Aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders,"

Transcriptie

1 Aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders, Op 7 december 2017 gebeurde het! De pitch Groene Rook, waarin de droom voor de provincie Groningen centraal staat, werd enthousiast ontvangen door alle aanwezige bestuurders, gemeentesecretarissen, topambtenaren en bruisende talenten uit ambtelijke organisaties. Het markeert het startpunt voor de verdere uitwerking van de droom voor de provincie Groningen. Een verdere uitwerking waarin zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders een rol in gaan vervullen. In deze brief nemen wij u mee in het tot stand komen van Groene Rook en de belangrijke rol die u krijgt toegedicht om de Groningse droom te realiseren. Taaie thema s en Duivelse dilemma s Groene Rook is één van de resultaten van de 2e leergang Taaie thema s en Duivelse dilemma s die is georganiseerd door de Vereniging van Groninger Gemeenten in samenwerking met adviesbureau Berenschot. Tijdens de leergang bespraken vertrouwde gezichten (de bestuurders, gemeentesecretarissen en topambtenaren) en het bruisend talent (aanstormende gemeenteraadsleden, bestuurders en ambtenaren t/m 35 jaar) van diverse gemeenten uit de provincie Groningen via vrije gedachtewisseling en verdieping verschillende actuele thema s zoals krimp, energietransitie en digitalisering. In vier sessies formuleerden de vertrouwde gezichten tijdens een avondbijeenkomst over één van die thema s een vraag waarop de bruisende talenten de dag erna een doorbraak of oplossing moeten geven. Groene Rook is de doorbraak voor de droom voor de provincie Groningen en voorkomend uit het thema regionale samenwerking, een onderwerp dat ook actueel is via de geformeerde Taskforce Samen Organiseren van de VNG. Groene Rook werd tijdens The clash of the generations door een afvaardiging van het bruisend talent gepresenteerd aan de vertrouwde gezichten. De kans is groot dat ook een afvaardiging vanuit uw gemeente aan de leergang heeft deelgenomen en zij dus ook enthousiast hebben gereageerd op de pitch. Het enthousiasme is voor ons het signaal geweest om Groene Rook ook echt te gaan realiseren. De pitch kunt u bekijken op onze Facebookpagina: ( Groene Rook: brede coalitie om te werken aan ingewikkelde vraagstukken De provincie Groningen is een trots gebied met flinke ambities, maar heeft ook te kampen met tal van thema s die om aandacht en oplossingen vragen. De afgelopen jaren stonden onderwerpen als aardgaswinning, aardbevingsproblematiek, energietransitie, aantasting van het landschap, bevolkingskrimp, behoud van voorzieningen, digitalisering, mobiliteit en de bestuurlijke toekomst volop in de schijnwerpers. Onbedoeld hebben deze gevoelige onderwerpen de saamhorigheid binnen de provincie en wellicht ook over de provinciegrenzen onder druk gezet.

2 De antwoorden op deze vraagstukken zijn niet makkelijk te geven; de oplossingen zullen grensverleggend van aard moeten zijn en zullen alleen worden gevonden met de inzet van inwoners, ondernemers en bestuurders die gezamenlijk een brede coalitie vormen. Groene Rook is een manifestival: een festival en een manifest die samenkomen. Tijdens dit manifestival, georganiseerd door en voor Groningers, staat de droom voor de provincie centraal. De droom moet de kapstok zijn voor de noodzakelijke oplossingen die de leefbaarheid binnen de provincie vergroot en zorgt voor toekomstperspectief. Jong en oud, man en vrouw, Stad en Ommeland, bewoner en bestuurder gaan samen werken aan de droom voor Groningen waarin drie doelen centraal staan: verbinden door het overbruggen van verschillen; gezamenlijk weer trots kunnen zijn door elkaar iets te gunnen; blik op de toekomst richten. Manifestival Groene Rook: inwoners en bestuurders komen samen Medio 2019 komt Groningen samen in het Noordlease Stadion in het kader van het manifestival Groene Rook. Het Noordlease Stadion, de groene kathedraal van Groningen, is de plek waar de supporters uit de hele provincie samenkomen voor de wedstrijd van hun FC Groningen. De trots voor de club, het nastreven van een gezamenlijk doel (willen winnen) en altijd weer uitkijken naar de volgende wedstrijd zorgt voor verbondenheid tussen de supporters. Het stadion is daarmee de aangewezen plek om aan de droom voor Groningen te werken. Cultureel programma waarin dromen van Groningers centraal staan Het door professionals opgestelde dagprogramma, waarin plaats is voor onder andere cultuur, maatschappij en Gronings erfgoed, zorgt ervoor dat Groningers elkaar ontmoeten, er gewerkt wordt aan de gezamenlijke droom en natuurlijk ook dat iedereen een leuke dag met elkaar heeft. De toegang tot het festival is gratis en wordt de inwoners aangeboden door alle gemeenten in de provincie. Naast de inwoners zijn tal van partners betrokken om een zo breed mogelijk draagvlak te bereiken waarmee nut en noodzaak voor het opstellen van de Groningse droom wordt onderschreven. Bestuurders werken aan een manifest Tegelijkertijd hebben de gemeentelijke bestuurders uit de provincie de taak om gedurende het festival te werken aan een manifest waarin zij de drie doelen van de Groningse droom centraal stellen. De Groningse bestuurders werken in de skybox van het stadion onder het toeziend oog van haar inwoners en een aanjagende prominente Groninger, die een centrale rol heeft om zowel de programmaonderdelen op het manifestival en inwoners en bestuurders met elkaar te verbinden. De bestuurders verlaten de skybox pas bij een unaniem gedragen manifest, symbolisch uitgebeeld door Groene Rook in het stadion.

3 De route naar het manifestival Het proces in opmaat naar het manifestival bepaalt uiteindelijk het succes van het festival. Door te investeren in beide trajecten kan de droom de juiste inhoud krijgen. Misschien nog wel belangrijker is de investering in het bestuurlijke traject. Het manifestival is het sluitstuk van een participatietraject waar de dromen van de Groningers samenkomen en de input vormen voor het culturele programma. De inventarisatie van deze dromen vindt onder andere in samenwerking plaats met maatschappelijke en culturele organisaties die in de haarvaten van de Groningse samenleving zijn genesteld. De definitieve vorm van dit participatietraject staat niet nog niet vast. Het bestuurlijke deel van het manifestival verdient een intensief traject en professionele aanpak om het te doen slagen. Investeren in het bestuurlijke traject is van essentieel belang om uiteindelijk de droom te kunnen realiseren. Via een aantal voorbereidende sessies worden de fundamenten voor het manifest gelegd. Juist in dit stadium is het van belang dat bestuurders met elkaar in gesprek komen, elkaar leren kennen en samen gaan onderzoeken wat de droom is en hoe deze is te realiseren. Tijdens het manifestival wordt vanuit het gelegde fundament een manifest opgesteld en unaniem door alle gemeentelijke bestuurders gedragen. Binnen het manifest zullen thema s zoals bestrijding van krimp, economische vitaliteit, behoud van voorzieningen, Groninger landschap en solidariteit een plek krijgen. Van idee naar werkelijkheid Het bovenstaande idee is in een periode van ongeveer drie weken vormgegeven. In aanloop naar het manifestival in 2019 moeten wij nog veel werk verzetten. Van de deelnemers aan de leergang Taaie thema s en Duivelse dilemma s hebben wij diverse tips en aanbiedingen gekregen hoe het manifestival is te realiseren. Ook diverse (maatschappelijke) organisaties hebben al belangstellend gereageerd en willen graag aan het project meewerken. Het kan dus niet anders dan dat manifestival Groene Rook er gaat komen! De vele zaken die nog onduidelijk zijn zullen wij de komende tijd gaan concretiseren en verwerken tot een plan. In dit plan leggen wij o.a. een fundament voor invulling van zowel het participatietraject als het bestuurlijke traject, de organisatie van het manifestival, een planning van alle onderdelen en proberen wij zicht te krijgen op de organisatiekosten van het manifestival. Dit plan zal tevens de basis zijn voor het werven van subsidies. Uiterlijk in mei 2018 hebben wij het plan gereed. Wij zullen dit plan met u delen zodat u o.a. weet hoe het bestuurlijke traject is uitgestippeld en hoe wij uw belangrijke bijdrage aan het succes van Groene Rook een plek willen geven.

4 Meer weten over Groene Rook? Meer weten over Groene Rook? Sinds kort zijn wij actief op verschillende social media. Naast de pitch kunt u ook alle andere belangrijke ontwikkelingen op onze social mediakanalen volgen. Wij zijn op de volgende kanalen linkedin.com/company/groene-rook/ Binnenkort lanceren wij ook onze website. Heeft u nog vragen over Groene Rook? Heeft u ideeën of suggesties om het manifestival tot een succes te maken? Of heeft u de behoefte om bijgepraat te worden? Laat het ons weten per e- mail op info@groenerook.nl. Wij komen graag bij u op bezoek. Met vriendelijke groet, Namens de founders van stichting Groene Rook (i.o.), Jeanine Langkamp, gemeente Stadskanaal bruisend talent Mirjam Wijnja, gemeente Ten Boer bruisend talent Janine Abee, gemeente De Marne bruisend talent Guido Hummel, gemeente Haren bruisend talent NB. Deze brief is aan alle gemeenteraden en colleges van burgemeester en wethouders in de provincie gestuurd. Tevens is een afschrift van deze brief gestuurd naar Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten.

5 Heidy Super-Kuiper Van: Gemeente Westerwolde Verzonden: donderdag 11 januari :07 Aan: Anette Klompmaker; Marjan Borgeld; Heidy Super-Kuiper Onderwerp: FW: Brief over aankondiging van Groene Rook aan gemeenteraad en college van B&W Bijlagen: Aankondiging Groene Rook bij Groninger gemeenten.pdf Van: Groene Rook Verzonden: dinsdag 9 januari :13 Aan: Info Info Onderwerp: Brief over aankondiging van Groene Rook aan gemeenteraad en college van B&W Geachte heer, mevrouw, Hierbij sturen wij u een brief (in de bijlage) die is gericht aan zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders. Het verzoek is om deze aan hen door te sturen. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Namens Stichting Groene Rook (i.o.) Mirjam Wijnja, Jeanine Langkamp, Janine Abee, Guido Hummel 1

VGG) VERENIGING VAN _/ GRONINGER GEMEENTEN,

VGG) VERENIGING VAN _/ GRONINGER GEMEENTEN, Van: Sylvia van der Werff [mailto:s.vanderwerff@groninqergemeenten.nl] Verzonden: vrijdag 2 februari 2018 7:37 Aan: Onderwerp: Voortgang project Opgaven, Taken en Rollen Geacht College, Namens de stuurgroep

Nadere informatie

METROPOOL REGIO EINDHOVEN

METROPOOL REGIO EINDHOVEN Aan de Colleges van Burgemeester en Wethouders van de 21 gemeenten en de gemeente Veghel Wu Ztfìti Ontv.bev. 16ik.01000 Metropoolregio Eindhoven 040 259 45 94 info@mölropoolregioeindhoven www.metropoolregioelndhovan.

Nadere informatie

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen! Aan: De burgemeesters De gemeenteraadsleden en ondersteuners van de fracties De griffiers en medewerkers van de griffie De lokale bestuurders van politieke partijen Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015 Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015 Burgemeester Den Oudsten, beste Peter, beste mevrouw van Hulsen, geachte

Nadere informatie

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 7 maart 2017

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 7 maart 2017 Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 7 maart 207 Ingekomen van en activiteit: Afgevaardigde: Vereniging voor Nederlandse Gemeenten VNG-bijeenkomst:

Nadere informatie

VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 24 oktober 2017

VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 24 oktober 2017 Van: VNG Aan: Stadhuis Onderwerp: Lbr. 17/060 - Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) Datum: dinsdag 24 oktober 2017 15:17:29 Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser B VNG ledenbrief Gratis Verklaring Omtrent

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Evaluatie nieuwe impuls Steller M. Mulder De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 60 97 Bijlage(n) 1 Ons kenmerk 6044570 Datum 23-11-2016 Uw brief van Uw

Nadere informatie

Gemeente Geertruidenberg 1 6 JAN. 2915

Gemeente Geertruidenberg 1 6 JAN. 2915 Brabantlaan 1 mw. S.C. van Haaften - Harkema, Gedeputeerde Cultuur en Samenleving Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl IBAN

Nadere informatie

Wonen en leven met aardbevingen

Wonen en leven met aardbevingen Wonen en leven met aardbevingen Meningen, knelpunten en oplossingsrichtingen van burgers Onderdeel van CMO STAMM Carola Simon c.simon@cmostamm.nl Lunchlezing Kenniscentrum NoorderRuimte 25 februari 2016

Nadere informatie

Wederom doen wij het verzoek de kadernota te voorzien van een financiële paragraaf rond het VN- Verdrag / Inclusieve Samenleving.

Wederom doen wij het verzoek de kadernota te voorzien van een financiële paragraaf rond het VN- Verdrag / Inclusieve Samenleving. Advies WMO Advies Raad De Bilt ten aanzien van Kadernota 2018-2021 gemeente De Bilt, betreffende financiële implicaties VN -Verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking. Of te wel de inclusieve

Nadere informatie

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud.

M E M O. We zien de oplossing niet in grote schaalvergroting naar 1 of 2 gemeenten. We zoeken het in de samenwerking vanuit de inhoud. M E M O Aan : gemeenteraad Wormerland Van : college van burgemeester en wethouders Datum : 5 februari 2015 Onderwerp : Gezamenlijke reactie Colleges Beemster, Edam- Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Waterland,

Nadere informatie

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Resultaten monitoring uitvoeringsprogramma leefbaarheid provincie Groningen 2017-2018 Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Beschrijving project Het centrum van Oude Pekela heeft te maken met leegstand

Nadere informatie

Van: Datum: 2 april 2019 om 13:11:21 CEST Aan: Onderwerp: ONL Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen Antwoord aan:

Van: Datum: 2 april 2019 om 13:11:21 CEST Aan: Onderwerp: ONL Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen Antwoord aan: Van: Datum: 2 april 2019 om 13:11:21 CEST Aan: Onderwerp: Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen Antwoord aan: Geachte mevrouw Ten Cate, Beste Kirsten, Samen met ondernemers

Nadere informatie

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen!

Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging voor de bijeenkomsten Op tijd voor de gemeenteraadsverkiezingen! Aan: De burgemeesters De gemeenteraadsleden en ondersteuners van de fracties De griffiers en medewerkers van de griffie De lokale bestuurders van politieke partijen Datum: 25 oktober 2016 Onderwerp: Uitnodiging

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen,

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen, Nieuwjaarstoespraak 3 januari 2012 Geachte aanwezigen, Ik wil beginnen met u van harte welkom te heten op deze derde dag van het nieuwe jaar. De eerste maal dat wij hier in het nieuwe Stadshuis deze nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

ŠL Gemeente Nuenen. Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n)

ŠL Gemeente Nuenen. Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) 4154184 DIVJŝTAN l6f ŠL Gemeente Nuenen VERZONDEN 2 3 FEB. 2017 Provincie Noord Brabant College van Gedeputeerde Staten Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Jan van Schijnveltlaan 2 Postbus 10.000, 5670

Nadere informatie

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad

Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad Burgerparticipatie en de rol van de gemeenteraad 5 juli 2018 Raadswerkgroep Burgerparticipatie In november 2017 heeft een aantal raadsleden zich opgegeven om de Raadswerkgroep Burgerparticipatie te vormen

Nadere informatie

VNG Gemeente Emmen Team DIS

VNG Gemeente Emmen Team DIS VNG Gemeente Emmen Team DIS 02 MEI 2010 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum Ons kenmerk TIS/U201800217 Lbr. 18/016 Telefoon 06 12210356 Bijlage(n) Onderwerp Spelregels voor de digitale

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015

College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 Memo aan onderwerp van datum Gemeenteraad Doorkomst 2e etappe Tour de France College van burgemeester en wethouders 12 mei 2015 De start van de Tour de France in Nederland Op zaterdag 4 juli 2015 start

Nadere informatie

Post- en Archiefzaken. pagina 1 van 1. provincie groning2n 1 S FES 2012

Post- en Archiefzaken. pagina 1 van 1. provincie groning2n 1 S FES 2012 pagina 1 van 1 provincie groning2n Post- en Archiefzaken Van: Directiesecretariaat [directiesecretariaat@groningermuseum..ni] d d Verzonden: woensdag 15 februari 2012 15:53 Aan: Info Afd:: CC: griffie@groningen.ni

Nadere informatie

Nieuwsbrief RUD Groningen, nr. 5

Nieuwsbrief RUD Groningen, nr. 5 Nieuwsbrief RUD Groningen, nr. 5 Gedeputeerde Mark Boumans: Er zijn belangrijke stappen gezet In uw vorige functie als burgemeester van Haren was u deelnemer van de RUD, nu bestuurlijk opdrachtgever. Hoe

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. 12 januari Betreft: Routeplanner Right to Challenge. Geachte leden van de Gemeenteraad,

Aan de Gemeenteraad. 12 januari Betreft: Routeplanner Right to Challenge. Geachte leden van de Gemeenteraad, www.righttochallenge.nl Aan de Gemeenteraad 12 januari 2019 Betreft: Routeplanner Right to Challenge Geachte leden van de Gemeenteraad, Right to Challenge (R2C) is het recht van bewonersinitiatieven om

Nadere informatie

Proces MRA agenda II. 28 juni 2018 Ilknur Dönmez

Proces MRA agenda II. 28 juni 2018 Ilknur Dönmez Proces MRA agenda II 28 juni 2018 Ilknur Dönmez 3-7-2018 1 Lang geleden... 2014 Stadsregio naar Vervoerregio; Convenant, MRA bureau Februari 2016: lancering ruimtelijk- economische Actie agenda 2016-2020

Nadere informatie

memo De raad heeft op basis van het rapport Visie op samenwerking op 14 februari jl. een besluit genomen dat luidt als volgt:

memo De raad heeft op basis van het rapport Visie op samenwerking op 14 februari jl. een besluit genomen dat luidt als volgt: Aan: Van: Geachte leden van de raad, Leden van de gemeenteraad college Datum: 3/25/2013 Betreft: Extra raadsvergadering 03 april 2013 inzake intergemeentelijke samenwerking Op 03 april a.s. is een extra

Nadere informatie

Nieuwsbrief RUD Groningen, nummer 2. Koos van der Broek: Ondernemingsraden werken samen

Nieuwsbrief RUD Groningen, nummer 2. Koos van der Broek: Ondernemingsraden werken samen Nieuwsbrief RUD Groningen, nummer 2 Koos van der Broek: Ondernemingsraden werken samen Koos van der Broek is voorzitter van de ondernemingsraad (OR) in de gemeente Oldambt. Op zijn initiatief zijn alle

Nadere informatie

: wijziging Centrumregeling beschermd wonen en opvang Groningen

: wijziging Centrumregeling beschermd wonen en opvang Groningen Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur dit raadsvoorstel

Nadere informatie

Bijgevoegd zenden wij u de motie die de gemeenteraad van Stadskanaal in zijn vergadering van 26 januari 2015 heeft aangenomen.

Bijgevoegd zenden wij u de motie die de gemeenteraad van Stadskanaal in zijn vergadering van 26 januari 2015 heeft aangenomen. GEMEENTE Stadskanaal De Provinciale Staten van de provincie Drenthe Postbus 122 9400 AC ASSEN PROVINCIE DREN HE No.: Ingek.: 09 FEB. 2015 TEAM: TE BEH. DOOR: DWS: 1 GTAFD.: BSN uw kenmerk uw brief van

Nadere informatie

Wijkraad Lent - Rekenkamer Nijmegen

Wijkraad Lent - Rekenkamer Nijmegen Wijkraad Lent - Rekenkamer Nijmegen Hieronder een eerste en tweede reactie van de Rekenkamer. 1 Bijlage: Ambitiedocument Burgerparticipatie met bijbehorende Verordening te downloaden via deze link. Eerste

Nadere informatie

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0427 d.d. 13-4-2010 BB.nr. 10.033 d.d. 13-4-2010 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Convenant ter ondersteuning van de kandidatuur van de gemeente Den Haag als Europese Culturele

Nadere informatie

Geachte heer Voorink, geacht College van Burgemeester en Wethouders,

Geachte heer Voorink, geacht College van Burgemeester en Wethouders, Aan het College van Burgemeester en Wethouders Ter attentie van wethouder de heer F. Voorink Postbus 9900 1201 GM Hilversum Hilversum, 2 september 2019 Geachte heer Voorink, geacht College van Burgemeester

Nadere informatie

Looienga, Martina. Van:

Looienga, Martina. Van: Amstelveen, - senior JAARBEURS 21 Looienga, Martina Van: Kees Duijvelaar Verzonden: dinsdag 12 april 2016 08:57 CC: Alet de Mol van Otterloo; Tom Kunzler ; Marian de Kleermaeker;

Nadere informatie

netwerk platform inspiratiebron nieuwe vorm van democratie G250 werkt! 2015 - Terugblik

netwerk platform inspiratiebron nieuwe vorm van democratie G250 werkt! 2015 - Terugblik G250 werkt! in 2016 De G250 werkt! staat voor: Een netwerk van bewoners, ondernemers, professionals en ambtenaren uit de Pijp, die structureel samen willen bijdragen aan de ontwikkeling van de wijk. Een

Nadere informatie

Raadsbrief. Datum: 15 mei 2018 Verzenddatum 22 mei Behandeld door: Zaak: Herman Kamminga

Raadsbrief. Datum: 15 mei 2018 Verzenddatum 22 mei Behandeld door: Zaak: Herman Kamminga Raadsbrief Datum: 15 mei 2018 Verzenddatum 22 mei 2018 : Behandeld door: Zaak: Herman Kamminga 2018-007709 Mailadres: herman.kamminga@middengroningen.nl Onderwerp: Implementatieplan Jeugdhulp Geachte leden

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 334003 De heer H. ter Heegde, burgemeester Het participatietraject voor samenwerking met Weesp t.b.v. versterking bestuurskracht Aan de raad, 1. Beslispunten

Nadere informatie

Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen 2019

Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen 2019 Ondernemersmanifest Provinciale Statenverkiezingen 2019 10 praktische handvatten Ter inspiratie voor de nieuwe Statenleden Uit onze poll over de Provinciale Statenverkiezingen blijkt dat 34% van de ondernemers

Nadere informatie

IK VIND HET BELANGRIJK OM LID

IK VIND HET BELANGRIJK OM LID Wil je meer invloed op het Brabantse cultuurbeleid? Vind je ook dat financieringsregelingen eenvoudiger en beter op elkaar afgestemd moeten zijn? Dat regeldruk en planlast minder wordt in plaats van meer?

Nadere informatie

METROPODIREGIO AMSTERDAM

METROPODIREGIO AMSTERDAM METROPODIREGIO AMSTERDAM Postbus 202 woo AE Amsterdam Telefoon 14020 Retouradres: Postbus 202, 1000 AE Amsterdam Colleges van B&W en GS van de samenwerkende gemeenten, provincies en de Vervoerregio i.o.

Nadere informatie

Bloemendaal, 27 september Bijpraatavond Project Vitaal Vogelenzang Terugblik en vooruitzicht

Bloemendaal, 27 september Bijpraatavond Project Vitaal Vogelenzang Terugblik en vooruitzicht Bloemendaal, 27 september 2017 Bijpraatavond Terugblik en vooruitzicht Welkom Bijpraatavond Vitaal Vogelenzang Doel van de avond Bijpraten over het project: - Terugblik & vooruit kijken Kennismaken Ruimte

Nadere informatie

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming Spoorboekje Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer Beeldvorming Oordeelsvorming Besluitvorming maart 2014 november 2014 Inleiding De gemeenteraad heeft op 29 oktober 2013 het

Nadere informatie

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs

Sport- en (be)leefcampus De Braak. Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Sport- en (be)leefcampus De Braak Hotspot voor beweging, gezondheid en onderwijs Voorwoord In 2016 hebben wij de Strategische Agenda van Helmond gepresenteerd. Bedoeld om kansen te verzilveren en de basis

Nadere informatie

In 2030 zijn kinderen niet meer de dupe van armoede en zijn er geen nieuwe gezinnen meer die in armoede vervallen.

In 2030 zijn kinderen niet meer de dupe van armoede en zijn er geen nieuwe gezinnen meer die in armoede vervallen. Van: Verzonden: maandag 28 januari 2019 19:09 Aan: CC: Onderwerp: Alliantie Kinderarmoede Geachte heer, mevrouw/ beste gemeente, Eén op de negen kinderen in Nederland leeft onder de armoedegrens. Kinderen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel

Raadsvoorstel. Aan de raad, Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 334003 De heer H. ter Heegde, burgemeester Het participatietraject voor samenwerking met Weesp t.b.v. versterking bestuurskracht Aan de raad, 1. Beslispunten

Nadere informatie

De kracht van Groningen Een aandeel in elkaar.

De kracht van Groningen Een aandeel in elkaar. Presentatie toekomstvisie Perspectief Groningen 2025 De kracht van Groningen Een aandeel in elkaar. Colofon Datum januari 2016 Namens Onderzoek Auteurs Tekstschrijver de vier Groningse Rabobanken: Rabobank

Nadere informatie

Een betrouwbare overheid. Gemeentelijke samenwerking en financiën

Een betrouwbare overheid. Gemeentelijke samenwerking en financiën Een betrouwbare overheid Gemeentelijke samenwerking en financiën 1 Een betrouwbare overheid Bij de ChristenUnie staat de samenleving centraal. Een samenleving die niet het werk is van de overheid maar

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

! dd nr ^em. STEENBERGEN 1 6 JAN 2015(

! dd nr ^em. STEENBERGEN 1 6 JAN 2015( mw. S.C. van Haaften - Harkema, Gedeputeerde Cultuur en Samenleving l ll lil 1500250 Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC 's Hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl r,..

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Mark Molenaar Communicatie

Met vriendelijke groet, Mark Molenaar Communicatie From: Mark Molenaar Sent: donderdag 29 juni 2017 14:05:56 To: OW-Info Cc: Subject: De participatiesamenleving onder druk? Attachments: Alstublieft; voor een krachtige gemeenschap.pdf

Nadere informatie

Nr.: ZK / Voorstel om het Gebiedsbod uit te werken op basis van de scenario's van Riek Bakker en Intern

Nr.: ZK / Voorstel om het Gebiedsbod uit te werken op basis van de scenario's van Riek Bakker en Intern Nr.: ZK18-004956 / 19-0006877 Voorstel om het Gebiedsbod uit te werken op basis van de scenario's van Riek Bakker en Intern RAADSVOORSTEL Raadsvergadering : 18 maart 2019 Onderwerp : Gebiedsbod, de versterking

Nadere informatie

Post- en Archielzaken

Post- en Archielzaken Post- en Archielzaken Van: Statengriffie Verzonden: woensdag 3 april 2013 13:52 Aan: Post- en Archiefzaken Onderwerp: FW: Woonlasten Bijiagen: 20130328Aan de Gemeenteraad en het college van Burgemeester

Nadere informatie

BB/U Lbr. 15/103

BB/U Lbr. 15/103 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Definitief VNG-akkoord op bestuursakkoord Verhoogde Asielinstroom uw kenmerk ons kenmerk BB/U201502219 Lbr.

Nadere informatie

Participatietraject tijdens opstellen Stedenbouwkundig Plan (SP) resp. ontwerpbestemmingsplan

Participatietraject tijdens opstellen Stedenbouwkundig Plan (SP) resp. ontwerpbestemmingsplan Bennebroek, 14 mei 2019 ZIENSWIJZE Geachte leden van de gemeenteraad van Bloemendaal, Hierbij dient de Dorpsraad Bennebroek zienswijze in op het ontwerpbestemmingsplan Park Vogelenzang. Deze zienswijze

Nadere informatie

Enquête Middelbeers. Ŵ Buurt ! : I. Gemaakt door Bart, Niek en Gijs Kempenhorst college Oirschot Klas 2Tb

Enquête Middelbeers. Ŵ Buurt ! : I. Gemaakt door Bart, Niek en Gijs Kempenhorst college Oirschot Klas 2Tb Enquête Middelbeers Ŵ Buurt \ í 7 7 : I' ì! : I Gemaakt door Bart, Niek en Gijs Kempenhorst college Oirschot Klas 2Tb 1 Enquête Middelbeers *?7 ei Wij hebben voor school een enquête gemaakt over de leefbaarheid

Nadere informatie

Opgebouwd uit 6380 miljoen voor riolering (taak gemeente) en zuivering (taak waterschap) en 670 miljoen voor het drinkwater.

Opgebouwd uit 6380 miljoen voor riolering (taak gemeente) en zuivering (taak waterschap) en 670 miljoen voor het drinkwater. NR. GEMEENTE ĮJ INC 1 7 O KT 2014 CLnr. Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad 4 # ŕ Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlage(n) (070) 373 8393 1 betreft

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten

Aan de leden van Provinciale Staten Aan de leden van Provinciale Staten Datum : 1 juni 2007 Briefnummer : 2007-13.141a/22/A.20, CW Zaaknummer : 577/14030 Behandeld door : van Dijk, Mw. N.M. Telefoonnummer : (050) 316 4217 Antwoord op : Bijlage

Nadere informatie

Groningen, 20 maart 2018

Groningen, 20 maart 2018 Provincie Drenthe College van Gedeputeerde Staten T.a.v. T. Telpstra Postbus 122 9400 AC Assen Groningen, 20 maart 2018 Betreft: Factory Outlet Center Assen Geacht college, Als gemeentes, ondernemersverenigingen,

Nadere informatie

WERELDCAFÉ OMGEVINGSVISIE KRIMPENERWAARD

WERELDCAFÉ OMGEVINGSVISIE KRIMPENERWAARD WERELDCAFÉ Programma: 19.00 u: Inloop 19.30 u: Welkom door wethouder Leon de Wit 19.35 u: Bevindingen uit voorgaande traject en uitleg programma 19.50 u: Pitches thema s (2 minuten per pitch) 20.00 u:

Nadere informatie

Rheden, 23 januari 2013. Raad van de gemeente Rheden Rhedens Dorpsbelang, Stand van Zaken Dorpshuis Rheden t.b.v de oriëntatieavond op 5 februari 2013

Rheden, 23 januari 2013. Raad van de gemeente Rheden Rhedens Dorpsbelang, Stand van Zaken Dorpshuis Rheden t.b.v de oriëntatieavond op 5 februari 2013 Rheden, 23 januari 2013 Aan: Van: Onderwerp: Raad van de gemeente Rheden Rhedens Dorpsbelang, Stand van Zaken Dorpshuis Rheden t.b.v de oriëntatieavond op 5 februari 2013 Geachte dames en heren raadsleden,

Nadere informatie

Verslag Evaluatiebijeenkomst 28/09/2016

Verslag Evaluatiebijeenkomst 28/09/2016 Verslag Evaluatiebijeenkomst 28/09/2016 Over dit stuk Het experiment met de burgerbegroting in Geffen is voorbij. Het is belangrijk om het project goed te evalueren, om twee redenen: 1. Het project zit

Nadere informatie

Datum : Briefnummer : 2014-20.110/21/A.9, PPM Zaaknummer : 518410 Behandeld door : Pol, E.P. Telefoonnummer : (050) 316 4549 E-mail Bijlagen :

Datum : Briefnummer : 2014-20.110/21/A.9, PPM Zaaknummer : 518410 Behandeld door : Pol, E.P. Telefoonnummer : (050) 316 4549 E-mail Bijlagen : Aan Provinciale Staten Datum : Briefnummer : 2014-20.110/21/A.9, PPM Zaaknummer : 518410 Behandeld door : Pol, E.P. Telefoonnummer : (050) 316 4549 E-mail Bijlagen : : e.pol@provinciegroningen.nl 5 Onderwerp

Nadere informatie

Met deze brief vragen wij dan ook aan het College of ze de uitgesproken belofte uit het Gemeenteblad van oktober 2014 gestand wil doen.

Met deze brief vragen wij dan ook aan het College of ze de uitgesproken belofte uit het Gemeenteblad van oktober 2014 gestand wil doen. Aan de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Haarlemmerstraatweg 51 1165 MJ Halfweg Datum, 30 december 2014 Onderwerp: omgevingsvergunning voor Sugar City

Nadere informatie

In 2030 zijn kinderen niet meer de dupe van armoede en zijn er geen nieuwe gezinnen meer die in armoede vervallen.

In 2030 zijn kinderen niet meer de dupe van armoede en zijn er geen nieuwe gezinnen meer die in armoede vervallen. From: Lugt, Arjen van der Sent: maandag 28 januari 2019 20:38:38 To: OW-Info Cc: Subject: FW: Alliantie Kinderarmoede Attachments: Bijlage Toelichting op de Alliantie Kinderarmoede.pdf; Pledge

Nadere informatie

Wisseling van de wacht

Wisseling van de wacht Wisseling van de wacht December 2017 Ik weet het nog als de dag van gisteren, mijn sollicitatiegesprek bij de Rekenkamercommissie Dongen. Het was al laat op de avond en toen ik binnenkwam zag ik een commissie

Nadere informatie

BOKD Werkplan 2019 Inzet op leefbaarheid en krimp

BOKD Werkplan 2019 Inzet op leefbaarheid en krimp BOKD Werkplan 2019 Inzet op leefbaarheid en krimp Activiteit Product/ resultaat Hoe wordt het resultaat meetbaar gemaakt Op welke wijze wordt het resultaat bereikt Doelgroepen 1. DRENTHE WEET 270 1.1 Informeren

Nadere informatie

Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost

Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost Aan de Raadscommissie Agendapunt: 5 Onderwerp: Sociaal Economisch Masterplan: Uitvoeringsagenda Netwerk Noordoost Kenmerk: Status: VROM - Ruimtelijke Ordening / FK Informerend Kollum, 11 januari 2011 Samenvatting

Nadere informatie

De toekomst van kerkgebouwen in Noord-Brabant

De toekomst van kerkgebouwen in Noord-Brabant De toekomst van kerkgebouwen in Noord-Brabant Kennisdelingsbijeenkomst 3 juni Stadhuis Waalwijk Komende jaren zal een groot deel van de christelijke kerken zijn oorspronkelijke functie verliezen. Naar

Nadere informatie

Loslaten is het nieuwe vasthouden. Hoofdstuk 9

Loslaten is het nieuwe vasthouden. Hoofdstuk 9 Hoofdstuk 9 Ik geloof in een bescheiden opstelling als gemeentelijke organisatie in combinatie met een gulle benadering als het gaat om het faciliteren van de lokale gemeenschap zelf. We zijn nog steeds

Nadere informatie

Ter kennisname, toegestuurd aan provincie Zeeland. (GS/PS) Geachte mevrouw van Houwelingen,

Ter kennisname, toegestuurd aan provincie Zeeland. (GS/PS) Geachte mevrouw van Houwelingen, 19015202 Van: @zeelandnet.nl> Verzonden: dinsdag 21 mei 2019 22:07 Aan: statengriffier Onderwerp: FW: Zienswijze Toekomstschets hotspot recreatie Wolphaartsdijk Bijlagen: 2019-03-04 Reactie op Visie Recreatieontwikkeling

Nadere informatie

WELKOM Agenda van de avond

WELKOM Agenda van de avond WELKOM WELKOM Agenda van de avond Welkom Wat is de bedoeling Wat is een Open Club Maatschappelijke opbrengst Gebiedsontwikkeling Toekomst Open Club Klimmen Vragen / discussie DOELSTELLING 8 november 2016

Nadere informatie

Onderwerp: Advies over de informatievoorziening betreffende de Amsterdamse jeugdhulp

Onderwerp: Advies over de informatievoorziening betreffende de Amsterdamse jeugdhulp Datum: 10-10-2018 Onderwerp: Advies over de informatievoorziening betreffende de Amsterdamse jeugdhulp Aan het College van B&W, geachte wethouder, Graag adviseren wij u hierbij over de informatievoorziening

Nadere informatie

Atelier Twente. Taaie Thema's en Duivelse Dilemma's

Atelier Twente. Taaie Thema's en Duivelse Dilemma's Atelier Twente Taaie Thema's en Duivelse Dilemma's 14 gemeenten, provincie, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven bundelen kennis en ervaring 1. Atelier Gemeenten en maatschappelijke partners

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Van: Aan: Onderwerp: FW: WOB verzooek Datum: dinsdag 12 september 2017 9:03:48 Houtplein 33 2012 DE Haarlem www noo rd -17011 and n 1 Provincie Noord-Holland Van: Verzonden: woensdag 2 augustus 2017 13:09

Nadere informatie

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl

DE TOEKOMST VAN KATWIJK. Verslag Meet-up #4. Burgt Rijnsburg. detoekomstvankatwijk.nl Verslag Meet-up #4 19-februari 2019 @de Burgt Rijnsburg detoekomstvankatwijk.nl Meet-up #4 Dit was alweer de vierde meet-up van de Toekomst van Katwijk! Deze keer waren alle inwoners, ondernemers en organisaties

Nadere informatie

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND

BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND BESTUURSVERGADERING VNG AFDELING GELDERLAND Plaats: Gemeentehuis Apeldoorn. Marktplein1, 7311 LG Tijdstip: 10.00 tot 12.30 uur, vrijdag 20-01-2017 Agenda voor de Bestuursvergadering van 20-01-2017 1. Opening

Nadere informatie

Geachte griffier, Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking, Met vriendelijke groet,

Geachte griffier, Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking, Met vriendelijke groet, Van: Secretariaat-Kennisplatformveehouderij Verzonden: donderdag 23 mei 2019 08:53 Onderwerp: Kennisplatform Veehouderij en humane gezondheid. Aan de griffier

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Groningen, 4 januari 2016

Nieuwjaarstoespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Groningen, 4 januari 2016 Nieuwjaarstoespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Groningen, 4 januari 2016 De 15-jarige Ali woont met zijn oom en tante, neefjes en nichtjes op 15 vierkante meter. Hij komt uit Syrië.

Nadere informatie

Betreft vergadering Commissie BFW 4 april Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Commissie BFW 4 april Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14004714 Brief GS van 11 maart 2014 met afschrift brieven aan gemeenten Sluis en Hulst over krimpgelden Provincie Zeeland Betreft vergadering

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 8/2014 Datum : 15 januari 2014 B&W datum : 21 januari 2014 Portefeuillehouder : H.J. Rijks Onderwerp : Active Ageing; digitaal platform voor professionals Aanleiding

Nadere informatie

We zijn nu zo ongeveer halverwege deze bestuursperiode. Dat is een goed moment om de thermometer er eens in te steken.

We zijn nu zo ongeveer halverwege deze bestuursperiode. Dat is een goed moment om de thermometer er eens in te steken. VVD - Algemene beschouwingen 7 juni 2017 Voorjaarsnota PS Drenthe - Willemien Meeuwissen We zijn nu zo ongeveer halverwege deze bestuursperiode. Dat is een goed moment om de thermometer er eens in te steken.

Nadere informatie

Beste bibliotheekcollega,

Beste bibliotheekcollega, Aan de leden van de VOB (via email) datum ons kenmerk contactpersoon 26 februari 2014 7410-00/14-00678 FvB/AdV/sd Francien van Bohemen Uw kenmerk onderwerp doorkiesnummer e-mail Manifest Openbare 070-3090540

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013 Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013 Dames en heren, Wetenschap is ontstaan uit verwondering en nieuwsgierigheid. Al

Nadere informatie

Startnotitie Integraal beleidsplan sociaal domein

Startnotitie Integraal beleidsplan sociaal domein Startnotitie Integraal beleidsplan sociaal domein Voorwoord Versie: 27 januari 2017 In De kracht van Coevorden hebben we beschreven wat onze visie is op het Sociaal Domein en hoe het sociaal domein in

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP Akkermans, Cindy CS S0 RAD: RAD120627 2012-06-27T00:00:00+02:00 BW: BW120522 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 27 juni 2012 Portefeuillehouder : J.M. Cardinaal Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, (t.a.v. Tina Bollin)

Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, (t.a.v. Tina Bollin) Vergadering: 7 januari 2014 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: W. Zorge Behandelend ambtenaar Tina Bollin, 0595 447776 E mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. Tina Bollin) Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

De colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Vianen, Nieuwegein, IJsselstein, Utrecht, Stichtse Vecht, De Bilt, Zeist, Bunnik en Houten

De colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Vianen, Nieuwegein, IJsselstein, Utrecht, Stichtse Vecht, De Bilt, Zeist, Bunnik en Houten 1 Bestuursconvenant Mobiliteit in grootstedelijk Utrecht De colleges van Burgemeester en Wethouders van de gemeenten Vianen, Nieuwegein, IJsselstein, Utrecht, Stichtse Vecht, De Bilt, Zeist, Bunnik en

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorloper. Startnotitie Duurzaam Druten. Datum collegebesluit 9 januari 2018 Datum presidium 8 januari 2018

Raadsvoorstel. Voorloper. Startnotitie Duurzaam Druten. Datum collegebesluit 9 januari 2018 Datum presidium 8 januari 2018 Voorloper Onderwerp Startnotitie Duurzaam Druten Datum collegebesluit 9 januari 2018 Datum presidium 8 januari 2018 Portefeuillehouder A. Springveld Behandelend team Team strategie en beleid Behandelend

Nadere informatie

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië

Beleidsplan. Stichting Feanetië. Beleidsplan Stichting Feanetië Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 Heerenveen, 3 december 2018 Beleidsplan Stichting Feanetië 2019 1 Inhoud 1. Inleiding: een korte beschrijving van de stichting Feanetië 3 2. Analyse sterke/zwakke punten

Nadere informatie

Onderwerp: opnieuw gezonden: Tafel van 12: Biodiversiteit: Onze landbouwgrond is zo dood als een pier.

Onderwerp: opnieuw gezonden: Tafel van 12: Biodiversiteit: Onze landbouwgrond is zo dood als een pier. Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Info Gem. Montfoort Thursday, November 30, 2017 8:56 AM Info Gem. Montfoort FW: SVP REGISTREREN: INGEKOMEN STUK GEMEENTERAAD MONTFOORT FW: opnieuw gezonden: Tafel van 12:

Nadere informatie

Minister Plasterk, Voorzitter van de gemeenteraad van de toekomst, Leden van de gemeenteraad van de toekomst,

Minister Plasterk, Voorzitter van de gemeenteraad van de toekomst, Leden van de gemeenteraad van de toekomst, Toespraak bij het aanbieden van de Brief aan de Koning door de gemeenteraad van de toekomst aan minister Plasterk donderdag 13 maart 2014 in Den Haag. Minister Plasterk, Voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

Beste mevrouw van Geffen en de heer van den Burgt, en tevens aan de zeer passieve Gemeenteraad van Oosterhout, en ter info aan de Burgemeester.

Beste mevrouw van Geffen en de heer van den Burgt, en tevens aan de zeer passieve Gemeenteraad van Oosterhout, en ter info aan de Burgemeester. Van: jacenellendebont@kpnmail.nl Verzonden: dinsdag 5 juli 2011 23:33 Aan: Doreen van Geffen; Bas van der Burgt; Gemeente Oosterhout; Gemeenteraad Oosterhout Onderwerp: Reageer eens een keer ambtenaren

Nadere informatie

Memo aan de Achterhoekse gemeenteraadsleden

Memo aan de Achterhoekse gemeenteraadsleden Memo aan de Achterhoekse gemeenteraadsleden 16 november 2017 In september-oktober 2017 is het dagelijks bestuur van Regio Achterhoek bij alle gemeenteraden op bezoek geweest om het samenwerkingsvoorstel

Nadere informatie

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018 Verkeer Laar Onlangs heeft er een artikel in dagblad De Limburger gestaan m.b.t. het verkeer op Laar. De reden hiervan is dat de dorpsraad een brief heeft gestuurd aan de gemeente Weert over een aantal

Nadere informatie

Raadsleden en collegeleden kunnen zich dus ook opgeven voor de Raadsconferentie op het mailadres:

Raadsleden en collegeleden kunnen zich dus ook opgeven voor de Raadsconferentie op het mailadres: Kooistra, Josina Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Bijlagen: Laan, J. van der donderdag 20 juli 2017 11:23 Statengriffie provinsje Fryslän 'Marjan Postma Heerenveen' RE: uitnodiging raadsconferentie

Nadere informatie

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 20 februari 2018

Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 20 februari 2018 Lijst van uitnodigingen te behandelen in de vergadering van burgemeester en wethouders van dinsdag 20 februari 2018 Ingekomen van en activiteit: Afgevaardigde: Vereniging van Nederlandse Gemeenten Belastingconferentie

Nadere informatie

de Nationale ombudsman Aan de gemeenteraad en het college van burgemeester & wethouders Geachte raad, geacht college,

de Nationale ombudsman Aan de gemeenteraad en het college van burgemeester & wethouders Geachte raad, geacht college, 2. Geen contract zonder goede klachtrege/ing; 1. De burger treft altijd een luisterend oor; aantal gemeenten ontvangt graag een handreiking of richtsnoer van de ombudsman om zo een goed functionerende

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 13 december 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER Doorontwikkeling regionale samenwerking Achterhoek

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6. Doetinchem, 13 december 2017 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER Doorontwikkeling regionale samenwerking Achterhoek Aan de raad AGENDAPUNT NR. 6 ALDUS VASTGESTELD 21 DECEMBER 2017 Doorontwikkeling regionale samenwerking Achterhoek Te besluiten om: 1. In te stemmen met voorgestelde doorontwikkeling van de regionale samenwerking

Nadere informatie

Intentieverklaring Samenwerking Regio Alkmaar t.b.v de provinciale structuurvisie 2040 en mogelijke verstedelijkingsafspraken

Intentieverklaring Samenwerking Regio Alkmaar t.b.v de provinciale structuurvisie 2040 en mogelijke verstedelijkingsafspraken Intentieverklaring Samenwerking Regio Alkmaar t.b.v de provinciale structuurvisie 2040 en mogelijke verstedelijkingsafspraken 2010-2020 Besproken in de colleges van B&W op 4 november 2008 Versie 30 oktober

Nadere informatie

Geachte leden van de raad,

Geachte leden van de raad, Aan De gemeenteraad Van Ronald Ho-Sam-Sooi Datum 23 juni 2015 Onderwerp Moties inzake schaliegas tijdens het afgelopen VNG jaarcongres Zaaknummer 359410 Geachte leden van de raad, In een brief van 12 mei

Nadere informatie