EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING"

Transcriptie

1 EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE:

2 Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon GEBR. GEBR. IMTHORN IMTHORN Burgemeester Sweenslaan 14 urgemeester Leidschendam Sweenslaan 14 Leidschendam Telefoon Telefoon Fax Fax G. van der Holst & Zn. b.v. Aannemer van: Grondwerken Cultuurtechnische werken Bestratingen Aanleg en onderhoud van groenvoorzieningen Rioleringswerken Beschoeiingen Milieutechnische werken Baggerwerken Kantoor/werkplaats: Marineweg TX Wassenaar Postbus CB Wassenaar Telefoon: Fax:

3 VAN DE VOORZITTER Op het moment dat ik dit schrijf, gaan we aardig richting april. Ook de lente begint al flink op dreef te komen, je ziet in de natuur al diverse vogelsoorten met takjes en nestmateriaal slepen. Bij ons warmkwekers begint de kweek al aardig op te schieten, vele hebben al flink wat jongen op stok. Toch zijn er hier een daar nog wat problemen; zoals niet voerende poppen. Voor de kwekers die met de natuur meegaan begint nu ook de tijd aan te breken om de vogels in de kweekhokken te zetten. Afgelopen vergadering hadden we een leuke discussie over kleurherkenning bij kleurkanaries. De komende vergadering hebben we een film over baardmannetjes, een interessant gebeuren. Hopelijk zijn er weer veel leden aanwezig, Tot ziens op 18 april. Wim Stoop Ringenbestelling 2011 Ringenbestelling 2010 Het ringen bestelformulier wordt niet meer in Onze Vogels geplaatst, u dient deze van internet te halen. Wanneer hier problemen over zijn maakt u dit dan kenbaar aan het bestuur. De vierde bestelronde inleveren bij de ringencommissaris. Ringenbestelling 2012 Bestel tijdig uw ringen voor de 1 e ronde voor 1 mei 2011 op de a.s. vergadering - bij de ringencommissaris u heeft ze dan op tijd in huis.

4 Het bestuur wenst u fijne paasdagen

5 De Eerste Voorburgse Kanarievogelvereniging Opgericht 1 Maart Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel Zuid-Holland. Koninklijk goedgekeurd en erkend door de gemeente Voorburg. Bestuur Voorzitter: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Secretaris (ledenadministratie): W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Penningmeester: H. van Wessel heg.van Wessel@gmail.com Commissaris jeugd zaken: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Commissaris ringen: H. van Wessel heg.van Wessel@gmail.com Alg.Commissaris B.A.Th.Bol Ballotagecommissie Gespreksleider: W.H. Stoop Leden: B.A.Th.Bol, H. van Wessel. Kascontrolecommissie Dhr. F.Poortier, Mevr. Van Veen Website Maandblad Redactie: W.H. Stoop evkv@hetnet.nl Inhoud: Het is voor iedereen mogelijk om stukken in te zenden. Deze stukken dienen bij de redactie te zijn ingeleverd vóór de 15e dag van de voorafgaande maand. Niet tijdig ingeleverde stukken worden later geplaatst. De redactie neemt geen verantwoording voor de inhoud van de ingezonden stukken en behoudt zich het recht voor om plaatsing om redactionele redenen te weigeren. Distributie: C.J.M. Scheffers, W. van Weelden, P.Hoorn. Contributie per jaar voor 2011 Seniorlid 36,50 Jeugdlid (t/m 16 jaar) 24, lid 29,50 Gastlid 22,50 Donateur 7,50 Inschrijfgeld 2,50 Betalingen Het uitvoeren van betalingen aan de vereniging geschiedt via de penningmeester. Dit kan contant of d.m.v. het storten op het volgende gironummer: , t.n.v. Penningmeester "de Kanarievogel", Leidschendam. Thuishaven t Heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam tel:

6 Jaarprogramma januari Verenigingsavond 21 februari Jaarvergadering. Thema: bij de kweker thuis de kweekruimte. Presentatie met foto s van de kweekruimtes van diverse leden. Geeft de gelegenheid om elkaar te leren kennen. 21 maart Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema: kleurkanaries algemeen. 18 april Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema: Tropen een presentatie één van de leden uit de vereniging. 16 mei Verenigingsavond met: Korte ledenvergadering. Thema:postuurkanaries algemeen. Presentatie door één van de keurmeesters uit de vereniging juni, juli, augustus 19 september Verenigingsavond Tijd om vakantie te houden en de jonge vogels te zien opgroeien. 17 oktober Verenigingsavond met: Algemene ledenvergadering. 17 november Opbouw TT Thema: het keuren van vogels 18 november Keurdag en opening november De jaarlijkse tentoonstelling. 17 december Leuke feestavond met prijsuitreiking van de tentoonstelling, bingo, leuke muziek, lekkere hapjes en drankjes. Doorlopend Behandelen van door leden meegebrachte vogels. Leden wisselen ervaringen uit. Behandelen van vragen en problemen. De verenigingsavonden vinden plaats in: t Heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB, Leidschendam. tel:

7 UITNODIGING VERENIGINGSAVOND Bij deze nodigt het bestuur u uit voor de verenigingsavond op : Maandagavond 18 april 2011, aanvang uur In het heuvelhonk, Burg. Sweenslaan 6, 2262 EB Leidschendam. ( Zijstraat van de Noordsingel).Tel En wij rekenen weer op u aanwezigheid. AGENDA LEDENVERGADERING 1) Opening en mededelingen 2) Aanvullingen en wijziging op de agenda 3) Post 4) Notulen van 21 maart ) Stukjes voor het maandblad 6) Wat verder ter tafel komt 7) Rondje kweek 8) Rondvraag 9) Sluiting Er zal op een geschikt moment een pauze worden ingelast. Na de pauze is er een interessante film over baardmannetjes. Komt u ook gezellig naar deze avond? Bij voorbaat dank, namens het bestuur Wim Stoop

8 NOTULEN LEDENBIJEENKOMST 21 MAART 2011 Notulist: van Wessel. Opening Met de mededeling van diverse afmeldingen, werd de vergadering geopend. Mededelingen: Dat afd. Zoetermeer wil overstappen naar rayon 1. Dat de rayon T.T door de afd. Noordwijk, van 9 tot en met 13 november wordt georganiseerd. Dat er nog steeds géén kandidaten zijn voor de district T.T c.q Dat op de rayon vergadering, ondanks vele protesten en afkeer van de leden van de z.g. Grafzerk Bondskruis gehandhaafd blijft. De bond wil niet terug komen op hun besluit. Aanvullingen c.q.wijzigingen op de agenda: Er waren geen wijzigingen c.q. Aanvullingen op de agenda. Post Ingekomen: Dat in Boskoop een nwe. Voorzitter is gekomen. Dat op 15 april een districtvergadering is. Verder mocht het secretariaat ontvangen:het districtblad, Keurmeesterlijsten, jaarverslag van de bond, stemformulieren, nieuwe ledenlijst en van de afd. Zoetermeer een aanvraag voor toestemming om in Rayon 1 te mogen komen. Uitgaande Post Géén. Notulen van 21 maart 2011: Over deze notulen waren geen op- of aanmerkingen en werd door de vergadering goedgekeurd. Wat verder ter tafel komt: Er werd aan de vergadering gevraagd om te stemmen op de voorstellen zoals dat is opgenomen in de beschrijvingsbrief voor de Alg. Vergadering van de N.B.v.V. T.w. Verkiezing 2de voorzitter van de bond. 8 stemmen voor. Verkiezing secretaris Loek Bertina 9 stemmen voor. Schorsing Dhr. RTKW. Voor illegaal houden van beschermde vogels en de handel daarin 7 stemmen voor. Schorsing van Dhr. JW. illegaal houden van beschermde vogels en de handel daarin 8 stemmen voor. Schorsing van Dhr. Rvdl. Het bijkleuren van vogels 8 stemmen voor. Er waren 6 blanco stemmen. Rondje Kweek: Dhr. Haleber één pop zit op eieren. Dhr. Zandvliet heeft veel last van bloedluis. Dhr. Kortekaas drie jongen op stok en nog 10 jongen in het nest. Mevr. Stoop is tot nu toe tevreden. Mevr. Jansen de vogels komen langzaam op gang. Dhr. Scheffers gaat beginnen. Dhr. Vrijmoed begint van de week opgekooid nu al eieren. Mevr. Staas gaat goed. Dhr. Poortier niks te klagen. Dhr. Van Lochem nog niet begonnen de vogels zitten buiten. Dhr.

9 Bol 25 jongen de vogels zitten weer op eieren. Dhr. Stoop gaat goed men is bezig met de tweede ronde diverse eieren zijn al uitgekomen. Rondvraag. Er was niks voor de rondvraag. Na de pauze werd er over vogels gepraat wederom ging de vergadering in de schoenen van de keurmeester staan. Diverse kleurkanaries passeerden de revue. O-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o Graveren Sportprijzen- naamplaten Columbusstraat AW Den Haag Tel: Fa: WIJ GRAVEREN ALLES IN ALLES Computergraveren Glasgraveren Lasergraveren Relatiegeschenken Computerborduren Bedrijfslogo s Verenigingslogo s Sublimatiedruk Meer dan artikelen op voorraad ER KAN ER MAAR ÉÉN DE GOEDKOOPSTE ZIJN!!!!! KvK te Den Haag BTW.nr.: B info@toeback.nl

10 EIWIT Waarom is eiwit zo belangrijk voor onze Vogels? Eiwit is nodig voor de groei van de jonge vogels en om vlees en veren te vormen. Daarnaast is het ook nodig voor het onderhoud van het totale lichaam van de vogel, het vervangt o.a. versleten weefsel. Eiwit is opgebouwd uit verschillende aminozuren en deze stoffen bevatten stikstof. Vogels zijn niet in staat uit de stikstofverbindingen alle aminozuren te maken en moeten die dus uit het voedsel halen. We noemen dit de essentiële aminozuren. De vogel kan wel de niet essentiële aminozuren aanmaken. Is er een tekort aan één van de essentiële aminozuren dan kan de vogels niet verder gaan met het vormen van eiwit. Indien er een tekort is aan niet essentiële aminozuren dan kunnen de essentiële aminozuren hiervoor worden gebruikt. Ze worden daarbij zo veranderd dat ze de zelfde structuur krijgen als de niet essentiële aminozuren. De opbouw van het eiwit gebeurt volgens een vast patroon. Het verteren van het eiwit is splitsen van eiwit in afzonderlijke aminozuren. Ze worden door de darmwand getransporteerd waarna ze in de bloedbaan terecht komen. En zijn zo voor het lichaam te gebruiken en als zodanig beschikbaar. Het is ook mogelijk om kunstmatig vervaardigde aminozuren in voedsel te mengen. Deze hebben bij opname door de darm dezelfde waarde als natuurlijke aminozuren. De samenstelling van eiwit Elementen als koolstof (53%) Waterstof (46%) Zuurstof (22 %) Stikstof (46%) Zwavel (2%) zijn de belangrijkste bouwstoffen van eiwit. Deze percentage zijn gemiddelde. Het eiwit kan ook fosfor bevatten( Bloedeiwit of hemoglobine), ijzer, koper, mangaan en zink. Eiwitten bevatten altijd stikstof maar nooit vetten en koolhydraten. Met behulp van de methode Kjeldahl kan het stikstofpercentage van een grondstof of een voer gevonden worden. Het eiwit bevat een stikstofpercentage van 15-19, afhankelijk van de soort eiwit. Indien we nu een N-percentage van het voer hebben gevonden (bv16) kan dit met 100/16 = 6,25 vermenigvuldigd worden om het eiwit percentage te weten. Deze factor 6,25 wordt als gemiddelde waarde gehanteerd. Voor melkeiwitten gebruikt men echter 6,38 en voor vlees, 5,80. In het eiwit van huid, beenderen en pezen wordt een hoger stikstof gehalte gevonden, doordat deze delen veel collageen bevatten. Het eiwitpercentage wordt hierdoor beïnvloed en stijgt doordat de vermenigingvuldigsfactor wordt verhoogd. Deze eiwitten zijn voor vogels echter slecht verteerdbaar. Haren,veren bevatten slecht verteerbare keratine-eiwit en het chitine eiwit van de pantsers van insecten, krabben kan minder goed verteerbaar zijn. Aminozuren Enkelvoudige eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. We kunnen ze indelen, al naar gelang de zuurgraad, in zure, neutrale en basische aminozuren. Het stikstof gehalte van de afzonderlijke aminozuren varieert van 8-32%.Het gemiddelde stikstof gehalte van het eiwit blijft echter constant. Naar gelang de belangrijkheid voor de vogels delen we de aminozuren als volgt in: Noodzakelijke of essentiële aminozuren.

11 Deze kunnen niet door de vogel zelf aangemaakt worden en moeten dus via het voedsel aan de vogel verstrekt worden. Alleen in noodzakelijke omstandigheden moeten ze aan het voer worden toegevoegd. De niet essentiële aminozuren kan de vogel zelf aanmaken. Voor de vogel zijn 10 aminozuren essentieel. Ze zijn nodig om samen met de niet essentiële aminozuren het eiwit op te bouwen. Ontbreekt er één van de essentiële aminozuren, of is het op een bepaald moment niet direct beschikbaar dan wordt de opbouw van het eiwit gestaakt. Het eiwitaminozuurpatroon van verschillende grondstoffen loopt nogal uiteen. Tot de essentiële aminozuren rekenen we: 1) Arginine Dit aminozuur heeft de vogel zijn hele leven nodig, een belangrijke bouwstof van eiwit. 2) Histidine nodig voor groei en eivorming. 3) Issoleucine-zowel voor jonge als volwassenvogels noodzakelijk 4) Leucine Ook gedurende het gehele vogelleven een essentieel aminozuur. 5) Lysine noodzakelijk voor jongen en volwassen vogels, het is een onderdeel van het veerpigment. 6) Methionine Is voor alle leftijd vogels van belang. Een tekort geeft een slechte bevedering te zien. 7) Fenylalanine - is zowel voor jonge als volwassen vogels noodzakelijk. 8) Threonine - is o.a. nodig voor de eivorming. 9) Tryptofaan - is gedurende het gehele leven van de vogel een essentieel aminozuur. Het kan het vitamine nicotinezuur voor een gedeelte vervangen. 10) Valine - is voor jonge en volwassen vogels onmisbaar. Een tijdelijk tekort aan één van deze aminozuren zal de vorming van lichaamseiwit doen staken. Een chronisch tekort zal de dood tot gevolg hebben, doordat het versleten lichaamsweefsel niet door nieuw zal worden vervangen. Vandaar dat eiwit met een goed aminozuurpatroon belangrijk is voor onze vogels. Met sportgroet, Wim Stoop VROUWTJESKANARIE FLUIT ALS EEN MANNETJE. Een vrouwtjeskanarie die het mannelijke hormoon testosteron krijgt toegediend, gaat sexy zingen. Ze fluit melodietjes, die normaal gesproken alleen door mannetjes ten gehore worden gebracht. Dat blijkt uit een onderzoek van Tessa Hartog van de vrije Universiteit in Amsterdam. De wetenschapster werpt met haar onderzoek nieuw licht op de invloed van hormonen op de hersenen en op leer- en geheugenprocessen. Eerder bleek al dat het toedienen van het eiwit BDNF de vrouwelijke vogels tot zingen brengt.

12 Voor al uw: LOOD & ZINKWERKEN DAKWERKEN CV-WERKEN SANITAIR COMPLETE BADKAMERS Ook voor het kleinere werk kunt u bij ons terecht. Schipholboog HL Voorburg Tel.: K.v.K.: BEL VOOR EEN VRIJBLIJVEND ADVIES EN UITGEBREIDE OFFERTE: De Wit en zn v.o.f. surprise automaten en kiddy rides MOLENAARSBEDRIJF VAN LEEUWEN BV Voor al uw dierenbenodigdheden A. de Wit Kaagjesland KK Reeuwijk Gaagweg AG Schipluiden Tel Mobiel

13 Baardmannetje De allereerste baardmannetjes die ik jaren geleden uit het oosten van het land kocht waren toen nog een vrij onbekende soort vogel waar men van dacht dat het wel eens een zeer moeilijk te kweken rietvogeltje zou zijn. Niemand kon toen vermoedde dat het baardmannetje een zeer geliefde en goed te kweken insecteneter zou worden. Ik denk ook nu na vele jaren later dat het baardmannetje de ideale instap vogel is als mensen met inheemse insectenetende vogels wilt gaan beginnen te kweken. In september had ik de vogels op gehaald en onder gebracht in een grote geheel aangeklede volière met alles erop en eraan inclusief de speciale voor de baardmannetjes aangelegde waterpartijen en rietkragen/bamboe. De vogels gingen naar binnen tijdens de koude wintermaanden en zaten bij een temperatuur van ongeveer 5 graden Celsius. Het voer wat gegeven werd bestond uit buffalo en meelwormen, pinky s, miereneieren en een zeer fijnezaad en universeelmengeling. Half maart werden de vogels naar buiten gebracht waar ze in een volière werden geplaatst van ongeveer 2,3 m diep, 4 m lang en 2m hoog, deze volière hadden ze geheel tot hun eigen beschikking want het was een speciale en moeilijke vogel waarmee gekweekt moest worden. Ik weet nu inmiddels dat het voer niet zo uitgebreid hoeft te zijn en dat de behuizing ook niet echt aan speciale eisen hoeft te voldoen. Ik kon toen ook niet weten dat er nu volop mee gekweekt word en de vele andere soorten die nu gekweekt kunnen worden. Het insecten etende broed gebeuren heeft in de afgelopen jaren echt een vlucht genomen. Maar goed terug naar mijn eerste kweekjaar met de baardmannetjes vele jaren geleden, de vogels kregen elk mogelijk type nestkast tot hun beschikking maar de vogels die nog zeer dicht bij de natuur stonden verkozen een zelfgemaakt nest in het bamboe. Het nest werd vervaardigd van droge rietstengels, droog lang gras, kokosvezel en dierlijke haren. Als binnenbekleding gebruikte zij de pluimen van het pampagras welke bij mijn buurman groeide in zijn tuin. De eieren waren vuilwit van kleur met vooral op de stompe kant van het ei wat zeerlichte roodbruine vlekjes. Man en pop broeden zowel omstebeurt als samen lekker dicht op elkaar op de eitjes. De pop neemt echter wel het leeuwendeel voor haar rekening, maar het is leuk om te zien dat het echt van die knuffel vogeltjes zijn. Wat mij opviel was de donkere kleur van de jongen, dit had ikzelf niet verwacht van de lichtbruin gekleurde vogels. Controle voor het ringen was op 27 april want zo was de gedachte dat je er vroeg bij moest wezen voor het ringen want de pootjes waren zo dik en rubberachtig dat het moeilijk genoeg zou zijn om de 2,7 mm ring om te krijgen. De ringen werden voorzien van een ventielslangetje. De ouder vogels reageren in eerste instantie heel druk en zenuwachtig maar zodra ik een metertje van het nest vandaan was werd alles weer rustig.

14 Nu was het zaak om het aangeboden voer veelvuldig aan te bieden en om de variatie te vergroten werd er gegeven: krulvliegen, kleine krekels, rode muggenlarve en weideplankton bij de reeds eerdere gegeven pinky s, miereneieren en de buffalo/meelwormen. Tegenwoordig is dit alleen nog maar eivoer en wat pinky s in de broedperiode en als ik in een gekke bui ben dan krijgen ze ook nog wat miereneitjes. De jongen gaan nog geregeld naar het oude nest terug en daar ben ik zeer blij mee want op deze manier kunnen de jongen niet het aankomende nest met eieren dan wel jongen verstoren. Op het moment van het uitvliegen van de jongen van ronde twee ving ik de jongen uit ronde een pas af, ik denk dat door de beschikbare ruimte de jongen geen kwaad konden doen bij de oudervogels en deze de jongen daarom gerust lieten. Zo verliep op dezelfde wijze alle in totaal vier rondes en zo kon ik dus een 100% score optekenen met 16 jongen van dit koppel voor de baardmannetjes kweek dit eerste jaar. HET VOORLOPIG LAATSTE JAAR: Tegenwoordig kan en gaat het allemaal wat anders en gemakkelijker bij mij met de kweek van de baardmannetjes. Zo gaat het kweken met de baardmannetjes nu vrij gemakkelijk in een broedkooi binnen in mijn schuur en dit zonder direct zonlicht,wat ze wel aan licht krijgen is een klein daglicht tl lamp. Als nest gelegenheid krijgen ze ook nu weer een kanarie tralie nestkastje en als nestmateriaal ook nu weer kokosvezel met dierlijk haar. Het voer is inmiddels gereduceerd tot eivoer met daardoor heen diepvries pinky s met daarbij buffalo wormpjes, in de wintermaanden word het levende voer vervangen voor een zeer fijne zaadmengeling. Altijd weer word bij mij het levende voer bepoederd met aves insectenstrooipoeder en wat spirulina. Deze wisseling van voerwijze is in mijn ogen nodig om de vogels optimaal naar het broedseizoen toe te brengen en natuurlijk kan u daar nog meer variatie in aanbrengen maar dit is niet echt nodig. Ook in de broedkooi kan een kweekseizoen vier rondes duren met nesten van gemiddeld vier eieren/jongen. Waar men voorzichtig mee moet zijn is het toedienen van meelwormen want vooral in de broedkooi worden de mannen dan te fel. Dit laatste wilde ik nogmaals eens benadrukken want in de eerste jaren met de broedkooikweek verloor ik hierdoor veel nesten met onbebroede eieren en/of jongen die in de steek gelaten werden omdat de drang te groot werd en beide vogels alweer aan het volgende nest wilde beginnen. Sinds deze bevindingen geef ik gewoon helemaal geen meelwormen meer aan de baardmannetjes. Yury Bakker

15 Bij EvW Bouwkundig Expertise & Consultancy kunt u aanvragen, een: - aan- en/of verkoopkeuring - keuring voor de Nationale Hypotheek Garantie - Energie Prestatie Advies certificaat en label - bouwkundig advies - oplevering nieuwbouw woning - (ver)bouwbegeleiding Met ingang van 1 mei 2008 dienen alle Verenigingen van Eigenaars (VvE) actief te zijn en een onderhoudsreserve te vormen. EvW Vastgoed Beheer Haaglanden heeft de kennis in huis om uw VvE te activeren en beheren. Expertise in: - de VvE opstarten en/of beheren - het opstellen van een meerjaren Voor meer informatie, neem dan eens een kijkje op onze website of bel EvW Bouwkundig Expertise & Consultancy en EvW Vastgoed Beheer Haaglanden, het vertrouwt adres in Haaglanden. onderhoudsplan (MOP)

16 1) = gastlid Ledenlijst Abbestee, M Leidschendam 4 JUB Berg, J.v.d Leidschendam 0RVE Bol, B.A.Th Leidschendam 8NXJ Hagenaars, P.C. 1) pchagenaars@casema.nl Katwijk aan Zee U203 Haleber, H.H.P Leiderdorp 1LFV Haleber, mv. 1) Leiderdorp Jansen-Vegt, mv. J. 1) markjansen22@hotmail.nl Wassenaar 6KZA Kiffers E Laurentius praktijkschool Delft 2RHP Kranenburg,R. Zoetermeer MM19 Kortekaas, J.W.G. Wassenaar 4KEW Lobee, G.B Voorschoten 2RST Lochem, J. v Voorburg 5LTB Oostra, N Den Haag 8NNG Onvlee, mv. C. 1) Wassenaar 9PKF Onvlee, Sammy 1) Wassenaar 2PMS Poortier, F.M Den Haag 9HZV Scheffers, C.J.M Leidschendam 7AZJ Staas, mv. J Leidschendam D288 Stoop-de Vos, mv. G.J g.j.stoop@hetnet.nl Den Haag 8HHQ Stoop, W.H g.j.stoop@hetnet.nl Den Haag 9CYE Veen, mv. C.A.G. v Voorburg 2PHS Velden, A. v Leidschendam 8EPS Verweij, J.A.C.1) Zoetermeer BQ50 Verweij, D.1) Zoetermeer H757 Vollebrecht, E.1) Wassenaar BV89 Vrijmoed, C Den Haag K779 Wessel, G. v. 1) Leidschendam Wessel, H. v. heg.vanwessel@gmail.com Leidschendam 2JZD Wessel,v. E.R. Leidschendam 6RMN Zandvliet, CH.1) Wassenaar 8PKF

17 Donateurslijst Hoobroeckx-Bish, mevr. M.Th JR Voorburg Hoobroeckx, J Voorburg Laarman, R MX Wassenaar Stoop, I GP Spijkenisse Mevr.A.C. Styf-van Veen 2565 VZ Den Haag Fam. G. Lelieveld 2264 SV Leideschendam Mevr. C. Lelieveld 2264 SV Leidschendam Mevr. W. Blok 2283 XM Rijswijk. Tegelzettersbedrijf Gespecialiseerd in wand- en vloertegelwerk Hazelaan EJ Wassenaar Tel Mobiel:

18 KWEKERSADVERTENTIES Ben Bol kweker van Rood mozaiëken Type 1 en 2 Mevr. Jansen-Vegt Jackysfifefancy@hotmail.nl Kweekster van Fife fancy Lizard H.van Wessel Heg@gmail.com Kweker van Zwartgeel intensief en schimmel Geel Mozaiëk type Agaat geel mozaiëk type 1+2 C.J.M.Scheffers Kweker van Rood: intensief -schimmel Mozaiëk type 1-2 W.H. Stoop g.j.stoop@hetnet.nl Kweker van: Agaat topaas wit Zwart rood mozaïek type Agaat geel mozaïek type Agaat rood mozaïek type Satinet rood mozaïek type Agaat topaas geel mozaïek type 1+2 G.J. Stoop g.j.stoop@hetnet.nl Kweekster van: Agaat topaas wit Parijse Frisé Noord Hollandse Frisé Scotch Fancy Japan Hoso Lancashire Raza Mex. Roodmussen Driekleurpapegaaiamadines Grasparkieten ParkietenkwekerijVerwey famverwey@wanadoo.nl tel: Engelse en Hollandse P.Hagenaars pchagenaars@casema.nl Harzers Timbrado s in verschillende kleurslagen

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon G. van der Holst & Zn. b.v. Roos Verschuuren www.gvdholstzn.nl Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER Op

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER De

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER Op

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER Beste

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a Denkt u ook aan onze adverteerders. Zij steunen onze vereniging

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER We

Nadere informatie

WEBSITE: EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

WEBSITE:  EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING Dames en Herenkapsalon Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327 55 51 VAN DE VOORZITTER We

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING

EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING EERSTE VOORBURGSE KANARIEVOGELVERENIGING WEBSITE: WWW.EVKV.WEBKLIK.NL Dames en Herenkapsalon Bloemen- en en Plantenboetiek Roos Verschuuren Burgemeester Sweenslaan 52a 2262 BP Leidschendam Telefoon 070-327

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Oktober November 2017 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Hans Dijksman 09

Nadere informatie

Kweekervaring met Japanse en Zilveroor Nachtegalen

Kweekervaring met Japanse en Zilveroor Nachtegalen Kweekervaring met Japanse en Zilveroor Nachtegalen Inleiding Dit kweekverslag beslaat een periode van twee kweekseizoenen met de Japanse nachtegaal (leiothrix lutea) als ook met de zilveroornachtegaal

Nadere informatie

De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula)

De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula) De Witgesterde blauwborst (Luscinia Svecica Cyanecula) De Witgesterde Blauwborst Beknopte beschrijving De blauwborst is een vogel die voorkomt in Europa, Azië, west-alaska en noord Amerika. De man heeft

Nadere informatie

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum)

Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Pagodespreeuw (Sturnus Pagodarum) Na een aantal jaren met zaadeters te hebben gekweekt heb ik toch weer besloten om spreeuwen te gaan houden. Een aantal jaren geleden heb ik ook verschillende koppels gehad

Nadere informatie

De Braamsluiper (Sylvia Curruca)

De Braamsluiper (Sylvia Curruca) De Braamsluiper (Sylvia Curruca) De braamsluiper Inleiding De braamsluiper is een insectenetende vogel die ongeveer 14 cm groot is. Zowel man als pop dragen hetzelfde verenpak en zijn mijn inzien niet

Nadere informatie

De Pimpelmees (Parus Caeruleus)

De Pimpelmees (Parus Caeruleus) De Pimpelmees (Parus Caeruleus) Inleiding Wie is er niet bekent met dit zeer acrobatische vogeltje. Hij is zo gewoon geworden voor de mens dat ze de fantastische kleuren van dit vogeltje niet eens meer

Nadere informatie

Heggemus (prunella modularis)

Heggemus (prunella modularis) Heggemus (prunella modularis) Beknopte inleiding: De heggenmus is een vrij onopvallende verschijning die vrijwel in geheel Europa voorkomt. Daarbuiten komen zij ook voor in grote gedeeltes van Azië, ook

Nadere informatie

Lezing Rijpaardenfokvereniging Limburg

Lezing Rijpaardenfokvereniging Limburg Lezing Rijpaardenfokvereniging Limburg Bijzonderheden spijsvertering paard Het paard: Produceert voortdurend maagzuur Is een lange duureter Heeft een zeer kleine maag Heeft relatief weinig zetmeelsplitsende

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

Opgericht 10 augustus mei e jaargang

Opgericht 10 augustus mei e jaargang Opgericht 10 augustus 1949 mei 2010 24 e jaargang 1 Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR Voorzitter : Jaap Plokker, Hercules 86, (Waarnemend) 2221 MD Katwijk, tel: 071-402 75

Nadere informatie

Nieuwsbrief E.V.v.V

Nieuwsbrief E.V.v.V Nieuwsbrief E.V.v.V. 3 2016 3 e kwartaal 2016 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39 KvK Almere 4006.1188 Bankrekening NL05INGB0005339101 EVvV-Almere 1 2 Van de voorzitter Met enige trots kan ik melden

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Februari Maart 2018 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Verhuur 09 Uitnodiging

Nadere informatie

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings.

De putters krijgen een putter/sijzen zaadmengsel. Ik koop deze mengeling bij Jan Koenings. De kweek met de kleine Putter, Carduelis carduelis in voliere en broedkooi We begonnen dit jaar de kweek met 3 koppels. Eén koppel in een volière van 3m bij 0,8m. Eén koppel in een broedkooi buiten van

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 21 DECEMBER

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 21 DECEMBER LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 21 DECEMBER UW FEESTAVOND AANVANG 20.00 UUR Ontmoetingscentrum Morgenstond

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Het kweken met de Zosterops palpebrosus

Het kweken met de Zosterops palpebrosus Het kweken met de Zosterops palpebrosus De naam Zosterops palpebrosus heb ik zelf niet verzonnen het is de latijnse naam voor Indische brilvogel of Gangesbrilvogel, waarbij Zosterops staat voor brilvogel.

Nadere informatie

De zwarte mees (Parus Ater)

De zwarte mees (Parus Ater) De zwarte mees (Parus Ater) I Koppeltje Zwarte Mezen Inleiding De zwarte mees is een echte bosbewoner en zijn voorkeur gaat uit naar naaldbomen en berkenbomen. Het verspreidingsgebied is enorm, het beslaat

Nadere informatie

en da's plat riessens. mear da's ook wier nit hellemoals woar want panurus biarmicus is toch wal latijns en steet vuur:

en da's plat riessens. mear da's ook wier nit hellemoals woar want panurus biarmicus is toch wal latijns en steet vuur: Het Baardmannetje Let op! het volgende artikel is géén kweekverslag!!! Bij de verkoop van de jonge vogels afgelopen jaar vroegen de mensen aan mij hoe of ze de vogels verzorgen moesten, en hoe het in zijn

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Nieuwsbrief van bijen@wur juli 2008 Stuifmeel en honingbijen. Sjef van der Steen, bijen@wur

Nieuwsbrief van bijen@wur juli 2008 Stuifmeel en honingbijen. Sjef van der Steen, bijen@wur Nieuwsbrief van bijen@wur juli 2008 Stuifmeel en honingbijen Sjef van der Steen, bijen@wur In BeeWorld van maart en juni 2005 stond een interessante artikelreeks van de Zwitserse onderzoekers Keller, Fluri

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

Herder Maina ofwel treurmaina

Herder Maina ofwel treurmaina Herder Maina ofwel treurmaina De aankoop In de zomer van 2005 hadden we de mogelijkheid om achter ons huis een flinke volière te bouwen. In eerste instantie zou deze een groot deel van de achtertuin gaan

Nadere informatie

Lid Zanglust Zuidwolde

Lid Zanglust Zuidwolde Lid Zanglust Zuidwolde Even voorstellen Ik ben Richard Bekelaar, 34 jaar oud. Ben inmiddels zo'n 15 jaar lid van Zanglust Zuidwolde. Ben kweker van de standaard grasparkiet, in de volksmond ook wel Engelse

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Opgericht 10 augustus oktober e jaargang

Opgericht 10 augustus oktober e jaargang Opgericht 10 augustus 1949 oktober 2010 24 e jaargang 1 Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR Voorzitter : Jaap Plokker, Hercules 86, (Waarnemend) 2221 MD Katwijk, tel: 071-402

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: W.H.Stoop Perponcherstraat 48 2518 SW Den Haag Tel. 070-3461831

Nadere informatie

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ:

ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 AANGESLOTEN BIJ: ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER FEBRUARI 2012 2008 2008 AANGESLOTEN BIJ: 2008 BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen en

Nadere informatie

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5 in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 5 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Maart 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544

Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 Arabische Volbloedpaarden Stamboek in Nederland Postbus 40306 3504 AC Utrecht Tel: +31 (30) 2410001 Fax: +31 (30) 2415544 UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING Vrijdag 22 mei 2009 Mercure Hotel - Kosterijland

Nadere informatie

Club blad V.V.Vogelvreugd

Club blad V.V.Vogelvreugd Club blad V.V.Vogelvreugd Beverwijk en Omstreken Aangesloten Bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht April 947 vogelvreugd VOLIERE VERENIGING BEVERWIJK EN OMSTREKEN OPGERICHT APRIL 947 AANGESLOTEN

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Februari 2013 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

België. Ik heb immers een missie, en deze wil ik hoe dan ook voltooien. Op naar kweekseizoen Peter van der Ven

België. Ik heb immers een missie, en deze wil ik hoe dan ook voltooien. Op naar kweekseizoen Peter van der Ven Kweek met de KEEP Soms heeft een vogelkweker een uitdaging nodig. Omdat ik hoofdzakelijk sijzen, baardmannen en goudvinken kweek, viel mijn aandacht 3 jaar terug op de Keep. Deze vogel zie je 1, 2, 3 niet

Nadere informatie

De Kracht van Eiwit. Hans Wassink. EFAA Fitness- & Personal Training Congres 15 Februari 2009, Noordwijkerhout

De Kracht van Eiwit. Hans Wassink. EFAA Fitness- & Personal Training Congres 15 Februari 2009, Noordwijkerhout De Kracht van Eiwit Hans Wassink EFAA Fitness- & Personal Training Congres 15 Februari 2009, Noordwijkerhout Programma Eigen Kracht 10.00 uur De Kracht van Eiwit Hans Wassink 11.15 uur Afslanken met IJzer

Nadere informatie

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 22 DECEMBER

LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 22 DECEMBER LUSCINIA KERSTBINGO MET VELE MOOIE KERSTPRIJZEN U BENT ALLEN VOOR DEZE GEZELLIGE AVOND UITGENODIGD NEEM OOK UW VRIENDEN MEE VRIJDAG 22 DECEMBER UW FEESTAVOND AANVANG 20.00 UUR Ontmoetingscentrum Morgenstond

Nadere informatie

GGPF Nieuwsbrief. Juli 2015

GGPF Nieuwsbrief. Juli 2015 GGPF Nieuwsbrief Juli 2015 Nog vóór de grote uittocht van de vakantiegangers een korte nieuwsbrief met daarin zoals toegezegd de volledige uitslagen. Valt er dan verder niets te melden? Zeker wel. Het

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe.

www.deschuttervis.nl Aan: Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe. Beste Leden, Als eerste wens ik u namens het bestuur een goed en gezond 2012 toe. Even een terugblik naar onze jaarlijkse feestavond van december 2011. Met een goed gevulde zaal, blije mensen en vele mooie

Nadere informatie

Groep 3.006 Lipochroom Lutino intensief witte pennen. Groep 3.008 Lipochroom Geel schimmel witte pennen

Groep 3.006 Lipochroom Lutino intensief witte pennen. Groep 3.008 Lipochroom Geel schimmel witte pennen 1. Zangkanaries Hoofdgroep 01: Zangkanaries 1 Kooi: zangkooi Groep 1.001 Harzers klas 1.001.001 Harzers Hoofdgroep 02: Zangkanaries 2 Kooi: zangkooi Groep 1.002 Waterslagers klas 1.002.001 Waterslagers

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. November-December 2016 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Voorwoord 07 Agenda 09 Notulen

Nadere informatie

Verwelkoming, inleiding en bestuursmededelingen

Verwelkoming, inleiding en bestuursmededelingen Verslag 53ste bijeenkomst van de Spanish Timbrado kwekers gehouden op zaterdag 10 november 2018. Plaats: 'Constructie Vuegen', Essenschotstraat 04 (Zone 6 066), 3980 Tessenderlo. Agendapunten: - Verwelkoming,

Nadere informatie

Disclosure belangen spreker

Disclosure belangen spreker Disclosure belangen spreker Wondzorg Symposium 14 oktober 2014 (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of

Nadere informatie

Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o.

Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o. Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o. Eigen kweek vogels Alle Eigen Kweek (EK) vogels (inclusief stellen en stammen) van de show worden ingedeeld in de volgende hoofdcategorieën: - Zang (EK) - Kleur

Nadere informatie

Een kweekverslag van Gerrit Brinkman. De Roodkopkardinaal, Paroaria gularis gularis.

Een kweekverslag van Gerrit Brinkman. De Roodkopkardinaal, Paroaria gularis gularis. Een kweekverslag van Gerrit Brinkman De Roodkopkardinaal, Paroaria gularis gularis. Beschrijving: De Roodkoppen zijn ongeveer 16 cm lang, ze hebben een geheel rode kopbevedering welke naar achter doorloopt

Nadere informatie

Zelf gemaakt eivoer, vergelijkbaar met hoogwaardige dierlijke voeding, zoals meelwormen, pinky s, buffalo s en krekels.

Zelf gemaakt eivoer, vergelijkbaar met hoogwaardige dierlijke voeding, zoals meelwormen, pinky s, buffalo s en krekels. Deel 1: Achtergrond Zelf gemaakt eivoer, vergelijkbaar met hoogwaardige dierlijke voeding, zoals meelwormen, pinky s, buffalo s en krekels. Veel vogelsoorten brengen hun jongen groot met dierlijk voedsel.

Nadere informatie

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d.

ACTIVITEITEN MAANDAG. Ouderenbiljart uur. Info: dhr. A. Goossens tel Bridge uur. Indo: dhr J. v.d. Wijkcentrum Jan Ligthart Bergweg 12, 4461 NB Goes Telefoon 0113-232735 Gironummer 5859466 KvK 22029749 Website: http://site.zeelandnet.nl/goesoost/ BESTUUR Voorzitter Dhr. J. E. Mieras Tulpstraat 74, 4461

Nadere informatie

De kluut is een waad vogel en heeft dan ook de beschikking over een vijver van plm. 5m2 welke met regelmaat doorgespoeld wordt met vers water.

De kluut is een waad vogel en heeft dan ook de beschikking over een vijver van plm. 5m2 welke met regelmaat doorgespoeld wordt met vers water. Kweek ervaring met de kluut ( Recurvirostra avosetta) Het kweekseizoen 2008 ben ik met 5 koppels kluten begonnen. Alle koppels had ik samen in een volière zitten met een afmeting van 6 x 9 m en 3 meter

Nadere informatie

Een presentatie van Gea Stoop april 2008

Een presentatie van Gea Stoop april 2008 & Een presentatie van Gea Stoop april 2008 Agenda Herkomst Ontwikkeling Verervingen Standaardeisen Discussie BORDER x GEKUIFDE HARZER = GLOSTER Ur Frise 1690 Grote van Gent 1700 Lizard 1640 Kuifkanarie

Nadere informatie

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken.

Vogelvereniging. Musselkanaal & Omstreken. Vogelvereniging Jaargang 62 nummer 1 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding

GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4. Gezonde voeding GEZONDHEIDSKUNDE-AFP LES 4 Gezonde voeding 1 INLEIDING Thema 3 hoofdstuk Gezonde voeding blz. 149 Onderwerpen: -Persoonlijke verschillen -Voeding en levensfasen -Voedingsmiddelen en voedingsstoffen -Richtlijnen

Nadere informatie

Breedmax : Een zeer volledig voedingssupplement met duidelijk wetenschappelijke achtergrond

Breedmax : Een zeer volledig voedingssupplement met duidelijk wetenschappelijke achtergrond : Een zeer volledig voedingssupplement met duidelijk wetenschappelijke achtergrond In het wild eten vogels naast zaden ook insecten, larven, bloemknoppen, fruit, bladeren, boomschors, groenvoer en aarde.

Nadere informatie

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Januari 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: W.H.Stoop Perponcherstraat 48 2518 SW Den Haag Tel. 070-3461831

Nadere informatie

.. G E I N S P I R E E R D D O O R D E N AT U U R

.. G E I N S P I R E E R D D O O R D E N AT U U R Fokker Diervoeders BV De Huufkes 73-75 5674 TL Nuenen Nederland Tel.: +31 (0)40-2835511 Fax: +31 (0)40-2838523 E-mail: info@fokker-diervoeders.nl www.fokker-diervoeders.nl V O E D I N G SW I J Z E R..

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: W.H.Stoop Perponcherstraat 48 2518 SW Den Haag Tel. 070-3461831

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 november 2014 28 e jaargang 1 Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR:

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: W.H.Stoop Perponcherstraat 48 2518 SW Den Haag Tel. 070-3461831

Nadere informatie

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. februari CLUBBLAD

VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM. februari CLUBBLAD VOGELVERENIGING DE NACHTEGAAL, HEERJANSDAM februari 2019 1 CLUBBLAD Februari 2019 VOGELVERENIGING "DE NACHTEGAAL" Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Opgericht: 7 april 1964 Verenigingsinfo

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 2 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 2 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 2 e kwartaal 2018 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris

Nadere informatie

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Deze onderlinge tentoonstelling wordt georganiseerd door V.V.,,De Kolibri

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club Budgie nr. 4 mei 2015

Nederlandse Grasparkieten Club  Budgie nr. 4 mei 2015 G.B.partners staat voor Ruud Groenendijk en Koos Bakkenes. De twee mannen zijn al vele jaren vrienden, ze leerde mekaar kennen op de plaatselijk vogel vereniging en daar ze beiden overschakelde naar de

Nadere informatie

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6

`s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA. Maandblad Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM December 1921 No 6 `s-gravenhaagse Vereniging van Vogelliefhebbers LUSCINIA Maandblad Afzender: Koninklijk Goedgekeurd: 2522 ZM 29 27 December 1921 No 6 1 Voorzitter: W.H.Stoop Perponcherstraat 48 2518 SW Den Haag Tel. 070-3461831

Nadere informatie

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 Van Vogelvereniging Spijkenisse en omstreken lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Clubgebouw vogelvereniging, Maaswijkweg 10 te Spijkenisse. Sluiting inschrijving:

Nadere informatie

Nieuwsbrief E.V.v.V. 4 2015

Nieuwsbrief E.V.v.V. 4 2015 Nieuwsbrief E.V.v.V. 4 2015 Isabel rood intensief, F.J. Spaargaren, 94 pnt TT Almere 2015 4 e kwartaal 2015 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39 KvK Almere 4006.1188 Bankrekening NL05INGB0005339101

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016

No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016 CLUBBLAD VAN VOGELVERENIGING GEMERTS KLEUR 13e JAARGANG No.2 UITGAVE FEBRUARI 2016 COPY NAAR: joentheo44@kpnmail.nl www.gemertskleur.nl Secretariaat:Theo van den Eijnde De Haag 41 5421 NL joentheo44@kpnmail.nl

Nadere informatie

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.:

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

Opgericht 10 augustus Februari e jaargang

Opgericht 10 augustus Februari e jaargang Opgericht 10 augustus 1949 Februari 2009 23 e jaargang VERENIGINGSINFO ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR Voorzitter: Dirk de Mol, Secr. Varkevisserstraat 251 2225 LC Katwijk aan Zee, Tel.

Nadere informatie

Gefriseerde rassen en Houdingrassen

Gefriseerde rassen en Houdingrassen Open Nederlandse kampioenschappen Gefriseerde rassen en Houdingrassen Op zaterdag 19 november 2011 Plaats: Verenigingsgebouw De Vogelvriend P.M. van Gentstraat 23 4142 BM Leerdam Tel. 0345-618024 De kampioenen

Nadere informatie

36 jaargang nr.2 Oktober District Friesland

36 jaargang nr.2 Oktober District Friesland 36 jaargang nr.2 Oktober 2017 District Friesland Uitnodiging tot het bijwonen van de Districtsvergadering, die zal worden gehouden op Vrijdag 6 oktober 2017 om 20.00 uur in het gebouw van de Volièrevereniging

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 1 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere

Nieuwsbrief. 1 e kwartaal Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere , bankrekening: NL05INGB , EVvV Almere Nieuwsbrief 1 e kwartaal 2018 Aangesloten bij de NBvV, afdelingscode A39, KvK Almere 4006.1108, bankrekening: NL05INGB0005339101, EVvV Almere 1 bestuur voorzitter secretaris penningmeester TZ-commissaris

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2018 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

De zin en onzin over wheat germ oftewel tarwekiemen.

De zin en onzin over wheat germ oftewel tarwekiemen. De zin en onzin over wheat germ oftewel tarwekiemen. Veel hobbyisten gebruiken wheat germ pellets. Als je vraagt waarom ze dit doen is het antwoord meestal omdat de Japanse kwekers dit ook doen of omdat

Nadere informatie

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde ``

Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Heerlerheide Aquariumvereniging ``A.V. Waterweelde `` Opgericht: 7 oktober 1961 te Heerlerheide gemeente Heerlen. Koninklijk goedgekeurd bij besluit van 4 september 1975 Aangesloten bij de N.B.A.T. en

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

~ 1 ~ Indien onbestelbaar retouneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949

~ 1 ~ Indien onbestelbaar retouneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949 Indien onbestelbaar retouneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers ~ 1 ~ ~ 2 ~ Verenigingsinfo ERELEDEN

Nadere informatie

CLUBBLAD B.S.V. WEST. Editie maart

CLUBBLAD B.S.V. WEST.  Editie maart CLUBBLAD B.S.V. WEST Mail Jeugd: Mail: Website: opgevenbsvwestjeugd@hotmail.com bsvwestleden@hotmail.com www.bsv-west.nl 2018 Editie maart Dagelijks bestuur en bestuursleden: Voorzitter : Jan de Vos Henri

Nadere informatie

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 3

in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 3 in Vogelvlucht Jaargang 62 nummer 3 In vogelvlucht is het verenigingsorgaan van de vogelvereniging Musselkanaal & Omstreken. Aangesloten bij de Nederlandse bond van Vogelliefhebbers met bondscode M06.

Nadere informatie

Pure Whey Eiwit - Kennismakingsset

Pure Whey Eiwit - Kennismakingsset Zo ondersteunt Pure Whey Eiwit uw gezondheid Eiwitten zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Ze zijn nodig voor groei, herstel en instandhouding van lichaamscellen en weefsels. Niet voor niets

Nadere informatie

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015

Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 1 Volierevereniging Zanglust Fügelnijs, mei 2015 Nieuwe lay-out Nieuwe mensen hebben vaak andere ideeën, zo ook nu weer. Het Fugelnijs kon wel wat kleur gebruiken en styling. Voor je ligt het resultaat.

Nadere informatie