EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING"

Transcriptie

1 EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE:

2 Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon GEBR. IMTHORN GEBR. IMTHORN Burgemeester Sweenslaan 14 urgemeester Leidschendam Sweenslaan 14 Leidschendam Telefoon Telefoon Fax Fax ANNO Graan-, Zaad- en Kleindierenhandel DE ZWARTE VOGEL Schalk Burgerstraat 274 en 284 Den Haag Telefoon G. van der Holst & Zn. b.v. Speciaalzaak in Post- en Sierduiven Duiven-, honden- en hengelsportartikelen Aquariabenodigdheden Tropische vogels en vissen Kanaries Kattebakvulling Elke dag geopend vanaf 7.30 uur. Woensdag gesloten. Wij bezorgen ook thuis. Aannemer van: Grondwerken Cultuurtechnische werken Bestratingen Aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen Rioleringswerken Beschoeiingen Milieutechnische werken Baggerwerken Kantoor/werkplaats: Marineweg TX Wassenaar Postbus CB Wassenaar Telefoon: Fax:

3 VAN DE VOORZITTER De eerste verenigingsavond van het nieuwe jaar 2011, heeft weer plaats gevonden. De opkomst viel niet tegen, er waren leden aanwezig die daar weer wat meer tijd voor gaan krijgen. Ook konden we een nieuw lid begroeten. Wat betreft onze hobby, het kweken van vogels, is de tijd weer aangebroken om daar volop mee bezig te zijn. Er zijn er al die jongen op stok hebben zitten. Anderen zijn net begonnen of wachten nog een poosje op beter weer. Nu zijn ook alle tentoonstellingen achter de rug met als laatste de wereldshow in Tours, Frankrijk. Op de eerste verenigingsavond van dit jaar hadden we een presentatie over gouldamadines een leuke presentatie met veel informatie. De komende vergadering is weer de jaarvergadering waar een aantal zaken aan de orde zullen zijn. Het is belangrijk dat u daarbij aanwezig bent om uw stem te laten horen. Wij met zijn allen zijn de EVKV De Kanarievogel ik reken op uw aller komst op deze avond, 21 februari Wim Stoop Ringenbestelling 2011 Ringenbestelling Het ringen bestelformulier wordt niet meer in Onze Vogels geplaatst, u dient deze van internet te halen. Wanneer hier problemen over zijn maakt u dit dan kenbaar aan het bestuur. De vierde bestelronde inleveren bij de ringencommissaris.

4

5 De Eerste Voorburgse Kanarievogelvereniging Opgericht 1 Maart Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Zuid-Holland. Koninklijk goedgekeurd en erkend door de gemeente Voorburg. Bestuur Voorzitter: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Secretaris (ledenadministratie): W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Penningmeester: H. van Wessel heg.van Wessel@gmail.com Commissaris jeugd zaken: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Commissaris ringen: H. van Wessel heg.van Wessel@gmail.com Alg.Commissaris B.A.Th.Bol Ballotagecommissie Gespreksleider: W.H. Stoop Leden: B.A.Th.Bol, H. van Wessel. Kascontrolecommissie Dhr. H. Haleber, Dhr. F.Poortier Website Maandblad Redactie: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Inhoud: Het is voor iedereen mogelijk om stukken in te zenden. Deze stukken dienen bij de redactie te zijn ingeleverd vóór de 15e dag van de voorafgaande maand. Niet tijdig ingeleverde stukken worden later geplaatst. De redactie neemt geen verantwoording voor de inhoud van de ingezonden stukken en behoudt zich het recht voor om plaatsing om redactionele redenen te weigeren. Distributie: C.J.M. Scheffers, W. van Weelden, P.Hoorn. Contributie per jaar voor 2011 Seniorlid 36,50 Jeugdlid (t/m 16 jaar) 24, lid 29,50 Gastlid 22,50 Donateur 7,50 Inschrijfgeld 2,50 Betalingen Het uitvoeren van betalingen aan de vereniging geschiedt via de penningmeester. Dit kan contant of d.m.v. het storten op het volgende gironummer: , t.n.v. Penningmeester "de Kanarievogel", Leidschendam. Thuishaven t Heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam tel:

6 Jaarprogramma januari Verenigingsavond 21 februari Jaarvergadering. Thema: bij de kweker thuis de kweekruimte. Presentatie met foto s van de kweekruimtes van diverse leden. Geeft de gelegenheid om elkaar te leren kennen. 21 maart Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema: kleurkanaries algemeen. 18 april Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema: Tropen een presentatie één van de leden uit de vereniging. 16 mei Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema:postuurkanaries algemeen. Presentatie door één van de keurmeesters uit de vereniging juni, juli, augustus 19 september Verenigingsavond Tijd om vakantie te houden en de jonge vogels te zien opgroeien. 17 oktober Verenigingsavond met: Algemene ledenvergadering. 17 november Opbouw TT Thema: het keuren van vogels 18 november Keurdag en opening november De jaarlijkse tentoonstelling. 17 december Leuke feestavond met prijsuitreiking van de tentoonstelling, bingo, leuke muziek, lekkere hapjes en drankjes. Doorlopend Behandelen van door leden meegebrachte vogels. Leden wisselen ervaringen uit. Behandelen van vragen en problemen. De verenigingsavonden vinden plaats in: t Heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam. tel:

7 UITNODIGING VERENIGINGSAVOND Bij deze nodigt het bestuur u uit voor de verenigingsavond op : Maandagavond 21 maart 2011, aanvang uur In het heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB Leidschendam. ( Zijstraat van de Noordsingel).Tel En wij rekenen weer op u aanwezigheid want er zijn belangrijke zaken aan de orde, die ook voor u van belang kunnen zijn. AGENDA LEDENVERGADERING 1) Opening en mededelingen 2) Aanvullingen en wijziging op de agenda 3) Post 4) Notulen van 21 februari ) Wat verder ter tafel komt 6) Rondje kweek 7) Rondvraag 8) Sluiting Er zal op een geschikt moment een pauze worden ingelast. Het overige deel van de avond gaan we over vogels praten. Daarvoor het vriendelijke verzoek aan u om een paar kanaries mee te nemen, die we dan kunnen bespreken. Bij voorbaat dank, namens het bestuur Wim Stoop Van het bestuur, Bedankt als lid mevrouw Roermund

8 NOTULEN LEDENBIJEENKOMST 21 februari 2011 Notulist: van Wessel. Opening Met de mededeling dat Mevr. Roemund bedankt heeft als lid en dat een aantal maandbladen van januari een andere kleur hadden, oorzaak een kapotte printer, werd de vergadering geopend. Mededelingen: Zie opening. Aanvullingen c.q.wijzigingen op de agenda: Er waren geen wijzigingen c.q. Aanvullingen op de agenda. Post Ingekomen: Dat in hazerswoude op 8 maart om 20uur een lezing, door Dhr v. Mingervoet, over tropisch vogels is. Dat in Hazerwoude ook een bestuurs wisseling is geweest. Dat in Roelofarensveen, op 22 april, een lezing en een demonstratie over de nieuw TL. Verlichting is. Uitgaande Post: Dat Mevr. Roemund is afgemeld bij de Bond. Notulen van 21 februari 2011:

9 Over deze notulen waren geen op- of aanmerkingen en werd door de vergadering goedgekeurd. Jaarverslag secretariaat: Daar waren geen op cq aanmerkingen. Jaarverslag penningmeester: Over de begroting had de vergadering ook geen op c.q. aanmerkingen. Verslag kascontrole commissie: De penningmeester kreeg van de kascontrole commissie decharge over her boekjaar Daar Dhr. Haleber voor derde keer achtereen de kas had gecontroleerd kwam in zijn plaats Mevr v. Veen. Prijzen en wisselbekers: Er onstond wederom een discussie over de waardebonnen en de wisselbekers. Na enige uitleg, van het bestuur, kwam de vergadering overeen wel waardebonnen maar géén wisselbekers meer. Bestuursverkiezing: Het secretariaat blijft, omdat er géén tegen kandidaten waren, de komende drie jaar wederom in handen van Dhr. Stoop, Rondje Kweek: Bij Dhr.Poortier gaat het slecht Bij Dhr. Kranenburg idem 30 jongen dood. Dhr. Verweij 45 jongen het einde van de kweek is in zicht. De Heren Scheffers, Vrijmoed, Mevr.Janssen en Mevr. v.veen zijn nog niet begonnen. Fam Stoop 74 jongen. Bij Dhr. Bol 25 jongen van 7 poppen. Rondvraag.

10 Er was niks voor de rondvraag. De avond werd verder gevuld met een kijkje in de keuken kweekruimte van mevr.janssen. O-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o Graveren Sportprijzen- naamplaten Columbusstraat AW Den Haag Tel: Fa: WIJ GRAVEREN ALLES IN ALLES Computergraveren Glasgraveren Lasergraveren Relatiegeschenken Computerborduren Bedrijfslogo s Verenigingslogo s Sublimatiedruk Meer dan artikelen op voorraad ER KAN ER MAAR ÉÉN DE GOEDKOOPSTE ZIJN!!!!! KvK te Den Haag BTW.nr.: B info@toeback.nl

11 Jaarverslag secretariaat 2010 Januari Na alle tentoonstellingen en de feestdagen, brak er weer een nieuw verenigingsjaar aan. Wat zal 2010 ons brengen, het begon in ieder geval winters. Er was een aanmelding van een nieuw lid, de evaluatie van de tentoonstelling en de feestavond die als positief werden ervaren. Ook de kweek kwam ter sprake, de meesten moesten nog wel beginnen. Verder was er een presentatie over grasparkieten door dhr. J. Verweij. Februari De maand waarin de jaarvergadering werd gehouden met bestuursverkiezing, jaarverslagen en nog andere belangrijke zaken. Dit keer was de penningmeester aan de beurt en hij werd voor drie jaar herkozen. Ook de voorstellen voor de prijsindeling voor de tentoonstelling en de contributie verhoging werden aangenomen. In het rondje kweek bleek dat een aantal reeds met de kweek waren begonnen. De avond werd afgesloten met een kijkje in diverse kweekruimtes. Maart Het bestuur is deze maand naar de rayonvergadering geweest, daar werden we bijgepraat over het rayon. Op de verenigingsavond werd er gevraagd om stukjes voor ons maandblad en foto s voor de kweker thuis. Het rondje kweek kwam aan de orde, bij sommige ging het goed bij andere ging het minder en bij een paar ging het ronduit slecht. De verder verloop van de avond was een presentatie over postuurkanaries door Gea Stoop. April Deze maand waren er wat mededelingen vanuit het district, zo werd bekend gemaakt dat er vooralsnog in 2010 geen district tentoonstelling zal zijn. Ook voor is er nog geen kandidaat, wel voor 2013 deze wordt verzorgt door Dordrecht. Ook de zittende voorzitter werd herkozen. Bij het rondje kweek blijkt dat het bij de meeste goed verloopt met uitzondering van een enkeling na. Het bleek tevens dat de problemen met de bloedluis weer de kop op stak. Deze avond werd afgesloten met een presentatie over tropische vogels door het bestuur. Mei De laatste verenigingsavond voor de vakantie er waren voor deze avond niet veel zaken aan de orde, wel werd er gevraagd eens uit te kijken naar adverteerders. Ook het rondje kweek kwam nog aan de orde, de meesten waren tevreden,hoewel er toch nog wat problemen waren, zoals jonge met volle kroppen dood, en ook de bloedluis gaf nog problemen. Het vervolg van de avond was een presentatie over kleurkanaries door het bestuur. Hierna werd de avond afgesloten met iedereen een mooie en zonnige vakantie te wensen. September Deze maand was er een probleem met de bezorging van de maandbladen doordat een van de bezorgers op vakantie was gegaan. De aanvraag van de tentoonstelling voor 2011 was gedaan. Ook werd er een oproep om medewerkers voor de tentoonstelling gedaan. Tevens werden er ideeën gevraagd voor

12 verenigingsavonden. Ook bij het rondje kweek werd terug gekeken op het kweekseizoen, met over het algemeen goede resultaten. Oktober Op deze verenigingsavond konden we een nieuw gastlid begroeten. Verder was er een mededeling van het district. Er was op de valreep toch nog een districttentoonstelling georganiseerd. Voor 2011 en 12 zijn er nog steeds geen kandidaten. De inschrijving voor de bondshow moet digitaal gebeuren. Verder waren er problemen met de kleur van de ringen. De goedkeuring voor de tentoonstelling van 2011 was ook binnen. Op deze verenigingsavond konden de inschrijfformulieren voor de tentoonstelling worden ingeleverd. Na telling bleek dat er meer vogels waren ingeschreven dan in 2009, wat zeer positief was. De avond werd onder leiding van een, keurmeester dhr. Van Puffelen, afgesloten met het keuren van kleurkanaries. November De maand waar het om draait, de tentoonstelling, alles liep op rolletjes, zowel de opbouw, het inbrengen en de keurdag. Alleen op het laatst hadden we een probleem met de printer om de catalogus te maken, maar later was dat opgelost. Verder zijn de TT dagen zonder problemen verlopen en er is redelijk wat bezoek geweest. Ook het eten op de keurdag was goed verzorgd. Het afbouwen en opruimen ging goed, ook het wegbrengen op maandagmorgen liep goed. Zo zat er weer een lang weekend met gezelligheid er weer op. Er heeft tijdens de TT een nieuw lid zich aangemeld. December Een maand waarin nog diverse leden aan andere tentoonstellingen hebben deelgenomen, met mooie resultaten. De feestavond was wat het weer betreft een kopie van Ondanks dat waren er toch veel mensen aanwezig. Het was met de prijsuitreiking en de bingo al met al een gezellige avond. Wel werd er besloten om wat eerder te stoppen omdat het begon te ijzelen. We kunnen de conclusie trekken dat het een redelijk goed jaar voor de vereniging is geweest. Er heeft één lid opgezegd en één geroyeerd wegens contributie schuld, en één lid van lidmaatschap naar donateur. Er hebben dit jaar drie nieuwe leden zich aangemeld. De stand is nu 19 bondsleden, 12 gastleden en 8 donateurs. W.H. Stoop

13 Voor al uw: LOOD & ZINKWERKEN DAKWERKEN CV-WERKEN SANITAIR COMPLETE BADKAMERS Ook voor het kleinere werk kunt u bij ons terecht. Schipholboog HL Voorburg Tel.: K.v.K.: BEL VOOR EEN VRIJBLIJVEND ADVIES EN UITGEBREIDE OFFERTE: De Wit en zn v.o.f. surprise automaten en kiddy rides MOLENAARSBEDRIJF VAN LEEUWEN BV Voor al uw dierenbenodigdheden A. de Wit Kaagjesland KK Reeuwijk Mobiel Gaagweg AG Schipluiden Tel

14 Tentoonstelling: wedstrijd of show? Onder deze titel schreef ik in het verleden artikeltjes omdat ik er toen voor mijzelf nog niet uit was. De felheid van toen ( 30 à 40 jaar geleden) om goede punten te pakken en prijzen te verdienen is bij de deelnemers van nu wat afgenomen. Soms lijkt het erop dat de show als zo danig belangrijker is geworden dan het strijden om de prijzen al blijft het natuurlijk leuk om te winnen. Echter willen we de vogelsport promoten dan zullen we de tentoonstelling als show moeten presenteren aan de buitenwacht en het wedstrijdelement belangrijk daar niet van iets naar achteren schuiven, immers de buitenwacht moet naar binnen komen, ook bij de bondshow. Immers een mooie show is de blikvanger. Vandaar dat ik blij was met de beslissing van bestuur en leden van onze vereniging om voortaan ook andere vogels dan alleen kanaries op onze show toe te laten. Een rijke schakering aan vogels op onze show zal op de duur veel aantrekkelijker zijn om onze tentoonstelling te bezoeken. Overigens om het wedstrijdelement bij de kanaries eens bij de kop te vatten moet ik u zeggen dat daar de strijd om de punten naar mijn mening door de bestuurders van de COM de das is omgedaan. U weet wel een aantal jaren geleden werden onder andere voor de kleurkanaries nieuwe standaardeisen ingevoerd. Veel kanariekwekers die zich jarenlang hadden toegelegd op het kweken van vogels met een zeer fijne rug- en flankbestreping werden geconfronteerd met eisen die veel meer een grover pigment vroegen. De moeilijkheidsgraad van fijn naar pigment waar Hollanders zeer goed in waren werd compleet losgelaten en denk erom het kweken van vogels met fijn pigment is uitermate moeilijk. Veel kwekers vooral in Brabant en vele kennissen van mij in Drenthe hebben toen de pijp aan Maarten gegeven en zijn gestopt of in het gunstigste geval overgestapt op vetstoffen. Ons lid Ilja Staat bijvoorbeeld een gerenommeerd kweekster van rood- isabellen is destijds overgestapt op tropen. Ik bedoel maar, niet alles is de schuld van de computer. Overigens een goede kweek toegewenst voor de wedstrijd, maar vooral voor de show! Tot een volgende keer, Cor Vrijmoed

15 Bij EvW Bouwkundig Expertise & Consultancy kunt u aanvragen, een: - aan- en/of verkoopkeuring - keuring voor de Nationale Hypotheek Garantie - Energie Prestatie Advies certificaat en label - bouwkundig advies - oplevering nieuwbouw woning - (ver)bouwbegeleiding Met ingang van 1 mei 2008 dienen alle Verenigingen van Eigenaars (VvE) actief te zijn en een onderhoudsreserve te vormen. EvW Vastgoed Beheer Haaglanden heeft de kennis in huis om uw VvE te activeren en beheren. Expertise in: - de VvE opstarten en/of beheren - het opstellen van een meerjaren Voor meer informatie, neem dan eens een kijkje op onze website of bel EvW Bouwkundig Expertise & Consultancy en EvW Vastgoed Beheer Haaglanden, het vertrouwt adres in Haaglanden. onderhoudsplan (MOP)

16 WINTERKONINKJE Op het complex waar onze tuin zich bevind zitten best veel vogels, opvallend veel winterkoninkjes, ze zijn zo leuk. Klein en bruin met een parmantig kleine staartje dat altijd omhoog staat. Als een klein vlaggetje. De wetenschappelijke naam van het winterkoninkje is(troglodytes troglodytes, zoals men hem heeft genoemd, en deze naam is bijna groter dan het vogeltje zelf. Met zijn 9cm is het een van de kleinste vogeltjes die ons land rijk is. De meeste zie ik altijd in de buurt van onze kantine en als je zo naar buiten kijkt, pikt je ze er zo uit, alleen al door dat staartje. Het mannetje brengt een mooie zang ten gehore. Dit is echt ongelooflijk hard als je het formaat van het vogeltje ziet. Wilt u het geluid horen, dan kunt u dat via internetwww.vogelgeluiden.nl. U krijgt de site van Adri van Kooten, keurmeester bij de NBvV. En via de aangegeven lijst kunt u naar het geluid van het winterkoninkje. Het winterkoninkje is een rood/bruin vogeltje dat bijna over het hele lijf gemarmerd lijkt. Boven het zwarte oog is een lichte lange wenkbrauwstreep te vinden. Dan is er natuurlijk nog het zo karakteristieke kleine opstaande staartje. Pootkleur is bruin. Het is een echt territoriumvogeltje. Het mannetje maakt in de aanloop naar het broedseizoen verschillende nesten bestaande uit plantendelen, mos, e.d. Het nestelen van deze vogels begint al vroeg, februari, en het mannetje gaat dan druk aan het nesten bouwen. Hij bouwt er ongeveer drie, waar hij ongeveer een maand mee bezig is. Zo eind maart begin april, ligt aan de temperatuur, gaat de zang zwellen en het vrouwtje dat de keus op hem heeft laten vallen, mag een woning uitzoeken. Bevalt er een, dan zal zij zich laten paren en vervolgens worden de eitjes in april of mei gelegd. U moet niet denken dat die andere nesten leeg blijven staan, de charmeur zoekt zich nog een vrouwtje en deze mag ook helpen met het groot brengen van de jongen. Er worden in het nest vier vaalwitte eitjes met zeer fijne bruinachtige spatjes op de stompe kant gelegd. Die na ongeveer 14 dagen broeden uitkomen en na nog eens 16 dagen vliegen de jongen uit. Ze worden nog 14 dagen door de ouders buiten het nest bijgevoerd, maar dan moeten ze het zelf gaan doen. Op het moment van uitvliegen, zijn de jongen donkerbruin, missen de

17 tekening in de veren en het staartje is dan ook nog niet volgroeid. De uitgekomen jongen zijn vrij licht gekleurd en worden donkerder naarmate de veren doorkomen. Het voer dat de winterkoninkjes eten, is het volgende: kleine wormpjes, broodkruimels, en allerlei onkruidzaden. In het broedseizoen wordt dit menu uitgebreid met weideplankton en heel veel bladluis. Dus zijn ze gelijk een goede hulp, voor de tuin, als luizen bestrijders. RESUMEREND Een klein territoriaal vogeltje dat je eigenlijk door zijn snelheid en schuwheid weinig ziet in de natuur. Op ons tuinen complex hebben ze het naar hun zin en kunnen we ze aardig volgen. De zang is hard en je kunt het mooi noemen. Al het nestmateriaal wordt verzameld door de man, zodat hij zijn energie kan steken in het bouwen van meerdere nesten. De nesten moet u niet hoog zoeken, je kunt ze meestal vinden op een hoogte van 75 cm 1.50 cm in de struiken. Gea Stoop

18 1) = gastlid Ledenlijst Abbestee, M Leidschendam 4 JUB Berg, J.v.d Leidschendam 0RVE Bol, B.A.Th Leidschendam 8NXJ Hagenaars, P.C. 1) pchagenaars@casema.nl Katwijk aan Zee U203 Haleber, H.H.P Leiderdorp 1LFV Haleber, mv. 1) Leiderdorp Jansen-Vegt, mv. J. 1) markjansen22@hotmail.nl Wassenaar 6KZA Kiffers E Laurentius praktijkschool Delft 2RHP Kranenburg,R. Zoetermeer MM19 Kortekaas, J.W.G. Wassenaar 4KEW Lobee, G.B Voorschoten 2RST Lochem, J. v Voorburg 5LTB Oostra, N Den Haag 8NNG Onvlee, mv. C. 1) Wassenaar 9PKF Onvlee, Sammy 1) Wassenaar 2PMS Poortier, F.M Den Haag 9HZV Puffelen, P.J. v / Delft B676 Roermund, mv. J.G.E. v Den Haag 2NTJ Scheffers, C.J.M Leidschendam 7AZJ Staas, mv. J Leidschendam D288 Stoop-de Vos, mv. G.J g.j.stoop@hetnet.nl Den Haag 8HHQ Stoop, W.H g.j.stoop@hetnet.nl Den Haag 9CYE Veen, mv. C.A.G. v Voorburg 2PHS Velden, A. v Leidschendam 8EPS Verweij, J.A.C.1) Zoetermeer BQ50 Verweij, D.1) Zoetermeer H757 Vollebrecht, E.1) Wassenaar BV89 Vrijmoed, C Den Haag K779 Wessel, G. v. 1) Leidschendam Wessel, H. v. heg.vanwessel@gmail.com Leidschendam 2JZD Wessel,v. E.R. Leidschendam 6RMN Zandvliet, CH.1) Wassenaar 8PKF

19 Donateurslijst Hoobroeckx-Bish, mevr. M.Th JR Voorburg Hoobroeckx, J Voorburg Laarman, R MX Wassenaar Stoop, I GP Spijkenisse Mevr.A.C. Styf-van Veen 2565 VZ Den Haag Fam. G. Lelieveld 2264 SV Leideschendam Mevr. C. Lelieveld 2264 SV Leidschendam Mevr. W. Blok 2283 XM Rijswijk. Tegelzettersbedrijf Gespecialiseerd in wand- en vloertegelwerk Hazelaan EJ Wassenaar Tel Mobiel:

20 KWEKERSADVERTENTIES Ben Bol kweker van Rood mozaiëken Type 1 en 2 Mevr. Jansen-Vegt Jackysfifefancy@hotmail.nl Kweekster van Fife fancy Lizard H.van Wessel Heg@gmail.com Kweker van Zwartgeel intensief en schimmel Geel Mozaiëk type Agaat geel mozaiëk type 1+2 C.J.M.Scheffers Kweker van Rood: intensief -schimmel Mozaiëk type 1-2 W.H. Stoop g.j.stoop@hetnet.nl Kweker van: Agaat topaas wit Zwart rood mozaïek type Agaat geel mozaïek type Agaat rood mozaïek type Satinet rood mozaïek type Agaat topaas geel mozaïek type 1+2 G.J. Stoop g.j.stoop@hetnet.nl Kweekster van: Agaat topaas wit Parijse Frisé Noord Hollandse Frisé Scotch Fancy Japan Hoso Lancashire Raza Mex. Roodmussen Driekleurpapegaaiamadines Grasparkieten ParkietenkwekerijVerwey famverwey@wanadoo.nl tel: Engelse en Hollandse P.Hagenaars pchagenaars@casema.nl Harzers Timbrado s in verschillende kleurslagen

21 EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: L

22 Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon GEBR. IMTHORN GEBR. IMTHORN Burgemeester Sweenslaan 14 urgemeester Leidschendam Sweenslaan 14 Leidschendam Telefoon Telefoon Fax Fax ANNO Graan-, Zaad- en Kleindierenhandel DE ZWARTE VOGEL Schalk Burgerstraat 274 en 284 Den Haag Telefoon G. van der Holst & Zn. b.v. Speciaalzaak in Post- en Sierduiven Duiven-, honden- en hengelsportartikelen Aquariabenodigdheden Tropische vogels en vissen Kanaries Kattebakvulling Elke dag geopend vanaf 7.30 uur. Woensdag gesloten. Wij bezorgen ook thuis. Aannemer van: Grondwerken Cultuurtechnische werken Bestratingen Aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen Rioleringswerken Beschoeiingen Milieutechnische werken Baggerwerken Kantoor/werkplaats: Marineweg TX Wassenaar Postbus CB Wassenaar Telefoon: Fax:

23 VAN DE VOORZITTER De eerste verenigingsavond van het nieuwe jaar 2011, heeft weer plaats gevonden. De opkomst viel niet tegen, er waren leden aanwezig die daar weer wat meer tijd voor gaan krijgen. Ook konden we een nieuw lid begroeten. Wat betreft onze hobby, het kweken van vogels, is de tijd weer aangebroken om daar volop mee bezig te zijn. Er zijn er al die jongen op stok hebben zitten. Anderen zijn net begonnen of wachten nog een poosje op beter weer. Nu zijn ook alle tentoonstellingen achter de rug met als laatste de wereldshow in Tours, Frankrijk. Op de eerste verenigingsavond van dit jaar hadden we een presentatie over gouldamadines een leuke presentatie met veel informatie. De komende vergadering is weer de jaarvergadering waar een aantal zaken aan de orde zullen zijn. Het is belangrijk dat u daarbij aanwezig bent om uw stem te laten horen. Wij met zijn allen zijn de EVKV De Kanarievogel ik reken op uw aller komst op deze avond, 21 februari Wim Stoop Ringenbestelling 2011 Ringenbestelling Het ringen bestelformulier wordt niet meer in Onze Vogels geplaatst, u dient deze van internet te halen. Wanneer hier problemen over zijn maakt u dit dan kenbaar aan het bestuur. De vierde bestelronde inleveren bij de ringencommissaris.

24

25 De Eerste Voorburgse Kanarievogelvereniging Opgericht 1 Maart Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Zuid-Holland. Koninklijk goedgekeurd en erkend door de gemeente Voorburg. Bestuur Voorzitter: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Secretaris (ledenadministratie): W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Penningmeester: H. van Wessel heg.van Wessel@gmail.com Commissaris jeugd zaken: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Commissaris ringen: H. van Wessel heg.van Wessel@gmail.com Alg.Commissaris B.A.Th.Bol Ballotagecommissie Gespreksleider: W.H. Stoop Leden: B.A.Th.Bol, H. van Wessel. Kascontrolecommissie Dhr. H. Haleber, Dhr. F.Poortier Website Maandblad Redactie: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Inhoud: Het is voor iedereen mogelijk om stukken in te zenden. Deze stukken dienen bij de redactie te zijn ingeleverd vóór de 15e dag van de voorafgaande maand. Niet tijdig ingeleverde stukken worden later geplaatst. De redactie neemt geen verantwoording voor de inhoud van de ingezonden stukken en behoudt zich het recht voor om plaatsing om redactionele redenen te weigeren. Distributie: C.J.M. Scheffers, W. van Weelden, P.Hoorn. Contributie per jaar voor 2011 Seniorlid 36,50 Jeugdlid (t/m 16 jaar) 24, lid 29,50 Gastlid 22,50 Donateur 7,50 Inschrijfgeld 2,50 Betalingen Het uitvoeren van betalingen aan de vereniging geschiedt via de penningmeester. Dit kan contant of d.m.v. het storten op het volgende gironummer: , t.n.v. Penningmeester "de Kanarievogel", Leidschendam. Thuishaven t Heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam tel:

26 Jaarprogramma januari Verenigingsavond 21 februari Jaarvergadering. Thema: bij de kweker thuis de kweekruimte. Presentatie met foto s van de kweekruimtes van diverse leden. Geeft de gelegenheid om elkaar te leren kennen. 21 maart Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema: kleurkanaries algemeen. 18 april Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema: Tropen een presentatie één van de leden uit de vereniging. 16 mei Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema:postuurkanaries algemeen. Presentatie door één van de keurmeesters uit de vereniging juni, juli, augustus 19 september Verenigingsavond Tijd om vakantie te houden en de jonge vogels te zien opgroeien. 17 oktober Verenigingsavond met: Algemene ledenvergadering. 17 november Opbouw TT Thema: het keuren van vogels 18 november Keurdag en opening november De jaarlijkse tentoonstelling. 17 december Leuke feestavond met prijsuitreiking van de tentoonstelling, bingo, leuke muziek, lekkere hapjes en drankjes. Doorlopend Behandelen van door leden meegebrachte vogels. Leden wisselen ervaringen uit. Behandelen van vragen en problemen. De verenigingsavonden vinden plaats in: t Heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam. tel:

27 UITNODIGING VERENIGINGSAVOND Bij deze nodigt het bestuur u uit voor de verenigingsavond op : Maandagavond 21 maart 2011, aanvang uur In het heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB Leidschendam. ( Zijstraat van de Noordsingel).Tel En wij rekenen weer op u aanwezigheid want er zijn belangrijke zaken aan de orde, die ook voor u van belang kunnen zijn. AGENDA LEDENVERGADERING 1) Opening en mededelingen 2) Aanvullingen en wijziging op de agenda 3) Post 4) Notulen van 21 februari ) Wat verder ter tafel komt 6) Rondje kweek 7) Rondvraag 8) Sluiting Er zal op een geschikt moment een pauze worden ingelast. Het overige deel van de avond gaan we over vogels praten. Daarvoor het vriendelijke verzoek aan u om een paar kanaries mee te nemen, die we dan kunnen bespreken. Bij voorbaat dank, namens het bestuur Wim Stoop Van het bestuur, Bedankt als lid mevrouw Roermund

28 OTULE LEDE BIJEE KOMST 21 februari 2011 otulist: van Wessel. Opening Met de mededeling dat Mevr. Roemund bedankt heeft als lid en dat een aantal maandbladen van januari een andere kleur hadden, oorzaak een kapotte printer, werd de vergadering geopend. Mededelingen: Zie opening. Aanvullingen c.q.wijzigingen op de agenda: Er waren geen wijzigingen c.q. Aanvullingen op de agenda. Post Ingekomen: Dat in hazerswoude op 8 maart om 20uur een lezing, door Dhr v. Mingervoet, over tropisch vogels is. Dat in Hazerwoude ook een bestuurs wisseling is geweest. Dat in Roelofarensveen, op 22 april, een lezing en een demonstratie over de nieuw TL. Verlichting is. Uitgaande Post: Dat Mevr. Roemund is afgemeld bij de Bond. otulen van 21 februari 2011:

29 Over deze notulen waren geen op- of aanmerkingen en werd door de vergadering goedgekeurd. Jaarverslag secretariaat: Daar waren geen op cq aanmerkingen. Jaarverslag penningmeester: Over de begroting had de vergadering ook geen op c.q. aanmerkingen. Verslag kascontrole commissie: De penningmeester kreeg van de kascontrole commissie decharge over her boekjaar Daar Dhr. Haleber voor derde keer achtereen de kas had gecontroleerd kwam in zijn plaats Mevr v. Veen. Prijzen en wisselbekers: Er onstond wederom een discussie over de waardebonnen en de wisselbekers. Na enige uitleg, van het bestuur, kwam de vergadering overeen wel waardebonnen maar géén wisselbekers meer. Bestuursverkiezing: Het secretariaat blijft, omdat er géén tegen kandidaten waren, de komende drie jaar wederom in handen van Dhr. Stoop, Rondje Kweek: Bij Dhr.Poortier gaat het slecht Bij Dhr. Kranenburg idem 30 jongen dood. Dhr. Verweij 45 jongen het einde van de kweek is in zicht. De Heren Scheffers, Vrijmoed, Mevr.Janssen en Mevr. v.veen zijn nog niet begonnen. Fam Stoop 74 jongen. Bij Dhr. Bol 25 jongen van 7 poppen. Rondvraag.

30 Er was niks voor de rondvraag. De avond werd verder gevuld met een kijkje in de keuken kweekruimte van mevr.janssen. O-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o Graveren Sportprijzen- naamplaten Columbusstraat AW Den Haag Tel: Fa: WIJ GRAVERE ALLES I ALLES Computergraveren Glasgraveren Lasergraveren Relatiegeschenken Computerborduren Bedrijfslogo s Verenigingslogo s Sublimatiedruk Meer dan artikelen op voorraad ER KAN ER MAAR ÉÉN DE GOEDKOOPSTE ZIJN!!!!! KvK te Den Haag BTW.nr.: B info@toeback.nl

31 Jaarverslag secretariaat 2010 Januari Na alle tentoonstellingen en de feestdagen, brak er weer een nieuw verenigingsjaar aan. Wat zal 2010 ons brengen, het begon in ieder geval winters. Er was een aanmelding van een nieuw lid, de evaluatie van de tentoonstelling en de feestavond die als positief werden ervaren. Ook de kweek kwam ter sprake, de meesten moesten nog wel beginnen. Verder was er een presentatie over grasparkieten door dhr. J. Verweij. Februari De maand waarin de jaarvergadering werd gehouden met bestuursverkiezing, jaarverslagen en nog andere belangrijke zaken. Dit keer was de penningmeester aan de beurt en hij werd voor drie jaar herkozen. Ook de voorstellen voor de prijsindeling voor de tentoonstelling en de contributie verhoging werden aangenomen. In het rondje kweek bleek dat een aantal reeds met de kweek waren begonnen. De avond werd afgesloten met een kijkje in diverse kweekruimtes. Maart Het bestuur is deze maand naar de rayonvergadering geweest, daar werden we bijgepraat over het rayon. Op de verenigingsavond werd er gevraagd om stukjes voor ons maandblad en foto s voor de kweker thuis. Het rondje kweek kwam aan de orde, bij sommige ging het goed bij andere ging het minder en bij een paar ging het ronduit slecht. De verder verloop van de avond was een presentatie over postuurkanaries door Gea Stoop. April Deze maand waren er wat mededelingen vanuit het district, zo werd bekend gemaakt dat er vooralsnog in 2010 geen district tentoonstelling zal zijn. Ook voor is er nog geen kandidaat, wel voor 2013 deze wordt verzorgt door Dordrecht. Ook de zittende voorzitter werd herkozen. Bij het rondje kweek blijkt dat het bij de meeste goed verloopt met uitzondering van een enkeling na. Het bleek tevens dat de problemen met de bloedluis weer de kop op stak. Deze avond werd afgesloten met een presentatie over tropische vogels door het bestuur. Mei De laatste verenigingsavond voor de vakantie er waren voor deze avond niet veel zaken aan de orde, wel werd er gevraagd eens uit te kijken naar adverteerders. Ook het rondje kweek kwam nog aan de orde, de meesten waren tevreden,hoewel er toch nog wat problemen waren, zoals jonge met volle kroppen dood, en ook de bloedluis gaf nog problemen. Het vervolg van de avond was een presentatie over kleurkanaries door het bestuur. Hierna werd de avond afgesloten met iedereen een mooie en zonnige vakantie te wensen. September Deze maand was er een probleem met de bezorging van de maandbladen doordat een van de bezorgers op vakantie was gegaan. De aanvraag van de tentoonstelling voor 2011 was gedaan. Ook werd er een oproep om medewerkers voor de tentoonstelling gedaan. Tevens werden er ideeën gevraagd voor

32 verenigingsavonden. Ook bij het rondje kweek werd terug gekeken op het kweekseizoen, met over het algemeen goede resultaten. Oktober Op deze verenigingsavond konden we een nieuw gastlid begroeten. Verder was er een mededeling van het district. Er was op de valreep toch nog een districttentoonstelling georganiseerd. Voor 2011 en 12 zijn er nog steeds geen kandidaten. De inschrijving voor de bondshow moet digitaal gebeuren. Verder waren er problemen met de kleur van de ringen. De goedkeuring voor de tentoonstelling van 2011 was ook binnen. Op deze verenigingsavond konden de inschrijfformulieren voor de tentoonstelling worden ingeleverd. Na telling bleek dat er meer vogels waren ingeschreven dan in 2009, wat zeer positief was. De avond werd onder leiding van een, keurmeester dhr. Van Puffelen, afgesloten met het keuren van kleurkanaries. November De maand waar het om draait, de tentoonstelling, alles liep op rolletjes, zowel de opbouw, het inbrengen en de keurdag. Alleen op het laatst hadden we een probleem met de printer om de catalogus te maken, maar later was dat opgelost. Verder zijn de TT dagen zonder problemen verlopen en er is redelijk wat bezoek geweest. Ook het eten op de keurdag was goed verzorgd. Het afbouwen en opruimen ging goed, ook het wegbrengen op maandagmorgen liep goed. Zo zat er weer een lang weekend met gezelligheid er weer op. Er heeft tijdens de TT een nieuw lid zich aangemeld. December Een maand waarin nog diverse leden aan andere tentoonstellingen hebben deelgenomen, met mooie resultaten. De feestavond was wat het weer betreft een kopie van Ondanks dat waren er toch veel mensen aanwezig. Het was met de prijsuitreiking en de bingo al met al een gezellige avond. Wel werd er besloten om wat eerder te stoppen omdat het begon te ijzelen. We kunnen de conclusie trekken dat het een redelijk goed jaar voor de vereniging is geweest. Er heeft één lid opgezegd en één geroyeerd wegens contributie schuld, en één lid van lidmaatschap naar donateur. Er hebben dit jaar drie nieuwe leden zich aangemeld. De stand is nu 19 bondsleden, 12 gastleden en 8 donateurs. W.H. Stoop

33 Voor al uw: LOOD & ZINKWERKEN DAKWERKEN CV-WERKEN SANITAIR COMPLETE BADKAMERS Ook voor het kleinere werk kunt u bij ons terecht. Schipholboog HL Voorburg Tel.: K.v.K.: BEL VOOR EEN VRIJBLIJVEND ADVIES EN UITGEBREIDE OFFERTE: De Wit en zn v.o.f. surprise automaten en kiddy rides MOLENAARSBEDRIJF VAN LEEUWEN BV Voor al uw dierenbenodigdheden A. de Wit Kaagjesland KK Reeuwijk Mobiel Gaagweg AG Schipluiden Tel

34 Tentoonstelling: wedstrijd of show? Onder deze titel schreef ik in het verleden artikeltjes omdat ik er toen voor mijzelf nog niet uit was. De felheid van toen ( 30 à 40 jaar geleden) om goede punten te pakken en prijzen te verdienen is bij de deelnemers van nu wat afgenomen. Soms lijkt het erop dat de show als zo danig belangrijker is geworden dan het strijden om de prijzen al blijft het natuurlijk leuk om te winnen. Echter willen we de vogelsport promoten dan zullen we de tentoonstelling als show moeten presenteren aan de buitenwacht en het wedstrijdelement belangrijk daar niet van iets naar achteren schuiven, immers de buitenwacht moet naar binnen komen, ook bij de bondshow. Immers een mooie show is de blikvanger. Vandaar dat ik blij was met de beslissing van bestuur en leden van onze vereniging om voortaan ook andere vogels dan alleen kanaries op onze show toe te laten. Een rijke schakering aan vogels op onze show zal op de duur veel aantrekkelijker zijn om onze tentoonstelling te bezoeken. Overigens om het wedstrijdelement bij de kanaries eens bij de kop te vatten moet ik u zeggen dat daar de strijd om de punten naar mijn mening door de bestuurders van de COM de das is omgedaan. U weet wel een aantal jaren geleden werden onder andere voor de kleurkanaries nieuwe standaardeisen ingevoerd. Veel kanariekwekers die zich jarenlang hadden toegelegd op het kweken van vogels met een zeer fijne rug- en flankbestreping werden geconfronteerd met eisen die veel meer een grover pigment vroegen. De moeilijkheidsgraad van fijn naar pigment waar Hollanders zeer goed in waren werd compleet losgelaten en denk erom het kweken van vogels met fijn pigment is uitermate moeilijk. Veel kwekers vooral in Brabant en vele kennissen van mij in Drenthe hebben toen de pijp aan Maarten gegeven en zijn gestopt of in het gunstigste geval overgestapt op vetstoffen. Ons lid Ilja Staat bijvoorbeeld een gerenommeerd kweekster van rood- isabellen is destijds overgestapt op tropen. Ik bedoel maar, niet alles is de schuld van de computer. Overigens een goede kweek toegewenst voor de wedstrijd, maar vooral voor de show! Tot een volgende keer, Cor Vrijmoed

35 Bij EvW Bouwkundig Expertise & Consultancy kunt u aanvragen, een: - aan- en/of verkoopkeuring - keuring voor de ationale Hypotheek Garantie - Energie Prestatie Advies certificaat en label - bouwkundig advies - oplevering nieuwbouw woning - (ver)bouwbegeleiding Met ingang van 1 mei 2008 dienen alle Verenigingen van Eigenaars (VvE) actief te zijn en een onderhoudsreserve te vormen. EvW Vastgoed Beheer Haaglanden heeft de kennis in huis om uw VvE te activeren en beheren. Expertise in: - de VvE opstarten en/of beheren - het opstellen van een meerjaren Voor meer informatie, neem dan eens een kijkje op onze website of bel EvW Bouwkundig Expertise & Consultancy en EvW Vastgoed Beheer Haaglanden, het vertrouwt adres in Haaglanden. onderhoudsplan (MOP)

36 WINTERKONINKJE Op het complex waar onze tuin zich bevind zitten best veel vogels, opvallend veel winterkoninkjes, ze zijn zo leuk. Klein en bruin met een parmantig kleine staartje dat altijd omhoog staat. Als een klein vlaggetje. De wetenschappelijke naam van het winterkoninkje is(troglodytes troglodytes, zoals men hem heeft genoemd, en deze naam is bijna groter dan het vogeltje zelf. Met zijn 9cm is het een van de kleinste vogeltjes die ons land rijk is. De meeste zie ik altijd in de buurt van onze kantine en als je zo naar buiten kijkt, pikt je ze er zo uit, alleen al door dat staartje. Het mannetje brengt een mooie zang ten gehore. Dit is echt ongelooflijk hard als je het formaat van het vogeltje ziet. Wilt u het geluid horen, dan kunt u dat via internetwww.vogelgeluiden.nl. U krijgt de site van Adri van Kooten, keurmeester bij de NBvV. En via de aangegeven lijst kunt u naar het geluid van het winterkoninkje. Het winterkoninkje is een rood/bruin vogeltje dat bijna over het hele lijf gemarmerd lijkt. Boven het zwarte oog is een lichte lange wenkbrauwstreep te vinden. Dan is er natuurlijk nog het zo karakteristieke kleine opstaande staartje. Pootkleur is bruin. Het is een echt territoriumvogeltje. Het mannetje maakt in de aanloop naar het broedseizoen verschillende nesten bestaande uit plantendelen, mos, e.d. Het nestelen van deze vogels begint al vroeg, februari, en het mannetje gaat dan druk aan het nesten bouwen. Hij bouwt er ongeveer drie, waar hij ongeveer een maand mee bezig is. Zo eind maart begin april, ligt aan de temperatuur, gaat de zang zwellen en het vrouwtje dat de keus op hem heeft laten vallen, mag een woning uitzoeken. Bevalt er een, dan zal zij zich laten paren en vervolgens worden de eitjes in april of mei gelegd. U moet niet denken dat die andere nesten leeg blijven staan, de charmeur zoekt zich nog een vrouwtje en deze mag ook helpen met het groot brengen van de jongen. Er worden in het nest vier vaalwitte eitjes met zeer fijne bruinachtige spatjes op de stompe kant gelegd. Die na ongeveer 14 dagen broeden uitkomen en na nog eens 16 dagen vliegen de jongen uit. Ze worden nog 14 dagen door de ouders buiten het nest bijgevoerd, maar dan moeten ze het zelf gaan doen. Op het moment van uitvliegen, zijn de jongen donkerbruin, missen de

37 tekening in de veren en het staartje is dan ook nog niet volgroeid. De uitgekomen jongen zijn vrij licht gekleurd en worden donkerder naarmate de veren doorkomen. Het voer dat de winterkoninkjes eten, is het volgende: kleine wormpjes, broodkruimels, en allerlei onkruidzaden. In het broedseizoen wordt dit menu uitgebreid met weideplankton en heel veel bladluis. Dus zijn ze gelijk een goede hulp, voor de tuin, als luizen bestrijders. RESUMEREND Een klein territoriaal vogeltje dat je eigenlijk door zijn snelheid en schuwheid weinig ziet in de natuur. Op ons tuinen complex hebben ze het naar hun zin en kunnen we ze aardig volgen. De zang is hard en je kunt het mooi noemen. Al het nestmateriaal wordt verzameld door de man, zodat hij zijn energie kan steken in het bouwen van meerdere nesten. De nesten moet u niet hoog zoeken, je kunt ze meestal vinden op een hoogte van 75 cm 1.50 cm in de struiken. Gea Stoop

38 1) = gastlid Ledenlijst Abbestee, M Leidschendam 4 JUB Berg, J.v.d Leidschendam 0RVE Bol, B.A.Th Leidschendam 8NXJ Hagenaars, P.C. 1) pchagenaars@casema.nl Katwijk aan Zee U203 Haleber, H.H.P Leiderdorp 1LFV Haleber, mv. 1) Leiderdorp Jansen-Vegt, mv. J. 1) markjansen22@hotmail.nl Wassenaar 6KZA Kiffers E Laurentius praktijkschool Delft 2RHP Kranenburg,R. Zoetermeer MM19 Kortekaas, J.W.G. Wassenaar 4KEW Lobee, G.B Voorschoten 2RST Lochem, J. v Voorburg 5LTB Oostra, N Den Haag 8NNG Onvlee, mv. C. 1) Wassenaar 9PKF Onvlee, Sammy 1) Wassenaar 2PMS Poortier, F.M Den Haag 9HZV Puffelen, P.J. v / Delft B676 Roermund, mv. J.G.E. v Den Haag 2NTJ Scheffers, C.J.M Leidschendam 7AZJ Staas, mv. J Leidschendam D288 Stoop-de Vos, mv. G.J g.j.stoop@hetnet.nl Den Haag 8HHQ Stoop, W.H g.j.stoop@hetnet.nl Den Haag 9CYE Veen, mv. C.A.G. v Voorburg 2PHS Velden, A. v Leidschendam 8EPS Verweij, J.A.C.1) Zoetermeer BQ50 Verweij, D.1) Zoetermeer H757 Vollebrecht, E.1) Wassenaar BV89 Vrijmoed, C Den Haag K779 Wessel, G. v. 1) Leidschendam Wessel, H. v. heg.vanwessel@gmail.com Leidschendam 2JZD Wessel,v. E.R. Leidschendam 6RMN Zandvliet, CH.1) Wassenaar 8PKF

39 Donateurslijst Hoobroeckx-Bish, mevr. M.Th JR Voorburg Hoobroeckx, J Voorburg Laarman, R MX Wassenaar Stoop, I GP Spijkenisse Mevr.A.C. Styf-van Veen 2565 VZ Den Haag Fam. G. Lelieveld 2264 SV Leideschendam Mevr. C. Lelieveld 2264 SV Leidschendam Mevr. W. Blok 2283 XM Rijswijk. Tegelzettersbedrijf Gespecialiseerd in wand- en vloertegelwerk Hazelaan EJ Wassenaar Tel Mobiel:

40 KWEKERSADVERTENTIES Ben Bol kweker van Rood mozaiëken Type 1 en 2 Mevr. Jansen-Vegt Jackysfifefancy@hotmail.nl Kweekster van Fife fancy Lizard H.van Wessel Heg@gmail.com Kweker van Zwartgeel intensief en schimmel Geel Mozaiëk type Agaat geel mozaiëk type 1+2 C.J.M.Scheffers Kweker van Rood: intensief -schimmel Mozaiëk type 1-2 W.H. Stoop g.j.stoop@hetnet.nl Kweker van: Agaat topaas wit Zwart rood mozaïek type Agaat geel mozaïek type Agaat rood mozaïek type Satinet rood mozaïek type Agaat topaas geel mozaïek type 1+2 G.J. Stoop g.j.stoop@hetnet.nl Kweekster van: Agaat topaas wit Parijse Frisé Noord Hollandse Frisé Scotch Fancy Japan Hoso Lancashire Raza Mex. Roodmussen Driekleurpapegaaiamadines Grasparkieten ParkietenkwekerijVerwey famverwey@wanadoo.nl tel: Engelse en Hollandse P.Hagenaars pchagenaars@casema.nl Harzers Timbrado s in verschillende kleurslagen

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER Op

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon G. van der Holst & Zn. b.v. Roos Verschuuren www.gvdholstzn.nl Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER Beste

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Oktober November 2017 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Hans Dijksman 09

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER De

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER Op

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER We

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

WEBSITE: EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

WEBSITE:  EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER We

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Deze onderlinge tentoonstelling wordt georganiseerd door V.V.,,De Kolibri

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 1 Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 Nieuwe lay-out Nieuwe mensen hebben vaak andere ideeën, zo ook nu weer. Het Fugelnijs kon wel wat kleur gebruiken en styling. Voor je ligt het resultaat.

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade 1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade Secretariaat Organisatie: W.J Offermans Meuserstraat 10 6464 EG Kerkrade 06-31249531 / 045-8883231 : kleur.en.vriendschap@ziggo.nl Vogelvereniging

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a Denkt u ook aan onze adverteerders. Zij steunen onze vereniging

Nadere informatie

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 Van Vogelvereniging Spijkenisse en omstreken lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Clubgebouw vogelvereniging, Maaswijkweg 10 te Spijkenisse. Sluiting inschrijving:

Nadere informatie

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47 Email: prachtenpraalakersloot@gmail.com Pracht en Praal 42 Bestuur. Voorzitter: Penningmeester en N.Stobbe. Pr.Irenelaan 11 1911 HT Uitgeest.Tel.0251-313645 e.mail: C.Arends. 2é Voorzitter: Dorpsstraat

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,00 =.... Postc.+ woonplaats Stel..... x. 2,00 =.... Telefoon Stam:... x. 4,00 =.... Afdelingscode Catalogus (verplicht): =. 2,50 Kweeknr:

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend.

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend. Geachte vogelliefhebber, Van 30 oktober t/m 1 november organiseert Volière vereniging De Huisvriend uit Rothem-Meerssen voor de 17-de keer op rij een Nationale Vogeltentoonstelling. We willen net zoals

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Nieuwsbrief E.V.v.V. 4 2015

Nieuwsbrief E.V.v.V. 4 2015 Nieuwsbrief E.V.v.V. 4 2015 Isabel rood intensief, F.J. Spaargaren, 94 pnt TT Almere 2015 4 e kwartaal 2015 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39 KvK Almere 4006.1188 Bankrekening NL05INGB0005339101

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 26 november t/m 29 november 2014 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Augustus 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen 2014. 12 t/m 14 december 2014. Heidezoom 2 Liempde. Tel. 0411-631427. Deelnemende vogelverengingen: Vogelvereniging Vogelvreugd Boxtel. Vogelvereniging

Nadere informatie

Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o.

Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o. Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o. Eigen kweek vogels Alle Eigen Kweek (EK) vogels (inclusief stellen en stammen) van de show worden ingedeeld in de volgende hoofdcategorieën: - Zang (EK) - Kleur

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Tentoonstelling 2017 Tstelling regtentoonst ( 1 ) Tentoonstelling reglement voor de Bijzondere Vogeltentoonstelling 2017 De vogelshow

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden 2018 de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement regioshow Leusden e.o., De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag 30 november van 19.30 tot 22.00 uur 01 december van 10.00 tot

Nadere informatie

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Bij deze nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze 1965 2015 Jubileum vogelshow Het Gouden

Nadere informatie

Bestuurlijkheden. Van de redactie:

Bestuurlijkheden. Van de redactie: 1 3 Bestuurlijkheden De Jaarvergadering 2011 weer achter de rug. Omdat niet iedereen op tijd aanwezig was, werd er om 20.15 uur gestart. 5 Afmeldingen, dus zou je zeggen: 400 aanwezigen. Maar met 50 personen

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen Vogelvereniging de Nachtegaal uit Rosmalen nodigt u uit om deel te nemen aan: Open Rosmalens Kampioenschap 2017 icm kringtentoonstelling Maasland-Meierij Deze tentoonstelling

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d.

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d. Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12, 4461 NB Goes Telefoon 0113-232735 Gironummer 5859466 KvK 22029749 Website: http://site.zeelandnet.nl/goesoost/ BESTUUR Voorzitter Dhr. J. E. Mieras Tulpstraat 74, 4461

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 w.krijt@vodafonevast.nl 3851

Nadere informatie

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 21 DECEMBER

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 21 DECEMBER LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 21 DECEMBER UW FEESTAVOND AANVANG 20.00 UUR Ontmoetingscentrum Morgenstond

Nadere informatie

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op MAANDAG 3 november 2014 Aanvang: 20.00 uur in ons verenigingsgebouw

Nadere informatie

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ:

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ: ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 2008 2008 AANGESLOTEN BIJ: 2008 BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en

Nadere informatie

Eigen oogst. Kwartaalblad van Volkstuindersvereniging De Kavel te Westervoort

Eigen oogst. Kwartaalblad van Volkstuindersvereniging De Kavel te Westervoort Eigen oogst Kwartaalblad van Volkstuindersvereniging De Kavel te Westervoort December 2016 1 Bestuur Voorzitter: W.L.Geul Vuurdoornpad 5 6921EJ Duiven tel: 0316-268060 kavel 73 Secretaris: T. Kortekaas

Nadere informatie

Maandblad. `s-gravenhaagse Vereniging vanvogelliefhebbers LUSCINIA. Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6

Maandblad. `s-gravenhaagse Vereniging vanvogelliefhebbers LUSCINIA. Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging vanvogelliefhebbers LUSCINIA LUSCINIA Studieclub Nederland Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: Wim. Stoop Den Haag Tel.

Nadere informatie

Nieuwsbrief E.V.v.V

Nieuwsbrief E.V.v.V Nieuwsbrief E.V.v.V. 3 2016 3 e kwartaal 2016 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39 KvK Almere 4006.1188 Bankrekening NL05INGB0005339101 EVvV-Almere 1 2 Van de voorzitter Met enige trots kan ik melden

Nadere informatie

Tuinvogels. Meer over onze koolmezen. Even voorstellen. Hier wonen ze. Echte natuur. Meer over de koolmees

Tuinvogels. Meer over onze koolmezen. Even voorstellen. Hier wonen ze. Echte natuur. Meer over de koolmees Overname en dupliceren van dit materiaal is alleen toegestaan voor educatieve en niet-commerciële doeleinden en alleen als het materiaal is voorzien van een bronvermelding. Vogelbescherming Nederland,

Nadere informatie

Inschrijfgeld is 2,00 euro per vogel. Inzenders die meer dan tien vogels inbrengen betalen boven de tien 1 euro per vogel.

Inschrijfgeld is 2,00 euro per vogel. Inzenders die meer dan tien vogels inbrengen betalen boven de tien 1 euro per vogel. Op deze Districtstentoonstelling zijn het reglement en het thans geldende vraagprogramma van de N.B.v.V. van toepassing. Zie het maandblad Onze Vogels, het katern 2015-2019 ten behoeve van tentoonstellingen

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING Vragen die aan de orde komen zijn: Op welke manieren kun je vogels houden? Waar moet je op letten bij het aanschaffen en verzorgen van vogels? Waarom is het belangrijk

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015

Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Verslag algemene ledenvergadering vtv Wijkeroog van 8 mei 2015 Aanwezigen van het bestuur: Dhr J. Tonkes, voorzitter Mw. L. Abbo, penningmeester Mw. I. De la Vieter, secretaris Dhr. M. Rozemeijer, namens

Nadere informatie

Gelukkig Nieuwjaar KASCONTROLECOMMISSIE UITNODIGING

Gelukkig Nieuwjaar KASCONTROLECOMMISSIE UITNODIGING KASCONTROLECOMMISSIE De kascontrolecommissie bestaat bij onze vereniging uit drie personen, die geen zitting hebben in het bestuur. Ieder jaar is er één aftredend. Wilt u ook eens in deze commissie plaatsnemen,

Nadere informatie

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Maart 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden,

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden, Afdeling: Tentoonstellingscommissie Beste Vogelvrienden, Hieronder volgt het nieuwe tentoonstellingsreglement van Folière feriening Súd West Hoek, bestemd voor de afdelingstentoonstelling 2012. Alle voorgaande

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg December 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula)

De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula) De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula) De Witgesterde Blauwborst Beknopte beschrijving De blauwborst is een vogel die voorkomt in Europa, Azië, west-alaska en noord Amerika. De man heeft

Nadere informatie

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE>

Naam... Adres... Postcode Woonplaats... Datum: dag maand jaar Uitnodiging Algemene Ledenvergadering <naam VvE> kluis Formulieren en voorbeelddocumenten Voorbeelddocumenten voor de opstart van uw VvE 1: uitnodiging Algemene Ledenvergadering Naam..................... Adres..................... Postcode Woonplaats.....................

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS. Lidmaatschap en contributie HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOFA BOSSCHE FILM AMATEURS Vastgesteld in de ledenvergadering van 2 februari 2015 Artikel 1. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Artikel 2. Lidmaatschap

Nadere informatie

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn

L.L. Louwerse, Kon. Wilhelminastraat TT Reeuwijk. M.J. Schellekens, Raafstraat EB Alphen aan den Rijn Alphapost Orgaan van de Nederlandsche Vereeniging van Postzegelverzamelaars Afdeling Alphen aan den Rijn. Opgericht 24 januari 1946. Inschr. K.v.K. 40 44 63 36 Verschijnt vijfmaal per jaar. Website: http://nvpv-alphen.voosterom.nl/

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Editie maart

CLUBBLAD B.S.V. WEST.  Editie maart CLUBBLAD B.S.V. WEST Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie maart Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter : Jan de Vos Henri

Nadere informatie

Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015

Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015 Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015 Wommelgem, 9 augustus 2015. Beste vogelvriend, Graag nodigen wij U uit om deel te nemen aan onze 35 ste vogelshow op 26 en 27 september a.s.. We organiseren

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Februari Maart 2018 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Verhuur 09 Uitnodiging

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: W.H.Stoop Perponcherstraat 48 2518 SW Den Haag Tel. 070-3461831

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

Groep 3.006 Lipochroom Lutino intensief witte pennen. Groep 3.008 Lipochroom Geel schimmel witte pennen

Groep 3.006 Lipochroom Lutino intensief witte pennen. Groep 3.008 Lipochroom Geel schimmel witte pennen 1. Zangkanaries Hoofdgroep 01: Zangkanaries 1 Kooi: zangkooi Groep 1.001 Harzers klas 1.001.001 Harzers Hoofdgroep 02: Zangkanaries 2 Kooi: zangkooi Groep 1.002 Waterslagers klas 1.002.001 Waterslagers

Nadere informatie

www.ehbomiddelburg.nl

www.ehbomiddelburg.nl KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN Programma Herhalingslessen Seizoen 2014 2015 www.ehbomiddelburg.nl EHBO afdeling Middelburg Secretariaat: Bianca Wiessner Nieuwe Vlissingseweg

Nadere informatie

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Gefriseerde rassen en Houdingrassen

Gefriseerde rassen en Houdingrassen Open Nederlandse kampioenschappen Gefriseerde rassen en Houdingrassen Op zaterdag 19 november 2011 Plaats: Verenigingsgebouw De Vogelvriend P.M. van Gentstraat 23 4142 BM Leerdam Tel. 0345-618024 De kampioenen

Nadere informatie

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019

Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 Nieuwsbrief KC Nijmegen april 2019 In deze nieuwsbrief de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering, verslag van de Algemene ledenvergadering 2018; oproep opgeven voor Kampioenschapsprijs; clubmatch;

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving

Groei & Bloei Afdeling Zwolle. 10 april uur ledenvergadering uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Groei & Bloei Afdeling Zwolle 10 april 2017 19.30 uur ledenvergadering 20.00 uur Lezing Piet Steltman de invloed van groen op onze leefomgeving Locatie: Het Anker Voorsterweg 36 Zwolle Zaal open 19.15

Nadere informatie

TENTOONSTELLINGSREGLEMENT

TENTOONSTELLINGSREGLEMENT TENTOONSTELLINGSREGLEMENT ARTIKEL 1 De afdeling organiseert jaarlijks een vogeltentoonstelling. Het bestuur van de afdeling is belast met de zorg voor de totstandkoming van de tentoonstelling. Indien zich

Nadere informatie

Reglementen Districtstentoonstelling Zuid-Holland 2019 Stichting Districtsshow Zuid-Holland

Reglementen Districtstentoonstelling Zuid-Holland 2019 Stichting Districtsshow Zuid-Holland Reglementen Districtstentoonstelling Zuid-Holland 2019 Stichting Districtsshow Zuid-Holland Stichting Districtsshow Zuid-Holland 2019 1 Wilt u ons financieel helpen, dat kan! Stichting Districtsshow Zuid-Holland

Nadere informatie

Vogelvereniging Noordwijkerhout en Omstreken. Opgericht 8 mei 1957

Vogelvereniging Noordwijkerhout en Omstreken. Opgericht 8 mei 1957 Vogelvereniging Noordwijkerhout en Omstreken. Opgericht 8 mei 1957 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 01-01-2013 NAAM; Artikel 1. De vereniging draagt de naam V.V. "De Kolibri". Zij is een afdeling van de Nederlandse

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 22 DECEMBER

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 22 DECEMBER LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 22 DECEMBER UW FEESTAVOND AANVANG 20.00 UUR Ontmoetingscentrum Morgenstond

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht.

CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN. Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. CHRISTELIJKE VOLLEYBALVERENIGING EXCELSIOR UITHUIZERMEEDEN Lekker eten (1 juni) Het einde van het seizoen is al bijna weer in zicht. Voordat iedereen weg is, willen wij nog graag een gezellige avond organiseren

Nadere informatie

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam Jaarboek 2014 Afdeling Zaandam 1 AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING Locatie: Buurthuis De Poelenburcht, Weerpad 1a, 1504 NX ZAANDAM Datum: maandag 20 april 2015 Aanvang: 19:30 uur 1. Opening 2. Mededelingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236

Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Huishoudelijk reglement van Duivensport Heerenveen e.o. 0236 Goedgekeurd Najaarsvergadering 2013 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 De vereniging draagt de naam Duivensport Heerenveen e.o. De vereniging is

Nadere informatie

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014)

Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) Notulen HFCC Algemene Leden Vergadering 2014 (12 februari 2014) 1. Opening De voorzitter opent de vergadering om 20:09. Er zijn 30 leden aanwezig. Het bestuur is aanwezig met uitzondering van Randolph.

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie