De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur."

Transcriptie

1 Hardenberg, 8 mei 2014 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, , begint er voor leerlingen uit vwo-2 t/m -5 en havo-2 t/m -4 een nieuwe groep Spaans. In deze brief willen wij jullie/u op de hoogte stellen van de inhoud van dit vak. Waarom Spaans? Spaans is behalve een hele mooie taal ook een erg nuttige taal. Het is de derde gesproken taal op de wereld en de tweede gebruikte taal in internationale communicatie. Doel Het doel van de lessen is natuurlijk de beheersing van het Spaans (lezen, luisteren, spreken, schrijven). Na 2 jaar zal dit zijn op ERK-niveau A1 en na 4 jaar op ERK-niveau A2. Als bewijs van de beheersing op deze niveaus kan worden deelgenomen aan de DELE examens, zodat de leerlingen een officieel en internationaal erkend certificaat hebben van hun niveau Spaans. ERK Het ERK is de afkorting voor het Europees Referentie Kader, wat een kader geeft voor het taalniveau dat iemand beheerst. A1-niveau is het overlevingsniveau, terwijl het A2-niveau betekent dat je je kunt redden in alle dagelijkse situaties. Meer informatie over het ERK is te vinden op Lessen De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur. Methode De methode die we gebruiken is Paso Adelante van Noordhoff Uitgevers, aangevuld met specifieke examentraining en ander materiaal. In de les wordt zoveel mogelijk Spaans gesproken, zodat de leerlingen zo spoedig mogelijk wennen aan deze taal. Reis Om het doel te bereiken is een essentieel onderdeel van het programma een jaarlijkse reis naar Spanje. Tijdens deze reis van een week, zullen de leerlingen een complete onderdompeling krijgen door het volgen van lessen bij een talenschool en verblijf in gastgezinnen.

2 Leerdoelen: Onderdompeling in het echte Spanje (taal + cultuur). Verbetering van niveau van het Spaans, met name de spreek- en luistervaardigheid. Kennismaking met het Spaanse gezinsleven. Kennismaking met de Spaanse cultuur. De reis is een noodzakelijke aanvulling op het programma, aangezien één uur per week erg weinig is en het Spaans bovendien geen taal is waar de leerlingen veelvuldig mee in aanraking komen. Daarom biedt een onderdompeling van een week de mogelijkheid om toch de doelstelling qua niveau te behalen, vooral wat betreft de orale vaardigheden. De reis zal tegelijkertijd plaatsvinden met de buitenlandreis in de voorexamenklassen, dus in april. Dit betekent dat leerlingen uit havo-4 en vwo-5 niet meekunnen naar Spanje. De aanmelding voor de reis vindt tegelijkertijd met de aanmelding voor de lessen plaats. Uitgebreidere informatie over de reis kunt u in de bijlage vinden. Examen Het examen waaraan wordt meegedaan is het DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera) examen, toegewezen door het Spaanse Ministerie van Onderwijs en georganiseerd door het Instituto Cervantes. De examens vinden eind mei plaats en worden over de hele wereld op dezelfde dagen afgenomen. In Nederland zijn de examenlocaties meestal Utrecht, Amsterdam en Rotterdam, afhankelijk van het niveau. Kosten De kosten voor de lessen worden gedeeld door ouders en de school. Lessen: o Lesgeld: De school betaalt een gedeelte van de lessen waardoor de bijdrage van de ouders 100,- wordt. De leerlingen krijgen dan het gehele schooljaar een lesuur per week. o Boeken: De kosten van boeken zijn voor rekening van de ouders. Dit komt neer op 60, - per twee jaar. o Aanvullend materiaal: Dit wordt betaald door school. Reis De kosten voor de reis zijn voor de ouders; deelname aan de reis kost maximaal 500, maar afhankelijk van een eventueel toegewezen subsidie kan dit bedrag lager uitvallen, in welk geval er een terugbetaling plaatsvindt. Inbegrepen zijn: de vlucht naar Spanje, transfer vanaf de luchthaven in Spanje, verblijf in gastgezin op basis van halfpension, talencursus Spaans van 20 uur, excursies. Examen Na 2 jaar kan het DELE A1 examen worden gedaan, wat op dit moment 118 kost. Het DELE A2 examen, wat na 4 jaar mogelijk is, kost 129.

3 Aanmelding lessen De aanmelding voor deelname aan de lessen Spaans moet uiterlijk 6 juni binnen zijn. Een inschrijfformulier vindt u bij deze brief en is eveneens te verkrijgen op de informatieavond en via onze website. Informatieavond Om verdere informatie te kunnen geven en vragen te beantwoorden organiseren we op dinsdag 27 mei om 19:30 een informatieavond voor alle geïnteresseerde leerlingen en hun ouders/verzorgers. Wilt u via de mail (l.gosse@vechtdalcollege.nl) aangeven met hoeveel personen u hierbij aanwezig wilt zijn. Met vriendelijke groet, Arna Roersma, teamleider vwo bovenbouw Linda Gosse, docent Spaans

4 Bijlage Spanjereis 2015 In het voorjaar van 2015 organiseren wij voor de vijfde keer een studiereis naar Spanje voor alle leerlingen die de lessen Spaans volgen. Dit jaar zullen wij waarschijnlijk naar de prachtige stad Ávila gaan. Doelen Onderdompeling in het echte Spanje, zowel qua taal, als cultuur. Verbetering van het niveau van het Spaans, met name de spreek- en luistervaardigheid. Beleving van de Spaanse cultuur en het Spaanse gezinsleven. Door deze reis zullen de leerlingen een enorme sprong maken qua Spaanse taalvaardigheid doordat ze in de praktijk hun Spaans moeten gebruiken. Data De reis zal plaatsvinden in april 2015 van zondag tot en met zaterdag. De exacte data volgen later. Korte beschrijving De leerlingen volgen een cursus bij een talenschool om hun Spaans te verbeteren en verblijven in gastgezinnen, waardoor ze kennismaken met het Spaanse gezinsleven en meer Spaans zullen moeten spreken dan bij een ander soort verblijf. De cursus vindt plaats in de Spaanse morgen (ca. 9:00-14:00), zodat de middag vrij is voor andere activiteiten: culturele bezoeken en opdrachten in de stad. Plaats van activiteiten Ávila, een stad circa 110 km ten noordwesten van Madrid. Het is een stad rijk aan cultuur waar duidelijk Spaans wordt gesproken, waardoor de leerlingen niet alleen tijdens de lessen, maar ook tijdens hun hele verblijf een goed voorbeeld hebben van het Spaans. Ávila is een kleine en veilige stad, waarvan de oude binnenstad, die geheel omgeven is door de stadsmuur, al sinds 1985 op de UNESCO lijst van het werelderfgoed staat. Vervoer We vliegen naar Madrid, waar vandaan we per bus naar Ávila reizen. Gastgezinnen De leerlingen zullen in twee-, drie- of viertallen in gastgezinnen worden geplaatst. De huizen van deze gezinnen bevinden zich op loopafstand van het centrum. Het verblijf bij gastgezinnen zorgt ervoor dat de leerlingen vanaf het begin Spaans zullen moeten spreken. Het verblijf bij de gastgezinnen is op basis van volpension, dus voor alle maaltijden wordt gezorgd. Globale dagindeling maandag t/m vrijdag Ontbijt (desayuno) Lessen: 9:00-14:00 Middageten (comida) Culturele activiteiten Avondeten (cena)

5 Activiteiten Naast de lessen zal er ook tijd zijn voor culturele activiteiten, zoals bijvoorbeeld: Rondleiding door Ávila Bezoek aan de stadsmuren van Ávila Excursie naar Segovia en/of Madrid Kookles Deelnemers De reis staat open voor alle leerlingen die Spaans volgen, behalve de leerlingen uit V5 en H4 vanwege de reguliere buitenlandreis. Kosten De kosten van deze reis zijn 500 per persoon. Hierbij zijn de volgende onderdelen inbegrepen: vliegreis naar Madrid vervoer Madrid-Ávila 6 overnachtingen bij een gastgezin op basis van volpension talencursus Spaans activiteiten uitwisseling met Spaanse leerlingen Wat verder nog zelf betaald moet worden: zakgeld evt. vervoer naar de Nederlandse luchthaven (afhankelijk van de groepsgrootte) De kosten zouden uiteindelijk lager kunnen uitvallen indien we de aangevraagde subsidie toegekend krijgen. Helaas weten we dat op dit moment nog niet en moet de reis wel gereserveerd worden. Als er nog geld over is, zal dit uiteraard terugbetaald worden. Documenten en verzekeringen De school heeft een collectieve reisverzekering, dus deze hoeft niet meer zelf afgesloten te worden. De leerlingen/ouders/verzorgers dienen wel zelf bij hun ziektekostenverzekering te melden dat ze deze reis gaan maken. Een annuleringsverzekering is niet inbegrepen; ouders kunnen deze zelf afsluiten. Om naar Spanje te kunnen reizen hebben de leerlingen een geldig paspoort of identiteitsbewijs nodig. Vragen Als u vragen heeft, kunt u zich wenden tot mevrouw Gosse: l.gosse@vechtdalcollege.nl.

6 Inschrijfformulier Spaans Ondergetekende, ouder/verzorger van verklaart dat bovenstaande leerling uit klas zich aanmeldt voor de lessen Spaans in schooljaar in groep: A1 (beginners) A2 (leerlingen die de eerste cursus met goed gevolg hebben afgerond) Verder verklaart hij/zij dat de bovenstaande leerling: WEL zal deelnemen aan de Spanjereis in april NIET zal deelnemen aan de Spanjereis in april Ondergetekende verklaart kennis te hebben genomen van de brief, d.d. 8 mei 2015, over de lessen en de reis, en verklaart de hieraan verbonden kosten te zullen voldoen: in één termijn 160 (alleen lessen) / 660 (lessen en reis). in drie termijnen van 220 (juni/september/november). Gegevens leerling indien hij/zij meegaat op reis: Volledige naam (zoals vermeld op paspoort/id): Klas: ID kaart / paspoortnummer: (kopie inleveren!) Plaats/datum Handtekening

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur.

De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9e uur. Hardenberg, 20 april 2016 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2016-2017, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

Lessen De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur.

Lessen De lessen vinden plaats op school, op een zo gunstig mogelijk tijdstip, maar er moet rekening gehouden worden met een 9 e uur. Hardenberg, 15 mei 2018 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Spaans wordt op het Vechtdal College gegeven als extra vak met 1 lesuur in de week. Volgend schooljaar, 2018-2019, begint er voor leerlingen

Nadere informatie

Als je niet meegaat, zet je een kruisje in de kolom geen deelname. Wie niet deelneemt, krijgt geen vrij, maar volgt een aangepast lesprogramma.

Als je niet meegaat, zet je een kruisje in de kolom geen deelname. Wie niet deelneemt, krijgt geen vrij, maar volgt een aangepast lesprogramma. Brielle, 16 november 2012 Aan de leerlingen in 4-havo en 5-vwo en aan hun ouders of verzorgers. Geachte ouders, beste leerlingen, Het Maerlant organiseert elk schooljaar voor leerlingen van 4-havo en 5-vwo

Nadere informatie

Barendrecht, 9 juli 2013 Betreft: Buitenlandexcursie 4H/4A. Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerlingen,

Barendrecht, 9 juli 2013 Betreft: Buitenlandexcursie 4H/4A. Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerlingen, Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen van 4 atheneum en 4 havo in het schooljaar 2013-2014 en hun dochter/zoon Barendrecht, 9 juli 2013 Betreft: Buitenlandexcursie 4H/4A Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Taalreizen Canada, Vancouver

Taalreizen Canada, Vancouver Taalreizen Canada, Vancouver HIGHLIGHTS Bruisende studentenstad Wintersport in de Rocky Mountains Walvissen spotten in de Stille Oceaan VANCOUVER Vancouver is één van de mooiste steden in de wereld. Het

Nadere informatie

Scheldemond College School voor VWO (Atheneum Gymnasium). HAVO, MAVO en VMBO

Scheldemond College School voor VWO (Atheneum Gymnasium). HAVO, MAVO en VMBO Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen van klas 3 en 4 locatie Wielingen (@vmbo/m@vo) Vlissingen, 30 september 2016 Betreft: Buitenlandse schoolreizen 2017 Kenmerk: 2016/59/3.1/STG/WST Beste ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Spaans in Alicante. Kader. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES. Spaans in Alicante. Kader. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES Spaans in Alicante Waarom dit programma? Vanaf 17 jaar Vanaf twee weken Studentenstad aan de kust Modern, zeer goed uitgeruste school Onderwijs gericht op direct contact met de cultuur Maximaal

Nadere informatie

Uitwisselingen Baskenland & Frankrijk

Uitwisselingen Baskenland & Frankrijk Uitwisselingen Baskenland & Frankrijk 2016-2017 Even voorstellen Hetty Huskens Carien Smeets Mijke Voermans Hans van der Heijde Elien Blaauw en Floor van Ek Vanavond Doelen / voorbereiding Programma Ervaringen

Nadere informatie

Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch

Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch Taalreizen Nieuw Zeeland, Christchurch HIGHLIGHTS Traditionele Engelse stad op het zuidelijk halfrond Universiteitsstad CHRISTCHURCH Engels leren in de meest Engelse stad van het zuidelijk halfrond. Hier

Nadere informatie

Skikamp 2015 Valuascollege Venlo

Skikamp 2015 Valuascollege Venlo Skikamp 2015 Valuascollege Venlo Ook dit schooljaar organiseert het Valuascollege een wintersportreis naar Oostenrijk rond de carnavalsvakantie, voor leerlingen van bovenbouw HAVO-VWO. We gaan dit jaar

Nadere informatie

Nederlands in Vught, Instituut Jeroen Bosch

Nederlands in Vught, Instituut Jeroen Bosch EASY LANGUAGES Nederlands in Vught, Instituut Jeroen Bosch Waarom dit programma? Vanaf 16 jaar (15 in de vakanties) Vanaf 1 week (vakantie), 2 weken buiten vakantieperiode Kleine stad Warme en ruime school

Nadere informatie

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1 Aan ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College Datum Betreft Bijlage(n) Etten-Leur/Rucphen, november 2014 buitenschoolse reizen 2015 1 Beste leerlingen en geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl:

Hoewel de programma s inhoudelijk op diverse programma onderdelen verschillen, zijn de belangrijkste onderdelen wel gelijk, nl: Beste ouders/verzorgers 3 e klas, Het schooljaar vordert rap, en inmiddels is het tijd om het leukste onderdeel van de schoolcarrière van uw kind aan te mogen kondigen de buitenland reis! Dit jaar zullen

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen

REIZEN: ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College. Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen Aan ouder(s)/verzorger(s) van 3 e jaars leerlingen van het Munnikenheide College Datum Betreft Bijlage(n) Etten-Leur/Rucphen, november 2017 buitenschoolse reizen 2018 1 Beste leerlingen en geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Taalreizen Engeland, Cambridge

Taalreizen Engeland, Cambridge Taalreizen Engeland, Cambridge HIGHLIGHTS CAMBRIDGE Knusse en vriendelijke stad Alle niveaus van de Cambridge cursus beschikbaar Veel georganiseerde activiteiten Cambridge is beroemd vanwege de prestigieuze

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Portugees in Porto - Fast Forward. Bestemming. Programma overzicht:

EASY LANGUAGES. Portugees in Porto - Fast Forward. Bestemming. Programma overzicht: EASY LANGUAGES Portugees in Porto - Fast Forward Programma overzicht: Cursus Portugees vanaf 17 jaar Accommodatie in een gastgezin Sociale en culturele activiteiten Gratis internet en WiFi op de school

Nadere informatie

Wilt u bij betaling in termijnen de data zelf goed in de gaten houden en op tijd betalen, dit voorkomt een hoop administratieve handelingen.

Wilt u bij betaling in termijnen de data zelf goed in de gaten houden en op tijd betalen, dit voorkomt een hoop administratieve handelingen. Aan de ouder(s) of verzorger(s) van leerlingen uit het derde leerjaar Krommenie, 21 januari 2016 Betreft: meerdaagse schoolreis Londen, 19 t/m 23 september 2016 Kenmerk: FdK/jb/16-024 Geachte mevrouw,

Nadere informatie

Internationalisering op CS Vincent van Gogh

Internationalisering op CS Vincent van Gogh Internationalisering op CS Vincent van Gogh 8,9 juni 2015 Programma Informatie van de coördinatoren internationalisering. Ervaringen van leerlingen. Vragen. Coördinatoren: I. Knol, J.W. Schonewille, H.

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 9 januari 2019 A. Coolen COOA/frep/19-B241

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 9 januari 2019 A. Coolen COOA/frep/19-B241 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van diverse leerlingen uit de klassen 4bk Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 9 januari 2019 A. Coolen COOA/frep/19-B241 Onderwerp Reis naar Londen Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

EASY LANGUAGES jaar - Nice Summer camp. Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES jaar - Nice Summer camp. Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES 10-16 jaar - Nice Summer camp Waarom dit programma? Van 10 tot 16 jaar Vanaf 1 week Residentie bij de school Pakket met cursus en begeleide activiteiten Toezicht 24/7 Verblijf in residentie

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Spaans in Alicante. Programma. Waarom dit programma kiezen:

EASY LANGUAGES. Spaans in Alicante. Programma. Waarom dit programma kiezen: EASY LANGUAGES Spaans in Alicante Waarom dit programma kiezen: Vanaf 16 jaar Vanaf twee weken Studentenstad aan de kust Modern en zeer goed uitgerust schoolgebouw Onderwijs gericht op direct contact met

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde CONTRACT STUDIEREIS 2009 - Boedapest Algemene informatie Achternaam:... Voornamen (zoals vermeld op je identiteitsbewijs):... Roepnaam:... Adres:... Postcode:...Woonplaats:... Telefoonnummer 1:... Telefoonnummer

Nadere informatie

Cambridge Engels. vwo

Cambridge Engels. vwo 2019 Cambridge Engels vwo Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal erkend zijn en gelden als standaard.

Nadere informatie

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1

Cambridge. Engels VWO. www.staring.nl. 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 Cambridge Engels VWO www.staring.nl 1039042 Staring A5 brochure Cambridge Engels.indd 1 19-01-16 13:33 Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse

Nadere informatie

D i e n s t e x a m e n s. I n f o r m a t i e B r o c h u r e. L a n d s e x a m e n 2 0 1 5-2 0 1 6

D i e n s t e x a m e n s. I n f o r m a t i e B r o c h u r e. L a n d s e x a m e n 2 0 1 5-2 0 1 6 M i n i s t e r i e v a n O n d e r w i j s, C u l t u u r, J e u g d e n S p o r t D i e n s t e x a m e n s I n f o r m a t i e B r o c h u r e L a n d s e x a m e n H A V O, V W O E N V S B O - T K

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Zomercursus in Nice - Frans & Activiteiten

Zomercursus in Nice - Frans & Activiteiten EASY LANGUAGES Zomercursus in Nice - Frans & Activiteiten Waarom dit programma? Van 10 tot 16 jaar Vanaf 1 week Residentie bij de school Pakket met cursus en begeleide activiteiten Toezicht 24/7 Verblijf

Nadere informatie

verzamelen: u voor de school, Noormannensingel 50. vertrek bus: u verwachte aankomsttijd in Parijs u

verzamelen: u voor de school, Noormannensingel 50. vertrek bus: u verwachte aankomsttijd in Parijs u Aan : ouders/verzorgers en de leerlingen van ATH 6 in 2017/2018 Van : mevrouw D. Pekelharing Betreft : inschrijving dagexcursie Parijs op 22 september 2017 én belangstellingsinventarisatie meerdaagse excursie

Nadere informatie

Nederlands in Vught, Instituut Jeroen Bosch

Nederlands in Vught, Instituut Jeroen Bosch EASY LANGUAGES Nederlands in Vught, Instituut Jeroen Bosch Waarom dit programma? Vanaf 16 jaar (15 in de vakanties) Vanaf 1 week (vakantie), 2 weken buiten vakantieperiode Kleine stad Warme en ruime school

Nadere informatie

Beste groep 8 leerling,

Beste groep 8 leerling, Beste groep 8 leerling, Je hebt ongetwijfeld van tweetalig onderwijs gehoord; een vorm van onderwijs waarbij meer dan 50% van de lessen in het Engels zijn. Op dit moment zijn er 120 scholen in Nederland

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig Vwo Elke Leerling Doet Ertoe Kies jij voor tweetalig vwo op het Elde College? Dan kies je voor Engelse taal op het hoogste niveau, aandacht voor mondiale thema's, een internationale oriëntatie

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen. Mijdrecht, 29 oktober Betreft: werkweek Berlijn. Beste leerlingen, geachte ouder(s)/verzorger(s),

Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen. Mijdrecht, 29 oktober Betreft: werkweek Berlijn. Beste leerlingen, geachte ouder(s)/verzorger(s), Chr. Scholengemeenschap voor atheneum havo mavo Aan de ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen Mijdrecht, 29 oktober 2018 Betreft: werkweek Berlijn Beste leerlingen, geachte ouder(s)/verzorger(s), Op maandag

Nadere informatie

Brugklas. Overbrugging van basisschool naar 2mavo-2havo-2vwo

Brugklas. Overbrugging van basisschool naar 2mavo-2havo-2vwo Brugklas Overbrugging van basisschool naar 2mavo-2havo-2vwo Nieuwe dagindeling Blok 1: contact mentor en hulp Blok 2: reguliere lessen Blok 3: modules Verschillen mavo-havo-vwo cursusduur begeleiding

Nadere informatie

Inschrijfboekje zeilkampen 2015

Inschrijfboekje zeilkampen 2015 Inschrijfboekje zeilkampen 2015 Samen leren, samen zeilen 1 Zeilkampen van Het Streek Vlakbij het Sneekermeer, in het hartje van de mooiste watersport-provincie van Nederland, ligt het dorpje Uitwellingerga,

Nadere informatie

Uitwisseling Leerdam Blois

Uitwisseling Leerdam Blois Uitwisseling Leerdam Blois 2017 Waarom een uitwisseling? Het Europees Platform stelt een uitwisseling in de eerste drie jaren van TTO als verplicht Europese bewustwording Culturele bewustwording Bevordering

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Engels in Melbourne - Lyceum. Bestemming. - Leeftijd: 18+

EASY LANGUAGES. Engels in Melbourne - Lyceum. Bestemming. - Leeftijd: 18+ EASY LANGUAGES Engels in Melbourne - Lyceum - Leeftijd: 18+ Minimaal 2 weken Australië's meest levendige stad Studeren tussen de Australische studenten Standaard Engels & IELTS voorbereiding Warm welkom

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw, Onderstaande mail is ook aan uw zoon/dochter gestuurd. Beste leerling, beste ouder/verzorger,

Geachte heer/mevrouw, Onderstaande mail is ook aan uw zoon/dochter gestuurd. Beste leerling, beste ouder/verzorger, Aan de ouders/verzorgers van Paucke Aartsen v6c Geachte heer/mevrouw, Onderstaande mail is ook aan uw zoon/dochter gestuurd. Beste leerling, beste ouder/verzorger, Het schooljaar is pas net begonnen, maar

Nadere informatie

Een visum is niet nodig voor europeanen, een geldig paspoort is voldoende.

Een visum is niet nodig voor europeanen, een geldig paspoort is voldoende. EASY LANGUAGES Zomercursus in Ottawa, Canada Programma overzicht: Zomercursus voor jongeren vanaf 12 tot 19 jaar 20 of 30 lessen Engels per week Accommodatie in een gastgezin met volpension Vanaf 1 tot

Nadere informatie

De twee belangrijkste doelen die het tto nastreeft zijn het vergroten van de taalbeheersing en het verkrijgen van een internationale oriëntatie.

De twee belangrijkste doelen die het tto nastreeft zijn het vergroten van de taalbeheersing en het verkrijgen van een internationale oriëntatie. Leerlingactiviteiten De twee belangrijkste doelen die het tto nastreeft zijn het vergroten van de taalbeheersing en het verkrijgen van een internationale oriëntatie. Deze activiteiten stimuleren leerlingen

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Portugees in Lissabon. Bestemming. Programma-overzicht:

EASY LANGUAGES. Portugees in Lissabon. Bestemming. Programma-overzicht: EASY LANGUAGES Portugees in Lissabon Programma-overzicht: Leeftijd: minimum 18 jaar 15 of 25 lessen Portugees per week Verblijf bij gastgezin Boordevol culturele en sociale activiteiten Duur: vanaf 1 week

Nadere informatie

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017

Dubai. Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September Foto : groep Dubai 2017 Dubai Studiereis Dubai 2018 HAVO 5 / September 2018 Foto : groep Dubai 2017 Samenvatting Na het succes van het afgelopen jaar gaan we komend schooljaar in het kader van het profielwerkstuk met een kleine

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Pools in Krakau, Prolog. Bestemming. Het programma omvat:

EASY LANGUAGES. Pools in Krakau, Prolog. Bestemming. Het programma omvat: EASY LANGUAGES Pools in Krakau, Prolog Het programma omvat: Vanaf 18 jaar Historische wereldstad Standaard, intensieve of superintensieve cursus Gastgezin of residentie School in het centrum Vanaf minimum

Nadere informatie

examenprogramma havo 2017 Examenprogramma STAATSEXAMEN HAVO Bartiméus Onderwijs M. Veenemans [1]

examenprogramma havo 2017 Examenprogramma STAATSEXAMEN HAVO Bartiméus Onderwijs M. Veenemans [1] Examenprogramma STAATSEXAMEN HAVO 2017 Bartiméus Onderwijs M. Veenemans [1] Dit programma is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, sommige informatie is pas op een later tijdstip definitief bekend.

Nadere informatie

Schoolreizen schooljaar

Schoolreizen schooljaar Schoolreizen schooljaar 2018-2019 OF Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Na het succesvolle Wintersportkamp in 2016, willen we dit jaar weer proberen een Wintersportkamp voor de leerlingen uit de

Nadere informatie

EASY LANGUAGES jaar - Nice vakantiecursus. Bestemming. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES jaar - Nice vakantiecursus. Bestemming. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES 10-16 jaar - Nice vakantiecursus Waarom dit programma? Van 10 tot 16 jaar Vanaf 1 week Cursus en verblijf in residentie op campus Pakket met cursus en begeleide activiteiten 3 warme maaltijden

Nadere informatie

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN!

TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! TWEETALIG ONDERWIJS VERLEG JE GRENZEN! GO INTERNATIONAL! Wil je uitstekend Engels leren spreken, ga je kiezen voor havo- of vwo-onderwijs en zie je het wel zitten om tijdens je middelbare schooltijd één

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Mandarijn in Peking, China. Bestemming. Programma overzicht:

EASY LANGUAGES. Mandarijn in Peking, China. Bestemming. Programma overzicht: EASY LANGUAGES Mandarijn in Peking, China Programma overzicht: Mandarijn in Peking vanaf 16 jaar Accommodatie in een gedeeld appartement of gastgezin Activiteiten en excursie programma Vanaf 2 tot 48 weken,

Nadere informatie

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school

atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school atheneum, havo en mavo roene art een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind staat op het punt de overstap te maken van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: een grote en belangrijke stap.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Cambridge. Engels VWO.

Cambridge. Engels VWO. Cambridge Engels VWO www.staring.nl Wat is Cambridge Engels? De Universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal erkend zijn en gelden

Nadere informatie

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend

Groevenbeek. Tweetalig vwo. grenzeloos. uitdagend Groevenbeek Tweetalig vwo grenzeloos uitdagend Iets voor jou? Ben je leergierig en nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Houd je wel van een uitdaging? Wil je uitblinken in de Engelse taal? Dan is tweetalig

Nadere informatie

taallessen bij Nieuw-Zeeland

taallessen bij Nieuw-Zeeland - TAALREIS - Verblijf en privétaallessen bij de leraar in Verblijf en privé Nieuw-Zeeland taallessen bij de leraar in Nieuw-Zeeland - TAALREIS - Privé-taallessen bij de leraar Je volgt geen taallessen

Nadere informatie

taallessen bij Frankrijk

taallessen bij Frankrijk - TAALREIS - Verblijf en privétaallessen bij de leraar in Verblijf en privé Frankrijk taallessen bij de leraar in Frankrijk - TAALREIS - Privé-taallessen bij de leraar - Parijs Je volgt geen taallessen

Nadere informatie

5-17 jaar - Salamanca Summer camp

5-17 jaar - Salamanca Summer camp EASY LANGUAGES 5-17 jaar - Salamanca Summer camp Waarom dit programma? Van 5 tot 17 jaar Vanaf 2 weken Historische stad bekend om zijn unieke charme Pakket met cursussen en begeleide activiteiten, alles

Nadere informatie

Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016

Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016 Aan de leerlingen van de 3 mavo klassen en hun ouder(s)/verzorger(s) Enschede, 11 september 2015 Kenmerk:GWO1516-KUW-016 Betreft: uitnodiging informatieavond en voorlichting werkweek Londen Bijlagen: 1.

Nadere informatie

Internationalisering op CS Vincent van Gogh

Internationalisering op CS Vincent van Gogh Internationalisering op CS Vincent van Gogh 8,9 juni 2015 Programma Informatie van de coördinatoren internationalisering. Ervaringen van leerlingen. Vragen. Coördinatoren: I. Knol, J.W. Schonewille, H.

Nadere informatie

De lessen worden gegeven in klasgroepen bestaande uit 12 tot maximaal 20 studenten. Hiragana en Katakana alfabetten initiatie: 20 lessen per week

De lessen worden gegeven in klasgroepen bestaande uit 12 tot maximaal 20 studenten. Hiragana en Katakana alfabetten initiatie: 20 lessen per week EASY LANGUAGES Japans in Tokyo, Kudan Waarom dit programma? Intensieve opleiding en beginnerscursus Begrijpende en geduldige leeraars Vanaf 16 jaar Verblijf in gastgezin of in guest house Vanaf 2 weken

Nadere informatie

Arcachon is een beroemde badplaats en beschikt over een mooie omgeving: oceaan tot zover het oog reikt, zandstranden, dennenbossen,...

Arcachon is een beroemde badplaats en beschikt over een mooie omgeving: oceaan tot zover het oog reikt, zandstranden, dennenbossen,... EASY LANGUAGES 12-18 jaar - Arcachon Zomerkamp Waarom dit programma? Van 12 tot 18 jaar Vanaf 2 weken Beroemde badplaats Optie surfen Pakket cursus en begeleide activiteiten, alles inbegrepen Beginner

Nadere informatie

Overzicht van de diverse reizen - Cultuurreizen naar diverse steden (Berlijn, Londen en Parijs) - Een snowboardreis naar Oostenrijk.

Overzicht van de diverse reizen - Cultuurreizen naar diverse steden (Berlijn, Londen en Parijs) - Een snowboardreis naar Oostenrijk. Overzicht van de diverse reizen Sg Twickel locatie Woolderesweg juli 2014 Het TWICKEL College heeft de afgelopen schooljaren een totaalprogramma kunnen aanbieden voor de leerlingen in Havo-4 en Atheneum-5

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting voor de leerling aanvulling op het boekje examenreglement van toetsing en afsluiting VMBO 4 gl-tl

Programma van Toetsing en Afsluiting voor de leerling aanvulling op het boekje examenreglement van toetsing en afsluiting VMBO 4 gl-tl Programma van Toetsing en Afsluiting voor de leerling aanvulling op het boekje examenreglement van toetsing en afsluiting VMBO 4 gl-tl Vakgebied : Duits Cursusjaar : 2018-2019 PTA voor de leerling VMBO

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad

Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad Taalreizen Zuid Afrika, Kaapstad HIGHLIGHTS KAAPSTAD Tafelberg Stranden Trendy clubs en restaurants Kaapstad ligt fantastisch tussen de Atlantische Oceaan, de wijnlanden en de bekende Tafelberg. Het is

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 INLEIDING Op 26 april 2015 is het dan eindelijk zover! De Rock n Roll Marathon in Madrid gaat van start. Elk jaar nemen er meer dan 600.000 mensen deel aan

Nadere informatie

Victoria is de hoofdstad van British Columbia, de meest westelijke provincie van Canada en is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Victoria is de hoofdstad van British Columbia, de meest westelijke provincie van Canada en is zeker de moeite waard om te bezoeken! EASY LANGUAGES Werken in Canada Samenvatting van het programma: In Toronto en Victoria Vanaf 18 jaar Gemiddeld Engels niveau Maximaal 24 weken stage Stagevergoeding 24 weken intensief Engels Verblijf in

Nadere informatie

EASY LANGUAGES jaar - Alicante Zomerverblijf. Omkadering. Waarom dit programma?

EASY LANGUAGES jaar - Alicante Zomerverblijf. Omkadering. Waarom dit programma? EASY LANGUAGES 12-17 jaar - Alicante Zomerverblijf Waarom dit programma? Van 12 tot 17 jaar Van 1 tot 8 weken Prachtige kuststad Pakket cursus en begeleide activiteiten, alles inbegrepen Spaanse jeugd

Nadere informatie

Informatiebrief nummer ES2019 buitenlandse reizen

Informatiebrief nummer ES2019 buitenlandse reizen Informatiebrief nummer ES2019 buitenlandse reizen In maart 2020 worden voor de leerlingen uit HAVO-4 en VWO-5 reizen naar het buitenland georganiseerd. Naast de vier reguliere reizen naar Sevilla (taalreis),

Nadere informatie

Lambert Heijnricsstraat ER Amersfoort T (033) F (033)

Lambert Heijnricsstraat ER Amersfoort T (033) F (033) Aan directieleden, internbegeleider en docenten groep 7 en 8 Datum Ons kenmerk Uw kenmerk 8 februari 2012 Onderwerp Masterclass voor leerlingen groep 8 Beste collega, Masterclass groep 8 Ook komend schooljaar

Nadere informatie

Internationalisering op CS Vincent van Gogh. 19, 20 juni 2017

Internationalisering op CS Vincent van Gogh. 19, 20 juni 2017 Internationalisering op CS Vincent van Gogh 19, 20 juni 2017 Programma Informatie van de coördinatoren internationalisering. Ervaringen van een leerling. Vragen. Coördinatoren: I. Knol en J.W. Schonewille

Nadere informatie

Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen

Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen Algemene voorwaarden buitenlandse schoolreizen 2014-2015 Vastgesteld op: 3-7-2014 Inhoud Inschrijving... 3 Betaling... 4 Verzekering... 5 Annulering... 6 Grensdocumenten... 7 Regels tijdens de reizen...

Nadere informatie

5-17 jaar - Salamanca Zomerverblijf

5-17 jaar - Salamanca Zomerverblijf EASY LANGUAGES 5-17 jaar - Salamanca Zomerverblijf Waarom kiezen voor dit programma? Van 5 tot 17 jaar Vanaf 2 weken Historische stad bekend om zijn unieke charme Pakket met lessen en begeleide activiteiten,

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Spaans in Sevilla, Enforex. Omgeving. Programma overzicht:

EASY LANGUAGES. Spaans in Sevilla, Enforex. Omgeving. Programma overzicht: EASY LANGUAGES Spaans in Sevilla, Enforex Programma overzicht: Vanaf 16 jaar Minimale duur: 1 week 5 studenten per klas Perfecte stad om de Spaanse cultuur te ervaren School in het centrum met een groot

Nadere informatie

Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate

Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate Engels is 'a piece of cake' met een Cambridge Certificate DevelsteinCollege - Develsingel (gymnasium, atheneum, havo en vmbo-t) Develsingel 5, 3333 LD Zwijndrecht Postbus 377, 3330 AJ Zwijndrecht T: 078-619

Nadere informatie

Oktober Inhoud:

Oktober Inhoud: Oktober 2017 Inhoud: E-mailadressen ouders in Magister Stichting Leergeld Schoolfotograaf Dick Diks Voorstellingen 4 havo/vwo ckv De Scènefabriek Vakspreekuren wiskunde Verkeersveiligheid Informatieavond

Nadere informatie

Taalschool Madrid i.s.m. Horizontes

Taalschool Madrid i.s.m. Horizontes Taalschool Madrid i.s.m. Horizontes 1 - Cursussen Algemeen Duur van de cursus: 1 of 2 weken (uiteraard langer mogelijk) Aantal deelnemers: 2 tot 8 per groep 1 lesuur = 55 minuten Standaard cursus Deze

Nadere informatie

Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown

Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown Taalreizen Nieuw Zeeland, Queenstown HIGHLIGHTS Mekka voor adrenalinezoekers en backpackers Lord of the Rings QUEENSTOWN De stad heet Queenstown omdat het er zo mooi is dat een koningin er kan wonen. Maar

Nadere informatie

Geniet van de zomervakantie en combineer taallessen Frans met leuke activiteiten.

Geniet van de zomervakantie en combineer taallessen Frans met leuke activiteiten. Home Op taalreis vertrekken Frans Frankrijk Arcachon CEI Arcachon - TAALREIS - ARCACHON, FRANKRIJK - TAALREIS - ARCACHON, FRANKRIJK Geniet van de zomervakantie en combineer taallessen Frans met leuke activiteiten.

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van leerjaar 3. Beste ouders/verzorgers,

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van leerjaar 3. Beste ouders/verzorgers, Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van leerjaar 3 Uw kenmerk: Ons kenmerk: schu E-Mail: mschouten02@lentiz.nl Onderwerp: Internationalisering 2015/2016 Naaldwijk: 8 september 2015 Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Spaans in Granada, Don Quijote. School. Samenvatting van het programma:

EASY LANGUAGES. Spaans in Granada, Don Quijote. School. Samenvatting van het programma: EASY LANGUAGES Spaans in Granada, Don Quijote Samenvatting van het programma: Vanaf 17 jaar Vanaf een week 10 studenten per klas max. Iconische stad School in het centrum van de stad met moderne faciliteiten

Nadere informatie

Добро дошли у Србију! Welkom in Servië!

Добро дошли у Србију! Welkom in Servië! Добро дошли у Србију! Welkom in Servië! Bestemming: Niš, Servië Wanneer? Zondag 29 maart tot en met zaterdag 4 april 2015 Hoe? Met het vliegtuig via Belgrado en Sofia Prijs? 300 euro (excl. reiskosten

Nadere informatie

Lyceum Ypenburg gymnasium, atheneum, havo, mavo Laan van Kans VB Den Haag tel (070) fax (070)

Lyceum Ypenburg gymnasium, atheneum, havo, mavo Laan van Kans VB Den Haag tel (070) fax (070) Lyceum Ypenburg gymnasium, atheneum, havo, mavo Laan van Kans 3 2496 VB Den Haag tel (070) 413 20 50 fax (070) 413 20 55 info@lyceumypenburg.nl Aan de ouders / verzorgers van leerlingen 3 e klassen Lyceum

Nadere informatie

Internationalisering op CS Vincent van Gogh. 13, 14 juni 2016

Internationalisering op CS Vincent van Gogh. 13, 14 juni 2016 Internationalisering op CS Vincent van Gogh 13, 14 juni 2016 Programma Informatie van de coördinatoren internationalisering. Ervaringen van leerlingen. Vragen. Coördinatoren: I. Knol en J.W. Schonewille

Nadere informatie

taallessen bij Ierland

taallessen bij Ierland - TAALREIS - Verblijf en privétaallessen bij de leraar in Verblijf en privé Ierland taallessen bij de leraar in Ierland - TAALREIS - Privé-taallessen bij de leraar - Dublin Je volgt geen taallessen in

Nadere informatie

EASY LANGUAGES. Zomercursus in Boston, MIT. kader. Samenvatting:

EASY LANGUAGES. Zomercursus in Boston, MIT. kader. Samenvatting: EASY LANGUAGES Zomercursus in Boston, MIT Samenvatting: Van 14 tot 17 jaar Minimaal 2 weken De stad waar de geschiedenis en het hedendaagse samengaan De beroemde Amerikaanse campus van MIT Pakket: cursussen

Nadere informatie

12-18 jaar - Arcachon Zomer verblijf

12-18 jaar - Arcachon Zomer verblijf EASY LANGUAGES 12-18 jaar - Arcachon Zomer verblijf Waarom dit programma? Van 12 tot 18 jaar Vanaf 2 weken Beroemde badplaats Optie surfen Pakket cursussen en begeleide activiteiten, alles inbegrepen Basis

Nadere informatie

VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september

VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom op de informatieavond leerjaar 3 11 september 2013 VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie

Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel gestelde vragen over de U-Talent Academie Veel leerlingen die overwegen om deel te nemen aan de U-Talent Academie hebben vragen over het programma, de selectie, de zwaarte van het programma. In dit

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND JN3HV

INFORMATIEAVOND JN3HV Programma deel 1: profielkeuze (plenair) deel 2: mentor (in lokaal) Wat betekent (t)havo / (t)vwo 3 voor de leerling? moeilijkere leerstof hoger tempo van verwerking meer huiswerk goede planning maken

Nadere informatie

Elde College. Elke dag een uitdaging

Elde College. Elke dag een uitdaging Elde College Elke dag een uitdaging Tweetalig vwo Iets voor jou? Onderwijsaanbod vwo Tweetalig vwo (atheneum) 6 jaar Regulier vwo (atheneum) 6 jaar Tweetalig vwo Elde College Het Elde College is al veertien

Nadere informatie

Zomercursus Adventure, Noord-Ierland

Zomercursus Adventure, Noord-Ierland EASY LANGUAGES Zomercursus Adventure, Noord-Ierland Programma overzicht: Vanaf 12 tot 16 jaar Mix van Ierse en Internationale studenten Zomercursus van 2 weken Accommodatie in residentie, volpension Engelse

Nadere informatie

NASCHOLING ISTANBUL 2016

NASCHOLING ISTANBUL 2016 NASCHOLING ISTANBUL 2016 MEDISCHE DIVERSITEIT IN WONDERBAARLIJK ISTANBUL MAANDAG, 18 APRIL t/m ZONDAG, 24 APRIL 2016 Mathenesserlaan 540 3023 HL Rotterdam T. (010) 820 22 13 nascholing@sanitasinstituut.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De start van het nieuwe schooljaar... Abonnementen jeugdblad. In dit nummer:

Nieuwsbrief. De start van het nieuwe schooljaar... Abonnementen jeugdblad. In dit nummer: Nieuwsbrief Jaargang 21 - nummer 1 aug 2015 De start van het nieuwe schooljaar... Maandag 31 augustus starten we het nieuwe schooljaar, hopelijk met uitgeruste en opgewekte gezichten. Ik hoop dat iedereen

Nadere informatie

taallessen bij Denemarken

taallessen bij Denemarken - TAALREIS - Verblijf en privétaallessen bij de leraar in Verblijf en privé Denemarken taallessen bij de leraar in Denemarken - TAALREIS - Privé-taallessen bij de leraar Je volgt geen taallessen in een

Nadere informatie