Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels Toepasselijke IFRS normen... 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels... 3 1 Toepasselijke IFRS normen... 4"

Transcriptie

1 Inhoudstafel Hoofdstuk 26 BOEKHOUDHANDLEIDING NMBS GROEP 8/07/ BvV Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels Toepasselijke IFRS normen Referenties Toepassingsgebied Definities Opname- en waarderingscriteria Opnamecriteria Leveranciers van goederen Leveranciers van dienstenprestaties Waardering Algemene principes Niet langer in de balans opnemen Presentatie Opnamevoorbeeld van handelsschulden Samenvatting van de verschillen tussen IFRS en de Belgische boekhoudregels... 9 Sectie C: Boekhoudplan en consolidatiepakket Boekhoudplan Balans Winst- en verliesrekening Consolidatiepakket... 19

2 Hoofdstuk 26 Pagina 1 Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels

3 Hoofdstuk 26 Pagina 2 Samenvatting van de waarderingsregels Handelsshulden De handelsschulden worden initieel gewaardeerd tegen nominale waarde, en vervolgens tegen geamortiseerde kostprijs, namelijk tegen de contante waarde van de toekomstige kasstromen (behalve indien de impact van de verdiscontering niet significant is). Overige schulden De schulden worden initieel gewaardeerd tegen nominale waarde, en na initiële opname tegen geamortiseerde kostprijs, namelijk tegen contante waarde van de toekomstige te betalen kasstromen (behalve indien de impact van de verdiscontering niet significant is). De dividenden die de NMBS groep uitkeert aan haar aandeelhouders worden opgenomen onder de overige schulden in de jaarrekening tijdens de periode waarin ze goedgekeurd werden door hun aandeelhouders. De over te dragen opbrengsten, namelijk het deel van de opbrengsten dat vooraf geïnd wordt tijdens het huidig boekjaar of tijdens voorafgaande boekjaren, maar dat betrekking heeft op een volgend boekjaar, wordt eveneens opgenomen onder de "overige schulden".

4 Hoofdstuk 26 Pagina 3 Sectie B: Boekhoudregels

5 1 Toepasselijke IFRS normen 1.1 Referenties IAS 32 - Financiële instrumenten: Presentatie 1. BOEKHOUDHANDLEIDING NMBS GROEP Hoofdstuk 26 Pagina 4 IAS 32 heeft ten doel de grondslagen voor het presenteren van financiële instrumenten als financiële verplichting of eigen-vermogensinstrument alsook deze voor het salderen van financiële activa en financiële verplichtingen voor balansdoeleinden vast te stellen. De standaard is van toepassing op de classificatie van financiële verplichtingen en eigen-vermogensinstrumenten, vanuit het perspectief van de emittent; de classificatie van daaraan gerelateerde rente, dividenden, verliezen en winsten; en de omstandigheden waaronder financiële activa en financiële verplichtingen moeten worden gesaldeerd. IAS 39 - Financiële instrumenten: Opname en waardering 2. IAS 39 heeft ten doel het vastleggen van de grondslagen voor de opname en waardering van de financiële activa, financiële verplichtingen en een aantal contracten voor de aankoop of verkoop van niet-financiële activa. IAS 39 omvat ook het niet langer in de balans nemen van financiële activa en financiële verplichtingen alsook de boekhoudinge verwerking van afdekkingstransacties. 1.2 Toepassingsgebied Dit hoofdstuk behandelt handelsschulden en andere schulden die geen financiële schulden, sociale schulden of provisies zijn. De waarderingsregels die van toepassing zijn voor de opname in de balans van financiële schulden worden beschreven in hoofdstuk 28 Financiële passiva (exclusief derivaten) van de boekhoudhandleiding. De sociale schulden en voorzieningen worden behandeld in de respectievelijk hoofdstuk 23 Personeelsbeloningen en hoofdstuk 24 Voorzieningen, voorwaardelijke verplichtingen en voorwaardelijke activa. 1 Deze versie omvat wijzigingen tot 31 december Deze versie omvat wijzigingen tot 31 december 2009.

6 Hoofdstuk 26 Pagina 5 2 Definities De leveranciers zijn verplichtingen die betaald moeten worden in ruil voor ontvangen of geleverde goederen of diensten en die gefactureerd werden of het onderwerp hebben uitgemaakt van een geformaliseerd akkoord met de leverancier. De ontvangen voorafbetalingen zijn bedragen die vooraf betaald werden door klanten en een schuld tegenover deze klanten vertegenwoordigen zolang de NMBS groep de levering van goederen of de realisatie van diensten niet factureert, en als gevolg daarvan, niet verplicht is de desbetreffende opbrengsten in de balans op te nemen. De schulden gelinkt aan personeel omvatten de schulden komende van de toepassing van de legale en contractuele beschikkingen inzake werkgelegenheid. De fiscale schulden omvatten alle bedragen die aan de Staat en aan de andere administraties moeten worden betaald of voor hun rekening wordt ingezameld. De belasting op het resultaat dient op een verschillende lijn in de balans te worden weergegeven. De te betalen dividenden vertegenwoordigen dividenden die moeten worden uitgedeeld. Deze dividenden zijn reeds goedgekeurd door de aandeelhouders maar ze werden nog niet uitbetaald op balansdatum. De te betalen kosten zijn kosten die gedurende het boekjaar in de balans werden opgenomen, maar gerelateerd zijn aan goederen of diensten die nog niet geleverd werden. De overgedragen opbrengsten zijn opbrengsten die gedurende het boekjaar in de balans werden opgenomen, maar gerelateerd zijn aan goederen of diensten die nog niet geleverd werden.

7 Hoofdstuk 26 Pagina 6 3 Opname- en waarderingscriteria 3.1 Opnamecriteria Opnamecriteria voor kosten en de samenhangende schulden komen overeen met de opnamecriteria voor opbrengsten en samenhangende vorderingen (zie hoofdstuk 18 Handelsvorderingen en overige vorderingen) Leveranciers van goederen Een schuld die resulteert uit de aankoop van goederen moet in de balans worden opgenomen wanneer aan al de volgende voorwaarden is voldaan: de verkoper heeft de belangrijke risico s en voordelen inherent aan de eigendom van de goederen overgedragen aan de NMBS groep; de verkoper is niet verder in het beheer betrokken, zoals deze normaal bij de eigenaar rust, noch in de effectieve controle van de verkochte goederen; het bedrag van de schuld kan op een betrouwbare manier worden gewaardeerd; en de opgelopen of op te lopen kosten betreffende de transactie kunnen op een betrouwbare manier worden gewaardeerd. De leveranciersrekeningen die resulteren uit de facturatie van goederen, die niet voldoen aan de bovenvermelde criteria, moeten in de balans worden opgenomen onder leveranciers enerzijds en voorafbetalingen of onder over te dragen kosten anderzijds Leveranciers van dienstenprestaties Wanneer het resultaat van een transactie die een dienstenprestatie omvat, op een betrouwbare wijze kan worden gewaardeerd, moeten de schulden gerelateerd aan de transactie op het moment van afsluiting op basis van de vooruitgang in de balans worden opgenomen. Het resultaat van een transactie kan enkel op een betrouwbare wijze worden gewaardeerd wanneer aan volgende voorwaarden is voldaan: Het bedrag van de schuld kan op een betrouwbare wijze worden gewaardeerd; De mate van vooruitgang van de transactie op de afsluitingsdata kan op een betrouwbare wijze worden gewaardeerd; en De opgelopen of op te lopen kosten met betrekking tot de transactie kunnen op een betrouwbare wijze worden gewaardeerd. De leveranciersrekeningen, die resulteren uit de facturatie van dienstenprestaties, die niet voldoen aan de bovenvermelde criteria, moeten in de balans worden opgenomen onder leveranciers enerzijds en voorafbetalingen of onder over te dragen kosten anderzijds. 3.2 Waardering Algemene principes Conform de IAS 39 standaard, worden de leveranciers en andere crediteurs verplichtingen tegen geamortiseerde kost gewaardeerd. Een voorbeeld betreffende de berekening van de geamortiseerde kostprijs kan worden teruggevonden in hoofdstuk 28 Financiële passiva (behalve afgeleide producten). Zolang de impact van de berekening van de geamortiseerde kostprijs niet aanzielijk is, worden handelsschulden en andere schulden in de praktijk opgenomen tegen hun nominale waarde na aftrek van alle kortingen die werden toegekend.

8 Hoofdstuk 26 Pagina 7 De impact van de waardering tegen geamortiseerde kostprijs wordt door de NMBS groep als materieel aanzien voor schulden boven de en waarvan de afwikkelingstermijn langer is dan één jaar. Zoals hierboven vermeld, moet de methode van geamortiseerde kostprijs enkel worden toegepast wanneer haar impact materieel is. Zodoende moet de nominale waarde van de schuld worden geactualiseerd aan de rentevoet van de markt (praktisch de corporate rentevoeten) indien de afwikkelingstermijn van een significante schuld verspreid is over meer dan één jaar. De actuele waarde wordt als schuld opgenomen terwijl het verschil tussen de actuele en de nominale waarde als interestkosten (met als tegenboeking een progressieve toename van de schuld) wordt opgenomen in de periode waarin de afwikkelingstermijn van de schuld eindigt Niet langer in de balans opnemen De regels voor het niet langer in de balans opnemen van vorderingen volgen de principes van het niet langer in de balans opnemen van financiële activa zoals omschreven in hoofdstuk 28 Financiële passiva (behalve afgeleide producten) van boekhoudhandleiding van de groep Presentatie Leveranciersrekeningen met een debet saldo De leveranciersrekeningen die een debet saldo vertonen moeten in de klantenrekeningen worden weergegeven Compensatie van vorderingen en schulden In principe mogen de leveranciers en andere crediteurs niet gesaldeerd worden met activa uitgezonderd volgende gevallen: indien de schuldenaar en schuldeiser eenzelfde partij is, indien de invorderbaarheidsdata weinig verschillen en indien de schulden en vorderingen van dezelfde aard zijn (bijvoorbeeld klanten- en leveranciersrekeningen). Bovendien is een in rechte afdwingbaar recht voor de afwikkeling van schulden en vorderingen op een netto-basis een eerste vereiste. Ook moet het voornemen van saldering bestaan hetzij via een afwikkeling van een nettobedrag, hetzij via de gelijktijdige afwikkeling van de schuld en de realisatie van de vordering. 3.3 Opnamevoorbeeld van handelsschulden Voorbeeld 1: Opname van een handelsschuld Op 15/04/20X9 koopt de NMBS groep bureaumateriaal voor een waarde van De factuur is betaalbaar aan de leverancier binnen de 60 dagen na het einde van de maand, hetzij 30/06/20X9. Classificatie Zoals hierboven toegelicht, gebeurt de classificatie van handelsschulden volgens de IAS 39 standaard. Gezien de handelsschuld in dit geval het resultaat is van de aankoop van materiaal, is ze niet genoteerd en niet aangehouden voor transactiedoeleinden. Deze handelsschuld zou dus onder Andere verplichtingen in de balans moeten worden opgenomen tegen de geamortiseerde kostprijs. Zoals voorheen uitgelegd, gezien het verschil tussen de geamortiseerde kostprijs en de nominale waarde niet materieel is, zal deze handelsschuld tegen de nominale waarde in de balans worden opgenomen. Opname in de balans Op 15/04/20X9 neemt de NMBS groep de kost gelinkt aan de acquisitie van materiaal alsook de schuld

9 Hoofdstuk 26 Pagina 8 tegenover de leverancier, op in de balans. 15/04/20X9 Dt Diensten en diverse goederen Ct Leveranciers Op 30/06/20X9 betaalt de NMBS groep de factuur aan de leverancier. 30/06/20X9 Dt Leveranciers Ct 55xxxxxx Bank

10 Hoofdstuk 26 Pagina 9 4 Samenvatting van de verschillen tussen IFRS en de Belgische boekhoudregels Zoals hierboven beschreven dient de methode van geamortiseerde kostprijs te worden gebruikt waneer het impact aanzienlijk is. Hierdoor, wanneer de betalingstermijn van een aanzienlijke schuld langer dan 1 jaar is, dient de nominale waarde van de schuld aan de marktrente te worden verdisconteerd. Volgens de Belgische boekhoudregels is het niet toegelaten om de schuld te herkennen aan zijn actuele waarde. Bijgevolg dient de schuld te worden opgenomen tegen zijn nominale waarde in de 44xxxxxx rekeningen. Het verschil tussen deze waarde en de geamortiseerde waarde, ook korting genoemd, wordt geboekt in de 493xxxxx rekeningen in het passief.

11 Hoofdstuk 26 Pagina 10 Sectie C: Boekhoudplan en consolidatiepakket

12 5 Boekhoudplan BOEKHOUDHANDLEIDING NMBS GROEP Hoofdstuk 26 Pagina 11 De vennootschappen van de NMBS Groep hebben ieder hun eigen boekhoudplan. De rekeningen hieronder worden enkel weergegeven voor didactische doeleinden. Gelieve steeds het specifieke boekhoudplan van uw vennootschap te raadplegen. 5.1 Balans XI. HANDELSVORDERINGEN EN OVERIGE DEBITEUREN Reclassificatie van leveranciers met debet saldo XII. OVERIGE SCHULDEN Borgtochten in cont nt gewaarborgd-div derden Aanpassing waardering vreemde valuta Borgtochten in cont div derden - Gewaarborgd SW Borgtochten in cont div derden - Gewaarborgd ZZ Borgtochten in contanten div derden - Gewaarborgd SW+ ZZ Borgtochten Interco niet gewaarborgd Borgtochten Interco SW Borgtochten Interco ZZ Borgtochten Interco SW ZZ Overige schulden div derden niet gewaarborgd Overige schulden div derden - Waarborg SW Overige schulden div derden - Waarborg ZZ Overige schulden div derden - Waarborg SW+ ZZ Overige schulden Interco (zonder ICA) - n gewaarborgd Overige schulden Interco (zonder ICA) - SW Overige schulden Interco (zonder ICA) - Waarborg ZZ Overige schulden Interco (zonder ICA) - Waarborg SW ZZ Voorschotten Interco niet gewaarborgd Voorschotten Interco - Waarborg SW Voorschotten Interco - Waarborg ZZ Voorschotten Interco - Waarborg SW+ ZZ XVIII. HANDELSSCHULDEN Diverse Leveranciers niet gewaarborgd Diverse leveranciers - Waarborg SW Diverse leveranciers - Waarborg ZZ Diverse leveranciers - Waarborg SW+ZZ Leveranciers niet gewaarborgd - Interco Leveranciers - Waarborg SW - Interco Leveranciers - Waarborg ZZ - Interco Leveranciers - Waarborg SW+ZZ - Interco Vooruitbet op bestellingen niet gewaarborgd Vooruitbet op bestellingen in uitv - Waarborg SW Vooruitbet op bestellingen in uitv - Waarborg ZZ Vooruitbet op bestellingen in uitv - Waarb SW ZZ Vooruitbet op bestellingen in uitv ICO nt gewaarb Vooruitbet op bestellingen in uitv ICO Waarb SW Vooruitbet op bestellingen in uitv ICO Waarb ZZ

13 Hoofdstuk 26 Pagina Vooruitbet op bestelling Interco SW ZZ Leveranciers Reclassif van leveranciers op meer dan één jaar Reclassificatie van leveranciers met debet saldos Leveranciers - Integratie Leveranciers ICO Reclassificatie van leveranciers ICO op meer dan één jaar Reclassificatie van leveranciers ICO met debet saldo Handelsschulden op te stellen credietnota's Handelsschulden op te stellen CN's leveranciers ICO Leveranciers Automatisch TOF TOF manueel (behalve midas) Cut-over Midas-FI-AP (Extern) Cut-over Midas-FI-AP (invest.) Cut-over Midas-FI-AP (H-F) TOF Tankkaarten Shell Cut-over Midas-MM TOF - Integratie TOF Interco Auto Op te stellen CN's Interco TOF manueel (behalve midas) - Interco Cut-over Midas-FI-AP (externes) - Interco Cut-over Midas-FI-AP (invest.) - Interco Cut-over BH-BB-BI Ontvangen vooruitbetalingen op bestellingen Ontvangen vooruitbetalingen op bestellingen (2009) Ontvangen vooruitbetalingen van derden - Aanpas. vreemde valuta Vooruitbetalingen op bestellingen in uitvoering Ontvangen vooruitbetalingen op bestellingen - Interco Ontvangen vooruitbetalingen op bestellingen - Interco (2009) Ontvangen vooruitbetalingen ICO - Aanpas. vreemde valuta Bestellingen in uitvoering - ICO XXI. OVERIGE SCHULDEN Borgtochten in contanten niet gewaarborgd Borgtochten in contanten - Waarborg SW Borgtochten in contanten - Waarborg ZZ Borgtochten in contanten - Waarborg SW ZZ Borgtochten in contanten Interco niet gewaarborgd Borgtochten in contanten Interco - Waarborg SW Borgtochten in contanten Interco - Waarborg ZZ Borgtochten in contanten Interco - Waarborg SW ZZ Overige schulden niet gewaarborgd Overige schulden - Waarborg SW Overige schulden - Waarborg ZZ Overige schulden - Waarborg SW ZZ Overige schulden Interco (zonder ICA) - Niet gewaarborgd Overige schulden Interco (z ICA) - Waarborg SW Overige schulden Interco (z ICA) - Waarborg ZZ Overige schulden Interco (z ICA) - Waarborg SW ZZ Overige schulden ICA niet gewaarborgd

14 Hoofdstuk 26 Pagina Andere schulden ICA - Waarborg SW Overige schulden ICA - Waarborg ZZ Overige schulden ICA - Waarborg SW ZZ Borgtochten ontvangen in contanten Diverse Borgtochten ontvangen in contanten v leveranciers Borgtochten ontvangen in contanten M to M Borgtochten ontvangen in contanten van maatsc Andere diverse schulden Diverse schulden - Integratie Bijslagen ingeh. ter.te stort. aan kinderbijslagf Diverse schulden Interco Diverse schulden Interco overschot (FSI) Diverse Schulden aan de Overheid Overh Oversch Fonds Spoorweg Infrastructuur (FSI) Niet geidentificeerde ontvangen betalingen Orderfonds - Concessies Orderfonds - District Antwerpen Orderfonds - District Gent Orderfonds - District Luik Orderfonds - District Charleroi Orderfonds - District Centrum Orderfonds -H-HR Orderfonds - H-LA Orderfonds - H-LA Tijdelijke orderfonds - H-LA Orderfonds - Station Orderfonds - Verzekering en fiscaliteit Orderfonds - H-HR Kinderbijslag Orderfonds - H-HR Orderfonds - Verkkop van Wagenpark Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Brussel Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Hasselt Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Antwerpen Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Mechelen Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Brugge Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Gent Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Namen Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Luik Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Aarlen Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Bergen Eigen Fonds Feest gedecoreerden - Charleroi 5.2 Winst- en verliesrekening II. BEDRIJFSKOSTEN VOOR AFSCHRIJVINGEN EN BIJZONDERE WAARDEVERMINDERINGSVERLIEZEN B. DIENSTEN EN DIVERSE GOEDEREN Huur Onroerende goederen - Terreinen Huur Onroerende goederen - Gebouwen Huur Onroerende goederen - Parkings, garages, enz.

15 Hoofdstuk 26 Pagina Parking, garage & dergelijke voor personenvervoer Huur - Telecommunicatie installaties Huur - Wegvoertuigen Huur - Voertuigen uitsluitend voor personenvervoer Huur - Bureautica materiaal Huur - Andere uitrustingen Huur - Informatica materieel Huur - Rollend materieel Andere Rentings O&H - Terreinen O&H - Gebouwen O&H - Parking / Garage / Spoorwegmaterieel O&H - Parking/Garage / Rijtuig personenvervoer O&H - Telecommunicatieinstallaties O&H - Verkeersvoertuigen vrachtvervoer O&H - Verkeersvoertuigen personenvervoer O&H - Bureautica materiaal O&H - Ander uitrustingsmateriaal O&H - Milieusaneringswerken O&H - Asbestverwijdering gebouwen O&H - Geluidsisolatie O&H - Afbraak- en opruimingswerken O&H - Verwijd afval en vuilnis beh. milieusanering O&H - Diverse kosten Electriciteit ander dan tractie Water Gas Brandstof dienstvoertuigen Stookolie verwarming Stookolie verwarming HLD Kosten telecom - Telefoonkosten Postkosten Koeriersdiensten (DHL, enz.) Documentatiekosten Kantoorbenodigdheden Drukwerk Aankoop software Brandverzekeringen Verzekering - Alle bedrijfsrisiko's Verzekeringen bouwplaatsen Andere verzekeringen Verzekeringen voertuigen Verzekering voertuigen uitsluitend personenvervoer Verzekeringspremies bestuurdersaansprakelijkheid Verzekering alle risiko's Patrimonium Verzekeringen objectieve aansprakelijkheid Schadevergoed betaald aan derden na veroordeling Schadevergoeding materiële schade (z veroordeling) Publiciteitskosten Giften / Schenkingen Fiscaal aftrekbaar Giften / Schenkingen niet fiscaal aftrekbaar

16 Hoofdstuk 26 Pagina Receptiekosten ander dan restaurant Receptie- en lunchkosten op de werkplek Vermaakuitgaven en geschenken aan het personeel Handelsgeschenken maximum Geschenken aan personeel minder dan Geschenken personeel tussen 35 en Geschenken aan personeel meer dan Restaurantkosten bij seminars congressen etc Verplaatskosten personeel 100% aftrekbaar Verplaatskosten personeel 69% aftrekbaar Verplaatskosten personeel 75% aftrekbaar Vervoer personeel ander dan per Taxi Vervoer personeel taxi Buitenlandse opdrachten Diverse vergoedinge / Royalties / Commissies Erelonen Geneesheren Erelonen Advocaten Erelonen Gerechtsdeurwaarders Erelonen commissaris revisor ander dan particulier Erelonen commissaris revisor particulieren Erelonen notarissen Erelonen anderen Erelonen deskundige andere voertuigen Nt personen Erelonen autodeskundigen voertuig personverv venn Erelonen autodeskundigen voertuig personverv part Medische Kosten Gerechtskosten Notariskosten Bijkomende kosten erelonen derden Bijkomende kosten automobieldeskundigen Consultancy operationeel Consultancy ICT Consultancy financieel Consultancy diversen Commissielonen diversen Technische controle voert ander dan personenverv Technische controle voertuigen personenvervoer Wettelijke controles Controledienst elektrische installaties Controledienst reservoirs, appar onder druk Controles brandblustoestellen Andere kosten veiligheid Analyse / Expertise / OntvangstOpdrachten Verhuizingen werking materialen Bestuursorganen diverse uitgaven Kosten verplichte neerlegging NBB Bijdragen beroepsverenigingen Deelneming activiteiten Internat spoorwegorgaan Andere diverse bestuurskosten Aanwervingskosten Assessments

17 Hoofdstuk 26 Pagina Kleine uitgaven Aankopen voor rechtstreeks verbruik Andere geringe dienstprestaties Facturatie project - Huur Facturatie project - Onderhoud & herstellingen Facturatie project - Leveringen Facturatie project - Verzeker & vergoeding Facturatie project - Naamb. kosten Facturatie project - Vergoeding commissie erelonen Facturatie project - Diverse diensten Facturatie project - Interimair personeel Facturatie project - Overige diensten en goederen Facturatie project - Huur onroerende goederen Facturatie project - Huur roerende goederen Facturatie project - Onderhoud & herstellingen - Onroerende goederen Facturatie project - Onderhoud & herstellingen - Roerende goederen Facturatie project - Milieu kosten Facturatie project - Afbraak Facturatie project - Verwijd afval Facturatie project - Onderhoud & herstellingen - Diverse kosten Facturatie project - Elekt. kracht Facturatie project - Water Facturatie project - Gas Facturatie project - Brandstof Facturatie project - Kosten Telecom Facturatie project - Postkosten Facturatie project - Documentatiekosten Facturatie project - Software Facturatie project - Verzekerings premie Facturatie project - Publiciteitskosten Facturatie project - Receptie kosten Facturatie project - Verplaaatskosten personeel Facturatie project - Buitenlandse opdrachten Facturatie project - Royalties / Commissies Facturatie project - Erelonen Facturatie project - Consultancy Facturatie project - Kontrol diensten Facturatie project - Analyse / Expertise / Ontvangst Facturatie project - Verhuizingen en werking Facturatie project - Uitzendkrachten arbeiders Facturatie project - Diverses bestuur kosten Facturatie project - Kleine uitgaven Facturatie project - Personeelskosten Transfertrekening AA-PS Overschrijving PS-AA Transfertrekening AA-PS (vooruitbetalingen) Overschrijving PS-AA (vooruitbetalingen) Inv. project - Huur - Onroerende goederen Inv. project - Huur - Roerende goederen Inv. project - Onderhoud & herstellingen - Onroerende goederen Inv. project - Onderhoud & herstellingen - Roerende goederen

18 Hoofdstuk 26 Pagina Inv. project - Milieu kosten Inv. project - Afbraak Inv. project - Verwijd afval Inv. project - Onderhoud & herstellingen - Diverse kosten Inv. project - Elekt. kracht Inv. project - Water Inv. project - Gas Inv. project - brandstof Inv. project - Kosten Telecom Inv. project - Postkosten Inv. project - Documentatiekosten Inv. project - Software Inv. project - Verzekerings premie Inv. project - Publiciteitskosten Inv. project - Receptie kosten Inv. project - Verplaaatskosten personeel Inv. project - Buitenlandse opdrachten Inv. project - Royalties / Commissies Inv. project - Erelonen Inv. project - Erelonen - Bijkomende kosten Inv. project - Consultancy Inv. project - Kontrol diensten Inv. project - Analyse / Expertise / Ontvangst Inv. project - Verhuizingen en werking Inv. project - Uitzendkrachten arbeiders Inv. project - Diverses bestuur kosten Inv. project - Kleine uitgaven Inv. project - Personeelskosten Kleine verschillen MM (goed.ontvangst >< factuur) Budget (PS) voor externe kosten D. OVERIGE BEDRIJFSKOSTEN BWV op voorraden - Brandstoffen BWV op voorraden - Hulpstoffen BWV op voorraden - Goederen in bewerking BWV op voorraden - Gereed product BWV op voorraden - Schroot BWV op voorraden - Handelsgoederen BWV op voorraden - Brandstoffen - Terugname BWV op voorraden - Hulpstoffen - Terugname BWV op voorraden - Goederen in bewerking - Terugname BWV op voorraden - Gereed product - Terugname BWV op voorraden - Handelsgoederen - Terugname BIU - Vooruitbetalingen BIU - Vooruitbetalingen Interco BIU BIU Interco BIU - Vooruitbetalingen BIU - Vooruitbetalingen Interco BIU BIU - Interco Handelsvorderingen > 1j - Derden

19 Hoofdstuk 26 Pagina Handelsvorderingen > 1j - Interco Handelsvorderingen > 1j - Derden Handelsvorderingen > 1j - Interco Handelsvorderingen < 1j - Derden NO aan JD Handelsvorderingen < 1j - Derden O aan JD Handelsvorderingen < 1j - ICO NO aan JD Handelsvorderingen < 1j - ICO O aan JD Handelsvorderingen < 1j - Derden NO aan JD Handelsvorderingen < 1j - Derden O aan JD Handelsvorderingen < 1j - Derden ICO NO aan JD Handelsvorderingen < 1j - Derden ICO O aan JD Registratie, griffie, en zegelrechten Andere diverse bedrijfslasten Derden Nt overgedragen aan JD Diverse derden - Onkosten nota's Derden overgedragen aan JD (CGSL) Niet overgedragen aan JD - ICO Interco derden - Onkosten nota's Vastrent effecten geboekte BWV Derden Nt overgedragen aan JD Diverse derden - Onkosten nota's Interco Nt overgedragen aan JD Interco derden - Onkosten nota's Vastrent effect - Terugname geboekte BWV Afboeking van diverse vorderingen

20 6 Consolidatiepakket BOEKHOUDHANDLEIDING NMBS GROEP Hoofdstuk 26 Pagina 19 De informatie met betrekking tot de financiële staten is voorlopig nog niet beschikbaar.

Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels... 3 1 Toepasselijke IFRS normen... 4. 7 Consolidatiepakket...

Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels... 3 1 Toepasselijke IFRS normen... 4. 7 Consolidatiepakket... Hoofdstuk 18 Inhoudstafel Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels... 3 1 Toepasselijke IFRS normen... 4 1.1 Referenties... 4 1.2 Toepassingsgebied... 4 2 Definities...

Nadere informatie

Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels Toepasselijke IFRS normen... 4

Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels Toepasselijke IFRS normen... 4 Hoofdstuk 21 BOEKHOUDHANDLEIDING NMBS GROEP Inhoudstafel Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels... 3 1 Toepasselijke IFRS normen... 4 1.1 Referenties... 4 1.2 Toepassingsgebied...

Nadere informatie

Sectie I: Boekhoudplan en consolidatiepakket

Sectie I: Boekhoudplan en consolidatiepakket Hoofdstuk 10 Sectie I: Boekhoudplan en consolidatiepakket Hoofdstuk 10 Inhoudstafel Sectie I: Boekhoudplan en consolidatiepakket... 1 1 Balansrekeningen... 1 1.1 Algemeen... 1 1.2 Terreinen... 2 1.3 Gebouwen...

Nadere informatie

Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels Toepasselijke IFRS normen... 4

Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels Toepasselijke IFRS normen... 4 Hoofdstuk 20 Inhoudstafel Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels... 1 Sectie B: Boekhoudregels... 3 1. Toepasselijke IFRS normen... 4 1.1 Referenties... 4 1.2 Toepassingsgebied... 4 2. Definities...

Nadere informatie

Inzicht in uw cijfers

Inzicht in uw cijfers Welkom! Inzicht in uw cijfers Opbouw van uw boekhouding Balans Overzicht van de bezittingen en schulden Toont vermogen van de vennootschap Resultatenrekening Overzicht van kosten en opbrengsten Steeds

Nadere informatie

EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN, SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR

EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN, SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR naam :... M.A.R. Uittreksel uit de minimumindeling van het algemeen rekeningenstelsel KLASSE 1 : EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO'S EN KOSTEN, SCHULDEN OP MEER DAN EEN JAAR 10 Kapitaal 100 Geplaatst

Nadere informatie

Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels 1 Sectie B: Boekhoudregels 3 1 Toepasselijke IFRS normen 4

Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels 1 Sectie B: Boekhoudregels 3 1 Toepasselijke IFRS normen 4 Hoofdstuk 30 Inhoudsopgave Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels 1 Sectie B: Boekhoudregels 3 1 Toepasselijke IFRS normen 4 1.1 Referenties 4 1.2 Toepassingsgebied 4 2 Definities 5 3 Typische

Nadere informatie

Sectie H: Materiële vaste activa in aanbouw

Sectie H: Materiële vaste activa in aanbouw Hoofdstuk 10 Sectie H: in aanbouw Hoofdstuk 10 Inhoudstafel Sectie H: in aanbouw 1 1 Toepasselijke IFRS normen 1 1.1 Referenties 1 1.2 Toepassingsgebied van IAS 16 1 1.2.1 IAS 40 Vastgoedbeleggingen 1

Nadere informatie

Interne balans (2jaar)

Interne balans (2jaar) Interne balans (2jaar) Actief Vaste activa 2.847,00 4.531,30 I. Oprichtingskosten 0,00 0,00 200000 Oprichtingskosten 1.000,00 1.000,00 200090 Afschr.opricht.kost.&kap.verh. -1.000,00-1.000,00 II. Immateriële

Nadere informatie

Minimumindeling van het algemeen rekeningstelsel

Minimumindeling van het algemeen rekeningstelsel Minimumindeling van het algemeen rekeningstelsel Cf. KB van 19 december 2003 & KB van 18 december 2012 1 1. EIGEN VERMOGEN, VOORZIENINGEN VOOR RISICO S EN KOSTEN EN SCHULDEN OP MEER DAN ÉÉN JAAR 10 Fondsen

Nadere informatie

Deel 2: Financiële jaarrekening

Deel 2: Financiële jaarrekening Deel 2: Financiële jaarrekening Nr. 0407.201.941 VOL-VZW 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA Oprichtingskosten..... Immateriële vaste activa. Materiële vaste activa... Terreinen en gebouwen...

Nadere informatie

VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/ , ,40. Nr. BE Oprichtingskosten

VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/ , ,40. Nr. BE Oprichtingskosten VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 340.346,18 538.042,40 Oprichtingskosten... 4.1 20...... Immateriële vaste activa... 4.2 21 244.452,43 441.579,00 Materiële vaste activa...

Nadere informatie

JAARREKENING. Toel / / / / ,67 Aandelen /8

JAARREKENING. Toel / / / / ,67 Aandelen /8 Nr. 0862.492.920 VOL 3.1 JAARREKENING BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA OPRICHTINGSKOSTEN.. VASTE ACTIVA.. Immateriële vaste activa.. Materiële vaste activa.. Terreinen en gebouwen.. Installaties, machines

Nadere informatie

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vereniging)

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vereniging) dinsdag 26 februari 2019 11:50 Bedrijf: 86 - Hippische Regionale van Oost Vlaanderen Pagina 1 van 8 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 4 305,95 2 685,31 Oprichtingskosten (toelichting 4.1)

Nadere informatie

Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels en didactische samenvatting... 1 Sectie B: Boekhoudregels... 11 1 Toepasselijke IFRS normen...

Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels en didactische samenvatting... 1 Sectie B: Boekhoudregels... 11 1 Toepasselijke IFRS normen... Hoofdstuk 11 Inhoudstafel Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels en didactische samenvatting... 1 Sectie B: Boekhoudregels... 11 1 Toepasselijke IFRS normen... 12 1.1 Referenties... 12 1.2 Toepassingsgebied...

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Grindfonds - Fonds gravier Instelling van openbaar nut Adres: Koning Albert II laan Nr: 20 Bus: 8 Postnummer: 1000 Gemeente: Brussel Land: België Rechtspersonenregister

Nadere informatie

8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN

8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN 48 8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN 8. ONZE FINANCIËLE MIDDELEN CONSOLIDEREN Beheren DUIDELIJKHEID DE REKENINGEN VAN PARKING.BRUSSELS Het kapitaal van het Agentschap = 561.500 Het kapitaal van het Agentschap,

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: Financieringsinstrument voor de Vlaamse visserij- en aquicultuursector openbare instelling Adres: vrijhavenstraat Nr: 5 Bus: Postnummer: 8400 Gemeente: Oostende Land:

Nadere informatie

LRM BALANS NA WINSTVERDELING. Nr. BE VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/

LRM BALANS NA WINSTVERDELING. Nr. BE VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/ LRM Nr. BE 0452.138.972 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 326.978.093 317.434.940 Oprichtingskosten 5.1 20 Immateriële vaste activa 5.2 21 159.589 8.214 Materiële vaste activa

Nadere informatie

BALANS NA WINSTVERDELING

BALANS NA WINSTVERDELING Nr 1 0454423323 VOL-VZW 21 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20128 47390603 42179615 Oprichtingskosten 20 Irnrnateriele vaste activa 21 11 143122 1 1228793 Materiele vaste activa Terreinen en

Nadere informatie

Lijninvest BALANS NA WINSTVERDELING. Nr. BE VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/

Lijninvest BALANS NA WINSTVERDELING. Nr. BE VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA 20/ Lijninvest Nr. BE 0889.551.267 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 5.201.558 5.046.931 Oprichtingskosten 5.1 20 4.162 Immateriële vaste activa 5.2 21 Materiële vaste activa 5.3 22/27

Nadere informatie

Participatiemaatschappij Vlaanderen

Participatiemaatschappij Vlaanderen Participatiemaatschappij Vlaanderen Nr. BE 0455.777.660 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 341.917.124 257.063.221 Oprichtingskosten 5.1 20 Immateriële vaste activa 5.2 21 411.617

Nadere informatie

ACTIVA. VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING VASTE ACTIVA 20/ , ,87

ACTIVA. VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING VASTE ACTIVA 20/ , ,87 VOL-vzw 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 5.353.141,98 5.284.478,87 Oprichtingskosten 5.1 20 Immateriële vaste activa 5.2 21 21.635,19 3.414,00 Materiële vaste activa 5.3 22/27 5.318.337,90

Nadere informatie

BALANS NA WINSTVERDELING

BALANS NA WINSTVERDELING BE 04.777.660 VOL2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA Oprichtingskosten Immateriële Materiële Terreinen en gebouwen Installaties, machines en uitrusting Meubilair en rollend materieel Leasing

Nadere informatie

STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2017

STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2017 STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, 43 1970 Wezembeek-Oppem ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2017 II. IMMATERIËLE VASTE ACTIVA 212000 Donateur bestand kosten 152.018,81 212009 Afschrijvingen -75.039,11

Nadere informatie

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vennootschap)

Interne jaarrekening - Uitgebreid verslag (Vennootschap) donderdag 21 maart 2019 14:22 Bedrijf: 2 - DE LANDGENOTEN CVBA Pagina 1 van 10 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA OPRICHTINGSKOSTEN (toelichting 6.1) 20 131,89 531,89 200000 - Kost oprichting en kapitaalverhoging

Nadere informatie

Pagina 1/5 Expert/M Plus V: Datum lijst 24/04/2015 Datum afdruk 24/04/ :41: , , ,88

Pagina 1/5 Expert/M Plus V: Datum lijst 24/04/2015 Datum afdruk 24/04/ :41: , , ,88 Pagina 1/5 BRUTO Afschrijvingen en waardeverm. NETTO ACTIEF Vaste activa 487.697,17-47.154,35 440.542,82 Oprichtingskosten Immateriële vaste activa Materiële vaste activa 487.697,17-47.154,35 440.542,82

Nadere informatie

BALANS NA WINSTVERDELING

BALANS NA WINSTVERDELING Nr. 0812.019.662 VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... Toel. 20/28 60.411,22 55.375,35 Oprichtingskosten...... Immateriële vaste activa.... Materiële vaste activa... Terreinen en gebouwen...

Nadere informatie

BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 19.233.968,34 19.711.879,71 VLOTTENDE ACTIVA... 29/58 6.723.285,38 4.508.

BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 19.233.968,34 19.711.879,71 VLOTTENDE ACTIVA... 29/58 6.723.285,38 4.508. VOL 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA... 20/28 19.233.968,34 19.711.879,71 Oprichtingskosten... 5.1 20...... Immateriële vaste activa... 5.2 21 2.089,48 3.556,27 Materiële vaste activa...

Nadere informatie

1.1 Referenties Toepassingsgebied Definities 15

1.1 Referenties Toepassingsgebied Definities 15 Inhoudstafel Hoofdstuk 25 BOEKHOUDHANDLEIDING NMBS GROEP Sectie A: Samenvatting van de waarderingsregels en didactische samenvattingerror! Bookmark not defined. Sectie B: Boekhoudregels Error! Bookmark

Nadere informatie

BALANS EN RESULTATENREKENING (VOLLEDIG SCHEMA)

BALANS EN RESULTATENREKENING (VOLLEDIG SCHEMA) Bijlage 3. BALANS EN RESULTATENREKENING (VOLLEDIG SCHEMA) Nr. VOL 2.1 Balans na winstverdeling ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28...... Oprichtingskosten... 5.1 20...... Immateriële vaste activa... 5.2 21......

Nadere informatie

DRAFT na input 4Q17 voor audit Boekjaar 2017

DRAFT na input 4Q17 voor audit Boekjaar 2017 VASTE ACTIVA Pagina : 1 20/28 105.657,61 Immateriële vaste activa 21 38.275,72 21100000 21100009 CONCESSIES, LICENTIES, SOFTWARE 117.987,10 AFSCHRIJVINGEN LICENTIES, SOFTWARE (79.711,38) Materiële vaste

Nadere informatie

VP BALANS DRAFT!

VP BALANS DRAFT! Pagina : 1 VASTE ACTIVA 20/28 134.524,57 101.972,48 Immateriële vaste activa 21 47.370,00 4.870,00 21100000 CONCESSIES, LICENTIES, SOFTWARE 165.317,10 122.817,10 21100009 AFSCHRIJVINGEN LICENTIES, SOFTWARE

Nadere informatie

Actief-passief balans / Resultatenrekening VZW Jongerenatelier

Actief-passief balans / Resultatenrekening VZW Jongerenatelier ACTIVA Vaste Activa 21/28 267.265,76 208.269,69 Materiële vaste activa 22/27 267.265,76 208.269,69 Installaties, machines en uitrusting 23 2.833,97 4.044,89 231100 Metaalbewerkingsmachines 34.371,94 34.371,94

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 34.132.531 32.724.128 Immateriële vaste activa (+) 1.025.732 1.103.982 Materiële vaste activa 28.706.568 27.209.152

Nadere informatie

1. Eigen vermogen, voorzieningen voor risico's en kosten en schulden op meer dan één jaar

1. Eigen vermogen, voorzieningen voor risico's en kosten en schulden op meer dan één jaar 1 1. Eigen vermogen, voorzieningen voor risico's en kosten en schulden op meer dan één jaar 10. Kapitaal 100 Geplaatst kapitaal 101 Niet-opgevraagd kapitaal (-) 11. Uitgiftepremies 12. Herwaarderingsmeerwaarden

Nadere informatie

JAARREKENING IN EURO

JAARREKENING IN EURO JAARREKENING IN EURO Naam: Rechtsvorm: FONDS VOOR SCHEEPSJONGENS ANDERE Adres: Vrijhavenstraat Nr: 5 Bus: Postnummer: 8400 Gemeente: Oostende Land: België Rechtspersonenregister (RPR) - Rechtbank van Koophandel

Nadere informatie

1 Balans per 31 december 2013 (ná verwerking voorstel resultaatbestemming) ACTIVA

1 Balans per 31 december 2013 (ná verwerking voorstel resultaatbestemming) ACTIVA Stichting Modus te Drunen 1 Balans per 31 december 2013 (ná verwerking voorstel resultaatbestemming) ACTIVA Vlottende activa 31 december 2013 31 december 2012 Vorderingen overige vorderingen en overlopende

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

Geconsolideerde winst- en verliesrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening JAREN AFGESLOTEN PER 31 DECEMBER Toel. 2003 2002 Herwerking 2002 Omzet 3 1 796 987 1 863 467 1 863 467 Kostprijs van verkopen 5 (1 424 481) (1 489 779) (1 489

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Niet-geauditeerde, geconsolideerde cijfers volgens de boekhoudkundige regels van IFRS Q3 2017 Q3 2018 9M 2017 9M 2018 Omzet 593 539 1.803 1.647

Nadere informatie

1 Codes I Boekjaar I Vorig boekjaar I

1 Codes I Boekjaar I Vorig boekjaar I VOL 2.1 BALANS NA WNSTVERDELNG ACTVA VASTE ACTVA...... Oprichtingskosten... mmateriële vaste activa... Toel. 5.1 5.2 1 Codes Boekjaar Vorig boekjaar Materiële vaste activa......... Terreinen en gebouwen......

Nadere informatie

Interne Balans VZW VEGAPLAN VZW HAVENLAAN 86C/202B BE-1000 BRUSSEL 1 BE Pagina : 1 05/11/2018. Volledige schema

Interne Balans VZW VEGAPLAN VZW HAVENLAAN 86C/202B BE-1000 BRUSSEL 1 BE Pagina : 1 05/11/2018. Volledige schema Pagina : 1 VASTE ACTIVA 20/28 135.492,79 101.972,48 Immateriële vaste activa 21 47.370,00 4.870,00 21100000 CONCESSIES, LICENTIES, SOFTWARE 165.317,10 122.817,10 21100009 AFSCHRIJVINGEN LICENTIES, SOFTWARE

Nadere informatie

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 1.300.921.490 1.252.025.212 Oprichtingskosten (+) 0 931.131 Immateriële vaste activa (+) 3.178.727 753.035 Materiële

Nadere informatie

Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing

Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing Nr. I 0454.423.323 I VOL-VZW 2.1 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA Toel. Codes Boekjaar Vorig boekjaar VASTE ACTIVA....... 20/28 467.243,35 526.129,30 Oprichtingskosten.......................

Nadere informatie

Interne Balans VZW Boekjaar 2016

Interne Balans VZW Boekjaar 2016 VASTE ACTIVA Pagina : 1 20/28 454,38 Materiële vaste activa Installaties; machines en uitrusting Die volle eigendom zijn van de vereniging 22/27 23 231 23101000 23102000 23190000 23191000 23192000 Computerhardware

Nadere informatie

Interne Balans Ope > Afs 2012

Interne Balans Ope > Afs 2012 VASTE ACTIVA Pagina : 1 20/28 2.151,84 III. Materiële vaste activa (toel. I; B) C. Meubilair en rollend materieel 22/27 2.041,84 24 2.041,84 240100 240109 INFORMATICAMATERIEEL 3.336,00 AFSCHRIJVINGEN INFORMATICAMATERIEEL

Nadere informatie

STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2016

STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2016 STICHTING BRANDWONDEN Frans Landrainstraat, 43 1970 Wezembeek-Oppem ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2016 II. IMMATERIËLE VASTE ACTIVA 212000 Donateur bestand kosten 73.098,52 212009 Afschrijvingen -24.366,17

Nadere informatie

Financieel verslag. NEWB Europese coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Financieel verslag. NEWB Europese coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Financieel verslag 2015 NEWB Europese coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 1210 Sint-Joost-ten-Node BE 0836.324.003 Boekhoudkantoor Q-bus cvba Grote Steenweg 110 2600 Berchem BE 0475.875.347

Nadere informatie

TOTAAL ACTIEF 4.940.398,92

TOTAAL ACTIEF 4.940.398,92 SOLECO - Pagina. 1/5 BALANS EUR PER 31 DECEMBER 2010 ACTIEF OPRICHT.KOST,V.A.&VORDER.>1JR 157.493,55 IMMATERIELE VASTE ACTIVA -33,60 211209 Afschr. Licenties -33,60 TERREINEN EN GEBOUWEN -421,90 221019

Nadere informatie

Bridgeboetiek vzw. Balans en Jaarrekening. Seizoen 2009-2010

Bridgeboetiek vzw. Balans en Jaarrekening. Seizoen 2009-2010 Bridgeboetiek vzw Balans en Jaarrekening Seizoen 2009-2010 1 juli 2009 tot 30 juni 2010 Actief passief resultatenbalans Pagina 1/5 Datum lijst 14/10/2010 BRUTO Afschrijvingen en waardeverm. NETTO ACTIEF

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 Balans per 30 juni 2014 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2014 31 december 2013 Vlottende activa Handelsdebiteuren 1.624

Nadere informatie

Interne Balans Ope 2013 --> Afs 2013

Interne Balans Ope 2013 --> Afs 2013 VASTE ACTIVA Pagina : 1 20/28 35.169,27 III. Materiële vaste activa (toel. I; B) B. Installaties; machines en uitrusting 22/27 35.169,27 23 1.000,43 230000 230009 INSTALLATIES, MACHINES EN UITRUSTING 2.776,11

Nadere informatie

E TE XCO HAL FJA AR R E SU LTATE N 2016

E TE XCO HAL FJA AR R E SU LTATE N 2016 E TE XCO HAL FJA AR R E SU LTATE N 2016 BALANS VOL 2.1 ACTIVA VASTE ACTIVA Oprichtingkosten 20 I Immateriële vaste activa 21 Materiële vaste activa A. Terreinen en gebouwen B. Installaties, machines en

Nadere informatie

Jaarrapport. Onderneming. Rapporteringsperiode. Bridgeboetiek VZW

Jaarrapport. Onderneming. Rapporteringsperiode. Bridgeboetiek VZW Jaarrapport Onderneming Bridgeboetiek VZW 0445.163.781 Rapporteringsperiode 1 JANUARI 2016-31 DECEMBER 2016 Inhoudstafel Balans 2 Resultatenrekening 5 Resultaatverwerking 7 afschrijvingstabel 2016 9 Toelichtingen

Nadere informatie

1 Toepasselijke IFRS normen 4. 2 Definities 4 3 Categorieën van kosten 5. 4 Opnamecriteria 6 5 Boekhoudplan 9. 6 Consolidatiepakket 25

1 Toepasselijke IFRS normen 4. 2 Definities 4 3 Categorieën van kosten 5. 4 Opnamecriteria 6 5 Boekhoudplan 9. 6 Consolidatiepakket 25 Hoofdstuk 33 Inhoudstafel 1 Toepasselijke IFRS normen 4 1.1 Referenties 4 2 Definities 4 3 Categorieën van kosten 5 3.1 Bedrijfskosten 5 3.2 Financiële kosten 5 3.3 Belastingen op het resultaat 5 4 Opnamecriteria

Nadere informatie

Pagina 1/5 Expert/M Plus V: Datum lijst 27/03/2017 Datum afdruk 27/03/ :11:32. Actief passief resultatenbalans

Pagina 1/5 Expert/M Plus V: Datum lijst 27/03/2017 Datum afdruk 27/03/ :11:32. Actief passief resultatenbalans Pagina 1/5 BRUTO Afschrijvingen en waardeverm. NETTO ACTIEF Vaste activa 24 686,04-17 242,97 7 443,07 Oprichtingskosten Immateriële vaste activa Materiële vaste activa 24 686,04-17 242,97 7 443,07 Terreinen

Nadere informatie

JAARREKENING EN ANDERE OVEREENKOMSTIG HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN NEER TE LEGGEN DOCUMENTEN

JAARREKENING EN ANDERE OVEREENKOMSTIG HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN NEER TE LEGGEN DOCUMENTEN 40 1 EUR NAT. Datum neerlegging Nr. 0405.110.404 Blz. E. D. VOL 1 JAARREKENING EN ANDERE OVEREENKOMSTIG HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN NEER TE LEGGEN DOCUMENTEN IDENTIFICATIEGEGEVENS NAAM: West-Vlaams

Nadere informatie

Interne Balans VZW VEGAPLAN VZW HAVENLAAN 86C/202B BE-1000 BRUSSEL 1 BE Pagina : 1 07/03/2019. Volledige schema

Interne Balans VZW VEGAPLAN VZW HAVENLAAN 86C/202B BE-1000 BRUSSEL 1 BE Pagina : 1 07/03/2019. Volledige schema Pagina : 1 VASTE ACTIVA 20/28 130.447,63 101.972,48 Immateriële vaste activa 21 44.110,00 4.870,00 21100000 CONCESSIES, LICENTIES, SOFTWARE 165.317,10 122.817,10 21100009 AFSCHRIJVINGEN LICENTIES, SOFTWARE

Nadere informatie

BELGISCHE BRANDWONDEN STICHTING Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2015

BELGISCHE BRANDWONDEN STICHTING Frans Landrainstraat, Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2015 BELGISCHE BRANDWONDEN STICHTING Frans Landrainstraat, 43 1970 Wezembeek-Oppem ACTIVA BALANS PER 31 DECEMBER 2015 III. MATERIËLE VASTE ACTIVA 230000 Installaties, machines en uitrusting 2.776,11 230009

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening

Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.254.964.595 1.232.965.536 Immateriële vaste activa (+) 4.172.139 5.133.990 Materiële vaste activa 1.250.765.343

Nadere informatie

STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN. Rapport inzake de jaarrekening juni2018

STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN. Rapport inzake de jaarrekening juni2018 I STICHTING NATIONAAL DIERENPARK DE HAZEN TE AMERONGEN BERG Rapport inzake de jaarrekening 2017 27juni2018 l JAARREKENING 2017 --------------------------------------------------~, ~- Balans per 31 december

Nadere informatie

Circulaire NBB_2013_XX - Bijlage 1

Circulaire NBB_2013_XX - Bijlage 1 Prudentieel beleid en financiële stabiliteit de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel Tel. +32 2 221 38 12 Fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Circulaire NBB_2013_XX

Nadere informatie

Sectie J: Boekingen en voorbeelden

Sectie J: Boekingen en voorbeelden BOEKHOUDHANDLEIDING NMBS GROEP Materiële vaste activa Hoofdstuk 10 15/02/2011 PVS Sectie J: Boekingen en voorbeelden BOEKHOUDHANDLEIDING NMBS GROEP Materiële vaste activa Hoofdstuk 10 15/02/2011 PVS Inhoudstafel

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 BASISBEGINSELEN VAN HET DUBBEL BOEKHOUDEN

HOOFDSTUK 1 BASISBEGINSELEN VAN HET DUBBEL BOEKHOUDEN WOORD VOORAF... OVER DE AUTEURS... v vii HOOFDSTUK 1 BASISBEGINSELEN VAN HET DUBBEL BOEKHOUDEN 1 INLEIDING... 2 2 DE BALANS... 3 2.1 Ondernemingsmiddelen of activa... 4 2.2 Ondernemingsbronnen of passiva...

Nadere informatie

De huidige OCMW-beleidsinstrumenten. II.1. De financiële registratie in functie van de jaarrekening

De huidige OCMW-beleidsinstrumenten. II.1. De financiële registratie in functie van de jaarrekening Lokaal Financieel Management Praktijkgids INHOUDSOPGAVE I. Wegwijzer Woord vooraf 1 II. II.1. De financiële registratie in functie van de jaarrekening Inleiding 1 II.1.1. Het actief 1. De balans vaste

Nadere informatie

NLNet gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017

NLNet gevestigd te Nijkerk. Financiële verantwoording 2017 NLNet gevestigd te Nijkerk Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2017 2 Staat van baten en lasten over 2017 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting LABYRINT-in PERSPECTIEF"

Stichting LABYRINT-in PERSPECTIEF Stichting LABYRINT-in PERSPECTIEF" Ondersteuning en empowerment voor familie en directbetrokkenen van mensen met psychische of psychiatrische problemen ook voor hen die vanwege overbelasting zelf psychische

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro)

Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Geconsolideerde winst- en verliesrekening (in miljoen euro) Niet-geauditeerde, geconsolideerde cijfers volgens de boekhoudkundige regels van IFRS Q1 2017 Q1 2018 evolutie Omzet 588 549-6,7% Kostprijs van

Nadere informatie

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010

VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP. Rapport inzake jaarstukken 2010 VOORBEELD JAARREKENING B.V. TE HOOFDDORP Rapport inzake jaarstukken 2010 INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsrapport 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 6 JAARREKENING 1 Balans per

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2012/17 - Erkenning van opbrengsten en kosten. Advies van 7 november 2012

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2012/17 - Erkenning van opbrengsten en kosten. Advies van 7 november 2012 COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN CBN-advies 2012/17 - Erkenning van opbrengsten en kosten Advies van 7 november 2012 I. Onderwerp van het advies 1. In het artikel 31, 1 van de Vierde Europese Richtlijn

Nadere informatie

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn

Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn Vlaamse Vervoermaatschappij De Lijn BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.164.780.320 1.109.967.407 Oprichtingskosten (+) 1.342.246 1.494.226 Immateriële vaste activa (+) 1.949.407 2.703.884

Nadere informatie

PUBLICATIEBALANS WOONFRONT - ANTONIA VEERSTRAAT DELFT BV DE RING 10 NL-5261 LM VUGHT. per 15 december 2017

PUBLICATIEBALANS WOONFRONT - ANTONIA VEERSTRAAT DELFT BV DE RING 10 NL-5261 LM VUGHT. per 15 december 2017 PUBLICATIEBALANS WOONFRONT - ANTONIA VEERSTRAAT DELFT BV DE RING 10 NL-5261 LM VUGHT per 15 december 2017 Opmerking: De vennootschap is per 15 december 2017 verdwenen als gevolg van een fusie met Xior

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 Balans per 30 juni 2014 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2014 31 december 2013 Vlottende activa

Nadere informatie

Boekhouding verenigingen 28 februari Sylvia Thienpont

Boekhouding verenigingen 28 februari Sylvia Thienpont Boekhouding verenigingen 28 februari 2015 Sylvia Thienpont Boekhouding verenigingen 1. Wettelijk kader boekhoudkundige Kleine verenigingen Grote en zeer grote verenigingen 2. Dubbel boekhouden versus vereenvoudigd

Nadere informatie

Interne jaarrekening - Beknopt verslag (Vennootschap)

Interne jaarrekening - Beknopt verslag (Vennootschap) vrijdag 3 april 2015 09:20 Bedrijf: 1 - VIA VENETO VZW Pagina 1 van 6 BALANS NA WINSTVERDELING ACTIVA VASTE ACTIVA 20/28 1.081,00 1.067,87 Oprichtingskosten 20 Immateriële vaste activa (toelichting 5.1.1)

Nadere informatie

Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen / Flanders Investment And Trade - VLAIO

Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen / Flanders Investment And Trade - VLAIO Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen / Flanders Investment And Trade - VLAIO BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 1.695.299 1.899.754 Immateriële vaste activa (+) 317.154 342.178

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam ANBI Publicatie 2017 Stichting DOB Ecology, Amsterdam Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Algemene grondslagen

Nadere informatie

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam

ANBI Publicatie Stichting DOB Ecology, Amsterdam ANBI Publicatie 2018 Stichting DOB Ecology, Amsterdam Inhoud Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2018 (na voorgestelde resultaatbestemming) 4 Staat van baten en lasten over 2018 5 Algemene grondslagen

Nadere informatie

Geconsolideerde winst- en verliesrekening

Geconsolideerde winst- en verliesrekening Geconsolideerde winst- en verliesrekening Netto-omzet 265,0 274,3 Kosten van grond- en hulpstoffen -159,3-164,6 Mutatie voorraad halffabrikaten en gereed product 0,0-0,5 Brutomarge 105,7 109,2 Overige

Nadere informatie

jaarlijkse groei 15% 12% 10% 10% jaarlijkse groei 20% 15% 12% 12% jaarlijkse groei 20% 15% Percentage van de omzet 45% 45% 45% 45% 45%

jaarlijkse groei 15% 12% 10% 10% jaarlijkse groei 20% 15% 12% 12% jaarlijkse groei 20% 15% Percentage van de omzet 45% 45% 45% 45% 45% FINANCIEEL PLAN opstart 1. PROGNOSE RESULTATENREKENING Cijfers in euro Jaar 1 Jaar 2 Jaar 3 Jaar 4 Jaar 5 BEDRIJFSOPBRENGSTEN 291.500 327.530 448.381 493.094 542.276 Omzet 290.000 326.000 446.820 491.502

Nadere informatie

Omzet in jaar 5 Jaaromzet , , , , ,00 Variabele kosten , , , , ,00

Omzet in jaar 5 Jaaromzet , , , , ,00 Variabele kosten , , , , ,00 Financieel plan Naam: Adres: Telefoon: Email: michiel decavel bieststraat, 86, 86 8560 WEVELGEM decavele@hotmail.com Overzicht van de omzet Overzicht totale omzet Jaaromzet 187 500,00 187 500,00 187 500,00

Nadere informatie

Ophorst Van Marwijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Gouda

Ophorst Van Marwijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Gouda Ophorst Van Marwijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Gouda Rapport inzake de tussentijdse cijfers per 30 juni 2016 Inhoudsopgave Pagina Tussentijdse cijfers 1 Balans per 30 juni 2016 3 2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12%

Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Sterke groei van de Resilux kern business : stijging van de volumes met 9% zorgt voor toename Ebitda met 12% Extra netto resultaat van 40 miljoen door verkoop joint venture Airolux Kerncijfers eerste halfjaar

Nadere informatie

PUBLICATIEBALANS WOONFRONT - WALDORPSTRAAT DEN HAAG BV DE RING 10 NL-5261 LM VUGHT. per 15 december 2017

PUBLICATIEBALANS WOONFRONT - WALDORPSTRAAT DEN HAAG BV DE RING 10 NL-5261 LM VUGHT. per 15 december 2017 PUBLICATIEBALANS WOONFRONT - WALDORPSTRAAT DEN HAAG BV DE RING 10 NL-5261 LM VUGHT per 15 december 2017 Opmerking: De vennootschap is per 15 december 2017 verdwenen als gevolg van een fusie met Xior Student

Nadere informatie

A&B KMO-partners CVBA I VLEVA VZW 1000 Brussel 2012 : Van 01/01/2012 tot 31/12/ : Van 01/01/2011 tot 31/12/2011 ACTIVA

A&B KMO-partners CVBA I VLEVA VZW 1000 Brussel 2012 : Van 01/01/2012 tot 31/12/ : Van 01/01/2011 tot 31/12/2011 ACTIVA BALANS Pagina: 1 ACTIVA VLEVA VASTE ACTIVA 5.247,00 29.636,82 III. MATERIELE VASTE ACTIVA 5.247,00 29.636,82 C. MEUBILAIR EN ROLLEND MATERIEEL 1.575,27 7.606,26 Meubilair 24000000 95.856,02 95.856,02 Geb.

Nadere informatie

JAARREKENING EN ANDERE OVEREENKOMSTIG HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN NEER TE LEGGEN DOCUMENTEN

JAARREKENING EN ANDERE OVEREENKOMSTIG HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN NEER TE LEGGEN DOCUMENTEN 20 31/08/2017 BE 0832.375.509 10 EUR NAT. Datum neerlegging Nr. Blz. D. 17568.00080 VKT 1.1 JAARREKENING EN ANDERE OVEREENKOMSTIG HET WETBOEK VAN VENNOOTSCHAPPEN NEER TE LEGGEN DOCUMENTEN IDENTIFICATIEGEGEVENS

Nadere informatie

Immateriële vaste activa CASE 1

Immateriële vaste activa CASE 1 5. Cases Immateriële vaste activa CASE 1 Gegeven De BVBA ABC sluit een licentieovereenkomst af met haar buitenlandse moedermaatschappij voor een prijs die als volgt is bepaald: 1.Bij de ondertekening van

Nadere informatie

Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015

Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015 Stichting Gate 48 te Amsterdam JAARREKENING 2015 RAPPORT BETREFFENDE DE JAARREKENING 2015 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Pagina 1. Samenstellingsverklaring 1 2. Algemeen 1 3. Financiering 2 4. Resultaat 3 5.

Nadere informatie

onderneming : Algemene informatie Naam onderneming Ondernemingsvorm (maak een keuze uit de lijst) Minimum geplaatst kapitaal 18.

onderneming : Algemene informatie Naam onderneming Ondernemingsvorm (maak een keuze uit de lijst) Minimum geplaatst kapitaal 18. bij oprichting Algemene informatie Naam onderneming Ondernemingsvorm (maak een keuze uit de lijst) Minimum geplaatst kapitaal Kapitaal volgens oprichtingsstatuten Minimum inbreng in speciën jaar 1 18.550,00

Nadere informatie

VRT NV van publiek recht

VRT NV van publiek recht VRT NV van publiek recht BALANS ACTIVA huidig jaar vorig jaar VASTE ACTIVA 115.029.587 119.788.996 Immateriële vaste activa 3.445.950 3.098.335 Materiële vaste activa 97.938.462 103.045.486 Terreinen en

Nadere informatie

Opgesteld te Halle op 7 september 2009. De Raad van bestuur, Bijlage: Staat van activa en passiva per 31/07/2009. Piet Colruyt), bestuurder

Opgesteld te Halle op 7 september 2009. De Raad van bestuur, Bijlage: Staat van activa en passiva per 31/07/2009. Piet Colruyt), bestuurder Verslag van de Raad van Bestuur van Etn. Fr. Colruyt NV aan de Buitengewone Algemene Vergadering van de aandeelhouders van 16 oktober 2009 inzake doelwijziging De Raad van Bestuur verklaart te zijn samengekomen

Nadere informatie

Vlaamse Vervoermaatschappij (VVM) De Lijn

Vlaamse Vervoermaatschappij (VVM) De Lijn Vlaamse Vervoermaatschappij (VVM) De Lijn BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 1.173.822.917 1.164.780.320 Oprichtingskosten 1.199.870 1.342.246 Immateriële vaste activa 1.369.555 1.949.407

Nadere informatie

Interne Balans 2.776, ASCHRIJVINGEN (1.368,86) , AFSCHRIJVINGEN (39.930,00) 2.718,

Interne Balans 2.776, ASCHRIJVINGEN (1.368,86) , AFSCHRIJVINGEN (39.930,00) 2.718, Pagina : 1 VASTE ACTIVA 20/28 13.995,38 17.106,62 III. Materiële vaste activa (toel. I; B) 22/27 13.995,38 17.106,62 B. Installaties; machines en uitrusting 23 1.407,25 1.814,07 230000 INSTALLATIES, MACHINES

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2016 Balans per 30 juni 2016 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2016 31 december 2015 Vaste activa Immateriële vaste activa

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2015. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2015. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2015 Balans per 30 juni 2015 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2015 31 december 2014 Vaste activa Immateriële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2011

Stichting Zorgboerderij Den Hoet. gevestigd te Utrecht. Rapport inzake de Jaarrekening 2011 Stichting Zorgboerderij Den Hoet gevestigd te Utrecht Rapport inzake de Jaarrekening 2011 Inhoudsopgave Pagina 1. Administratieverslag 1.1 Opdracht 2 1.2 Resultaten 3 1.3 Financiële positie 4 2. Jaarrekening

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. Advies van 4 september 2013 1

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. Advies van 4 september 2013 1 COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN CBN-advies 2013/12 - Erkenning van de opbrengsten en kosten die overeenstemmen met interesten en royalty's, evenals de toewijzing van de resultaten in de vorm van

Nadere informatie

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage

Stichting Vrienden van het Mauritshuis te s-gravenhage BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het resultaat) ACTIEF 31.12.2015 31.12.2014 VASTE ACTIVA MATERIËLE VASTE ACTIVA Kunstvoorwerpen en schilderijen 4.020.706 3.573.155 Antieke meubelen 66.522

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2010

BALANS PER 31 DECEMBER 2010 BELGISCHE BRANDWONDEN STICHTING Frans Landrainstraat, 43 1970 Wezembeek-Oppem BALANS PER 31 DECEMBER 2010 ACTIVA III. MATERIËLE VASTE ACTIVA 230000Installaties, machines en uitrusting 2,776.11 230009Afschrijvingen

Nadere informatie

VASTE ACTIVA Oprichtingskosten (+) Immateriële vaste activa (+)

VASTE ACTIVA Oprichtingskosten (+) Immateriële vaste activa (+) nv De Scheepvaart BALANS huidig jaar vorig jaar ACTIVA VASTE ACTIVA 267.589.984 227.429.048 Oprichtingskosten (+) 1.204 6.671 Immateriële vaste activa (+) 109.219 125.975 Materiële vaste activa 267.479.561

Nadere informatie