Tuinvereniging de Heldevier Locatie Tromelare van Heerlen. (achter het cultuurhuis op de sittarderweg te Heerlen)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tuinvereniging de Heldevier Locatie Tromelare van Heerlen. (achter het cultuurhuis op de sittarderweg te Heerlen)"

Transcriptie

1 Tuinvereniging de Heldevier Jaarvergadering over tuinjaar Locatie Tromelare van Heerlen. (achter het cultuurhuis op de sittarderweg te Heerlen) Agenda: 1.Opening door voorzitter. Mededelingen. 2.Notulen jaarvergadering tuinjaar Op of aanmerkingen.. 3.Verslag van de secretaris lopend tuinjaar Financieel verslag van de penningmeester van lopend tuinjaar 2016./budget Verslag van kas controle commissie tuinjaar Goedkering financieel verslag 6.Pauze: 20min. koffie en vlaai. 7.Nieuwe bestuursleden. Beste tuinders er zal een aanvulling van bestuursleden moeten komen met minimaal twee personen. Wij voldoen niet aan onze statuten en kunnen zo niet verder gaan. 8.verkiezing nieuw lid kascontrole commissie Binnengekomen agendapunten.(vooraf indienen via secretaris.) 10.Voorzitter,formulier aardappelteelt. Regelgeving en beheerformulier invullen. 11.Tuinbeheerder,Afspraak m.b.t.bouwen tuinkast -tuinhuisje Geen bouw zonder toestemming bestuursleden. Bij risicobouw borg betalen (opruimkosten.) Borg hoogte bepaald het bestuur. 12.Secretaris, (wwwvolkstuindeheldevier.nl ) Info m.b.t. huishoudelijk regelement. Info m.b.t. jaarverslag 2016/2017. Aanwezig 19 leden zie aanwezigheidslijst. (map penning meester) Afwezig met kennisgeving: Y.La Lau,R,Quaedackers,H.Engbers Zonder kennisgeving (15.)

2 . Vergadering wordt geopend door Voorzitter Henk van Loo. Wij houden 1 minuut stilte om onze vriend en tuinder te gedenken die op 11mei van ons is heen gegaan. Hij was van ons als tuinder en ex bestuurslid een man van woord en daad. Je kon van hem aan en droeg onze vereniging een warm hart toe. In gedachten leef je voort. 1. Voorzitter heet ieder welkom. Bedankt mensen voor hun inzet. De tuin is van iedereen samen zijn wij de vereniging. Voor de twee opschoondagen en acties van tuinders buiten die dagen. De watervoorziening pompen en vaten vullen. Het promoten naar buiten toe de jongerendagen en de inzet bij het parkfeest. De bijzondere actie naar onze wijkvereniging toe van onze leden met als doel communicatie verbeteren ons te presenteren naar de jeugd toe(zij denken dat alle groente uit een potje komen.)en de financiële ondersteuning van onze vereniging bespreekbaar te maken zodat de contributie niet verder verhoogd hoeft te worden. Zonder hen was dit niet te realiseren. Uitredende leden: John Grond.Jaar tuin heeft gehad en Albert Pellerei heeft te weinig tijd. Nieuwe leden.:annemie Laumann,Samantha Kappes,Hans van Grimbergen,Carl Huyts,Alzaha. Stellen zich even voor. Volgens statuten bestaat het bestuur uit 5 /7 leden dit zal opgelost moeten worden wij zijn te kwetsbaar als bestuur bij ziekte en of ongeval dan zijn wij niet meer levensvatbaar.(en houden wij op te bestaan.)wij gaan dit niet afwachten en vragen voor een oplossing bij de leden. Hier komen wij op terug agenda punt 7.

3 2. Notulen jaarverslag Toevoegen dat er in 2015 en kruiwagen is ontvreemd bij een van onze tuinders. 3. Verslag van de secretaris Peter Ernst. 19 januari. Post Heerlen: persbericht ontvangen voor initiatieven van bewoners en actie ondernomen, contact met Alcander gemaakt. 18 maart. Bestuursvergadering met project ondersteuning van Henk Engberts. Externe: Sandra Zeegers van Alcander en Susan Hurenkamp van de Gemeente Heerlen. Belang van de verenging sociaal samenzijn met alle lagen van de bevolking van de wijk en aangrenzende wijken. Besproken budget overzicht en door ons gewenste buffer. Verhoging van de huur tuin (opmerking jaarvergadering 2015 meegenomen) Snelste actie: contacten met buurtorganisatie gelden gaan daar altijd heen en de contactpersonen. 14 april. Bestuur samenstelling bij van koophandel afgewerkt. 16 april. Verzoek binnengekomen van Nienke van jongerenwerk voor een bezoek op 1 aug met jongeren de tuinen te bezoeken. 21 april. Bestuursvergadering. Rooster opschoon dagen jongerenwerk parkfeest en stand van zaken vergadering 18 maart en de te ondernemen acties. 28 april. Werkoverleg overleg bestuur.

4 Mail naar tuinders gegaan: Toezegging van gemeente dat er een bijdrage zal komen ter ondersteuning en voor de komende activiteiten. Poort info gemaakt van aandachtspunten tuin rooster Opschoon dagen, parkfeest, bezoekjongeren, honden aan de lijn, opmerking statuten blad 4 art.12 punt.4. (bestuur moet naar 5/7 leden.) 13mei. Correspondentie geweest met Susan Hurenkamp voor aanvullende info m.b.t. aantal leden en kavels en externe acties naar de wijk toe. 27 mei. Mail binnen gekomen gericht naar bestuur en leden over geuite zorgen over uitvallen van bestuur bij de opschoon dag 28 mei. 27 mei heeft secretaris naar leden hier een duidelijk antwoordt op gegeven naar leden hoe hier mee om te gaan. 23 juni. Binnengekomen post toezegging van de ondersteuning van een bedrag van 3000 euro van de Gemeente Heerlen. 24 juni. Bedankje uitgegaan naar Sandra Zeegers (Alcander) voor haar inzet. Werkoverleg bestuur geweest. Er i.v.m. wateroverlast vooral op onderste tuinen grind,zand,drainagebuis en worteldoek aangeschaft zodat betrokkenen dit zelf konden aanleggen dit alles onder regie van onze tuinbeheerder Freek. Brief uitgegaan voor jongerenactiviteiten werkwijze en programma. Imker inschakelen en nog 6 tuinders benaderen voor ondersteuning 23 juli. Opschoon dag ter vervanging van de eerder uitgevallen dag. Reservering kraam parkfeest en draaiboek volgen van voorgaand jaar. 1 juli.

5 Mail ont vangen m.b.t. klacht over uitwerpsel honden poep tussen de aardbeien Mail beantwoordt met de constatering dat deze waarschijnlijk van de vos zou kunnen zijn en dat wij dit zullen laten onderzoeken. 20 juli. Verzoek ontvangen de bloementuin in de verhuur te gaan doen. 4 Aug. Bericht ontvangen van poep op de tuin dit was een vossen drol. Via mail de klacht afgehandeld en bedankje voor de tuinders die de drol hebben laten onderzoeken. 19 aug. Rondgang bestuur langs de tuinen. Mail gegaan naar tuinders die achterstallig onderhoud hebben om dit spoedig op te lossen 3 sept. Tweede Opschoon dag geweest. Bijpraten invulling open dag tuinen. 11 sept. Parkfeest en open dag op de tuinen. 18 sept. Laatste reactie binnen gekomen van tuinder i.v.m. onderhoud van zijn tuin. 10 okt. Melding binnengekomen van tuinder over diefstal van 8 palen van 2 meter. 17 nov. Bestuursvergadering Planning voorde jaarvergadering en agenda samenstelling. 30 oktober. Persbericht naar wijkbladen MSP en GSM gestuurd voor in wijkbladen van december. 4. Financieel verslag van onze penningmeester. Afgelopen jaar heeft onze kas een door bijdrage Gemeente een goede basis gekregen.

6 Na het voorlezen van de in en uitgaven door onze penningmeester werd er een compliment gegeven voor de duidelijke boekingen en goed verzorgt. Overzichten zijn altijd ter inzage voor de leden indien gewenst. Contributie betaling via de bank ING tuinvereniging de Heldevier NL89 INGB Goedkeuring door drie leden van de kascontrole commissie over boekjaar Nieuw lid H.Engbers uittredend lid Fr.Höper. 6. Pauze: Er werd gezellig bijgepraat door de leden onderling. 7. Peter Louws en Frits Höper treden bij tot het bestuur zodat wij weer aan onze verplichtingen kunnen voldoen bedankt alvast. Toch blijft dit nog een aandachtspunt voor de toekomst gezien de samenstelling leeftijd en tijdsdruk van bestuursleden. Vraag van een nieuw lid hoeveel tijd gaat hierin zitten en wat zijn onze taken. Als aanzittend lid zonder extra functie vijf vergaderingen van 1.1/2. Uur Het parkfeest dus onze open dag en mogelijk twee opschoondagen van elk 4 uur dit laatste verwachten wij ook van alle leden. Natuurlijk kan er altijd iets zijn dat men niet kan dan gewoon afmelden. Bestuursleden hebben een luisterend oor maar leden die iets kwijt willen richting bestuur altijd per mail of een geschreven brief afgeven dan pas wordt het opgenomen in vergadering en verslag gemaakt. Volgende vraag naar onze statuten en regelement zullen overhandigt gaan worden. 9. Agenda punten leden -Planning maken in voorjaar voor haksel dag..(via poortbericht na maart) -Diefstal palen Correcte melding gemaakt via mail (geregistreerd)helaas weten wij niet wie ze heeft.weggehaald op andermans tuin. -Sleutels van mensen die geen tuin hebben zijn opgehaald en of ingeleverd in Kavelbezetting tuinen op een of twee tuinen na is alles weer bezet huidige stand van zaken.

7 -Norm wanneer is een tuin niet in orde welke norm hanteren jullie..eerste regel de buren klagen b.v. overlast onkruid. (per mail of brief).tweede regel het bestuur bepaalt.(zijn met vijf man kunnen dus een deskundig oordeel vormen.).secretaris meld dit schriftelijk aan betreffende tuinder met verzoek dit op te lossen en verwacht een antwoord.(privacy gewaarborgd.) 10. Er zijn in ons lokaal op de tuin weer formulieren voor de aardappelteelt deze weer in te vullen en in te leveren. 11. Vanaf heden 2017 bij bouw van tuinhuisjes altijd aan te vragen bij bestuur (Freek) Bij milieu onvriendelijke materialen zal er een opruim borg worden vastgesteld. Opruimen kost de vereniging dus jullie tuinders geld als dit niet door tuinder zelf gedaan wordt wat een reële kans is. Dus bij risico bouw zal er borg betaalt gaan worden om het voorgaande te borgen. Vraag dus eerst wat kan er zijn voldoende voorbeelden op de tuin wat wel en niet kan. 12. Op onze website wwwvolkstuindeheldevier.nl zal in 2017 het volgende geplaatst gaan worden. Info m.b.t. Huishoudelijk reglement. Info m.b.t. Jaarvergadering enz. Planning jaarvergadering Op vrijdag 26 januari 19.30/21.00 uur. zelfde locatie. Agenda punten indienen bij secretaris voor mail adres zie info kast. Zodat in de toekomst ieder dit kan inzien.(en bij het niet ontvangen of kwijtraken van post) Nadat de voorzitter ieder heeft bedankt sluit deze de vergadering. Secretaris Peter Ernst.

8

9

Jaarvergadering over tuinjaar ( nl )

Jaarvergadering over tuinjaar (  nl ) Jaarvergadering over tuinjaar 2017. (www.volkstuindeldevier. nl ) 26-1-2018. Agenda. 1. Opening voorzitter. Afmeldingen door 4 leden. Aanwezig 17 leden. Bedankt ieder die zich dit jaar weer hebben ingezet

Nadere informatie

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald.

Een kandidaat-lid betaalt een eenmalig entreegeld, welk bedrag bij het betalen van de eerste huur dient te worden betaald. VOLKSTUINVERENIGING Gemeente BRUMMEN. HUISHOUDELIJK REGLEMENT. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. Dit Huishoudelijk reglement is samengesteld overeenkomstig het bepaalde in de statuten van 9 mei 1990. De

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Basisschool Op Weg te Ooij Zoals goedgekeurd op de algemene ledenvergadering d.d. 25 september 2017. Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. van

Huishoudelijk Reglement. van Huishoudelijk Reglement van Versie: 1.1 Vastgesteld door bestuur d.d.: 29 december 2013 Inhoudsopgave A. STICHTING EMETOFOBIE BESTUURLIJK... 3 I. ALGEMEEN... 3 II. DOELSTELLING VAN STICHTING EMETOFOBIE:...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

bladzijde =========================================================

bladzijde ========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING

REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING REGLEMENT LEIDSE AMATEUR FOTOGRAFEN VERENIGING Artikel 1. Het verkrijgen van het lidmaatschap 1. Het lidmaatschap kan uitsluitend worden verkregen door invulling en ondertekening van een daartoe bestemd

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad OBS De Vuurtoren

Huishoudelijk Reglement Ouderraad OBS De Vuurtoren Huishoudelijk Reglement Ouderraad OBS De Vuurtoren Ouderraad, OBS De Vuurtoren Groningen Versie 2.0 d.d. 22-10-2014 Huishoudelijk reglement ouderraad OBS De Vuurtoren 1 Inhoudsopgave 1. Gebruik van dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT SHANTYKOOR DE BIESBOSCH ARTIKEL 1. Het verenigingsjaar en het boekjaar vallen samen met het kalenderjaar. FINANCIEN ARTIKEL 2. De contributie van de leden wordt jaarlijks op een

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Buurtvereniging "De Buurt", door saamhorigheid, meer gezelligheid! Lidmaatschap Art. 1 Art. 1 a Art. 1b Art. 2 Art. 2 a Art. 2 b Art. 2 c Art. 3 De aanmelding voor het lidmaatschap

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 16 maart 2018 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 4. Goedkeuring jaarstukken 2017 5. Decharge bestuur 6. Benoeming

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 18 februari 2015 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Afwezig Martin Favié (voorzitter a.i.) Tineke Snel (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

WELKOM. 22 april 2015

WELKOM. 22 april 2015 WELKOM 22 april 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Voorstelling bestuursleden 4. Goedkeur Statuten en huishoudelijk reglement 5. Vaststellen bijdrage 6. Begroting 7. Aanstellen Kascommissie 8. Vesteda

Nadere informatie

INFOBULLETIN. Pagina 1 van 6

INFOBULLETIN. Pagina 1 van 6 WWW.buurtverenigingdeboskant.nl INFOBULLETIN 2018 Pagina 1 van 6 Infobulletin 2018 Buurtschap De Boskant In dit infoblaadje vindt U enige informatie over het reilen en zeilen van onze buurtschap De Boskant.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD. HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHBO VERENIGING ADUARD. INHOUDSOPGAVE HET BESTUUR... 2 TAKEN VAN DE VOORZITTER... 2 TAKEN VAN DE SECRETARIS... 2 TAKEN VAN DE PENNINGMEESTER... 3 HET DAGELIJKS BESTUUR... 3 ALGEMENE

Nadere informatie

Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub. C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1

Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub. C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1 Organisatie structuur Nederlandse Zambeziclub C o r v a n d e W e t e r i n g J a n u a r i 2 0 1 1 Waarom deze presentatie De gestage groei van onze club vraagt om meer structuur en betere, modernere

Nadere informatie

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest.

STATUTEN Naam en Zetel: Artikel De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. STATUTEN Naam en Zetel: Artikel 1. 1. De vereniging is genaamd: Volleybal Club Oegstgeest V.C.O.. 2. Zij is gevestigd te Oegstgeest. Duur: Artikel 2. 1. De vereniging is opgericht te OEGSTGEEST op 1 september

Nadere informatie

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN ZIEKENHUIS INSTRUMENTATIETECHNICI HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene bepalingen In dit reglement kunnen verwijzingen staan in de mannelijke persoonsvorm, maar hier dient men ook de vrouwelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant

Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Huishoudelijk reglement stichting Mentorschap West Brabant Considerans Dit reglement is een aanvulling op de statuten van de stichting Mentorschap West Brabant (MWB) en kan jaarlijks worden gewijzigd in

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

1.5 De verplichtingen van de leden worden nader uitgewerkt in het Tuinreglement

1.5 De verplichtingen van de leden worden nader uitgewerkt in het Tuinreglement Huishoudelijk reglement, versie juni 2018. 1. ALGEMEEN 1.1 Bij het tuinieren als vrijetijdsbesteding dient rekening te worden gehouden met de belangen van natuur en milieu. Daarom kiest de vereniging nadrukkelijk

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HR) ¹. van de. Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL)

Huishoudelijk Reglement (HR) ¹. van de. Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) Huishoudelijk Reglement (HR) ¹ van de Stichting Gedragscode Leidinggevenden (SGL) ¹ Artikel 14 lid 1 Statuten SGL INHOUD HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN, INTERPRETATIES Artikel 1 Positie van de SGL in het evangelische

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Van de Militaire Ruitersport Vereniging "Te Paard!", opgericht 9 april 1956. Vastgesteld door de Algemene Vergadering op ~ I ~ _ () r - Q r Hierna te noemen: de vereniging...:-----

Nadere informatie

2) INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Een aantal afmeldingen. Geboortekaartje van Niek v Vroenhoven zoon van Nienke en Nikkie v Vroenhoeven Cusiel

2) INGEKOMEN STUKKEN EN MEDEDELINGEN Een aantal afmeldingen. Geboortekaartje van Niek v Vroenhoven zoon van Nienke en Nikkie v Vroenhoeven Cusiel NOTULEN ALG. LEDENVERGADERING 8 April 2016 2015/2016 1) OPENING Een Half uurtje later dan gepland kon Cees v Eijk de vergadering openen. Niet iedereen was op tijd en de beamer werkte niet. De opkomst was

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a.

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. 19 APRIL 2016 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

verslag OR 10 mei Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Brigit Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne

verslag OR 10 mei Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Brigit Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne verslag OR 10 mei 2016 1. Opening Aanwezig: Anna, Natascha, Sandra, Nico, Sylvia, Karin, Afwezig: Adriaan, Patricia, Simone, René, Lianne 2. Notulen vorige vergadering 14-3-2016 n.a.v. de notulen: Heely

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: vrijdag 29 oktober 2010 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 19.30 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN WIJKSTICHTING SAMENLEVINGSOPBOUW OSS NOORD -WEST Het bestuur De stichting heeft een bestuur bestaande uit een oneven aantal leden met een minimum aantal van 5 personen. Bestuursleden

Nadere informatie

Opgericht 17 juni Buurtvereniging Rond de Vijftak.

Opgericht 17 juni Buurtvereniging Rond de Vijftak. Opgericht 17 juni 2014 Buurtvereniging Rond de Vijftak www.ronddevijftak.nl Artikel 1 De vereniging stelt zich o.a. ten doel: Een attentie bij een geboorte ( 11,95) Een tegemoetkoming met sinterklaas voor

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

INFOBOEKJE. 1. Waarom dit infoboekje? 2. De wijkvereniging. Uitgave 2009

INFOBOEKJE. 1. Waarom dit infoboekje? 2. De wijkvereniging. Uitgave 2009 1. Waarom dit infoboekje? Secr.: Graaf Arnulfstraat 7, 5491 GK Sint-Oedenrode Tel.:0636156336 Regiobanknr.: NL82 RBRB 0919 2668 78 Internet: http://www.armenhoef.nl E-mail: bestuur@armenhoef.nl INFOBOEKJE

Nadere informatie

INFOBULLETIN. Pagina 1 van 5

INFOBULLETIN. Pagina 1 van 5 INFOBULLETIN 2015 Pagina 1 van 5 Infobulletin 2015 Buurtschap De Boskant In dit infoblaadje vindt U enige informatie over het reilen en zeilen van onze buurtschap De Boskant. Bewaren van dit blaadje raden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement STICHTING UP WITH DOWN Huishoudelijk Reglement Stichting Up with Down Stichting Up with Down biedt directe hulp aan kinderen met Down-syndroom in Oost- Europa. Zie voor meer informatie onze website http://www.upwithdown.nl.

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok TC De Viskoerier Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014 Uitnodiging jaarvergadering Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok Agenda: 1 Opening. 2 Verslag jaarvergadering 2013. (bij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de in Eindhoven gevestigde vereniging IJSCLUB EINDHOVEN HOOFDSTUK I Artikel 1: Inschrijving LIDMAATSCHAP 1. Inschrijving als lid vindt plaats na formele aanmelding bij de ledenadministratie.

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Met gebruik van de winst van voorgaand jaar is dit jaar positief afgesloten.

Met gebruik van de winst van voorgaand jaar is dit jaar positief afgesloten. 3. Jaar- en financieel verslag schooljaar 2016-2017 Het financieel jaarverslag wordt in vogelvlucht doorgenomen. Het is een mooi maar financieel zwaar jaar geweest met goede activiteiten. De schoolreisjes,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement en redactiestatuut wijkkrant en website van Wijkvereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal West.

Huishoudelijk reglement en redactiestatuut wijkkrant en website van Wijkvereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal West. Huishoudelijk reglement en redactiestatuut wijkkrant en website van Wijkvereniging Pieters- en Academiewijk en Levendaal West. Hoofdstuk 1 Huishoudelijk reglement 1. Begripsbepaling In dit reglement wordt

Nadere informatie

Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden

Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden Algemene ledenvergadering H.S.V. De Snoekbaars Datum: 10-03-2016 Voorzitter Notulist Freek v. Emst Secretaris Deelnemers Aanwezig Afgemeld Afwezig zonder bekendstelling bijzonderheden F. van Emst X Voorzitter

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen

Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Huishoudelijk reglement Wieler Toer Club Ruinen Inhoud: Artikel 1 Leden 2 Artikel 2 Geldmiddelen 2 Artikel 3 Bestuur 2 Artikel 4 Voorzitter 2 Artikel 5 Secretaris 2 Artikel 6 Penningmeester 3 Artikel 7

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

In 2008 is de heer Frans van der Put gestopt met zijn werkzaamheden als secretaris en is opgevolgd door Piet Feenstra.

In 2008 is de heer Frans van der Put gestopt met zijn werkzaamheden als secretaris en is opgevolgd door Piet Feenstra. Nieuwsbrief maart 2009 nr.1. Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 26 maart 2009 2. POPEL Jaarverslag 2008 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. SIMA Service abonnement C.V.-installatie

Nadere informatie

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen

A. De Stichting Natuurlijk Kind en Paard bestuurlijk I. Algemeen A. De bestuurlijk I. Algemeen Het huishoudelijk reglement mag geen bepalingen bevatten die in strijd zijn met de statuten. Het huishoudelijk reglement wordt samengesteld en goedgekeurd door het voltallige

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1: Huishoudelijk Reglement 1.1 Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op de Statuten van de Oudervereniging van De Toermalijn. 1.2 In het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT

Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OVERKOEPELENDE VERENIGING VAN AMATEURTUINDERSVERENIGINGEN TILBURG Deel A: Huishoudelijk Reglement van de OVAT Artikel 1: Algemeen 1.1. Slechts omtrent geagendeerde onderwerpen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. Huishoudelijk reglement

Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg. Huishoudelijk reglement Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg Huishoudelijk reglement 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: o de stichting: de Stichting Steunfonds Voedselbank Tilburg, gevestigd te Tilburg

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam (theater-)koor-onomatopee Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING R.K. BASISSCHOOL OLOF PALME. Inhoud: Inhoud: Artikel 1: begripsbepalingen:... 2 Artikel 2: naam, zetel en duur... 2 Artikel 3: doel... 2 Artikel 4: middelen... 2 Artikel 5: verenigingsboekjaar... 2 Artikel 6: leden... 2 Artikel 7: bestuur...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau

Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau Huishoudelijk Reglement Oudervereniging Oranje Nassau ALGEMEEN Artikel 1 Op verzoek ontvangen de ouders een exemplaar van de statuten en van het huishoudelijk reglement van de secretaris van de oudervereniging.

Nadere informatie

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld.

3. Het huishoudelijk reglement is in de bestuursvergadering van de vereniging op 9 oktober 2012 vastgesteld. 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. Het huishoudelijk reglement is een uitwerking van de statuten van Vereniging Koepel Mooiland Allen Samen, opgericht op 2 juli 2012. Dit reglement legt de onderlinge afspraken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen.

Artikel 3 De vereniging stelt zich ten doel het beoefenen en promoten van de volleybalsport zodat men in teamverband tot samenwerking kan komen. Statuten Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje Zij is gevestigd te Breda. Duur Artikel 2 Doel 1. De vereniging is opgericht te Breda op 1 november 2012 en is aangegaan voor

Nadere informatie

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT.

1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: VERENIGING VOOR STUDENTEN PSYCHOLOGIE EN PEDAGOGIEK AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT. De verkorte naam is: VSPVU. 2. De vereniging heeft haar zetel in Amsterdam. 3.

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Inhoud 1 INLEIDING... 2 1.1 GOEDKEURING... 2 1.2 WIJZIGING / AANVULLING... 2 1.3 GOEDKEURINGS- / WIJZIGINGSDATA... 2 2 ORGANISATIE... FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. 3 BESTUUR... 2 3.1 WERKWIJZE BESTUUR...

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglementen van Stichting Healing Beyond Borders Europa

Huishoudelijke Reglementen van Stichting Healing Beyond Borders Europa 1. 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat onder de statuten: de statuten van Stichting Healing Beyond Borders Europa. De overige in dit reglement voorkomende begrippen hebben, indien deze

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de: Volkstuinvereniging Vorden

Huishoudelijk reglement van de: Volkstuinvereniging Vorden Huishoudelijk reglement van de: Volkstuinvereniging Vorden Lidmaatschap Artikel 1: 1. Een ieder die lid van de vereniging wil worden, meldt zich aan bij het secretariaat of bij diens afwezigheid- bij een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Uitvaartvereniging St.-Annaparochie/Nij Altoenae

Huishoudelijk reglement van Uitvaartvereniging St.-Annaparochie/Nij Altoenae Huishoudelijk reglement van Uitvaartvereniging St.-Annaparochie/Nij Altoenae Algemene bepalingen Artikel 1: Ieder lid van de Uitvaartvereniging St.-Annaparochie/Nij Altoenae onderwerpt zich behalve aan

Nadere informatie

2. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING "DE VESTE".

2. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING DE VESTE. 2. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUURDERSVERENIGING "DE VESTE". ALGEMEEN Artikel 1. 1. Het huishoudelijk reglement heeft de bedoeling, nadere richtlijnen te geven ten aanzien van het bestuur van de Huurdersvereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de. Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de. Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Stichting Duurzame Samenleving Papua Barat (SDSP) Versie 4.1 2007 Vastgesteld in bestuursvergadering van 02 oktober 2007 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout

Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Notulen Algemene Ledenvergadering Vereniging Rijnsche Hout Datum: zaterdag 7 november 2009 Plaats: Utrecht, Restaurant de Hoge Weide, ontvangst om 16.00 uur Aanwezig: het bestuur: Lenno Maris (voorzitter),

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013.

Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. Huishoudelijk Reglement Vereniging ShantyNederland Status van dit document: vastgesteld in de ALV van maart 2013. 1 Wijze van besturen: 1.1. Besluiten worden zoveel mogelijk genomen binnen een bestuursoverleg.

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV

Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Functieomschrijvingen bestuursleden Wouwse TV Algemene bestuurstaken deelname aan bestuursvergaderingen bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan overlegt met alle bestuursleden die bij een

Nadere informatie

Het functioneren van het bestuur

Het functioneren van het bestuur HUISHOUDELIJK REGLEMENT t STIK HEDEL Ten geleide Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Dit huishoudelijk reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de ledenvergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Artikel 1: Doel en activiteiten van de Fotoclub 1.1 Doel Het doel van de fotoclub is het bevorderen van het hobbymatig fotograferen. De club tracht dit doel onder meer te bereiken

Nadere informatie