E-learning Sociale Netwerk Versterking voor gevorderden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "E-learning Sociale Netwerk Versterking voor gevorderden"

Transcriptie

1 E-learning Sociale Netwerk Versterking voor gevorderden Als vervolg op de basistraining bieden we de online E-learning aan. Deze E-learning is toegankelijk voor professionals, die het certificaat van de vier- of tweedaagse training hebben. De online opleiding bestaat uit drie delen. Deze kunnen niet onafhankelijk van elkaar worden gevolgd. 1. Ontmoeten 2. Netwerkatlas 3. Meedenkbijeenkomst en Het Basisteam Tijdens de deelopleidingen herhaal je de theorie die je over dit specifieke onderwerp hebt geleerd tijdens de Basistraining Sociale Netwerk Versterking, je gaat dieper in op de theorie en past deze toe in je werk. Binnen een afgebakende periode leer je zelfstandig, in je eigen tempo en voer je de opdrachten uit. Accreditatie De E-learning opleiding draagt een kwaliteitskeurmerk (accreditatie) van Registerplein en Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Kosten 125, - per persoon, per onderdeel. Meer informatie Voor meer informatie kunt u terecht bij: Ans de Haas E ans.dehaas@meek2.nl M

2 E-learning deelopleiding 1: Ontmoeten Deze eerste deelopleiding heeft als thema Ontmoeten en gaat vooral over je rol als professional. Welke basishouding en mindset horen bij het werken vanuit Sociale Netwerk Versterking. Je herhaalt de in de Basistraining opgedane theorie over dit onderwerp, gaat er dieper op in en past deze middels opdrachten toe in je werk. Inhoud De deelopleiding ontmoeten bevat 7 modules: Basistheorie over de werkwijze van Sociale Netwerk Versterking, Mentaal kantelen, de ijsberg van Senge, De bril waardoor je kijkt, De vraaggerichte werkwijze, De kernwaarden van Sociale Netwerk Versterking, De kunst van het ontmoeten, De kunst van het vragen stellen. Elke module bestaat uit theorie, gevolgd door een praktijkopdracht. Je sluit de module af met een eindopdracht die beoordeeld wordt. Doel/ resultaat Na het volgen van deze deelopleiding is je kennis opgefrist, heb je concrete praktijkervaring opgedaan en ben je je meer bewust van het effect van Sociale Netwerk Versterking. Je kent de theorie van de werkwijze Sociale Netwerk Versterking, Je kent de ijsbergtheorie van Senge (mentaal kantelen), Je weet dat de bril waardoor je kijkt bepalend is voor het mentale model, Je kent de kernwaarden van Sociale Netwerk Versterking, Je weet welke gedragingen van belang zijn bij Sociale Netwerk Versterking (de kunst van het ontmoeten, Buber), Je weet welke vragen van belang zijn bij Sociale Netwerk Versterking (de kunst van het vragen stellen), Je kunt stiltes laten vallen, luisteren, nieuwsgierig zijn en perspectieven onderzoeken in gesprek met klanten, Je herkent de processen van hulpverlener versus procesbegeleider, Je kunt bewustzijnsvragen en verantwoordelijkheidsvragen stellen en zie je hoe welke vraag voor beweging zorgt, Je bent je bewuster van vooroordelen en aannames, Je pakt de rol van procesbegeleider in plaats van hulpverlener, Je kunt zonder voorinformatie de klant tegemoet treden. Voor wie Deze training is bedoeld voor professionals die de Basistraining Sociale Netwerk Versterking hebben gevolgd.

3 Duur en beoordeling De tijdsinvestering voor deze deelopleiding is 17 uur. De opleiding bestaat uit 7 modules en heeft een doorlooptijd van 10 weken. Na het voldoen van alle opdrachten en een positieve beoordeling van de eindopdracht ontvang je een certificaat. Registerpunten Na het succesvol afronden van deze deelopleiding krijgen in Registerplein geregistreerde maatschappelijk werkers, sociaal agogen en GGZ-agogen 6.4 registerpunten. In Registerplein geregistreerde cliëntondersteuners en sociaal juridisch dienstverleners en in Kwaliteitsregister Jeugd(SKJ) geregistreerde jeugdzorgwerkers krijgen na succesvolle afronding 17 registerpunten.

4 E-learning deelopleiding 2: Netwerkatlas Deze tweede deelopleiding gaat over de Netwerkatlas. Je herhaalt de in de Basistraining opgedane theorie over dit onderwerp, gaat er dieper op in en past deze middels opdrachten toe in je werk. Inhoud De deelopleiding Netwerkatlas bestaat uit acht modules: De Netwerkatlas, De Familiekaart, De Relatiekaart, Het Contactschema, De Gebeurteniskaart, De kunst van het vragen stellen, De Basisposter flap 1 en 2, De Basisposter flap 3. Elke module bestaat uit theorie, gevolgd door een praktijkopdracht. Je sluit de module af met een eindopdracht die beoordeeld wordt. Doel/ resultaat Na het volgen van deze deelopleiding is je kennis opgefrist, heb je concrete praktijkervaring opgedaan en ben je je meer bewust van het effect van Sociale Netwerk Versterking. Je kent het belang van een faciliterende basishouding bij de procesbegeleider, Je kunt de cirkel van invloed bij de klant en zijn netwerk inzetten, Je kunt de klant faciliteren om samen met zijn familie een visueel overzicht van zijn familie te maken voor de Familiekaart, Je kunt de klant faciliteren om samen met zijn netwerk op visuele wijze zijn totale kwantitatieve netwerk in kaart te brengen voor de Relatiekaart, Je kunt de klant faciliteren om samen met zijn netwerk in zowel kwantitatief als kwalitatief opzicht zijn netwerk in kaart te brengen voor het Contactschema, Je kunt de klant faciliteren om samen met zijn netwerk in te zoomen op besluiten, krachten en steunfiguren voor het maken van de Gebeurteniskaart, Je kunt doelvragen stellen aan klanten en betrokkenen, Je kunt bij aanvang van de Basisposter afspraken/ spelregels vaststellen met aanwezigen, Je weet in welke situatie je de Familiekaart, de (digitale) Relatiekaart, het Contactschema en de Gebeurteniskaart het beste kunt inzetten, Je kunt de klant faciliteren om samen met de aanwezigen de huidige en gewenste situatie in kaart te brengen voor de Basisposter, Je kunt de klant faciliteren bij de voorbereiding op de Meedenkbijeenkomst, Je kunt reflecteren op je eigen handelen bij het werken met de Netwerkatlas in een praktijksituatie en je weet je sterke punten en leerpunten, Je kunt een persoonlijk plan maken met te ontwikkelen competenties en kennis.

5 Voor wie Deze training is bedoeld voor professionals die de Basistraining en deel 1 van de E-learning opleiding Sociale Netwerk Versterking hebben gevolgd. Duur en beoordeling De tijdsinvestering voor deze deelopleiding is 15 uur. De opleiding bestaat uit 8 modules en heeft een doorlooptijd van 20 weken. Na het voldoen van alle opdrachten en een positieve beoordeling van de eindopdracht ontvang je een certificaat. Registerpunten Na het succesvol afronden van deze deelopleiding krijgen in Registerplein geregistreerde maatschappelijk werkers, sociaal agogen en GGZ-agogen 5 registerpunten. In Registerplein geregistreerde cliëntondersteuners en sociaal juridisch dienstverleners en in Kwaliteitsregister Jeugd(SKJ) geregistreerde jeugdzorgwerkers krijgen na succesvolle afronding 15 registerpunten.

6 E-learning deelopleiding 3: Meedenkbijeenkomst en Basisteam Deze derde deelopleiding gaat over de Meedenkbijeenkomst en het Basisteam. Je herhaalt de in de Basistraining opgedane theorie over deze onderwerpen, gaat er dieper op in en past deze middels opdrachten toe in je werk. Inhoud De deelopleiding Meedenkbijeenkomst en Basisteam bestaat uit zeven modules: De Meedenkbijeenkomst, De werkwijze van de Meedenkbijeenkomst, De kunst van het vragen stellen: realiteitstoetsing, opties en acties, Het Basisteam, De werkwijze van het Basisteam, Wie neemt deel aan het Basisteam, De uitgangspunten van het Basisteam. Elke module bestaat uit theorie, gevolgd door een praktijkopdracht. Je sluit de module af met een eindopdracht die beoordeeld wordt. Doel/ resultaat Na het volgen van deze deelopleiding is je kennis opgefrist, heb je concrete praktijkervaring opgedaan en ben je je meer bewust van het effect van Sociale Netwerk Versterking. Je weet dat de Meedenkbijeenkomst een middel is om te komen tot besluitvorming, Je kunt de klant en zijn netwerk faciliteren bij het maken en uitvoeren van een gedragen en uitvoerbaar plan voor de toekomst, Je kunt vragen voor realiteitstoetsing, opties en acties stellen aan klanten en betrokkenen, Je kunt de klant faciliteren bij het borgen en eventueel bijstellen van het plan, Je kunt de klant faciliteren bij het borgen en afstemmen van de samenwerking, Je kunt spelen met de basisregels om optimaal aan te sluiten bij de stijl en situatie van de klant, Je kunt de klant en zijn steunfiguren tools geven om zelf de voorbereiding en het overleg van het Basisteam uit te voeren, Je kunt de voorbereiding en het overleg van het Basisteam faciliteren als de klant dat wenst, Je kunt betrokken professionals leren hoe zij in de toekomst de klant kunnen faciliteren bij het voorbereiden en organiseren van een bijeenkomst, Je kunt de klant faciliteren om zich te (leren) richten op mogelijkheden, Je kunt de klant en zijn netwerk uitdagen creatief te zijn bij het zoeken naar oplossingen, Je kunt suggesties doen aan de klant en het Basisteam over de invulling van de bijeenkomst, Je kunt uit het proces stappen en je rol van procesbegeleider in dit proces loslaten. Voor wie Deze training is bedoeld voor professionals die de Basistraining en de deelopleiding 1 en 2 van de E- learning opleiding Sociale Netwerk Versterking hebben gevolgd.

7 Duur en beoordeling De tijdsinvestering voor deze deelopleiding is 11 uur. De deelopleiding bestaat uit 7 modules en heeft een doorlooptijd van 14 weken. Na het voldoen van alle opdrachten en een positieve beoordeling van de eindopdracht ontvang je een certificaat. Registerpunten Na het succesvol afronden van deze deelopleiding krijgen in Registerplein geregistreerde maatschappelijk werkers, sociaal agogen en GGZ-agogen 4.2 registerpunten. In Registerplein geregistreerde cliëntondersteuners en sociaal juridisch dienstverleners en in Kwaliteitsregister Jeugd(SKJ) geregistreerde jeugdzorgwerkers krijgen na succesvolle afronding 11 registerpunten.

Informatie over de 4-daagse basistraining

Informatie over de 4-daagse basistraining Informatie over de 4-daagse basistraining Ontmoeten ~ Netwerkatlas ~ Meedenkbijeenkomst ~ Basisteam Introductie Als je zelf altijd over alle gewone dingen in het leven hebt kunnen beslissen, besef je nauwelijks

Nadere informatie

Samenvatting van de werkwijze

Samenvatting van de werkwijze Samenvatting van de werkwijze Ontmoeten ~ Netwerkatlas ~ Meedenkbijeenkomst ~ Basisteam M E E P L U S G R O E P S O C I A L E N E T W E R K V E R S T E R K I N G J U N I 2 0 1 6 M E E P L U S G R O E P

Nadere informatie

Samenvatting van de werkwijze

Samenvatting van de werkwijze Sociale Netwerk Versterking Samen Redzaam Samenvatting van de werkwijze Ontmoeten ~ Netwerkatlas ~ Meedenkbijeenkomst ~ Basisteam Sociale Netwerk Versterking Samen Redzaam Samenvatting van de werkwijze

Nadere informatie

Samenvatting van de leergang. Krachtgericht Werken

Samenvatting van de leergang. Krachtgericht Werken 1 Samenvatting van de leergang Krachtgericht Werken vanuit een oplossingsgericht netwerk-perspectief Een samenwerking van Bureau Cirkels, MEE Plus Groep en Bureau Kind In T Zicht. Juli 2015 2 Inleiding.

Nadere informatie

Brochure leergang Krachtgericht Werken vanuit een oplossingsgericht netwerk-perspectief

Brochure leergang Krachtgericht Werken vanuit een oplossingsgericht netwerk-perspectief Brochure leergang Krachtgericht Werken vanuit een oplossingsgericht netwerk-perspectief Een samenwerking van: Cirkels, bureau voor oplossingsgericht werken VOF, MEE Plus Groep en Bureau Kind In t Zicht.

Nadere informatie

Samenvatting Basistraining Netwerkcoach voor vrijwilligers

Samenvatting Basistraining Netwerkcoach voor vrijwilligers Samenvatting Basistraining Netwerkcoach voor vrijwilligers HET ~ NET ~ WERK ~ T Inleiding De maatschappij, dat ben jij! Iedereen moet mee kunnen doen. Dat is alleen mogelijk als we het samen doen, ieder

Nadere informatie

Oplossingsgericht werken

Oplossingsgericht werken Oplossingsgericht werken Open inschrijving Wat² bieden wij? Individuele inschrijving voor de training Oplossingsgericht werken Een bevlogen en ervaren trainer met persoonlijke aanpak Een combinatie van

Nadere informatie

Oplossingsgericht werken

Oplossingsgericht werken Oplossingsgericht Open inschrijving Wat² bieden wij? Individuele inschrijving voor de training Oplossingsgericht Een bevlogen en ervaren trainer Persoonlijke aanpak in de training Een combinatie van training

Nadere informatie

Deskundigen Buitenspel?!

Deskundigen Buitenspel?! Deskundigen Buitenspel?! Werken vanuit Sociale Netwerkstrategieën 19 september 2013 Anitha Wagemans/Riny Moonen Ontwikkeling tussen de oren visie, overtuigingen, paradigma, theorie in de vingers vaardigheden,

Nadere informatie

Toegekende accreditatiepunten door beroepsverenigingen Triple P trainingen

Toegekende accreditatiepunten door beroepsverenigingen Triple P trainingen Toegekende accreditatiepunten door beroepsverenigingen Triple P trainingen Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) - Jeugdzorgwerkers Let op: de accreditatiepunten gelden alleen voor beroepskrachten die

Nadere informatie

Cursusaanbod MEE Zuidoost Brabant

Cursusaanbod MEE Zuidoost Brabant Cursusaanbod verzorgt cursussen & trainingen voor mensen met een beperking, hun omgeving, scholen, organisaties, bedrijven en dienstverleners. Deelname aan een cursus geeft mensen met een beperking en

Nadere informatie

Aanbod trainingen en scholingen voor beroepskrachten die met kinderen en ouders werken

Aanbod trainingen en scholingen voor beroepskrachten die met kinderen en ouders werken Aanbod Aanbod trainingen en scholingen voor beroepskrachten die met kinderen en ouders werken Veilig Thuis Friesland heeft een breed aanbod van trainingen ontwikkeld voor beroepskrachten in de provincie

Nadere informatie

Inhoud TRAINEESHIP JEUGDZORGWERKER... 2 CURSUS VOOR MENTOREN... 4

Inhoud TRAINEESHIP JEUGDZORGWERKER... 2 CURSUS VOOR MENTOREN... 4 OPLEIDINGSGIDS 2015 Inhoud TRAINEESHIP JEUGDZORGWERKER... 2 CURSUS VOOR MENTOREN... 4 SCHOLINGSTRAJECT VAN PEDAGOGISCH MEDEWERKER NAAR AMBULANT WERKER OF BEGELEIDER PLEEGZORG... 6 DIGITALE INTERVISIE...

Nadere informatie

Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking. Regiobijeenkomsten najaar 2017

Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking. Regiobijeenkomsten najaar 2017 Beroepsvereniging van cliëntondersteuners voor mensen met een beperking Regiobijeenkomsten najaar 2017 Programma 13.00u Opening door bestuur BCMB met onderwerpen als - Waar staan we nu? - Registratie:

Nadere informatie

Aanbod trainingen en scholingen voor beroepskrachten die met kinderen en ouders werken

Aanbod trainingen en scholingen voor beroepskrachten die met kinderen en ouders werken Aanbod Aanbod trainingen en scholingen voor beroepskrachten die met kinderen en ouders werken Veilig Thuis Friesland heeft een breed aanbod van trainingen ontwikkeld voor beroepskrachten in de provincie

Nadere informatie

Beroepsregistratie en herregistratie. in de jeugdhulp en

Beroepsregistratie en herregistratie. in de jeugdhulp en Ik ben begeleider in de gehandicaptenzorg Ik ben jeugdzorgwerker Ik ben sociaal werker Beroepsregistratie en herregistratie in de jeugdhulp en jeugdbescherming: wat vraagt het van jou? Ik werk nog niet

Nadere informatie

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4)

Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Training KleuterLab Onderzoekend Leren en Spelenderwijs Verrijken (groep 1-4) Spel, avontuur, contextleren we onderstrepen allemaal het belang hiervan. Onderzoekend leren is een prachtig middel om kinderen

Nadere informatie

De wervende verenigingsadviseur

De wervende verenigingsadviseur De wervende verenigingsadviseur Inzet op energie en wervend vermogen van de vereniging WHISE ACADEMY De wervende verenigingsadviseur Het boeien en binden van mensen en organisaties in de lokale samenleving

Nadere informatie

Waarom levert beroepsregistratie meerwarde op?

Waarom levert beroepsregistratie meerwarde op? Waarom levert beroepsregistratie meerwarde op? Middagsymposium ggz- agogen 24 mei 2016 Milena Babovic, directeur Registerplein Specsavers commercial "Gediplomeerde opticiens" (2014) 2 Wat doet Registerplein?

Nadere informatie

Opleiding Teamcoaching voor managers

Opleiding Teamcoaching voor managers Opleiding Teamcoaching voor managers Leer bouwen aan teamontwikkeling door te coachen op de bovenstroom én onderstroom Ga bewuster om met je systemische plek binnen het teamen organisatiesysteem Ontwikkel

Nadere informatie

OW11B. Jeugd & Gezin: outreachend en oplossingsgericht werken. Post-hbo opleiding. mensenkennis

OW11B. Jeugd & Gezin: outreachend en oplossingsgericht werken. Post-hbo opleiding. mensenkennis OW11B Post-hbo opleiding Jeugd & Gezin: outreachend en oplossingsgericht werken mensenkennis Post-hbo opleiding jeugd en gezin: outreachend en oplossingsgericht werken Uitgaan van de eigen kracht van ouders

Nadere informatie

LEERGANG: CONTACT- EN MENSGERICHTE ZORG

LEERGANG: CONTACT- EN MENSGERICHTE ZORG Betekenisvolle aandacht voor de beleving van de bewoner en diens omgeving Belangrijk in de zorg voor kwetsbare- afhankelijke mensen is het creëren van een passend woonklimaat, waar de bewoner zich veilig

Nadere informatie

Publieke Waarde Cyclus

Publieke Waarde Cyclus Publieke Waarde Cyclus HANDLEIDING Concept Publieke Waarde Cyclus: betekenisvol sturen en verantwoorden Vanuit resultaten naar randvoorwaarden Prestatiesturing Allianties & Samenwerking Uitdaging: sturen

Nadere informatie

Samen werken aan een slimmere toekomst

Samen werken aan een slimmere toekomst Wij boeien, binden, trainen en bemiddelen professionals met als doel verbetering en vooruitgang van zowel de opdrachtgever als de professional zelf. Samen werken aan een slimmere toekomst Gerichte inzet

Nadere informatie

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers De apotheker is de coach! coaching van medewerkers De apotheker is de coach! coaching van medewerkers Inleiding Als apotheker heb je een breed en veeleisend takenpakket in een complexe werkomgeving. Je

Nadere informatie

Meedoen& Meetellen. Wat betekent het voor mensen met een verstandelijke beperking? Trainingsmodules voor professionals

Meedoen& Meetellen. Wat betekent het voor mensen met een verstandelijke beperking? Trainingsmodules voor professionals Meedoen& Meetellen Wat betekent het voor mensen met een verstandelijke beperking? Trainingsmodules voor professionals Samenstelling trainingsmodule Eline Roelofsen Roel Schulte www.verwondering.nu Illustratie

Nadere informatie

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK TEAMNASCHOLING SCHOOLGERICHT MAATSCHAPPELIJK WERK 1 SCHOOLGERICHT MAATSCHAPPELIJK WERK DOEL VAN DE NASCHOLING De training heeft tot doel om de taak van de schoolmaatschappelijk werker te professionaliseren,

Nadere informatie

OW09A. Jeugd & Gezin: outreachend en oplossingsgericht werken. Post-hbo opleiding. mensenkennis

OW09A. Jeugd & Gezin: outreachend en oplossingsgericht werken. Post-hbo opleiding. mensenkennis OW09A Post-hbo opleiding Jeugd & Gezin: outreachend en oplossingsgericht werken mensenkennis Post-hbo opleiding jeugd en gezin: outreachend en oplossingsgericht werken Uitgaan van de eigen kracht van ouders

Nadere informatie

Post-hbo opleiding autismespecialist

Post-hbo opleiding autismespecialist Post-hbo opleiding autismespecialist mensenkennis De docente is duidelijk, enthousiast en motiverend. Ik heb inzicht gekregen in wat ik in mijn rol als hulpverlener kan doen en waar ik rekening mee moet

Nadere informatie

Trainingen die je in beweging brengen!

Trainingen die je in beweging brengen! Trainingen die je in beweging brengen! Een training bij Caro van Roon brengt je in beweging. Dat levert je inzichten, ervaringen en kennis op over jezelf en de ander. Je leert vanuit je eigen persoonlijkheid

Nadere informatie

Archipel Kenniscentrum. Archipel Academie. Trainingen Agressie. het gevoel van samen

Archipel Kenniscentrum. Archipel Academie. Trainingen Agressie. het gevoel van samen Archipel Kenniscentrum en Archipel Academie Trainingen Agressie het gevoel van samen 2014 Archipel Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Archipel worden openbaar

Nadere informatie

Jeugdhulp is geen kinderspel

Jeugdhulp is geen kinderspel Jeugdhulp is geen kinderspel Informatie voor gemeenten over de wettelijk verplichte registratie van jeugdhulpverleners Registratie jeugdhulpverleners, een sprong vooruit U heeft als gemeente de rol van

Nadere informatie

Jeugdigen en hun naasten staan centraal en hebben de regie

Jeugdigen en hun naasten staan centraal en hebben de regie Jeugdigen en hun naasten staan centraal en hebben de regie Jeugdigen en hun naasten staan centraal en hebben de regie Het is voor ouders en professionals vanzelfsprekend dat ouders zelf de regie nemen

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR Start 24 januari 2019! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor wie?

Nadere informatie

TEAMNASCHOLINGEN EIGEN KRACHT GENERALISTISCH WERKEN IN GEZINNEN EN SOCIALE WIJKTEAMS

TEAMNASCHOLINGEN EIGEN KRACHT GENERALISTISCH WERKEN IN GEZINNEN EN SOCIALE WIJKTEAMS TEAMNASCHOLINGEN EIGEN KRACHT GENERALISTISCH WERKEN IN GEZINNEN EN SOCIALE WIJKTEAMS MODULES: EIGEN KRACHT VAN DE CLIËNT EN ZIJN SYSTEEM INTEGRAAL WERKEN MET MULTI PROBLEEMGEZINNEN COMBINEREN VAN FORMELE

Nadere informatie

Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Hulpverleningsvariant

Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Hulpverleningsvariant Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Hulpverleningsvariant Den Dolder, maart 18 Versie: 3 Auteur(s): Anna Hulsebosch Het programma en de bijbehorende opleiding TOPs! is een cognitief gedragstherapeutisch

Nadere informatie

Baby s in de kinderopvang. Een compleet aanbod

Baby s in de kinderopvang. Een compleet aanbod Baby s in de kinderopvang Een compleet aanbod Wat² bieden wij? Online module Baby s in de kinderopvang IKK goedgekeurd Plus aanbod - niet verplicht wel aanvullend en verdiepend Aanvullende mogelijkheden

Nadere informatie

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers in de apotheek

De apotheker is de coach! coaching van medewerkers in de apotheek De apotheker is de coach! coaching van medewerkers in de apotheek De apotheker is de coach! coaching van medewerkers in de apotheek Inleiding Als apotheker heb je een breed en veeleisend takenpakket in

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Training Niveau 4: Standaard 0-12 jaar

Training Niveau 4: Standaard 0-12 jaar Niveau 4: Standaard 0-12 jaar Algemene beschrijving De training Triple P Niveau 4 Standaard 0-12 jaar biedt deelnemers een goede basis voor het uitvoeren van intensieve individuele Triple P gezinsinterventies

Nadere informatie

TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P Tieners

TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P Tieners TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P Tieners Algemene beschrijving De training Triple P Niveau 4 Groep Tieners biedt deelnemers een goede basis voor het kunnen organiseren en begeleiden van een vaardigheidstraining

Nadere informatie

INHOUD TRAINEESHIP JEUGDZORGWERKER... 2 CURSUS VOOR MENTOREN... 4

INHOUD TRAINEESHIP JEUGDZORGWERKER... 2 CURSUS VOOR MENTOREN... 4 OPLEIDINGSGIDS 2016 INHOUD TRAINEESHIP JEUGDZORGWERKER... 2 CURSUS VOOR MENTOREN... 4 SCHOLINGSTRAJECT VAN PEDAGOGISCH MEDEWERKER NAAR AMBULANT WERKER OF BEGELEIDER PLEEGZORG... 6 DIGITALE INTERVISIE...

Nadere informatie

Middenkaderopleiding voor ervaren leidinggevenden (MKOE)

Middenkaderopleiding voor ervaren leidinggevenden (MKOE) Middenkaderopleiding voor ervaren leidinggevenden (MKOE) Leer te kijken vanuit een helikopterview en ontwikkel jouw strategische leiderschapsvaardigheden Opleidingsinstituut DJI Voor wie Iedereen die minimaal

Nadere informatie

Post hbo-opleiding ggz-agoog

Post hbo-opleiding ggz-agoog Post hbo-opleiding ggz-agoog Als ggz-agoog behandel, begeleid en ondersteun je mensen bij het herstellen van een psychische aandoening en het integreren in de samenleving. In deze opleiding maak je je

Nadere informatie

Beroepsregistratie cliëntondersteuners

Beroepsregistratie cliëntondersteuners Presentatie regiobijeenkomsten BCMB Beroepsregistratie cliëntondersteuners 20 oktober 2015 Drs. Milena Babović, directeur Registerplein Specsavers commercial "Gediplomeerde opticiens" (2014) 2 Kwaliteit

Nadere informatie

De b-learning is bedoeld voor verzorgenden werkzaam in de thuiszorg of in het verpleeg- of verzorgingshuis.

De b-learning is bedoeld voor verzorgenden werkzaam in de thuiszorg of in het verpleeg- of verzorgingshuis. Blended learning mantelzorg, Doelgroep verzorgenden Docentenhandleiding fysieke bijeenkomst Inleiding Zorgen voor een naaste is een liefdevolle en dankbare taak. Mantelzorg, ook wel informele zorg genoemd,

Nadere informatie

Meest gestelde vragen door beroepsverenigingen over het opzetten van een register bij Registerplein

Meest gestelde vragen door beroepsverenigingen over het opzetten van een register bij Registerplein Meest gestelde vragen door beroepsverenigingen over het opzetten van een register bij Registerplein Wat doet Registerplein? Registerplein voert bijna 25 jaar registratie uit van maatschappelijk werkers

Nadere informatie

Brochure Lean Trainingen 2017

Brochure Lean Trainingen 2017 Brochure Lean Trainingen 2017 Fijn dat je interesse hebt in onze trainingen! Lean Public ontwikkelt mens en organisatie vanuit de Leanfilosofie. Wij geloven in de kracht van Lean en zien het als onze missie

Nadere informatie

TRAINING NIVEAU 4: STANDAARD TRIPLE P Tieners

TRAINING NIVEAU 4: STANDAARD TRIPLE P Tieners TRAINING NIVEAU 4: STANDAARD TRIPLE P Tieners Algemene beschrijving De training Triple P Niveau 4 Standaard Tieners biedt deelnemers een goede basis voor het uitvoeren van intensieve individuele Triple

Nadere informatie

Op weg naar een integraal kindcentrum. Janny Reitsma

Op weg naar een integraal kindcentrum. Janny Reitsma Op weg naar een integraal kindcentrum Janny Reitsma Programma: Verkenning van het integraal kindcentrum Leiderschap: mensen in beweging zetten Leiderschap: planmatig organiseren Leren als strategie voor

Nadere informatie

SCHOOLGERICHT MAATSCHAPPELIJK WERK

SCHOOLGERICHT MAATSCHAPPELIJK WERK SCHOOLGERICHT MAATSCHAPPELIJK WERK TEAMNASCHOLING DOEL DOEL VAN DE NASCHOLING De training heeft tot doel om de taak van de schoolmaatschappelijk werker te professionaliseren, te verlichten en passend te

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Training Niveau 4: Groep 0-12 jaar

Training Niveau 4: Groep 0-12 jaar Niveau 4: Groep 0-12 jaar Algemene beschrijving De training Triple P Niveau 4 Groep 0-12 jaar biedt deelnemers een goede basis voor het kunnen organiseren en begeleiden van een vaardigheidstraining voor

Nadere informatie

1. Trainingsmodules Werken met 1Gezin1Plan

1. Trainingsmodules Werken met 1Gezin1Plan 1. Trainingsmodules Werken met 1Gezin1Plan "Wanneer wordt 1Gezin1Plan ingezet?" "Wat zijn mijn verantwoordelijkheden wanneer ik zorgcoördinator bent?" "Hoe start ik het overleg op en hoe zorg ik ervoor

Nadere informatie

TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P Tieners

TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P Tieners TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P Tieners Algemene beschrijving De training Triple P niveau 4 Groep Tieners biedt deelnemers een goede basis voor het kunnen organiseren en begeleiden van een vaardigheidstraining

Nadere informatie

LEERTRAJECT VERBINDEND ONDERHANDELEN OPEN INSCHRIJVING

LEERTRAJECT VERBINDEND ONDERHANDELEN OPEN INSCHRIJVING LEERTRAJECT VERBINDEND ONDERHANDELEN OPEN INSCHRIJVING 1 VERBINDEND ONDERHANDELEN We hebben het maximaal haalbare er uitgesleept, meer zat er niet in, hoor je vaak als onderhandelingen afgerond zijn. Maar

Nadere informatie

De e-learning van Gastouderland

De e-learning van Gastouderland De e-learning van Gastouderland Ook voor gastouders is het belangrijk te blijven ontwikkelen. Daarom bieden wij diverse modules aan die speciaal ontwikkeld zijn voor de kinderopvang. Gastouderland werkt

Nadere informatie

Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige

Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige Opleidingsprogramma Wijkverpleegkundige Regisseur van wijkzorg Verstand van Zorg Omslag nodig in denken én doen Regisseur van wijkzorg Wat kunt u nog zelf? Dát bepaalt de benodigde zorg in onze nieuwe

Nadere informatie

Informatie 7-daagse opleiding tot Brains4Use-consulent

Informatie 7-daagse opleiding tot Brains4Use-consulent Informatie 7-daagse opleiding tot Brains4Use-consulent Den Dolder, 23 maart 2018 Versie: 2.3 Auteur(s):Angela van den Berg/Anna Hulsebosch OPLEIDINGSFOLDER BRAINS4USE P.2 INTERVENTIE BRAINS4USE De interventie

Nadere informatie

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn

Post HBO opleiding Management in Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn Algemeen De post-hbo opleiding Management in Zorg en Welzijn is een opleiding van 1,5 jaar voor mensen met een afgeronde hbo-opleiding die werkzaam zijn in de sector zorg en welzijn en

Nadere informatie

BASISCOMPETENTIES VOOR FACILITATOREN

BASISCOMPETENTIES VOOR FACILITATOREN BASISCOMPETENTIES VOOR FACILITATOREN ACHTERGROND De International Association of Facilitators (IAF) is een internationale organisatie met als doel om de kunst en de praktijk van het professioneel faciliteren

Nadere informatie

Samenspel Formeel - Informeel. Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink

Samenspel Formeel - Informeel. Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink Samenspel Formeel - Informeel Vanuit ieders waarde en nieuw verhaal schrijven, 22-5-15, Jolanda Elferink 6/12/2015 Programma - Korte kennismaking; - Ontwikkelingen in de vrijwillige zorg; - Uitgangspunt

Nadere informatie

A la carte modules voor operationeel leidinggevenden. Het fundament... en dan?

A la carte modules voor operationeel leidinggevenden. Het fundament... en dan? A la carte modules voor operationeel leidinggevenden Het fundament... en dan? A la carte modules voor operationeel leidinggevenden Het fundament... en dan? Als operationeel expert of specialist ben je

Nadere informatie

Bemoeizorg. mensenkennis. Assertieve psychiatrische hulp aan zorgmijders. post-hbo opleiding

Bemoeizorg. mensenkennis. Assertieve psychiatrische hulp aan zorgmijders. post-hbo opleiding post-hbo opleiding Bemoeizorg Assertieve psychiatrische hulp aan zorgmijders mensenkennis Post-hbo opleiding bemoeizorg Assertieve psychiatrische hulp aan zorgmijders In onze samenleving zijn er meer dan

Nadere informatie

TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P 0 12 jaar

TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P 0 12 jaar TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P 0 12 jaar Algemene beschrijving De training Triple P Niveau 4 Groep 0 12 jaar biedt deelnemers een goede basis voor het kunnen organiseren en begeleiden van een vaardigheidstraining

Nadere informatie

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK TEAMNASCHOLING SCHOOLGERICHT MAATSCHAPPELIJK WERK 1 SCHOOLGERICHT MAATSCHAPPELIJK WERK DOEL VAN DE NASCHOLING De training heeft tot doel om de taak van de schoolmaatschappelijk werker te professionaliseren,

Nadere informatie

Portfoliobegeleiding. Roland Leenaarts Roland@fluitendnaarjewerk.nl

Portfoliobegeleiding. Roland Leenaarts Roland@fluitendnaarjewerk.nl Portfoliobegeleiding Roland Leenaarts Roland@fluitendnaarjewerk.nl Agenda Welkom Kennismaking Uitleg bijeenkomst Werkplekleren Inhoud portfolio Portfolio-opdrachten Eindkwalificaties Reflectie op de kernopgaven

Nadere informatie

Scrum@school - Technasium Noord 2016

Scrum@school - Technasium Noord 2016 Scrum@school - Technasium Noord 2016 Veranderingen door Scrum@school Onderzoekje onder 16 docenten bij afsluiting basistraining. -4-3 -2-1 0 +1 +2 +3 +4 1. Werkplezier leerlingen XXXX XXX XXXXXXXX X 2.

Nadere informatie

LEARNING ACCELERATOR

LEARNING ACCELERATOR 2e Editie Start 12 september! LEARNING ACCELERATOR HET GROEIPROGRAMMA VOOR LEARNING PROFESSIONALS Het groeiprogramma voor learning professionals Inhoud Wat is de 227 Learning Accelerator? Programma Voor

Nadere informatie

TRAINING NIVEAU 4: STANDAARD TRIPLE P Tieners

TRAINING NIVEAU 4: STANDAARD TRIPLE P Tieners TRAINING NIVEAU 4: STANDAARD TRIPLE P Tieners Algemene beschrijving De training Triple P Niveau 4 Standaard Tieners biedt deelnemers een goede basis voor het uitvoeren van intensieve individuele Triple

Nadere informatie

Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden visie op leren en ontwikkelen

Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden visie op leren en ontwikkelen Ontwikkelen van vakmanschap in veranderende tijden visie op leren en ontwikkelen Draagt dit nog bij aan leren? Hier werd niemand meer blij (of beter!) van. Leren moet anders De uitdaging De praktijk van

Nadere informatie

Begeleiden van kinderen met ernstige hechtingsproblemen pedagogisch handelen volgens de Dushi-methode

Begeleiden van kinderen met ernstige hechtingsproblemen pedagogisch handelen volgens de Dushi-methode Begeleiden van kinderen met ernstige hechtingsproblemen pedagogisch handelen volgens de Dushi-methode Jouw vraag Draagt jouw organisatie de zorg voor kinderen met (ernstige) hechtingsproblemen? Worstelen

Nadere informatie

5 Moments of Need Certificeringsprogramma

5 Moments of Need Certificeringsprogramma 5 Moments of Need Certificeringsprogramma Juni 2019 Inleiding Learning & Development-professionals worden in hun dagelijkse praktijk steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak om het leren te innoveren

Nadere informatie

TRAINING TRIPLE P FAMILY TRANSITIONS

TRAINING TRIPLE P FAMILY TRANSITIONS TRAINING TRIPLE P FAMILY TRANSITIONS Algemene beschrijving De training Triple P Family Transitions biedt deelnemers een goede basis voor het kunnen organiseren en begeleiden van een vaardigheidstraining

Nadere informatie

Baby s in de kinderopvang

Baby s in de kinderopvang Baby s in de kinderopvang Een compleet aanbod Wat² bieden wij? Online module Baby s in de kinderopvang IKK goedgekeurd Plus aanbod - niet verplicht wel aanvullend en verdiepend Aanvullende mogelijkheden

Nadere informatie

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur

Module Docent contact uren Zelfstudie. Psychologie en psychopathologie 11 44 uur Chakrapsychologie 11 72 uur Deelopleiding Healing en Energiewerk Mogelijkheden Je kunt deze opleiding en de modules van de opleiding op verschillende manieren benutten. Onderstaand vind je een overzicht van de mogelijkheden. 1. Je

Nadere informatie

Post-hbo opleiding bemoeizorg

Post-hbo opleiding bemoeizorg Post-hbo opleiding bemoeizorg Als je werkt in de bemoeizorg heb je bijzondere competenties nodig om verwarde mensen in zorgwekkende situaties te verleiden tot zorg. In deze opleiding leer je contact maken

Nadere informatie

180 Opleidingen en Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)

180 Opleidingen en Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) 180 Opleidingen en Stichting Kwaliteitsregister Jeugd () Stichting 180, 1 februari 2016 Stichting 180 heeft al enige tijd een CEDEO-erkenning en op basis daarvan autorisatie gekregen om accreditaties aan

Nadere informatie

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK TEAMNASCHOLING VEILIGHEID IN GEZINNEN 3 KOLOMMEN 1 VEILIGHEID IN GEZINNEN 3 KOLOMMEN In het voeren van gesprekken met ouders waarbij sprake is van (vermoedens van) kindermishandeling teneinde tot verwijzing/c.q.

Nadere informatie

Begeleiden van kinderen met ernstige hechtingsproblemen. Pedagogisch handelen volgens de Dushi-methode

Begeleiden van kinderen met ernstige hechtingsproblemen. Pedagogisch handelen volgens de Dushi-methode Begeleiden van kinderen met ernstige hechtingsproblemen. Pedagogisch handelen volgens de Dushi-methode Draagt jouw organisatie de zorg voor kinderen met (ernstige) hechtingsproblemen? Worstelen de opvoeders

Nadere informatie

ad Matres Upgrade Functioneel Beheer Word in drie maanden functioneel beheerder Benut je werkervaring Leren in de praktijk Persoonlijke begeleiding

ad Matres Upgrade Functioneel Beheer Word in drie maanden functioneel beheerder Benut je werkervaring Leren in de praktijk Persoonlijke begeleiding Upgrade Functioneel Beheer Leren in de praktijk Benut je werkervaring Opleiding op maat Persoonlijke begeleiding Word in drie maanden functioneel beheerder Upgrade Functioneel Beheer Als je - optimaal

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Training Niveau 4: Groep Tieners

Training Niveau 4: Groep Tieners Niveau 4: Groep Tieners Algemene beschrijving De training Triple P Niveau 4 Groep Tieners biedt deelnemers een goede basis voor het kunnen organiseren en begeleiden van een vaardigheidstraining voor ouders

Nadere informatie

Baby s in de kinderopvang

Baby s in de kinderopvang Baby s in de kinderopvang Een compleet aanbod Wat² bieden wij? Online module Baby s in de kinderopvang IKK goedgekeurd Plus aanbod - niet verplicht wel aanvullend en verdiepend Aanvullende mogelijkheden

Nadere informatie

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige

Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Persoonlijk Ontwikkelplan Fase 1 - portfolio Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige Inhoud Inleiding... 3 De basis... 4 Opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige... 4 Overview persoonlijk ontwikkelplan...

Nadere informatie

Registratiereglement Cliëntondersteuners Ingangsdatum 19 oktober 2015, versie 5 / 26 juni 2017

Registratiereglement Cliëntondersteuners Ingangsdatum 19 oktober 2015, versie 5 / 26 juni 2017 Registratiereglement Cliëntondersteuners Ingangsdatum 19 oktober 2015, versie 5 / 26 juni 2017 Cliëntondersteuners helpen mensen om regie te houden over hun leven en helpen bij het organiseren van zorg

Nadere informatie

Kenniscentrum. Nieuwsbrief. april 2015. Waarom Community Support? Bewezen effectieve methodiek. Voor iedereen geschikt. Ruim 12 jaar ervaring

Kenniscentrum. Nieuwsbrief. april 2015. Waarom Community Support? Bewezen effectieve methodiek. Voor iedereen geschikt. Ruim 12 jaar ervaring Nieuwsbrief april 2015 Kenniscentrum Waarom Community Support? Bewezen effectieve methodiek Voor iedereen geschikt Ruim 12 jaar ervaring Ondersteuning gemeenten en zorgaanbieders Trainingen en opleidingen

Nadere informatie

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK

NASCHOLINGSCENTRUM MAATSCHAPPELIJK WERK TEAMNASCHOLING ERVARINGSGERICHTE PSYCHOSOCIALE HULPVERLENING 1 ERVARINGSGERICHTE PSYCHOSOCIALE HULPVERLENING HOE ZIET UW PRAKTIJK ERUIT? Veel cliënten zien hun probleem als een individueel probleem en

Nadere informatie

Programma Communicatief Leiderschap

Programma Communicatief Leiderschap Programma Communicatief Leiderschap Communicatief Leiderschap Inzicht in communicatie, gespreksvoering en leidinggeven. Aan dit programma beleef je een carriére lang plezier. Voor wie? Dit programma is

Nadere informatie

Waarom kenniscentrum Community Support? Bewezen effectieve methodiek Methodiek sluit volledig aan bij de uitgangspunten van de WMO en Jeugdzorg Ruim 15 jaar ervaring Praktische trainingen en opleidingen

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

COmmunity Arts Learning Lab (CALL) Informatiebrochure leergang

COmmunity Arts Learning Lab (CALL) Informatiebrochure leergang COmmunity Arts Learning Lab (CALL) Informatiebrochure leergang 2012-2013 1 Opleiding 2012-2013 Met de opleiding COmmunity Arts Learning Lab (CALL) leer je het terrein van de Community Arts te verdiepen

Nadere informatie

Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Hulpverleningsvariant

Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Hulpverleningsvariant Informatie 4-daagse opleiding tot TOPs!-trainer Hulpverleningsvariant Den Dolder, mei 2014 Versie: 2 Auteur(s): Anna Hulsebosch/Joke Gierveld Het programma en de bijbehorende opleiding TOPs! is een groepsprogramma

Nadere informatie

TRAINING NIVEAU 4: STANDAARD TRIPLE P 0 12 jaar

TRAINING NIVEAU 4: STANDAARD TRIPLE P 0 12 jaar TRAINING NIVEAU 4: STANDAARD TRIPLE P 0 12 jaar Algemene beschrijving De training Triple P Niveau 4 Standaard 0 12 jaar biedt deelnemers een goede basis voor het uitvoeren van intensieve individuele Triple

Nadere informatie

TRAINING NIVEAU 4: GROEP (0 12)

TRAINING NIVEAU 4: GROEP (0 12) TRAINING NIVEAU 4: GROEP (0 12) Algemene beschrijving De training niveau 4 Groepsgerichte Triple P biedt deelnemers een goede basis voor het kunnen organiseren en begeleiden van een vaardigheidstraining

Nadere informatie

TRAINING NIVEAU 3: BASISZORG Tieners

TRAINING NIVEAU 3: BASISZORG Tieners TRAINING NIVEAU 3: BASISZORG Tieners Algemene beschrijving De training Triple P Niveau 3 Basiszorg Tieners richt zich op het bekwamen van professionals tot het aangaan van kortdurende ondersteuningscontacten

Nadere informatie

SUPPORTED BY THE RIGHTS, EQUALITY AND CITIZENSHIP (REC) PROGRAMME OF THE EUROPEAN UNION

SUPPORTED BY THE RIGHTS, EQUALITY AND CITIZENSHIP (REC) PROGRAMME OF THE EUROPEAN UNION SUPPORTED BY THE RIGHTS, EQUALITY AND CITIZENSHIP (REC) PROGRAMME OF THE EUROPEAN UNION PROGRAMMA Wat? Wat zijn de stappen in gedeelde besluitvorming samen met ouders en kinderen? Waarom? Wat kunnen we

Nadere informatie

Opleiding Creatieve Therapie

Opleiding Creatieve Therapie Opleiding Creatieve Therapie Kunst van het leven Veel mensen vinden het lastig om te verwoorden wat zij denken, voelen en ervaren. Ze hebben er geen woorden voor of juist zoveel dat ze er geen wijs uit

Nadere informatie

TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P 0 12 jaar

TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P 0 12 jaar TRAINING NIVEAU 4: GROEP TRIPLE P 0 12 jaar Algemene beschrijving De training Triple P niveau 4 Groep 0 12 jaar biedt deelnemers een goede basis voor het kunnen organiseren en begeleiden van een vaardigheidstraining

Nadere informatie