Cultuurreis naar Marokko 26 april t/m 2 mei 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Cultuurreis naar Marokko 26 april t/m 2 mei 2010"

Transcriptie

1

2

3

4 Cultuurreis naar Marokko 26 april t/m 2 mei 2010 De 16 leerlingen die meegaan zijn jongens en meisjes van het derde en vierde jaar. Bij de selectie is de motivatie van de leerling heel belangrijk geweest evenals de aanbeveling van de mentoren. Natuurlijk is de toestemming van de ouders noodzakelijk. Deelnemerslijst mentor en klas Sara Bahri Olga 3A Kelly Wighman Olga 3A Nelly Trustfull Olga 3A Bobby Reuter Lot 3B Esmeralda Buddelmeijer Lot 3B Mellany v.d. Berge Lot 3B Jeffrey Gobets Sjoerd 3C Wendy Basuki Sjoerd 3C Simon Makdesi Sjoerd 3D Ali Unlusoy Sjoerd 3D Mitchel Stoffels Sjoerd 3D Nora Benelkabir Fred 4A Busra Kolata Fred 4A Zaineb Siddique Fred 4A Omeima Kuin Neil 4B Ilias Chaieb Neil 4B De leerlingen worden begeleid door 4 docenten van Het Plein. Dit zijn twee mentoren van de leerlingen die meegaan: Olga Heyster en Sjoerd Visser en twee Praktijk / CKV docenten Josephine Schaper en Zamira Jonker.

5

6 Doelstellingen van deze cultuurreis De leerlingen laten kennismaken met de kunst en cultuur van Marokko. In Fes gaan we onder leiding van ambachtslieden in workshops mozaïektableaus maken die later kunnen worden ingevoegd in een nieuw ontwerp voor de hal in de nieuwbouw van de school. Het plan is om opnieuw een muur te maken waarbij de gemaakte tegeltableaus van de leerlingen worden ingevoegd. De leerlingen muziekworkshops laten volgen waarbij ze zelf de Marokkaanse instrumenten bespelen. Van de activiteiten en de workshops worden video opnamen gemaakt. Wij willen hier een korte film van laten maken, zodat de leerlingen van Het Plein in Nederland zullen terugzien wat ze gepresteerd hebben in Marokko en dit ook met anderen kunnen delen. Activiteiten vooraf in Nederland op Het Plein De leerlingen die meegaan naar Marokko volgen een speciaal traject ter voorbereiding op de reis. In deze lessen is er algemene informatie over Marokko gegeven. Ook hebben de leerlingen interviews gehouden met Marokkaanse medeleerlingen en docenten van Het Plein. Verder krijgen ze mozaïek lessen en een Marokkaanse muziek workshop.

7

8 Activiteiten in Marokko Workshop mozaïek De leerlingen krijgen drie dagdelen workshops mozaïek. Tijdens deze workshops worden de leerlingen begeleid in het productieproces van de mozaïektableaus. Het bedrijf waar we gaan werken is in beheer van een stichting die door de overheid gesubsidieerd wordt om de oude tradities en ambachtelijk werk over te dragen aan de jongeren. Het is een leerwerkbedrijf voor schoolverlaters. Daar leren de jongeren een beroep. Het zijn kleine werkplaatsen die voornamelijk gericht zijn op productie voor de markt. Hier worden de tegels op maat gesneden, gebeiteld en daarna verwerkt tot mozaïeken. De leerlingen maken alle productiefases mee. Ze worden in de gelegenheid gesteld zelf te produceren en actief mee te doen, hierbij gebruiken ze hun fantasie om naar eigen smaak een product te maken. De leerlingen krijgen alle ruimte om hun creativiteit te gebruiken en om verschillende vormen en kleuren te combineren. Eindresultaat van deze workshops is dat de leerlingen eigen mozaïektableaus maken. Deze kunnen later worden gebruikt als decoratie binnen de school, ingevoegd in een nieuw ontwerp voor de hal bij de nieuwbouw van de school. De workshops zullen plaatsvinden in meerdere ateliers. We werken in kleine groepjes van vier leerlingen om hen voldoende individuele aandacht te geven. Workshop muziek De leerlingen krijgen twee dagdelen workshops muziek. Zij worden door een muzikant begeleid. Tijdens deze workshops leren de leerlingen met de trommel ritmes maken. Deze workshops bieden de mogelijkheid om kennis te maken met dit belangrijke instrument van de Marokkaanse en Afrikaanse muziek.

9

10 Excursies De leerlingen zullen hoofdzakelijk in Fes (Fez of Fès (ساف) verblijven. Fes staat bekend om haar rijke geschiedenis en de aanwezigheid van verschillende bevolkingsgroepen en religies door de eeuwen heen, waaronder Jodendom, Christendom en Islam. De leerlingen gaan een bezoek brengen aan een museum en de medina verkennen, dit is de oude stad, genaamd Fes-al-Bali. Onder begeleiding zullen de leerlingen een paar wijken in Fes waaronder Al Mallah bezoeken. Al Mallah, ook de Joodse wijk genoemd, staat bekend om zijn rijke geschiedenis als het gaat om de ontmoeting tussen en de verdraagzaamheid onder verschillende bevolkingsgroepen en religies. Tijdens een excursiedag gaan we naar Volubilis / Walili, dit is een Romeinse nederzetting met mooie mozaïeken. Ook bezoeken we de stad Meknes en gaan we naar Ifran, een gebied in het Midden Atlas gebergte.

11

12 Programma Maandag 26 april Heenreis Amsterdam» Casablanca» Fes Dinsdag 27 april Ochtend: workshops mozaïek Middag: excursie naar een museum en de medina Woensdag 28 april Ochtend: workshops mozaïek Middag: workshops Marokkaanse muziek Donderdag 29 april Ochtend: workshops Marokkaanse muziek Middag: workshops mozaïek Vrijdag 30 april Ochtend: afronden workshops mozaïek Middag: bezoek aan jongens opvang Ahli Zaterdag 1 mei Hele dag: excursie Volobilis / Walili, Meknes en Ifran Zondag 2 mei Terugreis Fes» Casablanca» Amsterdam

13

14 De organisatie Binnen de school zijn verantwoordelijk: Uitvoering en voorbereiding leerlingen: docenten Zamira Jonker, Josephine Schaper, Olga Heyster en Sjoerd Visser. Directeur Malek Marzguioui Buiten de school zijn verantwoordelijk: Bureau Shouf Shouf Marokko voor de gehele organisatie in Marokko: Aziz Adahchour en Mohamed Redouani. Het vorig schooljaar is het docententeam van Het Plein in de meivakantie naar Marokko geweest. De organisatie van deze studiereis was in handen van bureau Shouf Shouf Marokko van Aziz Adahchour en Mohamed Redouani. Dit is een reis / advies en trainingsbureau wat inmiddels diverse educatieve reizen naar Marokko met onderwijs, (jeugd) hulpverlening, gezondheidsinstellingen en het bedrijfsleven heeft gemaakt. Shouf Shouf Marokko heeft goede contacten met allerlei lokale werkplaatsen binnen Fes. Speciaal voor deze reis maken zij een programma op maat voor ons. Voor meer informatie: kijk op

15

16 Marokko Marokko, het langgerekte land tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Een Islamitisch land met een mengeling van Arabieren en Berbers. Maar ook een land met een mengeling van landschappen: de brede zandstranden van Agadir, het mysterieuze en woestijnachtige zuiden, het indrukwekkende Atlasgebergte met kleine onopvallende berberdorpjes en de prachtige koninklijke steden zoals Marrakech, Rabat, Meknes en Fes. Taal: De officiële taal is het Arabisch, maar de bevolking spreekt doorgaans ook Frans. Maar daarnaast worden de Berbertalen en het Spaans ook wel gesproken. Geld : De munteenheid is de Dirham. Klimaat : gemiddelde temperatuur april - mei: Eten: Typische Marokkaanse gerechten zijn couscous, mechoui en halona. De keuken is over het algemeen erg gevarieerd. De nationale drank van Marokko is muntthee. Tijd: Nederlandse tijd - 2 uur. Documenten: Voor inwoners van Nederland volstaat een geldig reispaspoort. Marokko is een monarchie, sinds 23 juli 1999 is Mohammed VI koning. De overheersende godsdienst is de Islam, maar het land telt ook een klein percentage Christenen en Joden. De hoofdstad is Rabat. Agadir is de stad voor strand en zeeliefhebbers. De zakelijke hoofdstad is Casablanca.

17

18 Keuken De keuken is een mengeling van invloeden uit de Arabische, Berberse, Spaanse, Corsicaanse, Portugese, Moorse, Midden- Oosterse, Mediterrane, Afrikaanse, Turkse en Joodse keukens. Veel ingrediënten komen uit Marokko zelf, zoals saffraan, munt, olijven, sinaasappelen en limoenen. Kruiden worden op grote schaal in het Marokkaanse eten gebruikt. Belangrijke kruiden zijn kaneel, komijn, peper, gember, saffraan en kurkuma. Kip is het meest gegeten vlees in Marokko. Het meest gegeten rode vlees is rundvlees, ook al wordt de voorkeur gegeven aan lamsvlees. Couscous is de bekendste Marokkaanse maaltijd en wordt traditioneel met de hele familie genuttigd na het vrijdagse moskeebezoek. Andere belangrijke gerechten zijn tejine, pastila (hartige taart met kip) en harira (soep). Het laatste wordt ook tijdens de ramadan gegeten. De populairste drank is groen thee met munt.

19 Kaart Fes

20 Reisgegevens We vliegen met Royal Air Maroc naar Casablanca Het adres van het hotel in Fes waar we verblijven is: Hotel Mounia 60 Bd Zerktouni Voor meer informatie kijk op:

21 De medina, de oude binnenstad van Fes is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard, het is nu een beschermd cultuur gebied.

22 Met de vele zeer smalle straatjes is Fes al Bali waarschijnlijk de grootste autovrije zone ter wereld.

23

Libya Concept VIP Trip 2015

Libya Concept VIP Trip 2015 GPT Rally Kalmarweg 14/10 9723 JG Groningen The Netherlands T. +31 (0)50 211 00 73 F. +31 (0)50 311 33 12 E. info@gptrally.nl I. www.gptrally.nl fotografie / photography MCH photography Jan van Gelder

Nadere informatie

diabetes, psychiatrie en palliatieve zorg/oncologie. Voor de deelnemers zullen accreditatiepunten aangevraagd worden.

diabetes, psychiatrie en palliatieve zorg/oncologie. Voor de deelnemers zullen accreditatiepunten aangevraagd worden. Shouf Shouf Marokko organiseert jaarlijks in samenwerking met verschillende achterstandsfondsen waaronder AOF Amsterdam en FAW Rotterdam nascholingsreizen voor huisartsen en POHs onder andere naar Marokko.

Nadere informatie

Finishreis Libya Rally 2016

Finishreis Libya Rally 2016 GPT Rally Kalmarweg 14/10 9723 JG Groningen The Netherlands T. +31 (0)50 211 00 73 F. +31 (0)50 311 33 12 E. info@gptrally.nl I. www.gptrally.nl fotografie / photography MCH photography Jan van Gelder

Nadere informatie

KTA Brakel op twinningreis naar Marokko

KTA Brakel op twinningreis naar Marokko KTA Brakel op twinningreis naar Marokko Respect, gelijkwaardigheid en diversiteit zijn de sleutelwoorden in een twinningproject tussen een Vlaamse en Marokkaanse school. Een twinning wordt opgezet op basis

Nadere informatie

GPT Rally Kalmarweg 14/10 9723 JG Groningen The Netherlands T. +31 (0)50 211 00 73 F. +31 (0)50 311 33 12 E. info@gptrally.nl I. www.gptrally.

GPT Rally Kalmarweg 14/10 9723 JG Groningen The Netherlands T. +31 (0)50 211 00 73 F. +31 (0)50 311 33 12 E. info@gptrally.nl I. www.gptrally. GPT Rally Kalmarweg 14/10 9723 JG Groningen The Netherlands T. +31 (0)50 211 00 73 F. +31 (0)50 311 33 12 E. info@gptrally.nl I. www.gptrally.nl fotografie / photography MCH photography Jan van Gelder

Nadere informatie

An t w o o r d b l a d b i j Ma r o k k o, h e r e w e c o m e!

An t w o o r d b l a d b i j Ma r o k k o, h e r e w e c o m e! An t w o o r d b l a d b i j Ma r o k k o, h e r e w e c o m e! Rifgebergte Rabat Casablanca Meknes Fes Ouzoud Marrakech Atlasgebergte Agadir De route van Floortje loopt van Marrakech naar de Sahara (daar

Nadere informatie

Le s b r i e f Ma r o k k o, h e r e w e c o m e! In t r o d u c t i e

Le s b r i e f Ma r o k k o, h e r e w e c o m e! In t r o d u c t i e Le s b r i e f Ma r o k k o, h e r e w e c o m e! In t r o d u c t i e Deze lesbrief hoort bij Marokko, here we come! van Sanne de Bakker. Leerlingen kunnen dit boek zelfstandig lezen of het boek kan klassikaal

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

SADS Giro di Marokko 2015 Info avond, 14 november 2014

SADS Giro di Marokko 2015 Info avond, 14 november 2014 SADS Giro di Marokko 2015 Info avond, 14 november 2014 1 8 Daagse Fly & Drive rondreis Marokko, inclusief: Retour vliegticket NL / Zuid Spanje Vertrek NL 18 april 2015 Vertrek Zuid Spanje 25 april 2015

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Marokko

Werkstuk Aardrijkskunde Marokko Werkstuk Aardrijkskunde Marokko Werkstuk door een scholier 1667 woorden 22 maart 2003 7,1 347 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Deelvraag 1: wat is de topografie van het onderzoeksgebied? Marokko (officieel

Nadere informatie

Taal doet meer college

Taal doet meer college Fabio Italië De Italiaanse keuken is bekend als een van de populairste in de wereld. De recepten zijn simpel, lekker, gezond, en gebruiken ingrediënten van de beste kwaliteit. Laat je niet misleiden door

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Marokko

Werkstuk Aardrijkskunde Marokko Werkstuk Aardrijkskunde Marokko Werkstuk door een scholier 1314 woorden 8 april 2006 6,6 89 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inhoud 1. Waar ligt Marokko? 2. Hoe is Marokko ontstaan? 3. Wie woont er in

Nadere informatie

Hoogtepunten. 9 daagse privérondreis Oases & Koningssteden

Hoogtepunten. 9 daagse privérondreis Oases & Koningssteden 9 daagse privérondreis Oases & Koningssteden Welkom in Marokko! Geniet van de diversiteit van dit sprookjesachtige land. Marokko herbergt prachtige steden, zoals Marrakech, Essaouira en natuurlijk de koningssteden

Nadere informatie

Marrakesh. nemen je nu op rondreis door de stad Marrakesh, met haar mooie gebouwen en rijke cultuur. Al je zintuigen

Marrakesh. nemen je nu op rondreis door de stad Marrakesh, met haar mooie gebouwen en rijke cultuur. Al je zintuigen Marrakesh Wanneer je de wil betreden moet je eerst voorbij de wachters geraken die de poorten van de stad bewaken. Deze poorten zijn de enige toegangswegen tot de stad Marrakesh, die door een stadsmuur

Nadere informatie

Nieuwsmemo. Afscheid Yvonne de Vroomen. Nieuwe medewerkers SWV Utrecht PO. Indienen aanvragen arrangementen en TLV s. SWV Utrecht PO.

Nieuwsmemo. Afscheid Yvonne de Vroomen. Nieuwe medewerkers SWV Utrecht PO. Indienen aanvragen arrangementen en TLV s. SWV Utrecht PO. Nieuwsmemo SWV Utrecht PO September 2015 In dit nieuwsmemo aandacht voor: Afscheid Yvonne de Vroomen Nieuwe medewerkers Samenwerkingsverband Aanvragen indienen arrangementen en TLV s Workshops werken met

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

16-20 jaar - Malta Summer camp Freestyle EC

16-20 jaar - Malta Summer camp Freestyle EC EASY LANGUAGES 16-20 jaar - Malta Summer camp Freestyle EC Waarom dit programma? Zomercursus jongeren van 16 tot 20 jaar Vanaf 1 week 20 lessen Engels per week Compleet programma met sporten en excursies

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei

Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei Hoogtepunten Marokko Langs de kleurrijke koningssteden 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 5 hotels Rondreis 1320 km Hoogtepunten van deze reis Marrakech, Fès, Meknès en Rabat Hassan

Nadere informatie

Marokko SPROOKJE UIT 1001 NACHTEN

Marokko SPROOKJE UIT 1001 NACHTEN Marokko 60 SPROOKJE UIT 1001 NACHTEN Highlights TANGER CHEFCHAOUEM VOLUBILIS MAROKKO CASABLANCA RABAT FÈS MEKNÈS 1 2 BENI MELLAL ESSAOUIRA TINERHIR DADÈS VALLEI ERFOUD TAROUDANT OUARZAZATE BOUMALNE MERZOUGA

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Casablanca Dag 2 Casablanca - Rabat - Fès Dag 3 Fès Dag 4 Fès - Volubilis - Meknes - Beni Mellal - Marrakech Dag 5 Marrakech Dag 6

Dag 1 Amsterdam - Casablanca Dag 2 Casablanca - Rabat - Fès Dag 3 Fès Dag 4 Fès - Volubilis - Meknes - Beni Mellal - Marrakech Dag 5 Marrakech Dag 6 Ko o kreis M a ro kko, 7 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Casablanca Dag 2 Casablanca - Rabat - Fès Dag 3 Fès Dag 4 Fès - Volubilis - Meknes - Beni Mellal - Marrakech Dag 5 Marrakech Dag 6 Marrakech

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Dit is het programmaboekje voor de Marrakechreis van 25 juni t/m 30 juni 2018.

Dit is het programmaboekje voor de Marrakechreis van 25 juni t/m 30 juni 2018. Beste Marokkogangers, Dit is het programmaboekje voor de Marrakechreis van 25 juni t/m 30 juni 2018. In dit boekje staat veel informatie, zoals het programma, adressen, tijden, afspraken en nog veel meer

Nadere informatie

Style in maroc. www.styleinmaroc.nl

Style in maroc. www.styleinmaroc.nl Style in maroc www.styleinmaroc.nl style in travel Vakanties op maat naar het authentieke Marokko Ervaar de woestijn vanaf een kamelenrug en verdwaal in de smalle straatjes van de medina palmoases, vriendelijke

Nadere informatie

Welkom bij Barrio Life!

Welkom bij Barrio Life! Welkom bij Barrio Life! Trektochten- Wandelreizen- Bouwstenen - Rondreizen Reisavonturen met de lokale bevolking Sahara Marokko Andalusië Portugal Amazone Ethiopië Welkom in Fez Brochure Kunst Taal & Religie:

Nadere informatie

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017 Dubai Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September 2018 Foto : groep Dubai 2017 Samenvatting Na het succes van het afgelopen jaar gaan we komend schooljaar in het kader van het profielwerkstuk met een kleine

Nadere informatie

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia)

Cyprus. Inleiding. Nicosia (Lefkosia) Cyprus Inleiding Cyprus ligt in Zuidoost Europa. Het is het derde grootste eiland in de Middellandse Zee. Het bevindt zich ongeveer op 70 km onder de zuidkust van Turkije, en op 150 km van Syrië. Voor

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Marokko 8 daagse reis met Essaouira

Marokko 8 daagse reis met Essaouira Marokko 8 daagse reis met Essaouira Marokko reis met eigen auto en chauffeur naar Casablanca, drie nachten in het havenplaatsje Essaouira en Marrakech, verre weg de mooiste van de vier Koningssteden. Onderga

Nadere informatie

MAGISCH MAROKKO. 14-daagse privé reis Koningssteden, Kasbahs & Hoge Atlas

MAGISCH MAROKKO. 14-daagse privé reis Koningssteden, Kasbahs & Hoge Atlas MAGISCH MAROKKO 14-daagse privé reis Koningssteden, Kasbahs & Hoge Atlas Marokko is een land bij uitstek om een mooie rondreis te maken want er is veel te zien en er is een grote variatie in het landschap.

Nadere informatie

Argentinië. Inleiding. Geografie

Argentinië. Inleiding. Geografie Argentinië Inleiding Argentinië is vooral bekend om de Tango, dat is een wereldberoemde dans, op speciale muziek. En natuurlijk is Argentinië óók bekend om Máxima. De tango is in de 19e eeuw ontstaan in

Nadere informatie

APS-studiereizen naar Turkije en Marokko in 2011

APS-studiereizen naar Turkije en Marokko in 2011 APS-studiereizen naar Turkije en Marokko in 2011 Vormgeving: Foto s: Druk: APS, Marije Koopmans Shutterstock Drukkerij Zetprint, Naarden Inhoud Welke reis past bij u? 5 Waarom deze studiereizen? 7 Studiereis

Nadere informatie

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts.

onze gids en tolk kunnen we met ze praten. We overnachten weer in yurts. Dag 1: Bishkek De vlucht uit Amsterdam landt om 15:10 in Bishkek, waar jullie gids staat te wachten. We rijden naar Bishkek en checken in in een prettig 3* hotel, waar je je op kunt frissen. Daarna gaan

Nadere informatie

Libanon tot

Libanon tot 29.09. tot 07.10. is een dichtbevolkt en klein land. De hoofdstad Beiroet wordt ook wel het Monaco van het Midden- Oosten genoemd. Hier kan men winkelen, uitgaan en heerlijk eten. staat als land erg bekend

Nadere informatie

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven.

Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. Dit is een gatentoets die een selectie van teksten bevat die geleerd zijn in de cursus Nederlands voor buitenlanders. Er zijn 100 opgaven. U hebt voor deze toets maximaal een uur. Wacht tot u mag beginnen

Nadere informatie

Martin de Wolf. in samenwerking met. Conny van Tilburg PERSONAL TOUCH TRAVEL Marokko: Rabat, Fez en Azrou

Martin de Wolf. in samenwerking met. Conny van Tilburg PERSONAL TOUCH TRAVEL Marokko: Rabat, Fez en Azrou Martin de Wolf in samenwerking met Conny van Tilburg PERSONAL TOUCH TRAVEL 06-52519180 RONDREIS Marokko: Rabat, Fez en Azrou Een unieke studiereis voor docenten en geïnteresseerden Marokko is om veel redenen

Nadere informatie

CHINEES ZOMERKAMP PROGRAMMA S. www.summercampchina.co

CHINEES ZOMERKAMP PROGRAMMA S. www.summercampchina.co CHINEES ZOMERKAMP PROGRAMMA S www.summercampchina.co Zomer Plezier in China Met That s Mandarin hoort het maken van reizen naar verre landen en ervaren van exotische culturen geen verhaal meer te zijn.

Nadere informatie

Marokko Riads en Kasba reis

Marokko Riads en Kasba reis Marokko Riads en Kasba reis Rondreis Marokko langs Riads en Kasba's van 10 dagen, auto met chauffeur waarbij wordt geslapen in traditionele en super sfeervolle accommodaties Maak kennis met de mooiste

Nadere informatie

Alle Salades worden geserveerd met brood en harissa. Salade Beldia 4,50 Salade van komkommer, tomaat, paprika, rode ui en koriander

Alle Salades worden geserveerd met brood en harissa. Salade Beldia 4,50 Salade van komkommer, tomaat, paprika, rode ui en koriander Voorgerechten Alle Salades worden geserveerd met brood en harissa Salade Beldia 4,50 Salade van komkommer, tomaat, paprika, rode ui en koriander Salade Marrakech 5,50 Salade van gegrilde paprika, tomaat,

Nadere informatie

STAGEPLAN. Datum inlevering /./ 20 Datum bespreking toetsingscie. /./ 20. Datum inleveren reflectieverslag Akkoord reflectieverslag ja nee

STAGEPLAN. Datum inlevering /./ 20 Datum bespreking toetsingscie. /./ 20. Datum inleveren reflectieverslag Akkoord reflectieverslag ja nee Het is van groot belang om een helder stageplan te maken. Het stageplan maak je voordat je op stage gaat. In dit stageplan beschrijf je je eigen verplichtingen en geeft school aan waar zij voor verantwoordelijk

Nadere informatie

Salade peren 9,00 Salade van gebakken peren, sesam, geitenkaas en walnoten

Salade peren 9,00 Salade van gebakken peren, sesam, geitenkaas en walnoten Voorgerechten Salade peren 9,00 Salade van gebakken peren, sesam, geitenkaas en walnoten Salade vegetarisch 9,50 Salade van gegrilde groenten, Manchego kaas met Marokkaanse pesto en olijven Salade pikante

Nadere informatie

STAGEPLAN STAGEPLAN. Algemene gegevens. Algemene gegevens. Toetsingscommissie. ToToToetsingscommissie. ToToToetsingscommissie.

STAGEPLAN STAGEPLAN. Algemene gegevens. Algemene gegevens. Toetsingscommissie. ToToToetsingscommissie. ToToToetsingscommissie. Algemene gegevens Klas: Mentor: : tor: Email adres tijdens stage: Datum stage: Van /../ 20 20.. Tot /../ 20. Toestemming ouders/verzorgers ja ja Datum: Mobiele nummer tijdens stage: Aantal te te verzuimen

Nadere informatie

Een woordje vooraf. Onze school koos water als thema. Bestemming Fes

Een woordje vooraf. Onze school koos water als thema. Bestemming Fes Een woordje vooraf Respect, gelijkwaardigheid en diversiteit zijn de sleutelwoorden in een twinningproject tussen een Vlaamse en Marokkaanse school. Dit zal in ons geval natuurlijk niet anders zijn. Een

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Spanje t/m 21 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Spanje t/m 21 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Spanje 2017 16 t/m 21 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie

Junior: Marokko. Marokko (Koningssteden), 8 dagen

Junior: Marokko. Marokko (Koningssteden), 8 dagen Junior: Marokko Marokko (Koningssteden), 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Marrakesh Dag 2 Marrakesh - Casablanca - Rabat Dag 3 Rabat - Volubilis - Meknès - Fès Dag 4 Fès Dag 5 Fès - Beni-Mellal - Marrakech

Nadere informatie

Mysterieus en culinair Marrakech

Mysterieus en culinair Marrakech Mysterieus en culinair Marrakech 25/05 tot 29/05/2018 5 dagen, 4 nachten Beleef tijdens deze citytrip de sprookjesachtige Arabische sfeer van duizend-en-eennacht. Geen betere plaats om kennis te maken

Nadere informatie

Brochure: Culturele rondreis Marokko & Andalusië. Welkom in Arabisch Andalusië

Brochure: Culturele rondreis Marokko & Andalusië. Welkom in Arabisch Andalusië Brochure: Culturele rondreis Marokko & Andalusië Welkom in Arabisch Andalusië Welkom bij Barrio Life! Trektochten- Wandelreizen- Bouwstenen - Rondreizen Reisavonturen met de lokale bevolking Sahara Marokko

Nadere informatie

Salade Beldia 5,50 Salade van komkommer, tomaat, paprika, rode ui, koriander, fetakaas, en ei

Salade Beldia 5,50 Salade van komkommer, tomaat, paprika, rode ui, koriander, fetakaas, en ei Batbot: Brood met tapenade voor 2 personen 6,50 Het bekende platte Marokkaanse brood BatBot: serveren wij met twee zeer verschillende huisgemaakte Marokkaanse tapenades en olijfjes. In Marokko eten wij

Nadere informatie

3 De islamitische wereld

3 De islamitische wereld 3 De islamitische wereld Start 1 a islamitische wereld b 1 landschap 2 cultuur 3 inrichting 2 Bijna iedereen is er moslim. Turkije ligt in de islamitische wereld. Er liggen rijke olielanden. Moskeeën horen

Nadere informatie

Werkstuk over Sri lanka

Werkstuk over Sri lanka Werkstuk over Sri lanka Inhoud - Waarom heb ik voor dit onderwerp gekozen? blz.3 - Geloof. blz.4 - Landschap blz.5 - Eten en drinken in Sri lanka blz.6 - Wat eten Sri lankanen? blz.7 - Bronnen blz.8 -

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur. Hardenberg, 20 april 2016 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2016-2017, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 7

HUISWERK AGENDA GROEP 7 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

Summerschool houdt leerlingen ISK op niveau

Summerschool houdt leerlingen ISK op niveau Summerschool houdt leerlingen ISK op niveau Tijdens de zomervakantie kunnen leerlingen van de ISK Drachten op hun school terecht voor een Summerschool. Midden in de vakantie is een team van vier medewerkers

Nadere informatie

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

: Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten. Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 24 september 2015 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : BLA-1516-032/NIK/AHA/spe : Ouderbijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Welkom bij Barrio Life!

Welkom bij Barrio Life! Welkom bij Barrio Life! Trektochten- Wandelreizen- Bouwstenen - Rondreizen Reisavonturen met de lokale bevolking Sahara Marokko Andalusië Portugal Amazone Ethiopië Welkom in Fez Brochure Ambachtelijk handarbeid:

Nadere informatie

WIJCKPRAAT. Van Asch van Wijckschool JANUARI 2019

WIJCKPRAAT. Van Asch van Wijckschool JANUARI 2019 WIJCKPRAAT JANUARI 2019 Van Asch van Wijckschool Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam www.aschvanwijck.nl T: 010-4363836 De laatste dagen Even voorstellen de laatste vragen van het geleden jaar staan

Nadere informatie

SWV Utrecht PO Nieuws Februari 2018

SWV Utrecht PO Nieuws Februari 2018 Agenda SWV Utrecht PO Nieuws Februari 2018 Welkom Op vrijwel iedere basisschool heerst op dit moment de cito-stress. Hoe krijgen we het allemaal ingepland? Hoe presteren de leerlingen? Hoe reageren de

Nadere informatie

Salade Beldia 5,50 Salade van komkommer, tomaat, paprika, rode ui, koriander, fetakaas, en ei

Salade Beldia 5,50 Salade van komkommer, tomaat, paprika, rode ui, koriander, fetakaas, en ei Batbot: Brood met tapenade voor 2 personen 6,50 Het bekende platte Marokkaanse brood BatBot: serveren wij met twee zeer verschillende huisgemaakte Marokkaanse tapenades en olijvjes. In Marokko eten wij

Nadere informatie

Israël/Palestina september Programma (dd. januari 2019) Details kunnen nog wijzigen indien dit organisatorisch nodig blijkt.

Israël/Palestina september Programma (dd. januari 2019) Details kunnen nog wijzigen indien dit organisatorisch nodig blijkt. Israël/Palestina 2019 7 16 september 2019 Programma (dd. januari 2019) Details kunnen nog wijzigen indien dit organisatorisch nodig blijkt. Zaterdag 7 september 2019 7.00 uur Iedereen aanwezig op de luchthaven

Nadere informatie

Tijdsplanning. Opdracht 5: Islamitische vlakvullingen

Tijdsplanning. Opdracht 5: Islamitische vlakvullingen Iran project 2011-2012 Inleiding Iran het Land van de Ariërs schrikt de ene af door de verschrikkelijke verhalen die we in het nieuws horen. De ander wordt er juist door geboeid. Wat is het nu werkelijk

Nadere informatie

Een unieke studiereis naar Marokko: Rabat, Fez en Azrou voor docenten en geïnteresseerden

Een unieke studiereis naar Marokko: Rabat, Fez en Azrou voor docenten en geïnteresseerden STUDIEREIZEN MET PERSOONLIJKE AANDACHT organiseert i.s.m. Martin de Wolf Een unieke studiereis naar Marokko: Rabat, Fez en Azrou voor docenten en geïnteresseerden Marokko is om veel redenen een interessante

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Spanje 2016 10 t/m 15 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Spanje 2016 10 t/m 15 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Spanje 2016 10 t/m 15 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

De antwoorden zoek ik op in de Bosatlas, en vergelijk ik met Nederland, Japan en Chili. Hieronder zie je waar de vier landen liggen.

De antwoorden zoek ik op in de Bosatlas, en vergelijk ik met Nederland, Japan en Chili. Hieronder zie je waar de vier landen liggen. Verslag door B. 2368 woorden 20 januari 2014 6,4 17 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inleiding Het land dat ik voor mijn werkstuk heb gekozen is Marokko. Daar heb ik voor gekozen omdat ik het een prachtig

Nadere informatie

De Geo. 1 th Aardrijkskunde voor de onderbouw. Antwoorden hoofdstuk 3. www.degeo-online.nl. 1ste druk

De Geo. 1 th Aardrijkskunde voor de onderbouw. Antwoorden hoofdstuk 3. www.degeo-online.nl. 1ste druk De Geo 1 th Aardrijkskunde voor de onderbouw Antwoorden hoofdstuk 3 www.degeo-online.nl 1ste druk De Geo, aardrijkskunde voor de onderbouw van th - Docentenhandleiding 1 TH 1 ThiemeMeulenhoff Utrecht/Zutphen,

Nadere informatie

Salades Wordt geserveerd met Marokkaanse brood.

Salades Wordt geserveerd met Marokkaanse brood. Voorgerecht Harira Soupe de Poissons Traditionele Marokkaanse soep Vissoep Salades Wordt geserveerd met Marokkaanse brood. Tapas Royal: Zalouk (aubergine salade) Bakoul (spinazie salade) Wortel salade

Nadere informatie

Yoga en Stem - Italië 24-30 juli

Yoga en Stem - Italië 24-30 juli Yoga en Stem - Italië 24-30 juli Van 24-30 juli organiseren we een week in het prachtige Italië. We gaan op zoek naar algehele ontspanning, via drie verschillende manieren: 1. Stemtherapie 2. Yoga 3. de

Nadere informatie

Marrakech en ruime omgeving

Marrakech en ruime omgeving Marrakech en ruime omgeving 9 tot 16 maart & 16 tot 23 maart 2017 Een VIP arrangement voor maximum 8 personen! Hoewel Marrakech niet de hoofdstad van het land is, is dit vaak de eerste stad waar men aan

Nadere informatie

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8

HUISWERK AGENDA GROEP 7-8 Dag Datum Augustus Zaterdag 1 Zondag 2 Maandag 3 Dinsdag 4 Woensdag 5 Donderdag 6 Vrijdag 7 Zaterdag 8 Zondag 9 Maandag 10 Dinsdag 11 Woensdag 12 Donderdag 13 Vrijdag 14 Zaterdag 15 Zondag 16 Maandag 17

Nadere informatie

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur. Hardenberg, 8 mei 2014 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2014-2015, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

Proeven van een dagje zonder vlees: kikkererwtenballetjes

Proeven van een dagje zonder vlees: kikkererwtenballetjes Proeven van een dagje zonder vlees: kikkererwtenballetjes Ingrediënten 170 g tomatenpuree 1 ui 1 bosje koriander olijfolie kurkuma 500 g gekookte kikkererwten uit blik kaneel 1 teentje look gember 1 bosje

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Marokko

Werkstuk Aardrijkskunde Marokko Werkstuk Aardrijkskunde Marokko Werkstuk door een scholier 2017 woorden 4 juni 2005 5,8 96 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inhoud Deelvraag 1: Wat is de topografie van het onderzoeksgebied? Deelvraag

Nadere informatie

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020

Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 Culturele Yogareis Reis NEPAL 6-14 maart 2020 De Yogareis is van vrijdag t/m zaterdag. Het programma ziet er als volgt uit: Dag 1 - Vrijdag Aankomst Kathmandu. Transfer naar Boudha little Tibet Shambaling

Nadere informatie

Geheel verzorgde week met excursies en koken

Geheel verzorgde week met excursies en koken Toe aan vakantie? Bijtanken in Salzburgerland! Herfstweek: zaterdag 18-25 oktober (in overleg kunnen we voor een groep de data verschuiven) Geheel verzorgde week met excursies en koken Excursies en koken:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5

Nieuwsbrief. De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Nieuwsbrief De Cobbenhagenmavo Februari 2014, jr 5 - no 5 Laatste week Op dit moment brengen we de laatste dagen door in ons oude gebouw. We zijn heel erg trots op ons nieuwe gebouw, maar we kunnen een

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 4 9 november 2014 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het

Nadere informatie

Activiteitenkalender December 2012

Activiteitenkalender December 2012 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag zaterdag zondag 1 Banaadir 17u00 22u00 Bijeenkomst van de Somalische gemeenschap in. De Ooievaar, Kokerstraat 36, 9000 madonaberidze@gmail. Rinia ; 2 Al Minara

Nadere informatie

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië 29 september 6 oktober 2017 Torcello Katholieke Sectorraad Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

Studiereis groen onderwijs in Marokko maart 2011

Studiereis groen onderwijs in Marokko maart 2011 Studiereis groen onderwijs in Marokko maart 2011 Een ontmoeting met de Marokkaanse cultuur, het (groene) onderwijssysteem, docenten, leerlingen en de groene sector. Beste collega, In oktober jl. heeft

Nadere informatie

Programma projectwek Samen Leven Doe Je Zo 2010 Vmbo t Venster, Arnhem Kandinsky College, Nijmegen Mulo Kerklaan, Paramaribo

Programma projectwek Samen Leven Doe Je Zo 2010 Vmbo t Venster, Arnhem Kandinsky College, Nijmegen Mulo Kerklaan, Paramaribo Programma projectwek Samen Leven Doe Je Zo 2010 Vmbo t Venster, Arnhem Kandinsky College, Nijmegen Mulo Kerklaan, Paramaribo Projectweek Suriname 2010 blz. 1 PROGRAMMA projectweek Samen Leven Doe je Zo

Nadere informatie

Zomercursus in Nice - Frans & Activiteiten

Zomercursus in Nice - Frans & Activiteiten EASY LANGUAGES Zomercursus in Nice - Frans & Activiteiten Waarom dit programma? Van 10 tot 16 jaar Vanaf 1 week Residentie bij de school Pakket met cursus en begeleide activiteiten Toezicht 24/7 Verblijf

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang De Klimop school

Tussen Schoolse Opvang De Klimop school 2016 Tussen Schoolse Opvang De Klimop school Fitkidz 1-4-2016 Fitkidz Van harte welkom Wie zijn wij: Fitkidz is een jonge en zeer gedreven organisatie met professionele- en gemotiveerde mensen. Onze organisatie

Nadere informatie

Talenreis Spanje 2018

Talenreis Spanje 2018 Programmaboekje Talenreis Spanje 2018 15 t/m 20 oktober Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Spanje 2018 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met

Nadere informatie

Ruimte geven, ruimte krijgen, ruimte nemen. Ecolyceum

Ruimte geven, ruimte krijgen, ruimte nemen. Ecolyceum Ruimte geven, ruimte krijgen, ruimte nemen Ecolyceum 2019-2020 Ecolyceum staat voor: Een driejarig onderwijsprogramma op basis van projecten Duurzaamheid in de breedste zin van het woord Onderzoekvaardigheden

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

CITYTRIP Madrid & Toledo

CITYTRIP Madrid & Toledo CITYTRIP Madrid & Toledo DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS Madrid is de hoofdstad van Spanje en ligt op de heuvels van de centrale Spaanse Hoogvlakte. Het is de hoogstgelegen hoofdstad van Europa, met zo n drie

Nadere informatie

Zomercursus Engels op Malta (8-13 jaar), EC

Zomercursus Engels op Malta (8-13 jaar), EC EASY LANGUAGES Zomercursus Engels op Malta (8-13 jaar), EC Waarom dit programma? Kinderen van 8 tot 13 jaar Cursus intensief Engels Gevarieerde activiteiten in de middag, avond en in het weekend Verblijf

Nadere informatie

De Elzas. Studiereis 7 14 mei 2014. In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken:

De Elzas. Studiereis 7 14 mei 2014. In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken: Studiereis 7 14 mei 2014 In het voorjaar van 2014 gaan we een van de oudste en interessantste regio s in Europa bezoeken: De Elzas Hieronder vindt u informatie over - het reisprogramma en de reissom -

Nadere informatie

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd.

Met deze brief wil ik u informeren over de bijdrage die jaarlijks van u wordt gevraagd. Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van het Mill-Hillcollege Goirle, 28 september 2016 Uw kenmerk : Ons kenmerk Onderwerp : F-1617-036/NIK/AHA/spe : Bijdrage vaste schoolkosten en buitenlesactiviteiten

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Mandarijn in Peking, Hutong School. School. Programma overzicht:

EASY LANGUAGES. Mandarijn in Peking, Hutong School. School. Programma overzicht: EASY LANGUAGES Mandarijn in Peking, Hutong School Programma overzicht: Intensieve Mandarijnse cursus Vanaf 18 jaar Accommodatie in modern appartement 1 maand tot 1 jaar Alle niveaus School Bestemming China

Nadere informatie

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP

WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP JAARPLANNER 18-19 versie januari WEEK 02 JANUARI TIJDSTIP Maandag 7 Dinsdag 8 Profielkeuzedag M3 programma gericht op vervolgopleiding i.o.m rooster Profielkeuzedag H3/V3 kennismaking met vakken die volgen

Nadere informatie

Kent u ook een bijzondere Zonderwijker, neem dan contact op met Carolijn van Gorkum (06-57328090 of info@sprekendeteksten.nl)

Kent u ook een bijzondere Zonderwijker, neem dan contact op met Carolijn van Gorkum (06-57328090 of info@sprekendeteksten.nl) Bijzonderwijker Kent u ook een bijzondere Zonderwijker, neem dan contact op met Carolijn van Gorkum (06-57328090 of info@sprekendeteksten.nl) Naziha Elkoubai gunt de lezers van Ons Zonderwijk een kijkje

Nadere informatie

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast.

Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Let op, de jaaragenda wordt regelmatig bijgewerkt. Onderaan de pagina is te zien wanneer de jaaragenda voor het laatst is aangepast. Jaarplanning 2019-2020 wk dag datum activiteit 34 maandag 19-8-2019

Nadere informatie

Programma Juni 2012 DAC Ten Kate

Programma Juni 2012 DAC Ten Kate Programma Juni 2012 DAC Ten Kate ochtend middag Vrijdag 1 Zaterdag 2 Zondag 3 Maandag 4 Ontmoeten,& chillen Dinsdag 5 Woensdag 6 Donderdag 7 Kookworkshop door de meiden van Rochelle We gaan leren hoe we

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

INFORMATIE KOOK- EN WIJNREIS O.L.V. NICOLETTA TAVELLA

INFORMATIE KOOK- EN WIJNREIS O.L.V. NICOLETTA TAVELLA INFORMATIE KOOK- EN WIJNREIS O.L.V. NICOLETTA TAVELLA Culinair, Cultuur en meer..in Puglia ZUID-ITALIE 7-daagse culinaire reis o.l.v. Nicoletta Tavella vertrek 02 oktober en 23 oktober 2017 Style in Travel

Nadere informatie