Verder vindt u in dit nummer: Portret van.., Bestuursmededelingen, Jeugdrubriek, Blessurepreventie, Activiteiten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verder vindt u in dit nummer: Portret van.., Bestuursmededelingen, Jeugdrubriek, Blessurepreventie, Activiteiten."

Transcriptie

1

2 Redactioneel Voor u ligt het tweede nummer van het clubblad. Op het eerste nummer hebben wij heel wat positieve reacties mogen ontvangen. Vanzelfsprekend was er ook kritiek, de meeste echter positief. Negatieve kritiek hebben wij naast ons neergelegd. Enkele leden hebben ons gevraagd waarom geen wedstrijdverslagen zijn opgenomen. Wij zijn van mening dat de wedstrijdverslagen reeds in de kranten zijn verschenen en omwille van de actualiteit deze verslagen niet te plaatsen in het clubblad. Indien het clubblad vaker zou verschijnen is dit zeker zinvol. Misschien iets voor de toekomst. In het eerste nummer zou ook een artikel geplaatst zijn over het afgelopen jubileumfeest met het randgebeuren o.a. de feesttent. Door de secretaris van de stichting is de kopij aangeleverd, maar bij het drukken van de boekjes is deze kopij verloren gegaan. Wij hopen dit echter goed te maken door het verslag van de jubileumcommissie in dit nummer te plaatsen. Verder vindt u in dit nummer: Portret van.., Bestuursmededelingen, Jeugdrubriek, Blessurepreventie, Activiteiten. De volgende uitgave van het clubblad zal midden februari verschijnen. Dus kopij inleveren tot 1 februari Tot slot wensen alle redactieleden van dit clubblad u en de uwen prettige kerstdagen en een zeer gelukkig 1993 toe.

3 Bestuursmededelingen Wij zijn ontzettend blij met het genomen initiatief van de clubblad redactie. Een clubblad is voor een vereniging een ideale spreekbuis en zal de leden dichter bij elkaar brengen. Redactie bedankt. Door de toestand van beide velden, welke al enige tijd te wensen overlaat, hebben wij de gemeente Heerlen ertoe kunnen bewegen om het oude trainingsveld (naast het hoofdveld) weer geschikt te maken voor gebruik. Momenteel zijn enkele leden druk in de weer om te zorgen voor een lichtinstallatie. Vanaf het komend seizoen (zeker in de voorbereidingsfase) zal dit veld intensief gebruik gaan worden. Wij houden jullie op de hoogte. Mede door de toestand van de velden kan het gaan voorkomen, bij een druk wedstrijdprogramma, dat met de aanvangstijden geschoven wordt. Ook zullen er wedstrijden op het bovenveld gespeeld dienen te worden. Jan Gooren zal per 1 juli 1993 stoppen met het secretariaat. De reden hiervoor ligt puur in het privé vlak. Hij kan niet meer voldoende tijd vrijmaken om deze DB-functie goed uit te voeren. Hij is dan acht seizoenen secretaris geweest. Als gevolg hiervan zijn wij opzoek naar een geschikte secretaris. Wij hebben weliswaar reeds een aantal mensen gepolst, maar het is voor ons moeilijk om van iedereen in te schatten of hij mogelijk interesse in deze functie heeft. Dus als er iemand is, liefst wel met enige administratieve achtergrond die hier iets voor voelt, spreek gerust iemand van het bestuur aan. Wij kunnen ons goed voorstellen dat leden vragen en/of op- en aanmerkingen hebben over allerlei zaken. Wij staan altijd open voor positieve kritiek, alleen deponeer deze op de juiste plaats. Met name op de dinsdagvond zijn de meeste bestuursleden op de accommodatie aanwezig. Dus als er iets is, spreek iemand van ons aan of maak even een afspraak.

4 Wij hebben geconstateerd dat er een nieuwe poging is gedaan om een clubblad voor de gehele SV Heerlen voetbalwereld op te starten. Jammer genoeg was er in het eerste nummer geen zinnig woord te lezen over de activiteitencommissie binnen SV Heerlen. De activiteitencommissie organiseert reeds vele jaren vaste activiteiten waar zowel senioren als jeugd met hun aanhang aan mee kunnen doen. Wij zouden het dan ook toejuichen als de redactieleden ons een vaste plaats willen inruimen in het clubblad, zodat alle leden worden geïnformeerd over de activiteiten binnen SV Heerlen. De activiteitencommissie bestaat uit drie leden te weten: Arno Philips, Jeu Gelissen en Giel Senden, waar u altijd terecht kunt voor informatie of suggesties omtrent de diverse activiteiten. Wij doen dan ook een dringend beroep aan de leden om ons niet in de steek te laten als wij vragen om deelname aan bepaalde activiteiten. De redactie wensen wij dan ook veel succes en sterkte toe en spreken de hoop uit op een goede samenwerking. Geplande activiteiten Kaartavonden De kaartavonden zijn altijd op de laatste vrijdag van de maand gepland, aanvang uur. 29 januari 1993 kantine Coriovallum 26 maart 1993 kantine KEV 30 april 1993 kantine SV Heerlen 28 mei 1993 kantine Coriovallum

5 Mini zaalvoetbaltoernooi Op zondag 27 december 1992 is weer het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi gepland. Aanvang van het toernooi is om uur. Voor de finale spelen ons damesteam onderling een wedstrijd. De prijsuitreiking is om uur in de kantine van SV Heerlen. Nieuwjaarsreceptie De nieuwjaarsreceptie vindt plaats op vrijdag 1 januari 1993 vanaf uur in de kantine van SV Heerlen, waar wij alle leden hopen te mogen verwelkomen. Wandeltocht De wandeltocht zal deze keer niet op zondag p0laatsvinden zoals de afgelopen jaren maar op zaterdag 9 januari Start mogelijkheid is tussen en uur vanuit de kantine van SV Heerlen. Het meenemen van een zaklamp is aan te raden. Dit jaar hebben wij weer een route uitgezet welke ook de jongste leden van SV Heerlen tot een goed einde kunnen brengen. Wij hopen en vertrouwen er dan ook op dat u als ouders met u kind(eren) zult meewandelen in een mooi gebied. Natuurlijk zijn ook de senioren leden met aanhang van harte welkom om samen gezellig een wandeling te maken. Groepen kunnen bestaan uit minimaal drie personen en maximaal tien personen. Kinderen zonder ouders worden niet alleen op pad gestuurd doch zullen onder begeleiding van oudere personen de wandeltocht meemaken. Wij rekenen op u op zaterdag 9 januari. Carnavalsavond senioren Nadere berichten volgen over datum en plaats. Carnavalsmiddag jeugd Op carnavalszaterdag 20 februari 1993 vi8ndt weer de traditionele carnavalsmiddag plaats voor de jeugd van SV Heerlen in onze kantine. Aanvang van de middag is om uur. Verkiezing speler/speelster en leider van het jaar Op het einde van het seizoen 1992/1993 wordt de speler/speelster en leider van het jaar gekozen en wel op zaterdag 22 mei Aanvang van deze avond is om uur.

6 Naschrift redactie Vele onder u zullen ook verbaasd zijn geweest, dat het clubblad nu van de grond is gekomen. Onze bedoeling was voor te kiezen voor een verrassing. Wij waren dus ook verbaasd over de reactie van de activiteitencommissie. Echter het is niet de bedoeling om leden of commissies Om welke redenen dan ook te passeren. Wel was het zo dat wij met de eerste uitgave eerst onze bedoelingen moesten uitleggen. Onze tweede stap is het inschakelen van alle disciplines van SV Heerlen. Een vaste plaats is zeker toebedeeld aan de activiteitencommissie van SV Heerlen. Hopelijk maken zij daar goed gebruik van zodat wij in de toekomst veel zinnige woorden in ons clubblad kunnen terugvinden. Ook hopen wij op een goede samenwerking. De redactie Gehoord van een geroyeerd lid - wees nooit aanwezig op vergaderingen - indien je er toch naar toe gaat tracht dan te laat te komen - bekritiseer voortdurend bestuursleden en medespelers - neem geen functie aan want bekritiseren is gemakkelijker dan verwezenlijken - neen niet deel aan georganiseerde activiteiten maar aarzel niet te zeggen dat het stuur zijn taken niet aan kan - doe amper het hoognodige en terwijl andere in de bres springen, beklaag je dan dat de vereniging door een kliek bestuurd wordt - wanneer de voorzitter je om advies vraagt antwoord dan dat je niets te zeggen hebt. Beter nog: vertel hoe het zou moeten zijn. aan de Teek - betaal de contributie zo laat mogelijk - klaag over het feit dat er nooit iets zinnigs gepubliceerd wordt in het clubblad maar vermijdt angstvallig iets te schrijven

7 Terugblik op het 75 jarig jubileum De jubileumcommissie besluit een feesttent te plaatsen op 28, 29 en 30 augustus Dit ondanks het feit dat er in dat weekend op diverse plaatsen in de gemeente Heerlen festiviteiten worden georganiseerd. Het programma dient zo te zijn dat wij geen concurrentie behoeven te vrezen. De jubileumcommissie zorgt dat de vrijdagmiddag wordt ingevuld. De voetbalclinic van de gebroeders Mühren wordt gevraagd onze jeugd te demonstreren hoe voetbal gespeeld dient te worden. De jeugd doet dan ook zeer actief mee. De activiteitencommissie neemt contacten op diverse orkesten, zodat reeds in september 1991 de contracten werden getekend met de Rene Krans band, The Jaquars, Ticket en met de Palemiger Spatzen. De grote braderie is in kannen en kruiken als bekend wordt dat er geen vergunning verleend zal worden. De activiteitencommissie is niet voor een gat te vangen, getuige het programma van het randgebeuren. De PR-commissie benadert diverse sponsoren, zorgt voor de public relations via de media. Door het werk van o.a. deze mensen heeft de vereniging tot in de verre omstreken een goede naam opgebouwd.

8 Ongevallen van de enkel Circa een op de negen ongevallen in de voetbalsport betreft een ongeval van het enkelgewricht. Hoofdzakelijk zijn dit kneuzingen en verstuikingen. Vaak ziet men ze gecombineerd optreden. Oorzaken van verstuikingen in het voetbal zijn het verstappen op een ongelijke bodem (kuiltje in de grond), het blokkeren van een tegenstander van de voet, het neerkomen uit een sprong op de voet van een tegenstander, medespeler of bal, een trap van de tegenstander tegen de enkel, snel draaien en wenden met blokkade in de grond (te lange noppen). Indirect bevorderende factoren zijn onder andere het dragen van te hoge noppen op een te hard veld, de verminderde stabiliteit van de hedendaagse voetbalschoen die in een aantal uitvoeringen onder de enkel valt, een reeds bestaande instabiliteit van het bandapparaat na reeds eerder doorgemaakte verstuikingen. Preventie van enkelverstuikingen houdt in, een combinatie van de volgende maatregelen: - zorg voor een goede conditie. In dit opzicht zijn vooral een goed kracht- en uithoudingsvermogen van de spieren die lopen rond het enkelgewricht erg belangrijk - draag voetbalschoenen met een hakgedeelte, waarvan de schacht boven het enkelgewricht valt - draag een preventieve steunende bandage zeker bij voetbalschoenen, die een hakgedeelte hebben dat onder de enkel valt - elastische verbanden verdienen hier de voorkeur. Zorg dat u de aanleg van deze enkelbandages beheerst. Gaarne zal ik zorgdragen voor een juiste instructie - draag bij zwakke enkels in ieder geval een steunende bandage - pas de noppen van de voetbalschoenen aan, aan de gesteldheid van het veld

9 Juist de verscheidenheid in terrein gesteldheden vereist een goede aanpassing van het schoeisel. Schoenen met verwisselbare noppen zijn hiervoor het meest geschikt. Te lange noppen op een zachte ondergrond fixeren het standbeen in de bodem waardoor torsie (wringing) letsel gemakkelijk tot stand kan komen. Na de invoering van de 18 mm noppen onder de voetbalschoenen viel dan ook een aanzienlijke toename van klachten aan de knie te constateren. Te lange noppen op een harde ondergrond leidden tot een toename van reeds voornoemde knieklachten. Te kleine noppen op een zacht veld verhogen het risico op uitglijden en het ontstaan van spier- en peesblessures. Aanbevolen wordt om bij de navolgende terreingesteldheden de volgende noppen te dragen: Droge zachte ondergrond, Natte zachte ondergrond Voor - 13 mm nylon Midden - 13 mm nylon Achter - 16 mm nylon Droge harde ondergrond Voor - 10 mm nylon Midden - 10 mm nylon Achter - 13 mm nylon Natte harde ondergrond Voor - 12 mm aluminium Midden - 14 mm aluminium Achter - 17 mm aluminium Mocht er onverhoopt toch een letsel van de enkel ontstaan zoals: kneuzing, verstuiking, waarbij dan pijn, zwelling en of blauwkleuring ontstaat dan is controle door een arts altijd gewenst. Afkoeling van de enkel door stromend water of ijspakkingen kan als eerste hulp veel ongemak voorkomen. Leo Erens

10 Uitgewrongen Nico Habets Naam: Nico Habets Leeftijd: 52 jaar Burgerlijke staat: Getrouwd met Rietje Hobby: Voetballen kijken, vogels houden en werk? Vrienden in het voetbal: Iedereen die het met SV Heerlen goed voorheeft Vakantie: Favoriete eiland Yersey en Mauritius Beste trainer Piet Strolenberg Slechtste trainer: Heb ik nooit meegemaakt Slechtste voetballer: Dre Benders Minste elftal: SV Heerlen 6 Gemeenste voetballer: Willem van Hanegem Grootste blunder: Ik kan niet schakelen in mijn auto Heb een hekel aan: Oneerlijkheid Bang: Om invalide te worden Rookt: Niet Drinken: Whisky Scotch

11 Moeder tegen haar zoontje: Als je nu niet meteen ophoudt met dat getimmer op je trommel dan wordt ik gek. Zoontje: Te Laat. Ik ben al een uur geleden gestopt. Wat is het toppunt van mager zijn? Maar een streepje op je pyjama hebben. * * * * * * * * * * * * * * Ik heb vier hoefijzers gevonden. Wat betekent dat ook al weer? Dat er een paard op blote voeten rondloopt. * * * * * * * Waarom lachen kabouters als ze aan het voetballen zijn? Omdat het gras onder hun oksels kietelt. * * * * * * * Deze schoen zit me als gegoten, zegt de klant na een heleboel schoenen te hebben gepast. Neem mij niet kwalijk antwoordde de verkoper, maar wat u nu aan hebt is de schoenendoos. * * * * * * *

12

Redactioneel. Zaalvoetbaltoernooi

Redactioneel. Zaalvoetbaltoernooi Redactioneel Voor u ligt dan weer het derde nummer van ons clubblad. Behoudens de vaste rubrieken De activiteitencommissie heeft ons medegedeeld dat de afsluitingsavond van het seizoen niet op 22 mei 1993

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

- sommige trainers zich als clown gedragen - dit wel zal overgaan na de carnaval - er zelfs sex party s gehouden worden in onze kantine of noemt men

- sommige trainers zich als clown gedragen - dit wel zal overgaan na de carnaval - er zelfs sex party s gehouden worden in onze kantine of noemt men Zoals jullie weten zijn er mensen die de DUIM verdienen. Echter er zijn ook mensen die een VEER verdienen. De activiteiten commissie komt deze eer ten deel. Niet alleen de diverse kaartavonden, mosselavond,

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

En zie het resultaat bij de oproep aan de diverse elftallen c.q. trainers en bestuurders.

En zie het resultaat bij de oproep aan de diverse elftallen c.q. trainers en bestuurders. Na vele gesprekken is het dan eindelijk zover dat wij beschikken over twee speelvelden, een oefenveld en fatsoenlijke kleedaccommodatie, althans dit wordt verondersteld. Met name ons oefenveld bleek achteraf

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Van de bestuursttafel

Van de bestuursttafel Nieuwsbrief december 2010 nieuwsbrief@vvbergambacht.nl Van de bestuursttafel Elke maand bepalen we met het bestuur wie de van de bestuurstafel schrijft. Evenals verleden jaar eis ik deze taak in november

Nadere informatie

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK

Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK Sponsormogelijkheden VOETBAL VERENIGING KWADIJK 1 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Sponsormogelijkheden... 3 Subhoofdsponsorschap... 3 Bordsponsor... 4 Club van honderd... 5 Logo op de website... 6 Een team

Nadere informatie

Redactie adres: Marshallsingel 6. Secretaris: Prinses Irenstraat 8. Opgericht Aangesloten bij de KNVB en Afdeling Limburg

Redactie adres: Marshallsingel 6. Secretaris: Prinses Irenstraat 8. Opgericht Aangesloten bij de KNVB en Afdeling Limburg Redactie adres: Marshallsingel 6 Secretaris: Prinses Irenstraat 8 Opgericht 1971 Aangesloten bij de KNVB en Afdeling Limburg Breng u zoon naar SV Heerlen Met acht jaar kan hij al bij ons terecht. Voor

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

Aan het begin van een nieuw seizoen is een vooruitblik steeds op zijn plaats.

Aan het begin van een nieuw seizoen is een vooruitblik steeds op zijn plaats. Redactioneel Aan het begin van een nieuw seizoen is een vooruitblik steeds op zijn plaats. Iedereen die om welke redenen dan ook bij het voetbalgebeuren betrokken is dat dit seizoen de grote successen

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Blessureleed. De Liesblessure

Blessureleed. De Liesblessure Frans van Caldenberg Op zondag 12 november 1995 is Frans van Caldenberg door de KNVB onderscheiden vanwege zijn 55 jarig lidmaatschap bij SV Heerlen en zijn 50 jarig lidmaatschap bij de KNVB. De heer Lenting

Nadere informatie

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar

Missie en Visie VV Moordrecht Met elkaar & Voor elkaar Missie en Visie VV Moordrecht 2017 2021 Met elkaar & Voor elkaar Onze missie Waar we voor gaan een dorpse vereniging laagdrempelig aanbieden van de voetbalsport een ontmoetingsplaats waar prestatie en

Nadere informatie

De concept indeling van de teams zal in juli 2012 op de website gepubliceerd worden : http://www.sc- tgooi.nl/p/11

De concept indeling van de teams zal in juli 2012 op de website gepubliceerd worden : http://www.sc- tgooi.nl/p/11 9 Juli 2012 Hallo allemaal, Allereerst een hartelijk welkom aan alle nieuwe leden en hun ouder(s) / verzorger(s) en natuurlijk ook een welkom aan de nieuwe trainers en leiders binnen SC t Gooi. Wij wensen

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 Januari 2015

Nieuwsbrief 25 Januari 2015 Nieuwsbrief 25 Januari 2015 Je vraagt je af of er met al de afgelastingen er nog wel iets is om over te schrijven. Voetbal verslagen heeft de redactie daarom ook niet mogen ontvangen en dan blijft de vraag

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

SV GROENENDAAL. Nieuwsbrief 9 de jaargang nummer 13/24-02-2012 MOEDIG ALTIJD AAN!!! ZATERDAG 3 MAART SV GROENENDAAL QUIZAVOND! Zie teletekst pag.

SV GROENENDAAL. Nieuwsbrief 9 de jaargang nummer 13/24-02-2012 MOEDIG ALTIJD AAN!!! ZATERDAG 3 MAART SV GROENENDAAL QUIZAVOND! Zie teletekst pag. SV GROENENDAAL Nieuwsbrief 9 de jaargang nummer 13/24-02-2012 MINI MINIEMEN PLAATSEN ZICH VOOR HALVE FINALE BVA! ZATERDAG 3 MAART SV GROENENDAAL QUIZAVOND! Zie teletekst pag. 598 UITGAVE SV GROENENDAAL

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Informatiebrochure. Auteur: Bestuur K.V. Elko. Datum van uitgifte: November 2013. Informatiebrochure 2013-1 -

Informatiebrochure. Auteur: Bestuur K.V. Elko. Datum van uitgifte: November 2013. Informatiebrochure 2013-1 - Informatiebrochure Auteur: Bestuur K.V. Elko Datum van uitgifte: November 2013 Informatiebrochure 2013-1 - Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:...2 Inleiding:...3 De besturen:...5 Bestuur:...5 Technische Commissie:...6

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn)

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) Het nieuwe seizoen De dagen beginnen al weer langer te worden, we gaan op weg naar de lente. Voor de meeste leden begint het al weer aardig te kriebelen. Hopelijk wordt het een mooi voorjaar met wat warme

Nadere informatie

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos.

Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Muis heeft tikkertje gespeeld met Draak. Het is al donker als ze naar huis wil. Muis moet nog een heel eind door het bos. Ben je niet bang? vraagt Draak. Muis trekt haar zwaard. Ik heb een zwaard. Ik draag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jongste Jeugd

Nieuwsbrief Jongste Jeugd Seizoen 2015 2016, nr. 1 Nieuwsbrief Jongste Jeugd Hoera, het nieuwe seizoen is weer gestart! Wij hebben er weer zin in. Ook dit seizoen zullen we weer een aantal nieuwsbrieven naar jullie sturen, waarin

Nadere informatie

Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015. Dagelijks Bestuur. Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl

Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015. Dagelijks Bestuur. Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl Boekje 05 Seizoen 2015-2016 20 december 2015 Dagelijks Bestuur Voorzitter Theo van der Putten 0412-630284 voorzitter@rksvcito.nl Secretaris Giel van der Leest 06-41600402 secretaris@rksvcito.nl Penningmeester

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012

NIEUWSBRIEF No 2 November 2012 NIEUWSBRIEF No 2 November 2012! SAMENWERKINGSCLUSTER SCKlarenbeek VVVoorst SV Wilp SV Cupa t.b.v. meidenvoetbal SC Klarenbeek, VV Voorst, SV Cupa en SV Wilp zetten zich in om het meidenen meisjesvoetbal

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Voetbal Vereniging Centraal 68. Opgericht 29 november 1968. Sponsoring VVC 68

Voetbal Vereniging Centraal 68. Opgericht 29 november 1968. Sponsoring VVC 68 Sponsoring VVC 68 Het seizoen 2015-2016 staat voor de deur en VVC 68 ziet dit seizoen positief tegemoet. Dit wordt de eerste keer dat VVC 68 het seizoen in gaat met een vernieuwde sponsorcommissie. Samenwerken

Nadere informatie

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) Blessure preventie

Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) Blessure preventie Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) & Blessure preventie Wie zijn wij? Wij zijn Procare fysiotherapie met praktijkruimtes in Gorinchem, Vuren en Herwijnen. Onze praktijken bieden naast diverse specialisaties

Nadere informatie

Nieuwsbrief 29 4 JULI

Nieuwsbrief 29 4 JULI Nieuwsbrief 29 4 JULI 2017 www.bcscarabee.nl Hallo beste leden! Hierbij de tweede nieuwsbrief van 2017! In deze editie nog een paar laatste weetjes van dit seizoen. De vakantie staat ook weer voor de deur

Nadere informatie

nieuwtjes uit groep 3/4

nieuwtjes uit groep 3/4 Nieuwskrant 12 nieuwtjes uit groep 3/4 Inhoud 1. Van groep 3 2. Van groep 4 3. Schoolvoetbal 4. Nieuwtjes in het kort 5. Gebarentaal 6. Onderzoek en uitslag 7. Mooie tekeningen Van groep 3-4 April 2015

Nadere informatie

Voormeting kandidaat

Voormeting kandidaat K1 Voormeting kandidaat Beste kandidaat, Het CBR is aan het onderzoeken of het nieuwe faalangstexamen voldoet aan de verwachtingen en aan de eisen van de minister van Verkeer en Waterstaat. Dit onderzoek

Nadere informatie

Beleidsplan Vrijwilligers vv Westerwolde

Beleidsplan Vrijwilligers vv Westerwolde Beleidsplan Vrijwilligers vv Westerwolde Doelstelling: Een vereniging als de vv Westerwolde staat of valt met de inzetbaarheid (kwalitatief en kwantitatief) van vrijwilligers. Vrijwilligers die de elftallen

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Niet eerlijk. Kyara Blaak

Niet eerlijk. Kyara Blaak Kyara Blaak Niet eerlijk Kyara Blaak Kyara Blaak 248media uitgeverij, Steenwijk Grafische realisatie: MDS Grafische Vormgeving Illustraties binnenwerk: Kyara Blaak Alle rechten voorbehouden. Niets uit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81

1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 Clubreglement 1 Clubreglement v.v. Blauw-Wit 81 1.1 Bestuurssamenstelling Voorzitter: Secretaris: Penningmeester: Bestuurslid: Berry Verheijden Bestuurslid: Ad van Beek 1.2 Lidmaatschap a. De aanmelding

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Nieuwe trainers Sporting Heerlen. Hub Essers overleden. Fernando Ricksen eregast bij Sporting Heerlen - ZSV

Nieuwe trainers Sporting Heerlen. Hub Essers overleden. Fernando Ricksen eregast bij Sporting Heerlen - ZSV Nieuwe trainers Sporting Heerlen Sporting Heerlen heeft de technische staf voor het seizoen 2015/2016 compleet. Als trainer voor Sporting Heerlen 2 is Martè Streng aangesteld en als leider Wiel Ruminski.

Nadere informatie

Nieuwsbrief MOSA~regio

Nieuwsbrief MOSA~regio Nieuwsbrief MOSA~regio Januari 2016 Jaargang 4, nummer 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter 1 Komende evenementen 1 Activiteiten Sinterklaas 2 Nieuwjaarsborrel 2 Grote Clubactie 3 ALV 3 Kerstontbijt 4

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015.

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015. December 2015. In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter. Terugblik sponsordag. Sponsor JC2, JB1 en recreant dames? Wafeltoernooi. Inzameling oude Univé kleding. Evaluatie jeugdbeleidsplan Nieuwjaars BBQ

Nadere informatie

Programma 3 e editie van De Davelaar Sport Cup Donderdag 13 augustus en Zaterdag 15 augustus Georganiseerd door vv De Merino s

Programma 3 e editie van De Davelaar Sport Cup Donderdag 13 augustus en Zaterdag 15 augustus Georganiseerd door vv De Merino s Programma 3 e editie van De Davelaar Sport Cup Donderdag 13 augustus en Zaterdag 15 augustus Georganiseerd door vv De Merino s Sportpark De Groene Velden 1 1 Beste sportvrienden, De toernooicommissie heet

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad.

Een van de agenten komt naar hem toe. Nou, het is me het dagje wel, zegt hij. Nu zijn er toch rellen in de stad. Een dode De voetbalwedstrijd is afgelopen. Het stadion is bijna leeg. Het is koud, de zon schijnt bleek. Munck staat op de tribune van vak H en staart naar de dode man op de bank. Wat vreselijk, denkt

Nadere informatie

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen.

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen. En dan nu vakantie! Jaargang 6,nummer 5 In dit nummer: Vakantie!!! Vacatures 1 2 Volleybal bij t Schrijverke 2 Zaalindeling 16-17 Oud papier Jeugdkamp Sponsors bedankt 3 4 4 5 Zoals in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers,

FEBRUARI 2014. Activiteiten De komende maanden is er weer van alles te doen bij Unitas 63: Beste Unitassers, Beste Unitassers, FEBRUARI 2014 Met deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden van wat er speelt binnen Unitas 63. Wil je reageren of heb je zelf iets voor de nieuwsbrief, mail dan naar publicrelations@unitas63.nl.

Nadere informatie

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving

Christmas Edition. Voor wielrennen was het... Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË. Alies: Ik heb een schoenen verslaving Glass Christmas Edition Voor wielrennen was het... Alies: Ik heb een schoenen verslaving Mijn familie is mijn ware vriend! ALIES GESPOT IN BELGIË Inhoudsopgave Pagina: Even voorstellen 4-5 Ik heb een schoenen

Nadere informatie

Trainingsopbouw na enkelblessures

Trainingsopbouw na enkelblessures Trainingsopbouw na enkelblessures Trainingsopbouw na enkelblessures Nu het herstelproces van uw geblesseerde enkel al zo ver is gevorderd, wilt u natuurlijk weer zo snel mogelijk uw sportactiviteiten hervatten.

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

s.v. ROOD-WIT 62 HELMOND Opgericht 16 maart 1962 Koninklijk goedgekeurd 29 augustus 1963 nr. 124

s.v. ROOD-WIT 62 HELMOND Opgericht 16 maart 1962 Koninklijk goedgekeurd 29 augustus 1963 nr. 124 Sportkomplex: De Rijpel 1, 5709 NZ Helmond Postadres: Postbus 777, 5700 AT Helmond Telefoon: 0492 515416 Website: www.roodwit62.nl E-mail: secretariaat@roodwit62.nl Beste leden, ouders/verzorgers van jeugdleden,

Nadere informatie

Redactie adres: Marshallsingel 6. Secretaris: Prinses Irenstraat 8. Opgericht Aangesloten bij de KNVB en Afdeling Limburg

Redactie adres: Marshallsingel 6. Secretaris: Prinses Irenstraat 8. Opgericht Aangesloten bij de KNVB en Afdeling Limburg Redactie adres: Marshallsingel 6 Secretaris: Prinses Irenstraat 8 Opgericht 1971 Aangesloten bij de KNVB en Afdeling Limburg Uithuilen en opnieuw beginnen Nu de competitie 1974-1975 er weer opzit en de

Nadere informatie

Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014

Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014 Han Bastiaanstoernooi E- en F- jeugd 24 mei 2014 Hoofdsponsor Voorwoord Teylingen toernooi Welkom op ons Han Bastiaanstoernooi. Al vele jaren is het Han Bastiaanstoernooi voor E- en F- junioren een begrip

Nadere informatie

Bij het afscheid van. John Hameleers

Bij het afscheid van. John Hameleers Bij het afscheid van John Hameleers Het seizoen 1993/1994 is ten einde met de bekende resultaten. Wij mogen trots zijn op allen die hieraan hebben meegewerkt. Voor een persoon was dit seizoen een bijzonder

Nadere informatie

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder

Ik help je wel. illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Ik help je wel illustraties Karlijn Scholten verhaal Isabelle de Ridder Deze uitgave is een cadeau van ViaViela aan al onze opvangkinderen en (gast)ouders. Veel voorleesplezier! Juul doet de deur open.

Nadere informatie

Sponsorplan HSV Wasmeer

Sponsorplan HSV Wasmeer Sponsorplan HSV Wasmeer Introductie Historie De Hilversumse Sportvereniging Wasmeer is opgericht op 1 juli 1995, als gevolg van een fusie van de Sport Vereniging E.M.M.(1915) en de Hilversumse Voetbal

Nadere informatie

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op.

Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. 37e jaargang Nr 35 25 April 2011 Nog een paar competitiewedstrijden en een aantal toernooien voor de jeugd en dan zit ook seizoen 2010/2011 er op. Rest ons nog de voetbalweek. Van dinsdag 24 mei tot en

Nadere informatie

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen

Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen Nieuwsbrief Editie 2 Seizoen 2018-2019 Voor je ligt de tweede editie van de nieuwsbrief van Jubileumseizoen 2018-2019. In deze nieuwsbrief kun je uitgebreid lezen over het jubileum! Daarnaast is er o.a.

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012

Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Zaterdag 3 maart 2012 De Muis Dan ben je altijd op de hoogte! Seizoen 2011-2012 Nummer 21 www.hcliempde.nl Hierbij de eenentwintigste muis van het hockeyseizoen 2011-2012. In deze muis : Hockeyclinic op zaterdag 3 maart 2012

Nadere informatie

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013

TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 TRAINER: voetbaltraining Kaboutervoetbal (K2) seizoen 2012 2013 VERENIGING UVV-VOETBAL : ÉÉN IN SPORT EN SPORTIVITEIT Henri Wolf, versie 1.0, 04-07-2012 KABOUTERS BIJ UVV Hoe en waarom doen we het zo...?

Nadere informatie

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers

En weer door!!!! Lopende projecten.. Beste Fce'ers, Vrijwilligers En weer door!!!! Beste Fce'ers, Met de winterstop achter de rug konden we vol goede moed weer beginnen aan de tweede helft van het seizoen! Helaas...het weer heeft tot nu toe niet echt meegezeten. Maar...We

Nadere informatie

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden.

TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. TEST 1: Eerst denken of eerst doen? Kruis steeds het antwoord aan dat het best bij jou past. Probeer zo eerlijk mogelijk te antwoorden. 5. Onderweg naar een feestje doe je nog even snel een boodschap.

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Hoofdsponsor pakketten

Hoofdsponsor pakketten Hoofdsponsor pakketten Sponsorcommissie v.v. Blauw Wit 81 Email: sponsorcommissie@blauwwit81.nl Website: Inhoudsopgave 1 Voorwoord: Verleden, Heden en Toekomst van Blauw Wit '81... 3 2 Algemene informatie...

Nadere informatie

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers!

Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Meppeler Minidivisie 4:4 voor echte topvoetballers! Tegenwoordig kunnen kinderen al op vroege leeftijd lid worden van een voetbalvereniging. Bij FC Meppel, Alcides en MSC is het mogelijk om vanaf 4 jaar

Nadere informatie

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen!

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! 1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! Ge zijt nooit in orde! Ge zijt altijd te laat! Ge zijt nooit

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

Jan en Bob Dijkgraaf. De bal is rond. De ergste voetbalclichés vertaald in normaal Nederlands

Jan en Bob Dijkgraaf. De bal is rond. De ergste voetbalclichés vertaald in normaal Nederlands Jan en Bob Dijkgraaf De bal is rond De ergste voetbalclichés vertaald in normaal Nederlands BBNC uitgevers Rotterdam, 2010 Inleiding Voetballers, voetbaltrainers en voetbalkenners zijn de Koningen van

Nadere informatie

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport

Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Sponsor gids voetbalclub Zeeland Sport Geachte lezer, Zeeland Sport is op zoek naar nieuwe sponsors die samen met de club een mooi, nieuw seizoen tegemoet willen gaan. Uw sponsoring zal niet onopgemerkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

31 augustus en 1 september 2013 EUREGIONAAL G-VOETBALTOERNOOI. Meer info Sportcomplex RKHSV Heugen - Gronsvelderweg 1 Maastricht

31 augustus en 1 september 2013 EUREGIONAAL G-VOETBALTOERNOOI. Meer info  Sportcomplex RKHSV Heugen - Gronsvelderweg 1 Maastricht 31 augustus en 1 september 2013 EUREGIONAAL G-VOETBALTOERNOOI Meer info www.rkhsv.nl Sportcomplex RKHSV Heugen - Gronsvelderweg 1 Maastricht Inhoudsopgave Voorwoord Programma Deelnemers Toernooi Spelregels

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

LOMBOK FEESTJE Op ZONDAG 7 APRIL wordt er in de kantine van ASW weer het jaarlijkse LOMBOK FEEST gehouden.

LOMBOK FEESTJE Op ZONDAG 7 APRIL wordt er in de kantine van ASW weer het jaarlijkse LOMBOK FEEST gehouden. NIEUWSBRIEF jaargang 9 nr. 7 28-03-2019 SEIZOEN 2018/2019 LOMBOK FEESTJE Op ZONDAG 7 APRIL wordt er in de kantine van ASW weer het jaarlijkse LOMBOK FEEST gehouden. Muziek, lekkere hapjes en een loterij

Nadere informatie

Invulling Commissies HRC 14

Invulling Commissies HRC 14 Invulling Commissies HRC 14 Naast het gebruikelijke hoofdbestuur hebben we ervoor gekozen om de structuur van voetbalvereniging HRC 14 op te bouwen uit een aantal commissies. Het hoofdbestuur is verantwoordelijk

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

E - F kamp 15 en 16 mei 2015

E - F kamp 15 en 16 mei 2015 E - F kamp 15 en 16 mei 2015 VOORWOORD Hallo voetbalvrienden, Nog een aantal nachtjes slapen en dan is het zover. Het S.V. Deurne E- en F-kamp gaat weer van start op vrijdag 15 mei 2015. Circa honderd

Nadere informatie

BIJLAGE - AGENDA: Nieuwsbrief nummer 8 12 Januari 2016 Pagina 1 van 5. 14 januari 2016 Koffieochtend OR in de hal. 9 februari 2016.

BIJLAGE - AGENDA: Nieuwsbrief nummer 8 12 Januari 2016 Pagina 1 van 5. 14 januari 2016 Koffieochtend OR in de hal. 9 februari 2016. Pagina 1 van 5 INHOUDSOPGAVE BESTE WENSEN ALGEMEEN: INTRO DANS: BAL SPÉCIAL ALGEMEEN: DE NULMETING VOOR VRIJETIJD: DE UITSLAG. ALGEMEEN: DARTTOERNOOI ALGEMEEN: STAGIAIRE GYM SO: KIJK LES GYM VSO: OPEN

Nadere informatie

FRANZ KRAUS 2015 JEUGDTOERNOOI

FRANZ KRAUS 2015 JEUGDTOERNOOI FRANZ KRAUS 2015 JEUGDTOERNOOI INHOUDSOPGAVE: Welkomstwoord voorzitter toernooicommissie 3 Mededelingen 4 Arbitrage 5 Sportiviteit 6 Toernooireglement 7-8 Kleedkamers / Velden 9 Sponsors 10 Indeling en

Nadere informatie

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully:

B U L L Y. bully@ddhc.nl. W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5. In deze Bully: B U L L Y W E E K 2 7 2 9 j u n i 2 0 1 5 In deze Bully: ME8-1 bezoekt de Hockey World League in Brasschaat. Nieuwe jas???? TEAMINDELING INFORMATIE Aanleveren van kopij (maandag vóór 20.00 uur) Wijzigingen

Nadere informatie

Let op! Indien nodig kan de indeling van een team aan het begin van het seizoen nog worden gewijzigd!!!

Let op! Indien nodig kan de indeling van een team aan het begin van het seizoen nog worden gewijzigd!!! Juli 2014 Beste Gooiers, Allereerst een bijzonder hartelijk welkom aan alle nieuwe leden en hun ouder(s) / verzorger(s). Natuurlijk ook een welkom aan de nieuwe trainers en leiders binnen SC t Gooi. Wij

Nadere informatie

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten

Voetballen bij Sportlust? Basisinformatie Handig om te weten Senioren aanmeldingsformulier compleet 1 1 2008-09.doc 1 Sportlust '46 is een ambitieuze en gezinsvriendelijke voetbalvereniging in Woerden. Elke week worden er ongeveer 30 thuiswedstrijden gespeeld. Inmiddels

Nadere informatie

28 september. 5 oktober. Sien heeft een date met een knappe bink te pakken! Maar Maria gelooft er niet veel van. Ze wilt foto s zien!

28 september. 5 oktober. Sien heeft een date met een knappe bink te pakken! Maar Maria gelooft er niet veel van. Ze wilt foto s zien! 28 september 5 oktober Sien heeft een date met een knappe bink te pakken! Maar Maria gelooft er niet veel van. Ze wilt foto s zien! Ja en hij is knap, lief, grappig, slim, Maria neemt haar goede vriendin

Nadere informatie

Redacteur gezocht. Mooiste vakantiefoto!! Nieuwe bestuursleden gezocht. Brandbrief. Fantastische TIP

Redacteur gezocht. Mooiste vakantiefoto!! Nieuwe bestuursleden gezocht. Brandbrief. Fantastische TIP Mooiste vakantiefoto!! Super, we zijn weer begonnen! En dat doen we door de vakantie op een leuke manier af te sluiten aan de hand van leuke vakantiefoto s Als je het leuk vindt om je eigen foto terug

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Jaargang 2 - Nummer 10 18-11-2008 van Spanje en Frankrijk was met 4-3 te sterk voor België. Bij de deed Spanje het opvallend goed. De Spanjaren wonnen alle drie hun wedstrijden.

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

V.S.V. Velserbroek D Selectie

V.S.V. Velserbroek D Selectie Seizoen 2014 2015 V.S.V. Velserbroek D Selectie Beste spelers van V.S.V. Velserbroek, Komend seizoen zal de D1 spelen in de hoofdklasse. Door een prachtig resultaat van de oude D1 spelen we komend seizoen

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Schoolkrant. Juli 2015

Schoolkrant. Juli 2015 Schoolkrant Juli 2015 Inleiding Shakira Naar de middelbare school! Interview juf Sanne over het kamp van groep 7/8. Interview juf Femke over bruiloft 25 jaar jubileum Over ons Spelletjes Shakira Geschreven

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugd Infoboekje

V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. s Jeugd Infoboekje V.C.W. In dit schrijven willen wij u welkom heten bij voetbalvereniging V.C.W. Wij hopen dat uw zoon / dochter zich in onze vereniging sportief zal kunnen uitleven. Wij willen

Nadere informatie