KLASNIEUWS 26. Welkom in onze klas. Sporten met Evi. Horen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KLASNIEUWS 26. Welkom in onze klas. Sporten met Evi. Horen"

Transcriptie

1 KLASNIEUWS 26 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Voorbije week had ik een eitje te pellen met jullie oogappeltjes. Letterlijk dan, want de kinderen gaven hun zegen om rond eitjes te werken. We leerden het verschil kennen tussen kippeneieren en chocolade-eieren waarbij proeven en ruiken niet mocht ontbreken. Hun vraag naar een eierenzoektocht werd in vervulling gebracht en ook de kuikentjes zijn in aantocht. Verder vond er een toneel plaats voor het kleuterblok en was er opnieuw een openklas namiddag tussen de gele en blauwe klas. Sporten met Evi Er zijn heel wat nieuwe sportmaterialen aangekocht in de school en daar mochten de kleintjes meteen gebruik van maken. Joepie, nog meer sport en speelplezier verzekerd! Er werd meteen een bewegingsparcours ontworpen met talrijk klein en uitdagend sportmateriaal. De kinderen vinden het keer op keer fantastisch om te sporten met Evi. Horen Aansluitend op voorgaande week startten we de week met een nieuw zintuig: horen. De kinderen maakten kennis met allerlei materialen waarbij luisteren centraal staat. Het materiaal werd als snel geïntegreerd in hun spel.

2 Muziekinstrumenten Instrumenten zijn niet weg te denken bij het aspect horen. Vandaar dat de kinderen de kans kregen om echte muziekinstrumenten te verkennen en hun eigen deuntjes door de klas te laten galmen. Gezelschapsspelletje Naast de vele mogelijkheden om vrij te exploreren in de klas, wordt er ook telkens een begeleide activiteit voorzien. De kinderen werden op maandag aangespoord om even een spelletje te komen spelen met muziekinstrumenten. Ik had hun hulp nodig want kleine muis was verdwenen in het bos. Mama muis moest gaan zoeken bij de bosbewoners maar kon dit niet alleen. Door het bespelen van een instrument, wisten de andere spelers waar mama muis ging aankloppen in het bos. Luisteren, zoeken en bespelen was de boodschap! Telkens opnieuw een gezellig moment om met enkele kinderen even samen te spelen. En natuurlijk slaagden ze erin om kleine muis te vinden. Dikke duim! Fluisteren Even tijd over na het opruimen? Ideaal momentje voor een eenvoudig spelletje. Een kleuter krijgt een woord in het oortje gefluisterd. Het is zijn/ haar taak om het woord correct door te geven naar een volgend vriendje, ook via fluisteren in het oortje. Niet gemakkelijk! Woordjes worden zo snel veranderd en waar het precies verkeerd loopt blijft mysterieus. Woorden als bal, auto,.. Veranderen soms in pop of bus. Grappig maar de warme band onderling maakt alles prima. Wat ben ik een bofkont om elke dat tussen deze schatjes te mogen vertoeven.

3 Even tot rust komen De kinderen krijgen dagelijks een heleboel prikkels te verwerken. Vele prikkels zijn niet onbekend maar dit geldt niet voor allemaal. In beide gevallen is er soms behoefte om de drukke dagbesteding even te doorbreken en de rust het van ons te laten overnemen. Op die momenten sluipen we rustig naar boven in onze snoezelruimte en genieten we samen van wat komen zal. Dit keer had ik een verhaaltje voorzien van een konijn. Het verhaal werd vooral verteld aan de hand van muziekinstrumenten en gepaste stiltes. SSssst, mondjes dicht en oortjes open. Kikker is zoek We trokken allen het zaaltje in en namen kikker met ons mee. Kikker houdt van verstoppertje spelen maar kan zo moeilijk stil zijn. Goed voor ons want door goed te luisteren konden de kinderen kikker telkens terugvinden. Super gedaan speurneusjes! De poes Af en toe doet het nabootsen van een poes opnieuw een intrede in de klas. De kinderen gaan dan spontaan op hun knietjes zitten en kruipen overal rond. Bij het aanvangen van een gesprekje werd algauw duidelijk dat de kinderen graag eens een poes willen aaien. Dus trokken we met z n allen onze jas aan en zochten de buitenlucht op, op weg naar de schoolpoes. Bij het zien van de poes waren er enkelen een beetje bang maar onze lieve, aanhankelijke schoolpoes wist maar al te best hiermee om te gaan. Een unieke en hartverwarmende ontmoeting!

4 De maandagnamiddag werd het zintuig horen reeds minder aantrekkelijk in de klas. Heel wat andere thema s zoals de poes, poppen, eitjes en dokter kwamen naar boven in hun spel. Vandaar dat we een bezoekje aan de poes gingen brengen. Tijdens ons uitstapje zagen we heel wat meer dan alleen de poes. Ook kippen kruisten ons pad. Enkele kinderen waren ervan overtuigd dat kippen chocolade-eieren leggen. Het zou een gemiste kans zijn om hier niet verder op in te gaan. Eenmaal in de klas sloten we onze dag af met een kort gesprekje en besloten om eieren een plaatsje te geven in de klas, vooral dan het eitjes rapen kwam opnieuw op de voorgrond. Eieren vissen Dinsdagochtend lag er een nestje in de klas. Niet zomaar een nest want er zat ook een eitje in. Maar wat zit er in dat ei? Chocolade? Een kuiken? Of gewoonweg wat eigeel en eiwit? We wisten het niet maar besloten om ervoor te zorgen en een hokje te bouwen. Het ei overleefde toch wel tot donderdag. Langer konden ze de nieuwsgierigheid niet meer plaatsen denk ik. Een onbekende, curieuze sloeber gooide het eitje kapot. Maar geen paniek mama en papa, er zat gelukkig geen kuikentje in want er had geen kip gebroed op het eitje. Verder gingen de kleintjes eieren gaan ontwerpen aan de hand van de puzzels, gingen eitjes wassen en verzamelen aan de waterbak en gingen de eitjes inpakken in eierdozen. Ze werkten erop los. Wat ben ik trots op hun werkhouding!

5 Handverven Ik schilder een ei met rood, geel, groen of blauw en dat heel speciaal voor jou. De kinderen houden ervan om werkjes kleur te geven met verf. Ze mochten kiezen om te schilderen met hun handen of met verfborstels. Voor velen was de keuze algauw gemaakt en gingen de mouwtjes spontaan omhoog. En wist je dat vele werkjes speciaal worden gemaakt voor de mama s, dat hebben ze me zelf verteld. Ruiken/ proeven Om echt te kunnen weten waarin kippeneitjes en chocolade-eitjes verschillen hadden we nood aan een waarneming waarin proeven en ruiken centraal stonden. De kinderen grepen de kans om ook de aantrekkelijkheid van kippeneitjes te ervaren. En met succes! Wat een smullertjes! Verhaaltjes Deze week werden een tal van boekjes aangeboden rond de lente en eieren. Eerst in kleine groepjes om daarna klassikaal aan te brengen. Zo verzekeren we dat iedereen de verhaallijn kan begrijpen.

6 En als we het verhaal kunnen nabootsen dan doen we dat. Zo zijn de kinderen meer betrokken. Net als Ollie zijn wij een eitje. Een eitje dat op zijn hoofd gaat staan, zich verstopt en heen en weer rolt. Bouwen van een mandje Om het eitjes rapen goed te laten verlopen, hadden we nood aan iets om de vondsten in te verzamelen. Vandaar dat er een begeleide activiteit werd georganiseerd waar de peuters voor het eerst gericht gingen construeerden aan de hand van een voorbeeld. Met de nodige begeleiding creëerden we een hoop mandjes. Goed gedaan vriendjes! Paaseierenraap Er liggen eitjes in het gras! Ik denk dat het de Paashaas was. Een eitje hier, een eitje daar. Dankje Paashaas, tot volgend jaar.

7 Toneel Op donderdag planden we een gezamenlijk momentje met alle kinderen samen in het zaaltje. De begeleiders haalden hun beste inlevingsvermogen en podiumkunsten boven en toverden een toneeltje voor de kinderen. De inleving bij de kinderen was subliem. Zo groot dat er even traantjes vloeiden bij sommige kijkertjes uit angst voor de tijger. Maar dit maakten we meteen goed. Enkele sfeerbeelden Evenementen Woensdag 28 maart 2018 om 20u00 More than honey. Poetsplanning 31/03 Tanisha Oshiotare Vrije dagen Vrijdag 30 maart 2018 pedagogische studiedag Vakantiedagen Paasvakantie van 2 april tot en met 15 april 2018 Volgende week Komende week nemen wij deel aan de projectweek Bijen. Alles rond bijen is dan ook welkom in onze klas. Daarnaast gaan wij ook de uitdaging aan om de gele klas te vertegenwoordigen in het forum. Graag dus in de ochtend tijdig aanwezig te zijn en uw kind eerst nogmaals te laten plassen zodat wij om 8u30 kunnen vertrekken richting het forum. Eeuwige dankbaarheid in ruil. Als laatste wil ik nog meedelen dat we vanaf maandag bezoek krijgen in de klas van 3 schattige kuikentjes. Ze blijven logeren tot donderdag!

KLASNIEUWS 24. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 24. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 24 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Wat ging de week weer snel voorbij! Maandag gingen we al wat op verkenning met een aanbod rond

Nadere informatie

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 22. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 22 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Na een deugddoende vakantie staan we met zijn allen weer op en top paraat. Met als doel een zee

Nadere informatie

KLASNIEUWS 25. Welkom in onze klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 25. Welkom in onze klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 25 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Er is er eentje jarig, hoera, hoera! Ediz is 3 jaar geworden en dat laten wij niet zomaar aan

Nadere informatie

- we maandag Kleine Raaf kwijt waren? Ze was verdwenen en de kleuters gingen naarstig op zoek om te kijken waar ze kon zijn.

- we maandag Kleine Raaf kwijt waren? Ze was verdwenen en de kleuters gingen naarstig op zoek om te kijken waar ze kon zijn. Week van 20 tot 24 maart 2017 project: kleine raaf Wist je dat?????? - we maandag Kleine Raaf kwijt waren? Ze was verdwenen en de kleuters gingen naarstig op zoek om te kijken waar ze kon zijn. Toen we

Nadere informatie

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi

KLASNIEUWS 17. Welkom in onze klas. De nieuwe vriendjes. Turnen met Evi KLASNIEUWS 17 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De kerstvakantie is voorbij en dat maakt me dolblij. Ik vertoef tot februari in de gele klas,

Nadere informatie

KLASNIEUWS 27. Welkom in onze klas

KLASNIEUWS 27. Welkom in onze klas KLASNIEUWS 27 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Het is alweer vakantie, wat gaat de tijd snel! Ondanks dat ons weekje uitzonderlijk maar vier

Nadere informatie

En zo had Barbara van de blauwe klas even de tijd om terug op kracht te komen en donderdag opnieuw paraat te staan.

En zo had Barbara van de blauwe klas even de tijd om terug op kracht te komen en donderdag opnieuw paraat te staan. KLASNIEUWS 23 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Deze week brachten we door in koude temperaturen maar gelukkig met een warme groep kinderen. De

Nadere informatie

KLASNIEUWS 32. Een nieuw vriendje in de klas! De tweeling is jarig, hoera!

KLASNIEUWS 32. Een nieuw vriendje in de klas! De tweeling is jarig, hoera! KLASNIEUWS 32 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Een nieuw vriendje in de klas! Het is je misschien al opgevallen (misschien ook niet) dat er een nieuw gezichtje te

Nadere informatie

KLASNIEUWS 30 week 6 mei - 10 mei 2019

KLASNIEUWS 30 week 6 mei - 10 mei 2019 KLASNIEUWS 30 week 6 mei - 10 mei 2019 Deze week was het een weekje vol spanning voor de begeleiders. We hadden enkele mensen van de schoolinspectie op bezoek. Af en toe werd ik gevraagd om mijn mening

Nadere informatie

KLASNIEUWS 33. Hieperdepiep hoera!

KLASNIEUWS 33. Hieperdepiep hoera! KLASNIEUWS 33 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Hieperdepiep hoera! Deze week telde alweer een dagje minder maar wij gingen alvast in stijl van start. We vierden

Nadere informatie

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie!

Klasnieuws week 9. Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Klasnieuws week 9 Deze week maandag mocht Lieze op het podium staan, want ze was jarig in de vakantie! Maandag speelden we het spelletje Vlotte geesten, maar ook Sem had een balans spelletje mee. Leuk!

Nadere informatie

KLASNIEUWS 29. Nieuw vriendje in de klas. Sporten met Evi

KLASNIEUWS 29. Nieuw vriendje in de klas. Sporten met Evi KLASNIEUWS 29 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Nieuw vriendje in de klas Hiep hoi ook deze week startte er nog een nieuw vriendje in onze klas, Gioia. Welkom! Gioia

Nadere informatie

Week van 1 tot 4 september 2015

Week van 1 tot 4 september 2015 Week van 1 tot 4 september 2015 Project: eerste schoolweek Maandag: Genieten van de laatste vakantiedag Dinsdag: Eindelijk was het weer zover! 1 september... Na het invullen van de maaltijden trokken we

Nadere informatie

KLASNIEUWS 18. Welkom in onze klas. De nieuwe aanwezigheidskalender. Turnen met Evi

KLASNIEUWS 18. Welkom in onze klas. De nieuwe aanwezigheidskalender. Turnen met Evi KLASNIEUWS 18 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De nieuwe aanwezigheidskalender Elke ochtend starten we met een kringmoment. Op dat moment bekijken

Nadere informatie

APRIL - MEI. P.S.: vergeet niet om tijdig je kaarten te bestellen voor het schoolfeest van zaterdag 20 april.

APRIL - MEI. P.S.: vergeet niet om tijdig je kaarten te bestellen voor het schoolfeest van zaterdag 20 april. SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. APRIL - MEI Beste ouders Lentekriebels voelen

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 34 Maandag 3 juni Oeps! Toen ik deze ochtend naar school aan het rijden was wist ik het Ik was iets vergeten.. Jajaaa, mijn telefoon lag nog thuis. Jammergenoeg geen foto s

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

Klasnieuws 4 & 5. overal noten

Klasnieuws 4 & 5. overal noten BLAUWE KLAS 7 OKTOBER 2018 Klasnieuws 4 & 5 overal noten sorteren: in welke mand ligt dezelfde noot? Babbelkring Samen met enkele groene klassers kunnen wij onze ideeën rond ons nieuw project noteren.

Nadere informatie

Thema: Anna en de lente en Anna en de paashaas

Thema: Anna en de lente en Anna en de paashaas Thema: Anna en de lente en Anna en de paashaas De laatste week vóór de paasvakantie leerden we over Anna en de lente en als afsluiter lazen we het boek Anna en de paashaas. De week was vlug om, maar we

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 2 10 september We begonnen onze week rustig met de babbelkring. Ons koorddansertje mag dan de ster bij de juiste dag hangen, het weer bekijken en het juiste symbooltje er bij

Nadere informatie

KLASNIEUWS 31. Er is er eentje jarig, hoera!

KLASNIEUWS 31. Er is er eentje jarig, hoera! KLASNIEUWS 31 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Onze driedaagse schoolweek stond in het teken van Moederdag. De kinderen knutselden erop los, en oefenden een versje

Nadere informatie

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 23 maart tot 27 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: We begonnen onze maandag zoals gewoonlijk in het forum. Een leuk begin van de

Nadere informatie

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt!

Deze week leerden we de schakeltjes kennen. Leuk speelgoed waarmee we lange slingers kunnen maken. En wat werden er lange slingers gemaakt! Klasnieuws week 2 Maandag vierden we Helle haar verjaardag. De hele dag zorgde Helle voor leuke liedjes. Dankjewel DJ Helle! In de kring zongen we voor haar en vierden we haar verjaardag uitvoerig! Helle

Nadere informatie

Ditjes en datjes. Kerstforum

Ditjes en datjes. Kerstforum Ditjes en datjes Dinsdag en donderdag turnen: Het is telkens het 1 ste uurtje turnen. 13 en 14 december: kerstmarkt woensdag 30 april: pedagogische studiedag Nu vrijdag,13 december is er geen warm eten

Nadere informatie

Dit is het lenteboekje van:

Dit is het lenteboekje van: Dit is het lenteboekje van: Goed en snel! 15 + 9 =... 12 + 21 =... 18 + 20 =... 10 + 14 =... 15 + 30 =... 14 + 5 =... 18 + 29 =... 13 + 5 =... 10 + 28 =... 12 + 15 =... 15 + 30 =... 17 + 14 =... 10 +

Nadere informatie

Klasnieuws 3. Voeten op de grond

Klasnieuws 3. Voeten op de grond BLAUWE KLAS 24 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 3 Voeten op de grond Al onze verhalen in ons babbelboekje Heel leuk is het om te zien dat meer en meer kinderen onze verhalen b e k i j k e n i n d e boekenhoek.

Nadere informatie

In het WZC werkten we in drie groepjes. Onder het geïnteresseerde oog van de bewoners speelden we:

In het WZC werkten we in drie groepjes. Onder het geïnteresseerde oog van de bewoners speelden we: Geike was deze week ons koorddanserresje! Na een korte kring op dinsdagochtend na het lange Pinksterweekend vertrokken we met de andere halve groep kleuters opnieuw naar het WZC terwijl de thuisblijvertjes

Nadere informatie

4-8 september 2017 / 22 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS

4-8 september 2017 / 22 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 2 / 4-8 september 2017 / 22 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 voor het maken

Nadere informatie

Week van 4 januari tot 8 januari 2016

Week van 4 januari tot 8 januari 2016 Week van 4 januari tot 8 januari 2016 Project: Maandag: Het was weer even wennen na twee weken vakantie, maar iedereen kwam enthousiast terug naar de klas! Tijdens het forum hoorden we dat Winter grote

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2016

BROEDERLIJK DELEN 2016 Kleuterkrant maart 2015 BROEDERLIJK DELEN 2016 In deze campagne maakten onze kleuters kennis met Eilin uit Colombia. Onze kleuters knutselden allemaal een baston. Dit is een stok met twee linten die symbool

Nadere informatie

KLASNIEUWS 21. Welkom in onze klas. De week van ollemolletoppezot. Stippen tegen pesten. Confettimemory

KLASNIEUWS 21. Welkom in onze klas. De week van ollemolletoppezot. Stippen tegen pesten. Confettimemory KLASNIEUWS 21 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas De week van ollemolletoppezot Deze week was het de week tegen pesten. Wij konden dit niet zomaar

Nadere informatie

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen.

Maandag legde ik uit wat een weefgetouw was. Ook de geschiedenis erachter kwamen we te weten. Daarna mochten zij het ook eens proberen. Klasnieuws week 20 Maandag vlogen we er aan de knutseltafel in met iets wat de gastjes zelf hadden voorgesteld. Bij het kringgesprek bij het begin van het project mogen ze dus altijd zeggen wat ze allemaal

Nadere informatie

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE.

OPGELET! IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE WEETJES VAN DE AFGELOPEN PERIODE LEZEN OF NIEUWSBERICHTEN VOOR DE KOMENDE PERIODE. OPGELET! VANAF 19 MAART WERKZAAMHEDEN IN DE KERKHOFLAAN KLUSJESDAG 1 EN CARNAVALBAL WAREN EEN 23 april schoolfotograaf SUCCES! HIER EEN FOTOREPORTAGE HERTOG JAN NIEUWSBRIEF IN DEZE NIEUWSBRIEF KAN U LEUKE

Nadere informatie

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje?

Terug in de klas bood ik een fijn werkje aan. Wie kon de taart mooi versieren volgens het Voorgestelde versieringetje? Klasnieuws week 19 Maandag bood ik een ganzenspel aan maar in een ridderjasje. Ik speelde met hen mee. Het was erg spannend, want als je op een figuurtje kwam te staan kon het zijn dat je stappen vooruit

Nadere informatie

inhoud 1. Kom jij uit een ei? 2. Dieren uit een ei. 3. Vogels 4. Vissen 5. Insecten 6. Spinnen 7. Reptielen 8. Kikkers en padden 9.

inhoud 1. Kom jij uit een ei? 2. Dieren uit een ei. 3. Vogels 4. Vissen 5. Insecten 6. Spinnen 7. Reptielen 8. Kikkers en padden 9. Het ei inhoud. Kom jij uit een ei? 3. Dieren uit een ei. 5 3. Vogels 7 4. Vissen 8 5. Insecten 0 6. Spinnen 3 7. Reptielen 4 8. Kikkers en padden 5 9. Filmpje 6 Pluskaarten 7 Bronnen en foto s 9 Colofon

Nadere informatie

13-17 NOVEMBER 2017 / 31 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS

13-17 NOVEMBER 2017 / 31 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 11 / 13-17 NOVEMBER 2017 / 31 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 is een opdracht

Nadere informatie

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine

Maar ook de fijnere werkjes kregen aandacht: parels, hamertje tik, tekenmachine Klasnieuws week 17 Maandag startte de dag met een turnles die ik eens gaf. Vanaf nu sport Evi elke maandagvoormiddag met de kindjes van de blauwe klas in het zaaltje. Af en toe (Want andere klassen zullen

Nadere informatie

26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT

26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT 26 30/09/ 16 OVER ONS PROJECT Het project gonst langs alle kanten: Overal horen en vinden de kinderen geluiden en muziek in en zo worden we elke dag wel weer door n andere vondst verrast: De laatste moetwerkjes

Nadere informatie

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat

Maandag had Marcel een spelletje meegebracht naar de klas. Hij legde het uit aan de kindjes die het wilden spelen. Het was erg leuk om te zien dat Klasnieuws week 10 Maandag zijn we de week gestart met een zeer uitgebreide babbelkring. Iedereen had wel iets te vertellen over de vakantie of had iets leuks mee naar de klas waar een verhaal bij hoorde.

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 3 17 september We kunnen er niet om heen, ons project blijft levendig! Thias had vandaag een dokterstasje mee met heel veel leuke spulletjes in. Sommigen hadden we al gezien,

Nadere informatie

KLASNIEUWS 28. Nieuwe vriendjes in de klas. Het slaapklasje

KLASNIEUWS 28. Nieuwe vriendjes in de klas. Het slaapklasje KLASNIEUWS 28 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Nieuwe vriendjes in de klas Hoera!! Maandag mochten we twee nieuwe vriendjes verwelkomen. Jéroom en Marit startten

Nadere informatie

KLASNIEUWS 19. Welkom in onze klas. Cadeau voor de klas

KLASNIEUWS 19. Welkom in onze klas. Cadeau voor de klas KLASNIEUWS 19 Ik neem jullie graag mee doorheen onze ontdekkingstocht in de gele klas! Welkom in onze klas Cadeau voor de klas Deze week vierden we de verjaardag van Lili. Lili is woensdag drie jaar geworden

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

Maandag gingen we zoals meestal aan de slag met een moetje. Deze keer was dit een kunstwerk maken met zout. Wanneer je dit dan schildert lopen de

Maandag gingen we zoals meestal aan de slag met een moetje. Deze keer was dit een kunstwerk maken met zout. Wanneer je dit dan schildert lopen de Klasnieuws week 21 Deze week was er heel veel werkenthousiasme in de klas. Er werden nieuwe oorden ontdekt en er werd veel aan elkaar geleerd, getoond, met elkaar gewerkt. Wauw! Het begon maandag toen

Nadere informatie

Week van 5 tot 9 oktober 2015

Week van 5 tot 9 oktober 2015 Week van 5 tot 9 oktober 2015 Project: kikkers Maandag: VRIJE DAG: geen school! Dinsdag: Tijdens het forum kregen we nog een voorstelling van een goed doel voor de Reuzenrun komende zondag. De opa van

Nadere informatie

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring!

Sporten met ronden: (hoepels en ballen) Telspel in de kring! KLASNIEUWS 32 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

27 NOVEMBER- 1 DECEMBER 2017 / 32 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS

27 NOVEMBER- 1 DECEMBER 2017 / 32 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 13 27 NOVEMBER- 1 DECEMBER 2017 / 32 BLZ. / KLEUTER 1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 om HULPSINT

Nadere informatie

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel!

Maar de kringtafel werd te klein Dus we maakten een grotere muziekhoek met foto s waar alles hoort. Wat hadden we er al veel! Klasnieuws week 17 Maandag lag er in de kring iets onder een laken. Wat was dat? Na even piepen zagen we een klein gitaartje! Hoe kon het geluid maken? Noemt het echt klein gitaartje?... We hadden heel

Nadere informatie

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor.

Klasnieuws week 24. Zelf een spelletje kiezen lukt wel goed. Dit deden ze ook al af en toe ervoor. Klasnieuws week 24 Vanaf maandag zette ik op de twee tafels en de spelletjestafel niets meer klaar. Ze mogen nu zelf een spelletje uit de kast halen die ze al kennen en willen spelen en dozen kiezen uit

Nadere informatie

Gertrude van Walstijn

Gertrude van Walstijn Gertrude van Walstijn 21 lange dagen 21 lange dagen zat ik in een kippenei, Ik wil eruit, ik wil vrij, Ik prik een gaatje in het ei. Ik wil eruit, ik wil vrij, Ik prik een gaatje in het ei. Nog een stukje,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Doet u thuis mee? Datum: Nummer:

Nieuwsbrief. Agenda. Beste ouder(s) en/of verzorger(s), Doet u thuis mee? Datum: Nummer: Nieuwsbrief Nummer: 2017-2018-08 Datum: 8-2-2018 Agenda Voorjaarsvakantie Schoonmaakavond voor de ouders van de kinderen van de dinsdagmiddag-vrijdagmorgen groepen en dinsdagmorgen-donderdagmorgen groepen

Nadere informatie

5-9september 16 Op maandag geen Leen in de klas, maar dan staat Marieke paraat om de groene klassers op de eerste dag van de week te begeleiden.

5-9september 16 Op maandag geen Leen in de klas, maar dan staat Marieke paraat om de groene klassers op de eerste dag van de week te begeleiden. 5-9september 16 Op maandag geen Leen in de klas, maar dan staat Marieke paraat om de groene klassers op de eerste dag van de week te begeleiden. Tijdens het eerste maandagforum konden we luisteren naar

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? maandag 14 maart tot vrijdag 18 maart Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Na ons bezoekje aan Pluimvee Schouppe zitten er nu 3 schattige kuikentjes in onze

Nadere informatie

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni

Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Recreatieprogramma 7 juni t/m 10 juni Welkom op de Paalberg! Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis

Nadere informatie

14-18 november 2016 / 31 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

14-18 november 2016 / 31 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 11 / 14-18 november 2016 / 31 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Aan de hand van deze sfeerfoto s kan jullie reporter ter plaatse zeker verslag uitbrengen! 1 2

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 10 / 7-11 november 2016 / 33 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 pannenkoeken

Nadere informatie

Wat vonden we er veel!

Wat vonden we er veel! Klasnieuws week 28 Na een twee weken durende vakantie was het welletjes geweest. Eindelijk mochten we weer naar de klas! Niet alleen voor velen onder hen, maar ook voor mij was het ontzettend leuk om terug

Nadere informatie

Begeleid aanbod: Sherborne sessie 4

Begeleid aanbod: Sherborne sessie 4 Datum: 18 maart 2013 Begeleid aanbod: Sherborne sessie 4 De kleuters leefde zich in. Ze waren geen kindjes meer maar varkentjes. ( 4/03/2013) Het thema is kip en het ei. De kleuters zullen zich beter kunnen

Nadere informatie

Klasnieuws week 25. Met vriendelijke groeten, Cedric Herreman.

Klasnieuws week 25. Met vriendelijke groeten, Cedric Herreman. Klasnieuws week 25 Hallo, Mijn naam is Cedric Herreman, derdejaarsstudent Bachelor in het Kleuteronderwijs aan de Katholieke Hogeschool VIVES te Tielt. Tussen 12 maart en 30 maart loop ik stage bij u zoon

Nadere informatie

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte

Aan de knutseltafel stempelden we een schoorsteen. De gastjes mochten dan kiezen wat ze hiermee deden. Een schoentje voor schilderen, een zwarte Klasnieuws week 14 Maandag startte de dag met een sintforum. Wim deed alles aan wat de kinderen van de school voor hem maakten. Daarna oefende hij met een zware stem om te klinken als de echte sint en

Nadere informatie

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes!

Projecttijd. Al enkele kindjes hebben een volle kaart. Wat een werkertjes! 02 05/05/ 17 Vandaag begon de week opnieuw op dinsdag. Normaal hadden we dan schrijfkriebels, maar de jongens en meisjes van het eerste en tweede leerjaar zijn op piratenklassen en hadden de hulp van Evi

Nadere informatie

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie.

Ons kringbord vullen we vanaf nu wat anders in. Onze vlinders hebben onze dagen van de week, de daglijn, het weer, al heel goed onder de knie. KLASNIEUWS 31 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 MEI 2016 JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Willen jullie ook zo graag weten wat er VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 1 / bij mij in de klas gebeurt? 1-2 SEPTEMBER 2016 / 21 BLZ.

Willen jullie ook zo graag weten wat er VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 1 / bij mij in de klas gebeurt? 1-2 SEPTEMBER 2016 / 21 BLZ. Willen jullie ook zo graag weten wat er VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 1 / bij mij in de klas gebeurt? 1-2 SEPTEMBER 2016 / 21 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS Je leest er telkens een stukje

Nadere informatie

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts.

Heb je nog vragen over het animatieprogramma? Dan kun je terecht bij het animatieteam. Zij zijn te herkennen aan hun fel oranje shirts. Ik ben Bally de Wasbeer! Ik woon in de bossen vlak naast de Paalberg en kom dan ook vaak langs. De Paalberg is eigenlijk een beetje mijn huis geworden! Ik hou van dansen, spannende verhalen, wandelen in

Nadere informatie

18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 4 / 18-22 september 2017 / 26 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 dan kunnen we

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 18

Het klasnieuws: week 18 Het klasnieuws: week 18 Ditjes en datjes Vrijdag 30 januari: nieuwjaarsreceptie Vrijdag 6 februari: pedagogische studiedag. Zaterdag 7 en zondag 8 februari: legobeurs Donderdag 12 februari: atelier Vrijdag

Nadere informatie

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen

Klasnieuws 2. schoenen om te dansen BLAUWE KLAS 14 SEPTEMBER 2018 Klasnieuws 2 schoenen om te dansen Wat zit er in, waar denk je aan? Onze muziekkoffer deed voor het eerst zijn intrede. Musiceren uit volle borst :) (kort filmpje zal nog

Nadere informatie

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk!

Klasnieuws week 30. Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! Klasnieuws week 30 Maandag had Liana een gezelschapsspelletje mee. De hele week speelden ze het verschillende keren. Leuk! In de kring speelden we het spel: Doe de hoed na! ook de gastjes namen eens mijn

Nadere informatie

Workshops BSO Rakkerpret. 25 februari t/m 19 Juli 2013.

Workshops BSO Rakkerpret. 25 februari t/m 19 Juli 2013. Workshops BSO Rakkerpret 25 februari t/m 19 Juli 2013. Inhoudsopgave: Workshop-programma Wc-rollen kunst Dansles Paaswerkje Zintuigenworkshop Moederdag Raam schilderen Overzicht workshops Speurtocht Vaderdag

Nadere informatie

Ditjes en datjes. Dinsdag en donderdag turnen: Het is telkens het 1 ste uurtje turnen.

Ditjes en datjes. Dinsdag en donderdag turnen: Het is telkens het 1 ste uurtje turnen. Ditjes en datjes Dinsdag en donderdag turnen: Het is telkens het 1 ste uurtje turnen. 16 november: speurreuzen en kinderfuif 2 december: bezoek aan het huis van de Sint te Kortrijk. Ik zoek nog vervoer!!!!!

Nadere informatie

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag:

Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels. Maandag: Week van: 16 maart tot 20 maart 2015 (tot en met 1 april geeft Elisah de activiteiten in de klas) Project : Vogels Maandag: Deze ochtend hoorden we in het forum over de zonsverduistering. We kregen te

Nadere informatie

Project kleine raaf. We 3 opgezette vogels in onze klas hadden? Een ekster, een fazant en een pauw. Daar hebben we een waarneming over gedaan.

Project kleine raaf. We 3 opgezette vogels in onze klas hadden? Een ekster, een fazant en een pauw. Daar hebben we een waarneming over gedaan. 7 maart-15 maart 2017 Project kleine raaf Kijk daar vliegt iets! Ik zie een vogel! Het is kleine raaf! Doorheen de week waren de kleuters echte vogelspotters. Dinsdag was de klas dan ook omgetoverd in

Nadere informatie

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen

Maandag zijn we ook opnieuw naar de schooldiertjes gaan kijken. Deze keer was ik het niet vergeten om de camera mee te geven met Nancy, dus kunnen Klasnieuws week 5 Maandag zaten we nog eens in de kring en bespraken wat we nog graag wilden doen binnen ons project. Zo wilden ze graag een poes knutselen. Ook wilden we graag iets bakken. En wat past

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 12 Maandag 26 november Ze zijn niet meer weg te denken intussen. Sint en zijn pieten zijn in het land. We gingen vandaag aan de slag in de miniwerktijd met het nabouwen opdrachtenkaarten.

Nadere informatie

9-13 oktober 2017 / 24 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS

9-13 oktober 2017 / 24 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 11 de JAARGANG / WEEK 7 / 9-13 oktober 2017 / 24 BLZ. / KLEUTER 1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 en doen dat met

Nadere informatie

Fiche voorbereiden van activiteiten

Fiche voorbereiden van activiteiten Fiche voor voorbereiden van activiteiten Omschrijving van de activiteit: Schilderen met schoenveters (4 peuters). Ervaringssituatie: O zelfstandig spelen O ontmoeten X explorerend beleven O ontwikkelingondersteunend

Nadere informatie

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :)

KLASNIEUWS 18. Ssst we genieten van onze vismassage! We knutselden verder aan onze vissenballon. Wat een grote klus :) KLASNIEUWS 18 Geniet van onze vissennieuws uit de blauwe klas Vorige week had Joanne foto s mee over ons project. Deze knipten we uit en kleefden we aan het venster in de gang. Wordt vervolgd Week 18 /

Nadere informatie

Klasnieuws week 35 & 36

Klasnieuws week 35 & 36 Klasnieuws week 35 & 36 Vorige week maandag hadden we een zeer drukke dag. In de voormiddag gingen we naar rollebolle en in de namiddag naar het toneel. De gastjes genoten enorm van Rollebolle. Vooral

Nadere informatie

Nieuwsbrief April 2018

Nieuwsbrief April 2018 Nieuwsbrief April 2018 Onderwerpen Algemeen Wist u dat? Nieuws vanuit KDV Nieuws vanuit het PA Nieuws vanuit BSO Speelgoed van thuis Update van Karen Boekstart: boekentip Werving nieuwe ouder Kindcentrumraad

Nadere informatie

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE. PASEN APRIL 2019

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! OP TIJD! De school start s morgens om 08u35. WEBSITE.   PASEN APRIL 2019 PASEN APRIL 2019 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Wat vliegt de tijd! Het is alweer begin april en LEVEN DE LENTE! Ik denk spontaan aan volgende dingen : een voorjaarszonnetje,

Nadere informatie

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo

KLASNIEUWS 34. ma di wo do vr za zo KLASNIEUWS 34 Opnieuw enkele kinderen die voor één dagje een feestvarken mogen zijn! Senne start deze week. Hij werd er zaterdag 3! JUNI 2016 ma di wo do vr za zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 6 Thema: kleuren! Maandag 3 oktober. Zakia is kapitein. En de zon is er weer! Leuk, want na de middag mogen we even wat langer buiten. We zullen spelletjes spelen. De kalenders

Nadere informatie

Marlies was ons koorddansertje de voorbije week!

Marlies was ons koorddansertje de voorbije week! Wim oefende op maandag en dinsdag om een goeie hulpsint te worden: hij leerde op het dak lopen en hoe hij op een paard moest rijden. Met onze mooie mijter deed hij dit heel goed! Marlies was ons koorddansertje

Nadere informatie

Klaskrantje van groep 1.

Klaskrantje van groep 1. Klaskrantje van groep 1. Week : 2 Thema: Maandag 5 september. Vandaag beginnen we een nieuwe week. We zien Nellie en Cezar terug en ook onze vriendjes van de klas. Er zijn eventjes traantjes maar het duurt

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015)

KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) KRIEBEL-SPROKKELKRANT XXLNIEUWS 9! ( 26 / 30 oktober 2015) Onze Leon maakt onze meisjes in de klas alvast heel gelukkig. Met deze 2 schminkpoppen kunnen we de schminkhoek zeker uitbreiden! Dank je wel

Nadere informatie

Dans. Saz. Jaargang 12, nummer maart 2019

Dans. Saz. Jaargang 12, nummer maart 2019 KLASNIEUWS UIT KLAS 4! Jaargang 12, nummer 25 24 maart 2019 Dans Martje toonde ons een dans, die past bij een fragment uit Belle en het beest. Ze wou de dans ook nog eens tonen nav haar boekenkring. Knap

Nadere informatie

Ook de andere hoeken van de klas werden optimaal benut. Iedereen ging er gedreven aan de slag.

Ook de andere hoeken van de klas werden optimaal benut. Iedereen ging er gedreven aan de slag. 21 24/03/ 17 Hallo Iedereen! Zoals jullie op het klasnieuws van vorige week konden lezen, kom ik, Ann-Sophie Carrein (studente derde jaar kleuteronderwijs) voor de komende 6 weken naar de groene klas.

Nadere informatie

24-28 oktober 2016 / 35 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS

24-28 oktober 2016 / 35 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 9 / 24-28 oktober 2016 / 35 BLZ. / KLEUTER1 - GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 van bij de aanvang

Nadere informatie

Belangstellingscentrum. Ik ga op verkenning in de klas

Belangstellingscentrum. Ik ga op verkenning in de klas 1 Belangstellingscentrum Ik ga op verkenning in de klas u Bijlage 3 e x p r e s s i e goedemorgenlied handjes zwaaien heen en weer. goedemorgen hier ben ik weer. sta maar recht en draai eens rond. stap

Nadere informatie

LESMAP VINKENSLAG. opdracht: help de vogels op de speelplaats en maak voor hen een voederplaats.

LESMAP VINKENSLAG. opdracht: help de vogels op de speelplaats en maak voor hen een voederplaats. LESMAP VINKENSLAG Welkom op de voorstelling 'Vinkenslag'. Op de volgende bladzijden vind je, en en over de voorstelling om rechtstreeks in de klas te gebruiken. Paragrafen voorzien van een groen bolletje

Nadere informatie

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi

Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Joepie!! Ik mag naar OBS Ekenrooi Dit is mijn school Hallo allemaal. Joepie, ik mag bijna naar de basisschool! Soms ga ik al eens kijken met mijn mama of papa. De school is heel groot. Er is een speelplaats

Nadere informatie

Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig...

Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig... Maandag werd het verhaal De reus die Boehoe riep verteld. De reus wou niemand bang maken, hij was gewoon eenzaam en dit maakte hem heel verdrietig... Koorddansertje Roan mocht het kaarsje aansteken en

Nadere informatie

Klasnieuws uit de gele klas

Klasnieuws uit de gele klas Klasnieuws uit de gele klas 14 Maandag 10 december Ho ho ho.. Voor Thias was het moment eindelijk aangebroken de kerstgekte kon beginnen! Hij bracht ook een schitterende ster mee. Al snel ontdekten de

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

19-23 september 2016 / 29 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS

19-23 september 2016 / 29 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS VERSCHIJNT WEKELIJKS / 0 / 10 de JAARGANG / WEEK 4 / 19-23 september 2016 / 29 BLZ. / KLEUTER1- GELE KLAS Van enkele blikvangers van de voorbije week breng ik jullie graag op de hoogte! 1 we krijgen hem

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie