Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG"

Transcriptie

1 Kapelstraat Kontich Tel.: Fax: VERHUUR CATALOOG

2 Splendid 10 september 2013 Speelfilm, Actie Canada min. nl Uwe Boll Dominic Purcell Keith David Edward Furlong Lochlyn Munro John Heard Michael Paré BREEDTE+ Cijfe r 6 ½ 6 ½ De door de investeringsbanken veroorzaakte crisis heeft behoorlijk wat menselijk leed veroorzaakt en vreemd genoeg hebben we er niets van geleerd. Overal ter wereld is het weer business as usual en de politiek blijft bankiers de hand boven het hoofd houden. Wat dat betreft zal de gemiddelde kijker van As s a u lt On W all S tre e t niet direct medelijden hebben met de slachtoffers die Dominic Purcell ( Pris o n Bre ak) hier maakt. Geweld is natuurlijk (bijna) nooit goed ten, maar in sommige situaties wel te begrijpen. Het maakt Purcell s handelen net zo menselijk als wat Denzel Washington deed in John Q, zij het dat het niveau van beide films toch nog wel t uit elkaar ligt. Desalniettemin is As s au lt On W all S tre e t een prima breedte-titel die zelfs in de breedte+ wel mee kan draaien.

3 Dutch 17 september 2013 Misdaad België min. nl Luk Wyns Frank Aendenboom Manou Kersting Kat Schuurman Johnny de Mol Luk Wyns TOP nee Nederlands, Vlaam... Cijfe r 7 7 Crim i Clow n s : De Mo v ie heeft een volledig nieuw scenario met kleine knipogen aar de serie, waardoor de liefhebbers op dat vlak geen déjà vu-gevoel zullen krijgen. De stijl en opbouw is wel dezel gebleven en dat juichen we alleen maar toe. De intermezzo s van Wesley blinken nog altijd uit door het hyperacti amerawerk met een vleugje schizofrenie en waanzin. De vertolkingen van de hoofdacteurs zijn van grote kwaliteit. De mix van comedy-, thriller-, drama- en misdaadelementen maken er een mooie gerecht van met een heerlijke nasmaak die voor sfeer en gezelligheid zeker een 7 verdient.

4 Universal 24 september 2013 Western USA 2013 min. nl/fr Roel Reiné Mickey Rourke Danny Trejo Anthony Michael H... BREEDTE Cijfe r 7 7 De ad In Tom b s tone is zo n lekkere foute film en wie beter dan de altijd heel foute Danny Trejo om in zo n film vol geweld gestalte te geven aan een wraakzuchtige Mexicaan. Je kunt je bijna geen andere acteur voorstellen om zo n rol in te vullen en Trejo, die in zijn leven al menig moordenaar heeft gespeeld, weet wel raad met dit soort rollen. Dus niet nadenken en gewoon genieten van een overkill aan geweld, want dat is wat je hier te zien krijgt. Commercieel geen hoogvlieger, maar mede door de goede cover kan hij mee in de breedte.

5 Fox 24 september 2013 Animatie, Familiefilm USA min. nl Chris Wedge Colin Farrell (st... Christoph Waltz (... Amanda Seyfried (... Josh Hutcherson (... Beyonce Knowles (... Steven Tyler (ste... Chris O'Dowd (ste... TOP Nederlands, Engel... Cijfe r 9 8 De titel zegt het al, Ep ic is echt episch mooi gemaakt. Het is een familiefilm, ar niet zo zeer voor de Ice Ag e of Mad ag a s car-doelgroep, want vooral de kleintjes kunnen het hier en daar toch iets te eng vinden. Er zitten natuurlijk leuke elementen in deze familiefilm, vooral de twee slakken een hond met drie poten zorgen voor meer dan een glimlach, maar het is toch vooral een mooi avontuur dat is uitgerust met weergaloze animaties, ook in 3D. Dus absoluut de moeite waard! - -

6 Universal 17 september 2013 Actie USA min. nl/fr Justin Lin Vin Diesel Michelle Rodrique... Paul Walker Luke Evans Dwayne Johnson Tyrese Gibson Jordana Brewster NUMMER Cijfe r 8 8 ½ Vanaf dat moment gaat Fa s t & Fu rio u s 6 helemaal los. De rest van het team, die verspreid over de wereld van hun miljoenen genieten, wordt opgetrommeld en het verhaal verplaatst zich naar Londen waar we een meer dan spectaculaire achtervolging mogen aanschouwen. In dit zesde deel zit dan ook meer dan genoeg actie en des te hoger het cijfer, des te grootser wordt het opgezet. Dit is dan ook zeker één van de betere uit de reeks, want er is voor de fans weer meer dan voldoende om van te genieten. En we zijn nog niet van de heren af. Druk bij de aftiteling nog even niet of de stop-knop, want we krijgen tussendoor nog een spectaculaire vooru ik naar deel 7!! Gezien de zeer goede resultaten van deel 5 is dit commercieel gezien een inkoppertje.

7 Lindsey Lohan E1 3 september 2013 Komedie USA min. nl Malcolm D. Lee Ashley Tisdale Charlie Sheen Snoop Dog TOP Cijfe r 7 8 Over de verhaallijnen van de films uit de S cary Mo v ie -franchise kun je niet veel meer zeggen dan dat ze een grote hoeveelheid totale onzin bevatten, onzin die is gebaseerd op heel herkenbare elementen uit verschillende films. Er is altijd een horrorfilm die centraal staat en dit keer is het s pense-horrorfilm Ma m a die als een rode draad door dit vijfde deel heen loopt. Daar omheen zien we een hoop ongein die betrekking heeft op films binnen en buiten het horrorgenre, want ook Black S w an en Ris e Of Th e Pla n e t Of Th e Ap e s zijn goed vertegenwoordigd. Wat wel opvalt is dat, op een paar bekende namen na, het aantal cameo s binnen de cast behoorlijk terug is gevallen. Dit keer zijn er zelfs geen Wayans te bekennen. Maar de naam S cary Mo v ie is in de wereld van de spoofs een begrip en het zou o verbazen als dit de laatste was.

8 E1 10 september 2013 Komedie USA min. nl Justin Zackham Robert De Niro Robin Williams Katherine Heigl Topher Grace Diane Keaton Susan Sarandon Amanda Seyfried TOP Cijfe r 8 8 ½ Het komt niet zo vaak voor dat een lach en een traan perfect worden gecombineerd tot een heerlijke film. En als je dan ook nog eens kijkt naar het absolute sterrenensemble, naas reeds genoemde topacteurs zien we Katherine Heigl, Topher Grace en Robin Williams, en het feit dat het allemaal heel natuurlijk en ongeforceerd wordt geacteerd, dan moeten we concluderen dat we deze film behoorlijk hoog in de feelgood top 50 aller tijden binnen mogen laten komen. Dit is echt heel commercieel product, voornamelijk omdat het een zeer brede doelgroep aan zal spreken.

9 Warner 17 september 2013 Speelfilm USA, Australië min. nl/fr Baz Luhrmann Leonardo DiCaprio Carrey Mulligan Joel Edgerton Tobey Maguire Isla Fisher TOP Cijfe r 9 8 Er is heel veel gezegd en geschreven over deze remake an de klassieker uit En terecht, want Th e Gre at Gats b y is een bijzondere film, gebaseerd op één van de grootste werken uit de Amerikaanse literaire geschiedenis. De film is groots opgezet en de sfeer van de woelige ren tijdens de drooglegging wordt op spectaculaire wijze in beeld gebracht. Dit is natuurlijk niet de eerste film die bij je opkomt als je aan 3D denkt, maar wie de film ziet, snapt zelfs in 2D dat die keuze nog niet zo heel vreemd is. Ook apart is dat we getrakteerd worden op hedendaagse muziek, zij het in een aangepast sje, uitgevoerd door grote namen uit onze tijd. Al met al is Th e Gre at Gats b y voor de tweede keer een spraakmakende film die zorgt voor een bijzondere kijkervaring. Niet voor iedereen, dus ondanks de uitstekende box office niet te diep!