GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Ruimte. Commissienotitie (voor l<ennisgeving) Datum: 8 december 2011 Portefeuilie: RU

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE ROERMOND. Aan de commissie Ruimte. Commissienotitie (voor l<ennisgeving) Datum: 8 december 2011 Portefeuilie: RU"

Transcriptie

1 ^ gemeente Roermond GEMEENTE ROERMOND Commissienotitie (voor l<ennisgeving) Datum: 8 december 2011 Portefeuilie: RU Steller: L. de Wild Afdeling: Plannen en Projecten tel.no.: Verslag werkbezoek aan Istanbul Aan de commissie Ruimte 1 SAMENVATTING In het kader van de beoogde ontwikkelingen in het gebied City Meadow en in het bijzonder de ideeën rond de invulling van een bijzonder foodconcept, is door een delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van ontwikkelaar Jazz City BV, McArthurGlen, de initiatiefnemer van het concept en de gemeente Roermond eind november 2011 een werkbezoek gebracht aan Instanbul. 2 TOELICHTING De ontwikkelingen in het gebied City Meadow lijken in een stroomversnelling te komen. McArthurGlen overweegt een vierde laatste fase van het DOC, de realisatie van extra parkeercapaciteit ten behoeve van het DOC in de zogenaamde "Big Triangle" is gepland voor 2012, er zijn gegadigden voor een leisureinitiatief (Cartoon Studio's) en het hotel met wellnessconcept en er heeft zich een initiatief aangediend voor de invulling van het in het project voorziene bijzondere foodconcept: een mediterrane bazar, met hoogwaardig aanbod op het gebied van food, horeca en aanverwante branches. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het inpassen van bovengenoemde ontwikkelingen in het masterplan City Meadow. Als referentie voor het bijzondere foodconcept heeft de initiatiefnemer een referentie aangedragen in een grootschalig en kwalitatief zeer hoogwaardig winkelconcept in Istanbul: Istynie Park. Aangezien de ontwikkeling van retail op de beoogde locatie, gelegen tussen/nabij de binnenstad en het DOC om een zorgvuldige inpassing vraagt, heeft het college er belang aan gehecht om in de praktijk kennis te nemen van dit concept. In dat kader heeft een delegatie bestaande uit vertegenwoordigers van ontwikkelaar Jazz City BV (5 personen), ontwikkelaar van het DOC McArthurGlen (2 personen), een vertegenwoordiger van de initiatiefnemer van het foodconcept en het hotel en de gemeente Roermond (3 personen, voorzitter projectgroep, consulent economische zaken (detailhandel) en projectcoördinator City Meadow) van november jl. een werkbezoek gebracht aan Istanbul.

2 Pagina 2 Belangrijkste reisdoel was eerdergenoemd project Istynie Park, een reusachtig winkelcentrum (300 winkels) van allure met een invulling voor wat betreft het winkelaanbod dat vergelijkbaar is met het aanbod dat thans in het DOC en de Roermondse binnenstad aanwezig is, waarin een dergelijk concept reeds een aantal jaren is gevestigd. De ambtelijke delegatie is van mening dat het waardevol kan zijn het initiatief nader te onderzoeken op haar mogelijkheden en toegevoegde waarde voor de Roermondse situatie. De ervaringen met dit concept in genoemd project zullen dan ook uitgangspunt zijn bij de verdere uitwerking van het bijzondere foodconcept in het masterplan City Meadow en de gemeentelijke beoordeling daarvan. In de bijlage treft u het verslag van dit werkbezoek ter kennisneming aan. 3 BESLISSING B&W: Het college heeft kennisgenomen van het verslag van het werkbezoek aan Istanbul en biedt dit uw commissie ter kennisneming aan. Burgemeester en wethouders van Roermond, De secretaris. De burgemeester, mr. drs. J.J.Th.L. Geraedts H.M.J.M. van Beers Ter inzage:

3

4 Inleiding Met de vestiging van het Designer Outlet Center in 2001 is een eerste stap gezet in een commerciële herontwikkeling van een deel van het bedrijventerrein Willem- Alexander, dat tot die tijd voornamelijk een bedrijfsmatige invulling kende. Bij de planontwikkeling Kazernevoorterrein is deze locatie aangemerkt als scharnierpunt tussen het Designer Outlet Centre, de Roermondse binnenstad en het in een latere fase te ontwikkelen Maashavengebied. Met de realisatie van het project Kazerneplein en de nieuwe Ernst Casimirpassage met de stijgpunten is een volgende fase afgerond en is de verbinding tussen de Stadsweide en de Roermondse binnenstad optimaal. Met een verplaatsing van de Kalle en Bakker BV naar een locatie op de Landtong wordt de mogelijkheid geboden om ook richting de havens nieuwe, eerder voorziene ontwikkelingen te realiseren.

5 Masterplan Jazz City In april 2007 heeft de gemeenteraad het masterplan Jazz City vastgesteld. Dit masterplan werd opgesteld op initiatief van ontwikkelaar Jazz City BV en ging uit van een invulling van het gebied direct grenzende aan de Maashaven met woningen (circa 370), dagelijkse voorzieningen (geen supermarkt, circa m2), thematische detailhandel, circa m2, leisure/entertainment (inclusief hotel), circa m2. en parkeren (circa plaatsen). Bij de verdere uitwerking van dit masterplan heeft initiatiefnemer Jazz City BV contact gezocht met andere belangrijke partijen in de omgeving, zoals McArthurGlen als ontwikkelaar van het DOC en Henderson Global Investors (eigenaar van fase 1 van het DOC en het parkeerterrein) Een en ander heeft geleid tot de inschakeling van het internationaal opererende stedenbouwkundig- en architectenbureau Chapman Taylor uit Londen voor de opstelling van een masterplan voor het gebied City Meadow, het gebied Willem-Alexander tot aan de Landtong. Masterplan City Meadow In de eerste helft van 2008 kwam een concept masterplan City Meadow tot stand door middel van een aantal workshops met alle betrokken partijen en de gemeente Roermond. Op 18 juni 2008 zijn de uitkomsten van deze eerste studie gepresenteerd aan de raadscommissie Economische Zaken. Vanwege ondermeer de economische recessie stagneerde de verdere uitwerking van het masterplan echter. Om de ontwikkelingsmogelijkheden voor de toekomst zeker te stellen heeft de gemeenteraad in januari 2010 middelen beschikbaar gesteld om de locatie van Kalle en Bakker te verwerven en deze te zijner tijd tegen dezelfde voorwaarden en condities gefaseerd door te verkopen aan Jazz City BV ten behoeve van de realisatie van Jazz City/City Meadow. Vervolgens zijn de uitgangspunten voor het masterplan geactualiseerd en verder verfijnd.

6 Nieuwe ontwikkelingen In het voorjaar van 2011 kwamen de ontwikkelingen Jazz City/City Meadow in een stroomversnelling. Er diende zich een aantrekkelijk Leisure concept aan in de vorm van Cartoon Studio s en McArthurGlen onderzocht de mogelijkheden om de reeds in het masterplan Jazz City voorziene realisatie van thematische detailhandel in te vullen met een vierde fase van het DOC. Voorts heeft McArthurGlen diverse bedrijfscomplexen aan de Scheepvaartweg en de Schipperswal aangekocht, om te kunnen voorzien in de toekomstige/noodzakelijke parkeercapaciteit van het DOC. In 2012 wordt een extra parkeervoorziening op maaiveld in de zogenaamde Big Triangle aangelegd. In een later stadium zal tevens een parkeerdek worden gerealiseerd. Er is een geïnteresseerde partij voor de hotelontwikkeling en het aantal en de typering van de woningen is nog eens tegen het licht gehouden. Op 29 juni 2011 heeft de commissie Ruimte een werkbezoek gebracht aan het DOC en het gebied City Meadow/Jazz City. In presentaties van ondermeer general manager van het DOC Marc Bauwens, initiatiefnemer van Cartoon Studio s Daan de Kruijff en Jeanette Veldkamp van Chapman Taylor is een doorkijk gegeven naar de nieuwe inzichten met betrekking tot de toekomstige ontwikkelingen in het gebied. Momenteel wordt het concept masterplan op basis van bovenstaande uitgangspunten verder uitgewerkt. Naar het zich laat aanzien kan het masterplan in de eerste helft van 2012 ter vaststelling aan de gemeenteraad worden aangeboden. Ook de voorbereidingen om te komen tot een ontwerpbestemmingsplan voor het gebied zijn inmiddels gestart. Het is de bedoeling dat het Leisureinitiatief Cartoon Studio s met een omgevingsvergunning wordt gerealiseerd. Dit initiatief kan dan in 2013 de deuren openen.

7 Foodconcept Al in het masterplan Jazz City werd rekening gehouden met een circa m2 in de sfeer van dagelijkse goederen. De invulling van dit onderdeel luistert nauw aangezien de locatie gelegen is binnen de invloedssfeer van zowel de binnenstad als van het Designer Outlet Centre. Uitgangspunt is steeds geweest dat het gaat om een of meer concepten, die op zichzelf voldoende aantrekkingskracht hebben en een aantrekkelijke aanvulling zijn op het reeds in Roermond beschikbaar aanbod op dit gebied. In de afgelopen jaren zijn er diverse initiatieven de revue gepasseerd. Thans is er een ondernemer die ideeën heeft over de realisatie van een bijzonder en hoogwaardig foodconcept in mediterrane stijl. Het zou moeten gaan om een groot aanbod van bijzondere versspecialiteiten en horeca in een bazaarachtige sfeer, zoals dat in de zuidelijke landen vaker wordt aangetroffen. Als referentie voor dit initiatief is de traditionele Turkse bazar en warenmarkt in Istinye Park in Istanbul geduid. Werkbezoek Istanbul Van november 2011 heeft een delegatie bestaande uit representanten van ontwikkelaar Jazz City BV (5), McArthurGlen (2), de contactpersoon voor het foodconcept en een drietal ambtelijk vertegenwoordigers van de gemeente Roermond een werkbezoek gebracht aan Istanbul. 23 en 25 november 2011 waren reisdagen, donderdag 24 november 2011 stond in het teken van het werkbezoek. Vanuit het bestuur is aan de ambtelijke delegatie meegegeven nadrukkelijk oog te hebben voor effecten die een dergelijk initiatief zou kunnen hebben voor de Roermondse binnenstad en voor de infrastructuur in de omgeving van de locatie.

8 Istinye Park Istanbul In de ochtend werd een bezoek gebracht aan Istinye Park in Istanbul. Istinye Park werd geopend in De planvoorbereiding en de bouw van dit grootste winkelcentrum in Istanbul tot nu toe duurde slechts drie jaar. Het complex omvat in totaal m2, met ondermeer m2 winkelruimte, een parkeergarage met plaatsen, een IMAX theater (2.600 stoelen) en een entertainmentcenter voor kinderen. Daarnaast zijn er een park met leisuremogelijkheden en zo n 40 restaurants in het complex gevestigd. In het complex zijn zo n 300 winkels gevestigd. Het aanbod is een mix van de grote internationale topmerken (Adidas, Armani, Hugo Boss, Burburry, D & G, Guess, Ralph Lauren) die ook in het DOC zijn gevestigd, met meer gangbare Europese merken (zoals C & A, Zara, Mango, Benneton) die in Nederlandse binnensteden worden aangetroffen en specifieke Turkse merken. Hierdoor ontstaat een aanbod dat grotendeels vergelijkbaar is met het aanbod dat momenteel aanwezig is in het DOC en de historische binnenstad van Roermond, maar dan gesitueerd in een grote shopping mall.

9

10 Op de begane grond is, direct grenzend aan een parkeerterrein, de traditionele Turkse versbazar gevestigd. De inrichting is gebaseerd op de traditionele Turkse architectuur en geschiedenis en bestaat uit kleinschalige panden rond een plein en smalle straatjes met aan beide zijden winkeltjes. De diverse winkels en boetiekjes hebben ten opzichte van elkaar een open structuur. Het geheel oogt licht, verzorgd, schoon en zeer aantrekkelijk. Er is een breed scala aan winkeltjes en kramen aanwezig waarbij het aanbod kwalitatief gezien van hoog niveau was: - verse groenten en fruit - kruiden - zoetigheden - noten - olijven - vis - vlees - brood en banket - chocola - kaas - honing - koffie - vers fruitsap - snuisterijen - persoonlijke verzorging - specialiteitensupermarkt - souveniers Er is veel personeel dat vanwege het vroege uur nog volop bezig is met de inrichting van de kramen en winkeltjes. Bij diverse vestigingen kunnen de producten ter plaatse worden genuttigd, in de vestiging zelf of op het terras grenzend aan de vestiging.

11

12 De bazar en de foodmarket onderscheiden zich door hun aantrekkelijke uitstraling en kwaliteit. Indien het lukt om een dergelijk concept in Jazz City te realiseren, dan mag met recht gesproken worden van een meerwaarde voor de stad. Wel dient deze foodmarket absoluut onderscheidend te zijn ten opzichte van het aanbod elders in de stad ter voorkoming van duurzame ontwrichting van de distributiestructuur. Een strakke regiefunctie van de gemeente lijkt hier op zijn plaats. Ten aanzien van de door het bestuur meegegeven onderwerpen kan het volgende worden gesteld: Een functionele invulling zoals gerealiseerd in Istinye Park kan zelfstandig bestaan en lijkt qua assortiment en uitstraling aanvullend op het aanbod in de binnenstad en het DOC te kunnen bestaan. Het lijkt echter ook een functie die niet op specifieke dagdelen (bijv. piekmomenten) substantiële bezoekersstromen trekt. De bezoekers die gericht de bazar bezoeken zullen zich over de dag spreiden. Ambtelijk wordt echter ingeschat dat het gros van de bezoekers van de bazar dit zullen doen als combinatiebezoek (waarbij het primaire bezoek het DOC en/of de binnenstad is). De verblijfstijd bij de bazar wordt ingeschat op 30 minuten tot 2 uur. In een mogelijk toekomstige Roermondse situatie dient nadrukkelijk aandacht te worden besteed aan: - definitie van het concept en planologische houdbaarheid; - uitstraling en eenheid; - kwaliteit van producten; - continuïteit (van ondernemers); - beheer en promotie; - situering op een locatie binnen het gebied City Meadow, die uitnodigt tot combinatiebezoek en op zich voldoende aantrekkingskracht en een juiste routing (zowel binnen het concept als voor wat betreft het concept in het grotere geheel) heeft.

13

14 Kanyon Vervolgens werd een bezoek gebracht aan winkelcentrum Kanyon, dat geopend werd in Het vergde drie jaar om dit complex, dat met zijn open passages over verschillende niveaus en daktuinen met recht een architectonisch hoogstandje mag worden genoemd te realiseren. Het complex omvat ondermeer: appartementen (21 types, in oppervlakte variërend van m2 met m2 gemeenschappelijke tuinen; m2 kantoorruimte in 26 verdiepingen m2 winkelruimte (160vestigigen) - Healthclub (4.000 m2) - Traditionele foodmarket - 9 filmzalen parkeerplaatsen - 25 restaurants In het complex worden veelvuldig evenementen gehouden. De passages dienen dan als tribunes, zodat de bezoekers een mooi overzicht hebben. Qua vormgeving en invulling een prachtig centrum, en naar schaal en omvang erg geschikt voor Istanbul, maar niet voor de Roermondse situatie en/of het projectgebied. Vanuit de bus werd nog een blik geworpen op het grootste, in aanbouw zijnde, retailinitiatief van Turkije tot nu toe.

15 Toeristische hoogtepunten van Istanbul In de namiddag werd een kort bezoek gebracht aan een aantal toeristische hoogtepunten van Istanbul zoals de Blue Mosk, de Aya Sofia en Yerebatan Sarayι, een ondergronds waterreservoir/cistern met 336 pilaren voor de drinkwatervoorziening van deze miljoenenstad. ook wel het Verzonken Paleis genoemd. Het is een Byzantijns bouwwerk dat in 1700 opnieuw ontdekt werd. Tenslotte werd een kort bezoek gebracht aan de oude Grote Bazar in de oude stad. De terugreis naar het hotel ging per boot over de Bosporus.

16 Istanbul Istanbul beslaat in totaal een oppervlakte van 160 x 40 km en heeft 17.0 miljoen legale inwoners. Daarnaast kent de stad veel niet geregistreerden. In 2010 was Istanbul culturele hoofdstad van Europa. Wat op het eerste gezicht opviel in het Europese deel van de stad: - veel bouwactiviteiten, maar ook bouwwerken die al (lagere tijd) stil liggen; - enorm verkeersaanbod van s ochtends vroeg tot s avonds laat; - sterk verloederde delen (een heel stadsdeel leek leeg te liggen) in de stad afgewisseld met moderne en westerse architectuur; - beveiliging en controles bij openbare gelegenheden (zoals winkelcentra) en hotels; - mooie parken, maar weinig groen in de stad; - het waterfront is over het algemeen privé-bezit (de duurste huizen liggen direct aan de Bosporus); - overal (beroeps?)vissers aan kades en op bruggen; - op het eerste gezicht een moderne westerse samenleving. Het Aziatische deel van de stad is niet bezocht aangezien de economische activiteit volgens mededeling vrijwel uitsluitend in het Europese deel plaatsvindt. Kosten van deelname aan de reis De kosten van de deelname van de gemeentelijke vertegenwoordiging aan dit werkbezoek bedroegen 3.000,-. Deze kosten zijn rechtstreeks voldaan aan het reisbureau dat de reis organiseerde en ten laste van de grondexploitatie Jazz City gebracht.

Verslag Sprekersplein. 5 september 2012

Verslag Sprekersplein. 5 september 2012 Verslag Sprekersplein 5 september 2012 SPREKERSPLEIN Beknopt verslag van het sprekersplein op woensdag 5 september 2012 om 19:00 uur 1. Opening en mededelingen voorzitter Wegens verhindering van de burgemeester

Nadere informatie

vaststellen bestemmingsplan "Bartok"

vaststellen bestemmingsplan Bartok Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. Documentnummer : 2015.0.053.200 Zaaknummer: 2014-12-01755 Onderwerp: vaststellen bestemmingsplan "Bartok" Aan de gemeenteraad. Arnhem, 9 juni 2015 VOORSTEL

Nadere informatie

Ontwikkelingsvisie Jazz City / City Meadow

Ontwikkelingsvisie Jazz City / City Meadow Ontwikkelingsvisie Jazz City / City Meadow Juni 2012 Inleiding en doel van de Ontwikkelingsvisie Deze Ontwikkelingsvisie Jazz City is een document dat op hoofdlijnen beoogt aan te geven binnen welke kaders

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan. Jazz City. Roermond. 29 oktober 2013

Beeldkwaliteitsplan. Jazz City. Roermond. 29 oktober 2013 Beeldkwaliteitsplan Jazz City Roermond 29 oktober 2013 Inhoudsopgave 01 1. Inleiding 03 2. Gebiedsomschrijving 05 3. Beeldkwaliteitseisen 09 A. Boulevard 10 B. Promenade 13 C. Kazernevoorterrein 15 4.

Nadere informatie

Ondernemen op bedrijventerrein Lagekant

Ondernemen op bedrijventerrein Lagekant Ondernemen op bedrijventerrein Lagekant Almere biedt ondernemers met ambitie in het centrum van Nederland alle ruimte zich te vestigen, te pionieren en te groeien. Ondernemen in Almere betekent ondernemen

Nadere informatie

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink.

Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling van het project Scapino / De Nieuwe Brink. Aan de leden van de commissie Vergadering d.d. Casenummer Notitienummer Commissienotitie Ruimte 20 juni 2012 AB12.00587 CN2012.023 Gemeente Bussum Kennis nemen van de stand van zaken van de herontwikkeling

Nadere informatie

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012

REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN. Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 REALISATIE MASTERPLAN CENTRUM ZEVENBERGEN Presentatie raadscommissie Fysieke Infrastructuur 25 september 2012 Opening Doel presentatie van vandaag: Toelichting op het raadsvoorstel dat u heeft ontvangen

Nadere informatie

WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80

WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80 Geen bedreiging voor koopcentrum Winschoten Nieuw bloed voor de Winschoter bloedsomloop WINSCHOTER WERELDBAZAR PAPIERBAAN 80 WINSCHOTER WERELDBAZAR Overdekte markt 550 units inpandig van 30, 40 en 50m2

Nadere informatie

6 gemeente Roermond. Inleiding. uw nummer uw datum. AAN de voorzitter van de commissie Ruimte 2013/UIT/53283

6 gemeente Roermond. Inleiding. uw nummer uw datum. AAN de voorzitter van de commissie Ruimte 2013/UIT/53283 6 gemeente Roermond uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlictitingen bij sector/afdeling doorkiesnr. 2013/UIT/53283 D. Heesakkers RU/Plannen en Projecten 0475-359 292 AAN de voorzitter

Nadere informatie

RUIMTELIJK MOTIVERING

RUIMTELIJK MOTIVERING RUIMTELIJK MOTIVERING Tijdelijke horeca Prinses Irenestraat 31-33 t.b.v. BAUT (Omgevingsvergunning Wabo handelen in strijd met het bestemmingsplan, reguliere procedure) 6 oktober 2015 Pagina 2 van 6 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

shops 37.515 passanten per dag. Een mooie plek om u te vestigen. www.levelleiden.nl

shops 37.515 passanten per dag. Een mooie plek om u te vestigen. www.levelleiden.nl shops 37.515 passanten per dag. Een mooie plek om u te vestigen. www.levelleiden.nl DE UNIQUE SELLING POINTS VAN LEVEL SHOPS OP EEN RIJ: ruim 37.500 passanten per dag overdekte passage perfect bereikbaar,

Nadere informatie

Marktplein Epe. Stationsstraat CP, EPE Tel: Fax:

Marktplein Epe. Stationsstraat CP, EPE Tel: Fax: Marktplein Epe TE HUUR: WINKELRUIMTE HARTJE CENTRUM EPE NOG SLECHTS TWEE UNITS BESCHIKBAAR ± 64 m² en ± 119 m² De Marktwand In het karakteristieke Epe, op de mooie en toeristische Veluwe, ontstaat een

Nadere informatie

Westwijk - Amstelveen. Winkelen, Wonen & Parkeren

Westwijk - Amstelveen. Winkelen, Wonen & Parkeren Westwijk - Amstelveen Winkelen, Wonen & Parkeren Westijk Amstelveen WINKELS 2 Inhoudsopgave 3 Amstelveen... 4 De Wijk... 7 Het Winkelcentrum... 8 Het Plan... 11 Winkelinformatie... 12 Impressies... 14

Nadere informatie

Te huur winkelpand / kantoorruimte Broersvest 57-C te Schiedam

Te huur winkelpand / kantoorruimte Broersvest 57-C te Schiedam Van Herk Groep Lichtenauerlaan 30 3062 ME Rotterdam Postbus 4068 3006 AB Rotterdam T: (010) 241 15 55 E: info@vanherkgroep.nl I: www.vanherkgroep.nl Te huur winkelpand / kantoorruimte Broersvest 57-C te

Nadere informatie

Detailhandelsstructuur Veenendaal Nu en in de toekomst

Detailhandelsstructuur Veenendaal Nu en in de toekomst Detailhandelsstructuur Veenendaal Nu en in de toekomst Inleiding De gemeente Veenendaal heeft een sterk kernwinkelgebied, vier buurtwinkelcentra en twee woonboulevards. Veenendaal wil de positie van de

Nadere informatie

Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit

Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit N I J V E R D A L Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit V O O R W O O R D I N H O U D 1. Kengetallen 2. Het onderscheidend vermogen van Nijverdal 3. Winkelstructuur en beleid 4. Het winkelaanbod:

Nadere informatie

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven

Zijdelwaard Uithoorn. Winkelen Wonen Verblijven Zijdelwaard Uithoorn Winkelen Wonen Verblijven Uithoorn is een aantrekkelijke, landelijke woongemeente. Direct gelegen aan de Amstel en onderdeel van het Groene Hart, maar toch ook op een steenworpafstand

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk Vergaderdatum 5 november 2015

Voorstel aan de raad. Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk Vergaderdatum 5 november 2015 Voorstel aan de raad Opgesteld door Projectorganisatie Stationsgebied Bodewitz, J.A. (Jord) Kenmerk 15.509656 Vergadering Commissie Stad en Ruimte Vergaderdatum 5 november 2015 Geheim Nee Vaststelling

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling

Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling Bijlagen/nummer 2011/142 Dienst/afdeling/sector Raadsvoorstel 142/1 Herontwikkeling Wagnerplein Gebiedsontwikkeling/Projectmanagement Vastgoedontwikkeling Aan de raad, Aanleiding Doel van dit raadsvoorstel

Nadere informatie

MAATMAKELAARS. MAKELAARS A Minderbroederssingel 19, Roermond T (0475) 35 19 70. Hamstraat 23, Roermond. Vraagprijs: 895.000,- k.k.

MAATMAKELAARS. MAKELAARS A Minderbroederssingel 19, Roermond T (0475) 35 19 70. Hamstraat 23, Roermond. Vraagprijs: 895.000,- k.k. Hamstraat 23, Roermond Vraagprijs: 895.000,- k.k. MAATMAKELAARS MAKELAARS A Minderbroederssingel 19, Roermond T (0475) 35 19 70 Algemeen Ondernemen in de sfeervolle binnenstad van Roermond, verkozen als

Nadere informatie

Te huur winkelruimte Broersvest 57 Schiedam naast ingang Passage op drukke zichtlocatie

Te huur winkelruimte Broersvest 57 Schiedam naast ingang Passage op drukke zichtlocatie Van Herk Groep Lichtenauerlaan 30 3062 ME Rotterdam Postbus 4068 3006 AB Rotterdam T: (010) 241 15 55 E: info@vanherkgroep.nl I: www.vanherkgroep.nl Te huur winkelruimte Broersvest 57 Schiedam naast ingang

Nadere informatie

TE HUUR. Misterstraat 79, 7101 ET Winterswijk. Huurprijs in overleg

TE HUUR. Misterstraat 79, 7101 ET Winterswijk. Huurprijs in overleg TE HUUR Misterstraat 79, 7101 ET Winterswijk Huurprijs in overleg Omschrijving Wij nodigen u uit! Hoeveel ruimte heeft u nodig? Welke huur past u? Wij gaan graag in overleg! Gunstig in het gezellige Winterswijkse

Nadere informatie

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp

onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Aanvraag initiatievenbudget herontwikkeling winkelcentrum Lorentzplein Badhoevedorp Portefeuilehouder A. Elzakalai, J.J. Nobel, C.J. Loggen Collegevergadering

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

9 M 5 ore than to 275

9 M 5 ore than to 275 5 More than to 275 275 95 to schiphol rijk am en de boeing avenue Inspirerend zaken doen Boeing Avenue 275 In de uitdagende werkomgeving van het parkachtige Schiphol-Rijk ligt het moderne en multifunctionele

Nadere informatie

Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad. Arnhem, 5 augustus 2014

Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad. Arnhem, 5 augustus 2014 Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 september 2014 Documentnummer : 2014.0.072.353 Zaaknummer: 2014-03-00149 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Rijnhal-Decathlon' Aan de gemeenteraad.

Nadere informatie

o n t w i k k e l i n g Lloyd s Poort

o n t w i k k e l i n g Lloyd s Poort o n t w i k k e l i n g Lloyd s Poort o n t w i k k e l i n g Lloyd s Poort Veendam, aangenaam! Deze brochure geeft u informatie over de verhuurmogelijkheden van de locatie Lloyd s Poort: een nieuwe en

Nadere informatie

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase

voorstel aan de raad Vaststelling bestemmingsplan Vleuterweide Centrum, 2e fase voorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Meijer, P.H. (Peter) Kenmerk 16.509040 Vergadering Raadsvoorstellen Vergaderdatum 30 december 2016 Jaargang en nummer Geheim

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om de raad te informeren over het werkbezoek door middel van een raadsinformatiebrief.

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om de raad te informeren over het werkbezoek door middel van een raadsinformatiebrief. 2.1.2 RESOLVE Werkbezoek aan Zweden en Denemarken 1 Dossier 1968 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1968 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 18 juli 2017 Agendapunt 2.1.2 Omschrijving RESOLVE Werkbezoek

Nadere informatie

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst

Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst Bijlage 1 Beschrijving verloop ontwikkeling stedenbouwkundig plan herontwikkeling Riethorst In deze bijlage wordt nader ingegaan op het proces dat de afgelopen jaren doorlopen is om te komen tot een stedenbouwkundig

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

KWART NEDERLANDSE BEVOLKING BEZOEKT FOC

KWART NEDERLANDSE BEVOLKING BEZOEKT FOC KWART NEDERLANDSE BEVOLKING BEZOEKT FOC Trekkracht van Factory Outlet Centres uiteenlopend Veel gemeenten en winkeliersverenigingen staan voor de uitdaging om hun winkelgebieden op peil te houden en winkelsluitingen

Nadere informatie

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage

Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Uitkomsten denk mee over de toekomst van Leidsenhage Koningin Wilhelminalaan 2 Leidschendam Postbus 905 2270 AX Voorburg Telefoon 14 070 Fax (070) 320 13 02 www.leidschendam-voorburg.nl info@leidschendam-voorburg.nl

Nadere informatie

TE HUUR. Misterstraat 62, 7101 EX Winterswijk. Huurprijs ,-- per jaar

TE HUUR. Misterstraat 62, 7101 EX Winterswijk. Huurprijs ,-- per jaar TE HUUR Misterstraat 62, 7101 EX Huurprijs 24.000,-- per jaar Omschrijving WINKELRUIMTE aan de MISTERSTRAAT 62, de meeste bezochte winkelstraat van het centrum. FRONTBREEDTE van circa 6 METER en gelegen

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 8 januari 2002 Commissievergadering d.d. 22 januari 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Herontwikkeling Burg. Smitsplein Toelichting: Bijgaand treft u een concept raadsvoorstel aan

Nadere informatie

2. LIGGING PLANGEBIED

2. LIGGING PLANGEBIED CAVALERIEHOF 1. AANLEIDING Het voorliggende voorstel vormt een herziening van de huidige bestemming van het gebied achter de Keizerstraat, beter bekend als Molsparking. In het verleden zijn er diverse

Nadere informatie

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN PROJECT BINNEN HET Programma: 1. Presentatie gemeente Bussum Doel van de avond / Aanleiding / Kader / Acties / Hoe nu verder? 2. Presentatie ontwikkelaar Voorlopig ontwerp bouwplan

Nadere informatie

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening.

Argumenten 1.1. De opgestelde randvoorwaarden waarborgen een voldoende toetsingskader en een goede ruimtelijke ordening. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 29 april 2010 Datum voorstel 02 maart 2010 Agendapunt Onderwerp vervangende nieuwbouw Huize Het Oosten, Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Stadskantoor Rotterdam

Stadskantoor Rotterdam h e r o n t w i k k el i n g Stadskantoor Rotterdam a m b i t i ed o cu m en t Ambitiedocument Stadskantoor Rotterdam Stedenbouwkundige en architectonische randvoorwaarden 1. Inleiding In het centrum van

Nadere informatie

Adres: Wilhelminaplein 23, 6041 CE Roermond Huurprijs 18.000,00 per jaar

Adres: Wilhelminaplein 23, 6041 CE Roermond Huurprijs 18.000,00 per jaar Adres: Wilhelminaplein 23, 6041 CE Roermond Huurprijs 18.000,00 per jaar Omschrijving TE HUUR: Op de hoek gelegen statig kantoorpand in het centrum van Roermond. Algemene omschrijving: Het object betreft

Nadere informatie

Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp

Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp RAADSVOORSTEL Datum: 26 mei 2015 Nummer: Onderwerp: Nota van Uitgangspunten locatie Eurowerft Noord te Denekamp Voorgesteld raadsbesluit: Vaststelling van de Nota van Uitgangspunten voor de locatie Eurowerft

Nadere informatie

Ontwerp Beleidsregel Ondergeschikte horeca bij Detailhandel 24 februari 2015

Ontwerp Beleidsregel Ondergeschikte horeca bij Detailhandel 24 februari 2015 Ontwerp Beleidsregel Ondergeschikte horeca bij Detailhandel 24 februari 2015 1. Waar gaat deze beleidsregel over? Op welke wijze gaat de gemeente Bergen om met ondergeschikte (ondersteunende) horeca of

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017

Hart voor Emmeloord. Verslag van stadscafé op 23 mei Eindrapportage. 24 mei 2017 Hart voor Emmeloord Verslag van stadscafé op 23 mei 2017 Eindrapportage 24 mei 2017 Samenvatting en conclusie Inwoners van Emmeloord reageerden positief op het laatste ontwerp voor het stadshart dat in

Nadere informatie

Huur winkelpand op Meent 9 te Veldhoven per jaar

Huur winkelpand op Meent 9 te Veldhoven per jaar Huur winkelpand op Meent 9 te Veldhoven 56000 per jaar Aanbiedende partij: MVGM Bedrijfshuisvesting Email: jwa.koevermans@mvgm.nl Telefoon: 033-4605300 Website: http://www.mvgm.nl Omschrijving - Goede

Nadere informatie

Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014

Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014 Denktankbijeenkomst 1 13 mei 2014 Programma Welkom en toelichting opzet Lagerhuisdebat door Theo Dohle, gespreksleider Toelichting komend proces door Esther Koelemeij, projectleider Vier rondes Lagerhuisdebat

Nadere informatie

RODAMCO EUROPE OPENT WINKELCENTRUM SPAZIO IN ZOETERMEER TER WAARDE VAN 57 MILJOEN

RODAMCO EUROPE OPENT WINKELCENTRUM SPAZIO IN ZOETERMEER TER WAARDE VAN 57 MILJOEN PERSBERICHT RODAMCO EUROPE OPENT WINKELCENTRUM SPAZIO IN ZOETERMEER TER WAARDE VAN 57 MILJOEN Amsterdam, 28 oktober 2005 - Rodamco Europe, de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en -manager

Nadere informatie

Centrum Zeist. Stedenbouwkundige verkenning. April 2019

Centrum Zeist. Stedenbouwkundige verkenning. April 2019 Centrum Zeist Stedenbouwkundige verkenning April 2019 ar chitectuur en stedenbouw 2 Inhoud INLEIDING 05 ANALYSE 07 SCENARIO S 21 CONCLUSIE 49 BIJLAGEN 51 BIJLAGE 1: overige analysekaartjes 53 BIJLAGE 2:

Nadere informatie

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage

Gemeente Woerden. Defensie-eiland: inrichting zone rond Kasteel en parkeergarage RAADSVOORSTEL Gemeente Woerden 11R.00075 gemeente WOERDEN Agendapunt: Indiener: - college van burgemeester en wethouders Aandachtsveld portefeuillehouder: - wethouder Schreurs Contactpersoon: R. Broekmeulen

Nadere informatie

Ontwikkelstrategie Lammenschansdriehoek, Gemeente Leiden (februari 2013) Ontwikkelstrategie

Ontwikkelstrategie Lammenschansdriehoek, Gemeente Leiden (februari 2013) Ontwikkelstrategie (februari 2013) Ontwikkelstrategie Lammenschans, Leiden in opdracht van: Gemeente Leiden februari 2013, Amsterdam Kerkstraat 204 1017 GV Amsterdam Postbus 15550 1001 NB Amsterdam Soeters Van Eldonk architecten

Nadere informatie

Misterstraat 2 te Winterswijk

Misterstraat 2 te Winterswijk te huur Misterstraat 2 te Winterswijk I Een prachtig pand op een toplocatie uniek! Misterstraat 2 te Winterswijk Een prachtig karakteristiek pand in hartje centrum van Winterswijk. Gelegen aan de meest

Nadere informatie

Raad-2009-087. Disnummer: 111093. Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier. Meegestuurde stukken: Geen

Raad-2009-087. Disnummer: 111093. Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier. Meegestuurde stukken: Geen Raad-2009-087 Disnummer: 111093 Onderwerp: Bestemmingsplan Kloosterkwartier Meegestuurde stukken: Geen Ter inzage liggende stukken: 1. Ontwerpbestemmingsplan 2. Raadsbesluit inzake krediet Kloosterkwartier

Nadere informatie

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN 13 OKTOBER 2017 Status: Definitief Datum: 13 oktober 2017 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam 1E 1013

Nadere informatie

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan Bijlage 3 Toelichting per onderzochte locatie Basisscenario [zie bijlage 2 voor een overzichtstekening] Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Nadere informatie

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York

Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York welkom Statue of Saint Aloysius Gonzaga, Saint Aloysius Church, Great Neck, New York programma 19.00 Welkom door atelierleider Bart Buijs 19.15 Stand van zaken, visie en uitgangspunten Tamara Ekamper 19.35

Nadere informatie

Bedrijventerrein Meerpaal. Ruimte en kwaliteit aan de rand van Houten. Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten

Bedrijventerrein Meerpaal. Ruimte en kwaliteit aan de rand van Houten. Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten Bedrijventerrein Meerpaal Ruimte en kwaliteit aan de rand van Houten Bedrijfsvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten Meerpaal Directe aansluiting op A27 Goede infrastructuur op het terrein Hoogwaardige

Nadere informatie

Huurmogelijkheden winkelcentrum Kooiplein te Leiden

Huurmogelijkheden winkelcentrum Kooiplein te Leiden Huurmogelijkheden winkelcentrum Kooiplein te Leiden PLAnUItLeG Het PLeIn Het centraal in Leiden-Noord gelegen winkelcentrum Kooiplein wordt uitgebreid tot ca. 7.000 m 2. Het nieuwe winkelcentrum Kooiplein

Nadere informatie

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving

Platform Plasmolen: structurele samenwerking tussen bewoners, ondernemers, gemeente en andere belanghebbenden Handhaving Op basis van het masterplan, zijn diverse concrete en samenhangende actiepunten geformuleerd. In dit deel, de uitvoeringsagenda, worden deze actiepunten weergegeven. Per actiepunt is aangegeven wat de

Nadere informatie

Toekomstplan. 12 februari 2015. Versie 1.1. Retail & Leisure Academy

Toekomstplan. 12 februari 2015. Versie 1.1. Retail & Leisure Academy Retail & Leisure Academy Toekomstplan 12 februari 2015 Versie 1.1 Retail & Leisure Academy 1 Inleiding De sectoren Retail en Leisure zijn van grote economische importantie voor de regio Midden- Limburg.

Nadere informatie

REURING op Winkelcentrum IJburg. REURING markt, september 2016

REURING op Winkelcentrum IJburg. REURING markt, september 2016 REURING op Winkelcentrum IJburg REURING markt, september 2016 Een weekmarkt op IJburg IJburg heeft 20.000 inwoners, relatief gezien wonen hier de meeste kinderen van West-Europa IJburg staat op de derde

Nadere informatie

C O N C E P T. ONDERZOEK GEBIEDSTRUCTUREN Almere, september 2012 MIRCK ARCHITECTURE KEIZERSGRACHT 8 1015 CN AMSTERDAM THE NETHERLANDS

C O N C E P T. ONDERZOEK GEBIEDSTRUCTUREN Almere, september 2012 MIRCK ARCHITECTURE KEIZERSGRACHT 8 1015 CN AMSTERDAM THE NETHERLANDS ONDERZOEK GEBIEDSTRUCTUREN Almere, september 2012 MIRCK ARCHITECTURE KEIZERSGRACHT 8 1015 CN AMSTERDAM THE NETHERLANDS 0031(0)20 8456190 C O N C E P T WWW.MIRCK.EU OFFICE@MIRCK.EU MIRCK ARCHITECTURE NEW

Nadere informatie

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd omdat de raad meer informatie van het college wil over de effecten van een mogelijk Van der

Nadere informatie

KANTOOROBJECT CENTRUM LOCATIE (STATIONSPLEIN)

KANTOOROBJECT CENTRUM LOCATIE (STATIONSPLEIN) KANTOOROBJECT CENTRUM LOCATIE (STATIONSPLEIN) Willem II Singel 1 Roermond TE KOOP - Kantoorgebouw van 2.219 m² v.v.o. en 37 eigen parkeerplaatsen - Gelegen pal aan de ringweg in het centrum van Roermond

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Met deze brief informeer ik de commissie Ontwikkeling over de stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in Schalkstad.

Gemeente Haarlem. Met deze brief informeer ik de commissie Ontwikkeling over de stand van zaken van de verschillende ontwikkelingen in Schalkstad. Gemeente Haarlem Haarlem Jeroen van Spijk Wethouder ruimtelijke ordening en monumenten, MRA, financiën, dienstverlening en burgerparticipatie Aan de commissie Ontwikkeling centrum Schalk VERNIEUWT! m Datum

Nadere informatie

Te Huur. Winkelruimte Mariastraat HL Apeldoorn

Te Huur. Winkelruimte Mariastraat HL Apeldoorn Te Huur Vrijblijvende Projectinformatie Winkelruimte Mariastraat 26 7311 HL Apeldoorn Object/ligging Uitstekend op A2 stand gelegen winkelruimte in winkelstraat behorende tot het kernwinkelgebied van Apeldoorn.

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011

Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011 Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011 INHOUD PRESENTATIE Leidsche Rijn Centrum 1) Algemene toelichting aandeel ASR/Vesteda programma positionering/ambities palet aan functies (wonen/winkelen/werken/horeca/recreëren

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

Bestemmingsplan Vakantieresort Heuvelland te Simpelveld. Nota van Zienswijzen

Bestemmingsplan Vakantieresort Heuvelland te Simpelveld. Nota van Zienswijzen Bestemmingsplan Vakantieresort Heuvelland te Simpelveld Nota van Zienswijzen IMRO-IDN: NL.IMRO.0965.BP201101RGPoorth-VA01 Datum: 23 november 2012 1. INLEIDING 1.1 Aanleiding Initiatiefnemer van de Ven

Nadere informatie

MAATMAKELAARS A Minderbroederssingel 19, Roermond T (0475) Louis Eijssenweg 3, Herten. Vraagprijs: ,- k.k.

MAATMAKELAARS A Minderbroederssingel 19, Roermond T (0475) Louis Eijssenweg 3, Herten. Vraagprijs: ,- k.k. MAATMAKELAARS A Minderbroederssingel 19, Roermond T (0475) 35 19 70 Louis Eijssenweg 3, Herten Vraagprijs: 535.000,- k.k. Algemeen Opvallend ondernemen in Herten, een dorp dat direct grenst aan de stad

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 80728 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Nieuwe kaders voor herontwikkeling Schoutenwerf Aan de raad, 1. Beslispunten 1. Besluiten om nieuwe kaders

Nadere informatie

Bijdrage ontwikkeling Mr Andreaepassage te Kollum

Bijdrage ontwikkeling Mr Andreaepassage te Kollum Aan de Raadscommissie Agendapunt: 7 Onderwerp: Bijdrage ontwikkeling Mr Andreaepassage te Kollum Kenmerk: Status: VROM - Ruimtelijke Ordening / FK Voorbereidend besluitvormend Kollum, 5 april 2011 Samenvatting

Nadere informatie

Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein.

Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein. Verbetering buurtwinkelcentrum Burg. Van Houtplein. Samenvatting: Inleiding: Op 25 maart 2008 heeft bureau Seinpost een presentatie gegeven aan het college over het buurtwinkelcentrum aan het Burgemeester

Nadere informatie

Figuur 1 De twee geselecteerde ontwerpen voor het voormalig stadhuis Delden.

Figuur 1 De twee geselecteerde ontwerpen voor het voormalig stadhuis Delden. Hofpanel Resultaten peiling 12 Ontwerpkeuze voormalig stadhuis Delden Mei 2011 1. Inleiding De gemeente Hof van Twente wil het complex van voormalig stadhuis Delden verkopen en heeft verschillende gegadigden

Nadere informatie

B en W advies *BW1300117* *BW1300117* Datum ontwerp dinsdag 29 januari 2013 Voorstel van Gauke van Rij Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Akkoord hoofd Zie memoveld corsa Mede accordering Portefeuillehouder

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM

INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM INTENTIEOVEREENKOMST CENTRUMPLAN MARUM Partijen 1. Gemeente Marum, Zonnehuisgroep Noord (ZhgN) en Wold & Waard; 2. Er zijn mogelijkheden om andere partijen toe te voegen; Aanleiding en overwegingen 3.

Nadere informatie

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30

Programma. 1. 1. Welkom 19:30-19:40. 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50. 3. Unibail-Rodamco 19:50-20:30 Unibail-Rodamco Upgrade Kick-off Stadshart meeting Zoetermeer Gemeente Zoetermeer Programma 1. 1. Welkom 19:30-19:40 2. 2. Gemeente Zoetermeer 19:40-19:50 Sfeervolle en bruisende binnenstad Achtergrond

Nadere informatie

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone INFORMATIENOTITIE AAN VAN ONDERWERP Aan de leden van de Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie naar aanleiding van amendementen bestemmingsplan Spoorzone DATUM 6 december

Nadere informatie

Met deze brief vragen wij dan ook aan het College of ze de uitgesproken belofte uit het Gemeenteblad van oktober 2014 gestand wil doen.

Met deze brief vragen wij dan ook aan het College of ze de uitgesproken belofte uit het Gemeenteblad van oktober 2014 gestand wil doen. Aan de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude t.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Haarlemmerstraatweg 51 1165 MJ Halfweg Datum, 30 december 2014 Onderwerp: omgevingsvergunning voor Sugar City

Nadere informatie

Herontwikkeling DEN BIEST. Van kantoren naar wonen. Gemzelaar Vastgoed C.V

Herontwikkeling DEN BIEST. Van kantoren naar wonen. Gemzelaar Vastgoed C.V Herontwikkeling DEN BIEST Van kantoren naar wonen Gemzelaar Vastgoed C.V 01. Nieuwe oplossingen voor leegstand Deze brochure illustreert de plannen rondom de herontwikkeling van complex Den Biest in Eindhoven.

Nadere informatie

Denktankbijeenkomst 2 5 juni 2014

Denktankbijeenkomst 2 5 juni 2014 Denktankbijeenkomst 2 5 juni 2014 Planning Masterplan Begin april bijpraten nieuwe gemeenteraad. 16 april startbijeenkomst omwonenden, marktpartijen en geïnteresseerden. Dinsdag 13 mei eerste denktank.

Nadere informatie

Te huur. Winkelruimte op A1-locatie naast de nieuwe Albert Heijn. GOES Westhavendijk ong. Huurprijs 175,- per m² per jaar BVO exclusief BTW

Te huur. Winkelruimte op A1-locatie naast de nieuwe Albert Heijn. GOES Westhavendijk ong. Huurprijs 175,- per m² per jaar BVO exclusief BTW Te huur Winkelruimte op A1-locatie naast de nieuwe Albert Heijn GOES Westhavendijk ong. Huurprijs 175,- per m² per jaar BVO exclusief BTW 088-79 624 76 info@synchrobedrijfshuisvesting.nl www.synchrobedrijfshuisvesting.nl

Nadere informatie

Jaarbeurs van de toekomst

Jaarbeurs van de toekomst Jaarbeurs van de toekomst Herontwikkeling Jaarbeursterrein De herontwikkeling van het Jaarbeursterrein is in 2015 gestart en zal doorlopen tot minimaal 2026. Belangrijk uitgangspunt is dat Jaarbeurs haar

Nadere informatie

Aalten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Aalten Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Jaarverslag Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Zorg voor een mooi! Wilt u meer weten? Contactpersoon Lucas Reijmer Functie adviseur ruimtelijke kwaliteit Telefoon 026 442 17 42 Email l.reijmer@geldersgenootschap.nl

Nadere informatie

Beschikbaarstelling van een krediet voor de aankoop van gronden in diverse plangebieden in de gemeente Heusden

Beschikbaarstelling van een krediet voor de aankoop van gronden in diverse plangebieden in de gemeente Heusden Raadsvoorstel Inleiding: Volgens het duale stelsel zijn wij bevoegd tot het aangaan van privaatrechtelijke rechtshandelingen. Als die rechtshandelingen van ingrijpende aard zijn, vragen wij uw raad vóóraf

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 7267315 B&W verg. : 20 september 2017 Onderwerp: Ontwerp bestemmingsplan Splitsing Zandbergen 10 Rosmalen 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

UITSNEDE STRUCTUURKAART

UITSNEDE STRUCTUURKAART UITSNEDE STRUCTUURKAART 2 layers 3 layers 40 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING CENTRUMPLEINEN EN MIDDENBAAN STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Een reeks van drie centrumpleinen vormt de verbinding tussen de verschillende

Nadere informatie

URBAN SHOPPER. De locatie. Plattegrond. De unit. Aantrekkelijke voorwaarden. Wij zoeken. Planning. Contact

URBAN SHOPPER. De locatie. Plattegrond. De unit. Aantrekkelijke voorwaarden. Wij zoeken. Planning. Contact versie 25 januari 2013 URBAN SHOPPER De locatie Plattegrond De unit Aantrekkelijke voorwaarden Wij zoeken Planning Contact 3 4 5 5 6 6 7 URBAN SHOPPER Strijp-S is het nieuwe creatieve en culturele hart

Nadere informatie

BINNENSTAD MEEST GELIEFD BIJ WINKELENDE NEDERLANDERS

BINNENSTAD MEEST GELIEFD BIJ WINKELENDE NEDERLANDERS BINNENSTAD MEEST GELIEFD BIJ WINKELENDE NEDERLANDERS Breed aanbod van winkels maakt binnenstad populair Rotterdam, 20 september 2012 - Meer dan de helft van de Nederlanders (55%) winkelt het liefst in

Nadere informatie

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren?

Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden. Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Resultaten onderzoek winkelcentrum De Horden Wat willen de winkeliers, de bezoekers en de omwonenden dat er met dit winkelcentrum gaat gebeuren? Augustus 2016 1 Vernieuwing buurtwinkelcentrum De Horden

Nadere informatie

Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN

Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN behoudens advies van de Commissie voor Economische Zaken, Grondzaken, Toerisme en Parkeren, bijgaand raadsvoorstel

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO PvdA-Effecten 'foodstrip' op binnenstad 1- Notagegevens Notanummer 2017-000488 Datum 01-04-2017 Programma: 05 Ruimtelijke ontwikkeling

Nadere informatie

TE HUUR. Goudvinkenstraat 4, 7101 GK Winterswijk. Huurprijs ,- per jaar

TE HUUR. Goudvinkenstraat 4, 7101 GK Winterswijk. Huurprijs ,- per jaar TE HUUR Goudvinkenstraat 4, 7101 GK Huurprijs 26.250,- per jaar Omschrijving REPRESENTATIEF WINKELPAND / KANTOORRUIMTE in het centrum van gelegen aan een grote, openbare parkeerplaats. Dit pand, gelegen

Nadere informatie

Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk

Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk Startbijeenkomst Felix Wigman, BRO 205X00691 Programma Opening wethouder Presentatie BRO Centrumschouw met 4 verhalen: verblijven, retail, cultuur en wonen

Nadere informatie

Schouwburg de Kampanje Den Helder

Schouwburg de Kampanje Den Helder Schouwburg de Kampanje Den Helder van Dongen Koschuch Architects and Planners Inzending Arie Keppler Prijs 016 SCHOUWBURG DE KAMPANJE DEN HELDER INTRODUCTIE EEN MARITIEM ENSEMBLE Schouwburg De Kampanje

Nadere informatie

Besluitvormende raadsvergadering d.d. 25 mei 2010 Agendanr. 9. Aan de Raad. No. ZA.09-3496/DV.10-112, afdeling Ruimte. Sellingen, 12 mei 2010

Besluitvormende raadsvergadering d.d. 25 mei 2010 Agendanr. 9. Aan de Raad. No. ZA.09-3496/DV.10-112, afdeling Ruimte. Sellingen, 12 mei 2010 Besluitvormende raadsvergadering d.d. 25 mei 2010 Agendanr. 9. Aan de Raad No. ZA.09-3496/DV.10-112, afdeling Ruimte. Sellingen, 12 mei 2010 Onderwerp: Uitwerking centrumplan Ter Apel Inleiding In de periode,

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/16

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/16 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 07-02-2017 Nummer voorstel: 2017/16 Voor raadsvergadering d.d.: 21-03-2017 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

Hoofdstuk 24. Warenmarkten

Hoofdstuk 24. Warenmarkten Hoofdstuk 24. Warenmarkten Samenvatting Leiden kent op twee dagen de en op drie dagen verschillende wijkmarkten. Acht op de tien Leidenaren bezoekt wel eens één van deze markten. De op zaterdag wordt veruit

Nadere informatie

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein

Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein Startnotitie Grote en Kleine Geer met parkeerterrein (gewijzigd n.a.v. de raadsvergadering van 27 juni 2017) Aanleiding en probleemschets Datum: juni 2017 Om invulling te geven aan de ombuigingen is in

Nadere informatie

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team Nummer BD2014-002377 Zuidas Voordracht voor de Datum: 19-11-2014 Publicatiedatum 14 november 2014 Programma 13 Wijken Datum besluit DB 28-10- 2014 Te publiceren tekst Onderwerp Strategiebesluit Verplaatsing

Nadere informatie

Burgerpanel Tilburg. Resultaten peiling weekmarkten Tilburg

Burgerpanel Tilburg. Resultaten peiling weekmarkten Tilburg Burgerpanel Tilburg Resultaten peiling weekmarkten Tilburg mei 2014 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling over weekmarkten in Tilburg. met het burgerpanel van Tilburg. De gemeente

Nadere informatie