNCTIENAAM)

VACATURE COACH PASSENDE KINDEROPVANG (VOORLOPIGE FUNCTIENAAM) VACATURE COACH PASSENDE KINDEROPVANG (VOORLOPIGE FUNCTIENAAM) Parttime ( ± 20 uur p/w) Passende kinderopvang in Arnhem Sinds 2015 wordt in Arnhem hard gewerkt aan de implementatie van passende kinderopvang.

Nadere informatie

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle

zijn wie je bent Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! Klooster Nieuwkerk Goirle Zorg voor jezelf, voorkom burn-out! 2017 Klooster Nieuwkerk Goirle De verbinding kwijt Een burn-out: het lijkt iets van deze tijd te zijn. Meestal wordt het geweten aan langdurige werkstress en overbelasting.

Nadere informatie

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers in de apotheek

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers in de apotheek De apotheker is de coach! coaching van medewerkers in de apotheek De apotheker is de coach! coaching van medewerkers in de apotheek Inleiding Als apotheker heb je een breed en veeleisend takenpakket in

Nadere informatie

PRACTICUM PROCESMANAGEMENT. Open inschrijving

PRACTICUM PROCESMANAGEMENT. Open inschrijving PRACTICUM PROCESMANAGEMENT Open inschrijving 1 ONTWIKKELEN VAN IDEEËN TOT DUURZAME UITKOMSTEN edereen stond achter het idee, en enthousiasme overheerste. Er gebeurt nu alleen niets meer. Hoe had ik dit

Nadere informatie

NA ANDAAG. Financiele problemen bij werknemers. Daar doen we wat aan!

NA ANDAAG. Financiele problemen bij werknemers. Daar doen we wat aan! Financiele problemen bij werknemers. Daar doen we wat aan! Waarom... Als werkgever kunt u behoorlijk last hebben van de financiële problemen van uw medewerker. Een medewerker met financiële zorgen heeft

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

FemaleTOPTalent. Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. FemaleTOPTalent Werken vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma voor de vrouwelijke professional: Met een HBO- of academische opleiding;

Nadere informatie

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix

MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix WIN TRAININGEN MAATWERK OPLEIDINGEN 10 basisopleidingen 19 Modules Kies & Mix 10 Basisopleidingen PMO, de start-up Prince II Foundation IPMA PMO P3O Foundation IPM voor de projectbeheerser Leading SAFe

Nadere informatie

Deskundigheid in Creatief Vermogen

Deskundigheid in Creatief Vermogen Deskundigheid in Creatief Vermogen 2017-2018 Creatief Vermogende trainer in het partnerschap/ netwerk Creatief Vermogen Utrecht wil creativiteit in het hart van het primair onderwijs plaatsen. De professionaliteit

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid

Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 7-daagse training: Leiderschap met Ziel en Zakelijkheid Duurzaam en waardevol leiderschap

Nadere informatie

Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! Gezocht

Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! Gezocht Innoveren bij de (semi)overheid: van denken naar doen! De wereld om ons heen is volop in beweging. Economische en maatschappelijke ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Bezuinigingen, decentralisaties

Nadere informatie

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox.

NLP-practitioner. Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. NLP-practitioner Mindable instituut voor bewustwording en mentale detox. Geef vorm aan jou mooiste wereld Mindable is een begrip als het gaat om bewustzijnsontwikkelingstrainingen en effectieve communicatie.

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING ZELFVERTROUWEN

30 DAGEN FOCUS TRAINING ZELFVERTROUWEN BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING ZELFVERTROUWEN Simpel en snel leren op je werk Je bent op zoek naar vaardigheden, hulpmiddelen en ondersteuning om minder te twijfelen over de keuzes die je maakt. Ben

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT

30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE 30 DAGEN FOCUS TRAINING ASSERTIVITEIT Simpel en snel leren op je werk Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten. Je wilt beter je eigen grenzen aangeven. In (lastige)

Nadere informatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd. Voorjaar 2019 Datum Tijd Locatie

Nieuwe workshops/trainingen en data worden regelmatig toegevoegd. Voorjaar 2019 Datum Tijd Locatie Trainingen NWO Academy Wil je je richten op de competenties die we overal in de organisatie willen ontwikkelen, op wat belangrijk is voor je functie en het werken in projecten, of op het versterken van

Nadere informatie

Sweeburg advies training opleiding

Sweeburg advies training opleiding Sweeburg advies training opleiding Algemene Brochure Praktijkgerichte opleidingen en cursussen voor professionals individueel klassikaal incompany www.sweeburg.nl 1 Sweeburg Verbeter je kennis én haal

Nadere informatie

LEERTRAJECT VERBINDEND ONDERHANDELEN OPEN INSCHRIJVING

LEERTRAJECT VERBINDEND ONDERHANDELEN OPEN INSCHRIJVING LEERTRAJECT VERBINDEND ONDERHANDELEN OPEN INSCHRIJVING 1 VERBINDEND ONDERHANDELEN We hebben het maximaal haalbare er uitgesleept, meer zat er niet in, hoor je vaak als onderhandelingen afgerond zijn. Maar

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR 2e Editie Start 12 september! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor

Nadere informatie