Met deze zienswijze willen wij u verzoeken: 1. Het bouwvlak van de locatie Boslandweg 13 te Vriezenveen aan te passen en te

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Met deze zienswijze willen wij u verzoeken: 1. Het bouwvlak van de locatie Boslandweg 13 te Vriezenveen aan te passen en te"

Transcriptie

1 accountants+adviseurs accountants * adviseurs Ruimtelijke Ordening en Milieu Dokter Stolteweg AV Zwolle Postbus GB Zwolle Retouradres: Postbus 10055, 8000 GB Zwolle Onze referentie Contactpersoon Vestigingen Telefoon Betreft «Almelo» Almere «Assen» Doetinchem 18 juli /072017/0101 Mevrouw A. de Haan a.dehaan@countus.nl Zienswijze ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied Twenterand" namens: Abbink Aardappelen B.V. en Abbink Melkveehouderij VOF Greftenweg PC Vriezenveen Telefoon Website info@countus.nl Bankrek. NL33RABO K.v.K.nr Beconnr BTW nr. NL B01 * Dronten» Emmeloord Geachte raadsleden,» Emmen» Enschede «Groenlo» Hardenberg» Joure Hierbij dienen wij namens onze cliënt, de heer Abbink van Abbink Aardappelen B.V. en Abbink Melkveehouderij VOF, een zienswijze in inzake het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Twenterand. Deze zienswijze heeft betrekking op de regels van het ontwerpbestemmingsplan en op meerdere locaties. «Markelo. Mill» Ommen * Oldenzaal» Raalte» Staphorst «Steenwijk» Zeewolde» Zwolle Met deze zienswijze willen wij u verzoeken: 1. Het bouwvlak van de locatie Boslandweg 13 te Vriezenveen aan te passen en te vergroten zoals weergegeven in figuur Het bouwvlak van de locatie Hoffmansweg 6/6a te Vriezenveen aan te passen en te vergroten zoals weergegeven in figuur De dieraantallen uit de gedane melding Wet Natuurbescherming van de locatie Hoffmansweg 6a te Vriezenveen over te nemen in Bijlage 1 Maximaal aantal dieren.. De dieraantallen van de locatie Geesterenseweg 39 te Vriezenveen over te nemen in Bijlage 1 Maximaal aantal dieren, dan wel op te nemen dat het is toegestaan om hier hobbymatig vee te houden. D Gemeente Twenterand Op de leveringen en diensten van accountants * adviseurs b.v. zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de K.v.K. te Zwolle.

2 accountants+advíseurs Pagina 2/7 18 ĴUİİ De locatie Greftenweg 2 te Vriezenveen op te nemen in artikel 18.1 onder g en in artikel 18. onder I voor het hobbymatig houden van vee. 6. Artikel te verwijderen. Dit artikel bepaalt dat er een omgevingsvergunning nodig is voor vergroten of het wijzigen van de diersoorten, de stalsystemen en/of het maximaal aantal dieren. Dit artikel is niet consistent met de rest van de regels en legt bovendien een onnodige administratieve last op het bedrijf van onze cliënt. Dit verzoek heeft betrekking op de locaties Boslandweg 13 te Vriezenveen, Hoffmansweg 212a te Vriezenveen, Hoffmansweg 6/6a te Vriezenveen, en Geesterenseweg 39 te Vriezenveen. Hieronder lichten wij dit toe. 1. Wijzigen bouwvlak Boslandweg 13 te Vriezenveen Volgens de huidige intekening van het bouwvlak van de locatie Boslandweg 13 in het ontwerpbestemmingsplan ligt de bestaande voeropslag buiten het bouwvlak. Om te voorkomen dat het in de toekomst onduidelijk is welke sleufsilo s en kuilvoerplaten al aanwezig waren tijdens het vaststellen van het bestemmingsplan, zijn wij van mening dat de bestaande voeropslag nu al binnen het bouwvlak dient te liggen. Daarom verzoeken wij u om de bouwvlakgrens aan te passen, zodat de opslag binnen het bouwvlak komen te liggen. In figuur 1 is de gewenste ligging van het bouwvlak weergegeven.

3 accountants+advíseurs Pagina 3/7 18 jllli 2017 Figuur 1 Huidige en gewenste ligging bouwvlak Boslandweg 13 te Vriezenveen Legenda: Huidig bouwvlak Gewenst bouwvlak Deze wijziging van het bouwvlak heeft geen toename van dieraantallen tot gevolg. Er is dus ook geen toename van geuremissie, ammoniakemissie van fijnstofemissie. De aanpassing en vergroting van het bouwvlak levert geen nadelige effecten op. Wij willen u verzoeken de gewenste bouwvlak uit figuur 1 over te nemen.

4 accountants*adviseurs Pa9ina /7 18 juli Wijzigen bouwvlak Hoffmansweg 6/68 te Vriezenveen Volgens de huidige intekening van het bouwvlak van de locatie Hoffmansweg 6/6a in het ontwerpbestemmingsplan liggen de bestaande voeropslagen deels buiten het bouwvlak. Om te voorkomen dat het in de toekomst onduidelijk is welke sleufsilo s en kuilvoerplaten al aanwezig waren tijdens het vaststellen van het bestemmingsplan, zijn wij van mening dat de bestaande voeropslagen nu al binnen het bouwvlak dienen te liggen. Daarom verzoeken wij u om de bouwvlakgrens aan te passen, zodat de opslagen geheel binnen het bouwvlak komen te liggen. In figuur 2 is de gewenste ligging van het bouwvlak weergegeven.. - ' Ą įt ' A - ' -'J- \ t- -t \ Figuur 2 Huidige en gewenste ligging bouwvlak Hoffmansweg 6Z6a te Vriezenveen Legenda: ' "Huidig bouwvlak Gewenst bouwvlak Deze wijziging van het bouwvlak heeft geen toename van dieraantallen tot gevolg. Er is dus ook geen toename van geuremissie, ammoniakemissie van fijnstofemissie. De aanpassing en vergroting van het bouwvlak levert geen nadelige effecten op. Wij willen u verzoeken de gewenste bouwvlak uit figuur 2 over te nemen.

5 accountants+adviseurs Paaina 5/7 18 ĴUİİ Dieraantallen melding Wet Natuurbescherming opnemen Hoffmansweg 6a te Vriezenveen Op 1 juli 2016 hebben wij namens Abbink Melkveehouderij VOF de vergunning en de meldingen in kader van de Wet Natuurbescherming per naar de gemeente gestuurd. Deze mail is verstuurd naar mevrouw Van Beesten (zaaknr. Z ). De NBvergunning is verleend op 16 april Nadien zijn er twee meldingen in kader van de Wet Natuurbescherming op basis van de Programma Aanpak Stikstof ingediend. Beide meldingen zijn op 1 juli 2016 ingediend (kenmerken pswexykpwõc en 2MYHA3z6n7kb). De gemeente heeft in Bijlage 1 Maximaal aantal dieren voor de Hoffmansweg 6a te Vriezenveen de dieraantallen uit de NB-vergunning van 2013 opgenomen. Dit is niet correct. Wij verzoeken u de dieraantallen uit de tabel in bijlage 1 bij het bestemmingsplan aan te passen naar de laatste WNB-melding, namelijk: Adres Hoffmansweg 6A 7671 SM Vriezenveen Diersoort Melkrundvee Aantal 200 Stalsysteem A1.100 Melkrundvee A1.100 A A3.100 B1.100 Vr. jongvee <2 \ĩ Vr. jongvee <2 '\r Schapen Natuurvergunning Melding WNB 1 juli 2016 kenmerk 2MYHA3z6n7kb Wij gaan er vanuit dat u de betreffende gegevens van de meldingen Wnb nog in bezit heeft. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunnen wij u deze gegevens nogmaals opsturen. In dat geval horen wij het graag.. Dieraantallen opnemen Geesterenseweg 39 te Vriezenveen Het bedrijf op de locatie Geesterenseweg 39 te Vriezenveen heeft een agrarisch bestemming. Op deze locatie wordt hobbymatig vee gehouden. In Bijlage 1 Maximaal aantal dieren zijn voor deze locatie geen dieren opgenomen. Daarom verzoeken wij u of op te nemen in de regels van het bestemmingsplan dat het toegestaan is om op deze locatie hobbymatig vee te houden, of onderstaande dieraantallen op te nemen in de tabel van bijlage 1. Dit betreffen dieraantallen die op dit moment feitelijk gehouden worden. Adres Diersoort Aantal Stalsysteem Geesterenseweg PA Vriezenveen Schapen 9 B1.100 Paard 1 K1.100 Vr. jongvee <2 \r 5 A3.100 Natuurvergunning

6 accountants+adviseurs Pagina 6/7 18 ĴUİİ Opnemen Greftenweg 2 te Vriezenveen in artikel 18.1 onder g en 18. onder I voor het hobbymatig houden van vee De locatie Greftenweg 2 te Vriezenveen betreft een woning in het buitengebied. Deze locatie heeft de enkelbestemming Wonen (artikel 18). Op deze locatie wordt hobbymatig vee gehouden. Op dit moment worden er zo n 8 schapen, 1 paard en 2 kalveren gehouden. Wij verzoeken u daarom deze locatie op te nemen in artikel 18.1 onder g en in onder I en daarmee toe te staan dat hier hobbymatig vee mag worden gehouden. 6. Verwijderen artikel Dit verzoek heeft betrekking op de locaties Boslandweg 13 te Vriezenveen, Hoffmansweg 212a te Vriezenveen, Hoffmansweg 6/6a te Vriezenveen, en Geesterenseweg 39 te Vriezenveen. In artikel (onder 'Afwijken gebruiksregels ) staat het volgende: Verandering diersoort, stalsysteem en/of maximaal aantal dieren Het bevoegd gezag kan bij een omgevingsvergunning afwijken van het bepaalde in artikel 3..2 onder a ten behoeve van het vergroten of het wijzigen van de diersoorten, de stalsystemen en het maximaal aantal dieren mits: a. Is aangetoond dat de stikstofdepositie op voor stikstofgevoelige habitats in Natura 2000-gebieden niet toeneemt; b. Er geen onevenredige aantasting plaatsvindt van in de omgeving aanwezige functies en waarden; c. Er geen onevenredige aantasting plaatsvindt van de belangen van eigenaren en gebruikers van omliggende gronden. Er is echter in het geheel geen aansluiting met artikel 3..2 onder a. In artikel is namelijk alleen opgenomen dat er sprake is van strijdig gebruik als er een toename is van de stikstofdepositie op voor stikstof gevoelige habitats in een Natura 2000-gebied. Dus stel dat onze cliënt de stal wil aanpassen met een ander stalsysteem maar met een gelijkblijvende stikstofdepositie, zoals volgt uit de onherroepelijke vergunning Wet Natuurbescherming dan is het bestemmingsplan niet consistent. Volgens artikel 3..2 onder a is er namelijk geen sprake van strijdig gebruik, omdat er geen toename is van stikstofdepositie. Maar volgens artikel moet onze cliënt wel een Omgevingsvergunning onderdeel afwijken van het bestemmingsplan aanvragen omdat er sprake is van wijziging van het stalsysteem.

7 Aan accountant S+adviseurs Pagina 7/7 18 juli Nu er al geen sprake is van strijdig gebruik volgens artikel 3..2 komt onze cliënt niet toe aan de toetsing aan artikel en kan en moet dit artikel worden verwijderd. Wellicht dat u heeft bedoeld dat als er wel sprake is van toename van stikstofdepositie dat er dan via een Omgevingsvergunning van artikel 3..2 onder a kan worden afgeweken. Als dat het geval is, dan zult u het ook op die manier op moeten nemen in de regels. Mocht u dit artikel wel bewust zo hebben opgenomen, dan verzoekt onze cliënt alsnog om dit artikel te verwijderen. Dit is namelijk qua procedure en kosten voor de agrariërs onwenselijk. Bovendien vragen we ons ook oprecht af of het College overziet welke consequenties artikel heeft voor het aantal te nemen collegebesluiten. Tot slot Wij verzoeken u aan de zienswijze van onze cliënt tegemoet te komen. Mocht u naar aanleiding van deze brief nog vragen hebben, dan horen we die graag. U kunt hiervoor contact opnemen met ondergetekende. Met vriendelijke groet, accountants + adviseurs mr. ing. A. de Haşin Specialist Ruimtelijke Ordening en Milieu

ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. Postbus 67 T: (0544) AB VRIEZENVEEN. : Maatschap Dekker-Van de Werfhorst

ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. Postbus 67 T: (0544) AB VRIEZENVEEN. : Maatschap Dekker-Van de Werfhorst VanWľstreenen Anthonie Fokkerstraat 1a 3772 MP Barneveld T: (0342) 47 42 55 F: (0342) 47 42 81 E: info@vanwestreenen.nl Gemeente Twenterand t.a.v. de gemeenteraad Varsseveldseweg 65d 7131 JA Lichtenvoorde

Nadere informatie

ADDITIONELE INFORMATIE. Totale bijdrage Naam verstrekker Sponsorbijdrage Overige derden

ADDITIONELE INFORMATIE. Totale bijdrage Naam verstrekker Sponsorbijdrage Overige derden ADDITIONELE INFORMATIE Betreft media-instelling Statutaire vestigingsplaats Jaarrekening Stichting Omroep Enschede Enschede 2013 MODEL lila - BIJDRAGEN VAN DERDEN INCL. SPONSORBIJDRAGEN Ontvangen door

Nadere informatie

^n g.

^n g. JOLV ni 'ngekomen: Gemeente Alphen aan den Rijn T.a.v. de gemeenteraad Postbus 13 2400 AA ALPHEN AAN DEN RIJN 1 ^MRT 2013 Nr. Afd. Q R o ^n g OpbergQn ons kenmerk B.13.02232 onderwerp Zienswijze bestemmingsplan

Nadere informatie

H o e v e r d e r m e t b e s t e m m i n g s p l a n n e n v o o r h e t l a n d e l i j k g e b i e d n a d e

H o e v e r d e r m e t b e s t e m m i n g s p l a n n e n v o o r h e t l a n d e l i j k g e b i e d n a d e H o e v e r d e r m e t b e s t e m m i n g s p l a n n e n v o o r h e t l a n d e l i j k g e b i e d n a d e u i t s p r a a k v a n d e R a a d v a n S t a t e o v e r h e t b e s t e m m i n g s p

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen(@odh.nl I www.odh.nl Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00519040 ODH-2018-00091953 2

Nadere informatie

Afd. Hoofd. AWB.. weken. Betreft bezwaar tegen het niet in behandeling nemen aanvraag Nbvergunning

Afd. Hoofd. AWB.. weken. Betreft bezwaar tegen het niet in behandeling nemen aanvraag Nbvergunning PROVINSJE FRVSLA r. Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: 2 9 S EP 2 015, Countus accountants+adv/seurs Gedeputeerde Staten vé Postbus 20120 AV"''"!. 11 1 ï yöicir j Afd. Hoofd AWB.. weken 8900 HM LEEUWARD^^,.

Nadere informatie

Publiceerbare aanvraag/melding

Publiceerbare aanvraag/melding Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Gemeente Hilvarenbeek Ingekomen: 31-1-2017 SSSr* Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 2756059 Aanvraagnaam Klein Westerwijksestraat

Nadere informatie

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking NBwet vergunning

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking NBwet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Stal De Borgelink De heerg.j. Bronsvoort Borgelinksweg 2 7434 RH Lettele KvK

Nadere informatie

Verzoek Verklaring van Geen Bedenkingen Natuurbeschermingswet Groningen Rass Future Farms B.V. Munnekemoer Oost 44, 9561 NP Ter Apel

Verzoek Verklaring van Geen Bedenkingen Natuurbeschermingswet Groningen Rass Future Farms B.V. Munnekemoer Oost 44, 9561 NP Ter Apel Verzoek Verklaring van Geen Bedenkingen Natuurbeschermingswet Groningen Rass Future Farms B.V. Munnekemoer Oost 44, 9561 NP Ter Apel Opdrachtgever De heer J.G.H. Rass Munnekemoer Oost 44 9561 NP Ter Apel

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Uitbreiding ligboxenstal Drachtster Heawei 30 De Veenhoop Ruimtelijke onderbouwing voor uitbreiding ligboxenstal Drachtster Heawei 30 De Veenhoop 1 Ruimtelijke onderbouwing voor

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I www.odh.nl Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00523826 ODH-2018-00120318 -

Nadere informatie

Bestemmingsplan Landelijk Gebied Vlist, gemeente Krimpenerwaard

Bestemmingsplan Landelijk Gebied Vlist, gemeente Krimpenerwaard Bestemmingsplan Landelijk Gebied Vlist, gemeente Krimpenerwaard Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 29 juli 2015 / rapportnummer 3060 1. Oordeel over het milieueffectrapport (MER) De gemeente

Nadere informatie

Bestemmingsplan buitengebied Halle Heide

Bestemmingsplan buitengebied Halle Heide Bestemmingsplan buitengebied Halle Heide Toetsingsadvies over het milieueffectrapport en de aanvulling daarop 16 december 2014 / rapportnummer 2933-38 1. Oordeel over het milieueffectrapport (MER) en

Nadere informatie

From: FAXmaker To: Page: 1/7 Date: :40:53

From: FAXmaker To: Page: 1/7 Date: :40:53 From: FAXmaker To: 00162423174 Page: 1/7 Date: 2-12-2013 10:40:53 Geachte raadsleden, U heeft het ontwerp-bestemmingsplan Correctieve herziening op herziening 4 - Gebied ten zuiden van Oosteind (goothoogte

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Achterkade 4 en 4a te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: Ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKAchterkade4.ON01 Datum:

Nadere informatie

alfa Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: 2 3 OKT 2015 Afdqling. Afdeling Stêd en Plattelan Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN

alfa Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: 2 3 OKT 2015 Afdqling. Afdeling Stêd en Plattelan Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN alfa accountants en adviseurs Het College van Gedeputeerde Staten van Afdeling Stêd en Plattelan Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN PROVIN8JB PRY6LAN Doe. nr.: Class, nr. Ingek.: 2 3 OKT 2015 Afdqling. Böli.

Nadere informatie

KgNHj per dierplaats. Rav code^ hokopper vlak. Nog niet bekend <^m^ _ Nog niet bekend > 0,35 Nog niet bekend < 0,8 m^ Nog niet bekend < 0,8 m'

KgNHj per dierplaats. Rav code^ hokopper vlak. Nog niet bekend <^m^ _ Nog niet bekend > 0,35 Nog niet bekend < 0,8 m^ Nog niet bekend < 0,8 m' Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475)49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Wij wijzigen uw vergunning van 20 februari 2014, zoals u heeft aangevraagd.

Wij wijzigen uw vergunning van 20 februari 2014, zoals u heeft aangevraagd. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Melkveebedrijf Kattenberg de heer S. Kattenberg Bisschopswetering 63 A 8044

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND amfjifai P Uitvoeringsdienst rb ord-holland Noord VERZONDEN O 5 OKI. 2017 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND Betreft : Wnb ontwerpbesluit PAS Zaaknummer : RUD17.218600 Vergunninghouder

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden concept Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden DLV Dier Groep B.V. Adviseur / projectleider

Nadere informatie

IE lil! Uil

IE lil! Uil Gemeente Nieuwkoop T.a.v. de heer R. van Heeringen Postbus 1 2460 AA TER AAR IE lil! Uil 15. 2293 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899

Nadere informatie

Opdrachtgever: Gemeente Hilvarenbeek projectnummer:

Opdrachtgever: Gemeente Hilvarenbeek projectnummer: Memo Opdrachtgever: Gemeente Hilvarenbeek projectnummer: 208.00.00.00.00 Aan: Fons d'haens Van: Henk Veldhuis Onderwerp: Ammoniakregels in het bestemmingsplan Datum: 25-11-2013 W a t i s h e t probleem?

Nadere informatie

Kiplekker Topklimaat

Kiplekker Topklimaat Kiplekker Topklimaat Symposium 3 februari 2015 Arvalis Jan Rutten Adviseur Intensieve veehouderij, Milieu en Vergunningen 06-20995446 jrutten@arvalis.nl Kiplekker Topklimaat Wet- en regelgeving: Wat moeten

Nadere informatie

VERZONDEN 18 OKI. 2017

VERZONDEN 18 OKI. 2017 ionale Uitvoeringsdienst ^oord-holland Noord VERZONDEN 18 OKI. 2017 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND Betreft : Wnb ontwerpbesluit PAS Zaaknummer : RUD17.220616 Vergunninghouder

Nadere informatie

Reactie ingediende zienswijze. inzake het bestemmingsplan Hoeveplan Rollestraat 24 te Wapse

Reactie ingediende zienswijze. inzake het bestemmingsplan Hoeveplan Rollestraat 24 te Wapse Reactie ingediende zienswijze inzake het bestemmingsplan Hoeveplan Rollestraat 24 te Wapse BEHORENDE BIJ HET VOORSTEL AAN DE RAAD VOOR DE VERGADERING OP 5 JULI 2011 1 Reactie ingediende zienswijze inzake

Nadere informatie

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning Luttenbergstraat Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 45 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 11 Opfokbedrijf Morsink T.a.v. de heer G.H. Morsink Larenseweg

Nadere informatie

Bestemmingsplan buitengebied Skarsterlân, gemeente De Friese Meren

Bestemmingsplan buitengebied Skarsterlân, gemeente De Friese Meren Bestemmingsplan buitengebied Skarsterlân, gemeente De Friese Meren Toetsingsadvies over het milieueffectrapport en de aanvulling daarop 15 januari 2015 / rapportnummer 2972 55 1. Oordeel over het milieueffectrapport

Nadere informatie

Namens onze client, de heeren mevrouw Wagemakers, gevestigd aan de Nederheide 21 te Roosendaal, bericht ik u als volgt.

Namens onze client, de heeren mevrouw Wagemakers, gevestigd aan de Nederheide 21 te Roosendaal, bericht ik u als volgt. ACCOUNTANTS EN ADVISEURS College van B&W van de gemeente Roosendaal Postbus 5000 4700 KA ROOSENDAAL referentie uw contactpersoon doorkiesnummer datum betreft 05096830/096. ROM.cbr J.B.M. Lauwerijssen (jan.lauwerijssen@abab.nl)

Nadere informatie

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 Maatschap Stam Brasbeek 90 8326 BR SINT JANSKLOOSTER

Nadere informatie

Technische herziening Buitengebied, Zeelberg 47

Technische herziening Buitengebied, Zeelberg 47 bestemmingsplan Technische herziening Buitengebied, Zeelberg 47 Gemeente Valkenswaard Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.0858.BPZeelberg47-ON01 Datum: 20 april 2016 Contactpersoon Buro SRO:

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Weverwijk 7 rood te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKWeverwijk7RD-ON01 Datum:

Nadere informatie

10 april Nota van zienswijzen. ontwerp bestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte

10 april Nota van zienswijzen. ontwerp bestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte 10 april 2017 Nota van zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte 1 Aanleiding Het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 De heer H.A. Luchtenberg Zuidelijke Kanaaldijk 5 7447

Nadere informatie

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet-vergunning

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet-vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Landbouwbedrijf Rotman de heer J.A.H. Rotman Deventerdijk 14 7478 RR DIEPENHEIM

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/26

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2014/26 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 1-4-2014 Nummer voorstel: 2014/26 Voor raadsvergadering d.d.: 15-04-2014 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning; Aanvragen voor de Natuurbescherriifrigswet; Geurhinderonderzoeken bij woningtouw; enz.

Aanvraag omgevingsvergunning; Aanvragen voor de Natuurbescherriifrigswet; Geurhinderonderzoeken bij woningtouw; enz. GEMtENTEASlfcN ingekomen R 8i S Advies BV Adviseur voor o.a.: MER-rapportages; 29DEC2016 Aanvraag omgevingsvergunning; Aanvragen voor de Natuurbescherriifrigswet; i Geurhinderonderzoeken bij woningtouw;

Nadere informatie

iiiiiniiiiiiinniiiiiiniiiniiiiiiiniiii

iiiiiniiiiiiinniiiiiiniiiniiiiiiiniiii Gemeente Utrechtse Heuvelrug Gemeenteraad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Postbus 200 3940 AE Doorn Betreft.: Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Driebergen Buitengebied 1-A, Driebergen-Rijsenburg Extra

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7 VAN DE WET NATUURBESCHERMING (Wnb)

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7 VAN DE WET NATUURBESCHERMING (Wnb) 1 Assen, 23 januari 2017 Ons kenmerk 201601734-00675610 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7 VAN DE WET NATUURBESCHERMING (Wnb) Vergunninghouder

Nadere informatie

verzonden o 7 mir 2019

verzonden o 7 mir 2019 R JT Uitvoeringsdienst oord-holland Noord verzonden o 7 mir 2019 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND Betreft Zaaknummer Vergunninghouder Locatie Wnb ontwerpbesluit PAS RUD.272355 A.G.J.

Nadere informatie

\ÜVNWESTREENEN ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. m -j

\ÜVNWESTREENEN ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. m -j \ÜVNWESTREENEN Gemeente Elburg t.a.v. de gemeenteraad Postbus 70 8080 ABELBURG Ons kenmerk Inzake Betreft m -j : AS/KK/0000 : Ko Kalf Eko boerderijen, Schouwenburg 3 't Harde : zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

al/a ^ Doe, nr: Class, nr.; Ingek.: 2 3 OKT 2015 A'delir r

al/a ^ Doe, nr: Class, nr.; Ingek.: 2 3 OKT 2015 A'delir r al/a ^ accountants en adviseurs PROVINSJE FRYSLAN Doe, nr: Class, nr.; Ingek.: 2 3 OKT 2015 A'delir r Ban. door; i Aid. Hoofd r.w6,.m«k

Nadere informatie

5 december Gemeente Vlagtwedde T.a.v. het College van B en W en de heer H. Alting Postbus AA SELLINGEN

5 december Gemeente Vlagtwedde T.a.v. het College van B en W en de heer H. Alting Postbus AA SELLINGEN 5 december 2017 Retouradres: Postbus 1, 7475 ZG MARKELO Countus accountants + adviseurs b.v. Afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu Burg. de Beaufortplein 6 7475 AG MARKELO Postbus 1 7475 ZG MARKELO Telefoon

Nadere informatie

Countus Adviesteam Ruimtelijke Ordening en Milieu ROM

Countus Adviesteam Ruimtelijke Ordening en Milieu ROM Countus Adviesteam Ruimtelijke Ordening en Milieu Inhoudsopgave 4. Voorwoord 5. Uw toekomstvisie als basis voor onze -advisering 6. Milieuwetgeving 7. Milieuwetgeving en grote intensieve veehouderijbedrijven

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND A. ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND A. ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND rud Uitvoeringsdienst "oord-holland Noord Archief VERZONDEN 15 JAN. 2018 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND Betreft : Wnb ontwerpbesluit PAS Zaaknummer : RUD17. 207004 Vergunninghouder

Nadere informatie

Stalderingsplicht Wanneer is stalderen verplicht? Speelt de veebezetting een rol bij de beoordeling op staldering?

Stalderingsplicht Wanneer is stalderen verplicht? Speelt de veebezetting een rol bij de beoordeling op staldering? Stalderingsplicht Wanneer is stalderen verplicht? Stalderen is verplicht wanneer de oppervlakte van een hokdierenverblijf toeneemt. De oppervlakte van een hokdierenverblijf kan toenemen door nieuwbouw

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB)

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) 1 Assen, 25 maart 2019 Ons kenmerk 201802064-00810929 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) Vergunninghouder

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND I Regionale Uitvoeringsdienst Wf o ord-holland Noord Archief VERZONDEN 19 SEP. 2017 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND Betreft : Wnb ontwerpbesluit PAS Zaaknummer : RUD17. 221462

Nadere informatie

G. Akkerman-Wielinga Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken

G. Akkerman-Wielinga Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken Gemeente Südwest-Fryslan Raadsvoorstel gemeente Südwest-Fryslan Ons nummer: R14.000175 llllllllilllllilllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Onderwerp Bestemmingsplan Kilewierwei 1 in Tirns Raadsvergadering

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND ia Uitvoeringsdienst oord-holland Noord ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND Betreft : Wnb ontwerpbesluit PAS Zaaknummer : RUD17.223005 Vergunninghouder : Botman Steen, t.a.v. dhr.

Nadere informatie

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid)

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid) Dronten : Verzonden : Uw brief van : -- Uw kenmerk : -- Inlichtingen : 0321-388250, Administratie VHV OV nummer. : 2017-0698 Intern nr. : 7551 Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing Engelenbergplantsoen

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon

Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon Van Provincie Noord-Brabant Aan Gemeente Bladel Onderwerp Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon Ter attentie van Zaak identificatie 07-11-2017

Nadere informatie

ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. Postbus 67 ĩ: (0544) AB VRIEZENVEEN. : Maatschap Brink, Weitemansweg 6 te Vriezeveen Betreft

ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. Postbus 67 ĩ: (0544) AB VRIEZENVEEN. : Maatschap Brink, Weitemansweg 6 te Vriezeveen Betreft Ln n JUL W7 YanWestreenen Anthonie Fokkerstraat la 3772 MP Barneveld T: (0342) 47 42 55 F: (0342)47 42 81 E: infťxöjvanwestreenen.nl t.a.v. de gemeenteraad Varsseveldseweg 65d 7131 JA Lichtenvoorde Postbus

Nadere informatie

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Maatschap van der Vegte Bremmelerstraat 10 8131 PK WIJHE Inlichtingen bij Ben

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOII ANn

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOII ANn Uitvoeringsdienst oord-holland Noord Archief VERZONDEN 2 0 OKT. 2017 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOII ANn Betreft Zaaknummer Vergunninghouder Locatie Wnb ontwerpbesluit PAS RUD17.

Nadere informatie

VERZONDEN 0 3 ONT. 2017

VERZONDEN 0 3 ONT. 2017 Uitvoeringsdienst oord-holland Noord Archief ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND VERZONDEN 0 3 ONT. 2017 Betreft Zaaknummer Vergunninghouder Locatie Wnb ontwerpbesluit PAS RUD17.217236

Nadere informatie

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Wnb hfdst 2 gebieden Artikel 2.7 lid 2 en 3, artikel 2.8 lid 3 en lid 9 en artikel 1.13 Wet natuurbescherming en artikel 2.7 Besluit

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Handelsonderneming Gebroeders Rast V.O.F. Aangevraagde activiteiten : Het bouwen van een overkapping Locatie : Dikkersweg

Nadere informatie

R e g e l s rgl

R e g e l s rgl R e g e l s 277.00.01.13.00.rgl I n h o u d s o p g a v e H o o f d s t u k 1 I n l e i d e n d e r e g e l s Artikel 1 Begrippen 7 H o o f d s t u k 2 B e s t e m m i n g s r e g e l s Artikel 2 Herziening

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB)

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) 1 Assen, 5 november 2018 Ons kenmerk 201802306-00785497 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) Vergunninghouder

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 22720 7 november 2012 Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan bouwen één woning Melkstraat 2b te Alphen, West Maas en Waal

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB)

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) Assen, 28 januari 2019 Ons kenmerk 201802658-00799536 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) Vergunninghouder

Nadere informatie

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijk intrekking Nb-wet vergunning

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijk intrekking Nb-wet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Maatschap Voort Ganzenmars 3 7683 SB DEN HAM OV KvK 51048329 IBAN NL45RABO0397341121

Nadere informatie

het bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg, herziening regels van de gemeente Hardenberg; 1.2 bestemmingsplan:

het bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg, herziening regels van de gemeente Hardenberg; 1.2 bestemmingsplan: Buitengebied Hardenberg, herziening regels Regels Hoofdstuk 1 Inleidende regels Artikel 1 Begrippen In deze regels wordt verstaan onder: 1.1 plan: het bestemmingsplan Buitengebied Hardenberg, herziening

Nadere informatie

Namens cliënte, familie Van Kessel, woonachtig aan de Kwadestaartweg 10 te (5752 PV) Deurne, richt ik mij tot u met het volgende.

Namens cliënte, familie Van Kessel, woonachtig aan de Kwadestaartweg 10 te (5752 PV) Deurne, richt ik mij tot u met het volgende. Afz. Kerkstraat 2, 6095 BE Baexem College van Burgemeester en Wethouders van Deurne Postbus 3 5750 AA DEURNE Datum Betreft Ons kenmerk 4 februari 2014 Verzoek om omgevingsvergunning t.b.v. mantelzorg T19221.02.001/HAR

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOUAND A. ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOUAND A. ONTWERPBESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND Uitvoeringsdienst ord-holland Noord Archief VERZONDEN 0 3 MEI 2018 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOUAND Betreft : Ontwerp weigeringsbesluit Wnb/PAS Zaaknummer : RUD.242129 Vergunninghouder

Nadere informatie

Beantwoording vragen tijdens voorlichtingsbijeenkomst van 23 juni j.l.

Beantwoording vragen tijdens voorlichtingsbijeenkomst van 23 juni j.l. Beantwoording vragen tijdens voorlichtingsbijeenkomst van 23 juni j.l. FEITELIJKE SITUATIE 1. Waar gaat de provincie bij meitellingen van uit, van dieraantallen of kilogrammen? En houdt men dit strikt

Nadere informatie

NB-CHECK TOETSING GEVOLGEN NATUURBESCHERMINGSWET EN PROGRAMMATISCHE AANPAK STIKSTOF (PAS) DOOR:

NB-CHECK TOETSING GEVOLGEN NATUURBESCHERMINGSWET EN PROGRAMMATISCHE AANPAK STIKSTOF (PAS) DOOR: NB-CHECK TOETSING GEVOLGEN NATUURBESCHERMINGSWET EN PROGRAMMATISCHE AANPAK STIKSTOF (PAS) VOOR HET BEDRIJF VAN: P. Veehouder Landweg 1 Woonplaats DOOR: V.H. van t Erve Postbus 48, 8100 AA Raalte Tel. 0572-363218

Nadere informatie

Datum: Behandeld door: L. Gardien Betreft: Motivering afwijkingsbesluit statische opslag Kenmerk: LG201702

Datum: Behandeld door: L. Gardien Betreft: Motivering afwijkingsbesluit statische opslag Kenmerk: LG201702 Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Ing. R.B.M. Aagten namens Struisvogel en recreatieboerderij Vrieswijk

Ing. R.B.M. Aagten namens Struisvogel en recreatieboerderij Vrieswijk MEMO Aan Van Betreft Gemeenteraad Montferland Ing. R.B.M. Aagten namens Struisvogel en recreatieboerderij Vrieswijk Aanvullende informatie inzake Bestemmingsplan Buitengebied derde herziening Datum 12

Nadere informatie

Z L T O. Namens mijn cliënt, L. Vos, Polderweg 2, 4671 PW Dinteloord, vraag ik uw aandacht voor het volgende.

Z L T O. Namens mijn cliënt, L. Vos, Polderweg 2, 4671 PW Dinteloord, vraag ik uw aandacht voor het volgende. ,Gem. STEENBERGEN 2 5 APR 2013 Retour: 4460BA46 Kopie aan' CF Vertrouwelijk Post met ontvangstbevestiging Gemeenteraad Gemeente Steenbergen Postbus 6 4650 AA Steenbergen i Z L T O Datum 1302507 Zienswijze

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a Zienswijzennota Bestemmingsplan Croddendijk 5a April 2015 Zienswijzennota april 2015 1 1. Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 september 2014 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit.

Aan deze vergunning hebben wij voorschriften verbonden. De meegezonden en gewaarmerkte stukken horen bij dit besluit. Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. Postbus 28000 9400 HH Assen (nam-vergunningen-nam-lsuiaenl@shell.com) Ons adres: Postbus 13, 9290 AA Kollum Ons telefoonnr: 0519-298888 Ons whatsapp nr: 06-12083046

Nadere informatie

Pagina 1 van 50 Registratienummer: Z / D

Pagina 1 van 50 Registratienummer: Z / D Postbus 8035 5601 KA Eindhoven T: 088-369 03 69 I: www.odzob.nl Ontwerpbeschikking van Burgemeester en wethouders van Heeze-Leende op de op 11 augustus 2016 bij hen ingekomen aanvraag van Melkveebedrijf

Nadere informatie

VERZONDEN 0 2 JOU 2018

VERZONDEN 0 2 JOU 2018 R ^ Uitvoeringsdienst oord-holland Noord VERZONDEN 0 2 JOU 2018 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND Betreft Zaaknummer Vergunninghouder Locatie Wnb ontwerpbesluit PAS RUD. 242830 Klaverschaap

Nadere informatie

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Veehouderij Epe

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Veehouderij Epe Notitie Contactpersoon Floris Eenink Datum 20 februari 2013 Kenmerk N001-1215052FEE-evp-V01-NL 1.1 Aanleiding vormvrije m.e.r.-beoordeling De gemeente Epe is voornemens een agrarisch bouwperceel gelegen

Nadere informatie

Geacht college, geachte raadsleden en overige aanwezigen,

Geacht college, geachte raadsleden en overige aanwezigen, Geacht college, geachte raadsleden en overige aanwezigen, Mijn naam is Klaas van Nes, echtgenoot van uw collega raadslid Petra van Nes-de man, woonachtig aan de Pruimendijk 144, gelegen in het Buitengebied

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro. Kortenhoevendijk 11, Lexmond

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro. Kortenhoevendijk 11, Lexmond Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. artikel 3.6 Wro Kortenhoevendijk 11, Lexmond Planstatus: Identificatienr: vastgesteld NL.IMRO.0707.WPLXMKorhoedijk11-VA01

Nadere informatie

Besluit. Klussenbedrijf Smelt t.a.v. de heer J. Smelt Harmsenweg EE VRIEZENVEEN. Natuurbeschermingswet: aanvraag vergunning

Besluit. Klussenbedrijf Smelt t.a.v. de heer J. Smelt Harmsenweg EE VRIEZENVEEN. Natuurbeschermingswet: aanvraag vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39 73 41 121 Klussenbedrijf Smelt t.a.v. de heer J. Smelt Harmsenweg

Nadere informatie

Gemeente Bellingwedde. Advies over ingekomen zienswijzen bestemmingsplan Wedde-Wedderheide

Gemeente Bellingwedde. Advies over ingekomen zienswijzen bestemmingsplan Wedde-Wedderheide Gemeente Bellingwedde Advies over ingekomen zienswijzen bestemmingsplan Wedde-Wedderheide 1. Aanleiding De gemeente Bellingwedde is bezig met de actualisatie van het bestemmingsplan Wedde- Wedderheide.

Nadere informatie

Telefoonnummer: Datum: 15 augustus 2013 Referentie: NH/ML/MvD/ Faxnummer:

Telefoonnummer: Datum: 15 augustus 2013 Referentie: NH/ML/MvD/ Faxnummer: Vestiging Haarlem De Gemeenteraad van Schagen Postbus 8 1740 AA SCHAGEN Telefoonnummer: 088-888 66 66 Datum: 15 augustus 2013 Referentie: Faxnummer: 088-888 66 60 Betreft: Ontwerpbestemmingsplan 'Landelijk

Nadere informatie

A. BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD- HOLLAND

A. BESLUIT WET NATUURBESCHERMING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD- HOLLAND rud Uitvoeringsdienst "oord-holland Noord Archief ^RZONDEN 2 9 NOV. 2017 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND Betreft : Wnb definitief besluit PAS Zaaknummer : RUD17.217236 Vergunninghouder

Nadere informatie

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten:

Besluit Wij verlenen u de gevraagde omgevingsvergunning voor de duur van drie jaren ten behoeve van de activiteiten: Retouradres: Postbus 9024, 6710 HM Ede De heer K. Schimmel Schoonhorsterweg 14 3772 TK BARNEVELD Onderwerp Omgevingsvergunning Geachte heer Schimmel, Op 2 oktober 2014 heeft u een omgevingsvergunning aangevraagd

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum : 20 april 2015 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998 2015-001015 - gemeente Berkelland Activiteit

Nadere informatie

Nadere toelichting dieraantallen. Katerdam 2 te Herwijnen

Nadere toelichting dieraantallen. Katerdam 2 te Herwijnen Nadere toelichting dieraantallen Katerdam 2 te Herwijnen Van Dun Advies BV Dorpsstraat 54 5113 TE Ulicoten T 013-519 9458 Postel 8 5711 ET Someren T 0493 745 015 E info@vandunadvies.nl I www.vandunadvies.nl

Nadere informatie

". gemeente Bronckhorst

. gemeente Bronckhorst ". gemeente Bronckhorst Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: Raad-00320/12 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van het college van b en w van 15 januari 2018; besproken

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7 VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB)

ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7 VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) Assen, 28 november 2017 Ons kenmerk 201701823-00726559 ONTWERPBESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7 VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) Vergunninghouder

Nadere informatie

Vormvrije m.e.r. versie 30 november 2016

Vormvrije m.e.r. versie 30 november 2016 Vormvrije m.e.r. versie 30 november 2016 Zomerstaete Holding B.V. De heer L. Flier Provincialeweg 7d 3271 LW Mijnsheerenland Inleiding In gevallen dat een besluit of plan betrekking heeft op activiteiten

Nadere informatie

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikel 19d en 19e Datum besluit : 14 juli 2015 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998 2014-016928 - gemeente Hof van Twente Activiteit

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied West, 1 e herziening Ontwerp 2 Toelichting 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 14 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan Buitengebied West

Nadere informatie

Wijziging Verordening ruimte 2014, actualisatie 2017

Wijziging Verordening ruimte 2014, actualisatie 2017 Wijziging Verordening ruimte 2014, actualisatie 2017 Nota van wijzigingen Vastgesteld Gedeputeerde Staten Datum 13 juni 2017 1 Inleiding Voor u ligt de Nota van wijzigingen behorende bij de Wijziging

Nadere informatie

Bijlage aanvraag vergunning Wet natuurbescherming. Walsbergseweg 43 Deurne. Afbeelding voorblad hier invoegen!

Bijlage aanvraag vergunning Wet natuurbescherming. Walsbergseweg 43 Deurne. Afbeelding voorblad hier invoegen! Bergs Advies B.V. Leveroyseweg 9a 6093 NE Heythuysen Telefoon (0475) 49 44 07 Fax (0475) 49 23 63 E-mail info@bergsadvies.nl Internet www.bergsadvies.nl BIC code: RABONL2U IBAN: NL76RABO0144217414 K.v.K.

Nadere informatie

Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Slagendijk en Petersweg 5/5a te Markelo. Gemeente Hof van Twente.

Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Slagendijk en Petersweg 5/5a te Markelo. Gemeente Hof van Twente. Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Hof van Twente, herziening Slagendijk en Petersweg 5/5a te Markelo Gemeente Hof van Twente. augustus 2018 Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Anna van Raesfeltstraat 37, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden T (015) , F (015) E I

Anna van Raesfeltstraat 37, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden T (015) , F (015) E I . - Gemeente..........-... Midden-Delfland Aan de leden van de gemeenteraad Ons kenmerk Uw briefvan Uw kenmerk Bijlagen 2015-13374 I 15Z.002466 Anna van Raesfeltstraat 37, Postbus 1, 2636 ZG Schipluiden

Nadere informatie

2 e ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Artikelen 19d en 19e

2 e ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Artikelen 19d en 19e 2 e ONTWERPBESLUIT NATUURBESCHERMINGSWET 1998 VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Artikelen 19d en 19e Datum : 1 augustus 2014 Onderwerp : Natuurbeschermingswet 1998-2013-018427 - gemeente Dronten Activiteit

Nadere informatie

Het volgende stuk maakt onderdeel uit van de vergunning: plattegrondtekening d.d behorende bij de melding verplaatsen inrichting.

Het volgende stuk maakt onderdeel uit van de vergunning: plattegrondtekening d.d behorende bij de melding verplaatsen inrichting. Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl J.P.M. Fleerkotte Hardenbergerweg 65 7651 LK TUBBERGEN KvK 51048329 IBAN NL45RABO0397341121

Nadere informatie

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning

Onderwerp: Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl Steggink Akkerbouw B.V. heer/mevrouw J.C. Steggink Van Roijensweg 83 7694 BE

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Hoogspanning Zuid 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan

Nadere informatie

l. de aangevraagde vergunning op grond van art kel 19d, eerste lid, van de Natuurbeschermingswet 1998 te verlenen;

l. de aangevraagde vergunning op grond van art kel 19d, eerste lid, van de Natuurbeschermingswet 1998 te verlenen; A.D. Mourik-De Fockert V.O.F T.a.v. de heer A.D. Mourik Brandwijksedijk 9 2974 LB BRANDWIJK omgevingsd enst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postedres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070)

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB)

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) Assen, 4 december 2018 Ons kenmerk 201801535-00789811 BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INZAKE VERGUNNING OP BASIS VAN ARTIKEL 2.7, LID 2, VAN DE WET NATUURBESCHERMING (WNB) Vergunninghouder

Nadere informatie

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning

Natuurbeschermingswet 1998; aanvraag gedeeltelijke intrekking Nbwet vergunning De heer A.G. Grotentraast Ds. E. Kreikenlaa4 7 8124 AP WESEPE Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel.nl RABO Zwolle 39

Nadere informatie