Nieuwe technische vraag op grond van nieuw verkregen informatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwe technische vraag op grond van nieuw verkregen informatie."

Transcriptie

1 Leeswijzer beantwoording (anders zijn nieuwe vragen en antwoorden niet te onderscheiden van de eerder aangeleverde vragen en antwoorden): Alle tekst van het OAE is blauw gemaakt. De nieuwe vragen cursief. De beantwoording in zwart. Nieuwe technische vraag op grond van nieuw verkregen informatie. Uit de Memorie van Toelichting van de Wet verduidelijking voorschriften woonboten (Wvvw) blijkt: 1. De Raad van State (RvS) heeft op 16 april 2014 beslist dat de in het geding zijnde woonboot aangemerkt moet worden als: Een bouwwerk in de zin van de Wabo. 2. De Wet op de woonwagens en woonschepen (Www&ws) op 1 maart 1999 vervallen; 3. De desbetreffende woonboot moet op grond van de sub 1 genoemde uitspraak tevens aangemerkt worden als bouwwerk in de zin van de Woningwet (WonW). De besluiten van B&W in de periode 1980 tot 1991 zijn gebaseerd geweest op de Www&ws. Het Afwateringskanaal tussen Beatrixhaven en Beemdstraat heeft de bestemming gekregen: Water bestemd voor maximaal 15 woonschepen, uitsluitend te gebruiken als woning (Woonschiphaven). Het bestemmingsplan De Hurk 1988, onherroepelijk vanaf 1991, de intrekking van de Www&ws noch de wijzigingen van de APV hebben daar wijziging in gebracht. Er was destijds voor de woonbootbewoners geen enkele noodzaak om tegen het bestemmingsplan zienswijzen in te dienen. De gemeente heeft ook na 1991 huurovereenkomsten voor ligplaatsen gesloten Vraag: Moeten de ligplaatsen op grond van het voorgaande niet positief bestemd worden? Indien dat niet het geval is: Is dan niet het overgangsrecht van artikel 17 van toepassing? Zo nee, graag een duidelijke motivering. Naar onze mening dient dan objectgebonden overgangsrecht te worden opgenomen. Het is niet juist, zoals hierboven is aangegeven, dat de ligplaatsen bij het besluit van mei 1984 als zodanig bestemd zijn. Dit zou wel het geval zijn, wanneer de toenmalige directeur in het voorstel van 29 mei 1984 als beslispunt had opgenomen dat het aanwijzingsbesluit voor de 15 ligplaatsen ook in planologische zin positief moest worden bestemd met een zogenaamd postzegelbestemmingsplan. Dit heeft de directeur echter nagelaten. Zijn standpunt, dat het geldende bestemmingsplan zich niet verzette tegen de ligging van de woonboten, was en is

2 een onjuist standpunt, zoals in de zienswijzennota beargumenteerd is onderbouwd. De directeur heeft voorgesteld om voor de ligplaatsen van de woonboten een privaatrechtelijke huurovereenkomsten op te stellen in plaats voor de wettelijke juiste systematiek te kiezen en voor te stellen om vrijstellingen te verlenen van de Politieverordening en daarvoor leges in rekening te brengen. Zo nodig voor te stellen om de legesverordening (het heffen van leges voor ligplaatsen mogelijk maken) hierop aan te passen. Nu dit aanwijzingsbesluit niet is vertaald in een bestemmingsplan zijn de ligplaatsen niet planologisch geborgd/bestemd, ook niet in het bestemmingsplan De Hurk Onder het overgangsrecht kunnen uitsluitend zaken worden gebracht die toegestaan waren op basis van het voorafgaande bestemmingsplan en dat is, hoe jammerlijk ook, niet het geval. Objectgebonden overgangsrecht wordt niet voorgesteld, zoals uitgebreid is verwoord in de zienswijzennota; nu er op basis van de APV géén nieuwe ligplaatsvergunningen meer worden afgegeven kan een mogelijke koper van een woonboot geen recht doen gelden om de woonboot mét ligplaats over te nemen. De RvS heeft beslist dat een woonboot als bouwwerk in de zin van de Wabo en WonW moet worden aangemerkt. De nota van zienswijzen gaat uit van het tegendeel. Vraag: Bent u nog steeds van mening dat een woonboot geen bouwwerk is? Zo ja, graag een uitvoerige motivering. Zo nee, is dan nog wel houdbaar de stelling dat geen sprake is van planschade en/of nadeelcompensatie? Tot het moment dat de Wet verduidelijking voorschriften woonboten in werking treedt, en dat is op 1 januari 2018, is er in formeel juridische zin geen sprake van een bouwwerk in de zin van de Wabo, Woningwet en Bouwbesluit. Ware dit wel het geval dan zou bovengenoemde wetswijzing zinloos/overbodig zijn geweest. Deze wetswijziging is in procedure gebracht om het een en ander juridisch goed te regelen en tevens voor de bestaande woonboten overgangsrecht te creëren zodat niet geconcludeerd hoeft te worden dat de bestaande woonboten met ingang van 1 januari in strijd zouden zijn met de bouwkundige regelgeving (met name Bouwbesluit). Of er sprake is van planschade is op dit moment niet duidelijk. Deze vraag zal voor het eerst worden beantwoord wanneer een dergelijk verzoek om planschadevergoeding ter beoordeling aan de Raad van State wordt voorgelegd. Nadeelcompensatie is in ieder geval niet aan de orde. Bij nadeelcompensatie gaat het om schade door rechtmatige besluiten door de gemeente, anders dan door ruimtelijke besluiten.

3 Aanvullende technische vragen n.a.v. de antwoorden. 3. Welke formeel juridische gronden zijn er voor opzegging van de huurovereenkomsten? Welke maatregelen bedoelt u? Waarom spreekt u over in beginsel verhuren? Er is toch daadwerkelijk verhuurd en de model huurovereenkomst is toch door B&W vastgesteld? Zie het antwoord op vraag 8 van de VVD Vraag 8 VVD. 8. Welke overweging van de gemeente ten aanzien van tijdelijkheid? Waarom (welke afspraken /contracten) moesten de bewoners van woonboten ervanuit gaan dat het tijdelijke bewoning betrof en geen vaste ligplaatsen? Onderstaande een uitsnede van het relevante artikel uit de huurovereenkomst. Deze huurovereenkomsten worden in beginsel voor onbepaalde tijd aangegaan maar kan wederzijds met een opzegtermijn van 6 maanden door partijen worden beëindigd, zonder dat er van gemeentewege sprake is van een recht op een vervangende ligplaats of enige andere vorm van vergoeding. Tot heden is door de gemeente geen gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. N.a.v. antwoord op vraag 3. Het getoonde gedeelte uit de huurovereenkomst vermeldt de ingangsdatum De model huurovereenkomst is vastgesteld bij beslissing van 29 mei 1984.Voor zijn in ieder geval 8 huurovereenkomsten gesloten, waarvan5 voor het definitief worden van het nu nog vigerende bestemmingsplan De Hurk Na is 1 huurovereenkomst gesloten, terwijl van 3 ligplaatsen de ingangsdatum van de huurovereenkomst niet duidelijk is. Er wordt geen antwoord gegeven op de vraag. De overeenkomsten zijn niet in beginsel voor onbepaalde tijd, maar gewoon voor onbepaalde tijd met voor beide partijen de mogelijkheid tot opzegging. Op blz. 20 wordt gesteld dat het formeel juridisch mogelijk zou zijn de harde lijn te kiezen en zodanige maatregelen te nemen dat de woonboten op relatief korte termijn verwijderd zijn. De harde lijn is opzegging van de huurovereenkomsten. Nogmaals de vraag Welke formeel juridische gronden zijn er voor opzegging van de huurovereenkomsten? Welke maatregelen bedoelt u?

4 Er is een voorbeeld gegeven van een huurovereenkomst zoals die is gebezigd; het opstellen van huurovereenkomsten is thans een zaak waar het college van B & W geen goedkeuring meer aan hoeft te geven. Tevens biedt de APV de mogelijkheid, art. 1:6 sub b, om de vergunning voor de ligplaatsen op te zeggen. Artikel 1:6 Intrekking of wijziging van vergunning of ontheffing De vergunning of ontheffing kan worden ingetrokken of gewijzigd: a. indien ter verkrijging daarvan onjuiste of onvolledige gegevens zijn verstrekt; b. indien op grond van een verandering van de omstandigheden of inzichten opgetreden na het verlenen van de ontheffing of vergunning, intrekking of wijziging noodzakelijk is vanwege het belang of de belangen ter bescherming waarvan de vergunning of ontheffing is vereist; c. indien de aan de vergunning of ontheffing verbonden voorschriften en beperkingen niet zijn of worden nagekomen; d. indien van de vergunning of ontheffing geen gebruik wordt gemaakt binnen een daarin gestelde termijn dan wel, bij het ontbreken van een gestelde termijn, binnen een redelijke termijn; of e. indien de houder of de rechtverkrijgende dit verzoekt. 5. In de nota wordt gesteld dat ligplaatsen gelijkgesteld kunnen worden met standplaatsen van woonwagens. Waarop is deze stelling gebaseerd? Is de tegemoetkoming in de verhuiskosten de enige vergoeding, die wordt betaald? Zo ja, hoe zit het dan met de overige schadeposten van de bewoners? De wettelijke regeling heeft formeel geen betrekking op ligplaatsen voor woonboten. De redelijkheid gebiedt om deze wettelijke regeling naar de strekking van de wetgever te interpreteren. Dat leidt naar onze mening tot de conclusie dat deze regeling ook betrekking kan hebben op ligplaatsen aangezien de consequenties tussen het vervallen van een woonwagenstandplaats en het vervallen van een ligplaats dezelfde consequenties hebben. Formeel vasthouden aan de exacte tekst van deze wettelijke regeling zou de consequentie hebben dat er geen verhuiskostenvergoeding kan worden uitgekeerd aan de woonbootbewoners bij een verhuizing. Daar kiest het college niet voor. Het door u gegeven antwoord is niet alleen onjuist maar ook onbegrijpelijk. U interpreteert een privaatrechtelijke wettelijke regeling in een publiekrechtelijke aangelegenheid. Ligplaatsen in het water zijn op geen enkele wijze te vergelijken met standplaatsen, omdat standplaatsen onroerend zijn. Dat is een van de redenen voor de wetgever om de regels voor de huur van woonruimte mede van toepassing te verklaren op woonwagenstandplaatsen, nadat de Wet op woonwagens en woonschepen was ingetrokken. Indien de wetgever destijds had gewild dat ligplaatsen ook onder de regels van huur van woonruimte zouden vallen, dan had men dat ongetwijfeld in de wet opgenomen. Bovendien leidt vervallen van een ligplaats niet altijd tot verhuizing naar een andere woning.

5 Vraag Welke consequenties van vervallen van een woonwagenstandplaats zijn hetzelfde als de consequentie van het vervallen van een ligplaats? Waarop baseert u dat de redelijkheid gebiedt tot interpretatie van de wettelijke regels? Het woord interpretatie geeft al aan dat er geen sprake is van een tekst waar deze interpretatie exact is aangeven. 6. Heeft de gemeente niet geaccepteerd dat de huurovereenkomst Waldeck Pyrmontstraat 4 van vader door de zoon is overgenomen? Indien ja. Waarom wordt de overeenkomst dan niet op naam van de zoon gezet? Indien nee. Op grond van welke overeenkomst wordt door de gemeente huur van de huurder geïnd? De vader heeft niet verzocht om de overeenkomst op te zeggen en de zoon heeft de gemeente niet verzocht om de huurovereenkomst op zijn naam te laten zetten. Er is alleen een brief verzonden van de gemeente dat directe familie ingeschreven moet staat en woonachtig moet zijn op dit adres om er te mogen blijven wonen. Op dit moment is in het bestemmingsplan voor nummer 4 persoonsgebonden overgangsrecht opgenomen. Dit recht kan worden geeffectueerd als het bestemmingsplan onherroepelijk is geworden. Het college is namelijk bevoegd om na onherroepelijk worden van het bestemmingsplan, voor degenen waar wel het adres is opgenomen, maar vanwege omstandigheden er geen huurovereenkomst is, alsnog een huurovereenkomst afsluiten. Naar aanleiding van voorgaand antwoord de navolgende nadere vragen: Geconstateerd moet worden dat de huurovereenkomst nog steeds voortduurt, dar deze noch door de vader, op wiens naam de overeenkomst staat, noch door de gemeente is opgezegd, hoewel strikt genomen sprake is van overtreding van artikel 2 lid a van de huurovereenkomst. Afgezien van het feit dat de verplichting tot inschrijving niet in de huurovereenkomst is opgenomen, heeft de gemeente hierin geen reden tot opzegging van de overeenkomst gezien. Vanaf 2010 worden de huurnota s aan de zoon gezonden en door hem betaald. Daarmee hebt u ingestemd met overneming door de zoon van het huurcontract Aan de ambtenaar, verantwoordelijk voor de wachtlijst en de contracten, is wel degelijk gevraagd het contract op naam van de zoon, die op de wachtlijst stond, te zetten. Vraag Bent u bereid de huurovereenkomst alsnog op naam van de zoon te zetten? Indien niet, waarom niet? Verwezen kan worden naar het antwoord dat het college pas kan beoordelen of van een schrijnend geval sprake is wanneer de Raad van State uitspraak heeft gedaan over de kwestie van de woonboten. Zoals is aangegeven tijdens de inspraakbijeenkomst en ook blijkt uit de zienswijzen gaan de woonbootbewoners er van uit dat er sprake is van een legale situatie en dat de woonboten positief bestemd dienen te worden. Indien dit het geval blijkt te zijn volgens de Raad van State hoeven er geen besluiten dienaangaande door het college genomen te worden. Overigens is het niet van belang of en door wie de huur wordt betaald om recht te kunnen doen

6 gelden op de verhuiskostenvergoeding; in deze is uitsluitend van belang of er sprake is van een op naam gestelde huurovereenkomst. Het antwoord met betrekking tot het persoonsgebonden overgangsrecht is onduidelijk. Vraag Is er een bestemmingsplan met persoonsgebonden overgangsrecht? Zo ja, welk plan is dit? Waarom kan het college op dit moment geen huurovereenkomsten afsluiten? Er is op dit moment in Eindhoven geen bestemmingsplan met persoonsgebonden overgangsrecht. Voor de vraag waarom het college thans geen huurovereenkomsten kan afsluiten wordt verwezen naar het aanvullende antwoord op vraag 3.

7 Vragen naar aanleiding van eerder gegeven en uit De vergunning, waarnaar wordt verwezen, is een vergunning die op basis van de voormalige Wet op Woonwagens en Woonschepen in 1988 is verleend voor een periode van 3 jaar. Deze wet is in 1991 ingetrokken. De Woningwet gold toentertijd vervolgens niet voor woonschepen. Bestuursrechtelijk gezien is deze oude vergunning niet meer van toepassing. Voor de 13 ligplaatsen voor de woonschepen aan de Waldeck Pyrmontstraat is vervolgens vanaf maart 1992 door de gemeente een huurovereenkomst gesloten. Het is op basis van artikel van de Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2012 verboden ligplaats voor een woonschip te hebben op door het college aangewezen gedeelten van openbaar water. Een dergelijk aanwijzingsbesluit is in Eindhoven nimmer genomen. Dat een dergelijk aanwijzingsbesluit niet is genomen doet niets af aan de regels die gelden op basis van het bestemmingsplan In een brief van B&W van 10 mei 1983 staat: dat wij in beginsel besloten hebben in het gedeelte van het Afwateringskanaal, gelegen tussen de Beatrixhaven en de brug in de Beemdstraat, vijftien ligplaatsen voor woonschepen ter beschikking te stellen. De ligplaatsen zullen worden verhuurd. Zoals hiervoor aangegeven is de model huurovereenkomst vastgesteld bij besluit van 29 mei Na deze datum zijn de eerste huurovereenkomsten gesloten met de bewoners van toen daar reeds aanwezige woonboten. De hierboven onderstreepte zin is dus onjuist. Naar aanleiding van een wijziging van de wet, die geleid heeft tot intrekking van Reglement op woonwagens en woonschepen, is door het Hoofd vergunningen, markten en parkeerzaken d.d. 4 november 1991 aan de woonbootbewoners een brief gestuurd inhoudende dat ten gevolge van de wijziging van de wet geen woonvergunning meer door de Provincie zouden worden afgegeven. Om die reden werden enkele wijzigingen in de (model)huurovereenkomst aangebracht. De wijzigingen zijn echter niet altijd in alle nadien gesloten overeenkomsten opgenomen. Het bovengenoemde gedeelte is vervolgens door B&W aangewezen als: Water voor maximaal 15 ligplaatsen voor woonboten, uitsluitend door de huurder te gebruiken als woning voor zich en zijn verwante(n). Dit is ook opgenomen in artikel 11 van de APV Voormeld besluit is genomen nadat uit de diverse ambtelijke adviezen was komen vast te staan dat geen strijdigheid bestond met het vigerend bestemmingsplan en er geen stedenbouwkundige bezwaren bestonden Bij de intrekking van de wet en het bijbehorende reglement is bepaald dat geen nieuwe regels met betrekking tot de inrichting en het gebruik van woonschepen mogen worden gesteld. Vraag Moet op grond van het voorgaande niet aangenomen worden dat het gedeelte van het Afwateringskanaal de bestemming heeft: water bestemd voor maximaal 15 ligplaatsen voor woonschepen, uitsluitend te gebruiken als woning? Zoals hierboven is gesteld was de conclusie van de toenmalige directeur, dat er geen sprake was van strijd met het bestemmingsplan, onjuist. Er is in casu sprake van een voorstel aan het college van B & W dat in juridische zin onjuist blijkt te zijn geweest.

8 3. Op basis van het nu nog van kracht zijnde bestemmingsplan ("De Hurk 1988") geldt ter plaatse van de ligplaatsen de bestemming 'overwegend industrie'.*) Gronden met deze bestemming zijn volgens dit plan primair bedoeld voor doeleinden van handel en bedrijf in de vorm van ambachtelijke, dienstverlenende, productie- en handelsbedrijven met bijbehorende bouwwerken waaronder dienstwoningen, (parkeer)terreinen en overige voorzieningen. Secundair zijn deze gronden tevens bestemd voor verkeers-, recreatie-, watersport-, groen-, nuts- en parkeervoorzieningen, waterstaatkundige doeleinden en de daarbij behorende (parkeer)terreinen en voorzieningen. Gelet hierop is het gebruik als ligplaats voor woonschepen strijdig met de nu nog geldende bestemming. Het overgangsrecht van dit bestemmingsplan bepaalt dat het gebruik van de gronden, dat bestaat ten tijde van het onherroepelijk worden van het plan en dat van het plan afwijkt mag worden voortgezet, mits dit gebruik niet reeds onwettig was op grond van het (voorgaande) bestemmingsplan. Het bestemmingsplan dat van toepassing was voorafgaand aan het thans nog van kracht zijnde bestemmingsplan was het bestemmingsplan Herziening II Uitbreidingsplan De Hurk. Ingevolge dat bestemmingsplan was de grond ter plaatse van de bewuste ligplaatsen bestemd voor 'water', waar geen bebouwing was toegestaan *). Onder voorwaarden waren burgemeester en wethouders volgens dat bestemmingsplan bevoegd ontheffing te verlenen van de voorgeschreven bestemming in de onmiddellijke nabijheid van het Beatrixkanaal voor het oprichten van gebouwen voor de scheepvaart. Omdat het gebruik als ligplaats ook al op grond van dat bestemmingsplan niet was toegestaan heeft dit tot gevolg dat het overgangsrecht van het nu van kracht zijnde bestemmingsplan niet van toepassing is. Anders gezegd: op basis van de regels in het oude bestemmingsplan was het gebruik als ligplaats voor woonboten al niet toegestaan en daarom valt het gebruik van de gronden/water voor een ligplaats niet onder het overgangsrecht van het nu nog geldende Dat de gemeente nimmer is opgetreden tegen het feit dat de woonschepen ter plaatse liggen maakt deze situatie nog niet legaal.**) Bovendien veranderen de regels van het bestemmingsplan niet omdat er voor de ligplaatsen huurovereenkomsten zijn gesloten. **) In de antwoorden op de vragen van D66 wordt gesteld dat de woonbootbewoners geen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid tot het voeren van overleg. Dat is niet juist. De woonbootbewoners hebben niet apart willen praten, maar collectief gesprekken gevoerd met enkele ambtenaren en wethouder Seuren. In een brief aan de woonbootbewoners is bevestigd dat anders dan destijds gesteld de ligplaatsen legaal worden ingenomen. Vraag Hoe kan het dat ter plaatse van de ligplaatsen volgens het plan De Hurk 1988 de bestemming overwegend industrie geldt en volgens het bestemmingsplan Herziening II Uitbreidingsplan De Hurk de bestemming water gold? De Herziening II Uitbreidingsplan De Hurk was een gedetailleerd bestemmingsplan en het bestemmingsplan De Hurk 1988 is een zogenaamd globaal eindplan. Dat is voortgevloeid uit het standpunt van de regering in de jaren 80 dat bestemmingsplannen globaler van opzet (beleidsmatiger)moesten worden. De Rijksoverheid heeft daar zelfs indertijd een circulaire over uitgeven Bestemmen met beleid. Dergelijke globale eindplannen werden ook geaccepteerd door de Raad van State. Deze vorm van beleidsmatig bestemmen heeft goed gewerkt tot de Raad van State eind jaren 90 concludeerde dat dit soort bestemmingsplannen onvoldoende rechtsbescherming bood. Alle dergelijk beleidsmatig opgestelde Eindhovense bestemmingsplannen moesten om die reden weer volledig worden herzien op een wijze zoals thans het geval is; zeer gedetailleerd. Vraag: Moet niet worden aangenomen dat, aangezien de ligplaatsen niet in strijd zijn met enig voorgaand bestemmingsplan, tenminste het overgangsrecht van toepassing is? Zo nee, waarom niet Deze vraag is hierboven al beantwoord.

9 Hastelweg Welk bestemmingsplan is vigerend ten aanzien van dit perceel en welke bestemming heeft dit perceel? Zie het antwoord op vraag 10 van de VVD. 10. Was er inderdaad een (gedeeltelijke) bestemming wonen in het bestemmingsplan (situatie 2013)? Nee, in het bestemmingsplan van 2013 is Hastelweg 238 niet opgenomen op de lijst van bedrijfswoningen. Naar aanleiding van de bijdrage van de inspreker zijn nogmaals de oude vergunningen bekeken. Hieruit blijkt dat in 1963 een eerste aanvraag is gedaan voor een werkruimte. In deze aanvraag is een entree voor toekomstige woonruimte op de verdieping opgenomen. Ook in de vergunning staat aangegeven dat er een vervolgaanvraag zou worden ingediend voor een woning. Door persoonlijke omstandigheden is destijds de bouw uitgesteld, maar is ook nooit meer een aanvraag ingediend om op de verdieping te gaan wonen. Het vigerend bestemmingsplan De Hurk dateert van Volgens de inspreker is Hastelweg 238 gelegen in een ander bestemmingsplan Vraag Welk bestemmingsplan van 2013 wordt bedoeld? Is dit het vigerend bestemmingsplan van de Hastelweg? Zo nee, welk plan is dan vigerend? Het ontwerpbestemmingplan bedrijventerrein De Hurk Croy Dit is niet het vigerende bestemmingsplan, want dit bestemmingsplan is nooit vastgesteld. Het vigerende bestemmingsplan is Zeelsterstraat A. Hierin heeft het perceel de bestemming Industrie. Binnen deze bestemming waren ondergeschikt dienstwoningen toegelaten, maar van deze mogelijkheid is voor het perceel Hastelweg 238 nooit gebruik gemaakt. 9 Wat is de reden dat Hastelweg 238 niet is opgenomen als toegelaten bedrijfswoning? Zie het antwoord op vraag 11 van de VVD. 11. Kunt u aangeven wat de afweging is om geen woonbestemming op deze ruimtes/panden te geven? De afweging is dat er geen nieuwe bedrijfswoningen meer worden toegelaten op het bedrijventerrein. Alleen bestaande vergunde bedrijfswoningen zijn opgenomen in het bestemmingsplan. Hastelweg 238 is het enige pand in een rij, dat niet als bedrijfswoning is opgenomen.

10 Vraag Was dat ook het geval in het bestemmingsplan van 2013 of het vigerend bestemmingsplan? Zoals aangegeven in de eerdere antwoorden is hier nooit een bedrijfswoning gerealiseerd. Het was het enige pand in de rij, waarbij dit niet is gebeurd. Er heeft zich een drukkerij gevestigd en die had vermoedelijk geen behoefte aan een bedrijfswoning. Een en ander is vrijdag 8 december ook besproken met de eigenaar.

Wet verduidelijking voorschriften woonboten

Wet verduidelijking voorschriften woonboten Wet verduidelijking voorschriften woonboten Tussen wal en schip Wim Mulder en Leeyanne Dobben 12 oktober 2017 Redenen waarom deze wetswijziging noodzakelijk is Zaak over een verbouwingsvergunning op grond

Nadere informatie

Mr. C.G.P. Goudriaan Panamalaan 4M 1019 AZ Amsterdam T: (020) F: (020) E: W:

Mr. C.G.P. Goudriaan Panamalaan 4M 1019 AZ Amsterdam T: (020) F: (020) E: W: Mr. C.G.P. Goudriaan Panamalaan 4M 1019 AZ Amsterdam T: (020) 760 6933 F: (020) 760 6938 E: cor@corgoudriaan.nl W: www.corgoudriaan.nl MEMO Aan: Commissie ROB Eindhoven Van: Cor Goudriaan C.c: Inzake:

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a Zienswijzennota Bestemmingsplan Croddendijk 5a April 2015 Zienswijzennota april 2015 1 1. Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 september 2014 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; Sector : III Nr. : 90.30 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; gelet op artikel 31, tweede lid van de Wet op Woonwagens

Nadere informatie

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN

EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN EERSTE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN STEDELIJKE BEDRIJVENTERREINEN VLISSINGEN Gemeente Vlissingen april 2016 TOELICHTING Planbeschrijving Op 12 oktober 2015 heeft de gemeente Vlissingen met Lidl Nederland

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening

RAADSVOORSTEL. Vaststellen van de 2 e herziening bestemmingsplan Amsterdamse Bos Woonschepen en de Woonschepenverordening RAADSVOORSTEL Raadsvoorstel nr Portefeuillehouder wethouder P.A. Bot Datum B&W-besluit 28 april 2015 Voor de raadsvergadering van 3 juni 2015 Afdeling ROV Behandelend ambtenaar (voor technische vragen)

Nadere informatie

Casenr: Onderwerp: Huisvestingsverordening Standplaatsen en Woonwagens gemeente Drimmelen Raadsbesluit

Casenr: Onderwerp: Huisvestingsverordening Standplaatsen en Woonwagens gemeente Drimmelen Raadsbesluit Aan de Raad Made, 28 februari 2012 Agendapuntnummer: 8 Raadsvergadering : 19 april 2012 Registratienummer: 12int00655 Casenr: 12.00237 Onderwerp: Huisvestingsverordening Standplaatsen en Woonwagens gemeente

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikking op bezwaarschrift tegen afwijzing verzoek ligplaatsvergunning voor het woonschip "Annemarij"

Onderwerp: Beschikking op bezwaarschrift tegen afwijzing verzoek ligplaatsvergunning voor het woonschip Annemarij CONCEPT afdeling Stedelijke Ontwikkeling De heer E.P. Blaauw Postbus 10075 1001 EB AMSTERDAM ambtenaar : Mw. A. van Kruijssen uw brief d.d. : doorkiesnr : 0180 451 222 uw kenmerk : fax : ons kenmerk :

Nadere informatie

Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli 2013(3B, 2014, 179)

Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli 2013(3B, 2014, 179) GEMEENTEBLAD Nr. 65220 17 november Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. 2014 Wijziging Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur naar aanleiding van de wijzigingen in de Leegstandwet d.d. 1 juli

Nadere informatie

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8747

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8747 datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8747 onderwerp x X behandeld door/e-mail x bouwvergunning (nummer 20090060) tijdelijk plaatsen Romneyloods voor 3 jaar Groenedijk

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. "Bedrijventerreinen 2015"

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. Bedrijventerreinen 2015 NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN "Bedrijventerreinen 2015" Gemeente Strijen 17-06--2015 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 5 2. Resultaten zienswijzen... 6 3. s naar aanleiding van zienswijzen...11

Nadere informatie

Uitvoeringsinstructie 12

Uitvoeringsinstructie 12 Uitvoeringsinstructie 12 Tijdelijke Verhuur Datum van ingang: Relatie met Leegstandwet Artikel 1 Algemene bepalingen Artikel 15 Bepalingen m.b.t. vergunningverlening Artikel 16 Bepalingen m.b.t. huur en

Nadere informatie

GEVELRECLAME-UITINGEN

GEVELRECLAME-UITINGEN Een beleidsregel voor handelsreclame Auteurs Miranda van Nieuwkerk Marco Albersen Datum 31 oktober 2007 Versie 1.0 Status definitief Documentnr. 07-0025183 1 1. Wettelijk kader 1.1 Woningwet en Bblb Volgens

Nadere informatie

1 OJUL Ingekomen: AANTEKENEN, Gemeente Alphen aan den Rijn T.a.v. de Raad Postbus AA ALPHEN AAN DEN RIJN Routing. Afo.

1 OJUL Ingekomen: AANTEKENEN, Gemeente Alphen aan den Rijn T.a.v. de Raad Postbus AA ALPHEN AAN DEN RIJN Routing. Afo. Kantoor Zaandam / Postbus 23000, 1100 DM Amsterdam / Bezoekadres: Provincialeweg 33, Zaandam Telefoon via Amsterdam AANTEKENEN, Gemeente Alphen aan den Rijn T.a.v. de Raad Postbus 13 2400 AA ALPHEN AAN

Nadere informatie

Gedoogkader Woonboten

Gedoogkader Woonboten Onderdeel van het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam d.d. 1 juli 2014, nr. BD2014-005470 Gedoogkader Woonboten Toepassingsbereik Het gedoogkader ziet uitsluitend op de

Nadere informatie

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 Aanvraag Op 29 februari 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 28 woningen, kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010

WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten Lelystad 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Lelystad Officiële naam regeling WOONSCHEPENVERORDENING en Ligplaatsenkaarten

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING voor: Plaatsen schutting activiteiten: bouwen van een bouwwerk gebruik in strijd met het bestemmingsplan verleend aan: De heer A.A. van der Griend locatie: Aurorastraat 6, 9635

Nadere informatie

Nota van Zienswijzen

Nota van Zienswijzen Nota van Zienswijzen Bestemmingsplan Acht (bedrijfs)woningen Soestdijkse Grachten (Geanonimiseerde versie) Afdeling Ruimte Verseonnr.: 1896831 Pagina 2 van 13 Inhoudsopgave Inleiding...4 1. Zienswijzen...5

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Gebleken is dat uw aanvraag voldoet en daarom verlenen wij u de omgevingsvergunning waarom u heeft gevraagd.

Omgevingsvergunning. Gebleken is dat uw aanvraag voldoet en daarom verlenen wij u de omgevingsvergunning waarom u heeft gevraagd. Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 11 februari 2015 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het herbouwen van een bedrijfshal op het perceel aan Het Ambacht 12-14 in Westervoort.

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578

OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 OMGEVINGSVERGUNNING (Nummer: W12/003578 Aanvraag Op 30 maart 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van een woning (vervangende bouw), kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief Nr. :

Raadsinformatiebrief Nr. : Raadsinformatiebrief Nr. : Reg.nr. : 5241196 B&W verg. : 14 oktober 2015 Onderwerp: Ontwerpbestemmingsplan Molengat 1) Status Het voorliggende bestemmingsplan Molengat betreft een ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

WABO EN OVERGANGSRECHT; EEN NADERE BESCHOUWING

WABO EN OVERGANGSRECHT; EEN NADERE BESCHOUWING WABO EN OVERGANGSRECHT; EEN NADERE BESCHOUWING Dat het vaststellen van overgangsrecht bij nieuwe wet- en regelgeving niet altijd een gemakkelijke opgave is, bleek al met de invoering van de nieuwe Wet

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk,

2010/ Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, Collegebesluit Registratienummer Afdeling Onderwerp 2010/65824 Stadszaken Projectbesluit en reguliere bouwvergunning *2010/65824* 2010/65824 Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Beverwijk, gezien

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 00533567 Op voorstel B&W d.d.: 23 december 2014 Datum vergadering: 10 maart 2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees Rol gemeenteraad: Verklaring

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden.

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING LET OP! Dit is nog geen omgevingsvergunning. Hiermee kunt u nog niet starten met de werkzaamheden. VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 12 september een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een. De aanvraag gaat over nabij Van Heemstraweg 2 te Weurt

Nadere informatie

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006

Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Agendapunt 15 2006 VOORSTELLEN Nr. 185 (1) Afdeling: CZ Leiderdorp, 31 oktober 2006 Onderwerp: Beslissing op bezwaar afwijzing planschade Spiegheldreef 2 Aan de raad. Beslispunten 1. het bezwaarschrift

Nadere informatie

1. Betreft Woning Gebouw Adres: Postcode en plaats:

1. Betreft Woning Gebouw Adres: Postcode en plaats: Aan Burgemeester en Wethouders van Schiedam t.a.v. de afdeling Ruimtelijk Gebruik Postbus 1501 3100 EA Schiedam Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Lees voor u dit formulier

Nadere informatie

1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum

1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum 1e partiële herziening Hoofdwinkelcentrum Huizen bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.0406.BPHWC2011H01-VG01 03-04-2014 ontwerp 26-06-2014 vastgesteld projectnummer:

Nadere informatie

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen.

Gelet op hoofdstuk 3 van het Besluit omgevingsrecht (Bor) zijn wij bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. beschikking Omgevingsvergunning Documentnummer: 921860 Aanvraag Op 20 februari 2013 hebben wij, burgemeester en wethouders van de gemeente Alblasserdam, een aanvraag omgevingsvergunning als bedoeld in

Nadere informatie

BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR)

BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR) BELEIDSREGEL NIET-ZELFSTANDIGE WOONRUIMTEN (KAMERVERHUUR) (beleidsregel voor verlening van een omgevingsvergunning waarbij met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 2 van de Wabo van

Nadere informatie

28 MEI 1997 TOELICHTING WOONSCHEPENVERORDENING. INLEIDING

28 MEI 1997 TOELICHTING WOONSCHEPENVERORDENING. INLEIDING 28 MEI 1997 TOELICHTING WOONSCHEPENVERORDENING. INLEIDING Met ingang van 2 augustus 1991 is in het kader van de deregulering en decentralisatie een veelheid aan wettelijke bepalingen komen te vervallen

Nadere informatie

1. het bouwplan bouwvergunningplichtig is als bedoeld in artikel 40 van de Woningwet;

1. het bouwplan bouwvergunningplichtig is als bedoeld in artikel 40 van de Woningwet; REGULIERE - BOUWVERGUNNING (met projectbesluit artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening) ====================================================================== Burgemeester en wethouders van Gorinchem;

Nadere informatie

Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend)

Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) *D170120715* W.Z16.103615.01 / D170120715 Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (verleend) Wij hebben op 11 oktober 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van

Nadere informatie

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure

Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Publicatie ontwerpbeschikking uitgebreide procedure Kennisgeving ontwerpbeschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van Smallingerland

Nadere informatie

Zienswijzennota realisatie loods Dronryp

Zienswijzennota realisatie loods Dronryp Zienswijzennota realisatie loods Dronryp Vastgesteld in de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 17 december 2013 Zienswijzennota realisatie loods Dronryp Inhoud plan Het planvoornemen betreft

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G GEMEENTE BARNEVELD Dossiernummer: 6225 Omgevingsloketnummer: 569467 Kenmerk: 1190867 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Op 25 september 2012 hebben burgemeester en wethouders een aanvraag ontvangen

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Splitsingsverordening

Splitsingsverordening Splitsingsverordening PARTIELE HUISVESTINGSVERORDENING/ONDERDEEL WONINGSPLITSING Gemeente Schiedam Gemeente Schiedam Vastgesteld bij raadsbesluit : 26 november 1993 (nr. 251) Gewijzigd bij raadsbesluit

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 20 maart 2002 Commissievergadering d.d. 16 april 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Verzoeken om planschadevergoeding Toelichting: De verzoeken om planschadevergoeding zijn ingediend

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

Registratienummer: Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek

Registratienummer: Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek Registratienummer: 2016003300 Besluit omgevingsvergunning Elswoutshoek Op 22 mei 2015 is namens de heer J.W. Slewe te Overveen een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de activiteit handelen in

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Het ontwerpbestemmingsplan Zegheweg heeft gedurende zes weken voor een ieder ter visie gelegen, van 19 december 2012 tot en

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders,

Met vriendelijke groet, namens burgemeester en wethouders, Mevrouw D. de Kock Mutsestraat 6 4641 SJ OSSENDRECHT Uw brief -- Ons kenmerk Z-HZ-WABO-2013-0504/PZ3 Nadere informatie Servicelijn 14 0164, servicelijn@woensdrecht.nl Onderwerp bij Mutsestraat 6 Datum

Nadere informatie

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd)

D *D * Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd) D161278889 *D161278889* Besluit op aangevraagde omgevingsvergunning (geweigerd) Wij hebben op 20 juni 2016 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van: voor het plaatsen van een parasoldoek

Nadere informatie

huisvestingsverordening kamerbewoning Lith Dienst/afdeling SLWE

huisvestingsverordening kamerbewoning Lith Dienst/afdeling SLWE meenteraad Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer huisvestingsverordening kamerbewoning Lith Dienst/afdeling SLWE De raad van de gemeente Lith; overwegende dat het noodzakelijk is om met het oog op het behoud

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte Bijlage I Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Aan Burgemeester en Wethouders van t.a.v. de afdeling Straat en huisnummer

Nadere informatie

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status:

Kern Klundert 1 e herziening. identificatiecode: datum: status: Moerdijk Kern Klundert 1 e herziening bestemmingsplan identificatie planstatus identificatiecode: datum: status: NL.IMRO.1709.kernklundert1eherz-0001 21-01-2009 concept 20-05-2009 ontwerp projectnummer:

Nadere informatie

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Fastned de heer C.R.H. Florentinus Amsteldijk 166 1079 LH AMSTERDAM uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1283572 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning Geachte heer Florentinus, Op 10 september

Nadere informatie

wetten.nl - Regeling - Regeling formulieren Leegstandwet - BWBR

wetten.nl - Regeling - Regeling formulieren Leegstandwet - BWBR pagina 1 van 6 De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden Regeling formulieren Leegstandwet Geldend van 01-01-2017 t/m heden Bijlage I Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande

Nadere informatie

1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Meilust-Woongebied

1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Meilust-Woongebied GEMEENTE BERGEN OP ZOOM 1 e Wijzigingsplan Bestemmingsplan Meilust-Woongebied t.b.v. Bestemmingswijziging Zandstraat 134/134a Status: Vastgesteld INHOUDSOPGAVE Toelichting Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Aanleiding,

Nadere informatie

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo);

Aan de aanvraag hebben wij de volgende activiteit toegevoegd: - Planologisch afwijken (art. 2.1, lid 1 onder c Wabo); Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. t.a.v. mevrouw C.N.M. Toussaint Postbus 764 3300 AT DORDRECHT uw brief van uw kenmerk ons kenmerk 1344385 datum onderwerp ontwerpbeschikking omgevingsvergunning

Nadere informatie

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte. (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting)

Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte. (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur van leegstaande woonruimte (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Toelichting op het formulier aanvraag vergunning tot tijdelijke verhuur

Nadere informatie

TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREIDE PROCEDURE)

TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREIDE PROCEDURE) TIJDELIJKE OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREIDE PROCEDURE) Burgemeester en wethouders van Weert hebben op 5 oktober 2012 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P

Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Bestemmingsplan voormalige steenfabriek te Valthermond O N T W E R P Inhoud Toelichting Regels en bijlagen Verbeelding 16 juli 2013

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer

gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer gemeente Eindhoven Raadsnummer 12R5107 Inboeknummer 12bst01976 Beslisdatum B&W 13 november 2012 Dossiernummer 12.46.254 RaadsvoorstelVerklaringen van geen bedenkingen voor: b de bouw van 21 wooneenheden

Nadere informatie

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk Burgemeester en wethouders hebben op 17

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Zaaknummer: 2017.0026 Documentnummer: 201700283 Locatie: Badweg 61 Besluitdatum: 6-06-2017 OLO-nummer: 2934487 Besluit Wij hebben op 6-06-2017 besloten om de aangevraagde

Nadere informatie

Bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse

Bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse BEHEERSVERORDENING Bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse Opgesteld door: Stadsontwikkeling Ruimte & Wonen, bureau Bestemmingsplannen Vastgesteld d.d. Galvanistraat 15 Postbus 6575 3002 AN ROTTERDAM Inwerkingtreding

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Zaaknummer: 2016.0046 Documentnummer: 201600583 Locatie: Zevenhuizen 9 Besluitdatum: 6-12-2016 OLO-nummer: 2670753 Wij hebben op 6-12-2016 besloten om de aangevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161

beschikking omgevingsvergunning Registratienummer: 20120161 Aanvraag: Burgemeester en wethouders hebben op 27 maart 2012 via het omgevingsloket online een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het uitbreiden van een winkelpand op de volgende locatie:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning HZ

Omgevingsvergunning HZ Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; Omgevingsvergunning HZ-14-07-157 gezien de op 31 juli 2014 ingediende aanvraag om omgevingsvergunning van: Sylvaphane Vastgoed B.V. Postbus 40 9356 ZG TOLBERT

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201616232 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het veranderen van de prostitutie-inrichting Geleenstraat 98 door het vergroten van de aanbouw

Nadere informatie

Wet geluidhinder / Besluit geluidhinder / Besluit geluid milieubeheer. Tabel 1 Grenswaarden voor bestemde ligplaatsen

Wet geluidhinder / Besluit geluidhinder / Besluit geluid milieubeheer. Tabel 1 Grenswaarden voor bestemde ligplaatsen NOTITIE Datum: 5 november 2018 Ons kenmerk: 20186411.EWH20775 Betreft: Woonschepen en geluidsregels Opgesteld door: ing. B.H. Willighagen 1 INLEIDING In 2012 zijn worden ligplaatsen, bestemd om door een

Nadere informatie

Raadsvoorstel Agendanr. :

Raadsvoorstel Agendanr. : Raadsvoorstel Agendanr. : Reg.nr. : 5219265 B&W verg. : 4 november 2015 Commissie : ROB Onderwerp: Voorbereidingsbesluit Graafseweg 354-358 Cie_verg. : 1 december 2015 Raadsverg. : 15 december 2015 1)

Nadere informatie

Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland

Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Notitie oppervlakteregeling aan- en uitbouwen en bijgebouwen Buitengebied Steenwijkerland Code 03-61-02 / 09-06-03

Nadere informatie

gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017

gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017 V gemeente VERZONDEN 17 MEI 2017 VALKE N SWAARD BESLUIT Omgevingsvergunning OV 2017.0092 Burgemeester en wethouders besluiten, met inachtneming van artikel 2.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

Nadere informatie

Omgevingsvergunning 1 e fase

Omgevingsvergunning 1 e fase Omgevingsvergunning 1 e fase Uitgebreide voorbereidingsprocedure Grondslag : Wabo artikel 2.1, 2.5 en 2.12 Registratienummer : W033374 / 38703 Datum : 5 december 2012 Activiteiten : Afwijken van het bestemmingsplan

Nadere informatie

C. Evers 3678

C. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.2 steller telefoonnummer email C. Evers 3678 cev@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder M. Wijnen 4405/8116 onderwerp Bestemmingsplan Carolusdreef

Nadere informatie

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 88 van de Huisvestingswet;

gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 88 van de Huisvestingswet; De raad van de gemeente Waalwijk; gezien het voorstel van het college van Waalwijk van 7 december 2010, nummer B010.0630; gelet op artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 88 van de Huisvestingswet; overwegende

Nadere informatie

2. GEVRAAGDE BESLISSING:

2. GEVRAAGDE BESLISSING: *Z0109EAA757* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer Voorstellen Raad Directeur : L. Huberts Zaakgericht\407 Behandelend ambtenaar A.A. Siesling Zaaknummer Z.16-18920 Datum: 20 december 2016 Afdeling

Nadere informatie

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE AMERSFOORT. 1 Betreft Woning Gebouw. Burger service nummer:

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE AMERSFOORT. 1 Betreft Woning Gebouw. Burger service nummer: AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE AMERSFOORT (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Aan Burgemeester en Wethouders van T.a.v. de afdeling Amersfoort

Nadere informatie

Huurnota Inhoudsopgave

Huurnota Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2 2. Doel van de nota 2 3. Voorwaarden en uitgangspunten 2 4. Verhuur van grond/ water en of rechten 3 5. Indienen verzoek tot huur 4 6. Bevoegdheden op grond van de Gemeentewet

Nadere informatie

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning.

U ontvangt hierbij het ontwerpbesluit tot het verlenen van de door u gevraagde omgevingsvergunning. E.N. Elstgeest Bakhuis Roozenboomstraat 5 2313 RC Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 www.leiden.nl/contactformulierbars

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, (t.a.v. D.S.H. Elzinga)

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, (t.a.v. D.S.H. Elzinga) Vergadering: 8 september 2009 Agendanummer: 7 Status: opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar D.S.H. Elzinga, 0595-447753 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. D.S.H. Elzinga)

Nadere informatie

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE Bijlage I AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE (Lees voor u dit formulier invult eerst de toelichting) Aan Burgemeester en Wethouders van t.a.v. de afdeling Straat en huisnummer

Nadere informatie

Rechtspositie waterbewoners

Rechtspositie waterbewoners Rechtspositie waterbewoners Date: 12/06/2013 Achtergrond In april 2012 heeft de Tweede Kamer de regering verzocht een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren naar de rechtsbescherming van woonbootbewoners,

Nadere informatie

Beheersverordening Krommeniedijk

Beheersverordening Krommeniedijk Beheersverordening Krommeniedijk ontwerpbestemmingsplan Beheersverordening Krommeniedijk 2 Regels ontwerpbestemmingsplan Beheersverordening Krommeniedijk 3 Hoofdstuk 1 Overgangs- en slotregels Artikel

Nadere informatie

PLANREGELS BEHEERSVERORDENING WATERPARK BELTERWIEDE

PLANREGELS BEHEERSVERORDENING WATERPARK BELTERWIEDE PLANREGELS BEHEERSVERORDENING WATERPARK BELTERWIEDE status: vastgesteld datum: 17 oktober 2014 IDN: NL.IMRO.1708.BVOWpBelterwiede-VA01 werknr.: 012-RT-02 gemeente Steenwijkerland 2 OD205 SL stedenbouw

Nadere informatie

UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2013.0268

UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2013.0268 UITGEBREIDE OMGEVINGSVERGUNNING 2013.0268 Burgemeester en wethouders hebben op 20 februari 2014 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag gaat over het verbouwen van winkelruimten tot appartementen

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in artikel 5.3.2, tweede lid onder a van de Algemene Plaatselijke Verordening Helmond 2008;

Gelet op het bepaalde in artikel 5.3.2, tweede lid onder a van de Algemene Plaatselijke Verordening Helmond 2008; Jaar: 2007 Nummer: 98 Besluit: B&W 30 oktober 2007 Gemeenteblad NADERE REGELS WOONSCHEPEN HELMOND 2008 Het college van burgemeester en wethouders van Helmond; Gelet op het bepaalde in artikel 5.3.2, tweede

Nadere informatie

~ W'~I /t ".. di t R t I k B h

~ W'~I /t .. di t R t I k B h Besluiten: de omgevingsvergunning te verlenen voor de uitvoering van het in bovengenoemde aanvraag bedoelde, overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte bescheiden en onder

Nadere informatie

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE. In te vullen door Gemeente Gemeentenummer :

AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE. In te vullen door Gemeente Gemeentenummer : AANVRAAG VERGUNNING TOT TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE In te vullen door Gemeente Gemeentenummer : Leest u voor u dit formulier invult eerst de toelichting! 1 Woonruimte 2 Verhuurder De

Nadere informatie

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning.

Wij willen u erop attenderen dat het hier gaat om een ontwerp weigering omgevingsvergunning. Ad de Wit Vastgoed & Beheer B.V. De heer A.J. de Wit Korte Ruigeweg 25 1751 DD SCHAGERBRUG Bezoekadres Laan 19, 1741 EA Schagen Postadres Postbus 8, 1740 AA Schagen Datum Ons kenmerk Contact Onderwerp

Nadere informatie

BELEIDSREGELS OMGEVINGSVERGUNNING/ GEDOOGBESCHIKKING PERMANENTE BEWONING RECREATIEWONINGEN

BELEIDSREGELS OMGEVINGSVERGUNNING/ GEDOOGBESCHIKKING PERMANENTE BEWONING RECREATIEWONINGEN BELEIDSREGELS OMGEVINGSVERGUNNING/ GEDOOGBESCHIKKING PERMANENTE BEWONING RECREATIEWONINGEN Inleiding Op grond van de voorschriften uit de vigerende bestemmingsplannen is in recreatiewoningen uitsluitend

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Dossiernummer: 2011/16386 Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Zundert zijn voornemens om overeenkomstig de besluitvormingsprocedure als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen

Nadere informatie

Nr JORI Houten, 23 mei 2000

Nr JORI Houten, 23 mei 2000 Nr. 2000-83-JORI Houten, 23 mei 2000 Aan de gemeenteraad Onderwerp Verzoek om planschadevergoeding van de heer P.J.M. Kamman en mevrouw E.H.W. Kamman- Croese op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G O M G E V I N G S V E R G U N N I N G Aanvrager Gemeente Heerlen Dhr. G.M.L. Dackus Postbus 1 6400AA Heerlen Aanvraag Burgemeester en wethouders hebben op 17 december 2013 een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten planologische afwijking van het bestemmingsplan en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 30 mei 2012 van Grinie B.V., Broek 1C, 5446 PS Wanroij

Nadere informatie

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen

K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE. Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen Aan K. Kingma Mr. De Jongwei 42 9219 VN DE TIKE Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 15 september 2015 14-0642/cor Z1170214 Alexander van der Veen D1465184 0512 581234 al.van.der.veen@smallingerland.nl

Nadere informatie

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836 ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Echelpoelweg, gemeente Weerselo sectie P nr. 2012 en 1836 Zaaknummer: : 14.16391 OLO nummer: : 1526543 Documentnummer : U15.002356 Burgemeester en wethouders van Dinkelland

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom

Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom Ruimtelijke onderbouwing 12 woningen aan de Kreukel te Bergen op Zoom ten behoeve van het verlenen van een omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder

Nadere informatie

Regels. 9 vastgesteld bestemmingsplan "Parapluherziening verbod bedrijfswoningen 2009"

Regels. 9 vastgesteld bestemmingsplan Parapluherziening verbod bedrijfswoningen 2009 Regels 9 Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen 1.1 plan: het bestemmingsplan "Parapluherziening verbod bedrijfswoningen 2009" van de gemeente Doetinchem; 1.2 aanduiding: een geometrisch bepaald

Nadere informatie

Gewaamierkte documenten

Gewaamierkte documenten Ons kenmerk- 2014/140140 gemeente Zaanstad Omgevingsvergunningen Gemeente Zaanstad De heer R. van Zonneveld Postbus 2000 1500 GA ZAANDAM Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon

Nadere informatie

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO

REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO Reg. Nummer: REGULIERE BOUWVERGUNNING EN VRIJSTELLING EX ARTIKEL WRO BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DORDRECHT, Gelezen de op 20 maart 2008 ingekomen aanvraag van B.H.Honcoop, Matensestraat Dodewaard om

Nadere informatie

Bestemmingsplan Buitengebied, integrale herziening, wijziging (Kulsdom 3 Geesteren)

Bestemmingsplan Buitengebied, integrale herziening, wijziging (Kulsdom 3 Geesteren) Bestemmingsplan Buitengebied integrale herziening, wijziging 2017-4 (Kulsdom 3 Geesteren) www.ruimtelijkeplannen.nl Identificatienummer: NL.IMRO.18590000WPBGB20170014 Bestemmingsplan Buitengebied, integrale

Nadere informatie