Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 12 november :56 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: agendapunt GR November

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 12 november :56 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: agendapunt GR November"

Transcriptie

1 Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 12 november :56 Onderwerp: agendapunt GR November Gelieve volgend punt nog toe te voegen aan de agenda voor de GR van November: 1. Netheid dorpscentra vs. Gratis uitlenen straatveegmachine Wie eens door de straten van de dorpscentra van Meise en zeker Wolvertem wandelt, zal het reeds vastgesteld hebben: onze dorpscentra blinken niet uit in netheid, om het met een eufemisme uit te drukken Groot was dan ook mijn verbazing toen ik in de notulen van het Schepencollege las dat het straatveegmachine, dat we enige tijd geleden voor veel geld (+/ ) hebben gekocht en met veel poeha in huis hebben gehaald, blijkbaar niet of nauwelijks wordt gebruikt en zelfs gratis voor een periode van 2 maanden kan worden uitgeleend aan de gemeente Merchtem. Het huren van gelijkaardige machines kost normaal gezien al snel 150 per dag. Onze gemeente draagt een schuldenlast van 30 miljoen Euro, maar we kunnen blijkbaar dure machines, die we misschien beter zouden gebruiken om onze eigen straten netter te maken en te houden, zomaar gratis voor enkele maanden lenen aan andere gemeenten, zelfs wanneer dat niet eens werd gevraagd door deze andere gemeente (in casu heeft Merchtem immers enkel gevraagd om de machine 1 keer per week te mogen gebruiken). Vraag aan de bevoegde Schepen: - Waarom vraagt de gemeente geen marktconforme huurprijs voor het gebruik van deze machine? Heeft onze gemeente opeens geld teveel? Onze verenigingen kreunen en moeten het met minder geld doen maar naburige gemeenten krijgen de cadeaus? - Waarom wordt de machine in kwestie i.p.v. gratis te worden uitgeleend, niet gebruikt daar waar ze voor werd gekocht: het proper houden van onze gemeente? Onze dorpscentra verdienen wel een extra kuisbeurt maar CD&V en N- VA vinden het blijkbaar van groter belang om cadeautjes te geven aan Merchtem Of vindt onze bevoegde schepen in alle ernst dat onze dorpscentra er proper bij liggen? - Is dit de volgende wanhopige stap om onze begroting wat op te smukken: gemeentemateriaal dat we best zelf kunnen gebruiken om onze gemeente beter te onderhouden en netter te maken, uitverkopen aan de naburige gemeenten?

2 Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 29 oktober :33 Onderwerp: GR november Gelieve onderstaand punt op de agenda van de GR van November te plaatsen: 1: Oproep tot gemeentepersoneel In het dossier van het voormalig hoofd van de technische dienst van de gemeente werd op uitspraak gedaan door de 51 ste kamer van de Nederlandstalige Correctionele Rechtbank van Brussel: de betrokkene werd o.m. veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 2 jaar waarvan ¾ met 5 jaar uitstel. De vordering van de gemeente Meise tot betaling van een schadevergoeding werd weerhouden voor een bedrag van (te verhogen met interesten vanaf september 2005). Deze straf onderstreept nogmaals de ernst van de feiten die zich gedurende meer dan 10 jaar onafgebroken hebben voorgedaan in onze gemeente, binnen het kader van onze gemeentelijke technische dienst. Blijft de vraag of er werkelijk niemand van ons gemeentebestuur hiervan op de hoogte was. Gezien de omvang en frequentie van de gepleegde feiten, kan je hier toch wel wat vraagtekens bij plaatsen.. Dat er dienaangaande geen verklaringen werden afgelegd is eveneens hoogst eigenaardig. Wij willen dienaangaande alleszins de onderste steen omkeren. Met de veroordeling van V.E. is dit dossier voor ons dus niet voorbij. Indien de personeelsleden, vroegere en huidige, de lippen op elkaar houden inzake de eventuele kennis en verantwoordelijkheid van de (toenmalige en huidige) politieke bestuurders, dan is het uit angst om zelf slachtoffer te worden. Het is aan de gemeenteraad om die angst weg te nemen en aan de personeelsleden duidelijk te maken dat het tijd wordt alle kaarten op tafel te leggen. Het statuut van klokkenluider wordt in ons Gemeentedecreet voorzien: Artikel van het Gemeentedecreet, artikel van het OCMW- decreet en artikel van het Provinciedecreet bepalen dat personeelsleden die in de uitoefening van hun ambt nalatigheden, misbruiken of misdrijven vaststellen, daarvan onmiddellijk een hiërarchische meerdere op de hoogte brengen. Artikel 267 van het Gemeentedecreet, artikel 267 van het OCMW- decreet en artikel 256 van het Provinciedecreet voorzien dat het personeelslid het recht heeft om Audit Vlaanderen op de hoogte te brengen van onregelmatigheden die hij in de uitoefening van zijn functie vaststelt. Artikel 267 van het Gemeentedecreet, artikel 267 van het OCMW- decreet en artikel 256 van het Provinciedecreet geven aan dat dergelijke rapportering aan Audit Vlaanderen nooit aanleiding kan geven tot een tuchtsanctie of een ontslag tenzij er misbruik wordt gemaakt van deze mogelijkheid. Dergelijke verklaringen vallen niet onder het inzagerecht, tenzij het betrokken personeelslid zijn instemming geeft.

3 De gemeenteraad moet duidelijk maken aan het gemeentepersoneel dat eventuele getuigenissen en verklaringen onder het Decretaal voorziene statuut van klokkenluider vallen en er dus geen angst moet zijn om verklaringen af te leggen. De gemeenteraad kan dit doen door iedereen duidelijk en onomwonden op te roepen om de nodige verklaringen af te leggen. Legt derhalve volgende beslissing ter stemming voor aan de gemeenteraad: De Gemeenteraad van Meise roept bij deze alle personeelsleden, actuele en vroegere, inclusief het vroeger hoofd van de technische dienst, op om de stilte te doorbreken en al de nodige verklaringen af te leggen bij de gemeentesecretaris van de gemeente Meise of bij Audit Vlaanderen (Audit Vlaanderen, Boudewijnlaan 30 - bus 24, 1000 Brussel, Telefoon: , E- mail: audit@vlaanderen.be, Website: dewelke verder licht werpen op de feiten die aan de grondslag liggen van de veroordeling van het voormalige hoofd van de technische dienst, meer bepaald aangaande de al dan niet kennis door leden van een vroeger of huidig gemeentebestuur van Meise van de feiten die aan de grondslag liggen van de recente veroordeling van het voormalige hoofd van de technische dienst of andere feiten die kenmerkend zijn voor de in voormeld dossier vastgestelde uitingen van normvervaging. De Gemeenteraad verzekert dat alle dienstige getuigen in ruil voor hun medewerking een beschermd statuut van klokkenluider krijgen in de zin van Artikel van het Gemeentedecreet, artikel van het OCMW- decreet, Artikel 267 van het Gemeentedecreet en artikel 267 van het OCMW- decreet en derhalve noch tuchtsanctie noch ontslag dienen te vrezen. De Gemeenteraad geeft eveneens opdracht aan de gemeentesecretaris om afschrift van deze oproep via een afzonderlijk schrijven ter kennis te brengen van alle personeelsleden van de gemeente. Van: Roel Anciaux [mailto:roel.anciaux@skynet.be] Verzonden: vrijdag 17 oktober :47 Onderwerp: Vraag Gemeenteraad November - verkeersdrempels wijk Eversem Gelieve aub volgende vraag op de agenda van de GR van November te plaatsen: 1. Verkeersdrempels/verkeersveiligheid wijk Eversem Dit dossier werd reeds eerder op de agenda van de Gemeenteraad geplaatst. Steeds stelden we ons vragen bij het weghalen van de verkeersdrempels in de wijk. Zal een dergelijke maatregel, een belofte van onze Burgemeester, de verkeersveiligheid in de wijk niet verlagen? Is de uitvoering van een - misschien wel lichtzinnige belofte - die prijs wel waard? We kregen onderstaande mail van een bezorgde vader:

4 Mijnheer de burgemeester Mijnheer en Mevrouw de schepen Geachte leden van de gemeenteraad Vorige week was het op de gemeentelijke basisschool Rode en overal in Vlaanderen week van de verkeersveiligheid. Deze week waren al die "verkeersveilige" goeie voornemens duidelijk al vergeten want er werd (opnieuw) een verkeersdrempel weggehaald in Putteveld, m.a.w. in de onmiddellijke omgeving van de basisschool die toch wel meer dan 400lln. telt. Ook op 2(!) september werden al 2 verkeersdrempels weggehaald. Proficiat met die bijzondere timing. Koning auto krijgt de straat terug, de tientallen kinderen die dagelijks deze weg naar school (per fiets of te voet) volgen zijn dan weer gedegradeerd tot nog zwakkere weggebruikers. Nu al merk je de gevolgen van deze ingrepen. Nog meer auto's gebruiken deze route naar school. Wie kan ze ongelijk geven, de weg is letterlijk vrij gemaakt, geplaveid om nog sneller aan de schoolpoort te raken. Als bezorgde vader, die dagelijks langs deze weg zijn jonge kinderen te voet of per fiets naar school brengt, ben ik heel benieuwd wat onze verkozen burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden nog in petto hebben voor onze wijk. Gaan alle drempels weg? Of worden er binnenkort nieuwe verkeersdrempels gelegd? Ik ben benieuwd, maar hou vooral m'n hart vast en via deze weg wil ik ook jullie wakkerschudden. Stop a.u.b. deze asociale ingrepen die onze gezellige wijk helemaal niet ten goede komen. Geef de straat terug aan de kinderen en de zwakke weggebruikers en stimuleer iedereen op elk mogelijke manier om zijn auto zoveel mogelijk thuis te laten. Hopend op een antwoord en gezond verstand van alle betrokkenen groet ik u met de meeste hoogachting De vragen die deze vader stelt zijn inderdaad pertinent... Tot nu toe werd aangekondigd door onze schepen van mobiliteit dat de gevolgen van het weghalen van de drempels later zouden worden geëvalueerd. Ons leek het beter onmiddellijk de nodige maatregelen te nemen die ervoor zouden zorgen dat het wegnemen van de drempels qua verkeersveiligheid onmiddellijk door een alternatief zouden worden opgevangen zodat de verkeersveiligheid minstens op hetzelfde niveau bleef. sp.a- Meise2020 legt dus de volgende beslissing ter stemming voor: De Gemeenteraad van Meise geeft hierbij opdracht aan het College van Burgemeester en Schepenen om bij de eventuele verwijdering van de verkeersdrempels (voor zover dit nodig is)

5 in de wijk van Eversem onmiddellijk de nodige alternatieven te voorzien die ervoor moeten zorgen dat er door de verwijdering van de drempels geen achteruitgang in de verkeersveiligheid is. Zolang er de alternatieven niet onmiddellijk voor handen zijn, mogen er geen drempels worden verwijderd.

1. Vergissing aanmaningsbrief facturen schoolmaaltijden

1. Vergissing aanmaningsbrief facturen schoolmaaltijden Van: Roel Anciaux [mailto:roel.anciaux@skynet.be] Verzonden: donderdag 9 oktober 2014 0:13 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: bijkomende punten GR oktober 2014 Geachte secretaris, Beste Ellen, Gelieve bijkomende

Nadere informatie

Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015

Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015 Van: Roel Anciaux Verzonden: woensdag 11 februari 2015 13:37 Aan: 'Ellen De Clerck' Onderwerp: VRAAG GR MAART 2015 Geachte Secretaris, Hallo Ellen, Gelieve onderstaande vraag reeds op de agenda van de

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/005 BERAADSLAGING NR 11/004 VAN 11 JANUARI 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN

Nadere informatie

Agenda. Buitengewone AV IVCA. Audio vereniging voor interne audit voor lokale besturen. Audio. Interne audit

Agenda. Buitengewone AV IVCA. Audio vereniging voor interne audit voor lokale besturen. Audio. Interne audit Vergadering Commissie 1 dinsdag 26 februari 2013 Agenda - Buitengewone Algemene Vergadering IVCA - Statutenwijziging Audio - Omvorming AGB - Wijziging toelagereglement buurt en wijk - Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Art Dit hoofdstuk is niet van toepassing op de leden van het gemeentepersoneel in contractueel dienstverband.

Art Dit hoofdstuk is niet van toepassing op de leden van het gemeentepersoneel in contractueel dienstverband. 15 JULI 2005. Gemeentedecreet HOOFDSTUK VI. - Tucht. Afdeling I. - Toepassingsgebied. Art. 118. Dit hoofdstuk is niet van toepassing op de leden van het gemeentepersoneel in contractueel dienstverband.

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie Vlaamse Regering Diensten voor het Algemeen Regeringsbeleid Afdeling Kanselarij Boudewijnlaan 30, bus 20 1000 Brussel

Nadere informatie

In het daarop volgende semester vond evenwel geen enkele rapportering plaats.

In het daarop volgende semester vond evenwel geen enkele rapportering plaats. Namens Kraainem-Unie Koningin Astridlaan 215 20 april 2016 De Heer Dominique Houtart Voorzitter van de Gemeenteraad Geachte voorzitter, Op de gemeenteraad van 23 juni 2015, naar aanleiding van een brief

Nadere informatie

Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd bij decreet van 2 juni 2006, inzonderheid op de artikelen 129, 136 en 143;

Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd bij decreet van 2 juni 2006, inzonderheid op de artikelen 129, 136 en 143; Page 1 of 6 Opschrift Besluit van de Vlaamse Regering [houdende vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire gemeentepersoneel ter uitvoering van artikel 129, 136 en 143 van het Gemeentedecreet,

Nadere informatie

De aansprakelijkheid van lokale besturen en mandatarissen. Geert Vandenwijngaert nhoud.. De aansprakelijkheid van de lokale mandataris.. De verzekering van de aansprakelijkheid van de lokale mandataris.

Nadere informatie

Dorpsstraat SINT-LAUREINS Tel (09) Fax (09)

Dorpsstraat SINT-LAUREINS Tel (09) Fax (09) Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN EEKLO 9980 SINT-LAUREINS UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE VERGADERING VAN 17 APRIL 2014 Aanwezig : de heer L. De Meyere -gemeenteraadslid,

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire provinciepersoneel

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire provinciepersoneel Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de tuchtprocedure voor het statutaire provinciepersoneel DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Provinciedecreet van 9 december 2005, artikel 125 en 132,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Steunpunt voor het Lokaal Cultuurbeleid 8 maart Omvorming van gemeentelijke vzw s

Steunpunt voor het Lokaal Cultuurbeleid 8 maart Omvorming van gemeentelijke vzw s Omvorming van gemeentelijke vzw s Steunpunt Lokaal Cultuurbeleid Nikolas Cloet 8 maart 2007 INHOUD 1. Wettelijk kader 2. Statutenwijziging 3. Wijziging samenwerkingsovereenkomst 4. Inhoudelijk: algemene

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 3 juli 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 - OCMW-decreet

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Gemeenteraadsvoorzitter

Gemeenteraadsvoorzitter Gemeenteraadsvoorzitter Uittreksel uit de pocket Gemeentedecreet ontleed (11 e editie) 14. Wie kan de gemeenteraad voorzitten? Elk Belgisch gemeenteraadslid De burgemeester is niet automatisch voorzitter

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN Art 1 Art. 2 De gemeentelijke raad voor de belangen van alle Haachtse ondernemers draagt als naam Adviesraad lokale economie Haacht, hierna genoemd de raad. Het

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN

STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN STATUTEN JEUGDRAAD DE HAAN Hoofdstuk 1 : Benaming, erkenning en doelstelling Titel 1 : benaming en erkenning Art. 1 Art. 2 Onder de benaming Jeugdraad De Haan wordt in De Haan een jeugdraad opgericht.

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Notulen OCMW-raad dinsdag 3 juli 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. GOO/ 2019 / 4 / / 20 februari 2019

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. GOO/ 2019 / 4 / / 20 februari 2019 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING GOO/ 2019 / 4 / / 20 februari 2019 Inzake :, bijgestaan door, verzoekende partij Tegen : gemeente, vertegenwoordigd door, verwerende partij

Nadere informatie

Mijn énige vraag luidt: Kan er aan de gemeenteraad een uitgebreid verslag van dit werkbezoek gegeven worden?

Mijn énige vraag luidt: Kan er aan de gemeenteraad een uitgebreid verslag van dit werkbezoek gegeven worden? Toelichtingen: Interpellatie over werkbezoek van de gouverneur aan Malle. Uit de pers konden we vernemen dat de gouverneur van Antwerpen samen met enkele gedeputeerden een werkbezoek brachten aan onze

Nadere informatie

9. Vergadering van 29 september Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

9. Vergadering van 29 september Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 9. Vergadering van 29 september 2016. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden en Vandersmissen, Schepenen; Grosemans, Schepen van rechtswege

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

HOE WERK IK ALS GEMEENTERAADSLID?

HOE WERK IK ALS GEMEENTERAADSLID? HOE WERK IK ALS GEMEENTERAADSLID? Uittreksel uit de VVSG-Politeia pocket 3.1 Ken uw rechten als raadslid Elk gemeenteraadslid beschikt dus over een aantal wettelijke rechten die zijn deelname aan het beleid

Nadere informatie

De voorzitter: Mevrouw Schauvliege heeft het woord. Mevrouw Joke Schauvliege:

De voorzitter: Mevrouw Schauvliege heeft het woord. Mevrouw Joke Schauvliege: Actuele vraag van mevrouw Joke Schauvliege tot mevrouw Hilde Crevits, Vlaams minister van Openbare Werken, Energie, Leefmilieu en Natuur, over de verwijdering van alle bolle verkeersspiegels langs gewestwegen

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2010/140/.

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2010/140/. 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2010/140/. Inzake : Verzoeker, wonende te., bijgestaan door de heer L. V. D. C., Provinciaal secretaris ACOD Onderwijs, Verzoekende

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Agendapunt nr. 14: VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE DE GEMEENTERAAD Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Gelet op de omzendbrief BB 2007/03 van

Nadere informatie

Beste kandidaten, Beste vrienden,

Beste kandidaten, Beste vrienden, TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID CD&V Kandidatendag 28 mei 2012 Beste kandidaten, Beste vrienden,

Nadere informatie

WETSVOORSTEL tot wijziging van de procedure van onmiddellijke verschijning in strafzaken (ingediend door de heer Bart Laeremans c.s.

WETSVOORSTEL tot wijziging van de procedure van onmiddellijke verschijning in strafzaken (ingediend door de heer Bart Laeremans c.s. WETSVOORSTEL tot wijziging van de procedure van onmiddellijke verschijning in strafzaken (ingediend door de heer Bart Laeremans c.s.) TOELICHTING De wet van 28 maart 2000 tot invoeging van een procedure

Nadere informatie

U bent gedagvaard. >voor de politierechtbank >voor de correctionele rechtbank. Wegwijs in justitie. In de hoofdrol bij justitie.

U bent gedagvaard. >voor de politierechtbank >voor de correctionele rechtbank. Wegwijs in justitie. In de hoofdrol bij justitie. Wegwijs in justitie In de hoofdrol bij justitie De instellingen Meer informatie Justitie in de praktijk Federale Overheidsdienst Justitie U bent gedagvaard >voor de politierechtbank >voor de correctionele

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer)

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer) BIV AANVRAAG RECHTSPERSOON / 2018 pagina 1/5 (Wet van 11 februari 2013 B.S. 22 augustus 2013) 1 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/145/

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/145/ 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2011/145/ Inzake:,, bijgestaan door, juriste COC, Trierstraat 31-33 te 1040 Brussel, Verzoekende partij Tegen:, vertegenwoordigd

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2006/122/.

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2006/122/. 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2006/122/. Inzake : Verzoekende partij, wonende te. bijgestaan door de heer J.H., jurist. Tegen : de GEMEENTE., Verwerende partij

Nadere informatie

goedkeuring door gemeenteraad

goedkeuring door gemeenteraad GEMEENTELIJK FEESTCOMITE p/a Markt 1 9340 LEDE Voorzitter Elsie Van den Abbeele uw kenmerk: ons kenmerk: bijlagen: dienst: patrimonium tel.: (053)60 68 50 fax: (053)80 33 09 e-mail: patrimonium@lede.be

Nadere informatie

De zetel van het Welzijnsforum is gevestigd te 9300 Aalst, Grote Markt 3.

De zetel van het Welzijnsforum is gevestigd te 9300 Aalst, Grote Markt 3. STATUTEN WELZIJNSFORUM AALST 1. Oprichting Welzijnsforum Artikel 1 Stedelijke adviesraad Het Welzijnsforum is een stedelijke adviesraad die lokale welzijnsactoren in Groot-Aalst samenbrengt met het oog

Nadere informatie

Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt, sectie correctioneel,

Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt, sectie correctioneel, p. 1 Griffienummer 1) ') fi ü 0. _,. J iv to.3 / 2017 Repertorium nummer 2011 / 1-A 1 Datum van uitspraak 9 mei 2017 Notitienummer parket Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt, sectie correctioneel,

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen.

In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart In Arnhem worden op woensdag 21 maart gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Je mag dan stemmen welke mensen in de gemeenteraad komen. Wat vind jij belangrijk?

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke. Huishoudelijk reglement Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening van de gemeente Jabbeke Huishoudelijk reglement Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: De GECORO stelt een huishoudelijk reglement op met betrekking tot haar

Nadere informatie

rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt Sectie correctioneel

rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt Sectie correctioneel - -- f "... ",."" ;"t.,-:-7") u "-.a. \'j"'., p \ 162..JB Vonnisnummer I Griffienummer 2018/1573 Repertoriumnummer / Europees Datum van uitspraak 4 december 2018 Naam van de eerste beklaagde Systeemnummer

Nadere informatie

Vonnis AFSCHRSFT. Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt, sectie correctioneel, / kamer. c \ 2016 / $0$ 31/05/2016

Vonnis AFSCHRSFT. Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt, sectie correctioneel, / kamer. c \ 2016 / $0$ 31/05/2016 4 4 AFSCHRSFT P- 1 Griffienummer 000 73 6 /2016 Repertoriumnummer 2016 / $0$ Datum van uitspraak 31/05/2016 Notitienummer parket HA66.L5.1537-11 c \ Rechtbank van eerste aanleg Limburg, afdeling Hasselt,

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

N-VA WILT BESPAREN OP HET POLITIEK APPARAAT

N-VA WILT BESPAREN OP HET POLITIEK APPARAAT N-VA WILT BESPAREN OP HET POLITIEK APPARAAT 1,1 miljoen euro besparen na 2012 27 mei 2012 1 Persbericht (samenvatting) N-VA wilt meer dan 1 miljoen euro besparen op politiek apparaat na 2012 Om de hachelijke

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2011 / 12 /.. / 19 oktober 2011

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2011 / 12 /.. / 19 oktober 2011 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING GVO / 2011 / 12 /.. / 19 oktober 2011 Inzake, wonende te, bijgestaan door, advocaat, verzoekende partij, tegen inrichtende macht vzw met maatschappelijke

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Omzendbrief BB 2007/05

Omzendbrief BB 2007/05 Omzendbrief BB 2007/05 Omzendbrief Aan de provinciegouverneurs Ter kennisgeving aan: - de colleges van burgemeester en schepenen, - de leden van de deputaties, - de voorzitters van de gemeenteraden, districtsraden

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

STRAFVERVOLGING VAN PROCES-VERBAAL TOT VEROORDELING

STRAFVERVOLGING VAN PROCES-VERBAAL TOT VEROORDELING STRAFVERVOLGING VAN PROCES-VERBAAL TOT VEROORDELING Christophe THIEBAUT Advocaat PAQUES, NOPERE & THIEBAUT Assistent UCL Maître de conférences FUCAM II- DE OPSPORING * Basisstuk van de strafprocedure *

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE

GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Tel 09/345.01.35 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE Openbare zitting van 27 november 2014

Nadere informatie

Asbest in gebouwen die gesloopt moeten worden

Asbest in gebouwen die gesloopt moeten worden Bertrand Waucquez Kraainem, 2016-11-23 Seringenstraat 26 De heer Houtart, voorzitter van de gemeenteraad Dezangrélaan 17 Betreft: agenda van de gemeenteraad voorzien op 29 november 2016 Geachte mijnheer

Nadere informatie

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG BADSTAD GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG Blankenberge, 19 maart 2013 Aan de gouverneur van West-Vlaanderen De heer Carl Decaluwé Burg 3 8000 Brugge Betreft: Klacht wegens het niet correct

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad

Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad Huishoudelijk reglement gemeentelijke cultuurraad ART. 1 : Het huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke cultuurraad door het organiseren van de algemene vergadering,

Nadere informatie

UITTREKSEL Gemeenteraad

UITTREKSEL Gemeenteraad UITTREKSEL Gemeenteraad DONDERDAG 07 FEBRUARI 2013 aanwezig R. Mennes, burgemeester G. Rottiers, K. Van Hoofstat, V. Goris, schepenen A. Boen, schepen van rechtswege A. Ams, G. Van Frausem, G. Van de Vreken,

Nadere informatie

GALMAARDEN I I nr. 2 juli 2017

GALMAARDEN I   I nr. 2 juli 2017 Geef uw mening over Galmaarden op de binnenpagina s GALMAARDEN galmaarden@n-va.be I www.n-va.be/galmaarden I nr. 2 juli 2017 V.U.: RUDY THIEBAUT, FLIETERKOUTER 29, 1570 TOLLEMBEEK N-VA trekt met uw programma

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT)

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG (INCLUSIEF HUISHOUDELIJK REGLEMENT) Voor principieel akkoord verklaard door het College in zitting van 24 september 2007 en gewijzigd na bespreking met de leden van

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/148/ (II)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2011/148/ (II) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2011/148/ (II) Inzake :, wonende te, bijgestaan door, advocaat te.., Verzoekende partij Tegen :.., vertegenwoordigd door het College

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2014/179/, (II)

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2014/179/, (II) 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2014/179/, (II) Inzake :, wonende te..,, vertegenwoordigd door Mter, advocaat te, Verzoekende partij Tegen: de GEMEENTE, vertegenwoordigd

Nadere informatie

STATUTEN SENIORENRAAD KORTENAKEN

STATUTEN SENIORENRAAD KORTENAKEN STATUTEN SENIORENRAAD KORTENAKEN CONSIDERANS Er wordt verwezen naar het decreet houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsplannen van ouderen, d.d. 21/4/2004 meer bepaald

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEKRAAD* *AFGEKORTE NAAM VOOR DE VASTE COMMISSIE VOOR ADVIES VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK AAN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF HALEN

REGLEMENT BIBLIOTHEEKRAAD* *AFGEKORTE NAAM VOOR DE VASTE COMMISSIE VOOR ADVIES VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK AAN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF HALEN REGLEMENT BIBLIOTHEEKRAAD* *AFGEKORTE NAAM VOOR DE VASTE COMMISSIE VOOR ADVIES VAN DE OPENBARE BIBLIOTHEEK AAN HET AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF HALEN COLOFON Uitgave A.G.B. Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur

DE BEROEPSINSTANTIE - Afdeling openbaarheid van bestuur Uitspraak beroepsinstantie OVB/2015/39 Vlaamse overheid Beroepsinstantie inzake openbaarheid van bestuur en hergebruik van overheidsinformatie afdeling openbaarheid van bestuur Boudewijnlaan 30 bus 20

Nadere informatie

19 DECEMBER 2008. - Decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn (OCMW-decreet)

19 DECEMBER 2008. - Decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn (OCMW-decreet) 19 DECEMBER 2008. - Decreet betreffende de organisatie van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn (OCMW-decreet) HOOFDSTUK VI. - Tucht. Afdeling I. - Toepassingsgebied. Art. 117. Dit hoofdstuk

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388

ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388 ECLI:NL:GHLEE:2011:BP4388 Instantie Datum uitspraak 10-02-2011 Datum publicatie 14-02-2011 Gerechtshof Leeuwarden Zaaknummer 24-001943-10 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Strafrecht

Nadere informatie

Deontologische code van het personeel van de gemeente Kortemark

Deontologische code van het personeel van de gemeente Kortemark Deontologische code van het personeel van de gemeente Kortemark 1 Krachtens het gemeentedecreet is het verplicht om een deontologische code op te maken voor de personeelsleden. Integriteit is echter in

Nadere informatie

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ;

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ; AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (NAAM), gevestigd en kantoorhoudende te (postcode) te (PLAATS), aan de (STRAAT & HUISNUMMER), ten

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT. Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge.

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT. Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge. . OPENBARE VERGADERING DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VLAAMS-BRABANT Inzake de O.C.M.W. - raadsverkiezingen van 2 januari 2007 in de gemeente Tielt-Winge. 1.PROCEDURE Gelet op het verzoekschrift

Nadere informatie

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober Omzendbrief Vlaamse regering Kabinet van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Ambtenarenzaken en Sport Kreupelenstraat 2, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 23 11 - Fax (02)553 23 05 Datum: 8 december

Nadere informatie

Gelieve het volgend punt op de agenda te plaatsen van de GR van December 2017:

Gelieve het volgend punt op de agenda te plaatsen van de GR van December 2017: Geachte Secretaris, Beste Ellen, Gelieve het volgend punt op de agenda te plaatsen van de GR van December 2017: 1: Overtredingen deontologische code Bij beslissing van 25.10.2007 werd door de Gemeenteraad

Nadere informatie

VASTSTELLEN REGLEMENT LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG ZULTE

VASTSTELLEN REGLEMENT LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG ZULTE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Francky De Coster, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Michaël Vandemeulebroecke,

Nadere informatie

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTURELE RAAD Titel 1: Grondslag Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke culturele raad Brakel door het organiseren van de

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 8 september 2014

Gemeenteraad Zitting van 8 september 2014 Gemeenteraad Zitting van 8 september 2014 Ontwerpbesluitenbundel OPENBARE ZITTING Aanvullende punten 31 2014_VVB_00002 Voorstel tot beslissing van raadslid Carol Leleu: Betreft De fiets aanmoedigen bij

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing

Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing Wat u zeker moet weten over Audit Vlaanderen & de Leidraad Organisatiebeheersing VOOR LOKALE BESTUREN AUDIT VLAANDEREN www.auditvlaanderen.be 1 Inhoud AUDIT VLAANDEREN 5 INTERNE CONTROLE OF ORGANISATIEBEHEERSING?

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit

Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzit Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van maandag 7 januari 2019 SAMENSTELLING AANWEZIG de heer Bert Stippelmans, voorzitter; mevrouw Veerle Heeren, burgemeester; de heer Jelle

Nadere informatie

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 :

STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : STATUTEN GOAR goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 februari 2013 : Algemeen : Art. 1 : De zetel van de gemeentelijke ouderenadviesraad is gevestigd in het gemeentehuis. Doelstellingen : Art. 2 : De gemeentelijke

Nadere informatie

AFDELING 9. ORGANISATIEBEHEERSING EN INTERNE AUDIT

AFDELING 9. ORGANISATIEBEHEERSING EN INTERNE AUDIT AFDELING 9. ORGANISATIEBEHEERSING EN INTERNE AUDIT BESTUURSDECREET BESTAANDE DECRETEN TOELICHTING Art. III.114. De departementen, intern verzelfstandigde agentschappen en de extern verzelfstandigde agentschappen

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE CULTURELE RAAD TE LICHTERVELDE Gelet op de eerdere oprichting van de gemeentelijke Culturele Raad in uitvoering van het decreet van 24 juli 1991 houdende organisatie van het

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 APRIL 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR.

ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. STAD TURNHOUT GEMEENTERAAD AGENDA ZITTING VAN 28 JANUARI 2013 TE 19:30 UUR. Openbare zitting 001 Toekenning van de eretitel van het mandaat van gemeenteraadslid aan twee gewezen gemeenteraadsleden van

Nadere informatie

Ofschoon de invulling ervan verschilt, gelden zowel voor een gemeentepersoneelslid als voor een gemeenteraadslid volgende basisideeën:

Ofschoon de invulling ervan verschilt, gelden zowel voor een gemeentepersoneelslid als voor een gemeenteraadslid volgende basisideeën: DEONTOLOGISCHE CODE VOOR GEMEENTEPERSONEEL 1. Inleiding De gemeente Zulte heeft het volste vertrouwen in haar personeelsleden. Dit neemt niet weg dat men als personeelslid van de gemeente Zulte soms geconfronteerd

Nadere informatie

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN. RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne

DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN. RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne DE RAAD VOOR VERKIEZINGSBETWISTINGEN VOOR DE PROVINCIE WEST- VLAANDEREN RvV 2010.001 Norbert Cremery e.a. / Michèle Vandermeeren-OCMW De Panne De Raad voor Verkiezingsbetwistingen, Inzake: verkiezing ocmw

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

1. Voor de onderneming:

1. Voor de onderneming: Aanvraag tot vergunning onderneming voor camerasystemen versie december 2017 Toepassing van de Wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid - Koninklijk besluit van 12 november

Nadere informatie