EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING"

Transcriptie

1 EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE:

2 Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon GEBR. GEBR. IMTHORN IMTHORN Burgemeester Sweenslaan 14 urgemeester Leidschendam Sweenslaan 14 Leidschendam Telefoon Telefoon Fax Fax ANNO Graan-, Zaad- en Kleindierenhandel DE ZWARTE VOGEL Schalk Burgerstraat 274 en 284 Den Haag Telefoon G. van der Holst & Zn. b.v. Speciaalzaak in Post- en Sierduiven Duiven-, honden- en hengelsportartikelen Aquariabenodigdheden Tropische vogels en vissen Kanaries Kattebakvulling Elke dag geopend vanaf 7.30 uur. Woensdag gesloten. Wij bezorgen ook thuis. Aannemer van: Grondwerken Cultuurtechnische werken Bestratingen Aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen Rioleringswerken Beschoeiingen Milieutechnische werken Baggerwerken Kantoor/werkplaats: Marineweg TX Wassenaar Postbus CB Wassenaar Telefoon: Fax:

3 VAN DE VOORZITTER We hebben de jaarvergadering weer achter de rug, ik had wat meer leden verwacht op deze vergadering. Dit soort vergaderingen is toch voor iedereen van belang. Wat betreft onze hobby vogels houden en kweken - begint bij een aantal leden al te vorderen. Er zijn nog kwekers die wachten op wat beter weer, omdat zij geen verwarming in de kweekruimtes hebben. Je hoort alweer goede resultaten, maar ook dat er toch weer veel jongen dood gaan, oorzaak onbekend. Er is gelukkig nog tijd genoeg om toch een behoorlijk aantal jongen op stok te krijgen. We hadden een mooie presentatie van bij de kweker thuis, interessant om te zien hoe het daar toe gaat. Voor de komende bijeenkomst, gaan we weer praten en kijken naar - kleurkanaries algemeen. Ik reken op een goede opkomst op de aanstaande vergadering. Tot ziens op 21 maart a.s. Wim Stoop Ringenbestelling 2011 Ringenbestelling 2010 Het ringen bestelformulier wordt niet meer in Onze Vogels geplaatst, u dient deze van internet te halen. Wanneer hier problemen over zijn maakt u dit dan kenbaar aan het bestuur. De vierde bestelronde inleveren bij de ringencommissaris. Ringenbestelling 2012 Bestel tijdig uw ringen voor de 1 e ronde voor 1 mei 2011 bij de ringencommissaris.

4

5 De Eerste Voorburgse Kanarievogelvereniging Opgericht 1 Maart Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Zuid-Holland. Koninklijk goedgekeurd en erkend door de gemeente Voorburg. Bestuur Voorzitter: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Secretaris (ledenadministratie): W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Penningmeester: H. van Wessel heg.van Wessel@gmail.com Commissaris jeugd zaken: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Commissaris ringen: H. van Wessel heg.van Wessel@gmail.com Alg.Commissaris B.A.Th.Bol Ballotagecommissie Gespreksleider: W.H. Stoop Leden: B.A.Th.Bol, H. van Wessel. Kascontrolecommissie Dhr. F.Poortier, Mevr. Van Veen Website Maandblad Redactie: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Inhoud: Het is voor iedereen mogelijk om stukken in te zenden. Deze stukken dienen bij de redactie te zijn ingeleverd vóór de 15e dag van de voorafgaande maand. Niet tijdig ingeleverde stukken worden later geplaatst. De redactie neemt geen verantwoording voor de inhoud van de ingezonden stukken en behoudt zich het recht voor om plaatsing om redactionele redenen te weigeren. Distributie: C.J.M. Scheffers, W. van Weelden, P.Hoorn. Contributie per jaar voor 2011 Seniorlid 36,50 Jeugdlid (t/m 16 jaar) 24, lid 29,50 Gastlid 22,50 Donateur 7,50 Inschrijfgeld 2,50 Betalingen Het uitvoeren van betalingen aan de vereniging geschiedt via de penningmeester. Dit kan contant of d.m.v. het storten op het volgende gironummer: , t.n.v. Penningmeester "de Kanarievogel", Leidschendam. Thuishaven t Heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam tel:

6 Jaarprogramma januari Verenigingsavond 21 februari Jaarvergadering. Thema: bij de kweker thuis de kweekruimte. Presentatie met foto s van de kweekruimtes van diverse leden. Geeft de gelegenheid om elkaar te leren kennen. 21 maart Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema: kleurkanaries algemeen. 18 april Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema: Tropen een presentatie één van de leden uit de vereniging. 16 mei Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema:postuurkanaries algemeen. Presentatie door één van de keurmeesters uit de vereniging juni, juli, augustus 19 september Verenigingsavond Tijd om vakantie te houden en de jonge vogels te zien opgroeien. 17 oktober Verenigingsavond met: Algemene ledenvergadering. 17 november Opbouw TT Thema: het keuren van vogels 18 november Keurdag en opening november De jaarlijkse tentoonstelling. 17 december Leuke feestavond met prijsuitreiking van de tentoonstelling, bingo, leuke muziek, lekkere hapjes en drankjes. Doorlopend Behandelen van door leden meegebrachte vogels. Leden wisselen ervaringen uit. Behandelen van vragen en problemen. De verenigingsavonden vinden plaats in: t Heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam. tel:

7 UITNODIGING VERENIGINGSAVOND Bij deze nodigt het bestuur u uit voor de verenigingsavond op : Maandagavond 21 maart 2011, aanvang uur In het heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB Leidschendam. ( Zijstraat van de Noordsingel).Tel En wij rekenen weer op u aanwezigheid, want we gaan weer over vogels praten. AGENDA LEDENVERGADERING 1) Opening en mededelingen 2) Aanvullingen en wijziging op de agenda 3) Post 4) Notulen van 21 februari ) Wat verder ter tafel komt 6) Rondje kweek 7) Rondvraag 8) Sluiting Er zal op een geschikt moment een pauze worden ingelast. Het overige deel van de avond gaan we over vogels praten. Daarvoor het vriendelijke verzoek aan u om een paar kanaries mee te nemen, die we dan kunnen bespreken. Bij voorbaat dank, namens het bestuur Wim Stoop Van het bestuur, Bedankt als lid mevrouw Roermund. Denk aan uw contributie er zijn nog achtien leden die hun contributie nog moeten betalen!!!!! Ook de vereniging moet aan zijn verplichtingen voldoen!!!!! De Penningmeester

8 NOTULEN LEDENBIJEENKOMST 21 februari 2011 Notulist: van Wessel. Opening Met de mededeling dat Mevr. Roemund bedankt heeft als lid en dat een aantal maandbladen van januari een andere kleur hadden, oorzaak een kapotte printer, werd de vergadering geopend. Mededelingen: Zie opening. Aanvullingen c.q.wijzigingen op de agenda: Er waren geen wijzigingen c.q. Aanvullingen op de agenda. Post Ingekomen: Dat in hazerswoude op 8 maart om 20uur een lezing, door Dhr v. Mingervoet, over tropisch vogels is. Dat in Hazerwoude ook een bestuurs wisseling is geweest. Dat in Roelofarensveen, op 22 april, een lezing en een demonstratie over de nieuw TL. Verlichting is. Uitgaande Post: Dat Mevr. Roemund is afgemeld bij de Bond. Notulen van 21 februari 2011: Over deze notulen waren geen op- of aanmerkingen en werd door de vergadering goedgekeurd.

9 Jaarverslag secretariaat: Daar waren geen op cq aanmerkingen. Jaarverslag penningmeester: Over de begroting had de vergadering ook geen op c.q. aanmerkingen. Verslag kascontrole commissie: De penningmeester kreeg van de kascontrole commissie decharge over her boekjaar Daar Dhr. Haleber voor derde keer achtereen de kas had gecontroleerd kwam in zijn plaats Mevr v. Veen. Prijzen en wisselbekers: Er onstond wederom een discussie over de waardebonnen en de wisselbekers. Na enige uitleg, van het bestuur, kwam de vergadering overeen wel waardebonnen maar géén wisselbekers meer. Bestuursverkiezing: Het secretariaat blijft, omdat er géén tegen kandidaten waren, de komende drie jaar wederom in handen van Dhr. Stoop, Rondje Kweek: Bij Dhr. Poortier gaat het slecht Bij Dhr. Kranenburg idem 30 jongen dood. Dhr. Verweij 45 jongen het einde van de kweek is in zicht. De Heren Scheffers, Vrijmoed, Mevr. Janssen en Mevr. v.veen zijn nog niet begonnen. Fam. Stoop 74 jongen. Bij Dhr. Bol 25 jongen van 7 poppen. Rondvraag. Er was niks voor de rondvraag.

10 De avond werd verder gevuld met een kijkje in de keuken kweekruimte van mevr.janssen. O-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o Graveren Sportprijzen- naamplaten Columbusstraat AW Den Haag Tel: Fa: WIJ GRAVEREN ALLES IN ALLES Computergraveren Glasgraveren Lasergraveren Relatiegeschenken Computerborduren Bedrijfslogo s Verenigingslogo s Sublimatiedruk Meer dan artikelen op voorraad ER KAN ER MAAR ÉÉN DE GOEDKOOPSTE ZIJN!!!!! KvK te Den Haag BTW.nr.: B info@toeback.nl

11 BLOEDLUIS Bloedluis en wat doen we eraan!!!!! Bloedluis en andere soorten gelijke parasieten zijn een ware plaag voor ons vogelkwekers. Wat eraan te doen is een vraag die regelmatig op de vergaderavonden naar voren komt. Het probleem is, dat er geen 100% oplossing bestaat dat je er, nooit geen last meer van zal hebben. Vroeger was het probleem niet zo groot, maar tegenwoordig met al die import uit het buitenland, neemt ook het risico toe van deze ellende. We kunnen er zelf een hoop aan doen, al hoewel de bestrijdingsmiddelen steeds minder verkrijgbaar worden en wat nog in de handel verkrijgbaar is werkt maar heel kort of helemaal niet. Het belangrijkste is om in de broedkooien geen naden te hebben, zijn die er wel, kit deze dan af. Maak de kooien regelmatig schoon met heet water en een scheut chloor erin, goed laten drogen daarna inspuiten met een middel dat nog verkrijgbaar is. Doe bij iedere schoonmaak beurt de onderkant van de zandladen inspuiten. Wat ook goed schijnt te helpen is met een stoomapperaat hete stoom in de hokken te blazen, maar ook dit helpt maar tijdelijk. Wat de laatste tijd veel in opkomst is zijn Dutchys of te wel roofmijten, bij veel liefhebbers werkt het perfect en bij een aantal heeft het geen succes. Je kan de roofmijten alleen gebruiken zonder gebruik te maken van andere middelen. Heb je de kooi al ingespoten met een bestrijdingsmiddel dan zes weken wachten voordat je roofmijten uitzet, anders zijn de roofmijten al dood voordat zij hun werk kunnen beginnen. Het belangrijkste is nog steeds je hokken en de omgeving goed schoon te houden, ook voerbakjes en waterflesjes regelmatig verschonen. Het probleem van luizen is hoe lossen we het op. Vooropgesteld dat we de strijd tegen de luizen nooit voor honderd procent kunnen oplossen, is er toch wel het nodige tegen te doen. Ieder jaar vallen er onder de jonge vogels in het nest veel slachtoffers, ook onder volwassen vogels is dit het geval. Er zijn verschillende soorten luizen, zoals bloedluis, zwarte luis en sinds kort is er in België weer een nieuw soort luis ontdekt die zeer moeilijk te bestrijden is. De bloedluis is er één van de oudste en bekendste luis die in de vogelsport voorkomt, heel vroeger werd die bestreden door middel van petroleum. De touwnestjes die toen gebuikt werden gingen in een badje van petroleum, men liet die goed drogen en men was een poosje gevrijwaard van bloedluis. Het nadeel was dat het lang bleef stinken in de kweekruimte, daarna kwam er U2 en U3 producten. Ook die werkten prima, maar je moest wel alle vogels uit de kweekruimte halen voordat je de broedkooien ermee kon behandelen. Daarna zijn er nog heel wat middelen in de handel gekomen, die afdoende werkte, ook werden er vroeger wel tabakstelen of kamille onderin het nest gedaan en met succes. Dan de zwart luis die we tegenwoordig tegenkomen, kwam vroeger alleen voor in tropische gebieden. Nu door het vele reizen van de mensen in de handel en vogels over de hele wereld, worden ook deze insecten makkelijk van het ene land naar het andere verplaatst. Deze soort is heel moeilijk te bestrijden, komt veel vaker voor dan bloedluis. Ze zijn wel te onderscheiden van de bloedluis als je deze namelijk dood drukt, zie je een rode vlek door het opgezogen bloed bij de jonge vogels. Bij de zwarte luis zie je dat niet, ze verplaatsen zich snel op de wand van de broedkooien of vluchten, als u een zwarte of grijzige vlek in

12 de kooien ziet, kun je met zekerheid zeggen dat er bloed of zwarte luis aanwezig is. Het is dan van groot belang snel te handelen, anders zit je in mum van tijd onder. Gebeurd dit in het kweekseizoen dan is dat een groot probleem, je moet alles leeghalen en weer opnieuw behandelen, met alle gevolgen van dien. De middelen die momenteel in de handel zijn, werken maar een korte periode, dat komt omdat er een bepaald product is uitgehaald. Dit vanwege de strengere milieuregels die tegenwoordig gelden. Sedert een paar jaar is er nu het milieu vriendelijke product de Dutchy s of te wel de roofmijten. Dit product schijnt bij veel kwekers goed te werken, alleen moet je dit product niet samen met chemische middelen gebruiken, want dan werkt het niet. Heeft u toch chemische middelen gebruikt, dan dient u zes weken te wachten met het uitzetten van de roofmijten. Doet u dat niet dan gaan de roofmijten dood en is alles voor niets geweest. Ik zal u nu vertellen hoe ik het probeer om van deze ellende verschoond te blijven. Voor ik met de kweek begin doe ik, met een stoomapperaat die zeer heet wordt, alle kooien en zandladen uitstomen. Daarna sop ik alles nog eens uit met heet water met een scheut chloor daarin. Als alles droog is spuit ik alles in met een in de handel verkrijgbaar chemische middel. Als ik om de veertien dagen de bodembedekking in de broedkooien vervang spuit ik de onderkanten van de zandlade nogmaals in. Als ik de vluchten schoonmaak doe ik dit op dezelfde manier. Ik gebruik alleen niet altijd hetzelfde product, om immuniteit te voorkomen. Voor meer informatie over roofmijten kijk dan op de website van Refona, www. Refona.nl. Tot zover het probleem van de luizen en hoe lossen we dit op. W.H. Stoop

13 Voor al uw: LOOD & ZINKWERKEN DAKWERKEN CV-WERKEN SANITAIR COMPLETE BADKAMERS Ook voor het kleinere werk kunt u bij ons terecht. Schipholboog HL Voorburg Tel.: K.v.K.: BEL VOOR EEN VRIJBLIJVEND ADVIES EN UITGEBREIDE OFFERTE: De Wit en zn v.o.f. surprise automaten en kiddy rides MOLENAARSBEDRIJ F VAN LEEUWEN BV A. de Wit Kaagjesland KK Reeuwijk Mobiel Voor al uw dierenbenodigdheden Gaagweg AG Schipluiden Tel

14 DE VLAAMSE GAAI door Gea Stoop Bij ons in de tuin hebben we Vlaamse gaaien, je hoort ze dagelijks krijsen. Ik moest gelijk lachen, het leek wel of het steeds dezelfde was die bij mij thuis de buurt onveilig maakt Kwiebus wordt hij genoemd, en de Kwiebussen bezoeken ons iedere dag. Ik hoor ze al aankomen met een bos geschreeuw landen ze in onze seringenboom. Zo melden zij zich aan en hopen dan dat we een paar pinda s neerleggen. Het begon een aantal een aantal jaren geleden; opeens was er een in onze tuin. Sensatie een Vlaamse gaai! Hoe zij hier terecht zijn gekomen is voor mij nog steeds een vraag. Wij wonen midden in het centrum van Den Haag, onze huis staat in een blok van vier straten en is daardoor een afgesloten vierkant. Eigenlijk zitten hier veel vogels nu ik er over nadenk! Onze tuin wordt altijd druk bezocht, zo zitten hier eksters, duiven, halsbanden, roodborstjes, koolmeesjes, merels, heggenmussen, spreeuwen, gelukkig weinig meeuwen en reigers. Tevens woont hier een kolonie kikkers die voor je voeten weg springen als je door de tuin loopt. Ze komen wel netjes om de beurt onze tuin bezoeken, je treft ze echt niet allemaal tegelijk aan. Als dat zo is breekt er altijd een kleine oorlog uit en gaan ze tegen elkaar te keer. Meestal is de botsing met eksters of met de halsbanden. Maar die komen altijd op een vaste tijd. s avonds uur. Goed terug naar mijn gaaien. Ik vind het mooie vogels leuk van kleur en zeer bijdehand. Niet echt schuw maar wel attent en altijd ergens in de buurt, je hoort ze. Na die ene, die toch een aantal jaren alleen kwam, kwam er nog een en een paar jaar geleden waren ze met 4 vogels. Ze kwamen even in de tuin en landen op de tafel. Nu zijn ze met vijf er was een jong bij, ook die had de pinda s gauw door. In de winter hangt er altijd een netje met pinda s en de nodig bollen voor, koolmees en merels ect. ze buitelen aan die netjes of hangen onderste boven want die ene pinda is juist de lekkerste. Zomers leg ik op de tafel 5 of 6 pinda s neer. Soms ben ik laat of zijn zij vroeg, ik let daar niet op of vergeet ik het, nu dat is geen probleem, vandaag niet dan misschien morgen wel. Wim roept dan steevast je kwiebussen zijn er weer, ze wachten op hun pinda s. Doordat ze aardig aan ons gewend zijn heb ik wat foto s kunnen maken. Ze willen dat niet en als ze me zien zijn ze gauw weer weg. Op een foto ziet u het jong de bevedering nog in de rui en niet op kleur en zijn kopje is nog niet bruin. Gaaien zijn zo groot als een duif en zo als u kunt zien roodachtig bruin, heldere witte stuit en een mooie glimmende blauwe vleugeltekening. Eigenlijk is het een veel voorkomende bosvogel. Hun legsel bestaat meestal uit 5-6 groenachtige eieren met kleine bruine vlekjes. De broedtijd duurt dagen en beide ouders broeden. Hun voedsel is, omdat het bosvogels zijn eikels, beukennootjes,

15 hazelnoten, bessen en vruchten, maar ook insecten, wormen muizen, andere vogeleieren. De Latijnse naam is Garrulus glandarius. De grootte is ongeveer 35 cm en ze behoort tot de kraaiachtige. Hun roep is nogal een onbeholpen rauw gekrijs. Ze kunnen meerdere geluiden voor brengen in de vorm van klikken en soms een soort mauwend geluid. Tja, wat ze dineren in een stad, ik weet het niet. Zalwel goed zijn want ze wonen hier nu al een aantal jaren. In mijn tuin staat een pruimenboom en groeit er een druif. De pruimenboom wordt bezocht, maar een druiven bezoek heb ik niet geconstateerd. Er zijn mensen die deze vogels kweken in grote buitenvolières, want je hebt voor deze vogels veel ruimte nodig. Het is een standvogel en wordt gerekend tot de Europese cultuurvogels.

16 Bij EvW Bouwkundig Expertise & Consultancy kunt u aanvragen, een: - aan- en/of verkoopkeuring - keuring voor de Nationale Hypotheek Garantie - Energie Prestatie Advies certificaat en label - bouwkundig advies - oplevering nieuwbouw woning - (ver)bouwbegeleiding Met ingang van 1 mei 2008 dienen alle Verenigingen van Eigenaars (VvE) actief te zijn en een onderhoudsreserve te vormen. EvW Vastgoed Beheer Haaglanden heeft de kennis in huis om uw VvE te activeren en beheren. Expertise in: - de VvE opstarten en/of beheren - het opstellen van een meerjaren Voor meer informatie, neem dan eens een kijkje op onze website of bel EvW Bouwkundig Expertise & Consultancy en EvW Vastgoed Beheer Haaglanden, het vertrouwt adres in Haaglanden. onderhoudsplan (MOP)

17 De vink De vink (Fringilla) Een fel begeerde kooi en volièrevogel is de vink waarvan de ritmische regelmatige en luide zang die - de vinkeniers slag noemen. De man bezit een blauwgrijze bovenkop, wijnrood onderlichaam, roodbruine rug en groene stuit. De pop is over het gehele lijfje lichtbruin tot olijfbruin, zonder kenmerkende kleuren aan de kop, stuit en rug. Jonge vogels lijken op volwassen poppen, terwijl een jarige mannen een minder sterke blauwachtige kopkleur en rossige onderzijde tonen. De vink nestelt in struiken en bomen, ook in stadsparken, omdat hij zich aan het stadsleven heeft aangepast. Het nestje is van buiten kunstig bekleed met mos en plantendelen, het valt hierdoor niet gauw op. Het legsel bestaat uit 4-6 groenachtig blauwe eitjes, die onderling echter nogal van kleur kunnen verschillen en met zwartbruine vlekjes zijn bespikkeld. Man en pop broeden totaal 13 dagen en 14 dagen later zijn de jongen volwassen. De jongen groeien op een menu van veel insecten, terwijl volwassen exemplaren eveneens granen, zaden en vruchten nuttigen.

18 De kweek die het beste verloopt met jongen van zelf opgefokte vogels, vindt plaats in een grote, goed beplante volière, waarin slechts één paar is gevestigd, terwijl vooral in het voorjaar nooit en te nimmer 2 vinkmannen tezamen in een kooi of zelfs volière mogen worden gehouden omdat ze elkaar dodelijke bestrijden. De bastaardkweek vink x kanarie is reeds meerdere keren gelukt. Ben Bol

19 1) = gastlid Ledenlijst Abbestee, M Leidschendam 4 JUB Berg, J.v.d Leidschendam 0RVE Bol, B.A.Th Leidschendam 8NXJ Hagenaars, P.C. 1) pchagenaars@casema.nl Katwijk aan Zee U203 Haleber, H.H.P Leiderdorp 1LFV Haleber, mv. 1) Leiderdorp Jansen-Vegt, mv. J. 1) markjansen22@hotmail.nl Wassenaar 6KZA Kiffers E Laurentius praktijkschool Delft 2RHP Kranenburg,R. Zoetermeer MM19 Kortekaas, J.W.G. Wassenaar 4KEW Lobee, G.B Voorschoten 2RST Lochem, J. v Voorburg 5LTB Oostra, N Den Haag 8NNG Onvlee, mv. C. 1) Wassenaar 9PKF Onvlee, Sammy 1) Wassenaar 2PMS Poortier, F.M Den Haag 9HZV Puffelen, P.J. v / Delft B676 Scheffers, C.J.M Leidschendam 7AZJ Staas, mv. J Leidschendam D288 Stoop-de Vos, mv. G.J g.j.stoop@hetnet.nl Den Haag 8HHQ Stoop, W.H g.j.stoop@hetnet.nl Den Haag 9CYE Veen, mv. C.A.G. v Voorburg 2PHS Velden, A. v Leidschendam 8EPS Verweij, J.A.C.1) Zoetermeer BQ50 Verweij, D.1) Zoetermeer H757 Vollebrecht, E.1) Wassenaar BV89 Vrijmoed, C Den Haag K779 Wessel, G. v. 1) Leidschendam Wessel, H. v. heg.vanwessel@gmail.com Leidschendam 2JZD Wessel,v. E.R. Leidschendam 6RMN Zandvliet, CH.1) Wassenaar 8PKF

20 Donateurslijst Hoobroeckx-Bish, mevr. M.Th JR Voorburg Hoobroeckx, J Voorburg Laarman, R MX Wassenaar Stoop, I GP Spijkenisse Mevr.A.C. Styf-van Veen 2565 VZ Den Haag Fam. G. Lelieveld 2264 SV Leideschendam Mevr. C. Lelieveld 2264 SV Leidschendam Mevr. W. Blok 2283 XM Rijswijk. Tegelzettersbedrijf Gespecialiseerd in wand- en vloertegelwerk Hazelaan EJ Wassenaar Tel Mobiel:

21 KWEKERSADVERTENTIES Ben Bol kweker van Rood mozaiëken Type 1 en 2 Mevr. Jansen-Vegt Jackysfifefancy@hotmail.nl Kweekster van Fife fancy Lizard H.van Wessel Heg@gmail.com Kweker van Zwartgeel intensief en schimmel Geel Mozaiëk type Agaat geel mozaiëk type 1+2 C.J.M.Scheffers Kweker van Rood: intensief -schimmel Mozaiëk type 1-2 W.H. Stoop g.j.stoop@hetnet.nl Kweker van: Agaat topaas wit Zwart rood mozaïek type Agaat geel mozaïek type Agaat rood mozaïek type Satinet rood mozaïek type Agaat topaas geel mozaïek type 1+2 G.J. Stoop g.j.stoop@hetnet.nl Kweekster van: Agaat topaas wit Parijse Frisé Noord Hollandse Frisé Scotch Fancy Japan Hoso Lancashire Raza Mex. Roodmussen Driekleurpapegaaiamadines Grasparkieten ParkietenkwekerijVerwey famverwey@wanadoo.nl tel: Engelse en Hollandse P.Hagenaars pchagenaars@casema.nl Harzers Timbrado s in verschillende kleurslagen

22 EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: L

23 Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon GEBR. IMTHORN GEBR. IMTHORN Burgemeester Sweenslaan 14 urgemeester Leidschendam Sweenslaan 14 Leidschendam Telefoon Telefoon Fax Fax ANNO Graan-, Zaad- en Kleindierenhandel DE ZWARTE VOGEL Schalk Burgerstraat 274 en 284 Den Haag Telefoon G. van der Holst & Zn. b.v. Speciaalzaak in Post- en Sierduiven Duiven-, honden- en hengelsportartikelen Aquariabenodigdheden Tropische vogels en vissen Kanaries Kattebakvulling Elke dag geopend vanaf 7.30 uur. Woensdag gesloten. Wij bezorgen ook thuis. Aannemer van: Grondwerken Cultuurtechnische werken Bestratingen Aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen Rioleringswerken Beschoeiingen Milieutechnische werken Baggerwerken Kantoor/werkplaats: Marineweg TX Wassenaar Postbus CB Wassenaar Telefoon: Fax:

24 VAN DE VOORZITTER We hebben de jaarvergadering weer achter de rug, ik had wat meer leden verwacht op deze vergadering. Dit soort vergaderingen is toch voor iedereen van belang. Wat betreft onze hobby vogels houden en kweken - begint bij een aantal leden al te vorderen. Er zijn nog kwekers die wachten op wat beter weer, omdat zij geen verwarming in de kweekruimtes hebben. Je hoort alweer goede resultaten, maar ook dat er toch weer veel jongen dood gaan, oorzaak onbekend. Er is gelukkig nog tijd genoeg om toch een behoorlijk aantal jongen op stok te krijgen. We hadden een mooie presentatie van bij de kweker thuis, interessant om te zien hoe het daar toe gaat. Voor de komende bijeenkomst, gaan we weer praten en kijken naar - kleurkanaries algemeen. Ik reken op een goede opkomst op de aanstaande vergadering. Tot ziens op 21 maart a.s. Wim Stoop Ringenbestelling 2011 Ringenbestelling 2010 Het ringen bestelformulier wordt niet meer in Onze Vogels geplaatst, u dient deze van internet te halen. Wanneer hier problemen over zijn maakt u dit dan kenbaar aan het bestuur. De vierde bestelronde inleveren bij de ringencommissaris. Ringenbestelling 2012 Bestel tijdig uw ringen voor de 1 e ronde voor 1 mei 2011 bij de ringencommissaris.

25

26 De Eerste Voorburgse Kanarievogelvereniging Opgericht 1 Maart Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Zuid-Holland. Koninklijk goedgekeurd en erkend door de gemeente Voorburg. Bestuur Voorzitter: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Secretaris (ledenadministratie): W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Penningmeester: H. van Wessel heg.van Wessel@gmail.com Commissaris jeugd zaken: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Commissaris ringen: H. van Wessel heg.van Wessel@gmail.com Alg.Commissaris B.A.Th.Bol Ballotagecommissie Gespreksleider: W.H. Stoop Leden: B.A.Th.Bol, H. van Wessel. Kascontrolecommissie Dhr. F.Poortier, Mevr. Van Veen Website Maandblad Redactie: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Inhoud: Het is voor iedereen mogelijk om stukken in te zenden. Deze stukken dienen bij de redactie te zijn ingeleverd vóór de 15e dag van de voorafgaande maand. Niet tijdig ingeleverde stukken worden later geplaatst. De redactie neemt geen verantwoording voor de inhoud van de ingezonden stukken en behoudt zich het recht voor om plaatsing om redactionele redenen te weigeren. Distributie: C.J.M. Scheffers, W. van Weelden, P.Hoorn. Contributie per jaar voor 2011 Seniorlid 36,50 Jeugdlid (t/m 16 jaar) 24, lid 29,50 Gastlid 22,50 Donateur 7,50 Inschrijfgeld 2,50 Betalingen Het uitvoeren van betalingen aan de vereniging geschiedt via de penningmeester. Dit kan contant of d.m.v. het storten op het volgende gironummer: , t.n.v. Penningmeester "de Kanarievogel", Leidschendam. Thuishaven t Heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam tel:

27 Jaarprogramma januari Verenigingsavond 21 februari Jaarvergadering. Thema: bij de kweker thuis de kweekruimte. Presentatie met foto s van de kweekruimtes van diverse leden. Geeft de gelegenheid om elkaar te leren kennen. 21 maart Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema: kleurkanaries algemeen. 18 april Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema: Tropen een presentatie één van de leden uit de vereniging. 16 mei Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema:postuurkanaries algemeen. Presentatie door één van de keurmeesters uit de vereniging juni, juli, augustus 19 september Verenigingsavond Tijd om vakantie te houden en de jonge vogels te zien opgroeien. 17 oktober Verenigingsavond met: Algemene ledenvergadering. 17 november Opbouw TT Thema: het keuren van vogels 18 november Keurdag en opening november De jaarlijkse tentoonstelling. 17 december Leuke feestavond met prijsuitreiking van de tentoonstelling, bingo, leuke muziek, lekkere hapjes en drankjes. Doorlopend Behandelen van door leden meegebrachte vogels. Leden wisselen ervaringen uit. Behandelen van vragen en problemen. De verenigingsavonden vinden plaats in: t Heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam. tel:

28 UITNODIGING VERENIGINGSAVOND Bij deze nodigt het bestuur u uit voor de verenigingsavond op : Maandagavond 21 maart 2011, aanvang uur In het heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB Leidschendam. ( Zijstraat van de Noordsingel).Tel En wij rekenen weer op u aanwezigheid, want we gaan weer over vogels praten. AGENDA LEDENVERGADERING 1) Opening en mededelingen 2) Aanvullingen en wijziging op de agenda 3) Post 4) Notulen van 21 februari ) Wat verder ter tafel komt 6) Rondje kweek 7) Rondvraag 8) Sluiting Er zal op een geschikt moment een pauze worden ingelast. Het overige deel van de avond gaan we over vogels praten. Daarvoor het vriendelijke verzoek aan u om een paar kanaries mee te nemen, die we dan kunnen bespreken. Bij voorbaat dank, namens het bestuur Wim Stoop Van het bestuur, Bedankt als lid mevrouw Roermund. Denk aan uw contributie er zijn nog achtien leden die hun contributie nog moeten betalen!!!!! Ook de vereniging moet aan zijn verplichtingen voldoen!!!!! De Penningmeester

29 OTULE LEDE BIJEE KOMST 21 februari 2011 otulist: van Wessel. Opening Met de mededeling dat Mevr. Roemund bedankt heeft als lid en dat een aantal maandbladen van januari een andere kleur hadden, oorzaak een kapotte printer, werd de vergadering geopend. Mededelingen: Zie opening. Aanvullingen c.q.wijzigingen op de agenda: Er waren geen wijzigingen c.q. Aanvullingen op de agenda. Post Ingekomen: Dat in hazerswoude op 8 maart om 20uur een lezing, door Dhr v. Mingervoet, over tropisch vogels is. Dat in Hazerwoude ook een bestuurs wisseling is geweest. Dat in Roelofarensveen, op 22 april, een lezing en een demonstratie over de nieuw TL. Verlichting is. Uitgaande Post: Dat Mevr. Roemund is afgemeld bij de Bond. otulen van 21 februari 2011: Over deze notulen waren geen op- of aanmerkingen en werd door de vergadering goedgekeurd.

30 Jaarverslag secretariaat: Daar waren geen op cq aanmerkingen. Jaarverslag penningmeester: Over de begroting had de vergadering ook geen op c.q. aanmerkingen. Verslag kascontrole commissie: De penningmeester kreeg van de kascontrole commissie decharge over her boekjaar Daar Dhr. Haleber voor derde keer achtereen de kas had gecontroleerd kwam in zijn plaats Mevr v. Veen. Prijzen en wisselbekers: Er onstond wederom een discussie over de waardebonnen en de wisselbekers. Na enige uitleg, van het bestuur, kwam de vergadering overeen wel waardebonnen maar géén wisselbekers meer. Bestuursverkiezing: Het secretariaat blijft, omdat er géén tegen kandidaten waren, de komende drie jaar wederom in handen van Dhr. Stoop, Rondje Kweek: Bij Dhr. Poortier gaat het slecht Bij Dhr. Kranenburg idem 30 jongen dood. Dhr. Verweij 45 jongen het einde van de kweek is in zicht. De Heren Scheffers, Vrijmoed, Mevr. Janssen en Mevr. v.veen zijn nog niet begonnen. Fam. Stoop 74 jongen. Bij Dhr. Bol 25 jongen van 7 poppen. Rondvraag. Er was niks voor de rondvraag.

31 De avond werd verder gevuld met een kijkje in de keuken kweekruimte van mevr.janssen. O-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o Graveren Sportprijzen- naamplaten Columbusstraat AW Den Haag Tel: Fa: WIJ GRAVERE ALLES I ALLES Computergraveren Glasgraveren Lasergraveren Relatiegeschenken Computerborduren Bedrijfslogo s Verenigingslogo s Sublimatiedruk Meer dan artikelen op voorraad ER KAN ER MAAR ÉÉN DE GOEDKOOPSTE ZIJN!!!!! KvK te Den Haag BTW.nr.: B info@toeback.nl

32 BLOEDLUIS Bloedluis en wat doen we eraan!!!!! Bloedluis en andere soorten gelijke parasieten zijn een ware plaag voor ons vogelkwekers. Wat eraan te doen is een vraag die regelmatig op de vergaderavonden naar voren komt. Het probleem is, dat er geen 100% oplossing bestaat dat je er, nooit geen last meer van zal hebben. Vroeger was het probleem niet zo groot, maar tegenwoordig met al die import uit het buitenland, neemt ook het risico toe van deze ellende. We kunnen er zelf een hoop aan doen, al hoewel de bestrijdingsmiddelen steeds minder verkrijgbaar worden en wat nog in de handel verkrijgbaar is werkt maar heel kort of helemaal niet. Het belangrijkste is om in de broedkooien geen naden te hebben, zijn die er wel, kit deze dan af. Maak de kooien regelmatig schoon met heet water en een scheut chloor erin, goed laten drogen daarna inspuiten met een middel dat nog verkrijgbaar is. Doe bij iedere schoonmaak beurt de onderkant van de zandladen inspuiten. Wat ook goed schijnt te helpen is met een stoomapperaat hete stoom in de hokken te blazen, maar ook dit helpt maar tijdelijk. Wat de laatste tijd veel in opkomst is zijn Dutchys of te wel roofmijten, bij veel liefhebbers werkt het perfect en bij een aantal heeft het geen succes. Je kan de roofmijten alleen gebruiken zonder gebruik te maken van andere middelen. Heb je de kooi al ingespoten met een bestrijdingsmiddel dan zes weken wachten voordat je roofmijten uitzet, anders zijn de roofmijten al dood voordat zij hun werk kunnen beginnen. Het belangrijkste is nog steeds je hokken en de omgeving goed schoon te houden, ook voerbakjes en waterflesjes regelmatig verschonen. Het probleem van luizen is hoe lossen we het op. Vooropgesteld dat we de strijd tegen de luizen nooit voor honderd procent kunnen oplossen, is er toch wel het nodige tegen te doen. Ieder jaar vallen er onder de jonge vogels in het nest veel slachtoffers, ook onder volwassen vogels is dit het geval. Er zijn verschillende soorten luizen, zoals bloedluis, zwarte luis en sinds kort is er in België weer een nieuw soort luis ontdekt die zeer moeilijk te bestrijden is. De bloedluis is er één van de oudste en bekendste luis die in de vogelsport voorkomt, heel vroeger werd die bestreden door middel van petroleum. De touwnestjes die toen gebuikt werden gingen in een badje van petroleum, men liet die goed drogen en men was een poosje gevrijwaard van bloedluis. Het nadeel was dat het lang bleef stinken in de kweekruimte, daarna kwam er U2 en U3 producten. Ook die werkten prima, maar je moest wel alle vogels uit de kweekruimte halen voordat je de broedkooien ermee kon behandelen. Daarna zijn er nog heel wat middelen in de handel gekomen, die afdoende werkte, ook werden er vroeger wel tabakstelen of kamille onderin het nest gedaan en met succes. Dan de zwart luis die we tegenwoordig tegenkomen, kwam vroeger alleen voor in tropische gebieden. Nu door het vele reizen van de mensen in de handel en vogels over de hele wereld, worden ook deze insecten makkelijk van het ene land naar het andere verplaatst. Deze soort is heel moeilijk te bestrijden, komt veel vaker voor dan bloedluis. Ze zijn wel te onderscheiden van de bloedluis als je deze namelijk dood drukt, zie je een rode vlek door het opgezogen bloed bij de jonge vogels. Bij de zwarte luis zie je dat niet, ze verplaatsen zich snel op de wand van de broedkooien of vluchten, als u een zwarte of grijzige vlek in

33 de kooien ziet, kun je met zekerheid zeggen dat er bloed of zwarte luis aanwezig is. Het is dan van groot belang snel te handelen, anders zit je in mum van tijd onder. Gebeurd dit in het kweekseizoen dan is dat een groot probleem, je moet alles leeghalen en weer opnieuw behandelen, met alle gevolgen van dien. De middelen die momenteel in de handel zijn, werken maar een korte periode, dat komt omdat er een bepaald product is uitgehaald. Dit vanwege de strengere milieuregels die tegenwoordig gelden. Sedert een paar jaar is er nu het milieu vriendelijke product de Dutchy s of te wel de roofmijten. Dit product schijnt bij veel kwekers goed te werken, alleen moet je dit product niet samen met chemische middelen gebruiken, want dan werkt het niet. Heeft u toch chemische middelen gebruikt, dan dient u zes weken te wachten met het uitzetten van de roofmijten. Doet u dat niet dan gaan de roofmijten dood en is alles voor niets geweest. Ik zal u nu vertellen hoe ik het probeer om van deze ellende verschoond te blijven. Voor ik met de kweek begin doe ik, met een stoomapperaat die zeer heet wordt, alle kooien en zandladen uitstomen. Daarna sop ik alles nog eens uit met heet water met een scheut chloor daarin. Als alles droog is spuit ik alles in met een in de handel verkrijgbaar chemische middel. Als ik om de veertien dagen de bodembedekking in de broedkooien vervang spuit ik de onderkanten van de zandlade nogmaals in. Als ik de vluchten schoonmaak doe ik dit op dezelfde manier. Ik gebruik alleen niet altijd hetzelfde product, om immuniteit te voorkomen. Voor meer informatie over roofmijten kijk dan op de website van Refona, www. Refona.nl. Tot zover het probleem van de luizen en hoe lossen we dit op. W.H. Stoop

34 Voor al uw: LOOD & ZINKWERKEN DAKWERKEN CV-WERKEN SANITAIR COMPLETE BADKAMERS Ook voor het kleinere werk kunt u bij ons terecht. Schipholboog HL Voorburg Tel.: K.v.K.: BEL VOOR EEN VRIJBLIJVEND ADVIES EN UITGEBREIDE OFFERTE: De Wit en zn v.o.f. surprise automaten en kiddy rides MOLENAARSBEDRIJ F VAN LEEUWEN BV A. de Wit Kaagjesland KK Reeuwijk Mobiel Voor al uw dierenbenodigdheden Gaagweg AG Schipluiden Tel

35 DE VLAAMSE GAAI door Gea Stoop Bij ons in de tuin hebben we Vlaamse gaaien, je hoort ze dagelijks krijsen. Ik moest gelijk lachen, het leek wel of het steeds dezelfde was die bij mij thuis de buurt onveilig maakt Kwiebus wordt hij genoemd, en de Kwiebussen bezoeken ons iedere dag. Ik hoor ze al aankomen met een bos geschreeuw landen ze in onze seringenboom. Zo melden zij zich aan en hopen dan dat we een paar pinda s neerleggen. Het begon een aantal een aantal jaren geleden; opeens was er een in onze tuin. Sensatie een Vlaamse gaai! Hoe zij hier terecht zijn gekomen is voor mij nog steeds een vraag. Wij wonen midden in het centrum van Den Haag, onze huis staat in een blok van vier straten en is daardoor een afgesloten vierkant. Eigenlijk zitten hier veel vogels nu ik er over nadenk! Onze tuin wordt altijd druk bezocht, zo zitten hier eksters, duiven, halsbanden, roodborstjes, koolmeesjes, merels, heggenmussen, spreeuwen, gelukkig weinig meeuwen en reigers. Tevens woont hier een kolonie kikkers die voor je voeten weg springen als je door de tuin loopt. Ze komen wel netjes om de beurt onze tuin bezoeken, je treft ze echt niet allemaal tegelijk aan. Als dat zo is breekt er altijd een kleine oorlog uit en gaan ze tegen elkaar te keer. Meestal is de botsing met eksters of met de halsbanden. Maar die komen altijd op een vaste tijd. s avonds uur. Goed terug naar mijn gaaien. Ik vind het mooie vogels leuk van kleur en zeer bijdehand. Niet echt schuw maar wel attent en altijd ergens in de buurt, je hoort ze. Na die ene, die toch een aantal jaren alleen kwam, kwam er nog een en een paar jaar geleden waren ze met 4 vogels. Ze kwamen even in de tuin en landen op de tafel. Nu zijn ze met vijf er was een jong bij, ook die had de pinda s gauw door. In de winter hangt er altijd een netje met pinda s en de nodig bollen voor, koolmees en merels ect. ze buitelen aan die netjes of hangen onderste boven want die ene pinda is juist de lekkerste. Zomers leg ik op de tafel 5 of 6 pinda s neer. Soms ben ik laat of zijn zij vroeg, ik let daar niet op of vergeet ik het, nu dat is geen probleem, vandaag niet dan misschien morgen wel. Wim roept dan steevast je kwiebussen zijn er weer, ze wachten op hun pinda s. Doordat ze aardig aan ons gewend zijn heb ik wat foto s kunnen maken. Ze willen dat niet en als ze me zien zijn ze gauw weer weg. Op een foto ziet u het jong de bevedering nog in de rui en niet op kleur en zijn kopje is nog niet bruin. Gaaien zijn zo groot als een duif en zo als u kunt zien roodachtig bruin, heldere witte stuit en een mooie glimmende blauwe vleugeltekening. Eigenlijk is het een veel voorkomende bosvogel. Hun legsel bestaat meestal uit 5-6 groenachtige eieren met kleine bruine vlekjes. De broedtijd duurt dagen en beide ouders broeden. Hun voedsel is, omdat het bosvogels zijn eikels, beukennootjes,

36 hazelnoten, bessen en vruchten, maar ook insecten, wormen muizen, andere vogeleieren. De Latijnse naam is Garrulus glandarius. De grootte is ongeveer 35 cm en ze behoort tot de kraaiachtige. Hun roep is nogal een onbeholpen rauw gekrijs. Ze kunnen meerdere geluiden voor brengen in de vorm van klikken en soms een soort mauwend geluid. Tja, wat ze dineren in een stad, ik weet het niet. Zalwel goed zijn want ze wonen hier nu al een aantal jaren. In mijn tuin staat een pruimenboom en groeit er een druif. De pruimenboom wordt bezocht, maar een druiven bezoek heb ik niet geconstateerd. Er zijn mensen die deze vogels kweken in grote buitenvolières, want je hebt voor deze vogels veel ruimte nodig. Het is een standvogel en wordt gerekend tot de Europese cultuurvogels.

37 Bij EvW Bouwkundig Expertise & Consultancy kunt u aanvragen, een: - aan- en/of verkoopkeuring - keuring voor de ationale Hypotheek Garantie - Energie Prestatie Advies certificaat en label - bouwkundig advies - oplevering nieuwbouw woning - (ver)bouwbegeleiding Met ingang van 1 mei 2008 dienen alle Verenigingen van Eigenaars (VvE) actief te zijn en een onderhoudsreserve te vormen. EvW Vastgoed Beheer Haaglanden heeft de kennis in huis om uw VvE te activeren en beheren. Expertise in: - de VvE opstarten en/of beheren - het opstellen van een meerjaren Voor meer informatie, neem dan eens een kijkje op onze website of bel EvW Bouwkundig Expertise & Consultancy en EvW Vastgoed Beheer Haaglanden, het vertrouwt adres in Haaglanden. onderhoudsplan (MOP)

38 De vink De vink (Fringilla) Een fel begeerde kooi en volièrevogel is de vink waarvan de ritmische regelmatige en luide zang die - de vinkeniers slag noemen. De man bezit een blauwgrijze bovenkop, wijnrood onderlichaam, roodbruine rug en groene stuit. De pop is over het gehele lijfje lichtbruin tot olijfbruin, zonder kenmerkende kleuren aan de kop, stuit en rug. Jonge vogels lijken op volwassen poppen, terwijl een jarige mannen een minder sterke blauwachtige kopkleur en rossige onderzijde tonen. De vink nestelt in struiken en bomen, ook in stadsparken, omdat hij zich aan het stadsleven heeft aangepast. Het nestje is van buiten kunstig bekleed met mos en plantendelen, het valt hierdoor niet gauw op. Het legsel bestaat uit 4-6 groenachtig blauwe eitjes, die onderling echter nogal van kleur kunnen verschillen en met zwartbruine vlekjes zijn bespikkeld. Man en pop broeden totaal 13 dagen en 14 dagen later zijn de jongen volwassen. De jongen groeien op een menu van veel insecten, terwijl volwassen exemplaren eveneens granen, zaden en vruchten nuttigen.

39 De kweek die het beste verloopt met jongen van zelf opgefokte vogels, vindt plaats in een grote, goed beplante volière, waarin slechts één paar is gevestigd, terwijl vooral in het voorjaar nooit en te nimmer 2 vinkmannen tezamen in een kooi of zelfs volière mogen worden gehouden omdat ze elkaar dodelijke bestrijden. De bastaardkweek vink x kanarie is reeds meerdere keren gelukt. Ben Bol

40 1) = gastlid Ledenlijst Abbestee, M Leidschendam 4 JUB Berg, J.v.d Leidschendam 0RVE Bol, B.A.Th Leidschendam 8NXJ Hagenaars, P.C. 1) pchagenaars@casema.nl Katwijk aan Zee U203 Haleber, H.H.P Leiderdorp 1LFV Haleber, mv. 1) Leiderdorp Jansen-Vegt, mv. J. 1) markjansen22@hotmail.nl Wassenaar 6KZA Kiffers E Laurentius praktijkschool Delft 2RHP Kranenburg,R. Zoetermeer MM19 Kortekaas, J.W.G. Wassenaar 4KEW Lobee, G.B Voorschoten 2RST Lochem, J. v Voorburg 5LTB Oostra, N Den Haag 8NNG Onvlee, mv. C. 1) Wassenaar 9PKF Onvlee, Sammy 1) Wassenaar 2PMS Poortier, F.M Den Haag 9HZV Puffelen, P.J. v / Delft B676 Scheffers, C.J.M Leidschendam 7AZJ Staas, mv. J Leidschendam D288 Stoop-de Vos, mv. G.J g.j.stoop@hetnet.nl Den Haag 8HHQ Stoop, W.H g.j.stoop@hetnet.nl Den Haag 9CYE Veen, mv. C.A.G. v Voorburg 2PHS Velden, A. v Leidschendam 8EPS Verweij, J.A.C.1) Zoetermeer BQ50 Verweij, D.1) Zoetermeer H757 Vollebrecht, E.1) Wassenaar BV89 Vrijmoed, C Den Haag K779 Wessel, G. v. 1) Leidschendam Wessel, H. v. heg.vanwessel@gmail.com Leidschendam 2JZD Wessel,v. E.R. Leidschendam 6RMN Zandvliet, CH.1) Wassenaar 8PKF

41 Donateurslijst Hoobroeckx-Bish, mevr. M.Th JR Voorburg Hoobroeckx, J Voorburg Laarman, R MX Wassenaar Stoop, I GP Spijkenisse Mevr.A.C. Styf-van Veen 2565 VZ Den Haag Fam. G. Lelieveld 2264 SV Leideschendam Mevr. C. Lelieveld 2264 SV Leidschendam Mevr. W. Blok 2283 XM Rijswijk. Tegelzettersbedrijf Gespecialiseerd in wand- en vloertegelwerk Hazelaan EJ Wassenaar Tel Mobiel:

42 KWEKERSADVERTENTIES Ben Bol kweker van Rood mozaiëken Type 1 en 2 Mevr. Jansen-Vegt Jackysfifefancy@hotmail.nl Kweekster van Fife fancy Lizard H.van Wessel Heg@gmail.com Kweker van Zwartgeel intensief en schimmel Geel Mozaiëk type Agaat geel mozaiëk type 1+2 C.J.M.Scheffers Kweker van Rood: intensief -schimmel Mozaiëk type 1-2 W.H. Stoop g.j.stoop@hetnet.nl Kweker van: Agaat topaas wit Zwart rood mozaïek type Agaat geel mozaïek type Agaat rood mozaïek type Satinet rood mozaïek type Agaat topaas geel mozaïek type 1+2 G.J. Stoop g.j.stoop@hetnet.nl Kweekster van: Agaat topaas wit Parijse Frisé Noord Hollandse Frisé Scotch Fancy Japan Hoso Lancashire Raza Mex. Roodmussen Driekleurpapegaaiamadines Grasparkieten ParkietenkwekerijVerwey famverwey@wanadoo.nl tel: Engelse en Hollandse P.Hagenaars pchagenaars@casema.nl Harzers Timbrado s in verschillende kleurslagen

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon G. van der Holst & Zn. b.v. Roos Verschuuren www.gvdholstzn.nl Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER Op

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER Op

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER De

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

WEBSITE: EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

WEBSITE:  EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER We

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER We

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER Beste

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a Denkt u ook aan onze adverteerders. Zij steunen onze vereniging

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Oktober November 2017 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Hans Dijksman 09

Nadere informatie

Tuinvogels. Meer over onze koolmezen. Even voorstellen. Hier wonen ze. Echte natuur. Meer over de koolmees

Tuinvogels. Meer over onze koolmezen. Even voorstellen. Hier wonen ze. Echte natuur. Meer over de koolmees Overname en dupliceren van dit materiaal is alleen toegestaan voor educatieve en niet-commerciële doeleinden en alleen als het materiaal is voorzien van een bronvermelding. Vogelbescherming Nederland,

Nadere informatie

Het kweken met de Zosterops palpebrosus

Het kweken met de Zosterops palpebrosus Het kweken met de Zosterops palpebrosus De naam Zosterops palpebrosus heb ik zelf niet verzonnen het is de latijnse naam voor Indische brilvogel of Gangesbrilvogel, waarbij Zosterops staat voor brilvogel.

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: F.M.Poortier Materiaal- v.d.berghstraat 29, 2522 ZM commissaris

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum)

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Na een aantal jaren met zaadeters te hebben gekweekt heb ik toch weer besloten om spreeuwen te gaan houden. Een aantal jaren geleden heb ik ook verschillende koppels gehad

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 21 DECEMBER

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 21 DECEMBER LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 21 DECEMBER UW FEESTAVOND AANVANG 20.00 UUR Ontmoetingscentrum Morgenstond

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015

Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015 Uitnodiging 35 ste V.V.W. VOGELTENTOONSTELLING 2015 Wommelgem, 9 augustus 2015. Beste vogelvriend, Graag nodigen wij U uit om deel te nemen aan onze 35 ste vogelshow op 26 en 27 september a.s.. We organiseren

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen Vogelvereniging de Nachtegaal uit Rosmalen nodigt u uit om deel te nemen aan: Open Rosmalens Kampioenschap 2017 icm kringtentoonstelling Maasland-Meierij Deze tentoonstelling

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o.

Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o. Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o. Eigen kweek vogels Alle Eigen Kweek (EK) vogels (inclusief stellen en stammen) van de show worden ingedeeld in de volgende hoofdcategorieën: - Zang (EK) - Kleur

Nadere informatie

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Deze onderlinge tentoonstelling wordt georganiseerd door V.V.,,De Kolibri

Nadere informatie

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ:

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ: ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 2008 2008 AANGESLOTEN BIJ: 2008 BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en

Nadere informatie

Groep 3.006 Lipochroom Lutino intensief witte pennen. Groep 3.008 Lipochroom Geel schimmel witte pennen

Groep 3.006 Lipochroom Lutino intensief witte pennen. Groep 3.008 Lipochroom Geel schimmel witte pennen 1. Zangkanaries Hoofdgroep 01: Zangkanaries 1 Kooi: zangkooi Groep 1.001 Harzers klas 1.001.001 Harzers Hoofdgroep 02: Zangkanaries 2 Kooi: zangkooi Groep 1.002 Waterslagers klas 1.002.001 Waterslagers

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Mei/Juni 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 Secretariaat: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB Woudenberg

Nadere informatie

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Maart 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 Van Vogelvereniging Spijkenisse en omstreken lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Clubgebouw vogelvereniging, Maaswijkweg 10 te Spijkenisse. Sluiting inschrijving:

Nadere informatie

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 22 DECEMBER

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 22 DECEMBER LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 22 DECEMBER UW FEESTAVOND AANVANG 20.00 UUR Ontmoetingscentrum Morgenstond

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden 2018 de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement regioshow Leusden e.o., De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag 30 november van 19.30 tot 22.00 uur 01 december van 10.00 tot

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden,

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden, Afdeling: Tentoonstellingscommissie Beste Vogelvrienden, Hieronder volgt het nieuwe tentoonstellingsreglement van Folière feriening Súd West Hoek, bestemd voor de afdelingstentoonstelling 2012. Alle voorgaande

Nadere informatie

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING

WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING WAAROM LID WORDEN VAN EEN VOGELVERENIGING Vragen die aan de orde komen zijn: Op welke manieren kun je vogels houden? Waar moet je op letten bij het aanschaffen en verzorgen van vogels? Waarom is het belangrijk

Nadere informatie

1ste ronde ringenbestelling.

1ste ronde ringenbestelling. Verslag 52ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 08 september 2018. Plaats: 'Constructie Vuegen', Essenschotstraat 04 (Zone 6 066), 3980 Tessenderlo. Agendapunten: - Verwelkoming,

Nadere informatie

EHBO Vereniging St. Camillus Vogelenzang - De Zilk.

EHBO Vereniging St. Camillus Vogelenzang - De Zilk. Datum: 1 maart 2010 Blad 1 van 4 1 Opening; De voorzitter Marien van den Oever heet een ieder welkom, speciaal het kader Buiten de aanwezigheid van het bestuur zijn er circa 26 personen aanwezig bij deze

Nadere informatie

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47 Email: prachtenpraalakersloot@gmail.com Pracht en Praal 42 Bestuur. Voorzitter: Penningmeester en N.Stobbe. Pr.Irenelaan 11 1911 HT Uitgeest.Tel.0251-313645 e.mail: C.Arends. 2é Voorzitter: Dorpsstraat

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen 2014. 12 t/m 14 december 2014. Heidezoom 2 Liempde. Tel. 0411-631427. Deelnemende vogelverengingen: Vogelvereniging Vogelvreugd Boxtel. Vogelvereniging

Nadere informatie

Inschrijfgeld is 2,00 euro per vogel. Inzenders die meer dan tien vogels inbrengen betalen boven de tien 1 euro per vogel.

Inschrijfgeld is 2,00 euro per vogel. Inzenders die meer dan tien vogels inbrengen betalen boven de tien 1 euro per vogel. Op deze Districtstentoonstelling zijn het reglement en het thans geldende vraagprogramma van de N.B.v.V. van toepassing. Zie het maandblad Onze Vogels, het katern 2015-2019 ten behoeve van tentoonstellingen

Nadere informatie

Opgericht 10 augustus mei e jaargang

Opgericht 10 augustus mei e jaargang Opgericht 10 augustus 1949 mei 2010 24 e jaargang 1 Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR Voorzitter : Jaap Plokker, Hercules 86, (Waarnemend) 2221 MD Katwijk, tel: 071-402 75

Nadere informatie

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op MAANDAG 3 november 2014 Aanvang: 20.00 uur in ons verenigingsgebouw

Nadere informatie

Een presentatie van Gea Stoop april 2008

Een presentatie van Gea Stoop april 2008 & Een presentatie van Gea Stoop april 2008 Agenda Herkomst Ontwikkeling Verervingen Standaardeisen Discussie BORDER x GEKUIFDE HARZER = GLOSTER Ur Frise 1690 Grote van Gent 1700 Lizard 1640 Kuifkanarie

Nadere informatie

Club blad V.V.Vogelvreugd

Club blad V.V.Vogelvreugd Club blad V.V.Vogelvreugd Beverwijk en Omstreken Aangesloten Bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht April 947 vogelvreugd VOLIERE VERENIGING BEVERWIJK EN OMSTREKEN OPGERICHT APRIL 947 AANGESLOTEN

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: W.H.Stoop Perponcherstraat 48 2518 SW Den Haag Tel. 070-3461831

Nadere informatie

INFORMATIE KOOIEN MONDIAL Soorten kooien en nummering.

INFORMATIE KOOIEN MONDIAL Soorten kooien en nummering. INFORMATIE KOOIEN MONDIAL 2019. Organisatie Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Soorten kooien en nummering. Nr. Kooi soort 1. Zangkooi 2. Universeel kooi karton 3. Universeel kooi hout 4. koepelkooi

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1

Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1 Overzicht uitslagen OTT 2014 blz. 1 33 inzenders hebben 674 vogels ingezonden welke zijn gekeurd door 9 keurmeesters 101 vogels van 91 punten. 39 vogels van 92 punten. 10 vogels van 93 punten. Enkelingen

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2018 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief E.V.v.V

Nieuwsbrief E.V.v.V Nieuwsbrief E.V.v.V. 3 2016 3 e kwartaal 2016 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39 KvK Almere 4006.1188 Bankrekening NL05INGB0005339101 EVvV-Almere 1 2 Van de voorzitter Met enige trots kan ik melden

Nadere informatie

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Maart 2016

Vogelvereniging Avicultura Woerden. Maart 2016 Vogelvereniging Avicultura Woerden Maart 2016 AANMELDINGSFORMULIER Vogelvereniging AVICULTURA Woerden. Dhr./Mevr... Adres... Postcode... Woonplaats... Geboortedatum... Telefoonnummer... Kweeknummer...

Nadere informatie

België. Ik heb immers een missie, en deze wil ik hoe dan ook voltooien. Op naar kweekseizoen Peter van der Ven

België. Ik heb immers een missie, en deze wil ik hoe dan ook voltooien. Op naar kweekseizoen Peter van der Ven Kweek met de KEEP Soms heeft een vogelkweker een uitdaging nodig. Omdat ik hoofdzakelijk sijzen, baardmannen en goudvinken kweek, viel mijn aandacht 3 jaar terug op de Keep. Deze vogel zie je 1, 2, 3 niet

Nadere informatie

Limburgs Landschap. natuurboekje van

Limburgs Landschap. natuurboekje van Limburgs Landschap natuurboekje van lente 2014 Hoi! Spreeuwen zijn druktemakers. Ze kwetteren, fluiten en piepen. Ze kletsen samen heel wat af. En ze apen de gekste geluiden na. Denk je dat je een kikker

Nadere informatie

De groenvleugelduif. tekst en foto's: Erik Wevers

De groenvleugelduif. tekst en foto's: Erik Wevers De groenvleugelduif tekst en foto's: Erik Wevers Van alle duivensoorten die er zijn, is de groenvleugelduif voor onze volières één van de meest geschikte. Niet te groot en niet te klein, vreedzaam voor

Nadere informatie

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel

Weyknieuws. Agenda: Algemene Ledenvergadering. Buurtcarrousel Weyknieuws 6E JAARGANG, NO.1, MAART 2009 NIEUWSBRIEF VAN DE WASSENAARSE BUURTVERENIGING BURGWEY HANDIGE ADRESSEN: Secretariaat: Prinsenweg 64 2242 EJ Wassenaar 070 5146492 info@burgwey.nl Contributie:

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: W.H.Stoop Perponcherstraat 48 2518 SW Den Haag Tel. 070-3461831

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

Lid Zanglust Zuidwolde

Lid Zanglust Zuidwolde Lid Zanglust Zuidwolde Even voorstellen Ik ben Richard Bekelaar, 34 jaar oud. Ben inmiddels zo'n 15 jaar lid van Zanglust Zuidwolde. Ben kweker van de standaard grasparkiet, in de volksmond ook wel Engelse

Nadere informatie

inhoud 1. De merel 2. Waar is mijn eten? 3. De tuin 4. Vogels helpen 5, Wat eten vogels? 6. Vogels in de tuin 7. Een goede plek 8.

inhoud 1. De merel 2. Waar is mijn eten? 3. De tuin 4. Vogels helpen 5, Wat eten vogels? 6. Vogels in de tuin 7. Een goede plek 8. Help de vogels inhoud 1. De merel 3 2. Waar is mijn eten? 4 3. De tuin 5 4. Vogels helpen 6 5, Wat eten vogels? 7 6. Vogels in de tuin 8 7. Een goede plek 9 8. Vogels kijken 10 9. Watervogels 12 10. De

Nadere informatie

KRAAIACHTIGEN. Ze zijn te zien rond het huis en ook op het platteland. Het zijn slimme dieren die zich goed aan de mens hebben aangepast.

KRAAIACHTIGEN. Ze zijn te zien rond het huis en ook op het platteland. Het zijn slimme dieren die zich goed aan de mens hebben aangepast. KRAAIACHTIGEN Vijf soorten van de kraaienfamilie zijn in Vlaanderen algemeen verspreid, het zijn de Vlaamse gaai, de ekster, de kauw, de roek en de zwarte kraai. Ze zijn te zien rond het huis en ook op

Nadere informatie

Kweekervaring met Japanse en Zilveroor Nachtegalen

Kweekervaring met Japanse en Zilveroor Nachtegalen Kweekervaring met Japanse en Zilveroor Nachtegalen Inleiding Dit kweekverslag beslaat een periode van twee kweekseizoenen met de Japanse nachtegaal (leiothrix lutea) als ook met de zilveroornachtegaal

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade 1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade Secretariaat Organisatie: W.J Offermans Meuserstraat 10 6464 EG Kerkrade 06-31249531 / 045-8883231 : kleur.en.vriendschap@ziggo.nl Vogelvereniging

Nadere informatie

SPREEKBEURT AMAZONEPAPEGAAI

SPREEKBEURT AMAZONEPAPEGAAI l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE AMAZONE- PAPEGAAI BIJ ELKAAR

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

SPREEKBEURT VINK VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n

SPREEKBEURT VINK VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n SPREEKBEURT VINK l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n VOGELS OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE VINK BIJ ELKAAR GEZOCHT.

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2017 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

Groep 3.041 Lipochroom Rood intensief 3.041.001 Rood intensief. Groep 3.042 Lipochroom Roodivoor intensief 3.042.002 Roodivoor intensief

Groep 3.041 Lipochroom Rood intensief 3.041.001 Rood intensief. Groep 3.042 Lipochroom Roodivoor intensief 3.042.002 Roodivoor intensief 1 Zangkanaries Kooi: zangkooi Gevraagd: 2 jaar Groep 1.001 Harzers 1.001.001 Harzers Groep 1.002 Waterslagers 1.002.001 Waterslagers Groep 1.003 Timbrado's 1.003.001 Timbrado's 3 Kleurkanaries Gevraagd:

Nadere informatie

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d.

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d. Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12, 4461 NB Goes Telefoon 0113-232735 Gironummer 5859466 KvK 22029749 Website: http://site.zeelandnet.nl/goesoost/ BESTUUR Voorzitter Dhr. J. E. Mieras Tulpstraat 74, 4461

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen VOGELTENTOONSTELLING Open Rosmalens Kampioenschap 2015. Locatie: TT-secretariaat Handboogschutterij NIMROD Christiaan Kannemansstraat 26 5246 AM Rosmalen ( Hintham)

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Februari Maart 2018 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Verhuur 09 Uitnodiging

Nadere informatie

Jeugddag Drenthe Zondag 16 december 10:30 uur

Jeugddag Drenthe Zondag 16 december 10:30 uur Op deze Districtstentoonstelling zijn het reglement en het thans geldende vraagprogramma van de N.B.v.V. van toepassing. Zie het maandblad Onze Vogels, het katern 2015-2019 ten behoeve van tentoonstellingen

Nadere informatie

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings.

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings. De kweek met de kleine Putter, Carduelis carduelis in voliere en broedkooi We begonnen dit jaar de kweek met 3 koppels. Eén koppel in een volière van 3m bij 0,8m. Eén koppel in een broedkooi buiten van

Nadere informatie

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 Aangesloten bij de NBvV Opgericht Januari 1985 DE RIJSENVOGEL Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 1. De Rijsenvogel gebruikt het vraagprogramma zoals u aantreft bij uw

Nadere informatie

TENTOONSTELLINGSREGLEMENT

TENTOONSTELLINGSREGLEMENT TENTOONSTELLINGSREGLEMENT ARTIKEL 1 De afdeling organiseert jaarlijks een vogeltentoonstelling. Het bestuur van de afdeling is belast met de zorg voor de totstandkoming van de tentoonstelling. Indien zich

Nadere informatie

Achtergrondinformatie voor groep 3/4. Even voorstellen. Hier wonen ze. Echte natuur. Zo herken je hem

Achtergrondinformatie voor groep 3/4. Even voorstellen. Hier wonen ze. Echte natuur. Zo herken je hem Overname en dupliceren van dit materiaal is alleen toegestaan voor educatieve en niet-commerciële doeleinden en alleen als het materiaal is voorzien van een bronvermelding. Vogelbescherming Nederland,

Nadere informatie

BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017

BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017 BONDSVRAAGPROGRAMMA A.N.B.v.V. GELDIG VANAF HET TENTOONSTELLINGSSEIZOEN 2015 T/M 2017 Totaal 18 hoofdgroepen. Hoofdgroep A (*) Hoofdgroep B (*) Hoofdgroep C (*) Hoofdgroep D (*) Hoofdgroep E (*) Harzers

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.:

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 26 november t/m 29 november 2014 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok TC De Viskoerier Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014 Uitnodiging jaarvergadering Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok Agenda: 1 Opening. 2 Verslag jaarvergadering 2013. (bij

Nadere informatie

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Bij deze nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze 1965 2015 Jubileum vogelshow Het Gouden

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 1 Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 Nieuwe lay-out Nieuwe mensen hebben vaak andere ideeën, zo ook nu weer. Het Fugelnijs kon wel wat kleur gebruiken en styling. Voor je ligt het resultaat.

Nadere informatie