\ÜVNWESTREENEN ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. m -j

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "\ÜVNWESTREENEN ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. m -j"

Transcriptie

1 \ÜVNWESTREENEN Gemeente Elburg t.a.v. de gemeenteraad Postbus ABELBURG Ons kenmerk Inzake Betreft m -j : AS/KK/0000 : Ko Kalf Eko boerderijen, Schouwenburg 3 't Harde : zienswijze ontwerpbestemmingsplan "Buitengebied Elburg 2012' 3 Anthonie Fokkerstraat la 3772 MP Barneveld T: (0342) F: (0342) E: info@vanwestreenen.nl Varsseveldseweg 65d 7131 JA Lichtenvoorde T: (0544) F: (0544) E: info@vanwestreenen.nl Barneveld, 12 maart 2013 Geachte leden van de raad, Het ontwerp van het bestemmingsplan "Buitengebied Elburg 2012" ligt tot en met 27 maart 2013 ter inzage. Namens cliënt, "Ko Kalf, Eko boerderijen", dienen wij via deze weg een zienswijze in tegen het ontwerpbestemmingplan. Deze zienswijze concentreert zich op de locatie Schouwenburg 3 te 't Harde. Situatie Cliënt exploiteert op voornoemde locatie een grondgebonden veehouderij (biologisch vleesvee) en heeft plannen om de biologische tak uit te breiden, om tegemoet te kunnen komen aan de stijgende vraag naar biologische (vlees)producten. Deze uitbreiding dient plaats te vinden aan de noordzijde van het bedrijf (parallel aan de Eperweg) of aan de oostzijde (richting de Eperweg), omdat aan de andere zijden geen fysieke ruimte is voor bedrijfsuitbreiding. Inspraakreactie / inspraaknota In de inspraakfase heeft cliënt verzocht om uitbreiding van het bouwvak van zijn biologische vleesveebedrijf van circa m 2 naar 1 ha. Het college is van mening dat geen sprake is van voldoende concrete bouwplannen, waardoor zij het vergroten van het bouwperceel niet noodzakelijk acht. Daarnaast ligt het perceel volgens het college in een waardevol open landschap en EHS, waar uitbreiding van bouwvlakken niet zonder meer mogelijk zijn. Daarnaast geeft het college aan dat een deel van de bebouwing de laatste jaren niet concreet in gebruik is ten behoeve van de veehouderij en dat er binnen het bouwvlak nog voldoende ruimte is voor nieuwbouw. Het verzoek is derhalve niet gehonoreerd. Ontwerpbestemmingsplan Volgens het ontwerpbestemmingsplan geldt voor het perceel de bestemming 'Agrarisch' met bijbehorend bouwvlak (5.800 m 2 ) en de aanduiding 'Openheid'. Verder zijn de dubbelbestemmingen 'Waarde-EHS' en 'Waarde-Archeologie hoge verwachtingswaarde' opgenomen.

2 VSVNWESTREENEN Figuur: uitsnede plankaart ontwerpbestemmingsplan In het ontwerpbestemmingsplan zijn flexibiliteitsbepalingen opgenomen voor overschrijding van het bouwvlak en vergroting van het bouwvlak. De uitstoot van ammoniak mag echter niet meer omvatten dan de bestaande uitstoot. Via een afwijkingsbevoegdheid kan hiervan afgeweken worden. Zienswijze Namens cliënt maken wij bezwaar tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dit bezwaar zullen wij puntsgewijs toelichten: 1. Bouwvlak Cliënt maakt bezwaar tegen het feit dat uw college het bouwvlak niet bij recht wenst te vergroten. De argumenten die hiervoor gebruikt worden, zoals ligging in een 'open landschap', zijn in onderhavige situatie niet reëel. Het gebied is van oudsher een agrarisch landschap waar de grondgebonden landbouw de ruimte dient te krijgen. Figuur: uitsnede plankaart met gewenste uitbreidingsrichtingen

3 VANWESTREENEN Het college geeft aan, dat het huidige bouwvlak nog uitbreidingsruimte biedt, en dat bestaande bebouwing niet gebruikt wordt ten behoeve van de veehouderij. Wij bestrijden dit; het bedrijf heeft een UBN-nummer en er is de afgelopen jaren bedrijfsmatig rundvee op het perceel aanwezig ge-. weest. Weliswaar vinden op het perceel ook agrarisch gerelateerde activiteiten plaats, maar dat zegt niets over de ruimtebehoefte van de bedrijfsvoering; alle sleufsilo's liggen immers binnen het bouwvlak en hier kan derhalve geen bebouwing worden opgericht. Indien cliënt een stal wil vergroten of een nieuwe stal wil bouwen, biedt het bouwvlak daarvoor geen ruimte. Uw college heeft bij meerdere grondgebonden bedrijven bij recht wél het bouwvlak vergroot in voorliggend bestemmingsplan, zelfs bij bedrijven waaraan geen nadere motivering ten grondslag ligt. De motivatie vanuit het college hierbij was, dat het grondgebonden bedrijven betreft, en dat daartegen in beginsel geen bezwaren waren medewerking te verlenen aan beperkte bouwvlakvergroting bij recht. Wij willen uw raad de vraag stellen waarom cliënt dan geen beperkte bouwvlakvergroting krijgt. Volgens de begripsbepaling is een biologische veehouderij aan te duiden als grondgebonden veehouderij. Derhalve moet de bedrijfsvoering van cliënt als grondgebonden worden aangemerkt, waarvoor in feite eenzelfde regeling moet gelden als voor overige grondgebonden veehouderijen; een meer positievere houding tegenover bouwvlakvergroting bij recht. Wij verzoeken u het bouwvlak alsnog te vergroten. 2. Archeologie Uw college heeft besloten de regeling voor archeologie aan te passen; het eerdere bouwverbod wordt gewijzigd in een onderzoeksplicht. Daarmee blijven agrariërs beperkt bij ontwikkelingen in hun bouwvlak, terwijl juist het bouwvlak bestemd is voor het bouwen van bedrijfsgebouwen. De regeling voor de hoge verwachtingswaarde is dermate stringent, dat zelfs bij kleine bodemroerende werkzaamheden onderzoek uitgevoerd dient te worden. Normaal agrarisch gebruik inclusief diepploegen en het normale onderhoud, gebruik en beheer van de gronden worden in het ontwerpbestemmingsplan vrijgesteld van de vergunnings- en onderzoeksplicht. Echter, het normale onderhoud, gebruik en beheer van gronden binnen een bouwvlak kan niet gelijkgesteld worden aan het normale onderhoud, gebruik en beheer van gronden buiten een bouwvlak. Derhalve is op basis van de betreffende regeling niet met zekerheid vast te stellen welke activiteiten exact vergunningsplichtig zijn op verschillende locaties. Cliënt kan zich niet aan de indruk onttrekken dat het bouwverbod louter gewijzigd is in een andere regeling vanwege de planschadegevoeligheid van deze regeling en dat op dit punt niet getracht is een voor uw agrariërs zo gunstig mogelijke regeling te hanteren. Wij verzoeken u alsnog deze regeling aan te passen en werkzaamheden binnen het bouwvlak vrij te stellen van de vergunnings- en onderzoeksplicht.

4 \5VNWESTREENEN 3. Ammoniakquotum Volgens de regels van het ontwerpbestemmingsplan mag de ammoniakemissie van een bedrijf niet meer bedragen dan de bestaande ammoniakemissie. Hiervan kan alleen van worden afgeweken onder enkele strenge en cumulerende voorwaarden: a. de omgevingsvergunning mag niet eerder worden verleend dan nadat de bestaande ammoniakdepositie verminderd met de feitelijke ammoniakdepositie ter plaatse van de punten 1 tot en met 11 zoals bedoeld in bijlage 6 kolom 'te vereffenen depositie', uitsluitend voor zover de punten liggen binnen het invloedsgebied van het betrokken bedrijf, is afgenomen tot minder of gelijk aan 0 als gevolg van de afname van ammoniakemissie verband houdende met het geheel of gedeeltelijk beëindigen van de bedrijfsvoering door één of meer andere bedrijven; b. er dient te worden aangetoond dat de met de toename van de ammoniakemissie gepaard gaande toename van ammoniakdepositie op een stikstofgevoelig habitat wordt vereffend met de afname van de ammoniakdepositie als gevolg van een afname van het aantal vergunde/gemelde dieren verband houdende met het geheel of gedeeltelijk beëindigen van de bedrijfsvoering door één of meer andere bedrijven; c. de (gedeeltelijke) beëindiging van één of meer andere bedrijven dient voldoende te zijn gewaarborgd. d. de ammoniakdepositie mag niet meer bedragen dan de feitelijke ammoniakdepositie ter plaatse van de punten 1 tot en met 11, zoals bedoeld in bijlage 6 kolom 'Totale feitelijke depositie vanuit de landbouw in Elburg' Deze regeling is in plaats gekomen van het stalvloeroppervlaktequotum. Los van het feit dat de 'ammoniakregeling' volstrekt onwerkbaar is voor degenen die gebruik willen maken van de afwijkingsbevoegdheid, is deze regeling significant strenger dan de regeling die omliggende gemeenten hanteren. Deze regeling zorgt voor de volgende problemen: De ruimte binnen bestaande bouwvlakken kan niet meer worden benut indien sprake is van een toename van ammoniakuitstoot; Er mag alleen sprake zijn van ammoniakuitstoot indien a) gesaldeerd wordt ten behoeve van de gebieden die in bijlage 6 genoemd zijn én b) ten behoeve van de feitelijke depositie binnen de gemeente én c) er tegelijkertijd sprake is van een beëindiging van één of meer andere bedrijven. Hoewel deze regeling bedacht is met het oog op de planmer zal deze desastreuze gevolgen hebben voor de bedrijven in uw gemeente. Dit, terwijl de regeling niet dermate streng hoeft te zijn omdat bij uitbreiding van het aantal dieren meestal een omgevingsvergunning voor milieu verleend moet worden. Deze omgevingsvergunning betekent ook meestal dat een Natuurbeschermingswetvergunning moet worden aangevraagd.

5 VAJNTWESTREENEN In laatstgenoemde vergunning wordt uitbreiding van het aantal dieren automatisch getoetst op de normen geldend voor omliggende Natura2000-gebieden. Een vergunning kan niet verleend worden indien (bijvoorbeeld) niet voldaan kan worden aan de regels met betrekking tot de uitstoot van ammoniak. Vooral de koppeling met een afname van ammoniakdepositie vanuit de gemeente en het waarborgen van de beëindiging van één of meerdere bedrijven is disproportioneel streng; zelfs ammoniakemissiereducerende maatregelen zijn dan niet voldoende om gebruik te kunnen maken van de afwijkingsbevoegdheid, terwijl dan wel vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet had kunnen worden verleend. Wederom merken wij op dat uw college het bestemmingsplan juridisch haalbaar poogt te maken maar daarbij niet in ogenschouw neemt dat zij haar agrariërs daarmee compleet op slot zet. Het plan verliest daarmee al haar maatschappelijke draagkracht en wij verzoeken u dan ook met klem de planmer en het bestemmingsplan te heroverwegen en zoveel mogelijk ruimte te zoeken voor uw ondernemers in het buitengebied. 4. Planschade Uit verschillende onderdelen van het bestemmingsplan, zoals de archeologische regeling en het ammoniakquotum, spreekt de doelstelling van het college een juridisch houdbaar plan te ontwikkelen. Dat het plan daarmee zeer veel beperkingen opwerpt voor uw agrariërs, lijkt het college daarbij voor lief te nemen. Gezocht is naar beperking van planschadegevoelige aspecten (zoals het omvormen van een bouwverbod naar een onderzoeksplicht in de archeologische dubbelbestemming) maar ons inziens is het ontwerpbestemmingsplan nog wel degelijk planschadegevoelig. Immers, in het vigerende bestemmingsplan kunnen agrariërs hun bouwvlakken 'gewoon' benutten voor het uitbreiden van het aantal dieren, zelfs als dit meer ammoniakemissie tot gevolg had; de enige voorwaarde was verkrijging van een vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet. Nu uw college het 'stalvloeroppervlaktequotum' gewijzigd heeft in een 'ammoniakquotum', met daaraan gekoppeld een zeer moeilijk uitvoerbare afwijkingsbevoegdheid, is het de vraag in hoeverre deze beperking voorzienbaar waren en er 'verwijtbaar stilzitten' verweten kan worden aan uw agrariërs. Afsluiting Wij verzoeken u het bestemmingsplan aan te passen met inachtneming van het bovenstaande en ons te informeren over uw voornemen. Graag ontvang ik een schriftelijke bevestiging van de ontvangst van deze zienswij2e- n de wijze waarop u dit zult behandelen. Mochten er nog vragen of opmerkingen zijnydan verneem ik dat graag van u. U kunt ondertekende bereiken via telefoonnummer C _

6 W» O a, lp - in o co if CD =M= ^3: H- 0) O Se I 52 c

ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. Postbus 67 T: (0544) AB VRIEZENVEEN. : Maatschap Dekker-Van de Werfhorst

ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. Postbus 67 T: (0544) AB VRIEZENVEEN. : Maatschap Dekker-Van de Werfhorst VanWľstreenen Anthonie Fokkerstraat 1a 3772 MP Barneveld T: (0342) 47 42 55 F: (0342) 47 42 81 E: info@vanwestreenen.nl Gemeente Twenterand t.a.v. de gemeenteraad Varsseveldseweg 65d 7131 JA Lichtenvoorde

Nadere informatie

\^NWESTREENEN ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED

\^NWESTREENEN ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED \^NWESTREENEN Gemeente Elburg t.a.v. de gemeenteraad Postbus 70, 8080 AB ELBURG Anthonie Fokkerstraat 1a 3772 MP Barneveld T: (0342) 47 42 55 F: (0342) 47 42 81 E: info@vanwestreenen.nl Ons kenmerk Inzake

Nadere informatie

ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. Postbus 67 ĩ: (0544) AB VRIEZENVEEN. : Maatschap Brink, Weitemansweg 6 te Vriezeveen Betreft

ADVISEURS VOOR HET BUITENGEBIED. Postbus 67 ĩ: (0544) AB VRIEZENVEEN. : Maatschap Brink, Weitemansweg 6 te Vriezeveen Betreft Ln n JUL W7 YanWestreenen Anthonie Fokkerstraat la 3772 MP Barneveld T: (0342) 47 42 55 F: (0342)47 42 81 E: infťxöjvanwestreenen.nl t.a.v. de gemeenteraad Varsseveldseweg 65d 7131 JA Lichtenvoorde Postbus

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Uitbreiding ligboxenstal Drachtster Heawei 30 De Veenhoop Ruimtelijke onderbouwing voor uitbreiding ligboxenstal Drachtster Heawei 30 De Veenhoop 1 Ruimtelijke onderbouwing voor

Nadere informatie

Opdrachtgever: Gemeente Hilvarenbeek projectnummer:

Opdrachtgever: Gemeente Hilvarenbeek projectnummer: Memo Opdrachtgever: Gemeente Hilvarenbeek projectnummer: 208.00.00.00.00 Aan: Fons d'haens Van: Henk Veldhuis Onderwerp: Ammoniakregels in het bestemmingsplan Datum: 25-11-2013 W a t i s h e t probleem?

Nadere informatie

O Pagina 1 van 5

O Pagina 1 van 5 Definitief besluit omgevingsvergunning 2 e fase voor de activiteiten het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen en het ambtshalve wijzigen van de omgevingsvergunning 1 e fase voor

Nadere informatie

Wijzigingsplan Nieuw Loosdrechtsedijk 173

Wijzigingsplan Nieuw Loosdrechtsedijk 173 Gemeente Wijdemeren Wijzigingsplan Nieuw Loosdrechtsedijk 173 Toelichting, regels en analoge verbeelding juli 2011 Kenmerk 1696-18-T01 Projectnummer 1696-18 Toelichting Inhoudsopgave 1. Inleiding 1 2.

Nadere informatie

Reactie ingediende zienswijze. inzake het bestemmingsplan Hoeveplan Rollestraat 24 te Wapse

Reactie ingediende zienswijze. inzake het bestemmingsplan Hoeveplan Rollestraat 24 te Wapse Reactie ingediende zienswijze inzake het bestemmingsplan Hoeveplan Rollestraat 24 te Wapse BEHORENDE BIJ HET VOORSTEL AAN DE RAAD VOOR DE VERGADERING OP 5 JULI 2011 1 Reactie ingediende zienswijze inzake

Nadere informatie

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a

Zienswijzennota. Bestemmingsplan Croddendijk 5a Zienswijzennota Bestemmingsplan Croddendijk 5a April 2015 Zienswijzennota april 2015 1 1. Inleiding Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 september 2014 ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

^n g.

^n g. JOLV ni 'ngekomen: Gemeente Alphen aan den Rijn T.a.v. de gemeenteraad Postbus 13 2400 AA ALPHEN AAN DEN RIJN 1 ^MRT 2013 Nr. Afd. Q R o ^n g OpbergQn ons kenmerk B.13.02232 onderwerp Zienswijze bestemmingsplan

Nadere informatie

Vormverandering agrarisch bouwperceel Heinoordenweg 2-3 te Doetinchem

Vormverandering agrarisch bouwperceel Heinoordenweg 2-3 te Doetinchem Vormverandering agrarisch bouwperceel Heinoordenweg 2-3 te Doetinchem Het gaat hier om het wijzigen van de vorm van het bouwvlak met de bestemming Agrarisch. Gebleken is dat een vormverandering van het

Nadere informatie

Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13

Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13 Ontwerpbestemmingsplan Maastricht Centraal, reparatie Gebroeders Hermansstraat 11-13 Gemeente Maastricht Datum: 31 mei 2011 Projectnummer: 90569.01 ID: NL.IMRO.0935.bpGebrHstr11en13-vg01 INHOUD 1 Inleiding

Nadere informatie

Nota van wijzigingen inzake zienswijzen Buitengebied 2007 (ketenpartners)

Nota van wijzigingen inzake zienswijzen Buitengebied 2007 (ketenpartners) Onderdeel van bijlage 4 Nota van wijzigingen inzake zienswijzen Buitengebied 2007 (ketenpartners) Het betreffen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn opgenomen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon

Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon Van Provincie Noord-Brabant Aan Gemeente Bladel Onderwerp Zienswijze ontwerp-bestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon Ter attentie van Zaak identificatie 07-11-2017

Nadere informatie

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied 2000, herziening 2002 Locatie Marmelhorstweg 2a

GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied 2000, herziening 2002 Locatie Marmelhorstweg 2a Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek d.d. nr., G.H. Tamminga secretaris J.P.M. Alberse burgemeester GEMEENTE OUDE IJSSELSTREEK Plan van wijziging Buitengebied

Nadere informatie

: De Hel ongenummerd : Principeverzoek ontheffing Ontwerp omgevingsverordening : Koopovereenkomst landbouwgrond

: De Hel ongenummerd : Principeverzoek ontheffing Ontwerp omgevingsverordening : Koopovereenkomst landbouwgrond Gedeputeerde Staten van Gelderland t.a.v. de heer H. Wassink Postbus 9090 6800 GX ARNHEM Ons kenmerk Inzake Betreft Bijlage : GjN/Verw/0957 : De Hel ongenummerd : Principeverzoek ontheffing Ontwerp omgevingsverordening

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp

Bestemmingsplan. Buitengebied West, 1 e herziening. Ontwerp Bestemmingsplan Buitengebied West, 1 e herziening Ontwerp 2 Toelichting 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Op 14 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Bodegraven-Reeuwijk het bestemmingsplan Buitengebied West

Nadere informatie

Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Baarsdorpermeer 4, Zuidermeer Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning *D14.001905* D14.001905 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning

Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Wijzigingsplan Grootweg 13a, Berkhout Bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland, wijziging bedrijfswoning naar plattelandswoning Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Beschrijving initiatief

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon.

NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon. NOTA ZIENSWIJZE BESTEMMINGSPLAN Molenweg 5-5a Hoogeloon. *17it.02805* Inleiding Het ontwerpbestemmingsplan Molenweg 5-5a Hoogeloon heeft van 5 oktober tot en met 15 november 2017 ter inzage gelegen. Gedurende

Nadere informatie

Buitengebied e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl)

Buitengebied e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl) Buitengebied - 2012 3e wijziging (Broekhuizerstraat 2 Wehl) Toelichting Ontwerp Inhoudsopgave T oelichting Hoofdstuk 1 5 Inleiding 7 1.1 Aanleiding en doel 7 1.2 Plangebied 7 1.3 Geldende bestemmingsplannen

Nadere informatie

Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen uitbreiding agrarisch bedrijf Nansumerweg 58a Holwierde met wintertuinen.

Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen uitbreiding agrarisch bedrijf Nansumerweg 58a Holwierde met wintertuinen. Vergadering gemeenteraad d.d. 19 juli 2018 Agenda nummer 8 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen uitbreiding agrarisch bedrijf Nansumerweg 58a

Nadere informatie

30 en Torendijk 7. reactienota Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg. G emeent e Ho f van Twent e. Datum : 18 maart 2013

30 en Torendijk 7. reactienota Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg. G emeent e Ho f van Twent e. Datum : 18 maart 2013 reactienota Buitengebied Hof van Twente, herziening Slaghekkenweg 14b, Slaghekkenweg 30 en Torendijk 7 G emeent e Ho f van Twent e Datum : 18 maart 2013 projectnummer : 110260 S A B R E A C T I E N O

Nadere informatie

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Inspraaknota Gemeente Epe Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Sport - Manege * *

llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Inspraaknota Gemeente Epe Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Sport - Manege * * Gemeente Epe Inspraaknota Voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Sport - Manege *2015-09826* llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Inleiding 3 2. Inspraakreactie

Nadere informatie

Intensieve veehouderijen en Natura2000-gebieden in het bestemmingplan buitengebied Doelvoorschriften bieden uitkomst voor een theoretisch probleem

Intensieve veehouderijen en Natura2000-gebieden in het bestemmingplan buitengebied Doelvoorschriften bieden uitkomst voor een theoretisch probleem Intensieve veehouderijen en Natura2000-gebieden in het bestemmingplan buitengebied Doelvoorschriften bieden uitkomst voor een theoretisch probleem R. van Ruler LLM * 1. Inleiding Het adviesbureau, waar

Nadere informatie

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat)

Toelichting. 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) Toelichting 1 e WIJZIGINGSPLAN Buitengebied Noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) 1 e wijzigingsplan Buitengebied noord (Vagevuur 11c Lepelstraat) INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 3 2 Uitwerking 3 2.1 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Noord Riezenweg 39 Uddel

behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Noord Riezenweg 39 Uddel Zienswijzennota behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Noord Riezenweg 39 Uddel 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan heeft

Nadere informatie

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer

Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer Omgevingsvergunning (artikel 2.1, 2.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Gemeente Bergen Datum besluit Datum verzending: Nummer 2011.00165 Gezien het verzoek ingediend door: N.V. Nederlandse

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld

Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase vastgesteld Behoort bij besluit van Burgemeester en Wethouders van de gemeente VOORST d.d. 27 december 2016 Nr. Z-HZ_WABO-2016-0976 Mij bekend, De Secretaris Omgevingsvergunning Oude Broekstraat 12a, Klarenbeek Planfase

Nadere informatie

10 april Nota van zienswijzen. ontwerp bestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte

10 april Nota van zienswijzen. ontwerp bestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte 10 april 2017 Nota van zienswijzen ontwerp bestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Orvelterveld 2A en 3 te Orvelte 1 Aanleiding Het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Veehouderij Epe

Vormvrije m.e.r.-beoordeling Veehouderij Epe Notitie Contactpersoon Floris Eenink Datum 20 februari 2013 Kenmerk N001-1215052FEE-evp-V01-NL 1.1 Aanleiding vormvrije m.e.r.-beoordeling De gemeente Epe is voornemens een agrarisch bouwperceel gelegen

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg

Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Ruimtelijke onderbouwing voor de bouw van een woning aan Laurens Stommespad 2 te Middelburg Middelburg, 8 januari 2014 Inhoud 1. Inleiding 2. Locatie en project 2.1 Ligging plangebied 2.2 Geldend bestemmingsplan

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01

Zienswijzenrapport. 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel. NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Zienswijzenrapport 1 e Herziening Zeelandsedijk 28-30a te Volkel NL.IMRO.0856.BPZlndsedyk2830a01-ON01 Inhoudsopgave Zienswijzen 3 1. Inleiding 3 2. De ontvankelijkheid van zienswijzen 3 3. Overwegingen

Nadere informatie

Vergroting agrarisch bouwperceel Beekseweg 58 te Wehl

Vergroting agrarisch bouwperceel Beekseweg 58 te Wehl Vergroting agrarisch bouwperceel Beekseweg 58 te Wehl Het gaat hier om het vergroten van het bouwvlak met de bestemming Agrarisch met waarden. Gebleken is dat een uitbreiding van de melkrundveehouderij

Nadere informatie

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED SANDELINGEN AMBACHT

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED SANDELINGEN AMBACHT NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ONTWERPBESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED SANDELINGEN AMBACHT Het ontwerpbestemmingsplan Landelijk gebied Sandelingen Ambacht heeft vanaf 19 april 2012, gedurende een periode

Nadere informatie

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken.

Op 12 juli 2018 heeft u een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor het realiseren van een tijdelijke proefterp nabij De Weel - Markermeerdijken. Boskalis Nederland BV T.a.v. de heer P.D. Mulder Postbus 4234 3006 AE ROTTERDAM Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 12 juli 2018 SXO20951759V 31 augustus 2018 Onderwerp Contactpersoon Bijlage(n)

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. C.V. beroep ingesteld. De Raad van State heeft inmiddels uitspraak gedaan waarin het beroep gedeeltelijk gegrond is verklaard.

GEMEENTE BOEKEL. C.V. beroep ingesteld. De Raad van State heeft inmiddels uitspraak gedaan waarin het beroep gedeeltelijk gegrond is verklaard. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 13 september 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Nieuw besluit op het bezwaar van Den Hollander Advocaten, namens Molenbrand

Nadere informatie

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk

Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het. bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro. Weverwijk 7 rood te Meerkerk Toelichting behorende bij de binnenplanse wijziging van het bestemmingsplan ex. Artikel 3.6 Wro Weverwijk 7 rood te Meerkerk Planstatus: Identificatienr: ontwerp NL.IMRO.0707.WPMKKWeverwijk7RD-ON01 Datum:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept

Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden. concept Omgevingsvergunning Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden concept Ruimtelijke onderbouwing Duifhuizerweg perceel Uden, P, 983 te Uden DLV Dier Groep B.V. Adviseur / projectleider

Nadere informatie

GEMEENTE LINGEWAARD. Buitengebied Lingewaard, herstelplan. Toelichting

GEMEENTE LINGEWAARD. Buitengebied Lingewaard, herstelplan. Toelichting GEMEENTE LINGEWAARD Buitengebied Lingewaard, herstelplan Toelichting NL.IMRO.1705.157-VG01/ Vastgesteld Projectnr. 071-222 / 10 maart 2016 Toelichting INHOUDSOPGAVE BLZ 1 INLEIDING... 3 1.1 Aanleiding...

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Vijf onderkomens voor recreatieve overnachtingen bij camping aan Drachtster Heawei 38 De Veenhoop 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING VIJF RECREATIEVE ONDERKOMENS DRACHTSTER HEAWEI 38

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED PLANTLOON BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Vastgesteld in de vergadering van de raad van de gemeente Loon op Zand van 5 juni 2014 1. INLEIDING Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied:

Nadere informatie

1. Inleiding Wettelijk kader Doelstelling Staat van bebouwing (Svb) Sloopregistratiebank (Srb)...

1. Inleiding Wettelijk kader Doelstelling Staat van bebouwing (Svb) Sloopregistratiebank (Srb)... 2 van 7 Zaaknummer Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Wettelijk kader... 4 3. Doelstelling... 5 4. Staat van bebouwing (Svb)... 5 5. Sloopregistratiebank (Srb)... 6 6. Vergunningvrij bouwen... 6 7. Geldigheid...

Nadere informatie

Met deze zienswijze willen wij u verzoeken: 1. Het bouwvlak van de locatie Boslandweg 13 te Vriezenveen aan te passen en te

Met deze zienswijze willen wij u verzoeken: 1. Het bouwvlak van de locatie Boslandweg 13 te Vriezenveen aan te passen en te accountants+adviseurs accountants * adviseurs Ruimtelijke Ordening en Milieu Dokter Stolteweg 2 8025 AV Zwolle Postbus 10055 8000 GB Zwolle Retouradres: Postbus 10055, 8000 GB Zwolle Onze referentie Contactpersoon

Nadere informatie

Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1)

Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1) Buitengebied 2002 Wehl 22e wijziging (Broekstraat 1) Inhoudsopgave Toelichting 3 Hoofdstuk 1 Aanleiding en doel 3 Hoofdstuk 2 Plangebied 4 Hoofdstuk 3 Ruimtelijke- en milieuaspecten 5 Hoofdstuk 4 Juridische

Nadere informatie

Bedrijventerrein Belfeld Reparatie 2010

Bedrijventerrein Belfeld Reparatie 2010 bestemmingsplan Bedrijventerrein Belfeld Reparatie 2010 Gemeente Venlo Datum: 11 november 2011 Projectnummer: 70102.04 ID: NL.IMRO.0983.BPL2010010BTBLFLD-VA01 INHOUD 1 Inleiding 3 2 Herziening 4 2.1 Bouwregels

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. "Bedrijventerreinen 2015"

NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN. Bedrijventerreinen 2015 NOTA ZIENSWIJZEN ONTWERP- BESTEMMINGSPLAN "Bedrijventerreinen 2015" Gemeente Strijen 17-06--2015 2 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 5 2. Resultaten zienswijzen... 6 3. s naar aanleiding van zienswijzen...11

Nadere informatie

*Z04630B9E6E* Ruimtelijke onderbouwing. Bouwen van een loods op het perceel Westerweg 21 Ouddorp. Initiatiefnemer: Maatschap Aleman-Sperling

*Z04630B9E6E* Ruimtelijke onderbouwing. Bouwen van een loods op het perceel Westerweg 21 Ouddorp. Initiatiefnemer: Maatschap Aleman-Sperling *Z04630B9E6E* Registratienummer: Z -14-38204 / 39321 Ruimtelijke onderbouwing Bouwen van een loods op het perceel Westerweg 21 Ouddorp Initiatiefnemer: Maatschap Aleman-Sperling Opgemaakt: 16 april 2015

Nadere informatie

Nota Plattelandswoningen Wijdemeren

Nota Plattelandswoningen Wijdemeren 1 Nota Plattelandswoningen Wijdemeren 1. Aanleiding Op 1 januari 2013 is de wet plattelandswoning in werking getreden. Deze wet biedt de mogelijkheid om als 'burger' in (voormalige) agrarische bedrijfswoningen

Nadere informatie

*Z073B5B20C6* Ruimtelijke onderbouwing. ten behoeve van het bouwen van het wijzigen van het bouwvlak op het perceel Oudelandsedijk 4b te Dirksland

*Z073B5B20C6* Ruimtelijke onderbouwing. ten behoeve van het bouwen van het wijzigen van het bouwvlak op het perceel Oudelandsedijk 4b te Dirksland *Z073B5B20C6* Ruimtelijke onderbouwing ten behoeve van het bouwen van het wijzigen van het bouwvlak op het perceel Oudelandsedijk 4b te Dirksland Initiatiefnemer: Franzen Landbouw Oudelandsedijk 4b 3247

Nadere informatie

Presentatie dorpsraad Lith Bestemmingsplan Buitengebied. Bestemmingsplan Buitengebied. Lith 2013

Presentatie dorpsraad Lith Bestemmingsplan Buitengebied. Bestemmingsplan Buitengebied. Lith 2013 Presentatie dorpsraad Lith Bestemmingsplan Buitengebied Lith 2013 26 januari 2012 Inhoud presentatie 1. Voortraject 2. Wat is een bestemmingsplan? 3. Inhoud van het voorontwerp Bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk

Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk ONTWERPBESLUIT Uitgebreide omgevingsvergunning voor de activiteit(en) het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en het (ver)bouwen van een bouwwerk Burgemeester en wethouders hebben op 17

Nadere informatie

2014-0030225. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van

2014-0030225. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer gelezen de op 13 november 2014 ontvangen aanvraag van J. Verkuyl Kaagweg 35 2157 LH Abbenes Omgevingsvergunning voor het handelen in strijd met

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Buitengebied, Wiersseweg 82 Ruurlo (2017) Behoort bij besluit van burgemeester en wethouders van Berkelland datum: zaaknr: nr: 16-11-2017 191274 AB2017094 Artikel 2.12, eerste

Nadere informatie

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren

Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5. Gemeente Someren Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Bestemmingsplan Waterdael III, herziening Boerenkamplaan 5 Toelichting Bijlagen Regels Bijlage Verbeelding Schaal 1:1.000 Vastgesteld: 25 september

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel

Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel Ruimtelijke onderbouwing bouwplan Kievitsham 9, Kerkdriel Aan: Gemeente Maasdriel Van: CroonenBuro5 Betreft: Kievitsham 9, Kerkdriel Datum: 30 november 2015 1 Aanleiding Op 5 juni 2014 is het bestemmingsplan

Nadere informatie

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING

ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING ZOETERMEER Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING RBOI - Rotterdam bv Delftseplein 27b Postbus 150 3000 AD Rotterdam telefoon (010) 201 85 55 E-mail: info@rboi.nl Zoetermeer Rokkeveenseweg 182 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

In het kader van het wettelijk vooroverleg heeft u ons om een reactie gevraagd op de voorontwerp-omgevingsvergunning Oirschotsedijk 52, Wintelre.

In het kader van het wettelijk vooroverleg heeft u ons om een reactie gevraagd op de voorontwerp-omgevingsvergunning Oirschotsedijk 52, Wintelre. Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 Gemeente Eersel Postbus 12 5520 AA EERSEL info@brabant.nl www.brabant.nl IBAN NL86INGB0674560043 3825558

Nadere informatie

GEMEENTE SON EN BREUGEL

GEMEENTE SON EN BREUGEL GEMEENTE SON EN BREUGEL Bestemmingsplan Buitengebied; Driehoek 7 Toelichting NL.IMRO.0848.BP813BUITENGEBIED-VA01/ Vastgesteld Projectnr. 021-012 / 19 december 2013 INHOUD BLZ 1. INLEIDING... 3 2. BESTAANDE

Nadere informatie

Namens cliënte, familie Van Kessel, woonachtig aan de Kwadestaartweg 10 te (5752 PV) Deurne, richt ik mij tot u met het volgende.

Namens cliënte, familie Van Kessel, woonachtig aan de Kwadestaartweg 10 te (5752 PV) Deurne, richt ik mij tot u met het volgende. Afz. Kerkstraat 2, 6095 BE Baexem College van Burgemeester en Wethouders van Deurne Postbus 3 5750 AA DEURNE Datum Betreft Ons kenmerk 4 februari 2014 Verzoek om omgevingsvergunning t.b.v. mantelzorg T19221.02.001/HAR

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24

Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 1 van 5 Ruimtelijke onderbouwing kleinschalige uitbreiding olfantenstal Heiderschoor 24 te Mierlo Luchtfoto perceel Heiderschoor 24 Pagina 2 van 5 Inleiding Op donderdag 3 april 2014 is door Dierenrijk

Nadere informatie

Ringweg 4 en 4a (herstel)

Ringweg 4 en 4a (herstel) Ringweg 4 en 4a (herstel) - 2018 Toelichting Vastgesteld Inhoudsopgave T oelichting Hoofdstuk 1 5 Inleiding 7 1.1 Aanleiding en achtergrond 7 1.2 Plangebied 7 Hoofdstuk 2 Planbeschrijving 9 2.1 Algemeen

Nadere informatie

Aanvraagformulier Natuurbeschermingswet provincie Utrecht voor: veehouderijen met krimp in ammoniakemissie ten opzichte van referentiesituatie

Aanvraagformulier Natuurbeschermingswet provincie Utrecht voor: veehouderijen met krimp in ammoniakemissie ten opzichte van referentiesituatie Aanvraagformulier Natuurbeschermingswet provincie Utrecht voor: veehouderijen met krimp in ammoniakemissie ten opzichte van referentiesituatie Let op! Dit formulier mag alleen gebruikt worden bij het aanvragen

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen

Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen Verlengen stal op het perceel Dorpsstraat 74 te Zuidlaarderveen NL.IMRO.1730.ABdorpsstr74zuidlv-0301 Projectgebied Situatie Dorpsstraat 74 Zuidlaarderveen 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Huidige en beoogde

Nadere informatie

Bedrijventerrein Belfeld Reparatie 2010

Bedrijventerrein Belfeld Reparatie 2010 bestemmingsplan Bedrijventerrein Belfeld Reparatie 2010 Gemeente Venlo Datum: 21 december 2011 Projectnummer: 70102.04 ID: NL.IMRO.0983.BPL2010010BTBLFLD-VA01 SAB 2 INHOUD 1 Inleiding 5 2 Herziening 6

Nadere informatie

Weth. Jansma. % Weth. Oskamvan. 3 13 Directeur secretaris k>

Weth. Jansma. % Weth. Oskamvan. 3 13 Directeur secretaris k> Leusden Advies aan het college van B&W Registratiekenmerk 192105 Agendanummer Af ios Ingekomen d.d 10 09 12 Behandeling d.d. 18 09 2012 Beslissingsbevoegd: Het college is bevoegd Openbaar Ja 3 Ja, na bekendmaking

Nadere informatie

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14

15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 15003 RO VERPLAATSEN VLAAMSE SCHUUR LANGEREIT 14 Ordito b.v. Postbus 94 5126 ZH Gilze E info@ordito.nl T 0161 801 022 I www.ordito.nl KVK 54 811 554 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

Wijzigingsbesluit artikel 3.6, eerste lid onder a, Wet ruimtelijke ordening. Teckop 11 in Kamerik

Wijzigingsbesluit artikel 3.6, eerste lid onder a, Wet ruimtelijke ordening. Teckop 11 in Kamerik Gemeente Woerden 12i.04584 Wijzigingsbesluit artikel 3.6, eerste lid onder a, Wet ruimtelijke ordening Teckop 11 in Kamerik bestemmingsplan 'Landelijk gebied Woerden, Kamerik, Zegveld' Op 29 maart 2012

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing. Plattelandswoning Eilandseweg 18 a, Nederhorst den Berg

Ruimtelijke onderbouwing. Plattelandswoning Eilandseweg 18 a, Nederhorst den Berg Ruimtelijke onderbouwing Plattelandswoning Eilandseweg 18 a, Nederhorst den Berg In opdracht van G.C. Nagel december 2013 Ruimtelijke onderbouwing Plattelandswoning Eilandseweg 18 a Nederhorst den Berg

Nadere informatie

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten

Inventarisatie WOB verzoek. Documenten Inventarisatie WOB verzoek Documenten 1. Inhoudelijke beoordeling van het plan door de provincie; 2. Diverse mails van gemeente gericht aan provincie. bedrijfskavel Beste Op 7 februari hebben wij jouw

Nadere informatie

MEMO: MOTIVERING WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING t.b.v. raad (werktuigenberging achter Burgweg 2) 22 oktober 2018

MEMO: MOTIVERING WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING t.b.v. raad (werktuigenberging achter Burgweg 2) 22 oktober 2018 MEMO: MOTIVERING WEIGERING OMGEVINGSVERGUNNING t.b.v. raad (werktuigenberging achter Burgweg 2) 22 oktober 2018 Grondslag weigering Het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan,

Nadere informatie

Onderwerp: Bestemmingsplan "Buitengebied Montferland"; heroverweging Dijksestraat 53a Didam

Onderwerp: Bestemmingsplan Buitengebied Montferland; heroverweging Dijksestraat 53a Didam Raadsvoorstel Registratienr: 13int01213 Agendapunt: Onderwerp: Bestemmingsplan "Buitengebied Montferland"; heroverweging Dijksestraat 53a Didam Portefeuillehouder: wethouder F.S.A. Wissink Samenvatting:

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing

Ruimtelijke onderbouwing Ruimtelijke onderbouwing Interne verbouwing en gebruik van Drachtster Heawei 16 De Veenhoop als zorginstelling. Ruimtelijke onderbouwing voor interne verbouwing en gebruik van Drachtster Heawei 16 De Veenhoop

Nadere informatie

In reactie op uw verzoek van 10 november 2011 namens uw cliënt de heer De Beer, waarin u

In reactie op uw verzoek van 10 november 2011 namens uw cliënt de heer De Beer, waarin u BIJLAGE 2 ABAB Vastgoedadvies B.V. Onze referentie: AZ09/000481-UA12/09987 T.a.v, De lieer 3. Lauwerijssen Postbus 10085 uw referentie: 5000 JB TILBURG Behandelaar: S.W. Vergeer-de Smit Telefoonnummer:

Nadere informatie

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor de activiteiten handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening en bouwen Burgemeester en wethouders hebben op 17 april 2013 van de heer A.W.A. Bongers, Sint

Nadere informatie

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13

AMER GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 GEMEENTE NOORDOOSTPOLDER BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED 2004 WIJZIGING AANDUIDING INTENSIEVE VEEHOUDERIJ WIJZIGING MARKNESSERWEG 13 EMMELOORD 2008 AMER ADVISEURS BV ZONNEHOF 43 381 1 ND AMERSFOORT TEL

Nadere informatie

Onderstaand is uitsluitend de voor het onderhavige plan relevante regelgeving weergegeven.

Onderstaand is uitsluitend de voor het onderhavige plan relevante regelgeving weergegeven. Betreft : Bijlage 7: Toets aan het bestemmingsplan Locatie : Krite 23-25 te Boornbergum Van : J.M. Miellet, Exlan Datum : Februari 2016 Ter plaatse van het plangebied vigeert het bestemmingsplan Buitengebied

Nadere informatie

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP)OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Mevr. S.D. van der Veen voor het oprichten van een kleinschalige koffie- en theeschenkerij met kleine kaart en tevens verkoop van meubelen, curiosa, planten en

Nadere informatie

Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert

Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert Nummer : 11-03.2015 Onderwerp : Verklaring van geen Bedenkingen: bouwen loods aan de Middendijk 7 te Usquert Korte inhoud : Er is een omgevingsvergunning aangevraagd om een opslagloods bij een agrarisch

Nadere informatie

Wijzigingsplan. Leliëndaalseweg 7 Middelburg. ontwerp vastgesteld. 14 maart mei 2013 NUMRO.0687.BPWBGMLEL-ON99 NL.IMRO.0687.

Wijzigingsplan. Leliëndaalseweg 7 Middelburg. ontwerp vastgesteld. 14 maart mei 2013 NUMRO.0687.BPWBGMLEL-ON99 NL.IMRO.0687. Wijzigingsplan Leliëndaalseweg 7 Middelburg NUMRO.0687.BPWBGMLEL-ON99 NL.IMRO.0687.BPWBGMLEL-VG99 14 maart 2013 14 mei 2013 ontwerp vastgesteld Inhoudsopgave I. Toelichting II. Regels III. Verbeelding

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV

Omgevingsvergunning OV Omgevingsvergunning OV 20180094 Aanvraag Op 30 mei 2018 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van de heer C.W. Salimans voor het plaatsen van een erfafscheiding op het adres Rietdekker

Nadere informatie

Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen behorende bij het voorstel van burgemeester en wethouders tot vaststelling van bestemmingsplan Hoogspanning Zuid 1 Inleiding a. Het ontwerp van bovengenoemd bestemmingsplan

Nadere informatie

Omgevingsvergunning OV 20140031

Omgevingsvergunning OV 20140031 Omgevingsvergunning OV 20140031 Aanvraag Op 28 februari 2014 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het veranderen van een paardenhouderij (inclusief camping) op het adres Grasdijk

Nadere informatie

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Omgevingsvergunning Hollewandsweg 28

RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Omgevingsvergunning Hollewandsweg 28 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING Omgevingsvergunning Hollewandsweg 28 2/11 Inhoudsopgave RUIMTELIJKE ONDERBOUWING 5 Hoofdstuk 1 Inleiding 5 Hoofdstuk 2 Aanvraag omgevingsvergunning 5 Hoofdstuk 3 Geldende planologische

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Het ontwerpbestemmingsplan Zegheweg heeft gedurende zes weken voor een ieder ter visie gelegen, van 19 december 2012 tot en

Nadere informatie

De Stichting Oostflank Sint Pieter (hierna: SOS) tekent bij deze bezwaar aan tegen de omgevingsvergunning met kenmerk 14-1694WB d.d. 16-01-2015.

De Stichting Oostflank Sint Pieter (hierna: SOS) tekent bij deze bezwaar aan tegen de omgevingsvergunning met kenmerk 14-1694WB d.d. 16-01-2015. Aantekenen Burgermeester en wethouders van de gemeente Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht, Stichting Oostflank Sint Pieter Ursulinenweg 3 6212 NC Maastricht Maastricht, 10 maart 2015. Geachte

Nadere informatie

Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64'

Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro. 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64' Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64' december 2010 Wijzigingsplan ex artikel 3.6 Wro 'Buitengebied Prinsenbeek, wijzigingsplan Brielsedreef 64' ontwerp

Nadere informatie

TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH

TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH ruimtelijke onderbouwing TOEGANGSPOORT BAARSCHOT 6, ESCH datum 21 april 2015 projectnummer 14013039B Inleiding Het perceel Baarschot 6 te Esch betreft een ruim woonperceel met een woonboerderij en twee

Nadere informatie

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging

Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Ruimtelijke Onderbouwing Bouwplan voor het realiseren van een werktuigenberging Gemeente Tynaarlo September 2012 NL.IMRO.1730.ABYdermade3depunt-0301 Inhoudsopgave 2.1 Beschrijving van het projectgebied,

Nadere informatie

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling.

Op onderstaande luchtfoto is de locatie aangeduid met een rode omcirkeling. Raadsvoorstel no. R2015.0011 Agendapunt no. 13 Onderwerp Verklaring van geen bedenkingen Stierop 3 Uitgeest, 14 april 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Op 2 juli 2014 is er een aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

Telefoonnummer 14 0517. Onderwerp: Herstelbesluit vaststellen bestemmingsplan 'Harlingen - Buitengebied'

Telefoonnummer 14 0517. Onderwerp: Herstelbesluit vaststellen bestemmingsplan 'Harlingen - Buitengebied' Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR16.00035* GR16.00035 Behandeld in Gezamenlijke commissie Mens & Bestuur en Omgeving Datum Commissie 6 april 2016 Agendanummer 8 Datum Raad 20 april 2016 Agendanummer

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN Buitengebied West, correctieve herziening Plakkenweg 7a Heerde

BESTEMMINGSPLAN Buitengebied West, correctieve herziening Plakkenweg 7a Heerde BESTEMMINGSPLAN Buitengebied West, correctieve herziening Plakkenweg 7a Heerde Planstatus: vastgesteld Datum: 2017-06-20 IMRO code: NL.IMRO.0246.808BUWHPlakkenwg7a-VA01 B u r o S t e d e n b o u w bv K

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord

GEMEENTE HOOGEVEEN. BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord GEMEENTE HOOGEVEEN BESTEMMINGSPLAN Buitengebied Zuid Herziening 2007, deelplan Trambaan 5 te Nieuweroord 15 Juni 2009 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED MIDDEN TOELICHTING

BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED MIDDEN TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED MIDDEN TOELICHTING 5 MAART 2015 INHOUDSOPGAVE PAGINA HOOFDSTUK 1: INLEIDING 1.1 Aanleiding en doel van het plan 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3 Geldende

Nadere informatie

Vragen en handhavingsverzoek omwonenden over Kapelstraat 46a in Elshout

Vragen en handhavingsverzoek omwonenden over Kapelstraat 46a in Elshout Collegevoorstel Aanleiding In de raadsvergadering van 20 december 2016 is het bestemmingsplan Elshout vastgesteld. In dit bestemmingsplan is het perceel Kapelstraat 46a in Elshout opgenomen. Over deze

Nadere informatie

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord

bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord bestemmingsplan Correctieve herziening Zilvervakschool Schoonhoven Noord Planstatus: Plan identificatie: ontwerp NL.IMRO.1931.BP1509DK003-ON01 Datum: 23 maart 2015 Contactpersoon Buro SRO: Kenmerk Buro

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED NOORD TOELICHTING

BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED NOORD TOELICHTING BESTEMMINGSPLAN REPARATIEPLAN BUITENGEBIED NOORD TOELICHTING 5 MAART 2015 2 INHOUDSOPGAVE PAGINA HOOFDSTUK 1: INLEIDING 1.1 Aanleiding en doel van het plan 4 1.2 Ligging en begrenzing plangebied 4 1.3

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

3. Toekomstige situatie Milieuaspecten Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7

3. Toekomstige situatie Milieuaspecten Planbeschrijving Inspraak Voorschriften 7 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Bestaande situatie 3 2.1 Plangebied 3 2.2 Vigerende bestemmingsplan 3 2.3 bestaande situatie 4 3. Toekomstige situatie 4 4. Milieuaspecten 4 5. Planbeschrijving 4 6. Inspraak

Nadere informatie