Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG"

Transcriptie

1 Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

2 Dutch 6 juli 2010 Misdaad USA min. nl Werner Herzog Nicolas Cage Brad Dourif Eva Mendes Xzibit Val Kilmer Jennifer Coolidge NUMMER 1, Spaans In deze losse remake van Abel Ferrara's klassieke cultfilm speelt Nicolas Cage de rol van zijn leven als de flamboyante, corrupte politieman Terence McDonagh. Na Hurricane Katrina redt hij een gevangene van de verdrinkingsdood, wat hem een medaille, een promotie en een ernstige verwonding aan zijn rug oplevert. Om de chronische pijn te verzachten, mt hij steeds meer drugs, die hij steelt van dealers en junkies. Wanr Terence geconfronteerd wordt met een vijfvoudige moord, komt hij recht tegenover de plaatselijke drugsbaas Big Fate te staan. Door zijn drugsbegruik mt Terence echter steeds grotere risico's... Cijfers 8 10 Toen ik eerst hoorde dat er een remake van Bad Lieutenant gemaakt werd, was ik zeer skeptisch. De cast boezemde me al evenzeer angst in. Herzog's reputatie is mij bekend. De positieve beoordelingen spoorden me toch aan om de film te kijken en hij is ontzettend meegevallen. Het is een totaal andere film geworden dan zijn origil: terwijl die film grauw en realistisch was, is deze film eerder cynisch en bizar. De cast presteert behoorlijk: Nicolas Cage is alleszins geweldig als corrupte, aan drugs verslaafde flik. Helaas is hij tegen het einde van de film wel wat aan het overacten. Eva Mendes acteert redelijk goed, Val Kilmer en Xzibit komen gelukkig nauwelijks in beeld. De plot is interessant genoeg (zeker naar het einde toe, hoe de 'bad lieutenant' maar weer eens zijn hachje weet te redden is subliem) en de mix tussen drama en komedie werkt hier uitstekend. De humor wordt vooral door Cage geleverd: zijn vulgaire, ongeremde personage zorgt voor een aantal dolkomische momenten. Ook het camerawerk is zeer sterk en eigenzinnig. Dan heb ik het voornamelijk over enkele surrealistische scènes, waar we zien hoe een gedrogeerde Cage overal leguanen opmerkt.

3 Moviebank 13 juli 2010 Speelfilm USA min. nl Lasse Hallström Channing Tatum Amanda Seyfried Richard Jenkins TOP 20 De jonge soldaar John (Channing Tatum) ontmoet Savannah (Amanda Seyfried), de vrouw van zijn dromen, tijdens zijn verlof. John en Savannah komen uit twee verschillende werelden, maar hun ontmoeting leidt al snel tot een intense relatie. Als John terug moet naar zijn militaire basis en Savannah weer gaat studeren, beloven ze elkaar te schrijven. De afstand, het verlangen en een onverwachte tragedie zorgen echter voor problemen. Lukt het hen om elkaar niet uit het oog te verliezen? Cijfers 8 8 Een mooi drama. Want minder over the top als The Notebook. Verder goed uit te houden en aangenaam verrast door Channing Tatum. Hij speelde goed. Wel een deprimerende film. Ik had gedurende de hele film een naar gevoel.

4 Owen Wilson (stem... Fox 13 juli 2010 Komedie, Animatie USA, UK min. nl Wes Anderson George Clooney (s... Bill Murray (stem... TOP 50 Jason Schwartzman... Willem Dafoe (ste... Meryl Streep (ste..., Frans Naar het gelijknamige kinderboek van Roald Dahl. Mr. Fox (George Clooney) en Mrs. Fox leiden een idyllisch ondergronds leventje. Twaalf ''vosseren'' na de geboorte van hun zoontje Ash komen echter de instincten van Mr. Fox bovendrijven, iets wat het bestaan van hun hele dierengemeenschap in gevaar brengt. Om aan voedsel te komen berooft Mr. Fox namelijk de boerderijen van drie verschillende boeren, terwijl hij aan Mrs. Fox beloofd had dit niet meer te doen. Mr. Fox is de drie domme boeren steeds te slim af, maar als ze voor de zoveelste keer beroofd worden, komen ze bij elkaar en smeden ze een plan. Ze willen de ''fantastische Mr. Fox'' voorgoed uit de weg ruimen. Maar hier laat Mr. Fox het niet bij zitten. Samen met onder andere Badger, Rabbit en Weasel smeedt hij een plan om keihard terug te slaan... Cijfers 8 7 Toen de eerste beelden op mijn scherm verschenen, had ik erge twijfels of dit wel een leuke film zou worden. De manier waarop deze animatiefilm gemaakt is, is nieuw voor mij. Maar naarmate de film vordert begon ik eraan te wennen en is het gewoon een erg leuk verhaal en mooi in beeld gebracht.

5 E1 13 juli 2010 Speelfilm 122 min. nl Sönke Wortmann UK, Spanje, Italië, Duitsland 2009 John Goodman David Wenham Iain Glen TOP 50, AANRADER, Latijns De vrouw dient niet onderwezen te worden, noch gezag over mannen te hebben. Zij dient in stilte te leven. Apostel Paulus (ca. 3 AD 67 AD). Duitsland aan het begin van de dertiende eeuw. Als de dochter van de plaatselijke priester lijkt Johanna von Ingelheim voorbestemd om te leven in de schaduw van haar vader, een zeer gelovig man. Omdat het geloof de educatie van vrouwen verbiedt, verbied hij zijn dochter om te leren lezen en schrijven. Haar oudere broer leert het haar in het geniep en Johanna ontwikkelt zich in een razend tempo tot een zeer intelligent jong meisje. Haar welbespraaktheid en intellect trekt de aandacht van de bisschop die haar ontbiedt om te komen studeren aan de Scola, de heilige school. Als Noormannen de stad overvallen en haar broer Johannes doden, mt Johanna zijn identiteit aan en gaat het klooster in. Ook daar valt ze op als vertaalster van de Griekse manuscripten over geskunde. Jaren later vertrekt ze als pelgrim naar Rome waar binnen een paar ar tijd iedereen haar naam kent als wijs genezer van de armen. Als de zittende paus, paus Sergius (John Goodman) onder haar behandeling op miraculeuze wijze gest, wordt ze zijn lijfarts en even later de vertrouweling waarmee hij religie en staatszaken bespreekt. Dat plaatst haar in een gevaarlijke positie in het corrupte Rome waar zij na de dood van de paus tot ieders verbazing door het volk tot diens opvolger wordt gekozen. Pope Joan vertelt het opmerkelijke verhaal van een jonge vrouw die het lot tartte en recht op haar doel af ging en de hoogste positie binnen de kerk opeiste. Het waarheidsgehalte van het verhaal is door de eeuwen heen betwist. De kerk heeft nu eenmaal geen goede reputatie wat betreft zaken die afwijken van de leer, dus het kan heel goed zijn dat ook hier sprake is geweest van een van de grootste doofpotaffaires uit de geschiedenis van het katholieke geloof. Interessant en hier en daar spannend en gewelddadig. Cijfers 8 7 Pope Joan vertelt het opmerkelijke verhaal van een jonge vrouw die het lot tartte en recht op haar doel af ging en de hoogste positie binnen de kerk opeiste. Het waarheidsgehalte van het verhaal is door de eeuwen heen betwist. De kerk heeft nu eenmaal geen goede reputatie wat betreft zaken die afwijken van de leer, dus het kan heel goed zijn dat ook hier sprake is geweest van een van de grootste doofpotaffaires uit de geschiedenis van het katholieke geloof. Interessant en hier en daar spannend en gewelddadig. Het is een film die de nieuwsgierigheid van de consument oproept en die ergens tussen sub-top en breedte+ wel eens verrassend zou kunnen gaan scoren.

6 Paradiso 13 juli 2010 Avontuur USA min. nl Albert Hughes Allen Hughes Denzel Washington Tom Waits Mila Kunis Michael Gambon Gary Oldman Jennifer Beals TOP 10 In de nabije toekomst is Amerika een kaal en verlaten niemandsland geworden. Ooit majestueuze steden zijn nu gevaarlijke ruïnes en overal liggen criminelen op de loer. Gewapend met zijn chtgeweer, samurai zwaard en natuurlijk instinct heeft Eli renlang in deze wereld rondgezworven, altijd alert voor gewelddadige bendes, op zoek naar middelen om te overleven. Wanr hij in een kleine gemeenschap in Californië aankomt, raakt hij in conflict met de zelfverklaarde dictator Carnegie. Cijfers 9 9 Denzel Washington stelt ons zelden of nooit teleur en zijn aanwezigheid zal deze post apocalyptische film zeker de nodige aandacht opleveren. Commercieel een van de toppers in juli.

7 Sony 27 juli 2010 Komedie/Humor USA min. nl Andy Tennant Jennifer Aniston Gerard Butler TOP 10 Milo Boyd (Gerard Butler), een mislukte premieger, krijgt zijn droombaan als hij wordt aangewezen om zijn exvrouw, verslaggeefster Nicole Hurly (Jennifer Aniston), op te sporen. Hij denkt dat het een gemakkelijke klus wordt, maar wanr Nicole hem op een dwaalspoor brengt zodat zij achter een tip over een moord kan aangaan, beseft hij dat niets ooit eenvoudig gaat tussen Nicole en hem. De exen vliegen elkaar constant in de haren, totdat zij moeten rennen voor hun leven. Cijfers 9 9 Beide hoofdrolspelers van deze leuke komedie hebben hun sproren in het genre verdient. Jennifer Aniston kennen we naast de hitserie Friends ook uit The Break-Up, Bruce Almighty en Rumor has It. Gerard Butler heeft ervaring met het genre door zijn rol in het onlangs uitgekomen The Ugly Truth waar hij ongeveer een soortgelijke rol vertolkte. De twee hebben duidelijk chemie en dat is het belangrijkste in een komedie die net als The Ugly Truth meer komedie, dan romantisch is. Een topper, dus stevige diepte.

8 Charlize Theron Dutch 20 juli 2010 Avontuur USA min. nl John Hillcoat Viggo Mortensen Robert Duvall Guy Pearce TOP 10 Na een apocalyptische gebeurtenis van ongekende grootte, is de wereld zoals wij hem nu kennen, totaal vernield. Een vader en zijn zoon gaan op zoek naar een betere plek om te ontsnappen aan de toenemende kou. Op weg kruisen militie, kannibalen, gangs, moordenaars en andere vluchtelingen hun pad. Hun enige wapen is een pistool met slechts 2 kogels. Ze vinden een schuilplaats waar voldoende voedsel en andere voorraden aanwezig zijn, maar zijn ze ook veilig voor het gevaar dat overal op de loer ligt... Cijfers 8 9 Aardige film.. Die post-apocalyptische wereld wordt visueel en qua sfeer erg goed rgezet. Erg origil is het allemaal niet, en erg veel diepgang heeft het helaas ook niet echt. Verder vond ik het na verloop van tijd toch wel te eentonig worden. Ik snap best dat het toont hoe je maar overleeft in zo'n wereld, als dieren als het ware, maar enige dynamiek daarbinnen is eigenlijk niet te bespeuren. Daarnaast vond ik ook de melodramatiek rondom de flashbacks nogal misplaatst, en ik zie nog steeds niet wat dit nu heeft toegevoegd aan het geheel. Eigenlijk helemaal niks behalve nog wat extra meelij. Had van mij niet gehoeven. Klinkt allemaal wat kritisch misschien, maar de film was echt niet slecht, zeker niet. Had er wel meer van verwacht, en er had ook zeker meer in gezeten.

9 Universal 6 juli 2010 Suspence-Horror USA, UK min. nl Joe Johnston Benicio Del Toro Geraldine Chaplin Emily Blunt Anthony Hopkins Hugo Weaving TOP 10 De spoorloze verdwijning van Ben Talbot is de reden dat zijn verloofde Gwen hulp zoekt bij zijn broer Lawrence (Benicio Del Toro), een succesvol tolspeler die op het punt staat om voor een aantal optredens naar Amerika te vertrekken. Lawrence besluit zijn reis uit te stellen en gaat naar zijn ouderlijk huis om zijn vader (Anthony Hopkins) bij te staan in deze moeilijke tijd. Ben is inmiddels gevonden, dood en zwaar verminkt. Het lichaam is zelfs zo toegetakeld dat niemand een logische verklaring heeft voor zijn overlijden, want geen enkel dier heeft de kracht om een mens met zoveel geweld te vermoorden. Zigeuners in de regio krijgen de schuld van meer moorden in de omgeving en als Lawrence hen bezoekt, op zoek naar informatie, is hij ooggetuige van een slachtpartij die door een monsterlijk dier wordt aangericht. Lawrence wordt gebeten, maar overleeft en herstelt bijzonder snel van zijn toch verschrikkelijke verwonding. Dat trekt de aandacht van inspecteur Abberline (Hugo Weaving) van Scotland Yard, maar voor die de kans krijgt in te grijpen, is het volgende bloedbad al aangericht... Weerwolffilms zijn er van alle tijden en de moderne technieken maken het steeds mooier en, zelfs voor een thema als dit, geloofwaardiger. Het gebeurt niet vaak dat dit genre topacteurs als Benicio Del Toro en Anthony Hopkins aan zich weet te binden en hun aanwezigheid geeft aan dat dit niet zomaar de zoveelste weerwolffilm is. Het verhaal is ook hier ondergeschikt aan de visuele effecten en het bloederige element, want dat is waar het binnen dit genre om draait. Cijfers 8 9 Weerwolffilms zijn er van alle tijden en de moderne technieken maken het steeds mooier en, zelfs voor een thema als dit, geloofwaardiger. Het gebeurt niet vaak dat dit genre topacteurs als Benicio Del Toro en Anthony Hopkins aan zich weet te binden en hun aanwezigheid geeft aan dat dit niet zomaar de zoveelste weerwolffilm is. Het verhaal is ook hier ondergeschikt aan de visuele effecten en het bloederige element, want dat is waar het binnen dit genre om draait. Universal heeft gekozen voor een iets te horrorachtige inlay, dus daar moeten we misschien nog even naar kijken.

10 Warner 13 juli 2010 Komedie, Romantiek 125 min. nl Garry Marshall USA 2010 Kathy Bates Eric Dane Jamie Foxx Queen Latifah Jessica Alba Patrick Dempsey Topher Grace TOP 10 Valentijnsdag is bij ons in opkomst, maar in Amerika is het al vele ren echt een big deal waar tientallen miljoenen mensen echt werk van maken. Voor bloemist Reed (Ashton Kutcher) is het de drukste dag van het ar, maar dat weerhoudt hem er niet van om precies die dag uit te kiezen om Morley (Jessica Alba), de vrouw van wie hij houdt, ten huwelijk te vragen. Julia (Jennifer Garner) moet het op deze voor de liefde zo belangrijke dag even zonder haar vriend doen, want arts Harrison (Patrick Dempsey) heeft verplichtingen waar hij helaas niet onder uit kan. Ook Liz (Anne Hathaway) verheugt zich op Valentijnsdag, maar haar werk voor een populaire sekslijn gaat zeker op die dag gewoon door en ze moet dat zien te combineren met haar date met Jason (Topher Grace). In het vliegtuig raakt Holden (Bradley Cooper) in gesprek met kapitein Kate Hazeltine (Julia Roberts). Beiden zijn onderweg naar huis waar ze een voor hen zeer belangrijk persoon willen verrassen. Wie er ook verrast worden zijn de fans van football-ster Sean (Eric Dane), want die doet tijdens een persconferentie een grote onthulling die de gemoederen binnen zijn wereldje nog wel een tijdje bezig zal houden. Voor alle betrokkenen is het een belangrijke dag, een dag die ze zich voor altijd zullen blijven herinneren... Door het succes van een film als Love Actually zijn de grootste acteurs en actrices bereid om in zo n type film genoegen te nemen met een bescheiden rol. Een echte hoofdrolspeler is hier dan ook niet aan te wijzen en door alle mooi verweven verhaallijnen komen ze allemaal even veel aan bod. Ook Valentine s Day is een ode aan de liefde en we zijn zwaar onder de indruk van de manier waarop alles aan het eind prachtig op zijn plek valt. Na het succes in de bioscoop is het nu aan de DVD of de Blu Ray om in de huiskamer te schitteren. Cijfers 8 9 Door het succes van een film als Love Actually zijn de grootste acteurs en actrices bereid om in zo n type film genoegen te nemen met een bescheiden rol. Een echte hoofdrolspeler is hier dan ook niet aan te wijzen en door alle mooi verweven verhaallijnen komen ze allemaal even veel aan bod. Ook Valentine s Day is een ode aan de liefde en we zijn zwaar onder de indruk van de manier waarop alles aan het eind prachtig op zijn plek valt. Na het succes in de bioscoop is het nu aan de DVD of de Blu Ray om in de huiskamer te schitteren en als we kijken naar de verhuurcijfers van Love Actually, dan is diepte zeker aan te bevelen.

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 2 oktober 2012 Sci-Fi USA 2012 119 min. nl/fr Ridley Scott Charlize Theron

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Sony 11 oktober 2013 Avontuur, Sci-Fi USA 2013 100 min. nl/fr M. Night Shyamalan

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 18 juni 2013 Actie USA 2013 98 min. nl John Moore Bruce Willis Jai Courtney

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 15 mei 2012 Familiefilm 87 min. nl/fr Michael Damian Clint Black Lisa Hartman

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Vfe 23 augustus 2011 Speelfilm, Thriller Australië 2009 min. nl Simone North Guy

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Domhnall Gleeson Universal 12 maart 2013 Speelfilm UK 2012 117 min. nl Joe Wright

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Bradley Cooper Paradiso 24 juni 2014 Misdaad USA 2013 126 min. nl David O. Russell

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Zeno 6 november 2012 Speelfilm Frankrijk, België 2011 115 min. nl Jacques Audiard

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG E1 5 juni 2012 Actie USA 2011 95 min. nl Mark Neveldine Brian Taylor Nicolas Cage

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Sony 4 oktober 2011 Actie USA 2011 101 min. nl Ernie Barbarash Jean-Claude Van

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG A-Film 21 augustus 2012 Thriller USA 2010 101 min. nl Andrew Jarecki Ryan Gosling

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Entertainment One 25 januari 2011 Speelfilm USA 2009 104 min. nl Agnieszka Wojtowicz-Vosloo

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG E1 8 november 2011 Misdaad, Thriller USA 2010 97 min. nl Géla Babluani Mickey Rourke

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Edward James Olmo... Sony 11 februari 2014 Misdaadkomedie, Actie 102 min. nl/fr

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Dutch 2 juli 2013 Thriller USA 2013 103 min. nl Allen Hughes Mark Wahlberg Jeffrey

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Dutch 14 mei 2013 Thriller USA 2012 100 min. nl Nicholas Jarecki Richard Gere Susan

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden

Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag Nederlands Van de koele meren des doods door Frederik van Eeden Boekverslag door een scholier 1675 woorden 5,8 42 keer beoordeeld 2 november 2001 Auteur Frederik van Eeden Genre Psychologische

Nadere informatie

2 Petrus 1. Begin van de brief

2 Petrus 1. Begin van de brief 2 Petrus 1 Begin van de brief Petrus groet alle christenen 1 Dit is een brief van Simon Petrus, een dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan alle mensen die zijn gaan geloven. Jullie geloof is net zo

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Pias 19 februari 2013 Avontuur, Familiefilm 109 min. nl Laurant Tirard Frankrijk

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Warner 20 maart 2012 Rampenfilm USA 2011 106 min. nl Steven Soderbergh Matt Damon

Nadere informatie

Zullen haar ouders haar het huis uitzetten, zal Jozef de verloving verbreken, zullen de vriendinnen haar in de steek laten?

Zullen haar ouders haar het huis uitzetten, zal Jozef de verloving verbreken, zullen de vriendinnen haar in de steek laten? 2e advent 2018 de aankondiging van de geboorte van Jezus Lezing: Lucas 1 : 26 38 En ondertussen zien we steeds meer de kerstsfeer komen. Lichtjes branden overal, kerstbomen worden versierd. Een romantische

Nadere informatie

The fault in our stars

The fault in our stars Boekverslag door F. 1798 woorden 17 januari 2016 3,3 4 keer beoordeeld Auteur John Green Eerste uitgave 2012 Vak Engels The fault in our stars auteur: John Green jaar van verschijnen: 2012 plaats van verschijnen:

Nadere informatie

6,2. Opdracht door K woorden 21 november keer beoordeeld. Filmopdracht CKV

6,2. Opdracht door K woorden 21 november keer beoordeeld. Filmopdracht CKV Opdracht door K. 1204 woorden 21 november 2016 6,2 4 keer beoordeeld Vak Methode CKV De bespiegeling Filmopdracht CKV Opdracht 1 A. 1. Welk genre en waar zie je dit aan? Genre: Thriller Waar zie je dit

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Elias Koteas Entertainment One 7 februari 2012 Thriller USA 2011 87 min. nl Jim

Nadere informatie

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5

Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Lezen: Lucas 24:1-12 Tekst: Lucas 24:32-35 Thema: Gezonden worden gaat en verkondigt 40 dagen 5 Pasen! Gemeente geliefd door Jezus, De afgelopen 40 dagen tijd zijn we opgelopen met 2 mannen op weg naar

Nadere informatie

Filmverslag CKV Anything else

Filmverslag CKV Anything else Filmverslag CKV Anything else Filmverslag door een scholier 1419 woorden 18 november 2004 6 2 keer beoordeeld Vak CKV Inleiding Ik ben naar de film anything else in het filmhuis geweest. Ik ben er geweest

Nadere informatie

Kruistochten -> In de late middeleeuwen word religie zo belangrijk dat er steeds meer kerken en gelovigen komen. (religie = het geloof)

Kruistochten -> In de late middeleeuwen word religie zo belangrijk dat er steeds meer kerken en gelovigen komen. (religie = het geloof) Samenvatting door N. 1262 woorden 24 maart 2014 7.2 7 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Thema's maatschappijleer Kruistochten -> In de late middeleeuwen word religie zo belangrijk dat er steeds

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw

Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag Nederlands Ik en mijn speelman door Aart van der Leeuw Boekverslag door een scholier 1705 woorden 29 juli 2006 6,2 13 keer beoordeeld Auteur Genre Aart van der Leeuw Liefdesroman Eerste uitgave

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Vorige week, op de eerste zondag van advent, zijn we begonnen met de lezingen uit het evangelie van Lukas. En ik heb toen gezegd dat het bij Lukas gaat

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Splendid 10 september 2013 Speelfilm, Actie Canada 2013 97 min. nl Uwe Boll Dominic

Nadere informatie

www.filmhuisoosterbeek.nl Weverstraat 85 Reserveringen via de website, of: 06-51 36 23 97

www.filmhuisoosterbeek.nl Weverstraat 85 Reserveringen via de website, of: 06-51 36 23 97 filmhuis www.filmhuis.nl Weverstraat 85 Reserveringen via de website, of: 06-51 36 23 97 Vrijdag 9 en zondag 11 mei 2014 2013, VS, Alexander Payne, 105 min., aanv. vrij. 21.00u / zon. 20.00u Nebraska Een

Nadere informatie

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Fox 24 april 2012 Komedie, Familiefilm USA 2011 81 min. nl Mike Mitchell Jason

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Wie van u zit of Facebook? Ik vind het een prachtig medium om op te delen en op de hoogte te blijven van elkaars wel en wee. Maar er zitten ook nadelen

Nadere informatie

1. De God van Jakob. Lezen: Psalm 146

1. De God van Jakob. Lezen: Psalm 146 1. De God van Jakob Lezen: Psalm 146 Welgelukzalig is hij die de God Jakobs tot zijn Hulp heeft, wiens verwachting op de Heere zijn God is. Psalm 146:5 Gelukkig Psalm 146 is een lofpsalm. De dichter prijst

Nadere informatie

De trein van het leven

De trein van het leven De trein van het leven Eerste druk, december 2009 2009 Hans Cieremans isbn: 978-90-484-0933-4 nur: 306 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé

Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag Nederlands Het gouden ei door Tim Krabbé Boekverslag door een scholier 1548 woorden 13 juni 2018 0 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Avonturenroman, Psychologische Eerste uitgave 1984

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

De Eetclub Saskia Noort

De Eetclub Saskia Noort De Eetclub Saskia Noort Gemaakt door: Carsten Bos Zakelijke gegevens De Naam van het boek is De Eetclub en het is geschreven door Saskia Noort. Het boek is verschenen in 2004 en ik kon geen druk vinden

Nadere informatie

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF--

OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- OPDRACHT 1 : SCRIPT EN INTERACTIEVE VERSIE VAK : SCHRIJVEN --LOIS VEHOF-- Confrontatie scene Written by Loïs Vehof Genre: Avontuur Locatie: De oude tempel Protagonist: Wachter Antagonist: Dief Conflict:

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Paramount 22 nuari 2008 Thriller/Misdaad, Speelfilm USA, UK 2007 106 min. Michael

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Blauw is bitter door Dirk Bracke

Boekverslag Nederlands Blauw is bitter door Dirk Bracke Boekverslag Nederlands Blauw is bitter door Dirk Bracke Boekverslag door een scholier 1960 woorden 28 april 2003 7,8 129 keer beoordeeld Auteur Genre Dirk Bracke Sociale roman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid

Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Hartelijk welkom Met open armen Schrijvers voor gerechtigheid Kom, als je honger hebt of dorst. Hier kun je eten, deel met ons. Kom met je tranen en je pijn. Hier is het goed, hier mag je zijn. Met open

Nadere informatie

Niets van wat ik vertel is waar

Niets van wat ik vertel is waar 1 Niets van wat ik vertel is waar Zelfs de wijste mannen scheppen er genoegen in af en toe een beetje onzin te verkopen. Roald Dahl Je hebt dit boek waarschijnlijk niet zomaar gekocht. Misschien loop je

Nadere informatie

De brief voor de koning

De brief voor de koning De brief voor de koning 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Gegevens van het boek 3 Samenvatting van het verhaal 4 Bespreking van het boek 5 Biografie van de auteur 7 Eigen mening 9 2 Gegevens van het boek

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer

Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag Nederlands Rotzooi in mijn hoofd door Arno Bohlmeijer Boekverslag door een scholier 1573 woorden 9 juni 2006 8,3 14 keer beoordeeld Auteur Genre Arno Bohlmeijer Jeugdboek Eerste uitgave 1999

Nadere informatie

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens

Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Simone van der Vlugt. Eerste uitgave 2008 Nederlands. A, Zakelijke gegevens Boekverslag door N. 1609 woorden 23 februari 2013 7 4 keer beoordeeld Auteur Simone van der Vlugt Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A, Zakelijke gegevens Titel;

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

Ik heb het gevoel dat ik enorm veel geluk heb gehad om deze mensen te mogen ontmoeten. Zoals ik al zei, ga ik hen nooit vergeten.

Ik heb het gevoel dat ik enorm veel geluk heb gehad om deze mensen te mogen ontmoeten. Zoals ik al zei, ga ik hen nooit vergeten. Mijn Erasmus Een verslag over mijn Erasmus-avontuur - want ja, de term avontuur is hier wel op zijn plaats is niet eenvoudig te schrijven, want hoe druk je uit in woorden, wat zo een prominente plek in

Nadere informatie

Zondag 2 december e advent aankondiging van de geboorte van Johannes

Zondag 2 december e advent aankondiging van de geboorte van Johannes Zondag 2 december 2018 1e advent aankondiging van de geboorte van Johannes Lezing: Lucas 1 : 5 25 Het is advent. En hoe onwerkelijk misschien ook: de advent ster hangt weer voor de ramen, als teken dat

Nadere informatie

Twee adventskaarsen worden aangestoken onder het zingen van Intochtspsalm: lied 439: 1 en 2 ( Verwacht de komst des Heren )

Twee adventskaarsen worden aangestoken onder het zingen van Intochtspsalm: lied 439: 1 en 2 ( Verwacht de komst des Heren ) Orde van dienst voor 9 december2018 in de Witte Kerk te Lochem Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Gerrit te Rietstap Piano: Hester Boll Ouderling van dienst: Dian Pruijsers Lector: Marieke van

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries

Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries Boekverslag Nederlands Het meisje met het rode haar door Theun de Vries Boekverslag door een scholier 1549 woorden 6 oktober 2001 5,1 13 keer beoordeeld Auteur Genre Theun de Vries Oorlogsroman Eerste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Een stelletje mooie vrienden door Jacques Vriens

Boekverslag Nederlands Een stelletje mooie vrienden door Jacques Vriens Boekverslag Nederlands Een stelletje mooie vrienden door Jacques Vriens Boekverslag door C. 1236 woorden 29 augustus 2016 3,1 2 keer beoordeeld Auteur Genre Jacques Vriens Jeugdboek, Kinderboek Eerste

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De moeder van David S.

Boekverslag Nederlands De moeder van David S. Boekverslag Nederlands De moeder van David S. door Yvonne Keuls Boekverslag door B. 3143 woorden 3 maart 2013 7,7 3 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Keuls Psychologische roman, Eerste uitgave 1980 Waargebeurd

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Noodzakelijk kwaad door René Appel

Boekverslag Nederlands Noodzakelijk kwaad door René Appel Boekverslag Nederlands Noodzakelijk kwaad door René Appel Boekverslag door L. 2201 woorden 19 oktober 2016 6,9 38 keer beoordeeld Auteur Genre René Appel Thriller & Detective Eerste uitgave 2002 Vak Methode

Nadere informatie

Jezus blijft altijd bij ons

Jezus blijft altijd bij ons Eerste Communieproject 46 Jezus blijft altijd bij ons Jezus staat op uit het graf Jezus is dood. In les 7 heb je gezien dat Jezus wordt vermoord. De vrienden van Jezus zijn bedroefd. Ze leggen Hem in een

Nadere informatie

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn.

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn. Kerst kleur je samen In de adventstijd bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van Christus. Ieder jaar vieren we Kerst, maar Kerst kan je ieder jaar weer opnieuw verrassen met een nieuwe gedachte bij

Nadere informatie

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige?

Getuige zijn geeft de opdracht tot verantwoording, tot verantwoordelijkheid. Jij daar, ja jij, zeg het maar, waarvan ben jij nu getuige? Overweging in de Oecumenische viering 24 januari 2010: Lezing uit Lucas 24 (stemmenspel) Geliefde zusters en broeders, getuigen van onze Heer, Jij bent mijn getuige. Je zult maar zo n opdracht krijgen,

Nadere informatie

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk

Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Homilie Zo. 21 A 2017 Opening studiejaar Ariënsinstituut Maarssen, H. Hartkerk Als je zijn of haar foto ziet, zijn of haar stem weer hoort, dan kan het je ziel diep beroeren, je diep raken, zelfs jaren

Nadere informatie

Processielied:Wij zoeken hier uw aangezicht (voor de cantorij nr. 281B) Na vers 6 staat de gemeente op om mee te zingen. Cantorij

Processielied:Wij zoeken hier uw aangezicht (voor de cantorij nr. 281B) Na vers 6 staat de gemeente op om mee te zingen. Cantorij Festival of Lessons and Carols in de Lichtkring 11 december 2016 Voorganger Organist Lector Licht : Mario Boelen : Mark Dijkstra : Marijke Drewes M.m.v. de cantorij o.l.v. Marianne Voskamp Wij komen in

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Opstandingskerk, 26 november 2017

Opstandingskerk, 26 november 2017 Opstandingskerk, 26 november 2017 Laatste zondag kerkelijk jaar, Symbolische bloemschikking laatste zondag kerkelijk jaar In de bijbel, het boek van verwachting, maar ook van verdriet lezen we in Openbaring

Nadere informatie

6,1. Filmverslag door een scholier 1682 woorden 9 februari keer beoordeeld. 1. Algemene gegevens

6,1. Filmverslag door een scholier 1682 woorden 9 februari keer beoordeeld. 1. Algemene gegevens Filmverslag door een scholier 1682 woorden 9 februari 2002 6,1 17 keer beoordeeld Vak KCV 1. Algemene gegevens titel: Titus regisseur: Julie Taymor land: VS/Italië jaartal: 1999 in de VS en Italië en 2001

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER

Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER Bijbel voor Kinderen presenteert JAKOB DE BEDRIEGER Geschreven door: E. Duncan Hughes Illustraties door: M. Maillot en Lazarus Aangepast door: M. Kerr en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

4 e advent 2017 Maria ontvangt een bijzondere boodschap bij Lucas 1 : 26 38

4 e advent 2017 Maria ontvangt een bijzondere boodschap bij Lucas 1 : 26 38 4 e advent 2017 Maria ontvangt een bijzondere boodschap bij Lucas 1 : 26 38 Afgelopen voorjaar hebben Jan Piet en ik samen met Hans en Wil Veraar een rondreis door Israël gemaakt. En we hebben toen ook

Nadere informatie

Verslag Nederlands Zwarte sneeuw

Verslag Nederlands Zwarte sneeuw Verslag Nederlands Zwarte sneeuw Verslag door een scholier 1671 woorden 30 mei 2016 7,3 11 keer beoordeeld Auteur Simone van der Vlugt Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2000 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands

Nadere informatie

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG Kapelstraat 13-15 2550 Kontich Tel.: 034576682 Fax: 034580814 www.bazarkekonkaz.be info@bazarkekonkaz.be VERHUUR CATALOOG Belga 20 mei 2014 Speelfilm USA, UK 2013 129 min. nl/fr steve McQueen Chiwetel

Nadere informatie

Geschiedenis kwartet Tijd van jagers en boeren

Geschiedenis kwartet Tijd van jagers en boeren Geschiedenis kwartet jagers en boeren jagers en boeren jagers en boeren Reusachtige stenen die door mensen op elkaar gelegd zijn. Zo maakten ze een begraafplaats. * Hunebedden * Drenthe * Trechterbekers

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart

Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart Boekverslag Nederlands De scheltopusik door Maarten 't Hart Boekverslag door een scholier 1651 woorden 14 maart 2004 5,5 22 keer beoordeeld Auteur Genre Maarten 't Hart Novelle Eerste uitgave 2003 Vak

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten

Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag Nederlands Hedonia door Kees van Kooten Boekverslag door een scholier 2047 woorden 12 oktober 2004 7,8 25 keer beoordeeld Auteur Genre Kees van Kooten Komedie Eerste uitgave 1984 Vak Nederlands

Nadere informatie

Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus

Jezus zei tegen Petrus: En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders., vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus Les 6 voor 11 augustus 2018 Jezus zei tegen Petrus: "En u, als u eens tot inkeer gekomen bent, versterk dan uw broeders.", vlak voor zijn ontkenning (Lukas 22:32) Petrus vervulde die opdracht door naar

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken

Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag Nederlands Lieve leugens door Brigitte van Aken Boekverslag door een scholier 2103 woorden 26 maart 2008 6 152 keer beoordeeld Auteur Genre Brigitte van Aken Jeugdboek Eerste uitgave 2007 Vak

Nadere informatie

Zondag 7 januari Het feest van Epifanie. Evangelie-lezing: Mattheüs 2 : 1 12

Zondag 7 januari Het feest van Epifanie. Evangelie-lezing: Mattheüs 2 : 1 12 Zondag 7 januari Het feest van Epifanie Evangelie-lezing: Mattheüs 2 : 1 12 Vandaag vieren we het feest van Epifanie: de verschijning van Jezus in ons mensenlijk bestaan.nu kan ik me voorstellen dat u

Nadere informatie

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU.

Het haalt je volledig weg bij je intuïtie: de enige plek waaruit je gaat weten wat de juiste relatie is voor JOU. Vandaag ga je beginnen met een negativiteitsdetox, voor de rest van de tijd dat je met deze modules bezig bent. Door social media en tijdschriften en de gewone media krijg je mega veel beelden van hoe

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Het woeden der gehele wereld door Maarten 't Hart

Boekverslag Nederlands Het woeden der gehele wereld door Maarten 't Hart Boekverslag Nederlands Het woeden der gehele wereld door Maarten 't Hart Boekverslag door een scholier 1422 woorden 8 juni 2001 7,2 59 keer beoordeeld Auteur Genre Maarten 't Hart Whodunit, Thriller &

Nadere informatie

Kom op, Maarten, je moet naar school! Moeder geeft haar jongen een duwtje. Even later loopt Maarten door de straten van Mansfeld. Dat is de stad waar

Kom op, Maarten, je moet naar school! Moeder geeft haar jongen een duwtje. Even later loopt Maarten door de straten van Mansfeld. Dat is de stad waar 6 Het is een jongen! Blij kijkt vader Hans Luther naar zijn zoon. De kleine jongen ligt tevreden bij zijn moeder in de armen. Het is 10 november. Buiten is het koud, maar binnen is het warm. Dat is goed

Nadere informatie

Vandaag de dag lijkt wel álles van ons. Ons gezin, ons geluk, onze waarde. Ons geld, ons werk, onze eer, ons gezag. Ons land, onze taal, onze aarde

Vandaag de dag lijkt wel álles van ons. Ons gezin, ons geluk, onze waarde. Ons geld, ons werk, onze eer, ons gezag. Ons land, onze taal, onze aarde Vandaag de dag lijkt wel álles van ons Ons gezin, ons geluk, onze waarde Ons geld, ons werk, onze eer, ons gezag Ons land, onze taal, onze aarde Maar het is niet van ons, want het hele heelal Is van U,

Nadere informatie

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente.

Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Geliefde gemeente van de Heer Jezus Christus, Beste gasten en alle vrienden van de gemeente. Ben je ooit aan iets begonnen met een prut houding? Zo van: dit is niks, dit was niks en dit zal ook nooit wat

Nadere informatie

Zo heet het project waar we mee bezig zijn in de gemeente. Laten we even terugkijken wat er aan de orde kwam.

Zo heet het project waar we mee bezig zijn in de gemeente. Laten we even terugkijken wat er aan de orde kwam. 1 1 Johannes 4:7-12 Preek 1 Geliefde gemeente, Los zand of heilig vuur? Zo heet het project waar we mee bezig zijn in de gemeente. Laten we even terugkijken wat er aan de orde kwam. Het eerste thema was

Nadere informatie

Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer

Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer Overdenking zondag 27 maart 2016, 1 e Paasdag, in de Terskflierkerk Lezing Lucas 24:13-33 Door Ds. A.J.Wouda Lieve mensen, gemeente van de Opgestane Heer Hebben jullie de Passion gezien, donderdag? Is

Nadere informatie

Moordspel. Deelnemers onbeperkt Leeftijd 10+ Begeleiding 6 verdachten, 1 spelleider (evt. 1 begeleider per groep)

Moordspel. Deelnemers onbeperkt Leeftijd 10+ Begeleiding 6 verdachten, 1 spelleider (evt. 1 begeleider per groep) Moordspel Tijd 1 uur Plaats overal Deelnemers onbeperkt Leeftijd 10+ Begeleiding 6 verdachten, 1 spelleider (evt. 1 begeleider per groep) Benodigdheden Speluitleg voor de deelnemers, pennen (evt. verkleedkleding)

Nadere informatie

Christus als leerling volgen

Christus als leerling volgen Christus als leerling volgen Voorbereiding voor de huisbezoeken van 2014/2015 Het was in Antiochië dat de leerlingen voor het eerst christenen werden genoemd. In onze verhouding tot de Heer kan het waardevol

Nadere informatie

Naam: DE BEELDENSTORM Ketters Luther en Calvijn

Naam: DE BEELDENSTORM Ketters Luther en Calvijn Naam: DE BEELDENSTORM Ketters Luther en Calvijn Filips II In 1566, meer dan vierhonderd jaar geleden, zijn veel mensen boos. Er is onrust in de Nederlanden. Er zijn spanningen over het geloof, veel mensen

Nadere informatie

Advent 2017 God komt naar ons toe

Advent 2017 God komt naar ons toe Advent 2017 God komt naar ons toe Lucas 1 en Mattheüs 1 17 december 2017 1 Lucas 1 : Zacharias en Elisabet 5 Toen Herodes koning van Judea was, leefde er een priester die Zacharias hee'e en tot de priesterafdeling

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De moeder van David S.

Boekverslag Nederlands De moeder van David S. Boekverslag Nederlands De moeder van David S. door Yvonne Keuls Boekverslag door een scholier 2755 woorden 18 november 2001 7,1 58 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Keuls Psychologische roman, Eerste

Nadere informatie

Pater Damiaan. Een vriend van de melaatsen. Deze bundel is van...

Pater Damiaan. Een vriend van de melaatsen. Deze bundel is van... Pater Damiaan Een vriend van de melaatsen Deze bundel is van... Dit is het leven van Pater Damiaan! De echte naam van Pater Damiaan is Jozef De Veuster. Hij wordt geboren in Tremelo op 3 januari 1840.

Nadere informatie

Filmverslag CKV The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Filmverslag CKV The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Filmverslag CKV The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Filmverslag door een scholier 1424 woorden 2 april 2002 6,1 18 keer beoordeeld Vak CKV Inleiding: Ik ben zondag 16 december naar de voorpremière

Nadere informatie

Groep zeven slaat terug

Groep zeven slaat terug Groep zeven slaat terug Zwg door Jessica Zeker Weten Goed Zeker Weten Goed 02 June 2014 Auteur Jacques Vriens Genre Jeugdboek, Kinderboek Eerste uitgave 2005 Pagina's 174 Flaptekst De meester van groep

Nadere informatie

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten

Melissa Even 4T4 Mevr. Scholten Zakelijke gegevens. De titel van het boek is De engel Yannick. De naam van de auteur is Do van Ranst. De naam van de uitgever is Do Van Ranst en Davidsfonds uitgeverij nv. Het jaar dat het is verschenen

Nadere informatie

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17

INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? Hoe kun je de Bijbel lezen? Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 INHOUD - 1. Wat voor boek is de Bijbel? 9 2. Hoe kun je de Bijbel lezen? 13 3. Tips bij het gebruik van de Bijbel in Gewone Taal 17 4. 21 dagen bijbellezen 21 5. Belangrijke mensen in de Bijbel 47 6. Waar

Nadere informatie

Rozanne Kreugel Klas 3G VMBO TL Algemene boekgegevens:

Rozanne Kreugel Klas 3G VMBO TL Algemene boekgegevens: Boekverslag door een scholier 1415 woorden 15 november 2017 3,8 4 keer beoordeeld Auteur Bibi Dumon Tak Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2010 Vak Nederlands Rozanne Kreugel Klas 3G VMBO TL 27-09-17 Algemene

Nadere informatie

Jonge jaren. Sprookjes. Cultureel erfgoed

Jonge jaren. Sprookjes. Cultureel erfgoed Hans Christian Andersen is één van de bekendste schrijvers van sprookjes. Hoewel hij veel verschillende dingen schreef, zoals gedichten, romans, toneelstukken en reisverhalen, waren het zijn sprookjes

Nadere informatie

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld

6,1. Boekverslag door R woorden 26 juli keer beoordeeld Boekverslag door R. 2024 woorden 26 juli 2013 6,1 7 keer beoordeeld Auteur Tatiana de Rosnay Genre Psychologische roman, Oorlogsroman Eerste uitgave 2007 Vak Nederlands Methode Op nieuw niveau A. Boekgegevens

Nadere informatie

Willem van Oranje. Over Willem. Info. Bekenden van Willem. Willem van Oranje. Tijdlijn Info Foto s. wsw. Dillenburg. Willem van Oranje Lente, 1545

Willem van Oranje. Over Willem. Info. Bekenden van Willem. Willem van Oranje. Tijdlijn Info Foto s. wsw. Dillenburg. Willem van Oranje Lente, 1545 Over Willem Willem krijgt op 11-jarige leeftijd door het overlijden van een neef een grote erfenis. Daar hoort ook bij dat hij verhuist van zijn ouders in de naar de grote stad. Daar wordt hij opgevoed

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Morgen ben ik weer thuis door Simone van der Vlugt

Boekverslag Nederlands Morgen ben ik weer thuis door Simone van der Vlugt Boekverslag Nederlands Morgen ben ik weer thuis door Simone van der Vlugt Boekverslag door Tessa 1582 woorden 19 mei 2016 7,3 23 keer beoordeeld Auteur Genre Simone van der Vlugt Thriller & Detective Eerste

Nadere informatie

Dit boek gaat over een meisje dat Sabine heet. Na een jaar een burn-out te hebben gehad, gaat ze terug naar haar

Dit boek gaat over een meisje dat Sabine heet. Na een jaar een burn-out te hebben gehad, gaat ze terug naar haar Boekverslag door Imane 1961 woorden 7 mei 2018 5,5 2 keer beoordeeld Auteur Jan & Sanne Terlouw Genre Thriller & Detective Eerste uitgave 2006 Vak Nederlands Methode Nieuw Nederlands Imane Ben Ali H4D

Nadere informatie

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden.

3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef ook aan. 1E uitgave, uitgeverij holland.187 bladzijden. boekverslag 4, 1. Zakelijke gegevens Onderdeel A 1.Titel van het boek Levi lola en de liefde. 2.Naam van de auteur wilma geldof 3.Naam van de uitgever, jaar van verschijnen en het aantal bladzijden. Geef

Nadere informatie

Inleiding Christendom

Inleiding Christendom Wie zijn de grondleggers van het christendom? Jezus zei: Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren

Nadere informatie