Dé ABCDE-cursus voor anios

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dé ABCDE-cursus voor anios"

Transcriptie

1 Dé ABCDE-cursus voor anios STARt-up class 4-daagse cursus voor basisartsen die álles willen weten van spoedzorg

2 Inleiding Houvast en meer zelfvertrouwen in stressvolle situaties op de SEH? De vierdaagse STARt-up class van Schola Medica biedt ANIOS een gedegen voorbereiding en geeft hen een goede start bij het werken op de SEH. Het programma richt zich op de opvang, resuscitatie en stabilisatie van acute patiënten, zowel op basis van trauma als acute ziekte. Uitgangspunt hierbij is de ABCDE-systematiek. We werken met kleine groepen, ervaren docenten en getrainde simulatiepatiënten. Hiermee wordt een realistische situatie in een veilige leeromgeving nagebootst. Voor maximaal leerrendement! Docenten zijn SEH-artsen of inhoudsdeskundige medisch specialisten Optimaal rendement dankzij uniek scenario-onderwijs Kleine groepen (maximaal 6 cursisten per subgroep) dus veel ruimte voor ANIOS om te oefenen Examinering en certificatie volgens landelijke richtlijnen Scenario-onderwijs met simulatiepatiënten De inzet van speciaal getrainde simulatiepatiënten geeft een levensecht tintje aan dit onderwijsonderdeel. In de skillslabs wordt praktisch onderwijs gegeven met behulp van fantomen. Het scenario-onderwijs wordt ingeleid en nabesproken in korte interactieve presentaties. De subgroepen bestaan uit maximaal 6 cursisten. In de plenaire sessie komen alle cursisten bijeen. Het onderwijs wordt gegeven door SEH-artsen of medisch specialisten. Alle docenten zijn GIC (Generic Instructor Course) gekwalificeerd. Zij hebben veelal onderwijservaring in verschillende landelijke of internationale cursussen. Toetsing Tijdens de STARt-up class kan de cursist de volgende certificaten behalen. 1. Reanimatie skills 2. ABCDE skills in praktijk 3. Theoretische kennistoets over spoedeisende ziektebeelden/situaties.

3

4 Reanimatie skills worden op dag 1 getoetst. Op de laatste cursusdag legt de cursist een kennistoets af waarop theoretische kennis wordt getoetst. Daarnaast laat de cursist tijdens de scenariotoets het primary assessment zien van een ernstig zieke of gewonde patiënt middels de ABCDE-systematiek. De cursist laat zien dat hij/zij kan prioriteren met betrekking tot de noodzakelijke diagnostiek en therapie bij deze patiënten. Onze docenten zijn getraind in het afnemen en beoordelen van deze praktijktoetsen. Bij voldoende skills wordt een reanimatie-certificaat uitgereikt. De scenariotoets en theorietoets op dag 4 geven gezamenlijk het Startupclass certificaat. Voorbereiding De gemiddelde voorbereidingstijd voor de game en de e-learnings is ongeveer 14 uur. Voor het bestuderen van de reader moet je rekening houden met gemiddeld nog eens 10 uur. ABCDE game en e-learning Met de ABCDE game en de e-learning leer je op een interactieve manier hoe je een virtuele spoedpatiënt opvangt met behulp van de ABCDE-systematiek. E-learning X-thorax Je leert systematisch een thoraxfoto beoordelen. Je kan na afloop van de e-learning o.a. infiltratieve afwijkingen, overvulling en diverse pleuraziekten herkennen. De e-learning start met een inleiding over anatomische en fysiologische aspecten. E-learning ECG Deze e-learning behandelt naast de anatomie van het hart, de elektrofysiologie van het ECG. Aan bod komen de verschillende ECG complexen, ritmestoornissen en de verschillende typen hartinfarcten.

5 Programmaonderdelen Het programma is afgestemd op de vereiste competenties voor een arts op de SEH, zoals vastgesteld door de Inspectie voor Gezondheidszorg en de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen. Inleiding ABCDE-systematiek in het ziekenhuis De ABCDE-methode is het instrument dat wordt gebruikt bij de opvang van acuut zieke patiënten. Tijdens dit programmaonderdeel worden de opeenvolgende stappen van het instrument doorgenomen en leer je acuut levensbedreigende aandoeningen met behulp van de ABCDE-systematiek te herkennen en te behandelen: Wat kan ik ermee? Wat zeggen de waarden? Aan welke ziektebeelden moet ik denken? Welke stappen moet ik nemen en wat moet ik wanneer doen? BLS/ALS/Reanimatie in de ziekenhuissituatie De eerste benadering bij een reanimatie is cruciaal en kan levensreddend zijn. Basic Life Support (BLS), Advanced Life Support (ALS) en reanimatie in het ziekenhuis is gericht op deze eerste benadering bij een reanimatie. Je leert in welke volgorde je moet handelen: o.a. beademen, thorax-compressies, het herkennen en behandelen van levensbedreigende ritmestoornissen en de keuze voor wel of niet defibrilleren worden behandeld. Het onderdeel BLS/ALS/ Reanimatie in de ziekenhuissituatie is opgezet volgens de NRR richtlijnen. Ademhalingsproblemen Tijdens dit scenario-onderwijs behandel je simulatiepatiënten met verschillende ademhalingsproblemen. Je leert om de ABCDEsystematiek toe te passen in de praktijksituatie. Het onderdeel Ademhalingsproblemen rond je af met een theoretische verdieping. Ook benoem je jouw leerpunten.

6 Patiënt in shock Tijdens dit scenario-onderwijs behandel je simulatiepatiënten met verschillende typen shock. Je leert de verschillende typen shock te herkennen en te behandelen met behulp van de ABCDE-systematiek. Het onderdeel Patiënt in shock rond je af met een theoretische verdieping. Ook benoem je jouw leerpunten. Pijn op de borst Een interactieve presentatie waarbij je in groepsverband verschillende patiënten met pijn op de borst bespreekt. Hierbij gaat het om het herkennen en behandelen van verschillende levensbedreigende ziektebeelden. Diverse ECG s die in het diagnostische proces helpen te differentiëren komen aan bod. Bewustzijnsstoornissen Het onderdeel bewustzijnsstoornissen is verweven in het scenario-onderwijs van diverse cursusonderdelen van de STARt-up class. Ernstig acuut zieke patiënt Je leert tijdens dit scenario-onderwijs in drie uiteenlopende casus een ernstig acuut zieke patiënt te behandelen. In de afsluitende plenaire sessie stel je je vragen en verdiep je je in de theorie.

7 Traumatologie Tijdens scenario-onderwijs met simulatiepatiënten leer je aan de hand van het ATLS-principe de opvang van de traumapatiënt. Je leert op welke extra facetten je moet letten bij de diagnose en de behandeling van levensbedreigende aandoeningen bij de traumapatiënt. De benodigde vaardigheden oefen je op fantomen tijdens het vaardighedenonderwijs. Bloedgasanalyse In een interactieve presentatie bespreek je aan de hand van een aantal casus de theorie van de bloedgasanalyse. De bruikbaarheid van bloedgasanalyse in de praktijk komt hierbij aan de orde. Vaardighedenonderwijs ABCDE Je oefent de vaardigheden die noodzakelijk zijn bij de opvang van de patiënt volgens de ABCDE-systematiek op fantomen. Denk hierbij aan airway-management, prikken van infuus/plaatsen van botnaalden, decompressie van een pneumothorax middels een naald, logroll van een traumapatiënt en immobilisatie van een cervicale wervelkolom.

8 Zes zekerheden van de STARt-up class van Schola Medica 1. De anios wordt volledig voorbereid op het werk op de SEH Het uitgangspunt van de STARt-up class is niet alleen onderwijs van de ABCDE-systematiek bij de acuut zieke patiënt én de traumapatiënt, maar ook uitgebreid reanimatie-onderwijs inclusief alle vaardigheden. Het totale lespakket wordt daarnaast theoretisch en in de praktijk geëxamineerd en gecertificeerd volgens landelijke richtlijnen. Hiermee is Schola Medica de enige op de markt. 2. Het aanbod van spoedzorg-cursussen voor ANIOS op de SEH voldoet precies aan de eisen van het ministerie In rapport Breedveld staat dat elk ziekenhuis verplicht is artsen met een ABCDE-certificaat in te zetten op de SEH. In het rapport staat niet genoemd welke onderdelen van de spoedzorg in de cursus moeten worden opgenomen. Door onze uitgebreide ervaring in de praktijk weten wij dat er meer nodig is om een ANIOS goed voorbereid aan de slag te laten gaan op een SEH. De STARt-up class voorziet hier ruimschoots in % leerrendement dankzij scenario onderwijs In de STARt-up class oefent een ANIOS verschillende scenario s met een simulatiepatiënt onder begeleiding van een ervaren docent. De leerpiramide van Bales toont aan dat met oefening in de (nagebootste) praktijk 75% leerrendement wordt behaald. Het scenario-onderwijs van Schola Medica zorgt voor vertrouwen van de ANIOS in zijn/haar handelen. Dit komt zijn/haar functioneren op de SEH ten goede. Schola Medica heeft het programma van de STARt-up class afgestemd op de vereiste compententies voor een arts op de SEH. Door ons unieke scenario-onderwijs met getrainde simulatiepatiënten wordt een realistische situatie in een veilige leeromgeving nagebootst. Onze cursisten voelen de druk en spanning van het werken op een SEH. Tijdens de STARt-up class oefent

9 de ANIOS de vaardigheden veelvuldig op fantomen. Op de SEH zullen weinig situaties voorkomen die onbekend zijn voor de ANIOS die de STARt-up class heeft gevolgd. 4. Schola Medica is specialist in spoedzorg-onderwijs Schola Medica is ingericht voor spoedzorg-onderwijs en beschikt over goed geoutilleerde skillslabs, compleet met simpads (gesimuleerde patiënten monitoring), ABCDE-karren en materialen. 5. Kleine groepen en gecertificeerde begeleiding Door de kleine groepen is er aandacht voor elke cursist en krijgt elke ANIOS veel gelegenheid om te oefenen en om zijn vragen te stellen. De ervaren docenten zijn SEH-artsen of medisch specialisten en zijn allen GIC gecertificeerd. 6. Investering die zichzelf terugverdient De cursus duurt 4 dagen. Dit vraagt een investering in tijd en geld, die meer dan zeker wordt terugverdiend. De ANIOS functioneert beter op de SEH, heeft meer zelfvertrouwen en kan daardoor efficiënter worden ingezet. De ANIOS die de STARt-up class heeft gevolgd, vergt minder tijd van de SEH-arts/medisch specialist. Dit komt de samenwerking op de SEH ten goede en uiteindelijk de zorg van de patiënt.

10

11

12 Waar en wanneer Locatie Cursusdata 2018 De STARt-up class vindt plaats in het landelijk onderwijscentrum Schola Medica Orteliuslaan BB Utrecht 25 t/m 28 juni t/m 30 augustus t/m 4 oktober t/m 29 november onderwijs@scholamedica.nl

13 Investering 4-daagse cursus 1.995,- Inclusief lesmateriaal en lunch, 3 overnachtingen + diners Studiekosten zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting 1.595,- Inclusief lesmateriaal en lunch, exclusief 3 overnachtingen + diners Studiekosten zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting Docenten zijn SEH artsen KNMG of medisch inhoudelijke specialisten en GIC gecertificeerd Optimaal rendement dankzij unieke scenario-onderwijs Examinering en certificatie volgens landelijke richtlijnen

14

Emergency Medicine - UEFA Football Doctor Education Programme - 10 & 11 december 2015

Emergency Medicine - UEFA Football Doctor Education Programme - 10 & 11 december 2015 Emergency Medicine - UEFA Football Doctor Education Programme - Schola Medica te Utrecht 10 & 11 december 2015 Introductie Een ieder staan de beelden in het geheugen gegrift van voetballers die tijdens

Nadere informatie

Standpunt NVSHA ten aanzien van Inwerkprogramma en acute cursus voor artsen werkzaam op de spoedeisende hulp.

Standpunt NVSHA ten aanzien van Inwerkprogramma en acute cursus voor artsen werkzaam op de spoedeisende hulp. Standpunt NVSHA ten aanzien van Inwerkprogramma en acute cursus voor artsen werkzaam op de spoedeisende hulp. N. van Dijk, S. Baas, M. Spekschoor, C.Vernooij, C. Deelstra, D Hassell, (commissie O & O)

Nadere informatie

Maatschappelijk handelen

Maatschappelijk handelen (Ambulance) Thema : Primary Survey Opvang van de laag complexe patiënt Januari 2014 - Het controleren van de vitale functies ( bloeddruk, saturatie, hartritme) - Het toedienen van O2 opgeleide van gegevens

Nadere informatie

Programma van toetsing

Programma van toetsing Programma van toetsing Inleiding In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we ons programma van toetsing ontworpen. Het programma van toetsing is gevarieerd en bevat naast kennistoetsen en beoordelingen

Nadere informatie

Reanimatiecursus. Lifesavers aren t born. They re trained! Reanimatiecursus met AED

Reanimatiecursus. Lifesavers aren t born. They re trained! Reanimatiecursus met AED Reanimatiecursus Lifesavers aren t born. They re trained! Reanimatiecursus met AED Reanimatie volwassenen Stelt u zich eens voor. U bent aan het winkelen, loopt over straat of bent gewoon thuis. Ineens

Nadere informatie

Handreiking bekwaam verklaren EPA Hoog complexe zorg fase I - de initiële zorg (versie )

Handreiking bekwaam verklaren EPA Hoog complexe zorg fase I - de initiële zorg (versie ) Handreiking bekwaam verklaren EPA Hoog complexe zorg fase I - de initiële zorg (versie 20190611) Inleiding De SEH benadering beschrijft hoe een SEH-arts in fases zorg levert aan een patient en zorg draagt

Nadere informatie

Scholing huisartsen WDH Bergen op Zoom, Roosendaal

Scholing huisartsen WDH Bergen op Zoom, Roosendaal Scholing huisartsen WDH Bergen op Zoom, Roosendaal Vakgroep spoedeisende geneeskunde Bravis ziekenhuis 10-11-2015 Programma De SEH-arts in het Bravis ziekenhuis Aletha Evegaars Patiënten statistieken Sjoerd

Nadere informatie

Programma van toetsing

Programma van toetsing Programma van toetsing Programma van toetsing Versie 1.1 Con Amore B.V. Inleiding In samenwerking met onderwijskundige experts hebben we een nieuw programma van toetsing ontworpen. We zijn afgestapt van

Nadere informatie

EMSB Emergency Management of Severe Burns

EMSB Emergency Management of Severe Burns EMSB Emergency Management of Severe Burns Cursus voor spoedeisende hulp bij brandwonden Nederlandse Brandwonden Stichting i.s.m. de drie Nederlandse brandwondencentra en het Ministerie van Defensie Patiënten

Nadere informatie

In het najaar van 2009 verscheen de eindrapportage

In het najaar van 2009 verscheen de eindrapportage AMC geeft a(n)iossen verplichte Bagage mee Eerst op cursus, dan de dienst in Frits Holleman, internist-acuut geneeskundige, AMC Amsterdam Ser Peters, opleider interne geneeskunde, Flevoziekenhuis Almere

Nadere informatie

Module AOP Acute Opvang Pediatrie

Module AOP Acute Opvang Pediatrie Module AOP Acute Opvang Pediatrie 2018-2019 Colofon Samenstelling: Wenckebach Instituut UMCG, School of Nursing & Health Datum verschijning: 01-09-2018 Geldigheid De inhoud van dit document is geldig voor

Nadere informatie

Dedicated Schakeljaar Vitale Functies

Dedicated Schakeljaar Vitale Functies Dedicated Schakeljaar Vitale Functies 1. Inleiding Het schakeljaar vormt de verbinding tussen de studie geneeskunde en de vervolgopleidingen. De student leert te functioneren op het niveau van een beginnende

Nadere informatie

Adviesrapport NVSHV LANDELIJKE STANDAARD GELIJKWAARDIGE CRITERIA TNCC EN ENPC. Ria Boel Henriëtte Merks Janneke van Schaijk

Adviesrapport NVSHV LANDELIJKE STANDAARD GELIJKWAARDIGE CRITERIA TNCC EN ENPC. Ria Boel Henriëtte Merks Janneke van Schaijk 11-3-2016 Adviesrapport NVSHV LANDELIJKE STANDAARD GELIJKWAARDIGE CRITERIA TNCC EN ENPC Ria Boel Henriëtte Merks Janneke van Schaijk Voorwoord Voor u ligt een adviesrapport waarmee de werkgroep het bestuur

Nadere informatie

Module SBMS-V Systematische Benadering Medische Spoedgevallen voor Verpleegkundigen

Module SBMS-V Systematische Benadering Medische Spoedgevallen voor Verpleegkundigen Module SBMS-V Systematische Benadering Medische Spoedgevallen voor Verpleegkundigen 2018-2019 Colofon Samenstelling: Wenckebach Instituut UMCG, School of Nursing & Health Datum verschijning: 1 september

Nadere informatie

Programma van toetsing tot september 2015 Versie 1.1 Con Amore B.V.

Programma van toetsing tot september 2015 Versie 1.1 Con Amore B.V. Programma van toetsing tot september 2015 Programma van toetsing tot september 2015 Versie 1.1 Con Amore B.V. Inleiding Voor studenten die zijn begonnen met het curriculum voor september 2015 is het oude

Nadere informatie

Advanced Life Support Provider Course (ALS)

Advanced Life Support Provider Course (ALS) Advanced Life Support Provider Course (ALS) Doelstelling Het grondig inoefenen van de nieuwe richtlijnen en technieken voor gevorderde reanimatie van volwassenen. Deze werden verspreid door de Europese

Nadere informatie

Medisch simulatieonderwijs in het nieuwe curriculum

Medisch simulatieonderwijs in het nieuwe curriculum Inspiratiedocument Medisch simulatieonderwijs in het nieuwe curriculum September 2014 Thema Skills & Simulatie - EKO 1 Zie onderdeel 5: Meer informatie 1 Medisch simulatieonderwijs in het nieuwe curriculum

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO

Informatieblad. Opleiding Instructeur EHBO Informatieblad Opleiding Instructeur EHBO Versie 10-2018 CCB Samengevat Onze missie is mensen bewust en bekwaam maken op het gebied van basishulpverlening. Wij zijn goed in het leveren van maatwerkoplossingen

Nadere informatie

Statistieken e-modules Eduplaza (t/m )

Statistieken e-modules Eduplaza (t/m ) Statistieken e-modules Eduplaza (t/m 2014-6) 5823 medewerkers hebben ten minste 1x ingelogd in Eduplaza Legenda Lopend: Afgerond: Totaal: De e-learning is nog niet volledig doorlopen. De e-learning is

Nadere informatie

Sterk in maatwerk. Amsterdam-Amstelland. Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig

Sterk in maatwerk. Amsterdam-Amstelland. Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Sterk in maatwerk Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig BOCAS Brandweer Amsterdam-Amstelland 2 Jaarlijks trainen honderden brandweerlieden en bedrijfshulpverleners bij BOCAS. Het opleidingscentrum

Nadere informatie

Voorwoord. Wij wensen u veel leesplezier. Indien u vragen/opmerkingen heeft, laat het ons dan weten! Bowe Bottinga en Jillard Faber, HELP Gobabis.

Voorwoord. Wij wensen u veel leesplezier. Indien u vragen/opmerkingen heeft, laat het ons dan weten! Bowe Bottinga en Jillard Faber, HELP Gobabis. Voorwoord. Afgelopen mei zijn we voor de achtste keer naar Gobabis gegaan. Wat in 2006 begon als een eenmalig bezoek aan Gobabis om de geschonken ambulance te introdueren is door de jaren heen uitgegroeid

Nadere informatie

Fundamentals e-learningbibliotheek Met gratis 10.000 tegoed voor themaspecifieke en specialistische e-learning!*

Fundamentals e-learningbibliotheek Met gratis 10.000 tegoed voor themaspecifieke en specialistische e-learning!* Fundamentals e-learningbibliotheek Met gratis 10.000 tegoed voor themaspecifieke en specialistische e-learning!* www.expertcollege.com Zie voor de actievoorwaarden de binnenkant van deze brochure. * Uw

Nadere informatie

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan

Dit is een door het CCV goedgekeurd lesplan Pagina 1 van 5 1. Naam en registratienummer Opleider: 2. Versienummer: 201703-0021 / 02-01-2018 3. Code en type training U21-1 E-learning (systeem: All Secure Cargo) 4. Naam training: EHBO 5. en groep:

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 14001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 14001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

Voorbeeldplan CBR. Algemeen gedeelte. 1. CBR registratienummer en naam opleider: 0000A0, CBR Voorbeeld. 2. Versienummer en datum: 02-E,

Voorbeeldplan CBR. Algemeen gedeelte. 1. CBR registratienummer en naam opleider: 0000A0, CBR Voorbeeld. 2. Versienummer en datum: 02-E, Algemeen gedeelte 1. CBR registratienummer en naam opleider: 0000A0, CBR Voorbeeld 2. Versienummer en datum: 02-E, 26-04-2019 3. Cursuscode en naam: U21-1 EHBO 4. Cursustype: E-learn 5. Hoofddoel: Doel

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK Automatisch Externe Defibrillator Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening

Nadere informatie

Cursus Bedrijfshulpverlening - Inleiding in de BHV

Cursus Bedrijfshulpverlening - Inleiding in de BHV Cursus Bedrijfshulpverlening - Inleiding in de BHV Een bedrijfshulpverlener moet snel beslissingen kunnen nemen en bepalen welke handeling, op welke manier moet worden uitgevoerd. Onder bedrijfshulpverlening

Nadere informatie

Postmaster opleiding medische psychologie

Postmaster opleiding medische psychologie me nse nkennis Postmaster opleiding medische psychologie Het accent ligt op de generieke psychologische problemen waar patiënten met een ernstige chronische ziekte voor komen te staan. Postmaster opleiding

Nadere informatie

Dedicated Schakeljaar Vitale Functies

Dedicated Schakeljaar Vitale Functies Dedicated Schakeljaar Vitale Functies 1. Inleiding Het schakeljaar vormt de verbinding tussen de studie geneeskunde en de vervolgopleidingen. De student leert te functioneren op het niveau van een beginnende

Nadere informatie

BIG-6: klinische farmacotherapiecyclus

BIG-6: klinische farmacotherapiecyclus BIG-6: klinische farmacotherapiecyclus apothekers De rol van de apotheker is in hoog tempo aan het veranderen. Anno 2015 dient de apotheker zijn unieke farmacologische expertise in te zetten om te interveniëren

Nadere informatie

Dit examenreglement is door het bestuur VASN vastgesteld op 7 juni 2016.

Dit examenreglement is door het bestuur VASN vastgesteld op 7 juni 2016. STATUS : Definitief DATUM : juni 2016 ONDERWERP : tot Agrarisch Specialist in het Notariaat NUMMER : 20457789 Dit examenreglement is door het bestuur VASN vastgesteld op 7 juni 2016. 1 Het bestuur van

Nadere informatie

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek!

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! Jaargang 2009-2010 NIFP NEDERLANDS INSTITUUT VOOR FORENSISCHE PSYCHIATRIE EN PSYCHOLOGIE Een forensisch psychiater

Nadere informatie

W10: "Druk, druk, druk"

W10: Druk, druk, druk W10: "Druk, druk, druk" Dit programma wordt door 88% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding eendaagse workshop Heb je altijd te weinig tijd? Heb je het gevoel dat je een race tegen

Nadere informatie

Uitnodiging Triple P Cursussen Positief opvoeden

Uitnodiging Triple P Cursussen Positief opvoeden Uitnodiging Triple P sen Positief opvoeden Beste professional, Opvoeden kan heel leuk zijn, maar de meeste ouders hebben ook ontdekt dat het niet altijd een feest is. Dat is heel normaal. Ouders hebben

Nadere informatie

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht

Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursus Zorgvaardigheden Centrum voor Thuisbeademing Maastricht Cursusinformatie Inhoud van de scholing Voorbereidingsopdracht Programma van de scholing Thuistoets Praktijkleeropdrachten Certificaat Verrijkingsliteratuur

Nadere informatie

Van doseren naar doceren. De apotheker als docent

Van doseren naar doceren. De apotheker als docent Van doseren naar doceren De apotheker als docent Van doseren naar doceren De apotheker als docent Inleiding Als apotheker heb je een breed en veeleisend takenpakket in een complexe werkomgeving. Je vervult

Nadere informatie

Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie

Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie Cognitieve gedragstherapie is toonaangevend in de ggz van vandaag. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen werken volgens de richtlijnen, maar ook op basis

Nadere informatie

FAQ HULPVERLENING DUIKEN

FAQ HULPVERLENING DUIKEN FAQ HULPVERLENING DUIKEN Inhoud Hulverlening duiken?... 2 Cursus BLS?... 2 Cursus WOUNDCARE?... 3 Cursus OIGEN PROVIDER?... 3 Cursus RESCUE DIVER?... 4 Vrijstellingen voor de cursus?... 4 Waar kan ik cursussen

Nadere informatie

MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG. Verdiepingstraining

MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG. Verdiepingstraining MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG Verdiepingstraining Mediation in de gezondheidszorg Introductie De gezondheidszorg is met 1.2 miljoen werkenden de grootste beroepsgroep van Nederland en is volop in beweging.

Nadere informatie

Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch

Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch werker Volwassenen en ouderen mensenkennis Van onze klinisch psycholoog heb ik een groep cliënten overgenomen, bij wie ik de instrumenten uit de opleiding

Nadere informatie

Autisme, zonder verstandelijke beperking Dr. Martine F. Delfos Cursus voor professionals

Autisme, zonder verstandelijke beperking Dr. Martine F. Delfos Cursus voor professionals Autisme, zonder verstandelijke beperking Dr. Martine F. Delfos Cursus voor professionals Cursus op 6 en 20 maart en 3 en 24 april 2009 Autisme zonder verstandelijke handicap Cursus voor professionals PICOWO

Nadere informatie

Verhuizing. Stakeholdersbijeenkomst met Raad van Toezicht

Verhuizing. Stakeholdersbijeenkomst met Raad van Toezicht SBOH in beeld 2017 Wat doet de SBOH? De stichting SBOH financiert sinds 1989 de huisartsopleiding, sinds 2007 de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en sinds 2016 de opleiding tot arts voor verstandelijk

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. OHSAS trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen OHSAS 18001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job OHSAS 18001 opzetten en implementeren

Nadere informatie

2. Lessen... 2.1 Onderwerpen... 2.2 Lesmateriaal... 2.3 Discussie... 2.4 Naslagwerk... 3. Programma... 6

2. Lessen... 2.1 Onderwerpen... 2.2 Lesmateriaal... 2.3 Discussie... 2.4 Naslagwerk... 3. Programma... 6 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1. Human Factor Management IntroductieTraining... 4 1.1 Doel HFM... 4 1.2 Doel introductietraining... 4 1.3 Doelgroep... 4 1.4 Duur... 4 1.5 Inhoud... 4 2. Lessen... 2.1 Onderwerpen...

Nadere informatie

ACADEMY EVENTS PRODUCTS SOLUTIONS CURSUS INFORMATIE. Cursus Instructeur BHV Adembescherming

ACADEMY EVENTS PRODUCTS SOLUTIONS CURSUS INFORMATIE. Cursus Instructeur BHV Adembescherming ACADEMY EVENTS PRODUCTS SOLUTIONS CURSUS INFORMATIE Cursus Instructeur BHV Adembescherming Waarom kiest u voor Fire Care: In 5 dagen kunt u het diploma Instructeur BHV Adembescherming van het NIBHV en

Nadere informatie

URODYNAMICA DAGEN donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2017

URODYNAMICA DAGEN donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2017 URODYNAMICA DAGEN donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2017 Toelichting PAO Heyendael organiseert op donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2017 in samenwerking met de Unit voor Functionele Urologie van het Radboudumc

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: Aantal duiken bij begin: Aantal duiken voor brevet: 18 jaar 40 (25 uur) 50 (32 uur) Specialty Science of Diving Minimum leeftijd

Nadere informatie

TSI-Opleidingstraject Gedrag en Drijfveren

TSI-Opleidingstraject Gedrag en Drijfveren TSI-Opleidingstraject Gedrag en Drijfveren Het opleidingsproces in beeld Om zelfstandig met Gedrag en Drijfveren gerelateerde TSI-Profielen aan de slag te gaan is het van belang dat de gebruiker TTI Success

Nadere informatie

CBRN Opleidingsplan SEH afdelingen Ziekenhuizen 2012-2013

CBRN Opleidingsplan SEH afdelingen Ziekenhuizen 2012-2013 CBRN Opleidingsplan SEH afdelingen Ziekenhuizen 2012-2013 Opgesteld door Regionaal CBRN-OTO project Auteur C. de Groot Versie 1.1 Datum 19 juli 2012 INLEIDING Met het regionale CBRN-OTO project wil TraumaNet

Nadere informatie

School voor PraktijkManagement:

School voor PraktijkManagement: School voor PraktijkManagement: Het opleidingsinstituut voor praktijkmanagers in de eerstelijns zorg. Praktijken worden steeds groter. Meerdere kamers en meer personeel zorgt voor een grotere complexiteit.

Nadere informatie

T.O.P. Leidinggeven aan een team

T.O.P. Leidinggeven aan een team Compleet programma, inclusief online leeromgeving Effectief leidinggeven als Topmanager Commercium www.commercium.nl info@commercium.nl +31(0)36-53 18 506 1 Inleiding Goede leiders zijn de managers die

Nadere informatie

Voorbeeld. Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 2; 18 juni 2015

Voorbeeld. Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0. Versienummer en datum Opleidingsplan versie 2; 18 juni 2015 Naam opleider en registratienummer CBR, registratienummer 0000H0 Versienummer en datum Opleidingsplan versie ; 18 juni 0 Code en type training Code: U1-1 EHBO Type: Regulier, en in dagdelen (=opgeknipt)

Nadere informatie

NVIC CURSUS LUCHTWEGMANAGEMENT OP DE INTENSIVE CARE 2013

NVIC CURSUS LUCHTWEGMANAGEMENT OP DE INTENSIVE CARE 2013 NVIC CURSUS LUCHTWEGMANAGEMENT OP DE INTENSIVE CARE 2013 dinsdagavond 4 juni en woensdag 5 juni 2013 of maandagavond 25 november en dinsdag 26 november 2013 Skills center OSG te Houten www.nvic.nl Nederlandse

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO 9001 trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 9001 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 9001 introductie en implementatie

Nadere informatie

SharePoint 2013 Workflow

SharePoint 2013 Workflow SharePoint 2013 Workflow Kosten: 995,- excl. BTW per deelnemer Duur: 2 dagen Max Deelnemers: 10 In deze praktijkgerichte 2-daagse training SharePoint 2013 Workflow worden de uitgebreide mogelijkheden die

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK BASIC LIFE SUPPORT Pagina 1 van 11 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening Duiken (HVD)...

Nadere informatie

Stappenplan houtbewerken

Stappenplan houtbewerken Stappenplan houtbewerken Arrangementen voor leermethode, begeleiding en deskundigheidsbevordering Naar een beroep met toekomst Kennisce Inhoud 1. Stappenplan Houtbewerken... 2 1.1 Het leermiddel... 2 1.2

Nadere informatie

Aanbod scholingen PEDI-NL November 2010 SCHOLINGEN PEDI-NL

Aanbod scholingen PEDI-NL November 2010 SCHOLINGEN PEDI-NL SCHOLINGEN PEDI-NL De PEDI-NL is de Nederlandse vertaling en bewerking van Pediatric Evaluation of Disability Inventory. Met de PEDI kan de mate van zelfstandigheid in het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten

Nadere informatie

U20-1 Fysieke Belasting e-learning CBR Registratienummer. 2. Naam opleider

U20-1 Fysieke Belasting e-learning CBR Registratienummer. 2. Naam opleider 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201720-003 / 25-09-2017 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U20-1, Fysieke belasting, e-learning (systeem: All Secure Cargo) 5.

Nadere informatie

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,-

Dive Guide - Science of Diving - Divemaster. Opleidingskosten Dive Guide Opleiding + 399,- Specialty Science of Diving = 170,- Dive Guide - Science of Diving - Divemaster Dive Guide Minimale leeftijd: 15 jaar Minimale leeftijd professional 18 jaar Aantal duiken bij begin: 40 (25 uur) Aantal duiken voor brevet: 50 (32 uur) Specialty

Nadere informatie

MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG. Verdiepingstraining

MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG. Verdiepingstraining MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG Verdiepingstraining Mediation in de gezondheidszorg Introductie De gezondheidszorg is met 1.2 miljoen werkenden de grootste beroepsgroep van Nederland en is volop in beweging.

Nadere informatie

Acute Zorg in Zeeland. De profieldiscussie toegelicht: Van EHBO naar de SEH van nu

Acute Zorg in Zeeland. De profieldiscussie toegelicht: Van EHBO naar de SEH van nu Acute Zorg in Zeeland De profieldiscussie toegelicht: Van EHBO naar de SEH van nu Doel Is er nieuws onder de zon? Ecclesiasticus 1;9 Wat was het? Waar gaan we naartoe? Nieuws onder de zon? De patiënt vraagt

Nadere informatie

Wat gaat er fout? Waar kijken we naar? Beeld van hyperventilatie? Beeld van agonaal ademen, of diepe bewusteloosheid en geen normale ademhaling.

Wat gaat er fout? Waar kijken we naar? Beeld van hyperventilatie? Beeld van agonaal ademen, of diepe bewusteloosheid en geen normale ademhaling. Dia 1 Crisis Resource Management Samen Sterk! Dennis van der Geld Docent instructeur NRR-ERC Wat is CRM? CRM ontstaan vanuit de luchtvaart. Vertaling naar gezondheidszorg. Incidenten in de gezondheidszorg

Nadere informatie

Programmaboek. CASH Cursus 2.6 Chirurgie bij kinderen. 29 November 2012 Engels, Rotterdam

Programmaboek. CASH Cursus 2.6 Chirurgie bij kinderen. 29 November 2012 Engels, Rotterdam Programmaboek CASH Cursus 2.6 Chirurgie bij kinderen 29 November 2012 Engels, Rotterdam INHOUDSOPGAVE 1. Inhoud cursus 2 2. Algemene leerdoelen 2 3. Leerdoelen en Literatuur 3 4. Programma 5 5. Plattegrond

Nadere informatie

Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van uur tot 13.

Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van uur tot 13. Cursus BHV Bij voldoende deelname starten wij een cursus bedrijfshulpverlening twee dagen of vier dagdelen morgens van 08.30 uur tot 13.00 uur CURSUS BEDRIJFSHULPVERLENING De cursus is bestemd voor personen,

Nadere informatie

U kunt een aanvraag doen per bijeenkomst, maar ook voor meerdere bijeenkomsten (b.v. uw hele rayonprogramma) in 1 keer.

U kunt een aanvraag doen per bijeenkomst, maar ook voor meerdere bijeenkomsten (b.v. uw hele rayonprogramma) in 1 keer. Concept Programma nascholing instructeurs Eerste Hulp CR028 Formulier behorende bij de aanvraag voor accreditatie nascholing(en) instructeurs Eerste Hulp U kunt een aanvraag doen per bijeenkomst, maar

Nadere informatie

Training IPMA PMO. Nóg sterker worden binnen het vak van PMO. www.winpmoopleidingen.nl

Training IPMA PMO. Nóg sterker worden binnen het vak van PMO. www.winpmoopleidingen.nl Training IPMA PMO Nóg sterker worden binnen het vak van PMO Training van WIN PMO. De IPMA PMO opleiding Sinds 2015 is het mogelijk om een IPMA PMO certificaat te behalen bij IPMA Certificering NL (voormaling

Nadere informatie

Besluit strekkende tot wijziging van het Besluit profielen maatschappij en gezondheid en het Besluit spoedeisende geneeskunde

Besluit strekkende tot wijziging van het Besluit profielen maatschappij en gezondheid en het Besluit spoedeisende geneeskunde Concept Besluit strekkende tot wijziging van het Besluit profielen maatschappij en gezondheid en het Besluit spoedeisende geneeskunde Besluit profielen maatschappij en gezondheid Huidig besluit Voorstel

Nadere informatie

HOGESCHOOL WINDESHEIM

HOGESCHOOL WINDESHEIM HOGESCHOOL WINDESHEIM Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik op een van onderstaande linken om direct naar het

Nadere informatie

Postmaster opleiding spelpsychotherapie. De docenten hebben veel ervaring, staan dichtbij het werkveld en halen het beste in je naar boven.

Postmaster opleiding spelpsychotherapie. De docenten hebben veel ervaring, staan dichtbij het werkveld en halen het beste in je naar boven. mensenkennis De docenten hebben veel ervaring, staan dichtbij het werkveld en halen het beste in je naar boven. Postmaster opleiding spelpsychotherapie Postmaster opleiding spelpsychotherapie Kinderen

Nadere informatie

Ondersteuning en certificering van digitaal leren voor laagopgeleiden

Ondersteuning en certificering van digitaal leren voor laagopgeleiden Ondersteuning en certificering van digitaal leren voor laagopgeleiden Kaders voor een digitale leer- en oefenomgeving Onderzoekssamenvatting Drs. Maurice de Greef Onderzoeker, Adviseur en Trainer Artéduc

Nadere informatie

Magazijn en distributie

Magazijn en distributie Magazijn en distributie Transportplanning EVO biedt u een praktische opleiding op maat Inleiding De cursus Transportplanning leert je in zeven dagen de belangrijkste vaardigheden die een transportplanner

Nadere informatie

COGNITIEVE REVALIDATIE THERAPIE VOOR KINDEREN, ADOLESCENTEN EN VOLWASSENEN

COGNITIEVE REVALIDATIE THERAPIE VOOR KINDEREN, ADOLESCENTEN EN VOLWASSENEN VOOR KINDEREN, ADOLESCENTEN EN VOLWASSENEN CURSUS VOOR ERGOTHERAPEUTEN OPLEIDING TOT CPCRT-GECERTIFICEERD THERAPEUT De cursus richt zich op de ergotherapeutische diagnostiek, benadering en behandeling

Nadere informatie

Verpleegkundig onderzoek van het kind

Verpleegkundig onderzoek van het kind Verpleegkundig onderzoek van het kind April 2016 Conny Alewijnse Kindertijd Periode van veranderingen Verschillen ontwikkelingsstadium Andere en anders verlopende ziektebeelden Reactie op ziekte en trauma

Nadere informatie

Statistieken e-modules Eduplaza (1-7-2014 t/m 1-1-2015)

Statistieken e-modules Eduplaza (1-7-2014 t/m 1-1-2015) Statistieken e-modules Eduplaza (1-7-2014 t/m 1-1-2015) 2210 medewerkers hebben ten minste 1x ingelogd in Eduplaza Legenda Lopend: Afgerond: Totaal: De e-learning is nog niet volledig doorlopen. De e-learning

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. Procesmanagement. Telefoon: KAM Opleidingen Procesmanagement Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job Procesmanagement Contact Welkom bij KAM

Nadere informatie

Technische instructie Hamilton Medical Nederland.

Technische instructie Hamilton Medical Nederland. Technische instructie Hamilton Medical Nederland. E-learning Hamilton Medical 1: long ventilation 2: Ventilator system concept Hamilton - C2-Neo Hamilton- G5-S1 Algemeen Applicatie Theorie Raphael Galileo

Nadere informatie

Dag van de Trainer 13 december 2014

Dag van de Trainer 13 december 2014 Dag van de Trainer 13 december 2014 Topsporthal - Gent Reanimatie en gebruik van AED: een boeiende aanpak voor docenten 'Veilig Sporten'! Werner Van Assche Kristel Crombez DSKO s Redden Doel Veilig Sporten

Nadere informatie

Programma cursussen. Programma: Reiniging en desinfectie Sterilisatie Reiniging en desinfectie van hol instrumentarium Endoscopie

Programma cursussen. Programma: Reiniging en desinfectie Sterilisatie Reiniging en desinfectie van hol instrumentarium Endoscopie Programma cursussen 2015 Programma: Reiniging en desinfectie Sterilisatie Reiniging en desinfectie van hol instrumentarium Endoscopie Introductie Hiermee bieden wij u het cursusprogramma voor 2015 aan.

Nadere informatie

SIGMA Vorderingsboek

SIGMA Vorderingsboek VORDERINGSBOEK WOUND CARE Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Persoonlijke gegevens... 4 Deelnemingsvoorwaarden... 5 Homologatievoorwaarden... 5 Organisatie specialty Hulpverlening Duiken (HVD)... 5

Nadere informatie

Opleidingsbeleid instructeurs gebonden onderwijs

Opleidingsbeleid instructeurs gebonden onderwijs Opleidingsbeleid instructeurs gebonden onderwijs Nederlandse Reanimatie Raad December 2008 Nederlandse Reanimatie Raad Website: www.reanimatiieraad.nl e-mail: info@reanimatieraad.nl Auteurs Drs. W. de

Nadere informatie

Leren Esthetisch Injecteren rondom de mond & de tandheelkunde met Injectables

Leren Esthetisch Injecteren rondom de mond & de tandheelkunde met Injectables Leren Esthetisch Injecteren rondom de mond & de tandheelkunde met Injectables Hands-on oefening op live modellen Implacademy biedt een 3-daagse gecertificeerde training tot het zelfstandig injecteren met

Nadere informatie

Neurorevalidatie bij Centraal Neurologische Aandoeningen

Neurorevalidatie bij Centraal Neurologische Aandoeningen Cursusinformatie Neurorevalidatie bij Centraal Neurologische Aandoeningen Overeenkomsten in symptomen en paramedische interventies Ontwikkeling en coördinatie : Frans van der Brugge Maart 2015 1 Algemene

Nadere informatie

Verslag inspectiebezoek afdeling Spoedeisende hulp Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) 15 juli 2016; 14:00 uur Leiden

Verslag inspectiebezoek afdeling Spoedeisende hulp Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) 15 juli 2016; 14:00 uur Leiden Omschrijving Instelling Datum/tijd Plaats VGR Verslag inspectiebezoek afdeling Spoedeisende hulp Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) 15 juli 2016; 14:00 uur Leiden 1011015 Stadsplateau 1 3521 AZ

Nadere informatie

Dit is een door het CCV goedgekeurd opleidingsplan

Dit is een door het CCV goedgekeurd opleidingsplan Pagina 1 van 8 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201705-003 / 01-01-2018 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U05-2, VCA, 1-daags, e-learning (systeem: All Secure

Nadere informatie

MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG. Verdiepingstraining

MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG. Verdiepingstraining MEDIATION IN DE GEZONDHEIDSZORG Verdiepingstraining Mediation in de gezondheidszorg Introductie De gezondheidszorg is met 1.2 miljoen werkenden de grootste beroepsgroep van Nederland en is volop in beweging.

Nadere informatie

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR

Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Leergang Ambtelijk Secretaris III De invloedrijke OR Cursusdag 1 09:30 uur Kennismaking We starten deze module een kennismaking. We inventariseren de verwachtingen van alle deelnemers. U krijgt een toelichting

Nadere informatie

BASISCURSUS METHODOLOGIE EN COMMUNICATIE (Lijn Communicatie jaar 1)

BASISCURSUS METHODOLOGIE EN COMMUNICATIE (Lijn Communicatie jaar 1) PROGRAMMA BASISCURSUS METHODOLOGIE EN COMMUNICATIE (Lijn Communicatie jaar 1) dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 oktober 2019 te Rotterdam Rijndam Revalidatie onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt!

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! Informatiebrochure Kader opleidingen CWO Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! 1 Woord vooraf CWO opleidingslocaties (watersportverenigingen en vaarscholen) willen goede en enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Vragenlijst Zorgaanbieders Veldnorm Evenementenzorg

Vragenlijst Zorgaanbieders Veldnorm Evenementenzorg Vragenlijst Zorgaanbieders Veldnorm Evenementenzorg Projectteam Veldnorm Resultaten Vragenlijst zorgaanbieders Q1 Naam Beantwoord: 39 Overgeslagen: 0 Q2 Namens welke organisatie vult u deze vragenlijst

Nadere informatie

Case Based Discussion Formulier

Case Based Discussion Formulier Case Based Discussion Formulier Kandidaat Datum Beoordelaar Functie beoordelaar Patient probleem Patient gegevens leeftijd: M/V triage categorie: BEOORDELING Onvoldoende ondanks Voldoende met behulp van

Nadere informatie

U05-2 VCA CBR Registratienummer. 2. Naam opleider

U05-2 VCA CBR Registratienummer. 2. Naam opleider 1. CBR Registratienummer 2. Naam opleider 3. Versienummer en datum 201705-003 / 01-01-2018 4. Cursuscode, cursusnaam en type training U05-2, VCA, 1-daags, e-learning (systeem: All Secure Cargo) 5. Doel

Nadere informatie

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon:

Kennis is de norm. KAM Opleidingen. ISO trainingen. Telefoon: KAM Opleidingen ISO 17100 trainingen Brochurewijzer Welkom bij KAM Opleidingen Waarom KAM Opleidingen Locaties InCompany training Training op maat Training on the job ISO 17100 training Combinatietraining

Nadere informatie

Opleiding Nagelstyling Brochure

Opleiding Nagelstyling Brochure Opleiding Nagelstyling Brochure www.simply-you.nl www.simply-you-webwinkel.nl info@simply-you.nl tel: 0645752514 Algemene informatie opleidingen Het vak nagelstyling wint de laatste jaren enorm aan populariteit.

Nadere informatie

Omaha System. Lesmateriaal voor docenten en studenten

Omaha System. Lesmateriaal voor docenten en studenten Omaha System Lesmateriaal voor docenten en studenten Achtergrond: OMAHA System in de gezondheidszorg Zorg- en welzijnsmedewerkers gaan steeds meer samenwerken op lokaal niveau. Naast huisartsen en medewerkers

Nadere informatie

Cursus informatie VCL & VTL

Cursus informatie VCL & VTL Cursus informatie VCL & VTL Update april 2018. Alle VCL en VTL basiscursussen vinden plaats in mei. Alle mogelijkheden (data & plaatsen) zijn terug te vinden in de bijlage. Let op: De ledenadministrateur

Nadere informatie

SH12B & SH13A. Seksuologie. post-hbo opleiding. Begeleiden bij seksuele problemen. mensenkennis

SH12B & SH13A. Seksuologie. post-hbo opleiding. Begeleiden bij seksuele problemen. mensenkennis SH12B & SH13A post-hbo opleiding Seksuologie Begeleiden bij seksuele problemen mensenkennis Post-hbo opleiding seksuologie Begeleiden bij seksuele problemen Goede begeleiding bij seksuele problemen vraagt

Nadere informatie

Studiehandleiding. Basis medische vakken

Studiehandleiding. Basis medische vakken Studiehandleiding Basis medische vakken Lay-out en opmaak: NTI DTP Studio, Leiden 1 e druk, februari 2012 001204484 2012, NTI bv, Leiden Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie